Miele tvättmaskin test – Marknadens bästa modeller

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

När det kommer till tvättmaskiner är Miele ett av marknadens mest väletablerade märken, och det av goda skäl. Namnet är numera synonymt med kvalitet och en förträfflig design, och livslängden hos Mieles maskiner är också bland de bästa på marknaden.

För att säkerställa att alla tvättmaskiner uppfyller de höga kvalitetskraven testar Miele själva sina produkter i ovanligt hårda och långvariga kontroller. Testtiden för Mieles tvättmaskiner uppgår till exempel till så mycket som 10 000 drifttimmar. Hos en genomsnittlig familj motsvarar detta 20 års användning av tvättmaskinen.

Ingen annan tillverkare genomför så stränga kontroller av sina tvättmaskiner som Miele. Med en tvättmaskin från Miele får du därför en noggrant testad design och livslängd samt en förstklassig kvalitet.

För att du ska få några alternativ till modellerna från Miele kommer vi även att gå igenom ett par tvättmaskiner från andra märken. Dessa modeller har också utmärkt sig i olika tester.

Om du vill läsa mer hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:

🔸Överblick över marknadens bästa tvättmaskiner från Miele
🔸Anledningen till att Mieles tvättmaskiner är de enda som kan repareras
🔸Genomgång av alla tester vi har använt i artikeln

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Miele tvättmaskin test – Dessa modeller är bäst enligt experterna

I den här sektionen hittar du en lista över de tvättmaskiner från Miele som experterna anser vara bäst på marknaden. Här på Konsumentmagasinet kan du se var de olika modellerna har testats samt vad de har fått för omdöme av experterna. Det finns även prisjämförelser vid varje modell som tydligt visar vilken återförsäljare som är billigast.


Andra testvinnare

Här ovanför har vi nu gått igenom ett par tvättmaskiner från Miele som antingen har utnämnts till testvinnare eller fått toppbetyg av experter. Maskinerna har bland annat testats av Råd & Rön.

Alla bra tvättmaskiner på marknaden är dock inte tillverkade av Miele. Nedan kommer vi därför att granska tre alternativ från Siemens och LG. Dessa maskiner har också testats av Råd & Rön och hamnat som testvinnare eller fått en topplacering i deras undersökningar.


LG FH6F9BDS2

✅ Testvinnare hos Räd & Rön

LG FH6F9BDS2

Konsumentorganisationen Råd & Rön har genomfört ett omfattande test av tvättmaskiner där de granskade hela 108 olika modeller. Experterna provade bland annat modellen LG FH6F9BDS2. Denna maskin presterade så bra i undersökningen att den i slutändan utsågs till testvinnare.

LG FH6F9BDS2 är en modern tvättmaskin med en mängd olika program och funktioner. Det här är dessutom en väldigt stor maskin.

Kapacitet på 12 kg

Det finns inte många tvättmaskiner för vanliga hushåll som har plats för så mycket som 12 kg tvätt – men det har LG FH6F9BDS2. Den här maskinen har nämligen en extra stor trumma som gör det möjligt att tvätta 11 till 12 uppsättningar kläder åt gången. 

Den stora trumman är dessutom försedd med 6 Motion Direct Drive, en teknik som använder sex olika trumrörelser för att anpassa tvättprocessen till den typen av kläder som tvättas. Med denna teknik får man både ett intensivt tvättresultat och en skonsam behandling av kläderna.

För att tvättiden ska vara så kort som möjligt har LG FH6F95BDS2 även en Turbo Wash-funktion. Denna minskar tidsåtgången och gör att ett vanligt tvättprogram bara tar ungefär en timme.

14 olika program

LG FH6F9BDS2 är som sagt en tvättmaskin med många olika komponenter. Den kan till exempel kommunicera med en app på telefonen, där man kan använda NFC Tag On för att ladda ner nya program till tvättmaskinen.

LG FH6F9BDS2 har dock 14 olika program redan vid leverans. Dessa inkluderar bland annat program för bomull, syntet, fintvätt, handtvätt, ylle, mörka kläder, ytterkläder, stortvätt och snabbtvätt. Snabbprogrammet tar bara en halvtimme och fungerar bra på lätt smutsade kläder.

Utöver detta har LG FH6F9BDS2 även en unik ångfunktion som effektivt avlägsnar all smuts med hjälp av ånga som tränger in i tygfibrerna.

Bra för allergiker

LG FH6F9BDS2 är en bra tvättmaskin för hushåll där det bor allergiker. Med tre-i-ett-lösningen True Steam avlägsnas nämligen 99,9 procent av alla allergener från tvätten. Det tillsätts dessutom ett mycket hygieniskt sköljmedel som är perfekt för barn och personer med känslig hud.

I stora hushåll är det lätt hänt att man glömmer några enstaka plagg när man startar tvättmaskinen. Med LG FH6F9BDS2 är det därför möjligt att pausa tvättprogrammet och lägga in mer kläder efter att maskinen är startad. Man behöver bara trycka på pausknappen och vänta tre sekunder innan luckan kan öppnas.

Den här modellen är försedd med en stor LCD-skärm som visar alla program, tillval och inställningar samt pågående tvättprogram. Skärmen har även en barnspärr som ökar säkerheten hos tvättmaskinen.

LG FH495BDS2 mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 64 cm (d) och väger 74 kg.

Utvalda fördelar med LG FH6F9BDS2:
🔴Mycket hög kapacitet på 12 kg
🔴Optimal tvätt med 6 Motion Direct Drive
🔴Turbo Wash minskar tidsåtgången
🔴14 olika program samt möjlighet att ladda ner fler via NFC Tag On
🔴True Steam avlägsnar 99,9 procent av alla allergener från kläderna


Miele WCF 130

✅ Toppbetyg hos Räd & Rön

 

Miele WCF130

Miele WCF 130 har testats och recenserats av konsumentorganisationen Råd & Rön. Modellen fick då en topplacering i ett omfattande test av olika tvättmaskiner på marknaden.

Experterna från Råd & Rön motiverar den fina placeringen med att tvättmaskinen klarar sig bra vad gäller både tvätt och centrifugering. De påpekar dock att sköljningen inte fungerar riktigt optimalt, vilket också är värt att uppmärksamma.

I gengäld är Miele WCF 130 en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Eftersom att detta är den bästa energiklassen för tvättmaskiner kan man lugnt räkna med att maskinen inte kommer att förbruka särskilt mycket el eller vatten på ett år. Den här modellen har dessutom en kapacitet på upp till 8 kg tvätt.

Tystgående modell med tolv program och SoftCare-trumma 

Miele WCF 130 är en frontmatad och tystgående tvättmaskin med en ljudnivå på 48 dB vid tvätt och 73 dB vid centrifugering. Detta är bland annat möjligt tack vare maskinens ProfiEco-motor, som bidrar till en lägre ljudnivå utan att äventyra varken tvättresultatet eller effektiviteten.

Den här modellen har totalt tolv olika tvättprogram som bland annat inkluderar program för siden, ylle och ytterkläder. Tvättmaskinen har även ett snabbprogram som inte varar i mer än 20 minuter. Detta program är därför praktiskt om man behöver tvätta en omgång kläder snabbt.

Miele WCF 130 har dessutom en SoftCare-trumma som ser till att kläderna rengörs på ett så milt och skonsamt sätt som möjligt. Utformningen av trumman gör nämligen att det bildas en tunn vattenhinna som skyddar kläderna när trumman roterar.

Tvättmaskin med timerfunktion, mängdautomatik och CapDosing

Miele WCF 130 är utrustad med mängdautomatik. Detta intelligenta system innebär att maskinen analyserar den aktuella tvättmängden och att den sedan inte använder mer vatten och energi än nödvändigt.

Den här modellen har även en timerfunktion som är praktisk när man vill att maskinen ska starta vid en specifik tidpunkt. Med den här funktionen kan man nämligen ställa in starttiden för ett program i förväg och välja vilken tid som passar bäst in i dagens schema.

Med CapDosing-funktionen är det enkelt att dosera sköljmedel och specialtvättmedel. Dessa kapslar tvättar inte bara kläderna på ett skonsamt sätt utan är även enkla att dosera. Efter att man har placerat kapseln i det specifika facket sköter nämligen tvättmaskinen resten automatiskt.

Lättanvänd tvättmaskin 

Med Miele WCF 130 får man en tvättmaskin som är enkel att lära sig och lätt att använda. Eftersom att resttiden anges på skärmen har man dessutom alltid en bra överblick över vad maskinen gör för något. Skärmen sitter på fronten av tvättmaskinen tillsammans med alla knappar som används för att ställa in och programmera maskinen efter behov.

Den här modellen har en säkerhetsfunktion i form av ett Watercontrol-system. Detta system upptäcker eventuella läckage och stänger då av vattentillförseln så att man slipper översvämningar i hemmet. Tvättmaskinen har även en barnspärr och en pinkod.

När tvättcykeln är färdig har kläderna en restfuktighet på 44 procent. Detta innebär att kläderna torkar snabbt oavsett om man hänger upp dem på tork eller kör dem i torktumlaren.

Miele WCF 130 mäter 85 cm (h) x 59,6 cm (b) x 63,6 cm (d).

Utvalda fördelar med Miele WCF 130:
🔴Enkla kontroller
🔴Flera säkerhetsfunktioner
🔴Timer och CapDosing
🔴Automatisk registrering av tvättmängd
🔴12 olika program
🔴SoftCare-trumma


Mieles historia

Miele grundades 1899 och har redan från början arbetat utifrån kvalitetslöftet “Immer besser” – alltid bättre. Produkter från Miele är också kända just för att vara bland marknadens bästa och mest robusta. Som de flesta säkert vet tillverkar Miele inte bara tvättmaskiner utan även torktumlare, ugnar, spisar och dammsugare. Miele har även ett produktsortiment för industriell användning som de kallar för Miele Professional. Den gemensamma nämnaren för alla deras produkter är hög kvalitet och en lång livslängd.

Miele är den enda vitvarutillverkaren som testar sina produkter för en livslängd på 20 år. De gör detta för att du ska få en så hög kvalitet som möjligt och en produkt som håller så länge som möjligt. Det är framförallt på grund av detta som man talar om “Miele-kvalitet” och säger att om man har valt Miele en gång har man valt Miele för livet.

Miele är ett av marknadens mest populära märken när det kommer till tvättmaskiner, och de har tilldelats åtskilliga utmärkelser vid flera tillfällen. Dessa priser har baserats på hur tillfredsställda kunderna är och Mieles pålitlighet vad gäller de produkter och den kvalitet som märket levererar. I Mieles hemland Tyskland har märket till och med utnämnts till “Best brand ever” – det bästa varumärket genom tiderna – flera gånger.

Miele grundades av teknikern Carl Miele och köpmannen Reinhard Zinkann med syftet att tillverka mjölkcentrifuger – givetvis de bästa på marknaden. De två grundarna skrev “Immer besser” på sina första produkter, och sedan dess har orden fungerat som en riktlinje för Mieles produkter och kvalitet genom mer än 100 år av företagshistoria.

Strax efter företagsstarten började Miele att experimentera med tvättmaskiner, och redan 1903 hade de en modell redo som bestod av en pendel och svängvikter. Den första tvättmaskinen med elektrisk motor stod klar 1911, och 1914 skapade de den första tvättmaskinen med vattenmotor. Miele var övertygade om kvaliteten hos sina egna produkter redan på den här tiden, och år 1916 införde de en 10 års produktgaranti.

Miele jobbade vidare med sin utveckling av tvättmaskiner och kom 1953 ut med den första modellen av den tvättmaskin vi är bekanta med idag. Detta var en frontmatad maskin med trumma och ett litet fönster så att man kunde kika in till kläderna. År 1958 skapade Miele ännu en milstolpe i klädvårdens historia när den första elektriska torktumlaren för hemmabruk lämnade deras fabrik.

En annan milstolpe kom 1981, när Mieles första datorstyrda tvättmaskin såg dagens ljus. Även om den första datorstyrda tvättmaskinen gavs ut 1981 har det skett mycket sedan dess. Mieles strävan efter att vara “Immer besser” har dock inneburit att vi idag hittar några av marknadens bästa och mest robusta tvättmaskiner i just Mieles sortiment.

Ända sedan Miele grundades 1899 har företaget varit ett självständigt familjeföretag. Mieles vision är att bli det mest populära märket i branschen på alla relevanta marknader. Enligt Miele själva erbjuder företaget produkter som sätter standarden för vad en bra tvättmaskin bör vara samt vad den ska kunna göra och tillhandahålla vad gäller design, användarkomfort, energieffektivitet, hållbarhet och prestanda. Du kan läsa mer om Mieles historia och verksamhet här.


Därför är Miele ett bra val

Enligt Miele själva finns det sex goda skäl att välja en av deras tvättmaskiner:
🔴Mieles kvalitet
🔴Mieles teknik
🔴Mieles komfort
🔴Mieles design
🔴Mieles service
🔴Varumärket Miele

I många länder är Miele branschens mest populära märke, och punkterna här ovanför är alla områden där Miele har utmärkt sig gång på gång. Du kan läsa mer om punkterna här.

Miele sätter även en ära i att ha den bästa servicen och de bästa teknikerna. Detta gäller oavsett om man är osäker på vilken tvättmaskin man bör välja, om man har frågor om ett konkret problem eller om man behöver en tekniker till sin tvättmaskin. Miele har en landstäckande serviceorganisation som kan hjälpa till om man får problem med en av deras produkter. Du kan läsa mer om Mieles olika tvättmaskiner samt deras speciella teknik och funktioner här.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Siemens WI14W541EU

✅ Toppbetyg hos Räd & Rön

Siemens WI14W541EU

Med Siemens WI14W541EU har man möjlighet att bygga in tvättmaskinen i ett skåp. Den här modellen har dessutom testats och recenserats av  Råd & Rön.

Experterna tycker bra om den här modellen och blev framförallt imponerade av den låga energi- och vattenförbrukningen samt det goda tvättresultatet. De hittade inte många nackdelar med maskinen. Det enda de valde att uppmärksamma konsumenterna på är att tvättiden är något längre än hos andra modeller.

I slutändan fick den här modellen därför toppbetyg hos Råd & Rön.

Siemens WI14W541EU har en kapacitet på 8 kg, vilket är lagom för en familj på ungefär fyra eller fem personer. Maskinen arbetar dessutom med upp till 1 400 varv per minut.

Energisnål tvättmaskin med iQdrive-motor

När man köper Siemens WI14W541EU får man en energibesparande tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Den här modellen är dessutom 30 procent mer effektiv än andra tvättmaskiner i samma energiklass.

Siemens WI14W541EU har en iQdrive-motor som är både effektiv och tystgående. Motorn kommer med 10 års garanti och är både kolfri och energibesparande.

På grund av den tysta motorn är Siemens WI14W541EU känd för att vara en tystgående tvättmaskin. Ljudnivån ligger närmare bestämt på 41 dB vid tvätt och 67 dB vid centrifugering. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB kommer varken tvätten eller centrifugeringen att störa hela huset.

Användarvänlig modell med en mängd olika program

Siemens WI14W541EU har ett flertal vanliga tvättprogram och specialprogram. Man kan till exempel välja mellan PowerWash, 15- och 30-minutersprogram samt ett speciellt program för täcken.

Den här tvättmaskinen har även en användarvänlig skärm där man kan hitta alla inställningar man behöver. På skärmen finns nämligen allt från programinställningar till en timerfunktion. Timerfunktionen gör det möjligt att förprogrammera maskinen och ställa in starttiden för ett program upp till 24 timmar i förväg.

Efter att man har tvättat kläder i Siemens WI14W541EU har tvätten en restfuktighet på 53 procent. Detta är en låg nivå av restfukt som innebär att det inte tar lång tid för kläderna att torka. 

Snabb tvättmaskin med timeLight

När man köper Siemens WI14W541EU får man en tvättmaskin som är utrustad med VarioSpeed och timeLight.

VarioSpeed-funktionen gör att maskinen kan tvätta kläderna upp till 55 procent snabbare. Eftersom att tvättmaskinen dessutom har ett Super 15-program garanterar den här modellen att tvätten blir klar snabbt. Detta program tar nämligen hand om både tvätt och centrifugering på bara 15 minuter.

Utöver snabba program har Siemens WI14W541EU även en timeLight-funktion som projicerar maskinens programstatus på golvet framför. Man kan därför helt enkelt titta på golvet för att kontrollera statusen istället för på tvättmaskinens skärm.

Sist men inte minst har Siemens WI14W541EU ett självrengörande tvättmedelsfack. Detta innebär att facket alltid är rent och fint och att man inte behöver slösa tid på att rengöra det.

Siemens WI14W541EU mäter 84,8 cm (h) x 59,8 cm (b) x 63,2 cm (d).

Utvalda fördelar med Siemens WI14W541EU:
🔴Utrustad med timeLight och VarioSpeed
🔴Kolfri iQdrive-motor
🔴Tystgående modell
🔴Självrengörande tvättmedelsfack
🔴Timerfunktion
🔴Har både vanliga program och specialprogram


Miele WSD123

✅ Utsedd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Miele WSD 123

Tvättmaskinsmodellen Miele WSD123 har testats och recenserats av Englands största testmagasin: Which.co.uk. Modellen utsågs i slutändan till “Best Buy” av experterna.

I deras recension av tvättmaskinen skriver experterna att modellen har flera praktiska funktioner och många bra tvättprogram.

Trots att experterna generellt sett tycker bra om Miele WSD123 nämner de även att maskinen inte är den mest prisvänliga modellen på marknaden. Miele WSD123 är en frontmatad tvättmaskin.

Tystgående och energisnål tvättmaskin

Miele WSD123 är en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Detta innebär att maskinen inte förbrukar särskilt mycket energi per år, något som är en fördel för både miljön och plånboken.

Den här modellen har dessutom en kolfri motor som både förlänger livslängden och gör att maskinen väsnas mindre. Ljudnivån ligger därför på 50 dB vid tvätt och 70 dB vid centrifugering. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på ungefär 60 dB väsnas tvättmaskinen alltså inte särskilt mycket.

Miele WSD123 har en kapacitet på 8 kg tvätt och är därför lämplig för större familjer med ungefär fyra eller fem medlemmar. Genom att använda den praktiska timerfunktionen kan man dessutom förprogrammera tvättmaskinen så att den startar vid en specifik tidpunkt.

Skonsam tvättcykel

Miele WSD123 är försedd med en SoftCare-trumma som garanterar att tvätten behandlas skonsamt i maskinen. Ytan i trumman gör nämligen att det bildas en fin vattenfilm som tvätten kan glida över. Detta ser till att kläderna inte skadas under tvättcykeln.

Den här modellen har dessutom flera olika tvättprogram, bland annat ett Express 20-program som gör det möjligt att tvätta kläder på bara 20 minuter. Det går även att välja program som Bomull, Strykfritt, Fintvätt, Skjortor, Ylle, Mörk tvätt/Jeans, Bomull Eco m.m.

Intelligent tvättmaskin

Miele WSD123 är en intelligent tvättmaskin som automatiskt registrerar hur mycket tvätt som läggs i varje gång. Maskinen analyserar den aktuella laddningen och använder sedan inte mer ström eller vatten än nödvändigt. Detta innebär att man får ett optimalt tvättresultat samtidigt som man slipper en onödigt hög el- och vattenförbrukning.

Sist men inte minst har Miele WSD123 en funktion som kallas för AddLoad. Denna funktion gör det möjligt att lägga in mer tvätt ända tills programmet är slut.

Om man skulle glömma bort ett klädesplagg är det därför inga problem att få med det i tvätten utan att behöva starta en ny tvättcykel.

Miele WSD123 mäter 85 cm (h) x 59,6 cm (b) x 63,6 cm (d) och väger 85 kg.

Utvalda fördelar med Miele WSD123:

🔴SoftCare-trumma
🔴AddLoad-funktion
🔴Timerfunktion
🔴Kolfri motor
🔴Automatisk registrering av tvättmängd

Här kan du se en presentationsvideo för Miele WSD123. Videon är gjord av AO.com:

Videoguide: Fyra goda råd till dig som ska välja en ny tvättmaskin

 


Miele WSG363

✅ Utsedd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Miele WSG363

Miele WSG363 har testats och recenserats av Englands största testmagasin, Which.co.uk, och utsågs i slutändan till “Best Buy” av experterna.Utmärkelsen motiveras bland annat med att tvättmaskinen är lättanvänd och att den tvättar kläderna effektivt. Experterna nämner dock att de inte är lika förtjusta i maskinens ljudnivå.

Innan du köper Miele WSG363 bör du vara medveten om att det här är en frontmatad tvättmaskin.

Rymlig tvättmaskin med kolfri motor

Med Miele WSG363 får man en rymlig tvättmaskin med en kapacitet på 9 kg kläder. Den här maskinen är därför ett lämpligt alternativ för större familjer med fem eller fler medlemmar. Modellen tillhör dessutom energiklass A+++ och är därför energisnål.

Miele WSG363 är utrustad med en kolfri motor som både sänker ljudnivån och förlänger maskinens livslängd.

Den här modellen har därför en ljudnivå på bara 48 dB vid tvätt och 72 dB vid centrifugering. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på ungefär 60 dB.

Det går dessutom att skjuta upp starttiden för ett program med hjälp av den praktiska timerfunktionen.

Man kan alltså ställa in när maskinen ska starta och välja en tid som passar bra in i dagens schema.

Automatisk registrering av tvättmängd

Miele WSG363 är utrustad med mängdautomatik och kan därför registrera hur mycket tvätt som läggs in i trumman. Maskinen analyserar laddningen och anpassar sedan vatten- och strömförbrukningen efter detta. Tack vare denna funktion får man ett optimalt tvättresultat utan att maskinen använder onödigt mycket vatten eller el.

Eftersom att tvättmaskinen har en SoftCare-trumma är tvättprocessen alltid skonsam mot kläderna. I denna trumma glider tvätten nämligen runt på en fin vattenhinna som hindrar kläderna från att skadas.

Det är dessutom möjligt att ansluta Miele WSG363 till internet och kontrollera tvättmaskinen från en smartphone eller surfplatta via Miele@mobile-appen. I appen kan man bland annat välja program och övervaka maskinen oavsett om man är hemma eller inte.

Många tvättprogram

Miele WSG363 har många olika tvättprogram som gör att man alltid kan välja program baserat på vad man vill tvätta för något. Dessa inkluderar bland annat Skjortor, Ylle, Automatic Plus, Strykfritt, Fintvätt, Outdoor, Träningskläder och Mörkt/Jeans.

Det finns även flera snabbprogram, till exempel QuickPowerWash och Express 20. Med QuickPowerWash blir kläderna rena på 49 minuter medan Express 20-programmet inte tar mer än 20 minuter. Detta är perfekt om man måste tvätta något plagg snabbt.

Sist men inte minst har Miele WSG363 en barnspärr och ett Watercontrol-system. Båda dessa komponenter bidrar till en högre säkerhet.

Miele WSG363 mäter 85 cm (h) x 59,6 cm (b) x 64,3 cm (d) och väger 93 kg.

Utvalda fördelar med Miele WSG363:

🔴Många tvättprogram
🔴Kolfri motor
🔴Automatisk registrering av tvättmängd
🔴Timerfunktion
🔴SoftCare-trumma

Här kan du se en presentationsvideo för Miele WSG363. Videon är gjord av AO.com:


LG F4J5QN4W

LG F4J5QN4W

 

Specialtillverkad trumma

LG F4J5QN4W är en väldigt modern tvättmaskin där tillverkaren har tänkt på så gott som allt. Detta märks bland annat på maskinens trumma som är försedd med en 6 Motion Direct Drive-teknik. 

Tvätten blir helt ren samtidigt som trummans specialanpassade rörelser ser till att kläderna behandlas skonsamt. Maskinen utgår från vilken typ av kläder man tvättar och väljer mellan sex olika rörelsemönster för att anpassa tvättprocessen till den aktuella laddningen. 

Det här är en medelstor tvättmaskin med en kapacitet på 7 kg tvätt. Maskinen kan även centrifugera med en hastighet på upp till 1 400 varv per minut. LG F4J5QN4W har en kolfri motor som förlänger maskinen livslängd och gör att den väsnas mindre.

Ladda ner nya tvättprogram

LG F4J5QN4W har otaliga funktioner och program som gör att även den mest insatta konsumenten kan få glädje av den här maskinen. 

Till att börja med har den alla vanliga program för bomull, bomull +, blandat, strykfritt och täcken. Det finns dock även mer specifika program för bland annat babykläder, barnkläder, badkläder, regnkläder, träningskläder, jeans, filtar och svettfläckar. Dessa program måste laddas ner med telefonen och föras över till tvättmaskinen via NFC Tag On. Det finns ungefär 20 specialprogram att ladda ner, och utbudet växer hela tiden.

Många inställningar

Utöver de många olika tvättprogrammen är LG F4J5QN4W även utrustad med mängder av individuella inställningar. Om man har lätt smutsade kläder som måste tvättas snabbt kan man till exempel använda Quick-inställningen. Tvättmaskinen kör då ett intensivt snabbprogram som tar 30 minuter och som dessutom kan kombineras med andra tillval.

Man kan även lägga till förtvätt, skrynkelskydd och extra centrifugering. All information om valmöjligheter och den pågående tvättcykeln visas på en tydlig och lättöverskådlig skärm. Som en extra bonus är LG F4J5QN4W en väldigt miljövänlig tvättmaskin som tillhör energiklass A+++.

LG F4J5QN4W mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 56 cm (d) och väger 63 kg.

Utvalda fördelar med LG F4J5QN4W:
🔴6 Motion Direct Drive ger en skonsam och effektiv tvätt
🔴Kapacitet på 7 kg
🔴Kolfri motor
🔴Många specialprogram som kan laddas ner via NFC Tag On
🔴Miljövänlig modell i energiklass A+++


Andra relevanta källor och tester

Om du vill utforska fler tvättmaskiner från andra varumärken kan du även läsa vårt test av Bosch tvättmaskiner.

 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Miele-tvättmaskiner är bäst i test?

Miele WCE 320 och Miele WCF 120

🤓 Hur testas tvättmaskinerna?

Tvättmaskinerna bedöms baserat på deras tvättresultat, sköljning och centrifugering. Utöver detta tittar man även på vatten- och strömförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för tvättmaskiner går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla maskiner på den svenska marknaden tillhör klass A eller bättre. Om du vill ha en energisnål tvättmaskin förklarar de även att du bör titta på både energiklassen och den årliga energiförbrukningen. Hos tvättmaskiner beräknas den årliga förbrukningen på att man kör maskinen 220 gånger per år.


Miele tvättmaskin test – dessa tester har vi gått igenom:

wfk 🇩🇪

Tyska wfk, Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V., i Krefeld har testat tvättmaskiner från sex olika tillverkare. Resultatet blev i slutändan att endast tre Miele-modeller klarade prövningen. WFK är kända för sina tuffa bedömningar och noggranna tester. De hjälper även till med både tyskt och internationellt standardiseringsarbete samt framtagning, undervisning och prestandatester av både tvätt- och rengöringsmedel samt andra hygienprodukter.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön genomför tester av olika produkter som konsumenter använder i vardagen. Till den här artikeln har vi tittat närmare på ett test av 108 olika tvättmaskiner. I denna undersökning bedömde experterna alla modeller baserat på tvättresultat, sköljning, centrifugering, strömförbrukning, vattenförbrukning och användarvänlighet.

Du kan läsa mer om testet här. För att få full tillgång till artikeln måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk är Englands största testmagasin. Deras vision går ut på att hjälpa konsumenter att välja rätt produkter för deras behov. De genomför därför löpande tester av diverse konsumentprodukter. Den här gången har de provat olika tvättmaskiner, bland annat modellerna Miele WSG363 och Miele WSD123.

Om du vill läsa testet av Miele WSG363 hittar du det här.
Om du vill läsa testet av Miele WSD123 hittar du det här.

För att få full tillgång till testresultaten behöver du dock en betald prenumeration.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta