Rakapparat Test – Hitta det bästa rakapparat här - Bäst i Test guide

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 4, 2023.
Rakapparat Test – Hitta det bästa rakapparat här - Bäst i Test guide

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I denna artikel granskar vi en rad testvinnande rakapparater och kikar närmare på vilka fördelar som skiljer de bästa rakapparaterna från de resterande apparaterna på marknaden.

Hos Konsumentmagasinet.se samlar vi olika testvinnare på ett och samma ställe, så att du enkelt kan få överblick över vilka tester som har gjorts och vilka modeller som hyllas som de bästa. Längre ner i artikeln kan du självklart hitta länkarna och källorna till de tester vi refererar till.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa rakapparater i testguiden 2023:

5 saker att tänka på innan du köper

 • Folie- eller roterande rakapparat

  Folierakapparater är utrustade med ett platt rakhuvud och rakblad täckta av folie. Med hjälp av folien fångar rakapparaten upp dina skäggstrån för att kunna ge en effektiv och nära rakning. Folierakapparater passar för dig som har tunt, kort ansiktshår och som föredrar en nära rakning. De lämpar sig också för dig som rakar dig ofta, eftersom de är mindre irriterande för huden. Folierakapparater är lätta att rengöra och att underhålla och ger snabbare rakning än en manuell rakapparat.
  Roterande rakapparater är oftast utrustade med tre eller fyra roterande huvuden som rör sig i en cirkulär rörelse för att fånga och raka håret. Rakhuvudena böjer sig i olika riktningar, vilket gör att rakapparaten enkelt kan glida över och anpassa sig efter ditt ansikte. Roterande rakapparater passar bäst för dig med längre eller grövre hår och som inte rakar dig så ofta. De passar också för dig som föredrar en mer naturlig skäggväxt. Roterande rakapparater är ofta mer effektiva än en folierakapparat, men kan vara mer irriterande för huden.

 • Med sladd eller utan sladd

  Rakapparater med sladd kopplas in direkt i ett vägguttag och kräver inget batteri. De erbjuder jämn effekt under hela rakprocessen och är ett bra alternativ för dig som använder din trimmer ofta och under längre perioder. Däremot ger de begränsad rörlighet och kan vara mindre bekväma att använda.
  Sladdlösa rakapparater är batteridrivna enheter som erbjuder större flexibilitet och rörlighet. Dessa rakapparater är lätta att använda var som helst och passar därför bra för dig som reser mycket eller för användning på platser utan eluttag. Batterikapaciteten på sladdlösa rakapparater kan variera kraftigt, där vissa modeller erbjuder så lite som 30 minuters kontinuerlig användning och andra ger upp till en timme eller mer per laddning.
  För tillfällig användning eller för dig som föredrar att trimma håret i kortare sessioner kan en rakapparat med en batteritid på 20-30 minuter vara tillräcklig. För dig som vill ha flexibiliteten att kunna använda din rakapparat under längre perioder eller för flera klippningar utan att behöva ladda den, kan en rakapparat med en batteritid på 40-60 minuter eller mer vara ett bättre alternativ.
  Valet av batteritid kommer i slutändan an på dina personliga preferenser samt hur ofta du planerar att använda din rakapparat. Det är alltid en bra idé att välja en modell med längre batteritid om du har råd med det, eftersom det ger mer flexibilitet och bekvämlighet i längden.

 • Våt- eller torrakning

  Våtrakning innebär att vatten, rakkräm eller gel används för att mjuka upp huden, vilket resulterar i en jämnare och skonsammare rakning. Torrakning görs utan att mjuka upp huden och går generellt sett snabbare, men kan orsaka irritation för dig som har känslig hud. Folierakapparater är bättre lämpade för våtrakning på grund av de tunna, perforerade metallfolier som glider smidigt över huden och fångar upp hårstrån, vilket ger en nära rakning med minimal irritation. Roterande rakapparater är effektivare för torrakning eftersom de lätt anpassar sig efter ansiktets former och effektivt klipper hårstrån, även om de inte är mjukgjorda av vatten. Innan du väljer en rakapparat bör du fundera över vilken typ av rakning du föredrar samt hur känslig din hud är, för att på så vis kunna avgöra vilket alternativ som är bäst för dina behov.

 • Pris

  Marknadens billigaste elektriska rakapparater kan kosta så lite som 100 kronor, medan avancerade modeller kan kosta uppåt 1500 kronor eller mer.
  För dig med en stram budget kan en elektrisk rakapparat i en lägre prisklass vara ett bra alternativ. Dessa modeller har vanligtvis färre funktioner och ger kanske inte en lika nära rakning som dyrare modeller, men är fortfarande effektiva och kan ge en praktisk och bekväm rakupplevelse.
  Rakapparater i mellanprisklass ligger runt 500-1000 kronor, och erbjuder bra balans mellan funktion och överkomlighet. Dessa modeller är vanligtvis utrustade med mer avancerade funktioner som längre batteritid, snabbare laddningstid och bättre rakprestanda.
  Elektriska rakapparater i den övre prisklassen kan kosta uppåt 1500 kronor eller mer och passar dig som vill investera i bästa möjliga rakupplevelse. Dessa modeller är utrustade med de mest avancerade funktionerna, såsom avancerad bladteknink, olika raklägen och avancerade rengöringssystem.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner kan vara ett bra sätt att få en uppfattning om vad andra tycker om en specifik rakapparat. Det kan dock vara bra att komma ihåg att alla har olika typer av hårväxt och rakbehov, så det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Expertrecensioner är också en bra källa till opartisk information, eftersom dessa kan ge dig en mer detaljerad inblick i hur en viss rakapparat fungerar och vilka funktioner den erbjuder.

arrow-more

Braun Series 9 9465cc - Elektrisk rakapparat med självrengörande laddstativ

Bästa elektriska rakapparat i test
 • check Testvinnare på Menshealth.com och Independent.co.uk
 • check Brauns bästa elektriska rakapparat på Cravingtech.com
 • check 4,7/5 på Google Shopping
 • check 4,5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun Series 9 9465cc:

 • AutoSense-teknik
 • Självrengörande laddstativ
 • 10-D flexhuvud

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Braun Series 9 9465cc en elektrisk rakapparat som erbjuder flera fördelar. Den klarar av både kort och lång hårväxt tack vare sin innovativa rakteknik som ger närmare och effektivare rakning än tidigare modeller. Vi anser att det smarta rengöringssystemet är ett riktigt bra tillägg eftersom det inte bara rengör utan också laddar rakapparaten. Nackdelen med produkten är dock att den höga kvaliteten kommer med ett relativt högt pris jämfört med andra elektriska rakhyvlar på marknaden. Vi tror dock att en investering i en rakapparat som håller såhär hög kvalitet ger långsiktiga fördelar.

Fördelar

 • Klarar både kort och lång hårväxt
 • Ny rakteknik som ger närmare och effektivare rakning
 • Smart kombinerat rengöringssystem och laddstation
 • Snygg design

Nackdelar

 • Högt pris

Braun Series 9 9465cc elektriska rakapparat med sitt unika 10-D flexhuvud anpassar sig efter din ansiktsform och ger en smidig rakupplevelse. Den här rakapparaten är ett bra alternativ för dig som letar efter en avancerad rakapparat som erbjuder precision och komfort.

Recension: En detaljerad recension av Braun Series 9 9465cc

Specifikationer

 • Snabbladdning: Ja
 • Batterityp: Litiumjonbatteri
 • Typ av blad: Folie
 • Vattentät: Ja
 • Laddningstid: 60 min

Smart rakteknik
Den här elektriska rakapparaten är utrustad med innovativ Autosense-teknik som med hjälp av en intelligent sensor skannar tätheten på ditt ansiktshår och automatiskt justerar rakapparatens effekt för optimal prestanda. Detta säkerställer att rakapparaten utan ansträngning klarar av att ta sig an både tjock och envis skäggväxt, samtidigt som den är skonsam mot huden. Modellen är utrustad med folieblad i tunn, perforerad metall som täcker skärbladen. Denna konstruktion hjälper till att skydda din hud från direktkontakt med de vassa bladen, samtidigt som dina hårstrån släpps in genom hålen i folien för effektiv rakning. Folien hjälper också till att minska friktion och värme under rakningen, vilket kan bidra till att förhindra irritation och obehag. 

Hygieniskt laddstativ med rengöringsfunktion
Braun Series 9 9465ccs självrengörande laddstativ är en av de funktioner som skiljer den från andra elektriska rakapparater på marknaden. Rengörings- och laddstativet är utformat för att på ett hygieniskt och bekvämt sätt underhålla rakapparatens prestanda och förlänga dess livslängd. Rengöringsprocessen i stativet är helt automatiserad och tar bara några minuter att genomföra. Du pllacerar bara rakapparaten i stativet så rengör den automatiskt rakbladen med hjälp av en specialiserad rengöringslösning. Laddstativet gör det också enkelt och smidigt att ladda rakapparaten som med en laddningstid på en timme ger upp till 60 minuters sladdlös rakning. Om du dessutom har bråttom kan rakapparaten snabbladdas i fem minuter för att ge tillräckligt med kraft för en hel rakning. En annan fördel med den här rakapparaten är att den är lämplig för både våt- och torrakning, vilket ger ökad flexibilitet och bekvämlighet.

Tips: Rakapparatens rengöringsstation är särskilt praktisk för dig med känslig hud som kan vara mer benägna att drabbas av irritation eller infektion, eftersom den säkerställer att rakapparaten alltid är ren vilket ger ett hygieniskt sätt att upprätthålla dess prestanda och förlänga dess livslängd.

Vad säger användare och experter om Braun Series 9 9465cc?

Den elektriska rakapparaten Braun Series 9 9465cc är mycket uppskattad av både användare och experter. Den har fått 4,7/5 stjärnor enligt Googles sammanställning av användarrecensioner och 4,5/5 av Amazon. Enligt användarrecensionerna är Braun Series 9 9465cc lätt att rengöra och erbjuder noggrann temperaturkontroll. Många kunder uppskattar dess förmåga att med lätthet ta sig an en veckas skäggstubb samtidigt som den tillåter precision i rakningen.

Expertrecensioner lyfter fram rakapparatens självrengörande laddstativ, AutoSense-tekniken som justerar effekten baserat på hur tät din skäggväxt är, samt Sonic-tekniken som lyfter upp håret för närmare rakning på kortare tid. Rakapparatens design får också beröm för att vara väl uttänkt. Denna rakapparat har utsetts till Testvinnare på Menshealth.com och Independent.co.uk och korats till Braun’s bästa elektriska rakapparat på Cravingtech.com.

Mer om Braun Series 9 9465cc

Specifikationer

 • Snabbladdning: Ja
 • Batterityp: Litiumjonbatteri
 • Typ av blad: Folie
 • Vattentät: Ja
 • Laddningstid: 60 min

Braun Series 9 Pro 9419S - Elektrisk rakapparat med lång batteritid

En av marknadens bästa folierakapparater
 • check Bäst over-all på Forbes.com
 • check Bästa elektriska rakapparaten för den stora massan enligt CNN.com
 • check 4.5/5 på Google Shopping
 • check 4.5/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun Series 9 Pro 9419S :

 • Precision Switch-teknik
 • Rakhuvud med fem rakelement
 • AutoSense-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Modellen utmärker sig som en premiumrakapparat tack vare det innovativa Precision Switch rakhuvudet med sina fem rakelement och AutoSense-teknik. Dess avancerade rakhuvud är utformat för att ge nära och bekväm rakning. Dessutom erbjuder dess möjligheter till våt- och torrakning flexibilitet och bekvämlighet, och dess långa batteritid garanterar effektiv rakning. Några kan känna att priset för den här rakapparaten är högt, men vi vill understryka att dess funktioner och prestanda motiverar investeringen. På det hela taget är den här rakapparaten ett bra val för dig som söker en högkvalitativ rakupplevelse.

Fördelar

 • Bekväm och nära rakning
 • Lämplig för mycket känslig hud
 • Snabb och kraftfull
 • Fungerar för både våt- och torrakning
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Högt pris

Braun Series 9 Pro 9419S, utrustad med en Precision Switch-teknik, gör det möjligt att enkelt justera rakhuvudet för att nå svåråtkomliga områden som under näsan och runt käklinjen, vilket gör den lämplig för dig som vill ha en precis, grundlig rakning.

Recension: En detaljerad recension av Braun Series 9 9390cc

Specifikationer

 • Typ: Sladdlös
 • Bladtyp: Folie
 • Typ av batteri: Litiumjonbatteri
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Drifttid: 60min
 • Snabbladdning: Ja
 • Vattentät: Ja

Fem-bladig rakteknik
Braun Series 9 Pro 9419S är utrustad med ett rakhuvud med fem rakelement som arbetar tillsammans för att ge en noggrann och behaglig rakupplevelse. Elementen är utrustade med fyra folieblad som är optimerade för flera olika typer av hår, samt en ProLift-trimmer utformad för att lyfta och klippa platt liggande hårstrån. Denna innovativa design möjliggör för effektiv och exakt hårborttagning, även på envisa och svåråtkomliga områden. I jämförelse med andra rakapparater på marknaden utmärker sig Series 9 Pro med sina fem rakelement som ett premiumalternativ för dig som prioriterar en högkvalitativ rakupplevelse.

Förutom rakhuvudet med sina fem element är den här rakapparaten också utformad för både våt- och torrakning. Det innebär att du kan använda den för en snabb touch up när du är torr eller med raklödder, gel eller skum för en bekvämare och skonsammare rakning. Rakapparaten går även att använda i duschen eller i badkaret.

Smart teknik
Den här produkten är utrustad med AutoSense-teknik som anpassar sig efter din hårväxt för att ge en personligt anpassad rakning, vilket säkerställer maximal effektivitet samtidigt som det minimerar hudirritation. Dessutom är enheten utrustad med ett kraftfullt batteri som ger upp till 60 minuters drifttid per laddning. Om du har ont om tid ger snabbladdningsfunktionen tillräckligt med kraft för en hel rakning på bara fem minuter. Rakapparatens innovativa funktioner och smarta teknik ger dig en pålitlig rakupplevelse som uppfyller behoven för de flesta. 

Vad säger användare och experter om Braun Series 9 9390cc?

Braun Series 9 Pro är stilfullt utformad, och är utrustad med en effektiv motor som smidigt tar sig an ditt hår med hög frekvens. Några användare har noterat svårigheter med rakning av halsen och några få missade hårstrån, men rakapparatens inbyggda trimmer på baksidan hjälper dig att lösa dessa problem. På det hela taget rekommenderar de flesta användare den här rakapparaten varmt och ger den betyget 4,5/5 på både Amazon och Googles sammanställning av användarrecensioner.

Enligt experter är Braun Series 9 Pro ett bra val för dig som är villiga att spendera lite extra för en överlägsen rakupplevelse. Dess gedigna konstruktion, multifunktionella bladuppsättning och snabba, bekväma rakning gör den till en riktigt bra produkt. Rakapparaten har fått flera utmärkelser, bland annat Best over-all på Forbes.com, Best premium shaver på TechAdvisor.com och best splurge electric shaver på CNN.com.

Mer om Braun Series 9 Pro 9419S

Specifikationer

 • Typ: Sladdlös
 • Bladtyp: Folie
 • Typ av batteri: Litiumjonbatteri
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Drifttid: 60min
 • Snabbladdning: Ja
 • Vattentät: Ja

Philips Series 9000 SP9820 - Effektiv elektrisk rakapparat som erbjuder precision

En av marknadens bästa roterande rakapparater
 • check Bäst presterande roterande rakapparat på Shavercheck.com
 • check Mest eftertraktade mega-rakhyvel för både våt- och torrakning på T3.com
 • check 4,6/5 på Google Shopping
 • check 4.6/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Series 9000 SP9820:

 • NanoTech Dual Precision-blad
 • 360-D+ flexibelt rakhuvud
 • High-control suspension system

Konsumentmagasinets omdöme

Philips Series 9000 SP9820 förmåga att utföra både våt- och torrakning, att med sina NanoTech Dual Precision-blad nå även korta hårstråna, samt att med sitt 360-D+ Flexing-huvud anpassa sig efter din ansiktsform, gör den här rakapparaten till ett bra val för dig med varierade hårtyper och rakbehov. Även om produkten saknar låsfunktion, är vi övertygade om att det lär vara ett mindre bekymmer för de flesta. Rakapparatens design och byggkvalitet gör den mycket hållbar och motståndskraftig mot skador, och den levereras med ett skyddsfodral.

Fördelar

 • Kan användas för både våt- och torrrakning
 • Fungerar på långa, platt liggande hårstrån
 • Fungerar till både skäggväxt och huvudhår
 • Effektiv på grövre skäggväxt
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Saknar låsfunktion

Philips Series 9000 SP9820 är utrustad med 360-D+ flexibla rakhuvuden som anpassar sig efter din ansiktsform och säkerställer nära och skonsam rakning, vilket gör den till ett bra val för dig som söker en bekväm och effektiv rakupplevelse.

Recension: En detaljerad recension av Philips Series 9000 SP9820

Specifikationer

 • Typ: Sladdlös
 • Typ av rakblad: Roterande
 • Typ av batteri: Litiumjonbatteri
 • Laddningstid: 60min
 • Snabbladdning: Ja
 • Batteriets livslängd:: 60 minuter
 • Vattentät: Ja

“PrecisionGlide”-system
Den här elektriska rakapparaten är utrustad med roterande rakblad och NanoTech Dual Precision-blad som ger upp till 150 000 klipp per minut. Rakapparatens blad är härdade med nanopartiklar, vilket gör dem hållbara och starka med skarpa kanter.

Bladens självslipande funktion säkerställer att de förblir skarpa och effektiva även efter långvarig användning. Rakapparatens teknik möjliggör för exakt och effektiv rakning även på ansiktets mer svåråtkomliga delar, och ger nära rakning som är skonsam mot huden.

Förutom NanoTech Dual Precision-bladen är rakapparaten även utrustad med Superb SkinGlide-beläggning för en jämn rakning. Ringarna med metallpigment har antifriktionsbeläggning som förbättrar rakapparatens glidförmåga för att den lätt ska glida över huden.

AdaptiveFlex våt/torr Suspension System
Philips Series 9000 SP9820 är utrustad med ett optimerat Suspension System som förhindrar att maskinen drar i huden under rakning, samt säkerställer korrekt rakbladsposition. Rakapparaten är utformad för att fungera både för våt- och torrakning, och genom ett klick kan du välja mellan de olika funktionerna. Den levereras med en SmartClick precisionstrimmer som är hudvänlig och enkel att använda, så att du kan få extra definition på både mustasch och polisonger. S9000 Prestige drivs av ett kraftfullt litiumjonbatteri som är utformat för att ge lång drifttid. Med hjälp av Qi-laddningsplattan kan batteriet laddas fullt på endast en timme. Dessutom är rakapparaten utrustad med ett fem minuters snabbladdningsalternativ som ger tillräckligt med kraft för en hel rakning, vilket är praktiskt när du har bråttom eller glömt att ladda rakapparaten. 

Vad säger användare och experter om Philips Series 9000 SP9820?

Philips elektriska rakapparat har fått ett positivt gensvar från användare på både Amazon och på Google, med ett genomsnittligt betyg på 4,6 av 5.  En användare var nöjd med att denna rakapparat ger en nära rakning och att den kan användas både till våt- eller torrakning. En annan användare som gjort en uppgradering från en tidigare modell, 9721, rapporterade att den nya rakapparaten är mer bekväm i ansiktet och ger en närmare rakning som kräver hälften av tiden jämfört med den äldre versionen.

Enligt expertrecensioner är denna rakapparat en av de bästa elektriska rakapparaterna på marknaden, med hög prestanda och elegant design. Den har fått flera utmärkelser, bland annat utmärkelsen ‘Superlative foil model award with 360˚ flex head for ultra-close shaves’ på T3.com och utmärkelsen ‘Best mid-price shaver award’ på Techadvisor.com.

När den jämförs med den nya Philips Norelco Series 9000 (9500) har vissa experter gjort bedömningen att den här rakapparaten fortfarande har övertaget. Rakapparaten sägs vara lite snabbare, ge en något närmare rakning och ha något bättre ergonomi.

Mer om Philips Series 9000 SP9820

Specifikationer

 • Typ: Sladdlös
 • Typ av rakblad: Roterande
 • Typ av batteri: Litiumjonbatteri
 • Laddningstid: 60min
 • Snabbladdning: Ja
 • Batteriets livslängd:: 60 minuter
 • Vattentät: Ja

Braun Series 7 70-N7200cc - Elektrisk rakapparat med flexibelt rakhuvud

Marknadens bästa elektriska rakapparat i mellanprisklass
 • check Superlative foil model med 360˚ flexhuvud för ultranära rakning på T3.com
 • check Bästa mellanklass rakapparat på Techadvisor.com
 • check 4,4 på Google Shopping
 • check 4.4 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun Series 7 70-N7200cc:

 • AutoSense-teknik
 • 360˚ flexibelt rakhuvud
 • Precisionstrimmer ingår

Konsumentmagasinets omdöme

Braun Series 7 är en folierakapparat med flexibelt rakhuvud och extra precisionstrimmer som kan tillfredsställa behoven hos de flesta användare. När det kommer till att byta mellan folie- och trimmerhuvudet kan det ibland vara svårt att få loss rakhuvudena, särskilt om händerna är våta eller hala från rakgel. Efter en tids användning är vi dock övertygade om att du kommer att komma underfund med hur du bör dra för att lossa rakhuvudet. Tack vare rakapparatens gummigrepp är rakapparaten dessutom enkel att hålla i.

Fördelar

 • Snabbladdning
 • Ergonomisk med ett bra grepp
 • Vattentät
 • SmartCare-center

Nackdelar

 • Det kan vara svårt att ta bort huvudet, särskilt med våta händer

Braun Series 7 trimmer är utrustad med AutoSense-teknik som verkar genom att skanna din tjockleken på ditt ansiktshår, för att sedan justera klipphastighet och effekt därefter. Den här funktionen är särskilt användbar för dig som har mycket tät skäggväxt och som enkelt vill få till jämnt trimmat ansiktshår.

Recension: En detaljerad recension av Braun Series 7 70-N7200cc

Specifikationer

 • Typ: Sladdlös
 • Typ av rakblad: Folie
 • Typ av batteri: Litiumjonbatteri
 • Laddningstid: 60min
 • Snabbladdning: Nej
 • Batteriets livslängd:: 50 minuter
 • Vattentät: Ja

Flexibelt rakhuvud för exakt nära rakning
Braun Series 7 är utrustad med ett flexibelt rakhuvud som rör sig fritt i alla riktningar, vänster eller höger, upp eller ned. Huvudets 360 graders flexibilitet möjliggör god kontakt med huden, även runt käken och hakan. Raksystemet är konstruerat med två folier på vardera sida och en central trimmer för längre hårstrån. För att använda precisionstrimmern tar du enkelt av foliehuvudet och klickar i precisionstrimmern på apparaten. Rakapparaten är vattentät, så den kan användas för både våt- och torrakning.

Kort laddningstid och en batteriindikator
Trots att Braun Series 7 är byggd av plast är den solid och robust, men också lätt. Rakapparaten är utrustad med ett gummihandtag som ger den god ergonomi och ett fast grepp, även i duschen. Enheten är försedd med en liten display som visar information som batteritid och rengöringspåminnelser. Laddningen går mycket snabbt och batteriet är fulladdat efter bara en timme. Från full laddning fungerar Braun från Series 7 i 50 minuter, vilket enligt vår mening är ganska hyfsat. Precis som andra rakapparater från Braun levereras även denna med SmartCare Centre som erbjuder olika underhållsalternativ för rakapparaten, såsom rengöring, torkning, smörjning och laddning. 

Vad säger användare och experter om Braun Series 7 70-N7200cc

Den allmänna tendensen bland användare är att varmt rekommendera Brauns rakapparat till andra. Många användare har uttryckt sin tillfredsställelse över produktens mjukhet på huden, dess förmåga att ge nära rakning utan att dra i huden. Det separata trimmertillbehöret har också setts som en produktförbättring, särskilt för dem som har haft problem med trimmern på äldre modeller. Den här produkten fick 4,4/5 poäng på både Amazon och Googles sammanställning av användarrecensioner.

Experter har lovordat Braun Series 7 som en riktigt bra elektrisk rakapparat och den har fått utmärkelsen “Superlative foil model with 360˚ flex head for ultra close shaves” på T3.com och “Best mid-price shaver” på Techadvisor.com. Den har en kort laddningstid, effektiv rakprestanda och en resevänlig design som inkluderar en hård väska och låsfunktion. Den här rakapparaten kanske inte är det bästa alternativet för dig med längre hårväxt eller som har känslig hud, men Braun Series 7 erbjuder en rad smarta funktioner till ett rimligt pris, vilket gör den till ett bra val för många användare.

Mer om Braun Series 7 70-N7200cc

Specifikationer

 • Typ: Sladdlös
 • Typ av rakblad: Folie
 • Typ av batteri: Litiumjonbatteri
 • Laddningstid: 60min
 • Snabbladdning: Nej
 • Batteriets livslängd:: 50 minuter
 • Vattentät: Ja

Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650 - Ergonomisk elektrisk rakapparat

En av marknadens bästa multifunktionella elektriska rakapparater
 • check Bäst användarvänlighet på Independent.co.uk
 • check 4,5/5 på Google Shopping
 • check 4.5/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650:

 • Unik multifunktionell OneBlade-teknik
 • Click-on hudskydd för känsliga områden
 • Exakta linjer på några sekunder med det dubbelsidiga bladet

Konsumentmagasinets omdöme

Den ergonomiska utformningen gör den här rakapparaten lätt att hantera och gör att den enkelt når alla områden i både ansiktet och på kroppen, och den lätta konstruktionen garanterar enkel användning. Vissa användare har rapporterat att de tycker modellen är bullrig under användning. Ljudnivån är dock relativt standard bland elektriska rakapparater och påverkar inte nämnvärt dess överhängande fördelar.

Sammanfattningsvis, för dig som letar efter en elektrisk rakapparat som kan hantera både ansikts- och kroppsbehåring samtidigt som den är bekväm att använda och att underhålla, anser vi att den här produkten kan vara ett bra alternativ.

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Lätt att montera och underhålla
 • Lättviktig
 • Bra batteritid
 • Inbyggd display

Nackdelar

 • Kan vara bullrig

Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650 kopplar ihop unik multifunktionell OneBlade-teknik med ett mångsidigt verktyg som passar dig som är ute efter effektiv och precis trimning, rakning och styling. Den här rakapparaten är ett bra alternativ för dig som föredrar en sladdlös enhet som kan hantera både ansikts- och kroppsbehåring.

Recension: En detaljerad recension av Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650

Specifikationer

 • Drifttid: 120 min.
 • Snabbladdning: Nej
 • Batterityp: Litiumjonbatteri
 • Bladtyp: Folieblad
 • Vattentät: Ja
 • Laddningstid: 60 min

Effektivt dubbelsidigt rakbladssystem
Med den dubbelsidiga bladkonstruktionen kan du med den här rakapparaten enkelt skapa exakta linjer på bara några sekunder. Oavsett om du är ute efter en jämn stubb eller ett fullfjädrat skägg täcker foliebladet dina behov. Den här elektriska rakapparaten drivs av ett litiumjonbatteri som ger upp till 120 minuters användning efter bara en timmes laddning. Även om det inte finns någon snabbladdningsfunktion är batteritiden mer än tillräcklig för att hålla dig igång i flera veckor.

Safety Guard alternativ
Med sin click-on Skin-guard är den här rakhyveln särskilt lämpad för känslig hud, och förhindrar effektivt oavsiktliga skärsår eller hudirritation. Den här rakapparaten erbjuder inte bara stor mångsidighet vid torrakning, utan den är utformad med vattentät teknik som säkerställer att rakbladen förblir rostfria, vilket gör rengöring enkelt utan att riskera att skada verktyget när den kommer i kontakt med vatten

Tips: Att använda after shave lindrar inte bara hudirritation, utan fungerar också som ett desinficeringsmedel, och minskar risken för infektioner efter rakning.

Vad säger användare och experter om Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650?

Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650 har fått positiv feedback från både användare och experter. Användarna har gett produkten 4,5 stjärnor av 5 på både Googles sammanställning av användarrecensioner och Amazon, vilket tyder på att de i huvudsak är nöjda med dess prestanda.

Experter har också berömt denna rakapparat för sin enkelhet och användarvänlighet. De noterade att bladen dock behöver bytas ut var fjärde månad, men i övrigt fann de rakapparaten i stort sett klanderfri. Den har fått utmärkelse för ‘bästa användarvänlighet’ av Independent.co.uk.

På det hela taget verkar det som om denna produkt har vunnit över många kunder och att de uppskattar dess mångsidighet och enkelhet jämfört med andra rakhyvlar på marknaden.

Mer om Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650

Specifikationer

 • Drifttid: 120 min.
 • Snabbladdning: Nej
 • Batterityp: Litiumjonbatteri
 • Bladtyp: Folieblad
 • Vattentät: Ja
 • Laddningstid: 60 min

Tester och recensioner av rakapparater som används i artikeln

Expert- och testkällor

Råd & Røn

Råd & Rön, som är ett av Sveriges största konsumentråd, genomförde en egen granskning av 16 olika rakapparater.
I granskningen togs en lång rad faktorer med och man kikade bland annat på apparaternas kvalitet på rakningen, batteriets prestanda, samt kvaliteten av själva rakapparaten.

I testen avslutades det med att Phillips SensoTouch RQ1175 gick ut segrande. Du kan läsa hela testet här.
Var dock uppmärksamma på att det krävs betalning för att få tillgång till testen.

Politiken.dk

Den ansedda danska tidningen Politiken.dk har granskat 8 olika rakapparater. De tog kontakt med 4 producenter, som var för sig fick lov att skicka in 2 olika rakapparater. I testen deltog Braun, Phillips, Panasonic och Remington.

Rakapparaterna testades utifrån användarvänlighet, ergonomi och rakningsförmåga.
Man kikade också på hur enkelt det var att rengöra dessa.
Domarna i granskningen var frisören Jan Koch och entreprenören Stenn Kristiansen. Domarna testade alla rakapparaterna på egen hud, i både vått och torrt.

Den samlade vinnaren blev Braun Series 7 790cc. Du kan läsa hela granskningen på Politiken.dk genom att klicka här.

Test.de

Tysklands största testmagasin heter test.de och de genomförde ett test av 14 olika rakapparater.
Här testades rakapparaterna från följande märken: Braun, Carrera, Panasonic, Phillips och Remington.
Testen visade att Brauns apparater generellt klarade sig bättre i testet. Den samlade vinnaren blev CoolTec CT4 Wet&Dry. Du kan läsa hela testet här. Var dock uppmärksam på att det krävs abonnemang till tjänsten för att få tillgång till testen.

ETM Testmagazin

ETM Testmagasin betecknar sig själva som ett informativt testmagasin på den tyska marknaden. ETM utför omfattande tester av i stort sett allt som du som konsument kan ha med att göra. De är mycket objektiva, precisa och genomtänkta i alla deras tester. ETM har testat 8 rakapparater med samma rakblad, där dessa testades på bland annat användarvänlighet, rakningskvalitet och tillbehörskvalitet. Här fick Brauns 5090CC- modellen första platsen. Du kan läsa testet här.

Chip.de

Chip.de är Tysklands största webbplats med nyheter, recensioner och rådgivning om bland annat IT, köksutrustning och personlig hygien. Du kan läsa deras recension av Braun Series 3 3090cc här.

Forbes.com

Forbes.com är en nyhetssida på nätet för affärer och finans som ger insikter och analyser om globala marknader, entreprenörskap, teknik, ledarskap och livsstil. Här finns artiklar, videor, podcasts och åsikter från olika bidragsgivare, samt listor över de företag som presterar bäst, inflytelserika personer och anmärkningsvärda händelser i affärsvärlden. Hemsidan erbjuder också personliga verktyg och resurser för investerare, entreprenörer och yrkesverksamma som vill hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna och utvecklingen inom branschen.

Du kan se testet och recensionen av Braun Series 9 Pro 9419S här.

Testet uppdaterades senast 01/03/2023

CravingTech.com

Craving Tech är en teknikfokuserad hemsida som tillhandahåller nyheter, recensioner och information om de senaste prylarna, programvaran och andra tekniska produkter. Hemsidan täcker ett brett spektrum av ämnen som smartphones, bärbara datorer, spel, smarta hemapparater och mycket mer.

Du kan se en recension av Braun Series 9 9465cc här.

Recensionen uppdaterades senast den 24/08/2022

MensHealth.com

Men’s Health är en populär nättidning och webbplats som täcker ett brett spektrum av ämnen som rör mäns hälsa och välbefinnande. Webbplatsen grundades 1987 och har sedan dess blivit en av de ledande informationskällorna för män som vill förbättra sitt fysiska och psykiska välbefinnande.

Du kan göra testet och recensionen på Braun Series 9 9465cc här.

Testet publicerades den 21//02/2023

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com är en webbplats för tekniknyheter och recensioner som ger information och råd om de senaste prylarna, programvaran och tjänsterna. Den täcker ett brett spektrum av ämnen som smartphones, bärbara datorer, surfplattor, smarta hemapparater, spel och mycket mer. Webbplatsen erbjuder recensioner, guider och nyhetsartiklar om de senaste trenderna och utvecklingen inom teknikbranschen samt produktjämförelser och köpråd för att hjälpa läsarna att fatta välgrundade beslut.

Du kan se testet här.

Testet uppdaterades senast den 10/02/2023

Du kan se recensionen av Braun Series 7 70-N7200cc här.

Recensionen uppdaterades senast den 18/05/2022

Edition.cnn.com

Edition.cnn.com är CNN:s nyhetsportal på nätet, ett av världens största och mest respekterade nyhetsnätverk. Här finns aktuella nyheter, analyser och kommentarer om globala händelser, politik, affärer, teknik, underhållning och sport. Webbplatsen erbjuder en mängd olika multimodala innehåll som artiklar, videor och direktsändning av nyhetsprogram. Den innehåller också funktioner som åsiktsartiklar, specialrapporter och interaktiva verktyg.

Du kan se testet och recensionen av Braun Series 9 Pro 9419S här.

Testet uppdaterades senast 23/01/2023

T3.com

T3.com är en webbplats för tekniknyheter och recensioner som täcker ett brett spektrum av ämnen som smartphones, bärbara datorer, hemunderhållningssystem, smarta hemapparater med mera. Här finns djupgående produktrecensioner, köpguider och nyhetsartiklar om de senaste trenderna och utvecklingen inom teknikbranschen. Webbplatsen innehåller också handledning och guider samt produktjämförelser och erbjudanden för att hjälpa läsare att fatta välgrundade beslut. T3.com fokuserar på högkvalitativa premiumprodukter och vänder sig till konsumenter som söker den senaste och bästa tekniken.

Du kan se testet här.

Du kan se recensionen av Philips Series 9000 SP9820 här.

Recensionen uppdaterades senast den 24/08/2022

Du kan se recensionen av Braun Series 7 70-N7200cc här.

Recensionen uppdaterades senast den 04/08/2022

Shavercheck.com

Shavercheck.com är en webbplats som ger information och recensioner om elektriska rakapparater och tillbehör. Den erbjuder en mängd olika resurser för att hjälpa konsumenter att fatta välgrundade beslut när de köper elektriska rakapparater, inklusive produktrekommendationer, köpguider och underhållstips. Webbplatsen innehåller också artiklar om raksteknik och produktjämförelser för att hjälpa läsare att välja det bästa alternativet för sina behov och preferenser.

Du kan se testet och recensionen av Philips Series 9000 SP9820 här.

Testet uppdaterades senast den 07/03/2023

Independent.co.uk

Independent.co.uk är en nyhetsida som bevakar aktuella händelser, politik, affärer, teknik, kultur och sport från hela världen. Den lanserades 1996 som onlineversionen av The Independent, en brittisk nationell tidning. År 2016 upphörde The Independent med sin tryckta utgåva och blev enbart en digital tidning, med independent.co.uk som primär plattform.

Independent.co.uk testade elektriska rakapparater två gånger, en gång på ljust, dagsgammalt skäggstubb och en gång efter flera dagars tillväxt. De tog hänsyn till olika faktorer som prestanda, funktionalitet, utseende, pris, laddningstid och ergonomi under testprocessen. Syftet var att fastställa de mest effektiva och bästa rakapparaterna för olika användare.

Du kan se testet och en recension av Braun Series 9 9465cc och Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650 här.

Testet uppdaterades senast den 15/02/2023

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform som gör det möjligt för konsumenter att söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare på nätet. Den använder Googles sökteknik för att samla ihop produktlistor från olika e-handelswebbplatser och presentera dem i ett enhetligt format för enkel jämförelse. Användare kan filtrera och sortera resultat efter olika kriterier som pris, varumärke och säljarbetyg. Google Shopping ger också produktrekommendationer som baseras på användarnas sökhistorik och köpbeteende, vilket gör det till en populär destination för online-shoppare som letar efter erbjudanden och besparingar.

Du kan se kundomdömena om Braun Series 9 9465cc här.

Du kan se kundomdömena om Braun Series 9 Pro 9419S här.

Du kan se kundomdömena om Braun Series 7 70-N7200cc här.

Du kan se kundrecensioner om Philips Series 9000 SP9820 här.

Du kan se kundomdömen om Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650 här.

Amazon

Amazon är en av världens största detaljhandlare på nätet som erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, bland annat e-böcker, elektronik, kläder, hushållsapparater och matvaror. Företaget erbjuder också streamingtjänster, som Prime Video och Prime Music, samt molntjänster genom Amazon Web Services. Amazon är känt för sin snabba och pålitliga leverans, sina konkurrenskraftiga priser och sitt stora produktutbud. Företaget har revolutionerat detaljhandelsbranschen med sin användarvänliga plattform och innovativa affärsmodell och fortsätter att utöka sin räckvidd genom olika satsningar och förvärv.

Du kan se kundomdömena om Braun Series 9 9465cc här.

Du kan se kundomdömena om Braun Series 9 Pro 9419S här.

Du kan se kundrecensioner om Braun Series 7 70-N7200cc här.

Du kan se kundrecensioner om Philips Series 9000 SP9820 här.

Du kan se kundomdömen om Philips OneBlade Pro Face + Body QP6650 här.

FAQ

Vilka rakapparater är bäst i test?
Braun Series 3 3090cc, Braun Series 5 5030s, Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry och Braun Series 7 790cc
Hur har man testat rakapparaterna?
Rakapparaterna har bedömts baserat på deras ergonomi och användarvänlighet. Experterna har även provat hur bra apparaterna fungerar på torr och våt hud samt undersökt hur lätta de är att rengöra.
Hur ofta ska man underhålla sin rakapparat?
Vi rekommenderar att du tar bort allt hår från rakapparaten och sköljer både behållare och blad med varmt vatten efter varje användning. Utöver detta bör du ta isär rakapparaten en gång i månaden och skölja alla löstagbara delar i varmt vatten. Låt sedan alla delar torka ordentligt innan du sätter ihop maskinen igen.

3 bra tips för rakning

1) Först och främst är det alltid en bra idé att börja med att tvätta ansiktet innan rakningen. Det bästa är att använda varmt eller ljummet vatten, då detta hjälper till att öppna hudens porer. Det är dock viktigt att torka huden igen innan du börjar med själva rakningen. Detta beror på att om du rakar på våt hud, finns det risk att maskinen ”hackar”. De flesta känner till ”förnöjelsen” där apparaten drar i hårstråna.

2) Efter rakningen är det en bra idé att använda after-shave kräm. Gärna en doftfri, som kan få huden att slappna av. Speciellt om du inte sköljer huden först och rakar på torr och osköljd hud – vilket är hårt för huden – så är en after-shave kräm riktigt viktig att använda.

3) Kom ihåg att rengöra apparaten efter användning. Vi rekommenderar att du väljer en rakapparat som är enkel att rengöra. Rengöringen är bland annat viktig då det kan hjälpa till med att hålla ansiktet rent.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Braun Series 3 3090cc 

Braun °CoolTec CT4s Wet&Dry

Braun Series 5 5030s

Braun Series 7 790cc

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta