Strykjärn Test – Här är de bästa ångstrykjärn – Bäst i Test guide

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I detta strykjärnstest tittar vi närmare på vilka märken och modeller av ångstrykjärn som den senaste tiden har vunnit något test vid något av de olika välkända testmagasinen. Vi går igenom bl.a. testresultaten från Sveriges största konsumentmagasin Råd & Rön och dess danska motsvarighet Tænk, som tillsammans har testat en lång rad olika strykjärn.

Först går vi igenom testvinnarna i detalj, för att därefter ger några goda råd och tips du bör tänka på när du ska välja ditt ångstrykjärn, samt hur du rengör och underhåller det. Sist i artikeln hittar du en lista över de källor och tester vi har utgått ifrån.

Denna artikel innehåller följande:
🔸
En genomgång av strykjärn som har vunnit olika tester i hela Skandinavien
🔸 En genomgång av de olika testerna vi har gått igenom

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Philips Azur GC4563 ångstrykjärn – snyggt, modernt och snabbuppvärmt strykjärn för det stora hemmet

Bäst för priset

Perfekt för familjen

Philips Azur GC4563 ångstrykjärn

 

Philips Azur GC4563 är ett kraftfullt och snabbuppvärmt ångstrykjärn från Philips. Den här modellen är som gjord för större familjer. Philips Azur GC4563 har fått 4.6/5 stjärnor baserat på mer än 300 konsumentbetyg på Google Shopping. 

Modern och stilig modell

Philips Azur GC4563 har en mycket modern och stilig design som passar i de allra flesta hem och inredningar. Om du är ute efter ett effektivt och snyggt strykjärn, skulle därför denna modell kunna passa dig som handsken. Den mörklila färgen ger en extra färgklick till ditt hem utan att sticka ut allt för mycket.

Med Philips Azur GC4563 kan du fukta dina kläder med ångpuffar på upp till 22gP. Detta ångstrykjärn ger dig alltså stor kontroll över ångan, vilket ger ett mycket bättre resultat än många liknande strykjärnsmodeller på marknaden. 

Perfekt för större familjer

Detta strykjärn från Philips passar perfekt hos en lite större familj som behöver kunna stryka mycket tvätt åt gången. Philips Azur GC4563 värms upp på endast 2 minuter, vilket är fantastiskt. Den korta uppvärmningstiden gör att ingen i familjen behöver vänta på sin tur att stryka sina kläder. 

Detta strykjärn har en hög kraft på 2400 watt. På så vis kan det värmas upp på riktigt kort tid. Philips Azur GC4563 har dessutom en SteamGlide Advanced-sula som får strykjärnet att glida bättre över dina plagg under strykningen. 

Quick Calc Release gör att kalk inte samlas lika mycket i och på strykjärnet. Detta underlättar rengöringen samt ser till att strykjärnet håller mycket längre i längden. 

Det kan vara ganska svårt att se vattennivån genom det mörka glaset. Detta gör att du kan behöva fylla på strykjärnet ofta för att vara säker på att behållaren har tillräckligt med vatten. 

Fördelar

 • Ångpuff på upp till 22gP
 • Modern design
 • Värms upp på endast 2 minuter
 • Hög kraft på 2400 watt
Nackdelar

 • Vattennivån är svår att se genom det mörka glaset

Specifikationer
Mått: 12.88 cm x 31.95 cm x 15.33 cm
Färg: Lila
Vikt: 1.569 kg
Sladdlängd: 2 m
Ångtyp: Omgång, konstant flöde, sprej
Sula: Nonstick-undersida
Ytmaterial: SteamGlide Advanced


Philips Azur GC4902 ångstrykjärn – kraftfullt strykjärn som snabbt värms upp

Konsumentmagasinets rekommendation

Philips Azur GC4902 ångstrykjärn – kraftfullt strykjärn som snabbt värms upp

 

Philips Azur GC4902 har fått fina betyg och recensioner på Google Shopping. Där får detta ångstrykjärn hela 4,6/5 stjärnor, baserat på mer än 2700 globala omdömen. Detta är något som visar på god kvalitet och funktionalitet, samt att konsumenterna verkligen gillar denna modell. 

Snabbt och kraftfullt ångstrykjärn

Philips Azur GC4902 är ett mycket kraftfullt ångstrykjärn som på grund av sina 2800 watt kan värmas upp riktigt snabbt och effektivt. Med detta strykjärn kan du alltså komma i gång med strykandet på nolltid. Att snabbt kunna stryka sina kläder är alltid bra, speciellt under den stressiga vardagen där allt måste flyta på perfekt.

Philips Azur GC4902 har en vattenbehållare som rymmer upp till 300ml. Det räcker gott och väl för de allra flesta. Om du använder mycket ånga på en gång, kan du dock behöva fylla på behållaren lite oftare. Detta är dock inget större problem. 

Ytmaterialet SteamGlide Elite låter strykjärnet glida lätt över plaggen och textilierna utan hinder. Ju lättare ett strykjärn kan glida över tyget, desto bättre blir slutresultatet efter strykningen. Philips Azur GC4902 är ett ångstrykjärn som glider extra lätt och därför presterar riktigt bra. 

Lättrengjort och säkert

En stor fördel med Philips Azur GC4902 är att det har ett smart anti-kalksystem som ser till att kalk inte byggs upp på de olika delarna av ångstrykjärnet. Det betyder att strykjärnet lättare kan hållas rent. Som om inte det vore nog, kan detta ångstrykjärn från Philips stänga av sig själv. Denna funktion ger dig mer säkerhet, speciellt om du skulle råka glömma bort och gå ifrån strykjärnet en längre stund.

En av nackdelarna med detta ångstrykjärn från Philips är den något känsliga och bräckliga vattenpåfyllningsluckan. Därför bör du vara extra försiktig när du fyller på vatten i denna modell. 

Fördelar

 • Anti-kalksystem
 • Automatisk avstängning
 • Hög kraft på 2800 watt
 • Snabb uppvärmning
Nackdelar

 • Vattenpåfyllningsluckan är något känslig

Specifikationer
Mått: 12.88 cm x 31.95 cm x 15.33 cm
Ytmaterial: SteamGlide Elite
Vikt: 1.669 kg
Kapacitet i vattentank: 300 ml
Ångtyp: Omgång, konstant flöde, sprej


Russell Hobbs 25090 One Temperature ångstrykjärn – billigt och lättanvänt ångstrykjärn 

Bästa budgetval

Russell Hobbs 25090 One Temperature ångstrykjärn

 

Detta ångstrykjärn har fått 4.5/5 stjärnor på Amazon.co.uk baserat på mer än 700 globala recensioner. Detta ångstrykjärn testades även i maj 2018 av Good Housekeeping, där det fick hela 86/100 i betyg. Det har även testats av TrustedReviews, där det fick 4/5 stjärnor. Både konsumenter och experter är eniga om att detta ångstrykjärn är ett av de absolut bästa budgetvalen. Därför tycker även vi på Konsumentmagasinet att Russell Hobbs 25090 One Temperature förtjänar en plats i vårt eget test. 

Lättanvänt ångstrykjärn

Russell Hobbs 25090 One Temperature är ett användarvänligt och lättanvänt ångstrykjärn som i stort sett vem som helst kan använda utan problem. Den långa strömkabeln underlättar strykandet och låter dig röra dig mer fritt än när du använder ett annat strykjärn med en kortare kabel. Att fylla på och tömma vattentanken är superenkelt, vilket är något som de flesta konsumenter och experter uppskattar. 

Russell Hobbs 25090 One Temperature är självrengörande, vilket betyder mindre arbete för dig när du har använt det. Även om du behöver rengöra strykjärnet manuellt, är detta riktigt enkelt och tar endast ett par minuter. 

Låter dig komma i gång snabbt

Detta ångstrykjärn kan värmas upp riktigt fort, vilket låter dig stryka dina kläder mycket snabbare än med liknande modeller. Om du ofta har ont om tid till att stryka kläder under vardagarna, skulle därför ett strykjärn som Russell Hobbs 25090 One Temperature passa dig perfekt.

Detta strykjärn har sina nackdelar. Bland annat fungerar det ganska dåligt när ångan inte används alls. Om du vill stryka dina kläder utan fukt och ånga, är därför detta strykjärn inte det rätta för dig. Den våga utskjutningen av ånga är något svag, vilket kan vara bra att veta. Trots dessa nackdelar är detta fortfarande ett riktigt bra och välfungerande budgetalternativ. 

Fördelar

 • Lättanvänd
 • Värms upp snabbt
 • Lång strömkabel
 • Lätt att fylla på och tömma
Nackdelar

 • Fungerar dåligt utan ånga
 • Svag vågrät ångutskjutning

Specifikationer
Vattentank: 350 ml
Ångkapacitet: 50 g
Ångfunktioner: Vertikal, Ångpuff
Automatisk självavstängning
Självrengöring


Philips Azur Elite GC5034 ångstrykjärn – med stor vattentank och bra glid

Bästa Premiumval

Philips Azur Elite GC5034 ångstrykjärn

 

Vårt premiumval i detta test är Philips Azur Elite GC5034. Philips Azur Elite GC5034 fått 4.6/5 stjärnor baserat på mer än 300 unika konsumentrecensioner på Google Shopping, samt 4.7/5 stjärnor baserat på recensioner på Amazon.de. Dessa fina betyg visar hur mycket konsumenterna tycker om detta Philips-strykjärn. 

Rymlig vattentank och snabb uppvärmning

Detta ångstrykjärn har en extra rymlig vattentank som låter dig stryka din tvätt länge innan du måste fylla på tanken igen. Dessutom är detta strykjärn så kraftfullt att det kan värmas upp på otroligt kort tid. Den korta uppvärmningstiden kan hjälpa dig att spara mycket dyrbar tid under vardagarna eller andra dagar där du har bråttom. 

Glider mjukt över kläderna

Sulan på detta ångstrykjärn är utrustad med SteamGlide Plus-teknologi, vilket gör det lättare för strykjärnet att glida över kläderna. Denna sula ger dig alltså ett bättre och slätare resultat än många andra strykjärnssulor. 

Med sina 3000 watt kan Philips Azur Elite GC5034 värmas upp på nolltid. Med detta ångstrykjärn i ditt hem kan du alltså stryka dina kläder på endast ett par minuter. Om du plötsligt måste bege dig till ett viktigt möte eller en intervju, vet du att du kan lita på Philips Azur Elite GC5034.

Tyvärr har detta ångstrykjärn från Philips inga manuella inställningsmöjligheter när det kommer till temperatur eller material. När du ska stryka kläder av olika material med detta strykjärn behöver du därför vara extra försiktig. Om du har extra känsliga material som kräver exakta gradantal bör du stryka dem med ett inställningsbart strykjärn i stället.

Fördelar

 • Vattentanken är tillräckligt stor och kan enkelt tas av
 • Värms upp riktigt fort
 • Ånga på upp till 65g/min för snabb vikning
 • 3000 watt för snabb uppvärmning
Nackdelar

 • Inga manuella inställningar för olika material/temperaturer

Specifikationer
Ytmaterial: SteamGlide Plus
Ångtyp: Konstant flöde, pulsånga
Vattentanksvolym: 350 ml
Sladdlängd: 2.5 m
Mått: 33.3 cm x 13.5 cm x 17.5 cm


Braun TexStyle 7 TS745A

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

strygejernet Braun TexStyle 7 TS745A

.

Braun TexStyle 7 TS745A har granskats av experterna hos det danska konsumentrådet Tank i ett omfattande test tillsammans med andra modeller från konkurrerande märken.

Experterna noterar att Braun TexStyle 7 TS745A sticker ut från mängden. De tycker väldigt bra om modellen, och i slutändan får den ett bra betyg av de danska experterna.

Klassiskt ångstrykjärn

Braun TexStyle 7 TS745A är en klassisk modell med en snygg design som utstrålar kvalitet och robusthet. Modellen lever upp till den höga standarden man förväntar sig av produkter från Braun, och det här är ett kraftfullt strykjärn med en effekt på 2400 watt.

Braun TexStyle 7 TS745A är gjord för att leverera ett professionellt resultat och släta ut alla skrynklor utan några problem. Därför stryker Braun TexStyle 7 TS745A med en konstant ångmängd på 50 gram/minut, men om man har bråttom eller stryker väldigt skrynkliga kläder kan man även få en extra ångpuff som är tre gånger kraftigare.

En del av TexStyle 7-serienBraun TexStyle 7 TS745A

Med Braun TexStyle 7 TS745A kan man antingen stryka kläderna snabbt eller uppnå ett perfekt resultat, och eftersom att modellen är en del av Brauns TexStyle 7-serie får konsumenten en produkt av Brauns högsta kvalitet.

Utöver en effektiv ångmängd är Braun TexStyle 7 TS745A även utrustad med en speciell stryksula, vilket i kombination säkerställer att man kan använda modellen till alla sorters tyger.

Stryksulan har tre olika ångintensiva områden som gör att strykningen blir jämn utan skrynklor, och längst ut sitter en precisionsspets som slätar ut även de yttersta vecken.

Trots den höga effekten är Braun TexStyle 7 TS745A även ett energisnålt strykjärn, och modellen har en vattentank på 400 ml.

Fokus på säkerhet

När man hanterar strykjärn ska man vara väldigt försiktig – det handlar om mycket höga temperaturer och bara ett ögonblicks ouppmärksamhet kan vålla problem. Säkerhetsnivån på Braun TexStyle 7 TS745A är därför mycket hög och modellen har två olika funktioner för automatisk avstängning.

Den ena träder i kraft när strykjärnet står vertikalt, och stänger automatiskt av modellen efter 8 minuter. Den andra är ännu effektivare och stänger av modellen om den står orörd i mer än 30 sekunder i ett horisontellt läge.

Fördelar med Braun TexStyle 7 TS745A:
Klassiskt ångstrykjärn
Effekt på 2400 watt
Konstant ångmängd på 50 gram/minut
Möjlighet till en extra ångpuff
Precisionsspets
Energisnål modell
Två automatiska avstängningsfunktioner

Här kan du se en video där Braun  presenterar Texstyle 7-serien:


Tefal Ultimate Anti-calc FV9740

✅ Toppbetyg hos den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön

Tefal Ultimate Anti-calc FV9740

.
Egentligen är det föregångaren till Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 – Tefal Ultimate Anti-calc FV9650 –  som har testats av Råd & Rön. Modellen imponerade mycket på experterna och belönades med en fin topplacering i undersökningen. Tefal Ultimate Anti-calc FV9650 har dock upphört att tillverkas och ersatts av modellen Tefal Ultimate Anti-calc FV9740, som den här beskrivningen handlar om.

De två modellerna påminner extremt mycket om varandra – de har samma höga kvalitet och kan i stort sett göra samma saker.

Effektivt strykjärnTefal Ultimate Anti-calc FV9740 dampstrygejern

Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 är ett klassiskt strykjärn som är utformat för att kunna hantera alla typer av skrynklor på alla sorters tyger. Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 har en vattentank på 350 ml samt en effekt på 2800 watt, och det här är därmed ett kraftfullt strykjärn. Detta, kombinerat med en konstant ångmängd på 55 gram/minut, säkerställer att strykjärnet kan föras snabbt över tyget och släta ut skrynklor och veck efter vägen.

Om det ska gå riktigt snabbt, eller om man ska stryka mycket tjocka eller väldigt skrynkliga tyger, går det även att använda sig av en extra ångpuff. Denna uppgår till 230 gram/minut och klarar därför av de svårare uppgifterna.

Flexibelt strykjärn

Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 är gjord för att uppfylla konsumentens alla behov och önskemål vad gäller strykning av kläder och tyg. Om man stryker på traditionellt vis på en strykbräda gör den speciella Durilium-tekniken hos modellens stryksula att strykjärnet hanterar alla sorters tyg utan problem. Man kan dock även använda modellen vertikalt.

Det innebär i praktiken att man kan stryka kläder som hänger på en galge, ofta skjortor eller klänningar, men man kan även använda funktionen för att stryka gardiner.

Stänger av sig själv

Precis som andra strykjärn blir Tefal Ultimate Anti-calc FV9740 mycket varmt, och för att det inte ska uppstå säkerhetsrisker är modellen försedd med en automatisk avstängningsfunktion som träder i kraft om man inte använder strykjärnet på en stund.

Vattentanken på 350 ml är förstås i kontakt med vatten ofta, och för att den inte ska kalka igen av kalkavlagringar har modellen en kalkuppsamlare som avlägsnar kalken på en gång. Att modellen inte kalkar igen säkerställer även att strykresultatet blir bra varje gång.

Fördelar med Tefal Ultimate Anti-calc FV9740:
Kraftfullt strykjärn med en effekt på 2800 watt
Konstant ångmängd på 55 gram/minut
Möjlighet till en kraftig extra ångpuff
Kan användas både horisontellt och vertikalt
Tefal Durilium-stryksula
Automatisk avstängning
Antikalk-strykjärn som bekämpar kalk under strykprocessen

Här kan du se Tefals egna presentation av strykjärnet:


Philips GC3925

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Philips GC3925

.
Philips GC3925 har testats och recenserats av den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön. Experterna tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför toppbetyg i deras stora test av strykjärn.

Råd & Rön framhäver att Philips GC3925 kan ge ifrån sig en ångpuff samt att modellen har ett effektivt och användbart avkalkningsprogram. Enligt experterna är detta en av anledningarna till att strykjärnet får toppbetyg i undersökningen.

Ångstrykjärn med OptimalTEMP-teknik och ångpuff

Med Philips GC3925 kan man stryka så gott som alla sorters tyger. Den här modellen är nämligen utrustad med en teknik som kallas för OptimalTEMP.

Den här tekniken innebär att strykjärnet använder en kombination av värme och ånga för att ta bort alla veck utan att lämna några brännmärken. Eftersom att OptimalTEMP klarar av alla material behövs det dessutom inga inställningar eller kontrollvred på strykjärnet.

Philips GC3925 har en effekt på 2400 Watt och blir därför varm snabbt. Den här modellen har dessutom en ångpuff på upp till 180 gram samt ett konstant ångutsläpp på upp till 45 gram per minut. Detta bidrar till den höga prestandan hos det här strykjärnet.

SteamGlide Plus, droppstopp och automatisk avstängning 

Philips GC3925 har en SteamGlide Plus-stryksula med ett titanlager samt en beläggning med sex lager. Detta gör att strykjärnet glider optimalt på alla material. Stryksulan är dessutom reptålig och lätt att rengöra.

Det här strykjärnet har även ett droppstoppsystem och en automatisk avstängningsfunktion. Droppstoppsystemet gör att man kan stryka ömtåliga plagg vid en lägre temperatur utan att behöva oroa sig för fläckar från vattendroppar. Den automatiska avstängningen innebär att strykjärnet stänger av automatiskt om man skulle glömma bort att göra det manuellt.

Strykjärnet stänger av efter 30 sekunder  om man lämnar det på stryksulan och efter 8 minuter om det lämnas på hälstödet.

Vattenkapacitet och antikalkfunktion

Philips GC3925 har en normalstor vattenbehållare med en kapacitet på 300 ml. Man kan därmed stryka en hel del kläder innan man måste fylla på mer vatten i strykjärnet.

Den här modellen har dessutom en antikalkfunktion som både rengör och underhåller strykjärnet. Denna rengöringsfunktion tar nämligen bort kalkpartiklar och -avlagringar.

Fördelar med Philips GC3925:
Ångstrykjärn med en ångpuff på upp till180gram
Effekt på 2 400 Watt
Konstant ångutsläpp på 45 gram per minut
Automatisk avstängning
Antikalkfunktion
OptimalTEMP-teknik
SteamGlide Plus-stryksula


Tips inför val av ångstrykjärn

Såsom genomgången redan har visat, följer priserna inte alltid kvaliteten när det handlar om ångstrykjärn. Men väljer du en av modellerna från ovanstående listan, får du säkert ett av marknadens bästa strykjärn. Ska du bara stryka kläder oregelbundet, kommer du antagligen bara behöva leta efter det lägsta priset. Annars bör du fundera lite kring vilka egenskaper som är viktiga för dig, och som ska ingå med strykjärnet.

En lång kabel är i regel ett stort plus, men en kompromiss kan eventuellt uppnås genom att använda en förlängningssladd. Bor du i ett område med ”hårt vatten” (fråga din lokala vattenleverantör, eller sök på nätet), kan det vara en fördel att välja ett strykjärn som effektivt kan hantera högre innehåll av kalk och andra mineraler.

Stryker du riktigt mycket, bör du fundera på att ha en ångstation, som självklart är dyrare, men som i gengäld gör arbetet både billigare och mer effektivt.

Fundera också på dina preferenser i frågan om säkerheten. Vissa modeller har högre säkerhetsnivå än andra. Finns det barn i hemmet, eller generellt många avbrytningar med telefonsamtal eller andra distraktioner, kan ett strykjärn med extra säkerhetsfunktioner ge ökad trygghet.


Uppnå bättre strykresultater

Danska konsumentmagasinet Tænk har publicerat en intressant artikel som ger en rad goda tips och råd kring hur du uppnår bättre strykningsresultat.

I artikeln, skriver Tænk bl.a. att du alltid bör komma ihåg att kolla på klädernas rekommenderade strykningstemperatur. Detta hittar du på etiketten. Här anger prickarna inne i strykjärnssymbolen temperaturen som är bäst lämpad för just detta klädesplagg.

Använder du ett ångstrykjärn, så rekommenderas det att du avkalkar det regelbundet, då det annars kan kalka igen. Gör du inte detta så ofta, kan du uppleva att strykjärnet sprutar svarta prickar, vilket inte är så roligt att få på din vita skjorta. Du kan använda citronsyra för att avkalka ditt strykjärn, eller det medel som producenten rekommenderar i bruksanvisningen.

Om du vill läsa flera tips och tricks, kan du läsa hela artikeln här.


Underhåll ditt strykjärn

Danska konsumentmagasinet Samvirke.dk har skrivit en artikel där de ger olika råd till hur du bäst möjligt underhåller ditt strykjärn.

Här rekommenderar de dessa följande saker, om du vill att ditt strykjärn ska hålla så länge som möjligt:

Precis som hos Tænk, skiver Samvirke att det är viktigt att avkalka strykjärnet ofta, gärna en gång i månaden. Några strykjärn är utrustade med avkalkningsfunktion. Det kan rekommenderas att använda denna, då den gör avkalkningen enklare och snabbare.

Hos Samvirke rekommenderas det att, om du själv avkalkar ditt strykjärn, blandar 1 del ättiksyra 32 % med 9 delar vatten. Därefter ska du hälla det i vattenbehållaren och skruva upp strykjärnet till dess varmaste ångprogram. Därefter ställer du strykjärnet i vasken och aktiverar ångfunktionen, så att vatten och kalk kan sprutas ut.

Det rekommenderas också att du alltid tömmer strykjärnet på vatten när du är färdig med strykningen. Därmed minskar du mängden kalk som kan byggas upp i uppvärmningen.

Du kan läsa alla dessa goda råd hos Samvirke, genom att klicka här.


Såhär rengör du strykytan

Det norska konsumenttidningen Dinside.no har testat en rad sätt att rengöra strykytan på strykjärne.

De kom fram till att det mest effektiva sättet att ta bort smutsen från strykjärnet är genom att värma upp en blandning av salt och ättika till kokningspunkten, och därefter rensa strykytan med denna lösning.

Du kan läsa hela artikeln på Dinside.no här.

Även Aftonbladet har skrivit en artikel om hur du kan undvika att strykjärnet skapar märken på dina kläder. Du kan läsa hela artikeln här.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Philips Azur GC4909 ångstrykjärn – ångstrykjärn som stryker alla dina kläder och textilier

Bra val för alla typer av tyg

Philips Azur GC4909 ångstrykjärn

 

Philips Azur GC4909 är ännu ett praktiskt och funktionellt ångstrykjärn från tillverkaren Philips. Detta ångstrykjärn har fått 4.7/5 stjärnor baserat på mer än 1,000 olika konsumentrecensioner på Google Shopping, samt 4.7/5 stjärnor baserat på unika recensioner på Amazon.de. Det finns alltså många nöjda konsumenter där ute som älskar Philips Azur GC4909.

Kraftfull ånga och ångboost

Detta Philips-strykjärn är extra kraftfullt och kan ånga dina kläder mer effektivt än andra liknande strykjärn på marknaden. Philips Azur GC4909 har dessutom en boost-funktion som låter dig boosta ångan helt upp till 250g. 

Quick Calc Release håller irriterande kalk borta så att du slipper spendera onödigt mycket tid på rengöring av ditt strykjärn. Det gör även att strykjärnet håller längre i längden, samt håller kalk borta från dina kläder under strykningen. 

Antidroppsystemet ser till att vattnet inte droppar ner på dina kläder under strykningen. Denna funktion ser till att strykningen och fuktningen blir jämn och effektiv.

Stängs av automatiskt

Philips Azur GC4909 kan stänga av sig själ automatiskt när det inte används. Automatisk självavstängning är ett stort plus eftersom denna funktion höjer säkerheten avsevärt. Skulle du råka glömma bort strykjärnet under användning, stängs det av automatiskt. Automatisk avstängning minskar alltså brandrisken drastiskt. Ett strykjärn med automatisk avstängning är ett måste för alla som har en tendens till att glömma bort saker.

Denna modell från Philips är något tyngre än andra modeller på marknaden. Om du har svaga handleder eller inte orkar lyfta tunga saker, kanske just denna modell inte är för dig. Du som inte har några problem med att lyfta lite tyngre strykjärn bör absolut överväga att investera i ett Philips Azur GC4909.

Fördelar

 • Ångboost på upp till 250g
 • Quick Calc Release för lätt rengöring
 • Automatisk avstängning för säkerhet
 • Drip Stop-system förhindrar vattendroppar på dina kläder
Nackdelar

 • Något tung

Specifikationer
Antidroppsystem
Automatisk avstängning
Sladdlängd: 3 m
Ytmaterial: SteamGlide Elite
Mått: 12.88 cm x 31.95 cm x 15.33 cm
Vikt: 1.669 kg


Braun TS525A

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön 

Braun TS525A

.

Braun TS525A är ett effektivt strykjärn som har testats och recenserats av Råd & Rön. Experterna tycker bra om den här modellen och skriver att den är både säker och användarvänlig. 

Experterna från Råd & Rön tycker bäst om att strykjärnet har ett antikalksystem och en reptålig stryksula.

Effektivt strykjärn med automatiskt avkalkningsprogram

Strykjärnet Braun TS525A har en effekt på 2000 Watt och blir därför varmt snabbt. Den här modellen har dessutom en ångpuff på 120 gram som kan användas för att släta ut besvärliga veck och skrynklor på nolltid.

Braun TS525A har ett konstant ångutsläpp på 30 gram per minut. Detta är något lägre än de andra modellerna i Råd & Röns test, men det är fortfarande tillräckligt för att strykjärnet ska klara av svårare uppgifter.

Den här modellen har även ett automatiskt avkalkningsprogram som gör att man slipper oroa sig för kalkavlagringar från ångan. Stryksulan är dessutom reptålig, vilket förbättrar både prestandan och glidförmågan.

Säkert och användarvänligt ångstrykjärn 

Braun TS525A har flera olika funktioner som ökar säkerheten och användarvänligheten hos strykjärnet. Modellen har bland annat en automatisk avstängningsfunktion. Denna funktion gör att strykjärnet stänger av automatiskt efter 8 minuter om det står upp och efter 30 sekunder om det ligger ner.

Handtaget på den här modellen har dessutom en ergonomisk utformning och är 20 % lättare än det hos andra modeller. Detta ökar användarvänligheten i och med att det blir lättare att föra runt strykjärnet på kläderna.

Droppstopp och vattenbehållare på 300 ml

Vattenbehållaren på Braun TS525A har en kapacitet på 300 ml. Strykjärnet har dessutom en två meter lång sladd som gör att man inte behöver stå precis vid ett eluttag när man stryker.

Braun TS525A har även en droppstopp-funktion som ser till att man slipper oroa sig för fläckar från vattendroppar. Tack vare den här funktionen kan det nämligen inte droppa något vatten på tyget när man stryker kläderna.

Fördelar medBraun TS525A: 
Effekt på 2 000 Watt
Kraftig och effektiv ångpuff
Automatisk avstängning
Lång sladd på två meter
Ergonomiskt handtag
Automatiskt avkalkningsprogram
Droppstopp


Tefal Total Pro Express GV9060E0

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Tefal Total Pro Express GV9060E0

[afp id=’3816′.

 

Tefal Total Pro Express GV9060E0 har provats och recenserat av Råd & Rön i ett stort test av olika strykjärn. Experterna från Råd & Rön tycker otroligt bra om den här modellen och ger den därför en topplacering i undersökningen.

Råd & Rön framhäver att det här strykjärnet har flera praktiska funktioner och skriver till exempel om dess Smart-teknik och höga prestanda.

Ångstation med högt tryck, skyddssystem och Smart-teknik 

När man köper Tefal Total Pro Express GV9060E0 får man en ångstation med högt tryck som tar väl hand om kläderna. Den här modellen har nämligen ett skyddssystem som omvandlar smutsiga vattendroppar till ånga för att förebygga uppkomsten av fläckar på tyget. Modellen har dessutom en kalkuppsamlare som gör det enkelt att få bort kalk från strykjärnet.

Det här strykjärnet är även utrustat med en Smart-teknik som innebär att det har tre optimala kombinationer av värme och ånga. Dessa inställningar gör att man enkelt kan anpassa temperaturen och ångmängden till alla material genom att helt enkelt trycka på en knapp.

Tefal Total Pro Express GV9060E0 har en effekt på 2200 Watt, en konstant ångmängd på 120 gram per minut samt en ångpuff på upp till 470 gram per minut. Man kan använda ångpuffen för att göra det enklare att få bort oönskade veck och skrynklor från kläderna.

Tidsbesparande modell med kalkskydd

Tefal Total Pro Express GV9060E0 är utrustad med en högtryckskokare och kan därför beskrivas som ett tidsbesparande strykjärn. Det höga trycket gör nämligen att ångan tränger in i tyget bättre, vilket underlättar när man stryker envisa veck och mer besvärliga material.

Den här modellen har även en praktisk och effektiv kalkskyddslösning. Detta system består av en kalkuppsamlare som avlägsnar kalk från kokaren utan några problem. Kalkskyddssystemet bevarar på så vis den höga prestandan och gör att strykjärnet håller längre.

Rymlig vattenbehållare och automatisk avstängning

Tefal Total Pro Express GV9060E0 har en stor vattenbehållare med en kapacitet på 1,6 liter. Med den här modellen behöver man därför inte fylla på vattenbehållaren särskilt ofta.

Strykjärnet har dessutom en automatisk avstängningsfunktion som gör att man inte behöver oroa sig om man råkar lämna det igång. Den här funktionen stänger nämligen av strykjärnet automatiskt efter en viss tid om man skulle glömma bort att stänga av det manuellt.

Fördelar medTefal Total Pro Express GV9060E0: 
Effekt på 2 200 Watt
Vattenbehållaremed en kapacitet på upp till 1,6 liter
Ångpuff på upp till 470 gram per minut
Smart-teknik
Automatisk avstängning
Kalkskyddslösning
Tidsbesparande modell

Här kan du se en presentationsvideo från Tefal där de presenterar modellen Tefal Total Pro Express GV9060E0:


Philips GC4522/00 Azur Performer Plus

 Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk

Philips GC4522-00 Azur Performer Plus

 

.
Då danska konsumentmagasinet Tænk i augusti 2016 testade hela 31 olika ångstrykjärn blev Philips GC4522/00 Azur Perfomer Plus det strykjärnet som samlade flest poäng i värderingen och kröntes därför till ”Bäst i Test”. Prismässigt befinner sig denna modell i mittfältet, så du får dessutom mycket strykjärn för pengarna.

En av de saker som speciellt imponerade testpanelen hos Tænk är strykjärnets hållbarhet, inte minst själva stryksulan, som får toppbetyg i testet. Hållbarheten beror på att Philips har valt att integrera titaniumoxid som sulans metall. Denna reptåliga enhet är viktig, eftersom en perfekt strykning förutsätter en helt slät stryksula.

Snabb starttid och användarvänliga funktioner

Philips GC4522/00 Azur Perfomer Plus når upp till höga betyg när det gäller starttiden, speciellt tiden det tar för ångfunktionen att vara färdig är exceptionellt snabb och få absolut toppbetyg. Modellen är även relativt snabb att kyla ner igen, när strömmen stängs av. Det finns naturligtvis fördelar rent säkerhetsmässigt med detta, speciellt om det finns små barn hemma.

Detta ångstrykjärn har dessutom en rad inbyggda säkerhetsfunktioner. Värmen stängs av efter 30 sekunder om strykjärnet står stilla i strykpositionen, eller bara står på sidan, oanvänd. Ställer du strykjärnet korrekt på ”hälen”, stängs det också av automatiskt, men först efter 8 minuter.

Modellen får även toppbetyg för dess vattenbehållare, som både är enkel att fylla och tömma, och som gör det lätt att övervaka vattennivån under själva strykningen.

Modellen belönas också med toppbetyg för dess automatiska avkalkningsfunktioner, som motverkar kalkavlagringar på både stryksulan och internt i systemet.

Fördelar med Philips GC4522/00 Azur Performer Plus:
Testvinnare, trots lågt pris
Lång hållbarhet. – Belagt med titaniumoxid
Snabb starttid bå både värme och ånga
Kyls ned snabbt
Användarvänlig vattenbehållare
Automatisk avkalkningssystem

Här kan du se en liten produktvideo från Philips:


Morphy Richards Redefine VapoCare

✅ 3 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
✅ 74 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk

Morphy Richards Redefine VapoCare

 

.
Morphy Richards Redefine VapoCare har genomgått tester hos både den framstående testsajten Trustedreviews.com och hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk, som behandlar allt för hem och trädgård.

Morphy Richards Redefine VapoCare klarar sig riktigt bra i båda granskningarna och experterna är mycket imponerade över modellens många goda egenskaper. Det här strykjärnet får därför fina betyg i den bättre änden av skalan.

Intressant designMorphy Richards Redefine VapoCare strygejern

Morphy Richards Redefine VapoCare ser inte riktigt ut som andra strykjärn, och om man vill ha en modell som verkligen står ut med ett toppmodernt och nästan futuristiskt utseende är Morphy Richards Redefine VapoCare ett bra alternativ.

Experterna lyfter också fram just designen och det unika utseendet som ett plus, men Morphy Richards Redefine VapoCare sticker ut på många andra sätt också. Modellen har bland annat ett annorlunda sätt att använda sig av vatten/ånga för att släta ut skrynklor på kläderna.

Morphy Richards Redefine VapoCare använder sig nämligen inte av direkt ånga. Modellen sprayar istället lite vatten som en dimma på kläderna, och när man sedan för strykjärnet över vattendimman blir den till ånga av värmen från stryksulan.

Bra översikt

Morphy Richards Redefine VapoCare har en stryksula av massivt glas, vilket innebär att även denna del av utseendet är annorlunda. Experterna förklarar att den här sulan är hållbar och fungerar bra när man ska räta till skrynklor i tyget.

Utformningen ger dessutom en bättre översikt när man stryker, i och med att man nu kan se skrynklorna som man ska stryka bort.

Förutom att Morphy Richards Redefine VapoCare är bra på att räta ut skrynklor och ojämnheter är modellen även bekväm att hålla i. Handtaget är vadderat, vilket gör det möjligt att använda strykjärnet under längre stunder, och modellen är även mycket lätt och därmed enklare att föra runt.

Vattentank på 600 ml

Morphy Richards Redefine VapoCare kan användas länge innan man måste fylla på vatten. Modellen har nämligen en stor vattentank som rymmer 600 ml, och enligt tillverkaren handlar det om två timmars kontinuerlig användning.

Om man däremot blir klar med strykningen tidigare och sedan glömmer bort att stänga av strykjärnet har Morphy Richards Redefine VapoCare en automatisk avstängningsfunktion, vilken träder i kraft efter 10 minuter om modellen inte används.

Fördelar med Morphy Richards Redefine VapoCare:
Unik design
Använder vattenspray istället för ånga
Effektiv stryksula i glas
Glas-stryksulan ger en bättre överblick
Lätt modell med vadderat handtag
Vattentank på 600 ml
Automatisk avstängningsfunktion

Här kan du se en presentationsvideo för strykjärnet från Morphy Richards:


Tefal GV8962E0 Pro Express Control

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Tefal GV8962E0 Pro Express Control

.
Tefal GV8962E0 Pro Express Control har varit med i det danska konsumentrådet Tænks stora test av strykjärn. Där provade Tænk totalt 40 produkter – både ångstrykjärn och hela ångstationer.

De danska experterna är förtjusta i Tefal GV8962E0 Pro Express Control, som faktiskt presterar så bra i undersökningen att modellen får en fin topplacering hos Tænk.

Hel ångstationTefal GV8962E0 Pro Express Control strygejern

Med Tefal GV8962E0 Pro Express Control får man en hel ångstation som består av både ett ångstrykjärn och en separat vattentank. En vattenstation som Tefal GV8962E0 Pro Express Control är en fördel eftersom att man med en separat vattentank får en större vattenkapacitet, och man kan även fylla på vatten mitt i strykningen.

Vattenbehållaren hos Tefal GV8962E0 Pro Express Control har en kapacitet på hela 1600 ml, vilket ger en pålitlig tillgång till vatten. Tefal GV8962E0 Pro Express Control är dessutom ett effektivt strykjärn som är gjort för att räta ut även envisa skrynklor och veck i kläderna.

Högt ångtryck

Att Tefal GV8962E0 Pro Express Control är så effektiv beror på att modellen kan uppnå ett mycket högt ångtryck. Den har en konstant ångmängd på 120 gram/minut, men om man har bråttom eller ska stryka extra skrynkliga kläder kan man även använda en extra puff av ånga på 430 gram/minut.

En annan fördel med Tefal GV8962E0 Pro Express Control är att man inte bara kan använda modellen för att stryka kläder på strykbrädan.

Modellen har nämligen även en funktion som gör att man kan stryka vertikalt. Man kan alltså stryka kläderna när de hänger på en galge, vilket är särskilt fördelaktigt för skjortor och klänningar.

Många funktioner och inställningar

Tefal GV8962E0 Pro Express Control har tre olika inställningar för strykning av kläderna, vilket gör att man enkelt kan hitta det läge som passar bäst för det aktuella materialet.

Tefal GV8962E0 Pro Express Control är även en snabb modell som värms upp på bara två minuter. Om man sedan skulle glömma bort att stänga av strykjärnet efter användning har Tefal GV8962E0 Pro Express Control dessutom en säkerhetsfunktion som automatiskt stänger av modellen om den inte används på en stund.

Tefal GV8962E0 Pro Express Control är designad för att sköta sig själv och därför har modellen även ett automatiskt avkalkningsprogram, som håller ångstationen kalkfri, samt ett självrengöringsprogram som gör den manuella rengöringen helt överflödig. Båda dessa program säkerställer även att Tefal GV8962E0 Pro Express Control får en längre livslängd.

Fördelar med Tefal GV8962E0 Pro Express Control:
Hel ångstation med separat vattentank
Vattentank med en kapacitet på 1600 ml
Möjlighet till extra ångpuff
Kan användas för vertikal strykning
Värms upp på 2 minuter
Automatisk avstängningsfunktion
Avkalknings- och självrengöringsprogram

Här kan du se Tefals egna introduktionsvideo för strykjärnet: 


Philips GC4527

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Philips GC4527

 

.
Philips GC4527 har granskats av Råd & Rön i ett test där experterna provade och recenserade flera strykjärn från olika märken och prisklasser.

Experterna från Råd & Rön tycker väldigt bra om Philips GC4527 och framhäver att det här är ett effektivt och användarvänligt strykjärn. I slutändan utser de därför Philips GC4527 till testvinnare i undersökningen.

Kraftfullt strykjärn med effektivt ångtryck och automatisk ångjustering

När man köper Philips GC4527 får man ett kraftfullt och effektivt ångstrykjärn som värmer upp snabbt. Strykjärnet har en effekt på 2400 Watt och en rymlig vattentank på 300 ml. Modellen har dessutom en två meter lång sladd som underlättar strykningen eftersom att den når ganska långt.

Philips GC4527 har även ett effektivt ångtryck och en automatisk ångjustering. Strykjärnet har ett konstant ångutsläpp på upp till 45 gram per minut som effektivt tar bort veck. Detta ångtryck gör nämligen att ångan tränger ner djupare i vecken och skapar en mer långvarig mjuk känsla i tyget.

Tack vare den automatiska ångjusteringen får man dessutom rätt mängd ånga oavsett vad för kläder man stryker. Det här strykjärnet väljer nämligen automatiskt rätt ångmängd baserat på vilken stryktemperatur man har ställt in.

T-ionicGlide och inbyggd kalkbehållare 

Stryksulan på Philips GC4527 kallas för T-ionicGlide. Denna sula är väldigt reptålig och har en optimal glidförmåga. Vikten på strykjärnet är dessutom optimerad för att det ska vara enkelt att stryka alla typer av plagg.

Philips GC4527 har även en inbyggd kalkbehållare som samlar upp kalk när man stryker. Detta är en självrengörande process som sköljer ut kalken ur strykjärnet och gör att prestandan bevaras längre.

Det här strykjärnet har dessutom en snabb avkalkningsfunktion som avlägsnar kalkpartiklar från stryksulan med jämna mellanrum.

Ångpuff på 220 gram och automatisk avstängning

Philips GC4527 har en ångpuff på upp till 220 gram. Denna ökar effekten hos strykjärnet och gör det lättare att släta ut mer tjuriga veck och skrynklor.

Sist men inte minst har Philips GC4527 en automatisk avstängningsfunktion. Tack vare denna funktion behöver man inte oroa sig för om man kom ihåg att stänga av strykjärnet eller inte. Den här modellen stängs nämligen av automatiskt om man lämnar den igång. Strykjärnet stängs av efter 30 sekunder om det står på stryksulan och efter 8 minuter om det står på hälstödet.

Fördelar medPhilips GC4527:
Ångstrykjärn med en ångpuff på upp till 220 gram
Effekt på 2 400 Watt
Konstant ångmängd på 45 gram per minut
Automatisk avstängning
Inbyggd kalkbehållare
Automatisk ångjustering
Snabb avkalkningsfunktion


Bosch TDA70EASY

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch TDA70EASY

.
Bosch TDA70EASY har granskats av Råd & Rön i ett omfattande test av flera olika strykjärn. De svenska experterna tycker riktigt bra om den här modellen och ger den därför toppbetyg i undersökningen.

Experterna från Råd & Rön tycker bäst om att Bosch TDA70EASY är lätt och användarvänlig samt att man inte behöver ställa in temperaturen. De skriver även att det är bra att strykjärnet stänger av automatiskt om man råkar lämna det igång.

Effektiv modell med CeraniumGlissée och SensorSecure

Bosch TDA70EASY är ett effektivt ångstrykjärn med en ångpuff på 200 gram samt en konstant ångmängd på upp till 45 gram per minut. Eftersom att detta är bättre än hos många andra modeller på marknaden fungerar det här strykjärnet även för mer besvärliga uppgifter. Den här modellen har dessutom en effekt på 2400 Watt som gör det lättare för strykjärnet att släta ut tjuriga veck.

Den här modellen har en speciell stryksula med en trefasdesign som fördelar ångan perfekt och ger ett optimalt glid. Denna sula kallas för CeraniumGlissée och tar hand om både torkning, fuktning och utslätning.

Bosch TDA70EASY har även en funktion som heter SensorSecure. Denna funktion ser till att strykjärnet stängs av automatiskt när det inte används.

Flera praktiska funktioner

Bosch TDA70EASY har flera praktiska funktioner som ser till att strykjärnet fungerar så bra och enkelt som möjligt.

Funktionen TempOK gör det till exempel enkelt att välja rätt temperatur. Olika material kräver olika temperaturer, och tack vare TempOK finns det en indikator som visar när strykjärnet har uppnått rätt värme. Indikatorn blinkar under uppvärmningen för att sedan lysa med ett fast sken när man kan börja stryka.

Bosch TDA70EASY har även en funktion som kallas för i-Temp. Med denna funktion får man en perfekt kombination av värme och ånga för alla slags material. Eftersom att den här funktionen kan användas på alla material behöver man därmed inte ändra några inställningar.

Droppstopp och antikalksystem

Bosch TDA70EASY har en inbyggd droppstopp-funktion som motverkar vattendroppar. Man slipper därmed oroa sig för fläckar och märken som kan uppstå när det droppar vatten på kläderna.

Den här modellen har dessutom ett antikalksystem som förhindrar uppbyggnaden av kalk i strykjärnet. Detta gör att strykjärnet håller längre och underlättar även underhållet av modellen.

Sist men inte minst har Bosch TDA70EASY en 2,5 meter lång sladd som gör att man inte behöver stå precis bredvid ett eluttag när man stryker. Vattenbehållaren i det här strykjärnet har en kapacitet på 400 ml.

Fördelar medBosch TDA70EASY:
Ångstrykjärn med en ångpuff på upp till200gram
Effekt på 2 400 Watt
Antikalksystem
SensorSecure
Utrustad medi-Temp ochTempOK
Speciell stryksula med trefasdesign
Droppstopp


Philips GC9622

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Philips GC9622

 

.
Konsumentorganisationen Råd & Rön har granskat modellen Philips GC9622 i ett omfattande test av strykjärn från olika märken och prisklasser.

Experterna från Råd & Röd tycker framförallt bra om att den här modellen har flera praktiska funktioner. De nämner till exempel strykjärnets OptimalTEMP-teknik och avkalkningsfunktion. Philips GC9622 får därför även en topplacering i undersökningen.

OptimalTEMP-teknik och automatisk avstängning 

Philips GC9622 har en effekt på 2400 Watt och blir därför varm snabbt när man vill använda strykjärnet. Modellen har ett konstant ångutsläpp på 125 gram per minut och kan även ge ifrån sig en ångpuff på upp till 450 gram per minut. Det här strykjärnet klarar därför av mer besvärliga uppgifter.

Den här modellen är dessutom utrustad med tekniken OptimalTEMP. Tack vare den här tekniken kan man stryka alla typer av tyger utan att behöva justera temperaturen. OptimalTEMP-tekniken ser nämligen till att stryksulan håller rätt temperatur samt att den levererar en konstant och kraftfull ånga.

Philips GC9622 stänger av automatiskt om man skulle glömma bort att stänga av strykjärnet manuellt. Tack vare detta behöver man inte bli orolig om man kommer på att man råkade lämna strykjärnet igång.

Energisnål modell med avkalkningsfunktion

Philips GC9622 är ett energibesparande strykjärn med ett ECO-läge som begränsar mängden ånga. Med detta läge kan man spara energi utan att försämra resultatet av strykningen.

Om man vill släta ut kläderna fortare finns det även ett turboläge som ökar ångmängden och gör att hela processen går snabbare.

Philips GC9622 har även en avkalkningsfunktion som kallas för Easy De-Calc Plus. Denna funktion förlänger produktens livslängd genom att göra det enkelt att få bort kalkavlagringar från strykjärnet. Den här modellen ger dessutom ifrån sig en ljus- och ljudsignal som påminner användaren när det är dags att rengöra strykjärnet.

Användarvänligt strykjärn som använder kranvatten

Det här är ett användarvänligt strykjärn som är bekvämt att använda. Det väger nämligen inte särskilt mycket och är därmed lätt att hantera. Den låga vikten bidrar även till att strykjärnet glider lättare över kläderna som ska slätas ut.

Vattenbehållaren i Philips GC9622 kan dessutom fyllas med vatten direkt från kranen. Det är därför enkelt att fylla på strykjärnet om vattnet tar slut när man står och stryker. Vattenbehållaren på den här modellen är löstagbar och har en kapacitet på 1,8 liter.

Fördelar medPhilips GC9622: 
Effekt på 2 400 Watt
Löstagbar vattenbehållare som rymmerupp till 1,8 liter
Ångpuff på upp till450 gram per minut
OptimalTEMP-teknik
Med ECO-läge och turboläge
Avkalkningsfunktion
Automatisk avstängning

Här kan du se en presentationsvideo från Philips där de visar upp Philips GC9622: 

Läs också: Barncykel test-översikt: De bästa barncyklarna


Strykjärn Test – Dessa källor har vi använt i artikeln

Under artikelns gång hänvisar vi till olika officiella testresultat, och du kan se en kort översikt över källorna här.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges största konsumentmagasinet Råd & Rön har testat en lång rad strykjärn. Här har man valt att gå djupare med strykjärnstestet. Därför placerades nytillkomna strykjärn på listan utifrån de poäng varje enskild modell presterade, efter att ha det genomgått ett eget individuellt test. I skrivande stund finns det således hela 39 styck strykjärn som konkurrerar om de bästa betyget, och vi nöjde oss naturligtvis i denna genomgång endast med de modellerna som hamnat längst upp.

Du lan se det samlade testet här. För att läsa testet måste du dock ha ett abonnemang och/eller inloggning. Har du detta, får du tillgång till en interaktiv tabell, där de olika modellerna rangordnas och sorteras efter fabrikat, pris och andra parametrar du önskar jämföra. Klicka även på varje enskild produkt, om du vill se dess överskådliga betygssättning samt en förklaring av varje testad parameter.

Tænk.dk 🇩🇰
Tænk är Danmarks mest kända konsumentmagasinet, och deras täta relationer till danska konsumentmyndigheten Forbrugerstyrelsen ökar naturligtvis förtroendet för dem. Tænk har blivit erkända som en opartisk källa för konsumentupplysning och tester, och är mycket citerade i både medier och hos producenter. Här i artikeln har vi bl.a. gått igenom Tænk:s test från 2016, där hela 31 strykjärn testades. Har du abonnemang där, kan du läsa testet i sin helhet här. Annars kan du välja att köpa tillgång till något specifikt strykjärnstest, för något mindre belopp.

Testet av strykjärnen är presenterat i en interaktiv tabell, där du har möjlighet att sortera och jämföra produkterna, efter valda kriterier som pris, betyg, producent m.m. Genom att klicka in på varje enskild produkt kan du se betyget för var och en av de testade områden. Tænk skriver för övrigt en kort summering av värderingen för varje produkt.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både information och bedömningar av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.co.uk genomför nya tester lite eftersom och bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har Goodhousekeeping.co.uk provat ett strykjärn från Morphy Richards. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Good Housekeeping bedömer och informerar produkter för att underlätta för konsumenterna. Vi har använt oss av deras test av Russell Hobbs 25090 One Temperature för att lära oss mer om produkten.

Testet uppdaterades den: 18. Juni, 2018
Läs hela testet av Russell Hobbs 25090 One Temperature här

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com är en internationell sajt, med huvudkontor i England, som genomför många olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat ett strykjärn från Morphy Richards. Klicka på den här länken för att läsa mer.

TrustedReviews.com testar, undersäker och bedömer hemelektronikprodukter för att underlätta för konsumenterna. Vi har läst deras test av Russell Hobbs 25090 One Temperature för att ta reda på mer om strykjärnet. 

Testet uppdaterades den: 10. Mars, 2019
Läs hela testet här

Recensioner på nätet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ett par av de mest intressanta produkterna vi har valt att titta närmare på är antingen så nya, eller så speciella att de ännu inte hittat vägen till de mer mainstream konsumentmagasinen. Detta betyder naturligtvis inte att vi inte har kunnat hitta recensioner och tester av dessa på andra ställen. Således har vi även läst konsumenternas egna upplevelser av dessa produkter i praktiken, som ju trots allt är en bra sak att titta på när man ska välja strykjärn.

Amazon

Amazon är en internationell handelssajt där konsumenter bland annat kan recensera produkter de har använt. Vi har använt konsumentbetyg och recensioner från Amazon.de och Amazon.co.uk för att lära oss mer om produkterna.
Läs recensionerna av Russell Hobbs 25090 One Temperature här
Läs recensionerna av Philips Azur Elite GC5034 här
Läs recensionerna av Philips Azur GC4909 här

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta