Tennisväska Bäst i Test: De bästa tennisväska enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

En väldesignad tennisväska tillåter dig att förvara och transportera all din viktiga tennisutrustning såsom racketar, bollar, kläder och andra tillbehör som du vill ha med dig till tennisbanan.

Just därför vill du självfallet att väskan ska vara rymlig, slitstark och bekväm att bära runt på, så för att hjälpa dig i sökandet efter den bästa tennisväskan finner du nedan en topplista över riktigt högkvalitativa valmöjligheter på marknaden enligt expertrecensioner och kundomdömen.

Du måste tänka på detta innan du köper en tennisväska

 • Ordentligt med utrymme. Tänk över hur mycket du vanligtvis behöver ta med dig till tennisbanan. Gäller det både flera racketar, bollar, träningskläder och mer därtill? Se till så att din tennisväska har nog med utrymme för alla dina prylar.
 • Slitstarka material. En tennisväska ska ha möjligheten att bära runt på en stor mängd utrustning, och väskan måste därför vara robust, slitstark och hållbar. Att din tennisväska är tillverkad av högkvalitativa material som verkligen håller är av yttersta vikt.
 • Mycket för pengarna. Det finns både budgetval och äkta premiumval när det kommer till tennisväskor, så gör upp en budget, se dig omkring och säkerställ att du väljer en tennisväska som har det perfekta priset för dig.
 • Bekväm rem. När du bär runt på din tennisväska kommer du med största sannolikhet att hänga den över din axel, och axelremmen bör därför både vara komfortabel och robust. På så vis får du inte ont i axlarna av att bära runt på väskan och remmen bryts inte av i förtid.

arrow-more

 


Babolat Pure Aero Backpack Tennisryggsäck – kompakt premium tennisväska för enkel transport

✅ Prismatch på Padelxpert

Babolat Pure Aero Backpack

Introduktion

Efter ett par händiga tennisväskor är det nu hög tid att istället ta en närmare titt på en tennisryggsäck. Babolat Pure Aero Backpack Tennisryggsäck är ett smart och kompakt val i ett premiumformat som kunder hos Amazon har försett med ett betyg på 4,7 av 5, och hos All Tennis Gear har den fått många komplimanger inom en expertrecension.

Om Babolat Pure Aero Backpack Tennisryggsäck

Babolat Pure Aero Backpack Tennisryggsäck gör det lätt som en plätt att förvara och transportera all din utrustning. Det finns nog med utrymme för två tennisracketar i ett fack därbak, och det ingår även ett mittenfack tillsammans med två innerfickor.

Även sidorna har små fack för extra förvaring, och tack vare ett skofack slipper grus och annan smuts från skorna att sprida sig till resten av ryggsäcken. Allt som allt rymmer ryggsäcken 23 liter, och de vadderade axelremmarna gör Babolat Pure Aero Backpack Tennisryggsäck riktigt bekväm att bära runt på.

Fördelar

 • Flera händiga fack
 • Bekväma axelremmar
 • Bjuder på smidig förvaring och transport
Nackdelar

 • Sidofacken till vattenflaskan hade kunnat vara lite större

Specifikationer

Från märket Babolat
Rymmer 23 liter
Uppmäter 32 x 44 x 26 cm
Bakre fack med utrymme för två tennisracketar
Utrustad med två innerfickor
Skofack ingår


Babolat RH Expandable Team Tennisväska – plats för upp till 10 racketar + tillbehör

✅ Prismatch på Padelxpert

Babolat RH Expandable Team

Introduktion

Med ett totalt kundbetyg hos Google Shopping på 4,7 av 5 stjärnor har även den sista tennisväskan på vår bäst i test topplista många utmärkta egenskaper. Babolat RH Expandable Team Tennisväska har en snygg modern design och plats för en imponerande mängd tennisutrustning.

Om Babolat RH Expandable Team Tennisväska

Babolat RH Expandable Team Tennisväska har ett svart och blått yttre med fantastiska förvaringsmöjligheter. Den kommer nämligen utrustad med ett fack där du kan förvara upp till hela 10 racketar, så du slipper att känna dig begränsad. Det finns dessutom fickor med dragkedja för ytterligare förvaring, och tack vare de justerbara remmarna bär du väskan på ett sätt som känns bekvämt för dig. För extra komfort ingår även vadderade handtag.

Fördelar

 • Unik förvaringsdesign
 • Väderbeständig
 • Stor kapacitet
Nackdelar

 • Fickorna på sidan hade kunnat vara lite större

Specifikationer

Från märket Babolat
Svart och blå design
Utrymme för upp till 10 racketar
Fickor med dragkedja för extra förvaring
Remmar som kan justeras
Vadderade handtag


Wilson Super Tour 3 Comp Bag Tennisväska – rymmer upp till 15 tennisracketar

✅ Prismatch på Padelxpert

Wilson Super Tour 3 Comp Bag

Introduktion

En riktigt robust och slitstark design finner du i Wilson Super Tour 3 Comp Bag Tennisväska. Här har du möjligheten att förvara din tennisutrustning i en väska som erbjuds till ett rimligt pris, och tidigare kunder har hos Google Shopping gett tennisväskan ett sammanlagt betyg på respektabla 4,4 av 5.

Om Wilson Super Tour 3 Comp Bag Tennisväska

Det fantastiskt stora utrymmet är det som Wilson Super Tour 3 Comp Bag Tennisväska kan skryta lite extra med. Väskan har en längd på 76 cm, en bredd på 33 cm samt en höjd på 36 cm och får plats med så många som 15 tennisracketar. Det finns till och med extra plats på väskans yttre där du har möjligheten att förvara ytterligare utrustning. Med axelremmar som kan justeras kan du bära runt på en väska som passar dig perfekt.

Fördelar

 • Många bärmöjligheter
 • Bekväma axelremmar
 • Inte svår att bära trots dess kapacitet
Nackdelar

 • En aning dyr

Specifikationer

Från märket Wilson
Längd på 76 cm
Bredd på 33 cm
Höjd på 36 cm
Rymmer upp till 15 tennisracketar
Justerbara axelremmar


Tennisväska köpguide – De rätta tennisväskorna för alla sorters spelare

Vare sig du anser att en Wilson tennisväska, Babolat Tennisväska eller Nike blir det rätta valet för dig bör du ha ett hum om hur en högkvalitativ tennisväska ser ut innan du genomför köpet. Inte finns det då någon bättre lösning än att vända dig till en händig köpa guide, och det är just detta som vi ska bjuda på. Oavsett om du letar efter en tennisväska barn eller en tennis bag till dig själv kan följande punkter hjälpa dig på traven:

green-elm Antalet tennisracketar – Det finns tennisväskor i flera olika storlekar med varierande kapacitet. Medan vissa tennisväskor enbart klarar av 1-2 tennisracketar finns det andra som rymmer hela 15 racketar, så välj väskan som passar just dina behov.
green-elm Förvaringsmöjligheter – Det är inte alltid bara racketar som ska läggas i väskan, utan ibland behöver du ytterligare tillbehör såsom tennisbollar, mobil, vattenflaska, handduk eller liknande. Ta därför reda på hur många fack och förvaringsmöjligheter väskan har.
green-elm Hur du vill bära väskan – Vissa tennisväskor är utformade likt ryggsäckar medan andra bärs över axeln med hjälp av en axelrem. Hur du föredrar att bära din väska kommer att påverka ditt val av väska.
green-elm Populärt märke – Att satsa på ett välkänt märke såsom Babolat, Nike eller Head kan vara en god idé då de har en uppsjö av nöjda kunder och kvaliteten är alltid garanterad. Att satsa på helt okända märken kan vara en aning mer opålitligt, så var gärna på den säkra sidan.

För en fulländad tennisväska behövs det självfallet någonting att förvara i den, och om du ännu inte har den nödvändiga utrustningen för att komma i gång med spelandet kan vi rekommendera att du tar en titt på topplistan över padelracketar eller topplistan över tennisracketar.


Viktiga saker du behöver i din tennisväska

Att ha rätt tennistillbehör i din tennisväska är A och O för att kunna garantera en spännande tennismatch alla gånger. En av dessa viktiga tillbehör är din vattenflaska så att du undviker uttorkning. Tennis är ganska krävande och du bör därför dricka regelbundet. En handduk är även en god idé att ha med i din tennisväska och detsamma gäller för extra tenniskläder. Du vet aldrig när en ytterligare tennisoutfit kan behövas.

En Första Hjälpen låda med plåster och liknande hjälpmedel kan också se till så att du håller dig trygg och säker under alla matcher. Sist men inte minst kan du gynnas av ett hopprep som kan tas fram lite innan matchen ska börja. Detta kan hjälpa dig att få i gång blodcirkulationen och värma upp på rätt sätt innan det är dags för den spännande tennismatchen.

När man väljer en racketväska för badminton eller tennis, finns det ett antal faktorer som är lika för båda sporterna. För det första är storleken viktig, då man vill ha en väska som rymmer racketen, bollar och eventuellt andra tillbehör som man behöver under matchen eller träningen. För det andra är kvaliteten på materialet och dragkedjorna viktiga att tänka på, då man vill ha en väska som skyddar racketen och håller länge. Slutligen bör man tänka på stil och design, då många väljer att matcha sin racketväska med sitt spelstil eller personliga stil. Oavsett om man spelar badminton eller tennis är det viktigt att välja en väska som passar ens behov.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Amazon

Amazon är en butik på nätet som är känd världen över och för närvarande kan nås i många länder. I deras webbshop går det att beställa varor inom de flesta kategorierna, så oavsett om du är ute efter prylar till kontoret, köket, vardagsrummet, sovrummet, trädgården eller någonting helt annat är det sannolikt att Amazon har det som du eftersöker.

Du kan se alla recensioner av Head Tour Team 6R Combi här
Du kan se alla recensioner av Babolat Pure Aero Backpack här
Du kan se alla recensioner av Head Tennis Full Size Coverbag här
Du kan se alla recensioner av Babolat RH Expandable Team här

Pressurelesstennisball

Undrar du var du kan få tag på den bästa tennisutrustningen? Då kan Pressurelesstennisball hjälpa dig på traven. På den här jämförelsesidan hittar du ett stort antal recensioner med fokus på tennisprylar, så om du exempelvis är ute efter ett nytt racket eller tennisväska kan du kika på deras topplistor redan idag.

Du kan se recensionen av Head Tour Team 6R Combi här
Recensionen publicerades den: 18 juni 2021

All Tennis Gear

All Tennis Gear recenserar olika tennisrelaterade produkter för att hjälpa läsarna att hitta den mest passande utrustningen för dem. Läs artiklar där exempelvis tennisskor, racketar och tennisväskor recenseras. Du kan dessutom läsa tennisguider för att ta reda på mer om tennis.

Du kan se recensionen av Babolat Pure Aero Backpack Tennisryggsäck här
Recensionen publicerades: 2021

Google Shopping

Hos Google Shopping kan du jämföra försäljare och på så sätt hitta en passande deal för dig. Sök efter en produkt inom i princip vilken kategori som helst och hitta sedan via Google Shopping en försäljare som erbjuder produkten till det billigaste och bästa priset.

Du kan se alla recensioner av Head Tennis Full Size Coverbag här
Du kan se alla recensioner av Wilson Super Tour 3 Comp Bag här

Do It Tennis

I webbutiken Do It Tennis finns det ett brett sortiment av tennisutrustning som du kan beställa. Både racketar, skor, väskor, träningskläder och mer därtill kommer du att stöta på i butiken, och det finns utrustning till både vuxna samt barn.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

Vessel

Vessel är platsen för dig som är på jakt efter en ny väska. I den här webbutikens sortiment finner du nämligen både golfväskor, tennisväskor, ryggsäckar och flera andra sorters väskor för vardagsanvändning. Det är dessutom möjligt att beställa en skräddarsydd väska som passar just dig.

Artikeln uppdaterades senast: 24 juli 2020
Läs hela artikeln här

Epirus London

Epirus London är en webbutik som bland annat erbjuder flera olika sorters tennisväskor så att du ska kunna ta med dig all din tennisutrustning till banan. Du kan därtill jämföra olika väskor för att ta reda på vad som blir bäst för just dina behov.

Artikeln uppdaterades senast: 24 april 2017
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Hur väljer jag en tennisväska?
Tänk igenom vilka egenskaper som är viktiga för dig. Lastkapaciteten, materialen, väskans utformning och extrafack till förvaring av ytterligare tillbehör är punkter som du bör ta hänsyn till.
Vad förvaras i en tennisväska?
Du kan bland annat förvara tennisracketar, bollar, din vattenflaska, handduk och mer därtill. Hur mycket tennisväskan rymmer beror på vilken väska du väljer.
Vilken är den bästa tennisväskan?
Välj gärna en tennisväska från ett välkänt företag, så kan du lita på att du får en högkvalitativ produkt. Satsa på en av tennisväskorna i vår topplista redan idag.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Head Tour Team 6R Combi Tennisväska

✅ Prismatch på Padelxpert

Head Tour Team 6R Combi

Introduktion

Head Tour Team 6R Combi Tennisväska med sitt totala kundbetyg på 4,7 av 5 hos Amazon och många lovord från expertrecensioner hos PressurelessTennisBall är väl värd sin plats på topplistan som redaktörens val. Den rymliga tennisväskan med sitt praktiska thermofack är det ultimata sättet att förvara din tennisutrustning.

Om Head Tour Team 6R Combi Tennisväska

Varje gång du ska ge dig i väg till tennisbanan är det viktigt att du på ett smidigt sätt kan transportera dina tennisracketar, tennisbollar och möjligtvis tenniskläder. Med en volym på 48 liter får det plats med hela sex olika tennisracketar, och tack vare det värmeisolerade facket hålls innehållet vid en optimal temperatur. Storleken på Head Tour Team 6R Combi Tennisväska ligger på 84,5 x 31 x 26 cm, materialen som har dragits nytta av är polyester, PU samt TPE och väskan har en fräck grå design med orangea och svarta detaljer.

Fördelar

 • Imponerande kapacitet
 • Skyddar utrustning mot extrema temperaturer
 • Enkel att bära runt på
Nackdelar

 • Materialet är lite tunnare än det verkar

Specifikationer

Från märket Head
Rymmer 48 liter
Uppmäter 84,5 x 31 x 26 cm
Grå och svart färg med orangea detaljer
Tillverkad i TPE, PU och polyester
Plats med upp till sex tennisracketar


ZERV Spenzer Bag Z3 Tennisväska

✅ Prismatch på Padelxpert

ZERV Spenzer Bag Z3

Introduktion

Har du en lite tajtare budget och vill helst ha en tennisväska på den lite billigare sidan som gör det den ska utan att kosta skjortan? ZERV Spenzer Bag Z3 Tennisväska är då väl värd att satsa på. Den må inte rymma lika mycket som den tidigare nämna väskan på vår lista, men till sitt förvånansvärt billiga pris har den mycket att bjuda på.

Om ZERV Spenzer Bag Z3 Tennisväska

Vill du förvara och transportera upp till tre tennisracketar när det är dags att ta dig till tennisbanan? Då kan ZERV Spenzer Bag Z3 Tennisväska bli lösningen för dig. Här har vi en väska med en snygg design som är framställd i högkvalitativa material. Det är dessutom fullt möjligt att justera axelremmen så att väskan ska passa just dig. Allt som allt har denna tennisväska en längd på 75 cm, en höjd på 25 cm och en bredd på 6 cm, så det finns gott om utrymme för den mest nödvändiga utrustningen.

Fördelar

 • Mycket överkomligt pris
 • Enkel att bära
 • Simpel och stilig design
Nackdelar

 • Axelremmen är en aning obekväm

Specifikationer

Från märket ZERV
Plats med upp till tre tennisracketar
Blå väska med vita och ljusblåa detaljer
Justerbar axelrem
Budgetval
Uppmäter 75 x 25 x 6 cm

Head Tennis Full Size Coverbag Tennisväska

✅ Prismatch på Padelxpert

Head Tennis Full Size Coverbag

Introduktion

Vem säger att en riktigt bra tennisväska behöver kosta? Head Tennis Full Size Coverbag Tennisväska förser dig med smidig förvaring till ett utomordentligt billigt pris, och det är en väska som sannerligen uppskattas av tidigare kunder. Med 4,9 av 5 stjärnor hos Google Shopping samt 4,7 av 5 stjärnor hos Amazon är Head Tennis Full Size Coverbag Tennisväska verkligen omtyckt.

Om Head Tennis Full Size Coverbag Tennisväska

Head Tennis Full Size Coverbag Tennisväska har en svart design som pryds av den vita texten ”The power of you”. Den stilrena utformningen med material som både är mjuka, lättviktiga och sköna gör denna tennisväska till ett perfekt val för de flesta tennisentusiaster. Här är det tal om en nylonväska med en justerbar axelrem för största komfort vid transport. Se till så att du inte behöver betala dyra pengar för kvalitet.

Fördelar

 • Valuta för pengarna
 • Simpel design
 • Mjuka material
Nackdelar

 • Inte lika bekväm som dyrare modeller

Specifikationer

Från märket Head
Tillverkad i nylon
Svart design
Pryds av sloganen ”The power of you”
Justerbar axelrem
Stängs med dragkedja

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta