Rakapparat Test – Hitta det bästa rakapparat här – Bäst i Test guide

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I denna artikel granskar vi en rad testvinnande rakapparater och kikar närmare på vilka fördelar som skiljer de bästa rakapparaterna från de resterande apparaterna på marknaden.

Hos Konsumentmagasinet.se samlar vi olika testvinnare på ett och samma ställe, så att du enkelt kan få överblick över vilka tester som har gjorts och vilka modeller som hyllas som de bästa. Längre ner i artikeln kan du självklart hitta länkarna och källorna till de tester vi refererar till.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Braun Series 3 3090cc 

 Testvinnare hos tyska ETM Testmagazin
✅ ”Sehr Gut” hos tyska chip.de

Series 3 3090cc

.
Rakapparaten från Braun eries 3 är sladdlös och använder sig av ett så kallat “triple action”-system. Detta betyder att rakapparaten har tre separata skärsystem som tillsammans ger dig en så nära rakning som möjligt.

Systemet innebär i praktiken att tre skärsystem anpassar sig efter ansiktets olika konturer och klipper både korta och långa skäggstrån med varje drag, vilket ger en extra nära rakning. Rakapparaten har även en precisionstrimmer som gör det enkelt att trimma polisonger och mustasch.

Tyska Chip uppmärksammar Brauns skärsystem och påpekar att modellen klarar rakning av både kinder, haka och hals mycket bra. En speciell kam på rakapparaten gör dessutom att stråna leds till skären, vilket bidrar ytterligare till ett bra resultat. Efter avslutad rakning är det mycket enkelt att rengöra maskinen tack vare dess vattentäta rakhuvud som kan sköljas av under kranen. Maskinen kommer dessutom med en Clean & Charge-station som både rengör, laddar och slipar maskinen när den inte används. Man behöver därmed inte utföra något manuellt underhåll.

Rakapparaten kan köras i 50 minuter på en laddning och sedan tar det 60 minuter för maskinen att laddas fullt igen. Batteritypen i rakapparaten är NimH och batteritiden är en av de enda detaljerna som får negativ kritik. Båda tidningarna anser att den hade kunnat vara bättre när allt annat på modellen fungerar på pass bra som det gör.

Rakapparaten har ett ergonomiskt utformat grepp med ett gummiöverdrag som gör att den inte ens halkar ur blöta händer. På insidan av apparaten visar en liten LED-display batteri- och hygienstatus.

Chip påpekar även att Braun Series 3 3090cc har ett väldigt bra förhållande mellan pris och kvalitet även om den är en av marknadens dyrare modeller. Detta eftersom att modellen har en riktigt hög kvalitet och ger en bra rakning.

Rakapparaten levereras med resefodral, skyddskåpa, specialsladd, Clean & Charge-station, rengöringspatron och rengöringsborste.


Braun Series 5 5030s – Testvinnare till billig pris

Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinner hos Råd & Rön
Toppbetyg hos tyska Test.de

Braun Series 5 5030s

.
Denna rakapparat från Braun fick högsta betyg hos det ansedda danska konsumentrådet Tænk.dk:s test. Tænks panel var speciellt imponerade av maskinens användningsbekvämlighet och batteriets livslängd. Det är inte bara hos Tænk.dk som rakapparaten får toppbetyg, utan också hos svenska Råd & Rön har den utnämnts som testvinnare. Viktigt att påminna här är att Råd & Rön är ett väletablerad svenskt konsumentråd.

Braun Series 5 5030S har ActiveLift-teknologi, vilket betyder att den har ett trippel rakhuvud. Detta gör att den lyfter och därmed också skär av den liggande skäggstubben. Detta är en riktigt bra funktion, då andra rakapparater tenderar till att inte nå in till denna liggande stubb.

Rakhuvudet har olika storlekar, vilket hjälper med att ge en tätare rakning, eftersom den fångar all slags skäggstubb. Denna teknik heter ”OptiFoli”.

Rakapparaten har också ”FlexMotionTec”, som gör att den anpassas bättre till din hud och ansikte än vad traditionella rakapparater gör.

En timmes laddning ger dig 45 minuters rakning (detta vittnar om ett högkvalitets batteri). Rakapparaten har LED-display som visar batterinivån, så att du hela tiden vet hur mycket ström som finns kvar.

Om du är ute efter en billig rakapparat av riktigt bra kvalitet, så kan den här modellen varmt rekommenderas.


Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry – En uppfräschande testvinnare

✅ Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk

Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry

.
Brauns rakapparat är en riktigt snygg kvalitetsmaskin som är producerad i Tyskland.

Det unika med denna rakapparat är att den besitter den revolutionerande CoolTec-teknologin som gör att rakapparaten kyls ner medan du använder den och därmed dämpar värmen, som man ofta märker på andra rakapparaters rakhuvud.

Whiteaway.se skriver att detta är nog en av världens mest teknologiskt avancerade rakapparater.

Har du känslig hud, så är denna modell ett riktigt bra val, då den kylande effekten kan hjälpa till att förhindra hudirritation.

Denna modell är vattentät, så du kan använda den i duschen eller badet. Därutöver har den en snygg LED-display som visar strömnivån.
Är du ute efter en maskin i stabil tysk kvalitet, så är denna modell ett riktigt bra val. Vi är speciellt imponerade av dess aktiva kylningsteknik, vilket gör rakningen till en mycket behaglig upplevelse.

https://www.youtube.com/watch?v=olbu6Hv8E1w


Braun Series 7 790ccTestvinnare med Clean&Charge-station.

Testvinnare i danska tidningen Politiken.dk

braun-series-7-790cc

.
Är du ute efter en rakapparat med rengörings- och laddningsstation, så kan denna tyskproducerade rakapparat varmt rekommenderas.

Rakapparaten har vunnit i en stor granskning i Politiken.dk, där 8 olika topp-rakapparater värderades utifrån användarvänlighet, rakningsförmåga, ergonomi samt dess enkelhet att rengöra.

https://www.youtube.com/watch?v=T-W0evfnRw0


3 bra tips för rakning

1) Först och främst är det alltid en bra idé att börja med att tvätta ansiktet innan rakningen. Det bästa är att använda varmt eller ljummet vatten, då detta hjälper till att öppna hudens porer. Det är dock viktigt att torka huden igen innan du börjar med själva rakningen. Detta beror på att om du rakar på våt hud, finns det risk att maskinen ”hackar”. De flesta känner till ”förnöjelsen” där apparaten drar i hårstråna.

2) Efter rakningen är det en bra idé att använda after-shave kräm. Gärna en doftfri, som kan få huden att slappna av. Speciellt om du inte sköljer huden först och rakar på torr och osköljd hud – vilket är hårt för huden – så är en after-shave kräm riktigt viktig att använda.

3) Kom ihåg att rengöra apparaten efter användning. Vi rekommenderar att du väljer en rakapparat som är enkel att rengöra. Rengöringen är bland annat viktig då det kan hjälpa till med att hålla ansiktet rent.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka rakapparater är bäst i test?

Braun Series 3 3090cc, Braun Series 5 5030s, Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry och Braun Series 7 790cc

🤓 Hur har man testat rakapparaterna?

Rakapparaterna har bedömts baserat på deras ergonomi och användarvänlighet. Experterna har även provat hur bra apparaterna fungerar på torr och våt hud samt undersökt hur lätta de är att rengöra.

🤔 Hur ofta ska man underhålla sin rakapparat?

Vi rekommenderar att du tar bort allt hår från rakapparaten och sköljer både behållare och blad med varmt vatten efter varje användning. Utöver detta bör du ta isär rakapparaten en gång i månaden och skölja alla löstagbara delar i varmt vatten. Låt sedan alla delar torka ordentligt innan du sätter ihop maskinen igen.


Rakapparat test – Dessa källor har vi genomgått:

gif

Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört en stor granskning av rakapparater, där de jämförde 18 olika rakapparater. Utav dessa 18 rakapparater hyllades 7 som testvinnare. I vår artikel har vi lyft fram några av de bästa testvinnare som tog emot många bra utlåtanden.

I Tænks granskning är rakapparaterna granskade både i ett laboratorium samt av en testpanel på 24 deltagare. Flera faktorer spelade en väsentlig roll i testerna och man utgick bland annat efter hållbarhet, rakningsförmåga och batteriets livslängd. Du kan läsa hela granskningen här. Var dock uppmärksam på att det krävs ett betalt användarkonto för att få tillgång till testen.

Råd & Røn 🇩🇪
Råd & Rön, som är ett av Sveriges största konsumentråd, genomförde en egen granskning av 16 olika rakapparater.
I granskningen togs en lång rad faktorer med och man kikade bland annat på apparaternas kvalitet på rakningen, batteriets prestanda, samt kvaliteten av själva rakapparaten.

I testen avslutades det med att Phillips SensoTouch RQ1175 gick ut segrande. Du kan läsa hela testet här.
Var dock uppmärksamma på att det krävs betalning för att få tillgång till testen.

Politiken.dk 🇩🇰
Den ansedda danska tidningen Politiken.dk har granskat 8 olika rakapparater. De tog kontakt med 4 producenter, som var för sig fick lov att skicka in 2 olika rakapparater. I testen deltog Braun, Phillips, Panasonic och Remington.

Rakapparaterna testades utifrån användarvänlighet, ergonomi och rakningsförmåga.
Man kikade också på hur enkelt det var att rengöra dessa.
Domarna i granskningen var frisören Jan Koch och entreprenören Stenn Kristiansen. Domarna testade alla rakapparaterna på egen hud, i både vått och torrt.

Den samlade vinnaren blev Braun Series 7 790cc. Du kan läsa hela granskningen på Politiken.dk genom att klicka här.

Test.de 🇩🇪
Tysklands största testmagasin heter test.de och de genomförde ett test av 14 olika rakapparater.
Här testades rakapparaterna från följande märken: Braun, Carrera, Panasonic, Phillips och Remington.
Testen visade att Brauns apparater generellt klarade sig bättre i testet. Den samlade vinnaren blev CoolTec CT4 Wet&Dry. Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs abonnemang till tjänsten för att få tillgång till testen.

ETM Testmagazin 🇩🇪
ETM Testmagasin betecknar sig själva som ett informativt testmagasin på den tyska marknaden. ETM utför omfattande tester av i stort sett allt som du som konsument kan ha med att göra. De är mycket objektiva, precisa och genomtänkta i alla deras tester. ETM har testat 8 rakapparater med samma rakblad, där dessa testades på bland annat användarvänlighet, rakningskvalitet och tillbehörskvalitet. Här fick Brauns 5090CC- modellen första platsen. Du kan läsa testet här.

Chip.de 🇩🇪
Chip.de är Tysklands största webbplats med nyheter, recensioner och rådgivning om bland annat IT, köksutrustning och personlig hygien. Du kan läsa deras recension av Braun Series 3 3090cc här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta