Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bästa massagestol: De bästa massagefåtöljer för hemmabruk

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 30, 2024.

Bästa massagestol: De bästa massagefåtöljer för hemmabruk

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Den ultimata sortens avkoppling är den du får när du njuter av en massagestol. Massageterapi är inte bara en stor fördel för kroppen, utan även för sinnet, och med detta i åtanke kan det därför vara hög tid att införskaffa dig en massagestol. Med många funktioner, program och prisklasser är det inga problem att hitta en massagestol som passar just dig.

Nedan har vi sammanställt en topplista så att du lättare ska kunna få tag på din egen massagestol bäst i test, och listan baseras på både konsumentomdömen samt expertrecensioner. Hitta en imponerande massage stol för hemmabruk redan idag!

Senast ändrad:

Vi har lagt till fyra nya massagestolar i vår artikel: OGAWA Sonic-X med ett S+L-skensystem; OGAWA Cosmos X med en förlängd SL-skena som är utformad för att passa olika kroppstyper; Witt Premium Smart 3D med teknik för kroppsidentifiering och Beurer MC5000 Deluxe med en belyst, manuell strömbrytare.

Tidigare ändringar:

15. september 2023

Vi har flyttat OGAWA Smart Vogue Prime Espresso Massagestol till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

25. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av massagestolar i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

20. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda massagestolar

OGAWA Sonic X - massagestol med S+L-skensystem

Utmärkt 2D-massagestol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OGAWA Sonic X:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • S+L skensystem
 • Justerbar Zero Gravity i tre nivåer
 • Smart touchskärm för enkel kontroll

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att OGAWA Sonic-X är en anmärkningsvärd massagestol i sin kategori. Stolens intelligenta mikrodatorer och teknik för kroppsskanning möjliggör en personlig massageupplevelse och anpassar sig enkelt till varierade kroppsformer och kroppsstorlekar. De tolv automatiska massageprogrammen, inklusive specialiserade alternativ för avlastning och djup vävnad, tillgodoser ett brett spektrum av behov och preferenser.

Det är emellertid viktigt att notera att Sonic-X är en 2D-massagestol, vilket innebär att den är mindre avancerad jämfört med modeller med 3D- och 4D-system. Trots detta anser vi att massagestolen fortfarande ger en exceptionellt tillfredsställande massageupplevelse. Kombinationen av de anpassningsbara inställningarna, komfortfunktionerna och den övergripande designen gör den till en värdefull investering för dig som söker avkoppling och stresslindring i vardagen.

Fördelar

 • Tolv automatiska program
 • Tar inte upp mycket plats vid användning
 • Utrustad med värmekuddar
 • 16 inbyggda luftkuddar vid axlar, armar, höfter, ben och fötter

Nackdelar

 • Mindre avancerat massagesystem jämfört med 3D- och 4D-modeller

Massagestolen OGAWA Sonic-X kan vara det rätta valet för dig som söker precision eller utökad täckning. Det är en 2D-modell, konstruerad med ett innovativt S+L-skensystem som formar din ryggrad, från nacke till ända. Denna design kombinerar S-skenans exakta ryggjustering med L-skenans utökade räckvidd, vilket garanterar en grundlig och skräddarsydd behandling.

Recension: En detaljerad recension av OGAWA Sonic-X

Specifikationer

 • Mått: 152 x 75 x 117,5 cm
 • Användarvikt (max.): 78 kg
 • Antal program: 12
 • Strömförbrukning: 150 W

Intelligent och personlig komfort

Massagestolen OGAWA Sonic-X utmärker sig med sin intelligenta mikrodatorkontroll och erbjuder en anpassad behandling. När du sätter dig i stolen utförs en detaljerad kroppsskanning som bedömer din längd och unika kroppsform. Denna teknik låter Sonic-X anpassa sina tolv automatiska massageprogram – inklusive avlastning, djup vävnad, skonsam, atletisk och återhämtning – till dina former.

Justerbar tyngdlöshet för anpassad intensitet

Massagestolen OGAWA Sonic-X erbjuder en Zero Gravity-funktion med tre justerbara nivåer. Denna låter dig luta stolen i olika positioner och ändra intensiteten så att massage passar dina preferenser, oavsett om du föredrar en mild behandling eller en mer intensiv massage.

Kombination av funktioner för ultimat avkoppling

Massagestolen OGAWA Sonic-X är utrustad med 16 strategiskt placerade luftkuddar som riktar sig mot axlar, armar, höfter, ben och fötter. Luftkuddarna ger en rytmisk tryckmassage genom att blåsa upp och tömma ut luft för att lugna och föryngra dina muskler. För att ytterligare förbättra massagen har Sonic-X inbyggda högtalare, vilket innebär§ att du kan ansluta din mobiltelefon och njuta av din favoritmusik, podcasts eller ljudböcker.

Mer om OGAWA Sonic X

Specifikationer

 • Mått: 152 x 75 x 117,5 cm
 • Användarvikt (max.): 78 kg
 • Antal program: 12
 • Strömförbrukning: 150 W

OGAWA Cosmos X - massagestol med förlängd SL-skena som passar olika kroppstyper

En av de bästa 3D-massagestolarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OGAWA Cosmos X:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 3D-massage och förlängd SL-skena
 • Smart Zero Gravity-teknik
 • Kroppsskanning

Konsumentmagasinets omdöme

Efter omfattande granskning av massagestolen Cosmos X kan vi konstatera att den erbjuder massageteknik av högsta kvalitet. Vi anser att stolens avancerade 3D-massagemotor och överlägsna SL-skena tar behandlingen till nästa nivå, och överträffar därmed traditionella 2D-massagestolar. Hela strukturen i massagesystemet i Cosmos X är mycket avancerat och har en smart Zero Gravity-funktion som fördelar din vikt jämnt över stolen. Det erbjuder dessutom anpassningsbara inställningar, inklusive en unik 3D Guasha-fotrulle.

Medan massagestolen Cosmos X tillhör en högre prisklass, är vi övertygade om att investeringen är motiverad av massagen som den erbjuder. Kombinationen av banbrytande teknik, anpassningsbara inställningar och ergonomisk design gör stolen till ett utmärkt val för dig som söker en behandling som nära nog kan mäta sig med en professionell mänsklig massage.

Fördelar

 • Optimal effekt tack vare massagerullar som når alla centrala kroppsområden
 • Modern design i läder
 • Bluetooth-kontroll
 • Enkel styrning med fjärrkontroll

Nackdelar

 • I en högre prisklass

Om du söker en personlig spaupplevelse i hemmet är massagestolen Cosmos X ett måste. Stolen skannar din kropp före varje session och säkerställer att varje behandling är skräddarsydd efter dina unika former och behov. Detta skapar en komfort som är specifikt anpassad efter din kropps behov.

Recension: En detaljerad recension av Product name

Specifikationer

 • Mått: 105 x 75 x 112 cm
 • Användarvikt (max.): 89 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Avancerad 3D-massage och förlängd SL-skena

Massagestolen OGAWA Cosmos X utmärker sig med sin 3D-motor som ger en omslutande och effektiv behandling. Motorns avancerade teknik gör att massagerullarna rör sig i tre dimensioner, vilket ger en djup och omfattande massage för rygg, nacke och underkropp. Stolens förlängda SL-skena är en “game-changer” eftersom den är fem centimeter längre än genomsnittet – totalt 135 centineter. Detta innebär att stolen har en längre räckvidd och kan ge massage till flera olika kroppstyper.

Smart Zero Gravity-funktion

Den här massagestolen förhöjer avkopplingen med sin smarta Zero Gravity-funktion som lutar stolen till en strategiskt bekväm vinkel och skapar en känsla av tyngdlöshet. I detta läge är din kroppsvikt jämnt fördelad över stolen, vilket ökar massagens effektivitet.

Anpassningsbara massageprogram och manuella inställningar

Med sex automatiska program, olika manuella inställningsmöjligheter och en fjärrkontroll har du möjlighet att anpassa din massage efter specifika behov och preferenser. Du kan bland annat välja mellan en tryckpunktsmassage, lämplig för att rikta in sig på specifika spänningsområden; en uppvärmd lufttrycksmassage, perfekt för att lugna musklerna och främja avkoppling; och en innovativ 3D Guasha-fotrulle som erbjuder en unik fotmassage som efterliknar den traditionella Guasha-tekniken som är känd för att förbättra cirkulationen och lindra ömma fötter.

Observera: Känner du att den här massagestolen är rätt val för dig? Då har vi ett erbjudande du borde ta del av. Använd rabattkoden ”km5000” i kassan för att få en rabatt på 5 000 kronor på ditt köp.

Mer om OGAWA Cosmos X

Specifikationer

 • Mått: 105 x 75 x 112 cm
 • Användarvikt (max.): 89 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol - kompakt och prisvärd med 6 automatiska program

Bästa massagestol med bra design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Fantastisk massageupplevelse i en kompakt design
 • Inbyggda hållbara massagerullar i silikon
 • Teknik för nollgravitation och nollväggar

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol då den jämfört med många andra massagestolar på marknaden är billig och inte tar upp något större utrymme. Dess hållbara massagerullar i silikon, Bluetooth-anslutning, hela sex inbyggda massageprogram och praktiska armstödskontroller gör det enkelt att påstå att OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol ger valuta för pengarna.

Fördelar

 • Praktisk storlek för begränsade utrymmen
 • Inbyggt USB-uttag
 • Bekväm att använda
 • Bluetooth-anslutning

Nackdelar

 • Färre funktioner jämfört med andra modeller

OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol kan göra susen för dig som eftersöker en underbar massageupplevelse i en stol med kompakt design. Jämförelsevis har denna stol ett ganska billigt pris, men är trots detta utrustad med sex automatiska program, värme samt Zero Space- och Zero Gravity-funktioner.

Detta bör du veta innan du köper OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 65 x 101 x 100 cm
 • Användarvikt (max.): 100 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Material
Högkvalitativa material är viktigt både för hållbarhetens skull och för att se till så att du får den bästa möjliga komforten. OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol är därför tillverkad i robusta material med fokus på en behaglig massageupplevelse och en slitstark konstruktion.

Den lämpliga storleken
Som tidigare nämnt kan massagestolar ta upp ett ganska stort utrymme. Om du har begränsat med plats i din lägenhet eller ditt hus kan OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol bli ett ypperligt val då denna stol har en jämförelsevis kompakt design med måtten 65 cm (B) x 101 cm (L) x 100 cm (H).

Mer om OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 65 x 101 x 100 cm
 • Användarvikt (max.): 100 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Witt Premium Smart 3D - massagestol med kroppsidentifiering

Bra 3D-massagestol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Witt Premium Smart 3D:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Röststyrning med intelligent röstigenkänning
 • Tre minnesfunktioner
 • Integrerade hälsofördelar

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att massagestolen Witt Premium Smart 3D är en bra lösning för personlig avkoppling och terapeutiska behov. Vi uppskattar stolens röststyrning som möjliggör handsfree användning, vilket gör den exceptionellt bekväm för användare i alla åldrar. En annan betydande fördel är stolens justerbara hastighet, intensitet och form som tillgodoser olika kroppstyper, preferenser och fysiska krav. Den infraröda värmeterapin tillför dessutom ett lager av terapeutiska fördelar, något som främjar muskelavslappning och smärtlindring.

Trots att massagestolens avancerade funktioner till en början kan verka överväldigande, anser vi att denna aspekt mildras av dess intuitiva design och användarvänliga gränssnitt. Inlärningskurvan är således en mindre uppoffring för de många fördelar som stolen erbjuder. Sammantaget erbjuder massagestolen Witt Premium Smart 3D en imponerande kombination av teknik och komfort, utformad för att tillgodose olika hälsobehov.

Fördelar

 • Tillåter handsfree användning
 • Med justerbar hastighet och intensitet samt anpassning efter kroppens storlek och form.
 • Erbjuder infraröd värmeterapi
 • Ger stöd åt hela ryggen och låren

Nackdelar

 • De avancerade funktionerna kan vara något svåra att förstå

Massagestolen Witt Premium Smart 3D är perfekt för dig som önskar göra din avkoppling enklare och mer njutbar, särskilt som senior. Med tre minnesfunktioner optimerar stolen din behandling genom att memorera dina favoritinställningar och kroppsform. Detta garanterar en skräddarsydd massage vid varje användning, utan behov av ständiga justeringar.

Recension: En detaljerad recension av Witt Premium Smart 3D Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 180 x 122 x 84 cm
 • Användarvikt (max.): ?
 • Antal program: 8
 • Strömförbrukning: 220 W

Smartkontroll och anpassad komfort

Massagestollen Witt Premium Smart 3D erbjuder avancerad röststyrning med intelligent röstigenkänning. Detta ger dig en handsfree och bekväm användning, något som är sällsynt bland andra modeller. Stolen kan dessutom anpassas med justerbara alternativ för hastighet och intensitet samt efter din kroppsstorlek och kroppsform. Med en unik fördelning av luftkuddar och massageelement på över- och underarm, ända, vader och fötter, inklusive specialiserade fotrullar, garanteras du dessutom en heltäckande massage. De innovativa armstöden, utrustade med en kontrollpanel och genvägsknapp, i kombination med integrerade hälsofördelar som infraröd värmeterapi och magnetterapi i armstödet, förbättrar din behandling ytterligare.

Underbar känsla av tyngdlöshet

Massagestolen Witt Premium Smart 3D erbjuder en Zero Gravity-funktion som placerar din kropp i en vinkel på 118 grader, vilket ger optimal avslappning och avlastning av ryggraden. Den automatiska och intelligenta tekniken för kroppsidentifiering gör din upplevelse ännu mer personlig genom att anpassa stolen till din kropps unika konturer, något som är ovanligt hos traditionella massagestolar. Slutligen ger stolens SL-skena, en 137 centimeter lång L-formad kurva, stöd åt hela ryggen och låren. Detta säkerställer en ergonomisk hållning och effektiv massage, vilket skiljer den från traditionella massagestolar med rak rygg. Vi anser att stolens omfattande lufttrycksmassage, som möjliggörs av 60 luftkuddar och två luftkompressorer, utmärker den bland andra liknande modeller när det gäller täckning och intensitet för helkroppsmassage.

Mer om Witt Premium Smart 3D

Specifikationer

 • Mått: 180 x 122 x 84 cm
 • Användarvikt (max.): ?
 • Antal program: 8
 • Strömförbrukning: 220 W

Beurer MC5000 Deluxe - massagestol med upplyst, manuellt reglage

Bra och mångsidig massagestol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer MC5000 Deluxe:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Automatisk kroppsskanning
 • Mångsidiga massagealternativ
 • Upplyst strömbrytare för manuell styrning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Beurer MC5000 Deluxe är en utmärkt massagestol för dig som söker en omfattande lösning för massage i hemmet. Vi gillar stolens många massagealternativ, från shiatsu till knådning och rullning, eftersom de säkerställer personlig behandling, anpassad efter dina specifika behov. Vidare förbättrar möjligheten att rikta in lufttrycksmassage på sätet, vaderna och fötterna både komforten och de terapeutiska effekterna. Stolen har justerbara komponenter, däribland rygg- och fotstöd samt massagehuvuden, som anpassar sig till olika användares preferenser och kroppsstorlekar. Detta gör den till en mångsidig lösning för ett brett spektrum av preferenser.

Trots att Beurer MC5000 Deluxe inte erbjuder en roterbar sits anser vi att dess omfattande justerbarhet i andra avseenden mer än väl kompenserar för detta. Vi tror att du med den här stolen fortfarande kan uppnå optimal positionering och behandling, vilket gör avsaknaden av en roterande funktion mindre betydelsefull. Sammantaget ger Beurer MC5000 Deluxe en robust och anpassningsbar massage som vi tror kan uppfylla även de högsta förväntningarna.

Fördelar

 • Erbjuder olika typer av massage
 • Möjliggör riktad lufttrycksmassage i sätet
 • Inkluderar justerbara rygg- och fotstöd samt massagehuvuden

Nackdelar

 • Erbjuder inte en roterbar sits

Upplever du påfrestningar från långa arbetsdagar på hemmakontoret, med ryggsmärtor och dålig hållning som följd? Då bör du vända dig till massagestolen Beurer MC5000 Deluxe, som kan förändra din upplevelse av att arbeta hemifrån. Stolens automatiska skanning anpassar sig efter din kropp och säkerställer att varje massage är individuellt utformad för maximal lindring och komfort.

Recension: En detaljerad recension av Beurer MC5000 Deluxe

Specifikationer

 • Mått: 130 x 73 x 117 cm
 • Användarvikt (max.): 61 kg
 • Antal program: 3
 • Strömförbrukning: 100-110 W

Förbättrad komfort genom individuell anpassning

Massagestolen Beurer MC5000 Deluxe är utformad för att tillgodose alla dina behov, tack vare dess mångsidiga funktioner. Du kan välja mellan en lugnande kombination av shiatsu-, knack-, knåd- och rullmassage samt punkt- och delmassage som riktar in sig på specifika områden där du känner obehag. Stolen har dessutom en unik aktivering av lufttrycksmassage för sätet, vaderna och fötterna, vilket ökar din avkoppling och ger terapeutiska fördelar precis där du behöver dem som mest. De justerbara komponenterna, inklusive ryggstödet och fotstödet samt massagehuvudena med tre justerbara bredder, ger dig dessutom möjlighet att njuta av en helt anpassningsbar massageupplevelse.

Förhöjd komfort i hemmet

Massagestolen är tillverkad av tvättbar polyuretan med lädereffekt och kombinerar elegant estetik med praktisk funktionalitet. Detta gör det enkelt för dig att hålla stolen i perfekt skick. Vi tror att du kommer att uppskatta stolens upplysta, manuella strömbrytare, som förbättrar användbarheten med en stor, lättläst display. Med den kan du enkelt justera inställningarna, även i svag belysning. Slutligen förbättrar de två hjulen stolens rörlighet, eftersom de låter dig enkelt flytta runt den i ditt hem. Detta ger en nivå av bekvämlighet och flexibilitet i din användning och säkerställer att komforten aldrig är utom räckhåll, var du än väljer att koppla av.

Mer om Beurer MC5000 Deluxe

Specifikationer

 • Mått: 130 x 73 x 117 cm
 • Användarvikt (max.): 61 kg
 • Antal program: 3
 • Strömförbrukning: 100-110 W

5 saker att tänka på innan du köper

 • Inställningar för massage

  Massagestolarna har många olika funktioner och inställningar, vilket gör det lätt att hitta en som passar dina behov. Massagestolar erbjuder vanligtvis antingen 2D-, 3D- eller 4D-massage. 2D-massage är den mest grundläggande och ger en linjär fram- och återgående rörelse. 3D-massage ger en cirkulär komponent till massagen, medan 4D-massage ger en mer verklighetstrogen upplevelse med justerbar styrka och hastighet. Massagestolarna varierar också när det gäller de automatiska inställningar de erbjuder.

  Vissa stolar erbjuder förprogrammerade massagerutiner som är inriktade på specifika områden på kroppen, medan andra låter dig anpassa din massageupplevelse. många stolar erbjuder dessutom olika massageformer, till exempel Shiatsu, japansk och svensk behandling. Vissa stolar har ytterligare funktioner, till exempel huvudfunktioner och värmebehandling. När du väljer en massagefåtölj är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är mest fördelaktiga för dig. Massagestolar kan ge en avkopplande och föryngrande upplevelse, men det är viktigt att hitta en som uppfyller alla dina behov för att få ut det mesta av den.

 • Material

  Hållbarhet är viktigare än komfort om du planerar att använda din massagestol. Dessutom ska materialet kännas bra att sitta på under långa perioder. Och eftersom massagestolar lätt blir smutsiga är det bäst om materialet är lätt att rengöra. Massagestolar kan vara klädda i läder, vinyl eller tyg. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar.

  Läder är ett populärt val för massagestolar eftersom det ser exklusivt och sofistikerat ut. Det är också lätt att rengöra och underhålla. Läder kan dock vara ganska dyrt.

  Vinyl är ett mer prisvärt alternativ som fortfarande ger ett högklassigt utseende. Det är också hållbart och lätt att ta hand om. Vinyl kan dock ibland kännas kallt och stelt.

  Tyg är det mest budgetvänliga alternativet, men det kan kräva mer underhåll än läder eller vinyl. Stolar av tyg kan också vara mindre bekväma i varma miljöer eftersom de tenderar att absorbera värme lättare.

 • Funktioner

  Massagestolar har kommit långt de senaste åren och erbjuder nu ett stort antal funktioner som passar olika behov. När du väljer en massagestol är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktigast för dig. En populär funktion är tyngdlöshet, vilket gör att stolen kan luta sig tillbaka i en position som avlastar din ryggrad. Andra funktioner är avtagbara överdrag för enkel rengöring, fjärrkontroll för enkel användning och automatiskt justerbara fot- och armstöd.

  Vissa massagestolar har också Bluetooth- eller WiFi-anslutning, vilket gör att du kan använda din favoritmusik eller avslappningsappar under din massage. Dessa funktioner är värda att överväga eftersom de ökar mångsidigheten och ger en bekvämare massageupplevelse.

 • Pris

  Generellt sett påverkar en massagestols funktioner och byggkvalitet priset; mer funktionsrika och välgjorda stolar kostar vanligtvis upp till 30 000 kronor och mer. Däremot kan billigare stolar ha färre funktioner och vara tillverkade av billigare material – även om de mest prisvärda alternativen fortfarande börjar på omkring 2 000 SEK. Dessutom måste själva massagen vara av hög kvalitet, stolen måste vara hållbar och företaget bör ha ett gott rykte. Detta är alla viktiga faktorer som bidrar till att skilja en produkt från en annan när det gäller prissättning.

 • Recensioner från användare och experter

  Genom att läsa användar- och expertrecensioner av massagestolar kan du lära dig om aspekter som stolens grad av bekvämlighet, hur lätt den är att använda och hur effektiv den massage som ges är. Dessa utvärderingar kan vara till stor hjälp för att avgöra vilka specifika funktioner som är viktiga för dig och om en viss modell fungerar bra med dem. Den här artikeln innehåller båda utvärderingarna för att hjälpa dig att bestämma den bästa modellen för dina behov.

arrow-more

FAQ

Vilken massagestol är bäst?
Först av allt ska du fråga dig själv vilken sorts massage du föredrar. Nackmassage? Fotmassage? Ska massagen vara mild eller intensiv? Välj modell utefter dina individuella behov.
Vad bör jag överväga innan jag köper en massagestol?
Då massagestolar är rätt så stora ska du alltid först kontrollera att du har plats i ditt hem, att stolen klarar av din vikt och att den inte överstiger din budget.
Kan det vara dåligt att använda en massagestol?
Massagestolar är säkra att använda och för med sig många fördelar. Så länge du följer instruktionerna tar du inga risker när du använder en massagestol, men givetvis ska du inte sitta kvar om det för något skäl känns smärtsamt.

Är en massagestol bra eller dålig?

Att ha en massagestol hemma kan hjälpa dig avsevärt med att lindra stelhet och värk. En stor positiv aspekt är att du själv ställer in vilken typ av massage som intresserar dig: är det helkroppsmassage som gäller eller vill du rikta in dig på ett specifikt område?

Massagestolar är dock inte bara bra för kroppen, utan även för sinnet. Om du har en hektisk vardag och behöver koppla av kan en massagestol utan tvekan lindra stressen och oron.

En bra massagefåtölj kommer inte att vara skadlig eller dålig för dig, och det är fullt möjligt att dra nytta av stolen dagligen. Kika gärna på ett och annat massagestol test för att helt säkert få tag på en elektrisk massagestol eller en annan variant som passar dig perfekt.

Kan jag använda en massagestol, medan jag är gravid?

Det finns ingenting som talar för att det skulle vara farligt att använda en massagestol om du är gravid. Då det inte finns tillräckligt mycket research för att klart och tydligt ge ett svar åt ena eller andra hållet kan det dock rekommenderas att inte använda massagestolar när du är gravid. Om du vill undvika magen och istället rikta in dig på en specifik kroppsdel såsom armarna eller benen kan du istället testa på en händig massagepistol på låg effekt. Om du vill ha en mindre massagefåtölj bör du prova en massagekudde.

Är det värt att köpa en massagestol?

Det är väl värt att satsa på en iwao massagestol om du är stressad under vardagen och behöver ett sätt att koppla av eller om du lider av stelhet i kroppen. Din bästa massagestol är inte långt borta då det finns praktiska modeller inom en lång rad olika prisklasser med varierande program, funktioner och användningsområden.

Är det just fotmassage som du är ute efter och ingen ytterligare massage? Då kanske det istället är bättre att kika på en fotmassagemaskin. Om det dock är helkroppsmassage som intresserar dig finns det mycket som talar för att det är väl värt att satsa på en massagefåtölj.

Ska du använda massagestolar och isbad tillsammans?

Att använda massagestolar och isbad tillsammans kan vara en fördelaktig kombination för att främja både fysisk och mental hälsa. Massagestolar erbjuder en avkopplande och terapeutisk upplevelse genom att lindra spänningar och ömma muskler, vilket kan minska stress och förbättra blodcirkulationen. Genom att kombinera massage med isbad kan man maximera fördelarna för musklerna. Isbad kan hjälpa till att minska inflammation och svullnad i musklerna efter träning eller ansträngande aktiviteter, samtidigt som det kan ge en uppfriskande känsla och öka energinivåerna. Genom att använda massagestolar före isbad kan man förbereda musklerna för kylan och öka effektiviteten av isbadet genom att minska spänningar och öka cirkulationen. Denna kombination av terapier kan bidra till att förbättra återhämtningen och främja välbefinnandet på ett holistiskt sätt.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta