Cykeltrainer – Bäst i test: Topplista med de 6 bästa cykeltrainers

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Effektiv cykelträning behöver inte bara ske utomhus.

När vädret sviker dig kan det vara skönt att ha möjligheten att njuta av cykling inomhus, och det är just detta som en cykeltrainer erbjuder. Se till så att du kan få ta del av cykelträning på vintern eller när vädret är dåligt genom att ta tjuren vid hornen och köpa din helt egna cykeltrainer.

Nedan får du ta del av vårt cykeltrainer test där vi kikar på högkvalitativa modeller från olika pålitliga märken oavsett om du letar efter Zwift, Bkool m.m.

Oavsett om du eftersöker en trainer för nybörjare eller proffsen kommer du säkerligen att finna rätt variant för dig.

Innan beställning av en cykeltrainer, kom ihåg:

Passande hjulstorlek
Olika cykeltrainers kan passa med olika sorters cyklar, så se till så att du beställer en produkt som kan monteras fast vid just din cykels hjulstorlek.

Smarta funktioner
För att du ska få den bästa möjliga upplevelsen kan det vara värt att satsa på en cykeltrainer som kan kopplas till olika applikationer så att du ska kunna ta del av program som förbättrar din träning.

Materialen
Det finns ingenting viktigare än att din cykeltrainer är tillverkad att robusta material som verkligen håller trainern stabil i alla lägen. Inte ser detta bara till så att din cykeltrainer står där den ska, utan det håller också buller och andra ljud till ett minimum.

Smidig montering
Om monteringen är alltför tidskrävande och svår kan det lätt bli så att du inte drar nytta av cykeltrainern särskilt ofta. Satsa därför alltid på en cykel trainer som är smidig att montera.


Wahoo KICKR Core cykeltrainer – Redaktionens val

Wahoo KICKR Core cykeltrainer

 

Introduktion

Vårt cykeltrainer test börjar med KICKR Core från märket Wahoo, och det finns ett gott skäl till att den här produkten har hamnat högst upp på listan. Både när det gäller pålitlighet, stöd och bekvämlighet är detta en cykeltrainer som är väl värd att satsa på. Den har mottagit positiva recensioner hos både Zwift Insider och BikeRadar, så visst är detta en cykeltrainer som är mycket omtyckt.

Om Wahoo KICKR Core

Wahoo KICKR Core ser till så att du på ett lätt och bekvämt sätt kan träna inomhus utan att du behöver oroa dig för högljudd utrustning. Oavsett hur väderprognosen ser ut kan du njuta av lite härlig cykling i ditt hem med den här högkvalitativa produkten i vårt cykel trainer test.

En stor fördel med den här produkten är möjligheten att ansluta smarttelefoner och en GPS-enhet samtidigt om du så föredrar. Dess robusta stålkonstruktion ser dessutom till så att din trainer till cykel håller under en lång tid framöver. Wahoo KICKR Core bjuder på ett motstånd som påminner om ordinär cykling, och detta ser till så att du får njuta av en riktigt realistisk känsla. Ha i åtanke att cykeltrainern klarar av en maximal vikt på högst 113 kg.

Fördelar

 • Enkel setup
 • Tystlåten
 • Kompatibel med ANT+ och Bluetooth
Nackdelar

 • Den måste kalibreras veckovis

Specifikationer
Från märket Wahoo
Mått på 50 x 58 x 48 cm
Klarar av en maximal vikt på 113 kg
Kompatibel med ANT+ och Bluetooth
Framställd med en stålkonstruktion
Motstånd som liknar ordinär cykling


Tacx Neo 2T Smart cykeltrainer – tystare och med fler funktioner än dess tidigare version

Premiumval

Tacx Neo 2T Smart cykeltrainer

 

 

Introduktion

Sist, men absolut inte minst, i vårt cykeltrainer test har vi Tacx Neo 2T Smart som har fått mycket beröm inom recensioner från både Cycling Weekly och GearLab. Träna inomhus med lätthet tack vare denna effektiva cykeltrainer som gör sitt jobb väl.

Om Tacx Neo 2T Smart

Tacx Neo 2T Smart kan erbjuda dig ett tyst och härligt träningspass med fräcka funktioner. Vad sägs exempelvis om en analysfunktion eller den smarta detekteringssensorn som båda jobbar gör att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

Det finns till och med funktioner som simulerar känslan av att cykla på flera olika ytor såsom grus och kullersten. Tack vare både häftig lutning och trögheten som anpassar sig efter olika program känns det nästan som att cykla utomhus. Gör dina muskler en tjänst och satsa på denna cykel trainer för accelererad förbränning av kalorier och härliga träningspass. 

Fördelar

 • Snabb och realistisk motståndsjustering
 • Tystlåten och mycket stabil
 • Kan fungera utan strömförsörjning
Nackdelar

 • Svår att transportera

Specifikationer
Från märket Tacx
Lutningsgrad på upp till 25 %
Kan anslutas till Bluetooth och ANT+
Utrustad med dynamisk tröghet
Strömförsörjning på 110 – 240 V
Kommer med många funktioner såsom en analysfunktion


Elite Suito cykeltrainer – Budgetalternativet

Bäst för priset

Elite Suito cykeltrainer

 

 

Introduktion

Vårt cykeltrainer test fortsätter med Suito från märket Elite. Få stort värde för pengarna genom att satsa på utrustning som har fått utmärkta recensioner hos både Cycling Weekly och BikeRadar. Njut av en smart trainer som gör cykling i hemmet roligt, enkelt och mer spännande än någonsin.

Om Elite Suito

Elite Suito har du möjligheten att ansluta till flera olika inomhuscyklingsplattformar så att du kan utmana dig själv med olika program som tar din träning till nästa nivå. Det är inga svårigheter att koppla cykeltrainern till din smarttelefon eller surfplatta, och därifrån kan du välja ett träningsprogram som blir passande för dig.

När du väl har valt program kommer Elite Suito själv att ändra på motståndet när det behövs. Satsa på denna cykeltrainer om du vill få en upplevelse som verkligen påminner om att cykla utomhus i lätt eller svår terräng. När du beställer cykel trainern är den redan färdigmonterad, och glöm inte att cykeln kan simulera en lutning på upp till hela 15 %.

Fördelar

 • Snabb och smidig setup
 • Konkurrenskraftigt pris
 • Skön pedalkänsla
Nackdelar

 • En aning högljudd jämfört med andra modeller

Specifikationer
Från märket Elite
Kan simulera lutning på upp till 15 %
Har möjligheten att kopplas till de flesta inomhuscyklingsplattformar
Levereras färdigmonterad
Fungerar till bakspår med lång kuggstång
Passande för inomhusträning


Saris H3 Direct Drive Smart cykeltrainer – prisvärd trainer till cykel för turboladdade sessioner

Saris H3 Direct Drive Smart cykeltrainer

 

 

Introduktion

Nästsist i vår cykeltrainer test topplista har vi en produkt från märket Saris vid namn H3 Direct Drive Smart. Hos både BikeRadar och GearLab har cykeltrainern mottagit positiva betyg, och för träning inomhus är det väl värt att kika på den här produkten.

Om Saris H3 Direct Drive Smart

Är det viktigt för dig att din cykeltrainer är tystlåten? Då kommer du att uppskatta Saris H3 Direct Drive Smart som är fem gånger tystare än tidigare Saris modeller. Med sina högkvalitativa material är cykeln både robust och stabil i alla lägen och klarar av upp till 2000 watt.

Saris H3 Direct Drive Smart kan lutas i upp till 20 %, och med ett effektivt motståndssystem får du träning som påminner om vanlig cykling utomhus. Glöm inte heller att cykeln har förmågan att mäta både effekt, kadens och hastighet.

Fördelar

 • Lutningsgrad på upp till 20 %
 • Prisvärd
 • Förvånansvärt tystlåten
Nackdelar

 • Kommer inte med kassett

Specifikationer
Från märket Saris
Maximal effekt på 2000 watt
Kan mäta både effekt, hastighet och kadens
Har möjligheten att nå en lutning på upp till 20 %
Kan användas med en stor mängd inomhuscyklingsutrustning
Levereras utan kassett


Wahoo Kickr Climb cykeltrainer – nyckeln till succé om du vill träna inför ett särskilt event

Wahoo Kickr Climb cykeltrainer

 

 

Introduktion

Då var det dags för ytterligare en produkt från märket Wahoo i vårt cykel trainer test, och den här gången är det den fräcka Wahoo Kickr Climb. Om du är ute efter att utmana dig ordentligt i tuff terräng gör den här produkten susen för dig, och som grädden på moset har den mottagit ett generöst betyg hos CyclingNews.

Om Wahoo Kickr Climb

Det som Wahoo Kickr Climb verkligen är duktig på är att matcha stigningar på upp till 20 % samt lutningar på -10 %. Med andra ord känns det som om du är ute i äkta berg och dalar. Du kan dra nytta av den här produkten tillsammans med en majoritet av träningsplattformar så att du på ett effektivt sätt kan få träna ordentligt.

Du kan styra stigningen direkt på styret och det finns många olika funktioner som du inte vill gå miste om. Vad sägs exempelvis om ”Unlock Mode” som ser till så att cykel trainern skiftar nivå enligt externa källor eller ”Lock Mode” där du själv har full kontroll över nivåerna.

Fördelar

 • Snabb nog att klara av snabba terrängskiften
 • Många effektiva funktioner
 • Mycket kontrollerad
Nackdelar

 • Känns inte lika låst som ett framhjul

Specifikationer
Från märket Wahoo
Kan lutas från -10 % upp till 20 %
Kan användas med en majoritet av träningsplattformar
Kontrollera lutningen via styret
Fungerar med KICKR, KICKR Core samt KICKR Snap
Utrustad med ett Unlock Mode och Lock Mode


Tacx Flux 2 Smart cykel trainer

Tacx Flux 2 Smart cykeltrainer

 

 

Introduktion

Vi fortsätter vårt cykeltrainer test med Tacx Flux 2 Smart. Den här produkten är lätt och smidig att montera samt lika enkel att använda. Med positiva expertrecensioner hos både DC Rainmaker och Cycling Weekly tillsammans med generösa kundbetyg på 4,4 av 5 hos Amazon är det säkert att påstå att många uppskattar denna cykeltrainer för cykelträning inomhus.

Om Tacx Flux 2 Smart

Tack vare en stor motståndsenhet är det här en cykeltrainer som ser till så att du får en upplevelse som kommer så nära ordinär cykling som möjligt. Du kan till och med få en simulerad lutning på upp till 16 %. Samtidigt slipper du en högljudd produkt då cykeltrainern minimerar buller.

Fördelarna slutar dock inte där. Den här produkten i vårt cykeltrainer test har fräck LED-belysning och är tillverkad i robusta material som verkligen håller under en lång tid framöver. Det maximala motståndet ligger på 2000 W, och allt som allt ser den här produkten till så att cykelträning hemma blir lätt och roligt.

Fördelar

 • Enkel setup
 • Mycket stabil och tystlåten
 • Välbyggd
Nackdelar

 • Extern ström behövs

Specifikationer
Från märket Tacx
Kan simulera lutning på upp till 16 %
Kommer med en progressiv effektkurva
LED-belysning ingår
Bluetooth och ANT+
Maximalt motstånd på 2000 W


De tre cykeltrainers för inomhusträning – Vad är en smart trainer?

Då har du fått en översikt av de bäst i test produkterna inom vårt cykel trainer test, men någonting som vi ännu inte har nämnt är att det finns tre olika typer av cykeltrainers att hålla utkik efter.

✔ Direct Drive trainers – Först har vi den typen av trainer till cykel som fästs vid de bakre utfällningarna och ersätter ditt hjul. Dessa kräver en kassett och är vanligtvis en aning dyrare än de andra cykeltrainer-typerna.
✔ Friction trainers – Den här typen av cykel trainers drar nytta av magnetisk eller vätskemotstånd. Jämfört med den tidigare nämnda typen är dessa mer lättviktiga, men en aning mer högljudda.
✔ Rollers – Denna typ av cykeltrainer kräver som mest teknik, och motståndet kan gå från nästan ingenting hela vägen upp till den mängden motstånd som du får från den förstnämnda trainern.

Källa: Bicycling.com


Att tänka på inför köp av cykel trainer + andra tillbehör

Det finns flera olika aspekter att ha i åtanke innan du beslutar dig för vilken cykel trainer som passar dig, men en av de första är att göra upp en budget så att du vet exakt hur mycket du är villig att lägga på en cykeltrainer. I många fall kommer de dyrare varianterna att bjuda på fler gynnsamma funktioner såsom tystlåtenhet och fler valmöjligheter när det gäller motståndet. Se dessutom till så att trainern är tillverkad av högkvalitativa material och att den är kompatibel med din cykel. 

Källa: Completetri.com.

Gällande tillbehör kan det vara smidigt att köpa till en matta, och varför inte satsa på en cykel hometrainer till PC. Även en handduk och fläkt kan komma väl tillhands oavsett om du har en dyr eller billig cykeltrainer. För att kika på andra händiga produkter, ta en titt på snygga motionscyklar, fräcka pulsklockor eller varför inte en skön massagepistol.


Varför det kan vara svårare att hitta en cykeltrainer just nu

Under pandemin blev det plötsligt ett måste att stanna hemma för att inte sprida smittan, och detta har resulterat i att många har gått på jakt efter nya sätt att träna och att hålla sig sysselsatta. Särskilt cykeltrainers har därför blivit mycket populära, och till följd av detta kan det vara en aning svårare att hitta cykeltrainers till salu just nu – men absolut inte omöjligt! Läs mer om ämnet och kika även gärna på andra sätt att träna på såsom att dra nytta av en SUP-bräda.

Källa: Bicycling.com.


FAQ

Vad är en cykeltrainer?
En cykeltrainer är en träningsutrustning som gör att du kan omvandla din vanliga cykel till en träningscykel för inomhusbruk.
Hur ställer jag in en cykeltrainer?
För att ställa in en cykeltrainer fäster du cykelns bakhjul på tränaren och justerar motståndet enligt dina önskemål.
Är cykeltrainers högljudda?
Cykeltrainers kan ge upphov till vissa ljud, särskilt när motståndet är högt. För att minska ljudnivån kan du använda en gummimatta under maskinen.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Zwift Insider

Zwift Insider är en sajt som lägger fokus på programmet Zwift. Här uppdateras du kring allt det senaste som händer, och du får även råd kring hur du kommer i gång tillsammans med olika tips som ser till så att du får optimala träningspass.

Du kan se Wahoo KICKR Core recensionen genom att klicka här

BikeRadar

BikeRadar fokuserar på allting som har att göra med cykling. Läs olika artiklar där diverse cykelrelaterade produkter recenseras eller ta reda på vad som för närvarande händer inom cykelvärlden.

Du kan se Wahoo KICKR Core recensionen genom att klicka här
Du kan se Elite Suito recensionen genom att klicka här
Du kan se Saris H3 Direct Drive Smart recensionen genom att klicka här

DC Rainmaker

DC Rainmaker är en blogg där cykelentusiaster recenserar olika cykelrelaterade produkter för att hjälpa dig att hitta de bästa möjliga produkterna för dig.

Du kan se Tacx Flux 2 Smart recensionen genom att klicka här

Cycling Weekly

Såsom namnet antyder är Cycling Weekly en nyhetssajt där du kan få reda på vad som händer inom cykelvärlden.

Du kan se Tacx Flux 2 Smart recensionen genom att klicka här
Du kan se Elite Suito recensionen genom att klicka här
Du kan se Tacx Neo 2T Smart recensionen genom att klicka här

Amazon

Amazon är ett företag som bedriver e-handel. Med hjälp av kundomdömen kan du även ta reda på vad tidigare kunder tycker om de olika varorna.

Du kan se Tacx Flux 2 Smart kundomdömena genom att klicka här

CyclingNews

Då kan CyclingNews stå till tjänst. Kika på deras nyhetsartiklar eller läs deras olika produktrecensioner för att hitta cykelutrustning som förbättrar dina träningspass.

Du kan se Wahoo Kickr Climb recensionen genom att klicka här

GearLab

GearLab recenserar utrustning inom flera olika träningskategorier och ser till så att du får en enkel överblick av de bästa produkterna på marknaden.

Du kan se Saris H3 Direct Drive Smart recensionen genom att klicka här
Du kan se Tacx Neo 2T Smart recensionen genom att klicka här


Andra källor

Bicycling

Besök Bicycling för att läsa deras olika produktrecensioner och ta reda på vilka de bästa cyklarna, hjälmarna och cykelutrustningen är. Få också tillgång till nyhetsartiklar som ger dig det aktuella inom världen av cykling och sportscykling.

Artikeln uppdaterades senast: 18 december 2020
Läs hela artikeln här

Complete Tri

Här finner du olika artiklar som bland annat ger dig råd gällande vilken cykelutrustning som är värd att beställa, men du får också tillgång till råd och tips som hjälper dig att få de optimala cykelturerna antingen utomhus eller inomhus.

Artikeln uppdaterades senast: 3 februari 2021
Läs hela artikeln här


Läs också: Elsparkcykel test-översikt.


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta