Dubbelsäng erbjuda: Här hittar du dubbelsäng erbjuda

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: september 18, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Dubbelsäng erbjuda: Här hittar du dubbelsäng erbjuda

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

För dig som upplever att det är dags att uppgradera din säng bör ditt fokus ligga på att hitta en bekväm dubbelsäng av hög kvalitet. I den här guiden går vi igenom marknadens bästa erbjudanden på sängar och granskar olika modeller. Alla sängar vi har tittat på är tillverkade i antingen Danmark eller i övriga Europa, och du kan vara säker på att alla sängar vi går igenom håller hög kvalitet. 

Notera att vi inför den här artikeln inte analyserat oberoende tester, utan vi har i första hand analyserat kunders egna “test” av sängar, genom att sammanställa alla kundomdömen vi har hitta om sängarna i fråga, för att sedan jämföra produktspecifikationer och prisklass.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 2 bästa dubbelsäng erbjuda i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

I vår research har vi konstaterat att även om kvaliteten förstås inte är densamma hos alla sängar på den svenska marknaden, finns det ofta större skillnader i pris mellan olika modeller jämfört med skillnaderna i material, konstruktion och kvalitet. Detta eftersom många funktioner och egenskaper ofta är lika mellan olika modeller och prisklasser, då många sängvarumärken använder samma tillverkare. Därför kan det finnas riktigt bra - och dyra - sängar som inte finns med på vår lista. En stor del av vår analys fokuserar alltså på att hitta bästa värde för pengarna.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

3 saker att tänka på innan du köper

 • Ställbara sängar

  Ställbara sängar är unika eftersom de stöttar din kropp och anpassar din sovposition genom att låta dig höja eller sänka din sängs huvud- och fotända. För dig som lider av rygg- eller axelvärk är den här typen av säng ett bra val eftersom den kan anpassas efter dina specifika behov. Ställbara sängar kan även inge en känsla av extra lyx.

 • Resåsbottnad säng

  En resårbottnad säng är ett billigare och mindre komplicerat alternativ till kontinental- och ställbara sängar. En resårbottensäng är vanligtvis konstruerad med en resårmadrass fäst på en träram på ben. Vilken typ as resårbottensäng som passar just dig kommer an på olika faktorer, och hur bekväm sängen är kommer bestäms av vilken typ av fjädrar madrassen är utrustad med. Du bör vara medveten om att det råder stor skillnad i kvalitet mellan olika resårbottnade sängar. I den här artikeln lyfter vi fram några resårbottnade sängar som vi anser håller hög kvalitet.

 • Kontinentalsängar

  Kontinentalsängen blir allt mer populär och är vanligtvis konstruerad i tre lager. Det nedersta baslagret utgörs av en resårbottenmadrass, följt av en fjädrad madrass i mitten. Överst hittar du en bäddmadrass, oftast i antingen Memory Foam eller i latex. De extra lagren ger sängen höjd, ett inbjudande utseende och optimal sovkomfort.

arrow-more

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Bedre Nætter Jupiter Wood - Svanenmärkt dubbelsäng erbjuda till kampanjpris

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætter Jupiter Wood:

 • 25 års garanti på fjädring och sängram
 • 100 nätters provperiod
 • 7 komfortzoner med optimalt anpassat stöd efter varje enskild kroppsdel

Konsumentmagasinets omdöme

Bedre Nætters dubbelsäng Jupiter Wood är inte bara prisvärd utan också bekväm, och vi kunde inte vara mer entusiastiska över den här sängen. Jupiter är utrustad med sju komfortzoner med pocketfjädrar som fördelar din vikt jämnt, med stödjande tryckpunkter för att garantera en god natts sömn. Bäddmadrassen i latex verkar ventilerande för att hålla dig sval under hela natten.

Bedre Nætter har fått mycket positiv feedback för deras otroliga service. Som kund får du en 100-dagars provperiod, för att du ska ha gott om tid att testa din säng och avgöra om den passar just dig. Med 25 års garanti på fjädrar och sängram är sängen också en trygg investering och det är värt att notera att få konkurrenter har lika goda garantivillkor.

Fördelar

 • Genomsnittligt betyg på 5 av 5 från kunder
 • 7 komfortzoner som var och en ger skräddarsytt stöd för din kropp
 • Pocketfjädrar som är både smidiga och flexibla
 • Latexmadrass som andas och ventilerar
 • 25 års garanti på ram och fjädrar

Nackdelar

 • Begränsat urval av bäddmadrasser
 • Sänggavel ingår inte i priset

Om du letar efter en prisvärd säng från Bedre Nætters breda sortiment, är dubbelsängen Jupiter Wood ett värdigt alternativ. Jupiter är utrustad med alla de moderna funktioner du kan förvänta dig av en säng från Bedre Nætter, men i en lägre prisklass.

Analys och granskning av dubbelsängen Jupiter Wood

Med Jupiter Wood får du en säng från den ansedda sängtillverkaren Bedre Nætters till ett riktigt bra pris. Trots priset har Bedre Nætter inte kompromissat med kvaliteten på den här sängen, och modellen har testats ingående av experter för att säkerställa att den håller optimal kvalitet.

Dubbelsängen Jupiter finns i flera olika storlekar med olika fasthet, färger och sänggavlar att välja mellan. Sängens fasthet är anpassningsbar, vilket gör att du och din sovpartner kan välja olika fasthet på olika sidor om sängen. Detta gör att ingen av er behöver kompromissa med sin komfort vilket är en bekvämlighet som inte många sängar erbjuder.

Jupiter kommer i tre vackra, subtila färger: ljusgrå, beige och antracit. För dig som vill addera en touch av lyx, kan du även lägga till en sänggavel. Bedre Nætter erbjuder flera olika typer och stilar på sänggavlar, men notera att dessa inte är inkluderade i baspriset.

En gedigen dubbelsäng med tre madrasser
Jupiter Wood kontinentalsäng är uppbyggd av tre madrasser, varav den understa är en resårbottenmadrass i skum som vilar på en åtta centimeter tjock ram i massivt trä. Detta ger en solid grund och utgör en stadig plattform för de övre madrasserna.

Sängens lyxigaste egenskap är dess fjädermadrass, utrustad med både komfortzoner och pocketfjädrar. Pocketfjädrar är små, flexibla fjädrar som anpassar sig efter dina rörelser och ger dig skräddarsytt stöd och avlastning oavsett hur du sover. Jupiter är konstruerad i samma högkvalitativa material som du får på Bedre Nætters dyrare sängmodeller. 

Fjädermadrassen i sängen Jupiter är indelade i olika komfortzoner. Varje zon ger kroppsspecifik avlastning, exempelvis runt axlar och nacke eller i nedre delen av ryggen. Varje zon är utformad för att ge optimalt stöd till en specifik del av din kropp, utan att ge fel stöd åt en annan kroppsdel. Med sängen Jupiter får du sju komfortzoner, vilket är lika många som på Bedre Nætters dyrare sängar.

Bäddmadrassen som Jupiter är utrustad med är standard i sängens prisklass. Den är inte lika tjock eller designad med samma hälsomål som på vissa dyrare modeller, men är en riktigt bra bäddmadrass i latex. Bäddmadrasser i latex finner du vanligtvis på dyrare sängar och eftersom latex är ett naturmaterial är det allergivänligt, kylande och fuktavledande, vilket gör att Jupiters bäddmadrass effektivt reglerar din kroppstemperatur.

Det säger kunderna om Bedre Nætters säng Jupiter Wood

Både dubbelsängen Jupiter Wood och tillverkaren Bedre Nætter får högt betyg av konsumenter. Baserat på 83 recensioner har sängen och återförsäljaren ett genomsnittligt betyg på 5 av 5 stjärnor. Betyget visar på en hög grad av tillfredsställelse och kunderna har noterat att madrassens fasthet upplevs otroligt välbalanserad. 

Några kunder nämner att de skulle ha föredragit möjligheten att välja en bäddmadrass i skum i stället för latex, eftersom skum kan ge mer värme.

Av nästan 3000 kunder som recenserade Bedre Nætter som återförsäljare på Trustpilot fick företaget i genomsnitt 4,7 av 5 stjärnor, vilket är högt för ett så stort antal recensioner. Många köpare noterade företagets kompetenta personal, goda service och snabba leverans.

Mer om Bedre Nætter Jupiter Wood

Dubbelsängen Jupiter finns i följande storlekar:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 210 x 210

Emma Diamond - En lyxig dubbelsäng erbjuda med elegant design

Dagens bästa priser och erbjudanden på Emma Diamond:

Konsumentmagasinets omdöme

Vi rekommenderar varmt kontinentalsängen Emma Diamond eftersom den håller hög kvalitet och kan anpassas efter dina individuella sömnbehov, och är konstruerad med lyxiga funktioner och material som pocketfjädrar och HRX-skum. Vi tycker att det är mycket talande att Emma låter dig prova sängen i 100 nätter med fri retur, eftersom det visar på att tillverkaren litar på sin produkt. De flesta kundomdömen är övervägande positiva, och med leverans direkt till dörren utlovar Emma en riktigt god köpupplevelse. Kontinentalsängen Emma Diamond är ett utmärkt val för dig som är stilmedveten och som vill berika ditt liv med riktigt god sömn.

Fördelar

 • Hög kvalitet och kan anpassas efter individuella sömnbehov
 • Mycket positiva kundomdömen
 • Sängen levereras direkt till din dörr och för varje beställning planterar Emma ett träd
 • Sängen kan provas i 100 nätter med fri retur

Nackdelar

 • Kommer endast i en färg
 • Vissa användare upplever att sängen är för mjuk

Sängen Emma Diamond som är utformad av specialister inom sömnforskning ligger just nu ute till ett riktigt bra erbjudande. En nöjd kund vittnar om ryggont som är som bortblåst, och att hen för första gången kan sova hela natten igenom och vakna upp utvilad och pigg. Sängens madrass är utrustad med sju olika komfortzoner med pocketfjädrar, och är konstruerad i HRX-skum för unik komfort och tryckavlastning.

Enligt de kunder som äger kontinentalsängen Emma kan sängen förbättra din sömnkvalitet avsevärt. Med ett betyg på 4,82 stjärnor av 5, visar sängen Emma på riktigt nöjda kunder.  Om du är en av dem som älskar att bo på hotell bör du överväga att skaffa en säng från Emma. Kontinentalsängen Diamond är utrustad med en gedigen sänggavel, tilltagen höjd och en bäddmadrass som effektivt reglerar din kroppstemperatur så att du kan njuta av högsta kvalitet och optimal komfort.  Kunder som äger sängen Emma Diamond uttrycker stor tillfredsställelse och nämner att de ser fram emot att gå till sängs varje kväll på grund av sängens kvalitet.

Välj mellan hård eller mjuk bäddmadrass
Kontinentalsängen Emma är utrustad med en sex centimeter tjock bäddmadrass som kan vändas efter behov för att välja mellan en mjuk eller fast yta, beroende på dina preferenser. 

Bäddmadrassen erbjuder utmärkt stöd och reglerar effektivt din kroppstemperatur, så att du kan sova bekvämt hela natten. Sängens huvudmadrass är utrustad med pocketfjädring som ser till att din ryggrad får det stöd den behöver natten igenom. Madrassens pocketfjädrar är utspridda i sju olika komfortzoner, vilket gör att du kan ändra position under natten, utan att din kropp får minskat stöd.

Fjädringen i madrassen är av typen Bonellfjädring vilket ger sängen en stabil och solid bas för att du ska kunna sova gott hela natten. Till ett konkurrenskraftigt pris adderar sängen Emma Diamond en exklusiv och lyxig hotellkänsla till ditt sovrum, och sängen är tillverkad i kvalitetsmaterial med en attraktiv design. Värt att notera är att temperaturregleringen i bäddmadrassen är en funktion som oftast bara återfinns bland sängar i en högre prisklass. 

Det är också värt att nämna att kontinentalsängen Emma levereras direkt till din dörr och att för varje säng som säljs planterar företaget ett träd som kompensation för de material som krävts för att bygga sängen. Emmas sängar kommer med 100 nätters prövotid, för att du ska kunna känna dig trygg med att sängen passar just dig. 

Mer om Emma Diamond

Dubbelsängen Emma finns i följande storlekar:

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200

Erbjudanden på dubbelsängar

När du letar efter en ny dubbelsäng är det bra att hålla utkik efter erbjudanden och kampanjer. På så vis sparar du pengar och kan samtidigt hitta en riktigt bra säng.

Det finns flera anledningar till varför du bör hålla utkik efter erbjudanden när du köper en dubbelsäng. Priset på en säng kan variera kraftigt beroende på märke, material och extra funktioner. Genom att hålla utkik efter erbjudanden och kampanjer kan du ibland spara mycket pengar samtidigt som du får en säng av hög kvalitet.

Många återförsäljare erbjuder återkommande kampanjer och utförsäljningar vissa tider på året. Det kan vara kring helgdagar, vid vissa specifika årstider eller exempelvis när företag firar sin födelsedag. Genom att hålla utkik efter dessa utförsäljningar kan du få tag i en säng till ett ordentligt rabatterat pris som uppfyller alla dina önskemål.

Slutligen är det en bra idé att jämföra priser och rabatter från olika återförsäljare för att hitta det bästa erbjudandet. Genom att undersöka marknaden grundligt kan du fatta ett välgrundat beslut och hitta en perfekt säng till ett bra pris.

För dig som också letar efter en bäddmadrass med bra stöd kan du läsa vår artikel där vi undersöker vem som har bäst nytta av bäddmadrasser med hård fasthet.

Var inte rädd att förhandla om pris

När du ska köpa en ny säng är det inte en dum idé att försöka förhandla ner priset så att du kan göra en bättre affär när du köper en dubbelsäng. Återförsäljare är ofta villiga att förhandla om priser och har ofta möjlighet att erbjuda rabatt till kunder. Nedan har vi sammanställt några tips att ha i åtanke när du köper en ny säng.

Gör noggranna efterforskningar: Innan du pratar med en återförsäljare bör du försöka ta reda på det genomsnittliga prisintervallet för den typ av säng du är intresserad av, och notera eventuella aktuella kampanjer eller rabatter. Om du visar att du har gjort efterforskningar kan återförsäljaren vara lättare att ha att göra med.

Var självsäker: När du pratar med försäljaren bör du visa att du är självsäker. Dra dig inte för att be om ett bättre erbjudande eller ett rabatterat pris; ofta är frågan allt som krävs.

Be om ett paketerbjudande: Om du behöver köpa till saker till din säng som sängkläder eller möbler, kan du be om ett paketerbjudande, vilket ofta kan ge dig ett bättre slutpris.

Håll dig till en budget: Det är viktigt att du har en klar uppfattning om vad din budget är och är tydlig för dig själv med vad du är villig att spendera. Detta kan hjälpa dig att förhandla mer effektivt och hjälpa dig att fatta ett köpbeslut inom din budget.

Var villig att gå ifrån: Om återförsäljaren inte är mottaglig för förhandling bör du vara redo att lämna butiken. När det gäller sängar finns det många återförsäljare och ännu fler sängar och det finns garanterat andra erbjudanden som passar just dig.

Genom att följa de här tipsen hoppas vi att du ska kunna spara en rejäl summa pengar, så länge du är realistisk och inte ställer orimliga krav på säljaren.

Om du däremot fortfarande tycker att priserna är för höga kan du kanske behöva tänka om. Är det verkligen en dubbelsäng du behöver, eller kan du nöja dig med en enkelsäng? Om så är fallet kan du läsa vår artikel om 80×200-sängar, som generellt sett är i en lägre prisklass.

Jämför olika återförsäljare

Att jämföra olika återförsäljare är viktigt för att hitta marknadens bästa erbjudanden på dubbelsängar. Med så många alternativ och priser att ta hänsyn till kan det vara överväldigande att välja rätt säng. Därför har vi sammanställt några saker som du bör ha i åtanke när du jämför olika alternativ.

Börja med att göra en lista över de funktioner och krav du har på en dubbelsäng innan du börjar din jakt. Det kan handla om storlek, material, typ av säng osv.

Undersök de olika alternativ som finns tillgängliga på nätet. Numera kan du hitta nästan all information du behöver på nätet. Undersök olika hemsidor som erbjuder sängar, jämför priser, modeller, garantier och allt annat som du tycker är viktigt att ta med. Kom ihåg att jämföra flera återförsäljare och inte bara en eller två.

Läs också kundomdömen och betyg på olika sängar för att hjälpa dig när du undersöker olika alternativ. På så sätt får du inte bara en bra förståelse för sängarnas kvalitet, utan också vad kunderna tycker om olika återförsäljare. Har de god service? Har de varit lyhörda? Det finns många saker att lära sig genom att ta del av andra kunders erfarenheter.

Vi har nämnt det förut, men var noga med att be om offerter. Du kan bli överraskad av hur många återförsäljare som är villiga att ge dig rabatterat pris om det innebär att just de får sälja dig en säng.

Slutligen, fokusera inte bara på priset och se upp för alltför billiga dubbelsängar. Även om det är relevant och ett enkelt sätt att jämföra, är produkternas kvalitet också mycket viktig. Om en säng kostar 10000 kronor mindre än en annan, kan det bero på att produkten är konstruerad av billigare material.

Genom att följa våra tips hoppas och tror vi att du kommer att ha bättre förutsättningar att göra välinformerade jämförelser och att slutligen fatta rätt beslut för just dig. 

Om du letar efter fler alternativ på dubbelsängar kan du kolla in en av våra två artiklar, där vi jämför sängar i storlekarna 200×200 och 210×210.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta