Vattenkokare Test – Här är de bästa vattenkokare

0

I detta vattenkokares test tittar vi närmare på marknadens bästa modeller. Vi har valt modellerna baserad på recensioner och testresultater från olika oberoende testlaboratorier, samt analyser från olika magasiner.

Först går vi igenom olika modeller, där du kan läsa om varför dessa har utnämts till testvinnare.

Därefter hittar du ett avsnitt med generell information samt tips kring hur du väljer den bästa modellen, utifrån dina egna behov. Avslutningsvis listar vi de olika använda källorna, och länkar till de testerna- och recensionerna som ligger till grund för valet.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux EEWA7100 

Testvinnare hos norska konsumentmagasinet Klikk.no

electrolux-eewa7100

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
449,00 Kr. 0,00 Kr. 449,00 Kr. Läs mer
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Läs mer

 

Det norska konsumentmagasinet Klikk.no har testat olika EEWA-modeller från Electrolux under en längre period. Faktiskt utnämndes den tidigare modellen EEWA5200 till testvinnare första gången i 2011, och vid ett uppföljningstest var modellen fortfarande bäst. Emellanåt har Electrolux uppgraderad denna vinnaremodell till EEWA7100, där du utöver de ursprungliga fördelarna även får lite mer elegans. Trots om denna modell är prissmässigt rätt så måttlig, vinner den ändå över betydligt dyrare modeller.

Electrolux EEWA7100 kommer fortfarande i snygg finish av rostfritt stål, som för övrigt går hela vägen ner till basen. Själva vattenkokaren är naturligtvist sladdlös. Detta underlättar den dagliga användningen, och har då även blivit något av en standard för vattenkokare.

Snabb uppvärmning och hög hantverksmässigt kvalitet

En av de sakerna som Klikk.no imponeras mest av är den hantverksmässigt kvaliteten i produkten som helhet. Detta gäller även locket, som är mycket enkel att öppna upp och som skapar ett starkt intryck. En annan fördel med Electrolux EEWA7100 är dess avtagbara kalkfilter, som gör det lätt att rengöra från kalk och andra orenheter, som alltid samlar sig i vattenkokaren över tiden.

Liksom sin föregångare, utmärker sig Electrolux EEWA7100 genom sin mycket enkla läsning av vatteninnehållet, som kan komma upp till 1,5 liter i kannan. Strömbrytaren och indikationsljuset fungerar optimalt, och det finns naturligtvis en säkerhetsbrytare som automatiskt stänger ner vattenkokaren om den skulle köras igång trots vattenbrist, eller om värmeelementet av någon anledning skulle vara för varm. Klikk.no imponeras av att Electrolux-modellen är relativt snabb med att värma vattnet upp, i jämförelse med snittet hos andra vattenkokare.

Fördelar med Electrolux EEWA7100:

🔵 Ny förbättrad modell i modern design
🔵 Finish i rostfritt stål – även vid basen
🔵 Solid hantverksmässigt kvalitet
🔵 Avtagbara kalkfilter underlättar rengöringen
🔵 Lätt att bevaka vattentillståndet
🔵 Välfungerande strömbrytare och indikatorsljus


iKettle 2.0

5 stjärnor hos norska testmagasinet Dinside.no
4 av 5 möjliga stjärnor hos amerikanska Trustedreviews.com

ikettle-2-0

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Med iKettle 2.0 tar du ett steg vidare rent teknologiskt, eftersom med denna modell kan du styra- och övervaka vattenuppvärmningen via din smartphone. Den första tanken här kanske är att det har gått aldeles för långt, och det var även ur denna skeptiska utgånspunkt som konsumentmagasinet Dinside.no genomförde sitt test av denna avancerade modell.

Trots denna skeptiska utgånspunkt kom man under testets förlopp att uppskatta många av dessa smarta möjligheter. Det hela resulterade då i en snygg betygssättning på 5 utav 6 möjliga stjärnor. Samma process försiggick även hos Trustedreviews.com, där slutresultatet blev 4 utav 5 möjliga stjärnor.

Det som främst imponerade testpanelerna är det användarvänliga gränssnittet, som enligt Dinside.no beskrivs helt enkelt som att den ”får en i bra humör”. Ett exempel på detta är det faktum att efter avslutad arbetsdag möts man hemma av hälsningen ”Välkommen hem – ska jag koka vattnet?”. Det kanske låter banalt, men bra stämning kan kosta lite extra pengar. Du betalar i det fallet även lite extra för de många övriga funktionerna, eftersom iKettle 2.0 hör utan tvekan till de något dyrare modellerna.

Många smarta och unika funktioner

iKettle 2.0 kan naturligtvis även fungera som en helt vanlig vattenkokare, på så sätt att en knapp på sockeln möjliggör för att manuellt tända kokaren. Sockeln rymmer då även WiFi och annan smart elektronik, och recensionerna hyllar denna relativt enkla inställning. Och när sockeln sitter helt på sin plats, kan all styrning skötas från mobilen. Det finns en app till både Android- och iOS, där den sistnämna fungerar mest optimalt enligt Trustedreviews, på så sätt att det finns där fler funktioner att välja ifrån. Detta faktum har dock med största sannolikhet korrigeras sedan dess.

En vanlig vattenkokare ger bara möjlighet att värma upp vatten till kokningspunkt, men med iKettle 2.0 kan du själv fritt välja vattnets temperatur, och den kan även programeras till att behålla vattentemperaturen genom någon längre tid. Den valfria temperaturen är en praktisk egenskap, om du exempelvist behöver fixa välling åt bebisen, eller inte vill ha teet kokvarmt. Du ska självklart alltid se till att det finns vatten i kannan, men när detta är på plats, så är möjligheterna nästa oändliga. Tänd vattenkokaren t.ex. medan du sitter på soffan, och få besked om när processen är färdig!

Fördelar med iKettle 2.0:

🔵 Smart gagdet som är mycket praktisk
🔵 Interaktivt användargränssnitt med bra styrning
🔵 Kompatibel med WiFi och smartphones
🔵 Valfri inställning av vattnets temperatur
🔵 Möjlighet att behålla temperaturen genom längre tid
🔵 Oändligt med inställningar och övervakningsmöjligheter


Siemens TW86103

Toppbetyg hos svenska testmagasinet Råd & Rön
5 av 6 stjärnor hos norska konsumentmagasinet Klikk.no
Vinnare av IF design award

siemens-tw86103

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
685,00 Kr. 0,00 Kr. 685,00 Kr. Läs mer
784,00 Kr. 0,00 Kr. 784,00 Kr. Läs mer
784,00 Kr. 0,00 Kr. 784,00 Kr. Läs mer

 

Vattenkokaren från Siemens ser ut vid första ögonblicket ganska traditionellt, även om designen är helt ny. Modellen innehåller dock en rad smarta egenskaper, och priset ligger då lite över mellanmåttet. Men prissättningen är definitivt rimlig om man ska tro bl.a. det välkända svenska konsumentmagasinet Råd & Rön, som placerade Siemens TW86103 på en snygg tredjeplats bland 40 testade vattenkokare. Värderingen backades upp bl.a. av det norska magasinet Klikk.no, som även ger denna modell mycket snygga betyg.

En av de detaljerna som imponerar mest testpanelerna är den mantlade konstruktionen, som har flera syften. Först och främst blir vattenkokaren inte så varm på ytan, något som ökar säkerheten i vardagen. Samtidigt ökar denna konstruktion kokarens isoleringsförmågan, så att vattnet håller sig varmt längre, efter avslutad kokning. Kannan fungerar kort sagt som en kalorimeter, som du kanske har stött på vid olika vetenskapliga program, och som för övrigt är principen i en termoskanna.

Enkel påfyllning och smarta extra funktioner

Modellen hyllas även för vattenpåfyllningen, som kan göras direkt genom ”kragen”, utan att behöva öppna locket. Siemens TW86103 har en kapacitet på 1,5 liter, och det aktuella vattentillståndet kan naturligtvis ses genom ett fönster. Modellen hyllas även för indikatorlampan och för själva strömbrytaren, som utöver sin manuella styrning även automatiskt släcker strömmen när vattnet kokar eller när kannan lyfts upp från basen.

Även om Siemens TW86103 vid första ögonblicket ser kanske helt vanlig ut, bjuder den dock på smarta extrafunktioner som t.ex. val av vattentemperatur. Den kan således inställas till antingen 70, 80, 90 eller 100 grader. Det är en mycket bra egenskap för t.ex. tebryggning, då de olika tesorterna dricks bäst vid olika, optimala temperaturer. Siemens TW86103 bjuder även på en ”Keep Warm”-funktion, som kan hålla den önskade temperaturen i upp till 30 minuter. Så förblir vattnet i rätt temperatur tills när du behöver den.

Fördelar med Siemens TW86103:

🔵 Modern, neutral design
🔵 Dubbelväggad konstruktion
🔵 Enkel påfyllning genom ”kragen”
🔵 Möjlighet för val av temperatur
🔵 Praktisk ”Keep warm”-funktion


Bosch TWK8613 

Testvinnare hos svenska testmagasinet Råd & Rön
Testvinnare hos danska konsumentmagasinet Tænk.dk
Testvinnare hos tyska testmagasinet Test.de
5 av 6 möjliga stjärnor hos norska konsumentmagasinet Klikk.no

bosch-twk8613-elkedel

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Läs mer
698,00 Kr. 0,00 Kr. 698,00 Kr. Läs mer
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Läs mer

 

Då danska konsumentmagasinet Tænk.dk testade 18 populära vattenkokare, rådde det inga tvivel hos testpanelet: det blev Bosch TW8613 som kröntes till ”Bäst i Test”, med ganska många poäng före den efterföljande andraplatsen. Det var även den enda modellen som värderades som ”mycket bra”. Och denna värderingen är Tænk.dk inte helt ensamma om. Denna modell landar även på förstaplats hos svenska Råd & Rön –med förstaplats här i ett test av 40 vattenkokare. Det mest överraskande är kanske att Bosch TW8613 rent prismässigt ligger vid mitten av fältet, och betecknas därmed som ett riktigt bra köp.

Bosch TWK8613 får även snygga placeringar i både Tyskland och Norge, men av de testerna vi har tittat på, är de mest grundliga hos både danska Tænk.dk samt svenska Råd & Rön. Här kan man se betygssättningen på en lång rad specifika testpunkter, och det är rätt intressant om man har speciella preferenser. Just Bosch TWK8613 är dock inte speciellt ”spännande”, eftersom den bara får positiva toppbetyg på alla väsentliga parametrarna.

Snygg design och användbara extrafunktioner

Det råder inga tvivel om att Bosch har lagt extra resurser på designen av TWK8613, något dem har lyckats väl med. Modellen kommer i både svart och vit. En av de sakerna som skiljer modellen från de mesta andra är sockeln, som är en aning extra-utökad. Detta skapar för em enkel kontrollpanel med extrafunktioner, som bl.a. omfattar både temperaturval (70, 80, 90 och 100 grader) och gör det möjligt att hålla vattnet varmt genom längre tid.

Även säkerheten är helt i topp och får högt betyg. Yttertemperaturen är mätt runt om vattenkokaren under kokningen, och inga delar blir problematiskt varma. Även användarvänligheten får toppbetyg, precis som styrning, påfyllning, och bevakningen av vattentillståndet.

Fördelar med Bosch TWK861:

🔵 Mycket vattenkokare för pengarna
🔵 Snygg design, tillgänglig i svart och vit
🔵 Användarvänlig styrning, påfyllning och bevakning
🔵 Möjlighet att välja mellan flera temperature
🔵 Möjlighet att behålla önskad temperatur


Kitchenaid Artisan-vattenkokare

Testvinnare hos tyska Testberichte.de

kitchenaid-artisan-elkedel

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 999,00 Kr. 0,00 Kr. 1 999,00 Kr. Läs mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Läs mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Läs mer

 

Hos tyska magasinet Testberichte.de blev Kitchenaid Artisan-vattenkokaren testvinnare bland 28 andra modeller. Och detta betyder inte så lite heller. Detta tyska magasin tar nämligen utgånspunkt i existerande tester och konsumentrecensioner, och räknar om därefter all existerande data i ett nytt samlat betyg.

Kitchenaid Artisan-vattenkokaren är bland de dyraste modellerna vi har stött på under denna genomgång, men den är helt unik på designfronten, där den skiljer sig markant från den traditionella utformningen. Sen om man gillar designen är naturligtvis ens smakssak. Men just designen är en av de parametrarna som utökade populariteten för denna modelln hos både konsumenter- och testpaneler. Modellen kommer för övrigt i en rad olika färgvarianter.

Analog styrning och bevakning

Den digitala epoken har varit helt dominerade under många år, men det verkar vara som så att fler och fler önskar att numera ta sig tillbaka till analoga tider. Detta har medfört en mottrend i en del eletronikprodukter, där analoga knappar och mätare är på vägen tillbaka, och här är Kitchenaid Artisan-vattenkokaren ett bra exempel. Hela designen är vintage-inspirerad, och temperaturinställningen är en analog reglageknapp på sockeln. Här kan du välja vattentemperatur mellan 50- och 100 grader.

Även bevakningen sker med en analog termometer, inbyggd i själva vattenkokaren. Bara denna detalj är mycket populär hos konsumenterna, utav främst två skäl: för det första är det en designmässig trend, och för det andra även möjlggör bevakningen av vattentemperaturen när vattenkokaren står på soffbordet. Och det kan den göra utan problem, eftersom dess isoleringskonstruktion både håller på värmen och samtidigt ser till att kokaren aldrig blir för varm på ytan.

Fördelar med Kitchenaid Artisan:

🔵 Snygg vintage-design i flera färgvarianter
🔵 Analog knapp för egen vald temperaturinställning
🔵 Analog termometer inbyggd i själva vattenkokaren
🔵 Isolerande dubbelkonstruktion


Tips inför val av vattenkokare

En vattenkokare bör finnas i varje kök, eftersom detta har blivit standardapparaten när det gäller att värma upp vatten för snabbkaffe, te och liknande. Den använder nämligen mindre energi än om du skulle välja att koka vatten på spisen, och är i vanliga fall mycket snabbare. Vattenkokare hör till som regel bland de billigare apparaterna i hushållet, så det finns inga skäl till att spara just på denna apparat.

I denna artikel har vi lagt mycket fokus på vattenkokare av hög kvalitet, och dessa kostar naturligtvis lite mer än de billigare modellerna du hittar i mataffären. I gengäld kan du med dessa modeller vi har tagit fram i denna artikel vara säker på att kvaliteten är som sig bör, både i frågan om säkerheten och användarvänligheten. Hör du till de som använder vattenkokaren på daglig basis, bör du bortse från de relativt små prisskillnaderna som finns mellan de absolut billigaste och de i mellanprisklassen. Här bör den dagliga bekvämligheten och säkerheten uppskattas mer.

Såsom denna genomgång även visar, så är det möjligt att få en utmärkt vattenkokare till riktigt rimliga priser. Är priset helt avgörande för dig, så finns det i artikeln flera goda val på välfungerande vattenkokare, för måttliga priser.

Många producenter fokuserar mycket på koknigstiden och elförbrukningen, men dessa parametrar bör inte vara helt avgörande för ditt slutgiltiga val. Som allt annat, följer vattenkokare fysikens lagar, och skillnaden på energiförbrukningen och kokningstiden är minimala i praktik. Det kan dock vara en fördel att välja en vattenkokare med isolering eller tvåsidig konstruktion. Dels sparas det lite på elförbrukningen, men det väsentligaste här är dock det att vattnet håller det önskade temperaturen längre i kokaren. Detta kan vara mycket praktisk i det vardagliga.

Har du behov för varierande vattentemperatur, så finns det flera möjligheter. I nyare vattenkokare är möjligheten för temperaturinställningen mer eller mindre standard, och denna funktion behöver inte kosta stora extrasummor. Detsamma gäller i frågan om möjligheten för att behålla den inställda temperaturen under en längre tid. Har du behov för det, är det bara att välja en modell som stödjer detta.

Hur fungerar vattenkokaren?

Har du någonsin funderat över hur din vattenkokare fungerar, så ger vi dig här förklaringen till hur vattenkokaren kan stänga av när vattnet börjar koka.

Lösningen är naturligtvis en termostat, och faktiskt sitter det hela två termostater i de flesta vattenkokare – en som stänger av vattenkokaren när vattnet har den rätta temperaturen, och en som stänger av vattenkokaren om du skulle starta den utan vatten i.

När det är vatten i vattenkokaren och du sätter igång den, leds ångan från det kokande vattnet, via en kanal, ned till botten av kannan. Här sitter en bimetalltermostat, som slår ifrån strömmen när ångan blir 99,9 grader varm.

På liknande sätt sitter en bimetalltermostat på värmeelementet, som konstant mäter temperaturen på detta. Blir temperaturen för hög – t.ex. om du skulle starta vattenkokaren utan vatten i – slår termostaten ifrån.

Oftast sitter det ytterligare en överhettningssäkring, som bryter strömmen från elnätet om temperaturen blir för hög. På så vis undgår du att din vattenkokare smälter, om du inte skulle upptäcka att du startat den utan vatten i.

Olika sätt att avkalka vattenkokaren:

Om du vill få ut mesta möjliga nytta av din vattenkokare under många år framöver, ska du se till att hålla vattenkokaren avkalkad. Därigenom används betydligt mindre ström för att värma upp vattnet, då den inte först måste värma upp kalklagret när vattenkokaren är avkalkad. Samtidigt får du en mycket mer hygienisk vattenkokare, då ett eventuellt kalklager gör det lättare för bakterier och mögel att få fotfäste i kannan.

Bakterier och mögel blir nog tillräckligt dräpta vid varje kokning av vatten, men oftast kommer de även att släppa orenheter till det kokade vattnet. Det är inte så trevligt att upptäcka när du just ska till att njuta av ditt te, eller vad det varma vattnet från vattenkokaren nu har använts till.

avkalka vattenkokaren

Töm vattenkokaren helt efter varje kokning:
Glömmer du, som många andra, att tömma vattenkokaren efter att du använt den, ökar det förkalkningen i vattenkokaren. Samtidigt kan vattnet samla en massa bakterier, som i värsta fall kan sprida sig till den omgivande miljön, om det går länge mellan varje användning av vattenkokaren.

Därför är det viktigt att du tömmer vattenkokaren på restvatten efter varje kokning. Det går bra att låta vattnet vara, om du vet att du behöver varmt vatten igen snart. Men är du säker på att du är klar med varmvattnet för denna gång, töm vattenkokaren helt, och torka eventuellt av den invändigt och utvändigt. 

Använd avkalkningsmedel för att avkalka vattenkokaren:
Du kan enkelt avkalka din vattenkokare med samma avkalkningsmedel som du använder till din kaffemaskin. Bara sätt en dos i vattenkokaren, och sätt den att koka.

Efter att det kokat färdigt, låter du vatten och avkalkningsmedel vara i vattenkokaren i 15-30 minuter. Häll sedan ut det, och koka tre omgångar med rent, kallt vatten, för att vara säker på att det inte finns kvar något avkalkningsmedel, eller smak efter det.

Avkalka vattenkokaren med ättiksprit och vatten:
Men avkalkningsmedel är dyrt, och faktiskt även onödigt. Samtidigt kan avkalkningsmedel innehålla kemikalier, som kan vara skadliga eller frätande att få i sig, om du skulle glömma att koka ur vattenkokaren efteråt.

Du uppnår samma resultat genom att avkalka både vattenkokare och kaffemaskin med en blandning av vanlig ättiksprit och vatten.

Blanda 2 dl ättiksprit med 8 dl vatten i vattenkokaren – eller motsvarande proportioner om din vattenkokare inte rymmer en hel liter vatten. Koka blandningen och låt den stå och verka i en kvart.

När blandningen har stått, hälls den ut. Är förkalkningen mycket kraftig, kan du eventuellt behöva upprepa behandlingen. Efter avkalkningen behöver du egentligen inte koka ur vattenkokaren, men gör det ändå en till tre gånger med rent vatten, för att säkert slippa smaken av ättika i det kokta vattnet.

Avkalka vattenkokaren med ren ättika:
Är vattenkokaren mycket förkalkad, kan du istället för ättiksprit använda 24 % ättika i samma blandningsproportioner. Det är en mycket kraftigare blandning, och du bör se till att det finns god ventilation, när du häller ättikan i vattenkokaren. Häll först 8 dl vatten i, och sätt sedan vattenkokaren under köksfläkten och starta denna, innan du häller i ättikan.

Koka blandningen i vattenkokaren, medan den fortfarande står under köksfläkten. Låt blandningen stå en kvart, och häll sedan ut den. Se till att inte andas in den heta ångan från blandningen.

Koka därefter vattenkokaren 3-4 gånger med rent vatten. Häll ut det kokta vattnet, och fyll på med rent vatten varje gång. Sedan är den klar att användas.

VIGTIGT: Det är viktigt att du kokar ur vattenkokaren ordentligt med rent vatten efter att ha genomfört denna avkalkning. Ren ättika är nämligen frätande, och ska inte förtäras.

Använd citron och maskindiskmedel för avkalkning av vattenkokaren:
Ett helt annat alternativ är att fylla vattenkokaren med vatten, och sätta i en hel citron i skivor. Tillsätt därefter 1 dl pressad citronsaft och en brustablett C-vitamin. Har du inte det sistnämnda, kan du även använda en tablett, eller en dos, maskindiskmedel.

Låt det stå i vattenkokaren i några timmar, innan du sköljer ur det. Det ska inte koka. Diska ur vattenkokaren med en diskborste, och koka sedan 2-3 omgångar rent vatten, innan du använder den som vanligt.

Använd bikarbonat eller bakpulver för att avkalka vattenkokaren:
Du kan också avkalka vattenkokaren med bikarbonat eller bakpulver. De innehåller båda natriumvätekarbonat, även kallat bikarbonat. Det är ett natriumsalt av kolsyra, som kan avlägsna kalk från vattenkokaren på samma vis som ättika och andra produkter.

Fyll vattenkokaren med vatten till max-markeringen, och tillsätt två-tre teskedar bikarbonat eller bakpulver i vattnet. Starta vattenkokaren och koka upp vattnet tills den stängs av. Låt därefter blandningen stå i ett par timmar, och häll sedan ut den. Skölj efteråt ur kannan med kranvatten. Fyll kannan två-tre gånger, och häll ut det. Koka eventuellt även vattenkokaren med rent vatten den sista gången. 

Avkalka vattenkokaren med citron- eller askorbinsyra:
Ett sista alternativ är att fylla vattenkokaren med vatten och hälla 2-3 teskedar citronsyra eller askorbinsyra i. Låt det koka upp en till tre gånger, tills vattenkokaren är fri från kalk. Vill kalken inte släppa, öka doseringen och koka upp det fler gånger.

Töm därefter vattenkokaren och skölj ur den med rent vatten från kranen. Fyll kannan tre gånger och häll ur. Du behöver inte koka ur vattenkokaren efteråt. 

Avkalka vattenkokaren med citron

Källor: 

Expressen.se
Expressen är en tidning, som utöver nyheter även har ett antal tema-sektioner på sin hemsida. Här hittade vi bl.a. tre av de metoder för att avkalka vattenkokare, som vi nämner i denna artikel. Du kan läsa artikeln här helt gratis.

Ingeniøren – ing.dk
I danska Ingeniørens nätupplaga ing.dk, hittade vi ett svar på en fråga om hur vattenkokare fungerar. Svaret utgår från en vattenkokare från OBH nordica, men funktionen är exakt densamma i de flesta andra vattenkokare. Läs själv hela svaret här.


Vattenkokare Test – Dessa källor har vi använd:

För att försöka vara så objektiva vi har kunnit, så har denna artikel som utgånspunkt baserats på en rad externa och oberoende källor, och har du lust att läsa mer i ämnet, så har du möjlighet att klicka på de olika länkarna vi har lagt till.

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentmagasinet Tænk.dk är mycket kända både i hemlandet Danmark, men även här i Sverige. De räknas som en opartisk källa till konsumentrådgivning. Dessutom har magasinet täta kontakter med den danska konsumentmyndigheten Forbrugerstyrelsen, något som naturligtvis stärker deras trovärdighet.

Tænk.dk sysslar mest med tester och jämför vardagliga produkter för konsumenterna, något som Tænk även gjorde med vattenkokare. Länken skickar dig direkt till testet, men för full tillgång krävs det betalt abonnemang. Har du inget abonnemang, så är det möjligt att köpa tillgång till denna specifika vattenkokares test för ett mindre belopp. Så får du i gengäld tillgång till en rätt omfattande- och detaljerade genomgång för varje enskild produkt.

Råd & Rön 🇸🇪
Det ansedda svenska konsumentmagasinet Råd & Rön genomförde ett omfattande test av hela 40 vattenkokare, där alla testades på olika parametrar och jämfördes. Du kan läsa testet här, men var uppmärksam på att det krävs betalt abonnemang för att få full tillgång till testet.

I gengäld får du tillgång till omfattande material, där den samlade placeringen är presenterad i en interaktiv tabell, med olika sorteringsmöjliheter. Det finns även möjlighet att titta närmare på varje enskild produkt och se betygssättningen för varje enskild parameter.

Klikk.no 🇳🇴
Det kända norska magasinet Klikk.no har en lite mer populärjournalistisk approach till konsument-tester, och är därför ganska allmänna. Men ofta hittar man kvalitetstester av vissa populära produkter, och detta gäller även vattenkokare, där magasinet testade åtta populära modeller. Artikeln är inte helt ny, men har uppdaterats flera gånger under tiden, vilket ger den en ökad trovärdighet. Du kan få gratis tillgång till artikeln här.

Dinside.no 🇳🇴
Ofta möter man även recensioner av specifika produkter, och detta är precis vad som har hänt hos Dinside.no, som testade iKettle 2.0, som bjuder på lite mer funktionalitet än den goda gamla hederliga vattenkokaren. Du kan läsa mer om testet genom att klicka här.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Även amerikanska Trustedreviews.com har gjort en grundlig genomgång av iKettle 2.0, där de tittar närmare på alla de olika möjligheterna denna vattenkokare erbjuder. Du kan även läsa mer om hur den är att använda, jämföreslevis med vanliga vattenkokare. Du kan läsa hela testet gratis här.

Test.de 🇩🇪
Det tyska magasinet Test.de är även kända under namnet Stiftung Warentest, och bägge namn är väldigt anpassade, då magasinet lägger stort fokus på konsumenternas val av både varor. och serviceprestationer. I detta fall är det naturligtvis tal om test av vattenkokare, eftersom magasinet har testat 18 olika modeller. I betygssättningen är vattenuppvärmningen- och daglig hanteringen värda 40 % vardera, medan miljö- och säkerhet värda 15- respektive 5 %. Testresultaterna kan läsas här gratis.

Testberichte.de 🇩🇪
De tyska konsumenterna har gagnas även mycket av magasinet Testberichte.de, som har specialiserad sig på att samla olika tester och konsumentrecensioner, analysera dessa och komprimera resultaterna i en samlad betygssättning. Det ger en bredare grund för värderingen. Du kan läsa gratis resultaterna här, där de jämför 26 vattenkokare.