Bästa fotmassageapparat - De bästa fotmassageapparaterna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: oktober 16, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Bästa fotmassageapparat - De bästa fotmassageapparaterna enligt experterna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

En fotmassageapparat, även kallad för fotmassagemaskin, gör vardagen lite lyxigare genom att återskapa en riktig spaupplevelse utan att du ens behöver lämna ditt hem. Apparaten erbjuder en riktigt behaglig massage som du sent kommer att glömma, och det enda som krävs av dig är att lägga vantarna på en modell som lever upp till dina standarder.

I vår test har vi sammanställt en lista av de bästa fotmassageapparaterna på marknaden idag. Läs vidare för att hitta en variant som passa dig för att börja njuta av ljuvlig fotmassage!

Senast ändrad:

Den 10/08/2023 inkluderade vi Flowlife Flowfeet Fotmassör i vår artikel om bästa apparater för fotmassage.

Flowlife Flowfeet Fotmassör är en högkvalitativ maskin som har fått enastående beröm från professionella idrottare, familjer och yrkesverksamma för sin förmåga att lindra och läka fotproblem. Maskinen är anpassningsbar och är utrustad med tre olika program och intensitetsnivåer, allt för att återställa även de mest trötta fötterna.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 3 bästa fotmassage-maskiner i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper fotmassage-maskin

 • Typ av massage

  För att välja rätt fotmassageapparat måste man ta hänsyn till flera faktorer, bland annat vilken typ av massage den erbjuder. Några vanliga typer av fotmassage är shiatsumassage och manuell massage samt massage med luftkompression, vattenstrålar eller elektriska massagerullar.

  Shiatsumassage använder tryck- och knådningstekniker för att stimulera tryckpunkter i fötterna. Denna typ av massage är utmärkt för personer som föredrar djupgående massage och vill lindra spänningar och ömhet. Manuell massage är den enklaste typen av fotmassage och innebär att man använder händerna för att gnugga och knåda fötterna. Manuella massageapparater är ofta bärbara och prisvärda, men tenderar att ge en något sämre nivå av lindring än de mer avancerade modellerna.

  Fotmassageapparater med luftkompression använder luftkuddar för att klämma ihop och sedan lossa fötterna, vilket efterliknar känslan av traditionell massage. De tenderar också att vara utrustade med värme- och vibrationsfunktioner. Dessa fotmassageapparater är idealiska för personer som vill ha en mer övergripande massage som täcker ett större område av foten. Modeller med vattenstrålar använder, precis som man hör på namnet, vattenstrålar för att massera fötterna. De skapar en lugnande och avkopplande upplevelse, men är dyra och kräver mer underhåll än andra varianter. Elektriska massagerullar använder en rullande rörelse för att massera. De är vanligtvis också utrustade med värme- och vibrationsfunktioner – precis som modellerna med luftkompression. Modeller med elektriska massagerullar är bra för de som vill ha en mild massage, som inte utsätter fötterna för överdrivet tryck.

 • Funktioner

  Fotmassageapparater har olika tilläggsfunktioner som bidrar till att förbättra hela massageupplevelsen. Vissa modeller erbjuder till exempel värmebehandling, vilket gör att musklerna slappnar av bättre. Detta är perfekt för dem som har kalla fötter eller söker en mer avkopplande massage. Justerbara intensitetsnivåer är också fördelaktigt, inte minst för personer som vill kontrollera trycknivån på fötterna.

  Flera massagelägen, som knådning, rullning eller kompression, gör det möjligt för användarna att variera sin massageupplevelse eller rikta in sig på specifika fotområden. Samtidigt gör en fjärrkontroll det enkelt att ändra inställningar mitt under en session, medan avtagbara kuddar bidrar till smidig rengöring och underhåll av apparaten.

  Olika fotmassageapparater använder olika rörelser, till exempel rullning, knådning eller vibrationer, som var och en riktar sig till olika delar av foten. Andra funktioner som Bluetooth-anslutning, inbyggda högtalare eller justerbar höjd och lutning kan också vara fördelaktigt.

 • Intensitetsnivåer

  Hur många intensitetsnivåer en fotmassageapparat erbjuder varierar från modell till modell; vissa har endast ett fåtal inställningar, medan andra erbjuder ett brett utbud.

  Flera intensitetsnivåer gör det möjligt för användaren att välja en lämplig nivå för sina behov – det ger även större kontroll. Det behöver dock inte nödvändigtvis innebära en bättre massageupplevelse. Fotmassageapparater med låg intensitet är skonsamma och lämpliga för känsliga fötter eller för dem som föredrar mindre intensiv massage.

  Apparater med medelhög intensitet är kraftigare och hjälper till att lindra muskelspänningar och ömhet, medan de med hög intensitet är idealiska för att lindra svår smärta eller spänningar. Dem som är nya med fotmassage rekommenderas att börja med en modell med låg intensitet och därefter gradvis öka denna efter behov.

 • Pris

  Prisvärda fotmassageapparater kostar runt 500 kronor och erbjuder vanligtvis grundläggande funktioner som manuell massage eller luftkompression. Dessa modeller är idealiska för personer som vill få fotmassage utan att det kostar skjortan. De erbjuder dock inte den lindring eller anpassning som de dyrare modellerna gör.

  Dyrare fotmassageapparater kostar runt 2000 kronor, eller mer, och tenderar att erbjuda ett bredare utbud av funktioner, däribland värmebehandling, flera massagelägen och justerbara intensitetsnivåer. Dessa modeller ger ofta en mer anpassningsbar och effektiv massageupplevelse, vilket gör dem lämpliga för personer med specifika massagebehov eller för dem som söker en mer lyxig upplevelse.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner är värdefulla resurser när du ska välja vilken fotmassageapparat du vill köpa. De erbjuder insikter om produktens egenskaper, kvalitet och prestanda, vilket gör det enklare för dig att välja en modell som passar dina behov och preferenser.

  Användarrecensioner erbjuder förstahandsomdömen från dem som redan har köpt och använt produkten, vilket gör dem särskilt pålitliga och användbara. Expertrecensioner ger däremot en mer djupgående analys av egenskaper och prestanda samt innehåller vanligtvis jämförelser med liknande produkter.

  Vi har inkluderat både användar- och expertrecensioner för att hjälpa dig att välja den bästa fotmassageapparaten för dig och dina behov.

arrow-more

Flowlife Flowfeet Fotmassör - Anpassningsbar maskin för fotmassage med tre intensitetsnivåer

Mycket prisvärd

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Flowlife.com har ett 4,6/5 betyg på Trustpilot.com
 • check God recension på Testfamilien.dk
 • check 4,5/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowlife Flowfeet Fotmassör:

 • Inbyggd timer på 15 min på varje program
 • Tre olika program och intensitetsnivåer
 • Behandling med värme och infrarött ljus

Konsumentmagasinets omdöme

Efter en grundlig analys av Flowfeet fotmassageapparat är vi redo att lyfta fram dess utmärkande egenskaper och fördelar. Först och främst tillgodoser dess tre anpassningsbara program olika behov, vilket säkerställer en inställning som passar alla. Det är verkligen dess anpassningsbarhet som skiljer den här fotmassören från mängden, med egenskaper som uppvärmning och tryckapplicering.

I vår undersökning noterade vi dock att den högsta inställningen kan vara en aning intensiv för många användare. Denna intensitet, även om den är en nackdel för några, visar på enhetens styrka för dig som söker en djupare massage. När det gäller storleken kräver Flowfeet visserligen en del utrymme, men med tanke på dess egenskaper och efter att ha gått igenom många användarutlåtanden kan vi dra slutsatsen att Flowlifes Flowfeet fotmassageapparat erbjuder en helhetsupplevelse av fotvård. Vi gör bedömningen att det här är ett bra köp, och en investering i fotkomfort och välbefinnande.

Fördelar

 • Tvättbar insida på fodralet
 • Masserar och värmer fötterna på samma gång
 • Stabil och lätt att använda
 • Mycket justerbar
 • 100 dagars nöjd kund-garanti

Nackdelar

 • Högsta inställningen är lite intensiv för vissa
 • Tar en del plats

Med en inbyggd 15-minuters timer på varje program är Flowfeet speciellt utformad för optimal lindring av trötta fötter. Kom ihåg att bästa resultat kommer med måtta; det rekommenderas inte att köra mer än ett program i rad. Flowfeet-fotmassage är en idealisk följeslagare för dig med en stressig vardag som söker snabb men effektiv avkoppling, eller dig som helt enkelt vill ha enkel tillgång till lugnande fotmassage.

TIPS: För bästa effekt bör du använda Flowfeet fotmassage tre gånger i veckan.

En detaljerad recension av Flowlife Flowfeet Fotmassör

Specifikationer

 • Massagetyp: Infrared, Heat, Air pressure
 • Intensitetsnivåer: 3
 • Max. fotstorlek: 46
 • Strömkälla: Cord
 • Vikt: 6.5 kg

Anpassningsbara massageprogram för alla behov
Flowlifes Flowfeet Fotmassör erbjuder dig inte bara ett, inte två, utan tre olika massageprogram för att tillgodose dina unika behov av fotvård.

 • Program 1: Standardläget, utformat för en lugn och hälsosam upplevelse. Genom att massera hela foten i ett konsekvent rörelsemönster och kombinera det med mjukt tryck från luftkuddar, syftar det här programmet till att lindra de fotspänningar du har hållit fast vid.
 • Program 2: Utformat för dig som söker en mer intensiv massage, detta läge erbjuder en robust massage i kombination med en stretchande effekt från luftkuddarna. Perfekt för dig som behöver lite mer kraft, det används bäst när fötterna redan är uppvärmda och förbereder dem för en djup vävnadseffekt.
 • Program 3: Detta program är särskilt utformat för föryngring och betonar blodcirkulation. Med luftkuddarnas magi avstår det från att massera under fötterna, vilket gör det till det bästa valet för trötta eller svullna fötter.

För att ytterligare förbättra din fotmassageupplevelse kan du kombinera inställningar, intensiteter och funktioner för att uppnå en blandning som känns rätt för dig. Föreställ dig hur bra det känns att uppleva lyxen av värme (tack vare infraröd teknik) och tryckapplicering medan du njuter av din massage.

Innovativa funktioner för en omslutande upplevelse
Utöver sina programmerbara funktioner är Flowfeet fotmassage utformad med största omsorg för sina användare. Den masserar inte bara utan kramar också varsamt och varmt om dina fötter. Underhåll är enkelt, eftersom insidan på apparaten går att tvätta. Vad beträffar hållbarhet och tillförlitlighet, kan du vara säker på dess generösa 100-dagars kundnöjdhetsgaranti och två års garanti. Dessutom kan du förvänta dig en snabb leveranstid på en till tre dagar.

OBS: Passar till fotstorlek max 46.

Vad säger användare om Flowlife Flowfeet Fotmassör?

Efter att ha fördjupat oss i recensioner kan vi med säkerhet sammanfatta de gemensamma åsikterna från användare om Flowfeet fotmassör:

Först och främst har Flowlife.com ett berömvärt betyg på 4,6/5 på Trustpilot.com, vilket innebär stark kundnöjdhet och konsekvent prestanda när det kommer till att leverera förstklassig kvalitet och service.

Om vi dyker djupare ned i personliga erfarenheter kan vi se att även kända fotbollsspelare som Elias Durmaz och Jessica Wick går i god för Flowfeet-massageapparaten och rutinmässigt använder den efter träning för att öka deras återhämtning.

Direkt feedback från användare visar på liknande känslor:

“Den här enheten har varit avgörande i min kamp mot min ihållande hälsporre.”
“Jag har använt Flowfeet fotmassage dagligen, och jag märkte en markant förbättring av mina fötter efter bara några få användningar.”
“Den är värd vartenda öre. Om du kämpar med smärta eller problem i fötterna är den här massageapparaten ett måste.”

Mer om Flowlife Flowfeet Fotmassör

Specifikationer

 • Massagetyp: Infrared, Heat, Air pressure
 • Intensitetsnivåer: 3
 • Max. fotstorlek: 46
 • Strömkälla: Cord
 • Vikt: 6.5 kg

Beurer FM60 - fotmassage med snabb uppvärmning

Bästa fotmassageapparat med shiatsumassage

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer FM60 :

 • Shiatsu-massage med 18 roterande massagehuvuden
 • Justerbar höjd och lutning
 • Anpassningsbar lugnande värmefunktion

Fördelar

 • Mycket enkel att använda
 • Två massageinställningar
 • Hygenisk yta med luftigt nät
 • Praktisk sladdförvaring

Nackdelar

 • Kunde haft fler intensitetsnivåer

En fotmassageapparat som fått mycket beröm av användarna är Beurer FM60. Enligt användarnas många lovord på både Amazon och DasHaus är det här en produkt från tillverkaren Beurer som inte kommer att göra dig besviken. Fotmassageapparaten har en stilren design, erbjuder enkel förvaring samt olika inställningar som garanterar att du kommer att använda apparaten flitigt.

Mer om Beurer FM60

Specifikationer

 • Antal program: 2
 • Strömkälla: Sladd
 • Mått: 43 x 37,5 cm
 • Vikt: 2 kg
 • Intensitetsnivåer: 2

Beurer FM60 är en bekväm fotmassageapparat som alltid finns där för dig när dina ömma fötter är i behov av lite avkoppling. Apparaten erbjuder två olika intensitetsnivåer så att du kan anpassa massagen efter dina preferenser och behov. Denna modell utför shiatsumassage och är därutöver även försedd med en värmefunktion.

Beurer FM60 har en på- och av-knapp som är utrustad med en lampindikator och kan justeras både lutning och höjd. Med en vikt på endast 3,1 kilogram kommer det heller inte att bli några problem att förvara och transportera denna mycket praktiska fotmassageapparat.

TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT - fotmassageapparat med flera program

Bästa fotmassageapparat för förbättrad blodcirkulation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT:

 • Behandlar med både elektriska impulser och infrarött ljus
 • 40 intensitetsnivåer
 • Optimal behandling av RLS

Fördelar

 • Justerbar intensitet
 • Stort programutbud
 • TENS-plattor ingår
 • Lättviktskonstruktion
 • Medföljande fjärrkontroll
 • Praktisk förvaring

Nackdelar

 • Designen är inte den snyggaste

TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT är en prisvärd fotmassageapparat som är smidig att både förvara och transportera. Modellen, som har fått många lovord av användare på TrendRehab, erbjuder dessutom flera olika program och inställningar.

Missa inte chansen att avnjuta fotmassage som aldrig förr med hjälp av TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT.

Mer om TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT

Specifikationer

 • Antal program: 9
 • Strömkälla: Sladd
 • Mått: 35 x 11 x 36 cm
 • Vikt: 2 kg
 • Intensitetsnivåer: 40

Genom att använda TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT kan du främja dina fötters avslappning med en behaglig fotmassage efter dagens tunga arbete.

Denna fotmassageapparat fungerar genom att skicka ut elektriska impulser, varav du kan välja mellan 40 olika intensitetsnivåer. Du kommer alltså att få uppleva elektrisk fotmassage med en apparat som inte kommer att göra dig besviken. Den är dessutom utrustad med infrarött ljus.

Tester och recensioner av fotmassage-maskiner som används i artikeln

Expert- och testkällor

DasHaus

DasHaus är en hemsida som erbjuder nyheter med fokus på flera olika ämnen, bland annat hem, trädgård, ekonomi och elektronik. De publicerar även produktrecensioner för att läsarna ska konsumera varor som passar deras specifika behov.

Du kan se deras recension av Beurer FM60 här.

Reviews.in

Reviews.in är en webbplats där produkter inom olika kategorier recenseras för att läsarna ska hitta varor som passar deras specifika behov och preferenser. Är du ute efter köks- eller sportutrustning, elektronik, utomhusverktyg, barnprylar eller någonting helt annat? Reviews.in står till tjänst oavsett vad det gäller!

Du kan se deras recension av de bästa fotmassageapparaterna här. Artikeln uppdaterades senast den 23:e augusti 2021.

Testfamilien.dk

Testfamilien.dk är en plattform där produkter testas i verkliga förhållanden.

Användare får insikter från omfattande produktutvärderingar, inklusive bedömningar av fotmassageapparater. Det ger konsumenterna en tydligare förståelse för en produkts funktionalitet och värde vid daglig användning. 

Kundrecensioner

Amazon

Amazon har ett brett sortiment med en lång rad olika kategorier från flera olika märken och återförsäljare. Oavsett om du är ute efter köksutrustning, kontorsprylar, kläder, elektronik, leksaker eller smink, är det nästan garanterat att du hittar det hos Amazon.

Du kan se användarrecensionerna av Beurer FM60 här.

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst från Google som gör det möjligt för användare att söka efter, jämföra och handla produkter. Den sammanställer användarrecensioner och ger kunderna en kollektiv syn på produkternas prestanda och tillfredsställelse.

Flowlife Flowfeet Fotmassör – Du kan se recensionerna här.

Trustpilot

Trustpilot är en ledande granskningsplattform där företag och kunder kan mötas.

Användare kan dela sina erfarenheter och ge andra insikter om produkt- och tjänstekvalitet, såsom recensionerna för Flowlife. Denna transparens hjälper potentiella kunder att fatta välgrundade beslut baserade på feedback från kollegor.

FAQ

Vilken är den bästa fotmassageapparaten på marknaden?
Det finns inget enkelt svar på denna fråga, utan det beror på dina personliga preferenser och behov. Apparaterna är nämligen utrustade med olika funktioner och program, till exempel shiatsumassage, infravärme och olika intensitetsnivåer, som gör olika modeller lämpade till olika användare. Du bör därför ta reda på vad du vill ha ut av din fotmassageapparat, för att sedan välja en modell som erbjuder just det.
Genom att massera dina fötter varje kväll ökar du blodcirkulationen vilket i sin tur tillåter din kropp att koppla av efter en lång dags arbete.
Är en fotmassageapparat en bra investering?
Det finns många positiva aspekter med att använda en fotmassageapparat, och därför är det många som utan tvekan anser att det är en produkt som är väl värda att investera i. En fotmassageapparat erbjuder stor njutning till ett överkomligt pris.
Hur väljer jag en bra fotmassageapparat?
Du bör välja en fotmassageapparat som kommer från en välrenommerad tillverkare och som erbjuder alla de funktioner som du vill ha. Om du väljer en av modellerna i vårt test kan du vara säker på att du får en högkvalitativ produkt.

Fördelar med fotmassage

En behaglig fotmassage kan göra under när du känner dig trött och sliten. En av de många positiva aspekterna när det kommer till att använda en fotmassageapparat är att blodcirkulationen, som kanske inte alltid är den bästa om du bär trånga skor eller använder musklerna i fötterna på fel sätt, förbättras markant.

En annan stor fördel är avkopplingen du upplever när du får fotmassage. Med hjälp av en fotmassageapparat kommer du garanterat att koppla av efter din hektiska vardag, och har dessutom någonting att se fram emot varje dag. Detta leder i sin tur till att din sömn att förbättras – särskilt om du använder din apparat innan du går och lägger dig.

Med andra ord: se till att läsa igenom vår topplista ordentligt så att du hittar en fotmassageapparat som passar dig och dina behov så att du dagligen kan njuta av ljuvlig fotbehandling.

Hälsofördelar med fotmassageapparater

Det finns många hälsofördelar med en fotmassageapparat – därför bör du verkligen överväga ett köp av en sådan. Enligt forskning är 73 % av alla psykologiska problem ett resultat av stress, som kan förebyggas med hjälp av massage – inte minst fotmassage. Som pricken över i:et bidrar det även till en bättre nattsömn.

Det är viktigt att veta hur din sinnesstämning kan förbättras av avkoppling – även om det bara är tal om några minuter per dag. Ta tillfället i akt och börja utnyttja fördelarna med massage redan idag – beställ en fotmassageapparat!

Olika typer av fotmassageapparater

Fotmassageapparater kommer i flera modeller och prisklasser, varav den mest simpla är den manuella. En sådan är utrustad med bollar som rullas under dina fötter. Om du däremot vill att din fotmassageapparat ska ha en motor är det den elektriska varianten som gäller. Denna erbjuder normalt sett flera funktioner, bland annat vibrationer.

För ytterligare lyx kan testa en fotmassageapparat som erbjuder shiatsu, som påminner om japansk knådningsmassage. De flesta moderna fotmassageapparaterna är utrustade med infravärme vilket skapar en extra avslappnande upplevelse.

Känner du kanske dig inte helt såld på en fotmassageapparat, men är ändå intresserad av ett verktyg som möjliggör smidig massage i vardagen? Då bör du läsa våra test av massagepistoler, massagekudde och massagestolar.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Flowlife Flowfeet fotmassage-maskin - lyxig massagemaskin med många program

TrendRehab TrendFeet Fotmassage Maskin

Andersson Fotmassage MLM 2.0 Fotmassage Maskin - bjuder på mjukgörande shiatsu-terapi

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta