Letar du efter en ny Barncykel: Vårt val av de bästa barncyklarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Att ge sig ut i den friska luften gör under för både kropp och själ. 

Cykeln är därför ett perfekt transportmedel då den både tar dig från plats A till B samtidigt som du får motion och möjligheten att njuta av naturen.

Med alla dessa fördelar i åtanke är det sannerligen gynnsamt att även din son eller dotter får ta del av en helt egen cykel, och om det är en högkvalitativ barncykel som du letar efter har du definitivt hittat rätt. 

Nedan finner du en topplista med några av de bästa barncyklarna på marknaden. Oavsett vilken storlek, prisklass, material eller utseende du är på jakt efter kommer du säkerligen att hitta en modell som faller dig och ditt barn i smaken. 

Du måste överväga detta innan du köper

Storlek: Barn växer fort, och det är av yttersta vikt att din son eller dotter får en cykel i den rätta storleken. En för stor eller för liten cykel kan både vara obehaglig och farlig att cykla på, så se till så att du väljer den rätta cykeln för den rätta åldersgruppen.

Pris: En högkvalitativ barncykel kommer att vara värd varenda krona. Du får ofta precis det som du betalar för när du köper just barncyklar, så spara hellre upp till en lyxigare cykel än att nöja dig med en lite för billig och nästintill fallfärdig modell.

Märke: Välj gärna barncyklar från några av de kända märkena såsom Stålhästen. På så sätt kan du vara säker på att du får hög kvalitet, och du slipper att blint förlita dig på en försäljare som du aldrig tidigare har hört talas om.

Utseende: Trots att detta kanske inte är den viktigaste punkten bör ditt barn självfallet känna sig bekväm och glad med hur hans eller hennes cykel ser ut. Lyckligtvis nog säljs många cykelmodeller i olika färger så att du kan hitta en variant som ditt barn älskar!


Hitta den rätta storleken på cykeln

Det är inte ovanligt att man som förälder är väl medveten om hur snabbt ens barn växer och därför vill satsa på en cykel som är lite för stor. På så sätt kan barnet använda cykeln under en längre tid, eller? Tyvärr är detta ingenting som rekommenderas då en cykel som antingen är för stor eller för liten inte bara är obehaglig att cykla på, utan även kan vara farlig att använda.

Kontrollera därför alltid så att du väljer en cykel som är rätt för ditt barns ålder. I de flesta fallen kommer försäljare att specificera vilken ålder deras cyklar rekommenderas för, och om du inte är helt säker kan du alltid besöka en fysisk butik så att ditt barn får testa på cykeln innan beställning. För en extensiv guide som hjälper dig att hitta rätt storlek på barncykeln, besök BikeRadar.

Källa: Bikeradar.com

Mät ditt barn för att hitta rätt storlek

Det är inte alltid nog att kika på den rekommenderade åldersgruppen. Bara för att en cykel rekommenderas till barn på 1 år, 5 år eller 10 år betyder detta inte alltid att det blir den bästa barncykeln för just ditt barn. Alla växer vi olika fort, så för att vara på den säkra sidan kan det vara läge att mäta ditt barn.

För bästa möjliga resultat, mät från golvet och upp längs din sons eller dotters ben. Kom sedan ihåg måtten när det väl är dags att beställa en cykel – vare sig det är tal om en liten modell eller en xxl barncykel. Då kan du vara säker på att du hittar rätt.

Välj en lättviktig cykel med ordentliga bromsar

Det är inte bara cyklar till vuxna som ofta är överdrivet tunga, utan detsamma gäller för barncyklar. Det är inte sällan som barncyklar väger hälften så mycket som barnen de rekommenderas till, och inte är detta särskilt smidigt. Oavsett om du letar efter den minsta barncykeln eller en stor modell bör du därför alltid se till så att du kontrollerar vikten och tar beslut utefter detta.

Ordentliga bromsar är ett måste, och huruvida du väljer en cykel med både handbroms och fotbroms eller enbart en handbroms beror delvist på vad ditt barn föredrar. Det kan vara säkrare att ha tillgång till två olika sorters bromsar, men samtidigt är det svårt för små barn att undvika att trampa baklänges om de nyligen har gått från en balanscykel till en vanlig cykel.

Det kan därför resultera i att barnet råkar bromsa flera gånger om när han eller hon trampar baklänges. Om ditt barn är lite äldre, är van vid att trampa framlänges och nu letar efter en större barncykel på 18 tum eller liknande är det dock gynnsamt att satsa på en cykel med både fot- och handbroms. Titta även gärna på högkvalitativa elsparkcyklar för ytterligare fräcka transportmedel. En snygg elsparkcykel kan utan tvekan göra under!


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Disney Princess 12

Disney Princess 12 – ljuvlig design för flickor

Introduktion 

Vårt barncykel test fortsätter med Disney Princess 12 Tum. Den här söta cykeln från märket Volare har en fantastiskt kreativ design som varje barn kommer att älska. Det underbara Disney-prinsesstemat pryder större delen av cykeln, och du slipper att krångla med monteringen då produkten redan kommer 95 % förmonterad.

Om Disney Princess 12

Är du på jakt efter den första cykeln till ditt barn? Vill du att han eller hon ska lära sig att cykla på ett säkert sätt? Då är Disney Princess 12 Tum ett utomordentligt val. Stödhjulen som cykeln kommer utrustad med ser nämligen till så att barncykeln håller sig balanserad samtidigt som ditt barn cyklar. Längst fram på cykeln sitter en liten korg för förvaring, och tack vare det justerbara styret är det lätt att ställa in cykeln rätt.

Disney Princess 12 Tum är specifikt framtagen för att passa barn i åldrarna 3 – 4 år. Den fås med hjulstorlek på 12 tum och har en vacker design som du definitivt inte vill gå miste om. Som kronan på verket ingår en liten ringklocka som sitter på styret.

Fördelar

 • Sadel och handtag kan justeras
 • Stödhjul som är avtagbara
 • Handbroms
Nackdelar

 • Tung på grund av stålramen

Specifikationer
Barncykel med prinsesstema
Hjulstorlek på 12 tum
Justerbara handtag och sadel
Utrustad med handbroms
Cykelkorg och stödhjul ingår
Rekommenderas till barn på 3 – 4 år


Spring 20 – hållbar och bekväm barncykel

Spring 20 – hållbar och bekväm

Introduktion

För en barncykel på 20 tum som både är billig, har en snygg design och kommer med händiga tillbehör såsom en ringklocka får du inte missa chansen att kika närmare på Spring 20. Denne hållbara och bekväma cykel till barn kommer från märket Impulse och rekommenderas till barn från 6 till 8 år.

Om Spring 20

Med sin stilrena design och robusta utformning är Spring 20 en utomordentlig cykel som din son eller dotter sannerligen kommer att älska. Cykeln kommer utrustad med tre växlar tillsammans med tillbehör såsom en ringklocka.

Du kan även förvänta dig både en hand- samt fotbroms, och visst finns det även ett cykelstöd för när det är dags att parkera cykeln. De medföljande reflexerna säkerställer att du tryggt kan ta dig fram utan oro. Spring 20 är nästan helt förmonterad, så det är inte mycket som behöver göras innan det är fritt fram att börja ta del av cykeln.

Fördelar

 • Utrustad med tre växlar
 • Ringklocka, cykelstöd och reflexer ingår
 • Både hand- och fotbroms
Nackdelar

 • Tung cykel på 13 kg

Specifikationer
Rekommenderas för barn på 6 till 8 år
Vikt på 13 kg
Ringklocka ingår
Cykelstöd ingår
Reflexer ingår
Hjul på 20 tum


MTB ST 100 barncykel – perfekt för barn över 12 år

MTB ST 100 – perfekt för barn över 12 år

Introduktion

Är det dags för din tonåring att uppgradera till en lite större cykel? Nästa produkt i vårt barncykel test blir då perfekt, för just den här cykeln är framställd för att passa barn som är 12 år eller äldre. MTB ST 100 kommer från märket Rockrider och har allt det som en högkvalitativ cykel behöver.

Om MTB ST 100

MTB ST 100 är en riktigt fräck cykel med en härlig design som din tonårsson eller dotter kommer att älska. Cykeln bjuder på en bekväm upprätt sittställning tillsammans med ett styre som är komfortabelt att hålla i. För att cykeln ska hålla under en lång tid framöver är fälgarna dubbelbottnade, och för enkel transport är aluminiumramen lättviktig. MTB ST 100 har hela 21 olika växlar, och den robusta kedjan gör cykeln riktigt slitstark.

Fördelar

 • 21 växlar att skifta mellan
 • Ram av 100 % aluminium
 • Perfekt till tonåringar över 12 år
Nackdelar

 • En aning dyrt

Specifikationer
Rekommenderas till barn över 12 år
Från märket Rockrider
Utformad för en upprätt sittställning
Dubbelbottnade fälgar
21 växlar
Ram av 100 % aluminium


Girly 14 2019 – utmärkt barncykel för tjejer på 6 – 8 år

Girly 14 2019 – utmärkt för tjejer på 6 – 8 år

Introduktion

Då har vi kommit till slutet på vårt barncykel test, och den söta cykeln vid namn Girly 14 2019 gör under i många hem. Cykeln kommer från märket Vermont och har en vacker rosa färg med blommotiv som din dotter bara kommer att älska.

Om Girly 14 2019

Girly 14 2019 är en barncykel som blir passande för barn på 6 – 8 år. Den har en hjulstorlek på 14 tum och kommer utrustad med både en hand- samt fotbroms. Det må inte vara en särskilt lätt barncykel, men både du och din dotter kommer säkerligen att uppskatta hur robust cykeln är. Med ytterligare fördelar såsom en pakethållare, en cykelkorg, en ringklocka och mycket mer därtill är Girly 14 2019 ett uppenbart val för många.

Fördelar

 • Utrustad med en cykelkorg
 • Kommer med både handbroms och fotbroms
 • Perfekt för tjejer på 6 – 8 år
Nackdelar

 • Lite för tung

Specifikationer
Rekommenderas för 6 – 8 åringar
Vit och rosa cykel med blommotiv
Kommer med både handbroms och fotbroms
Utrustad med pakethållare
Utrustad med cykelkorg
Hjulstorlek på 14 tum


Spiderman 16 barncykel – en passande första cykel för pojkar

Spiderman 16 – en passande första cykel för pojkar

Introduktion

För en barncykel på 16 tum med superhjältetema finns det inget bättre val än Spiderman 16. Alla barn som tycker om Spindelmannen kommer utan tvekan att uppskatta den här barncykeln från märket Dino som har mycket att älska. Den rekommenderade åldern ligger på 4 – 6 år, så det här kan bli en passande första cykel för antingen sonen eller dottern.

Om Spiderman 16

Spiderman 16 är en barncykel med en vikt på 11 kg och en design som älskas av alla barn som tycker om superhjältar – och särskilt Spindelmannen. Cykeln är tillverkad i metall med hjul som har en storlek på 16 tum. Ha i åtanke att det krävs viss montering vid beställning, men detta är inte särskilt tidskrävande, och när du väl är färdig kommer cykeln alltid att vara redo att användas.

Ett smart designval är vattenflaska och hållare bakom sadeln så att vatten alltid är lättillgängligt under cykelturen. Om din son eller dotter inte än har vant sig vid att cykla ingår det dessutom stödhjul som kan tas på och av.

Fördelar

 • Vattenflaska och hållare
 • Både hand- och fotbroms
 • Stödhjul ingår
Nackdelar

 • På den lite dyrare sidan

Specifikationer
Cykel med Spindelmannen-design
Vikt på 11 kg
Hjul på 16 tum
Stödhjul ingår
Vattenflaska och hållare ingår
Rekommenderas för barn på 4 – 6 år

HOJJA 20 tum – enkel barncykel med blå ram

HOJJA 20" BLÅ – Bästa cykeln för barn på 6-9 år

.
Introduktion

Nästa produkt i vårt barncykel test är en underbar blå cykel från varumärket Stålhästen. Den blåa ramen är tillverkad i pulverlackerad stål för att se till så att ditt barn kan dra nytta av cykeln under en lång tid, och med både en fot- samt handbroms blir cykeln mycket trygg att använda. Både ett utmärkt koncept och ett utomordentligt utförande, helt enkelt.

Om HOJJA 20″ BLÅ

HOJJA 20″ BLÅ är framställd för att användas av barn som är 6 år, 7 år, 8 år eller 9 år gamla. Gällande längd är cykeln passande om din son eller dotter är mellan 1,15 – 1,4 m lång. För en skräddarsydd upplevelse i både uppförs- och nedförsbacken är denne cykel för barn utrustad med tre växlar som lätt skiftas mellan.

För smidig förvaring under cykelfärden har HOJJA 20″ BLÅ en händig cykelkorg, och när det är dags att ställa cykeln åt sidan ett tag kan ditt barn använda sig av det effektiva cykelstödet. Sist men inte minst är det väl värt att nämna hur cykeln kommer 95 % förmonterad, så utöver att skruva fast pedalerna finns det inget mer att göra innan cykeln är redo att användas.

Fördelar

 • Utrustad med tre växlar
 • Ram i pulverlackerad stål
 • Kommer med både hand- och fotbroms
Nackdelar

 • Inte passande för terrängcykling

Specifikationer
Ram i pulverlackerat stål
Sadel i läder
Cykelkorg ingår
Utrustad med hand- och fotbroms
Kommer med tre växlar
Passande för barn mellan 6 och 9 år


TRAMPA 16 tum ROSA – barncykel med cykelkorg

TRAMPA 16 ROSA

Introduktion

Här har vi allt en söt början på topplistan. TRAMPA 16″ ROSA från märket Stålhästen är en liten rosa cykel som blir passande för barn mellan 4 och 6 års ålder. Cykeln kommer utrustad med en förtjusande rosa ram tillsammans med bruna sydda handtag och en liknande sadel. Det ingår dessutom både en hand- och en fotbroms för säkerhetens skull. 

Om TRAMPA 16″ ROSA

TRAMPA 16″ ROSA är framställd för att bli ett passande val till antingen barn mellan 4 och 6 års ålder eller barn med en längd på mellan 1 m och 1,25 m. Om din son eller dotter inte är van vid att cykla ingår det ett par stödhjul, och när dessa inte behövs längre kan de enkelt tas av.

Glöm inte heller att en snygg cykelkorg följer med i paketet, och även det här tillbehöret kan sättas på och tas av vid behov. Tack vare den pulverlackerade ramen kommer cykeln att hålla under en lång tid framöver, och då cykeln redan är 95 % förmonterad slipper du ett helt byggprojekt när du får cykeln.

Fördelar

 • Stödhjul och cykelkorg ingår
 • Utrustad med både hand- och fotbroms
 • Pulverlackerad ram för lång livslängd
Nackdelar

 • Lite begränsad gällande färger

Specifikationer
Barncykel med stödhjul som kan tas av
Cykelkorg ingår
Ringklocka ingår
Vikt på 9,5 kg
Rekommenderas för barn på 4 – 6 år
Från märket Stålhästen


RULLA 12 tum GRÖN – balanscykel för den minsta

RULLA 12" GRÖN – Bästa cykeln för barn på 2-4 år

 

.
Introduktion

Vad sägs om en cykel med en härlig grön färg, beigea däck och fräcka läderdetaljer? RULLA 12″ GRÖN från varumärket Stålhästen blir ett ypperligt val om du har en son eller dotter som är 2 – 4 år gammal eller 0,9 – 1 m lång. Den robusta cykeln blir fantastisk att ta med ut i alla väder, och ditt barn kommer att älska friheten av att kunna rulla fram på egen hand.

Om RULLA 12″ GRÖN

RULLA 12″ GRÖN har många fördelar att bjuda på. En mycket positiv aspekt är att du slipper att krångla med monteringen. Cykeln levereras nämligen färdigmonterad, och det ingår en liten söt cykelkorg som kan tas på eller av.

Då denne cykel är gjord för barn på 2 år, 3 år och 4 år ingår inte pedaler, utan det här blir en perfekt balanscykel att dra nytta av innan de är dags att skifta till en cykel med pedaler. Tack vare en pulverlackerad ram kommer cykeln att hålla under en lång tid, och med hjälp av ett snabbfäste under sadeln kan höjden justeras utan att några verktyg behövs.

Fördelar

 • Cykeln levereras förmonterad
 • Cykelkorg ingår
 • Snygg lädersadel
Nackdelar

 • Stålramen är robust, men tung

Specifikationer
Pulverlackerad ram
Sadel i brunt läder

Cykelkorg ingår
Styre av aluminium
Vikt på 4,2 kg
Passande till barn som är 2 – 4 år gamla


FAQ

Vilken barncykel är bäst i test?

Det finns ett stort antal högkvalitativa cyklar i många olika storlekar, men alla cyklarna i vår topplista är väl värda att kika närmare på.

Hur mycket kostar barncyklar?

En barncykel kan kosta allt från en tusenlapp till flera tusentals kronor beroende på bland annat storleken och materialen som den är tillverkad av.

Hur många tum är det på en barncykel?

För de minsta barnen på 2 – 3 år rekommenderas en cykel med hjul på 12 tum medan vi på andra sidan skalan har cyklar med hjul på 24 tum som rekommenderas till 7-11 åringar.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Google Shopping

Om du letar efter de bästa produkterna till de bästa priserna kan Google Shopping vara tjänsten för dig. Den här jämförelsetjänsten ger dig möjligheten att söka efter produkter inom alla tänkbara kategorier i olika webbutiker, och via Google Shopping jämför du sedan priserna mellan olika försäljare för att hitta rätt deal för dig.

Du kan se Disney Princess 12 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Spiderman 16 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se MTB ST 100 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Girly 14 2019 kundomdömena genom att klicka här

Jollyroom

Jollyroom är Nordens största barn- och babybutik. I deras webbutik finner du bland annat leksaker, barnvagnar, bilstolar, barnkläder och liknande produkter. Det är även möjligt att beställa en cykel till din son eller dotter, och dessa säljs hos Jollyroom i flera olika storlekar.

Du kan se Spring 20 kundomdömena genom att klicka här


Andra källor

BikeRadar

BikeRadar är en sajt med fokus på allt som har att göra med cyklar och cykeltillbehör. Deras experter testar på diverse produkter inom kategorierna cyklar, cykeldelar, kläder samt tillbehör. Resultatet av detta är tusentals produktrecensioner som besökare kan få tillgång till för att enklare kunna få tag på den bästa möjliga produkten. BikeRadar erbjuder därtill diverse guider och tips gällande hur du underhåller din cykel, hur du tränar på bästa sätt samt mer därtill.

Artikeln uppdaterades senast: 15 mars 2021
Läs hela artikeln här

Rascal Rides

Rascal Rides är en sajt som startades av en dedikerad familj: mamma Kristen, pappa Blair och sonen Little P. Deras fokus ligger på att erbjuda produktguider, recensioner och tips kring allt som har att göra med barncyklar så att du ska kunna hitta den rätta cykeln till din son eller dotter.

Artikeln uppdaterades senast: 6 januari 2020
Läs hela artikeln här

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta