El lådcykel bäst i test – De bästa el lådcyklarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En el-lådcykel är en elcykel som har lastyta så att du smidigt använda den som transportmedel oavsett om det är till jobbet eller för veckohandlingen.
Detta transportmedel är perfekt att använda sig utav om du går i tankarna att byta ut bilen, då du med hjälp av el-assistansen inte behöver oroa dig att inte orka ta dig runt överallt.

Hur vet du då vilket typ av el-lådcykel du ska köpa? Här nedan har vi listat fyra av de el-lådcyklar som våra experter rekommenderar. Det finns en el-lådcykel för alla!

Att tänka på innan du köper en el-lådcykel:

 • Pris: Som skrivet innan så finns det många olika el-lådcyklar på marknaden, och du behöver bestämma dig för vilken prisklass du vill gå efter och vilka funktioner du känner att det är värt att betala extra för och vilka du klarar dig utan. 
 • Maxhastighet: Maxhastigheten för en el-lådcykel beror på hur stark dess motor är och är något att ha ett extra öga på. Precis som med vanliga el-cyklar får en el-lådcykel inte gå snabbare än 25 km/h. 
 • Max räckvidd: Hur långt du kan ta dig med din el-lådcykel är såklart bra att veta och detta har med dess batteri att göra. Ett starkt batteri tar dig helt enkelt längre än vad ett svagare batteri gör.
 • Maxkapacitet: Beroende på hur mycket du gillar att handla eller om du har barn som ska åka med på din el-lådcykel så är det viktigt att hålla koll på hur mycket last den el-lådcykel du kikar på klarar av.

arrow-more


Bergamont E-Cargoville 2021 Unisex – eldriven lådcykel med el för dig som vill cykla med stil

Bergamont E-Cargoville 2021 Unisex är en el-lådcykel som är robust byggd med en tvådelad konstruktion, och samtidigt med en väldigt stilig design.

Så att cykla med denna gör att du kan ta dig fram med stil samtidigt som du gör det både snabbt och säkert. 

 • Bekväma handtag 
 • Stark LED-belysning 
 • Stabil cykling oavsett underlag

Att veta innan du köper Bergamont E-Cargoville 2021 Unisex 

Tjocka däck för extra bekväm och säker cykling 
Bergamont E-Cargoville har däck som har en bredd på 62 mm. Detta gör att du inte bara får en bekvämare cykling oavsett underlag utan du får även en säkrare cykling med däck som ger ett ordentligt väggrepp. 

Viktkapacitet på 220 kg
Med en maxvikt på 220 kg, varav 90 kg för själva lastytan, så kan du som användare alltid känna dig säker att matkassarna eller annat som ska med hem inte blir för tungt.

Fördelar

 • Säker och snabb cykling    
 • Användarvänlig för föraren   
 • Handtag byggda för bra komfort 
 • Stark LED-belysning
Nackdelar

 • Högt pris

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning blev att Bergamont E-Cargoville 2021 Unisex är ett premium-val då den har en högre prisklass den flera andra el-lådcyklar, men att man samtidigt får mycket för pengarna. Med en vikt på närmare 30 kg så förstår man snabbt att den är stabilt byggd för att hålla länge för dig och de resor du vill göra med den.

Specifikationer:
Vikt: 28,8 kg
Lastkapacitet: 220 kg 
Batteri: 36 V 
Växlar: 11 st
Motorprestanda: 250 W


FAQ

Vilken el-lådcykel är bäst?
Vilken el-lådcykel som passar dig bäst är helt beroende på vad du som användare mest kommer att uppskatta. Är det att batteriet ska ta dig så långt som möjligt eller att kunna ha en tung last?
Fundera först på frågor som dessa och så kommer du att kunna kika extra på de el-lådcyklar som har de egenskaper du värderar högst.
Vad ska jag tänka på innan jag köper en el-lådcykel?
Innan du köper din el-lådcykel så är det bra att fundera på vilka egenskaper och tillbehör du är beredd att betala extra för. Är det till exempel viktigt att ha punkteringssäkra däck? Eller prioriterar du att ha möjlighet för barnsäten så att barnen kan hänga med på utflykter utan problem?
Dessa saker är viktigt att tänka på inför ditt köp.
Vad kostar en el-lådcykel?
Priset för en el-lådcykel varierar stort beroende på märke och tillbehör. Men du kan hitta en för 15.000 kr, men också uppemot 40.000 kr.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


OBG Rides Cargobike 250W Unisex – el lådcykel för dig som lätt vill ta dig runt i stan

OBG Rides Cargobike 250W Unisex är en lådcykel som är designad för att du ska kunna ta dig runt i stan och lätt kunna göra de ärenden som behövs.
Oavsett om du cyklar korta eller långa sträckor så kommer OBG Rides Cargobike 250W Unisex att fungera för dig – det är precis vad den är gjord för. 

 • Rymligt utrymme i fram
 • Fungerar både för korta och långa sträckor 
 • Stabil design

Att veta innan du köper OBG Rides Cargobike 250W Unisex

270 kg i maxvikt och stor låda
OBG Rides Cargobike 250W Unisex har en maxvikt på 270 kg inkl. föraren. Maxvikten utan förare är 150 kg, vilket gör att du alltid kan packa den stora lådan utan att känna stress över att lasta för tungt.  

Punkteringsfria däck och 6-växlad
Däcken på OBG Rides Cargobike är punkteringsfria så att du som användare aldrig behöver vara orolig eller känna att du behöver ta omvägar med rädslan att komma fram i tid.

Fördelar

 • Stabil konstruktion  
 • Fram- och bakljus i LED  
 • Hög lastkapacitet 
 • Enkel att cykla på
Nackdelar

 • Kan vara knepigt att cykla på branta stigningar

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning är att OBG Rides Cargobike 250W Unisex blir deras rekommendation, detta tack vare att den är gjord för att använda för längre avstånd. Detta gör att den passar de allra flesta, oavsett om den används för att cykla runt i staden eller som transportmedel till jobbet.
Förutom detta så har den också en hög lastkapacitet, så att man som användare inte behöver vara rädd att packa för mycket eller för tungt.

Specifikationer:
Lastkapacitet: 150 kg (270 kg med förare)
Batteri: 36 V 
Växlar: 6 st
Motorprestanda: 250 W


Centurion Challenger E-Cargo 2021 Unisex – el lådcykel för dig som vill ha en lådcykel som är lättmanövrerad

Centruion Challenger E-Cargo 2021 är för dig som vill ha en lättmanövrerad eldriven lådcykel som hjälper dig under dagen och de ärenden du har framför dig. 

Den är designad med din komfort i åtanke och för att ta dig längre sträckor utan att få ont. Att den också är prisvärd så kan det vara en bra första lådcykel med el för dig som letar runt och är osäker. 

 • Punkteringssäkra däck 
 • Lätt att manövrera 
 • Bra med utrymme

Att veta innan du köper Centruion Challenger E-Cargo 2021 Unisex

Nio växlar och punkteringssäkra däck
Tack vare Centruion Challenger E-Cargos punkteringssäkra däck så behöver du aldrig ta omvägar med rädslan att få punka. Detsamma gäller att behöva ta omväg på grund av backar eftersom att den även har nio olika växlar. 

Reglerbar styrstam och ergonomiska handtag
När du bestämt dig för att börja cykla mer och lämna bilen hemma så vill man såklart inte riskera sin rygg eller resterande kropp för det valet. Det är varför Centruion Challenger E-Cargo har en reglerbar styrstam och ergonomiska handtag.

Fördelar

 • Unik display och app   
 • Kraftfulla skivbromsar  
 • Bra lastkapacitet
Nackdelar

 • Den har inte en lägre framram

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning är att Centruion Challenger E-Cargo 2021 är en eldriven lådcykel som tillkommer med mycket trots dess bra pris, vilket är varför den fått priset som den mest prisvärda. 

Att den också har nio växlar så kommer du aldrig få det svårt att ta dig fram oavsett var din plan är att cykla, speciellt eftersom att Centruion Challenger E-Cargo 2021 också har punkteringssäkra däck – det är helt enkelt få ställen du inte kan ta dig till. 

Specifikationer:
Batteri: 36 V 
Växlar: 9 st
Motorprestanda: 250 W


Lifebike C-GO G7 2019 Unisex – el lådcykel för dig som vill ha mycket yta för din last

Lifebike C-GO G7 2019 Unisex är en lådcykel som är perfekt för dig som vill ha mycket yta för din last, utan att behöva oroa dig över vikten. Denna lådcykel kan du lasta upp till 200 kg och det finns även yta för två barnsäten.

 • Stadig design 
 • Kan lastas upp till 200 kg
 • Plats för extrabatteri

Att veta innan du köper Lifebike C-GO G7 2019 Unisex 

Stabil design och 8 växlar
Lifebike C-GO G7 2019 Unisex har en stabil design, något som du förstår med dess 31 kg tyngd. Dessutom så har den 8 olika växlar, något som hjälper dig ta dig fram i de allra flesta olika miljöer.  

Plats för extra batterier
Huvudbatteriet är i sig starkt och tar dig långt. Men Lifebike C-GO G7 2019 Unisex har även plats för för dubbla batterier som ger 1000 Wh, något som ger dig en ordentligt lång körsträcka. 

Fördelar

 • Praktisk och stabil design    
 • Kommer med plats för två barnsäten 
 • Godkänd för upp till 200 kg last
Nackdelar

 • Kan vara lite trångt mellan sätet och korgen i bak

Redaktionens bedömning

Redaktionens bedömning är att Lifebike C-GO G7 2019 Unisex är en el-lådcykel som kommer med de mesta som behövs. Att den också tar en last på upp till 200 kg gör att du som förare aldrig behöver oroa dig för att överlasta när du gör dagens inköp.

Specifikationer:
 Vikt: 31 kg
Lastkapacitet: 200 kg 
Batteri: 36 V 
Växlar: 8 st
Motorprestanda: 250 W

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta