Tefal Optigrill test och prisjämförelse – Här är experternas omdömen

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Denna artikel handlar om Tefal Optigrill som är en allsidig bordsgrill som kan användas till mycket, till exempel att grilla fisk, grönsaker, kyckling, kött, panini och smörgåsar.

Vi har analyserat ett stort urval av experttester, hur olika nationella och internationella experter har provat och utvärderat Tefal Optigrill. Det handlar om ett brett urval av tester som omfattar den internationella testsidan Trustedreviews.com den brittiska Goodhousekeeping.co.uk, teknologisajten Digitaltrends.com, matsajten Thefoodconnoisseur.co.uk samt den danska Idenyt.dk och norska Viivilla.no. Till några produkterna har vi även tagit med recensioner från konsumenterna för att även få med deras åsikter.

Det finns ett par olika versioner av Tefal Optigrill och utöver det har vi även tagit med några alternativa produkter till Tefal Optigrill för att ge konsumenterna valmöjlighet.

Om man vill läsa mer om testen och testkällorna, finns det en lista sist i artikeln med länkar till de utvärderingar som vi hänvisar till.

I denna artikel får du:

Överblick över Tefal Optigrill plus de olika versionerna av modellen
Alternativ till Tefal Optigrill
Tips om recept till Tefal Optigrill plus videodemonstrationer av modellen
Lär mer om de olika typerna av grillar för inomhusbruk
Genomgång av de test vi har gått igenom samt länkar till eventuell vidare läsning

Var vänlig och observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkterna. Däremot samlar vi in resultaten av olika test så konsumenterna lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Tefal Optigrill

✅ Rekommenderad av Idenyt.dk
✅ 4 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ Rekommenderad av Thefoodconnoisseur.co.uk
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos Digitaltrends.com
✅ 76 av 100 poäng hos Goodhousekeeping.co.uk
✅ Rekommenderad av Viivilla.no

Tefal Optigrill

 

.
Tefal Optigrill har testats av en lång rad experter från flera olika länder. Experterna har tittat på hur modellen fungerar gällande själva tillagningen av råvaror men de har även undersökt användarvänlighet och rengöring. Samtliga experter är positivt inställda Tefal Optigrill som får betydligt fler plus än minus i testerna.

Tefal Optigrill i korte drag

Tefal Optigrill är en digital bordsgrill som är tillverkad för att tillaga flera olika rätter med fisk, grönsaker, kött och smörgåsar utan att man ska behöva hålla ett öga på grillen hela tiden. Detta är möjligt i och med att Tefal Optigrill har intelligente sensorer som känner av tjockleken på råvarorna samt mängden och därefter justerar grillen själv tillagningstiden.

Tefal Optigrill kan även användas till frysta råvaror och sex program till olika typer av mat. En indikatorlampa signalerar hur långt i tillagningsprocessen man har kommit.

Se mer här där Tefal själva demonstrerar modellen:

Utseende och design

Tefal Optigrill liknar till viss del en avancerad smörgåsgrill som stängs med ett nersänkbart lock. Principen är också densamma, för det är meningen att köttet bara ska placeras på grillplattorna och sedan ska locket bara fällas ner. När man ska stänga locket gör man det med två stora och solida handtag. På dessa handtag finns det flera knappar och en indikator som talar om hur långt det är kvar på tillagningstiden.

Experterna är begeistrade över den höga kvaliteten rörande designen och gångjärnen känns starka och strama. Gångjärnen gör att de övre grillplattorna har samma tryck över råvaran oavsett vilken storlek eller tjocklek den har, vilket i sin tur ger en jämnare tillagning. optigrill

Grillplattorna är avtagbara och tjocka för att hålla värmen. Lutningen på grillplattorna bidrar till att steksky och överflödigt fett leds bort. Undertill finns en rejäl droppbricka som fästs direkt på grillens undersida vilket gör att man undviker kladd.

Modellen är dessutom designad i en snygg svart färg med ljusa detaljer och kontrollpanel framtill. Utöver det anger experterna att Tefal Optigrill är mycket lätt att använda i och med att det bara finns några få knappar, och indikatorer på en kontrollpanel, som man ska lära sig att använda och hålla ögonen på.

Man behöver bara ställa in vilken typ av råvara och hur den ska tillagas (”blodig”, ”medium” eller ”välstekt”), och sedan signalerar lysdiodsindikatorn, med tillhörande pip, att temperaturen är tillräckligt hög. Man kan också följa processen via lysdiodsindikatorn under hela uppvärmningen.

Så fungerar Tefal Optigrill

Flera av experterna har provat Tefal Optigrill i praktiken för att avgöra hur bra grill modellen är. Det inkluderar bland annat teknologisajten Digitaltrends.com som har testat hur Tefal Optigrill klarar av att tillaga en frusen biff. De skriver att om man lägger en frusen biff på en utomhusgrill får man så gott som alltid en biff som är rå i mitten och bränd på ytan. Tefal-Optigrill-anmeldelse

Testpanelen från Digitaltrends.com började med att starta modellen och därefter trycka på ”stek”-knappen och sedan inställningen ”frozen” (fryst). Färgindikatorn på Tefal Optigrill visar hur långt i processen man har kommit, under uppvärmningen är den rosa och skiftar färg till blå med ett pip, vilket betyder att den är klart för att grilla köttet. Enligt experterna tar uppvärmningen inte mer än cirka fem minuter och sedan kan man lägga på köttbiten och stänga locket.

Då börjar tillagningen och när köttbitens innertemperatur motsvarar ”blodig” (115 grader), blir ändrar indikatorn färg till gul, det tar omkring 15 minuter. Experterna lät köttbiten få lite längre tid och efter ett par minuter uppnår köttet ”medium” (150 grader) och indikatorn byter färg till orange. Här valde experterna att ta av biffen och provsmaka den. Deras slutsats, med stor begeistring, blev att både smak och kvalitet på tillagningen blev mycket bra.

Utöver detta har experterna även provat att grilla korv och varma smörgåsar på Tefal Optigrill och slutomdömet lyder att dessa livsmedel blir mycket lyckad och vällagad, även på kort tid.

Om du med egna ögon vill se hur man tillagar oxkött, kan du titta här och se hur man tillagar Filet Mignon:

Experterna anser att Tefal Optigrill allt som allt håller vad den lovar. Man ska dock vara uppmärksam på att råvaran som ska tillagas helst ska ha samma tjocklek rakt över för att slutresultatet ska bli optimalt.

Var särskilt observant om du väljer att tillaga kött med ben i, till exempel revbensspjäll, eftersom benen kan påverka den sensor på Tefal Optigrill som mäter råvarans tjocklek.

Rengöring

Tefal har även tagit hänsyn till rengöringen av Tefal Optigrill. Det innebär att modellens grillplattor, både upp- och nertill, kan tas loss med ett enkelt knapptryck. Nonstick-beläggningen gör att matrester inte bränner fast lika lätt och plattorna kan lätt rengöras med vatten och diskborste.

Tefal skriver dessutom själva att grillplattorna på Tefal Optigrill klarar att diskas i maskin.

Experterna kommenterar att rengöringen faktiskt är lätt även i praktiken och det gäller även rengöringen av droppbrickan som även den är enkel att ta bort och diska. Resten av Tefal Optigrill håller sig mer eller mindre ren under tillagningen eftersom eventuellt stänk bara träffar grillplattorna.

Andre fördelar

Med Tefal Optigrill medföljer det dessutom en manual och ett stort recepthäfte med färgbilder på olika rätter.

Specifikationer för Tefal Optigrill:

Mått: 37 cm (b), 16,5 cm (h), 32,5 cm (d)
Vikt: 5 kilo
Antal program: 6 – hamburgare, kyckling, bacon, korv, kött och fisk. Utöver det även manuella inställningar plus fryst.
Inklusive droppbricka: Ja
Inklusive manual: Ja
Maskindisk: grillplattor och droppbricka
Antal portioner: 4 åt gången
Antal grillplattor: 2
Ljusdiodindikator: Ja, i färger: Rosa vid uppvärmning, blå för klar, gul för ”blodig”, orange för ”medium” och röd för ”genomstekt”
Ljud: Piper när önskad temperatur är uppnådd

Utvalda fördelar med Tefal Optigrill:
Kan användas både till fisk, grönsaker, kött och varma smörgåsar. Även direkt till frukost.
Snabbt och välsmakande slutresultat.
Med sensorer som mäter tjockleken på råvarorna.
Färg- och ljudindikator för temperaturmätning.


Olika versioner av Tefal Optigrill:

Det finns tre olika Tefal Optigrill-modeller och i det här avsnittet kommer vi att, kort, gå igenom var och en av de tre modellerna.

Tefal Optigrill GC702D

Tefal Optigrill GC702D

Tefal Optigrill GC702D har en effekt på 2000 watt och är tillverkad för att snabbt tillaga måltiden för konsumenten. Tefal Optigrill GC702D har sex olika program samt en upptiningsfunktion, vilket betyder att man kan tillaga råvaror som kommer direkt ur frysen.

Tefal Optigrill GC702D är därmed en allsidig bordsgrill som kan användas till kött, kyckling, fisk, grönsaker, sandwich med mera. Modellen har en justerbar termostat som kan avgöra vilken temperatur som är den bästa till respektive råvara. Modellen piper dessutom när maten är färdiglagad, samtidigt som en LED-indikator lyser.

Tefal Optigrill GC702Ds nyckelord är enkelhet och bekvämlighet för användaren. Modellen är dessutom utrustad med nonstick-beklädda grillplattor som ser till att matrester inte fastnar. Grillplattorna är löstagbara och tål maskindisk. Tefal Optigrill GC702D levereras även med en droppbricka som samlar upp överskottsfett under tillagningen.

Det medföljer både manual och recepthäfte med Tefal Optigrill GC702D, som är en mycket avancerad bordsgrill. Därför är modellen heller inte en helt prisvänlig modell.


Tefal Optigrill Plus GC712D

Tefal Optigrill Plus GC712D

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

Tefal Optigrill Plus GC712D är seriens plus-modell och är därför också lite dyrare än de övriga modellerna. Tefal Optigrill Plus GC712D är en kraftig bordsgrill på 2000 watt som är tillverkad för den konsument som vill har en premium-bordsgrill som kan användas både sommar och vinter.

Tefal Optigrill Plus GC712D har teflon-behandlade grillplattor som är tillverkade för att säkerställa en optimal tillagning av råvarorna. Det gäller oavsett om man grillar fisk, grönsaker, kyckling, kött eller smörgåsar.  Tefal Optigrill Plus GC712D har även en justerbar termostat som man kan ställa in efter vilken temperatur man önskar. Det medföljande recepthäftet kan med fördel även användas för att lära känna grillen och hur man på bästa sätt tillagar sina råvaror på den.

Tefal Optigrill Plus GC712D är dessutom en överskådlig bordsgrill med en inbyggd start-/stopp-knapp och en mycket bra gångjärnshängt lock. Tefal Optigrill Plus GC712D kan användas direkt på bordsytan och kladdar inte ner när man grillar.  Det är bara grillplattorna som blir nedsölade men eftersom de har en non stick-beläggning är ytan för där matrester kan fastna begränsad. Plattorna tål dessutom maskindisk.


Tefal Optigrill GC702D16

Tefal Optigrill GC702D16

Tefal Optigrill GC702D16 är tillverkad för att göra det så enkelt som möjligt att få perfekt grillade råvaror.  Tefal Optigrill GC702D16 är en avancerad modell med sensorer som automatiskt anpassar tillagningstiden och man kan själv välja hur man vill ha maten stekt.  Därefter gör Tefal Optigrill GC702D16 hela arbetet och indikerar tydligt när maten är färdiglagad.

Tefal Optigrill GC702D16 kan användas till många olika sorters råvaror, allt från oxkött till kyckling, fisk, grönsaker och sandwich. Dessutom får man med Tefal Optigrill GC702D16 en sund måltid eftersom Tefals unika nonstick-beläggning gör att man inte behöver använda stekfett i grillen.  Överskottsfettet som uppstår under tillagningen av till exempel köttskivor, rinner bort tack vare lutningen på grillplattorna, och samlas upp på droppbrickan.

Grillplattorna är avtagbara och kan diskas i maskin, allt för att göra rengöringen så enkel som möjligt.

Tefal Optigrill GC702D16 har dessutom sex olika tillagningsprogram plus en manuell funktion.

Lägg märke till att på grund av Tefal Optigrill GC702D16s höga kvalitet och många funktioner, är modellen inte en billig bordsgrill.


Alternativa modeller:

Ovan har vi gått igenom Tefal Optigrill. I det här avsnittet tittar vi på alternativa modeller till Tefal Optigrill för att skapa en bättre helhetsbild över tillgängliga modeller på marknaden. Här handlar det om sju olika grillar från olika tillverkare.

OBH Nordica Optigrill

Bra konsumentomdömen

OBH Nordica Optigrill

 

.
OBH Nordica Optigrill har inte testats officiellt av konsumentråd eller experter men vi har ändå valt att ta med modellen efter som den har fått många och riktigt bra konsumentomdömen på återförsäljarnas webbsidor. Det är särskilt de bra resultaten av grillade råvaror som konsumenterna framhäver men även allsidigheten och att grillen kan ersätta den vanliga vardagsstekpannan.

Konsumenterna anser också att OBH Nordica Optigrills sensorsystem fungerar riktigt bra.

Kort om OBH Nordica Optigrill

OBH Nordica Optigrill är en inomhusbordsgrill från OBH Nordica, som är tillverkad för den konsument som vill grilla året runt. OBH Nordica Optigrill behöver nämligen bara placeras på köksbordet och så är den redo för att grilla en rad olika råvaror. Det inkluderar nötkött, kyckling, fläskkött, korv, hamburgare, fisk, varma smörgåsar, panini och grönsaker.

Man lyfter bara upp locket med hjälp av handtaget och placerar råvaran på grillelementen och sedan stänger man locket igen. OBH Nordica Optigrill - alternativ til tefal optigrill

OBH Nordica Optigrill är utrustad med sensorer som automatiskt mäter tjockleken på råvarorna och det enda man själv behöver göra är att ange om man vill att råvaran ska vara ”blodig”, ”medium” eller ”välstekt”.  OBH Nordica Optigrill indikerar när tillagningen är klar.

Användning och funktioner

OBH Nordica Optigrills intelligenta sensor justerar själv hur lång tid råvaran ska tillagas, efter att man har angivit hur man vill ha till exempel sin biff tillagad. Det finns sex förprogrammerade program till de olika typerna av råvaror men det går även att välja en manuell funktion till exempelvis grönsaker.

OBH Nordica Optigrill är utrustad med stora grillplattor som ger ett råvaruutrymme på 600 cm2, vilket räcker till 2–4 personer. Dessa plattor är dessutom formgivna så att de lutar en aning nedåt vilket gör att överskottsfett löpande leds bort och ner till droppbrickan. alternativ til tefal optigrill

Andra fördelar

OBH Nordica Optigrill har avtagbara grillplattor som tål maskindisk. Plattorna har en non stick-beläggning som säkerställer en hög hygienisk grad. I stort sett alla konsumenterna, som har OBH Nordica Optigrill rekommenderar OBH Nordica Optigrill varmt.

Konsumenterna hyllar modellen för dess höga effektivitet, den håller vad den lovar, och möjligheten att tillaga många olika råvaror. Generellt sett lyder också flera av omdömena att kött som tillagas på OBH Nordica Optigrill blir både saftigt och välsmakande. Även köttet som är tillrett med ”välstekt”-funktionen bibehåller saftigheten och blir inte torrt.

Utvalda fördelar med OBH Nordica Optigrill:
Bordsgrill med sensor som mäter tjockleken på råvarorna
Välj mellan ”blodig”, ”medium” och ”genomstekt”
Allsidig modell som kan användas till kött, fisk, grönsaker, toast och panini
Sex program och manuell funktion

Du kan her se en lille videopræsentation af grillen. Videoen er produceret af OBH:


OBH Nordica Optigrill + XL 

17 av 20 poäng hos svenska Hemhyra.se

OBH Nordica Optigrill + XL

 

.
OBH Nordica Optigrill + XL ingick i Hemhyra.se test av bordsgrillar. Hemhyra.se är en svensk bostadstidning och onlineplattform om bostadsfrågor och konsumentliv. Här har de svenska experterna testat och utvärderat åtta olika modeller.

OBH Nordica Optigrill + XL får i det här testet 17 av 20 möjliga poäng och får därmed en riktigt bra slutsumma, i testets toppskikt.  OBH Nordica Optigrill + XL är dock inte den mest prisvänliga bordsgrillen på marknaden.

Kort om OBH Nordica Optigrill + XL

OBH Nordica Optigrill + XL är tillverkad för att kunna grilla mat inomhus, till exempel på vintern eller om man inte orkar ta fram den stora utomhusgrillen.  OBH Nordica Optigrill + XL är också fördelaktig för den användare som vill grilla flera olika maträtter men inte har så mycket tålamod till matlagning. Modellen värmer nämligen upp på 2–7 minuter, beroende på vilken temperatur man önskar.

OBH Nordica Optigrill + XL är en stor modell med en effekt på 2000 watt som man lätt kan tillaga mat till ungefär fyra personer på.

Användning och funktioner

OBH Nordica Optigrill + XL är utrustad med en sensor som själv räknar ut under hur lång tid, beroende på råvarornas tjocklek, maten ska tillagas. Det gör att modellen i stort sett gör hela arbetet själv och man behöver således inte ha koll på grillen medan den tillagar maten.

OBH Nordica Optigrill + XL har grillplattor som lutar en aning nedåt vilket gör att överskottsfett rinner ner på droppbrickan. De svenska experterna från Hemhyra.se är överlag mycket begeistrade över OBH Nordica Optigrill + XL. De har utvärderat modellen på fyra parametrar; kvalitet, funktion, hanterbarhet och design, och OBH Nordica Optigrill + XL får höga poäng på samtliga områden.

Toppoäng uppnås på kvalitet med 5 av 5 möjliga, vilket vittnar om att de svenska experterna är mycket nöjda med OBH Nordica Optigrill + XL.

optigrill_grill

Andra fördelar

OBH Nordica Optigrill + XL har avtagbara grillplattor. Dessa plattor kan antingen diskas för hand eller i maskin. Plattorna är tillverkade med non stick-beläggning för att vara så hygieniska som möjligt.

Utvalda fördelar med OBH Nordica Optigrill + XL:
Får 17 av 20 poäng i test
Allsidig bordsgrill
Med sensor som mäter tjockleken på råvarorna
Avtagbara grillplattor med non stick-beläggning

Her kan du se en videopræsentation af Optigrill + XL. Videoen er produceret af OBH:


Sage – The Smart Grill Pro

5 av 6 stjärnor från Gastromand.dk
4 av 5 stjärnor från Trustedreviews.com

sage-grill-pro

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Sage – The Smart Grill Pro har testats både av danska Gastromand.dk och internationella Trustedreviews.com, och experterna från båda testpanelerna är mycket nöjda md modellen.  Sage – The Smart Grill Pro får nästintill toppoäng och experterna anser att det handlar om en riktigt välfungerande bordsgrill.

Kort om Sage – The Smart Grill Pro

Gastromand.dk har testat både Sage – The Smart Grill Pro och en annan modell från samma tillverkare, nämligen Sage – The Adjusta Grill. De danska experterna kallar de båda modellerna för storebror och lillebror där Sage – The Smart Grill Pro är storebror. Det betyder enligt Gastromand.dk, att man med Sage – The Smart Grill Pro får den största upplevelsen (därmed också ett markant högre pris), som är fördelaktigt för den användare som vill ha det bästa av det bästa.

Om man är nybörjare föreslår Gastromand.dk att man kan börja med att köpa en Sage – The Adjusta Grill. Sage – The Smart Grill Pro är nämligen lite större och har lite fler funktioner än dess lillebror. Man kan med fördel använda Sage – The Smart Grill Pro till fisk, grönsaker, kött, kyckling med mera.

Användning och funktioner

sage the smart grill Sage – The Smart Grill Pro är med sin utsida i borstad stål, riktigt snygg att titta på enligt experterna. Ett rejält handtag öppnar och stänger locket och inställningar och val sitter på högersidan, även höjdinställningar.

Experterna har testat hur bra Sage – The Smart Grill Pro är att använda, bland annat för att tillaga panini. Valfriheten är stor med Sage – The Smart Grill Pro där man kan välja mellan flera olika temperaturer. Dessutom kan man ställa in temperaturen manuellt om man önskar det. Uppvärmningen tar inte mer än cirka fem minuter och när man steker kött kan man välja mellan fyra temperaturer; blodig, medium-blodig, medium och välstekt. Enligt experterna är detta en riktigt bra funktion.

När inställningarna är gjorda sköter grillen resten av arbetet själv och experterna anser att köttet blir helt perfekt grillat, dessutom på kort tid.

Vill du uppleva Sage – The Smart Grill Pro mer visuellt, följ med här där det grillas biffar och steks ägg:

Andra fördelar

Rengöringen av Sage – The Smart Grill Pro fungerar enligt experterna enkelt eftersom maten varken bränner fast eller fastnar samt att den tål maskindisk.

Allt som allt är Sage – The Smart Grill Pro, enligt experterna, en kvalitetsprodukt som är tillverkad för att hålla länge och som lagar mycket god mat.

Utvalda fördelar med Sage – The Smart Grill Pro:
Stor och allsidig bordsgrill
Många temperaturinställningar och funktioner
Snabb tillagning
Mycket enkel rengöring


Sage – The Adjusta Grill

4 av 6 stjärnor av danska Gastromand.dk

Sage – The Adjusta Grill

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Det danska gastronomi-magasinet för män, Gastromand.dk, har testat modellen Sage – The Adjusta Grill tillsammans med storebror-modellen The Smart Grill Pro från Sage. De danska experterna är mycket begeistrade i Sage – The Adjusta Grill, som dock inte har fullt så många funktioner eller samma rejäla storlek som storebror.

Kort om Sage – The Adjusta Grill

Gastromand.dk rekommenderar storebror Sage – The Smart Grill Pro till de konsumenter som är mycket intresserade av grillar och att grilla kött, och de rekommenderar Sage – The Adjusta Grill till de konsumenter som inte har behov av så många funktioner eller som kanske är nybörjare. Priset är en väsentlig faktor här för Sage – The Adjusta Grill är inte i närheten av så dyr age – The Smart Grill Pro är. Man kan med fördel använda Sage – The Adjusta Grill till biffar, sandwich, fisk, kyckling och grönsaker.

Användning och funktioner

Gastromand.dk har testat Sage – The Adjusta Grill och Sage – The Smart Grill Pro samtidigt och utseendemässigt liknar de båda modellerna varandra. Båda har en snygg finish i borstat stål.

Sage – The Adjusta Grill genomsyras av kvalitet och slitstarkhet och har ett rejält handtag för öppning och stängning, skriver testpanelen.

Sage-the_adjusta_grrill_alternativ_til_tefal_optigrill

Sage – The Adjusta Grill är lite mindre än sin storebror, har inte någon display och är enklare designad. Kontrollpanelen sitter på högersidan, här kan man också justera höjden i sju olika steg, så kött i olika tjocklekar kan tillagas på grillen.

Sage – The Adjusta Grill, som testades genom att tillaga sandwich, har två värmeinställningar och uppvärmningen till 200 grader tar inte mer än fyra minuter.  Smakmässigt blir sandwichen riktigt god och väl tillagad enligt experterna och de anser också att värmefördelningen är mycket bra.

Se mer här där Sage – The Adjusta Grill demonstreras:

Andra fördelar

Rengöringen av Sage – The Adjusta Grill är mycket enkel enligt experterna. Beläggningen på grillplattorna gör att maten inte fastnar och bränner fast, vilket gör plattorna lätta att rengöra.

Sage – The Adjusta Grill är dessutom utrustad med en plastränna, som fästs framtill på modellen, som samlar upp överskottsfett under tillagningen.

Utvalda fördelar med Sage – The Adjusta Grill:
Mindre och enklare modell – därför också mer prisvänlig
Välfungerande och med god värmefördelning
Möjlighet till flera temperatur-inställningar
Sju höjdinställningar


Wilfa Minigrill CG 2000B

14 av 20 poäng av svenska Hemhyra.se

Wilfa Minigrill CG 2000B

 

.
Wilfa Minigrill CG 2000B har varit med i svenska Hemhyra.se test av åtta olika bordsgrillar. Wilfa Minigrill CG 2000B får en fin placering i testet med 14 av 20 möjliga poäng.  Med tanke på att denna modell är betydligt mer prisvänlig än flera andra av konkurrenterna är Wilfa Minigrill CG 2000B bra kvalitet för pengarna.

Wilfa Minigrill CG 2000B är ett bra köp för de konsumenter som bara vill ha en enkel och smidig bordsgrill.

Kort om Wilfa Minigrill CG 2000B

Wilfa Minigrill CG 2000B har också en enklare design är flera av de konkurrerande modellerna och är formgiven för att liten och nätt och lätt att använda. Modellen är designad i borstat stål för ett snyggt utseende.  Wilfa Minigrill CG 2000B har en effekt på 2000 watt, och den är mycket allsidig i sin användning.

Wilfa Minigrill CG 2000B kan tillaga bröd, kött och grönsaker och har en justerbar termostat som säkerställer att råvarorna tillagas korrekt.

Man kan använda Wilfa Minigrill CG 2000B året runt eftersom modellen även kan användas inomhus och på flera olika sätt. Man kan både ha locket öppet och stängt och om man har det öppet blir grillytan dubbelt så stor.

Användning och funktioner

Wilfa Minigrill CG 2000B:s justerbara termostat gör att man kan välja att tillaga sina råvaror i temperaturer mellan 90 och 230 grader. Experterna från Hemhyra.se är generellt sett begeistrade i modellen som ger mycket valuta för pengarna. wilfa-602704

Den svenska testpanelen har bedömt modellen utifrån fyra parametrar; kvalitet, funktioner, användarvänlighet och design. Wilfa Minigrill CG 2000B hamnar över genomsnittet på alla parametrarna.

Särskilt kvalitet och användarvänlighet får snudd på toppoäng och det visar Wilfa Minigrill CG 2000B är en bra men enkel bordsgrill. De svenska experterna saknar lite grillkänsla på det tillagade köttet men anser att modellen är väldigt bra att grilla korv på.

Hemhyra.se ser det också som ett stort plus att Wilfa Minigrill CG 2000B kommer upp i rätt temperatur på bara fyra minuter.

Andra fördelar

Wilfa Minigrill CG 2000B hyllas också för den enkla rengöringen. Wilfa Minigrill CG 2000B är utrustad med avtagbara grillplattor som kan köras i diskmaskinen. Plattorna har non stick-beläggning, vilket ökar den hygieniska aspekten då det inte fastnar så mycket matrester.

Utvalda fördelar med Wilfa Minigrill CG 2000B:
Enkel och prisvänlig bordsgrill
Justerbar termostat
Kan användas öppen eller stängd
Bra kvalitet och lätt att rengöra, non stick-beläggning på grillplattorna


Delonghi CGH1012D

delonghi-cgh1012d-multigrill

 

.
Delonghi CGH1012D har inte testats av något konsumentråd eller några experter men vi har ändå valt att ta med modellen eftersom Delonghi CGH1012D är det välrenommerade märket Delonghi:s bidrag när det kommer till en bra bordsgrill. Delonghi CGH1012D är dessutom en effektiv multigrill som kan användas till många olika rätter. Den ligger ungefär i mitten av prisskalan och har flera bra funktioner.

Kort om Delonghi CGH1012D

Delonghi CGH1012D är tillverkade för att man ska kunna grilla året runt. Den uppfyller alla krav som ställs på grillning inomhus och modellen kan användas till alla måltider. Man behöver nämligen inte stänga locket när man använder Delonghi CGH1012D, till exempel kan man tillaga frukostbrödet på Delonghi CGH1012D i öppet tillstånd eller en pizza till kvällsmaten.

Delonghi CGH1012D har en effekt på 2000 watt så här handlar det om en kraftfull modell.

Användning och funktioner

Delonghi CGH1012D har sex olika funktioner som gör att man kan tillaga kött, sandwich, fisk, grönsaker, bröd med mera på modellen. Dessutom kan steglöst ställa in temperaturen så att den blir perfekt till respektive råvaror. Delonghi CGH1012D grill

Delonghi CGH1012D har en kontrollpanel framtill där det både finns en digital display, som är lätt att överskåda, och två vred som reglerar tillagningen. Värmefördelningen är riktigt bra och det är lätt att hålla ett öga på maten via displayen som hela tiden ange var i tillagningsprocessen man befinner sig.

Andra fördelar

Delonghi CGH1012D är utrustad med avtagbara grillplattor som tål maskindisk och det medföljer även en skrapa för att ta bort matrester med.

Utöver det finns det en app. till Delonghi CGH1012D, både till iOS och Android, som bland annat ger tillgång till en rad recept och instruktioner.

Utvalda fördelar med Delonghi CGH1012D:
Kan med fördel användas både öppen och stängd
Till kött, fisk, kyckling, grönsaker med mera
Sex olika funktioner och justerbar temperatur
Tillhörande app. som bidrar med recept och instruktioner

Her kan du se en beskrivelse af bordgrillen fra Delonghi. Videoen er udarbejdet af forhandleren Whiteaway:


Fritel Grill-Panini BBQ GR2275

Många bra konsumentomdömen

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 har inte testats officiellt av konsumentråd eller experter. Vi har tagit med den för att den här fått många och bra konsumentrecensioner på olika försäljares hemsidor. Konsumenterna tar upp flera olika fördelar med modellen, men det som nämns gång på gång är att Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är så allsidig och kan användas till många måltider, både morgon och kväll.

Modellen överraskar både vid tillagning av panini och biffar så Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 har en mycket bred spännvidd enligt konsumenterna. Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är dessutom en prisvänlig bordsgrill.

Kort om Fritel Grill-Panini BBQ GR2275

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är lämpad för de konsumenter som vill ha goda grillade råvaror året runt. Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är en bordsgrill, som man kan använda både i köket och direkt på matbordet vilket särskilt uppskattas av barnen. Modellen har en effekt på 2000 watt vilket gör att den snabbt och effektivt har maten klar för servering.

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 kan användas både med locket öppet och stängt eftersom modellen har en 180 graders-funktion som innebär att man kan vända locket och få ytterligare en grillyta.

Användning och funktioner

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 kan användas till exempel kött, fisk, kyckling, grönsaker, panini eller sandwich. För att kunna anpassa sig till tjockleken på råvarorna har Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 en justerbar höjdfunktion så att även stora varma smörgåsar eller köttbitar kan grillas på modellen. Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 - alternativ til tefal optigrill

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är även tillverkad med en justerbar termostat vilket innebär att man fritt kan ändra temperaturen efter vilken typ av råvara och vilken storlek råvaran man ska grilla har.

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är även gjord för att vara användarvänligt och därför styrs modellen med några få knappar och det finns två lampor som agerar kontrollampor. Modellen har även ett handtag som inte blir varmt ens om man grillar i höga temperaturer.

Andra fördelar

Rengöringen av Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 är snabb och enkel eftersom grillplattorna är tillverkade med non stick-beläggning som förhindrar att matrester fastnar och bränner fast. Plattorna går dessutom att diska i maskin.

För att säkerställa en hög grad av hygien har Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 även en kant som samlar upp överskottsfett.

Utvalda fördelar med Fritel Grill-Panini BBQ GR2275:
Prisvänlig bordsgrill
Kan användas till kött, fisk, kyckling, grönsaker, panini och sandwich
Justerbar termostat
Justerbar höjd


Förslag på recept

I det här avsnittet ger vi några exempel på recept som är god och enkla att göra på bordsgrillen. Här handlar det om lite av varje, panini med kyckling, edamamebönor (sojabönor) på grillen och grillad sparris med vitlökssmör.

Panini med kyckling, pesto och mozzarella panini-pesto

Ingredienser:
2 sandwichbröd
1 kycklingfilé
Pesto på basilika
1 tomat
125 gram färsk mozzarella

Så här gör du:
1:
Stek kycklingfilén och skär den i skivor
2: Skär tomaten och mozzarella i skivor
3: Dela brödet och bred skivorna med pesto och fördela kycklingen, tomaten och mozzarellan på brödet och lägg samman den till en sandwich
4: Värm upp bordsgrillen och lägg sandwichen på grillen. Stäng locket och välj gärna en inställning för sandwich/panini, om det är möjligt. Om inte så håll koll på när kanten börjar bli spröd

Vill du läsa originalreceptet hittar du det på Louisesmadblog.dk.


Grillade edamamebönor grillet edamame

Ingredienser:
1 påse frysta edamamebönor (350 gram)
Olivolja
Flingsalt
Citronklyftor

Så här gör du:
1:
Lägg bönorna i en skål och häll över kokande vatten. Häll sedan av vattnet igen
2: Vänd bönorna i olja och salt
3: Starta bordsgrillen och låt locket stå öppet medan du grillar bönorna 5–7 minuter. De är färdiga när spetsarna ändrar färg
4: Servera med citronklyftor

Vill du läsa originalreceptet finns det på Madbanditten.dk.


Grillad sparris med vitlökssmör, parmesan och rostade mandlar opskrift til optigrill

Ingredienser:
1 bunt sparris
50 gram mjukt smör
2 klyftor finhackad eller riven vitlök
50 gram finriven parmesanost
2 msk. citronsaft
1 handfull hackade och rostade mandlar
Salt och peppar

Så här gör du:
1:
Blanda ihop smör, parmesan och vitlök
2: Ta bort ändarna på sparrisen
3: Starta bordsgrillen och fördela smörblandningen över sparrisen. Lägg dem sedan på den öppna grillen och låt dem gärna sjuda i smöret
4: När sparrisen är färdiggrillade, servera dem med citronsaft, salt och peppar och strö över lite extra parmesan och hackad mandel

Om du vill läsa hela originalreceptet hittar du det på Madbanditten.dk.


Demonstrationsfilmer: Se vilka rätter Tefal Optigrill kan tillaga

I det här avsnittet kommer vi att titta närmare på hur det går till att tillaga olika råvaror på Tefal Optigrill. Vi gör det på ett visuellt sätt där man i korta videor kan se experterna använda grillen och visa dess allsidighet. Vi har valt ut några av råvaror som oftast kommer att tillaga på Tefal Optigrill.

Cheeseburgare på Tefal Optigrill

Följ med här när Tefal UK visar hur man tillagar en välsmakande och saftig bacon-cheeseburgare på Tefal Optigrill:


Kyckling på Tefal Optigrill

Titta här och se när Tefal UK visar hur man bäst använder Tefal Optigrill för att tillaga kycklingbröst med honung-hoisinmarinad:


Bacon på Tefal Optigrill

Den här videon visar hur experterna från Tefal UK tillagar bacon, så det blir sprött och knaperstekt:


Lax på Tefal Optigrill

I denna video demonstrerar experterna från Tefal UK hur man framgångsrikt tillagar en saftig och välsmakande lax med dillsås:


Korv på Tefal Optigrill

Grill och korv hänger obönhörligen samman. Därför visar den här videon hur man tillagar korv på Tefal Optigrill. För att få en gourmetversion av korv har Tefal UK här valt ett recept med äpple- och cheddarkorv:


Guide: Lär dig att se skillnad på de olika typerna av inomhusgrillar

Det finns flera olika typer av apparater när det kommer till inomhusgrillar och liknande tillagningsmetoder, till exempel bordsgrill, raclette och fondue. Det kan vara lite svårt att hålla ordning på skillnaderna så därför har vi satt ihop en liten guide med kännetecken på de här tre olika typerna:

Bordsgrill:

En bordsgrill är, som namnet antyder en grill som är designad för att stå på köksbänken eller matbordet om man vill. En bordsgrill är särskilt bra under de kalla månaderna när det är svårt och inte särskilt roligt att stå utomhus och grilla på trädgårdsgrillen.

En bordsgrill ansluts bara till elnätet och liknar till viss del en smörgåsgrill. Man kan öppna locket och sedan kan man antingen välja att grilla råvarorna med eller utan stängt lock. Precis som på en utomhusgrill kan man grilla en massa olika livsmedel på en bordsgrill, alltifrån biffar, korv, fisk och kyckling till grönsaker, panini och sandwich. Maten smakar precis som när man grillar en sommardag.

Några bordsgrillar är så avancerade att de här särskilda programmen för olika typer av råvaror och många modeller kan även användas till frysta livsmedel.

Raclette:

Raclette kommer ursprungligen från Schweiz och i samband med förtäring av ost. I dag kan man köpa en raclette till matbordet och den är utformad som en rund platta med en värmeplatta längst upp. Denna del fungerar som en vanlig grill där man kan tillaga kött eller grönsaker.

Undertill finns ytterligare ett värmeaggregat som är fungerar som så att man placerar en flytande smet på små platta spatlar med handtag som sedan sticks in i värmen. Spatlarna kan till exempel fyllas med omelettsmet, där valfria ingredienser exempelvis broccoli eller bacon tillsatts, som tillagas i värmen och är klar för att ätas efter några minuter.

Raclette är ett socialt sätt att inta maten på eftersom det är meningen att gästerna själva tillagar sin mat direkt vid matbordet.

Fondue:

Fondue har sitt ursprung i Schweiz och med ost att göra eftersom man smälter en blandning av ost och vin en speciell gryta som ställs direkt på bordet. Man äter ostblandningen genom att spetsa brödbitar på en lång gaffel och sedan doppa brödbiten rakt ner i osten.

Fondue hade sin storhetstid för många år sedan men är fortfarande ett socialt och annorlunda sätt att äta på. I dag har konceptet också utvecklats lite mer och det har bland annat resulterat i chokladfondue, om i princip fungerar på samma sätt men med en bit frukt istället för bröd och en choklad istället för ost.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka källor har testat Tefal Optigrill?

Idenyt.dk, Trustedreviews.com, Thefoodconnoisseur.co.uk, Digitaltrends.com, Goodhousekeeping.co.uk och Viivilla.no.

Hur har man testat Tefal Optigrill?

Bordsgrillen har framförallt bedömts baserat på dess grillning och användarvänlighet. Man har dock även tittat på grillens byggkvalitet, energiförbrukning och säkerhet.

Hur väljer jag rätt modell?

Vi rekommenderar att du väljer en modell med justerbar temperatur. För att underlätta rengöringen är det dessutom bäst om grillen har en non stick-beläggning och löstagbara grillplattor.


Tefal Optigrill – de här källorna har vi använt: 

Gastromand.dk

Gastromand är ett danskt magasin för män med fokus på allt som har med gastronomi ur ett mansperspektiv att göra. Det omfattar mattrender, recept, restauranter, kokböcker, köksutrustning och mycket annat. Här har Gastromand två Sage-bordsgrillar. Vill du läsa mer kan du klicka på den här länken.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com är en amerikansk teknologisajt vars huvudsyfte är att guida konsumenterna genom den digitala världen. Sajten skriver om nyheter, guider, artiklar och gör korta filmer om olika företeelser. Utöver det testar de olika elektroniska konsumentprodukter som till exempel tv-apparater, datorer, mobiler etc. Här är sajten testat Tefal Optigrill. Vill du läsa mer kan du klicka på denna länk.

Goodhousekeeping.co.uk

Hos det brittiska Good Housekeeping Institute, kan man som konsument hitta kunskap, information och utvärderingar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter.  Goodhousekeeping.co.uk genomför några nya tester i taget och utvärderar produkterna utifrån funktion, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har sajten testat Tefal Optigrill. Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken.

Hemhyra.se

Hemhyra.se är den svenska hyresgästföreningens medlemstidning och är den största bostad- och konsumenttidningen i Sverige. Tidningen har över 30 medarbetar som bevakar olika aspekter av lägenhetsboende och konsumentliv.  Hem&Hyra:s mission är att skapa överskådlighet för hyresgästerna och öka deras kunskap om hyresrätter och konsumtion. Här handlar det om ett test av åtta olika bordsgrillar. Vill du läsa mer, kan du klicka på denna länk.

Idenyt.dk

Idenyt är en dansk tidning som tar upp allt som rör hus och trädgård och delar med sig av massor av tips och trix. Idenyt distribueras till alla hushåll med posten och har en upplaga på knappt 1,7 millioner exemplar. Därmed är den en av Danmarks mest lästa tidningar. Idenyt kommer ut tio gånger om året och delas ut till villa- och radhushusåll. Här handlar det om ett test av Tefal Optigrill. Ifall du vill läsa mer kan du klicka på den här länken.

Thefoodconnoisseur.co.uk

Den brittiska matsajten Thefoodconnoisseur.co.uk är en gastronomisk vägledning och väg in till gastronomin där mat från hela världen tas upp. Sajten handlar även om livsstil och resor blandat med mat och namnet ”connoisseur” syftar till en person som har stor kännedom om konst och gastronomi och som fungerar som en expert inom området. Här är handlar det om en test av Tefal Optigrill. Om du vill läsa mer kan du klicka på denna länk.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en internationell sajt som genomför mängder av olika expertundersökningar och tester av senaste elektroniska konsumentprodukterna. Det är Trustedreviews.com:s vilja att ge besökarna den senaste och bästa informationen om produkterna och se till att konsumenterna har mycket kunskap om produkterna innan de köper dem.  Här har Trustedreviews.com testat Tefal Optigrill. Vill du läsa mer kan du klicka på den här länken.

Viivilla.no

Norska Viivilla.no är den norska versionen av bostadsmagasinet ”Vi i Villa” som är reklamfinansierat och ges ut av Bonnier Media. Magasinet har en upplaga på 1 miljon exemplar och anses vara Norges största och mest lästa bostadsmagasin. Tidningen distribueras via Posten och kommer ut sex gånger om året.  Magasinet har också webbupplaga. Här handlar det om ett test av Tefal Optigrill. Om du vill läsa mer kan du klicka på denna länk.


Andra relevanta tester

På Konsumentmagasinet har vi dessutom förberett ett antal andra artiklar som kan vara av intresse för dig.
I vårt smörgåsgrill test kan du läsa om de bästa panini- och smörgåsgrillarna enligt tester. Här går vi igenom vad experterna säger om de olika modellerna. Självklart ger vi dig även prisjämförelser av de olika modellerna och ett antal goda recept.

Om du är intresserad av spännande sätt att tillaga kött kan du läsa vårt Sous Vide test, där vi samlat ett antal av de bästa maskinerna på marknaden, baserat på experternas betyg. Vi ger dig också en mängd olika recept och en guide för hur du bäst tillagar köttet.

En av de mest populära matlagningsmaskinerna just nu är Tefal Actifry. Den här maskinen från Tefal gör det snabbt och enkelt att tillaga fettsnål mat eftersom maskinen använder sig av varmluftsteknik. Med den här tekniken kan du till exempel tillaga pommes frites med en fetthalt på mindre än 3 procent. I artikeln ger vi dig både ett antal alternativ till Tefal Actifry och ett antal goda recept. Precis som i alla andra artiklar har vi även här samlat ett antal olika tester, så att du enkelt och snabbt kan få en överblick över hur maskinen bedöms av experterna. Läs även om Tefal Snack Collection för att läsa om Tefals smarta produkt som är en kombination av toastjärn, borsgrill och våffeljärn.

Om du är intresserad av Actifry-tekniken kan du också läsa vår artikel om Airfryer. I den här artikeln samlar vi ett antal Airfryers och ger dig en översikt över hur de har bedömts i olika tester. Här hittar du också goda recept, recensioner av alternativa modeller och prisjämförelser av olika produkter på marknaden.

Läs även vårt elgrill bäst i test, där vi samlat några av de bästa elgrillarna på marknaden.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta