Kärcher Fönstertvätt Bäst i Test: De Bästa Fönstertvättarna Enligt Experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En fönstertvätt förser dig med ett enkelt och smidigt verktyg för att tvätta dina fönster, speglar och andra liknande ytor.
Vissa fönsterputsare är dock mer effektiva än andra, så för att du ska kunna hitta din favorit har vi nedan sammanställt en topplista över några av de bästa fönstertvättarna på marknaden.

Vi har undersökt både experttester och konsumentåsikter för att ge dig en översikt av imponerande fönstertvättar som du inte vill gå miste om. Din bästa fönstertvätt är inte långt borta.

Tips och råd när du väljer din fönstertvätt:

green-elm Absorberingsförmåga: En fönstertvätt kommer vanligtvis med en sugfunktion som ser till så att överflödigt vatten absorberas när du tvättar fönstren. För bästa möjliga resultat är det viktigt att fönstertvätten har en imponerande absorberingsförmåga.
green-elm Långt batteriliv: Du vill självfallet inte behöva ta en paus mitt i städningen för att ladda upp din fönstertvätt, så se till så att du väljer en produkt med ett långt batteriliv.
green-elm Händiga tillbehör: För en riktig premiumprodukt uppskattas det om diverse tillbehör ingår såsom extra munstycken eller en sprayflaska med torkduk. Läs igenom beskrivningarna noga för att ta reda på vad just din föredragna fönstertvätt kommer utrustad med.
green-elm Batteriindikator: Det är inte alla fönstertvättar som kommer med en batteriindikator, men en sådan display kan vara praktisk för att hålla koll på hur långt det är kvar innan du återigen måste ladda batterierna.

Kärcher Fönstertvätt WV 6 Plus – långt batteriliv på 100 minuter och utrustad med händig display

Med Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt får du allt som du kan tänkas vilja ha i en fönstertvätt, och inte är det därför konstigt att produkten hamnade på första plats som testvinnaren inom ett experttest hos Pricerunner. Efter fler än 3 000 konsumentrecensioner ligger även produktens kundbetyg på 4,5/5 hos Google Shopping, och som kronan på verket har Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt fått rikligt med beröm inom en recension hos GadgetGuy.

Om Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt

Denna utrustning kommer först i vår fönstertvätt test topplista, och visst förtjänar den det. Den handhållna och sladdlösa Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt har en smidig och flexibel konstruktion som gör den mycket enkel att använda.
Med en lång suglist kan vätska avlägsnas med endast ett svep, och du slipper att oroa dig för konstant uppladdning tack vare den imponerande batteritiden på hela 1h 40min. Här har vi en produkt som både fungerar som sprayflaska, mikrofiberduk och sugande maskin på samma gång för en fulländad rengöringsprocess.

Fördelar

 • Bra batteriliv
 • Mjukare gummerad kant
 • Display som visar återstående batteritid
Nackdelar

 • Den tar ett par gånger att vänja sig vid

Specifikationer

Från märket Kärcher
Sprayflaska, mikrofiberduk och sugfunktion i ett
Display som visar återstående batteritid
Batteriliv på 1h 40min
Sladdlös
Vikt på 0,8 kg


Kärcher Fönstertvätt WV 2 Premium Black Edition – två sugmunstycken, sprayflaska och inbyggd putsduk

GVill du ha kvalitet till ett lite billigare pris? Testa då på en fönsterputs maskin som Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt. Inom ett experttest hos Testberichte landade fönstertvätten på ett högt betyg, och detsamma kan sägas för kundbetyget hos Google Shopping som efter mer än 3 000 konsumentrecensioner ligger på 4,4 av 5 stjärnor.

Om Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt

Utöver att vara ett mycket prisvärt rengöringsverktyg slipper du att konstant köpa nya batterier, för just Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt är uppladdningsbar. Dess driftstid ligger på 35 minuter, och medan du använder rengöringsprodukten kan du dra nytta av både en sprayflaska med fönstertvättmedel samt en inbyggd putsduk tillsammans med en fönsterskrapa som kan suga upp vattnet. Även ett lite mindre sugmunstycke ingår för att nå de trängre utrymmena. Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt väger inte heller mer än 0,6 kg, så den är lätt att ha att göra med.

Fördelar

 • Enkel att hålla
 • Drivs med uppladdningsbara batterier och är sladdlös
 • Ganska tystlåten
Nackdelar

 • Inte särskilt passande för större ytor

Specifikationer

Från märket Kärcher
Två sugmunstycken ingår
Uppladdningsbar
Batteritid på 35 minuter
Vikt på 0,6 kg
Sprayflaska med mikrofiberduk ingår


Kärcher Fönstertvätt WV 2 Plus N – sprayflaska med putsduk, två munstycken och en fönstertvätt med sugfunktion

Det är ovanligt att behöva betala skjortan för att få en högkvalitativ fönstertvätt, och inte är Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt något undantag. Inom ett test hos Pricerunner hamnade den här imponerande fönstertvätten på andra plats, och efter mer än 1000 konsumentomdömen hos Google Shopping ligger det totala kundbetyget på 4,6 av 5. Det är därför lätt att påstå att Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt är ett mycket populärt rengöringsverktyg.

Om Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt

Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt är handhållen och väger inte mer än 0,6 kg, så den är mycket smidig att dra nytta av. Produkten är sladdlös och klarar sig i 35 minuter innan det är dags att ladda upp den igen. Med Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt får du ett munstycke på 280 mm och ett på 170 mm för att nå lite trängre utrymmen på ett smidigt vis. Dra både nytta av en sprayflaska med torkduk tillsammans med fönstertvätten och dess sugfunktion för fulländad fönsterrengöring.

Fördelar

 • Sprayflaska med torkduk ingår
 • Absorberar vatten ordentligt
 • Kommer med två olika munstycken
Nackdelar

 • Batteriet hade kunnat räcka längre

Specifikationer

Från märket Kärcher
Två munstycken ingår
Batteritid på 35 minuter
Sprayflaska med torkduk medföljer
Sladdlös
Handhållen


Kärcher Fönstertvätt WV 50 Plus – populär fönstertvätt med medföljande sprayflaska

Konsumenternas val är utan tvekan Kärcher WV 50 Plus Fönstertvätt. Den här rengöringsprodukten har recenserats av hela 7 143 kunder hos Amazon där det sammanlagda betyget ligger på 4,5 av 5, och hos Google Shopping ligger kundbetyget för närvarande på 4,7 av 5. Kärcher WV 50 Plus Fönstertvätt är ett populärt val som gör susen när det är dags att tvätta fönstren.

Om Kärcher WV 50 Plus Fönstertvätt

Trots att denna Kärcher fönstertvätt enbart har ett batteriliv på 20 minuter kan verktyget enkelt laddas upp igen utan att du behöver köpa nya batterier. Vikten på endast 0,7 kg gör det också bekvämt och enkelt att hålla upp utrustningen, och tillsammans med verktyget får du allt som du kan tänkas behöva för skinande rena fönster: en sprayflaska med mikrofiberduk, en avtorkningstrasa, ett glasrengöringskoncentrat och själva batteriladdaren. Med allt detta blir det lätt att hålla både fönster och speglar rena.

Fördelar

 • Utmärkt för att avlägsna kondens från fönster
 • Lättviktig
 • Enkel att tömma och rengöra
Nackdelar

 • Inte passande för stora hus med många fönster

Specifikationer

Från märket Kärcher
Driftstid på 20 minuter
Uppladdningsbar
Vikt på 0,7 kg
Sprayflaska med mikrofiberduk ingår
Sugfunktion som avlägsnar överbliven vätska


Kärcher KV 4 Fönstertvätt – kompakt vibrerande fönstertvätt med tvättbar rengöringsduk

Nästa fönstertvätt på vår topplista är en kompakt variant som gör under för dig som antingen har begränsat med utrymme eller helt enkelt föredrar en mindre fönstertvätt. Vi talar här om Kärcher KV 4 Fönstertvätt, rengöringsutrustning som har fått mycket beröm inom en expertrecension hos Consumer och som för närvarande har kundbetyget 4,5/5 hos Google Shopping samt 4,3/5 hos Amazon.

Om Kärcher KV 4 Fönstertvätt

Kärcher KV 4 Fönstertvätt är ett vibrerande rengöringsverktyg som drivs med uppladdningsbara batterier. Fönstertvätten har en driftstid på 35 minuter och är sladdlös för smidig användning. Som en extra fördel väger den inte mer än 0,5 kg, så det blir lätt som en plätt att bära runt på fönstertvätten utan det känns tungt.
Med hjälp av en vibrerande motor tillsammans med vatten som matas ut görs rutorna rena utan att du behöver skrubba bort smutsen. Rengöringsduken som ingår kan också tvättas, så det är fullt möjligt att använda den flera gånger om.

Fördelar

 • Utrustad med vibrationsfunktion
 • Vattentank kan snabbt och smidigt fyllas
 • Utrustningen är enkel att rengöra
Nackdelar

 • Kan ibland lämna ränder efter sig

Specifikationer

Från märket Kärcher
Vibrerande fönstertvätt
Driftstid på 35 minuter
Vikt på 0,5 kg
Sladdlös
Medföljande tvättbar rengöringsduk


Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt – utdragbar till 1,5 meter för att rengöra höga fönster

Sist men inte minst har vi Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt, ett rengöringsverktyg som har fått höga kundbetyg hos både Google Shopping och Amazon på 4,4 av 5 stjärnor. Om du har höga fönster är detta kit ett ypperligt val för ditt hem då längden på skaftet tillåter dig att nå dina fönster utan svårigheter.

Om Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt

Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt är en produkt som kan användas tillsammans med alla Kärchers fönstertvättar. Du får i detta kit två teleskoprör där en av dem håller fönstertvätten medan den andra håller ett tvättmunstycke med mikrofiberduk. För att nå höga fönster är verktyget utdragbart till 1,5 meter, och materialet som Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt är tillverkad av är plast.

Fördelar

 • Passande för både inomhus- och utomhusbruk
 • Enkelt att nå höga fönster
 • Högkvalitativ
Nackdelar

 • Kan vara svårt att ta sig runt vissa kanter

Specifikationer

Från märket Kärcher
Rekommenderas vid rengöring av höga fönster
Tillverkad i plast
Uppmäter 14,99 x 24,89 x 117,09 cm
Vikt på 916,26 gram
Består av två teleskoprör


Vad du bör leta efter i en fönstertvätt

Vad är det egentligen som kännetecknar en bäst i test fönstertvätt eller fönsterskrapa och vad bör du hålla utkik efter? Innan du ens börjar kika på dina valmöjligheter ska du komma ihåg att priset definitivt kan påverka hur duktig fönstertvätten är på sitt jobb. Du får helt enkelt vad du betalar för, så om du vill ha fler funktioner, ett bättre resultat, ett längre batteriliv och fler tillbehör är det bäst om du inte sätter din budget för tajt. Det är även möjligt att beställa en robot fönstertvätt om du inte själv vill utföra arbetet, och även detta kan komma att kosta.

Inte vill du att din fönstertvätt ska ge upp mitt under städandet, och därför är det bra om du satsar på ett verktyg med ett långt batteriliv. Den bör klara sig i minst 25 minuter, men det finns premiummodeller med ett batteriliv på nästintill två timmar för smidighetens skull.

Storleken på munstycket kan också påverka rengöringsupplevelsen, och det bästa är om fönstertvätten har flera medföljande munstycken. Du kommer även att tacka dig själv om du väljer en modell som är relativt lättviktig för att enkelt bäras runt på och som kommer från ett välkänt märke så att du kan vara säker på att du får en kvalitetsprodukt.

Hur du använder en fönstertvätt

Oavsett om det är tal kring en klädångare för att hålla kläderna i ett fint skick, en ångmopp för att hålla golvet rent eller en högkvalitativ ångtvätt för att hålla diskbänkarna rena gäller det att de används på rätt sätt för bästa resultat. Detsamma gäller för en fönstertvätt, men lyckligtvis nog är det inte särskilt komplicerat att komma i gång med att använda detta verktyg.

Det första du gör är att fylla sprayflaskan med vatten tillsammans med ett fönstertvättkoncentrat. Spreja sedan detta på fönstret och dra nytta av mikrofiberduken för att sprida ut det. Nu är det dags att ta fram din fönstertvätt, och denne håller du mot fönstret samtidigt som du drar den nedåt. Tack vare den inbyggda sugfunktionen avlägsnas överblivet vatten omedelbart.

Att tvätta fönster på ett smart och effektivt sätt

När det kommer till hela och fina fönster är nyckeln till framgång att regelbundet tvätta dem. Det finns nämligen en lång rad nackdelar som kan dyka upp till följd av smutsiga fönster. Inte nog med att det självfallet inte ser trevligt ut när fönsterna är smutsiga, men smutsen kan också i längden skada dina fönster. När smuts samlas på ditt fönster kan det lämna repor på glaset, och det hindrar samtidigt solljus från att ta sig in i hemmet. Resultatet blir ett kallare hem under vintern, vilket även kan se till så att dina plantor mår dåligt.

Med allt detta i åtanke är det därför bäst att se till så att du rengör alla dina fönster i alla fall tre gånger om året, men om du har en händig fönstertvätt nära tillhands är det självfallet lätt som en plätt att rengöra både insidan och utsidan när du känner för det. Ta en titt på vår fönstertvätt topplista och hitta en modell som tilltalar dig redan idag. Det har aldrig varit så lätt att hålla fönsterna rena som med en fönstertvätt.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på
både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos
både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden
och undersökt alla relevanta källor.
Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och
tester:
Pricerunner
Vill du ha möjligheten att söka och jämföra över 2,9 miljoner produkter mellan 7 400 butiker? Då kan Pricerunner bli det optimala valet för dig. Via den här sidan kan du hitta varor inom kategorier såsom kläder, sport, skönhet, renovering, fordon, hem, trädgård, leksaker och mycket mer än så.Du kan se deras test av de bästa fönstertvättarna här
Testet publicerades den: 29. Juli, 2021
Google Shopping

Google Shopping är en prisjämförelsetjänst som gör det möjligt för konsumenter att söka efter en hel uppsjö av olika varor för att sedan jämföra dem mellan olika återförsäljare. På så sätt kan du få en deal som passar just dig och enklare ta reda på var dina favoritprodukter säljs till det billigaste priset.

Du kan se alla recensioner av Kärcher WV 6 Plus här
Du kan se alla recensioner av Kärcher WV 2 Premium Black Edition här
Du kan se alla recensioner av Kärcher WV 2 Plus N här
Du kan se alla recensioner av Kärcher WV 50 Plus här
Du kan se alla recensioner av Kärcher KV 4här
Du kan se alla recensioner av Kärcher WV Evolution Extension Kit här

GadgetGuy
Letar du efter olika teknikprylar, men är inte säker på var du hittar de bästa erbjudandena? Hos GadgetGuy recenseras olika teknikrelaterade produkter för att ge dig en klar och tydlig översikt av några av de bästa teknikprylarna på marknaden.Du kan se recensionen av Kärcher WV 6 Plus här
Recensionen publicerades den: 4. Oktober, 2021
Testberichte

Den tyska sajten Testberichte testar och recenserar varor inom olika kategorier för att kunna hjälpa sina läsare att få tag på produkterna som passar dem bäst. Läs produktrecensioner inom kategorier såsom dator, TV, foto, video, hushåll, trädgård och mer.

Du kan se recensionen av Kärcher WV 2 Premium Black Edition här
Recensionen publicerades den: juni, 2018

Amazon

Det amerikanska e-handelsföretaget Amazon slog upp sina portar år 1994, och i deras webbutik kan du hitta produkter inom en lång rad olika produktkategorier. Sök bland varor inom kategorier såsom hem, trädgård, skönhet, kläder, leksaker, renovering med mera.

Du kan se alla recensioner av Kärcher WV 50 Plus här
Du kan se alla recensioner av Kärcher KV 4 här
Du kan se alla recensioner av Kärcher WV Evolution Extension Kit här

Consumer

Consumer är en organisation som grundades år 1959, och i skrivande stund arbetar de med att testa produkter och tjänster för att kunna rekommendera de bästa möjliga varorna. Ta en titt på deras recensioner, topplistor och guider för att hitta produkterna för ditt hem som passar dig.

Du kan se recensionen av Kärcher KV 4 här
Recensionen publicerades den: 10. Juli, 2021

Andra källor

Smart Vacguide
För dig som är på jakt efter nya städredskap kan du vända dig till en sajt såsom Smart Vacguide. Här kan du läsa produktrecensioner kring verktyg såsom dammsugare och fönstertvätt för att hitta varor som ger dig de bästa resultaten när du städar.Artikeln uppdaterades senast: 29. April, 2019
Läs hela artikeln här
Expertreviews
Vill du få tillgång till tips, råd, guider och produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa varorna för dig? Hos Expertreviews arbetar en grupp med proffs på att testa olika produkter för att sedan recensera dem och guida dig mot de bästa köpen.Artikeln uppdaterades senast: 28. December, 2021
Läs hela artikeln här
Kärcher
Kärcher är en ledande tillverkare av rengöringsutrustning för privatpersoner och inom professionellt bruk. Inom deras webbshop kan du bland annat hitta högtryckstvättar, bevattningssystem, dammsugare, fönstertvättar och mer därtill. Läs även tips och guider som hjälper dig att få ut det mesta av din rengöringsutrustning.Artikeln uppdaterades senast: December, 2021
Läs hela artikeln här
My Window Washing
My Window Washing erbjuder en lång rad rengöringstjänster såsom fönsterputsning, rengöring av takrännor och högtryckstvätt. Ta dessutom tillfället i akt och kika närmare på tips, råd och guider kring hur du tvättar dina fönster på ett optimalt sätt.Artikeln uppdaterades senast: 28. Oktober, 2020
Läs hela artikeln här
Good Housekeeping
Good Housekeeping är en nättidning som bjuder på en lång rad artiklar om olika ämnen. Hemidéer, recept, skönhet, hälsa och resor är bara några exempel på ämnena som de täcker. Good Housekeeping recenserar dessutom olika produkter för att hjälpa dig att hitta passande varor för ditt hem.Artikeln uppdaterades senast: 20. Januari, 2021
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Vilken fönstertvätt är bäst i test?
För att få tag på en riktigt högkvalitativ fönstertvätt gäller det bara att du vänder dig till någon av modellerna inom vår topplista. Där hittar du både budgetvarianter, premiummodeller och mer än så.
Vad är det viktigaste när du köper en fönstertvätt?
Det finns många viktiga funktioner och egenskaper som din fönstertvätt bör ha, men några av de viktigaste är ett långt batteriliv, enkel uppladdning, lätt vikt, ett praktiskt munstycke, en sugfunktion och en medföljande sprayflaska.
Hur ofta bör du tvätta dina fönster?
Det kan vara lämpligt att rengöra dina fönster ungefär två-tre gånger om året, men om du har en fönstertvätt i ditt hem blir det smidigt att tvätta fönstren på både insidan och utsidan närhelst du känner för det.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta