Trappmaskin bäst i test – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Saknar du en maskin som kan ge din underkropp en ordentlig workout? Då ska du investera i din egen trappmaskin. Trappmaskiner kan hjälpa dig att träna och bygga upp muskler på ett helt annat sätt än till exempel ett löpband eller en motionscykel kan.

Motionscyklar och löpband är bra på att träna upp din uthållighet i löpning och cykling, men ger oftast inte lika mycket styrka som en trappmaskin. En riktigt bra trappmaskin kan förbättra både din muskelstyrka och din kondition.

Att hitta en passande trappmaskin kan vara ganska klurigt för många. Därför har vi på Konsumentmagasinet granskat och läst på lite om olika populära trappmaskiner så att du ska kunna hitta en maskin som passar dina egna behov. I detta trappmaskin bäst i test kan du läsa mer om olika maskiner, så att ditt val blir mycket lättare.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en trappmaskin?

Storlek och bärbarhet
Storleken på trappmaskinen kan påverka dess yta och kapacitet, samt maskinens pris och funktioner. En större trappmaskin kan vara mer stabil och ha kapacitet för högre vikt, men kan även vara svårare att flytta på. En mindre trappmaskin är som regel mer portabel men inte alltid lika robust i sin konstruktion. Om du främst tänkt använda trappmaskinen i hemmet är storleken kanske inte så viktig. Om du däremot vill kunna ta med dig maskinen när du reser är det desto viktigare att maskinen är lätt att flytta på. Vissa trappmaskiner är utrustade med transporthjul, vilket gör maskinen betydligt lättare att flytta runt, oavsett om du vill ställa undan den i förrådet eller ta med den till gymmet. 

Maximal viktkapacitet
Av säkerhets- och komfortskäl är det viktigt att respektera den högsta tillåtna vikten på en trappmaskin. Den genomsnittliga viktgränsen för mini-trappmaskiner är cirka 110 kg, medan vissa elliptiska maskiner och crosstrainers med trappfunktion klarar användare med en vikt på upp till 150 kg. Den maximala viktkapaciteten hos trappmaskiner för hemmabruk är mellan 100 och 135 kg, medan en del utrustning av gymkvalitet tål upp till 200 kg. Innan du väljer din trappmaskin bör du fundera över vem det är som ska använda den. Om fler än en person tänkt använda trappmaskinen ofta bör du överväga att investera i en mer robust maskin som är utformad för att klara tyngre eller flera användare. Om du överskrider viktgränsen riskerar du att skada maskinen eller råka ut för en olycka.

Funktioner
Vissa trappmaskiner har enklare displayer som bara visar tiden, medan andra har mer sofistikerade displayer som både registrerar puls, förbrända kalorier och antal steg. Du bör även välja maskin utifrån antalet motståndsnivåer som du förväntar dig. Om du är en erfaren motionär vill du förmodligen ha en trappmaskin med högre nivåer så att du verkligen kan utmana dig själv. Tänk även på anslutningsmöjligheterna hos olika modeller; vissa trappmaskiner har Wi-Fi-anslutning som låter dig följa dina framsteg och dela dem med vänner och familj. Andra har inbyggda pulsmätare så att du enkelt kan följa hur hårt du tränar. 

Pris 
Dyrare trappmaskiner kan kosta upp till 70 000 kronor och är som regel utrustade med unika funktioner som förbättrar din träningsupplevelse, exempelvis större fotpedaler och extra träningsprogram, och är lämpliga för professionell, hårdintensiv träning. Budgetalternativen kan kosta så lite som mellan 500 och 600 kronor och är oftast mindre. I denna kategori ingår mini-stegmaskiner som är enkla att transportera och förvara, vilket gör dem perfekta för mer okomplicerade övningar samt när du är på språng.

Kund- och expertomdömen
Det är alltid en bra idé att läsa tidigare recensioner från användare som köpt olika modeller. Kundomdömen kan ge en idé om hur pass enkel trappmaskinen är att använda, liksom dess övergripande prestanda och användarvänligheten hos olika funktioner. Av denna anledning har vi inkluderat användarrecensioner i vår testguide för att underlätta ditt köpbeslut.

arrow-more


Bowflex M6i Max Trainer Trappmaskin – optimal storlek för placering i ett hemmagym


Introduktion

Bowflex är ett amerikanskt märke som fokuserar på att tillverka träningsutrustning av hög kvalitet. Deras första produkt Bowflex 2000X skapades år 1986. Sedan dess har de skapat och tillverkat maskiner och redskap för flera olika typer av träning.

Om Bowflex M6i Max Trainer Trappmaskin

Om du letar efter en trappmaskin med riktigt många funktioner för pengarna är M6i Max Trainer från Bowflex ett av de bästa alternativen på marknaden. Något av det bästa med just denna maskin är att den passar de allra flesta användarna. Den är kompakt, vilket gör det lättare för dig att använda och förvara den i ditt hem eller gym.

Denna trappmaskin är fylld med smarta funktioner som till exempel ett eget effektivt 14 minuters intervallprogram. Om du skulle vilja lägga till lite tid till ditt träningspass kan du enkelt göra det med en snabb knapptryckning. 14-minutersprogrammet hjälper dig till en mer effektiv men samtidigt skonsam träning. Denna trappmaskin har totalt 5 olika program som du kan välja mellan. Utöver dessa program har denna trappmaskin även 16 olika motståndsnivåer. Med de olika motståndsnivåerna kan du utmana dig själv precis så mycket som du själv vill. Det tycker vi är riktigt smart.

M6i Max Trainer är kompatibel med appen JRNY™. Denna app är en digital fitnessplattform som ger dig tillgång till tränarledda videos, träningspass och belöningar. För att kunna använda JRNY™ behöver du en prenumeration. Den här trappmaskinen kommer med ett smart magnetiskt fack som du kan sätta din telefon eller surfplatta i.

Fördelar

 • Perfekt för workouts i hemmagymmet
 • Bra display
 • Passar många användare
Nackdelar

 • Kort garanti

Specifikationer
Motoriserat magnetmotstånd
16 motståndsnivåer
5 program
Visar träningszoner och mätning av kaloriförbrukning
Kan synkroniseras med gratis Max Trainer® App
Handpuls


Insportline Easy Step Trappmaskin – 2-i-1 maskin för en mer varierad träning


 

Introduktion

Här är ännu en trappmaskin från tillverkaren Insportline. Insportline är som tidigare nämnt en riktigt stor tillverkare av sport- och träningsprodukter av olika slag. De tillverkar produkter till de flesta tänkbara sporterna och aktiviteterna. Mängden och bredden av produkter är imponerande. Att de brinner för det de gör märks verkligen. Därför kan du räkna med bra kvalitet på deras trappmaskiner.

Om Insportline Easy Step Trappmaskin

Den här trappmaskinen skiljer sig lite från andra trappmaskiner då det är en kombinerad trappmaskin och twistplatta. Tack vare twistplattan kan denna trappmaskin ge dig en mer varierad träning än många andra trappmaskiner kan. När du köper denna trappmaskin medföljer även två par hantlar av olika vikt. Det ena paret på 2 lbs och det andra på 3 lbs. Dessa hantlar tycker vi är en riktigt trevlig bonus då det ger dig möjligheten att träna ännu fler muskler på din kropp.

När du använder trappmaskinen, som är en mini stepper, tränar du många muskler i din underkropp. När du byter till twistplattan kan du träna musklerna på sidan av din mage, samt höfterna. Om du använder alla funktionerna som denna maskin erbjuder kommer du att kunna träna större delen av din kropp. Mer variation är såklart alltid bra. Just variation är något som denna trappmaskin bjuder på.

Den här maskinen är en av de billigaste trappmaskinerna i detta trappmaskin test. Antalet funktioner och det låga priset gör denna modell till den perfekta maskinen för alla nybörjare som vill komma i gång med hemmaträning eller träning på jobbet. 

Fördelar

 • Kombinerad trappmaskin och twistplatta
 • Perfekt för nybörjare
 • Hantlar ingår
Nackdelar

 • Något begränsad när det kommer till rörelser

Specifikationer
Från märket Insportline
Mått LxBxH: 86x44x118 cm
Vikt: 17 kg
Max användarvikt: 100 kg
Display som visar tid och antalet steg
Två par hantlar ingår


Vad du ska tänka på när du köper en trappmaskin

När du letar efter din första och bästa trappmaskin finns det ett par saker som kan vara värda att tänka på. Det finns riktigt många olika typer av trappmaskiner på marknaden. En del av dem har pedaler medan andra mer liknar faktiska trappor. Vissa av dem är lite enklare och har få funktioner medan andra är mer avancerade och har många fler funktioner. Ju mer avancerad en trappmaskin är och ju fler funktioner den har, desto dyrare brukar den vara. Detta kan vara värt att tänka på, speciellt om du måste hålla dig till ett maxpris.

En billigare maskin är oftast nog för dig som är nybörjare eller som inte behöver extra funktioner. Om du vill träna på allvar kan det absolut vara värt att investera i en mer rejäl maskin. Vilken du ska välja beror helt på vad du vill med din träning.

Om du har problem med vissa leder kan du uppleva att denna typ av träning gör ont. Personer som lider av seriösa problem med höfterna, vristerna eller knäna bör vara extra försiktiga när de provar trappmaskiner. Du kan alltid testa en billigare variant för att se vad du själv klarar av innan du bestämmer dig för om du vill uppgradera dig eller ej. Träning med en stepmaskin är ganska skonsamt, men försök ändå att vara försiktig om du har problem med lederna.

Vissa modeller är svårare att balansera på än andra. Om du har svårt att hålla balansen bör du välja en trappmaskin med handtag. Luta dig dock inte för mycket på handtagen, eftersom detta kan påverka träningen negativt. Handtagen ska endast användas som ett hjälpmedel för att hålla kunna hålla balansen.

En trappmaskin tränar i huvudsak underkroppen. Om du vill träna din överkropp kan du behöva komplettera med andra maskiner som fokuserar på den delen av kroppen. En trappmaskin ger dig heller inte någon sportspecifik träning. Om du vill bli bättre på sporter som till exempel cykling eller paddling kan du behöva skaffa maskiner till just detta.

Källor: betterhealthsolutions.org

Hälsofördelar med att använda en trappmaskin

Trappmaskiner är otroligt effektiva när det kommer till träning av hjärtat och lungorna. Vältränade lungor kan ta in ännu mer syre medan ett vältränat hjärta är bättre på at pumpa runt det syrerika blodet i kroppen. Med ett starkare hjärta och starkare lungor kommer du att kunna känna dig mycket friskare och starkare. Du kommer även att klara av mycket mer i vardagen. Det är verkligen en fantastiskt stor hälsofördel på många sätt och vis. Mer ork betyder att du kan få mer gjort. Du kommer även att ha extra energi åt roliga saker som till exempel dina fritidsintressen eller kanske kvalitetstid med din familj.

Trappmaskinsträning är skonsamt för kroppen, men det är samtidigt en effektiv träningsform som får dig att komma i gång på allvar. Det ger dig en ordentlig workout utan att påfresta din kropp och dina leder speciellt mycket. Därför är det en bra träningsform för till exempel rehabilitering efter en skada eller sjukdom. När du tränar med trappmaskiner kommer du även att bränna stora mängder kalorier. Trappmaskin viktnedgång är alltså helt möjligt. Många maskiner kommer med en kalorimätare som visar dig hur många kalorier du har förbränt under träningen. Att se dessa siffror kan vara riktigt bra motivation.

Denna typ av träning ger dig både starkare muskler och ben. Det kan till och med förebygga benskörhet vilket är ett enormt stort plus, speciellt för de äldre användarna. En trappmaskin tränar i stort sett de flesta musklerna i den nedre delen av kroppen. Denna träning kan även stärka lederna i benen. Om du har problem med till exempel knäna skulle en stepmaskin kunna hjälpa dig till ett liv med mindre smärta och stelhet. Var dock som sagt försiktig och pusha inte dig själv för hårt. Du ska alltid träna på ett sätt som passar din egen hälsa och dina egna behov.

Källor: healthline.com och heydaydo.com

Hur du använder en trappmaskin

Det är riktigt enkelt att komma i gång med trappmaskinsträning. Börja med att placera maskinen på ett plant underlag. Detta är viktigt för säkerheten. Ställ in din maskin så att du rör dig med ca 60 till 80 steg per minut. Det brukar vara ett lagom tempo för de flesta.

När du ska börja placerar du bara dina fötter platt och stadigt på pedalerna eller trappstegen, beroende på vilken typ av trappmaskin du använder. Det finns ju som sagt flera olika typer av maskiner. Oavsett vilken typ du använder ska du alltid se till att placera fötterna korrekt. Det gör träningspasset mycket behagligare och säkrare. Om din trappmaskin har handtag placerar du händerna på dessa. Luta dig inte mot dem, utan ta bara ett ordentligt tag om dem så att du står stadigt under träningen. Om din trappmaskin inte har handtag, håll bara upp och rör armarna som om du är ute och joggar.

En annan viktig aspekt av trappmaskinsträning är att ha rätt utrustning. Ett bra squat rack kan hjälpa dig att göra träningen mer effektiv och säker. Ett squat rack ger dig möjlighet att göra flera olika övningar och öka svårighetsgraden genom att lägga till vikter. Det är också ett bra alternativ om du har begränsat utrymme hemma.

Håll överkroppen rak och sträckt. Du ska inte ha en böjd hållning. Om du står framåtböjd kommer du att pressa din ländrygg onödigt mycket under träningen. Dina ben och din rumpa kommer heller inte att jobba lika mycket, vilket resulterar i en sämre träning över lag. Se därför till att stå rakt och utsträckt. Då kommer dina muskler att jobba bättre.

Pressa den ena foten nedåt, och byt sedan till nästa fot. Det känns lite som att gå i trappor. Försök att hålla ett naturligt tempo som känns bra. Om du har en trappmaskin utan handtag skulle du kunna använda dig av hantlar för att träna dina armar samtidigt som du tränar underkroppen.

Vad är en trappmaskin?

En trappmaskin är en träningsmaskin som efterliknar att klättra upp för trappor. Det är en utmärkt träningsmaskin som kan användas för att förbättra din kardiovaskulära hälsa, öka din styrka och hjälpa dig att bränna fett. Genom att använda en trappmaskin kan du träna dina ben-, höft- och sätesmuskler.

En trappmaskin passar bra för personer som vill ha en träningsmaskin som är enkel att använda och som ger effektiva resultat. Om du vill träna mer specifikt på dina muskler, är det bra att kombinera trappmaskinen med andra maskiner, som till exempel träningsbänkste. Träningsbänkste hjälper dig att träna bröst-, axel- och arm-muskler och kan lägga till variation i din träningsrutin.

Trappmaskiner är en bra investering för personer som vill ha en träningsmaskin som är både effektiv och enkel att använda. Kom ihåg att använda trappmaskinen regelbundet och att kombinera den med andra träningsmaskiner för att få bästa möjliga resultat.”Källor: fitday.com och wellnessed.com

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Fit Rated

Fit Rated är sajten för dig som vill få en smidig översikt av den bästa fitness-utrustningen på marknaden. Kika på olika topplistor och läs produktrecensioner kring utrustning inom exempelvis kategorierna löpband, träningscyklar, hemmagym och mycket mer.

 

Du kan se Bowflex M6i Max Trainer Trappmaskin recensionen genom att klicka här
Du kan se Bowflex M8i Max Trainer Trappmaskin recensionen genom att klicka här

Treadmill Reviews

Ta reda på vilka de bästa löpbanden och andra träningsverktygen är genom att besöka Treadmill Reviews. På den här sajten kommer du att kunna ta del av händiga köpguider, topplistor och produktrecensioner som hjälper dig att hitta dina drömmars träningsutrustning.

 

Du kan se Bowflex M6i Max Trainer Trappmaskin recensionen genom att klicka här

Google Shopping

Vet du vilken typ av varor du är ute efter, men är inte säker på var du kan hitta dem till det bästa möjliga priset? Med hjälp av Google Shopping får du tillgång till en jämförelsetjänst där du kan jämföra dina favoritprodukters pris mellan en lång rad olika försäljare så att du kan lägga vantarna på en utmärkt deal.

 

Du kan se Bowflex M6i Max Trainer Trappmaskin kundomdömena genom att klicka här

Amazon

Amazon är en webbutik med ett imponerande antal produktkategorier och ett helt hav av olika varor. Här kan du beställa allt som du kan tänkas behöva såsom köksutrustning, kontorssaker, möbler, leksaker, kläder, träningsverktyg, utomhusprylar och mycket mer.

 

Du kan se Bowflex M8i Max Trainer Trappmaskin kundomdömena genom att klicka här

Better Health Solutions

Vill du hitta de perfekta lösningarna till ett hälsosamt liv där du balanserar rätt kost med ordentlig träning? Hos Better Health Solutions får du information kring produkter, tjänster och lösningar för en friskare vardag som du inte vill gå miste om.

 

Artikeln uppdaterades senast: 2016
Läs hela artikeln här

HealthLine

HealthLine lägger fokus på hälsa och välmående. Läs exempelvis artiklar kring hur du får ett mer effektivt träningsprogram, hur du går ner i vikt på ett hälsosamt sätt samt olika träningsutmaningar som du kan ta dig an. Få dessutom information kring olika hälsotillstånd och sjukdomar.

 

Artikeln uppdaterades senast: 13 juni 2019
Läs hela artikeln här

HeyDayDo

HeyDayDo riktar sig främst till dem som är 50+, men oavsett ålder finns det någonting för alla. På den här sajten finner du träningstips och guider tillsammans med diverse produktrecensioner. Hitta den rätta träningsutrustningen för dig och gå mot en mer välmående vardag.

 

Artikeln uppdaterades senast: augusti 2021
Läs hela artikeln här

FitDay

FitDay är sidan som bjuder dig på nyhetsartiklar, tips, guider och information kring allt som har att göra med fitness. Ta reda på mer om olika kostalternativ, intressanta träningspass eller läs artiklar som handlar om psykisk hälsa. Allt detta och mer hos FitDay.

 

Artikeln uppdaterades senast: oktober 2021
Läs hela artikeln här

Wellnessed

Sidan Wellnessed handlar primärt om tre saker: mat, fitness och hälsa. Här kan du få tag på utsökta recept, läsa artiklar om effektiva workout-rutiner och få tillgång till guider som hjälper dig på vägen mot ett gladare och mer hälsosamt liv.

 

Artikeln uppdaterades senast: oktober 2021
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Vilken är den bästa trappmaskinen?
Det beror på dina kriterier. Om du är nybörjare kan en billig och enkel variant vara bäst medan någon som tränar mycket kan behöva en mer avancerad maskin med fler funktioner.
Vad gör en trappmaskin för din kropp?
En trappmaskin ger dig effektiv träning av din underkropp. Den hjälper dig även till en bättre kondition och uthållighet.
Är en trappmaskin bättre än ett löpband?
Båda maskinerna erbjuder väldigt bra hälsofördelar beroende på hur de används. En trappmaskin är ofta mer skonsam, speciellt för de som har ledproblem.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Spartan Mini Stepper Trappmaskin – bästa trappmaskin för äldre

 

 

 

Introduktion

En begränsad ekonomi ska inte sätta stopp för dig och din träning. Spartan Mini Stepper är ett riktigt bra val för dig som inte har så många slantar i plånboken. Detta är även en perfekt trappmaskin för dig som har ont om plats i hemmet eller i hemmagymmet. Spartan Mini Stepper är både billig och kompakt, vilket är en fantastisk kombination. Detta är en av de bästa trappmaskinerna för till exempel studenter eller andra som har ont om pengar och plats. 

Om Spartan Mini Stepper Trappmaskin

Jämfört med många andra trappmaskiner är denna trappmaskin otroligt lätt att använda, då den har relativt få funktioner. Om du inte har något behov av en massa extra funktioner eller program kan detta vara den perfekta trappmaskinen för dig. Denna maskin kommer med en skärm som tydligt visar din träningstid, antal steg och hur många kalorier du har förbränt under ditt pass.

Du kan med fördel använda denna maskin till rehabiliteringsträning efter en skada eller liknande. Du skulle även kunna träna på den medan du tittar på en av dina favoritfilmer eller serier på TV. På detta vis skulle du kunna träna i timvis utan att tänka på det. För en mer effektiv och varierad träning rekommenderar vi att du även skaffar en bra crosstrainer. Om du skaffar både en trappmaskin och en crosstrainer ihop kan du träna fler delar av kroppen och på så vis få en ännu bättre fysisk hälsa.

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Billig
 • Lätt att använda
Nackdelar

 • Kan inte användas av personer på över 80 kg

Specifikationer
Från märket Spartan
Storlek: 55 x 40 x 25 cm
Vikt: 6 kg
Max. användarvikt: 80 kg
Display ingår
Passande till bland annat rebahträning


Insportline Skeleton Trappmaskin

 

Introduktion

Tillverkaren Insportline är en av de största tillverkarna inom just sport, fritid och träning. De skapar inte enbart trappmaskiner, utan även en hel del annan utrustning. De tillverkar bland annat utrustning för cykling, paddling och vandring. Eftersom de tar fram så många olika tränings- och sportprodukter kan du vara säker på att de håller hög kvalitet. Detta är en tillverkare som verkligen brinner för träning och hälsa, vilket alltid är kul att se.

Om Insportline Skeleton Trappmaskin

Insportline Skeleton Trappmaskin är en kraftigt konstruerad trappmaskin som passar perfekt både hemma och i det lokala gymmet. Om du vill träna upp din rumpa, dina vader och lår kan denna lilla maskin hjälpa dig att nå dit du vill. Denna trappmaskin är utrustad med bekväma handtag som ser till att du håller dig på plats medan du tränar på den. Handtagen hjälper dig att hålla balansen på ett bättre sätt än en trappmaskin som inte har handtag. Om du brukar ha svårt för att hålla balansen eller på något annat sätt känner dig ostadig kan denna maskin därför vara det perfekta valet för dig.

Den här trappmaskinen har ett relativt lågt pris, vilket gör den mer tillgänglig för personer som inte har så mycket pengar att spendera på träningsmaskiner.
Denna trappmaskin har en inbyggd handsensor som mäter din puls under ditt träningspass. Med hjälp av sensorn kan du alltså hålla koll på hur hårt du arbetar, och på så vis veta om du ska pusha dig själv ännu mer eller mindre.

Fördelar

 • Kraftig konstruktion i stål
 • Åtkomligt pris
 • Rejäla och bekväma handtag
Nackdelar

 • Lite ostabil om den inte är inställd korrekt

Specifikationer
Från märket Insportline
Inbyggd handpulssensor
Mått LxBxH: 122x52x150 cm
Vikt: 37 kg
Max användarvikt: 130 kg
Utrustad med rejäla handtag


Pro-Form Hiit Trainer

Pro-Form Hiit Trainer

Hiit Trainer trappmaskin är perfekt för dig som är ute efter både hård intervallträning och längre, lugnare pass. De generöst dimensionerade pedalerna ger en bättre känsla av stabilitet, vilket är utmärkt för dig som vill fokusera på din träning utan att behöva oroa dig för att tappa balansen.

 • 22 motståndsnivåer
 • Motståndsförstärkt svänghjul
 • Överdimensionerade pedaler för en bättre känsla av stabilitet

Omdöme: En detaljerad recension av Pro-Form Hiit Trainer

Stabil och lätt att transportera
Denna trappmaskin väger 85 kg, vilket är en aning tyngre än vissa andra modeller på marknaden. Den extra vikten garanterar dock en mer stabil träning och innebär dessutom att den kan stödja användare med en vikt på upp till 125 kg. Den här maskinen har frontmonterade transporthjul, vilket gör den lätt att flytta runt när den inte används. 

Tyst magnetiskt motstånd
Trappmaskinen har 22 olika motståndsnivåer, vilket innebär att den kan skräddarsys för att passa alla konditionsnivåer. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren idrottare finns garanterat en motståndsnivå som passar dig. Trappmaskinen har tyst magnetiskt motstånd, vilket innebär att maskinen ger ifrån sig minimalt med ljud under användning. Detta är en utmärkt funktion för personer som vill kunna titta på tv eller lyssna på musik medan de tränar, eftersom maskinen varken stör dig själv eller andra personer i rummet.

Smidigträning
Trappmaskinens motståndsförstärkta svänghjul ger en mjukare och mer naturlig träning. Detta är särskilt bra för personer som precis börjat med HiiT-träning, eftersom det ger en bekvämare upplevelse och hjälper till att förhindra skakande eller obekväma rörelser. Dessutom bidrar svänghjulet till extra motstånd, vilket ger ett mer utmanande träningspass allteftersom du gör framsteg.

Fördelar

 • Generös pekskärm
 • Frontmonterade transporthjul
 • 32 inbyggda träningspass
 • Robust konstruktion
 • Tyst magnetiskt motstånd
Nackdelar

 • En aning svårmonterad

Konsumentmagasinets bedömning

Hiit Trainer är en 2-i-1-fitnessmaskin som har det bästa av både en trappmaskin och en crosstrainer. Den har en stor pekskärm och konstruktionen är mycket robust, vilket innebär att den klarar även de mest intensiva träningspassen. Maskinen kan dock vara utmanande att montera och ta lite tid att sätta ihop. Trots det vill vi rekommendera denna maskin till dig som letar efter en mångsidig fitnessmaskin för riktigt bra och utmanande träningspass.

Specifikationer
Längd: 167 cm
Bredd: 74 cm
Höjd: 135 cm
Max. användarvikt: 125 kg
Antal motståndsnivåer: 22
Vikt: 85 kg
Displayinformation: tid, distans, hastighet, varvtal, kalorier, puls


Bowflex M8i Max Trainer TrappmaskinIntroduktion

Här har du ytterligare en smart och smidig trappmaskin från tillverkaren Bowflex. Bowflex har som sagt tillverkat träningsmaskiner av hög kvalitet sedan 1986. Du vet alltså att du får en riktig maskin för dina pengar när du köper en av detta märke. Även denna trappmaskinsmodell är sprängfylld av smarta funktioner, program och inställningar, vilket gör det lätt för dig att anpassa träningspasset efter dina behov och mål.

Om Bowflex M8i Max Trainer Trappmaskin

M8i har ännu fler program och motståndsnivåer än M6i. M8i har hela 7 program och 20 motståndsnivåer, vilket gör det möjligt för dig att skräddarsy ditt träningspass till perfektion varje gång. Denna version passar perfekt till dig som vill ha ännu fler möjligheter när du tränar. Den här modellen kostar såklart lite mer än M6i då den har lite fler funktioner. Det är upp till dig om du tycker att de är värda lite extra pengar eller ej. Om du tränar mycket kan det absolut vara en bra investering.

Denna modell från Bowflex har en riktigt smart coachingfunktion som kan guida dig genom ditt träningspass så att det blir ännu mer effektivt. M8i Max Trainer är kompatibel med Explore the World™ som är en app där du utforskar världen medan du tränar. I denna app kan du tävla mot dig själv för att försöka slå ditt personliga rekord. Du kan även försöka slå andra användare runt om i världen för att se vem som är allra bäst. Denna app kan göra träningen med M8i Max Trainer eller någon av de andra Bowflex-modellerna mycket mer spännande och roligare.

Precis som M6i är även denna modell kompatibel med fitnessappen JRNY™. Plattformen är helt klart värd att betala för då den ger dig så många användbara träningstips och övningar. 

Fördelar

 • Många funktioner och program
 • Bekväma pedaler
 • Kan synkroniseras med gratis Max Trainer® App
Nackdelar

 • En lite dyrare maskin

Specifikationer
Från märket Bowflex
Mått: (LxBxH) 121,7 x 78,2 x 165,6 cm
Max användarvikt på 136 kg
Produktens vikt ligger på 67 kg
20 motståndsnivåer
7 program


Casall C3X Matrix Trappmaskin

Introduktion

Matrix Fitness startade i Taiwan, och blev till slut sin egen leverantör i Danmark. Matrix Fitness är ett av 25 dotterbolag till familjeverksamheten Johnson Health Tech. Matrix Fitness strävare efter att inspirera människor till ett hälsosammare liv. Detta är något som märks i deras produkter, tycker vi. De har skapat och designat produkter sedan 1975, och de arbetar ständigt med nya innovativa maskiner.

Om Casall C3X Matrix Trappmaskin

Casall C3X Matrix Trappmaskin är trappmaskinen för dig som verkligen vill gå all in. Just denna trappmaskin är tillverkad för kommersiellt bruk, men skulle även kunna passa in i ett större hemmagym hos den som verkligen brinner för träning och fitness. Denna modell har flera trappmaskinsvåningar som gör den ännu mer effektiv. Det är alltså en perfekt maskin för dig som tycker att trappmaskinens höjdmeter är viktigt.

Något som gör just denna trappmaskin så speciell är att den är självförsörjande på el. Det finns få andra maskiner på marknaden som kan skryta om denna funktion. Eftersom denna maskin är självförsörjande på el betyder det att den inte kommer att påverka din elförbrukning eller dina elräkningar. Det gör denna modell till en av de mest miljövänliga på marknaden. Vi tycker att detta är en fantastisk funktion. Om du brinner för miljön och vill kunna påverka din egen elförbrukning samtidigt som du får en bra träning kan vi varmt rekommendera C3X Matrix Trappmaskin.

Den här trappmaskinen är utrustad med ergonomiska handtag, vilket gör träningen mycket mer behaglig och säker. Du kan aldrig tänka för mycket på ergonomi och säkerhet, speciellt när det kommer till träning med träningsmaskiner.

Fördelar

 • Ergonomiska handtag
 • Självförsörjande på el
 • Trådlös pulskontroll
Nackdelar

 • För stor och dyr för många hemmagym

Specifikationer

Från märket Casall
Stegen mäter 25×60 cm
Steghöjd 20 cm
Max användarvikt 182 kg
Vikt 158 kg
Trådlös pulsmätning

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta