Badmintonracket Bäst i Test: De bästa badmintonracketen enligt tester och recensioner

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Har du en förkärlek till badminton och är nu på jakt efter en ny högkvalitativ racket eller vill du prova på att börja spela badminton för första gången? 

Vad fallet än må vara är det ett måste ha en högkvalitativ badminton racket så att du kan prestera så bra som möjligt ute på banan.

Att som nybörjare veta var de bästa racketarna finns att hitta är dock ingen vals på rosor, men lyckligtvis nog kan vår badminton racket test topplista hjälpa dig på vägen. Vi har dragit nytta expertrecensioner och kundrecensioner för att sammanställa en topplista som ger dig en överblick av de bästa badminton racketarna på marknaden, så ta en titt på listan nedan och hitta din favorit.

Saker att tänka på innan du köper en badmintonracket

När du planerar att köpa en badmintonracket finns det flera faktorer att tänka på för att hitta den perfekta racketen som passar dina behov och spelstil. Här är en köpguide med viktiga punkter att överväga innan du gör ditt val.

 • Vikt: Rackets vikt är avgörande för ditt spel. Lätta racketer (70-79 gram) rekommenderas för nybörjare eftersom de är lättare att hantera och minska risken för skador. Medelviktiga racketer (80-89 gram) passar bra för erfarna spelare, medan tungviktiga racketer (90-100 gram) används av proffs för ökad kraft.
 • Balanspunkt: Balanspunkten är den punkt där racketens vikt är jämnt fördelad. Det finns tre typer av balanspunkter:
  a. Huvudlätt (Head-light): Lämplig för spelare som föredrar snabbhet och kontroll
  b. Huvudtung (Head-heavy): Ger mer kraft i slaget och passar offensiva spelare
  c. Jämnt balanserad (Even balance): En bra kombination av kraft och kontroll, passar allroundspelare
 • Skaftets styvhet: Skaftets styvhet påverkar hur mycket racketen böjer sig vid kontakt med bollen. Styva skaft (Stiff) ger mer precision och kraft, men kräver bättre teknik. Flexibla skaft (Flexible) är mer förlåtande och lämpar sig för nybörjare och spelare med mindre kraft i slagen.
 • Strängmönster: Ett tätare strängmönster ger bättre kontroll, medan ett glesare strängmönster ger mer kraft och repulsion. Var noga med att välja rätt strängmönster för din spelstil.
 • Greppstorlek: Greppstorleken bör matcha din handstorlek. Ett för litet grepp kan orsaka onödig ansträngning, medan ett för stort grepp kan göra racketen svår att kontrollera. Greppstorlekar varierar från G1 (störst) till G5 (minst).
 • Pris: Racketar finns i olika prisklasser, och det är viktigt att hitta en racket som passar din budget. Kom ihåg att en dyrare racket inte alltid är bättre för dig – det viktigaste är att hitta en racket som passar din spelstil och nivå.
 • Varumärke och modell: Det finns många varumärken som erbjuder badmintonracketar, såsom Yonex, Victor, Li-Ning och Carlton. Läs recensioner och få rekommendationer från andra spelare eller tränare för att hitta en racket som passar dina behov.

arrow-more


Yonex Astrox 7DG Badminton Racket – bra badmintonracket för nybörjare

Yonex-Astrox-7-Dg

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Introduktion

Yonex Astrox 7DG Badminton Racket har hamnat högst upp på vår lista tack vare flera olika anledningar såsom material, pris och utformning. Racketen från märket Yonex har ett sammanlagt kundbetyg hos Google Shopping på hela 4,6 av 5 stjärnor, och det är därför säkert att påstå att användare av Yonex Astrox 7DG Badminton Racket har mycket gott att säga om den.

Om Yonex Astrox 7DG Badminton Racket

Yonex Astrox 7DG Badminton Racket kan skryta med en hög balans som ger dig extra kraft bakom varje slag. Racketen har en tyngd på 83 gram och ligger därför på den aningen tyngre sidan, men trots detta kommer den att bli ett ypperligt val för den lätt erfarna spelaren som är ute efter en högkvalitativ racket. Tack vare dess Rotational Generator System kan du förvänta dig kraft och kontroll – för att inta tala om det imponerande Nanomesh Neo materialet som fulländar produkten.

Fördelar

 • Rotational Generator System
 • Nanomesh Neo material
 • Perfekt för den lätt erfarna spelaren
Nackdelar

 • Racketen är en aning liten

Specifikationer

Från märket Yonex
Vikt på 83 gram
Hög balans
Utrustad med Nanomesh Neo material
Kommer med Rotational Generator System
Svart, blå och röd design


Yonex Astrox Smash Badminton Racket – lättviktig badmintonracket med bra balans

Yonex-Astrox-Smash

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Introduktion

Trots placeringen på listan har även denna sista racket många trick upp rockärmen. Om du är någon som älskar kraftfulla offensiva slag är det här som Yonex Astrox Smash Badminton Racket kommer in i bilden. Det är en äkta power racket som trots sin lätta vikt bjuder på fantastisk kraft tack vare den höga balansen.

Om Yonex Astrox Smash Badminton Racket

Yonex Astrox Smash Badminton Racket är en racket med 76 hål och en vikt på 73 gram. Den är tillverkad med ett Graphite / Nanomesh Neo skaft tillsammans med en ram som är framställd i Graphite / Tungsten. Racketen riktar sig främst till dig som inte är någon expertspelare, utan snarare antingen en nybörjare eller motionär. Med ett Google Shopping kundbetyg på 4,7 av 5 har tidigare kunder mycket gott att säga om produkten, så om du är på jakt efter din första racket kanske du tycker om just den här produkten.

Fördelar

 • Ger kraft bakom slagen
 • Passande för den offensiva spelaren
 • Om du är en lätt erfaren spelare blir racketen perfekt
Nackdelar

 • Känns mycket lättviktig

Specifikationer

Från märket Yonex
Kommer med hög balans
Rekommenderas till offensivt spelande
Vikt på 73 gram
Ram i tungsten
Skaft i Nanomesh Neo


Hur du köper rätt badminton racket

Nu är vår badmintonracket test topplista över, men det finns fortfarande vissa punkter som är väl värda att ha i åtanke. Det är nu hög tid för dig att faktiskt välja en badminton racket som blir passande för dig, men hur vet du att du har hittat en racket som fungerar väl för just ditt spelsätt?

Det första som du bör tänka på är vilken vikt som du föredrar. Bra lättviktiga racketar brukar ligga på ungefär 80 – 84 gram medan de tyngre varianterna kan nå hela vägen till 100 gram. Om du vill ha en racket som ligger bekvämt i din hand blir detta med andra ord det optimala viktomfånget.

Därefter är det dags att välja hur vikten ska vara fördelad. Det finns head-heavy racketar där vikten lutar åt skärmen, head-light racketar där vikten lutar mot skaftet och even balance racketar som ligger mitt emellan. Den förstnämnda bjuder på imponerande kraft, den nästnämnda lägger fokus på kontroll och den sistnämnda är passande för dig som ännu inte är helt säker. Läs gärna en badminton racket guide för att ta de rätta besluten.

För att hålla koll på dina träningsframgångar på bästa möjliga sätt, tveka inte att också ta en närmare titt på en Garmin pulsklocka eller en Garmin Forerunner 735XT. På så sätt får du en smidig överblick av din träning.

Regler inom badminton
För badmintonnybörjarna kan det vara intressant att veta lite mer specifikt hur badminton fungerar, och vi ska därför sammanfatta reglerna så att du får ett hum om hur det går till. Målet med badmintonmatchen är att vinna två set, och på så vis kammar du hem segern. För att vinna ett set gäller det att få sammanlagt 21 poäng. Om det skulle vara så att båda spelarna kommer upp i 20 på samma gång är det en vinst med två bollar som gäller för att kamma hem segern. Kom dock ihåg att ett set högst går upp till 30 poäng.

Med ovan info i åtanke kan du nu ge dig av till en badminton racket rea för att hitta rätt racket, badmintonnät och mer utrustning därtill som säkerställer att du får en utomordentlig match. För ytterligare träningsredskap som du inte vill gå miste om kan du klicka dig in på vår topplista över SUP-brädor eller motionscyklar.

Vanliga badmintonmisstag
Både nybörjare och proffs gör ibland misstag ute på badmintonbanan, och det finns vissa vanligt förekommande misstag som du gärna ska försöka att undvika. De som inte är vana vid badmintonspel står exempelvis ofta still och väntar på bollen istället för att ständigt vara i rörelse. Trots att din partner är snabb på fötterna och gör mycket av arbetet bör du se till så att du ofta flyttar dig för att säkerställa att du har den perfekta positionen i förhållande till var bollen befinner sig.

Dåliga servar är också ett ganska stort misstag som kan resultera i förlorade poäng. En utmärkt låg serve är A och O när du spelar badminton doubles, och om du inte är duktig på att serva kommer du att ge många gratispoäng till motståndaren. För dig som är en badmintonnybörjare rekommenderas det därför att du lägger lite extra tid på serve-förmågan så att du är väl förberedd när det är dags för den kommande matchen.

Kika gärna på ytterligare guider för att ta reda på mer kring vilka olika misstag som ofta dyker upp när både nybörjare och erfarna spelare ger sig ut på badmintonbanan. Allt börjar dock med att köpa en högkvalitativ badminton racket, så ta en titt på några av produkterna i topplistan och hitta din favorit.

Badmintonträning i hemmet

Om du vill förbättra dina badmintonfärdigheter kan det vara en bra idé att köpa en badmintonnät för hemmabruk. Det finns flera fördelar med att ha ett nät hemma. För det första kan du träna när som helst, utan att behöva boka en tid på en lokal badmintonhall. För det andra kan du anpassa träningen efter dina egna behov och önskemål. Du kan träna på teknik, spela mot en vän eller bara ha kul och få lite motion.

Det finns också många olika typer av badmintonnät att välja mellan, så du kan hitta ett som passar dina behov och din plånbok. Du kan köpa ett permanent nät som du monterar på din trädgård eller på din terrass, eller så kan du välja ett bärbar nät som du enkelt kan sätta upp och ta ner igen. Det är också viktigt att välja ett nät av hög kvalitet som är robust och hållbart för att det ska hålla länge och ge dig många timmars glädje och träning.

Sammanfattningsvis kan vi rekommendera att köpa en badmintonnät för hemmabruk om du vill förbättra dina badmintonfärdigheter på ett enkelt och bekvämt sätt. Det kommer att hjälpa dig att träna mer effektivt och ge dig möjlighet att ha kul samtidigt som du förbättrar din hälsa och kondition.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Google Shopping gör dina shoppingäventyr lite lättare och smidigare. Med den här tjänsten kan du nämligen jämföra produkter från en lång rad olika försäljare så att du garanterat ska få varan till det billigaste priset. Det finns produkter inom ett helt hav av olika kategorier, så vad du än letar efter kan Google Shopping hjälpa dig på traven.

Du kan se Yonex Astrox 7DG Badminton Racket kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Yonex Astrox 38 D Badminton Racket kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Yonex Arcsaber 11 Badminton Racket kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Yonex Duora 10 Badminton Racket kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Victor Auraspeed 1000F Badminton Racket kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Yonex Astrox Smash Badminton Racket kundomdömena genom att klicka här

ActiveSG

ActiveSG är en nationell idrottsrörelse där alla kan uppleva glädjen att leva bättre genom idrott. Ta reda på mer kring ämnet sport och läs en av deras många artiklar som bland annat hjälper dig att hitta den rätta sportutrustningen.

Artikeln uppdaterades senast: November 2021
Läs hela artikeln här

TennisNuts

Som namnet antyder är TennisNuts en webbsajt som lägger fokus på den spännande sporten tennis. Ta reda på hur du går till väga för att hitta den rätta utrustningen eller läs andra artiklar som handlar om just ämnet tennis.

Artikeln uppdaterades senast: November 2021
Läs hela artikeln här

Badminton.nu

Badminton.nu gör det möjligt för dig att hitta olika badmintonföreningar, att ta reda på mer kring tävlingsspel samt att läsa mer om olika utbildningar. Om du har fått upp intresset för badminton är detta med andra ord en mycket händig sida att besöka.

Artikeln uppdaterades senast: Juni 2019
Läs hela artikeln här

Fyrisfjädern

Fyrisfjädern är en badmintonklubb i Uppsala, och på deras sajt kan du bland annat ta reda på mer om organisationen. Läs dessutom artiklar som förklarar för dig hur badmintonreglerna fungerar, hur du kan boka banor och vilka vuxenkurser som finns tillgängliga.

Artikeln uppdaterades senast: 20 oktober 2017
Läs hela artikeln här

Badminton Doubles

Badminton Doubles är en sida som lägger fokus på allt som har att göra med badminton. Du kan läsa om olika taktiker inom badminton, hur reglerna fungerar, vilka de vanliga misstagen är och vad som är aktuellt inom världen av badminton.

Artikeln uppdaterades senast: 13 oktober 2009
Läs hela artikeln här

Playo

Playo är en blogg med inlägg som lägger fokus på ämnena badminton, fotboll, cricket och tennis. Inläggen kan exempelvis handla om aktuella nyheter inom sportvärlden, men du kan även få tips på taktiker inom de olika sporterna och råd kring vilken utrustningen som blir bäst att välja.

Artikeln uppdaterades senast: 25 september 2018
Läs hela artikeln här

Badminton Fanatiker

Badminton Fanatiker drivs av en badmintonfanatiker från Indien, och på den här sidan kan du läsa inlägg kring allt som har att göra med badminton. Läs om spelregler, vanliga misstag som du gärna vill undvika, vilken utrustning som du bör välja och mycket mer därtill.

Artikeln uppdaterades senast: November 2021
Läs hela artikeln här


 

Frågor och svar

Vilken badminton racket är bäst?
Om du föredrar kontroll kommer en head-light racket att bli bäst, men om du vill ha äkta kraft bakom slagen blir en head-heavy racket bäst för dig. När allt kommer till kritan handlar det därför om just ditt spelsätt.
Vad ska man ha för badminton racket?
Det finns racketar som särskilt riktar sig till nybörjarna medan det finns andra som riktar sig till tävlingsspelare, så säkerställ att racketen som du väljer har utformats för att passa din nivå.
Hur mycket kostar en badminton racket?
Priserna kan variera avsevärt beroende på om du beställer en nybörjarracket eller en äkta proffsracket. Nybörjarmodellerna kan ligga på bara några hundra kronor medan expertracketar kan kosta tusentals kronor.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Yonex Astrox 38 D Badminton Racket – smart badmintonracket med bra kontroll

Yonex-Astrox-38D

Introduktion

Yonex Astrox 38 D Badminton Racket är en billig racket som gör sitt jobb väl. Den är utformad för att bli ett passande val för nybörjare som vill komma i gång med badmintonspelandet, och tidigare kunder har mycket positivt att säga om racketen. För närvarande ligger dess Google Shopping betyg på hela 4,7 av 5 stjärnor, så visst är det väl värt att ta en närmare titt på detta utmärkta budgetval.

Om Yonex Astrox 38 D Badminton Racket

Vad är då egentligen bra att veta om Yonex Astrox 38 D Badminton Racket? Först av allt är den såsom tidigare nämnt tillverkad för att bli ett passande val för nybörjare, men trots sitt låga pris finns det många funktioner som du inte vill gå miste om. Njut av dess Rotational Generator System tillsammans med det högkvalitativa Nanomesh NEO materialet. Ha dessutom i åtanke att racketens konstruktion är styv, så du kan få till ordentligt med kraft.

Fördelar

 • Förbättra kraften
 • Utmärkt kontroll
 • Bra balans
Nackdelar

 • En aning tung

Specifikationer

 Från märket Yonex
Vikt på 83 gram
Rekommenderas till nybörjaren
 Kommer med ett Rotational Generator System
 Tillverkad i Nanomesh NEO material
 Styv konstruktion


Yonex Duora 10 Badminton Racket – lätt badmintonracket med stor kraft

Yonex-Duora-10

Introduktion

Yonex Duora 10 Badminton Racket är en stilren och praktisk racket med utmärkt balans från märket Yonex. Det sammanlagda betyget hos Google Shopping på 4,8 av 5 visar prov på att racketen verkligen imponerar, så om du är på jakt efter en produkt som gör vad den ska kommer du att tycka om just Yonex Duora 10 Badminton Racket.

Om Yonex Duora 10 Badminton Racket

Om det är balans som du eftersöker kommer du att få ut mycket av att testa på Yonex Duora 10 Badminton Racket. Racketen riktar sig till Allround speltyper, och med en vikt på 88 gram ligger racketen på den lite tyngre sidan. Yonex Duora 10 Badminton Racket kommer med inbyggd backhand samt en forehand med Yonex Box-ramtekning. Ha i åtanke att racketen främst är framställd för att passa de lite mer erfarna spelarna.

Fördelar

 • Ger kraft bakom slagen
 • Lättviktig
 • Enkel att kontrollera
Nackdelar

 • En aning dyr

Specifikationer

Från märket Yonex
Riktar sig till erfarna spelare
Gjord med forehand och backhand sida
Styv konstruktion
Vikt på 88 gram
Even Balance racket


Yonex Arcsaber 11 Badminton Racket – bra badmintonracket med bra grepp

Yonex-Arcsaber-11

Introduktion

Med ett sammanlagt kundbetyg hos Google Shopping på imponerande 4,9 av 5 stjärnor är nästa racket på vår lista ett riktigt lyxval som badmintonutövare sannerligen tycker om. Yonex Arcsaber 11 Badminton Racket är tillverkad i Japan och har en styv konstruktion som gör det möjligt att få till kraft bakom slagen.

Om Yonex Arcsaber 11 Badminton Racket

Yonex Arcsaber 11 Badminton Racket är tillverkad av bland annat ett material vid namn Neo CS CARBON NANOTUBE, och detta har resulterat i både hållbarhet och flexibilitet som denna raket kan skryta med. Racketens vikt ligger på 88 gram och detta är därför en racket på den lite tyngre sidan. Om du är på jakt efter en badminton racket som verkligen vet var skåpet ska stå när det kommer till att erbjuda dig en riktig premiumupplevelse kommer du inte att ångra dig när du satsar på just Yonex Arcsaber 11 Badminton Racket.

Fördelar

 • Bra kontroll
 • Lättviktig
 • Bekvämt och stabilt grepp
Nackdelar

 • Ganska dyrt

Specifikationer

Från märket Yonex
Vikt på 88 gram
Styv konstruktion
Tillverkad i Japan
Metallisk röd färg
Framställd i bland annat Neo CS CARBON NANOTUBE


Victor Auraspeed 1000F Badminton Racket

Bra val för både offensivt och defensivt spelande

Introduktion

Både de mer erfarna spelarna och nybörjarna kan testa på nästa badminton racket på vår lista. Tidigare kunder har gett Victor Auraspeed 1000F Badminton Racket betyg hos Google Shopping på 4,5 av 5, och dessa är sannerligen recensioner som racketen förtjänar. Oavsett om du föredrar offensivt eller defensivt spelande vet denna racket var skåpet ska stå.

Om Victor Auraspeed 1000F Badminton Racket

Victor Auraspeed 1000F Badminton Racket är ganska tung med sin vikt på 85 – 90 gram, men trots detta har den en hög flexibilitet. Både skaftet och ramen är tillverkad av materialet High Modulus Graphite, och badminton racketen har 76 hål. För dig som tycker om racketar med en medelhög balans kommer Victor Auraspeed 1000F Badminton Racket att kännas skön att använda, så testa gärna på utrustningen antingen som nybörjare eller expert.

Fördelar

 • För både offensivt och defensivt spelande
 • Flexibel utformning
 • Bra val för de flesta typer av spelare
Nackdelar

 • En relativt tung racket

Specifikationer

Från märket Victor
Vikt på 86 – 90 gram
Flexibel konstruktion
Ram och skaft i High Modulus Graphite
Medelhög balans
  6 hål

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta