Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bästa fotmassageapparat - De bästa fotmassageapparaterna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 9, 2024.

Bästa fotmassageapparat - De bästa fotmassageapparaterna enligt experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

En fotmassageapparat, även kallad för fotmassagemaskin, gör vardagen lite lyxigare genom att återskapa en riktig spaupplevelse utan att du ens behöver lämna ditt hem. Apparaten erbjuder en riktigt behaglig massage som du sent kommer att glömma, och det enda som krävs av dig är att lägga vantarna på en modell som lever upp till dina standarder.

I vår test har vi sammanställt en lista av de bästa fotmassageapparaterna på marknaden idag. Läs vidare för att hitta en variant som passa dig för att börja njuta av ljuvlig fotmassage!

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med fyra utmärkta fotmassagemaskiner: MuscleFeet för terapeutisk lindring, Ogawa O.M.G med ett smart handtag för bärbarhet, Beurer FM 60 med 18 massagehuvuden och Homedics Deluxe Shiatsu med 18 roterande kulor för oöverträffad avslappning.

Tidigare ändringar:

10. augusti 2023

Den 10/08/2023 inkluderade vi Flowlife Flowfeet Fotmassör i vår artikel om bästa apparater för fotmassage.

Flowlife Flowfeet Fotmassör är en högkvalitativ maskin som har fått enastående beröm från professionella idrottare, familjer och yrkesverksamma för sin förmåga att lindra och läka fotproblem. Maskinen är anpassningsbar och är utrustad med tre olika program och intensitetsnivåer, allt för att återställa även de mest trötta fötterna.

4. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Fotmassage-maskin Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Flowlife Flowfeet Fotmassör - Anpassningsbar maskin för fotmassage med tre intensitetsnivåer

Mycket prisvärd

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Flowlife.com har ett 4,6/5 betyg på Trustpilot.com
 • check God recension på Testfamilien.dk
 • check 4,5/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Flowlife Flowfeet Fotmassör:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Inbyggd timer på 15 min på varje program
 • Tre olika program och intensitetsnivåer
 • Behandling med värme och infrarött ljus

Konsumentmagasinets omdöme

Efter en grundlig analys av Flowfeet fotmassageapparat är vi redo att lyfta fram dess utmärkande egenskaper och fördelar. Först och främst tillgodoser dess tre anpassningsbara program olika behov, vilket säkerställer en inställning som passar alla. Det är verkligen dess anpassningsbarhet som skiljer den här fotmassören från mängden, med egenskaper som uppvärmning och tryckapplicering.

I vår undersökning noterade vi dock att den högsta inställningen kan vara en aning intensiv för många användare. Denna intensitet, även om den är en nackdel för några, visar på enhetens styrka för dig som söker en djupare massage. När det gäller storleken kräver Flowfeet visserligen en del utrymme, men med tanke på dess egenskaper och efter att ha gått igenom många användarutlåtanden kan vi dra slutsatsen att Flowlifes Flowfeet fotmassageapparat erbjuder en helhetsupplevelse av fotvård. Vi gör bedömningen att det här är ett bra köp, och en investering i fotkomfort och välbefinnande.

Fördelar

 • Tvättbar insida på fodralet
 • Masserar och värmer fötterna på samma gång
 • Stabil och lätt att använda
 • Mycket justerbar
 • 100 dagars nöjd kund-garanti

Nackdelar

 • Högsta inställningen är lite intensiv för vissa
 • Tar en del plats

Med en inbyggd 15-minuters timer på varje program är Flowfeet speciellt utformad för optimal lindring av trötta fötter. Kom ihåg att bästa resultat kommer med måtta; det rekommenderas inte att köra mer än ett program i rad. Flowfeet-fotmassage är en idealisk följeslagare för dig med en stressig vardag som söker snabb men effektiv avkoppling, eller dig som helt enkelt vill ha enkel tillgång till lugnande fotmassage.

TIPS: För bästa effekt bör du använda Flowfeet fotmassage tre gånger i veckan.

En detaljerad recension av Flowlife Flowfeet Fotmassör

Specifikationer

 • Massagetyp: Infrared, Heat, Air pressure
 • Intensitetsnivåer: 3
 • Max. fotstorlek: 46
 • Strömkälla: Cord
 • Vikt: 6.5 kg

Anpassningsbara massageprogram för alla behov
Flowlifes Flowfeet Fotmassör erbjuder dig inte bara ett, inte två, utan tre olika massageprogram för att tillgodose dina unika behov av fotvård.

 • Program 1: Standardläget, utformat för en lugn och hälsosam upplevelse. Genom att massera hela foten i ett konsekvent rörelsemönster och kombinera det med mjukt tryck från luftkuddar, syftar det här programmet till att lindra de fotspänningar du har hållit fast vid.
 • Program 2: Utformat för dig som söker en mer intensiv massage, detta läge erbjuder en robust massage i kombination med en stretchande effekt från luftkuddarna. Perfekt för dig som behöver lite mer kraft, det används bäst när fötterna redan är uppvärmda och förbereder dem för en djup vävnadseffekt.
 • Program 3: Detta program är särskilt utformat för föryngring och betonar blodcirkulation. Med luftkuddarnas magi avstår det från att massera under fötterna, vilket gör det till det bästa valet för trötta eller svullna fötter.

För att ytterligare förbättra din fotmassageupplevelse kan du kombinera inställningar, intensiteter och funktioner för att uppnå en blandning som känns rätt för dig. Föreställ dig hur bra det känns att uppleva lyxen av värme (tack vare infraröd teknik) och tryckapplicering medan du njuter av din massage.

Innovativa funktioner för en omslutande upplevelse
Utöver sina programmerbara funktioner är Flowfeet fotmassage utformad med största omsorg för sina användare. Den masserar inte bara utan kramar också varsamt och varmt om dina fötter. Underhåll är enkelt, eftersom insidan på apparaten går att tvätta. Vad beträffar hållbarhet och tillförlitlighet, kan du vara säker på dess generösa 100-dagars kundnöjdhetsgaranti och två års garanti. Dessutom kan du förvänta dig en snabb leveranstid på en till tre dagar.

OBS: Passar till fotstorlek max 46.

Vad säger användare om Flowlife Flowfeet Fotmassör?

Efter att ha fördjupat oss i recensioner kan vi med säkerhet sammanfatta de gemensamma åsikterna från användare om Flowfeet fotmassör:

Först och främst har Flowlife.com ett berömvärt betyg på 4,6/5 på Trustpilot.com, vilket innebär stark kundnöjdhet och konsekvent prestanda när det kommer till att leverera förstklassig kvalitet och service.

Om vi dyker djupare ned i personliga erfarenheter kan vi se att även kända fotbollsspelare som Elias Durmaz och Jessica Wick går i god för Flowfeet-massageapparaten och rutinmässigt använder den efter träning för att öka deras återhämtning.

Direkt feedback från användare visar på liknande känslor:

“Den här enheten har varit avgörande i min kamp mot min ihållande hälsporre.”
“Jag har använt Flowfeet fotmassage dagligen, och jag märkte en markant förbättring av mina fötter efter bara några få användningar.”
“Den är värd vartenda öre. Om du kämpar med smärta eller problem i fötterna är den här massageapparaten ett måste.”

Mer om Flowlife Flowfeet Fotmassör

Specifikationer

 • Massagetyp: Infrared, Heat, Air pressure
 • Intensitetsnivåer: 3
 • Max. fotstorlek: 46
 • Strömkälla: Cord
 • Vikt: 6.5 kg

MuscleFeet Foot Massage - fotmassagemaskin för terapeutisk lindring

Utmärkt fotmassagemaskin för lugnande värmeterapi

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på MuscleFeet Foot Massage:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Anpassningsbara massageprogram
 • Avancerad värmelampa
 • Bärbar och användarvänlig

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att fotmassagemaskinen MuscleFeet utmärker sig när det gäller fotvård i hemmet eftersom dess mångsidiga massageinställningar erbjuder en exceptionell grad av anpassning. Maskinens främsta fördel är dess unika, temperaturstyrda värmefunktion som ger terapeutisk värme vid precis rätt temperatur. Detta främjar både avslappning och effektivit i varje massagesession. Vidare garanterar maskinens robusta konstruktion att den är långsiktigt hållbar och klarar av frekvent användning.

Medan värmefunktionen är begränsad till ett bestämt temperaturintervall, anser vi att detta är en medveten och genomtänkt designaspekt. Intervallet säkerställer den perfekta temperaturen för komfort och terapi, och uppnår en perfekt avvägning för terapeutiska ändamål.

Sammantaget anser vi att fotmassagemaskinen MuscleFeet erbjuder betydligt mer än vanlig fotmassage; enligt oss ger den en omfattande upplevelse av fotvård.

Fördelar

 • Erbjuder mångsidiga massageinställningar
 • Inkluderar en unik, temperaturstyrd värmefunktion
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Tillverkad av högkvalitativa material för att klara regelbunden användning

Nackdelar

 • Värmefunktionen är begränsad till ett specifikt temperaturintervall

Fotmassagemaskinen MuscleFeet har en avancerad värmelampa som lindrar kronisk smärta i fötterna, oavsett om du lider av plantar fasciit eller artrit. Genom att hålla en lugnande temperatur på 45-50 °C förhöjer maskinen din massage samtidigt som den främjar ökat blodflöde, vilket ger en djup och effektiv behandling.

Recension: En detaljerad recension av MuscleFeet Foot Massage

Specifikationer

 • Massageform: Rullande, shiatzu
 • Intensitetsnivåer: 3 st
 • Max. fotstorlek: ?
 • Effekt: 30 W
 • Vikt: 7,74 kg

Personlig komfort

Om du upplever obehag av kroniska fotbesvär eller söker en djupare avslappning är fotmassagemaskinen MuscleFeet en framstående lösning. Maskinen erbjuder tre olika massageprogram, alla med justerbar styrka, så att du kan anpassa din massage efter dina personliga preferenser. Den erbjuder även tre hastigheter för rullande massage och shiatsumassage samt olika nivåer av kompressionsstyrka. Vidare har enheten en värmeinställning som kan aktiveras efter tycke och smak, vilket ytterligare utökar utbudet av behandlingsalternativ. Detta säkerställer att varje session kan anpassas exakt till individuella behov av fotvård, vilket understryker massagemaskinens mångsidighet och användarcentrerade design.

Praktisk och pålitlig komfort i hemmet

Fotmassagemaskinen MuscleFeet är utformad för att vara portabel och användarvänlig. Maskinens kompakta storlek och låga vikt gör den enkel att transportera och passar perfekt i olika boendemiljöer. Den är dessutom CE-certifierad, vilket garanterar kvalitet och säkerhet vid användning i hemmet. Vi anser att maskinens heltäckande garanti på två år, som omfattar tillverkningsfel och tekniska problem, är ett starkt bevis på dess hållbarhet och kvalitet. Detta engagemang för pålitlighet och kundnöjdhet är vad som skiljer massagemaskinen MuscleFeet på den konkurrenskraftiga marknaden.

Observera: Vi rekommenderar att använda fotmassagemaskinen MuscleFeet innan du går och lägger dig, särskilt om du är en nattuggla. Genom att använda massagemaskinen i ett svagt upplyst rum innan du ska sova främjar du god blodcirkulationen i dina fötter, vilket förutsätter en vilsam natt.

Mer om MuscleFeet Foot Massage

Specifikationer

 • Massageform: Rullande, shiatzu
 • Intensitetsnivåer: 3 st
 • Max. fotstorlek: ?
 • Effekt: 30 W
 • Vikt: 7,74 kg

TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT - fotmassageapparat med flera program

Bästa fotmassageapparat för förbättrad blodcirkulation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Behandlar med både elektriska impulser och infrarött ljus
 • 40 intensitetsnivåer
 • Optimal behandling av RLS

Fördelar

 • Justerbar intensitet
 • Stort programutbud
 • TENS-plattor ingår
 • Lättviktskonstruktion
 • Medföljande fjärrkontroll
 • Praktisk förvaring

Nackdelar

 • Designen är inte den snyggaste

TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT är en prisvärd fotmassageapparat som är smidig att både förvara och transportera. Modellen, som har fått många lovord av användare på TrendRehab, erbjuder dessutom flera olika program och inställningar.

Missa inte chansen att avnjuta fotmassage som aldrig förr med hjälp av TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT.

Mer om TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT

Specifikationer

 • Antal program: 9
 • Strömkälla: Sladd
 • Mått: 35 x 11 x 36 cm
 • Vikt: 2 kg
 • Intensitetsnivåer: 40

Genom att använda TrendRehab Cirkulationstrimmare-121-CT kan du främja dina fötters avslappning med en behaglig fotmassage efter dagens tunga arbete.

Denna fotmassageapparat fungerar genom att skicka ut elektriska impulser, varav du kan välja mellan 40 olika intensitetsnivåer. Du kommer alltså att få uppleva elektrisk fotmassage med en apparat som inte kommer att göra dig besviken. Den är dessutom utrustad med infrarött ljus.

Ogawa O.M.G - fotmassagemaskin med smart handtag för enkel transport

Utmärkt fotmassagemaskin för djupgående behandling

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ogawa O.M.G:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Integration av zonterapi
 • Levererar heltäckande fotmassage
 • Enkel att använda och transportera

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G en utmärkt lösning för dig som värdesätter komfort och bekvämlighet för att lindra smärta i dina fötter. Vi gillar maskinens effektiva kapacitet att lindra smärta genom att utnyttja reflexologi för att rikta in sig på viktiga områden i foten, vilket ger en lugnande upplevelse. Användarvänligheten är en annan fördel, tack vare de intuitiva kontrollerna som gör enheten lättanvänd för användare i alla åldrar och med olika tekniska färdigheter. Den bärbara designen säkerställer dessutom att behandlingen inte är begränsad till bara en plats, utan att du kan njuta av den var du än befinner dig. Vi anser att detta gör den till en mångsidig följeslagare för både hem och resa.

Fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G passar en mängd olika användare – från idrottare som behöver återhämtning efter träningen till kontorsarbetare som vill koppla av efter en lång dag. Kort sagt anser vi att maskinen uppfyller alla tänkbara behov med precision. Trots att varaktigheten av massagen kan upplevas som något kort, anser vi att detta är en genomtänkt detalj för att främja säkra användningsintervall. Det är dessutom enkelt att starta om maskinen för att utnyttja flera sessioner, vilket effektivt löser detta problem utan att kompromissa med säkerheten.

Sammanfattningsvis anser vi att fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G kombinerar funktionalitet med användarsäkerhet, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som vill öka ditt välbefinnande genom fotmassage.

Fördelar

 • Effektiv smärtlindring
 • Användarvänlig
 • Bärbar design
 • Lämplig för ett brett spektrum av användare

Nackdelar

 • Massagens varaktighet kan upplevas som något kort

Om du kämpar med ömma, trötta fötter efter långa dagar är fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G något för dig. Den här maskinen erbjuder en omfattande massage som riktar sig mot fem kritiska områden: framfot, fotvalv, häl, fotbrygga och anklar. Tillsammans med den lugnande värmefunktionen levererar maskinen en återhämtande upplevelse där varje smärtpunkt behandlas.

Recension: En detaljerad recension av Ogawa O.M.G

Specifikationer

 • Massageform: Zonterapi, rullande, skrapande
 • Intensitetsnivåer: 3 st
 • Max. fotstorlek: ?
 • Effekt: 45 W
 • Vikt: 6 kg

Helhetsbehandling med reflexologi

Vi anser att fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G utmärker sig med sin heltäckande fotterapi. Maskinen integrerar reflexologiska principer som stimulerar akupressurpunkter i fötterna, vilket förbättrar både blodcirkulationen och den allmänna hälsan. Förutom reflexologi erbjuder maskinen två andra massageprogram: skrapning och rullning. Varje program har tre intensitetsnivåer, vilket innebär att du kan anpassa din massage efter dina specifika behov och preferenser. Den avancerade värmefunktionen med termoterapi har två värmenivåer, varav den högsta är 45 °C. Massagemaskinens värmefunktion hjälper inte bara till att lindra smärta, utan förbättrar också blodcirkulationen och ger välbehövlig värme för kalla fötter.

Enkelhet och effektivitet i designen

Användarvänlighet är en annan viktig aspekt av fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G. Maskinens förenklade kontroller gör det smidigt att växla mellan funktioner, justera intensitetsnivåer och applicera värme, vilket garanterar en användarvänlig upplevelse även om du inte är tekniskt kunnig. Maskinens bärbara design, som kännetecknas av dess lätta vikt och smarta handtag, underlättar dessutom transport. Detta låter dig njuta av en terapeutisk fotmassage var du än befinner dig. Slutligen är enhetens effektiva strömförbrukning, med en kapacitet på bara 45 watt och en standard drifttid på 15 minuter, en perfekt balans för optimal prestanda. Vi anser att dessa funktioner inte bara understryker Ogawa O.M.G:s engagemang för bekvämlighet och hållbarhet, utan även gör den tillgänglig för ett brett spektrum av användare, oavsett om du söker lindring för kroniska fotbesvär eller letar efter effektiv avslappning.

Tips: Innan du påbörjar din fotmassage ska du använda ett fotreflexschema för att identifiera viktiga tryckpunkter som motsvarar olika områden på kroppen som du vill behandla, till exempel huvudet, nacken eller nedre delen av ryggen. Börja massagen med att trycka på dessa specifika punkter på fötterna i cirka 30 sekunder med mjuka, cirkulära rörelser. På så sätt förbereder du dina fötter för den riktiga massagen samtidigt som du hjälper till att aktivera reflexområdena mer effektivt. Detta förbättrar maskinens kapacitet att stimulera dessa punkter under massagen.

Vad säger användare och experter om Ogawa O.M.G?

Användarna är mycket nöjda med fotmassagemaskinen Ogawa O.M.G, särskilt dess effektivitet och höga kvalitet. De framhåller maskinens kapacitet att erbjuda betydande lindring av fotsmärta, vilket är särskilt fördelaktigt för dig som lider av kroniskt obehag. Den snabba leveransen och den responsiva servicen från tillverkaren lovordas också, vilket användarna menar förbättrar den totala köpupplevelsen.

En användare skriver att han köpte massagemaskinen som en present till sina föräldrar. Han fortsätter: “Köpte den till mina snart 60-åriga föräldrar och de älskar den verkligen”. Vi tycker att detta understryker maskinens användning för en bred åldersgrupp och att den levererar vad den lovar.

Berömmet sträcker sig bortom själva produkten och omfattar även aspekter som prisvärdhet och viljan att göra ett återköp. Detta tyder på ett starkt förtroende för både produkten och tillverkaren.

Mer om Ogawa O.M.G

Specifikationer

 • Massageform: Zonterapi, rullande, skrapande
 • Intensitetsnivåer: 3 st
 • Max. fotstorlek: ?
 • Effekt: 45 W
 • Vikt: 6 kg

Beurer FM 60 - fotmassagemaskin med 18 massagehuvuden

Utmärkt fotmassagemaskin för många användare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer FM 60:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 18 massagehuvuden
 • Två massagehastigheter och massagefunktioner
 • Justerbar värmefunktion

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår omfattande granskning kan vi dra slutsatsen att Beurer FM 60 verkligen är en anmärkningsvärd modell på marknaden av fotmassagemaskiner. Dess utmärkande egenskaper, däribland dess shiatsumassagehuvuden, användarvänliga drift och integrerade infraröda ljuspunkter, möter alla behov för dig som söker en avslappnande fotmassage.

Det är emellertid värt att notera att Beurer FM 60 endast kan hantera fötter upp till skostorlek EU 44. Eftersom andra modeller på marknaden går upp till storlek EU 47, kan denna aspekt begränsa maskinens användningsområde något. Vi anser dock inte att detta bör avskräcka dig vars fötter passar i maskinen. Sammantaget är Beurer FM 60 är en utmärkt fotmassagemaskin tack vare dess multifunktionalitet, användarvänlighet och avkopplande kapacitet.

Fördelar

 • Kan vinklas till önskad position
 • Praktisk sladdförvaring
 • Nätmaterial som andas
 • På- och av-knapp med färgad LED-belysning

Nackdelar

 • Värmefunktionen är automatiskt aktiverad på den intensiva massageinställningen
 • Endast lämplig upp till skostorlek EU 44

Fotmassagemaskinen Beurer FM 60 är utrustad med totalt 18 massagehuvuden, varav respektive fot behandlas med nio vardera. Massagehuvudena är strategiskt grupperade i tre för riktad behandling. Du kommer att uppleva en trio av massagehuvuden som lugnar dina hälar, en trio som behandlar mitten av dina fötter och en trio som lindrar framsidan. Den här designen säkerställer en djupgående massage som effektivt löser spänningar och tränger djupt in i musklerna.

Recension: En detaljerad recension av Beurer FM 60

Specifikationer

 • Massageform: Shiatsu, knådande, värme
 • Intensitetsnivåer: 2 st
 • Max. fotstorlek: EU 44
 • Strömkälla: Sladd
 • Vikt: 2,1 kg

Terapeutisk shiatsumassage

För många väcker tanken på fotmassage föreställningen om en varm, vattenfylld bassäng. Beurer FM 60 bryter dock mot denna föreställning och erbjuder en unik upplevelse med fokus på den terapeutiska effekten av shiatsumassage. Massagemaskinen är utformad för att rikta in sig på reflexpunkterna under dina fötter och kombinerar funktionalitet med komfort, vilket garanterar att du får perfekt avkoppling efter en lång dag. Eftersom Beurer FM 60 inte använder vatten förlitar maskinen sig helt på sina shiatsu-massagehuvuden. Det ger en djup och uppfriskande massage som stimulerar och lugnar trötta muskler.

Bekväm och anpassningsbar drift

För att du ska kunna njuta fullt ut av fördelarna med fotmassagemaskinen Beurer FM 60 ska du nyttja dess justerbara funktioner som låter dig anpassa din massage. Du kan välja mellan två olika hastigheter efter din komfortnivå, och för kyliga nätter eller för ett extra lager av avslappning kan du aktivera värmefunktionen. Den här fotmassagemaskinen utmärker sig också när det gäller bekvämlighet. Tack vare den intuitiva styrningen med fötterna behöver du aldrig böja dig ner. Den blå lampan indikerar en standardmassage, medan den röda lampan indikerar en uppvärmd och snabb session. Du kan även justera vinkeln för en perfekt passform med de höjdjusterbara fötterna.

Vad säger användare och experter om Beurer FM 60?

Vi har granskat en rad olika recensioner av fotmassagemaskinen Beurer FM 60 och kan därför konstatera att det finns några gemensamma nämnare bland användarna.

Många användare är nöjda med fotmassagemaskinens multifunktionalitet. En användare skriver till och med att maskinen representerar ”mångsidighet när den är som bäst”. Beurer FM 60 är inte begränsad till bara fotmassage, utan kan även användas för rygg och ben. En annan användare framhåller dess “enkla drift och hantering, även för personer med liten teknisk kunskap.”

En del påpekade att värmefunktionen aktiveras automatiskt med inställningen för intensiv massage och inte kan manövreras separat. Det är dock värt att notera att denna integrerade inställning är avsiktligt utformad för en optimerad upplevelse, vilket säkerställer att användarna drar nytta av samverkan mellan värme och intensitet för maximal avkoppling.

Mer om Beurer FM 60

Specifikationer

 • Massageform: Shiatsu, knådande, värme
 • Intensitetsnivåer: 2 st
 • Max. fotstorlek: EU 44
 • Strömkälla: Sladd
 • Vikt: 2,1 kg

Homedics Deluxe Shiatsu - fotmassagemaskin med 18 roterande kulor

Bästa fotmassagemaskin för kronisk fotsmärta

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Homedics Deluxe Shiatsu:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • 18 roterande massagebollar
 • Styrning med bara en knapp
 • Programmerad för användning i upp till 20 minuter

Konsumentmagasinets omdöme

Vi är, precis som användarna och experterna, positiva till fotmassagemaskinen HoMedics Deluxe Shiatsu. Maskinen ger med sina 18 roterande kulor en uppfriskande shiatsumassage som täcker hela fotbasen. Detta är särskilt fördelaktigt för dig med krävande rutiner eller tillstånd som plantar fasciit, eftersom det ger påtaglig lindring och komfort.

Trots att en del användare påpekar att maskinen tenderar att vara något högljudd. anser vi att dess terapeutiska fördelar vida överväger detta smärre obehag. Faktum är att det svaga brummandet kan påminna dig om det kraftfulla läkande arbete som maskinen gör för dina trötta fötter. Sammantaget anser vi att fotmassagemaskinen HoMedics Deluxe Shiatsu erbjuder en utmärkt kombination av funktionalitet, design och prisvärdhet. Detta gör den till ett utmärkt val för dig som eftersträvar effektiv fotbehandling på kort tid.

Fördelar

 • Hjälper till med blodcirkulationsproblem
 • Användarvänlig manövrering med "tå-touch"
 • Enkelt att flytta foten i maskinen för att få riktad behandling på specifika punkter
 • Robust konstruktion

Nackdelar

 • Insidan går inte att rengöra
 • Kan upplevas som något högljudd

Om du idrottar och vill ha lindring efter intensiva träningspass, eller om du har en hektisk livsstil och behöver daglig återhämtning för dina fötter, är fotmassagemaskinen Homedics Deluxe Shiatsu den perfekta lösningen. Denna avancerade massagemaskin är utrustad med 18 roterande bollar i två uppsättningar om nio, vilket ger en omfattande shiatsumassage. Maskinen är noggrant inriktad på hela fotbasen och ger en grundlig och uppfriskande behandling.

Recension: En detaljerad recension av Homedics Deluxe Shiatsu

Specifikationer

 • Massageform: Shiatsu, värme
 • Intensitetsnivåer: 1 st
 • Max. fotstorlek: ?
 • Strömkälla: Sladd
 • Vikt: 2,5 kg

Ett välkänt namn inom massageterapi

HoMedics grundades år 1987 och är sedan dess ett välkänt namn när det kommer till massageprodukter för hemmet. Med decennier av erfarenhet och innovation ser varumärket till att varje produkt, inklusive deras fotmassagemaskin Deluxe Shiatsu, återspeglar kvalitet och expertis.

Användarvänliga funktioner för ultimat avkoppling

Den här fotmassagemaskinen är utrustad med en enda knapp för flera funktioner, vilket gör den enkel att använda även om du bara trycker med foten. Trycker du en gång startar du massagen och trycker du två gånger aktiverar du värmefunktionen. Trycker du en tredje gång stänger du av massagen. HoMedics Deluxe Shiatsu erbjuder en smidig upplevelse, oavsett om du lutar dig tillbaka hemma eller tar en paus på kontoret.

Säkerhet och välbefinnande i kombination

Som alla välrenommerade varumärken prioriterar HoMedics alltid ditt välbefinnande. De rekommenderar därför en 20-minutersgräns per massagesession, vilket säkerställer optimal avslappning utan överdrift. Om du skulle tappa bort tiden behöver du inte oroa dig! Enheten är programmerad med automatisk avstängning för att garantera din säkerhet.

Vad säger användare och experter om Homedics Deluxe Shiatsu?

Både användare och experter menar att fotmassagemaskinen Homedics Deluxe Shiatsu känns lyxig, samtidigt som den har blivit nödvändig för många i vardagen. Maskinen framhålls dessutom som otroligt prisvärd.

Flera användare, särskilt de som lider av plantar fasciit eller står mycket dagligen, har upplevt en enorm lindring av obehag i fötter och ben. En användare skriver: “Jag står långa perioder varje dag och får otroligt ömma och värkande fötter och ben. Jag har använt den här maskinen nästan varje dag i 20 minuter – vilken skillnad!” En annan användare instämmer: “Efter att jag har kommit hem från jobbet under de två senaste veckorna, det vill säga sedan min produkt levererades, har det första jag har gjort varit att starta maskinen för att koppla av i 15 minuter. Den lindrar verkligen min fotsmärta.”

Mer om Homedics Deluxe Shiatsu

Specifikationer

 • Massageform: Shiatsu, värme
 • Intensitetsnivåer: 1 st
 • Max. fotstorlek: ?
 • Strömkälla: Sladd
 • Vikt: 2,5 kg

5 saker att tänka på innan du köper fotmassage-maskin

 • Typ av massage

  För att välja rätt fotmassageapparat måste man ta hänsyn till flera faktorer, bland annat vilken typ av massage den erbjuder. Några vanliga typer av fotmassage är shiatsumassage och manuell massage samt massage med luftkompression, vattenstrålar eller elektriska massagerullar.

  Shiatsumassage använder tryck- och knådningstekniker för att stimulera tryckpunkter i fötterna. Denna typ av massage är utmärkt för personer som föredrar djupgående massage och vill lindra spänningar och ömhet. Manuell massage är den enklaste typen av fotmassage och innebär att man använder händerna för att gnugga och knåda fötterna. Manuella massageapparater är ofta bärbara och prisvärda, men tenderar att ge en något sämre nivå av lindring än de mer avancerade modellerna.

  Fotmassageapparater med luftkompression använder luftkuddar för att klämma ihop och sedan lossa fötterna, vilket efterliknar känslan av traditionell massage. De tenderar också att vara utrustade med värme- och vibrationsfunktioner. Dessa fotmassageapparater är idealiska för personer som vill ha en mer övergripande massage som täcker ett större område av foten. Modeller med vattenstrålar använder, precis som man hör på namnet, vattenstrålar för att massera fötterna. De skapar en lugnande och avkopplande upplevelse, men är dyra och kräver mer underhåll än andra varianter. Elektriska massagerullar använder en rullande rörelse för att massera. De är vanligtvis också utrustade med värme- och vibrationsfunktioner – precis som modellerna med luftkompression. Modeller med elektriska massagerullar är bra för de som vill ha en mild massage, som inte utsätter fötterna för överdrivet tryck.

 • Funktioner

  Fotmassageapparater har olika tilläggsfunktioner som bidrar till att förbättra hela massageupplevelsen. Vissa modeller erbjuder till exempel värmebehandling, vilket gör att musklerna slappnar av bättre. Detta är perfekt för dem som har kalla fötter eller söker en mer avkopplande massage. Justerbara intensitetsnivåer är också fördelaktigt, inte minst för personer som vill kontrollera trycknivån på fötterna.

  Flera massagelägen, som knådning, rullning eller kompression, gör det möjligt för användarna att variera sin massageupplevelse eller rikta in sig på specifika fotområden. Samtidigt gör en fjärrkontroll det enkelt att ändra inställningar mitt under en session, medan avtagbara kuddar bidrar till smidig rengöring och underhåll av apparaten.

  Olika fotmassageapparater använder olika rörelser, till exempel rullning, knådning eller vibrationer, som var och en riktar sig till olika delar av foten. Andra funktioner som Bluetooth-anslutning, inbyggda högtalare eller justerbar höjd och lutning kan också vara fördelaktigt.

 • Intensitetsnivåer

  Hur många intensitetsnivåer en fotmassageapparat erbjuder varierar från modell till modell; vissa har endast ett fåtal inställningar, medan andra erbjuder ett brett utbud.

  Flera intensitetsnivåer gör det möjligt för användaren att välja en lämplig nivå för sina behov – det ger även större kontroll. Det behöver dock inte nödvändigtvis innebära en bättre massageupplevelse. Fotmassageapparater med låg intensitet är skonsamma och lämpliga för känsliga fötter eller för dem som föredrar mindre intensiv massage.

  Apparater med medelhög intensitet är kraftigare och hjälper till att lindra muskelspänningar och ömhet, medan de med hög intensitet är idealiska för att lindra svår smärta eller spänningar. Dem som är nya med fotmassage rekommenderas att börja med en modell med låg intensitet och därefter gradvis öka denna efter behov.

 • Pris

  Prisvärda fotmassageapparater kostar runt 500 kronor och erbjuder vanligtvis grundläggande funktioner som manuell massage eller luftkompression. Dessa modeller är idealiska för personer som vill få fotmassage utan att det kostar skjortan. De erbjuder dock inte den lindring eller anpassning som de dyrare modellerna gör.

  Dyrare fotmassageapparater kostar runt 2000 kronor, eller mer, och tenderar att erbjuda ett bredare utbud av funktioner, däribland värmebehandling, flera massagelägen och justerbara intensitetsnivåer. Dessa modeller ger ofta en mer anpassningsbar och effektiv massageupplevelse, vilket gör dem lämpliga för personer med specifika massagebehov eller för dem som söker en mer lyxig upplevelse.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner är värdefulla resurser när du ska välja vilken fotmassageapparat du vill köpa. De erbjuder insikter om produktens egenskaper, kvalitet och prestanda, vilket gör det enklare för dig att välja en modell som passar dina behov och preferenser.

  Användarrecensioner erbjuder förstahandsomdömen från dem som redan har köpt och använt produkten, vilket gör dem särskilt pålitliga och användbara. Expertrecensioner ger däremot en mer djupgående analys av egenskaper och prestanda samt innehåller vanligtvis jämförelser med liknande produkter.

  Vi har inkluderat både användar- och expertrecensioner för att hjälpa dig att välja den bästa fotmassageapparaten för dig och dina behov.

arrow-more

FAQ

Vilken är den bästa fotmassageapparaten på marknaden?
Det finns inget enkelt svar på denna fråga, utan det beror på dina personliga preferenser och behov. Apparaterna är nämligen utrustade med olika funktioner och program, till exempel shiatsumassage, infravärme och olika intensitetsnivåer, som gör olika modeller lämpade till olika användare. Du bör därför ta reda på vad du vill ha ut av din fotmassageapparat, för att sedan välja en modell som erbjuder just det.
Genom att massera dina fötter varje kväll ökar du blodcirkulationen vilket i sin tur tillåter din kropp att koppla av efter en lång dags arbete.
Är en fotmassageapparat en bra investering?
Det finns många positiva aspekter med att använda en fotmassageapparat, och därför är det många som utan tvekan anser att det är en produkt som är väl värda att investera i. En fotmassageapparat erbjuder stor njutning till ett överkomligt pris.
Hur väljer jag en bra fotmassageapparat?
Du bör välja en fotmassageapparat som kommer från en välrenommerad tillverkare och som erbjuder alla de funktioner som du vill ha. Om du väljer en av modellerna i vårt test kan du vara säker på att du får en högkvalitativ produkt.

Fördelar med fotmassage

En behaglig fotmassage kan göra under när du känner dig trött och sliten. En av de många positiva aspekterna när det kommer till att använda en fotmassageapparat är att blodcirkulationen, som kanske inte alltid är den bästa om du bär trånga skor eller använder musklerna i fötterna på fel sätt, förbättras markant.

En annan stor fördel är avkopplingen du upplever när du får fotmassage. Med hjälp av en fotmassageapparat kommer du garanterat att koppla av efter din hektiska vardag, och har dessutom någonting att se fram emot varje dag. Detta leder i sin tur till att din sömn att förbättras – särskilt om du använder din apparat innan du går och lägger dig.

Med andra ord: se till att läsa igenom vår topplista ordentligt så att du hittar en fotmassageapparat som passar dig och dina behov så att du dagligen kan njuta av ljuvlig fotbehandling.

Hälsofördelar med fotmassageapparater

Det finns många hälsofördelar med en fotmassageapparat – därför bör du verkligen överväga ett köp av en sådan. Enligt forskning är 73 % av alla psykologiska problem ett resultat av stress, som kan förebyggas med hjälp av massage – inte minst fotmassage. Som pricken över i:et bidrar det även till en bättre nattsömn.

Det är viktigt att veta hur din sinnesstämning kan förbättras av avkoppling – även om det bara är tal om några minuter per dag. Ta tillfället i akt och börja utnyttja fördelarna med massage redan idag – beställ en fotmassageapparat!

Olika typer av fotmassageapparater

Fotmassageapparater kommer i flera modeller och prisklasser, varav den mest simpla är den manuella. En sådan är utrustad med bollar som rullas under dina fötter. Om du däremot vill att din fotmassageapparat ska ha en motor är det den elektriska varianten som gäller. Denna erbjuder normalt sett flera funktioner, bland annat vibrationer.

För ytterligare lyx kan testa en fotmassageapparat som erbjuder shiatsu, som påminner om japansk knådningsmassage. De flesta moderna fotmassageapparaterna är utrustade med infravärme vilket skapar en extra avslappnande upplevelse.

Känner du kanske dig inte helt såld på en fotmassageapparat, men är ändå intresserad av ett verktyg som möjliggör smidig massage i vardagen? Då bör du läsa våra test av massagepistoler, massagekudde och massagestolar.

Är kylterapi ett bra komplement till fotmassage?

Kuldeterapi i et isbad kan vara särskilt fördelaktigt för att främja återhämtningen av fötterna efter intensiv träning eller långvarig belastning. Isbadet hjälper till att minska inflammation och svullnad i fötterna genom att kyla ned vävnaderna och minska blodflödet till det drabbade området. Genom att sänka temperaturen i fötterna minskar också smärtan och obehaget som kan uppstå efter ansträngning.

Den kalla temperaturen i isbadet kan också bidra till att minska muskelspänningar och lindra trötthet i fötterna. Genom att exponera fötterna för kyla stimuleras också blodcirkulationen när man kommer upp från isbadet, vilket kan hjälpa till att transportera bort slaggprodukter och främja läkningsprocessen.

Om man överväger att använda isbad för att främja återhämtningen av fötterna är det viktigt att vara medveten om olika faktorer som kan påverka upplevelsen, såsom vattenkvalitet, temperatur och säkerhet. Att läsa en artikel om de bästa isbadspraktikerna kan ge värdefull information och vägledning för att få ut det mesta av upplevelsen och säkerställa en effektiv återhämtning för fötterna.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta