Bästa massagestol: De bästa massagefåtöljer för hemmabruk

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Bästa massagestol: De bästa massagefåtöljer för hemmabruk

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Den ultimata sortens avkoppling är den du får när du njuter av en massagestol. Massageterapi är inte bara en stor fördel för kroppen, utan även för sinnet, och med detta i åtanke kan det därför vara hög tid att införskaffa dig en massagestol. Med många funktioner, program och prisklasser är det inga problem att hitta en massagestol som passar just dig.

Nedan har vi sammanställt en topplista så att du lättare ska kunna få tag på din egen massagestol bäst i test, och listan baseras på både konsumentomdömen samt expertrecensioner. Hitta en imponerande massage stol för hemmabruk redan idag!

Senast ändrad:

Vi har flyttat OGAWA Smart Vogue Prime Espresso Massagestol till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

Tidigare ändringar:

25. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av massagestolar i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 3 bästa massagestolar i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda massagestolar

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper

 • Inställningar för massage

  Massagestolarna har många olika funktioner och inställningar, vilket gör det lätt att hitta en som passar dina behov. Massagestolar erbjuder vanligtvis antingen 2D-, 3D- eller 4D-massage. 2D-massage är den mest grundläggande och ger en linjär fram- och återgående rörelse. 3D-massage ger en cirkulär komponent till massagen, medan 4D-massage ger en mer verklighetstrogen upplevelse med justerbar styrka och hastighet. Massagestolarna varierar också när det gäller de automatiska inställningar de erbjuder.

  Vissa stolar erbjuder förprogrammerade massagerutiner som är inriktade på specifika områden på kroppen, medan andra låter dig anpassa din massageupplevelse. många stolar erbjuder dessutom olika massageformer, till exempel Shiatsu, japansk och svensk behandling. Vissa stolar har ytterligare funktioner, till exempel huvudfunktioner och värmebehandling. När du väljer en massagefåtölj är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är mest fördelaktiga för dig. Massagestolar kan ge en avkopplande och föryngrande upplevelse, men det är viktigt att hitta en som uppfyller alla dina behov för att få ut det mesta av den.

 • Material

  Hållbarhet är viktigare än komfort om du planerar att använda din massagestol. Dessutom ska materialet kännas bra att sitta på under långa perioder. Och eftersom massagestolar lätt blir smutsiga är det bäst om materialet är lätt att rengöra. Massagestolar kan vara klädda i läder, vinyl eller tyg. Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar.

  Läder är ett populärt val för massagestolar eftersom det ser exklusivt och sofistikerat ut. Det är också lätt att rengöra och underhålla. Läder kan dock vara ganska dyrt.

  Vinyl är ett mer prisvärt alternativ som fortfarande ger ett högklassigt utseende. Det är också hållbart och lätt att ta hand om. Vinyl kan dock ibland kännas kallt och stelt.

  Tyg är det mest budgetvänliga alternativet, men det kan kräva mer underhåll än läder eller vinyl. Stolar av tyg kan också vara mindre bekväma i varma miljöer eftersom de tenderar att absorbera värme lättare.

 • Funktioner

  Massagestolar har kommit långt de senaste åren och erbjuder nu ett stort antal funktioner som passar olika behov. När du väljer en massagestol är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktigast för dig. En populär funktion är tyngdlöshet, vilket gör att stolen kan luta sig tillbaka i en position som avlastar din ryggrad. Andra funktioner är avtagbara överdrag för enkel rengöring, fjärrkontroll för enkel användning och automatiskt justerbara fot- och armstöd.

  Vissa massagestolar har också Bluetooth- eller WiFi-anslutning, vilket gör att du kan använda din favoritmusik eller avslappningsappar under din massage. Dessa funktioner är värda att överväga eftersom de ökar mångsidigheten och ger en bekvämare massageupplevelse.

 • Pris

  Generellt sett påverkar en massagestols funktioner och byggkvalitet priset; mer funktionsrika och välgjorda stolar kostar vanligtvis upp till 30 000 kronor och mer. Däremot kan billigare stolar ha färre funktioner och vara tillverkade av billigare material – även om de mest prisvärda alternativen fortfarande börjar på omkring 2 000 SEK. Dessutom måste själva massagen vara av hög kvalitet, stolen måste vara hållbar och företaget bör ha ett gott rykte. Detta är alla viktiga faktorer som bidrar till att skilja en produkt från en annan när det gäller prissättning.

 • Recensioner från användare och experter

  Genom att läsa användar- och expertrecensioner av massagestolar kan du lära dig om aspekter som stolens grad av bekvämlighet, hur lätt den är att använda och hur effektiv den massage som ges är. Dessa utvärderingar kan vara till stor hjälp för att avgöra vilka specifika funktioner som är viktiga för dig och om en viss modell fungerar bra med dem. Den här artikeln innehåller båda utvärderingarna för att hjälpa dig att bestämma den bästa modellen för dina behov.

arrow-more

OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol - kompakt och prisvärd med 6 automatiska program

Bästa massagestol med bra design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol:

 • Fantastisk massageupplevelse i en kompakt design
 • Inbyggda hållbara massagerullar i silikon
 • Teknik för nollgravitation och nollväggar

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol då den jämfört med många andra massagestolar på marknaden är billig och inte tar upp något större utrymme. Dess hållbara massagerullar i silikon, Bluetooth-anslutning, hela sex inbyggda massageprogram och praktiska armstödskontroller gör det enkelt att påstå att OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol ger valuta för pengarna.

Fördelar

 • Praktisk storlek för begränsade utrymmen
 • Inbyggt USB-uttag
 • Bekväm att använda
 • Bluetooth-anslutning

Nackdelar

 • Färre funktioner jämfört med andra modeller

OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol kan göra susen för dig som eftersöker en underbar massageupplevelse i en stol med kompakt design. Jämförelsevis har denna stol ett ganska billigt pris, men är trots detta utrustad med sex automatiska program, värme samt Zero Space- och Zero Gravity-funktioner.

Detta bör du veta innan du köper OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 65 x 101 x 100 cm
 • Användarvikt (max.): 100 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Material
Högkvalitativa material är viktigt både för hållbarhetens skull och för att se till så att du får den bästa möjliga komforten. OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol är därför tillverkad i robusta material med fokus på en behaglig massageupplevelse och en slitstark konstruktion.

Den lämpliga storleken
Som tidigare nämnt kan massagestolar ta upp ett ganska stort utrymme. Om du har begränsat med plats i din lägenhet eller ditt hus kan OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol bli ett ypperligt val då denna stol har en jämförelsevis kompakt design med måtten 65 cm (B) x 101 cm (L) x 100 cm (H).

Mer om OGAWA MySofa Luxe Svart/Vit Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 65 x 101 x 100 cm
 • Användarvikt (max.): 100 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Mazzetti Pro - Massagestol med 4D-massagerullar 

Bästa användarvänliga massagestol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Mazzetti Pro:

 • Djup och omfattande 4D-massage
 • 8 automatiska och 16 manuella massageprogram
 • Nolltgravitationsläge

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Mazzetti Pro en högkvalitativt och lyxig massagestol med 24 programinställningar, Bluetooth-anslutning och ett långt SL-spår med 4D-massagerullar, utformad för att ge dig en optimal och personligt anpassad massageupplevelse. Massagestolen har dessutom 80 justerbara massagekuddar vilket säkerställer att stolen kommer åt ordentligt för att behandla spänningar och stress i axlar, nacke, rygg, ben och fötter. Även om systemet endast finns på engelska minskar det inte stolens övergripande kvalitet. Vi anser att denna massagestol är en smart investering för dig som letar efter en spaliknande massageupplevelse direkt i hemmet. 

Fördelar

 • Ljudsystem med Bluetooth-anslutning
 • Användarvänlig och intuitiv med LCD-skärm
 • Inställning för värmeterapi
 • 80 justerbara massagekuddar

Nackdelar

 • Systemet finns endast på engelska

Massagestolen Mazzetti Pro är utrustad med en unik nollgravitationsinställning som uppnås genom att stolen lutas i en 30-gradig vinkel som låter dina fötter positioneras högre än ditt hjärta. På så vis bidrar massagestolen till att minska spänningar i muskler, till att öka blodcirkulation samt till att också främja avslappning. Ursprungligen utvecklades massagestolen av NASA för att hjälpa astronauter att stå emot de intensiva krafter och påfrestningar de utsätts för vid uppskjutning och landning, och nollgravitationspositionen i massagestolen lämpar sig därför särskilt för dig som lider av kronisk smärta, muskelspänningar, dålig blodcirkulation eller svullnad i ben och fötter. 

En detaljerad recension av massagestolen Mazzetti Pro

Specifikationer

 • Mått: 128 x 84 x 117 cm
 • Användarvikt (max.): 200 kg
 • Antal program: 24
 • Strömförbrukning: 200 W

Ett brett utbud av anpassningsbara program

Massagestolen Mazzetti Pro är ett högteknologiskt lyxalternativ för dig som vill investera i en massagestol i toppklass. Mazzetti Pro är utrustad med en rad imponerande funktioner som gör att den sticker ut bland konkurrenter. Med imponerande 24 olika programinställningar inklusive 16 manuella och åtta automatiska alternativ, kommer du garanterat att hitta en inställning som uppfyller dina specifika behov. Bland inställningarna finns populära massagetekniker och program som Relax, Thai, Zero-Gravity och Sleep. Du kan också justera intensitetsnivån på varje program för att anpassa massageupplevelsen efter dina individuella preferenser.

4D-massageteknik

En annan utmärkande egenskap hos massagestolen Mazzetti Pro är hur anpassningsbar den är till olika kroppstyper och personer. Stolen har ett långt SL-spår, vilket gör att stolen lämpar sig för personer som är upp till 2,1 meter långa. Dessutom är stolen utrustad med 4D-massagerullar, vilket ger en djupare och mer omfattande massage jämfört med konkurrenter med 3D-rullteknik. Genom ett klick utför massagestolen Mazzetti Pro en helkroppsscanning och anpassar massagerullarna efter din kropp för att säkerställa att varje ny person som sätter sig i stolen får en optimerad personanpassad massageupplevelse.

Användarvänlig avslappning

Massagestolen Mazzetti Pro styrs med en stor LCD-pekskärm, vilket gör den enkel att styra. Dessutom kommer massagestolen med ett inbyggt ljudsystem med Bluetooth-anslutning som du enkelt kopplar till en smartphone eller surfplatta, så att du kan lyssna på musik eller ljudböcker under tiden du masseras. 

Inbyggd värmeterapibehandling

Som om inte massagestolens alla olika inställningar och tillbehör vore nog, är stolen också utrustad med inbyggd värmebehandling som kan ställas in till temperaturer mellan 40 °C och 50 °C, vilket kan hjälpa till att ge dig smärtlindring för både ben och rygg. Värmebehandlingar är kända för att underlätta avslappning eftersom de hjälper till att minska spänningar och stelhet, att öka blodflödet och cirkulationen samt att ge stresslindring.

Mer om Mazzetti Pro

Specifikationer

 • Mått: 128 x 84 x 117 cm
 • Användarvikt (max.): 200 kg
 • Antal program: 24
 • Strömförbrukning: 200 W

OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol - 6 automatiska program, Zero Gravity och lufttrycksmassage

Bästa massagestol för hela familjen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol:

 • Flytande upplevelse med Zero Gravity
 • Luftkuddemassage för hela kroppen
 • Smart design bidrar till fantastisk massage

Konsumentmagasinets omdöme

OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol rekommenderas till familjerna som har nog med plats och ett behov av härlig massageterapi. Stolen är utrustad med programmen Shape & Tone, Relaxation, Neck & Shoulder, Thai Stretching, Sweet Dream och Senior där du själv väljer vilken variant som blir passande för just dig.

Fördelar

 • Flera program att välja mellan
 • Inbyggda Bluetooth-högtalare
 • 3D-massage
 • Shiatsumassage

Nackdelar

 • Utan anpassningsbara program

OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol är en produkt med avancerad massageteknik som blir ett förträffligt val vid hemmabruk. Prova på sex olika automatiska program och ta del av en viktlös känsla när du använder Zero Gravity funktionen. Manuella inställningsalternativ ser dessutom till så att du kan anpassa massageterapin efter dina behov.

Detta bör du veta innan du köper OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 75 x 148 x 108 cm
 • Användarvikt (max.): 100 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Massageprogram för hela familjen

Vi har alla olika problemområden och olika önskade resultat som vi vill uppnå av massageterapin. Tack vare OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestols konstruktion väljer du utan problem om du föredrar mer intensiva eller mer lugnande program så att hela familjen kan få njuta av passande massage. Det finns till och med ett Senior-program som är lämpligt för de äldre familjemedlemmarna.

Mer om OGAWA Smart ReLuxe Espresso Massagestol

Specifikationer

 • Mått: 75 x 148 x 108 cm
 • Användarvikt (max.): 100 kg
 • Antal program: 6
 • Strömförbrukning: 80 W

Tester och recensioner av massagestolar som används i artikeln

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Expert- och testkällor

Metro.Style

Metro.Style är ett livsstilsmedievarumärke, och på deras sajt kan du läsa artiklar om allt från skönhet och mode till hållbar utveckling, mat, kultur och produktrecensioner.

Metro.Style står bakom testet och recensionen av Ogawa Master Drive AI där de har lagt fokus på att testa dess smarta teknologi, kontrollerna, AI-intelligensen och helt enkelt komforten vid användning av produkten.

Recensionen uppdaterades senast den 19:e november 2021
Se recensionen av Ogawa Master Drive AI Massagestol här.

JiaShinLee

JiaShinLee är en livsstilsblogg som bedrivs av en tvåbarnsmamma, och här har du chansen att få läsa föräldratips, skönhetsråd och diverse produktrecensioner.

Jia Shin Lee har även testat på och recenserat Ogawa Master Drive Plus Massagestol där hon har lagt fokus på bland annat användarvänligheten, komforten och funktionerna.

Recensionen uppdaterades senast den 16:e januari 2019
Se recensionen av Ogawa Master Drive Plus Massagestol här

SunshineKelly

SunshineKelly är en blogg där du kan läsa allt om hälsa, fitness, kost, skönhet och händiga tips för livsnjutaren.

Hos SunshineKelly har OGAWA Master Drive Plus massagestolen provats på, recenserats och mottagit många lovord tack vare sin innovativa teknologi, användarvänliga display och bekväma material.

Se recensionen av OGAWA Master Drive Plus Massagestol här.

Entree Kibbles

Entree Kibbles är en blogg där du kan läsa om allt och lite till med betoning på mat och resor. Även produktrecensioner går att ta del av, och hos Entree Kibbles har OGAWA Smart Jazz Massagestol testats på och recenserats. Den uppskattade Zero Gravity-funktionen lyftes då fram tillsammans med de ljuvliga funktionerna.

Recensionen uppdaterades senast den 23:e juli 2020
Se recensionen av OGAWA Smart Jazz Massagestol här.

FAQ

Vilken massagestol är bäst?
Först av allt ska du fråga dig själv vilken sorts massage du föredrar. Nackmassage? Fotmassage? Ska massagen vara mild eller intensiv? Välj modell utefter dina individuella behov.
Vad bör jag överväga innan jag köper en massagestol?
Då massagestolar är rätt så stora ska du alltid först kontrollera att du har plats i ditt hem, att stolen klarar av din vikt och att den inte överstiger din budget.
Kan det vara dåligt att använda en massagestol?
Massagestolar är säkra att använda och för med sig många fördelar. Så länge du följer instruktionerna tar du inga risker när du använder en massagestol, men givetvis ska du inte sitta kvar om det för något skäl känns smärtsamt.

Är en massagestol bra eller dålig?

Att ha en massagestol hemma kan hjälpa dig avsevärt med att lindra stelhet och värk. En stor positiv aspekt är att du själv ställer in vilken typ av massage som intresserar dig: är det helkroppsmassage som gäller eller vill du rikta in dig på ett specifikt område?

Massagestolar är dock inte bara bra för kroppen, utan även för sinnet. Om du har en hektisk vardag och behöver koppla av kan en massagestol utan tvekan lindra stressen och oron.

En bra massagefåtölj kommer inte att vara skadlig eller dålig för dig, och det är fullt möjligt att dra nytta av stolen dagligen. Kika gärna på ett och annat massagestol test för att helt säkert få tag på en elektrisk massagestol eller en annan variant som passar dig perfekt.

Kan jag använda en massagestol, medan jag är gravid?

Det finns ingenting som talar för att det skulle vara farligt att använda en massagestol om du är gravid. Då det inte finns tillräckligt mycket research för att klart och tydligt ge ett svar åt ena eller andra hållet kan det dock rekommenderas att inte använda massagestolar när du är gravid. Om du vill undvika magen och istället rikta in dig på en specifik kroppsdel såsom armarna eller benen kan du istället testa på en händig massagepistol på låg effekt. Om du vill ha en mindre massagefåtölj bör du prova en massagekudde.

Är det värt att köpa en massagestol?

Det är väl värt att satsa på en iwao massagestol om du är stressad under vardagen och behöver ett sätt att koppla av eller om du lider av stelhet i kroppen. Din bästa massagestol är inte långt borta då det finns praktiska modeller inom en lång rad olika prisklasser med varierande program, funktioner och användningsområden.

Är det just fotmassage som du är ute efter och ingen ytterligare massage? Då kanske det istället är bättre att kika på en fotmassagemaskin. Om det dock är helkroppsmassage som intresserar dig finns det mycket som talar för att det är väl värt att satsa på en massagefåtölj.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

OGAWA Smart Vogue Prime Espresso Massagestol - modern design med härliga specialfunktioner och värmeterapi

OGAWA Smart Jazz – Svart Massagestol - 7 automatiska program, värmeterapi och Zero Gravity

OGAWA Master Drive AI – Graphite Massagestol - 5 184 massagekombinationer i ett intelligent och snyggt format

OGAWA Smart Witmo – Svart Massagestol - 3D massage, värmeterapi och 42 inbyggda luftkuddar

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta