Granskning av barngrindar – En omfattande guide för att välja rätt barngrind

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: augusti 29, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Granskning av barngrindar – En omfattande guide för att välja rätt barngrind

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Som förälder kan det vara svårt att navigera bland de otaliga alternativ av babyprodukter som finns på marknaden och som alla utlovar att passa perfekt för både hemmet och barnet. Det kan dessutom vara särskilt krångligt när det gäller barngrindar. Det är inte enkelt att veta vilken grind som är bäst för barnet eller om den kommer att skapa en barnsäker miljö, och det är därför inte konstigt att föräldrar söker efter tillförlitlig information och vägledning.

I vår detaljerade granskning utvärderar vi aspekter som hållbarhet, installation, anpassningsförmåga, grindbredd, justerbarhet och designfunktioner. Vi strävar efter att förse föräldrar med den kunskap som krävs för att de ska kunna fatta ett välinformerat beslut, för att på så sätt säkerställa att deras valda barngrind inte bara hjälper till att barnsäkra hemmet, utan också anpassas efter deras livsstil och hemmets utformning. Vårt mål är att hjälpa föräldrar att skapa ett barnvänligt hem, skydda deras barn mot potentiella skador och samtidigt se till att barngrinden passar smidigt in i deras hushåll.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 5 bästa barngrindar i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper barngrind

 • Typ

  Tryckmonterade grindar och hårdvarumonterade grindar har båda sina respektive för- och nackdelar.

  Tryckmonterade grindar hålls på plats av trycket mot dörrkarmen eller väggarna. De är i princip fastkilade på plats och kräver inga skruvar, annan hårdvara eller permanenta ändringar i ditt hem.

  Fördelar med tryckmonterade grindar:

  • En av de viktigaste fördelarna är att de är mycket enkla att installera och kräver inga speciella verktyg eller färdigheter.
  • Tryckmonterade grindar är portabla och kan flyttas runt i huset eller medtas på resan.
  • Eftersom man varken behöver borra eller skruva lämnar grindarna inga märken eller hål i väggar eller dörrkarmar. Detta är en fördel för hyresgäster eller för den som inte vill lämna permanenta märken i sitt hem.

  Nackdelar med tryckmonterade grindar:

  • Eftersom de hålls på plats genom tryck kan dessa grindar potentiellt flytta på sig eller vältas – särskilt av större, starkare barn eller hundar.
  • Många tryckmonterade grindar har en bottenstång som kan utgöra en snubbelrisk, särskilt i områden med mycket rörelse.
  • Tryckmonterade grindar rekommenderas inte för användning i toppen av trappor. Om ett barn lutar sig mot eller försöker klättra upp för grinden kan den lossna, vilket i sin tur kan leda till att barnet faller nedför trappan.

  Hårdvarumonterade grindar fästs på väggar eller dörrkarmar med skruvar och andra fästanordningar, vilket ger en mer stabil och säker skyddsanordning.

  Fördelar med hårdvarumonterade grindar:

  • Hårdvarumonterade grindar är svåra att slå ner, vilket gör dem till ett bättre alternativ för äldre eller mer aktiva barn och hushåll med större husdjur.
  • De är också ett bättre alternativ för trappor eftersom de inte ger vika under tryck.
  • Till skillnad från tryckmonterade grindar har hårdvarumonterade grindar ingen bottenstång, vilket minskar risken för att snubbla.

  Nackdelar med hårdvarumonterade grindar:

  • Hårdvarumonterade grindar kräver en mer avancerad installation, vilket kan vara lite mer ansträngande och kräver vissa färdigheter.
  • Eftersom hårdvarumonterade grindar installeras med skruvar och fästen kommer de att lämna hål i väggar eller dörrkarmar när de demonteras.
  • Efter installationen är dessa grindar inte avsedda att flyttas regelbundet från en plats till en annan.
 • Mått

  Höjden och bredden på en barngrinds är avgörande för att den ska vara ändamålsenlig och hindra barnet från att klättra över eller klämma sig igenom. Den genomsnittliga höjden för barngrindar är mellan 75 och 80 centimeter. Detta är i regel tillräckligt för att förhindra yngre barn och spädbarn att klättra över. I takt med att barnen växer och börjar klättra bör du dock överväga en högre grind.

  Det finns till exempel grindar med en höjd på 90 till 100 centimeter, som ofta kallas “extra höga” grindar. Den extra höjden gör det svårare för nyfikna barn att klättra över. Bredden på en barngrind är också en avgörande faktor eftersom installationen måste passa ordentligt i den dörröppning eller korridor där grinden ska monteras. Bredden på barngrindar är ofta anpassnings- och expanderbar för att passa ett brett spektrum av dörröppningar och korridorer.

  Många grindar passar standardmåtten för dörröppningar, vilka vanligtvis är cirka 75 till 80 centimeter breda, men för bredare öppningar erbjuder många tillverkare grindar som kan expanderas mycket längre. Det finns barngrindar som kan sträckas ut för att täcka öppningar så breda som 150 till 160 centimeter, ofta med hjälp av utdragbara paneler eller sammankopplade sektioner. Vissa grindar levereras även med förlängningssatser som gör att du kan anpassa bredden ytterligare.

 • Låsmekanism

  Det grundläggande kravet på en låsmekanism är att den ska vara enkel att hantera för vuxna, men svår för barn. Detta säkerställer att ett barn inte kan öppna grinden och vandra in i det oskyddade utrymmet. Många barngrindar har en så kallad dubbelverkande spärr, eller ett tvåverkande öppningssystem. Denna typ av låsmekanism kräver två olika åtgärder för att låsa upp och öppna grinden; du kan till exempel behöva skjuta en spärr och sedan lyfta grinden, eller trycka på en knapp samtidigt som du lyfter en spak.

  Dessa åtgärder är utformade för att vara enkla för en vuxen, men utmanande för ett barn – särskilt små barn vars finmotorik fortfarande är under utveckling. Det är dock viktigt att du alltid kontrollerar och ser till att låset sitter fast ordentligt varje gång du stänger grinden. Även det säkraste låset är inte effektivt om det inte används på rätt sätt. I takt med att barn växer och utvecklas blir de dessutom allt mer skickliga på att förstå saker, och därför bör man aldrig förlita sig helt på låsets komplexitet som enda säkerhetsåtgärd.

 • Pris

  Billiga grindar kostar cirka 300 kronor och är i regel enkla tryckmonterade modeller som lämpar sig väl för plana dörröppningar. Barngrindar i mellanklassen, för cirka 500-700 kronor, har en mer robust konstruktion och kan eventuellt ha olika monteringsalternativ. De mest högkvalitativa grindarna kostar 800 kronor eller mer och har överlägsen hållbarhet, dubbelverkande spärrar och kan expanderas för att passa även i bredare öppningar. De är dessutom utrustade med ytterligare funktioner, till exempel dubbla öppningsriktningar. Även om kostnaden för en barngrind ofta motsvarar kvalitet och funktionalitet, är den bästa barngrinden för varje behov beroende av barnets ålder och storlek, hemmets utformning och de specifika utrymmen som man behöver barnsäkra.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner erbjuder erfarenhetsbaserad återkoppling om aspekter som installation, hållbarhet och låsmekanism. Trots att erfarenheterna kan variera kan man genom att läsa en rad olika användarrecensioner få en bra förståelse av produktens funktion i olika situationer. Expertrecensioner, som ofta är skrivna av experter på barnsäkerhet, innehåller noggranna granskningar och djupgående jämförelser mellan flera olika grindar. De analyserar styrka, hållbarhet, låssäkerhet och efterlevnad av säkerhetsstandarder. Även om expertrecensioner ger en detaljerad inledande analys, återspeglar de inte nödvändigtvis långvarig användning. Om du tar hänsyn till både användar- och expertrecensioner kommer du att få en fullständig uppfattning av en produkt, vilket säkerställer att du kommer att välja en barngrind som uppfyller dina behov.

arrow-more

HomeSafety SafetyGate Sam - barngrind som kan öppnas i båda riktningarna

HomeSafety SafetyGate Sam
 • Tvåstegs låssystem
 • Kan öppnas båda riktningarna
 • Kan anpassas efter olika öppningar

Konsumentmagasinets omdöme

HomeSafety SafetyGate Sam är en justerbar barngrind som passar för öppningar med en bredd på 68-106 centimeter, och tack vare den enkla enhandsmanövreringen är den mycket praktisk för upptagna föräldrar. Grinden kan öppnas i båda riktningarna, vilket dessutom möjliggör flexibel åtkomst. Tvåstegs låssystemet ger en tillförlitlig säkerhetsåtgärd för att förhindra oavsiktliga öppningar av barn, samtidigt som grindens metallkonstruktion inte bara är hållbar, utan erbjuder också ett långvarigt skydd för ditt hem. Den enda potentiella nackdelen med denna barngrind är att ytterligare monteringskomponenter för vissa typer av installationer måste köpas till separat. Detta är dock ett logiskt krav med tanke på den stora variationen av dörröppningar, trappor och andra utrymmen där en säkerhetsgrind kan installeras. Dessa extra komponenter, som SafetyBoard Samuel, trapphusadaptern och SafetyBoard Jonathan, säkerställer att grinden kan monteras säkert i många olika utrymmen.

Fördelar

 • Testad och godkänd enligt EN1930:2011-standard
 • Finns i vitt, svart och svartgrått
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Kompletterande monteringskomponenter säljs separat

HomeSafety SafetyGate Sam kan öppnas båda riktningar och är en praktisk lösning för föräldrar som ofta behöver passera grinden. Med denna intuitiva funktion är grinden smidig utan att man kompromissar med säkerheten.

Recension: En detaljerad recension av HomeSafety SafetyGate Sam

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 68-106 cm
 • Höjd: 75 cm

I enlighet med europeiska säkerhetsbestämmelser
SafetyGate Sam är en genomtänkt barngrind med ett tvåstegs låssystem som ökar säkerheten ytterligare. Låsmekanismen kräver två separata åtgärder för att öppnas, vilket gör den barnsäker, men samtidigt enkel att manövrera för vuxna. Barngrinden uppfyller dessutom säkerhetsstandarden EN1930:2011, vilket bevisar dess tillförlitlighet. Denna standard innebär att grinden har klarat en rad rigorösa tester som omfattar bedömningar av hållbarhet, styrka, låsmekanismens tillförlitlighet och avsaknad av vassa kanter och hörn som ett barn annars enkelt kan skada sig på. Barngrinden är tillverkad av metall vilket ger ett robust och långvarigt barnsäkert skydd för ditt hem.

Anpassningsbar till olika öppningar
Barngrinden har en anpassningsbar design och passar öppningar med en bredd på 68-106 centimeter, och kan därmed användas i olika typer av bostäder. Jämfört med barngrinden Elliot från HomeSafety är denna modell lite mindre flexibel, men samtidigt billigare. Den kan dessutom fås i flera olika färger – vitt, svart och svartgrått – vilket innebär att du kan välja den variant som passar din heminredning bäst. För speciella monteringslägen, till exempel mot en stolpe, en spaljé eller ett trappräcke, kan det behövas ytterligare monteringstillbehör från Home Safety. Om grinden behöver monteras där det är olika avstånd upp- och nedtill, till exempel vid en sockel, är SafetyBoard Jonathan-adapter ett utmärkt alternativ.

Mer om HomeSafety SafetyGate Sam

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 68-106 cm
 • Höjd: 75 cm

Safety 1st Auto-Close - barngrind med automatiskt stängningssystem

 • check Bäst i test på Pricerunner.se
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Safety 1st Auto-Close:

 • Smart, självstängande barngrind
 • Tryckmonterad
 • Securtech-färgdisplay

Konsumentmagasinets omdöme

Barngrinden Safety 1st Auto-Close tillhandahåller en rad funktioner och fördelar som gör den till ett utmärkt val för att barnsäkra utrymmen i hela hemmet. Den självstängande mekanismen och de flexibla öppningsvinklarna skapar bekvämlighet och trygghet, medan det ergonomiska handtaget säkerställer enkel användning för vuxna samtidigt som det förblir barnsäkert. Den tryckmonterade installationen med en U-formad ram garanterar en säker passform utan behov av hårdvarumontering, och de expanderbara valmöjligheterna gör att den kan monteras på olika öppningsbreddar.
Det är dock viktigt att notera att barngrinden Safety 1st Auto-Close inte är lämplig för användning på toppen av en trappa på grund av den tvärgående listen längst ned. Denna konstruktionsdetalj utgör en potentiell risk för att snubbla när man passerar grinden. För alla andra typer av dörröppningar i hemmet anser vi dock att Safety 1st Auto-Close är otroligt praktisk och pålitlig för ditt barns säkerhet.

Fördelar

 • Ergonomiskt utformat handtag
 • Kan bli 136 centimeter bred med separata förlängningar
 • Tillverkad av vitmålad metall

Nackdelar

 • Inte lämplig för installation på toppen av en trappa

Barngrinden Safety 1st Auto-Close är utrustad med en unik Securtech-färgdisplay som tydligt visar när dörren är ordentligt låst. Vi anser att denna produkt, med sina utmärkande egenskaper, är ett särskilt bra alternativ för förstagångsföräldrar till rörliga spädbarn eller småbarn – särskilt i hushåll där multitasking är en stor del av vardagen.

Recension: En detaljerad recension av Safety 1st Auto-Close

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 80-136 cm
 • Höjd: 73 cm

Självstängande mekanism
Barngrinden Safety 1st Auto-Close är, med sin självstängande mekanism, ett utmärkt exempel på intelligent design. Denna funktion gör att grinden automatiskt stängs från alla öppningsvinklar, vilket är mycket praktiskt och tryggt eftersom det förhindrar att grinden lämnas oavsiktligt öppen. För att förbättra användningen ytterligare har det ergonomiska handtaget utformats särskilt med tanke på vuxna. Handtagets unika design gör nämligen grinden otroligt enkel att manövrera med endast en hand, vilket är praktiskt för föräldrar eller vårdgivare samtidigt som den på ett smart sätt förblir oemottaglig för småbarn.

Tryckmonterad barngrind
Den U-formade ramen på denna grind, integrerad med fyra tryckpunkter, ger ett stadigt grepp som tar bort behovet av några avancerade installationsmetoder, såsom borrning. Den tryckmonterade installationen garanterar dessutom en säker montering och enkel portabilitet – perfekt för användning i en mängd olika utrymmen i hemmet. Grinden är även expanderbar, och med ytterligare förlängningar som finns tillgängliga att köpas till separat, kan den förlängas upp till en maximal bredd på 136 centimeter. Den här bredden är en av de faktorer som skiljer barngrinden Safety 1st Auto-Close från andra modeller på marknaden, där genomsnittet är cirka 75 centimeter. Safety 1st Auto-Close är tillverkad av slitstark, vitmålad metall och kombinerar långvarig hållbarhet med en tilltalande design som smälter in med de flesta heminredningar samtidigt som den uppfyller sin primära funktion – att barnsäkra dina utrymmen.

Vad säger användare och experter om Safety 1st Auto-Close?

Pricerunners experter har i sin granskning utsett barngrinden Safety 1st Auto-Close som en favorit och beskriver den som en “lättanvänd barngrind med väl genomtänkta funktioner”. Som grindens fördelar listade de även enhandsmanövrering, automatisk stängning samt monteringen utan skruvar. I Googles sammanställning av användarrecensioner beskrivs barngrinden som robust och hållbar. Produkten är dessutom mycket populär på Amazon, där den har över 24 000 användarrecensioner. En av användarna, som gav den fem stjärnor, lämnade följande omdöme: “Säkerhetssystemet är relativt enkelt, kan monteras var som helst och är mycket tåligt mot belastningar”.

Mer om Safety 1st Auto-Close

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 80-136 cm
 • Höjd: 73 cm

HomeSafety SafetyGate Elliot - barngrind med flexibla monteringsalternativ

HomeSafety SafetyGate Elliot
 • Skruvgrind med dubbel låsanordning
 • Flexibla monteringsalternativ
 • Kan monteras diagonalt

Konsumentmagasinets omdöme

HomeSafety SafetyGate Elliot utmärker sig tack vare dess mångsidighet och robusta konstruktion. Denna barngrind av metall är högre än många andra på marknaden, vilket ger en extra grad av säkerhet. Den kan monteras på de flesta ställen i hemmet, inklusive diagonalt och högst upp i trappor, vilket även detta skiljer den från många andra modeller. Barngrindens bredd kan justeras mellan 66-110 centimeter och den finns tillgänglig i två färger: vit och svart. Detta erbjuder en kombination av funktionalitet och val av design. De många funktioner tillsammans med grindens höga kvalitet återspeglas dock i priset, som hamnar i den högre änden av marknaden. Trots att den initiala investeringen är något mer kostsam, anser vi att mångsidigheten, hållbarheten och säkerhetsfunktionerna hos HomeSafety SafetyGate Elliot gör den till en utmärkt barngrind för dem som söker en pålitlig och anpassningsbar säkerhetslösning för sitt hem.

Fördelar

 • Enhandsmanövrering
 • Bredden kan justeras mellan 66-110 centimeter
 • Testad och godkänd enligt EN1930:2011-standard
 • Finns i vitt och svart

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

HomeSafety SafetyGate Elliot är en pålitlig skruvgrind utrustad med en dubbel låsanordning, och utgör därför ett utmärkt alternativ för att garantera säkerheten i hemmet. Den dubbla låsanordningen är särskilt fördelaktig för föräldrar med livliga småbarn som behöver en balans mellan tillgänglighet och barnsäkerhet i vardagen.

Recension: En detaljerad recension av HomeSafety SafetyGate Elliot

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 66-110 cm
 • Höjd: 77 cm

Anpassningsbar installation
HomeSafety SafetyGate Elliot är en mångsidig barngrind som kan installeras på flera olika platser i hemmet. Dess design gör att den kan monteras även högst upp i en trappa – ett område där säkerheten är av största vikt. Den är lite högre än de flesta barngrindar – två centimeter högre än barngrinden Sam från HomeSafety – vilket ger en extra grad av säkerhet. Höjden är nämligen en viktig faktor när det gäller barngrindar; ju högre grinden är, desto mindre är risken att barnen kan klättra över. Grinden är dessutom tillverkad av metall, vilket garanterar att den är robust och hållbar. Den praktiska enhandsmanövreringen ger enkel åtkomst för vuxna, samtidigt som den upprätthåller en säker avspärrning för barn. Låssystemet gör att grinden kan öppnas i antingen en eller två riktningar, och erbjuder därmed flexibilitet baserat på de särskilda kraven för den aktuella öppningen.

Alternativ för diagonal montering
SafetyGate Elliot kan monteras diagonalt från ena sidan till den andra, vilket ger ännu större flexibilitet vid installationen och ger utrymme för många olika vinklar. Detta gör även grinden lämplig för oregelbundna eller utmanande utrymmen där en konventionell rak installation kanske inte är möjlig. För att justera HomeSafety SafetyGate Elliot diagonalt ska du börja med att installera grinden löst på den önskade platsen; vrid sedan grinden med dess skruvar till önskad vinkel. När du har uppnått önskad diagonal justering bör du se till att grinden är jämnhöjd innan du drar åt alla skruvar ordentligt. Grinden kan även monteras antingen i en dörrkarm eller framför en dörrkarm, vilket skapar ytterligare mångsidighet vid installationen. Med sin justerbara bredd på 66-110 centimeter erbjuder den något mer flexibilitet än HomeSafetys SafetyGate Sam, vilket gör att den passar i bredare utrymmen. Slutligen kommer SafetyGate Elliot i både vitt och svart, så att du kan välja den färg som bäst matchar din heminredning.

Mer om HomeSafety SafetyGate Elliot

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 66-110 cm
 • Höjd: 77 cm

BabyDan MultiDan - barngrind med utmärkta omdömen

 • check "Bästa allround-trappgrind" enligt ExpertReviews.co.uk
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på BabyDan MultiDan:

 • Dubbel låsmekanism
 • Väggmonterad design
 • Levereras med alla nödvändiga monteringskomponenter

Konsumentmagasinets omdöme

BabyDan MultiDan är med den väggmonterade konstruktionen och stoppstiften anpassningsbar för att kunna öppnas i båda riktningarna eller endast inåt, vilket gör den lämplig för olika placeringar i hemmet. Även om vissa användare har upplevt att installationen har varit något komplicerad på grund av en otydlig installationsguide och det faktum att det krävs borrning i väggen, är fördelarna med en väggmonterad barngrind värda att överväga. Väggmonterade grindar ger utmärkt stabilitet och är idealiska för trappor, vilket bidrar till ökad säkerhet för ditt barn. Trots den komplicerade installationen gör BabyDan MultiDans robusta konstruktion, praktiska enhandsmanövrering och justerbara bredd den till ett värdefullt alternativ för att hålla ditt barn säkert med en stilfull produkt. Sammanfattningsvis anser vi att BabyDan MultiDans mångsidiga funktioner och väggmonterade konstruktion gör den till ett lämpligt val för föräldrar som söker en pålitlig och anpassningsbar barngrind.

Fördelar

 • Kan öppnas i båda riktningar och manövreras med endast en hand
 • Lämplig för barn upp till 24 månader
 • Kan förlängas med anpassningsbar bredd
 • Finns i flera färgalternativ: naturbrun, grå, svart, vit

Nackdelar

 • Installationen är enligt vissa användare något komplicerad

BabyDan MultiDan levereras med en komplett upplaga av alla nödvändiga monteringskomponenter. Den användarvänliga designen vänder sig särskilt till dem som uppskattar bekvämlighet utan att kompromissa med säkerheten, vilket gör den till ett särskilt bra val för förstagångsföräldrar.

Recension: En detaljerad recension av BabyDan MultiDan

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 62,5 -106,8 cm
 • Höjd: 74,5 cm

Lämplig för toppen av trappor
BabyDan MultiDan erbjuder med sin väggmonterade design en mångsidig lösning för barnsäkerhet som passar för många olika väggtyper, inklusive de som finns högst upp i trappor. Den stegfria, skruvmonterade grinden är utrustad med stoppstift och kan monteras säkert och öppnas i båda riktningarna, vilket innebär att den kan anpassas till olika öppningar. Grinden är utformad för barn upp till 24 månader och finns i flera färgalternativ, däribland naturbrun, grå, svart och vit.

Tips: Om du planerar att använda den ovanpå trappan bör du använda de medföljande stiften för att ställa in grinden så att den endast kan öppnas inåt för att förhindra eventuella olyckor.

Barngrind med expanderbar
BabyDan MultiDan har en dubbel låsmekanism som ger ett tillförlitligt skydd. Det övre låset, i kombination med det nedre, utgör ett dubbelt låssystem som enkelt kan låsas upp med bara en hand, vilket ger bekväm och effektiv åtkomst för föräldrar. Grinden har dessutom en expanderbar design med anpassningsbar bredd, från 62,5 till 106,8 centimeter, och kan därmed anpassas till olika platser i hemmet. Denna expanderbara egenskap gör BabyDan MultiDan mer universell än till exempel HomeSafety SafetyGate Sam, som har ett smalare breddintervall.

Vad säger användare och experter om BabyDan MultiDan?

ExpertReview.co.uk beskriver BabyDan MultiDan som “ett mycket populärt och högt rankat alternativ” bland barngrindar. Enligt deras bedömning är det den bästa barngrinden överlag eftersom den är expanderbar, kan öppnas åt båda hållen och har en dubbel låsanordning. I Googles sammanställning av användarrecensioner beskriver användarna BabyDan MultiDan som robust, välkonstruerad och enkel att hantera. Omdömena på Amazon instämmer med dem på Google, där över 6 000 användare har lämnat recensioner. En av konsumenterna på Amazon lämnade följande omdöme: “Bra solid produkt, välgjord.”

Mer om BabyDan MultiDan

Specifikationer

 • Material: Metall
 • Bredd: 62,5 -106,8 cm
 • Höjd: 74,5 cm

Lascal KiddyGuard Avant - barngrind i högkvalitativ textil

 • check "Bästa premiumalternativ" enligt Pricerunner.se
 • check 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Lascal KiddyGuard Avant:

 • Automatiskt tidslås
 • Enkel att installera och använda
 • Kompakt och diskret design

Konsumentmagasinets omdöme

Lascal KiddyGuard Avant har en rad imponerande funktioner och fördelar. Dess enkla installation, flexibla monteringsalternativ och rullbara konstruktion gör den till ett praktiskt alternativ för föräldrar som söker en pålitlig och anpassningsbar lösning för att hålla sina barn säkra. Även om den hamnar i en högre prisklass jämfört med vissa andra barngrindar, väger dess värde i form av funktionalitet, säkerhet och hållbarhet upp den initiala investeringen. Vi anser att barngrinden Lascal KiddyGuard Avant är ett utmärkt alternativ för dem som prioriterar användarvänlighet, hållbarhet och en elegant, diskret design i sitt val av barngrind.

Fördelar

 • Testad och godkänd enligt europeiska och amerikanska standarder
 • Inga farliga kanter, risk för att klämma fingrar eller händer eller hinder att snubbla över
 • Finns i svart och vit
 • Kan förlängas upp till 120 centimeter

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Lascal KiddyGuard Avant är en praktisk och anpassningsbar barngrind som är utformad för enkel installation och användning tack vare de speciella vägg- och spaljéfästena samt möjligheten att rulla. De flexibla monteringsalternativen gör den till ett utmärkt alternativ för föräldrar som letar efter en barnsäker lösning som kan anpassas till varierande utrymmesbehov utan att kompromissa med installation och funktion.

Recension: En detaljerad recension av Lascal KiddyGuard Avant

Specifikationer

 • Material: Textil
 • Bredd: 120 cm
 • Höjd: 81,5 cm

Automatisk tidslås
Lascal KiddyGuard Avant har ett avancerat, automatiskt tidslås som erbjuder föräldrarna bekvämligheten med handsfree stängning. När grinden öppnas och passeras startar den automatiskt en stängningsprocess, vilket undanröjer behovet av manuell låsning. Hur länge grinden är olåst efter man har öppnat den bestäms i förväg, vilket ger föräldrarna möjlighet att kontrollera funktionen helt själv. För ytterligare trygghet är grinden utrustad med en röd varningslampa som varnar användaren när den inte är låst. KiddyGuard Avants design och funktionalitet har utvärderats grundligt och uppfyller både europeiska (EN1930) och amerikanska (ASTM F1004-18) standarder. Alla komponenter har dessutom genomgått rigorösa tester för att uppfylla kriterierna för barnprodukter enligt REACH (EU) och CPSIA (USA).

Diskret och funktionell
Lascal KiddyGuard Avant har en design som prioriterar både form och funktion, samtidigt som den är kompakt och diskret. När grinden inte används dras den in i ett aluminiumhölje, vilket minskar eventuella fallrisker som ofta förknippas med traditionella grindar. Grinden består av textil inom en aluminiumram och är fri från farliga kanter och utgör ingen klämrisk för fingrar och händer, vilket ger ett extra lager av fysisk säkerhet. Avsaknaden av trappsteg hindrar dessutom barn från att försöka klättra över grinden. Lascal KiddyGuard Avant finns i både svart och vitt och kan därmed smidigt integreras i en mängd olika heminredningar. Med en expanderbar bredd på upp till 120 centimeter och en höjd på över 80 centimeter, är det ett av de större alternativen på marknaden. Det är därför en barngrind väl lämpad för bredare dörröppningar eller korridorer.

Vad säger användare och experter om Lascal KiddyGuard Avant?

Lascal KiddyGuard Avant är enligt Pricerunner.se det ”Bästa premiumvalet”. De beskriver produkten som en ”flexibel och säker barngrind som är särskilt lämplig för vinklade dörröppningar”. Pricerunner.se har själva använt och testat grinden under fem års tid och därefter konstaterat att den endast har fått mindre skador på ytan, men inget som påverkar dess säkerhetsfunktion. Bland användarrecensionerna på Amazon hittade vi följande kommentar som beskriver KiddyGuard Avant väl: “Det är en praktisk, säker och kvalitativ produkt. Om du tar hänsyn till att du kommer att ha den installerad i två eller tre år, är den värd sitt pris jämfört med andra, billigare alternativ.” I Googles sammanställning av användarrecensioner finns det också många positiva kommentarer. En av dem skrev att hon “aldrig skulle välja den klassiska barngrinden igen”.

Mer om Lascal KiddyGuard Avant

Specifikationer

 • Material: Textil
 • Bredd: 120 cm
 • Höjd: 81,5 cm

Tester och recensioner av barngrindar som används i artikeln

Expert- och testkällor

Pricerunner.se

PriceRunner är en välkänd jämförelsetjänst som används i flera europeiska länder, däribland Sverige (därav .se-domänen). Webbplatsen erbjuder användare att jämföra priser på ett brett utbud av produkter från en mängd olika återförsäljare – både på nätet och fysiska butiker. Förutom prisjämförelser genomför PriceRunner även produkttester och recensioner som de sedan publicerar på webbplatsen. Testerna kan vara utförda av deras eget team, baserade på recensioner från användare eller en sammanställning av recensioner och tester från välrenommerade källor.

Du kan läsa deras expertgranskning av Safety 1st Auto-Close och Lascal KiddyGuard Avant här.

ExpertReviewes.co.uk

Expert Reviews är en nätpublikation baserad i Storbritannien som tillhandahåller djupgående expertrecensioner om ett brett utbud av konsumentprodukter och teknik. Deras expertteam testar och utvärderar produkter baserat på specifika kriterier som är relevanta för varje enskild kategori. Medan de exakta testmetoderna kan variera beroende på vilken produkt som granskas, innebär det typiska tillvägagångssättet för de flesta granskningswebbplatser, inklusive Expert Reviews, en blandning av objektiv testning och subjektiv analys. Den objektiva delen innebär vanligtvis verklig användning av produkten och olika tekniska tester, medan den subjektiva delen tar hänsyn till faktorer som design, användbarhet och prisvärdhet.

Du kan läsa deras expertgranskning av BabyDan MultiDan Metal här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst från Google som tillåter användare att söka efter produkter från olika webbshoppar för att sedan jämföra priser mellan olika återförsäljare. När en användare söker efter en produkt visar Google Shopping en lista över möjliga ställen där produkten kan köpas, tillsammans med deras priser. Detta ger användaren en tydlig överblick av marknaden och möjlighet att jämföra priser. Google Shopping innehåller en kombination av online-återförsäljare, men erbjuder även stöd för fysiska butiker.

Du kan läsa användarrecensionerna av Safety 1st Auto-Close här.
Du kan läsa användarrecensionerna av BabyDan MultiDan Metal här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Lascal KiddyGuard Avant här.

Amazon

Amazon är världens största återförsäljare på nätet och erbjuder ett brett utbud av produkter – allt från böcker till elektronik, livsmedel och mycket mer. Amazon tillåter även tredjepartssäljare att annonsera sina produkter, vilket ökar produktutbudet ytterligare. På webbplatsen erbjuder man också detaljerade produktlistor, användarrecensioner och ett personligt rekommendationssystem baserat på surf- och köphistorik. Detta gör det enkelt för användare att undersöka och jämföra produkter.

Du kan läsa användarrecensionerna av Safety 1st Auto-Close här.
Du kan läsa användarrecensionerna av BabyDan MultiDan Metal här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Lascal KiddyGuard Avant här.

FAQ

Vilken barngrind är bäst?
När du är på jakt efter en barngrind bör du ta hänsyn till några viktiga faktorer. Först och främst ska du prioritera säkerhetsfunktioner – det kan vara en robust konstruktion, säkra låsmekanismer och en höjd som förhindrar klättring. Därefter ska du se till att välja en grind som passar dina specifika behov, med hänsyn till faktorer som öppningens bredd och typ av installation (tryckmonterad eller hårdvarumonterad). Du ska även beakta eventuella ytterligare funktioner som kan vara fördelaktiga för ditt hem.
Hur hög ska en barngrind vara?
Höjden på en barngrind ska normalt vara cirka 75 centimeter. Detta ger en lämplig avgränsning för att förhindra att spädbarn och småbarn kan klättra över grinden, samtidigt som vuxna enkelt kan kliva över den vid behov.
Hur installerar man en tryckmonterad barngrind?
För att installera en tryckmonterad barngrind ska du börja med att välja en plats med två fasta ytor, till exempel en dörröppning eller korridor. Justera sedan grinden så att den passar öppningen och placera den så att gummikuddarna är i kontakt med båda ytorna. Dra slutligen åt tryckknapparna eller justera spänningsmekanismen tills grinden sitter fast ordentligt. Kontrollera att grinden är stabil och inte kan lossna innan du låter ditt barn vistas i närheten av den.

När ska man installera en barngrind?

Barngrindar används vanligtvis för att skapa en trygg och säker miljö för spädbarn och småbarn genom att förhindra dem från att komma åt potentiellt farliga utrymmen eller ramla nedför trappor. Exakt när det är lämpligt att börja använda barngrindar beror på det enskilda barnets utveckling och rörlighet. Som en allmän riktlinje rekommenderar de flesta experter att installera barngrindar när ditt barn börjar krypa eller ta sig upp till stående position, vilket vanligtvis sker vid sex till nio månaders ålder. Somliga barn når dock dessa milstolpar både tidigare och senare, och det är därför viktigt att bedöma ditt barns individuella förmågor och förutsättningar.

Är barngrindar säkra för barn?

Barngrindar är utformade för att skydda små barn från trappor och andra faror i hemmet. En studie från forskare vid Center for Injury Research and Policy vid Nationwide Children’s Hospital har dock visat att grindar kan leda till skador om de används på fel sätt. Detta understryker vikten av att inte bara välja rätt barngrind, utan att också förstå och följa lämpliga riktlinjer för att säkerställa att den bidrar till att skapa ett säkert och barnvänligt utrymme. Du bör aldrig lämna ditt barn utan uppsikt, men om du måste gå iväg en kort stund är det lämpligt att använda en babymonitor för fortsatt tillsyn.

Hur installerar man en barngrind?

Att installera en barngrind korrekt är viktigt för att säkerställa dess funktion och säkerhet. Den exakta installationsprocessen kan variera beroende på vilken typ av barngrind du har, men nedan följer några allmänna riktlinjer:

 • Mät utrymmet: Börja med att mäta bredden på det utrymme där du planerar att installera grinden. Det är viktigt att välja en grind som sitter säkert och som inte kan lossas enkelt.
 • Välj rätt grind: Det finns olika typer av barngrindar, bland annat tryckmonterade och hårdvarumonterade. Tryckmonterade grindar hålls på plats med hjälp av spänning, medan hårdvarumonterade grindar skruvas fast i väggen eller dörrkarmen för ökad stabilitet. Ta hänsyn till de specifika behoven i ditt utrymme och välj därefter en lämplig grindtyp.
 • Läs instruktionerna: Läs noga igenom tillverkarens anvisningar som medföljer grinden. Varje grind kan ha specifika krav och installationssteg som du bör följa för att säkerställa korrekt installation.
 • Förbered området: Förbered utrymmet där du ska installera grinden; ta bort eventuella hinder, till exempel möbler eller föremål som kan störa installationen eller äventyra grindens stabilitet.
  Nu bör du vara redo att installera din barngrind!

Hur demonterar jag en barngrind från väggen?

Hur du demonterar en barngrind från en vägg beror på vilken typ av grind du har installerat. Nedan följer instruktioner för hur du tar bort två vanliga typer av barngrindar:

Demontering av en tryckmonterad barngrind:

 1. Börja med att lossa spänningen: Leta efter eventuella låsmekanismer eller justeringsrattar på grinden som kontrollerar spänningen. Lossa eller frigör dessa mekanismer för att minska trycket som håller grinden på plats.
 2. Lyft eller dra grinden: När spänningen har släppt, kan du försiktigt lyfta eller dra grinden bort från väggen eller dörrkarmen.
 3. Städa upp: Inspektera området och ta bort eventuella rester som grinden lämnat efter sig, såsom självhäftande kanter eller gummikuddar. Använd en lämplig rengöringslösning om det behövs, men se till att inte skada ytan.

Ta bort en hårdvarumonterad grind:

 1. Lokalisera monteringsfästena: Identifiera de fästen eller den hårdvara som använts för att fästa grinden i väggen eller dörrkarmen.
 2. Skruva loss eller avlägsna grinden från fästena: Använd en skruvmejsel eller annat lämpligt verktyg för att ta bort skruvarna eller bultarna som håller fast grinden i fästena.
 3. Lyft bort grinden: När grinden har lossnat från fästena, kan du försiktigt lyfta bort den från väggen eller dörrkarmen.
 4. Laga eller korrigera utrymmet vid behov: Om det finns hål eller märken efter fästena bör du överväga att laga eller snygga till ytan för att återställa utseendet.

När du demonterar en barngrind är det viktigt att du vidtar försiktighetsåtgärder för att undvika skador på väggen eller dörrkarmen. Följ tillverkarens anvisningar och använd lämpliga verktyg för att säkerställa en smidig demonteringsprocess. Om du är osäker på hur du tar bort en specifik barngrind kan du läsa tillverkarens bruksanvisning eller kontakta tillverkaren för vägledning.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta