Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Kärcher Fönstertvätt Bäst i Test: De Bästa Fönstertvättarna Enligt Experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 19, 2024.

Kärcher Fönstertvätt Bäst i Test: De Bästa Fönstertvättarna Enligt Experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

En fönstertvätt förser dig med ett enkelt och smidigt verktyg för att tvätta dina fönster, speglar och andra liknande ytor.
Vissa fönsterputsare är dock mer effektiva än andra, så för att du ska kunna hitta din favorit har vi nedan sammanställt en topplista över några av de bästa fönstertvättarna på marknaden.

Vi har undersökt både experttester och konsumentåsikter för att ge dig en översikt av imponerande fönstertvättar som du inte vill gå miste om. Din bästa fönstertvätt är inte långt borta.

Tips och råd när du väljer din fönstertvätt:

 • Absorberingsförmåga: En fönstertvätt kommer vanligtvis med en sugfunktion som ser till så att överflödigt vatten absorberas när du tvättar fönstren. För bästa möjliga resultat är det viktigt att fönstertvätten har en imponerande absorberingsförmåga.
 • Långt batteriliv: Du vill självfallet inte behöva ta en paus mitt i städningen för att ladda upp din fönstertvätt, så se till så att du väljer en produkt med ett långt batteriliv.
 • Händiga tillbehör: För en riktig premiumprodukt uppskattas det om diverse tillbehör ingår såsom extra munstycken eller en sprayflaska med torkduk. Läs igenom beskrivningarna noga för att ta reda på vad just din föredragna fönstertvätt kommer utrustad med.
 • Batteriindikator: Det är inte alla fönstertvättar som kommer med en batteriindikator, men en sådan display kan vara praktisk för att hålla koll på hur långt det är kvar innan du återigen måste ladda batterierna.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Kärcher Fönstertvätt WV 6 Plus - långt batteriliv på 100 minuter och utrustad med händig display

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kärcher Fönstertvätt WV 6 Plus:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Bra batteriliv
 • Mjukare gummerad kant
 • Display som visar återstående batteritid

Nackdelar

 • Den tar ett par gånger att vänja sig vid

Med Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt får du allt som du kan tänkas vilja ha i en fönstertvätt, och inte är det därför konstigt att produkten hamnade på första plats som testvinnaren inom ett experttest hos Pricerunner. Efter fler än 3 000 konsumentrecensioner ligger även produktens kundbetyg på 4,5/5 hos Google Shopping, och som kronan på verket har Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt fått rikligt med beröm inom en recension hos GadgetGuy.

Om Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt

Denna utrustning kommer först i vår fönstertvätt test topplista, och visst förtjänar den det. Den handhållna och sladdlösa Kärcher WV 6 Plus Fönstertvätt har en smidig och flexibel konstruktion som gör den mycket enkel att använda.

Med en lång suglist kan vätska avlägsnas med endast ett svep, och du slipper att oroa dig för konstant uppladdning tack vare den imponerande batteritiden på hela 1h 40min. Här har vi en produkt som både fungerar som sprayflaska, mikrofiberduk och sugande maskin på samma gång för en fulländad rengöringsprocess.

Kärcher Fönstertvätt WV 2 Premium Black Edition - två sugmunstycken, sprayflaska och inbyggd putsduk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kärcher Fönstertvätt WV 2 Premium Black Edition:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Enkel att hålla
 • Drivs med uppladdningsbara batterier och är sladdlös
 • Ganska tystlåten

Nackdelar

 • Inte särskilt passande för större ytor

GVill du ha kvalitet till ett lite billigare pris? Testa då på en fönsterputs maskin som Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt. Inom ett experttest hos Testberichte landade fönstertvätten på ett högt betyg, och detsamma kan sägas för kundbetyget hos Google Shopping som efter mer än 3 000 konsumentrecensioner ligger på 4,4 av 5 stjärnor.

Om Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt

Utöver att vara ett mycket prisvärt rengöringsverktyg slipper du att konstant köpa nya batterier, för just Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt är uppladdningsbar. Dess driftstid ligger på 35 minuter, och medan du använder rengöringsprodukten kan du dra nytta av både en sprayflaska med fönstertvättmedel samt en inbyggd putsduk tillsammans med en fönsterskrapa som kan suga upp vattnet. Även ett lite mindre sugmunstycke ingår för att nå de trängre utrymmena. Kärcher WV 2 Premium Black Edition Fönstertvätt väger inte heller mer än 0,6 kg, så den är lätt att ha att göra med.

Kärcher Fönstertvätt WV 2 Plus N - sprayflaska med putsduk, två munstycken och en fönstertvätt med sugfunktion

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kärcher Fönstertvätt WV 2 Plus N:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Sprayflaska med torkduk ingår
 • Absorberar vatten ordentligt
 • Kommer med två olika munstycken

Nackdelar

 • Batteriet hade kunnat räcka längre

Det är ovanligt att behöva betala skjortan för att få en högkvalitativ fönstertvätt, och inte är Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt något undantag. Inom ett test hos Pricerunner hamnade den här imponerande fönstertvätten på andra plats, och efter mer än 1000 konsumentomdömen hos Google Shopping ligger det totala kundbetyget på 4,6 av 5. Det är därför lätt att påstå att Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt är ett mycket populärt rengöringsverktyg.

Om Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt

Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt är handhållen och väger inte mer än 0,6 kg, så den är mycket smidig att dra nytta av. Produkten är sladdlös och klarar sig i 35 minuter innan det är dags att ladda upp den igen. Med Kärcher WV 2 Plus N Fönstertvätt får du ett munstycke på 280 mm och ett på 170 mm för att nå lite trängre utrymmen på ett smidigt vis. Dra både nytta av en sprayflaska med torkduk tillsammans med fönstertvätten och dess sugfunktion för fulländad fönsterrengöring.

Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt - utdragbar till 1,5 meter för att rengöra höga fönster

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Passande för både inomhus- och utomhusbruk
 • Enkelt att nå höga fönster
 • Högkvalitativ

Nackdelar

 • Kan vara svårt att ta sig runt vissa kanter

Sist men inte minst har vi Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt, ett rengöringsverktyg som har fått höga kundbetyg hos både Google Shopping och Amazon på 4,4 av 5 stjärnor. Om du har höga fönster är detta kit ett ypperligt val för ditt hem då längden på skaftet tillåter dig att nå dina fönster utan svårigheter.

Om Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt

Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt är en produkt som kan användas tillsammans med alla Kärchers fönstertvättar. Du får i detta kit två teleskoprör där en av dem håller fönstertvätten medan den andra håller ett tvättmunstycke med mikrofiberduk. För att nå höga fönster är verktyget utdragbart till 1,5 meter, och materialet som Kärcher WV Evolution Extension Kit Fönstertvätt är tillverkad av är plast.

FAQ

Vilken fönstertvätt är bäst i test?
För att få tag på en riktigt högkvalitativ fönstertvätt gäller det bara att du vänder dig till någon av modellerna inom vår topplista. Där hittar du både budgetvarianter, premiummodeller och mer än så.
Vad är det viktigaste när du köper en fönstertvätt?
Det finns många viktiga funktioner och egenskaper som din fönstertvätt bör ha, men några av de viktigaste är ett långt batteriliv, enkel uppladdning, lätt vikt, ett praktiskt munstycke, en sugfunktion och en medföljande sprayflaska.
Hur ofta bör du tvätta dina fönster?
Det kan vara lämpligt att rengöra dina fönster ungefär två-tre gånger om året, men om du har en fönstertvätt i ditt hem blir det smidigt att tvätta fönstren på både insidan och utsidan närhelst du känner för det.

Vad du bör leta efter i en fönstertvätt

Vad är det egentligen som kännetecknar en bäst i test fönstertvätt eller fönsterskrapa och vad bör du hålla utkik efter? Innan du ens börjar kika på dina valmöjligheter ska du komma ihåg att priset definitivt kan påverka hur duktig fönstertvätten är på sitt jobb. Du får helt enkelt vad du betalar för, så om du vill ha fler funktioner, ett bättre resultat, ett längre batteriliv och fler tillbehör är det bäst om du inte sätter din budget för tajt. Det är även möjligt att beställa en robot fönstertvätt om du inte själv vill utföra arbetet, och även detta kan komma att kosta.

Inte vill du att din fönstertvätt ska ge upp mitt under städandet, och därför är det bra om du satsar på ett verktyg med ett långt batteriliv. Den bör klara sig i minst 25 minuter, men det finns premiummodeller med ett batteriliv på nästintill två timmar för smidighetens skull.

Storleken på munstycket kan också påverka rengöringsupplevelsen, och det bästa är om fönstertvätten har flera medföljande munstycken. Du kommer även att tacka dig själv om du väljer en modell som är relativt lättviktig för att enkelt bäras runt på och som kommer från ett välkänt märke så att du kan vara säker på att du får en kvalitetsprodukt.

Hur du använder en fönstertvätt

Oavsett om det är tal kring en klädångare för att hålla kläderna i ett fint skick, en ångmopp för att hålla golvet rent eller en högkvalitativ ångtvätt för att hålla diskbänkarna rena gäller det att de används på rätt sätt för bästa resultat. Detsamma gäller för en fönstertvätt, men lyckligtvis nog är det inte särskilt komplicerat att komma i gång med att använda detta verktyg.

Det första du gör är att fylla sprayflaskan med vatten tillsammans med ett fönstertvättkoncentrat. Spreja sedan detta på fönstret och dra nytta av mikrofiberduken för att sprida ut det. Nu är det dags att ta fram din fönstertvätt, och denne håller du mot fönstret samtidigt som du drar den nedåt. Tack vare den inbyggda sugfunktionen avlägsnas överblivet vatten omedelbart.

Att tvätta fönster på ett smart och effektivt sätt

När det kommer till hela och fina fönster är nyckeln till framgång att regelbundet tvätta dem. Det finns nämligen en lång rad nackdelar som kan dyka upp till följd av smutsiga fönster. Inte nog med att det självfallet inte ser trevligt ut när fönsterna är smutsiga, men smutsen kan också i längden skada dina fönster. När smuts samlas på ditt fönster kan det lämna repor på glaset, och det hindrar samtidigt solljus från att ta sig in i hemmet. Resultatet blir ett kallare hem under vintern, vilket även kan se till så att dina plantor mår dåligt.

Med allt detta i åtanke är det därför bäst att se till så att du rengör alla dina fönster i alla fall tre gånger om året, men om du har en händig fönstertvätt nära tillhands är det självfallet lätt som en plätt att rengöra både insidan och utsidan när du känner för det. Ta en titt på vår fönstertvätt topplista och hitta en modell som tilltalar dig redan idag. Det har aldrig varit så lätt att hålla fönsterna rena som med en fönstertvätt.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta