Abilica Spinningcykel: Guide till de bästa spinningcyklarna från Abilica

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Kanske har du sett personer på gymmet eller bland dina grannar använda en Abilica spinningcykel, vilket gjort dig nyfiken på produkten?

Abilica motionscyklar kan vara ett perfekt komplement till din vanliga träningsrutin, men eftersom det finns en mängd olika modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken motionscykel som är rätt för dig.

I denna testguide tittar vi närmre på olika Abilica spinningcyklar för att hjälpa dig hitta den modell som passar perfekt för just dig. Oavsett om du letar efter en cykel som är lätt att förvara eller en som är optimal för utmanande träningspass kan den här artikeln hjälpa dig.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en Abilica spinningcykel?

 • Svänghjulets vikt
  Det upphöjda hjulet i mitten på en spinningcykel kallas svänghjul. Det är kopplat till pedalerna med en remdrift. Ett tungt svänghjul genererar mer energi och skapar ett större motstånd. Men eftersom du även måste trampa hårdare för att sätta svänghjulet i rörelse innebär det en större ansträngning för dina knän. De flesta Abilica spinningcyklar ligger i intervallet 14 till 23 kg, och för de flesta människor är det ett bra intervall för att ge den smidighet och det träningspass de vill ha. 
 • Motståndslägen
  Det finns vanligtvis två sätt för spinningcyklar att skapa motstånd medan du trampar: friktionsmotstånd och magnetiskt motstånd. Friktionsmotståndstypen förblir densamma oavsett hur snabbt du trampar, vilket ger ett konsekvent träningspass. Cyklar med friktionsmotstånd tenderar dock att ge ifrån sig en del ljud på grund av kontakten mellan svänghjulet och friktionsplattan. I stället för att använda friktion använder Abilicas spinningcyklar ett magnetiskt motståndssystem. Motståndet skapas då smidigt eftersom magneterna inte rör svänghjulet. Den främsta fördelen med magnetiskt motstånd är att cykeln fungerar tyst och kräver mindre underhåll. 
 • Ytterligare funktioner
  Ytterligare funktioner som skärm, flaskhållare och transporthjul är egentligen inte nödvändiga, men de kan förbättra din upplevelse avsevärt. De flesta av Abilicas spinningcyklar är utrustade med flaskhållare och transporthjul. Dessutom har dessa cyklar bra skärmar som är lätta att navigera och som visar information som hastighet, tid, puls, distans, kalorier och kadens. Det är viktigt att kunna flytta spinningcykeln vid behov, vilket underlättas av att Abilica erbjuder transporthjul, och om du skulle bli törstig under träningen finns dessutom en flaskhållare där du kan placera den vätska du behöver.
 • Pris
  Generellt sett ligger priset för Abilicas spinningcyklar på mellan cirka 5000 kronor och 20000 kronor. Priset beror på olika faktorer som svänghjulets vikt, antal motståndsnivåer och andra funktioner som erbjuds. Med lite efterforskning bör du kunna hitta en modell som både passar din budget och uppfyller dina krav.
 • Recensioner från användare och experter
  När du köper en Abilica spinningcykel är det en bra idé att läsa både användar- och expertrecensioner. Användarrecensioner kan ge dig en uppfattning om vad personer som faktiskt har använt cykeln tycker om den i praktiken. Expertrecensioner kan ge mer detaljerad information om exempelvis spinningcykelns funktioner och prestanda.

arrow-more


Abilica WinRacer – spinningcykel med bra motståndssystem och tyst design

Abilica WinRacer

Spinningcykeln Abilica WinRacer erbjuder oändligt motstånd, vilket gör den till ett bra val för personer som letar efter en bra och kraftfull cykel för inomhuscykling. Denna funktion säkerställer att du alltid får ett utmanande träningspass, oavsett din konditionsnivå.

 • Oändligt motstånd
 • Justerbar sits och styr
 • SPD-pedaler

Recension: En detaljerad recension av Abilica WinRacer

Abilica WinRacer spinningcykel är lätt att justera för att passa alla cyklister tack vare de omfattande justeringarna både horisontellt och vertikalt på både sätet och styret. Detta är viktigt, särskilt om du planerar att använda spinningcykeln regelbundet. Modellen är utrustad med en dator som beräknar hastighet, tid, puls, distans, kalorier och kadens. Dessutom har den SPD-pedaler som gör att du kan fästa dina skor i pedalen, vilket ger dig mer kraft när du trampar. De är justerbara så att du kan hitta den perfekta positionen för dina fötter. Produkten levereras med en 2-årig garanti. Garantin gäller dock endast för användning i hemmet.

FÖRDELAR

 • Bra visningsfunktioner
 • Transporthjul
 • 2 års garanti för hemmabruk
NACKDELAR

 • Kan upplevas lite tung när den ska flyttas

Konsumentmagasinets bedömning

Abilica WinRacer spinningcykel är ett bra val för dig som söker en justerbar spinningcykel med bra funktioner. Även om vikten på 61 kg kan upplevas tungt för att flytta runt har spinningcykeln dessutom inbyggda hjul, vilket gör transporten mer hanterbar. Remdriften och motståndssystemet i den här modellen ger en jämnare och tystare körning, så att den inte stör din familj eller personer som du bor med, vilket gör den till ett av de bästa motionscyklarna för hemmaträning.

Specifikationer:
Mått: 132 x 54 x 121 cm
Max. användarvikt: 150 kg
Motståndsnivåer: oändliga
Svänghjulets vikt: 22 kg


Abilica Racer 2.1 – spinningcykel med en bra träningsdator

Abilica Racer 2.1

Abilica Racer 2.1 är ett bra val för dig som vill ha en snygg spinningcykel med ett stort antal inställningar. Remdriften garanterar ett tyst träningspass, medan de många inställningsmöjligheterna gör den perfekt för alla, från en nybörjare till en mer erfaren cyklist.

 • Tungt svänghjul med fast nav
 • Remdrift för tyst träning
 • Lättnavigerad dator

Recension: En detaljerad recension av Abilica Racer 2.1

Abilica Racer 2.1 spinningcykel har en robust ram och ett tungt svänghjul som bidrar till utmärkt motståndskraft. Sadeln är bekväm att cykla på, och med en lättåtkomlig ratt justeras motståndet steglöst och direkt. Dessutom är den utrustad med SPD-pedaler för bästa känsla, oavsett om du använder cykelskor eller vanliga skor. Träningsdatorn är lätt att navigera, vilket gör att du snabbt kan hitta rätt träningsprogram. Det är dessutom en fördel att träningsinformationen är tydlig på displayen, och att du inte behöver klicka runt för att hitta önskad information. Förutom träningsdatorn har spinningcykeln en flaskhållare som är lätt att nå oavsett om du står upp och cyklar eller sitter ner.

FÖRDELAR

 • SPD-pedaler
 • Bekväm sadel och styre
 • Flaskhållare och transporthjul
NACKDELAR

 • Cykeln kan förflytta sig en aning under träningen

Konsumentmagasinets bedömning

Abilica Racer 2.1 spinningcykel erbjuder elegant design och en användarvänlig display med bra överblick. Den enda nackdelen är att cykeln kan röra sig under träning, men om du vill kan du använda ett golvskydd för att skydda den och dämpa ljudet också. Produkten levereras med 2 års garanti för hemmabruk och erbjuder mycket för pengarna, och vi anser att det är “bäst för priset”-valet.

Specifikationer:
Mått: 120 x 55 x 117 cm
Max. användarvikt: 130 kg
Svänghjulets vikt: 22 kg


Abilica Premium Pro – spinningcykel med tungt svänghjul och magnetiskt motstånd

Abilica Premium Pro

Abilica Premium Pro spinningcykel har ett svänghjul på 30 kg, vilket ger höga motståndsnivåer för dig som verkligen vill pressa dig själv. Den är perfekt för idrottare eller fitnessentusiaster som särskilt vill ha utmanande träningspass.

 • Lättläst display
 • 30 kg svänghjul
 • Magnetiskt motståndssystem

Recension: En detaljerad recension av Abilica Premium Pro

Abilica Premium Pro har en robust ram och stöd som ger hög stabilitet. Med det magnetiska motståndssystemet och 32 motståndsnivåer kan denna spinningcykel utmana även hängivna cyklister som vill träna hårda cykelpass. Displayen ger en bra överblick, och utöver de vanliga parametrarna som distans, hastighet och kadens visar den även wattbelastningen när du cyklar. Styret och sätet kan enkelt justeras både vertikalt och horisontellt, och konstruktionen möjliggör många olika greppkombinationer. Tack vare motståndssystemet och remdriften ger modellen ifrån sig minimalt ljud. Dessutom levereras produkten med en solid garanti, två år för hemmabruk och ett år för företagsbruk.

FÖRDELAR

 • Sitsen och styret kan justeras vertikalt och horisontellt.
 • God stabilitet och tyst drift
 • 2 års garanti för hemmabruk och 1 års garanti för företagsbruk.
NACKDELAR

 • Inget stativ för surfplattor

Konsumentmagasinets bedömning

Abilica Premium Pro spinningcykel har användarvänliga funktioner, anpassningsbar position under träning och tyst drift. Det finns dock vissa nackdelar med denna produkt, till exempel avsaknaden av ett stativ för surfplattor. Men bortsett från denna lilla nackdel kan modellen användas av personer mellan 160-200 cm i längd, och det stora svänghjulet med jämnt motstånd gör den till ett av de bästa motionscyklarna för tyngre träning.

Specifikationer:
Mått: 131 x 64 x 130 cm
Max. användarvikt: 150 kg
Svänghjulets vikt: 30 kg


Vilka är Abilica? 

Abilica har varit aktiva i branschen i mer än 20 års tid. De var det allra första varumärket att tillhandahålla träningsutrustning för hemmabruk i Norge och har sedan dess blivit en av de ledande leverantörerna av träningsutrustning i landet. Sedan dess har de erbjudit träning och aktivitet i olika former till konsumenter i hela Skandinavien.

Abilica erbjuder ett brett sortiment av produkter, från hantlar och viktskivor till motionscyklar och roddmaskiner, med garanterade reservdelar i upp till 10 år. Företaget är också känt för sin innovativa design och sina högkvalitativa material.

Utöver sin detaljhandelsverksamhet levererar Abilica även fitnessutrustning till flera stora hotellkedjor och gym i hela Norge. Som ett resultat av detta har företaget blivit ett känt namn i den norska fitnessbranschen. 

Vad är unikt med Abilicas spinningcyklar?

Abilicas spinningcyklar är några av de bästa på marknaden. För det första är de otroligt robusta och välgjorda – perfekt för alla som letar efter en pålitlig cykel som håller i många år.

För det andra erbjuder Abilicas spinningcyklar ett otroligt utbud av motståndsnivåer, så att du verkligen kan anpassa din träning efter dina behov.

Slutligen är Abilicas cyklar utformade för att vara så bekväma som möjligt, med ergonomiska säten och styr som gör det lätt att behålla din hållning under hela cykelturen. 

Om du är intresserad av att se fler spinningcyklar, så bör du läsa vår andra artikel där vi har samlat modeller från andra varumärken.


VANLIGA FRÅGOR

Är en spinningcykel från Abilica en bra spinningcykel? 
Abilicas spinningcyklar är en av de bästa spinningcyklarna på marknaden. De är hållbara cyklar av hög kvalitet som håller under många år. Spinningcyklarna från Abilica har dessutom en mängd olika funktioner som gör dem perfekta för både spinningklasser på gym och för hemmabruk.
Är Abilica ett bra varumärke? 
Abilica har tillverkat träningsutrustning av hög kvalitet i över 20 år, och deras spinningcyklar är några av de mest populära på marknaden. Företaget erbjuder dessutom garanterade reservdelar för utrustningen i upp till 10 år, och är också en del av Mylna Sport, som är känt för att ha den bästa servicen för träningsutrustning på marknaden. 
Vad bör jag leta efter hos en spinningcykel?
När du letar efter en spinningcykel bör du ta hänsyn till svänghjulets vikt, motståndstyp, ytterligare funktioner samt förhållandet mellan pris och användarvärde. Mer detaljerad information finns i vår köpguide.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta