Locktång - Bäst i test: Guide till de bästa locktängerna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: januari 11, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Locktång - Bäst i test: Guide till de bästa locktängerna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här artikeln tar vi en närmare titt på marknadens bästa locktänger. Vi har letat upp testvinnande modellerna genom att undersöka och analysera oberoende granskningar utförda av välrenommerade tidningar som riktar sitt innehåll mot vardagliga konsumenter. Därefter undersöker vi de olika locktängerna var för sig för att ta reda på specifikationer, funktioner samt eventuella för- och nackdelar för att kunna hjälpa dig att hitta en modell som passar bäst till dina behov.

Observera att vi på Konsumentmagasinet inte testar produkter själva, utan istället sammanställer resultat från opartiska tester för att erbjuda våra läsare en tydlig överblick av de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

Den 22/05/2023 lade vi till Comforth Scandinavia’s Curler i vår artikel över locktänger. Locktången Comforth är en mångsidig locktång som tack vare sina fyra temperaturinställningar kan anpassas till olika hårtyper. Comforth locktång är dessutom enkel att bära med sig och med sin automatiska lockfunktion är den ett bra val för människor med en hektisk vardag.

Tidigare ändringar:

3. maj 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av locktängerna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

28. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa locktängerna i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda locktängerna

5 saker att tänka på innan du köper

 • Storlek

  De vanligaste storlekarna på locktängers värmeelement är 19, 25, 32 samt 38 millimeter. När du ska välja storlek är det viktigt att du tar hänsyn till din hårlängd och vilken typ av lockar eller vågor du vill uppnå. Mindre tänger skapar tätare lockar, medan större skapar lösa vågor. Rätt storlek kan också hjälpa dig att uppnå den frisyr du vill ha, oavsett om det är en klassisk, studsig lock eller avslappnade beach waves.

  Ett värmeelement på 19 millimeter är bäst för att skapa täta, spiralformade lockar eller definierade lockar i kort hår. Det kan även ge volym till mycket fint hår. 25 millimeter är en mångsidig storlek och används oftast för att skapa klassiska, studsiga lockar eller lösa vågor. Den fungerar bra på i princip alla hårlängder och hårtyper. En storlek på 32 millimeter skapar vågor som är något lösare och är idealisk för att uppnå volym och fyllighet till medellångt till långt hår. Ett värmeelement på 38 millimeter är störst av de vanligaste storlekarna och är bäst för att skapa lösa beach waves eller ge volym till långt och tjockt hår.

 • Temperaturinställningar

  Att använda en locktång med justerbara temperaturinställningar och att välja rätt temperatur för din hårtyp är viktigt för att undvika skador och uppnå önskat resultat. Fint eller tunt hår är känsligare för värme och därför rekommenderas det att använda en temperaturinställning mellan 90 och 120 °C för att undvika att skada håret. Om du har mellan- eller normaltjockt hår rekommenderas en temperaturinställning mellan 150 och 180 °C. Detta är tillräckligt för att skapa vackra lockar utan att skada håret. Tjockt eller grovt hår tål högre temperaturer och därför är en temperaturinställning mellan 180 och 200 °C nödvändigt för att skapa hållbara lockar. Det är dock viktigt att inte överskrida 200 °C eftersom det kan orsaka betydande skador på håret.

  Att använda en värmeskyddande produkt är också att rekommendera för att minimera värmeskador på håret. Med rätt temperaturinställningar och rätt skötsel kan locktänger vara ett säkert och effektivt verktyg för att skapa vackra, friska lockar.

 • Funktioner

  Många locktänger, särskilt de som är av premiumkvalitet, erbjuder ytterligare funktioner och tillbehör. En automatisk avstängningsfunktion är en bra säkerhetsåtgärd som garanterar att din locktång stängs av efter en viss tid. Detta förhindrar eventuella olyckor om du oavsiktligt skulle glömma att stänga av apparaten.

  En annan användbar funktion är en värmebeständig handske, vilket är särskilt användbart för dem som aldrig har använt en locktång tidigare eller har känslig hud. Handsken skyddar din hud från värmen, vilket gör att du kan locka håret utan risk för brännskador på händerna. Många locktänger levereras med en väska för förvaring och transport, vilket är användbart för att hålla din produkt i gott skick och förhindra eventuella skador och olyckor.

  Vissa locktänger har en tång med mineral- eller silkesinblandning, vilket bidrar till att förbättra ditt hårs hälsa och utseende genom att tillföra fukt och minska statisk elektricitet. Detta är bara några av de många funktioner och tillbehör som du bör tänka på när du ska köpa en locktång.

 • Pris

  Locktänger kan variera avsevärt i pris. Det finns modeller som kostar så lite som 300 kronor, till dem som kostar över 2 000 kronor. Budgetvänliga locktänger tenderar att sakna några av de avancerade funktionerna och högkvalitativa materialen som återfinns hos dyrare modeller, men kan ändå ge vackra, långvariga lockar. De har vanligtvis enkla kontroller och färre värmeinställningar samt är tillverkade av material av lägre kvalitet. Däremot är de lämpliga för nybörjare eller de som har en begränsad budget.

  Dyra locktänger är ofta utrustade med avancerad teknik, till exempel flera värmeinställningar, automatisk avstängning och utbytbara tänger. De är vanligtvis tillverkade av högkvalitativa material, vilket resulterar i en bättre hållbarhet. Dessutom kan dyra locktänger ha ytterligare medföljande tillbehör, som värmebeständiga handskar eller stylingklämmor, vilket kan förbättra den totala stylingupplevelsen.

  När du ska välja locktång är det viktigt att ta hänsyn till din budget och dina önskade funktioner. Dyrare modeller återspeglar vanligtvis produktens kvalitet och mångsidighet, men glöm inte att även prisvärda alternativ fortfarande kan ge utmärkta resultat.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner är viktiga när du köper en locktång eftersom de ger värdefull information om produktens kvalitet, funktioner och prestanda. Användarrecensioner lämnas av konsumenter som redan har köpt och använt produkten, medan expertrecensioner presenteras av yrkesverksamma personer som har omfattande kunskap och erfarenhet av att testa och utvärdera produkter.

  Användarrecensioner kan vara till hjälp för att få insikt i produktens användbarhet, hållbarhet och övergripande kundbelåtenhet. De kan också besvara eventuella frågor eller problem med produkten som kanske inte framgår i produktbeskrivningen. Expertrecensioner ger däremot en mer objektiv och detaljerad analys av produktens prestanda, inklusive dess tekniska specifikationer, byggkvalitet och övergripande värde för pengarna.

arrow-more

Babyliss Pro Sublim Touch - locktång för alla hårtyper

Mest prisvärda locktång

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Babyliss Pro Sublim Touch:

 • Tio olika temperaturinställningar för alla hårtyper
 • Kommer i olika storlekar
 • Keramisk yta med sublim beröring

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Babyliss Pro Sublime Touch en användarvänlig locktång som erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. Dess tio temperaturinställningar ger användarna möjlighet att välja den idealiska värmen för sin hårtyp, samtidigt som den keramiska Sublime Touch-ytan, som är försedd med banbrytande teknik, garanterar en jämn värmefördelning och minimerar skador. Locktångens användarvänliga design tillgodoser både nybörjare och erfarna stylister.

Även om sladdlängden är något kort, kompenserar locktångens övergripande prestanda mer än väl för denna mindre olägenhet. Babyliss Pro Sublime Touch saknar några av de avancerade funktioner som finns i dyrare modeller, men dess konsekventa resultat och användarvänlighet gör det till ett pålitligt alternativ för personer som vill skapa vackra lockar i bekvämligheten av sitt eget hem.

Fördelar

 • Enkel att använda tack vare clip-systemet
 • Ger täta lockar med en jämn finish
 • Snabb uppvärmning
 • Locktången är utrustad med en Cool Tip
 • Bordstöd och vridbar sladd

Nackdelar

 • Sladden är något kort
 • Mindre avancerade funktioner jämfört med liknande modeller

Babyliss Pro Sublim Touch har testats och recenserats av den sydafrikanska skönhetsplattformen Beautybulletin.com. Modellen kommer i fyra olika storlekar: 38, 32, 25 och 19 millimeter, varav testpanelen har granskat den största av dem, det vill säga med en diameter på 38 millimeter. Locktången har fått mycket beröm för sin förmåga att skapa naturliga lockar på ett enkelt och användarvänligt sätt.

Mer om Babyliss Pro Sublim Touch

Specifikationer

 • Diameter: 38 mm
 • Temperaturspann: 110 °C - 180°C
 • Strömkälla: Sladd
 • Sladdlängd: 1,2 m

Tio temperaturinställningar

Babyliss Pro Sublim Touch har tio olika temperaturinställningar – från 110 till 180 °C – vilket gör att användaren kan välja precis den värme som passar dess specifika hårtyp. Man ställer in temperaturen på handtaget och sedan slutar den röda kontrollampan blinka när den valda temperaturen är uppnådd. Om man har tunt, skadat eller blekt hår rekommenderas det att man väljer en lägre temperatur för att undvika värmeskador på håret.

Keramisk sublim’ touch-yta

Babyliss Pro Sublim Touch är baserad på den senaste tekniken med en supermjuk sublim’ touch-yta. Beläggningen är framtagen med hjälp av en nanoteknik som gör att stylingen går smidigt samtidigt som det ger ett maximalt skydd för håret och fördelar värmen jämnt. Den keramiska sublim’ touch-tekniken lämnar håret silkeslent och glänsande.

Snabb uppvärmning

Babyliss Pro Sublim Touch har en “instant heat”-funktion som gör att locktången värms upp och är klar att användas på bara några sekunder. I änden av locktången sitter en Cool Tip som gör att man kan hålla i toppen av tången utan att bränna fingrarna, vilket skapar en bättre kontroll över stylingen.

Locktången har även ett bordstöd som ser till att det inte blir några märken på bordet om du lägger ner locktången medan den är varm. Babyliss Pro Sublim Touch har dessutom en vridbar sladd för att sladden inte ska vara i vägen under stylingen.

Comforth Curler - Automatisk locktång

En av marknadens bästa sladdlösa locktänger

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Comforth Curler:

 • 3D Smart Curling-teknik
 • Fyra temperaturinställningar
 • Keramisk beläggning och jonteknik

Konsumentmagasinets omdöme

Comforth Curler är en avancerad locktång som erbjuder en rad funktioner och fördelar som hjälper dig att få till lockar av salongsstandard. Dess 3D Smart Curling-teknik, fyra temperaturinställningar och curl timer gör att locktången fungerar för olika hårtyper och lockstilar. Dessutom skyddar dess keramiska beläggning och jonteknik ditt hår från skador och friss, medan dess dubbla rotationsfunktion och sladdlösa design ger ökad bekvämlighet. En mindre nackdel med Comforth Curler är att den inte är lika praktiskt för dig som har väldigt långt hår. Locktångens intuitiva design och kompakta storlek gör dock Comforth Curler lättare att manövrera, vilket gör den till ett bra alternativ för dig med kortare eller medellångt hår.

Fördelar

 • Curl timer och automatisk avstängning vid inaktivitet
 • Dubbel rotation
 • Trådlös med ett uppladdningsbart batteri
 • Bärbar, kompakt och elegant design

Nackdelar

 • Inte praktisk för dig med mycket långt hår

Tack vare sin 3D Smart Curling-teknologi gör locktången Comforth Curler det möjligt att enkelt och automatisk styla håret utan att orsaka skador eller slitage. Detta gör locktången till ett bra alternativ för alla som vill uppnå lockar av salongskvalitet, utan att behöva spendera för mycket tid framför spegeln.

En detaljerad recension av Comforth Curler

Specifikationer

 • Max. temperatur: 200°C
 • Strömkälla: Uppladdningsbart batteri

Fyra temperaturinställningar
Comforth Curler är en avancerad locktång med fyra temperaturinställningar som gör att du kan anpassa värmen efter din hårtyp. Locktången är utrustad med en snabbuppvärmningsfunktion som gör att den når 140°C på bara 60 sekunder och 200°C på fyra minuter. Den lägre temperaturinställningen på 140 °C passar dig med tunnare hårtyp, medan de högre temperaturerna passar för tjockare hårtyper. Enhetens inbyggda curl-timer ser till att du får till perfekta lockar varje gång, och med dess automatiska avstängningsfunktion kan du känna dig trygg med att locktången ger upphov till en låg brandrisk. Jämfört med andra locktänger på marknaden är Comforth mycket intuitiv och användarvänlig och lämpar sig för ett brett spektrum av hårtyper tack vare sina olika temperaturinställningar. 

Konstruerad med kvalitetsbeläggning
Comforth Curler’s ultralätta cylinder är tillverkad med keramisk beläggning och jonteknik. Den keramiska beläggningen ser till att ditt hår glider smidigt genom cylindern utan att fastna eller skadas, medan jontekniken förhindrar statisk elektricitet och friss. De negativa joner som frigörs av locktången förseglar fukt och skyddar på så vis hårets naturliga oljor, vilket gör att det ser glansigt och friskt ut. Den dubbla rotationsfunktionen gör att du kan locka håret både inåt eller utåt, vilket ger dig ökad frihet att få till en mängd olika stilar. Det trådlösa, uppladdningsbara batteriet och den lätta, kompakta designen gör det enkelt att packa med sig locktången. Med sin eleganta design, som finns i svart eller vitt med gulddetaljer, är Comforth Curler ett riktigt bra val för dig som är på jakt efter en pålitlig, högkvalitativ locktång. 

TIPS: För att undvika att håret fastnar eller trasslar till sig kan du dela upp det i mindre sektioner när du lockar det med din Comforth Curler.

Mer om Comforth Curler

Specifikationer

 • Max. temperatur: 200°C
 • Strömkälla: Uppladdningsbart batteri

Remington CI96W1 - locktång som skapar silkeslena lockar

Bästa budgetvänliga locktång

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Remington CI96W1:

 • Silk Ceramic Advanced Technology
 • Konformad lockstav
 • Nio temperaturinställningar

Konsumentmagasinets omdöme

Med sin Silk Ceramic-teknologi och konformade ände ger Remington CI96W1 locktång en mild och jämn värmefördelning som skapar mjuka, silkeslena lockar och vågor. Locktången erbjuder nio temperaturinställningar, vilket gör att du kan välja den bästa värmeinställningen för din hårtyp – från låg värme för tunt eller färgat hår till högre värme för tjockare hår. Det medföljande skyddshöljet hjälper till att förhindra brännskador och den automatiska avstängningsfunktionen garanterar en säker användning. Vissa användare nämner dock att de inte gillar locktångens material och att plasten känns billig, men för sitt pris anser vi att Remingtons CI96W1 är en av de bästa locktängerna på marknaden.

Fördelar

 • Motverkar friss och statisk elektricitet
 • Enkla, digitala kontroller
 • Kommer med ett skyddshölje
 • Automatisk avstängning

Nackdelar

 • Plastmaterialet känns lågkvalitativt enligt vissa användare

Remington CI96W1 locktång ger dig lockar av salongskvalitet; tack vare de nio olika värmeinställningarna som sträcker sig från 120-220 °C kan den här locktången anpassas till de flesta hårtyper, vilket gör den till ett mångsidigt val för dig som vill få till vackra lockar.

En detaljerad recension av Remington CI96W1 Silk Curling Wand

Specifikationer

 • Diameter: 12 mm till 25 mm
 • Antal temperaturinställningar: 9
 • Temperaturspann: 120.0 °C - 220.0 °C
 • Uppvärmningstid: 30 sek
 • Automatisk avstängning: Ja/60min
 • Strömkälla: Sladd
 • Sladdlängd: 3 m

Silkeslen 3D-effekt
En av locktången Remington CI96W1:s viktigaste funktioner är dess Silk Ceramic Advanced Technology. SCAT-systemet tillverkas genom att ett keramiskt värmeelement beläggs med ett lager silkesprotein och andra vårdande ingredienser. Detta bidrar en slät yta som är skonsam mot håret och som hjälper till att minska friss och statisk elektricitet. Silk Ceramic fungerar genom att avge infraröd värme som tränger in i hårstråna och bevarar hårets naturliga oljor och fukt, vilket hjälper till att hålla håret friskt och glansigt. Silkesproteinbeläggningen hjälper till att skydda håret från värmeskador, medan det keramiska materialet ger jämn värmefördelning för att förhindra värmefläckar och uppnå jämnare resultat.

Konformad locktång ger olika frisyrer
Den konformade locktången gör att du kan välja mellan olika storlekar på lockarna, från 12 till 25 millimeter. Detta gör att du kan skapa en rad olika stilar och lockar, från större vågor till tätare lockar. Konformen gör locktången enkel att både använda och att kontrollera, och i kombination med de lättanvända digitala kontrollerna kan du enkelt justera temperaturen. Dessutom värms staven upp snabbt, på cirka 30 sekunder, vilket är bekvämt när du har bråttom. 

Vad säger användare om Remington CI96W1 Silk Curling Wand?

I Googles sammanställning av användarrecensioner och kommentarer från olika återförsäljare har Remington CI96W1 Silk Curling Wand ett betyg på 4,7/5 stjärnor. Användarna är överlag nöjda med locktångens användarvänlighet, uppvärmningshastighet och design. Locktången är även populär på Amazons där den har fått över 3 500 användarrecensioner och ett totalbetyg på 4,5/5 stjärnor. En användare skrev att Remington CI96W1 är en riktigt bra locktång för sin prisklass. 

Mer om Remington CI96W1

Specifikationer

 • Diameter: 12 mm till 25 mm
 • Antal temperaturinställningar: 9
 • Temperaturspann: 120.0 °C - 220.0 °C
 • Uppvärmningstid: 30 sek
 • Automatisk avstängning: Ja/60min
 • Strömkälla: Sladd
 • Sladdlängd: 3 m

Babyliss Easy Waves C260E - locktång med säkerhetsfunktioner

Bästa locktång för att skapa volym

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Babyliss Easy Waves C260E :

 • System med tre cylindrar
 • Cool tip-funktion
 • Snabb uppvärmning

Konsumentmagasinets omdöme

Locktången Babyliss Easy Waves C260E är utrustad med en Cool Tip för att du ska kunna styla ditt hår utan att bränna fingrarna. Enheten har en automatisk avstängningsfunktion och ett trippelsystem för att skydda håret från skador. De titanbelagda plattorna fördelar värmen jämnt samtidigt som snabbuppvärmnings-funktionen bidrar till en smidig användning. Även om sladden kan kännas något kort är det ett mindre problem som enkelt kan lösas genom att använda en förlängningssladd. Sammantaget anser vi att Babyliss Easy Waves C260E är en riktigt bra locktång som vi varmt kan rekommendera.

Fördelar

 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Titanbelagda plattor som säkerställer jämn värmefördelning
 • Utmärkt konstruktion för att locka håret

Nackdelar

 • Sladden är något kort

Babyliss Easy Waves C260E värms upp på mindre än 45 sekunder så att du kan börja styla ditt hår på nolltid. Detta gör dessutom locktången lämplig för dig som vill få till en snygg hårfrisyr utan att det tar för lång tid.

En detaljerad recension av Babyliss Easy Waves C260E

Specifikationer

 • Diameter: 15 mm
 • Antal temperaturinställningar: 3
 • Temperaturspann: 160.0 °C - 200.0 °C
 • Uppvärmningstid: 30 sek.
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Strömkälla: Sladd
 • Sladdlängd: 1,8 m

System med flera cylindrar för smidig styling
Babyliss Easy Waves C260E är utformad för att skapa naturliga lockar. Trippelcylindersystemet arbetar tillsammans för att se till att du får konsekventa lockar jämnt fördelade i hela håret. Cylindrarna har en diameter på 15 millimeter, vilket gör det enkelt att uppnå önskad stil. Samtidigt är de stora plattorna, som mäter 57 x 100 millimeter och är belagda med ett lager titan, perfekt för större, naturligare beach waves eller för mer definierade lockar.

Smart säkerhetsteknik
Babyliss Easy Waves C260E är utrustad med en rad säkerhetsfunktioner för att garanterat din säkerhet när du använder produkten. En av enhetens främsta säkerhetsfunktioner är dess automatiska avstängning som förhindrar att plattorna överhettas och orsakar skador. Detta, tillsammans med Cool Tip-funktionen, ökar säkerheten genom att hålla locktångens ände sval, vilket minskar risken för brännskador. Det ger äve användaren större kontroll över hela processen. Locktångens av- och påknapp gör att du enkelt kan slå av och på enheten vid behov, medan strömkabeln säkerställer att locktången inte kan nå brandfarliga föremål.

HeatSafe-teknik
Locktången är konstruerad med keramisk beläggning för att skydda håret från skador och för att främja mjukt och glänsande hår. Den keramiska beläggningen hjälper till att fördela värmen jämnt över plattorna, vilket minskar risken för värmefläckar som kan skada håret.

De tre temperaturinställningar, på 160, 180, samt 200 °C, säkerställer locktången tillgodoser olika hårtyper. Samtidigt kontrollerar de att värmen inte är för hög för känsligt hår, medan de tillåter högre värmeinställningar för tjockare hår. 

Vad säger användare om Babyliss Easy Waves C260E?

Babyliss Easy Waves C260E har fått många positiva omdömen från användare. En recension framhåller exempelvis hur effektiv locktången är och att användarens fru älskar den. En annan användare uppger att produkten är enkel att använda, att den värms upp snabbt och att den ger vackra lockar som håller hela dagen. Användarna berömmer även de olika värmenivåerna som gör att locktången kan anpassas till olika frisyrer.

Mer om Babyliss Easy Waves C260E

Specifikationer

 • Diameter: 15 mm
 • Antal temperaturinställningar: 3
 • Temperaturspann: 160.0 °C - 200.0 °C
 • Uppvärmningstid: 30 sek.
 • Automatisk avstängning: Ja
 • Strömkälla: Sladd
 • Sladdlängd: 1,8 m

Remington PROLuxe 4-in-1 - En locktång för fyra olika frisyrer

Mest mångsidiga locktång

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Remington PROLuxe 4-in-1:

 • Fyra-i-ett-design
 • Intelligent OPTIheat-teknik
 • Fem temperaturinställningar

Konsumentmagasinets omdöme

Remington PROluxe 4-in-1 locktång utmärker sig som ett mångsidigt och effektivt stylingverktyg med OPTIheat-teknologi, och säkerställer jämn värmefördelning för minskade hårskador och långvariga resultat. De fem temperaturinställningarna tillgodoser olika hårtyper, medan den automatiska avstängningen, LED-lampan och temperaturlåset ger extra säkerhet och bekvämlighet. Även om den kan vara något tyngre än klassiska stavcurlers kompenserar dess anpassningsbarhet mer än väl för den extra vikten. För att hantera vikten kan du behöva ta kortare pauser mellan styling-sessionerna, vilket i slutändan gör Remington PROluxe till en värdefull investering för dig som söker mångsidighet och prestanda i din locktång.

Fördelar

 • Automatisk avstängning
 • LED-ljus och temperaturlås
 • Skapar anpassningsbara vågor
 • Långvarigt resultat

Nackdelar

 • Tyngre än klassiskt utformade locktänger

Remington PROluxe locktång är konstruerad för att cylindrarna ska gå att justera till olika längd. Detta gör locktången anpassningsbar, och gör att du kan uppnå en rad olika frisyrer med ett enda verktyg. 

En detaljerad recension av Remington PROluxe 4-in-1

Specifikationer

 • Diameter: 25 mm
 • Antal temperaturinställningar: 5
 • Temperaturspann: 150°C - 210°C
 • Uppvärmningstid: 30 sek.
 • Strömkälla: Sladd
 • Automatisk avstängning: Ja/60min
 • Sladdlängd: 3 m

OPTIheat-teknik
Remington PROluxe är konstruerad med Intelligent OPTIheat Technology som hjälper till att förhindra värmeskador på håret genom jämn värmetemperatur. Detta innebär att ditt hår nås av en konstant mängd värme, vilket minskar risken för skador och ser till att din frisyr håller längre. OPTIheat-teknologin hjälper till att förhindra värmefläckar vilket ger en jämn temperatur och bidrar till förbättrad styling.

Olika temperaturer för olika hårtyper
Med fem temperaturinställningar ger Remington PROluxe dig flexibiliteten att välja vilken värmeinställningen som passar din hårtyp. Lägsta temperaturinställningar är till för dig med tunnare, känsligare hår. Om du däremot har tjockare hår behöver du mer värme för att få bukt med friss och för att nå önskat resultat. Temperaturkontrollen gör det möjligt att växla mellan olika stilar utan att skada håret, och gör att du kan skapa olika frisyrer. 

Vad säger användare om Remington PROluxe 4-in-4?

I Googles sammanställning av användarrecensioner har Remington CI91AW PROluxe ett betyg på 4,7/5 stjärnor. Användarna är nöjda med det faktum att enheten låter dig välja mellan fyra olika inställningar för att uppnå olika stilar. Locktången har 4,3/5 stjärnor på Amazon och de flesta användare gav den 5 stjärnor i betyg. En av användarna uppger att Remington PROluxe ger snabbare resultat än locktänger som rullar upp håret automatiskt. 

Experter på ExpertReviews.co.uk berömde Remington Proluxe 4-in-1 Adjustable Waver för dess anpassningsbara resultat och dess breda utbud av temperaturalternativ. Däremot nämner de att de minsta lockarna inte håller en hel dag och att temperaturkontrollerna inte är särskilt exakta, men på det hela taget berömmer de produkten för dess överkomliga pris och funktionalitet och ger den ett högt betyg och utmärkelsen “bästa köp”.

Mer om Remington PROLuxe 4-in-1

Specifikationer

 • Diameter: 25 mm
 • Antal temperaturinställningar: 5
 • Temperaturspann: 150°C - 210°C
 • Uppvärmningstid: 30 sek.
 • Strömkälla: Sladd
 • Automatisk avstängning: Ja/60min
 • Sladdlängd: 3 m

GHD Curve Soft Curl Tong - locktång med Tri-zone-teknik

Bästa locktång för naturliga och stora lockar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på GHD Curve Soft Curl Tong:

 • Tri-zone-teknik för jämn värmefördelning
 • Professionellt, långvariga resultat med glans
 • Naturliga lockar – särskilt bra för långt och mellanlångt hår

Konsumentmagasinets omdöme

GHD Curve Soft Curl Tong är en lovvärd locktång för personer som vill uppnå naturliga vågor och anmärkningsvärd prestanda. Tri-zone-teknologin garanterar en jämn värmefördelning, och pipan med 32 mm diameter ger voluminösa, mjuka lockar. Dessutom ökar den praktiska 30-minuters vilofunktionen användarsäkerheten och energibesparingen.

Trots att den större cylinderstorleken verkar mindre lämplig för kortare hår, gör GHD Curve Soft Curl Tongens precision och mångsidighet det möjligt att skapa attraktiva lockar över en rad olika hårlängder. Genom att anpassa tekniken kan användarna uppnå önskad lockstil, vilket gör denna locktång till ett värdefullt och anpassningsbart alternativ för alla hårentusiaster.

Fördelar

 • Automatisk avstängning efter 30 minuter
 • Snabb uppvärmning på endast 25 sekunder
 • Optimal temperatur för styling
 • Praktisk ställning
 • Särskilt lämplig för långt hår

Nackdelar

 • Något för lång för kort hår

GHD Curve Soft Curl Tong har testats och recenserats av den engelska nyhetstidningen The Independent och damtidningen Cosmopolitan. De har undersökt locktångens användarvänlighet samt slutresultat och locktången får särskilt mycket beröm av testpanelen för sin förmåga att skapa mjuka vågor som håller.

Locktången är gjord av det populära och framstående varumärket GHD, som ofta förknippas med hög kvalitet, innovativ teknik och en något högre prisklass

Mer om GHD Curve Soft Curl Tong

Specifikationer

 • Diameter: 32 mm
 • Temperaturspann: 185 °C
 • Strömkälla: Sladd
 • Sladdlängd: 1,8 m

Stora och mjuka vågor

En av de största hårtrenderna just nu är de stora och mjuka vågorna som ger håret ett naturligt fall, och dessa kan man skapa med locktången GHD Curve Soft Curl Tong. Det stora värmeelementet med en diameter på 32 mm gör att locktången är lätt att använda och ger dessutom ett hållbart resultat. Locktången har ett handtag med en knapp som används för att starta och stänga av tången.

I slutet av handtaget sitter själva värmeelementet som har en keramisk beläggning på hela ytan. Diametern på 32 mm bidrar till att skapa ett voluminöst fall och mjuka vågor som blir särskilt bra i långt och mellanlång hår.

Unik Tri-zone teknik

Hemligheten bakom de glänsande och mjuka vågorna som GHD Curve Soft Curl Tong skapar ligger i att locktången har GHDs unika Tri-zone-teknik. Det är en teknik som garanterar en konstant och jämn temperatur på hela ytan.

De sex inbyggda sensorerna i locktångens värmeelement gör att temperaturen hålls jämn och att locktången värms upp snabbt. Testpanelen framhäver att den här tekniken ger ett snyggt och mycket hållbart resultat, även i långt hår. Den keramiska beläggningen är skonsam mot håret samtidigt som den ger glans åt lockarna.

Lätt att hantera

Testpanelen är särskilt förtjust i locktångens användarvänlighet och smarta design. GHD Curve Soft Curl Tong har en “cooltip” på toppen som inte blir varm, vilket gör att användaren kan hålla locktången stabilt med fingrarna under stylingen. Den kalla toppen ger därmed en bra kontroll, vilket gör det enklare att skapa jämna lockar genom hela håret.

Locktången startas med en enda knapp som sitter på framsidan av handtaget. GHD Curve Soft Curl Tong har en temperaturinställning på 185 grader eftersom att GHD anser att det är den optimala temperaturen för att få det bästa resultatet. Locktången har även en funktion som gör att den stänger av automatiskt efter 30 minuter.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

GHD Curve Creative Curl Wand - locktång for definierade och långvariga lockar

Bästa locktång för all-around-användning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på GHD Curve Creative Curl Wand:

 • Innovativ konform som erbjuder flera stylingalternativ
 • Ultra-zone-teknik ger optimal och konstant temperatur
 • Definierade och långvariga lockar

Konsumentmagasinets omdöme

GHD Curve Creative Curl Wand är en utmärkt mångsidig locktång för dig som vill ha många olika stylingalternativ. Dess Ultra-zone-teknik säkerställer en optimal och konstant temperatur på 180 °C, medan Tri-zone-tekniken främjar en jämn värmefördelning för konsekventa lockar. Dessa smarta funktioner gör att den här locktången passar för olika hårtyper och stylingpreferenser.

Även om den till en början kan verka knepig för nybörjare att använda, blir dess anpassningsförmåga och användarvänlighet snabbt uppenbar med lite övning. Inlärningskurvan är relativt kort, och möjligheten att skapa en mängd vackra lockar med ett enda verktyg är en betydande fördel. GHD Curve Creative Curl Wand är ett pålitligt val för användare som vill åstadkomma lockar av salongskvalitet med en mångsidig och högpresterande locktång.

Fördelar

 • Extra lång sladd
 • Passar alla hårlängder
 • Utrustad med ett säkerhetsstativ
 • Skyddande sval spets
 • Tri-zone-teknik

Nackdelar

 • Kan vara svårt att använda för nybörjare

GHD Curve Creative Curl Wand har testats och recenserats av damtidningen Cosmopolitan där testpanelen fokuserade på locktångens användarvänlighet och slutresultat.

GHD Curve Creative Curl Wand får särskilt mycket beröm för sin förmåga att skapa definierade och markerade vågor som håller hela dagen. Den här modellen kommer också från det framstående märket GHD och är GHDs variant på en standardlocktång för att skapa vanliga lockar.

Mer om GHD Curve Creative Curl Wand

Specifikationer

 • Diameter: 23-28 mm
 • Temperaturspann: 185 °C
 • Strömkälla: Sladd
 • Mått: 39 x 10 x 9 cm
 • Sladdlängd: 2,7 m

Var kreativ med stylingen

Utformningen av GHD Curve Creative Curl Wand gör att man kan styla håret på flera olika sätt. Själva tången är nämligen konformad med en diameter på 28 mm på det bredaste stället och 23 mm på det smalaste.

Den här formen gör att man kan styla håret med lösa och voluminösa vågor eller med strama och definierade lockar. Man kan även kombinera dessa och ge håret ett fint fall överst och definierade lockar nertill. Testpanelen från Cosmopolitan rekommenderar att man separerar lockarna lite med fingrarna för att uppnå ett mer naturligt utseende.

Kyld topp

GHD Curve Creative Curl Wand har en kyld topp som gör att man kan hålla i toppen av locktången utan att bränna sig på fingrarna, vilket ger en bra kontroll över stylingen. Locktången är försedd med en keramisk beläggning som lämnar håret mjukt och glansigt.

GHD Curve Creative Curl Wand passar till alla hårtyper och tack vare dess innovativa konform kan den användas i alla längder. Locktången har dessutom ett praktiskt bordstöd som gör att du kan lägga ner locktången utan att den lämnar några brännmärken.

Smarta funktioner

Den här locktången har en rad olika funktioner som garanterar ett hållbart och fint resultat. Bland annat är även denna tång från GHD utrustad med Tri-zone-tekniken som ger en jämn temperaturfördelning över hela locktångens yta.

Locktången har dessutom en 2,7 m lång vridbar sladd som gör att man kan styla håret utan att störas av sladden. Locktången värms snabbt upp till 185 grader och stängs av automatiskt efter 30 minuter.

Tester och recensioner av locktängerna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Cosmopolitan

Cosmopolitan är en amerikansk damtidning som publiceras i över 110 länder. Tidningen skriver artiklar inom skönhet, mode och välbefinnande samt hjälper till att inspirera kvinnor i hela världen.

Cosmopolitan har testat och recenserat Babyliss Curl Secret, GHD Curve Soft Curl Tong, GHD Curve Creative Curl Wand, Cloud Nine The Waving Wand och Toni & Guy Deep Barrel Waver. Du kan läsa recensionen av Babyliss Curl Secret här, och recensionerna av de andra locktängerna här.

The Fuss 

The Fuss är en brittisk hemsida som skriver nyheter och artiklar om livsstil, skönhet, mode och kändisar. De utvärderar även produkter och publicerar resultatet på sin hemsida för att inspirera och informera kvinnliga konsumenter.

The Fuss har testat och recenserat locktången Babyliss Curl Secret. Du kan läsa hela recensionen här.

The Independent

The Independent är en brittisk nyhetstidning som publicerar artiklar och nyheter från både in- och utlandet. The Independent behandlar även konsumentämnen och skriver bland annat produktrecensioner för den vardagliga konsumenten att ta del av. Independent har testat och recenserat locktängerna GHD Curve Soft Curl Tong och Cloud Nine The Waving Wand. Du kan läsa recensionenerna av båda locktängerna här.

Beautybulletin.com

Beautybulletin.com är en sydafrikansk användarbaserad skönhetsplattform där vanliga konsumenter kan skapa en profil och sedan ladda upp sina recensioner och erfarenheter av olika skönhetsprodukter.

På Beautybulletin.com har en användare recenserat locktången Babyliss Pro Sublim Touch. Du kan läsa recensionen här.

Makeupandbeauty.com

Makeupandbeauty.com är en världsomspännande skönhetsplattform där det publiceras artiklar om smink, skönhet och livsstil samt recensioner av olika skönhetsprodukter.

Makeupandbeauty.com har testat och recenserat Babyliss Twist Secret. Du kan läsa hela recensionen här.

Fairlady Test House

Fairlady Test House är en amerikansk hemsida som huvudsakligen testar olika produkter för kvinnor, vilket bland annat innefattar hårprodukter.

Fairlady Test Hous har granskat Babyliss 271CE. Du kan läsa hela testet här.

ExpertReviews.co.uk

Expert.co.uk är en brittisk webbplats som kopplar samman användare med yrkesverksamma inom olika branscher för råd, konsultationer och tjänster. Genom att tillhandahålla användarvänlighet gör plattformen det möjligt för dig som privatperson och för företag att söka expertrådgivning som är skräddarsydd till specifika behov. Med ett brett utbud av experter inom områden som ekonomi, juridik, hälsa och teknik är Expert.co.uk en enda kontaktpunkt för tillförlitlig och högkvalitativ professionell hjälp.

Du kan se deras recension av Remington PROLuxe 4-in-1 här.
Recensionen uppdaterades senast den 08/03/2023

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en internetbaserad tjänst skapad av Google, där användare kan utforska och jämföra produkter från olika nätbutiker. Tjänsten var ursprungligen känd som Froogle, Google Products och Google Product Search.

Du kan läsa användarrecensionerna av Babyliss Easy Waves Wave Iron (C260E) här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Remington PROLuxe 4-in-1 Adjustable CI91AW här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Remington Silk Curling Wand CI96W1 här.

Amazon

Amazon är baserat i Seattle, Washington, och är ett globalt teknikföretag. När Jeff Bezos grundade Amazon år 1994 började det som en bokhandel på nätet. Amazon är idag en av världens största nätbutiker och erbjuder en mängd olika varor och tjänster, bland annat böcker, elektronik, kläder, mat och mycket mer. Amazon är ledande inom tekniksektorn tack vare sina banbrytande innovationer inom affärsverksamhet och teknik.

Du kan läsa användarrecensionerna av Remington PROLuxe 4-in-1 Adjustable CI91AW här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Remington CI96W1 Silk Curling Wand här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Babyliss Easy Waves Wave Iron (C260E) här.

FAQ

Vilka locktänger är bäst i test?
De locktänger som vi på Konsumentmagasinet har utsett till bäst i test är Babyliss Pro Sublim Touch, Babyliss Curl Secret, GHD Curve Soft Curl Tong och GHD Curve Creative Curl Wand.
Hur har man testat locktängerna?
Locktängerna har framförallt bedömts baserat på deras förmåga att skapa fina lockar. Experterna har även granskat användarvänligheten och de inbyggda inställningarna.
Skadas håret av fönar samt platt- och locktänger?
Det korta svaret på den frågan är ja. När du använder någon av dessa apparater utsätter du håret för hög värme, vilket sliter på hårets yttre skyddande lager. Håret kan därför klyvas och i slutändan bli torrt och livlöst. För att motverka detta rekommenderar vi att du använder en värmeskyddande produkt samt tvättar håret med återfuktande schampo och balsam.

Så får du till stora och vackra Hollywoodlockar

Stora och vackra Hollywoodlockar är en av dagens största hårtrender, och med bara några få steg och en locktång kan även du återskapa looken till både vardags och fest. Baserat på en guide från danska IN återberättar vi nedan hur du enkelt får till de populära Hollywoodlockarna.

 1. Börja med att applicera en värmeskyddande produkt i hela håret. Detta kommer att skydda ditt hår från värmen från locktången.
 2. Borsta igenom håret så att det inte trasslar eller tovas under stylingen.
 3. Dela upp håret i fem eller sex sektioner för att det ska bli enklare att locka hela håret. Har du mycket tjockt hår kan du dela upp håret i ytterligare sektioner.
 4. Separera sektionerna från varandra. Ett tips är att använda klämmor eller hårband.
 5. Håll locktången i höger hand och den hårslinga du vill locka i vänster hand (förutsatt att du är högerhänt, är du vänsterhänt gör du tvärtom eller så du tycker känns bäst).
 6. Håll locktången upp och ner så att den varma änden av tången följer sidan av ditt ansikte.
 7. Ta en hårslinga och linda den runt locktången bort från ansiktet. Använd tummen och pekfingret för detta, men var försiktig.
 8. Håll slingan runt locktången i cirka åtta till tio sekunder.
 9. Släpp locken och låt den falla av från tången.
 10. Upprepa samma process i hela håret till hela ditt hår är lockigt.
 11. Använd en hårprodukt som hjälper till att bevarar lockarna. Applicera produkten i hela håret.
 12. När hela håret är torrt och svalt kan du borsta igenom det. Borstningen bidrar till att skapa Hollywood-volymen.
 13. Du kan gärna applicera ett serum eller en hårolja i topparna för att motverka friss. De ger även håret glans och håller det samlat.

Skapa vackra lockar som håller hela dagen

Det kan vara en hel vetenskap att få nygjorda lockar att se fina ut och samtidigt få dem att hålla hela dagen. Med några få knep kan du dock skapa vackra lockar som inte sjunker ihop och blir tråkiga under dagens lopp. Nedan följer fem tips från GHD Danmark på hur du får dina lockar att hålla hela dagen:

Förbered håret innan du börjar

För att få snygga lockar som håller hela dagen är det bra att applicera olika stylingprodukter, till exempel värmeskydd och hårspray. Dessa produkter får dels lockarna att hålla längre, men skyddar även håret mot värmen från locktången. Dela upp håret i olika sektioner innan du applicerar produkterna i för att säkerställa att du täcker hela håret.

Locka håret åt rätt håll

För att skapa ett så naturligt utseende som möjligt är det bra att locka håret bort från ansiktet. Den här metoden gör att frisyren öppnas upp runt ditt ansikte, vilket ser mest naturligt ut. När du lockar håret på höger sida ska håret alltså lockas medurs och på vänster sida ska det lockas moturs.

Locka lite hår åt gången

För ett snyggt och hållbart resultat är det bra att dela upp håret i sektioner och locka små slingor åt gången. Om du lockar en för stor slinga fördelas värmen ojämnt i håret, vilket gör att locken snabbt sjunker ihop. Ta därför en slinga med en bredd på cirka tre centimeter åt gången och fortsätt på det viset med hela håret. Detta kommer att skapa hållbara och jämna lockar.

Fäst lockarna

Varje gång du har lockat en slinga är det bra att fästa locken i hårbotten med en hårnål. På så vis behåller locken sin runda form medan håret svalnar.

Undvik att röra vid lockarna medan de är varma

För att uppnå en färdig look är det bra att borsta igenom håret eller dra fingrarna genom det. Man bör dock undvika att göra detta precis efter att man har lockat håret eftersom att det kan få håret att sjunka ihop. Vänta istället med detta till håret har svalnat helt, och avsluta gärna med ett hårspray som får lockarna att hålla bättre.

Andra metoder för att locka håret

Om man inte har en locktång, men ändå vill locka sitt hår, finns det flera andra metoder man kan använda sig av för att skapa snygga stylingar. Nedan följer två alternativ till locktången:

Locka håret utan värme

Kvinnor utsätter ofta sitt hår för mycket som både skadar och sliter på håret. Värmen från locktången kommer i längden också att slita på håret, även om man använder värmeskyddande produkter. Det är därför viktigt att låta håret vila emellanåt, och då kan man testa att locka håret utan värme – gör såhär:

 1. Börja med att borsta igenom hela håret så att det inte är trassligt. Ta sedan en hårslinga på cirka en till två centimeter och samla ihop resten av håret i en klämma eller hårsnodd så att det inte är i vägen. Gör hårslingan fuktig med exempelvis en sprayflaska med vanligt vatten i.
 2. Vira sedan hårslingan runt dina fingrar och håll ihop locken med en klämma. Om du vill ha lite större och mjukare lockar ska du vira hårslingan runt två fingrar och om du vill ha mer definierade lockar är det bättre att vira slingan runt långfingret. Upprepa denna process i hela håret.
 3. Spraya hela håret med hårspray för att lockarna ska hålla bättre och ta slutligen ut klämmorna när håret är helt torrt.

Locka håret med en plattång

Väldigt många kvinnor äger redan en plattång, men det många kanske inte vet är att man faktiskt kan använda plattången för att få till snygga lockar. Nedan följer en guide som steg för steg leder dig genom processen:

 1. Börja med att borsta igenom håret och applicera en värmeskyddande produkt. Dela sedan upp håret i mitten till två olika sektioner.
 2. Ta en hårslinga från den ena sektionen och kläm ihop plattången runt hårslingan vid rötterna. Till detta kan vi rekommendera plattången GHD Gold Classic V Styler som är otroligt bra på att skapa lockar.
 3. Vira sedan hårslingan upp runt plattången ett varv så att hårtopparna pekar neråt.
 4. Dra därefter plattången försiktigt neråt och släpp hårslingan när du når topparna.
 5. Upprepa processen i hela håret. Ju större hårslinga du tar, desto större och mjukare blir locken.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Babyliss Easy Curl C20E

Babyliss 271CE

Babyliss Curl Secret

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta