Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bästa hoverboard: Guide till de bästa hoverboardsen

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 8, 2024.

Bästa hoverboard: Guide till de bästa hoverboardsen

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Hoverboards är ett både praktiskt och roligt transportmedel för att ta dig fram eller komma ut för att få lite frisk luft. De kommer i flera olika modeller, storlekar och designer, så det gäller att vara uppmärksam på vilken hoverboard du väljer för att garanterat få så många härliga upplevelser som möjligt. Nedan har vi sammanställt en lista över de bästa hoverboards:en på marknaden just nu baserat på både använder- och och expertrecensioner.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av hoverboards i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

Tidigare ändringar:

23. mars 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Hoverboard Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda hoverboards

GoRunner Hummer 3.0 - brandsäker hoverboard som kommer i flera färger

Bästa hoverboard i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på GoRunner Hummer 3.0:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Fantastisk terrängprestanda tack vare hjulens storlek på 8,5 tum
 • Hög maximal belastning på 120 kilogram
 • Tillhörande app

Konsumentmagasinets omdöme

Det som särskilt utmärkte Hummer 3.0 var dess högkvalitativa konstruktion och mycket tilltalande design. Den har en robust motor som säkerställer både kraft och stabilitet, såväl som ett bekvämt grepp som möjliggör smidig och kontrollerad körning. Vidare tycker vi att hoverboardens självbalanserande funktionen är en viktig aspekt. Denna fungerar med en enkel fotmanövrerad på- och av-brytare, vilket gör fordonet användbart för både nybörjare och erfarna körare.

Trots att GoRunner Hummer 3.0 är något dyrare än genomsnittet, anser vi modellens överlägsna byggkvalitet och innovativa funktioner motiverar kostnaden. Räckvidden är dock något kortare än för vissa andra modeller som vi har tittat på.

Med tanke på de funktioner som GoRunner Hummer 3.0 erbjuder – vilka de flesta andra modeller vi granskat inte gör – rekommenderar vi hoverboarden för dig som är villig att spendera lite mer för överlägsen kvalitet och prestanda.

Fördelar

 • Högkvalitativ konstruktion
 • Stark motor och stabil konstruktion
 • Bra övergripande design
 • Försedd med en "självbalanserande" funktion som är enkel att både aktivera och stänga av
 • Kan köras på alla underlag

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Nästa hoverboard är ännu en uppskattad modell från märket GoRunner, närmare bestämt deras Hummer 3.0. Denna modell är den perfekta hoverboarden för dig som vill kunna köra på flera olika sorters underlag – oavsett om det gäller en asfalterad gata eller en grusväg. Det tar inte mer än tre timmar att ladda upp enheten, vilket gör att du kan börja använda den på nolltid efter ditt inköp.

Mer om GoRunner Hummer 3.0

Specifikationer

 • Batterikapacitet: 4400 mAh
 • Räckvidd: 15 km
 • Max. hastighet: 15 km/h
 • Max. belastning: 120 kg
 • Motoreffekt: 800 W

Med GoRunner Hummer Hoverboard 3.0 kan du komma upp i en hastighet på 15-20 km/h, vilket gör den till ett bra alternativ för dig som vill ha ett färdmedel som möjliggör miljövänlig och kostnadseffektiv pendling, eller för dig som bara vill njuta av lite frisk luft. Hoverboarden klarar en maximal belastning på 120 kilogram, och dess räckvidd ligger på 12-15 kilometer. Du kan alltså med GoRunner Hummer Hoverboard 3.0 komma relativt långt på en enda laddning.

Denver HBO-6620 - snabb hoverboard med lång räckvidd

Mest prisvärda hoverboard

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Denver HBO-6620:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hög motståndskraft och robusta gummidäck
 • Försedd med en "självbalanserande" funktion när den är påslagen
 • LED-ljus på hoverboardens framsida

Konsumentmagasinets omdöme

Vi har valt att utse Denver HBO-6620 till “Mest prisvärda hoverboard” eftersom modellen erbjuder många användbara funktioner i förhållande till sitt pris.

Vi uppskattar särskilt att hoverboarden är utrustad med avancerad gyroteknik som hjälper din enhet att balansera helt av sig självt. Detta gör det enkelt att komma igång – oavsett om du är nybörjare eller erfaren körare.

Vi är också imponerade av det mycket praktiska inbyggda batteriet, som dessutom är uppladdningsbart. Att hoverboarden är utrustad med robusta däck är ytterligare en fördel. Vidare är fälgarna tillverkade av aluminium, vilket bidrar till modellens eleganta design.

Observera emellertid att hoverboarden endast kan hantera en belastning på 90 kilogram, vilket är relativt lågt.

Fördelar

 • Kraftfull motor
 • Utrustad med avancerad gyroteknik
 • Alla plastkomponenter är tillverkade av splitterfri ABS-plast
 • Inbyggt uppladdningsbart batteri

Nackdelar

 • Klarar inte en hög viktbelastning

Med ett utmärkt användarbetyg på 5/5 stjärnor hos Google Shopping och ett pris som utan tvivel ligger inom din budget, är Denver HBO-6620 en hoverboard som är väl värd att investera i. Det är en av de bästa modellerna inom dess prisklass, och den stilrena designen är något utöver det vanliga.

Mer om Denver HBO-6620

Specifikationer

 • Batterikapacitet: 4000 mAh
 • Räckvidd: 10 km
 • Max. hastighet: 12 km/h
 • Max. belastning: 90 kg
 • Motoreffekt: 500 W

Denver HBO-6620 är tillverkad i hård ABS-plast och försedd med praktisk LED-belysning på framsidan. Du kan komma upp i en hastighet på 12 km/h, och när du väl har laddat hoverboarden räcker batteriet till en stäcka på 10 km. Ha dock i åtanke att den maximala belastningen ligger på 90 kilogram, samt att produkten inte är vattentät och därför endast bör användas inomhus eller utomhus med förutsättningen att det är helt torrt.

Denver HBO-6750 - segboard med LED-ljus framtill

Bästa hoverboard för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Denver HBO-6750:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Konsumentmagasinets omdöme

Har du länge varit på jakt efter en säker och nybörjarvänlig hoverboard? Då behöver inte leta längre – Denver HBO-6750 är modellen för dig!

HBO-6750 är tillverkad av robusta ABS-material och levererar en säker åktur med minimalt slitage. Dess självbalanserande förmåga tyder på utmärkt användarvänlighet – inte minst för nybörjare. Vidare förenklar den medföljande laddaren och manualen den inledande installationsprocessen, vilket även gör hoverboarden lämplig för dig som inte är teknisk insatt. Den smarta LED-belysningen ökar säkerheten ytterligare vid körning på natten.

Vi vill emellertid uppmärksamma dig om att Denver HBO-6750 är utrustad med något mindre hjul samt erbjuder ett mindre grepp. Detta kan vara problematiskt om du kör av trottoaren eller vägen. Enligt oss säkerställer dock modellens självbalanserande förmåga en stabil och hanterbar körning trots allt.

Sammanfattningsvis anser vi att HBO-6750 är en utmärkt hoverboard för dig som letar efter en hållbar och nybörjarvänlig modell.

Fördelar

 • Hastighet på upp till 15 km/h
 • Räckvidd på 15 kilometer
 • LED-ljus framtill
 • Tillverkad av starka ABS-material

Nackdelar

 • Något mindre hjul

Då var det dags för den sista hoverboarden på listan: Denver HBO-6750. Den snygga svarta designen tillsammans med de smarta LED-lamporna ger hoverboarden ett modernt utseende, och den robusta utformningen säkerställer att du kan ta dig dit du ska på ett enkelt sätt – både inomhus, utomhus och mer specifikt på flera olika typer av underlag.

Mer om Denver HBO-6750

Specifikationer

 • Batterikapacitet: 4000 mAh
 • Räckvidd: 15 km
 • Max. hastighet: 15 km/h
 • Max. belastning: 120 kg
 • Motoreffekt: 700 W

Denver HBO-6750 Hoverboard laddas upp på fyra timmar och sedan är den redo att köras i upp till 15 km innan det är dags att ladda upp batteriet igen. Den maximala farten som du kan komma upp i är 15 km/h, och med LED-lampor fulländas din prisvärda Denver HBO-6750 Hoverboard. Den maximala vikten som hoverboarden klarar av är 120 kg och den kommer med aluminiumfälgar tillsammans med hållbara gummidäck. Allt detta och mycket mer när du satsar på den högkvalitativa Denver HBO-6750 Hoverboard.

5 saker att tänka på innan du köper hoverboard

 • Hjulstorlek

  Olika hoverboards har olika storlekar på deras hjul. Det finns modeller med tiotums breda hjul som klarar av att köra på grus och andra ojämna ytor, men som har det svårt att köra uppför backar. Med mindre hjul är det tvärtom: man kan åka uppför backar och på släta vägar utan problem, men det är inte lika roligt att råka ut för ett gupp. Hoverboards med medelstora hjul, med en bredd på cirka åtta tum, är tillräckligt stora och snabba för att köra på de flesta sorters underlag och samtidigt uppför branta backar.

  Barn bör använda modeller med hjul som har en bredd på cirka sex tum eftersom de är tillräckligt lättviktiga för att dem att orka bära.

  Kort sagt bör du se till att välja en hoverboard med rätt hjulstorlek för de användningsområden du har i åtanke.

 • Hastighet och räckvidd

  En hoverboards maximala hastighet varierar beroende på modell, men de flesta kan nå upp till 11 eller 13 km/h, vilket också är lämpligt för alla under 18 år. Det finns dock modeller med både lägre och högre värden. Vissa tillverkare av kraftfullare hoverboards anger en maximal hastighet på cirka 24 km/h, medan modeller för barn tillverkas specifikt med en reducerad hastighetsgräns på cirka fem till sex km/h för ökad säkerhet.

  Den genomsnittliga räckvidden för en hoverboard ligger på mellan fem till elva kilometer på en full laddning. Det kan dock variera beroende på modell och märke, så dubbelkolla alltid detta för att vara säker på att din enhet kan ta dig från punkt A till B utan problem. Några av de snabbaste modellerna på marknaden har en räckvidd på 30 kilometer, beroende på faktorer som bland annat förarens vikt, underlag, lutning och hastighet.

 • Batteri

  Batterier som möjliggör långa körtider innan de behöver laddas upp igen är praktiska för vardagliga och högpresterande pendlare. Under normala omständigheter räcker friska batterier vanligtvis i två till tre timmar, vilket är mer än tillräckligt för normal användning av en hoverboard.

  Det tar generellt sett mellan en och fem timmar att ladda upp din hoverboard; notera dock att det kan ta upp till en timme längre att ladda upp batteriet första gången.

 • Pris

  De dyraste hoverboards:en kostar upp mot 5 000 kronor, medan de budgetvänliga modellerna går att hitta för cirka 1 000 kronor. Se till att välja en modell som passar dina behov, och tänk på att priset inte nödvändigtvis alltid speglar produktens kvalitet; många välkända företag tillverkar och säljer högkvalitativa hoverboards till mycket överkomliga priser. Samtidigt bör du inte heller investera i en orimligt billiga modell då en sådan tenderar att ha bristande kvalitet vilket i sin tur kan sätta din hälsa och säkerhet på risk.

 • Användar- och expertrecensioner

  Du kommer att fatta ett bättre köpbeslut om du har en ordentlig förståelse för produktens funktioner och specifikationer. Användarrecensioner kan hjälpa till att avgöra om en hoverboard är enkel att använda och har en hastighet och räckvidd som är lämplig för din tänkta användning. För att få en mer detaljerad inblick i en specifik modell bör du även läsa vad experterna har att säga. I den här artikeln har vi inkluderat båda typer av recensioner för att hjälpa dig att göra ett välgrundat köpbeslut.

arrow-more

FAQ

Vad är en hoverboard?
En hoverboard är ett transportmedel som du står upp på. När du lutar dig framåt rör sig hoverboarden framåt, och när du lutar dig bakåt får du det motsatta resultatet.
Hur mycket kostar en hoverboard?
Generellt sett kostar en hoverboard några tusenlappar, men det beror mycket på vilka material produkten är tillverkad av samt vilka funktioner den är försedd med.
Hur vet jag vilken hoverboard jag ska köpa?
Se till att du köper en hoverboard med bra batteri- och uppladdningstid, samt med en tillräcklig räckvidd. Se även till så att den maximala belastningen passar dig.
Hur gammal ska jag vara för att använda en hoverboard?
Det finns hoverboards som är utformade till barn precis som det finns modeller som framtagna för vuxna. En hoverboard kan alltså användas av i princip vem som helst – oavsett ålder.

Vad är en hoverboard och hur fungerar den?

Hoverboards fungerar som en slags självbalanserade elsparkcykel; de kommer utrustade med två däck och drivs på ett uppladdningsbart batteri. För att använda en hoverboard ställer du dig på den och styr den sedan genom att luta dig åt det hållet som du vill köra. Det finns alltså ingen fjärrkontroll eller ratt, utan allt styrs enbart på hur du balanserar dig.

Om du snarare är på jakt efter ett transportmedel till ditt barn, kan du ta en närmare titt på vår topplista med barncyklar. För allas säkerhet är det också av yttersta vikt att hela familjen bär cykelhjälm.

Så använder du en hoverboard

Trots att vår artikel om hoverboards börjar nå sitt slut kan det vara så att du – utöver hur du köper en hoverboard billigt – fortfarande har vissa frågor och funderingar. En av dessa kanske är hur du egentligen går till väga för att kontrollera din hoverboard, speciellt när du ska köra med den “off road”. Att köra en hoverboard blir enklare allt eftersom du blir mer van vid användningen av den, men nedan går vi kortfattat igenom vad du bör tänka på:

Börja med att starta din hoverboard och ställ dig sedan på den med en fot i taget. Därefter lutar du dig framåt om du vill att din hoverboard ska köra framåt, och bakåt om du vill att den ska köra bakåt. För att styra åt antingen höger eller vänster lutar du dig lätt åt det håll som du vill svänga år.

För att lära dig mer om hoverboards, besök The Self Balancing Scooters.

Så väljer du rätt hoverboard

Det första som du bör ta hänsyn till innan du köper en hoverboard är att det finns modeller särskilt lämpade för barn och modeller särskilt lämpade för vuxna. Modellerna som är tillverkade för barn är mindre och tål lägre belastning, och därför är det viktigt att du är säker på att du satsar på en variant som passar just dig.

Det finns även modeller som kommer med ett säte, samtidigt som vissa har mindre hjul och andra större. Läs gärna igenom ett par köpguider för att säkerställa att den hoverboard som du väljer passar din budget samtidigt som den är utrustad med alla de funktioner som du behöver. Vi rekommenderar att ta del av köpguiden som Hoverboard Hub har skapat.

Är du intresserad av fler smarta transportmedel kan du ta del av våra artiklar om elsparkcyklar eller elcyklar som också erbjuder snabb transportering utan extra ansträngning från dig!

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta