Miele tvättmaskin Bäst i test: De bästa tvättmaskinerna från Miele

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

När det kommer till tvättmaskiner är Miele ett av marknadens mest väletablerade märken, och det av goda skäl. Namnet är numera synonymt med kvalitet och en förträfflig design, och livslängden hos Mieles maskiner är också bland de bästa på marknaden.

För att säkerställa att alla tvättmaskiner uppfyller de höga kvalitetskraven testar Miele själva sina produkter i ovanligt hårda och långvariga kontroller. Testtiden för Mieles tvättmaskiner uppgår till exempel till så mycket som 10 000 drifttimmar. Hos en genomsnittlig familj motsvarar detta 20 års användning av tvättmaskinen.

Ingen annan tillverkare genomför så stränga kontroller av sina tvättmaskiner som Miele. Med en tvättmaskin från Miele får du därför en noggrant testad design och livslängd samt en förstklassig kvalitet.

För att du ska få några alternativ till modellerna från Miele kommer vi även att gå igenom ett par tvättmaskiner från andra märken. Dessa modeller har också utmärkt sig i olika tester.

Om du vill läsa mer hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:

Överblick över marknadens bästa tvättmaskiner från Miele
Anledningen till att Mieles tvättmaskiner är de enda som kan repareras
Genomgång av alla tester vi har använt i artikeln

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Miele tvättmaskin test – Dessa modeller är bäst enligt experterna

I den här sektionen hittar du en lista över de tvättmaskiner från Miele som experterna anser vara bäst på marknaden. Här på Konsumentmagasinet kan du se var de olika modellerna har testats samt vad de har fått för omdöme av experterna. Det finns även prisjämförelser vid varje modell som tydligt visar vilken återförsäljare som är billigast.


Senaste uppdateringarna

Den 29/08/2023 lade vi till Miele WSG 663 WCS, Miele WSA023, Miele WCG670 WCS, Miele WSF363WCSP och Miele WWR860 WPS i vår artikel om de bästa tvättmaskinerna från Miele.

Miele WSG 663 WCS anses vara en av de bästa tvättmaskinerna med automatisk dosering. Den är utrustad med ett användarvänligt TwinDos-system, har en stor kapacitet på nio kilogram och minskar behovet av strykning med upp till 50 % tack vare dess förstrykningsfunktion.


Miele WSG 663 WCS – tvättmaskin som minskar behovet för strykning

Bästa tvättmaskin med automatisk dosering

 • Testvinnare enligt oberoende dansk testpanel
 • 4,7/5 stjärnor på TestBerichte.de
 • 4,8/5 stjärnor på Google Shopping
 • 4,6/5 stjärnor på Amazon

 

 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Mieles tvättmaskiner utmärker sig tack vare den automatiska TwinDos-doseringen som ger överlägsen rengöring och fläckborttagning för alla typer av kläder. Denna teknik är betydligt bättre än andra system med flytande tvättmedel och rengör både vita och färgade plagg mycket effektivt. Detta är möjligt med hjälp av två olika flytande tvättmedel som frigörs från separata patroner vid exakt rätt tidpunkt i tvättcykeln. Med detta doseringssystem behöver du inte längre manuellt mäta upp och tillsätta rätt mängd tvättmedel vid varje tvätt. Det är dessutom särskilt effektivt vid större tvättlaster.

 • TwinDos-dosering
 • Behovet av strykning minskar med upp till 50 % tack vare förstrykningsfunktionen
 • Enkel styrning med Miele-appen

Recension: En detaljerad recension av Miele WSG 663 WCS

Hållbar prestanda och ekonomisk drift
Tvättmaskinen Miele WSG 663 WCS är en utmärkt tvättmaskin. Liksom alla Miele-produkter har denna tvättmaskin genomgått rigorösa tester och dess drift har bevisats i 10 000 timmar, vilket motsvarar en hållbarhet på cirka 20 år. Dess ProfiEco-motor har en imponerande kraftfull inverterdrift och är, enligt tillverkarens webbplats, anmärkningsvärt energieffektiv och tystgående. Tvättmaskinen uppfyller också de nya standarderna för energieffektivitet och tillhör därmed den högsta klassen: energiklass A.

Smartphone-styrning och mångsidiga funktioner
Miele WSG 663 WCS imponerar även med sin intelligenta och säkra integrering av hushållsapparater via Miele@Home. Detta möjliggör fjärrstyrning av tvättmaskinen via Miele-appen, vilket ger flexibilitet att starta, stoppa och spåra tvättmaskinens funktioner – oavsett var du befinner dig. Maskinen har också en AddLoad-funktion, som gör att du kan lägga till extra tvätt även om tvättcykeln redan har påbörjats, och en AllergoWash-funktion, som garanterar en djupare och mer allergivänlig tvätt för de med känslig hud eller allergier. Med ComfortSensor-kontrollen, som består av en mycket simpel display, kan du välja alternativ direkt med hjälp av touchknapparna.

Tidsbesparande funktion för förstrykning
Tvättmaskinen rymmer upp till nio kilogram tvätt, vilket är tillräckligt för ett helt king size-täcke. Detta gör tvättmaskinen särskilt lämplig för större familjer. Som pricken över i:et har den en funktion för förstrykning som minskar behovet av strykning med upp till 50% för alla typer av plagg. Ångorna som frigörs i denna cykel mjukar upp plaggets fibrer, vilket gör dem enklare att stryka.

Vad säger användare och experter om Miele WSG 663 WCS?

Efter noggrann granskning av recensioner har vi nått slutsatsen att Miele WSG 663 WCS tvättmaskin uppskattas av både användare och experter. Det samlade betyget på Amazon ligger för tillfället på 4,6/5 stjärnor, där flera användare lyfter fram TwinDos-systemets effektivitet när det gäller att lämna tvätten med en behaglig doft. Maskinens användarvänlighet, kompletterad med appens användbara extrafunktioner, noterades också av flera användare.

Tvättmaskinen har även fått beröm för icke-skrynklig resultat, vilket är ett bevis på maskinens genomtänkta design. Även om vissa användare påpekade att kostnaden för TwinDos-tvättmedlet är något hög, var de överens om att den enastående rengöringen vid varje tvätt gör det till en värdefull investering.

Tvättmaskinen har också fått höga betyg på den tyska webbplatsen TestBerichte.de, där det omfattande programutbudet har fått särskilt beröm. Experterna på webbplatsen berömde även den bikakestrukturerade trumman, som säkerställer en skonsam tvätt för känsliga fibrer och därmed garanterar hållbarheten hos plaggen. 

Fördelar

 • Enkla programval via touchknappar
 • Ekonomisk och tyst Miele ProfiEco-motor
 • Testad för 10 000 drifttimmar
 • Tvätten blir relativt torr efter färdig cykel
Nackdelar

 • TwinDos-tvättmedel är något dyrt
 • Standardprogrammen tar relativt lång tid

 

Konsumentmagasinets bedömning

Enligt vår djupgående undersökning och analys kan vi konstatera att tvättmaskinen Miele WSG 663 WCS är en anmärkningsvärd produkt som utan komplikationer blandar innovation, funktionalitet och effektivitet. Denna tvättmaskin imponerar med sitt TwinDos-system som säkerställer optimal rengöring och lämnar din tvätt väldoftande. En annan viktig detalj med Miele WSG 663 WCS är dess trumma med bikakestruktur som skonsamt behandlar dina kläder och därmed säkerställer deras hållbarhet. Samtidigt erbjuder funktionerna AddLoad och AllergoWash extra lager av bekvämlighet och hygien, vilket gör maskinen till en favorit bland användarna. Vi noterade dock att standardprogrammen tenderar att ta lite längre tid än vad vi förväntade oss. Vi anser emellertid att detta är en rimlig avvägning med tanke på maskinens enastående prestanda, stora programutbud och överlägsna rengöring. Sammantaget anser vi att denna tvättmaskin erbjuder en utmärkt blandning av hållbarhet, avancerad teknik och ekonomisk drift, vilket gör den till en värdefull investering för alla hushåll.

Specifikationer
Kapacitet: 9 kg
Ljudnivå: 48 dB
Centrifugeringshastighet: 1400 varv/min
Energimärkning: A
Mått: 59,6 x 85 x 64,3 cm
Smart styrning: Ja
Fördröjd start: Ja
Sensorteknik: Ja


Miele WSA023 – tvättmaskin med tystgående ProfiEco-motor

Mest prisvärda tvättmaskin

 • 4,5/5 stjärnor på Google Shopping
 • 4,5/5 stjärnor Amazon

 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Med den banbrytande ProfiEco-motorn levererar Miele WSA023 en imponerande, men tystgående, prestanda. Enligt Mieles officiella webbplats är det en kostnadseffektiv och tystgående invertermotor som är framtagen för att skapa en smidig tvättning under en lång tid.

 • CapDosing för optimal dosering av tvättmedel
 • SoftCare-trumma för skonsam tvättning
 • Låg ljudnivå tack vare den tystgående ProfiEco-motorn

Recension: En detaljerad recension av Miele WSA023

Praktiskt underhåll av dina plagg
Miele WSA023 utmärker sig med en funktion som motverkar skrynklor. Denna teknik har en unik förmåga att minska utvecklingen av skrynklor i dina plagg under tvätten, vilket i sin tur minskar behovet av att stryka plaggen. Tvättmaskinen är också utrustad med Mieles SoftCare-trumma som är en exklusiv innovation för skonsam hantering av kläder. Den bevarar bland annat klädernas skick och förlänger deras hållbarhet. Detta ökar textilvården i tvättningen, vilket är tidsbesparande och erbjuder dig ytterligare trygghet i din tvättning.

Intelligent dosering av tvättmedel och utökad belastningsgräns
Som många andra Miele-tvättmaskiner är WSA023 utrustad med ett CapDosing-system. Detta är en avancerad doseringsmekanism som effektiviserar användningen av tvättmedel. Det enda du behöver göra är att fylla en Miele-kapsel med önskat tvättmedel för att därefter placera den i trumman. Detta garanterar att den exakta mängden tvättmedel frigörs vid den optimala tidpunkten i tvättcykeln, vilket garanterar ordentlig rengöring och skydd av plaggen. Tvättmaskinen Miele WSA023 har en kapacitet på sju kilogram, vilket innebär att du kan tvätta en hel veckas tvätt på en gång. Detta är en fördel för hushåll med hektisk vardag eller för dem som föredrar att tvätta mer sällan.

Vad säger användare om Miele WSA023?

Vi har granskat en mängd recensioner och har genom dessa fått en tydlig bild av tvättmaskinen Miele WSA023. Av användarna har maskinen först och främst lovordats för den exceptionella användarvänligheten och det lättillgängliga gränssnittet. Styrsystemet är både intuitivt och användarcentrerat, med en tydlig display som gör maskinens drift mycket enkel. Användarna har berömt allt från att välja önskat program, till att ändra inställningar, vilket understryker den bekväma användning denna tvättmaskin erbjuder.

En annan aspekt som har uppmärksammats av användarna är det unika allergiprogrammet. Detta program har utvecklats för att effektivt hantera allergener och samtidigt säkerställa en heltäckande rengöring. Programmet har särskilt lovordats av allergiker. 

Fördelar

 • Teknik som motverkar skrynklor
 • Enkel att både använda och underhålla
 • AddLoad-funktion möjliggör tillägg av kläder även efter att en cykel har startat
 • WCS-monitorer för läckagedetektering
Nackdelar

 • Alla program stöder inte centrifugeringen på 1400 varv per minut

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis erbjuder Miele WSA023 unika funktioner, däribland CapDosing, som gör att du enkelt kan hantera tvätt av alla olika material. Tillsammans med en ProfiEco-motor har tvättmaskinen en hållbarhet som klarar frekvent användning, vilket gör att den passar perfekt för hushåll med hektiskt vardag. Den är dessutom utrustad med en funktion som motverkar skrynklor samt en SoftCare-trumma som garanterar skonsam behandling av alla dina plagg. Detta minskar behovet av strykning och skyddar hållbarheten hos artiklar. Medan vissa användare har noterat att inte alla tvättprogram erbjuder den maximala centrifugeringshastigheten på 1400 varv per minut, är det viktigt att notera att denna hastighet bör variera beroende på vilka material som tvättas samt lastens storlek. Med många olika program och funktioner erbjuder Miele WSA023 en heltäckande lösning för att tillgodose alla tvättbehov, samtidigt som den förlänger hållbarheten hos dina plagg.

Specifikationer
Kapacitet: 7 kg
Ljudnivå: 50 dB
Centrifugeringshastighet: 1400 varv/min
Energimärkning: B
Mått: 65 x 85 x 64 cm
Smart styrning: Nej
Fördröjd start: Ja
Sensorteknik: Ja


Miele WCG670 WCS – utmärkt tvättmaskin för de flesta hushåll

Konsumentmagasinets rekommendation

 • Testvinnare enligt oberoende dansk testpanel

 

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Miele WCG 670 WCS TDos är en högkvalitativ tvättmaskin med lång hållbarhet. Maskinen är försedd med en utmärkande, praktisk funktion – den så kallade Ironing Ready. Denna funktion gör plaggen redo att bäras direkt när de kommer ut ur maskinen, vilket minskar behovet av att stryka dem. Detta är särskilt fördelaktigt för större familjer eller de som inte har tid över för att behandla sina kläder ytterligare.

 • Ironing Ready-funktion som minskar behovet av strykning med 50%
 • Smart uppkoppling med Miele@Home
 • Automatisk dosering av tvättmedel tack vare TwinDos-systemet

Recension: En detaljerad recension av Miele WCG 670 WCS 

Bekvämt EXPRESS 20-program
Miele WCG 670 WCS TDos är en tvättmaskin som erbjuder många användbara funktioner. TwinDos-systemet doserar tvättmedel i två omgångar vid rätt tidpunkt i cykeln samt förbrukar mindre tvättmedel än vanligt. Som de flesta Miele-tvättmaskiner är även denna försedd med en smart uppkoppling via Miele@Home. Detta innebär att alla intelligenta hushållsprodukter från Miele enkelt och säkert kan anslutas till ditt nätverk. Man kan alltså använda tvättmaskinen med Miele-appen, via röststyrning eller integrera den med befintliga Smart Home-lösningar. 

Det som utmärker denna modell är EXPRESS 20-programmet som, beroende på valda inställningar, låter dig tvätta och torka på endast 20-30 minuter.

Stor kapacitet och utmärkt energimärkning
Tvättmaskinen har kapacitet för nio kilogram tvätt, vilket placerar den i det genomsnittliga intervallet jämfört med marknaden och andra tvättmaskiner från Miele. Energiförbrukningen är ett annat plus med Miele WCG 670 WCS TDos; den tillhör energiklass A och förbrukar endast 49 kW/h. Detta är inte bara fördelaktigt för miljön, utan även för plånboken.

Fördelar

 • CapDosing-systemet garanterar optimal dosering av tvättmedel
 • DirectSensor-styrningen medför enkel manövrering med en enda knapptryckning
 • Automatisk vatten- och elförbrukning baserat på tvättmängden
 • EXPRESS 20 möjliggör tvättning och torkning på rekordtid
 • WaterControl-system som upptäcker eventuella vattenläckor
Nackdelar

 • Ingen belysning i trumman
 • Luckan är inte vändbar

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis är Miele WCG 670 WCS framtagen för att uppfylla de krav som ställs i upptagna hushåll – inte minst på grund av Ironing Ready-funktionen som minskar strykbehovet med 50 %. Detta är särskilt användbart för stora familjer eller de som inte har tid för ytterligare sysslor. Vi uppskattade även TwinDos-systemet som automatiskt doserar tvättmedel i två omgångar. Detta system säkerställer att tvättmedlet utnyttjas optimalt och förbättrar därmed tvättningen och gör maskinen mer kostnadseffektiv. Vidare noterade vi att maskinen har en anständig kapacitet på nio kilogram tvätt. Detta, i kombination med dess energimärkning A och imponerande förbrukning på endast 49 kW/h, gör den till ett mycket ekonomiskt val. Även om vi i vår granskning upptäckte ett par punkter som kan förbättras, däribland avsaknaden av belysning i trumman och en icke-vändbar lucka, anser vi att de användarvänliga funktionerna och övriga fördelarna väger upp detta. Den bekvämlighet som Miele WCG 670 WCS erbjuder, tillsammans med dess intelligenta design, gör den till en utmärkt tvättmaskin i alla hushåll. Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar starkt denna tvättmaskin.

Specifikationer
Kapacitet: 9 kg
Ljudnivå: 48 dB
Centrifugeringshastighet: 1400 varv/min
Energimärkning: A
Mått: 59,6 x 85 x 60 cm
Smart styrning: Ja
Fördröjd start: Ja
Sensorteknik: Ja


Miele WSF363WCSP – tvättmaskin med praktisk CapDosing

Konsumentmagasinets rekommendation

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

Tvättmaskinen Miele WSF363WCSP har en DirectSensor-funktion som låter dig ställa in önskade inställningar med ett enda knapptryck. Med sitt användarvänliga gränssnitt är maskinen enkel att hantera – det enda du behöver göra är att välja inställningar, ställa in lämpligt program och sedan låta maskinen sköta resten. Du har dessutom möjligheten att schemalägga din tvättning så att det passar med resten av ditt dagsschema. Detta sparar inte bara tid, utan gör det också möjligt att planera din dag bättre.

 • Enkel kontroll med DirectSensor-teknik
 • QuickPower-tvätt på endast 49 minuter
 • Motverkar skrynklor

Recension: En detaljerad recension av Miele WSF363WCSP

Den perfekta balansen mellan funktionalitet och komfort
Tvättmaskinen Miele WSF363WCSP är ett praktexempel för avancerad tvättteknik då den kombinerar anmärkningsvärd funktionalitet med användarvänlighet. Med en ljudnivå på endast 73 decibel under centrifugering utgör maskinen inte ett störmoment, och tack vare dess fristående, eleganta design och simpla installation får den utan problem plats i ditt badrum eller i din tvätt tvättstuga.

Med en generös kapacitet på åtta kilogram är tvättmaskinen väl lämpad för större hushåll eller för dem som tvättar ofta. Maskinen klarar hela familjens tvättlast på en gång; lakan, handdukar, kläder eller till och med filtar – allt kan rymmas och rengöras effektivt.

Unika funktioner för modern bekvämlighet
Utöver sin rengöringsförmåga kan maskinen även underlätta arbetet efter tvättningen tack vare funktionen som motverkar skrynklor. Tvättmaskinen minskar nämligen behovet av strykning med 50 %, vilket sparar både tid och ansträngning. Med ångprogrammet får du dessutom en grundlig desinfektion och djuprengöring av dina plagg. Detta är särskilt fördelaktig för allergiker eller de som vill ha en extra nivå av hygien i samband med sin tvättning.

QuickPowerWash-programmet är en annan utmärkande funktion som låter dig tvätta dina kläder på endast 49 minuter. Tillsammans med funktionen som motverkar skrynklor ger detta program möjlighet att tvätta en last på fem kilogram på mindre än en timme. Det garanterar alltså inte bara rena resultat, utan minskar även behovet av strykning.

Smarta tillägg för förbättrad tvättning
En annan funktion som förtjänar att nämnas är AddLoad. Den erbjuder oöverträffad bekvämlighet genom att låta dig lägga till eller ta bort tvätt även efter att cykeln redan har startat. Detta görs enkelt genom att trycka på knappen “Start/Add laundry later”. Om maskinen är ansluten till Wi-Fi kommer appen att meddela dig när tvätt kan läggas till – en smart lösning för maximal användarkomfort.

När det gäller tvättmedel accepterar maskinen både traditionella tvättmedel och CapDosing-kapslar, varav det sistnämnda erbjuder specialvård för känsliga tyger som ull eller siden.

Fördelar

 • Konstruerad för 20 års användning (liksom alla Miele-tvättmaskiner)
 • Exakt dosering av tvättmedel
 • Smart anslutning
 • Minskar behovet av strykning med 50 %
 • Justerar inställningar efter mängden tvätt
Nackdelar

 • Är inte utrustad med TwinDos-system för automatisk dosering av tvättmedel

 

 

Konsumentmagasinets bedömning

Efter vår granskning av Miele WSF363WCSP kan vi med säkerhet säga att den, med en kapacitet på åtta kilogram, är ett lämpligt val för större hushåll då den kan hantera alla typer av tvättbehov i en cykel – från lakan och handdukar till kläder och filtar. Ångprogrammet säkerställer en djuprengöring och desinfektion, vilket även gör maskinen särskilt lämplig för allergiker. AddLoad-funktionen och Wi-Fi-anslutningen gör det enkelt att lägga till eller ta bort tvätt även efter att programmet har startat genom ett enkelt knapptryck. Detta garanterar maximal bekvämlighet. Trots att Miele WSF363WCSP inte är utrustad med TwinDos-system för automatisk dosering av tvättmedel, anser vi att dess kvantitetsautomatik kompenserar mer än väl för detta. Denna funktion hanterar effektivt mängden vatten och el som förbrukas baserat på tvättmängden, vilket medför betydande resursbesparingar. Kort sagt framgår den välkända kvaliteten från Miele även i denna tvättmaskin, något som verkligen förbättrar den dagliga tvättningen.

Specifikationer
Kapacitet: 8 kg
Ljudnivå: 48 dB
Centrifugeringshastighet: 1600 varv/min
Energimärkning: A
Mått: 59,6 x 85 x 64,3 cm
Smart styrning: Ja
Fördröjd start: Ja
Sensorteknik: Ja


Miele WWR860 WPS – tvättmaskin med både CapDosing- och TwinDos-system

Bästa premium tvättmaskin från Miele

 • 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

Miele WWR860 WPS är utrustad med både TwinDos- och CapDosing-system, vilket garanterar optimal tvättning och skonsam vård av dina kläder. Med Mieles unika TwinDos-system behöver du aldrig mer fundera över doseringen av tvättmedel; du behöver bara placera de två tvättmedelskapslarna i maskinen och låta dem sköta sig själva. Med ett knapptryck ger detta system exakt dosering av tvättmedel för optimal rengöring vid kulörtvätt. Samtidigt säkerställer CapDosing-systemet särskild skötsel av ömtåliga material som sporttextilier och yllekläder. Genom att använda Mieles specialdesignade kapslar kommer dina känsliga plagg att tas om hand och bevaras så att deras kvalitet och hållbarhet bibehålls.

 • TwinDos- och CapDosing-system
 • M Touch-styrning via knappar eller touch
 • PowerWash och QuickPowerWash

Recension: En detaljerad recension av Miele WWR860 WPS

Tidsbesparande program
Upplev modern tvättning med tvättmaskinen Miele WWR860 WPS. Maskinen har unika funktioner, däribland PowerWash 2.0 och SingleWash, som är utformade för att förbättra din tvättning. PowerWash 2.0 uppnår, tack vare sin unika Spin&Spray-teknik, marknadsledande rengöringsprestanda med upp till 40 % högre effektivitet än vanliga tvättmaskiner. Programmet ger utmärkta resultat även på mindre laster med måttliga drifttider. Inget av programmen varar längre än tre timmar.

Är du tveksam till att tvätta dina ömtåliga favoritplagg? Då är SingleWash-cykeln något för dig. Det är ett praktiskt program för att tvätta enskilda plagg då det minskar vatten- och elförbrukningen samtidigt som det anpassar sig till laster på upp till ett kilogram. Med Mieles Quick Power Wash kan du förvänta dig förstklassiga tvättresultat på nolltid.

Tvättmaskin erbjuder också ett speciellt program för sportmaterial, vilket säkerställer att dina träningskläder alltid är redo för användning. Programmet “Business as Usual” är utformat för att minimera skrynklor, vilket minskar behovet av strykning.

Praktiska funktioner och lång livslängd
Miele WWR860 WPS erbjuder den perfekta blandningen av bekvämlighet och lång livslängd. Mieles innovativa M-touchdisplay ger en smartphone-liknande upplevelse i tvättstugan. Justera inställningarna med några enkla tryck eller svep eller scrolla på den högupplösta TFT-displayen. Det tydliga gränssnittet och de färgade, vägledande markeringarna gör det enkelt att navigera bland tvättmaskinens många funktioner.

Trådlös anslutning för ökad kontroll
Med Mieles WiFiConn@ct-funktion kan du få full kontroll över din tvättning. Anslut tvättmaskinen till hemmets Wi-Fi-nätverk och övervaka den med hjälp av Miele@mobile-applikationen. Detta ger dig fullständig kontroll över dina maskiner – oavsett var du befinner dig.

Vad säger användare om Miele WWR860 WPS?

Vi har läst en mängd recensioner och kan därmed konstatera att Miele WWR860 WPS har imponerat på många användare. 

En beskrev tvättmaskinen som en “fantastisk maskin” och berömde dess användarvänlighet och den moderna touchdisplayen. Användaren var även imponerad av de användbara tipsen som visas på maskinens display och noterade vidare att maskinen är tystgående, samtidigt som den håller en hög prestanda. Användaren gav maskinen ett utmärkt betyg på 10/10 för kvalitet, prestanda och stil.

Andra användare har märkt en markant förbättring av doften och renheten av deras tvätt. En kund lämnade följande kommentar: “Vår tvätt har aldrig doftat så gott och varit så ren”. En annan anmärkte på den korta torktiden och den förbättrade renheten tack vare TwinDos-doseringen.

Vissa användare menade att det tog lite tid att vänja sig vid TwinDos-systemet, men var överens om att fördelarna var värda den inledande inlärningingen. De menade att när man väl vant sig vid systemet, uppskattade man den bekvämlighet och effektivitet som det medförde i tvättningen.

Fördelar

 • Stort utbud av program
 • Användarvänlig touchdisplay
 • Invändig belysning
 • Praktisk tvättassistent som hjälper dig att välja rätt program
Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass
 • Twin-Dos-systemet kräver viss tillvänjning

 

Konsumentmagasinets bedömning

Efter vår djupgående analys anser vi att Miele WWR860 WPS är en utmärkt tvättmaskin, utrustad med innovativa funktioner. TwinDos- och CapDosing-systemen är två av dessa som optimerar användningen av tvättmedel och säkerställer en grundlig rengöring, samtidigt som skötseln av plaggen inte kompromissas. Samtidigt ger PowerWash 2.0- och SingleWash- programmen samt specialprogrammet för sporttextilier effektiva och bekväma möjligheter för en rad olika behov. En potentiell nackdel med denna tvättmaskin är dess något höga pris. Vi kan dock med säkerhet konstatera att den nivå av bekvämlighet, funktionalitet och hållbarhet som Miele WWR860 WPS erbjuder, rättfärdigar investeringen. Denna tvättmaskin är ett utmärkt premiumval som troligtvis kommer att överträffa alla dina förväntningar när det gäller tvättning.

Specifikationer
Kapacitet: 9 kg
Ljudnivå: 68 dB
Centrifugeringshastighet: 1600 varv/min
Energimärkning: A
Mått: 59,6 x 85 x 64,3 cm
Smart styrning: Ja
Fördröjd start: Ja
Sensorteknik: Ja


Andra testvinnare

Här ovanför har vi nu gått igenom ett par tvättmaskiner från Miele som antingen har utnämnts till testvinnare eller fått toppbetyg av experter. Maskinerna har bland annat testats av Råd & Rön.

Alla bra tvättmaskiner på marknaden är dock inte tillverkade av Miele. Nedan kommer vi därför att granska tre alternativ från Siemens och LG. Dessa maskiner har också testats av Råd & Rön och hamnat som testvinnare eller fått en topplacering i deras undersökningar.


Mieles historia

Miele grundades 1899 och har redan från början arbetat utifrån kvalitetslöftet “Immer besser” – alltid bättre. Produkter från Miele är också kända just för att vara bland marknadens bästa och mest robusta. Som de flesta säkert vet tillverkar Miele inte bara tvättmaskiner utan även torktumlare, ugnar, spisar och dammsugare. Miele har även ett produktsortiment för industriell användning som de kallar för Miele Professional. Den gemensamma nämnaren för alla deras produkter är hög kvalitet och en lång livslängd.

Miele är den enda vitvarutillverkaren som testar sina produkter för en livslängd på 20 år. De gör detta för att du ska få en så hög kvalitet som möjligt och en produkt som håller så länge som möjligt. Det är framförallt på grund av detta som man talar om “Miele-kvalitet” och säger att om man har valt Miele en gång har man valt Miele för livet.

Miele är ett av marknadens mest populära märken när det kommer till tvättmaskiner, och de har tilldelats åtskilliga utmärkelser vid flera tillfällen. Dessa priser har baserats på hur tillfredsställda kunderna är och Mieles pålitlighet vad gäller de produkter och den kvalitet som märket levererar. I Mieles hemland Tyskland har märket till och med utnämnts till “Best brand ever” – det bästa varumärket genom tiderna – flera gånger.

Miele grundades av teknikern Carl Miele och köpmannen Reinhard Zinkann med syftet att tillverka mjölkcentrifuger – givetvis de bästa på marknaden. De två grundarna skrev “Immer besser” på sina första produkter, och sedan dess har orden fungerat som en riktlinje för Mieles produkter och kvalitet genom mer än 100 år av företagshistoria.

Strax efter företagsstarten började Miele att experimentera med tvättmaskiner, och redan 1903 hade de en modell redo som bestod av en pendel och svängvikter. Den första tvättmaskinen med elektrisk motor stod klar 1911, och 1914 skapade de den första tvättmaskinen med vattenmotor. Miele var övertygade om kvaliteten hos sina egna produkter redan på den här tiden, och år 1916 införde de en 10 års produktgaranti.

Miele jobbade vidare med sin utveckling av tvättmaskiner och kom 1953 ut med den första modellen av den tvättmaskin vi är bekanta med idag. Detta var en frontmatad maskin med trumma och ett litet fönster så att man kunde kika in till kläderna. År 1958 skapade Miele ännu en milstolpe i klädvårdens historia när den första elektriska torktumlaren för hemmabruk lämnade deras fabrik.

En annan milstolpe kom 1981, när Mieles första datorstyrda tvättmaskin såg dagens ljus. Även om den första datorstyrda tvättmaskinen gavs ut 1981 har det skett mycket sedan dess. Mieles strävan efter att vara “Immer besser” har dock inneburit att vi idag hittar några av marknadens bästa och mest robusta tvättmaskiner i just Mieles sortiment.

Ända sedan Miele grundades 1899 har företaget varit ett självständigt familjeföretag. Mieles vision är att bli det mest populära märket i branschen på alla relevanta marknader. Enligt Miele själva erbjuder företaget produkter som sätter standarden för vad en bra tvättmaskin bör vara samt vad den ska kunna göra och tillhandahålla vad gäller design, användarkomfort, energieffektivitet, hållbarhet och prestanda. Du kan läsa mer om Mieles historia och verksamhet här.


Därför är Miele ett bra val

Enligt Miele själva finns det sex goda skäl att välja en av deras tvättmaskiner:
Mieles kvalitet
Mieles teknik
Mieles komfort
Mieles design
Mieles service
Varumärket Miele

I många länder är Miele branschens mest populära märke, och punkterna här ovanför är alla områden där Miele har utmärkt sig gång på gång. Du kan läsa mer om punkterna här.

Miele sätter även en ära i att ha den bästa servicen och de bästa teknikerna. Detta gäller oavsett om man är osäker på vilken tvättmaskin man bör välja, om man har frågor om ett konkret problem eller om man behöver en tekniker till sin tvättmaskin. Miele har en landstäckande serviceorganisation som kan hjälpa till om man får problem med en av deras produkter. Du kan läsa mer om Mieles olika tvättmaskiner samt deras speciella teknik och funktioner här.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


LG FH6F9BDS2

✅ Testvinnare hos Räd & Rön

LG FH6F9BDS2

Konsumentorganisationen Råd & Rön har genomfört ett omfattande test av tvättmaskiner där de granskade hela 108 olika modeller. Experterna provade bland annat modellen LG FH6F9BDS2. Denna maskin presterade så bra i undersökningen att den i slutändan utsågs till testvinnare.

LG FH6F9BDS2 är en modern tvättmaskin med en mängd olika program och funktioner. Det här är dessutom en väldigt stor maskin.

Kapacitet på 12 kg

Det finns inte många tvättmaskiner för vanliga hushåll som har plats för så mycket som 12 kg tvätt – men det har LG FH6F9BDS2. Den här maskinen har nämligen en extra stor trumma som gör det möjligt att tvätta 11 till 12 uppsättningar kläder åt gången. 

Den stora trumman är dessutom försedd med 6 Motion Direct Drive, en teknik som använder sex olika trumrörelser för att anpassa tvättprocessen till den typen av kläder som tvättas. Med denna teknik får man både ett intensivt tvättresultat och en skonsam behandling av kläderna.

För att tvättiden ska vara så kort som möjligt har LG FH6F95BDS2 även en Turbo Wash-funktion. Denna minskar tidsåtgången och gör att ett vanligt tvättprogram bara tar ungefär en timme.

14 olika program

LG FH6F9BDS2 är som sagt en tvättmaskin med många olika komponenter. Den kan till exempel kommunicera med en app på telefonen, där man kan använda NFC Tag On för att ladda ner nya program till tvättmaskinen.

LG FH6F9BDS2 har dock 14 olika program redan vid leverans. Dessa inkluderar bland annat program för bomull, syntet, fintvätt, handtvätt, ylle, mörka kläder, ytterkläder, stortvätt och snabbtvätt. Snabbprogrammet tar bara en halvtimme och fungerar bra på lätt smutsade kläder.

Utöver detta har LG FH6F9BDS2 även en unik ångfunktion som effektivt avlägsnar all smuts med hjälp av ånga som tränger in i tygfibrerna.

Bra för allergiker

LG FH6F9BDS2 är en bra tvättmaskin för hushåll där det bor allergiker. Med tre-i-ett-lösningen True Steam avlägsnas nämligen 99,9 procent av alla allergener från tvätten. Det tillsätts dessutom ett mycket hygieniskt sköljmedel som är perfekt för barn och personer med känslig hud.

I stora hushåll är det lätt hänt att man glömmer några enstaka plagg när man startar tvättmaskinen. Med LG FH6F9BDS2 är det därför möjligt att pausa tvättprogrammet och lägga in mer kläder efter att maskinen är startad. Man behöver bara trycka på pausknappen och vänta tre sekunder innan luckan kan öppnas.

Den här modellen är försedd med en stor LCD-skärm som visar alla program, tillval och inställningar samt pågående tvättprogram. Skärmen har även en barnspärr som ökar säkerheten hos tvättmaskinen.

LG FH495BDS2 mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 64 cm (d) och väger 74 kg.

Utvalda fördelar med LG FH6F9BDS2:
Mycket hög kapacitet på 12 kg
Optimal tvätt med 6 Motion Direct Drive
Turbo Wash minskar tidsåtgången
14 olika program samt möjlighet att ladda ner fler via NFC Tag On
True Steam avlägsnar 99,9 procent av alla allergener från kläderna


Miele WCF 130

✅ Toppbetyg hos Räd & Rön

 

Miele WCF130

Miele WCF 130 har testats och recenserats av konsumentorganisationen Råd & Rön. Modellen fick då en topplacering i ett omfattande test av olika tvättmaskiner på marknaden.

Experterna från Råd & Rön motiverar den fina placeringen med att tvättmaskinen klarar sig bra vad gäller både tvätt och centrifugering. De påpekar dock att sköljningen inte fungerar riktigt optimalt, vilket också är värt att uppmärksamma.

I gengäld är Miele WCF 130 en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Eftersom att detta är den bästa energiklassen för tvättmaskiner kan man lugnt räkna med att maskinen inte kommer att förbruka särskilt mycket el eller vatten på ett år. Den här modellen har dessutom en kapacitet på upp till 8 kg tvätt.

Tystgående modell med tolv program och SoftCare-trumma 

Miele WCF 130 är en frontmatad och tystgående tvättmaskin med en ljudnivå på 48 dB vid tvätt och 73 dB vid centrifugering. Detta är bland annat möjligt tack vare maskinens ProfiEco-motor, som bidrar till en lägre ljudnivå utan att äventyra varken tvättresultatet eller effektiviteten.

Den här modellen har totalt tolv olika tvättprogram som bland annat inkluderar program för siden, ylle och ytterkläder. Tvättmaskinen har även ett snabbprogram som inte varar i mer än 20 minuter. Detta program är därför praktiskt om man behöver tvätta en omgång kläder snabbt.

Miele WCF 130 har dessutom en SoftCare-trumma som ser till att kläderna rengörs på ett så milt och skonsamt sätt som möjligt. Utformningen av trumman gör nämligen att det bildas en tunn vattenhinna som skyddar kläderna när trumman roterar.

Tvättmaskin med timerfunktion, mängdautomatik och CapDosing

Miele WCF 130 är utrustad med mängdautomatik. Detta intelligenta system innebär att maskinen analyserar den aktuella tvättmängden och att den sedan inte använder mer vatten och energi än nödvändigt.

Den här modellen har även en timerfunktion som är praktisk när man vill att maskinen ska starta vid en specifik tidpunkt. Med den här funktionen kan man nämligen ställa in starttiden för ett program i förväg och välja vilken tid som passar bäst in i dagens schema.

Med CapDosing-funktionen är det enkelt att dosera sköljmedel och specialtvättmedel. Dessa kapslar tvättar inte bara kläderna på ett skonsamt sätt utan är även enkla att dosera. Efter att man har placerat kapseln i det specifika facket sköter nämligen tvättmaskinen resten automatiskt.

Lättanvänd tvättmaskin 

Med Miele WCF 130 får man en tvättmaskin som är enkel att lära sig och lätt att använda. Eftersom att resttiden anges på skärmen har man dessutom alltid en bra överblick över vad maskinen gör för något. Skärmen sitter på fronten av tvättmaskinen tillsammans med alla knappar som används för att ställa in och programmera maskinen efter behov.

Den här modellen har en säkerhetsfunktion i form av ett Watercontrol-system. Detta system upptäcker eventuella läckage och stänger då av vattentillförseln så att man slipper översvämningar i hemmet. Tvättmaskinen har även en barnspärr och en pinkod.

När tvättcykeln är färdig har kläderna en restfuktighet på 44 procent. Detta innebär att kläderna torkar snabbt oavsett om man hänger upp dem på tork eller kör dem i torktumlaren.

Miele WCF 130 mäter 85 cm (h) x 59,6 cm (b) x 63,6 cm (d).

Utvalda fördelar med Miele WCF 130:
Enkla kontroller
Flera säkerhetsfunktioner
Timer och CapDosing
Automatisk registrering av tvättmängd
12 olika program
SoftCare-trumma


Siemens WI14W541EU

✅ Toppbetyg hos Räd & Rön

Siemens WI14W541EU

Med Siemens WI14W541EU har man möjlighet att bygga in tvättmaskinen i ett skåp. Den här modellen har dessutom testats och recenserats av  Råd & Rön.

Experterna tycker bra om den här modellen och blev framförallt imponerade av den låga energi- och vattenförbrukningen samt det goda tvättresultatet. De hittade inte många nackdelar med maskinen. Det enda de valde att uppmärksamma konsumenterna på är att tvättiden är något längre än hos andra modeller.

I slutändan fick den här modellen därför toppbetyg hos Råd & Rön.

Siemens WI14W541EU har en kapacitet på 8 kg, vilket är lagom för en familj på ungefär fyra eller fem personer. Maskinen arbetar dessutom med upp till 1 400 varv per minut.

Energisnål tvättmaskin med iQdrive-motor

När man köper Siemens WI14W541EU får man en energibesparande tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Den här modellen är dessutom 30 procent mer effektiv än andra tvättmaskiner i samma energiklass.

Siemens WI14W541EU har en iQdrive-motor som är både effektiv och tystgående. Motorn kommer med 10 års garanti och är både kolfri och energibesparande.

På grund av den tysta motorn är Siemens WI14W541EU känd för att vara en tystgående tvättmaskin. Ljudnivån ligger närmare bestämt på 41 dB vid tvätt och 67 dB vid centrifugering. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB kommer varken tvätten eller centrifugeringen att störa hela huset.

Användarvänlig modell med en mängd olika program

Siemens WI14W541EU har ett flertal vanliga tvättprogram och specialprogram. Man kan till exempel välja mellan PowerWash, 15- och 30-minutersprogram samt ett speciellt program för täcken.

Den här tvättmaskinen har även en användarvänlig skärm där man kan hitta alla inställningar man behöver. På skärmen finns nämligen allt från programinställningar till en timerfunktion. Timerfunktionen gör det möjligt att förprogrammera maskinen och ställa in starttiden för ett program upp till 24 timmar i förväg.

Efter att man har tvättat kläder i Siemens WI14W541EU har tvätten en restfuktighet på 53 procent. Detta är en låg nivå av restfukt som innebär att det inte tar lång tid för kläderna att torka. 

Snabb tvättmaskin med timeLight

När man köper Siemens WI14W541EU får man en tvättmaskin som är utrustad med VarioSpeed och timeLight.

VarioSpeed-funktionen gör att maskinen kan tvätta kläderna upp till 55 procent snabbare. Eftersom att tvättmaskinen dessutom har ett Super 15-program garanterar den här modellen att tvätten blir klar snabbt. Detta program tar nämligen hand om både tvätt och centrifugering på bara 15 minuter.

Utöver snabba program har Siemens WI14W541EU även en timeLight-funktion som projicerar maskinens programstatus på golvet framför. Man kan därför helt enkelt titta på golvet för att kontrollera statusen istället för på tvättmaskinens skärm.

Sist men inte minst har Siemens WI14W541EU ett självrengörande tvättmedelsfack. Detta innebär att facket alltid är rent och fint och att man inte behöver slösa tid på att rengöra det.

Siemens WI14W541EU mäter 84,8 cm (h) x 59,8 cm (b) x 63,2 cm (d).

Utvalda fördelar med Siemens WI14W541EU:
Utrustad med timeLight och VarioSpeed
Kolfri iQdrive-motor
Tystgående modell
Självrengörande tvättmedelsfack
Timerfunktion
Har både vanliga program och specialprogram


Miele WSD123

✅ Utsedd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Miele WSD 123

Tvättmaskinsmodellen Miele WSD123 har testats och recenserats av Englands största testmagasin: Which.co.uk. Modellen utsågs i slutändan till “Best Buy” av experterna.

I deras recension av tvättmaskinen skriver experterna att modellen har flera praktiska funktioner och många bra tvättprogram.

Trots att experterna generellt sett tycker bra om Miele WSD123 nämner de även att maskinen inte är den mest prisvänliga modellen på marknaden. Miele WSD123 är en frontmatad tvättmaskin.

Tystgående och energisnål tvättmaskin

Miele WSD123 är en energisnål tvättmaskin som tillhör energiklass A+++. Detta innebär att maskinen inte förbrukar särskilt mycket energi per år, något som är en fördel för både miljön och plånboken.

Den här modellen har dessutom en kolfri motor som både förlänger livslängden och gör att maskinen väsnas mindre. Ljudnivån ligger därför på 50 dB vid tvätt och 70 dB vid centrifugering. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på ungefär 60 dB väsnas tvättmaskinen alltså inte särskilt mycket.

Miele WSD123 har en kapacitet på 8 kg tvätt och är därför lämplig för större familjer med ungefär fyra eller fem medlemmar. Genom att använda den praktiska timerfunktionen kan man dessutom förprogrammera tvättmaskinen så att den startar vid en specifik tidpunkt.

Skonsam tvättcykel

Miele WSD123 är försedd med en SoftCare-trumma som garanterar att tvätten behandlas skonsamt i maskinen. Ytan i trumman gör nämligen att det bildas en fin vattenfilm som tvätten kan glida över. Detta ser till att kläderna inte skadas under tvättcykeln.

Den här modellen har dessutom flera olika tvättprogram, bland annat ett Express 20-program som gör det möjligt att tvätta kläder på bara 20 minuter. Det går även att välja program som Bomull, Strykfritt, Fintvätt, Skjortor, Ylle, Mörk tvätt/Jeans, Bomull Eco m.m.

Intelligent tvättmaskin

Miele WSD123 är en intelligent tvättmaskin som automatiskt registrerar hur mycket tvätt som läggs i varje gång. Maskinen analyserar den aktuella laddningen och använder sedan inte mer ström eller vatten än nödvändigt. Detta innebär att man får ett optimalt tvättresultat samtidigt som man slipper en onödigt hög el- och vattenförbrukning.

Sist men inte minst har Miele WSD123 en funktion som kallas för AddLoad. Denna funktion gör det möjligt att lägga in mer tvätt ända tills programmet är slut.

Om man skulle glömma bort ett klädesplagg är det därför inga problem att få med det i tvätten utan att behöva starta en ny tvättcykel.

Miele WSD123 mäter 85 cm (h) x 59,6 cm (b) x 63,6 cm (d) och väger 85 kg.

Utvalda fördelar med Miele WSD123:

SoftCare-trumma
AddLoad-funktion
Timerfunktion
Kolfri motor
Automatisk registrering av tvättmängd

Här kan du se en presentationsvideo för Miele WSD123. Videon är gjord av AO.com:

Videoguide: Fyra goda råd till dig som ska välja en ny tvättmaskin

 


Miele WSG363

✅ Utsedd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Miele WSG363

Miele WSG363 har testats och recenserats av Englands största testmagasin, Which.co.uk, och utsågs i slutändan till “Best Buy” av experterna.Utmärkelsen motiveras bland annat med att tvättmaskinen är lättanvänd och att den tvättar kläderna effektivt. Experterna nämner dock att de inte är lika förtjusta i maskinens ljudnivå.

Innan du köper Miele WSG363 bör du vara medveten om att det här är en frontmatad tvättmaskin.

Rymlig tvättmaskin med kolfri motor

Med Miele WSG363 får man en rymlig tvättmaskin med en kapacitet på 9 kg kläder. Den här maskinen är därför ett lämpligt alternativ för större familjer med fem eller fler medlemmar. Modellen tillhör dessutom energiklass A+++ och är därför energisnål.

Miele WSG363 är utrustad med en kolfri motor som både sänker ljudnivån och förlänger maskinens livslängd.

Den här modellen har därför en ljudnivå på bara 48 dB vid tvätt och 72 dB vid centrifugering. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på ungefär 60 dB.

Det går dessutom att skjuta upp starttiden för ett program med hjälp av den praktiska timerfunktionen.

Man kan alltså ställa in när maskinen ska starta och välja en tid som passar bra in i dagens schema.

Automatisk registrering av tvättmängd

Miele WSG363 är utrustad med mängdautomatik och kan därför registrera hur mycket tvätt som läggs in i trumman. Maskinen analyserar laddningen och anpassar sedan vatten- och strömförbrukningen efter detta. Tack vare denna funktion får man ett optimalt tvättresultat utan att maskinen använder onödigt mycket vatten eller el.

Eftersom att tvättmaskinen har en SoftCare-trumma är tvättprocessen alltid skonsam mot kläderna. I denna trumma glider tvätten nämligen runt på en fin vattenhinna som hindrar kläderna från att skadas.

Det är dessutom möjligt att ansluta Miele WSG363 till internet och kontrollera tvättmaskinen från en smartphone eller surfplatta via Miele@mobile-appen. I appen kan man bland annat välja program och övervaka maskinen oavsett om man är hemma eller inte.

Många tvättprogram

Miele WSG363 har många olika tvättprogram som gör att man alltid kan välja program baserat på vad man vill tvätta för något. Dessa inkluderar bland annat Skjortor, Ylle, Automatic Plus, Strykfritt, Fintvätt, Outdoor, Träningskläder och Mörkt/Jeans.

Det finns även flera snabbprogram, till exempel QuickPowerWash och Express 20. Med QuickPowerWash blir kläderna rena på 49 minuter medan Express 20-programmet inte tar mer än 20 minuter. Detta är perfekt om man måste tvätta något plagg snabbt.

Sist men inte minst har Miele WSG363 en barnspärr och ett Watercontrol-system. Båda dessa komponenter bidrar till en högre säkerhet.

Miele WSG363 mäter 85 cm (h) x 59,6 cm (b) x 64,3 cm (d) och väger 93 kg.

Utvalda fördelar med Miele WSG363:

Många tvättprogram
Kolfri motor
Automatisk registrering av tvättmängd
Timerfunktion
SoftCare-trumma

Här kan du se en presentationsvideo för Miele WSG363. Videon är gjord av AO.com:


LG F4J5QN4W

LG F4J5QN4W

 

Specialtillverkad trumma

LG F4J5QN4W är en väldigt modern tvättmaskin där tillverkaren har tänkt på så gott som allt. Detta märks bland annat på maskinens trumma som är försedd med en 6 Motion Direct Drive-teknik. 

Tvätten blir helt ren samtidigt som trummans specialanpassade rörelser ser till att kläderna behandlas skonsamt. Maskinen utgår från vilken typ av kläder man tvättar och väljer mellan sex olika rörelsemönster för att anpassa tvättprocessen till den aktuella laddningen. 

Det här är en medelstor tvättmaskin med en kapacitet på 7 kg tvätt. Maskinen kan även centrifugera med en hastighet på upp till 1 400 varv per minut. LG F4J5QN4W har en kolfri motor som förlänger maskinen livslängd och gör att den väsnas mindre.

Ladda ner nya tvättprogram

LG F4J5QN4W har otaliga funktioner och program som gör att även den mest insatta konsumenten kan få glädje av den här maskinen. 

Till att börja med har den alla vanliga program för bomull, bomull +, blandat, strykfritt och täcken. Det finns dock även mer specifika program för bland annat babykläder, barnkläder, badkläder, regnkläder, träningskläder, jeans, filtar och svettfläckar. Dessa program måste laddas ner med telefonen och föras över till tvättmaskinen via NFC Tag On. Det finns ungefär 20 specialprogram att ladda ner, och utbudet växer hela tiden.

Många inställningar

Utöver de många olika tvättprogrammen är LG F4J5QN4W även utrustad med mängder av individuella inställningar. Om man har lätt smutsade kläder som måste tvättas snabbt kan man till exempel använda Quick-inställningen. Tvättmaskinen kör då ett intensivt snabbprogram som tar 30 minuter och som dessutom kan kombineras med andra tillval.

Man kan även lägga till förtvätt, skrynkelskydd och extra centrifugering. All information om valmöjligheter och den pågående tvättcykeln visas på en tydlig och lättöverskådlig skärm. Som en extra bonus är LG F4J5QN4W en väldigt miljövänlig tvättmaskin som tillhör energiklass A+++.

LG F4J5QN4W mäter 85 cm (h) x 60 cm (b) x 56 cm (d) och väger 63 kg.

Utvalda fördelar med LG F4J5QN4W:
6 Motion Direct Drive ger en skonsam och effektiv tvätt
Kapacitet på 7 kg
Kolfri motor
Många specialprogram som kan laddas ner via NFC Tag On
Miljövänlig modell i energiklass A+++


Andra relevanta källor och tester

Om du vill utforska fler tvättmaskiner från andra varumärken kan du även läsa vårt test av Bosch tvättmaskiner.

 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Miele-tvättmaskiner är bäst i test?

Miele WCE 320 och Miele WCF 120

Hur testas tvättmaskinerna?

Tvättmaskinerna bedöms baserat på deras tvättresultat, sköljning och centrifugering. Utöver detta tittar man även på vatten- och strömförbrukning, ljudnivå och användarvänlighet.

Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för tvättmaskiner går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla maskiner på den svenska marknaden tillhör klass A eller bättre. Om du vill ha en energisnål tvättmaskin förklarar de även att du bör titta på både energiklassen och den årliga energiförbrukningen. Hos tvättmaskiner beräknas den årliga förbrukningen på att man kör maskinen 220 gånger per år.


Miele tvättmaskin test – dessa tester har vi gått igenom:

wfk

Tyska wfk, Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V., i Krefeld har testat tvättmaskiner från sex olika tillverkare. Resultatet blev i slutändan att endast tre Miele-modeller klarade prövningen. WFK är kända för sina tuffa bedömningar och noggranna tester. De hjälper även till med både tyskt och internationellt standardiseringsarbete samt framtagning, undervisning och prestandatester av både tvätt- och rengöringsmedel samt andra hygienprodukter.

Råd & Rön

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön genomför tester av olika produkter som konsumenter använder i vardagen. Till den här artikeln har vi tittat närmare på ett test av 108 olika tvättmaskiner. I denna undersökning bedömde experterna alla modeller baserat på tvättresultat, sköljning, centrifugering, strömförbrukning, vattenförbrukning och användarvänlighet.

Du kan läsa mer om testet här. För att få full tillgång till artikeln måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

TestBerichte.de

TestBerichte.de är en tysk webbplats som specialiserar sig på att tillhandahålla omfattande recensioner och bedömningar av olika produkter, däribland tvättmaskiner. TestBerichte hjälper användare genom att erbjuda detaljerad information, expertrecensioner och användarbetyg som är specifikt inriktade på produkten i fråga. Med hjälp av denna information kan användare fatta välgrundade köpbeslut baserade på erfarenheter från andra som har använt eller testat produkterna.

Du kan läsa deras recension av Miele WSG 663 WCS här.

Google Shopping

Google Shopping är en plattform på nätet som tillhandahålls av Google där användare kan söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare. Google Shopping hjälper användare genom att tillhandahålla ett bekvämt verktyg för att hitta och köpa produkter. Plattformen samlar även recensioner från andra källor för att hjälpa användarna att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av Miele WSG 663 WCS här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Miele WSA023 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Miele WWR860 WPS här.

Amazon 

Amazon är en populär handelsplattform på nätet där användare kan köpa ett brett utbud av produkter. Amazon tillhandahåller ett enormt sortiment med konkurrenskraftiga priser och ett välutvecklat recensionssystem där användare kan dela med sig av sina erfarenheter och ge feedback på produkter som de har köpt. Detta kan i sin tur hjälpa nya konsumenter att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av Miele WSG 663 WCS här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Miele WSA023 här.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta