Rakapparat Test – Hitta det bästa rakapparat här

0

8 februari 2017

I denna artikel granskar vi en rad testvinnande rakapparater och kikar närmare på vilka fördelar som skiljer de bästa rakapparater ifrån de resterande apparater på marknaden.

Hos Konsumentmagasinet.se samlar vi olika testvinnare på ett och samma ställe, så att du enkelt kan få överblick över vilka tests som gjorts och vilka modeller som hyllas som de bästa. Längre ner i artikeln kan du självklart hitta länkarna och källorna till de tests vi refererar till.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Braun Series 5 5090CC – En av marknadens bästa maskiner

Testvinnare hos tyska ETM Testmagazin

braun-5090cc

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 786,00 Kr. 0,00 Kr. 1 786,00 Kr. Läs mer
1 786,00 Kr. 0,00 Kr. 1 786,00 Kr. Läs mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Läs mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Läs mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Läs mer

 

Det tyska testmagasinet ETM Testmagazin genomförde en grundlig genomgång av de mest populära rakapparater på marknaden, och här blev Braun 5090CC krönt som testvinnare – före sju andra modeller. Magasinet har bland annat bedömt de olika rakapparaterna på deras grundlighet, precision, skydd av huden, batteriets livslängd och maskinens grepp. Här scorar modellen 93,5 poäng ur 100 möjliga.

Brauns rakapparater är designade till att fungera med sidorörelser på huden vilken enligt Braun själva ger bättre kontroll och precision. Skärbladen i maskinen skyddar huden mot irritation och är speciellt designad till att ge en grundlig och behaglig rakning. Rakapparaten är utrustad med Brauns FlexMotionTec, som säkrar ett minimalt tryck mot huden och därför också kraftigt begränsar hudirritation. Maskinen har ett vridbart rakhuvud, som enkelt navigerar kring ansiktets konturerna och därmed säkrar en tät rakning. En svängande trimmare lyfter och rakar plattliggande skäggsstubbar, liksom även skäggsstubar på halsen och hakan tas av maskinen.

Det medföljer en Clean&Charge-station till rakapparaten, som både rengör och uppladdar. Det betyder att med en tryck på knappen blir rakapparaten automatisk laddad, rengort och smörjd. Det tar 60 mintuer att ladda upp rakapparaten och därefter har den 45 minuters livslängd. För att din Clean&Charge station ska fungera optimalt, så är det nödvändigt att byta rengöringspatronerna med jämna mellanrum. Rengör du din rakapparat i Clean&Charge-stationen två gånger i veckan, behöver du enligt Braun själv bara byta patronerna var annan eller var tredje månad.


Braun Series 5 5030s – Testvinnare till billig pris

Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinner hos Råd & Rön
Toppbetyg hos tyska Test.de
Braun-Series-5-5030s-Elektrorasierer-1200x520

Braun Series 5 5030s

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 382,00 Kr. 0,00 Kr. 1 382,00 Kr. Läs mer
1 390,00 Kr. 0,00 Kr. 1 390,00 Kr. Läs mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Läs mer

 

Denna rakapparat från Braun fick högsta beytg hos det ansedda danska konsumentrådet Tænk.dk:s test. Tænks panel var speciellt imponerade med maskinens användningsbekvämlighet och batteriets livslängd. Det är inte bara hos Tænk.dk som rakapparaten får toppbetyg, utan också i svenska Råd & Rön har den utnämnds som testvinnare. Viktigt att påminna här är att Råd & Rön är ett väletablerad svenskt konsumentråd.

Braun Series 5 5030S har ActiveLift-teknologi, vilket betyder att den har ett trippel skärhuvud. Detta gör att den lyfter och därmed också skär av de liggande skäggstubbar. Detta är en riktig bra funktion, då andra rakapparater tenderar till att inte nå till dessa liggande stubbar.

Rakhuvudet har olika storlekar, vilket hjälper med att ge en tätare rakning, eftersom den fångar alla slags skäggstubbar. Denna teknik hetter ”OptiFoli”.

Rakapparaten har också ”FlexMotionTec” som gör att den anpassas bättre till ditt hud och ansikte än traditionella rakapparater.

En timmes laddning ger dig 45 minuters rakning (detta vittnar om en högkvalitets batteri). Rakapparaten har LED-display som visar dig batterinivån, så att du hela tiden vet hur mycket ström som finns kvar.

Om du är ute efter en billig rakapparat i riktigt bra kvalitet, så kan den här modellen varmt rekommenderas.


Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry – En uppfräschande testvinnare

✅ Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
braun-cooltec-e1442593234654

Braun °CoolTec

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 199,00 Kr. 0,00 Kr. 1 199,00 Kr. Läs mer
1 299,00 Kr. 0,00 Kr. 1 299,00 Kr. Läs mer
1 727,00 Kr. 0,00 Kr. 1 727,00 Kr. Läs mer
1 727,00 Kr. 0,00 Kr. 1 727,00 Kr. Läs mer

 

Brauns rakapparat är en riktigt snygg kvalitetsmaskin som är producerad i Tyskland.

Det unika med denna rakapparat är att den besitter den revolutionerande CoolTec-teknologin som gör att rakapparaten kylas ner medan du använder den och därmed dämpar värmen som man ofta märker på rakhuvuden på andra rakapparater.

Whiteaway.com skriver att detta är nog en av världens mest teknologiskt avancerade rakapparater.

Har du känsligt hud, så är denna modell ett riktigt bra val, då den kylande effekten kan hjälpa med att förhindra hudirritation.

Denna modell är vattentät, så du kan använda den i duschen eller badet. Därutöver har den en snygg LED-display som visar strömnivån.
Är du ute efter en maskin i solid tysk kvalitet, så är denna modell ett riktigt bra val. Vi är speciellt imponerade av dess aktiva kylningsteknik, vilket gör rakningen till en mycket behaglig upplevelse.


Braun Series 7 790ccTestvinnare med Clean&Charge-station.

Testvinnare i danska tidningen Politiken.dk
braun-series-7-790cc

Braun Series 7

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Är du ute efter en rakapparat med rengörings- och laddningsstation, så kan denna tyskproducerad rakapparat varmt rekommenderas.

Rakapparaten har vunnit en stor granskning i Politiken.dk, där 8 olika topp-rakapparater värderades utifrån användarvänlighet, rakningsförmåga, ergonomi samt dess enkelhet att rengöra.


Philips SensoTouch RQ1175 – Vattentät rakapparat i toppkvalitet

Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinner hos Råd & Rön
✅ Toppbetyg från ansedda danska tidningen Politiken
✅ Toppbetyg från tyska Test.de
lolphillips_871453a

Philips SensoTouch

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Phillips SensoTouch RQ1175 är ännu en testvinnande rakapparat som utmärker sig i flera olika tests.

Den bland annat hyllades som testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk.dk, där experterna samt användningspanelet var speciellt imponerade för dess förmåga att ge en tät och bekväm rakning. Maskninen är vattentät och har roterande blad, vilket ger ett rikigt bra resultat. En annan fördel som har lyfts fram vid flera tests är dess låga ljudnivå.

Utöver att vara populär i diverse tests, så är rakapparaten mycket populär bland användarna. Läser man t.ex genom de olika försäljarnas hemsidor, så inser man snabbt att den har fått riktigt många positiva feedbacks.

Phillips SensoTouch är utrustad med en teknik som heter ”GyroFlex 2D”-system, som gör att rakhuvudena justerar sig just efter ditt ansikte. Detta gör att du kan fånga alla minsta skäggstubbarna.

Som nämnt tidigare, så är rakapparaten vattentät – på så sätt kan du använda den i t.ex duschen!

En av rakapparatens största fördelar är att den är enkel att rengöra. Du behöver bara skölja den grundligt under vattenkranen eller duschen, därefter är den som ny igen.

En annan fördel är dess goda lithiumbatteri, där med en timmes laddning får du hela 50 minuters rakning. Om batteriet är tomt, tar det endast 3 minuter att ladda upp för att komma upp till strömnivån som behövs för en rakning.

Om du är ute efter en riktigt bra rakpparat, som både är vattentät och når toppbetyg på olika tests, så är SensoTouch ett rikigt bra val.


3 bra tips för rakning

1) Först och främst är det alltid en bra idé att börja med att tvätta ansiktet innan rakningen. Det bästa är att använda varmt eller ljummet vatten, då detta hjälper till att öppna hudets porerna. Det är dock viktigt att torka hudet igen innan du börjar med själva rakningen. Detta beror på att om du rakar på våt hud, så finns det risk att maskinen ”hackar”. De flesta känner till ”förnöjelsen” där apparaten drar i hårstrån.

2) Efter rakningen är det en bra idé att använda after-shave kräm. Gärna en doftfri, som kan få hudet att slappna av. Speciellt om du inte sköljer hudet först och rakar på tort och osköljd hud – vilket är hårt för hudet – så är en after-shave kräm rikitgt viktig att använda.

3) Kom ihåg att rengöra apparaten efter användning. Vi rekommenderar att du väjer en rakapparat som är enkel att rengöra. Rengöringen är bland annat viktig då det kan hjälpa med hålla ansiktet rent.


Rakapparat test – Dessa källor har vi genomgått:

Tænk
Det danska konsumentrådet Tænk har företagit en stor granskning av rakapparater, där de jämförde 18 olika rakapparater. Utav dessa 18 rakapparater hyllades 7 som testvinnare. I vårt artikel har vi lyft några utav de bästa testvinnare som tog emot många komplimanger.

I Tænks granskning är rakapparaterna granskade både i ett laboratorium samt utav en testpanel på 24 deltagare. Flera faktorer spelade en väsentlig roll i testerna och man gick ut på bland annat efter hållbarhet, rakningsförmåga och batteriets livslängd. Du kan läsa hela granskningen här. Var uppmärksamma dock på att det krävs ett betalt användningskonto för att få tillgång till testen.

Råd & Røn
Råd & Rön, som är ett av Sveriges största konsumentråden, företog en egen granskning av 16 olika rakapparater.
I granskningen blev en lång rad faktorer medtagna och man kikade på bland annat apparaternas kvalitet på rakningen, batteriets prestanda, samt kvaliteten av själva rakapparaten.

I testen avslutades det med att Phillips SensoTouch RQ1175 gick ut segrande. Du kan läsa hela testen här.
Var uppmärksamma på dock att det krävs betalning för att få tillgång till testen.

Politiken.dk
Den ansedda danska tidningen Politiken.dk har granskat igenom 8 olika rakapparater. De tog kontakt med 4 producenter, som var för sig fick lov att skicka in 2 olika rakapparater. I testen deltog Braun, Phillips, Panasonic och Remington.

Rakapparaterna testades utifrån användarvänlighet, ergonomi och rakningförmåga.
Man kikade också på hur enkelt det var att rengöra dessa.
Domarna i granskningen var frisören Jan Koch och entreprenören Stenn Kristiansen. Domarna testade alla rakapparaterna på eget hud, i både vått och torrt.

Den samlade vinnaren blev Braun Series 7 790cc. Du kan läsa hela granskningen på Politiken.dk genom att klicka här.

Test.de
Tysklands största testmagasin heter test.de och de företog en test av 14 olika rakapparater.
Här testades rakapparaterna från följande märken: Braun, Carrera, Panasonic, Phillipsoch Remington.
Testen visade att Brauns apparater generellt klarade sig bättre i test. Den samlade vinnare blev CoolTec CT4 Wet&Dry. Du kan läsa hela testen här. Var uppmärksamma dock på att det krävs abonnemang till tjänsten för att få tillgång till testen.

ETM Testmagazin
ETM Testmagasin betecknar sig själva som ett informativt testmagasin på den tyska marknaden. ETM utför omfattande tester av i stort sätt allt som du som konsument kan komma att ha med och göra. De är mycket objektiva, precisa och genomtänkta i alla deras tester. ETM har testat 8 rakapparater med samma skärblader, där dessa testades ur bland annat användarvänlighet, rakningskvalitet och tillbehörskvalitet. Här fick Brauns 5090CC- modellen första platsen. Du kan läsa testet här.