Backkamera Test-Guide: Guide till de bästa backkamerorna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En backkamera är ett hjälpmedel som gör det möjligt för dig att se området bakom dig när du sitter i din bil och är på väg att backa.

Detta är mycket smidigt om du exempelvis befinner dig på en parkering och vill se till så att ingen dyker upp bakom dig när du backar ut eller om du exempelvis ska fickparkera och inte vill backa in i andra bilar.

För att backkameran ska göra sitt jobb väl bör den dock ha vissa praktiska funktioner samt egenskaper, så ta en titt nedan på vår topplista över några av de bästa backkameror på marknaden. Vi har sammanställt expertrecensioner och konsumenternas åsikter för att hitta backkameror som håller högsta möjliga standard.

Du måste tänka på detta innan du köper en backkamera:

 • Synfältet: Ju bredare synfältet är desto mer kan du se bakom din bil. När du beställer en backkamera, säkerställ därför att kameran kommer med ett synfält på i alla fall 140 grader.
 • FPS: FPS står för Frames Per Second och talar om för dig hur många bilder som visas per sekund. En hög bildhastighet kommer att bjuda dig på en smidigare bild som garanterar att du inte missar någonting bakom dig när du backar.
 • Bildkvalitet: Utöver bildhastigheten är det även bildkvaliteten som är viktig. För få pixlar resulterar i dålig sikt bakåt, och inte gör då kameran sitt jobb väl. Beställ därför en backkamera med en imponerande bildkvalitet.
 • Smidig installation: Sist men inte minst bör backkameran som du väljer ha möjligheten att smidigt installeras utan några svårigheter. På så vis kan du komma i gång med att använda din backkamera utan väntetider.

arrow-more


Garmin BC 40 Backkamera trådlös – 160 grader synfält och trådlös konstruktion

Garmin BC 40 Wireless Backkamera

 

Introduktion

Garmin BC 40 Wireless Backkamera ger dig en utomordentlig produkt till ett rimligt pris. Inom en expertrecension hos Johnny Appleseed har backkameran mottagit rikligt med beröm, och hos Google Shopping ligger Garmin BC 40 Wireless Backkameras kundbetyg för närvarande på en ganska imponerande 4,2 av 5.

Om Garmin BC 40 Backkamera trådlös

För en högkvalitativ kamera som inte kostar skjortan är Garmin BC 40 Wireless Backkamera ett utmärkt val. Den här kameran kommer med ett synfält på hela 160 grader, och allt som behövs är två AA-batterier. Den är liten och smidig med en väderbeständig konstruktion som du inte vill gå miste om. Vid användning av en passande Garmin-navigator kan Garmin BC 40 Wireless Backkamera till och med aktiveras via röststyrning.

Fördelar

 • Fullkomligt trådlös
 • Utformad för att monteras på ditt fordon utan borrning
 • Kommer med röststyrning
Nackdelar

 • Ingen funktion för nattseende

Specifikationer

Från märket Garmin
Trådlös
Drivs med två AA-batterier
Kameramonteringsfäste ingår
Synfält på 160 grader
Väderbeständig konstruktion


Garmin Backkamera Camper 1090 – högupplöst pekskärm med en lång rad funktioner och realtidsinfo

Garmin Camper 1090 Backkamera

 

Introduktion

För ett fantastiskt premiumval i form av en högupplöst pekskärm, inbyggd röststyrning och många fler imponerande funktioner vill du inte gå miste om Garmin Camper 1090 Backkamera. Inom en expertrecension och genomgång av produkten hos Carwitter har backkameran fått gott om beröm, med den enda smärre nackdelen av att varan är relativt kostsam.

Om Garmin Camper 1090 Backkamera

Garmin Camper 1090 Backkamera bjuder dig på en högupplöst 10 tum pekskärm som gör det lätt för dig att få en klar bild av vad som händer bakom bilen. Samtidigt kan du njuta av information i realtid kring vädret, trafiken samt vad de aktuella bränslepriserna ligger på.

När du är ute och kör kommer du även att gynnas av de detaljerade vägvarningarna som berättar för dig vart det är lämpligast att köra. Som om detta inte vore nog har Garmin Camper 1090 Backkamera inbyggd röststyrning tillsammans med data från bland annat Tripadvisor. Här har vi en GPS med backkamera som du inte vill gå miste om.

Fördelar

 • 32GB av inbyggt lagringsutrymme
 • Bra batteriliv
 • Stark magnetisk monteringsanordning
Nackdelar

 • Ganska dyrt

Specifikationer

Från märket Garmin
Högupplöst pekskärm på 10 tum
32GB av inbyggt lagringsutrymme
Information om väder, trafik och bränslepriser i realtid
Inbyggd röststyrning
Data från bland annat Tripadvisor


Garmin Backkamera BC 35 – 160 grader synfält och möjligheten att använda upp till 4 kameror i ett system

Garmin BC 35 Backkamera

 

Introduktion

Med hjälp av Garmin BC 35 Backkamera behöver du aldrig mer oroa dig för att köra på någonting när du backar ut med bilen. Den här kvalitetskameran uppskattas av konsumenter som har gett den ett sammanlagt kundbetyg på 4,2 av 5 hos Google Shopping samt 4,2 av 5 hos Amazon. Prova på den här högkvalitativa kameran och lita på att du får kvalitet för pengarna.

Om Garmin BC 35 Backkamera

Synfältet som Garmin BC 35 Backkamera kan bjuda på är hela 160 grader, och med en vikt på endast 235 gram är detta ingen produkt som kommer i vägen. Så länge du har en kompatibel GPS-navigator nära tillhands kan du dra nytta av Garmin BC 35 Backkamera med sin trådlösa Wi-Fi kamera för en klar sikt bakom dig när du backar ut din bil. Upp till fyra kameror kan användas i ett system så att du får se området bakom dig från flera vinklar, och som grädden på moset har denna Garmin backkamera en väderbeständig konstruktion.

Fördelar

 • Extra brett 160 grader synfält
 • Inbyggt Wi-Fi
 • Trådlös överföring av kamerabilder på upp till 13,7 meter
Nackdelar

 • Nattseendet hade kunnat vara bättre

Specifikationer

Från märket Garmin
160 grader synfält
Upp till fyra kameror i ett system
Inbyggt Wi-Fi
Kamerabild kan överföras på upp till 13,7 meter
Väderbeständig konstruktion


Nextbase 222X Backkamera – kamera som tillåter inspelningar både framåt och bakåt på bilen

Nextbase 222X Backkamera

 

Introduktion

Nextbase 222X Backkamera är nästa högkvalitativa produkt inom vårt backkamera test topplista, och detta är ett verktyg som både agerar som en framåtriktad samt bakåtriktad kamera till bilen. Nextbase 222X Backkamera är omtyckt av konsumenterna med ett sammanlagt kundbetyg på 4,7 av 5 hos Google Shopping samt ett betyg på 4,7 av 5 hos Amazon.

Om Nextbase 222X Backkamera

För att både förenkla vid trafikolyckor samt för att ge dig en klar sikt när du backar ut din bil bjuder Nextbase 222X Backkamera dig på både videoinspelning framåt och bakåt. Upplösningen på den främre kameran är hela 1080p medan den bakre kameran kommer med en upplösning på 720p.

Om du vill titta på dina inspelningar så gör du detta enkelt på den 2,5 tum skärmen som ingår. För att slippa konstanta batteriköp är kameran dessutom uppladdningsbar, och tack vare Click-And-Go anslutningssystemet kan du sätta dit och ta loss kameran utan besvär.

Fördelar

 • HD-inspelning med 1080p framåt och 720p bakåt
 • Click-And-Go anslutningssystem
 • Fungerar trådlöst
Nackdelar

 • Ingen funktion för nattseende

Specifikationer

Från märket Nextbase
1080p videoinspelning
720p bakåtkameramodul
2,5 tum skärm
Uppladdningsbar
Click-And-Go anslutningssystem


Vad du bör ha i åtanke när du väljer en backkamera

Att hitta din bästa backkamera kräver att du har vissa punkter i åtanke. Vare sig det är en trådlös backkamera i form av en Wifi backkamera som intresserar dig eller en begagnad backkamera från NetOnNet är det gynnsamt om modellen som du satsar på har följande egenskaper:

green-elm Säkerställ att backkameran har ett brett synfält. Du vill gärna ha i alla fall ett 140 grader synfält för att enkelt kunna se om någonting närmar sig bilen från höger eller vänster sida. Ett för smalt synfält kan leda till att en hund eller ett barn närmar sig din backande bil utan att du märker det, så ta det säkra före det osäkra.
green-elm Beställ gärna en backkamera med hög upplösning så att du ser allting som händer bakom dig klart och tydligt.
green-elm En kamera med många Frames Per Second syftar på att allting rör sig smidigt i realtid på din navigatorskärm. Du bör använda en backkamera med minst 15 Frames Per Second så att du inte missar någonting som plötsligt dyker upp bakom bilen.
green-elm Sist men inte minst ska det gärna vara lätt och snabbt att installera din backkamera. Lyckligtvis nog finns det flera modeller med magnetisk montering som ser till så att du slipper att borra eller skruva.

Om du även är intresserad av ett händigt trafiklarm, ta en titt på vår testöversikt av saphe trafiklarm.


Varför alla bör ha en backkamera

Det är en mycket smart lösning att ha en backkamera med skärm till din bil då det inte alltid är lätt att få en klar sikt över området bakom din bil när du backar in eller ut från en parkeringsplats. Den här kameran agerar därför som en backkamera backspegel på så sätt att du via din GPS-skärm kan se precis vad som händer bakom din bil.

Oavsett om du ska fickparkera och inte vill köra in i bilen bakom dig eller om du ska backa ut från en parkeringsplats är det mycket händigt att ha en backkamera nära tillhands. Även om du drar nytta av backspegeln eller vänder dig om är det svårt att se små barn, djur eller objekt nära marken. Just därför kommer du att tacka dig själv om du satsar på en backkamera som alltid gör det tryggt att backa med din bil.

Hur du installerar en backkamera

Beroende på vilken backkamera du väljer är det sannerligen ingen raketforskning att installera kameran – vare sig det är en backkamera med Bluetooth eller inte. Det finns numera flera sorters kameror som inte kräver att du borrar hål eller skruvar i skruvar. Istället monterar du backkameran på bilens registreringsskyltfäste. Tack vare att din backkamera ansluts till bilens elsystem kommer den inte heller att kräva någon egen energikälla.

Även om du skulle köpa en backkamera som tar lite längre tid att installera är det värt besväret i slutändan då du tryggt kan ge dig ut på vägarna och undvika att olyckor inträffar när du ska backa in eller ut från en parkeringsplats. Om du också vill installera ett händigt skydd för ditt hem när du ändå är i farten, glöm inte att ta en närmare titt på vår topplista över de bästa övervakningskamerorna.

Om du vill kunna övervaka området framför din bil kan du även skaffa en dashcam för extra säkerhet kring bilen.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Amazon

I Amazons webbshop hittar du de flesta varorna som du kan tänkas behöva. Trädgårdsmaskiner, köksutrustning, kontorsprylar, kläder, leksaker, hygienartiklar, transportmedel och mycket mer kan beställas hos Amazon.

Du kan se alla recensioner av Garmin BC 30 Wireless här
Du kan se alla recensioner av Garmin BC 35 här
Du kan se alla recensioner av Nextbase 222X här
Du kan se alla recensioner av ProUser RVC 3610 här

Crutchfield

Crutchfield är en butik som slog upp sina portar år 1974 och som än idag säljer ljud- samt videorelaterade produkter. Utöver försäljning erbjuder de även tips, råd och guider för att hjälpa dig på vägen mot att hitta de bästa prylarna för dig.

Du kan se alla recensioner av Garmin BC 30 Wireless här
Du kan se backkamera köpguiden här
Guiden publicerades den: 8. Juni, 2021

Johnny Appleseed

År 1999 startades det australienska företaget Johnny Appleseed upp. Med hjälp av deras expertis kring GPS ser de till så att du kan få tag på de mest passande GPS-relaterade produkterna för dig. Läs även deras artiklar med råd, guider och information kring allt som har att göra med GPS.

Du kan se recensionen av Garmin BC 40 Wireless här
Recensionen publicerades den: 8. Maj, 2019

Google Shopping

Vill du ha de mest passande produkterna till det bästa möjliga priset? Vänd dig då till Google Shopping. Den här tjänster tillåter dig att söka bland en uppsjö av olika produktkategorier för att hitta dina favoritvaror, och därefter kan du jämföra priserna mellan ett helt hav av olika återförsäljare. Läs även andra kunders omdömen för att ta reda på vad konsumenterna föredrar.

Du kan se alla recensioner av Garmin BC 40 Wireless här
Du kan se alla recensioner av Garmin BC 35 här
Du kan se alla recensioner av Nextbase 222X här
Du kan se alla recensioner av ProUser RVC 3610 här

Choice

Choice är en sajt som drivs av recensionsexperter, och på denna sida kan du både titta närmare på topplistor samt läsa produktrecensioner för att få reda på vilka de bästa varorna är. De lägger inte fokus på ett specifikt ämne, utan recensionerna täcker varor inom en lång rad kategorier såsom hem, elektronik, försäkringar, barn, trädgård och mycket mer.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

Hertz

Hertz är ett företag som erbjuder en biluthyrningstjänst, men de har även en blogg där du kan läsa produktrecensioner, tips, råd och guider kring allt som har att göra med transport och reser. Ta bland annat reda på vilka de bästa GPS-apparaterna är, vilken backkamera du bör välja och vilka resedestinationer som är populära.

Artikeln uppdaterades senast den: 20. April, 2018
Läs hela artikeln här

NAV TV

NAV TV är en sajt där du kan hitta produkter för fordonsintegration. Läs även tips, råd, guider och produktrecensioner för att hitta den passande utrustningen till just din bil redan idag. För ytterligare hjälp är det dessutom möjligt att ta kontakt med experterna hos NAV TV för att ta reda på mer.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

TheDrive

Vill du läsa nyhetsartiklar med fokus på fordon? Är du kanske ute efter råd gällande hur du tar hand om din bil på bästa sätt eller vill du läsa produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa tillbehören till din bil? Allt detta och mer hittar du hos TheDrive.

Artikeln uppdaterades senast den: 30. Juni, 2020
Läs hela artikeln här

Youtube

Youtube är en videodelningsplattform där företag och privatpersoner kan ladda upp videoklipp och dela dem med tittare världen över. Videor som laddas upp på Youtube kan komma i form av komedi, sketcher, guider, trailers, recensioner och allt annat som du kan tänka dig.

Videon laddades upp: 21. Juli, 2017
Se på hela videon här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Garmin BC 30 trådlös Backkamera

Garmin BC 30 Wireless Backkamera

 

Introduktion

Först ut har vi Garmin BC 30 Wireless Backkamera, redaktörens val från märket Garmin. Denna backkamera garanterar trygghet när du ska backa och vill ha en klar sikt av området bakom din bil. Garmin BC 30 Wireless Backkamera har för närvarande ett sammanlagt kundbetyg på 4,3 av 5 hos Amazon samt 4,5 av 5 hos Crutchfield.

Om Garmin BC 30 trådlös Backkamera

Garmin BC 30 Wireless Backkamera visar dig vad som befinner sig bakom bilen när du backar ut. Du ser då bilden direkt på din GPS-navigatorskärm, och har sedan möjligheten att överföra video med denna backkamera trådlös på ett avstånd upp till 10 meter.

Garmin BC 30 Wireless Backkamera gör det även möjligt att använda upp till fyra kameror samtidigt, och produkten tar heller inte upp någon plats med sin storlek på 30 x 26 x 28 mm och vikt på 183 gram. Med dess 140-grader synfält kan du alltid lita på att du har en klar sikt bakom dig så att du backar ut säkert.

Fördelar

 • Enkel att installera
 • Extra brett 140 grader synfält
 • Inbyggt Wi-Fi
Nackdelar

 • Bilden kan lagga en aning

Specifikationer

Från märket Garmin
Överför video trådlöst på ett avstånd upp till 10 meter
Kan använda fyra kameror samtidigt
Storlek på 30 x 26 x 28 mm
Vikt på 183 gram
140 grader synfält


ProUser RVC 3610 Backkamera

Bästa valet med mörkerseendefunktion

Introduktion

Den sista backkameran som vi ska titta närmare på ger dig en fungerande lösning till ett rimligt pris. RVC 3610 Backkamera från märket ProUser har fått helt okej sammanlagda kundbetyg på 4,1 av 5 hos Amazon och 3,8 av 5 hos Google Shopping. Njut av en backkamera med en mörkerseendefunktion som gör det lätt att backa med bilen även efter dess att mörkret har lagt sig.

Om ProUser RVC 3610 Backkamera

ProUser RVC 3610 Backkamera ser till så att parkering blir lätt som en plätt. Med en kamera bakpå bilen kan du se vad som händer bakom dig på en 4,3 tum bildskärm i bilen. Tack vare en mörkerseendefunktion blir det lätt att backa både under dagen och på kvällen. Det går snabbt och lätt att installera kameran, och dess väderbeständiga konstruktion gör den lämplig att använda även när det regnar. När backen läggs i slås kameran på automatiskt, och du kan få en skräddarsydd upplevelse genom att själv ställa in ljusstyrka, färg samt kontrast.

Fördelar

 • Trådlös och enkel installation
 • Mörkerseendefunktion
 • LCD-färgmonitor
Nackdelar

 • Synfält på enbart 110 grader

Specifikationer

Från märket ProUser
110 grader synfält
Display på 4,3 tum
Trådlös
Justerbar ljusstyrka, kontrast och färg
Mörkerseendefunktion


Frågor och svar

Vilken backkamera är bäst?
En högkvalitativ backkamera är en variant som har ett brett synfält, en hög upplösning och 15+ frames per second. Om du satsar på en av backkameror i vår topplista kan du dock lita på att du får en pålitlig produkt.
Hur mycket kostar en bra backkamera?
Hur mycket en backkamera kostar beror bland annat på hur många funktioner du är ute efter. Det finns backkameror som enbart kostar några hundralappar, men om du är ute efter en premiummodell med riktigt hög upplösning kan du behöva betala tusentals kronor.
Vad är viktigast när du köper en backkamera?
Några av de viktigaste egenskaperna som en backkamera bör ha är ett brett synfält, en hög upplösning och minst 15 frames per second för att garantera en imponerande sikt när du ska backa med din bil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta