Värmefläkt – Bäst i test 2023 – Guide till de bästa värmefläktarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en översikt över marknadens bästa värmefläktar. Det rör sig om fyra modeller från olika märken, och alla dessa har hamnat bland experternas favoriter.

Värmefläktar är gjorda för att användas inomhus, tillföra värme och skapa ett bättre inomhusklimat. Utöver dessa har vi även inkluderat två modeller som är terrassvärmare. De tillför också värme men ska användas utomhus. 

I den här testartikeln om värmefläktar går vi igenom de olika produkterna. Vi börjar med att berätta vilka för- och nackdelar experterna har lyft fram, och därefter beskriver vi hur den aktuella apparaten fungerar.

Efter genomgången av modellerna i den här artikeln hittar du en lista över alla expertkällor vi hänvisar till samt länkar till deras tester. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som också kan vara av intresse. 

Den här testartikeln om värmefläktar innehåller:

green-elmÖverblick över marknadens fyra bästa värmefläktar
green-elmÖverblick över två terrassvärmare
green-elmGenomgång av vad experterna anser om varje modell
green-elmInformation om vad de olika apparaterna kan göra
green-elmGenomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat
green-elmTips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Värmefläkt test 2021 – Dessa 6 är bäst enligt experterna

Här nedanför hittar du en genomgång av sex av marknadens bästa värmefläktar och terrassvärmare. För att skapa en större variation har vi inkluderat både testvinnare, favoriter och andra modeller som har fått höga betyg. Här finns något för varje budget och smak.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vad experterna framhäver hos varje apparat. Där hittar du även en prisjämförelse för varje modell. På så vis kan du snabbt och enkelt se var du får bäst pris.


Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt

 • Testvinnare hos det amerikanska teknikmagasinet T3.com
 • Testvinnare hos det brittiska teknikmagasinet Techadvisor.co.uk
 • 5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk

Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt

Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinen T3.com och Techadvisor.co.uk samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Fläkten imponerade stort på alla tre expertpaneler.

T3.com har till och med utsett den här värmefläkten till testvinnare. För att motivera den fina placeringen berättar experterna att priset förvisso är ganska högt, men att man i gengäld får en fantastisk kvalitet. De kommenterar att man bör välja Dyson-fläkten om man är ute efter en elektrisk värmefläkt som värmer upp hela rummet. Den skapar en fin lufttillförsel som varken känns för kraftfull eller för varm, och fläkten kan dessutom både värma och kyla. Experterna menar dock att designen inte är så attraktiv som man kunde hoppats på.

Techadvisor.co.uk har utnämnt Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt till testvinnare i kategorin “Bästa portabla värmefläkt” i ett test av värmefläktar. De förklarar att den här modellen inte direkt är billig men att den är fullproppad med modern teknik. Den är dessutom väldigt mångsidig, och det påpekas även att det kommer att finnas behov för den året runt – både under vintern och sommaren.

Experterna sammanfattar sin upplevelse så här: ”It’s a heater, an air purifier and a cooling fan in one appliance. Not only that, but Dyson Pure Hot + Cool is very good at all of these things”.

Smart 3-i-1-modell

Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt är det bästa alternativet för konsumenter som vill ha bland det bästa man kan köpa för pengar. Den här fläkten är därför inte direkt billig, men i gengäld får du tre funktioner i en produkt. Den kan nämligen både värma, kyla och rena luften. Utöver detta har den en estetiskt tilltalande design med en imponerande och elegant utformning. Det finns därför ingen anledning att gömma undan fläkten.

Apparaten kan både värma och kyla luften och är därför användbar under både sommar, vinter och månaderna däremellan. Den kan justera temperaturen enligt användarens önskemål, även i stora rum, och medan den arbetar renar den även luften från skadliga partiklar. Reningen sker via ett förseglat 360 graders HEPA-filter och ett aktivt kolfilter. Dessa arbetar tillsammans för att fånga upp mer än 99,9 procent av de skadliga ämnena.

Med app och fjärrkontroll

När det kommer till elektriska värmefläktar är det Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt som har det mest moderna innanmätet. Det innebär bland annat att det finns en tillhörande app som du kan ladda ner till din smartphone. Via appen kan du styra funktionerna även när du inte är hemma. Appen skapar dessutom rapporter om luftkvaliteten i ditt hem så att du alltid kan försäkra dig om att luften är hälsosam.

Det ingår en fjärrkontroll som gör det lättare att kontrollera modellen, och fläkten roterar även medan den arbetar. Denna rotation ger en bättre spridning av luften och går att justera efter behov. Dyson har dessutom fokuserat på att hålla ljudnivån låg. Du kan därför njuta av ren luft utan att besväras av oväsen, och maskinen har faktiskt fått en certifiering för den tysta driften.

Fördelar

 • Testvinnare i test av värmefläktar
 • 3-i-1-produkt
 • Kan värma upp, kyla ner och rena luften
 • HEPA-filter och kolfilter fångar upp mer än 99,9 procent av skadliga ämnen
 • Med intelligent app

Specifikationer för Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt – basfakta

Tillverkare: Dyson
Typ: Värmefläkt, elektrisk värmefläkt
Effekt: Upp till 40 watt
Värmer: Ja
Kyler: Ja
Renar luften: Ja
Med fjärrkontroll: Ja
Ljudnivå: 62 dB
Tillhörande app: Ja
Filter: HEPA
Sladdlängd: 1,8 meter
Vikt: 4,98 kg
Höjd: 76,4 cm
Bredd: 24,8 cm
Längd: 24,8 cm

Läs även vårt test av Dyson-fläktar om du vill kolla in fler modeller från Dyson.


Stadler Form Anna

 • Utmärkelsen ”Bästa värmefläkt för små rum” hos det amerikanska teknikmagasinet T3.com
 • Rekommenderas av det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk

Stadler Form Anna

Stadler Form Anna har testats av två olika expertkällor, nämligen teknikmagasinet T3.com och testmagasinet Expertreviews.co.uk. Modellen fick mycket beröm i båda recensionerna.

T3.com gav fläkten utmärkelsen ”Best heater for small rooms” (Bästa värmefläkt för små rum) i deras test av värmefläktar, och de blev framförallt imponerade av den lilla storleken. Trots storleken levererar produkten en kraftfull insats, som experterna också menar är otrolig. Fläkten har även fått beröm för sin fina design och för den låga ljudnivån. T3.com nämner dock ett par nackdelar också. Fläkten har till exempel inte något bärhandtag, och den är inte särskilt avancerad.

Expertreviews.co.uk blev också väldigt imponerade av Stadler Form Anna, och de utsåg den i slutändan till ”The best designer small heater” i ett test av värmefläktar. De förklarar att det här är en väldigt fin keramisk värmefläkt som nära nog kan beskrivas som ett arkitektoniskt vidunder. Experterna menar att fläkten ser ut som ett litet konstverk. De noterar dock att den inte ger lika mycket värme som många av konkurrenterna. Fläkten är i gengäld robust och hållbar, och den kommer med två olika värmeinställningar samt en säkerhetsanordning som ser till att den inte välter.

Elegant design

Om du är ute efter en keramisk värmefläkt som utmärker sig på designfronten är Stadler Form Anna ett utmärkt alternativ. Här rör det sig om en design som utstrålar en skandinavisk och minimalistisk stil. Detta gör att fläkten inte blir något visuellt störningsmoment i hemmet. Maskinen ser faktiskt mer ut som en högtalare än en keramisk värmefläkt.

För de flesta lär utseendet vara höjdpunkten hos den här modellen, men den har även en kraftfull effekt som ger mycket värme i hemmet. Den har nämligen en effekt på upp till 2000 watt, och det finns två värmelägen att välja mellan. Den här modellen är perfekt för mindre rum, och detta är något man bör vara medveten om. Den är gjord för ytor på ungefär 25 kvadratmeter, men vid behov kan detta utökas lite grann.

Säkerhetsanordning vid fall

Stadler Form Anna är dessutom lätt att flytta runt på, och med en vikt på två kilo väger den inte särskilt mycket. Fläkten är därför lätt att sätta undan när det blir varmare och du inte behöver den längre. Priset är överkomligt och du får väldigt mycket visuell kvalitet för pengarna. Det finns dock även flera bra egenskaper som förbättrar funktionaliteten.

En av dessa är en säkerhetsanordning som ser till att strömmen stängs av automatiskt om fläkten skulle välta. Det finns även en termostat och en temperaturkontroll som gör det enkelt att uppnå den önskade temperaturen i vardagsrummet, sovrummet eller kontoret. Som en bonus är det här en tystgående fläkt med en maximal ljudnivå på 43 decibel. Du kommer därför inte att störas av fläkten när den arbetar.

Fördelar

 • Toppbetyg i test av värmefläktar
 • Briljerar på designfronten
 • Bra för mindre utrymmen
 • Säkerhetsanordning vid fall
 • Temperaturkontroll

Specifikationer för Stadler Form Anna – basfakta

Tillverkare: Stadler
Typ: Värmefläkt, keramisk värmefläkt
Effekt: Upp till 2 000 watt
Antal inställningar: 2
Värmer: Ja
Kyler: Nej
Med fjärrkontroll: Nej
Ljudnivå: 43 dB
Vikt: 2,05 kg
Höjd: 36,7 cm
Bredd: 18,3 cm
Djup: 15,0 cm


DeLonghi Keramisk Värmefläkt

 • Toppbetyg hos det brittiska teknikmagasinet Techadvisor.co.uk
 • Bra betyg hos det brittiska konsumentmagasinet Which.co.uk
 • 4 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon

DeLonghi Keramisk Värmefläkt

DeLonghi Keramisk Värmefläkt har varit med i test av värmefläktar hos två olika expertkällor: teknikmagasinet Techadvisor.co.uk och konsumentmagasinet Which.co.uk. Det här är dessutom en användarfavorit bland kunderna hos Amazon.

Techadvisor.co.uk har gett modellen toppbetyg i sitt test av värmefläktar, och de är särskilt förtjusta i designen. Experterna beskriver därför modellen som ”Most stylish heater”. De förklarar att den här maskinen är väldigt trevlig att titta på samt att den har en smart och kompakt utformning. Det här är inte direkt den billigaste fläkten på marknaden, men den är både gedigen och robust, och den ger köparen mycket valuta för pengarna. Experterna kommenterar även att enheten har en bra storlek och att den är portabel. I gengäld väsnas den dock lite grann. Techadvisor.co.uk sammanfattar sin upplevelse så här: ”Attractive, compact and capable of pumping out heat, we like it a lot. We just wish it could be a little quieter”.

Which.co.uk har gett den här keramiska värmefläkten ett bra betyg, och experterna framhäver i synnerhet att maskinen har en läcker och elegant design. Den kan därför passa fint in i vilket hem som helst. Som en bonus har fläkten även en låg vikt som gör att den är lätt att flytta på.

Gullig liten klump med retrokänsla

DeLonghi Keramisk Värmefläkt är det bästa alternativet för konsumenter som vill ha en både elegant och effektiv keramisk värmefläkt. Den här modellen har ett lite gulligt utseende som verkligen är unikt. Fläkten är liten och kompakt med rundade former, och tankarna leds mot retrostilen. Den här apparaten utstrålar stil och kommer att utsmycka hemmet som en liten skulptur. Färgerna är mörka och neutrala, och den lilla lådan behöver därför inte dra några blickar till sig om du inte vill det.

DeLonghi Keramisk Värmefläkt är dock mer än bara ett fint utseende. Det här är nämligen en väldigt kraftfull fläkt med en effekt på upp till 1800 watt. Den värmer upp hela rummet med en härlig värme och skapar därmed ett behagligt inomhusklimat. Produkten är lämplig för både sommar- och vinteranvändning eftersom att den både kan värma och kyla ner luften.

Keramisk teknik

DeLonghi Keramisk Värmefläkt har en keramisk teknik, och man får därför en automatisk kontroll av värmetillförseln under hela dagen. Den här värmefläkten kan arbeta både när du är hemma och när du är ute, och om du placerar den strategiskt kommer du knappt att lägga märke till den.

Produkten har dessutom en justerbar botten, vilket innebär att den anpassar sig till det underlag den står på, och det finns även ett ergonomiskt bärhandtag som underlättar förflyttning. Fläkten har en smart indikatorlampa som visar när den arbetar, och det finns två olika värmeinställningar. Den elektroniska termostaten reglerar utan problem temperaturen utifrån dina önskemål. Som en bonus finns det även en antifrostfunktion som ser till att det aldrig bildas frost som kan förkorta fläktens livslängd.

Fördelar

 • Toppbetyg i test av värmefläktar
 • Fantastisk design
 • Hög effektivitet
 • Kan ge både värme och kyla
 • Elektronisk termostat

Specifikationer för DeLonghi Keramisk Värmefläkt – basfakta

Tillverkare: DeLonghi
Typ: Värmefläkt, keramisk värmefläkt
Effekt: Upp till 1 800 watt
Antal inställningar: 2
Värmer: Ja
Kyler: Ja
Med fjärrkontroll: Nej
Ljudnivå: 38 dB
Sladdlängd: 1,1 meter
Vikt: 1,3 kg
Höjd: 27 cm
Bredd: 19,2 cm
Djup: 13,7 cm


Mill PTC Värmefläkt

 • Toppbetyg hos den brittiska tidningen Standard.co.uk
 • Utmärkelsen ”Mycket bra” samt 8 av 10 stjärnor hos det norska teknikmagasinet Tek.no
 • 4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon

Mill PTC Värmefläkt

Mill PTC Värmefläkt har undersökts och recenserats av två grupper av entusiastiska experter, som kommer från den brittiska tidningen Standard.co.uk och det norska teknikmagasinet Tek.no. Den här modellen är dessutom en favorit bland användare hos Amazon.

Standard.co.uk har gett modellen toppbetyg i sitt test av värmefläktar, och de menar att den här keramiska värmefläkten är fantastisk när du står utan uppvärmning i hemmet. Experterna blev tagna av den eleganta designen, som lätt kan passa in i hemmet som en del av inredningen. Fläkten fick även beröm för sin höga effekt samt för att den ständigt mäter rummets temperatur och för att den har en bra säkerhetsanordning. 

Det norska teknikmagasinet Tek.no blev också imponerade och gav i slutändan modellen ett betyg på 8 av 10 stjärnor. Denna entusiasm delas även av användare från Amazon, som i genomsnitt har gett fläkten 4,5 av 5 stjärnor.

Praktisk, enkel och budgetvänlig

Om du är ute efter en praktisk värmefläkt som är enkel att använda är Mill PTC Värmefläkt ett bra alternativ. Det här är inte marknadens mest avancerade fläktmodell, men priset är i sin tur mer överkomligt än hos många av konkurrenterna.

Fläkten är väldigt enkel och simpel, men den sköter uppvärmningen som den ska. Den här modellen har två olika värmeinställningar som arbetar vid 1200 respektive 1800 watt. Du kan ställa in fläkten efter behov och välja om du vill ha mycket eller lite mindre värme i rummet. Den här produkten kan värma upp utrymmen på upp till 40 kvadratmeter.

Överhettningsskydd

Mill PTC Värmefläkt har en relativt kompakt design som gör den enkel att placera där du vill ha den. Med en vikt på knappt två kilo är den dessutom inte särskilt tung, och vem som helst kan därför flytta på fläkten. Du kan använda den i alla inomhusutrymmen förutom våtrum, och fläkten kommer att passa in fint i inredningen. Den har en fyrkantig design med mjuka former och ett monokromt färgschema i svart och vitt. Fläkten kan på sätt och vis liknas vid en legokloss.

Även om apparaten har ett överkomligt pris har den dock fortfarande ett bra skyddssystem. Detta ser till att fläkten inte blir överhettad, vilket både förlänger livslängden och motverkar olyckor. Som en bonus har fläkten ett PTC-värmeelement, vilket är unikt eftersom att det har en lägre yttemperatur. En värmefläkt med en lägre yttemperatur bränner mindre damm och torkar inte ut luften lika mycket.

Fördelar

 • Toppbetyg i test av värmefläktar
 • Överkomligt pris
 • Enkel och simpel modell
 • Två värmeinställningar
 • Överhettningsskydd

Specifikationer för Mill PTC Värmefläkt – basfakta

Tillverkare: Mill
Typ: Värmefläkt, keramisk värmefläkt
Effekt: Upp till 1 800 watt
Antal inställningar: 2
Värmer: Ja
Kyler: Nej
Med fjärrkontroll: Nej
Sladdlängd: 1,4 meter
Vikt: 1,9 kg
Höjd: 22,8 cm
Bredd: 25,20 cm
Djup: 13,4 cm


Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare

 • Utmärkelsen ”Mycket bra” samt 8 av 10 stjärnor hos det norska teknikmagasinet Tek.no
 • 4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon

Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare

Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare har testats av det norska teknikmagasinet Tek.no, som har tagit reda på vilka terrassvärmare som är bäst på marknaden. Modellen fick då mycket beröm av experterna. Det här är dessutom ett populärt val bland användare hos Amazon, som har gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor.

Tek.no har beskrivit Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare som “Mycket bra” och gett modellen 8 av 10 stjärnor. De fina betygen och kommentarerna motiveras med att det finns väldigt många fördelar. Experterna lyfter fram att produkten levererar en härlig värme med en bra värmefördelning samt att den tål omväxlande väder. Terrassvärmaren har dessutom ett behagligt ljus som inte är för kraftigt, och det är definitivt en fördel att användaren kan byta värmerör själv. Tek.no noterar dock ett par nackdelar också. De skriver till exempel att modellen väsnas lite och att prestandan påverkas av vinden vid blåsigt väder.

Golvstående och mångsidig terrassvärmare

Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare är ett bra alternativ för konsumenter som är ute efter en liten och smart modell som kan användas på terrassen, vid sommarstugan och under campingturen. Den här modellen tar inte så stor plats eftersom att den har en hög och smal utformning med en totalhöjd på 100 centimeter. Tack vare en vikt på 3,5 kilo är den dessutom lätt att flytta på och ta med sig.

Det unika med den här produkten är att den använder infraröd värme. Det är det som kallas för medellånga vågor, och dessa tar vara på en betydligt större del av energin. Värmen centreras även runt personerna istället för i luften, vilket leder till snabba besparingar. Priset på själva produkten är inte direkt billigt, men med tiden kommer den att betala av sig själv bättre än många konkurrerande modeller.

Fem värmelägen

Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare bidrar även till en mysig stämning genom att sprida ett mjukt och trevligt sken. Nyansen på skenet påminner mycket om ljuset från en gammaldags glödlampa. Man får därmed en riktigt mysig belysning som är perfekt för terrassen eller campingområdet.

Apparaten är kraftfull och har en effekt på upp till 2000 watt. Du kommer därför att känna av värmen riktigt snabbt. Det ingår även en fjärrkontroll som används för att styra värmefördelningen, och du kan där välja mellan fem olika inställningar beroende på vad som behövs. Säkerheten är dessutom hög tack vare en vältsäkring i foten. Om du skulle ha otur och råka välta terrassvärmaren ändå kommer den att stänga av automatiskt.

Fördelar

 • Favorit hos experter och användare
 • För terrassen, stugan eller campingresan
 • Använder infraröd värme
 • Fem värmeinställningar
 • Med fjärrkontroll

Specifikationer för Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare – basfakta

Tillverkare: Opranic
Typ: Terrassvärmare
Effekt: Upp till 2 000 watt
Antal inställningar: 5
Värmer: Ja
Kyler: Nej
Med fjärrkontroll: Ja
Ljudnivå: 49 dB
Sladdlängd: 2,0 meter
Vikt: 3,5 kg
Höjd: 100,5 cm
Bredd: 12,7 cm
Djup: 19,0 cm


Eva Solo HeatUp

 • Utmärkelsen ”Bra” samt 7,5 av 10 stjärnor hos det norska teknikmagasinet Tek.no
 • 3,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon

Eva Solo HeatUp

 

Eva Solo HeatUp har granskats i ett test av terrassvärmare hos det norska teknikmagasinet Tek.no. Modellen fick där utmärkelsen “bra” och ett betyg på 7,5 av 10 stjärnor. Det här är dessutom en användarfavorit som har fått ett genomsnittligt betyg på 3,5 av 5 stjärnor från köparna hos Amazon.

Tek.no motiverar det fina betyget med att den här modellen har en imponerande design. De menar att den har ett väldigt elegant utseende och att produkten är otroligt robust. Den levererar även en bra värme – även om det noteras att det inte är den kraftigaste på marknaden – och den fungerar bra i alla väder. Detta gäller även blåsigt väder, något som orsakar mer problem för många av konkurrenterna. Som en bonus väsnas terrassvärmaren inte särskilt mycket, och den ger ifrån sig värme nästan omedelbart. Experterna noterar dock ett par nackdelar också, till exempel att priset är ganska högt och att värmen inte är så stark. Det går dessutom inte att byta ut värmeröret.

Tek.no sammanfattar upplevelsen så här: ”Det här är en robust terrassvärmare med en fantastisk design” (översatt från norska).

Terrassvärmare för utomhusbruk

Eva Solo HeatUp är ett bra alternativ för konsumenter som vill skapa värme utomhus på terrassen, till exempel för att kunna sitta ute längre när kvällarna är lite svalare. Den här modellen är en vanlig terrassvärmare och inte någon värmefläkt, så den blåser inte ut någon luft. Värmen sprids istället från ett värmeelement.

Modellen har en riktigt hög effekt och kan därför värma upp en stor radie. Du kan välja mellan tre olika värmeinställningar beroende på hur mycket värme du behöver. Dessa ligger på 500 watt, 1000 watt och 1500 watt. Den blir dessutom varm snabbt och börjar därför ge ifrån sig värme på en gång. Det tar faktiskt bara fem sekunder att uppnå full värme.

Exklusiv design

En beaktansvärd detalj hos Eva Solo HeatUp är utseendet. Eftersom att det rör sig om en Eva Solo-produkt förväntar man sig något speciellt på designfronten, och med den här produkten får man också det. Modellen har ett exklusivt utseende med en smal och slank design som står på tre ben. De tre benen ger en bättre stabilitet och tillför en elegant enkelhet till produkten, och stilen lutar helt klart åt skandinavisk minimalism. Den avlånga formen har även en praktisk funktion i och med att den värmer upp ett större område – både över och under bordet – och ger en optimal värmefördelning.

Eftersom att produkten har en lång sladd på 180 centimeter kan du placera terrassvärmaren i stort sett var som helst. Den väger knappt nio kilo och är därmed tyngre än en värmefläkt. De extra kilona ger dock även en bättre stabilitet.

Fördelar

 • Toppbetyg i test av värmefläktar
 • Terrassvärmare för trädgården
 • Tre värmelägen
 • Blir varm på bara fem sekunder
 • Elegant design

Specifikationer för Eva Solo HeatUp – basfakta

Tillverkare: Eva Solo
Typ: Terrassvärmare
Antal inställningar: 3
Effekt: Upp till 1 500 watt
Värmer: Ja
Kyler: Nej
Med fjärrkontroll: Nej
Sladdlängd: 1,8 meter
Vikt: 8,8 kg
Höjd: 110 cm
Bredd: 34,5 cm
Djup: 34,5 cm


FAQ – Vanliga frågor

Värmefläkt test: Vilken modell är bäst?
Det finns flera bra värmefläktar på marknaden, och dessa varierar både vad gäller pris och hur avancerade de är. De apparater som vi har gått igenom i den här testartikeln om värmefläktar är några av de mest välfungerande enligt experterna. Det rör sig om Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt, Stadler Form Anna, DeLonghi Keramisk Värmefläkt och Mill PTC Värmefläkt. Utöver detta är både Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare och Eva Solo HeatUp experternas toppval när det kommer till terrassvärmare.
Hur utför experterna ett test av värmefläktar?
Experterna bedömer modellerna baserat på olika testpunkter för att komma fram till vilken värmefläkt som är bäst. De tittar framförallt på effektivitet, design, pris, hastighet, funktioner, värmeinställningar och den yta som fläkten kan värma upp. Om du vill veta mer om testerna hittar du länkar till experternas undersökningar längst ner i den här artikeln.
Behöver jag en värmefläkt?

Om du har problem med kyla i hemmet kan en värmefläkt vara ett bra hjälpmedel. Med en värmefläkt kan du höja temperaturen nästan omedelbart, och du slipper därmed frossa och allmänna problem med hälsa och inomhusklimat. En värmefläkt är perfekt för både normala bostäder och sommarstugor. Om du behöver extra värme på terrassen kan du välja en terrassvärmare istället. Du kan hitta den bästa värmefläkten för dina behov i den här artikeln.

Läs även: Pelletskamin (Bäst i test)


Värmefläkt Test 2021: Dessa källor vi har använt

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du kan se att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över båda svenska och internationella webbshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Amazon

Amazon är en internationell återförsäljare av allt från film och musik till köksredskap, sportutrustning, smycken och elektronik. När man köper en produkt från Amazon kan man sedan skriva en recension av modellen för att hjälpa andra kunder. Här har vi använt recensioner av följande produkter:

Läs användarnas kommentarer om DeLonghi Keramisk Värmefläkt här.

Läs användarnas kommentarer om Mill PTC Värmefläkt här. NOTE: LINKET FRA OPLÆGGET MANGLER

Läs användarnas kommentarer om Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare här.

Läs användarnas kommentarer om Eva Solo HeatUp här.

Expertreviews.co.uk
Expertreviews.co.uk är ett brittiskt testmagasin som genomför tester av utvalda konsumentprodukter. Många av dessa är elektroniska och designade för hemmet, och här gäller det en undersökning av marknadens bästa värmefläktar. Detta test inkluderade bland annat den elektriska fläkten Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt och den keramiska värmefläkten Stadler Form Anna. Läs hela testet hos Expertreviews.co.uk.
Standard.co.uk
Standard.co.uk – även kallad The London Evening Standard – är en brittisk tidning som delas ut gratis på gatan måndag till fredag. Tidningen skriver om både in- och utrikesnyheter och har även sektioner om underhållning, kultur, sport, finans och livsstil. I förbindelse med det sistnämnda har deras experter genomfört ett test för att komma fram till vilken värmefläkt som är bäst. Testet inkluderade bland annat modellen Mill PTC Värmefläkt. Du kan läsa recensionerna i sin fulla längd hos Standard.co.uk.
Techadvisor.co.uk
Techadvisor.co.uk är ett brittiskt teknikmagasin som skriver om allt som pågår inom teknikvärlden. Det innefattar bland annat nyheter och trender, men även guider, videor, tester och tips. Här har Techadvisor.co.uk genomfört ett test för att komma fram till vilken värmefläkt som är bäst på marknaden. De provade bland annat den elektriska värmefläkten Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt och den keramiska värmefläkten DeLonghi Keramisk Värmefläkt. Läs hela testet hos Techadvisor.co.uk.
Tek.no
Tek.no är ett norskt magasin som skriver om tekniknyheter och annan teknikrelaterad information. Detta omfattar även tester av olika typer av elektroniska konsumentprodukter. Den här gången har experterna genomfört ett test av terrassvärmare för att utse marknadens bästa modeller. Testet inkluderade bland annat modellerna Opranic Thor Infraröd Terrassvärmare och Eva Solo HeatUp. Du kan läsa hela undersökningen hos Tek.no.
T3.com
T3.com är ett amerikanskt teknikmagasin som förser sina besökare med kunskap och information om teknik och elektronik. Detta inkluderar nyheter, trender, guider, videor och tips samt tester av olika elektroniska konsumentprodukter. Här gäller det ett test där de utsåg marknadens bästa värmefläkt. Denna undersökning inkluderade bland annat den elektriska fläkten Dyson Pure Hot + Cool Värmefläkt och den keramiska värmefläkten Stadler Form Anna. Läs hela testet hos T3.com.
Which.co.uk
Which.co.uk är Storbritanniens största konsument- och testmagasin, och de har en väldigt omfattande räckvidd. Experterna testar kontinuerligt olika produkter inom olika kategorier, och de skriver sedan recensioner av varje apparat. Den här gången gäller det ett test av modellen DeLonghi Keramisk Värmefläkt. Du kan läsa hela testet hos Which.co.uk. Du bör dock vara medveten om att du behöver ett abonnemang för att få tillgång till allt innehåll.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta