Skaftdammsugare - Här är våra favorit handdammsugare

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: augusti 29, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Skaftdammsugare - Här är våra favorit handdammsugare

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Damm är mer än bara en olägenhet – de mikroskopiska partiklarna dammet består av kan utlösa allergier, orsaka obehag och i värsta fall andningsproblem. Det är viktigt att hålla det rent i hemmet, men traditionell sopning eller torkning är ofta inte tillräckligt. Dessa metoder förflyttar bara dammet, vilket skapar en ond cirkel av en ständig kamp mot dammet.

Vad ska man då göra? Svaret är enkelt: investera i en handdammsugare! Den här artikeln kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta handdammsugaren för dina behov, med hänsyn till de viktigaste faktorerna för att kunna erbjuda dig en rad högkvalitativa produkter.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 6 bästa skaftdammsugare i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda skaftdammsugare

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper skaftdammsugare

 • Effekt

  Effekten, som för handdammsugare ofta mäts i luftwatt eller volt, är den drivande kraften för enhetens sugförmåga. Modeller med lägre effekt, på cirka 15-20 luftwatt eller upp till 10,8 volt, är lämpliga för enklare uppgifter som rengöring av tangentbord eller bilinredning. De något kraftfullare modellerna, med en effekt på cirka 20-40 luftwatt eller 12-20 volt, kan hantera mer krävande uppgifter. De kan till exempel även suga upp djurhår och tyngre smuts. Handdammsugare med hög effekt, på över 40 luftwatt eller 20 volt, är lämpliga för grovrengöring samt tyngre och djupt inrotad smuts.

 • Strömkälla

  Strömkällan avgör hur din dammsugare drivs. Sladdanslutna modeller har obegränsad drifttid och jämn effekt, men begränsad rörlighet då de konstant behöver vara anslutna till ett eluttag. Sladdlösa modeller, som drivs av batterier (vanligtvis litiumjon), erbjuder fri rörlighet men har begränsad batteritid. Den snabba utvecklingen inom batteritekniken ökar dock drifttiden och minskar laddningstiden, vilket gör att sladdlösa modeller märkbart börjar dominera marknaden.

 • Vikt, storlek och kapacitet

  En handdammsugares vikt, storlek och kapacitet är andra viktiga faktorer att ta hänsyn till. Kompakta och lätta modeller som väger under 1,4 kilogram är enkla att hantera, idealiska för snabbrengöring och mer praktiska att förvara. De tenderar dock att ha mindre dammkapacitet – vanligtvis mindre än 0,5 liter. Större modeller, med en vikt på 1,4-2,7 kilogram, har större dammkapacitet (över 0,5 liter) och stark sugkraft. De är dock svårare att manövrera och tar upp mer förvaringsutrymme. Fundera på vilka behov du har och vilka förhållanden som råder i ditt hushåll innan du bestämmer dig för en viss handdammsugare.

 • Pris

  De enklaste handdammsugarna kostar mellan 200 och 350 kronor. Dessa modeller har mindre effekt och lägre dammkapacitet. Mellanklassmodeller kostar mellan 350 och 700 kronor och erbjuder en balans mellan kraft, kapacitet och bekvämlighet. Avancerade modeller, som kostar från 700 kronor och uppåt, har toppmoderna funktioner som stark sugkraft, hög dammkapacitet, avancerade filtreringssystem och lång batteritid.

 • Användar- och expertrecensioner

  Experter analyserar dammsugarnas prestanda utifrån en rad olika aspekter och tar hänsyn till faktorer som sugkraft, ljudnivå, batteritid och övergripande värde. Användarrecensioner erbjuder dig däremot en uppfattning om dammsugarens långsiktiga tillförlitlighet och prestanda i praktiken. En handdammsugare som har fått höga betyg från både experter och användare är med andra ord alltid det säkraste valet.

arrow-more

Dyson V12 Absolute Detect Slim - kraftfull handdammsugare med utmärkande funktioner

Bästa premium-handdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5-stjärnig recension på Independent.co.uk
 • check 5-stjärnig recension på Expertreviews.co.uk
 • check 8,4 poäng av experterna på Rtings.com
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V12 Absolute Detect Slim:

 • Laser Slim Fluffy-rengöringshuvud
 • LCD-display med tre rengöringslägen
 • Lätt och smidig konstruktion

Konsumentmagasinets omdöme

Dyson V12 Absolute Detect Slim har en imponerande sugkraft, vilket gör den till en robust dammsugare som fungerar i många olika miljöer. Dess Laser Slim Fluffy-rengöringshuvud ser till att inga dammpartiklar missas, medan LCD-displayen hjälper till att övervaka allergener som rör sig genom ditt hem. Modellen erbjuder också en mängd olika lägen – från ett batterisparade till ett extra kraftfullt sådant. Dammsugarens kompakta och lätta struktur, i kombination med det stora utbudet av tillbehör och borstar samt det avtagbara skaftet, ger utmärkt anpassningsförmåga och räckvidd.

En mindre nackdel med Dyson V12 Absolute Detect Slim är dess mindre dammbehållare med relativt låg kapacitet. Med tanke på dammsugarens kompakta utformning skulle en större dammbehållare dock eventuellt kunna försämra designen och tillföra onödig vikt. Trots att den även är något dyrare jämfört med andra handdammsugare är modellens avancerade funktioner och övergripande prestanda enligt vår mening helt klart värda kostnaden. Sammantaget anser vi att Dyson V12 Absolute Detect Slim är ett utmärkt alternativ för mindre hushåll som letar efter en högkvalitativ handdammsugare.

Fördelar

 • Utmärkt sugkraft
 • Laser Slim Fluffy-rengöringshuvud för dammdetektering
 • LCD-display där man kan välja läge och övervaka partiklarna man suger upp
 • Lätt och kompakt konstruktion
 • Ett brett urval av tillbehör och borstar
 • Avtagbart skaft

Nackdelar

 • Dammbehållaren är relativt liten
 • Tillhör en högre prisklass

Dyson V12 Absolute Detect Slim är lätt som en fjäder och därmed otroligt smidig. Med sin manövrerbara och kompakta design kommer den att revolutionera din städning. Dammsugaren är det perfekta valet för stadsbor som bor i mindre hushåll, eller för de som önskar minimal fysisk ansträngning utan att kompromissa med rengöringseffekten.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Typ: Skaft/handdammsugare
 • Motor: 12V Detect Slim
 • Sugkraft: 150 AW
 • Dammbehållarens kapacitet: 0,38 l
 • Batteritid: Cirka 60 min
 • Storlek: 25,1 x 24,8 x 124,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg

Rengöringstillbehör som har revolutionerat dammsugningen
Rengöringshuvudet Laser Slim Fluffy har inneburit stor utveckling inom dammsugartekniken. Istället för att enbart förlita sig på uppskattningar använder denna utrustning en exakt riktad, grön laser för att avslöja dolt damm. Detta gör Dysone Detect Slim till en av marknadens mest innovativa dammsugare. För att illustrera dess effekt kan du tänka dig att du rengör ett till synes rent trägolv – lasern kommer då att avslöja även de finaste dammpartiklarna som annars skulle ha förbisetts.

Partikelmonitor och tre rengöringslägen
Dyson V12 är utrustad med en LCD-skärm som gör det möjligt för användare att växla mellan tre olika rengöringslägen. De olika lägena justerar inte bara sugkraften utan även batteritiden, vilket skapar en mer anpassad rengöring än vad konkurrenterna kan erbjuda. De tre olika lägena är Eco, Med och Boost. Med Eco sparar du batteritid, medan Med är ett automatiskt läge som förlitar sig på interna sensorer för att bestämma sugkraft och batteriförbrukning; Boost tar sugkraften till högsta effekt. Displayen kan också användas för att övervaka vilken typ av partiklar du suger upp, vilket inte bara är intressant att se, utan också mycket användbart när det gäller ansamling av till exempel allergener.

Lätt, mångsidig och smidig
Dyson V12 väger bara 2,2 kilogram, vilket är imponerande för handdammsugare av den här typen. Det är en av de lättaste modellerna på marknaden idag och erbjuder imponerande manövrerbarhet. Modellen är till exempel mycket praktisk att använda vid rengöring av trappor eller höga hörn, där en mer skrymmande modell hade varit otymplig. Dyson är dessutom en mångsidig tillverkare då de erbjuder ett brett urval av borstar, rengöringsmedel och tillbehör för olika ytor och förhållanden. Skaftet på dammsugaren är avtagbar, vilket snabbt förvandlar den till en riktig handhållen modell. Sammantaget gör mångsidigheten hos Dyson V12 att du kan täcka de flesta av dina städbehov utan att den någonsin tar upp för mycket utrymme.

Vad säger experter och användare om Dyson V12 Absolute Detect Slim?

Experternas omdömen för Dyson V12 är till stor del positiva. Det är många som rekommenderar modellen för dess avancerade funktioner samt utmärkta sugkraft och manövrerbarhet. Experterna på Independent beskriver modellen som ”den mest kraftfulla dammsugaren vi provat”, medan Expertreviews.com kallar den “en helt lysande dammsugare”. Experterna menar även att på- och av-brytaren är bättre än en traditionell knapp eftersom den är mer användarvänlig. Vidare berömmer de produkten för dess förmåga att suga upp hår. Användarrecensionerna är lika positiva och lovordar Dyson V12 bland annat för den starka sugkraften och lätta konstruktionen samt Laser Slim Fluffy-tillbehöret. De överlag nöjda användarna har gett modellen höga betyg och lämnat omdömen som bland annat lyder: “Skrämmande bra”, “Jag kan inte sluta dammsuga” och “Livsförändrande dammsugare”.

Mer om Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Typ: Skaft/handdammsugare
 • Motor: 12V Detect Slim
 • Sugkraft: 150 AW
 • Dammbehållarens kapacitet: 0,38 l
 • Batteritid: Cirka 60 min
 • Storlek: 25,1 x 24,8 x 124,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg

Bissell 2278N - prisvärd handdammsugare för rengöring av djurhår

Bästa handdammsugare mot djurhår

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ”Bästa handdammsugare överlag" enligt Reviewed
 • check ”Bästa valet” enligt techgearlab.com
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon baserat på över 30 000 recensioner

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bissell 2278N:

 • Motoriserat borstverktyg
 • Batteri på 14,4 volt med förlängd drifttid
 • Trippelt filtreringssystem

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Bissell 2278N är ett värdefullt verktyg i kampen mot djurhår och damm tack vare de användbara tillbehören och det mycket effektiva trippelfiltreringssystemet. Den lovvärda batteritiden säkerställer långvariga och oavbrutna rengöringssessioner, medan dammbehållaren med generös kapacitet minimerar tömningsfrekvensen under drift. Trots att vissa borstar har visat sig vara något svåra att rengöra, kompenserar den totala effektiviteten hos denna dammsugare för detta mindre besvär. Medan dess storlek kan vara något skrymmande för vissa, är den aspekten en avvägning för dess imponerande prestanda med hushållsspecifika uppgifter. Sammantaget anser vi att Bissell 2278N är ett utmärkt alternativ för husdjursägare som söker en effektiv enhet för att upprätthålla en ren och allergenfri inomhusmiljö.

Fördelar

 • Mycket användbara tillbehör
 • Mycket effektiv mot djurhår
 • Trippelt filtreringssystem som är effektivt mot allergener
 • Utmärkt batteritid
 • Dammbehållare med hög kapacitet

Nackdelar

 • Några borstar är svåra att rengöra
 • Något skrymmande konstruktion

Bissell 2278N är utrustad med ett motoriserat borstverktyg som är särskilt utformat för att effektivt avlägsna besvärligt djurhår. Detta utmärker modellen som det bästa alternativet för husdjursägare som letar efter en pålitlig lösning för att hålla sina bostäder rena och fria från smuts orsakat av husdjur.

Recension: En detaljerad recension av Bissell 2278N

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 14,4 V/80 W
 • Sugkraft: -
 • Dammbehållarens kapacitet: 0.65 l
 • Batteritid: Cirka 17-19 minuter
 • Storlek: 14,3 × 19,7 × 43,8 cm
 • Vikt: 1,36 kg

Tillbehör utformade för borttagning av djurhår och smuts
Det motoriserade borstverktyget är bara ett av de tillbehör som tillhandahålls av Bissells 2278N-modell, men det är verkligen det som skiljer modellen från konkurrenterna. I kombination med den relativt effektiva sugkraften tar den motoriserade borsten snabbt bort envisa smutsfläckar och trassligt djurhår. Granskningar har visat att den tar bort katthår med klädselfästet i en enda användning, vilket gör att den rankas som en av de bästa handdammsugarna för djurhår.

Imponerande batteritid för intensiv rengöring
Litiumjonbatteriet på 14,4 volt ger dammsugaren gott om kapacitet för att kunna arbeta länge och effektivt. Denna handdammsugare har i granskningar visat sig vara den modell som har en av de bästa batteritiderna – upp till 19 minuters konstant drifttid! Detta innebär att du kan städa mer, under längre perioder, utan att behöva oroa dig för att dammsugaren ska stängas av mitt i rengöringen. Förlängd batteritid är särskilt användbart för dem med intensiva rengöringsbehov, till exempel de som har flera husdjur.

Trippla filter för damm- och allergenfria hem 
Det trippla filtersystemet i Bissell 2278N säkerställer en grundlig rengöringsprocess och fångar upp fler fina partiklar än många andra handdammsugare på marknaden. Denna funktion spelar en viktig roll för att skapa en hälsosammare och renare inomhusmiljö. Den förbättrade filtreringen innebär dessutom att dammbehållaren kan ta upp mer smuts, damm och hår innan den behöver rengöras, vilket minskar antalet turer till soptunnan. Du kan med andra ord fokusera på din rengöring istället för att konstant behöva tömma dammbehållaren.

Vad säger experter och användare om Bissell 2278N?

Många experter rankar denna handdammsugare högt tack vare dess prestanda för att hantera hår och mjäll från husdjur. Modellen erbjuder egentligen inte några utmärkande funktioner, men överträffar nästan alla konkurrenter, samtidigt som den kommer till ett relativt överkomligt pris. Experter på Reviewed kallar modellen för “en handdammsugare som får jobbet gjort”, medan de på techgearlab.com menar att det är en av de bästa i sin prisklass. Med över 30 000 recensioner på Amazon har handdammsugaren fått ett betyg på 4,6/5 stjärnor. Användarna berömmer modellen för dess utmärkta hantering av djurhår och övergripande prestanda, samtidigt som de menar att den är prisvärd.

Mer om Bissell 2278N

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 14,4 V/80 W
 • Sugkraft: -
 • Dammbehållarens kapacitet: 0.65 l
 • Batteritid: Cirka 17-19 minuter
 • Storlek: 14,3 × 19,7 × 43,8 cm
 • Vikt: 1,36 kg

Shark CH950EUT - handdammsugare för torr smuts med rymlig dammbehållare

Bästa handdammsugare för snabb rengöring

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5-stjärnig recension på Independent.co.uk
 • check 4,5-stjärnig recension på Realhomes.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Shark CH950EUT:

 • Utmärkt sugkraft
 • Dammbehållare med relativt stor kapacitet
 • Tre tillbehör ingår

Konsumentmagasinets omdöme

En av de viktigaste egenskaperna hos Shark CH950EUT är den starka sugkraften som har visat sig vara effektiv mot djurhår och torrt smuts. Med de tre medföljande tillbehören säkerställer enheten mångsidig rengöring, medan den lätta och bärbara utformningen främjar enkel hantering och möjliggör en mängd olika tillämpningar – från rengöring runt bilsäten till skrubbning av hår från möbler och mattor.

En mindre nackdel med Shark CH950EUT är den något kortare batteritiden som användare med krävande rengöringsbehov kan uppleva som otillräcklig. Den är emellertid tillräckligt kraftfull för att slutföra de flesta uppgifter under den aktuella tiden. Sammantaget anser vi att Shark CH950EUT är ett utmärkt alternativ för husdjursägare som söker ett anpassat, användarvänligt och kraftfullt rengöringsverktyg.

Fördelar

 • Utmärkt sugkraft
 • Mycket effektiv mot djurhår och torrt smuts
 • Levereras med tre tillbehör och en laddningsstation
 • Lätt och bärbar konstruktion
 • Enkelt och smidigt underhåll

Nackdelar

 • Något kort batteritid

Shark CH950EUT handdammsugare är utformad för att hantera päls från husdjur för att underlätta städningen för husdjursägare. Denna dammsugare är alltså ett utmärkt alternativ för dem med lurviga familjemedlemmar som ständigt måste städa för att hålla hemmet fritt från hår och mjäll.

Recension: En detaljerad recension av Shark CH950EUT

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 10,8 V/100 W
 • Sugkraft: -
 • Dammbehållarens kapacitet: 0.45 l
 • Batteritid: Cirka 10 min
 • Storlek: 10,85 × 9,52 × 52 cm
 • Vikt: 1,39 kg

Effektiv sugkraft för snabb och smidig rengöring
Med en motor på 10,8 volt är Shark CH950EUT en handdammsugare med relativt hög sugkraft. Du kan därmed förvänta dig snabb och grundlig rengöring när det gäller torrt smuts. Detta inkluderar djurhår, som är känt för att envist fastna på ömtåliga ytor. Dammsugaren kan även användas på bänkskivor och bord täckta av damm och grövre smuts. Enheten levereras med tre tillbehör: ett fogmunstycke för enkel åtkomst i trånga utrymmen, en dammborste för att dra till sig mer dammpartiklar och ett motoriserat borstverktyg som är utmärkt för smutsfläckar och, inte minst, djurhår.

Enkelt underhåll och rymlig dammbehållare för optimal användning
Shark CH950EUT har en dammbehållare som rymmer 0,45 liter, vilket är betydligt mer än de flesta andra handdammsugare med samma effekt och storlek. Den större behållaren minskar antalet avbrott för tömning av innehållet, vilket i sin tur leder till en mer effektiv och smidig rengöring. Dammbehållaren är dessutom mycket enkel att rengöra – du behöver bara skölja den och sedan låta den lufttorka.

Mångsidiga tillbehör för rengöring av torrt smuts
Shark CH950EUT levereras med tre praktiska tillbehör som ökar dess mångsidighet när det gäller att hantera olika rengöringsuppgifter. Eftersom det inte är särskilt vanligt med ytterligare tillbehör till handdammsugare, förbättrar detta faktum denna enhets användbarhet avsevärt. Från ett fogmunstycke för trånga utrymmen, till borstar för ömtåliga ytor – tillbehören som medföljer tillgodoser alla dina specifika rengöringsbehov.

Vad säger experter och användare om Shark CH950EUT?

Experter rekommenderar starkt denna modell och lovordar särskilt dess förmåga att avlägsna djurhår. Andra utmärkande kvaliteter som nämns är det snabba upptaget av damm och det enkla underhållet. Oberoende granskare har kallat modellen för den “bästa för snabb dammborttagning”, medan experterna på Realhomes.com hyllat dess “imponerande sugförmåga”. Även användarna är nöjda med denna handdammsugare som de menar har en fantastisk sugeffekt som avlägsnar hår utan problem. Andra lyfter fram hållbarheten och det faktum att enheten håller sig i optimalt skick även efter flera års användning.

Mer om Shark CH950EUT

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 10,8 V/100 W
 • Sugkraft: -
 • Dammbehållarens kapacitet: 0.45 l
 • Batteritid: Cirka 10 min
 • Storlek: 10,85 × 9,52 × 52 cm
 • Vikt: 1,39 kg

Eufy HomeVac H30 Infinity - lätt, användarvänlig handdammsugare med en mängd olika tillbehör

Mest anpassningsbara handdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Mest mångsidiga handdammsugare" enligt Good Housekeeping
 • check 8.7/10 poäng på Knowtechie.com
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Eufy HomeVac H30 Infinity:

 • Kombinerad dammsugare och mopp
 • Mycket lätt och kompakt konstruktion
 • Två driftlägen

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Eufy HomeVac H30 Infinity är en mångsidig dammsugare tack vare utbudet av användbara funktioner och tillbehör, däribland det avtagbara skaftet och moppfunktionen. Den kompakta och lätta konstruktionen, i kombination med en stark sugkraft och god batteritid, skapar en enkel och användarvänlig rengöringslösning som inte ger upp mitt i rengöringen.

Bekvämligheten med den enkla styrningen, bestående av endast två knappar, och den enkla monteringen av komponenterna, kompenserar för dammbehållarens mindre kapacitet. Dammbehållaren är dessutom mycket enkel att tömma. Sammantaget anser vi att denna HomeVac-modell är ett bra alternativ för dem som söker en mångsidig dammsugare med en balans mellan form, funktionalitet och användarvänlighet.

Fördelar

 • Många olika tillbehör, avtagbart skaft, moppfunktion
 • Mycket lätt och kompakt
 • Hyfsad sugkraft
 • Utmärkt batteritid
 • Smidig och enkel att använda (har endast två knappar vilket gör det enkelt att montera på och av komponenter)

Nackdelar

 • Mindre dammbehållare

Eufy HomeVac H30 Infinity har en unik kombinerad dammsugar- och moppkonstruktion, vilket gör den till ett mångsidigt städredskap. Tack vare denna funktionalitet lämpar sig Eufy HomeVac H30 Infinity utmärkt för upptagna husägare som letar efter ett mångsidigt rengöringsverktyg som kan användas på en mängd olika ytor.

Recension: En detaljerad recension av Eufy HomeVac H30 Infinity

Specifikationer

 • Typ: Skaft/handdammsugare
 • Motor: 14,4 V/200 W
 • Sugkraft: 80 AW
 • Dammbehållarens kapacitet: 0.25 l
 • Batteritid: Cirka 10 min i Max-läget och 20 min i Eco-läget
 • Storlek: 7,3 × 9 × 42,5 cm
 • Vikt: 808 g

Handdammsugare med allt i ett
Det som utmärker HomeVac H30 Infinity är dess kombinerade dammsugar- och moppfunktion. Denna integrerade rengöringslösning skiljer modellen åt från konkurrenterna genom att tillhandahålla en mängd olika lösningar, och därmed utgöra en mångsidig apparat som kan hantera flera typer av uppgifter. Moppfunktionen är nämligen bara ett av många alternativ som H30 erbjuder; den har även ett löstagbart skaft som kan omvandla enheten till en riktig handdammsugare, en mängd olika tillbehör lämpade för hårda golv, hår och fläckar samt ett fogmunstycke för svåråtkomliga områden. Sammantaget är den idealisk för dem som söker en allt-i-ett-lösning som inte kommer att fylla upp garderoben.

Kompakt och lätt för enkel användning och förvaring
HomeVac H30 Infinity väger endast drygt 800 gram, vilket är relativt lätt med tanke på att andra modeller med samma kraft väger minst ett kilogram. Med en drifttid på upp till 20 minuter i Eco Mode och en mängd olika applikationer är det ingen tvekan om att du kommer att använda dammsugaren ofta. Tack vare dess lätta vikt kommer den inte heller att belasta armarna, vilket gör den bekväm att använda och möjliggör enkel åtkomst även i svåråtkomliga utrymmen. Dessa egenskaper är avgörande för dem med begränsat förvaringsutrymme eller för dem som helt enkelt föredrar en mer hanterbar enhet.

Optimal energianvändning med två driftlägen
Med två driftlägen kan HomeVac H30 Infinity enkelt anpassas efter olika rengöringsbehov. Eco-läget sparar på batteriet när du bara behöver damma av lite snabbt eller suga upp spill, medan Max-läget aktiverar enhetens fulla effekt på 80 luftwatt. Detta kan vara användbart när du har mer omfattande rengöringsbehov. Tack vare den mångsidighet HomeVac H30 Infinity erbjuder kan du anpassa din rengöring vilket ger mer värde för pengarna.

Vad säger experter och användare om Eufy HomeVac H30 Infinity?

Experterna från Good Housekeeping menar att HomeVac H30 Infinity “med sina många tillbehör verkligen är ett utmärkt rengöringsverktyg för hela hemmet”. Vidare gav de modellen utmärkelsen “Mest mångsidiga handdammsugare” och motiverade detta med den mycket goda sugförmågan och den otroligt kompakta designen som gör den enkel att förvara. Granskare från Knowtechie.com tyckte att HomeVac H30 Infinity var enkel att hantera, samtidigt som den erbjuder en mängd olika rengöringsalternativ med sin kombinerade design. De avslutade med att konstatera att det är handdammsugare som det varmt rekommenderar.
Användarna berömmer modellen för dess kraft, batteritid och praktiska tillbehör som de flesta har hittat en mängd olika användningsområden för. Många hyllar även dess byggkvalitet och hållbarhet, och påstår sig ha haft glädje av H30 Infinity i många år.

Mer om Eufy HomeVac H30 Infinity

Specifikationer

 • Typ: Skaft/handdammsugare
 • Motor: 14,4 V/200 W
 • Sugkraft: 80 AW
 • Dammbehållarens kapacitet: 0.25 l
 • Batteritid: Cirka 10 min i Max-läget och 20 min i Eco-läget
 • Storlek: 7,3 × 9 × 42,5 cm
 • Vikt: 808 g

Black & Decker DustBuster BHHV520BT - kraftfull dammsugare med praktiskt fogmunstycke

Bästa handdammsugare för rengöring av bilen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ”Bästa köp” enligt tidningen The Spruce som gav den 4,8/5 stjärnor i betyg
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Black & Decker DustBuster BHHV520BT:

 • Dammbehållare med hög kapacitet
 • Långt utdragbart fogmunstycke
 • Överlägsen motor på 20 volt

Konsumentmagasinets omdöme

Kort sagt anser vi att Black & Decker DustBuster är en utmärkt handdammsugare vars viktigaste funktioner är dess rymliga dammbehållare och imponerande motoreffekt som levererar stark sugkraft. Det utdragbara fogmunstycket och energisparläget, i kombination med Power Boost-funktionen, passar utmärkt för dem som letar efter en enkel och energieffektiv dammsugare. Den imponerande drifttiden ger dessutom möjlighet till oavbruten, intensiv städning. Vissa användare har svårt att hitta extra tillbehör och menar att dammsugaren bullrar något högre än nödvändigt. Med tanke på hur kraftfull modellen är samt de innovativa funktionerna som tillgodoser en mängd olika rengöringsuppgifter, anser vi dock att dessa punkter förefaller som mindre avvägningar. Enligt vår bedömning är DustBuster en utmärkt kandidat när det gäller handdammsugare, men du bör alltid ta hänsyn till dina specifika behov innan du bestämmer dig.

Fördelar

 • Utmärkt motor- och sugkraft
 • Uttagbart fogmunstycke
 • Två driftlägen: energisparläge och Power boost
 • Rymlig dammbehållare
 • Hyfsad batteritid

Nackdelar

 • Inga kompletterande tillbehör
 • Upplevs som något bullrig av vissa användare

Black & Decker DustBuster är utrustad med ett utdragbart fogmunstycke som gör det enklare att komma åt svåråtkomliga ställen. Denna genomtänkta funktion är särskilt fördelaktig för bilägare och de som ofta kämpar med besvärliga hörn och trånga utrymmen; den är också praktiskt för de som inte vill hantera en mängd otympliga tillbehör.

Recension: En detaljerad recension av Black & Decker DustBuster

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 20 V
 • Sugkraft: 35 AW
 • Dammbehållarens kapacitet: 0,7 l
 • Batteritid: Cirka 20 min i energisparläget
 • Storlek: 20,4 × 17,5 × 40,3 cm
 • Vikt: 1,08 kg

Kraftig behållare för krävande rengöring
När det gäller handdammsugare kan dammbehållarens kapacitet vara avgörande för användarupplevelsen. Med DustBuster får du en behållare som rymmer 0,7 liter, vilket avsevärt minskar tömningsfrekvensen jämfört med motsvarande modeller på marknaden. För upptagna hushåll med tunga städuppgifter, eller husdjursägare som behöver ta itu med stora mängder djurhår, kan denna funktion vara avgörande.

Unikt utdragbart munstycke för smidig åtkomst och enkel förvaring
Handdammsugare handlar om bekvämlighet och tillgänglighet. DustBuster utmärker sig med ett unikt, långt och infällbart fogmunstycke som gör det enkelt att rengöra trånga hörn och smala utrymmen. För bilägare eller hushåll med klädda möbler kan detta tillbehör underlätta rengöringen avsevärt. Eftersom verktyget går ut från munstycket och är en del av enheten behöver du inte heller oroa dig för att förvara några extra tillbehör som tar plats eller försvinner i förvaringsutrymmet.

Optimal energianvändning med två driftlägen
Motoreffekten är avgörande för alla dammsugare, och DustBuster är inget undantag. Med sin kraftfulla motor på 20 volt har DustBuster en stark sugkraft som står sig väl mot konkurrenterna. Trots att 35 luftwatt kanske inte verkar mycket i jämförelse med andra modeller i vår artikel, är det faktiskt relativt effektivt om man ser till de mindre, handhållna produkterna. I praktisk användning innebär detta effektivare rengöring, särskilt när det gäller envis smuts eller skräp, vilket ger högpresterande rengöring samtidigt som enheten förblir kompakt.

Vad säger experter och användare om Black & Decker DustBuster?

Experter från theSpruce.com har gett mycket beröm till Black & Decker DustBuster för sugkraften och dammbehållarens kapacitet. De skriver vidare att det är en elegant och effektiv handdammsugare som är bra för såväl städning av hemmet som bilen. De framhåller även det praktiska utdragbara munstycket och kommenterar dess användbarhet och enkla användning. Användarnas omdömen är också mycket positiva, och har tillsammans gett modellen 4,4/5 stjärnor i betyg på Amazon. De flesta kommentarer handlar om modellens fantastiska sugkraft och det praktiska, utdragbara munstycket. Några av de mindre positiva recensionerna kritiserar dammsugarens bullrighet, men dessa kommentarer är sällsynta och brukar trots negativt innehåll ha gett modellen över tre stjärnor.

Mer om Black & Decker DustBuster BHHV520BT

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 20 V
 • Sugkraft: 35 AW
 • Dammbehållarens kapacitet: 0,7 l
 • Batteritid: Cirka 20 min i energisparläget
 • Storlek: 20,4 × 17,5 × 40,3 cm
 • Vikt: 1,08 kg

Shark WV200EU - kompakt handdammsugare för snabb rengöring

Bästa kompakta handdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Trustreviews.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Realhomes.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon.se

Dagens bästa priser och erbjudanden på Shark WV200EU:

 • Laddningsstation med förvaring för tillbehör
 • Dubbel HEPA-filtrering
 • Tömning av dammbehållaren med bara ett klick

Konsumentmagasinets omdöme

Vi på Konsumentmagasinet anser att Shark WV200EU är ett utmärkt alternativ för dem som är i behov av en kompakt och lätt handdammsugare. Den har en bra sugkraft för sin storlek, en design som är enkel att förvara och ett robust dubbelfiltreringssystem, vilket gör den till en pålitlig hjälpreda för snabb och effektiv rengöring. Uppsättningen med tillbehör tillsammans med den praktiska laddningsstationen gör dessutom enheten ännu mer praktisk och sparar värdefullt förvaringsutrymme. Trots oro över batteritiden är det viktigt att beakta produktens energisparläge som balanserar rengöringsprestanda och batterianvändning, samt den kraft som den erbjuder i jämförelse med dess vikt och storlek. Sammantaget anser vi att Shark WV200EU är ett utmärkt alternativ för dem som prioriterar användarvänlighet och effektiv filtrering och som är i behov av en utrymmesbesparande enhet som erbjuder mer än bara grundläggande dammsugarfunktionalitet.

Fördelar

 • Ordentlig sugkraft för sin storlek
 • Liten, kompakt och lätt konstruktion
 • Enkel att både förvara och rengöra
 • Hyfsat urval av tillbehör
 • Laddningsstation med förvaring för tillbehör

Nackdelar

 • Batteritiden kunde ha varit bättre

Shark WV200EU är en snabb och effektiv handdammsugare vars storlek passar utmärkt i köksskåpet eller i garderoben. Detta gör den till ett utmärkt val för dem som inte har gott om förvaringsutrymme. Tömningen med endast ett klick kompenserar väl för den begränsade storleken då den möjliggör snabb och enkel rengöring av dammbehållaren.

Recension: En detaljerad recension av Shark WV200EU

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 10,8 V/115 W
 • Sugkraft: -
 • Dammbehållarens kapacitet: 0,1 l
 • Batteritid: Cirka 8 min i strömsparläget
 • Storlek: 22 × 9,5 × 38,5 cm
 • Vikt: 600 g (1,3 kg med laddningsstation)

Kraftig behållare för krävande rengöring
I de flesta hushåll är det ont om förvaringsplats och därför är laddningsstationen till WV200EU en utmärkt lösning för såväl själva enheten som dess tillbehör. Denna funktionalitet gör att produkten utmärker sig från konkurrenterna och tillför mervärde för dem som uppskattar organiserade utrymmen och tillgänglighet. Eftersom tillbehör ofta är besvärliga att förvara är dockorna på laddningsstationen en mycket smart lösning; där förvaras de prydligt i sina fack utan att vara i vägen eller med risk att försvinna. På så sätt har tillverkarna gett användarna alternativ och eliminerat besväret med krånglig förvaring.

Unikt utdragbart munstycke för smidig åtkomst och enkel förvaring
De flesta högkvalitativa dammsugare är utrustade med HEPA-filtrering, och det är viktigt – särskilt om man vill minska uppkomsten av allergener. HEPA står för “high efficiency particulate air” och är ett veckat, mekaniskt luftfilter som i teorin kan avlägsna 99,7 % av partiklar som damm, pollen och mögel. Shark WV200EU har dubbla HEPA-filter och utmärker sig därmed inom kategorin handdammsugare, som vanligtvis inte har förstklassig filtrering. Denna funktion erbjuder en anmärkningsvärd fördel för allergiker och astmatiker.

Optimal energianvändning med två driftlägen
Shark WV200EU är utformad för att effektivisera rengöringsprocessen med sin funktion för tömning av dammbehållaren med bara ett klick. Detta är mycket fördelaktigt för upptagna hushåll eller för de som föredrar minimal kontakt med damm och skräp, då det förbättrar användarupplevelsen utöver det förväntade. Modellen ger högpresterande rengöring samtidigt som den är kompakt. Tack vare den mindre storleken på dammbehållaren är enheten enkel att tömma, vilket effektivt motverkar dess eventuella nackdelar förknippade till dess storlek.

Vad säger experter och användare om Shark WV200EU?

Experter från både Trustedreviews.com och Realhomes.com rekommenderar Shark WV200EU starkt för dess kompakta och lätta design; dess kraftfulla sugförmåga i förhållande till storleken samt dess enkla åtkomst till nästan alla vinklar och vrår. Den uppskattas även av användarna, varav de flesta berömmer dess sugkraft och kompakta storlek som passar utmärkt för rengöring av bilar och som dessutom är enkel att förvara. Användarna anser också att tömningen med en enda knapptryckning är mycket praktisk och användarvänlig.

Mer om Shark WV200EU

Specifikationer

 • Typ: Handdammsugare
 • Motor: 10,8 V/115 W
 • Sugkraft: -
 • Dammbehållarens kapacitet: 0,1 l
 • Batteritid: Cirka 8 min i strömsparläget
 • Storlek: 22 × 9,5 × 38,5 cm
 • Vikt: 600 g (1,3 kg med laddningsstation)

Tester och recensioner av skaftdammsugare som används i artikeln

Expert- och testkällor

Independent.co.uk

The Independent är en brittisk nätpublikation som täcker ett brett spektrum av ämnen – allt från politik och världsfrågor till kultur, vetenskap, teknik och livsstil. Tidningen grundades år 1986 och övergick år 2016 helt till att vara en digital plattform. The Independent är känd för sin opartiska rapportering och sina tankeväckande kommentarer och erbjuder djupgående analyser, insiktsfulla reportage och omfattande nyhetsuppdateringar. De erbjuder också ett varierat urval av debattartiklar, med syfte att inspirera till diskussion och engagera sin globala läsekrets till olika perspektiv. Med ett åtagande att upprätthålla höga journalistiska standarder levererar The Independent kontinuerligt relevant, aktuellt och nyanserat innehåll.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.
Du kan läsa deras recension av Shark CH950EUT review här.

Expertreviews.co.uk

Expert Reviews är en brittisk nätpublikation som specialiserar sig på att tillhandahålla auktoritativa och oberoende recensioner av teknikrelaterade produkter. Dess expertteam utvärderar ett brett utbud av konsumentprodukter, inklusive elektronik, apparater och programvara, och erbjuder detaljerade insikter och köpråd för att hjälpa läsarna att fatta välgrundade köpbeslut. De rapporterar också om tekniska nyheter, featureartiklar och branschanalyser för att hålla sina läsare uppdaterade med de senaste trenderna och den moderna utvecklingen.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Rtings.com

Rtings.com är en välrenommerad onlineplattform som levererar heltäckande och opartiska produktrecensioner med primärt fokus på konsumentelektronik. Deras team av erfarna recensenter testar noggrant ett stort antal produkter, inklusive tv-apparater, hörlurar, bildskärmar och soundbars, för att förse sina läsare med detaljerade analyser och omdömen. Varje produkt utvärderas baserat på specifika, standardiserade kriterier för att säkerställa opartiskhet och konsekvens i alla recensioner. Förutom produktrecensioner erbjuder Rtings.com jämförelseverktyg, köpguider och handledning – alla utformade för att ge konsumenterna den information de behöver för att fatta de bästa köpbesluten. Deras engagemang för transparens och objektivitet har gjort dem till en pålitlig resurs för konsumenter över hela världen.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Reviewed.usatoday.com

Reviewed.usatoday.com är en konsumentinriktad sektion av USA Today som specialiserar sig på produktrecensioner och rekommendationer. Teamet testar och jämför noggrant ett brett utbud av konsumentprodukter – från vitvaror och elektronik till hushållsartiklar och produkter för personlig vård – och erbjuder läsarna ett opartiskt och välinformerat perspektiv. Deras omfattande recensioner och köpguider är avsedda att hjälpa konsumenterna att fatta välinformerade köpbeslut. Reviewed.usatoday.com är allmänt erkänd för sina rigorösa testmetoder, transparenta granskningsprocess och engagemang för att tillhandahålla värdefulla, praktiska råd. De strävar efter att leverera korrekt, pålitlig och aktuell information till sina läsare, vilket gör dem till en pålitlig källa för produktrecensioner.

Du kan läsa deras recension av Bissell 2278N review här.

Techgearlab.com

TechGearLab är en nätpublikation som specialiserar sig på detaljerade produktrecensioner och köpråd inom teknik och utomhusutrustning. Med ett uppdrag att tillhandahålla korrekt, objektivt och högkvalitativt innehåll testar TechGearLab-teamet noggrant ett brett utbud av produkter, från elektronik och apparater till utomhusutrustning och fitnessutrustning. Varje produkt genomgår omfattande jämförelser sida vid sida för att säkerställa en omfattande och balanserad recension. Deras väl underbyggda köpguider och tydliga poängsystem syftar till att förenkla köpprocessen och hjälpa läsarna att hitta den bästa produkten för deras behov. TechGearLab är stolta över sitt engagemang för opartiska recensioner och att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa deras recension av Bissell 2278N här.

Realhomes.com

RealHomes.com är en ledande onlineplattform som erbjuder expertråd, inspiration och produktrecensioner med anknytning till förbättring av hemmet och design. Från inredningsidéer och renoveringstips till omfattande köpguider och produktrecensioner, täcker webbplatsen alla aspekter av att skapa och upprätthålla ett bekvämt, elegant och funktionellt bostadsutrymme. RealHomes.com tillgodoser ett brett spektrum av behov, oavsett om du letar efter den senaste hemtekniken, söker trädgårdsråd eller planerar ett större renoveringsprojekt. Teamet bakom RealHomes.com består av erfarna branschexperter, inredningsarkitekter och erfarna husägare som alla är dedikerade till att erbjuda djupgående och tillförlitligt innehåll som hjälper läsarna att göra det bästa av sina hem. Deras produktrecensioner är noggranna och opartiska och ger konsumenterna den information de behöver för att göra välgrundade köp.

Du kan läsa deras recension av Shark CH950EUT här.
Du kan läsa deras recension av Shark WV200EU här.

Goodhousekeeping.com

Good Housekeeping är en amerikansk damtidning med artiklar om kvinnors intressen, produkttester av The Good Housekeeping Institute, recept, kost och hälsa samt litterära artiklar. Institutet är känt för sitt “Good Housekeeping Seal” som är ett begränsat garantiprogram som populärt kallas för “Good Housekeeping Seal of Approval”.

Good Housekeeping grundades år 1885 av den amerikanske förläggaren och poeten Clark W. Bryan. När tidningen förvärvades av Hearst Corporation år 1911 var den uppe i 300 000 prenumeranter. I början av 1960-talet hade tidningen över fem miljoner prenumeranter och var en av världens mest populära damtidningar.

Du kan läsa deras recension av Eufy HomeVac H30 Infinity här.

Knowtechie.com

KnowTechie är en teknikfokuserad nätpublikation som levererar aktuella nyheter, djupgående recensioner och insiktsfulla artiklar till sin teknikintresserade publik. Webbplatsen täcker ett brett utbud av teknikrelaterade ämnen inklusive gadgets, spel, appar, programvara och framväxande tekniska trender. KnowTechie är känd för sitt tillgängliga tillvägagångssätt och bryter ner komplexa teknikfrågor till ett vardagsspråk, vilket gör tekniknyheter och recensioner tillgängliga för både teknikentusiaster och tillfälliga läsare. Deras team av erfarna skribenter och tekniska experter ger omfattande produktrecensioner, vilket hjälper konsumenterna att navigera i det ständigt föränderliga tekniska landskapet. KnowTechie är stolta över att upprätthålla en balans mellan professionell, djupgående teknisk analys samtidigt som de behåller en vänlig, konversationell ton i sitt innehåll, vilket gör det till en pålitlig källa för teknisk information.

Du kan läsa deras recension av Eufy Homevac H30 Infinity här.

Thespruce.com

TheSpruce.com är en omfattande livsstilswebbplats som erbjuder praktiska, verkliga tips och inspiration för att hjälpa läsarna att skapa ett hem de älskar. TheSpruce.com täcker heminredning, hemreparation, recept, trädgårdsarbete, husdjur och hantverk och erbjuder över 14 000 artiklar som hjälper till att förbättra ditt hem och din omgivning. Webbplatsen är känd för sina expertråd och djupgående guider om ett brett spektrum av ämnen och syftar till att tillhandahålla en enda resurs för allt som är relaterat till hem och hushåll. Deras team av erfarna skribenter och proffs levererar högkvalitativt, väl undersökt innehåll som inte bara är informativt utan också enkelt att förstå. Från att skapa ett mysigt vardagsrum till att fixa en läckande kran – TheSpruce.com är en pålitlig källa för förbättring, inredning och underhåll av hemmet.

Du kan läsa deras recension av Black & Decker Dustbuster här.

Trustedreviews.com

TrustedReviews.com är en välkänd nätpublikation som tillhandahåller detaljerade och opartiska recensioner inom ett brett spektrum av konsumentelektronik, vitvaror och digitala tjänster. Webbplatsen är avsedd att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut genom att förse dem med noggranna, högkvalitativa utvärderingar som utförs av branschexperter. Webbplatsen täcker olika kategorier, däribland smartphones, bärbara datorer, TV-apparater, kameror, hörlurar och hushållsapparater, samt programvara och spel. Varje recension på TrustedReviews.com baseras på omfattande tester och analyser, vilket säkerställer att läsarna får korrekta information om produkters funktioner, prestanda och valuta för pengarna. Som namnet antyder är TrustedReviews.com stolt över sin trovärdighet och integritet, vilket gör det till en pålitlig resurs för konsumenter som navigerar i den stora världen av teknik och konsumentvaror 

Du kan läsa deras recension av Shark WV200EU här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är ett multinationellt teknikföretag som är känt för sin enorma plattform för online-shopping. Amazon grundades år 1994 av Jeff Bezos och har sedan dess utvecklats till en av världens största detaljhandlare med verksamhet i över 200 länder. Förutom sin marknadsplats online har Amazon också expanderat inom flera andra områden, bland annat molntjänster, digital streaming och artificiell intelligens. En annan viktig egenskap hos Amazon är dess system för användarrecensioner, där kunderna kan lämna feedback och betygsätta produkter som de har köpt. Detta system ger värdefull information till andra potentiella köpare, vilket hjälper dem att fatta välgrundade beslut om eventuella inköp. Recensionerna kan även sorteras efter olika kategorier, till exempel efter de mest användbara eller senaste, för att hjälpa konsumenter att hitta den mest relevanta feedbacken.

Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bissell 2278N här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Shark CH950EUT här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Eufy HomeVac H30 Infinity här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Black & Decker DustBuster här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Shark WV200EU här.

FAQ

Hur länge håller batteriet i en sladdlös handdammsugare?
Batteritiden för sladdlösa handdammsugare kan variera avsevärt beroende på modell och tillverkare. De flesta sladdlösa handdammsugare ger mellan tio och 30 minuters drifttid på en enda laddning, medan högkvalitativa modeller erbjuder ännu längre.
Hur ofta ska jag tömma dammbehållaren på min handdammsugare?
Det är lämpligt att tömma dammbehållaren på din handdammsugare efter varje användning. Detta säkerställer att dammsugaren bibehåller sin sugförmåga och förhindrar att damm och skräp samlas i enheten.
Är handdammsugare lämpliga för rengöring av djurhår?
Ja, många handdammsugare är konstruerade för att effektivt suga upp djurhår. Leta efter modeller med motoriserade borstverktyg och stark sugkraft för bästa resultat.
Kan jag använda min handdammsugare på våt smuts?
Om inte tillverkaren särskilt anger det, är de flesta handdammsugare endast avsedda för torr rengöring. Det finns dock särskilda modeller som är utformade för att hantera både våt och torr smuts.
Kan en handdammsugare ersätta en vanlig dammsugare?
Handdammsugare med låg effekt och mindre kapacitet är idealiska för dammtorkning och snabb rengöring. För rengöring av stora utrymmen med tjocka, och särskilt ulliga mattor, är det bättre att använda en vanlig dammsugare.
Kan du använda handdammsugare för att städa upp krossat glas?
Handdammsugare kan användas för att städa upp mindre glasskärvor. Tänk dock på att vara försiktig när du hanterar vassa föremål, både för din egen säkerhet och för att säkerställa optimala arbetsförhållanden för din dammsugare.

Vad är luftwatt?

Luftwatt (AW) är en måttenhet som vanligtvis används inom dammsugarbranschen för att beskriva en dammsugares rengöringseffekt. Till skillnad från vanliga watt, som mäter den totala energiförbrukningen för en dammsugare (eller annan elektrisk utrustning), mäter luftwatt specifikt den mängd kraft som en dammsugare använder för att transportera smuts från ytan som rengörs till dammsugarpåsen eller dammbehållaren.

Luftwatt beräknas med hjälp av följande formel: Luftwatt = luftflöde (i kubikfot per minut eller CFM) x sugkraft (i tum vattenlyft) / 8,5. Denna formel kombinerar de två viktigaste faktorerna för dammsugarens prestanda – luftflöde och sugkraft – till en enda siffra, vilket ger ett mer exakt mått på rengöringseffektiviteten än var och en av faktorerna på egen hand. Även om en högre motoreffekt normalt sett innebär bättre sugförmåga, beror det även på filtrets skick och eventuella läckande rör. Detta är en av de främsta anledningarna till att måttet för luftwatt är mer användbart när det gäller dammsugare.

Det är viktigt att ta hänsyn till luftwatt när man ska välja dammsugare eftersom det ger en indikation på enhetens rengöringseffektivitet, inte bara dess energiförbrukning. Även om en dammsugare använder mycket effekt (mätt i vanliga watt) är det inte säkert att den är effektiv när det gäller att suga upp och avlägsna smuts.

En dammsugare med hög luftwatt har även visat att den använder sin effekt optimalt för att rengöra ytor. Om du väljer mellan två dammsugare med liknande effektklassning är det därför mer sannolikt att den med högre luftwattklassning ger bättre rengöringsprestanda.

Även om luftwatt är ett användbart mått på dammsugares prestanda, är det inte den enda faktorn att tänka på vid ett eventuellt inköp. Andra viktiga faktorer är dammsugarens utformning och funktioner, vilka typer av ytor den är avsedd att rengöra och kvaliteten på dess filtreringssystem.

Bästa användningsområdena för en handdammsugare

Det finns förmodligen hur många användningsområden som helst för en handdammsugare, men nedan nämner vi ett par där den briljerar och överträffar andra rengöringsapparater.

 • Snabba rengöringar: Handdammsugare är perfekta för snabbstädning i hemmet. Om du har spillt några smulor på soffan eller vält en växt är det mycket enklare att använda en handdammsugare än att släpa fram en stor, traditionell dammsugare.
 • Bilens interiör: Handdammsugare är även lämpade för att rengöra bilens interiör. De når nämligen smidigt i springorna mellan sätena och hörnen i bagageutrymmet, och är därmed en praktiskt apparat för detta ändamål.
  Husdjurshår: Om du har husdjur är en handdammsugare ett måste. Du kan använda den för att snabbt och enkelt avlägsna djurhår från möbler, mattor och svåråtkomliga områden.
 • Små utrymmen: Handdammsugare är perfekta för rengöring av små utrymmen som garderober, hyllor och hörn där en större dammsugare har svårt att komma åt.
 • Trappor: Det kan vara besvärligt att rengöra trappor med en traditionell dammsugare, men med en handdammsugare blir det mycket enklare tack vare dess lätta vikt och praktiska manövrerbarhet.
 • Elektronik: De kan också användas för att rengöra tangentbord, skrivbord och annan elektronik. Man måste dock vara försiktig så att man inte skadar känsliga komponenter.
 • Klädsel och madrasser: Handdammsugare kan effektivt rengöra klädsel och madrasser genom att avlägsna damm och allergener.
 • Arbetsplatser: Oavsett om det är ett hemmakontor, ett pysselrum eller ett garage är en handdammsugare utmärkt för att städa upp efter ett projekt.

Hur kan man rengöra sin handdammsugare?

Korrekt underhåll av din handdammsugare förlänger inte bara dess hållbarhet, utan optimerar även dess prestanda. Nedan följer en stegvis vägledning om hur du rengör din handdammsugare:

 • Koppla bort och töm: Koppla bort dammsugaren från strömkällan innan du påbörjar rengöringen. Tryck på den avsedda knappen för att lossa dammbehållaren och töm dess innehåll i en soptunna.
 • Tvätta dammbehållaren: Rengör dammbehållaren med varmt såpvatten; skölj den noggrant och låt den torka ordentligt innan du monterar tillbaka den.
 • Rengör eller byt ut filtret: Ta ut filtret och rengör det med varmt vatten eller byt ut det om det är slitet. Se till att filtret är ordentligt torrt innan du sätter tillbaka det.
 • Rengör tillbehör: Torka av munstycken och andra tillbehör med en varm trasa med tvål. Använd en gammal tandborste för att avlägsna hårt fastsittande smuts och låt dem sedan torka ordentligt.
 • Torka av utsidan: Rengör dammsugarens utsida med en fuktig trasa – undvik elektriska anslutningar.
 • Underhåll av borstvalsar: Om din dammsugare har en borstvals bör du försiktigt ta bort trassligt hår eller fibrer från denna med en sax.

 

Hur ofta dessa rengöringsmoment ska utföras beror på hur ofta du använder dammsugaren. I regel bör du försöka göra det var tredje till sjätte månad. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar för specifika riktlinjer för rengöring och underhåll. Regelbunden rengöring och underhåll säkerställer att din handdammsugare fortsätter att prestera optimalt under många år framöver.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta