Massagestol testöversikt: De bästa massagestolarna enligt experterna

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

Den ultimata sortens avkoppling är den du får när du njuter av en massagestol. Massageterapi är inte bara en stor fördel för kroppen, utan även för sinnet, och med detta i åtanke kan det därför vara hög tid att införskaffa dig en massagestol. Med många funktioner, program och prisklasser är det inga problem att hitta en massagestol som passar just dig.

Nedan har vi sammanställt en topplista så att du lättare ska kunna få tag på din egen massagestol bäst i test, och listan baseras på både konsumentomdömen samt expertrecensioner. Hitta en imponerande massagestol för hemmabruk redan idag!

Du måste tänka på detta innan du köper en massagestol

 • Typer. Vill du sitta upp in din massagestol eller luta dig tillbaka? Ska massagestolen ha hjul för enkel transport? Föredrar du en modulär design? Det finns många olika sorters massagestolar, så kontrollera vilka olika egenskaper som tilltalar dig.
 • Funktioner. Det finns fler eller färre funktioner att välja mellan beroende på vilken stol du satsar på. Vissa modeller erbjuder shiatsu massage, svensk massage, tyngdkraftsmassage och mer därtill. Tänk över vilken sorts massage som intresserar dig och välj stol utefter detta.
 • Pris. Trots att billiga massagestolar kan kosta omkring 8 000 kronor finns det också lyxiga modeller för tiotusentals kronor. Priserna kan med andra ord variera rejält, så se till så att du gör upp en budget innan du börjar leta efter din favorit.
 • Recensioner och tester. Det finns ingen som kan mer om de olika produkterna än just tidigare kunder och expertrecensenter. Kika därför gärna på flera olika recensioner och tester för att ta reda på vad experter och konsumenter tycker.

arrow-more


OGAWA Smart Vogue Prime Espresso Massagestol – modern design med härliga specialfunktioner och värmeterapi

Redaktörens val

 • Bra omdöme inom en expertrecension hos Metro.Style

OGAWA Smart Vogue Prime Espresso Massagestol

OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol är det optimala valet för alla som eftersöker en lyxig massageupplevelse. Med en modern och stilren design, en justerbar timer-funktion tillsammans med värmeterapi för ländryggen finns det mycket att tycka om. Glöm inte heller att testa på alla dess härliga specialfunktioner!

 • Foot Rollers för skön fotmassage
 • Värmeterapi för ländryggen
 • Utrustad med specialprogram

Detta bör du veta innan du köper OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol

Storleken
En massagestol är ofta större än vad man tror, och därför bör du kontrollera hur stor plats du har i ditt hem. Just OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol är framställd med måtten 76 cm (B) x 146 cm (L) x 115 (H), vilket är ganska standard jämfört med andra massagestolar på marknaden.

Funktioner
Olika massagestolar är utrustade med olika funktioner, så det gäller att du funderar över vilken sorts massage som intresserar dig. Föredrar du exempelvis massage med fokus på nacken eller måste stolen kunna erbjuda fotmassage? OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol har sju olika program med bland annat värmeterapi, Foot Rollers och Shiatsu Massage.

Fördelar

 • Specialprogram
 • Justerbar timer-funktion
 • Foot rollers
 • Värmeterapi för ländryggen
Nackdelar

 • Mest passande för hemmabruk lite då och då

Vad säger konsumenter och experter om OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol?

Inom ett test hos Metro.Style lyfter expertrecensenterna fram hur smart, effektiv och hållbar produkten är. De hade bland annat följande att säga om massagestolen:

”Det är en gamechanger. Ogawa Master Drive AI utvecklades med omsorg och uppmärksamhet av mästarna inom österländsk medicin och de största innovatörerna i branschen för att ge den mest uppslukande massageupplevelsen.”

Konsumentmagasinets bedömning

OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol passar in i det moderna hemmet. Med sju olika spännande program, en justerbar timer-funktion och sköna Foot Rollers för underbar massage är det inte konstigt att Metro.Style har gett produkten ett högt betyg. Vi rekommenderar OGAWA Smart Vogue Prime – Espresso Massagestol för alla dessa skäl tillsammans med dess underbara värmeterapi.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Uppmäter 76 cm (B) x 146 cm (L) x 115 (H)
Användarkapacitet på 120 kg
Energiförbrukning: 120 W
Antal program: 7


OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol – kompakt och prisvärd med 6 automatiska program

Bäst till priset

OGAWA MySofa Luxe Svart_Vit Massagestol

OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol kan göra susen för dig som eftersöker en underbar massageupplevelse i en stol med kompakt design. Jämförelsevis har denna stol ett ganska billigt pris, men är trots detta utrustad med sex automatiska program, värme samt Zero Space- och Zero Gravity-funktioner.

 • Högintensiva djupa massagerörelser
 • Utmärkt massageupplevelse i kompakt design
 • Gungläge

Detta bör du veta innan du köper OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol

Material
Högkvalitativa material är viktigt både för hållbarhetens skull och för att se till så att du får den bästa möjliga komforten. OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol är därför tillverkad i robusta material med fokus på en behaglig massageupplevelse och en slitstark konstruktion.

Den lämpliga storleken
Som tidigare nämnt kan massagestolar ta upp ett ganska stort utrymme. Om du har begränsat med plats i din lägenhet eller ditt hus kan OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol bli ett ypperligt val då denna stol har en jämförelsevis kompakt design med måtten 65 cm (B) x 101 cm (L) x 100 cm (H).

Fördelar

 • Hållbara massagerullar i silikon
 • Inbyggt USB-uttag
 • Bekväm att använda
 • Bluetooth-anslutning
Nackdelar

 • Färre funktioner jämfört med andra modeller

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol då den jämfört med många andra massagestolar på marknaden är billig och inte tar upp något större utrymme. Dess hållbara massagerullar i silikon, Bluetooth-anslutning, hela sex inbyggda massageprogram och praktiska armstödskontroller gör det enkelt att påstå att OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol ger valuta för pengarna.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Användarkapacitet på 100 kg
Antal program: 6
Energiförbrukning: 80 W


OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol – träffar 36 akupunkturpunkter med funktioner, som går på djupet

Det bästa premiumvalet

 • Bra omdöme inom en expertrecension hos JiaShinLee
 • Bra omdöme inom en expertrecension hos SunshineKelly

OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol

För den ultimata spaupplevelsen är det OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol som gäller. Den här massagestolen bjuder på äkta 4D massage, värmeterapi, sex olika massagetekniker samt till och med ljusterapi. Dessa är enbart några få exempel på vad det här lyxiga premiumvalet kan förse dig med.

 • Unika isolerade massagerullar i termisk silikon
 • Högteknologiska funktioner för en exakt och effektiv massage
 • Stimulerande spaupplevelse

Detta bör du veta innan du köper OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol

Utrymmet i ditt hem
För att både kunna bjuda på ett riktigt skönt underlag och ett stort antal funktioner är det värt att veta att just den här massagestolen inte är en av de mest kompakta på marknaden. Du får räkna med att OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol uppmäter 84 cm (B) x 153 cm (L) x 121 cm (H), så säkerställ att det finns nog med plats i ditt hem.

Program och funktioner
Det finns inga kompromisser att tala om när det gäller massagestolens många funktioner och program. OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol bjuder på en äkta helkroppsmassage, och innan du väljer massagestol kan det därför vara bra att tänka igenom hur många program du vill att din stol ska ha. Räcker det med en budgetmodell eller anser du att det är värt att satsa på en premiummodell?

Fördelar

 • Ljusterapi
 • Stort antal program
 • Precis kroppsanalys och skanning
 • 4D massage
 • Träffar 36 akupunkturpunkter
Nackdelar

 • Ligger inom en hög prisklass

Vad säger konsumenter och experter om OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol?

OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol är en produkt som ett flertal experter uppskattar. Inom en expertrecension hos JiaShinLee från januari 2019 hade de följande att säga: ”OGAWA Master Drive Plus har hjälpt mig att uppnå terapeutisk muskelavslappning och ökat blodflöde i hela kroppen för att främja god hälsa. Jag kunde sova bättre på nätterna efter min massage. Den må vara en aning dyr, men definitivt något värt att köpa.”

Inom ytterligare en expertrecension hade recensenten hos SunshineKelly följande att säga: ”Master Drive Plus ger inte bara en helt ny nivå av läkande komfort i hemmet utan utstrålar också tidlös estetik genom sin eleganta, strömlinjeformade siluett i kombination med en raffinerad finish och hantverk som säkerligen kommer att komplettera alla rum samtidigt som den förbättrar ens sensoriska upplevelse.”

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar OGAWA Master Drive 4D Plus Espresso Massagestol till dig som bara nöjer dig med det allra bästa. Tack vare bland annat sex olika massagetekniker, ljusterapi, värmeterapi, exakt kroppsanalys och en förmåga att träffa 36 akupunkturpunkter finns det få massagestolar som kan jämföra sig med den här produkten.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Uppmäter 84 cm (B) x 153 cm (L) x 121 cm (H)
Användarkapacitet: 125 kg
Antal program: 4
Energiförbrukning: 200 W


OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol – 7 automatiska program, värmeterapi och Zero Gravity

Den bästa moderna designen för alla behov Det bästa budgetköpet

 • Bra omdöme inom en expertrecension hos Entree Kibbles

OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol

För dig som bland annat älskar thaimassage, värmeterapi eller helt enkelt vill prova på fem massagetekniker och sju olika automatiska program kan du vända dig till OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol. Njut av en intelligent känsla av mänsklig beröring och gläds åt både estetiken och prestandan.

 • 3D ljudsystem
 • Intelligent mänsklig beröringskänsla
 • Lång rad automatiska program

Detta bör du veta innan du köper OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol

Rikligt med program
Vad du än har för mål med din massageterapi kommer du att finna någonting passande bland programmen som OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol erbjuder. Du kan förvänta dig programmen Thaiterapi, massage för höfter och liv, nacke och axlar, Sweet Dreams, Shape N Tone, Deep Tissue samt Restore. Se till så att massagestolen fokuserar på just ditt problemområde.

Bekväm position
Det är inte bara de slitstarka materialen som ser till så att OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol är bekväm att ta del av, utan även dess Zero Gravity konstruktion. Detta förser dig med en avslappnande tillbakalutad position med ypperlig kroppsviktsfördelning. Den inbyggda värmefunktionen är sedan kronan på verket.

Fördelar

 • Bluetooth-högtalare
 • Värmeterapi
 • Thaimassage
 • Bekväm att använda
Nackdelar

 • Massagetiden hade kunnat vara lite längre

Vad säger konsumenter och experter om OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol?

Efter ett experttest som genomfördes den 23:e juli 2020 hos Entree Kibbles lyftes många fördelar fram, och trots att storleken kan bli ett bekymmer för konsumenter med ett begränsat utrymme anser recensenten att det är väl värt besväret:

”Med sju automatiserade massageprogram, tyngdlösheten och möjligheten att massera dina höfter och ner till fotsulan måste jag säga att detta tillfredsställer oss över förväntan.”

Konsumentmagasinets bedömning

Vi kan rekommendera OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol tack vare det breda utbudet av massagefunktioner tillsammans med den läckra och detaljrika designen. Luftkuddemassage, värmeterapi, fotrullar, Zero Gravity och Bluetooth-anslutning är några av de utomordentliga fördelarna, och då har vi inte ens nämnt de sju automatiska programmen.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Uppmäter 78,5 cm (B) x 152 cm (L) x 117,5 cm (H)
Användarkapacitet på 120 kg
Antal program: 7
Energiförbrukning: 150 W


OGAWA Master Drive AI – Graphite Massagestol – 5 184 massagekombinationer i ett intelligent och snyggt format

Den bästa bekväma massageupplevelsen

 • Bra omdöme inom en expertrecension hos Metro.Style

OGAWA Master Drive AI – Graphite Massagestol

Med sin höga prestanda tack vare en M.6 Gen mikroprocessor och 4D Vario Motion intelligenta massagerullar för underbar fotmassage kan Master Drive AI – Graphite Massagestol beskrivas som äkta expert inom massageterapi. Välj mellan sex olika massagetekniker och missa inte de 500 manuella programinställningarna!

 • M.5 Gen mikroprocessorer för en massage med högre precision
 • SL-Track-teknik
 • Många automatiska och anpassningsbara program

Detta bör du veta innan du köper Master Drive AI – Graphite Massagestol

Smart teknologi
Massagestolar är sannerligen inte de billigaste produkterna på marknaden, och därför är det givetvis ett måste att få valuta för pengarna. På den här fronten kommer Master Drive AI – Graphite Massagestol aldrig att svika dig med sina 5 184 massagekombinationer och mycket smarta AI-system.

Storleken och vikten
Två aspekter som måste tas hänsyn till när du inhandlar en massagestol är storleken och den maximala viktkapaciteten. Master Drive AI – Graphite Massagestol uppmäter 84 cm (B) x 158 cm (L) x 121 cm (H) och klarar av en användarvikt på upp till 125 kg. Kontrollera att detta går ihop med din individuella situation.

Fördelar

 • Smart pekskärmsdisplay
 • Enkel tillgång till kontrollerna
 • Röststyrning
 • Värmeterapi
Nackdelar

 • Kan låta en aning om användaren väger mer än 100 kg

Vad säger konsumenter och experter om Master Drive AI – Graphite Massagestol?

Experterna uppskattar den smarta Master Drive AI – Graphite Massagestolen, inte minst tack vare det förbluffande antalet valmöjligheter som resulterar i skräddarsydd massageterapi. Inom ett test hos Metro.Style lyftes det fram hur massagestolen är en äkta game-changer som har tillverkats med omsorg av industrins ledande innovatörer.

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar Master Drive AI – Graphite Massagestol till dig som är trött på att få slut på valmöjligheter. Här har vi en massagestol med fler än 5 184 massagekombinationer så att du ska kunna få det perfekta massageprogrammet enligt dina individuella behov och önskemål. Master Drive AI – Graphite Massagestol med sina 26 automatiska program och sex massagetekniker vet var skåpet ska stå när det gäller massageterapi.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Uppmäter 84 cm (B) x 158 cm (L) x 121 cm (H)
Användarkapacitet på 125 kg
Antal program: 26
Energiförbrukning: 200 W


OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol – 3D massage, värmeterapi och 42 inbyggda luftkuddar

Intelligent massage som är skräddarsydd för dig

OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol

Om inte det aningen dyrare priset avskräcker dig kan OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol göra susen för dig som letar efter en massagestol för alla behov. Dra nytta av de många funktionerna, härlig värmeterapi, 3D massage och fotrullarna – för att inte tala om de komfortabla 42 luftkuddarna som är fördelade över stolen.

 • Designad för både komfort och elegans
 • Utbud av luftkuddar för en bekväm lufttrycksmassage
 • Kroppsskanning

Detta bör du veta innan du köper OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol

Bekväm och nästintill viktlös upplevelse
Bland de många funktionerna, programmen och egenskaperna som OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol bjuder på är dess Zero Gravity-konstruktion väl värd att poängtera. Denna säkerställer att det alltid blir mjukt och skönt för dig att ligga i massagestolen. Med 42 luftkuddar som är fördelade över stolen bidras det med ytterligare komfort som är svår att tacka nej till.

Fördelar

 • 3D massage
 • Bekväm värmeterapi
 • Djup och bekväm massage
 • Fotrullar
Nackdelar

 • Ligger inom en högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol för alla som letar efter en utmärkt massage för alla behov. Vare sig du föredrar lufttrycksmassage, shiatsumassage, rullmassage eller någon av de andra funktionerna kan denna massagestol stå till tjänst. Pricken över i:et är dess Zero Gravity-konstruktion som ser till så att du ligger i ett nästan viktlöst läge.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Uppmäter 78 cm (B) x 190 cm (L) x 103 cm (H)
Användarkapacitet: 120 kg
Antal program: 16
Energiförbrukning: 80 W


OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol – 6 automatiska program, Zero Gravity och lufttrycksmassage

Det bästa valet för familjen att njuta av

OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol

OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol är en produkt med avancerad massageteknik som blir ett förträffligt val vid hemmabruk. Prova på sex olika automatiska program och ta del av en viktlös känsla när du använder Zero Gravity funktionen. Manuella inställningsalternativ ser dessutom till så att du kan anpassa massageterapin efter dina behov.

 • Flytande upplevelse med Zero Gravity
 • Luftkuddemassage för hela kroppen
 • Smart design bidrar till fantastisk massage

Detta bör du veta innan du köper OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol

Massageprogram för hela familjen
Vi har alla olika problemområden och olika önskade resultat som vi vill uppnå av massageterapin. Tack vare OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestols konstruktion väljer du utan problem om du föredrar mer intensiva eller mer lugnande program så att hela familjen kan få njuta av passande massage. Det finns till och med ett Senior-program som är lämpligt för de äldre familjemedlemmarna.

Fördelar

 • Flera program att välja mellan
 • Inbyggda Bluetooth-högtalare
 • 3D-massage
 • Shiatsumassage
Nackdelar

 • Utan anpassningsbara program

Konsumentmagasinets bedömning

OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol rekommenderas till familjerna som har nog med plats och ett behov av härlig massageterapi. Stolen är utrustad med programmen Shape & Tone, Relaxation, Neck & Shoulder, Thai Stretching, Sweet Dream och Senior där du själv väljer vilken variant som blir passande för just dig.

Specifikationer:
Från märket OGAWA
Uppmäter 75 cm (B) x 148 cm (L) x 108 cm (H)
Maximal användarvikt på 100 kg
Antal program: 6
Energiförbrukning: 80 W


Är en massagestol bra eller dålig?

Att ha en massagestol hemma kan hjälpa dig avsevärt med att lindra stelhet och värk. En stor positiv aspekt är att du själv ställer in vilken typ av massage som intresserar dig: är det helkroppsmassage som gäller eller vill du rikta in dig på ett specifikt område?

Massagestolar är dock inte bara bra för kroppen, utan även för sinnet. Om du har en hektisk vardag och behöver koppla av kan en massagestol utan tvekan lindra stressen och oron.

En bra massagestol kommer inte att vara skadlig eller dålig för dig, och det är fullt möjligt att dra nytta av stolen dagligen. Kika gärna på ett och annat massagestol test för att helt säkert få tag på en elektrisk massagestol eller en annan variant som passar dig perfekt.

Kan jag använda en massagestol, medan jag är gravid?

Det finns ingenting som talar för att det skulle vara farligt att använda en massagestol om du är gravid. Då det inte finns tillräckligt mycket research för att klart och tydligt ge ett svar åt ena eller andra hållet kan det dock rekommenderas att inte använda massagestolar när du är gravid. Om du vill undvika magen och istället rikta in dig på en specifik kroppsdel såsom armarna eller benen kan du istället testa på en händig massagepistol på låg effekt.

Är det värt att köpa en massagestol?

Det är väl värt att satsa på en iwao massagestol om du är stressad under vardagen och behöver ett sätt att koppla av eller om du lider av stelhet i kroppen. Din bästa massagestol är inte långt borta då det finns praktiska modeller inom en lång rad olika prisklasser med varierande program, funktioner och användningsområden.

Är det just fotmassage som du är ute efter och ingen ytterligare massage? Då kanske det istället är bättre att kika på en fotmassagemaskin. Om det dock är helkroppsmassage som intresserar dig finns det mycket som talar för att det är väl värt att satsa på en massagestol.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Metro.Style

Metro.Style är ett livsstilsmedievarumärke, och på deras sajt kan du läsa artiklar om allt från skönhet och mode till hållbar utveckling, mat, kultur och produktrecensioner.

Metro.Style står bakom testet och recensionen av Ogawa Master Drive AI där de har lagt fokus på att testa dess smarta teknologi, kontrollerna, AI-intelligensen och helt enkelt komforten vid användning av produkten.

Recensionen uppdaterades senast den 19:e november 2021
Se recensionen av Ogawa Master Drive AI Massagestol här

JiaShinLee

JiaShinLee är en livsstilsblogg som bedrivs av en tvåbarnsmamma, och här har du chansen att få läsa föräldratips, skönhetsråd och diverse produktrecensioner.

Jia Shin Lee har även testat på och recenserat Ogawa Master Drive Plus Massagestol där hon har lagt fokus på bland annat användarvänligheten, komforten och funktionerna.

Recensionen uppdaterades senast den 16:e januari 2019
Se recensionen av Ogawa Master Drive Plus Massagestol här

SunshineKelly

SunshineKelly är en blogg där du kan läsa allt om hälsa, fitness, kost, skönhet och händiga tips för livsnjutaren.

Hos SunshineKelly har OGAWA Master Drive Plus massagestolen provats på, recenserats och mottagit många lovord tack vare sin innovativa teknologi, användarvänliga display och bekväma material.

Se recensionen av OGAWA Master Drive Plus Massagestol här

Entree Kibbles

Entree Kibbles är en blogg där du kan läsa om allt och lite till med betoning på mat och resor. Även produktrecensioner går att ta del av, och hos Entree Kibbles har OGAWA Smart Jazz Massagestol testats på och recenserats. Den uppskattade Zero Gravity-funktionen lyftes då fram tillsammans med de ljuvliga funktionerna.

Recensionen uppdaterades senast den 23:e juli 2020
Se recensionen av OGAWA Smart Jazz Massagestol här


Frågor och svar

Vilken massagestol är den bästa?
Först av allt ska du fråga dig själv vilken sorts massage du föredrar. Nackmassage? Fotmassage? Ska massagen vara mild eller intensiv? Välj modell utefter dina individuella behov.
Vad bör jag överväga innan jag köper en massagestol?
Då massagestolar är rätt så stora ska du alltid först kontrollera att du har plats i ditt hem, att stolen klarar av din vikt och att den inte överstiger din budget.
Är en massagestol dålig för dig?
Massagestolar är säkra att använda och för med sig många fördelar. Så länge du följer instruktionerna tar du inga risker när du använder en massagestol, men givetvis ska du inte sitta kvar om det för något skäl känns smärtsamt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta