Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Plattång - Bäst i test: Bästa plattängerna enligt tester

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 18, 2024.

Plattång - Bäst i test: Bästa plattängerna enligt tester

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

I detta test av plattänger tittar vi närmare på vilka olika modeller av plattänger som har korats till testvinnare efter experternas bedömningar.

Vi går igenom de olika testen för att kunna guida dig till att hitta den plattång som passar bäst till dina behov och önskemål.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

OBH Nordica 3099 - plattång med nano-keramisk beläggning

Bästa plattång för glansigt resultat

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos den norska konsumentsajten Klikk.no 
 • check 22 av 25 poäng hos testsajten Smartson.se

Dagens bästa priser och erbjudanden på OBH Nordica 3099:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Nano-keramisk beläggning ger en skonsam behandling och ett glansigt resultat
 • Lång sladdpå 2,8 meter
 • 5 olika temperaturnivåer
 • Blir varm på 30 sekunder
 • Fungerar bra till att både platta och locka håret

Modellen OBH Nordica 3099 har granskats av två olika expertpaneler, nämligen den norska konsumentsajten Klikk.no samt den svenska testsajen Smartson.se. Båda expertpanelerna har bedömt OBH Nordica 3099 utifrån olika testpunkter, och eftersom att modellen klarar sig bra i båda granskningarna får den fina recensioner och placeras högt på de respektive skalorna.

Recension: En detaljerad recension av OBH Nordica 3099

Med nano-keramisk beläggning

OBH Nordica 3099 är framtagen för att du ska kunna fixa olika typer av frisyrer med en och samma produkt, och den har därför en nano-keramisk beläggning. Denna beläggning minskar friktionen i håret och ger det mer glans, och den gör även att behandlingen med de höga temperaturerna blir skonsammare för håret. OBH Nordica 3099 är dessutom en flexibel plattång med en extra lång sladd på 2,8 meter, vilket är smart om man inte har ett eluttag precis bredvid spegeln.

Fem temperaturnivåer

OBH Nordica 3099 är ett multifunktionellt redskap som dels kan användas för att platta håret och släta ut lockar och frissighet, men även för att locka håret. Modellen har fem olika temperaturnivåer som går från 120 till 230 grader. OBH Nordica 3099 blir dessutom varm på bara 30 sekunder, och den fungerar därför bra under hektiska morgnar. Man behöver heller inte oroa sig för att plattången ska orsaka skador i hemmet när man åker hemifrån, eftersom att den här modellen stänger av automatiskt. Det följer dessutom med en värmetålig väska som plattången eventuellt kan ligga och svalna i.

Fungerar bra som både plattång och locktång

OBH Nordica 3099 har testats av nordiska experter, och de tycker mycket bra om modellen. Experterna framhäver framförallt mångsidigheten, eftersom att modellen vid upprepade tillfällen visar att den fungerar bra till att både platta och locka håret. De berättar att OBH Nordica 3099 ger platt hår som håller hela dagen, och lockarna blir både vackra och sitter bra. Modellen får även pluspoäng för värmeinställningarna, designen och den långa sladden. Experterna hittar däremot inte särskilt många nackdelar med modellen, men de nämner att utsidan av plattången kan bli ganska varm när man använder den.

GHD V Gold Mini Styler - liten plattång för kortare hår

Bästa mini plattång i kompakt storlek

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bästa toppbetyg hos tyska Testsieger

Dagens bästa priser och erbjudanden på GHD V Gold Mini Styler:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Perfekt storlek för kortare hår, eller för att ta med på resan
 • Innovativ nanosilver-beläggning
 • Bra isolering
 • Sleep-mode efter 30 minuter

Den tyska konsumentplattformen Testsieger har testat och recenserat plattången med modellnamnet GHD V Gold Mini Styler. Här får den en bra placering för sin effektivitet och bra prestanda trots sin lilla storlek. Bedömningen av plattången slutar med en samlad “mycket bra”-placering hos tyska Testsieger, vilket motsvarar en topplacering.

Recension: En detaljerad recension av GHD V Gold Mini Styler

Liten, men effektiv

Denna plattång har en något annorlunda storlek än många av sina konkurrenter. Det är en plattång som passar perfekt för kort eller medellångt hår, då dess lilla storlek gör det enklare att styla håret. Själva handtaget på GHD V Gold Mini Styler är som vi känner till det från de vanliga storlekarna, men plattorna och toppen på plattången är mindre än hos en vanlig plattång, vilket gör den lättare att använda i kortare hår. Plattången har en inbyggd spänningsomvandlare som gör det möjligt att använda den överallt i världen. Den lämpar sig därför även riktigt bra som reseplattång. Trots den lilla storleken ger plattången fortfarande ett effektivt resultat.

Särskild beläggning

GHD V Gold Mini Styler får bland annat mycket beröm för sina keramiska plattor. Dessa plattor är försedda med en särskild nanosilver-beläggning, som bidrar till att ge ett extra glansigt och skinande hår. Testsieger framhäver det effektiva resultat man får när man använder sig av GHD V Gold Mini Styler. Dess innovativa beläggning ser till att håret blir smidigt och glansigt, samtidigt som det ger ett långvarigt resultat, och skyddar håret.

Förbättrad isolering

De flesta plattänger kommer med rätt höga temperaturinställningar, vilket ger en risk för att bränna sig under användning. Därför förbättras och optimeras hela tiden isoleringen hos de olika plattängerna, just för att undvika brännskador. Isoleringen på GHD V Gold Mini Styler har också förbättrats, vilket har gjort den lättare och mindre varm på utsidan. Det innebär att det är lättare att göra lockar, då man inte behöver vara orolig för att bränna sig om man håller på utsidan av delen med plattorna. Plattången har en temperaturinställning och kan värmas upp till 150 grader. Plattången har dessutom automatisk spänningsanpassning, så att den kan användas överallt i världen, oberoende av spänningen i eluttaget.

Remington S9500 - plattång med långa plattor

Bästa plattång i allround-modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg hos tyska Testfazit
 • check Toppbetyg hos tyska Testsieger
 • check Toppbetyg hos brittiska Good Housekeeping Institute

Dagens bästa priser och erbjudanden på Remington S9500:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Dubbel beläggning med äkta pärlskimmer
 • Jonteknik som ger ett hållbart resultat
 • Temperaturinställning från 150 till 235 grader
 • Långa plattor

Remington S9500 har testats och recenserats av de två konsumentplattformarna Testfazit och Testsieger, samt det brittiska konsumentmagasinet Good Housekeeping Institute. Här får plattången beröm av testpanelen för att vara genomtänkt och bra designad.

Recension: En detaljerad recension av Remington S9500

Keramiska plattor med äkta pärlskimmer

Denna plattång erbjuder innovativa plattor med en dubbel keramisk beläggning med äkta pärlskimmer. Denna beläggning bidrar till att skydda håret extra mycket under plattning. Det extra lagret av pärlskimmer hjälper till att förhindra skador och slitage på håret. Temperaturinställningen går från 150-235 grader, vilket är ganska högt. Därför är dubbellagret ett extra bra skydd för håret, om du ställer in plattången på de höga temperaturerna.

5 gånger längre hållbarhet

Plattången Remington S9500 erbjuder ett resultat som håller 5 gånger längre än med andra plattänger. Detta förklaras bland annat med dess jonteknik, som ger håret glans, dess innovativa beläggning, samt plattångens många temperaturinställningar. Om du har färgat eller slitet hår rekommenderas det att undvika att använda temperaturer på över 200 grader, då det kan skada hårets fibrer ytterligare.

Extra funktioner

I paketet ingår en värmebeständig förvaringspåse, som du kan använda om du ska ta med dig plattången. Själva plattorna är längre än normalt, vilket ger ett snabbare resultat. På plattången sitter det en display där du kan kontrollera de olika inställningarna.

FAQ

Vilka plattänger har fått bäst omdömen i tester?
Philips MoistureProtect HP8372, OBH Nordica 3099 och GHD IV Styler
Hur har man testat plattängerna?
Plattängerna har framförallt bedömts baserat på deras förmåga att göra håret rakt och fint. Experterna har dock även granskat användarvänligheten och inställningarna.
Skadas håret av plattborstar, hårtorkar, plattänger och locktänger?
Det korta svaret på den frågan är ja. När du använder någon av dessa produkter utsätter du håret för hög värme, vilket sliter på hårets yttre skyddande lager. Håret kan därför klyvas och i slutändan bli torrt och livlöst. För att motverka detta rekommenderar vi att du använder en värmeskyddande produkt samt tvättar håret med ett återfuktande schampo.

Vad ska du vara uppmärksam på när du väljer din plattång

Om du är en av många som inte är välsignad med helt slätt hår från naturen, så kan en bra plattång vara din räddning till många bra hårdagar. Här är det viktigt att tänka på en del saker innan man investerar i en plattång. Danska Politiken nämner bland annat att det är en bra idé att investera i en kvalitetsplattång från början, så att man inte förstör håret, då keramiska plattor både är effektivare och mer skonsamma mot håret.

Det är också klokt att välja en plattång som passar till ens hårtyp och behov. Det finns plattänger med olika utformningar och bredder, som lämpar sig bra till specifika ändamål. Danska Hair-blog har tagit fram en guide till hur du väljer den rätta plattången utifrån dina behov. Om du har ett kraftigt och långt hår, är en plattång med breda plattor perfekt. Om du vill använda plattången för att göra lockar, bör du välja en tång med medelstora värmeplattor på 2-2,5 cm.

5 tips för att skydda håret vid användning av plattång

Daglig användning av en plattång är slitsamt för ditt hår. Därför är det klokt att alltid använda hårvårdsprodukter och värmeskydd, så att ditt hår förblir glansigt och friskt. Baserat på 3 olika hårspecialister från Redken, kvinnomagasinet Marie Claire och kvinnomagasinet Mama Mia Australien, har vi tagit fram 5 tips på hur du skyddar ditt hår optimalt, även när du använder plattång:

1) Skapa en sköld

Värmeskyddande hårprodukter är en av de viktigaste sakerna man ska komma ihåg när man använder sig av redskap till håret som avger värme. Det är en hårprodukt som bland annat finns i krämform och sprayform, och som kan påföras antingen i torrt eller vått hår. Denna produkt ska du alltid komma ihåg att sätta i håret innan du stylar det med en plattång. Värmeskyddet skapar en sköld runt hårstråna, så att de inte tar skada under plattningen. Du kan hitta ett brett sortiment av värmeskyddande hårprodukter här.

2) Skruva ner värmen

Många plattänger erbjuder temperaturinställningar på långt över 200 grader. Detta är dock inte alltid en fördel. Undvik som regel alltid temperaturer på över 200 grader, eftersom de höga temperaturerna kan tränga igenom och förstöra hårets struktur. Om du har färgat eller slitet hår, är det klokt att skruva ner temperaturen ännu lägre. De flesta hårtyper kan utan problem plattas och stylas vid ca 170-185 grader.

3) Ge håret fukt

Den dagliga stylingen sliter på hårstråna. Därför är det en bra idé att ge ditt hår fukt 1-2 gånger i veckan med en bra hårinpackning. Det finns många olika hårinpackningar som alla gör olika saker. Det kan vara en bra idé att köpa en hårinpackning som innehåller återfuktande ingredienser som kokosolja eller arganolja.

4) Regelbunden klippning.

Oavsett hur mycket du vårdar och skyddar ditt hår, kommer det med tiden att bli slitet. Därför är det bra att klippa sig hos en frisör med jämna mellanrum. En enkelt toppning var 6:e vecka kommer att göra underverk på sikt, och får ditt hår att se friskt och välskött ut.

5) Ge ditt hår frihet

Ta uppehåll från olika stylingredskap då och då. Den konstanta borstningen, stylingen, tvättningen, och plattningen sliter alltsammans på håret. Därför är det klokt att lämna ditt hår ifred under en längre period någon gång ibland. Du kan eventuellt göra det till en vana att ha minst en naturlig hårdag i veckan utan användning av plattång eller hårtork. Det kommer att bespara dig både tid och brutna toppar.

Läs även: hårfön bäst i test.

Olika typer av plattänger

Enkelt förklarat består en plattång av två värmeplattor som sitter fast på ett elektriskt verktyg. När man klämmer håret mellan plattorna och drar tången genom håret slätar den ut lockar och frissighet.

Det kan dock vara svårt att välja rätt plattång, eftersom att det finns olika typer som har olika sorters beläggningar. Hårbloggen Naturallycurly.com och hårsajten Hotstylers.co.uk förklarar att det finns tre olika typer – keramisk, turmalin och titan.

Keramisk

Keramiska plattänger är väldigt populära, något som till stor del beror på att priset är mer överkomligt än för andra typer.

Keramiska plattänger är särskilt bra för att platta hår vid lägre temperaturer, och många av dessa använder sig även av en jonteknik. Denna teknik ger ifrån sig negativa joner som neutraliserar de positiva jonerna i håret, vilket resulterar i ett glansigt och skinande hår utan friss.

Keramiska plattänger ger ofta ett långvarigt resultat, så om man plattar håret på morgonen förblir det platt och slätt hela dagen. De keramiska plattorna har även en väldigt jämn värmefördelning, och de skadar därför inte håret särskilt mycket.

En keramisk plattång fungerar bra till de flesta hårtyper, men de som får ut mest av den här typen av plattänger är personer med fint och rakt hår samt personer med lite lockigt hår.

Turmalin

I beskrivningen för vissa keramiska plattänger kan man även hitta ordet turmalin, eller tourmaline. Plattänger med turmalin innehåller små kristaller med mineraler som hjälper till med att släta ut håret, och mineralerna skyddar även håret mot den höga värmen.

Plattänger med turmalin är mycket effektiva, och man behöver ofta bara platta varje hårsektion en gång. När man använder en plattång med turmalin får håret dessutom mer glans och alla lockar och allt friss försvinner.

Titan

Hos vissa plattänger har plattorna en beläggning av titan, eller titanium, och dessa passar särskilt bra för personer med lockigt hår. Det krävs nämligen mer för att platta ordentligt lockigt hår än för att släta ut hår som är naturligt rakt eller bara har lite självfall.

Titan är den enda metallen som kan släta ut lockigt hår ordentligt och samtidigt ge glans åt håret.

Plattänger med titanbeläggning har ofta många olika valmöjligheter och funktioner, och därmed har användaren alltid full kontroll med den här typen av plattång.

Plattång med nano

När man letar efter en ny plattång kommer man ofta att stöta på ordet “nano”. Today.com berättar att det är en bra idé att investera i en plattång med nano, eftersom att den tekniken hjälper till att bevara hårets naturliga fukt.

När håret får behålla mer fukt blir det glansigare och ser inte lika torrt ut. Man kan även få mer volym i håret, och både frisyr och hårfärg håller bättre.

Undvik dessa vanliga misstag när du plattar ditt hår

Skönhetssajten Allure.com berättar att de flesta gör något fel när de plattar håret, men med lite kunskap blir dessa småfel lättare att undvika:

Värme: Många ställer in plattången på en betydligt högre värme än vad som behövs. Många plattänger kan blir över 220 grader varma, men 180 grader är fullt tillräckligt för de flesta hårtyper.

Skydd: Det är lätt att glömma bort att skydda håret, men det är faktiskt väldigt viktigt att använda någon typ av värmeskydd varje gång du använder en plattång, locktång eller hårtork.

Borsta håret först: Många plattar vare sektion flera gånger, vilket sliter en hel del på håret. Detta kan dock undvikas om du borstar håret innan du plattar det, och sedan håller det sträckt.

För platt: Om man för plattången parallellt med ansiktet kan håret lätt se för platt ut. Du kan dock enkelt skapa lite volym genom att föra plattången genom håret i en C-kurva. Böj gärna in topparna längst ner för att få lite sväng på håret.

Platta bara torrt hår: Man ska bara platta håret när det är helt torrt, och inte när det är vått eller fuktigt.

Så här får du ett friskt hår

Hårvård innefattar lite mer än bara schampo och en klick balsam, men även du inte vet särskilt mycket om att vårda hår behöver det inte vara särskilt svårt. Även norska Klikk.no har skrivit om hårvård, och här har vi samlat båda tidningarnas bästa tips på hur du får ett friskt hår:

Skum: Om håret inte skummar när du schamponerar det kan du gärna tvätta det två gånger, eftersom att en gång då inte var tillräckligt för att få bort allt fett.

Dyrt schampo kan vara bättre: Billigt schampo från matbutiken är inte alltid bäst för håret. Även om det rengör håret innehåller det nämligen sällan några skyddande eller vårdande ingredienser.

Rengör håret först: Rent hår reagerar bättre på stylingprodukter, så avsluta hårtvätten med balsam.

Hårinpackning: Använd en vårdande inpackning några gånger i veckan. Hårolja är också bra för håret.

Tvätta inte håret för ofta: Det räcker att tvätta håret några gånger i veckan. Tvätten sliter nämligen på håret och tar bort det naturliga fettet.

Använd rätt schampo: Välj ett schampo som är framtaget för din hårtyp – till exempel fett, fint, lockigt eller färgat hår.

Hårprodukter skyddar: Även om många tror att stylingprodukter sliter på håret innehåller många av dem vårdande ingredienser.

Glöm inte värmeskyddet: Använd alltid värmeskydd om du använder värme för att fixa håret.

Var försiktig med blekning: Färgning sliter alltid på håret, och blekning sliter otroligt mycket. Fundera därför på om ditt hår tål behandlingen först.

Skadat hår ska behandlas: Om ditt hår av en eller annan anledning är skadat, till exempel av värme, sol, vatten eller färgning, behöver det “medicin”. Detta innebär ofta protein, fukt och ceramider.

Gå till frisören: En utbildad frisör kan ta hand om ditt hår på ett bra sätt, och regelbunden klippning ger dig även ett friskare hår.

Kosttillskott: Det finns många olika kosttillskott som stärker håret.

Därför är det viktigt att använda värmeskydd

Värme kan slita mycket på håret, oavsett om den kommer från en locktång, plattång eller hårtork.

Today.com förklarar att man då och då borde undvika styling med värme om man annars brukar använda värmeredskap dagligen. De rekommenderar till exempel att man tar paus från värmen under en eller två dagar, och då kan man istället experimentera med hästsvansar, flätor eller knutar.

Today.com berättar även att hårolja är en bra metod för att bevara fukten i håret om man inte riktigt har koll på alla olika hårprodukter. Ett par droppar hårolja räcker.

Det viktiga värmeskyddet

Today.com förklarar även att det är extremt viktigt att skydda håret mot värmen, särskilt om man brukar använda plattång, locktång eller hårtork varje dag.

Enligt danska experter från Nicehair.dk är värmeskydd en bra och förebyggande metod för att hålla håret friskt. Många har hört detta hos frisören, men tänker kanske att det inte är så viktigt. Här menar experterna dock att folk uppfattar saken helt fel.

Nicehair.dk förklarar att värmeskydd, precis som namnet antyder, skyddar håret mot värme, men det gör även mer än det. Värmeskydd ger nämligen håret glans och och gör att det ser friskare ut.

När man ska köpa värmeskydd är det viktigt att kontrollera hur hög värme det skyddar mot. De flesta skyddar utan problem mot 230 grader, som många plattänger och locktänger kan komma upp i.

Så här fungerar värmeskyddet

Värmeskydd kan användas i både torrt och fuktigt hår innan man börjar med någon värmestyling. Värmeskyddet består ofta av en spray, och det behövs bara ett par pumpningar till hela håret. Vänta tills värmeskyddet har torkat in innan du använder en locktång eller plattång.

Värmeskydd för håret fungerar ungefär som solkräm för huden, och det lägger sig som en skyddande hinna i håret. Den här hinnan hamnar då mellan håret och värmen, vilket gör att värmen inte får samma direktkontakt med håret som den hade fått utan värmeskydd. Värmen måste alltså tränga igenom hinnan först, och därför skadas håret inte lika mycket.

På samma sätt som huden kan brännas och bli röd av solen om man inte använder solkräm kan värmen även bränna håret.

Känn effekten av värmeskyddet

Om du inte riktigt tror på att värmeskydd fungerar förklarar Nicehair.dk att du kan prova blåsa varmluft på handryggen med en hårtork. Efter en stund börjar det att bränna och du blir tvungen att flytta undan handen.

Låt handen svalna igen och prova sedan att spraya värmeskydd på handryggen. Låt det torka och blås sedan återigen på handen med hårtorken. Denna gång kommer du att märka att det inte bränner i närheten lika mycket som tidigare.

Använd aldrig plattång på vått hår

Använd alltid plattången på torrt hår. Att använda plattång på vått hår kan orsaka allvarliga skador på ditt hår. Enligt ett stort test genomfört av The National Center for Biotechnology Information, så kan höga temperaturer skada både torrt och vått hår, men skadorna på vått hår är större och mer strukturerade. Mest troligt på grund av den mycket snabba förångningen av vatten som sker i vått hår om du använder en plattång. I samma test undersöktes även effekten av värmeskyddande spray i både “torr” och “våt” form. En våt spray är en produkt utan alkohol, medan en torr spray innehåller alkohol. Resultaten visar att det inte är någon skillnad på att använda värmeskyddande produkter i torr eller våt form, men att båda typerna av produkter reducerar värmeskador på håret vid upprepad plattning.

Det finns många produkter som kan skydda håret mot värmen från en plattång. Det kan dock vara en djungel att hitta den produkt som passar bäst till ens hårtyp. Danska Pudderdåserne rekommenderar att man väljer en värmeskyddande produkt med hög koncentration av alkohol, eftersom att det förångas snabbt vid plattning, vilket kan ha en positiv effekt.

Få ut det mesta av din plattång

En plattång kan göra mycket mer än att platta ditt hår. Den kan användas som ett verktyg för att skapa ett fint naturligt fall, stora snygga lockar, eller ett rakt och glansigt hår. Här nedan kommer vi med 3 tips på hur du får ut det mesta av din plattång, baserat på experterna från kvinnomagasinet The Good Housekeeping och modetidningen Teen Vogue:

1) Dela upp håret

Genom att dela upp håret i 3-4 sektioner undviker du att platta samma hår om och om igen. Denna metod hjälper till att förhindra slitage. När du använder denna metod att dela upp håret i sektioner, kommer det att ta mindre tid att platta hela håret, då du har en bättre överblick över hur långt du har kommit med plattningen.

2) Rengör din plattång

Få personer tänker på att rengöra plattången efter användning, särskilt om den fortfarande är varm. Det är dock en bra idé att regelbundet rengöra plattången, då det samlas en massa rester från olika produkter som du har använt i håret vid andra tillfällen. Du kan rengöra din plattång genom att torka av plattorna med en varm, fuktig trasa.

3) Använd det som strykjärn

Om du är stressad, och måste fara hemifrån snabbt, och upptäcker på vägen ut att din skjorta är skrynklig på vissa ställen, så kan du faktiskt använda din plattång som ett strykjärn för att jämna ut olika skrynklor på tyget. Undvik dock att klämma tyget för länge, då det annars kommer att bli märken, precis som efter ett vanligt strykjärn.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta