Hoverboard bäst i test: Marknadens bästa airboards

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Hoverboards kan vara ett smidigt transportmedel och ett kul sätt att kunna ge dig ut för lite frisk luft. Med flera olika modeller, storlekar och designval gäller det dock att du väljer den bästa möjliga hoverboarden för att få så härliga upplevelser som möjligt. Nedan kan du kika på vår topplista över högkvalitativa hoverboards som har sammanställts baserat på expertåsikter och kundrecensioner.

Tips och råd när du köper en hoverboard:

 • Robusta däck. För hållbarhetens skull är det viktigt att den hoverboard som du väljer har robusta däck. Den får gärna komma utrustad med terrängdäck som klarar av både ett jämnt och ojämnt underlag.
 • Kort laddningstid. Det är inte särskilt roligt att vänta medan en hoverboard laddas upp, så se till så att du väljer en variant med en kort laddningstid.
 • Lång räckvidd. Medan laddningstiden ska vara kort får räckvidden gärna vara så lång som möjligt. Räckvidden syftar på hur långt hoverboarden kan köra på en laddning. Ju längre den är, desto mer sällan behöver du ladda upp din hoverboard.
 • Passande lastkapacitet. Det finns både hoverboards utformade för barn och för vuxna där den maximala lastkapaciteten varierar. Välj därför en hoverboard med en lastkapacitet som klarar av just din vikt.

GoRunner Hummer Hoverboard 2.0 – 8,5″ – extraordinärt robust airboard med imponerande terrängdäck

Konsumentmagasinet rekommenderar

GoRunner Hummer Hoverboard 2.0 – 8,5″

 

Introduktion

Den första produkten som är väl värd sin förstaplats på vår hoverboard topplista är GoRunner Hummer Hoverboard 2.0 – 8,5″. Dess kundomdömen ligger för närvarande på ett imponerande 5/5 betyg, vilket den gjort sig förtjänt av. Här har vi en hoverboard som inte bara låter dig köra på asfalt och andra jämna underlag, utan även grus, gräs och annan svår terräng.

Om GoRunner Hummer Hoverboard 2.0 – 8,5″

Det stora lockande designvalet hos GoRunner Hummer Hoverboard 2.0 – 8,5″ är dess imponerande terrängdäck som säkerställer att du kan köra över flera olika sorters terräng. Produkten är brandsäker samt både CE-godkänd och RoHS-certifierad.
Hoverboarden klarar av en vikt på upp till 100 kg och kan komma upp i en maximal hastighet på 15-20 km/h. Den korta laddningstiden på tre timmar är dessutom ett stort plus, och när din hoverboard väl har laddats upp klarar den sig i hela 12-15 km innan du behöver ladda upp den igen.

Fördelar

 • Maximal hastighet på 15-20 km/h
 • Laddas upp på bara tre timmar
 • Räckvidd på cirka 12-15 km
Nackdelar

 • Inte passande för tyngre vuxna

Specifikationer
Från märket GoRunner
Utrustad med en 800W motor
Klarar av en max vikt på 100 kg
Kan komma upp i 15-20 km/h
Laddningstid på tre timmar
Räckvidd på 12-15 km


Denver HBO-6620 Hoverboard – snabb airboard med lång räckvidd

Bästa hoverboard för priset

Denver HBO-6620 Hoverboard

Introduktion

Med ett perfekt 5/5 kundbetyg hos Google Shopping och ett pris som utan tvivel ligger inom din budget är Denver HBO-6620 Hoverboard väl värd att satsa på. Det här är en av de bästa modellerna som du kan få inom budgetklassen, och den stilrena designen vill du bara inte gå miste om!

Om Denver HBO-6620 Hoverboard

Denver HBO-6620 Hoverboard är tillverkad i hård ABS-plast och har utrustats med LED-belysning därframme. Du kan komma upp i en hastighet på 12 km/h, och när du väl har laddat hoverboarden räcker batteriet i 10 km. Ha dock i åtanke att den maximala belastningen ligger på 90 kg samt att produkten bara lämpar sig för antingen inomhusbruk eller användning utomhus när det är torrt.

Fördelar 

 • Kraftfull motor
 • LED-belysning ingår
 • Kan komma upp i en hastighet på 12 km/h
Nackdelar

 • Tar cirka fyra timmar att ladda upp

Specifikationer
Från märket Denver
Tillverkad i ABS-plast
Kan nå en fart på 12 km/h
Tar cirka fyra timmar att ladda upp
Räckvidd på 10 km
Maximal belastning på 90 kg


GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard – brandsäker airboard med flera färgval

Bästa hoverboard i premiumklassen

 

GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard

Introduktion

Listan fortsätter med ännu en uppskattad hoverboard från märket GoRunner. Hummer Segboard 3.0 Hoverboard är det optimala valet när du vill kunna köra på flera olika sorters underlag oavsett om marken är asfalterad eller mer av en grusväg. Det tar inte mer än tre timmar att ladda upp hoverboarden, vilket gör att du kan börja använda den på nolltid.

Om GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard

Med GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard kan du komma upp i hastigheter på 15-20 km/h, och detta blir därför ett ypperligt färdmedel oavsett om du bara vill ha lite frisk luft efter ta dig till jobbet på ett billigt samt miljövänligt sätt. Hoverboarden klarar av en maximal vikt på 120 kg, och dess räckvidd ligger på 12-15 km. Med andra ord kan du på en enda laddning åka ganska långt på den fräcka GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard.

Fördelar

 • Max vikt på 120 kg
 • Räckvidd på hela 12-15 km
 • Brandsäker
Nackdelar

 • Relativt dyrt

Specifikationer
Från märket GoRunner
 Utrustad med en 800W motor
Räckvidd på 12-15 km på en laddning
Laddningstiden ligger på tre timmar
 Kommer med terrängdäck
Maximal hastighet på 15-20 km/h


Hoverboard Multicolor 6.5″

Bästa hoverboard för barn

 

Hoverboard Multicolor 6.5″

Introduktion

Tidigare nämnda hoverboards i listan har utan problem kunnat användas av vuxna, men här kommer en modell som är framställd specifikt för barnen. Med ett totalt betyg på 4,3 av 5 hos Google Shopping har tidigare kunder mycket gott att säga om denna hoverboard, och den blir ett ypperligt sätt för barnen att ge sig ut för att få lite frisk lift.

Om Hoverboard Multicolor 6.5″

Med Hoverboard Multicolor 6.5″ kan du se till så att din son eller dotter har tillgång till ett kul och enkelt transportmedel när han eller hon ger sig ut. Här kan du förvänta dig en riktigt fräck design som täcker hela hoverboarden, och fotplattorna gör det enkelt för barn att styra färdmedlet.

Inuti finner du ett Samsung Litium-ion batteri, och när hoverboarden har laddats upp i två-tre timmar kan ditt barn köra i upp till 20 km innan uppladdning återigen krävs. Om du vill förgylla din sons eller dotters dag är det här en produkt som gör susen.

Fördelar 

 • Dubbelt balanssystem
 • Samsung Litium-ion batteri
 • Fräck design
Nackdelar

 • Batteriliv inte lika långt som med premiummodell

Specifikationer
Från märket Hoverboard
Kommer i en färgstark design
Laddningstid på två-tre timmar
Räckvidd på 20 km
System för dubbelbalansering
Riktar sig till barn


Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard

Bästa hoverboard för längre turer

 

Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard

Introduktion

Med lovord från både Forbes och The Sun finns det mycket gott att säga om Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard. Här har vi en prisvärd hoverboard som enkelt tar dig från punkt A till B, och den är även passande att använda för nöjesturer. Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard kommer inte bara i en snygg röd design med fräcka mönster på däcken, utan är dessutom riktigt behaglig att åka på.

Om Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard

Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard är en hoverboard som klarar av en vikt på upp till 100 kg. Den kan komma upp i en maximal hastighet på 10 km/h och kommer utrustad med en LED-indikator som talar om för dig om hoverboarden snart måste laddas upp igen. Allt som allt väger produkten 12,4 kg och tar inte upp något större utrymme vid förvaring, vilket gör det roligare och smidigare att ge dig ut på din hoverboard.

Fördelar

 • Gyro sensorteknologi
 • Körs smidigt
 • Långt batteriliv
Nackdelar

 • Ingen Bluetooth

Specifikationer
Från märket Razor
Röd design
Maximal lastkapacitet på 100 kg
Maximal hastighet på 10 km/h
Vikt på 12,4 kg
LED-indikator för att hålla koll på batteriet


GoRunner Hummer Hoverboard 3.0 + Gokart

Bästa hoverboard med gokart

 

GoRunner Hummer Hoverboard 3.0 + Gokart

Introduktion

Nästa produkt på listan är ganska unik då den inte bara innehåller en hoverboard, utan dessutom en medföljande Gokart. Detta öppnar dörren för helt nya möjligheter när det kommer till transport, och då har vi inte än talat om RGB-belysningen, den tillhörande applikationen eller musikhögtalaren. Den starka aluminiumramen säkerställer en lång livslängd och det blir lätt att köra på flera olika underlag tack vare terrängdäcken.

Om GoRunner Hummer Hoverboard 3.0 + Gokart

Vid beställning av den här produkten mottar du själva hoverboarden, en Gokart samt en laddare till hoverboarden, så du får utan tvekan mycket för pengarna. Du som använder dig av GoRunner Hummer Hoverboard 3.0 + Gokart får väga som mest 120 kg, och med hoverboardens 800W motor kommer den upp i en maximal hastighet på 15-20 km/h. Du kan därför snabbt ta dig dit du vill eller bara välja att lugnt njuta av åkturen. Ladda upp din hoverboard och kör sedan i 12-15 km innan den måste laddas upp igen.

Fördelar

 • Brandsäker
 • Applikation ingår
 • 15 km räckvidd
Nackdelar

 • En aning dyr

Specifikationer
Från märket GoRunner
Gokart ingår
Tillhörande applikation ingår
Kommer med RGB-belysning
Räckvidd på 12-15 km
Maximal hastighet på 15-20 km/h


Vad är en hoverboard och hur fungerar den?

Hoverboards agerar som ett slags självbalanserade elsparkcykel. De kommer utrustade med två däck och drivs på ett uppladdningsbart batteri. Du ställer dig på en hoverboard och styr den sedan genom att luta dig åt det hållet som du vill köra. Det finns därför med andra ord ingen fjärrkontroll eller ratt, utan allting beror på hur du balanserar på din hoverboard. 

Om du även är ute efter ett transportmedel till din son eller dotter, ta en närmare titt på vår topplista över barncyklar. För säkerhetens skull är det också av yttersta vikt att hela familjen väljer att bära sina egna cykelhjälmar.

Så använder du en hoverboard

Trots att vårt hoverboard test nått sitt slut kan det vara så att du – utöver hur du köper en hoverboard billigt – fortfarande har vissa frågor och funderingar. En av dessa kan handla om hur du egentligen går till väga för att kontrollera en airboard – och mer specifikt en off road hoverboard. Lyckligtvis nog är detta ganska enkelt när du väl har vant dig vid känslan.

Du sätter enbart ingång hoverboarden och ställer dig på den med en fot i taget. Därefter lutar du dig framåt om du vill att din hoverboard ska börja köra framåt medan du lutar dig bakåt om du vill att hoverboarden ska köra bakåt. För att styra åt antingen höger eller vänster lutar du dig lätt åt det hållet som du vill köra på. För att ta reda på mer, besök The Self Balancing Scooters.

Så väljer du rätt hoverboard

Det första som du bör ha i åtanke innan du införskaffar dig en segboard eller hoverboard är att det finns hoverboards för barn och hoverboards för vuxna. Modellerna som är tillverkade för barn är mindre och har en lägre lastkapacitet, så se till så att du satsar på en variant som passar just dig.

Det finns även modeller som kommer med en hoverboard stol / airboard stol om detta är någonting som du föredrar, och medan vissa hoverboards har mindre hjul kommer andra med stora hjul. Följ därför gärna en köpa guide så att du kan säkerställa att den hoverboard som du väljer ligger inom din budget samtidigt som den är utrustad med alla de funktioner som du behöver.

Se till så att du har all den informationen som du kan tänkas behöva kring hoverboards genom att besöka Hoverboard Hub. För ytterligare smarta transportmedel, glöm inte att kika på några fräcka elsparkcyklar eller elcyklar som tillåter dig att snabbt susa fram!

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Innoliving

Webbutiken Innoliving är en sajt där du får tillgång till produkter inom kategorierna hoverboards, elektriska skotrar, elcyklar, SUP-paddelbrädor och mer därtill. Om du är intresserad av varor som har att göra med elektronik, bil och skönhet kan Innoliving erbjuda många valmöjligheter.

Du kan se GoRunner Hummer Hoverboard 2.0 – 8,5″ kundomdömena genom att klicka här

Youtube

Youtube är en videodelningswebbplats där privatpersoner och företag har möjligheten att ladda upp videor. Längden och innehållet varierar från video till video och användare kan kommentera under videorna för att dela sina åsikter.

Du kan se GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard presentationen genom att klicka här

Google Shopping

Med så många försäljare världen över är det inte alltid lätt att säkerställa att man får de bästa produkterna till de bästa priserna. Därför agerar Google Shopping som en jämförelsetjänst där du kan jämföra produkter mellan olika försäljare för att kunna lägga vantarna på dem som passar just dig.

Du kan se Hoverboard Multicolor 6.5″ kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Denver HBO-6620 Hoverboard kundomdömena genom att klicka här

Forbes

Forbes är en affärstidning från Amerika med fokus på ekonomi, industri, marknadsföring samt investeringar, men du kan också finna artiklar kring forskning, kommunikation och teknologi med mera. Med detta i åtanke är det därför möjligt att läsa diverse produktrecensioner och kika på topplistor över de bästa teknologirelaterade varorna.

Du kan se Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard recensionen genom att klicka här

The Sun

Tidningen The Sun med en upplaga på miljontals exemplar bjuder på artiklar och senaste nytt kring allt som har att göra med bland annat sport, kändisar, politik, affärer, livsstil och mer därtill. Läs även olika produktrecensioner för att ta reda på vilka de bästa varorna är inom olika kategorier.

Du kan se Razor Hovertrax 2.0 Hoverboard recensionen genom att klicka här

GearLab

För dig som vill säkerställa att du får lägga vantarna på de bästa elektroniska prylarna kan GearLab göra susen. Här recenseras ett stort antal olika elektronikprylar och därefter sammanställs en topplista så att du ska kunna hitta produkterna som håller längst, har de bästa funktionerna och erbjuds till de bästa priserna.

Du kan se Segway Ninebot S Hoverboard recensionen genom att klicka här

Amazon

Amazon är en webbsida som gör det lätt för dig att få tag på miljontals produkter inom olika kategorier. Beställ exempelvis elektronikprylar, kläder, böcker, leksaker, DVD:er, skönhetsartiklar, sportutrustning och mycket mer. Allting är bara några klick bort.

Du kan se Segway Ninebot S Hoverboard kundomdömena genom att klicka här


Andra källor

The Self Balancing Scooters

The Self Balancing Scooters är en sida där du kan hitta recensioner och topplistor som fokuserar på hoverboards av olika slag. Läs dessutom olika hoverboard guides som hjälper dig att hitta rätt hoverboard för dig samtidigt som du får diverse frågor besvarade såsom huruvida hoverboards är vattentäta eller inte.

Artikeln uppdaterades senast: 31 mars 2021
Läs hela artikeln här

Hoverboard Hub

Hoverboard Hub är en sajt för dig som vill ta reda på mer om hoverboards och hur de fungerar. Du kan dock också läsa guider kring bland annat skateboards och skotrar, och dessa guider hjälper dig på traven om du är på jakt efter ypperliga transportmedel.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Segway Ninebot S Hoverboard


Segway Ninebot S Hoverboard

Introduktion

Segway Ninebot S Hoverboard är en utomordentlig produkt med en fräck och modern design som kommer att hålla under en lång tid framöver. Hoverboarden kan skryta med sitt kundbetyg på 4,6 av 5 hos Amazon tillsammans med många lovord i GearLabs topplista. När allt är sagt och gjort blir Segway Ninebot S Hoverboard därför ett transportmedel som aldrig sviker dig.


Om Segway Ninebot S Hoverboard

För ett ypperligt terrängfordon har du kommit till den rätta platsen. Med sina starka och robusta däck kan Segway Ninebot S Hoverboard både köra på vägar och på lite mer avancerat underlag såsom gräs eller grus.

Du får även en smidig följeslagare då du har möjligheten att använda ”Följ mig” funktionen som ser till så att hoverboarden – såsom namnet antyder – följer dig! Produkten kommer med LED-belysning, du kan allt som allt komma upp i en hastighet på 20 km/h och efter laddning kan du köra i upp till 35 km.

Fördelar

 • Utmärkt som terrängfordon
 • Tar sig enkelt fram på ojämna underlag
 • Smidiga egenskaper såsom ”Följ mig” funktionen
Nackdelar

 • En aning tung

 Specifikationer
Från märket Segway
Maximal hastighet på 20 km/h
Kan köras i 35 km på en laddning
Utrustad med LED-belysning
Passande som terrängfordon
Kommer med en ”Följ mig” funktion


Denver HBO-6750 Hoverboard

 

Denver HBO-6750 Hoverboard

Introduktion

Då var det dags för den sista hoverboarden på listan: Denver HBO-6750 Hoverboard. Den snygga svarta designen tillsammans med de smarta LED-lamporna ger hoverboarden ett modernt utseende, och den robusta utformningen säkerställer att du kan ta dig dit du ska på ett enkelt sätt – både inomhus, utomhus och mer specifikt på flera olika typer av underlag.

Om Denver HBO-6750 Hoverboard

Denver HBO-6750 Hoverboard laddas upp på fyra timmar och sedan är den redo att köras i upp till 15 km innan det är dags att ladda upp batteriet igen. Den maximala farten som du kan komma upp i är 15 km/h, och med LED-lampor fulländas din prisvärda Denver HBO-6750 Hoverboard. Den maximala vikten som hoverboarden klarar av är 120 kg och den kommer med aluminiumfälgar tillsammans med hållbara gummidäck. Allt detta och mycket mer när du satsar på den högkvalitativa Denver HBO-6750 Hoverboard.

Fördelar

 • Hastighet på upp till 15 km/h
 • Räckvidd på 15 km/h
 • LED-ljus framtill
Nackdelar

 • Fyra timmars laddningstid

Specifikationer
Från märket Denver
Laddas upp på 4 timmar
Klarar av en belastning på max 120 kg
Hastighet på upp till 15 km/h
Räckvidd på 15 km
Utrustad med LED-lampor framtill


FAQ

Vad är en hoverboard?
En hoverboard är ett transportmedel som du ställer dig på. När du lutar dig framåt rör sig hoverboarden framåt och när du lutar dig bakåt får du det motsatta resultatet.
Hur mycket kostar en hoverboard?
I vanliga fall kostar en hoverboard några tusenlappar, men det beror mycket på vilka material produkten är tillverkad av och vilka funktioner den kommer med.
Hur vet jag vilken hoverboard jag bör köpa?
Se till så att du gärna köper en hoverboard som snabbt laddas upp och som har en lång räckvidd. Se även till så att den maximala viktkapaciteten passar dig.
Vad är åldersgruppen för hoverboards?
Det finns både hoverboards som är utformade till barn och modeller som är gjorda för vuxna, så du kan säkerligen hitta en hoverboard som blir rätt för dig oavsett ålder.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta