Strykjärn - Bäst i test: Guide till bästa strykjärnen

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 29, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Strykjärn - Bäst i test: Guide till bästa strykjärnen

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Philips Azur GC4909 har blivit utvald som "bäst i test" enligt dansk testpanel.

I detta test av strykjärn tittar vi närmare på vilka strykjärn som den senaste tiden har vunnit något test vid något av de olika välkända testmagasinen. Vi går igenom bl.a. testresultaten från Sveriges största konsumentmagasin Råd & Rön, som tillsammans har testat en lång rad olika strykjärn.

Först går vi igenom testvinnarna i detalj, för att därefter ger några goda råd och tips du bör tänka på när du ska välja ditt ångstrykjärn, samt hur du rengör och underhåller det. Sist i artikeln hittar du en lista över de källor och tester vi har utgått ifrån.

Denna artikel innehåller följande:

 • En genomgång av strykjärn som har vunnit olika tester i hela Skandinavien
 • En genomgång av de olika testerna vi har gått igenom

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av strykjärnen i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

Tidigare ändringar:

13. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 10 bästa strykjärnen i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda strykjärnen

5 saker att tänka på innan du köper strykjärn

 • Kapacitet för vattentank

  Den mängd ånga som strykjärnet kan producera innan det behöver fyllas på bestäms av vattenbehållarens kapacitet. För att välja lämplig kapacitet måste man ta hänsyn till flera faktorer.

  För det första måste du tänka på hur ofta och hur länge du använder strykjärnet. Om du använder strykjärnet ofta eller stryker under långa perioder behövs en större tankkapacitet för att undvika ständig påfyllning.

  För det andra är typen av tyg som ska strykas avgörande, eftersom tunga tyger som denim eller linne behöver mer ånga för att tränga in effektivt, vilket kräver en större tankkapacitet.

  För det tredje är ytan som ska strykas också en faktor att ta hänsyn till. Större föremål som gardiner eller lakan kräver en större tankkapacitet för att spara tid och ansträngning.

  Slutligen är bekvämligheten viktig, och om du inte vill fylla på tanken för ofta är det lämpligt att välja ett ångstrykjärn med större tankkapacitet. En vattentankkapacitet på minst 300 ml är lämplig för de flesta hushåll. Specifika behov och preferenser kan dock kräva en större eller mindre tankkapacitet.

 • Effekt

  Effektstyrkan hos ett ångstrykjärn hänvisar till hur mycket ström det förbrukar för att producera värme och ånga. Den idealiska wattstyrkan för ett ångstrykjärn beror på olika faktorer, till exempel strykbehov, tygstyper och strykyta. De vanligaste effektstyrkorna för ångstrykjärn är 1200 watt, 1500 watt, 1800 watt och 2000 watt. ett ångstrykjärn med högre effektstyrka värms vanligtvis upp snabbare, producerar mer ånga och ger bättre strykresultat. Det förbrukar dock också mer el, vilket kan leda till högre energiräkningar.

  Därför är det viktigt att välja lämplig wattstyrka för dina behov för att få en effektiv och ändamålsenlig strykning och samtidigt minimera elförbrukningen.För lätta strykbehov, som att stryka skjortor eller blusar, räcker det med ett ångstrykjärn med en wattstyrka på 1200 till 1500 watt. För tunga tyger som denim eller linne rekommenderas en effekt på 2000 watt till 30000 watt för att säkerställa effektiv penetration av ånga. Om du ofta stryker stora föremål som lakan eller gardiner rekommenderas dessutom en effekt på minst 1800 watt för att spara tid och ansträngning.

 • Ångkapacitet

  Den idealiska ångkapaciteten för ett ångstrykjärn beror på dina individuella strykbehov och preferenser. Om du bara stryker då och då eller för några få föremål åt gången bör en ångkapacitet på 15 g/min till 20 g/min räcka. Om du däremot stryker ofta rekommenderas en ångkapacitet på 20 g/min till 30 g/min för effektiv och ändamålsenlig strykning.

  Tunga tyger som denim eller linne kräver mer ånga för att penetrera effektivt, så en ångkapacitet på minst 30 g/min är idealisk för sådana tyger. Om du dessutom ofta stryker stora föremål som lakan eller gardiner rekommenderas en ångkapacitet på minst 30 g/min för att täcka området snabbt. För professionella som behöver stryka stora volymer tyg rekommenderas en ångkapacitet på minst 40 g/min för effektiv och snabb strykning.

 • Pris

  Priset på ångstrykjärn kan variera kraftigt beroende på märke, funktioner och kvalitet. Du bör också ta hänsyn till dina specifika strykbehov, till exempel hur ofta du stryker, vilka typer av tyger du stryker och vilken yta du behöver täcka.Om du bara stryker då och då eller bara några få föremål åt gången kan ett prisvärt ångstrykjärn vara tillräckligt för dina behov. Dessa strykjärn kostar vanligtvis runt 500 kronor.

  Om du däremot stryker ofta eller behöver stryka tunga tyger eller stora föremål kan du behöva investera i en dyrare modell som erbjuder ytterligare funktioner och kraft. Dessa strykjärn kan kosta upp till 3000 SEK eller mer. när det gäller att välja ett ångstrykjärn är det viktigt att tänka på de funktioner som kommer att gynna dig mest. Vissa ångstrykjärn erbjuder till exempel variabel ångkontroll, ångbrytning eller antikalciumsystem, vilket kan vara till hjälp beroende på dina strykbehov.

 • Användar- och expertrecensioner

  För att underlätta valet av rätt modell av ångstrykjärn har vi införlivat recensioner i den här artikeln, eftersom de kan vara värdefulla resurser för att lära sig mer om ett ångstrykjärns prestanda, bekvämlighet och användarupplevelser. Användarrecensioner finns tillgängliga på e-handelswebbplatser och plattformar för sociala medier och ger värdefulla insikter om en viss modells för- och nackdelar samt användarnas tycke och smak.

  Expertrecensioner däremot är skrivna av yrkesverksamma som har testat och granskat ett stort antal ångstrykjärn och ger mer detaljerad information om produktens egenskaper och prestanda samt jämförelser med andra modeller. Genom att ta hänsyn till både användar- och expertrecensioner kan enskilda personer få en omfattande förståelse för ett ångstrykjärns funktionalitet och fatta ett välgrundat köpbeslut.

arrow-more

Philips Azur GC4563 ångstrykjärn - snabbuppvärmt strykjärn för större hem

Bästa strykjärn för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Azur GC4563 ångstrykjärn:

 • SteamGlide Advanced-yttersula för bra glidbarhet
 • 2600W för snabb uppvärmning på 2 minuter
 • Automatisk ångkontroll

Fördelar

 • Icke-stick reptålig beläggning
 • Lätt att rengöra
 • Kraftfull prestanda
 • Modernt utformad

Nackdelar

 • Vattennivån är svår att se genom det mörka glaset

Philips Azur GC4563 är ett kraftfullt och snabbuppvärmt ångstrykjärn från Philips. Den här modellen är som gjord för större familjer. Philips Azur GC4563 har fått 4.6/5 stjärnor baserat på mer än 300 konsumentbetyg på Google Shopping. 

Mer om Philips Azur GC4563 ångstrykjärn

Specifikationer

 • Ström: 2000 W
 • Mått (BxDxH): 13 x 32 x 15 cm
 • ångkapacitet: 45 g/min
 • Vattentank: 300 ml
 • Vikt: 1,6 kg
 • Automatisk avstängning

Modern och stilig modell

Philips Azur GC4563 har en mycket modern och stilig design som passar i de allra flesta hem och inredningar. Om du är ute efter ett effektivt och snyggt strykjärn, skulle därför denna modell kunna passa dig som handsken. Den mörklila färgen ger en extra färgklick till ditt hem utan att sticka ut allt för mycket.

Med Philips Azur GC4563 kan du fukta dina kläder med ångpuffar på upp till 22gP. Detta ångstrykjärn ger dig alltså stor kontroll över ångan, vilket ger ett mycket bättre resultat än många liknande strykjärnsmodeller på marknaden. 

Perfekt för större familjer

Detta strykjärn från Philips passar perfekt hos en lite större familj som behöver kunna stryka mycket tvätt åt gången. Philips Azur GC4563 värms upp på endast 2 minuter, vilket är fantastiskt. Den korta uppvärmningstiden gör att ingen i familjen behöver vänta på sin tur att stryka sina kläder. 

Detta strykjärn har en hög kraft på 2400 watt. På så vis kan det värmas upp på riktigt kort tid. Philips Azur GC4563 har dessutom en SteamGlide Advanced-sula som får strykjärnet att glida bättre över dina plagg under strykningen. 

Quick Calc Release gör att kalk inte samlas lika mycket i och på strykjärnet. Detta underlättar rengöringen samt ser till att strykjärnet håller mycket längre i längden. 

Det kan vara ganska svårt att se vattennivån genom det mörka glaset. Detta gör att du kan behöva fylla på strykjärnet ofta för att vara säker på att behållaren har tillräckligt med vatten. 

Tefal FV9845 Ultimate Pure - ångstrykjärn för de tuffaste skrynklorna

Ett av de mest kraftfulla ångstrykjärnen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal FV9845 Ultimate Pure:

 • Två-i-ett mikro-kalkfilter
 • Effekt på 3 200 W
 • Durilium AirGlide Autoclean

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis erbjuder ångstrykjärnet Tefal FV9845 Ultimate Pure en imponerande kombination av effektivitet och bekvämlighet för alla dina strykbehov. Den kontinuerliga ångproduktionen på 60 g/min i samband med den automatiska ångkontrollen säkerställer en jämn och effektiv prestanda på diverse tyger. Tack vare säkerhetsfunktionen som garanterar automatisk avstängning kan du dessutom känna dig lugn och fokusera på att åstadkomma fina resultat utan att behöva oroa dig för eventuella faror.

Även om ångstrykjärnet kan upplevas något dyrt vid första anblick, är det en investering som motiveras av de innovativa funktionerna och den långvariga hållbarheten. Kort sagt: om du letar efter en driftsäker och högkvalitativ produkt som erbjuder användarvänlighet och trygghet när du tar dig an dina sysslor, är detta ångstrykjärn definitivt värt att överväga – trots det något höga priset.

Fördelar

 • Automatisk avstängning
 • Automatisk ångkontroll
 • Kontinuerlig ånga på 60 g/min

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Tefal FV9845 Ultimate Pure har en effekt på 3 200 W för att klara även de tuffaste skrynklorna. Det är ett bra ångstrykjärn för i princip alla – oavsett om man är en upptagen yrkesverksam eller noggrann hemmafru som söker effektivitet och bekvämlighet i sin strykning.

Recension: En detaljerad recension av Tefal FV9845 Ultimate Pure

Specifikationer

 • Ström: 3200 W
 • ångkapacitet: 60 g/min
 • Vattentank: 350 ml
 • Vikt: 1,6 kg
 • Automatisk avstängning
 • Mått (BxDxH): 32,9 x 20,5 x 18,1

Kontinuerlig ångproduktion med automatisk ångfunktion
Tefal FV9845 Ultimate Pure värms upp snabbt och erbjuder hög prestanda tack vare den kontinuerliga ångproduktionen på upp till 60 g/min som säkerställer att alla skrynklor avlägsnas. En annan fördel med den här modellen är den automatiska ångfunktionen som justerar ångmängden självmant, vilket innebär att du endast behöver välja vilken typ av textil du stryker – sedan sköter strykjärnet resten av jobbet. Ångstrykjärnet har även en automatisk avstängningsfunktion som säkerställer att apparaten stängs av när du lämnar det utan uppsikt. Om du lämnar det stående stängs det av efter åtta minuter, och om du lämnar det på dess bottenplatta stängs det av efter 30 sekunder.

Självrengörande bottenplatta
Durilium AirGlide Autoclean är en patenterad teknik som används för alla Tefals strykjärn. Den här innovativa tekniken ger utmärkt glid och ångfördelning, vilket gör strykningen enklare och effektivare. Plattan är tillverkad av ett högkvalitativt, non-stick-material som är reptåligt och hållbart, vilket dessutom garanterar långvarig prestanda. Den automatiska rengöringsfunktionen ser till att enheten håller sig i perfekt skick, även efter långvarig användning. Ångstrykjärnet rengör sig självt automatiskt genom att släppa ut en ångstöt som avlägsnar eventuella orenheter från bottenplattan. Detta sparar inte bara tid och ansträngning från dig, utan förlänger även apparatens hållbarhet.

Vattenbehållarens kapacitet
Tefal FV9845 Ultimate Pure har en vattenbehållare med en kapacitet på 350 milliliter, vilket är tillräckligt för en genomsnittlig strykning utan att behöva fyllas på mitt i processen. Längden på strykningen med den här kapaciteten beror dock på en rad olika faktorer, bland annat typen och mängden av plaggen som stryks samt den värmeinställning som används. 

Vad säger användare och experter om Tefal FV9845 Ultimate Pure?

Baserat på över 1 800 användarrecensioner på Amazon.com har detta ångstrykjärn fått ett totalbetyg på 4,5/5 stjärnor. Användarna uppskattar framför allt användarvänligheten, produktens övergripande kvalitet och dess funktioner. En av användarna lämnade följande kommentar: “Verkligen imponerad av det här strykjärnet. Det är av mycket bra kvalitet samt enkelt att både använda och hantera. Kan varmt rekommendera!”. 

När det gäller expertrecensioner gav Goodhousekeeping.com strykjärnet 89 av 100 möjliga poäng och motiverade detta med följande påstående: “Det här snygga ångstrykjärnet är enkelt att använda och utrustat med lättåtkomliga knappar samt kontinuerliga och kraftfulla ångfunktioner. Detta, tillsammans med den fina ånga som produceras, innebär att skrynklor avlägsnas från kläderna utan problem”. Testberichte.de har också granskat ångstrykjärnet och gav det ett betyg på 4,1/5 stjärnor. De uppskattade modellens kalkhantering och sade att ”ångstrykjärnet kombinerar prestanda med komfort och är väl lämpat för frekventa stryksessioner. Tack vare kalkhanteringen är det särskilt fördelaktigt i hushåll med hårt vatten”.

Mer om Tefal FV9845 Ultimate Pure

Specifikationer

 • Ström: 3200 W
 • ångkapacitet: 60 g/min
 • Vattentank: 350 ml
 • Vikt: 1,6 kg
 • Automatisk avstängning
 • Mått (BxDxH): 32,9 x 20,5 x 18,1

Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 - ångstrykjärn med anti-kalkskydd

Ett av de bästa ångstrykjärnen med anti-kalkskydd

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 :

 • Anti-dropp-funktion
 • Anti-kalkskydd
 • Ekoläge

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 ett bra alternativ för dem som behöver ett pålitligt ångstrykjärn. En av dess främsta fördelar är den automatiska avstängningsfunktionen, som garanterar säker användning och sparar energi. Samtidigt bidrar den automatiska ångfunktionen till att göra strykningen både enklare och snabbare, och temperaturvredet gör det möjligt att kontrollera värmeinställningarna mer exakt.

Vissa användare har dock noterat att vattnet tenderar att avdunsta snabbt, vilket kan vara besvärligt vid längre strykningssessioner. Detta kan dock motverkas genom att fylla på tanken vid behov. Vi anser att modellen är fortfarande ett utmärkt val för dem som letar efter ett effektivt och användarvänligt ångstrykjärn.

Fördelar

 • Vred för temperaturinställning
 • Automatisk ångfunktion
 • Automatisk avstängning

Nackdelar

 • Snabb vattenavdunstning

Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 har en funktion som är utformad för att förhindra kalkavlagringar, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som bor i områden med hårt vatten.

Recension: En detaljerad recension av Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696

Specifikationer

 • ångkapacitet: 50,0 g/min
 • Vikt: 2,28 kg
 • Automatisk avstängning
 • Ström: 3000 W
 • Vattentank: 300 ml
 • Mått (BxDxH): ‎2,79 x 24,64 x 16,51
 • Effekt: 3000 W
 • Ångutgång: 50 g/min
 • Vattentankens kapacitet: 300 ml
 • Vikt: 1,81 kg
 • Automatisk avstängning: Yes

Fläckfria textiler
Antidropp-funktionen är utformad för att förhindra vattendroppar från att falla på dina kläder när du stryker, vilket bidrar till en smidig och effektiv strykning. Funktionen fungerar genom att reglera vattenflödet i strykjärnet, då för låga temperaturer annars kan orsaka produktion av vattendroppar. Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 använder därför ett elektroniskt kontrollsystem som håller en konstant temperatur och förhindrar detta.

Vattenbehållarens kapacitet och ångproduktionen
Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 har en imponerande ångproduktion på 50 g/min – vilket är mindre än Tefal FV9845 Ultimate Pure, men fortfarande tillräckligt snabbt för effektiv strykning. För envisa skrynklor skickar Turbo Boost-funktionen en extrem ångökning på 270 g/min djupt in i tygerna för att säkerställa optimala resultat. Vattenbehållarens kapacitet på 300 milliliter är tillräckligt stor för en genomsnittlig strykning, men kan behöva fyllas på vid större belastningar eller längre strykningssessioner.

Funktioner
Strykjärnet har ett ekoläge där du kan spara upp till 20 procent av den ström som annars hade använts utan att det påverkar resultatet av strykningen. Tefal strykjärn har en automatisk ångfunktion som justerar ångan efter textilen för precisionsstrykning, vilket innebär att det inte behövs någon manuell justering. Jämfört med Tefal FV9845 Ultimate Pure har den här modellen en något mindre effekt – närmare bestämt 3 000 W – men värms ändå upp relativt snabbt. 

Vad säger användare och experter om Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696?

Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 har av användarna på Amazon.uk fått ett betyg på 4,2/5 stjärnor, som framförallt uppskattade dess funktioner och lättviktskonstruktion. En användare lämnade följande kommentar: “Jag har tidigare ägt ett ångstrykjärn från Tefal, men har på senaste tiden haft en modell från ett annat märke. Det har dock aldrig varit lika bra som Tefals, som var enkelt att använda, lätt och strök utomordentligt utan att jag behöver ånga hela tiden – något som jag var tvungen att göra med modellen från den andra tillverkaren. Dessutom höll mitt tidigare Tefal-strykjärn i 30 år, så förhoppningsvis kommer även det här att göra det”.

På Testberichte.de fick strykjärnet betyget 4,4/5 stjärnor och experterna var bland annat nöjda med den automatiska ångfunktionen. De skrev bland annat att “Tefal Turbo Pro Anti Calc FV5696 är ett ångstrykjärn som du kan använda för att stryka flera olika textiler. Det har dessutom en automatisk ångfunktion som anpassar effekten efter materialet i fråga.”.

Mer om Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696

Specifikationer

 • ångkapacitet: 50,0 g/min
 • Vikt: 2,28 kg
 • Automatisk avstängning
 • Ström: 3000 W
 • Vattentank: 300 ml
 • Mått (BxDxH): ‎2,79 x 24,64 x 16,51
 • Effekt: 3000 W
 • Ångutgång: 50 g/min
 • Vattentankens kapacitet: 300 ml
 • Vikt: 1,81 kg
 • Automatisk avstängning: Yes

Russell Hobbs 25090 One Temperature - prisvärt och användarvänligt strykjärn

Strykjärn med praktiska funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Russell Hobbs 25090 One Temperature:

 • Teknik med en enda temperatur för alla tyger
 • Automatisk avstängning med trevägssäkring
 • Anti-dropp och självrengörande funktion

Konsumentmagasinets omdöme

Efter vår granskning av Russell Hobbs 25090 One Temperature kan vi konstatera att det är ett strykjärn med optimal användarvänlighet. Den snabba uppvärmningen, i kombination med den långa strömsladden, ger en bekväm och problemfri användning. Detta innebär att strykjärnet är mycket enkelt att använda, vilket gör det tillgängligt även för dig som är upptagen och behöver stryka dina plagg på mycket kort tid. Den enkla påfyllningen och tömningen av vattentanken, såväl som den självrengörande funktionen, säkerställer minimalt underhåll och optimala resultat.

Det är rekommenderat att använda destillerat vatten för att förhindra mineralavlagringar och säkerställa strykjärnets livslängd, vilket kan upplevas som något besvärligt. Vi anser emellertid att denna mindre olägenhet kompenseras av strykjärnets övergripande effektivitet och användarvänlighet. Faktum är att detta krav snarare kan ses som ett bevis på strykjärnets höga prestandastandard, vilket säkerställer att varje användning är lika effektiv som den andra.

Fördelar

 • Användarvänligt
 • Keramiskt järn för en mjukare rörelse
 • Utformad för effektiv användning
 • Lång sladd

Nackdelar

 • Bör användas med destillerat vatten

Russell Hobbs 25090 One Temperature har fått 4,5/5 stjärnor på Amazon baserat på över 1 000 recensioner. Det har även testats av TrustedReviews, som gav det 4/5 stjärnor.

Användarna och experterna är överens om att detta ångstrykjärn är ett av de absolut bästa budgetalternativen, och därför tycker vi att det förtjänar en plats i vår artikel.

Recension: En detaljerad recension av Russell Hobbs 25090 One Temperature

Specifikationer

 • Ström: 2600 W
 • ångkapacitet: 50 g/min
 • Vattentank: 350 ml
 • Mått (BxDxH): 12 x 32 x 15 cm
 • Vikt: 1,7 kg
 • Automatisk avstängning

Lättanvänt ångstrykjärn

Russell Hobbs 25090 One Temperature är ett användarvänligt och lättanvänt ångstrykjärn som i stort sett vem som helst kan använda utan problem. Den långa strömkabeln underlättar strykandet och låter dig röra dig mer fritt än när du använder ett annat strykjärn med en kortare kabel. Att fylla på och tömma vattentanken är superenkelt, vilket är något som de flesta konsumenter och experter uppskattar. 

Russell Hobbs 25090 One Temperature är självrengörande, vilket betyder mindre arbete för dig när du har använt det. Även om du behöver rengöra strykjärnet manuellt, är detta riktigt enkelt och tar endast ett par minuter. 

Snabbuppvärmt strykjärn

Detta ångstrykjärn kan värmas upp riktigt fort, vilket låter dig stryka dina kläder mycket snabbare än med liknande modeller. Om du ofta har ont om tid till att stryka kläder under vardagarna, skulle därför ett strykjärn som Russell Hobbs 25090 One Temperature passa dig perfekt.

Detta strykjärn har sina nackdelar. Bland annat fungerar det ganska dåligt när ångan inte används alls. Om du vill stryka dina kläder utan fukt och ånga, är därför detta strykjärn inte det rätta för dig. Den våga utskjutningen av ånga är något svag, vilket kan vara bra att veta. Trots dessa nackdelar är detta fortfarande ett riktigt bra och välfungerande budgetalternativ. 

Vad säger användare och experter om Russell Hobbs 25090 One Temperature?

Vi har tagit del av recensionerna och feedback från både användare och experter, och kan därmed dra slutsatsen att Russell Hobbs 25090 One Temperature är ett framstående budgetalternativ. Experterna från Telegraph.co.uk framhåller strykjärnets självrengöring som ett intelligent attribut, eftersom det effektiviserar underhållet och förlänger strykjärnets livslängd.

Användarna lovordar strykjärnets enkla funktioner, däribland den enda temperaturinställningen och den långa kabeln, som de menar bidrar till en effektivare strykning. De uppskattar även enhetens förmåga att anpassa sig till rätt temperatur beroende på vilket tyg man stryker, vilket sker utan manuell inmatning och visar på intuitiva design.

Mer om Russell Hobbs 25090 One Temperature

Specifikationer

 • Ström: 2600 W
 • ångkapacitet: 50 g/min
 • Vattentank: 350 ml
 • Mått (BxDxH): 12 x 32 x 15 cm
 • Vikt: 1,7 kg
 • Automatisk avstängning

Philips Azur GC4909 - ångstrykjärn som stryker alla dina kläder och textilier

"Bäst i test" enligt dansk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Azur GC4909:

 • Självrengörande
 • Kan användas på alla tyger
 • Effekt på 3 000 watt för snabb uppvärmning

Konsumentmagasinets omdöme

Strykjärnet Philips Azur GC4909 har, tack vare dess effekt på 3 000 watt, en snabb uppvärmningstid. Det producerar dessutom upp till 250 gram ånga, vilket avlägsnar även de mest envisa skrynklorna. Vidare är strykjärnet utrustat med ett “Quick calc release”-system som möjliggör enkel rengöring, och ett “Drip-stop”-system som håller plaggen fläckfria under strykningen.

Trots att strykjärnet är något skrymmande, anser vi att dess användarvänliga funktioner kompenserar för detta. Strykjärnet är bland annat utrustad med en stor vattentank på 300 milliliter, vilket säkerställer mindre frekventa påfyllningar. Det har även en reptålig “SteamGlide Elite”-platta som smidigt glider över dina plagg och en automatisk avstängning.

Fördelar

 • Ångboost som producerar upp till 250 gram ånga
 • "Quick Calc Release"-system för enkel rengöring
 • Automatisk avstängning för optimal säkerhet
 • "Drip Stop"-system som förhindrar vattenfläckar på dina kläder

Nackdelar

 • Något skrymmande

Med en effekt på 3 000 watt ger Philips ångstrykjärn Azur GC4909 snabb uppvärmning och kraftfull prestanda. Strykjärnet möjliggör snabb strykning, vilket innebär att du lägga tiden du sparar på roligare aktiviteter.

Recension: En detaljerad recension av Philips Azur GC4909

Specifikationer

 • Ström: 3000 W
 • Mått (BxDxH): 13,7 x 33,2 x 15,3 cm
 • ångkapacitet: 55 g/min
 • Vattentank: 300 ml
 • Vikt: 1,7 kg

Kraftfull ånga och ångboost

Detta Philips-strykjärn är extra kraftfullt och kan ånga dina kläder mer effektivt än andra liknande strykjärn på marknaden. Philips Azur GC4909 har dessutom en boost-funktion som låter dig boosta ångan helt upp till 250g. 

Quick Calc Release håller irriterande kalk borta så att du slipper spendera onödigt mycket tid på rengöring av ditt strykjärn. Det gör även att strykjärnet håller längre i längden, samt håller kalk borta från dina kläder under strykningen. 

Antidroppsystemet ser till att vattnet inte droppar ner på dina kläder under strykningen. Denna funktion ser till att strykningen och fuktningen blir jämn och effektiv.

Stängs av automatiskt

Philips Azur GC4909 kan stänga av sig själ automatiskt när det inte används. Automatisk självavstängning är ett stort plus eftersom denna funktion höjer säkerheten avsevärt. Skulle du råka glömma bort strykjärnet under användning, stängs det av automatiskt. Automatisk avstängning minskar alltså brandrisken drastiskt. Ett strykjärn med automatisk avstängning är ett måste för alla som har en tendens till att glömma bort saker.

Denna modell från Philips är något tyngre än andra modeller på marknaden. Om du har svaga handleder eller inte orkar lyfta tunga saker, kanske just denna modell inte är för dig. Du som inte har några problem med att lyfta lite tyngre strykjärn bör absolut överväga att investera i ett Philips Azur GC4909.

Vad säger användare om Philips Azur GC4909?

Användarna på Amazon framhåller strykjärnets snabba uppvärmning och starka ångboost. Många påstår att det är “ett rent nöje” att stryka med det Philips Azur GC4909.

Användarna nämner även att strykjärnets “Drip Stop”-system fungerar bra och att enheten glider otroligt smidigt över plaggen som behandlas. En användare skriver att “det gled nästan av sig självt”.

Mer om Philips Azur GC4909

Specifikationer

 • Ström: 3000 W
 • Mått (BxDxH): 13,7 x 33,2 x 15,3 cm
 • ångkapacitet: 55 g/min
 • Vattentank: 300 ml
 • Vikt: 1,7 kg

Braun TexStyle 7 TS765 EA - lätt och ergonomisk design

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun TexStyle 7 TS765 EA:

 • Skonsam mot skrynklor
 • Ergonomiskt utformat handtag
 • "EloxalPlus"-järn för bättre glidning

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår granskning framstår Braun TexStyle 7 TS765 EA som ett strykjärn som kombinerar stil och prestanda. Enheten har en robust effekt på 2 400 watt och en kontinuerlig ånghastighet på 50 gram per minut. Detta, i kombination med den trippelintensiva ångstrålen, gör strykjärnet mycket effektivt och slätar snabbt ut envisa skrynklor. Modellen TS765 EA är en del av Brauns uppskattade TexStyle 7-serie och garanterar en högkvalitativ strykupplevelse på alla typer av tyger.

Trots att strykjärnet är något tyngre tror vi att vikten bidrar till dess robusta prestanda och optimala resultat. Detta eftersom det lätt glider över tygerna och skapar en skarp, slät finish. Strykjärnet är utrustat med flera viktiga säkerhetsfunktioner, bland annat två automatiska avstängningsfunktioner. Dessa möjliggör en lugn och fridfull användning, även för dig som har annat pågående runt om dig och som lätt blir distraherad.

Sammantaget anser vi att TexStyle 7 TS765 EA är ett bevis på Braun:s engagemang för kvalitet och användarsäkerhet.

Fördelar

 • Smidig användning
 • Bra kapacitet
 • Utmärkt ångtryck
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Något tyngre

Braun TexStyle 7 TS765 har tre områden med olika ångstyrkor, vilket resulterar i en jämn strykning utan  skrynklor. Längt ut på järnet finns det en precisionsspets som slätar ut även de yttersta vecken.

Recension: En detaljerad recension av Braun TexStyle 7 TS765 EA

Specifikationer

 • Ström: 2400 W
 • Mått (BxDxH): 13 x 30 x 15 cm
 • ångkapacitet: 50 g/min
 • Vattentank: 400 ml
 • Vikt: 1,4 kg
 • Automatisk avstängning: Yes
 • Effekt: 2400 W
 • Ångutgång: 50 g/min
 • Vattentankens kapacitet: 400 ml

Klassiskt ångstrykjärn

Braun TexStyle 7 TS765 EA är en klassisk modell med en snygg design som utstrålar kvalitet och robusthet. Modellen lever upp till den höga standarden man förväntar sig av produkter från Braun, och det här är ett kraftfullt strykjärn med en effekt på 2400 watt.

Braun TexStyle 7 TS765 EA är gjord för att leverera ett professionellt resultat och släta ut alla skrynklor utan några problem. Därför stryker Braun TexStyle 7 TS765 EA med en konstant ångmängd på 50 gram/minut, men om man har bråttom eller stryker väldigt skrynkliga kläder kan man även få en extra ångpuff som är tre gånger kraftigare.

En del av TexStyle 7-serien

Med Braun TexStyle 7 TS765 EA kan man antingen stryka kläderna snabbt eller uppnå ett perfekt resultat, och eftersom att modellen är en del av Brauns TexStyle 7-serie får konsumenten en produkt av Brauns högsta kvalitet.

Utöver en effektiv ångmängd är Braun TexStyle 7 TS765 EA även utrustad med en speciell stryksula, vilket i kombination säkerställer att man kan använda modellen till alla sorters tyger.

Trots den höga effekten är Braun TexStyle 7 TS765 EA även ett energisnålt strykjärn, och modellen har en vattentank på 400 ml.

Fokus på säkerhet

När man hanterar strykjärn ska man vara väldigt försiktig – det handlar om mycket höga temperaturer och bara ett ögonblicks ouppmärksamhet kan vålla problem. Säkerhetsnivån på Braun TexStyle 7 TS765 EA är därför mycket hög och modellen har två olika funktioner för automatisk avstängning.

Den ena träder i kraft när strykjärnet står vertikalt, och stänger automatiskt av modellen efter 8 minuter. Den andra är ännu effektivare och stänger av modellen om den står orörd i mer än en minut i ett horisontellt läge.

Vad säger användare om Braun TexStyle 7 TS765 EA?

Användarna skriver att Braun TexStyle 7 TS765 EA är ett välbalanserat strykjärn och betonar hur det ligger bekvämt i handen, vilket gör användningen smidig och mindre besvärlig. Vidare menar användarna att den långa sladden erbjuder optimal manöverbarhet, vilket gör det enkelt att stryka även större föremål som gardiner och sängkläder. De justerbara ånginställningarna och förmågan att avlägsna intorkade och envisa skrynklor lovordas också.

Mer om Braun TexStyle 7 TS765 EA

Specifikationer

 • Ström: 2400 W
 • Mått (BxDxH): 13 x 30 x 15 cm
 • ångkapacitet: 50 g/min
 • Vattentank: 400 ml
 • Vikt: 1,4 kg
 • Automatisk avstängning: Yes
 • Effekt: 2400 W
 • Ångutgång: 50 g/min
 • Vattentankens kapacitet: 400 ml

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips GC3925:

Fördelar

 • Ångstrykjärn med en ångpuff på upp till180gram
 • Konstant ångutsläpp på 45 gram per minut
 • Automatisk avstängning
 • Antikalkfunktion
 • OptimalTEMP-teknik

Philips GC3925 har testats och recenserats av den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön. Experterna tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför toppbetyg i deras stora test av strykjärn.

Råd & Rön framhäver att Philips GC3925 kan ge ifrån sig en ångpuff samt att modellen har ett effektivt och användbart avkalkningsprogram. Enligt experterna är detta en av anledningarna till att strykjärnet får toppbetyg i undersökningen.

Mer om Philips GC3925

Ångstrykjärn med OptimalTEMP-teknik och ångpuff

Med Philips GC3925 kan man stryka så gott som alla sorters tyger. Den här modellen är nämligen utrustad med en teknik som kallas för OptimalTEMP.

Den här tekniken innebär att strykjärnet använder en kombination av värme och ånga för att ta bort alla veck utan att lämna några brännmärken. Eftersom att OptimalTEMP klarar av alla material behövs det dessutom inga inställningar eller kontrollvred på strykjärnet.

Philips GC3925 har en effekt på 2400 Watt och blir därför varm snabbt. Den här modellen har dessutom en ångpuff på upp till 180 gram samt ett konstant ångutsläpp på upp till 45 gram per minut. Detta bidrar till den höga prestandan hos det här strykjärnet.

SteamGlide Plus, droppstopp och automatisk avstängning 

Philips GC3925 har en SteamGlide Plus-stryksula med ett titanlager samt en beläggning med sex lager. Detta gör att strykjärnet glider optimalt på alla material. Stryksulan är dessutom reptålig och lätt att rengöra.

Det här strykjärnet har även ett droppstoppsystem och en automatisk avstängningsfunktion. Droppstoppsystemet gör att man kan stryka ömtåliga plagg vid en lägre temperatur utan att behöva oroa sig för fläckar från vattendroppar. Den automatiska avstängningen innebär att strykjärnet stänger av automatiskt om man skulle glömma bort att göra det manuellt.

Strykjärnet stänger av efter 30 sekunder  om man lämnar det på stryksulan och efter 8 minuter om det lämnas på hälstödet.

Vattenkapacitet och antikalkfunktion

Philips GC3925 har en normalstor vattenbehållare med en kapacitet på 300 ml. Man kan därmed stryka en hel del kläder innan man måste fylla på mer vatten i strykjärnet.

Den här modellen har dessutom en antikalkfunktion som både rengör och underhåller strykjärnet. Denna rengöringsfunktion tar nämligen bort kalkpartiklar och -avlagringar.

Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6842

Bra budgetvänligt ångstrykjärn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6842:

Fördelar

 • Kraftfullt strykjärn med en effekt på 2800 watt
 • Konstant ångmängd på 50 gram/minut
 • Möjlighet till en kraftig extra ångpuff
 • Kan användas både horisontellt och vertikalt
 • Tefal Durilium-stryksula
 • Automatisk avstängning
 • Antikalk-strykjärn som bekämpar kalk under strykprocessen

Nackdelar

 • Vattennivån är svår att se

Egentligen är det föregångaren till Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 – Tefal Ultimate Anti-calc FV9650 –  som har testats av Råd & Rön. Modellen imponerade mycket på experterna och belönades med en fin topplacering i undersökningen. Tefal Ultimate Anti-calc FV9650 har dock upphört att tillverkas och ersatts av modellen Tefal Ultimate Anti-calc FV9740, som den här beskrivningen handlar om.

De två modellerna påminner extremt mycket om varandra – de har samma höga kvalitet och kan i stort sett göra samma saker.

Mer om Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6842

Specifikationer

 • Ström: 2800 W
 • ångkapacitet: 50 g/min
 • Vattentank: 270 ml
 • Vikt: 1,3 kg
 • Automatisk avstängning

Effektivt strykjärn

Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6842 är ett klassiskt strykjärn som är utformat för att kunna hantera alla typer av skrynklor på alla sorters tyger. Tefal FV6842 har en vattentank på 270 ml samt en effekt på 2800 watt, och det här är därmed ett kraftfullt strykjärn. Detta, kombinerat med en konstant ångmängd på 50 gram/minut, säkerställer att strykjärnet kan föras snabbt över tyget och släta ut skrynklor och veck efter vägen.

Om det ska gå riktigt snabbt, eller om man ska stryka mycket tjocka eller väldigt skrynkliga tyger, går det även att använda sig av en extra ångpuff. Denna uppgår till 260 gram/minut och klarar därför av de svårare uppgifterna.

Flexibelt strykjärn

Tefal FV6842 är gjord för att uppfylla konsumentens alla behov och önskemål vad gäller strykning av kläder och tyg. Om man stryker på traditionellt vis på en strykbräda gör den speciella Durilium-tekniken hos modellens stryksula att strykjärnet hanterar alla sorters tyg utan problem. Man kan dock även använda modellen vertikalt.

Det innebär i praktiken att man kan stryka kläder som hänger på en galge, ofta skjortor eller klänningar, men man kan även använda funktionen för att stryka gardiner.

Stänger av sig själv

Precis som andra strykjärn blir Tefal FV6842 mycket varmt, och för att det inte ska uppstå säkerhetsrisker är modellen försedd med en automatisk avstängningsfunktion som träder i kraft om man inte använder strykjärnet på en stund.

Vattentanken på 270 ml är förstås i kontakt med vatten ofta, och för att den inte ska kalka igen av kalkavlagringar har modellen en kalkuppsamlare som avlägsnar kalken på en gång. Att modellen inte kalkar igen säkerställer även att strykresultatet blir bra varje gång.

Tefal Pro Express Protect GV9220

Bra ångstation

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Pro Express Protect GV9220:

Fördelar

 • Effekt på 2 200 Watt
 • Vattenbehållaremed en kapacitet på upp till 1,6 liter
 • Ångpuff på upp till 540 gram per minut
 • Smart-teknik
 • Automatisk avstängning
 • Kalkskyddslösning
 • Tidsbesparande modell

Nackdelar

 • Ingen förvaring för kabeln

Tefal Pro Express Protect GV9220 har provats och recenserat av Råd & Rön i ett stort test av olika strykjärn. Experterna från Råd & Rön tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför en topplacering i undersökningen.

Råd & Rön framhäver att det här strykjärnet har flera praktiska funktioner och skriver till exempel om dess Smart-teknik och höga prestanda.

Mer om Tefal Pro Express Protect GV9220

Specifikationer

 • Ström: 2600 W
 • ångkapacitet: 135 g/min
 • Vattentank: 1800 ml
 • Vikt: 4,8 kg
 • Automatisk avstängning

Ångstation med högt tryck, skyddssystem och Smart-teknik 

När man köper Tefal Pro Express Protect GV9220 får man en ångstation med högt tryck som tar väl hand om kläderna. Den här modellen har nämligen ett skyddssystem som omvandlar smutsiga vattendroppar till ånga för att förebygga uppkomsten av fläckar på tyget. Modellen har dessutom en kalkuppsamlare som gör det enkelt att få bort kalk från strykjärnet.

Det här strykjärnet är även utrustat med en Smart-teknik som innebär att det har tre optimala kombinationer av värme och ånga. Dessa inställningar gör att man enkelt kan anpassa temperaturen och ångmängden till alla material genom att helt enkelt trycka på en knapp.

Tefal Pro Express Protect GV9220 har en effekt på 2200 Watt, en konstant ångmängd på 135 gram per minut samt en ångpuff på upp till 540 gram per minut. Man kan använda ångpuffen för att göra det enklare att få bort oönskade veck och skrynklor från kläderna.

Tidsbesparande modell med kalkskydd

Tefal Pro Express Protect GV9220 är utrustad med en högtryckskokare och kan därför beskrivas som ett tidsbesparande strykjärn. Det höga trycket gör nämligen att ångan tränger in i tyget bättre, vilket underlättar när man stryker envisa veck och mer besvärliga material.

Den här modellen har även en praktisk och effektiv kalkskyddslösning. Detta system består av en kalkuppsamlare som avlägsnar kalk från kokaren utan några problem. Kalkskyddssystemet bevarar på så vis den höga prestandan och gör att strykjärnet håller längre.

Rymlig vattenbehållare och automatisk avstängning

Tefal Pro Express Protect GV9220 har en stor vattenbehållare med en kapacitet på 1,8 liter. Med den här modellen behöver man därför inte fylla på vattenbehållaren särskilt ofta.

Strykjärnet har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som gör att man inte behöver oroa sig om man råkar lämna det igång. Den här funktionen stänger nämligen av strykjärnet automatiskt efter en viss tid om man skulle glömma bort att stänga av det manuellt.

Philips Azur 8000 Series DST8020 - strykjärn med stor vattentank och bra glid

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Philips Azur 8000 Series DST8020:

Fördelar

 • Vattentanken är tillräckligt stor och kan enkelt tas av
 • Värms upp riktigt fort
 • Ånga på upp till 65g/min för snabb vikning
 • 3000 watt för snabb uppvärmning

Nackdelar

 • Inga manuella inställningar för olika material/temperaturer

Detta ångstrykjärn har en extra rymlig vattentank som låter dig stryka din tvätt länge innan du måste fylla på tanken igen. Dessutom är detta strykjärn så kraftfullt att det kan värmas upp på otroligt kort tid. Den korta uppvärmningstiden kan hjälpa dig att spara mycket dyrbar tid under vardagarna eller andra dagar där du har bråttom.

Mer om Philips Azur 8000 Series DST8020

Specifikationer

 • Ström: 3000 W
 • ångkapacitet: 55 g/min
 • Vattentank: 300 ml
 • Vikt: 1,8 kg
 • Automatisk avstängning

Glider mjukt över kläderna

Sulan på detta ångstrykjärn är utrustad med SteamGlide Plus-teknologi, vilket gör det lättare för strykjärnet att glida över kläderna. Denna sula ger dig alltså ett bättre och slätare resultat än många andra strykjärnssulor.  Med sina 3000 watt kan Philips Azur 8000 Series värmas upp på nolltid. Med detta ångstrykjärn i ditt hem kan du alltså stryka dina kläder på endast ett par minuter. Om du plötsligt måste bege dig till ett viktigt möte eller en intervju, vet du att du kan lita på Philips Azur 8000 Series.

Tyvärr har detta ångstrykjärn från Philips inga manuella inställningsmöjligheter när det kommer till temperatur eller material. När du ska stryka kläder av olika material med detta strykjärn behöver du därför vara extra försiktig. Om du har extra känsliga material som kräver exakta gradantal bör du stryka dem med ett inställningsbart strykjärn i stället.

Tester och recensioner av strykjärnen som används i artikeln

Under artikelns gång hänvisar vi till olika officiella testresultat, och du kan se en kort översikt över källorna här.

Expert- och testkällor

GoodHouseKeeping.co.uk

Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både information och bedömningar av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.co.uk genomför nya tester lite eftersom och bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har Goodhousekeeping.co.uk provat ett strykjärn från Morphy Richards. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Good Housekeeping bedömer och informerar produkter för att underlätta för konsumenterna. Vi har använt oss av deras test av Russell Hobbs 25090 One Temperature för att lära oss mer om produkten.

Testet uppdaterades den: 18. Juni, 2018
Läs hela testet av Russell Hobbs 25090 One Temperature här

Du kan läsa deras recension av Tefal FV9845 Ultimate Pure här.

TrustedReviews.com

TrustedReviews.com är en internationell sajt, med huvudkontor i England, som genomför många olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat ett strykjärn från Morphy Richards. Klicka på den här länken för att läsa mer.

TrustedReviews.com testar, undersäker och bedömer hemelektronikprodukter för att underlätta för konsumenterna. Vi har läst deras test av Russell Hobbs 25090 One Temperature för att ta reda på mer om strykjärnet. 

Testet uppdaterades den: 10. Mars, 2019
Läs hela testet här

Testberichte.de

Testberichte.de är en tysk webbplats som erbjuder en omfattande samling av produktrecensioner och granskningar. Den täcker ett brett utbud av produkter: från elektronik och hushållsapparater till skönhets- och hälsoprodukter – och allt däremellan. Användarna kan söka efter recensioner efter kategori, varumärke eller sökord, med möjlighet att bläddra bland populära och topprankade produkter.

Du kan läsa deras recension av Tefal FV9845 Ultimate Pure här.
Du kan läsa deras recension av Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 här.

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk är en webbplats som tillhandahåller omfattande recensioner och köpguider av en mängd olika produkter, inklusive strykjärn. Webbplatsen syftar till att hjälpa sina läsare att fatta välgrundade beslut genom att nämna för- och nackdelar med varje produkt och tillhandahålla direkta köplänkar.

ExpertReviews.co.uk har publicerat en djupgående granskning av sitt praktiska test där de utvärderade strykjärn baserat på deras inställningar och effektivitet på olika tyger.

Du kan läsa deras test här.

Telegraph.co.uk

The Telegraph.co.uk är känd för sina detaljerade recensioner av ett brett utbud produkter, bland annat just strykjärn. De tillhandahåller även expertrekommendationer samt testar produkter för att säkerställa att läsarna får pålitliga råd för sina köpbeslut.

Deras recension innehåller olika strykjärn, inklusive sladdlösa modeller, och ge insikter om de bästa produkterna för skrynkelfria kläder.

Du kan läsa deras recension här.
Observera att vi inte hade full tillgång till innehållet i recensionen på grund av begränsningar på webbplatsen.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en internationell handelssajt där konsumenter bland annat kan recensera produkter de har använt. Vi har använt konsumentbetyg och recensioner från Amazon.de och Amazon.co.uk för att lära oss mer om produkterna.

Läs recensionerna av Russell Hobbs 25090 One Temperature här
Läs recensionerna av Philips Azur Elite GC5034 här
Läs recensionerna av Philips Azur GC4909 här
Du kan läsa anvädarrecensionerna av Tefal FV9845 Ultimate Pure här.

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst från Google som låter användare att söka efter produkter och jämföra priser. Tjänsten samlar in användarrecensioner från olika källor och erbjuder ett helhetsperspektiv av produktbetygen. Genom att visa en rad olika recensioner och priser hjälper Google Shopping användarna att hitta de bästa erbjudandena och de högst rankade produkterna.

Du kan läsa användarrecensionerna av Tefal FV9845 Ultimate Pure här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Tefal Turbo Pro Anti-Calc FV5696 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Russell Hobbs 25090 One Temperature här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Braun TexStyle 7 TS765 EA här.

FAQ

Hur använder man ett strykjärn?
Fyll strykjärnet med vatten och ställ sedan in önskad temperatur. Placera det klädesplagg eller tygstycke som du vill stryka på en strykbädd och stryk med jämna rörelser tills veck och skrynkliga ytor är borta.
Hur rengör man ett strykjärn?
Ett enkelt husmorsknep är att fylla strykjärnet med lika delar vatten och vitvinsvinäger, koppla in strykjärnet för uppvärmning och låta det ånga i några minuter. Torka sedan av strykjärnet med en ren trasa.
Vilka säkerhetsåtgärder bör man tänka på när man använder ett strykjärn?
Var noga med att stänga av strykjärnet när du är färdig med strykningen. Använd inte strykjärnet på brännbara ytor. Lämna aldrig strykjärnet på en plats där det är tillgängligt för barn.

Tips inför val av ångstrykjärn

Såsom genomgången redan har visat, följer priserna inte alltid kvaliteten när det handlar om ångstrykjärn. Men väljer du en av modellerna från ovanstående listan, får du säkert ett av marknadens bästa strykjärn. Ska du bara stryka kläder oregelbundet, kommer du antagligen bara behöva leta efter det lägsta priset. Annars bör du fundera lite kring vilka egenskaper som är viktiga för dig, och som ska ingå med strykjärnet.

En lång kabel är i regel ett stort plus, men en kompromiss kan eventuellt uppnås genom att använda en förlängningssladd. Bor du i ett område med ”hårt vatten” (fråga din lokala vattenleverantör, eller sök på nätet), kan det vara en fördel att välja ett strykjärn som effektivt kan hantera högre innehåll av kalk och andra mineraler.

Stryker du riktigt mycket, bör du fundera på att ha en ångstation, som självklart är dyrare, men som i gengäld gör arbetet både billigare och mer effektivt.

Fundera också på dina preferenser i frågan om säkerheten. Vissa modeller har högre säkerhetsnivå än andra. Finns det barn i hemmet, eller generellt många avbrytningar med telefonsamtal eller andra distraktioner, kan ett strykjärn med extra säkerhetsfunktioner ge ökad trygghet.

Underhåll ditt strykjärn

Danska konsumentmagasinet Samvirke.dk har skrivit en artikel där de ger olika råd till hur du bäst möjligt underhåller ditt strykjärn.

Här rekommenderar de dessa följande saker, om du vill att ditt strykjärn ska hålla så länge som möjligt:

Hos Samvirke rekommenderas det att, om du själv avkalkar ditt strykjärn, blandar 1 del ättiksyra 32 % med 9 delar vatten. Därefter ska du hälla det i vattenbehållaren och skruva upp strykjärnet till dess varmaste ångprogram. Därefter ställer du strykjärnet i vasken och aktiverar ångfunktionen, så att vatten och kalk kan sprutas ut.

Det rekommenderas också att du alltid tömmer strykjärnet på vatten när du är färdig med strykningen. Därmed minskar du mängden kalk som kan byggas upp i uppvärmningen.

Du kan läsa alla dessa goda råd hos Samvirke, genom att klicka här.

Såhär rengör du strykytan

Det norska konsumenttidningen Dinside.no har testat en rad sätt att rengöra strykytan på strykjärne.

De kom fram till att det mest effektiva sättet att ta bort smutsen från strykjärnet är genom att värma upp en blandning av salt och ättika till kokningspunkten, och därefter rensa strykytan med denna lösning.

Du kan läsa hela artikeln på Dinside.no här.

Även Aftonbladet har skrivit en artikel om hur du kan undvika att strykjärnet skapar märken på dina kläder. Du kan läsa hela artikeln här.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Philips Azur GC4902 ångstrykjärn - kraftfullt strykjärn som snabbt värms upp

Braun TS525A

Philips GC4522/00 Azur Performer Plus

Morphy Richards Redefine VapoCare

Tefal GV8962E0 Pro Express Control

Philips GC4527

Bosch TDA70EASY

Philips GC9622

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta