Nintendo Switch (Bäst i test) – Läs experternas bedömning här

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I mars 2017 kom nya Nintendo Switch ut på marknaden. Nintendo Switch är en innovativ produkt, som har en massa nya och spännande funktioner att erbjuda spelentusiaster. Läs vidare här i detta Nintendo Switch-test, och få veta vad Nintendo Switch har att erbjuda, samt vad experterna tycker om den nya spelkonsolen.

I denna artikel får du:
 Genomgång av Nintendo Switch och dess innehåll
 Genomgång av de olika funktionerna
 Expertbedömningar av hur Nintendo Switch klarar sig i olika tester
 Genomgång av befintliga spel till Nintendo Switch
 Genomgång av kommande spel till Nintendo Switch

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över hur de olika Nintendo Switch testerna klarar sig på nätet.


Översikt över de olika delarna i Nintendo Switch

Den innovativa spelkonsolen består av olika delar, som ger dig möjlighet att spela var och när det än passar dig. Här nedan får du en tydlig sammanfattning av de olika delarna som Nintendo Switch består av, samt vilka specifikationer delarna har.

Här kan du se priset hos olika återförsäljare:

 


Maskinen består av:

Joy-Con handkontroller:

Joy-Con controller Nintendos nya spelkonsol kommer med två handkontroller, kallade “Joy-Con”. Dessa kontroller har inbyggd rörelsekontroll och vibrationer, vilket gör det möjligt att styra spelen med dina handrörelser. Denna inbyggda teknik ger dig en naturlig vibrerande feedback när du spelar. Kontrollerna kommer även med ett grepp, så att du kan sätta de två kontrollerna samman, och därmed bilda den mer traditionella formen av en handkontroll. Det är också möjligt att köpa till en höger eller vänster Joy-Con separat, om det skulle uppstå behov för det. Kontrollerna finns i grått, rött, och blått.

Skärmen:

nintendo switch screen Det finns en multitouch-skärm på Nintendo Switch, som gör det möjligt att ta med sig spelkonsolen överallt. Själva skärmen är 6,2 tum, och kommer med en HD-upplösning på 1280 x 720. Denna höga upplösning ger dig möjlighet att spela detaljerade handhållna spel.

Inbyggt flashminne:

Nintendo har ett inbyggt flashminne på 32 GB. Detta minne kan dock utvidgas med ett Micro-SD-kort. Dessa Micro-SD-kort finns med upp till 256 GB minne. Själva konsolen stöder en kapacitet på upp till 2 TB, vilket motsvarar 2000 GB. Nintendo Switch stöder därmed stora mängder utrymme.

Föräldrakontroll:

I och med att Nintendo Switch riktar sig mot en bred målgrupp, har Nintendo sett till att föräldrar kan hålla lite koll på hur mycket deras barn spelar, och vilka spel de spelar. Föräldrarna kan hålla koll genom att länka spelkonsolen till en app. Appen går under namnet “Nintendo Switch Parental  Controls”, och är gratis att ladda ner.

Här kan du se en presentationsvideo av “Nintendo Switch Parental Controls”:

Batteritid:

Nintendo Switch har ett inbyggt batteri, som håller i upp till 6 timmar. Dock beror batteritiden på användning av mjukvaran. Själva batteriet laddas via en USB typ C-port, eller i den medföljande dockningsstationen.

Nintendo eShop:

Nintendo-eShop Med smarta Nintendo eShop kan du ladda ner ett antal spel direkt från din spelkonsol eller via Nintendos egna hemsida. På eShoppen kan du ofta se en trailer för de olika spelen, så att du får en uppfattning om huruvida det är ett spel för dig, innan du väljer att köpa det. På eShoppen kan du också se hur många spelare som har spelat det aktuella spelet, samt andra användares recensioner av spelet. Det ger en bra inblick i hur spelets kvalitet är. Du kan även själv recensera spelen, efter att du har spelat dem i minst en timma.

Andra specifikationer:

Nintendo Switch har en vikt på 300 gram (400 gram med Joy-Con-kontrollerna monterade). Det är möjligt att ansluta till WiFi och Bluetooth. Med de två Joy-Con-kontrollerna monterade har Nintendo Switch en storlek på 10 cm x 24 cm x 1,4 cm. Nintendo Switch kommer med en Nvidia custom Tegra-processor.

Här kan du se en videogenomgång av Nintendos hårdvara:

Här kan du se en videogenomgång med några goda råd innan du sätter igång:


Spela där det passar dig

“Switch”-funktionen är det väsentliga inslaget i det nya Nintendo Switch. I grova drag innebär det att du kan ta med Nintendo Switch överallt, och därmed spela när du har tid och lust. Du kan spela ensam eller tillsammans med andra. Du kan sitta framför TV’n eller ta den med dig på bussen. Dess hybrid-funktion gör att spelkonsolen anpassar sig efter ditt liv, och ger dig möjlighet att spela när det passar dig.

Här kan du se en presentationsvideo av Nintendo Switch och dess möjligheter:

Om du vill spela framför TV’n , sätter du bara konsolen i dockningsstationen. Om du vill ta med dig spelet, tar du bara upp konsolen från dockningsstationen och kopplar på Joy-Con-kontrollerna. Vill ni spela flera tillsammans, kopplar du bara bort Joy-Con-kontrollerna från konsolen, och synkroniserar dem därefter till skärmen.

Här kan du se priset hos olika återförsäljare: 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 


Nintendo Switch Test – Vad säger granskarna? 

Vi har tittat på ett antal recensioner av hur Nintendo Switch klarar sig i praktiken och i olika tester. De tester och recensioner som vi har gått igenom, är alla från kända tidningar. Här nedan presenterar vi en sammanfattning av vad de olika experterna tycker om Nintendo Switch.

The Guardian: En modig och fascinerande ny spelkonsol

Den världsberömda brittiska tidningen The Guardian har testat Nintendo Switch, och kommer med sin bedömning av den. The Guardian beskriver Nintendo Switch som ett “Hybridsystem” och kallar spelkonsolen för en perfekt korsning mellan en hemmakonsol och en handhållen konsol.

The Guardian påpekar att touchscreen-funktionen på skärmen inte är så exakt som den är på olika smartphones som finns på marknaden idag. Dock är det ett steg i rätt riktning, då Nintendo Switch har något bättre reaktionsförmåga än Nintendos Wii U Gamepad. The Guardian framhäver även att de två Joy-Con-kontrollerna ger en upplevelse av noggrann och detaljerad kontroll.

The Guardian har delade åsikter om färgerna och den grafiska upplevelsen på Nintendo Switch. På den 6,2 tum skärmen håller färgerna och skärpan riktigt bra kvalitet. Men när Nintendo Switch kopplas till TV’n blir den grafiska upplevelsen en gnutta försämrad. Recensenterna på The Guardian fäster sig vid att Nintendo ligger lite efter på den fronten, jämfört med till exempel Xbox One och PS4. Nintendo har den klassiska och välkända tecknade grafiken. Det är därför förmodligen en smaksak om vilken typ av grafisk upplevelse man är ute efter när man spelar.

Sammantaget får Nintendo Switch en riktigt bra recension av The Guardian. De beskriver spelkonsolen som en modig och fascinerande spelkonsol, som utmanar vårt sätt att tänka om spelkonsoler. De framhäver särskilt Nintendos nya hybridkoncept, som kommer med ett par bra kontroller och en massa nya spännande spel. The Guardian är dock lite missnöjda med utseendet och kvaliteten på skalet. De tycker att det känns lite plastigt. Du kan läsa hela recensionen från The Guardian här.


Nordic IGN: Ett kraftfullt och attraktivt, men överdimensionerat gaming system

Speltidningen Nordic IGN har testat och recenserat Nintendo Switch. I sin recension kommer de med sin ärliga åsikt om de olika delarna av spelkonsolen. Bland det första de fäster sig vid är att det är en spelkonsol som har både bra och mindre bra saker att erbjuda. Nordic IGN konstaterar att det ska till ett smärre ingenjörmirakel för att göra ett komplett gaming system, som både ska fungera som en traditionell hemmakonsol, ett bärbart system, och en självstående skärm med trådlösa kontroller. Och här tycker Nordic IGN att Nintendo Switch trots allt kommer nära lösningen på denna uppgift.

Nordic IGN framhäver att dockningsstationen fungerar precis som den ska. När man ansluter konsolen till dockningsstationen kommer bilden upp på TV-skärmen efter bara några få sekunder. Efter att du har anslutit eller synkroniserat de två Joy-Con-kontrollerna, är du redo att spela. Nordic IGN lyfter samtidigt fram den glidande övergången från anslutet till handhållet, och kallar denna funktion för imponerande.

Själva multitouch-skärmen får berömmande ord på vägen, och blir kallad en “skönhet” av recensenten. Färgerna beskrivs som levande och recensenten framhäver också att man utan problem kan spela med solljuset i ryggen. Samtidigt får skärmen beröm för att ha en bra betraktningsvinkel. Skärmbilden förblir synlig i en 120 graders båge, vilket är en nödvändighet när man spelar i multiplayer-läget.

Joy-Con-kontrollerna får däremot lite mindre fina ord på vägen. Recensenten upplevde att den vänstra Joy-Con-kontrollen hade en tendens att tappa förbindelsen i ett par sekunder ibland, vilket är problematiskt i vissa spel. Nordic IGN tror att det möjligtvis är avståndet som är den största faktorn här. Knapparnas obekväma placering på Joy-Con-kontrollerna, samt den lilla storleken får också kritik av recensenten. Dock berömmer Nordic IGN kontrollernas rörelsesensor för dess noggrannhet. Du kan läsa hela recensionen från Nordic IGN här.


T3.com: Innovativ hybrid-konsol, som ger en unik spelupplevelse

Den brittiska och ledande konsumenttidningen T3 har specialiserat sig på att förmedla hur man kan använda tekniken för att skapa en bättre och roligare livsstil. De har haft Nintendo Switch i händerna och kommer här med sin recension. T3 har gett spelkonsolen 4,5 av 5 stjärnor, och allmänt många berömmande ord efter vägen.

T3 framhäver att Nintendo har tagit det bästa från Wii, Wii U, och Nintendo 3DS, och kombinerat de elementen i ett nytt och innovativt system, och namngett systemet Nintendo Switch. I förpackningen ingår: Höger och vänster Joy-Con i rött och blått, konsolen, en AC-adapter, en HDMI-kabel, grepp och handledsband, samt dockningsstation.

Den 6,2 tums skärmen får fina ord efter vägen av T3. De framhäver särskilt dess visuella framtoning, den grafiska upplevelsen, och dess klarhet. De framhäver även att grafiknivån är en klar uppgradering jämfört med Nintendos 3DS och Wii U. Dock tycker T3 inte att den grafiska upplevelsen är lika bra på TV-skärmen. Men de anser dock att den positiva grafiska upplevelsen på den lilla skärmen väger upp för den mindre bra upplevelsen på en TV-skärm.

Sammantaget är T3 mycket imponerade av spelkonsolen från Nintendo. De skriver att själva systemet känns robust, och att de två Joy-Con-kontrollerna ligger bra i handen och ger intryck av att vara en kvalitetsprodukt. De är imponerade över den innovativa designen och funktionerna, som gör det möjligt att ta konsolen med sig vart man än vill. De påpekar dock att själva hårdvaran inte är så kraftfull som hos PS4 och Xbox One, vilket de anser vara en nackdel. Du kan läsa hela recensionen från T3.com här.


Lyd & Billede: Nintendo Switch är helt sin egen

Lyd & Billede är nordens största onlinemagasin som testar konsumentelektronik. De har också testat och recenserat Nintendo Switch. Hos Lyd & Billede kallar de spelkonsolen för ett “stycke ingenjörskonst med stor potential”, vilket beskriver deras förtjusning över det nya Nintendo Switch.

De nämner att Nintendo har kommit tillbaka starkt med den nya Switch, efter att flera experter menade att deras Nintendo Wii U var något av en flopp. Recensenten påpekar att den nya Nintendo Switch varken är “fågel eller fisk”, och därför svår att jämföra med exempelvis Xbox One och Playstation 4, som vissa har en tendens att göra. Den är helt sin egen och förändrar hur vi tänker på spel, vilket gör den till en innovativ produkt.

Lyd & Billede kommenterar det trendiga och handhållna sätt man ansluter konsolen på, och kallar det “galet tänkt”. De framhäver dock även att anslutningen fungerar förvånansvärt bra. Också skärmen är recensenten positivt överraskad över. De skriver att bilden på skärmen är skarp, och uppnår bra färg och kontrast.

De framhäver även att växlingen mellan skärmen och TV’n går snabbt och smidigt, vilket de är ganska imponerade över. Dock nämner Lyd & Billede också att Joy-Con-kontrollerna är små till storleken, vilket kan vara problematiskt om man har stora händer. De påpekar även att knapparna också känns små och en aning malplacerade, vilket gör att man riskerar att trycka fel.

Den övergripande slutsatsen från Lyd & Billede är dock positiv och lovordande. Nintendo Switch får särskilt beröm för det sätt Nintendo lyckats skapa en nytänkande spelkonsol, och kallar det för en “kul bekantskap, som skiljer sig mycket från vad som annars finns på marknaden”. Du kan läsa hela recensionen från Lyd & Billede här.


Berlingske: 4 av 6 stjärnor

Den danska tidningen Berlingske har testat och recenserat Nintendo Switch, och kommer med sin bedömning av huruvida den är värd en investering. Berlingske framhäver att den nya Nintendo Switch samlar ihop det stora och lilla formatet i ett. Berlingske påpekar att det tidigare i stort sett fanns två möjligheter: De stora spelen med flådig grafik, som kräver stor skärm, och de små spelen som man kan ta med sig vart man går. Detta har Nintendo Switch lyckats samla i en produkt.

Berlingske kommer med en riktigt bra beskrivning av hur Nintendo Switch används i praktiken. Spelkonsolen kommer med en skärm och två Joy-Con-kontroller, som du kan sätta på var sida av skärmen och använda som en stor kontroller. Du kan även ta lös de två Joy-Con-kontrollerna från skärmen och använda dem var för sig. Dessa funktioner gör det möjligt att ta med sig spelkonsolen vart du går, och spela tillsammans med andra på den lilla skärmen, eller på TV’n.

Berlingske framhäver att de som tycker om digital underhållning kommer att finna det ytterst intressant att kunna ta sin spelkonsol med sig utan att behöva ta med TV’n och en tung spelmaskin. Berlingske poängterar att Nintendo har utfört denna innovativa idé med en hybrid-spelkonsol vid den helt rätta tidpunkten. Berlingske påpekar dock att bristen på kvalitetsspel till Nintendo Switch är ett stort problem.

Priset för Nintendo Switch ligger i den dyra änden av skalan, och är i nivå med Playstation 4. Detta kan för vissa verka dyrt om man jämför dessa två spelkonsoler. Berlingske understryker även att det 32 GB minne som Nintendo Switch har inbyggt snabbt används upp när man köper nya spel. Därför är ett större minneskort något man också måste investera i. Berlingske säger dock att möjligheten att ta med sig spelet överallt gör att Nintendo Switch är värt varenda krona. Du kan läsa hela recensionen från Berlingske här.


Komputer for Alle: Nintendo Switch är väl genomtänkt

Den danska tidningen Komputer for alle, har som mål att hjälpa konsumenter att välja rätt utrustning. Tidningen har testat Nintendo Switch, och de skriver att den känns som en Gameboy, som kombinerats med ett Wii, vilket har skapat ett resultat som kan bli mycket spännande att följa i framtiden.

Den danska tidningen lyfter fram det funktionella och smarta konceptet, som Nintendo har skapat med Switch. När man vill spela på TV’n behöver konsolen bara placeras i dockningsstationen. Vill man sedan fortsätta spela utan avbrott, men på ett annat ställe, lyfter man bara upp konsolen från dockningsstationen och tar den med sig.

Komputer for alle skriver att batteriet håller i 2-5 timmar beroende på skärmens belysning, samt hur grafiskt krävande det spel du spelar är. På kortare turer fungerar batteritiden bra. Ska man däremot på en längre resa, rekommenderar Komputer for alle att man tar med laddaren. Det är även möjligt att ansluta en portabel powerbank till Nintendo Switch.

Spelutbudet till Nintendo Switch är Komputer for alle inte särskilt imponerade över. De säger dock att de spel som finns på marknaden är bra. Särskilt det populära spelet “The Legend of Zelda – Breath of the Wild” får mycket lovord. Det är ett spel som kan ge underhållning i timtal. Sammantaget ger Komputer for alle en bra recension av Nintendo Switch. De betonar dock att spelkonsolen saknar en längre batteritid. Du kan läsa hela recensionen från Komputer for alle här.


M3.se: Därför är Nintendo Switch den perfekta konsolen

Den svenska sidan M3 recenserar de senaste nyheterna inom gadgets och teknik. De har haft Nintendo Switch i sina händer, och tror att den nog kommer bli en succé bland spelentusiaster. Nintendo Switch kom ut i början av mars 2017 och M3 kallar det för en mycket viktig lansering från Nintendos sida. Nintendo har tidigare gett ut några produkter, som har gjort spelvärlden besvikna. Därför hade väldigt många höga förväntningar på deras senaste satsning med Nintendo Switch.

M3 säger att lanseringen av Nintendo Switch inte har varit helt problemfri, och att spelkonsolen kommer med några nybörjarfel. Bland annat kan det vara problem med synkroniseringen. Utöver detta har dockningsstationen en utformning som gör att skärmen kan bli repad när man sätter ner konsolen i, eller tar upp den från dockningsstationen

Trots de olika felen och bristerna är M3 ändå nöjda med Nintendos nya Switch. Dess flexibilitet och design gör den till ett självklart val om man vill ha en frihet i sin spelkonsol. Recensenten från M3 är mycket förtjust över att det är möjligt att ta den med sig – både utanför huset, och även inom hemmets väggar. Friheten i att inte vara bunden till TV’n är en stor fördel.

M3 skriver också att Nintendo Switch är ett självklart val för Zelda-fans. M3 nämner också, som många av de andra recensenterna, att det fortfarande finns för få spel på marknaden. Detta bör dock förändras relativt snabbt, i takt med att fler spel kommer ut. Du kan läsa hela recensionen från M3 här.


Aftonbladet: Nintendo Switch kommer i precis rätt tid

Svenska Aftonbladet har recenserat Nintendo Switch under sin spelsektion. De framhåller att det är ett genidrag av Nintendo att erbjuda spelarna både en stationär och bärbar spelkonsol. Recensenten blev positivt överraskad när hon packade upp lådan, och beskriver det som att hon kände sig förd bakåt i tiden. Det är alltså en spelkonsol som ger en trygg och nostalgisk känsla, med nya innovativa funktioner och möjligheter.

Recensenten från Aftonbladet skriver att processen från stationär till bärbar är enkel och förvånansvärt snabb. Dock får knapparna på Joy-Con-kontrollerna kritik för sin lilla storlek. Recensenten rekommenderar att om man vill ha långa spelsessioner, så är det väl värt att investera i en Pro Controller, som man kan köpa till Nintendo Switch.

Vid det handhållna läget kör Nintendo Switch i 720 pixlar. När den kopplas till TV’n har den en upplösning på 1080 pixlar. Recensenten påpekar att man får den bästa grafiska upplevelsen i det handhållna läget.

Aftonbladet rekommenderar särskilt Nintendo Switch om man är nybörjare i spelvärlden. Spelkonsolen får kritik för bristen på spel, och bristen på tjänster som exempelvis en webbläsare. Men annars är recensenten imponerad över att Nintendo har kommit åter med en mycket bra och funktionell spelkonsol. Du kan läsa hela recensionen från Spela Aftonbladet här.


Aftenposten.no: Nintendo har skapat den bästa mobila konsolen

En av Norges ledande onlinetidningar Aftenposten har utsett en av sina spelexperter till att testa och recensera Nintendo Switch i en vecka. Recensenten hos Aftenposten skriver att Nintendo har kämpat de senaste åren, då deras Wii U inte sålde så bra som förväntat. Detta har resulterat i att Nintendo behövde komma tillbaka på marknaden med en imponerande produkt, för att upprätthålla sin position på spelmarknaden.

Aftenposten betonar den frihet som följer med Nintendo Switch. Recensenten fann det ytterst tillfredsställande att det var möjligt att ta med sig konsolen, och inte vara bunden till TV’n. Recensenten framhäver även att kombinationen av det populära spelet Zelda, och möjligheten att ta spelet med sig, gav känslan av att fördjupa sig i en bok.

Aftenposten kallar Nintendo Switch för en “social spelkonsol”, vilket de tror har en stor potential bland spelentusiaster, då man enkelt kan ta med den till familj och vänner och spela tillsammans med dem. Recensenten framhäver också de spel som är tillgängliga för tillfället, och påpekar att med dessa spel försöker Nintendo berätta att det är en maskin som riktar sig till alla.

Aftenposten fäster sig vid att knapparna på spelkonsolen inte fungerar riktigt som tänkt. De känns små och inte optimalt placerade. Recensenten hade i synnerhet problem med den högra joysticken på Joy-Con-kontrollen. Bristen på spel får även kritik från Aftenposten. Trots kritiken är recensenten imponerad över Nintendo Switch nya koncept, som ger dig möjligheten att spela utan att vara kopplad till en TV. Du kan läsa hela recensionen från Aftenposten här.


Austin Evans: Är Nintendo Switch värd att köpa?

Austin Evans har gjort en videorecension av Nintendo Switch, där han beskriver de olika delarna som följer med i lådan. Dessutom kommer han med en recension av funktionerna och delarna när den används.

Du kan se recensionen här:


IGN.com: 48 timmar med Nintendo Switch

Det amerikanska IGN har testat Nintendo Switch under 48 timmar. De kommer här med en videogenomgång av fördelar och nackdelar, samt vilka erfarenheter de haft under de 48 timmarna de spelat på Nintendo Switch.

Du kan se recensionen här:


Vilka spel finns till Nintendo Switch?

För närvarande går det att köpa en mindre mängd spel till Nintendo Switch. Många av de spel som kan köpas för närvarande, känner de flesta spelentusiaster till sedan tidigare. Nintendo blåser alltså nytt liv i några av de gamla klassikerna.

1-2-Switch – Utgivet d. 03.03.2017

Detta spel innehåller en hel del tävlingar och dueller som man kan spela mot andra. Bland annat kan man spela bordtennis, Quick Draw, mjölkningstävling och mycket mer. Det innovativa med detta spel är att man ska se på varandra istället för på skärmen. Detta spel förflyttar alltså tävlingen från skärmen ut i det verkliga rummet. Åldersmärkningen är +7 år. Det är därför ett spel som riktar sig till hela familjen.


ARMS – Utgivet d. 16.06.2017

I detta spel kan du kämpa mot dina fiender i spelet. Det är ett spel där du kan utrusta din figur med en massa olika armtyper, som är bra för olika saker. Varje arm har egenskaper som eld, is, eller elektricitet. Du kan fajtas via rörelse- och knappkontroll, som gör spelupplevelsen ännu mer realistisk. Åldersmärkningen är +12 år.


LEGO CITY: Undercover – Utgivet d. 07.04.2017

Detta är ett av de största LEGO-spel som finns på marknaden för närvarande. I detta spel antar du rollen som snuten Chase McCain. Här är ditt uppdrag att fånga den beryktade brottslingen Rex Fury och sätta ett stopp för brotten i stan. Det är ett spel som ger möjlighet till att fördjupa sig i en annan värld. Det finns över 300 spelbara karaktärer i spelet. Det är möjligt att spela med upp till två spelare. Åldersmärkningen är +7 år.


Mario Kart 8 Deluxe – Utgivet d. 28.04.2017

I detta spel kan du köra på de välkända banorna, eller på helt nya banor. Många av karaktärerna som finns i spelet är återkommande från tidigare. Det dyker dock upp några nya figurer i detta nya Mario Kart-spel. Du kan spela mellan 1-8 spelare lokalt, och ända upp till 12 spelare online. Det är ett spel som riktar sig till hela familjen eftersom åldersmärkningen är +3 år. Det är möjligt att aktivera en funktion som gör det lättare för barn att vara med.

Här kan du se en youtubevideo om Mario Karts möjligheter:

https://www.youtube.com/watch?v=GBIjJmXESQQ


The Legend of Zelda: Breath of the wild – Utgivet d. 03.03.2017

Det har getts nytt liv åt det populära spelet Zelda. Här kan du utforska nya områden och bekämpa fienderna på din väg. Grafiken är bra och utmaningarna är oändliga. Det är ett spel där man kan fördjupa sig i en annan värld, och låta sig ryckas med i berättelsen om Zelda. Åldersmärkningen är +12 år.

Här kan du se en presentationsvideo av The Legend of Zelda:


ULTRA STREET FIGHTER 2: The Final Challengers – Utgivet d. 26.05.2017

I detta spel kan man spela ensam eller tillsammans med vänner. Man kan kämpa mot varandra eller med varandra. Spelet kommer med de 17 klassiska figurerna som vi känner sen tidigare. Spelet kommer med en mängd funktioner, som gör det möjligt att anpassa och finjustera dina figurer. Åldersmärkningen är +12 år.


Splatoon 2: Utgivet d. 21.07.2017

Detta spel kommer med en massa spännande och utmanande funktioner. Spelet kommer bland annat med nya banor och nya vapen. Åldersmärkningen är +7 år.


Kommande spel till Nintendo Switch:

Nintendo har fått lite kritik för att inte ha ett optimalt utbud av spel till det nya Nintendo Switch. De är dock i full gång med att utveckla en hel del nya spel, som köparna kan njuta av under de följande åren. Några av spelen kommer att släppas snart, medan andra låter sig vänta på ett tag. Här nedan kan du se en översikt över några av de kommande spelen, som för närvarande har offentliggjorts.

Fire Emblem Warriors: Utges 2017

Detta spel har ännu inget datum för när det släpps. Spelet är ett actionfyllt strategispel och rollspel.


Kirby for Nintendo Switch: Utges 2018

Den rosa Kirby är tillbaka i ett nytt och spännande actionspel. Här kommer figuren med några av sina vänner, som gör det möjligt att spela med upp till 4 spelare.


Metroid Prime 4: Datum ej offentliggjort

Detta spel kommer med en ny och spännande historia i det välbekanta universumet. När det släpps är fortfarande okänt.


Minecraft: Utges 2017

Ett av de mest populära spelen någonsin i världen släpps på Nintendo Switch under året. Spelet kommer med nya funktioner och multiplayer-möjligheter. Super Mario finns också att hitta i spelet.

Här kan du se en presentationsvideo av Minecraft:


Pokkén Tournament DX: Utges d. 22.09.2017

Detta spel är det allra första Pokémon-spelet till Nintendo Switch. Här kan du besegra andra Pokémons i den välbekanta arenan. Du kan spela 1-2 spelare lokalt, eller 1-2 spelare online.


Super Mario Odyssey: Utges d. 27.10.2017

Med detta spel kan du fara ut på äventyr tillsammans med Mario. Spelet erbjuder en hel del spännande utmaningar och hinder efter vägen.

Här kan du se en presentationsvideo av Super Mario Odyssey:


Yoshi for Nintendo Switch: Utges 2018

Ta med Yoshi ut på äventyr i en magnifik värld. Här ska du ta dig igenom en mängd spännande och utmanande banor, som dessutom bjuder på en riktigt trevlig grafisk upplevelse.


Andra kommande spel:

Här kan du se en övergripande översikt av några av de ovan nämnda spelen, samt andra nya spel som kommer att släppas inom den närmaste framtiden. Videon går igenom 81 kommande spel till Nintendo Switch.

Se videopresentationen av de kommande spelen här:

Här kan du se priset hos olika återförsäljare: 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Om du vill kolla in andra spelkonsoler kan du även läsa om Playstation PS4 Pro.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka källor har testat Nintendo Switch?

Nintendo Switch har testats av The Guardian, Nordic IGN, T3.com, Lyd & Billede, Berlingske, Komputer for Alle, M3.se, Aftonbladet och Aftenposten.no.

Hur har man testat Nintendo Switch?

Nintendo Switch har bedömts baserat på spelupplevelsen, vilken bland annat påverkas av skärmens touchkontroller och grafiken samt de tillhörande Joy-Con-kontrollerna. Slutligen har experterna tittat på konsolens användarvänlighet.

Fungerar Nintendo Switch både som en handhållen och stationär spelkonsol?

Det korta svaret är ja. Nintendo Switch är utformad för att man ska kunna använda den som en handhållen spelkonsol när man är på språng och sedan sätta den i dockningsstationen för att spela på tv:n när man är hemma. En stor fördel med detta är att man kan byta mellan handhållet läge och dockat läge utan att behöva avsluta spelet som är igång.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta