Skaftdammsugare - Här är våra favorit skaftdammsugare

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: april 9, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Skaftdammsugare - Här är våra favorit skaftdammsugare

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Bosch Skaftdammsugare Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 är utsedd till skaftdammsugare - bäst i test hos radron.se.

Damm är mer än bara en olägenhet – de mikroskopiska partiklarna dammet består av kan utlösa allergier, orsaka obehag och i värsta fall andningsproblem. Det är viktigt att hålla det rent i hemmet, men traditionell sopning eller torkning är ofta inte tillräckligt. Dessa metoder förflyttar bara dammet, vilket skapar en ond cirkel av en ständig kamp mot dammet.

Vad ska man då göra? Svaret är enkelt: investera i en skaftdammsugare! Den här artikeln kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta skaftdammsugaren för dina behov, med hänsyn till de viktigaste faktorerna för att kunna erbjuda dig en rad högkvalitativa produkter.

Senast ändrad:

Den 24/01/2024 lade vi till Dyson V15 Detect Absolute och Dyson Gen5 Detect Absolute i vår artikel om marknadens bästa sladdlösa dammsugare. Dessa testvinnande modeller är kraftfulla och mycket anpassningsbara till dina specifika rengöringsbehov.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Skaftdammsugare Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda skaftdammsugare

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V15 Detect Absolute:

 • Optimerad sugeffekt med Dyson DLS-teknik
 • Flerstegsfiltrering
 • Trasselfritt Digital Motorbar-rengöringshuvud

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är V15 Detect Absolute en utmärkt sladdlös dammsugare för dig som vill uppnå överlägsen rengöring. Med sin intelligenta optimering av sugkraft och drifttid ser dammsugaren till att ditt hem får en grundlig rengöring, medan Hyperdymium-motorns kraft, i kombination med den konsekventa batteritiden på 60 minuter, garanterar en oavbruten och kraftfull rengöring från början till slut.

Vi är medvetna om att V15 Detect Absolute ligger i en högre prisklass och att dess laserdetektering endast fungerar på hårda golv. Dessa detaljer är dock mindre viktiga när de vägs mot enhetens övergripande prestanda. Dess dammdetektering, kraftfulla sugförmåga och smarta teknik gör den till ett ledande alternativ för dig som vill investera i en högkvalitativ rengöringslösning. Kort sagt: den övergripande designen är ett bevis på Dysons engagemang för innovation och kundnöjdhet.

Fördelar

 • Tre lägen för olika rengöringsuppgifter
 • Kraftfull sugeffekt med Dyson Hyperdymium-motor
 • Energitätt batteri
 • Effektiva rengöringshuvuden
 • Laserdetektering av mikroskopiskt damm på hårda golv
 • Praktiska tillbehör

Nackdelar

 • Högre prisklass
 • Lasern fungerar endast på hårda golv
 • En del upplever dammsugaren som något tung

Dammsugaren Dyson V15 Detect Absolute anpassar sig efter rengöringsbehoven i varje enskilt rum med hjälp av Smart-teknik och är därmed perfekt för dig som vill upprätthålla optimal renlighet. Med hjälp av sin Piezo-sensor och smarta Dyson DLS-teknik läser dammsugaren av dammnivån och golvtypen i realtid, vilket optimerar prestanda och körtid. Dammsugaren erbjuder anpassad rengöring som är både effektiv och ändamålsenlig – oavsett om det handlar om mindre mängder damm på trägolv eller smuts inbäddad i mattor.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,76 l
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • Mått: 25 x 126 x 26 cm
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbart handstycke: Ja

Smart teknik för överlägsen rengöring

Dyson V15 Detect Absolute sticker ut i kategorin sladdlösa dammsugare tack vare sin intelligenta realtidsrapportering. Den digitala displayen räknar ner drifttiden till exakt en sekund och erbjuder därutöver även underhållsindiktationer. Detta säkerställer att du har full kontroll över din rengöring, utan oväntade överraskningar.

Laser och kraft – en duo för djuprengöring

En annan imponerande egenskap hos V15 Detect Absolute är dess förmåga att avslöja det osynliga. Dammsugarhuvudet är utrustad med en specialdesignad laser som detekterar dammpartiklar på hårda golv som annars är enkla att missa. Tillsammans med Dysons Hyperdymium-motorn, som arbetar i 125 000 varv/min, har dammsugaren tillräckligt med kraft att suga upp även de mest svårfångade smutspartiklarna. Samtidigt säkerställer Click-in batteriet upp till 60 minuters kontinuerlig strömförsörjning, vilket gör att du kan städa noggrant och omfattande i hela hemmet utan att vara begränsad av en sladd. I auto-läge kan du dock förvänta dig cirka 40 minuters drift.

Anpassas efter dina behov

Den här dammsugaren ger inte bara en effektiv rengöring, utan även en anpassningsbar städupplevelse. Dammsugaren är utrustad med ett flerstegs filtreringssystem som fångar upp 99,99 % av allt damm och ett Digital Motorbar-rengöringshuvud som, tack vare dess hårborttagningsvingar, hanterar trassligt hår problemfritt. Detta gör dammsugaren till ett utmärkt val för dig med husdjur i hemmet. Rengöringshuvudet är dessutom skonsamt mot hårda golv men tufft mot smuts, samtidigt som det med sin låga profil når in i trånga utrymmen och under möbler.

Med tre optimerade rengöringslägen säkerställer V15 Detect Absolute rätt balans mellan kraft och drifttid för varje rengöringsuppgift – från mindre spill till grundlig djuprengöring.

Vad säger användare och experter om Dyson V15 Detect Absolute?

Dyson V15 Detect Absolute har utsetts till testvinnare av en rad olika expertpaneler och visar prov på imponerande rengöringsförmåga. På korthåriga mattor avlägsnar den i Auto-läget 92 % av smutsen på bara ett svep. Användarna menar dessutom att en svepning fram och tillbaka i Auto-läget är tillräckligt för att få bort även de finaste partiklarna, till exempel en tesked mjöl, ända upp till golvlisterna. De framhåller även att behållaren är enkel att tömma och att sugförmågan är oöverträffad. En del menar till och med att dammsugaren utan tvekan är den bästa de någonsin har ägt.

Experterna på T3.com håller inte tillbaka med beröm och förklarar att dammsugaren utgör “ett komplett paket”.

Vi har noterat ett fåtal anmärkningar om dammsugarens vikt som vissa användare menar är för tung. Denna mindre olägenhet överskuggas dock snabbt av deras uppskattning för dess exceptionella rengöringsförmåga och högkvalitativa funktioner.

Mer om Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,76 l
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • Mått: 25 x 126 x 26 cm
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbart handstycke: Ja

Dyson skaftdammsugare V12 Absolute Detect Slim - kraftfull skaftdammsugare med utmärkande funktioner

Bästa premium-skaftdammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson skaftdammsugare V12 Absolute Detect Slim:

 • Laser Slim Fluffy-rengöringshuvud
 • LCD-display med tre rengöringslägen
 • Lätt och smidig konstruktion

Konsumentmagasinets omdöme

Dyson V12 Absolute Detect Slim har en imponerande sugkraft, vilket gör den till en robust dammsugare som fungerar i många olika miljöer. Dess Laser Slim Fluffy-rengöringshuvud ser till att inga dammpartiklar missas, medan LCD-displayen hjälper till att övervaka allergener som rör sig genom ditt hem. Modellen erbjuder också en mängd olika lägen – från ett batterisparade till ett extra kraftfullt sådant. Dammsugarens kompakta och lätta struktur, i kombination med det stora utbudet av tillbehör och borstar samt det avtagbara skaftet, ger utmärkt anpassningsförmåga och räckvidd.

En mindre nackdel med Dyson V12 Absolute Detect Slim är dess mindre dammbehållare med relativt låg kapacitet. Med tanke på dammsugarens kompakta utformning skulle en större dammbehållare dock eventuellt kunna försämra designen och tillföra onödig vikt. Trots att den även är något dyrare jämfört med andra handdammsugare är modellens avancerade funktioner och övergripande prestanda enligt vår mening helt klart värda kostnaden. Sammantaget anser vi att Dyson V12 Absolute Detect Slim är ett utmärkt alternativ för mindre hushåll som letar efter en högkvalitativ handdammsugare.

Fördelar

 • Utmärkt sugkraft
 • Laser Slim Fluffy-rengöringshuvud för dammdetektering
 • LCD-display där man kan välja läge och övervaka partiklarna man suger upp
 • Lätt och kompakt konstruktion
 • Ett brett urval av tillbehör och borstar
 • Avtagbart skaft

Nackdelar

 • Dammbehållaren är relativt liten
 • Tillhör en högre prisklass

Dyson V12 Absolute Detect Slim är lätt som en fjäder och därmed otroligt smidig. Med sin manövrerbara och kompakta design kommer den att revolutionera din städning. Dammsugaren är det perfekta valet för stadsbor som bor i mindre hushåll, eller för de som önskar minimal fysisk ansträngning utan att kompromissa med rengöringseffekten.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,38 L
 • Batteritid: 60 min
 • Mått: 25,1 x 24,8 x 124,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Laddningstid: 210 min
 • Ljudnivå: 70 dB
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Rengöringstillbehör som har revolutionerat dammsugningen
Rengöringshuvudet Laser Slim Fluffy har inneburit stor utveckling inom dammsugartekniken. Istället för att enbart förlita sig på uppskattningar använder denna utrustning en exakt riktad, grön laser för att avslöja dolt damm. Detta gör Dysone Detect Slim till en av marknadens mest innovativa dammsugare. För att illustrera dess effekt kan du tänka dig att du rengör ett till synes rent trägolv – lasern kommer då att avslöja även de finaste dammpartiklarna som annars skulle ha förbisetts.

Partikelmonitor och tre rengöringslägen
Dyson V12 är utrustad med en LCD-skärm som gör det möjligt för användare att växla mellan tre olika rengöringslägen. De olika lägena justerar inte bara sugkraften utan även batteritiden, vilket skapar en mer anpassad rengöring än vad konkurrenterna kan erbjuda. De tre olika lägena är Eco, Med och Boost. Med Eco sparar du batteritid, medan Med är ett automatiskt läge som förlitar sig på interna sensorer för att bestämma sugkraft och batteriförbrukning; Boost tar sugkraften till högsta effekt. Displayen kan också användas för att övervaka vilken typ av partiklar du suger upp, vilket inte bara är intressant att se, utan också mycket användbart när det gäller ansamling av till exempel allergener.

Lätt, mångsidig och smidig
Dyson V12 väger bara 2,2 kilogram, vilket är imponerande för handdammsugare av den här typen. Det är en av de lättaste modellerna på marknaden idag och erbjuder imponerande manövrerbarhet. Modellen är till exempel mycket praktisk att använda vid rengöring av trappor eller höga hörn, där en mer skrymmande modell hade varit otymplig. Dyson är dessutom en mångsidig tillverkare då de erbjuder ett brett urval av borstar, rengöringsmedel och tillbehör för olika ytor och förhållanden. Skaftet på dammsugaren är avtagbar, vilket snabbt förvandlar den till en riktig handhållen modell. Sammantaget gör mångsidigheten hos Dyson V12 att du kan täcka de flesta av dina städbehov utan att den någonsin tar upp för mycket utrymme.

Vad säger experter och användare om Dyson V12 Absolute Detect Slim?

Experternas omdömen för Dyson V12 är till stor del positiva. Det är många som rekommenderar modellen för dess avancerade funktioner samt utmärkta sugkraft och manövrerbarhet. Experterna på Independent beskriver modellen som ”den mest kraftfulla dammsugaren vi provat”, medan Expertreviews.com kallar den “en helt lysande dammsugare”. Experterna menar även att på- och av-brytaren är bättre än en traditionell knapp eftersom den är mer användarvänlig. Vidare berömmer de produkten för dess förmåga att suga upp hår. Användarrecensionerna är lika positiva och lovordar Dyson V12 bland annat för den starka sugkraften och lätta konstruktionen samt Laser Slim Fluffy-tillbehöret. De överlag nöjda användarna har gett modellen höga betyg och lämnat omdömen som bland annat lyder: “Skrämmande bra”, “Jag kan inte sluta dammsuga” och “Livsförändrande dammsugare”.

Mer om Dyson skaftdammsugare V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,38 L
 • Batteritid: 60 min
 • Mått: 25,1 x 24,8 x 124,7 cm
 • Vikt: 2,2 kg
 • Laddningstid: 210 min
 • Ljudnivå: 70 dB
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Bosch Skaftdammsugare Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 - skaftdammsugare med utbytbart batteri och patronfiltersystem

skaftdammsugare - Bäst i test hos Radron.se

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch Skaftdammsugare Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1:

 • AlltFloor HighPower-munstycke för alla typer av golv
 • Extremt stark sugkraft
 • Catridge-systemet ger 99,9 % filtrering

Konsumentmagasinets omdöme

Den här modellen är ett mångsidigt och bekvämt verktyg för att hålla ditt hem rent. Den har ett filter med snabb rengöring och användbara tillbehör, men dock en något mindre behållare än vissa andra modeller. Dessutom tar den medföljande laddaren längre tid på sig att ladda batteriet än andra laddare på marknaden.

Trots dessa nackdelar är den här sladdlösa dammsugaren fortfarande ett utmärkt val för alla som letar efter en kraftfull sladdlös dammsugare.

Fördelar

 • Integrerad LED-lampa
 • Bekväm och snabb filterrengöring
 • Hög motoreffekt
 • Batteriet fungerar med olika BOSCH-apparater
 • Utbytbart batteri

Nackdelar

 • Mindre smutsbehållare
 • Längre laddningstid med den medföljande laddaren

Bosch Serie | 8 ProPower BSS81POW1 sladdlös dammsugare erbjuder en kraftfull sugförmåga som är perfekt för dig som vill ha ett fantastiskt rent hem. Den här modellen har en hög motorhastighet, vilket innebär att den har en stark sugkraft och lätt kan plocka upp smuts och skräp från alla ytor. Oavsett om det är djurhår, damm eller smuts kan den här sladdlösa dammsugaren enkelt klara av jobbet.

Recension: En detaljerad recension av Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,4 L
 • Ljudnivå: 72 dB
 • Batteritid: 35 min
 • Laddningstid: 360 min
 • Vikt: 3,3 kg
 • Mått: 21,4 x 25,2 x 128 cm
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Patronfilter
Den sladdlösa dammsugaren Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 har ett patronfiltersystem som mycket mer effektivt filtrerar damm än traditionella påsfilter. Detta innebär att frånluften är renare och att du inte andas in lika många skadliga partiklar när du städar.

Utbytbart batteri och kraftfull motor
Batteritiden på den här sladdlösa dammsugaren är kortare än genomsnittet på marknaden. Det räcker bara 35 minuter, medan vissa andra modeller kan räcka upp till en timme. Batteriet är utbytbart, vilket är ett plus, men det tar lång tid att ladda det – 360 minuter jämfört med andra sladdlösa dammsugare.

Så om du letar efter en sladdlös dammsugare som inte kräver mycket laddningstid är detta kanske inte det bästa alternativet. Den här modellen har dock den borstlösa DigitalSpin-motorn, som är tillförlitlig, utsläppsfri och extremt kraftfull: perfekt kalibrerade aerodynamiska bladsnurrar och komponenter av hög kvalitet ger en optimal sugkraft. Den har två strömlägen i stället för de vanliga tre, och vissa kunder kan tycka att detta är förvirrande, men det är inget som påverkar rengöringsprestandan.

2-i-1-funktion
Denna sladdlösa dammsugare är utrustad med en 2-i-1-funktion, vilket gör att den kan användas som både handhållen och sladdlös dammsugare. Detta kan vara praktiskt för personer som behöver rengöra olika områden i hemmet.

Tankkapaciteten för den här modellen är 0,4 l, vilket är mindre än genomsnittet på marknaden. Dessutom är vikten för denna sladdlösa dammsugare 3,3 kg, vilket är tyngre än Samsung Jet 70 Complete.

Vad säger användare och experter om om Bosch Serie 8 BSS81POW1?

Bosch Serie | 8 Unlimited ProPower BSS81POW1 sladdlös dammsugare är en testvinnare på Radron.se. Den har även 4,2 stjärnor på Amazon, och användarna älskar att den är både sladdlös och kraftfull, och upplever att den rengör effektivt även på hårda golv. Vissa användare säger dock att batteriet inte räcker tillräckligt länge.

Mer om Bosch Skaftdammsugare Serie 8 Unlimited ProPower BSS81POW1

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,4 L
 • Ljudnivå: 72 dB
 • Batteritid: 35 min
 • Laddningstid: 360 min
 • Vikt: 3,3 kg
 • Mått: 21,4 x 25,2 x 128 cm
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Dyson Gen5 Detect Absolute - perfekt dammsugare för mer grundlig rengöring

Den mest kraftfulla Dyson-dammsugaren

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson Gen5 Detect Absolute:

 • Batteritid på 70 minuter
 • Utrustad med den mest kraftfulla Dyson-motorn
 • Strömkontroll med endast en knapp

Konsumentmagasinets omdöme

Vi kan konstatera att Dyson Gen5 Detect Absolute är ett mycket starkt alternativ på marknaden för avancerade dammsugare. Dess utomordentliga sugkraft, som hyllas av såväl experter som användare, sätter en ny standard för renlighet varje gång den används. Enligt oss är det en dammsugare som inte går att förbise, detta tack vare det innovativa Auto-läget som på ett intelligent sätt optimerar sugförmågan, det breda rengöringshuvudet och utbudet av tillbehör för bättre täckning samt den kraftfulla motorn som arbetar med 130 000 varv/min.

Det går dock inte att ignorera att Dyson Gen5 Detect Absolute tillhör en högre prisklass, vilket kan skapa en viss tvekan hos potentiella köpare. Vi anser dock att investeringen motiveras av dammsugarens rengörings- och anpassningsförmåga samt dess långa livslängd. I grund och botten är det en omfattande rengöringslösning som kommer att revolutionera din rengöring och upprätthålla den högsta standarden för hygien i hemmet.

Fördelar

 • Enkel att tömma tack vare ”Point and Shoot"-mekanismen
 • Anpassas efter olika golvtyper
 • Displayen visar när golvet är rent
 • Brett rengöringshuvud för optimal täckning
 • Smart integrerat spaltverktyg

Nackdelar

 • Högre prisklass
 • Något tung

Medan både V15 Detect och Gen5 Detect Absolute sticker ut vad gäller effektivitet, har Gen5 en överlägsen batteritid på 70 minuter efter bara 4,5 timmars laddning – hela 10 minuter längre än V15. Denna extra batteritid kan vara precis vad du behöver för att säkerställa en grundlig djuprengöring av större utrymmen eller för de städsessioner där varje minut räknas. Vi tror att den här modellen är den perfekta lösningen för dig med en hektisk vardag men som ändå värdesätter ett skinande rent hem.

Recension: En detaljerad recension av Dyson Gen5 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,77 l
 • Batteritid: 70 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3,5 kg
 • Mått: 25 x 127,6 x 27,6 cm
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbart handstycke: Ja

Effektiv rengöring

Med modellen Gen5 Detect Absolute har Dyson återigen omdefinierat vad sladdlös dammsugning innebär. Den kraftfulla motorn arbetar med 130 000 varv/min, vilket innebär att den överträffar V15 Detect Absolute. Denna otroliga motor genererar en formidabel sugeffekt som behåller sin styrka även när dammbehållaren är full. Den extra tyngden jämfört med V15, vilken å ena sidan bara är 0,5 kilogram, är en mindre kompensation för den prestanda som enheten erbjuder.

Fullständigt paket

När du packar upp dammsugaren Gen5 Detect Absolute kommer du att upptäcka en rad väldesignade tillbehör som är redo för att rengöra varje hörn av ditt hem. Alla tillbehör har ett särskilt syfte; det motoriserade rengörigngshuvudet Digital Motorbar får fluffiga mattor att se som nya ut samtidigt som det polerar ytan på hårda golv. Det upplysta Fluffy Optic-rengöringshuvudet säkerställer även det en mycket noggrann rengöring. Vidare hanterar kombinationsmunstycket och det konformade hårskruvmunstycket möbelklädsel och djurhår mycket effektivt. Det inbyggda spalt- och dammunstycket, tillsammans med förvaringsstationen som kan monteras upp på väggen, möjliggör användning som kan anpassas efter dina behov.

Intelligent rengöring med en personlig touch

Det förnyade LCD-gränssnittet vägleder dig intuitivt i din rengöring och visar realtidsdata om uppsamlingen av dammpartiklar, vilket uppmuntrar dig att fortsätta först när ditt golv verkligen glänser. Med en batteritid på upp till 70 minuter tar den dessutom ledningen för längst batteritid i Dysons sladdlösa sortiment. Välj mellan lägena Automatic, Eco och Boost för att anpassa effekten efter olika ytor och smuts. Strömstyrningen med en enda knapp ger kontinuerlig rengöring utan att du behöver använda en avtryckare – oavsett vilket läge du väljer.

Vad säger användare och experter om Dyson Gen5 Detect Absolute?

Dyson Gen5 Detect Absolute lovordas för sin kraftfulla sugförmåga, något som har uppmärksammats av flera expertpaneler. Dess prestanda har dessutom säkrat testvinster på välrenommerade plattformar som GoodHouseKeeping.com och Telegraph.co.uk.

TrustedReviews.com framhåller effektiviteten i Auto-läget och noterar att ett enda svep vanligtvis räcker för att avlägsna damm, vilket är ett bevis på dammsugarens kraftfulla rengöringsförmåga. Samtidigt kallar T3.com Gen5 Detect Absolute för höjdpunkten av Dysons innovation inom design.

En del användare påpekar att enheten känns något tung i handen som bär motorn och dammbehållaren. Detta har emellertid inte påverkat deras övergripande tillfredsställelse. Faktum är att Gen5 Detect Absolute fortsätter att få höga betyg av användare som anser att produkten är värd sitt pris.

Mer om Dyson Gen5 Detect Absolute

Specifikationer

 • Kapacitet: 0,77 l
 • Batteritid: 70 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3,5 kg
 • Mått: 25 x 127,6 x 27,6 cm
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbart handstycke: Ja

Roidmi R10 - sladdlös dammsugare med bra filtreringssystem

Bästa skaftdammsugare för mindre bostäder

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Roidmi R10:

 • Praktisk väggmontering, ergonomisk design
 • Hypoallergetiskt trippelfiltreringssystem
 • System utan trassel

Fördelar

 • Modern och elegant design
 • Bra sugförmåga på hårda golv
 • Kompakt storlek
 • Bra filtreringssystem

Nackdelar

 • Kan vara lite högljudd vid högsta hastighetsinställning

Roidmi R10 sladdlös dammsugare är populär bland både experter och konsumenter. Denna dammsugare har fått hela 4,5 stjärnor av 5 möjliga av teknikmagasinet Techradar.com. Denna dammsugare har även fått 4,3 stjärnor av 5 möjliga av 16 olika användare på Amazon.co.uk.

Recension: En detaljerad recension av Roidmi R10 sladdlös dammsugare 

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,4 L
 • Ljudnivå: 83 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Laddningstid: 150 min
 • Vikt: 2,4 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 25,9 x 15,8 x 191,1 cm
 • Avtagbar handhållen del

Smidig och modern 2-i-1-dammsugare
Roidmi R10 passar utmärkt i det moderna hemmet, men även i ganska små bostäder. Den väger inte speciellt mycket, vilket gör den otroligt lätt att hantera, även i trånga utrymmen. På hårda golv har denna dammsugare en fantastisk sugförmåga. Det inbyggda HEPA-filtret fungerar riktigt bra och ser till att smutsen stannar i dammsugaren.

Denna dammsugare är sladdlös och drivs av ett batteri som laddas upp vid behov. Den har en gångtid på ca 40 minuter, vilket ofta är nog för ett mindre hem. När batteriet är slut, kan denna dammsugare laddas upp på 150 minuter.

Vad säger experter om Roidmi R10?

Något som experterna på Techradar.com älskar med Roidmi R10 sladdlös dammsugare är dess moderna och eleganta design. Roidmi R10 har vunnit flera priser på grund av sin snygga och genomtänka design.

Den kompakta storleken gör att Roidmi R10 passar in i små hem med lite utrymme. Den väger relativt lite jämfört med många andra liknande dammsugare på marknaden. Den löstagbara handhållna delen gör det lättare för dig att dammsuga dina möbler eller andra ställen där du annars inte kan komma åt smutsen.

Experterna berättar även om nackdelarna med denna sladdlösa dammsugare. En av nackdelarna är den höga ljudnivån. Om du inte klarar av höga ljud eller inte vill störa dina grannar medan du dammsuger, är denna modell inte passande för dig.

En annan nackdel som nämns är att dammsugaren inte suger så bra på mattor eller andra mjukare ytor. Den fungerar dock utmärkt på alla typer av hårda golv som till exempel sten- eller trägolv. Konsumenterna gillar den här dammsugaren för sitt överkomliga pris. Detta är absolut en perfekt 2-i-1-dammsugare för dig som behöver hålla dig till en strikt budget.

Mer om Roidmi R10

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,4 L
 • Ljudnivå: 83 dB
 • Batteritid: 40 min
 • Laddningstid: 150 min
 • Vikt: 2,4 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 25,9 x 15,8 x 191,1 cm
 • Avtagbar handhållen del

Samsung Jet 75 Multi VS20T7534T5/EE - skaftdammsugare med HEPA-filter i 5 lager

Konsumentmagasient rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Jet 75 Multi VS20T7534T5/EE:

 • Digital invertermotor med hög energieffektivitet
 • Bra filtrering med HEPA i fem lager 
 • 2-i-1-laddningsstation

Konsumentmagasinets omdöme

Samsung Jet 75 Multi handdammsugare är utrustad med en praktisk digital display. Detta gör det enkelt att se hur mycket laddning som återstår samt vilket rengöringsläge du använder. Handdammsugaren kommer dessutom med en praktisk 2-i-1-laddningsstation. Du kan antingen ladda handdammsugaren på laddningsstationen eller använda dockstationen för förvaring.

Indikatorn för återstående batteri är dock reducerad till sitt enklaste uttryck, och handdammsugaren kan även vara för kraftfull för tunnare mattor och mattor. Dessutom kan behållaren vara svår att byta ut och sätta på plats, men överlag rekommenderar vi ändå den här modellen.

Fördelar

 • Låg ljudnivå
 • Utformad för att rengöra knepiga skrymslen och hörn med ett 180-graders svängbart huvud
 • Lämplig för alla typer av ytor
 • Digital display
 • 2-i-1-laddningsstation

Nackdelar

 • Lite svårt att byta ut behållaren
 • Reducerad indikator för batteritid
 • Kan vara för kraftfull för tunnare mattor och mattor

Samsung Jet 75 Multi VS20T7534T5/EEr är perfekt för dig som vill ha en handdammsugare med lång batteritid. Med upp till 60 minuters användningstid är den här modellen ett bra val för dig som söker en kraftfull och effektiv handdammsugare.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Jet 75 Multi VS20T7534T5/EE

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,8 L
 • Ljudnivå: 71 dB
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Vikt: 2,7 kg
 • Mått: 25 x 21.5 x 113 cm
 • Effekt: 200 W
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Kraftfullt sug
Samsung Jet 75 handdammsugare har en sugkraft på upp till 200 W, vilket gör den till en av de mest kraftfulla handdammsugarna på marknaden. Den är perfekt för att snabbt och effektivt städa upp smuts och damm från trånga utrymmen och hörn. Den här modellen har en effekt på upp till 200 W, medan Samsung Jet 70 har 150 W. Detta gör Samsung Jet 75 till ett ännu kraftfullare alternativ.

Filtreringssystem i 5 lager
Handdammsugaren Jet 75 Multi har ett HEPA-filtreringssystem i fem lager som fångar upp mer damm och allergener än andra handdammsugare. Detta kan gynna personer med allergier eller astma, eftersom det kan hjälpa dem att andas lättare.

Dessutom har den ett 180-graders svängbart huvud för trånga utrymmen, vilket är ett stort plus för handdammsugare. Denna funktion gör det dessutom lättare att rengöra ytor i alla riktningar.

Låg ljudnivå med 3 olika lägen
Handdammsugaren Jet 75 har en ljudnivå på 71 dB, vilket är lägre än de flesta handdammsugare med liknande effekt, vilket gör den till ett tystare alternativ. De tre effektlägena är standard på marknaden för handdammsugare. Min-läget är för känsliga ytor, till exempel gardiner, möbler och sängkläder. Mid-läget är för mindre känsliga ytor och max-läget är för hårda golv och mattor.

Mer om Samsung Jet 75 Multi VS20T7534T5/EE

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,8 L
 • Ljudnivå: 71 dB
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Vikt: 2,7 kg
 • Mått: 25 x 21.5 x 113 cm
 • Effekt: 200 W
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Princess Silencio sladdlös dammsugare - väldigt tyst och lätt att använda

Bra prisvärd handhållen dammsugare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Princess Silencio sladdlös dammsugare:

 • Avtagbart HEPA-filter
 • Kan användas på både hårda och mjuka ytor
 • Inkluderad laddningsstation och extra sugmunstycke

Fördelar

 • Enkel och lätt att använda
 • Tyst drift
 • Lätt och praktisk
 • Väggmonterad laddningsstation

Nackdelar

 • Kunde ha varit mer kraftfull

Princess Silencio sladdlös dammsugare har inte testats av några experter, men har fått ett högt betyg av användarna på Amazon.de. Denna dammsugare har fått hela 4,1 stjärnor av 5 baserat på 239 globala konsumentbetyg.

Recension: En detaljerad recension av Princess Silencio

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,8 L
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Batteritid: 240 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 14,5 x 18,5 x 68 cm
 • Avtagbar handhållen del
 • Laddningstid: 240 min

En ekonomisk sladdlös dammsugare
Princess Silencio sladdlös dammsugare är en perfekt modell för dig som letar efter en lite billigare modell. Det låga priset gör denna sladdlösa dammsugare mycket mer åtkomlig för personer med en stram ekonomi och som har svårt att ha råd med mer än det allra nödvändigaste.

Många sladdlösa dammsugare på marknaden kan kosta riktigt mycket pengar, så billigare alternativ som Princess Silencio är alltid uppskattade. Denna dammsugare kommer inte att välta hela din ekonomi om du väljer att investera i den.

Smidig och tyst
Princess Silencio sladdlös dammsugare är omtyckt för sin mycket låga ljudnivå. Många andra liknande dammsugare på marknaden har en högre ljudnivå och stör därför mer än denna modell. Om du vill ha en tystare sladdlös dammsugare, skulle en Princess Silencio kunna passa dig som handsken.

Denna sladdlösa dammsugare har en lägre vikt än andra liknande dammsugare, och är därför mycket lättare att hantera. Den låga vikten och smidigheten gör Princess Silencio till ett utmärkt alternativ för de allra flesta, men speciellt för äldre personer som inte orkar lyfta tunga saker.

Tyvärr får denna dammsugare negativa kommentarer kring sin kraft och sugförmåga. Hade denna dammsugare varit något mer kraftfull, kunde den ha fått ett ännu högre betyg. Den är dock ganska klen jämfört med andra modeller av liknande typ. Den har även en kort batteritid när den används på högre nivåer och inställningar, vilket såklart är lite trist. För att få ut så mycket gångtid som möjligt bör du därför använda denna dammsugare på lägre effekt.

Mer om Princess Silencio sladdlös dammsugare

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,8 L
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Batteritid: 240 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 14,5 x 18,5 x 68 cm
 • Avtagbar handhållen del
 • Laddningstid: 240 min

5 saker att tänka på innan du köper skaftdammsugare

 • Effekt

  Effekten, som för skaftdammsugare ofta mäts i luftwatt eller volt, är den drivande kraften för enhetens sugförmåga. Modeller med lägre effekt, på cirka 15-20 luftwatt eller upp till 10,8 volt, är lämpliga för enklare uppgifter som rengöring av tangentbord eller bilinredning. De något kraftfullare modellerna, med en effekt på cirka 20-40 luftwatt eller 12-20 volt, kan hantera mer krävande uppgifter. De kan till exempel även suga upp djurhår och tyngre smuts. Skaftdammsugare med hög effekt, på över 40 luftwatt eller 20 volt, är lämpliga för grovrengöring samt tyngre och djupt inrotad smuts.

 • Strömkälla

  Strömkällan avgör hur din dammsugare drivs. Sladdanslutna modeller har obegränsad drifttid och jämn effekt, men begränsad rörlighet då de konstant behöver vara anslutna till ett eluttag. Sladdlösa modeller, som drivs av batterier (vanligtvis litiumjon), erbjuder fri rörlighet men har begränsad batteritid. Den snabba utvecklingen inom batteritekniken ökar dock drifttiden och minskar laddningstiden, vilket gör att sladdlösa modeller märkbart börjar dominera marknaden.

 • Vikt, storlek och kapacitet

  En skaftdammsugares vikt, storlek och kapacitet är andra viktiga faktorer att ta hänsyn till. Kompakta och lätta modeller som väger under 1,4 kilogram är enkla att hantera, idealiska för snabbrengöring och mer praktiska att förvara. De tenderar dock att ha mindre dammkapacitet – vanligtvis mindre än 0,5 liter. Större modeller, med en vikt på 1,4-2,7 kilogram, har större dammkapacitet (över 0,5 liter) och stark sugkraft. De är dock svårare att manövrera och tar upp mer förvaringsutrymme. Fundera på vilka behov du har och vilka förhållanden som råder i ditt hushåll innan du bestämmer dig för en viss skaftdammsugare.

 • Pris

  De enklaste handdammsugarna kostar mellan 200 och 350 kronor. Dessa modeller har mindre effekt och lägre dammkapacitet. Mellanklassmodeller kostar mellan 350 och 700 kronor och erbjuder en balans mellan kraft, kapacitet och bekvämlighet. Avancerade modeller, som kostar från 700 kronor och uppåt, har toppmoderna funktioner som stark sugkraft, hög dammkapacitet, avancerade filtreringssystem och lång batteritid.

 • Användar- och expertrecensioner

  Experter analyserar dammsugarnas prestanda utifrån en rad olika aspekter och tar hänsyn till faktorer som sugkraft, ljudnivå, batteritid och övergripande värde. Användarrecensioner erbjuder dig däremot en uppfattning om dammsugarens långsiktiga tillförlitlighet och prestanda i praktiken. En skaftdammsugare som har fått höga betyg från både experter och användare är med andra ord alltid det säkraste valet.

arrow-more

Tester och recensioner av skaftdammsugare som används i artikeln

Expert- och testkällor

NyMag.com

NyMag.com tillhandahåller produktrecensioner som återfinns i sektionen ”Strategist”. De testar och rekommenderar produkter, bland annat sladdlösa dammsugare. NyMag.com inkluderar feedback från såväl användare som experter, vilket ger en heltäckande bild av varje produkt. De är kända för sin engagerande skrivstil och för att fokusera på produkter som sticker ut på marknaden.

T3.com

T3.com är en teknikinriktad webbplats som erbjuder expertrecensioner, nyheter och råd om prylar, utrustning och konsumentteknik. De tillhandahåller djupgående analyser, praktiska tester och jämförelser av de senaste tekniska produkterna. T3.com hjälper användare att fatta medvetna köpbeslut med hjälp av köpguider och topplistor över rekommenderade produkter.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa recensionen här.

Dyson Gen5 Detect Absolute

Du kan läsa recensionen här.

TechRadar.com

TechRadar.com är en webbplats som tillhandahåller tekniknyheter och recensioner av de senaste teknikprodukterna och trenderna. TechRadar.com erbjuder detaljerade produktrecensioner och tester där de jämför funktioner, prestanda och priser, vilket kan hjälpa potentiella kunder att fatta välgrundade köpbeslut. Webbplatsen erbjuder även köpguider och rådgivning som hjälper användare att välja rätt teknikprodukter för sina behov.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa recensionen här.

Telegraph.co.uk

Telegraph.co.uk tillhandahåller recensioner av en mängd olika produkter, inklusive hushållsartiklar som sladdlösa dammsugare. Dessa recensioner presenteras i sektionen “Telegraph Recommended”. Telegraph.uk:s recensioner består vanligtvis av en kombination av expertutlåtanden och praktiska tester, vilket säkerställer att läsarna får välgrundad rådgivning. De fokuserar på hur produkterna fungerar i vardagliga situationer, vilket hjälper användarna att välja med säkerhet.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk erbjuder recensioner för hem- och trädgårdsprodukter, däribland sladdlösa dammsugare. Recensionerna innehåller praktiska råd och insikter och är vanligtvis inriktade på hur produkter förbättrar hemmaliv och övergripande prisvärdhet. IdealHome.co.uk vill hjälpa sina läsare att göra deras hem mer effektiva och bekväma med hjälp av de bästa produkterna på marknaden.

Independent.co.uk

The Independent är en brittisk nätpublikation som täcker ett brett spektrum av ämnen – allt från politik och världsfrågor till kultur, vetenskap, teknik och livsstil. Tidningen grundades år 1986 och övergick år 2016 helt till att vara en digital plattform. The Independent är känd för sin opartiska rapportering och sina tankeväckande kommentarer och erbjuder djupgående analyser, insiktsfulla reportage och omfattande nyhetsuppdateringar. De erbjuder också ett varierat urval av debattartiklar, med syfte att inspirera till diskussion och engagera sin globala läsekrets till olika perspektiv. Med ett åtagande att upprätthålla höga journalistiska standarder levererar The Independent kontinuerligt relevant, aktuellt och nyanserat innehåll.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.
Du kan läsa deras recension av Shark CH950EUT review här.

Expertreviews.co.uk

Expert Reviews är en brittisk nätpublikation som specialiserar sig på att tillhandahålla auktoritativa och oberoende recensioner av teknikrelaterade produkter. Dess expertteam utvärderar ett brett utbud av konsumentprodukter, inklusive elektronik, apparater och programvara, och erbjuder detaljerade insikter och köpråd för att hjälpa läsarna att fatta välgrundade köpbeslut. De rapporterar också om tekniska nyheter, featureartiklar och branschanalyser för att hålla sina läsare uppdaterade med de senaste trenderna och den moderna utvecklingen.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa recensionen här.

Rtings.com

Rtings.com är en välrenommerad onlineplattform som levererar heltäckande och opartiska produktrecensioner med primärt fokus på konsumentelektronik. Deras team av erfarna recensenter testar noggrant ett stort antal produkter, inklusive tv-apparater, hörlurar, bildskärmar och soundbars, för att förse sina läsare med detaljerade analyser och omdömen. Varje produkt utvärderas baserat på specifika, standardiserade kriterier för att säkerställa opartiskhet och konsekvens i alla recensioner. Förutom produktrecensioner erbjuder Rtings.com jämförelseverktyg, köpguider och handledning – alla utformade för att ge konsumenterna den information de behöver för att fatta de bästa köpbesluten. Deras engagemang för transparens och objektivitet har gjort dem till en pålitlig resurs för konsumenter över hela världen.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Dyson V15 Detect Absolute – Du kan läsa recensionen här.

Reviewed.usatoday.com

Reviewed.usatoday.com är en konsumentinriktad sektion av USA Today som specialiserar sig på produktrecensioner och rekommendationer. Teamet testar och jämför noggrant ett brett utbud av konsumentprodukter – från vitvaror och elektronik till hushållsartiklar och produkter för personlig vård – och erbjuder läsarna ett opartiskt och välinforme…erade beslut. Reviewed.usatoday.com är allmänt erkänd för sina rigorösa testmetoder, transparenta granskningsprocess och engagemang för att tillhandahålla värdefulla, praktiska råd. De strävar efter att leverera korrekt, pålitlig och aktuell information till sina läsare, vilket gör dem till en pålitlig källa för produktrecensioner.

Du kan läsa deras recension av Bissell 2278N review här.

Techgearlab.com

TechGearLab är en nätpublikation som specialiserar sig på detaljerade produktrecensioner och köpråd inom teknik och utomhusutrustning. Med ett uppdrag att tillhandahålla korrekt, objektivt och högkvalitativt innehåll testar TechGearLab-teamet noggrant ett brett utbud av produkter, från elektronik och apparater till utomhusutrustning och fitnessutrustning. Varje produkt genomgår omfattande jämförelser sida vid sida för att säkerställa en omfattande och balanserad recension. Deras väl underbyggda köpguider och tydliga poängsystem syftar till att förenkla köpprocessen och hjälpa läsarna att hitta den bästa produkten för deras behov. TechGearLab är stolta över sitt engagemang för opartiska recensioner och att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa deras recension av Bissell 2278N här.

Realhomes.com

RealHomes.com är en ledande onlineplattform som erbjuder expertråd, inspiration och produktrecensioner med anknytning till förbättring av hemmet och design. Från inredningsidéer och renoveringstips till omfattande köpguider och produktrecensioner, täcker webbplatsen alla aspekter av att skapa och upprätthålla ett bekvämt, elegant och funktionellt bostadsutrymme. RealHomes.com tillgodoser ett brett spektrum av behov, oavsett om du letar efter den senaste hemtekniken, söker trädgårdsråd eller planerar ett större renoveringsprojekt. Teamet bakom RealHomes.com består av erfarna branschexperter, inredningsarkitekter och erfarna husägare som alla är dedikerade till att erbjuda djupgående och tillförlitligt innehåll som hjälper läsarna att göra det bästa av sina hem. Deras produktrecensioner är noggranna och opartiska och ger konsumenterna den information de behöver för att göra välgrundade köp.

Du kan läsa deras recension av Shark CH950EUT här.
Du kan läsa deras recension av Shark WV200EU här.

Goodhousekeeping.com

Good Housekeeping är en amerikansk damtidning med artiklar om kvinnors intressen, produkttester av The Good Housekeeping Institute, recept, kost och hälsa samt litterära artiklar. Institutet är känt för sitt “Good Housekeeping Seal” som är ett begränsat garantiprogram som populärt kallas för “Good Housekeeping Seal of Approval”.

Good Housekeeping grundades år 1885 av den amerikanske förläggaren och poeten Clark W. Bryan. När tidningen förvärvades av Hearst Corporation år 1911 var den uppe i 300 000 prenumeranter. I början av 1960-talet hade tidningen över fem miljoner prenumeranter och var en av världens mest populära damtidningar.

Du kan läsa deras recension av Eufy HomeVac H30 Infinity här.

Knowtechie.com

KnowTechie är en teknikfokuserad nätpublikation som levererar aktuella nyheter, djupgående recensioner och insiktsfulla artiklar till sin teknikintresserade publik. Webbplatsen täcker ett brett utbud av teknikrelaterade ämnen inklusive gadgets, spel, appar, programvara och framväxande tekniska trender. KnowTechie är känd för sitt tillgängliga tillvägagångssätt och bryter ner komplexa teknikfrågor till ett vardagsspråk, vilket gör tekniknyheter och recensioner tillgängliga för både teknikentusiaster och tillfälliga läsare. Deras team av erfarna skribenter och tekniska experter ger omfattande produktrecensioner, vilket hjälper konsumenterna att navigera i det ständigt föränderliga tekniska landskapet. KnowTechie är stolta över att upprätthålla en balans mellan professionell, djupgående teknisk analys samtidigt som de behåller en vänlig, konversationell ton i sitt innehåll, vilket gör det till en pålitlig källa för teknisk information.

Du kan läsa deras recension av Eufy Homevac H30 Infinity här.

Thespruce.com

TheSpruce.com är en omfattande livsstilswebbplats som erbjuder praktiska, verkliga tips och inspiration för att hjälpa läsarna att skapa ett hem de älskar. TheSpruce.com täcker heminredning, hemreparation, recept, trädgårdsarbete, husdjur och hantverk och erbjuder över 14 000 artiklar som hjälper till att förbättra ditt hem och din omgivning. Webbplatsen är känd för sina expertråd och djupgående guider om ett brett spektrum av ämnen och syftar till att tillhandahålla en enda resurs för allt som är relaterat till hem och hushåll. Deras team av erfarna skribenter och proffs levererar högkvalitativt, väl undersökt innehåll som inte bara är informativt utan också enkelt att förstå. Från att skapa ett mysigt vardagsrum till att fixa en läckande kran – TheSpruce.com är en pålitlig källa för förbättring, inredning och underhåll av hemmet.

Du kan läsa deras recension av Black & Decker Dustbuster här.

Trustedreviews.com

TrustedReviews.com är en välkänd nätpublikation som tillhandahåller detaljerade och opartiska recensioner inom ett brett spektrum av konsumentelektronik, vitvaror och digitala tjänster. Webbplatsen är avsedd att hjälpa konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut genom att förse dem med noggranna, högkvalitativa utvärderingar som utförs av branschexperter. Webbplatsen täcker olika kategorier, däribland smartphones, bärbara datorer, TV-apparater, kameror, hörlurar och hushållsapparater, samt programvara och spel. Varje recension på TrustedReviews.com baseras på omfattande tester och analyser, vilket säkerställer att läsarna får korrekta information om produkters funktioner, prestanda och valuta för pengarna. Som namnet antyder är TrustedReviews.com stolt över sin trovärdighet och integritet, vilket gör det till en pålitlig resurs för konsumenter som navigerar i den stora världen av teknik och konsumentvaror 

Du kan läsa deras recension av Shark WV200EU här.

Dyson V15 Detect Absolute

Du kan läsa recensionen här.

Dyson Gen5 Detect Absolute

Du kan läsa recensionen här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en digital marknadsplats som är integrerad i Googles sökmotor. Den tillåter användare att söka, visa och jämföra produkter från olika återförsäljare.

Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson V15 Detect Absolute här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson Gen5 Detect Absolute här.

Amazon

Amazon är ett multinationellt teknikföretag som är känt för sin enorma plattform för online-shopping. Amazon grundades år 1994 av Jeff Bezos och har sedan dess utvecklats till en av världens största detaljhandlare med verksamhet i över 200 länder. Förutom sin marknadsplats online har Amazon också expanderat inom flera andra områden, bland annat molntjänster, digital streaming och artificiell intelligens. En annan viktig egenskap hos Amazon är dess system för användarrecensioner, där kunderna kan lämna feedback och betygsätta produkter som de har köpt. Detta system ger värdefull information till andra potentiella köpare, vilket hjälper dem att fatta välgrundade beslut om eventuella inköp. Recensionerna kan även sorteras efter olika kategorier, till exempel efter de mest användbara eller senaste, för att hjälpa konsumenter att hitta den mest relevanta feedbacken.

Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Bissell 2278N här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Shark CH950EUT här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Eufy HomeVac H30 Infinity här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Black & Decker DustBuster här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson V15 Detect Absolute här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Dyson Gen5 Detect Absolute här.

FAQ

Hur länge håller batteriet i en sladdlös skaftdammsugare?
Batteritiden för sladdlösa skaftdammsugare kan variera avsevärt beroende på modell och tillverkare. De flesta sladdlösa skaftdammsugare ger mellan tio och 30 minuters drifttid på en enda laddning, medan högkvalitativa modeller erbjuder ännu längre.
Hur ofta ska jag tömma dammbehållaren på min skaftdammsugare?
Det är lämpligt att tömma dammbehållaren på din skaftdammsugare efter varje användning. Detta säkerställer att dammsugaren bibehåller sin sugförmåga och förhindrar att damm och skräp samlas i enheten.
Är skaftdammsugare lämpliga för rengöring av djurhår?
Ja, många skaftdammsugare är konstruerade för att effektivt suga upp djurhår. Leta efter modeller med motoriserade borstverktyg och stark sugkraft för bästa resultat.
Kan jag använda min skaftdammsugare på våt smuts?
Om inte tillverkaren särskilt anger det, är de flesta skaftdammsugare endast avsedda för torr rengöring. Det finns dock särskilda modeller som är utformade för att hantera både våt och torr smuts.
Kan en skaftdammsugare ersätta en vanlig dammsugare?
Skaftdammsugare med låg effekt och mindre kapacitet är idealiska för dammtorkning och snabb rengöring. För rengöring av stora utrymmen med tjocka, och särskilt ulliga mattor, är det bättre att använda en vanlig dammsugare.
Kan du använda skaftdammsugare för att städa upp krossat glas?
Skaftdammsugare kan användas för att städa upp mindre glasskärvor. Tänk dock på att vara försiktig när du hanterar vassa föremål, både för din egen säkerhet och för att säkerställa optimala arbetsförhållanden för din dammsugare.

Vad är luftwatt?

Luftwatt (AW) är en måttenhet som vanligtvis används inom dammsugarbranschen för att beskriva en dammsugares rengöringseffekt. Till skillnad från vanliga watt, som mäter den totala energiförbrukningen för en dammsugare (eller annan elektrisk utrustning), mäter luftwatt specifikt den mängd kraft som en dammsugare använder för att transportera smuts från ytan som rengörs till dammsugarpåsen eller dammbehållaren.

Luftwatt beräknas med hjälp av följande formel: Luftwatt = luftflöde (i kubikfot per minut eller CFM) x sugkraft (i tum vattenlyft) / 8,5. Denna formel kombinerar de två viktigaste faktorerna för dammsugarens prestanda – luftflöde och sugkraft – till en enda siffra, vilket ger ett mer exakt mått på rengöringseffektiviteten än var och en av faktorerna på egen hand. Även om en högre motoreffekt normalt sett innebär bättre sugförmåga, beror det även på filtrets skick och eventuella läckande rör. Detta är en av de främsta anledningarna till att måttet för luftwatt är mer användbart när det gäller dammsugare.

Det är viktigt att ta hänsyn till luftwatt när man ska välja dammsugare eftersom det ger en indikation på enhetens rengöringseffektivitet, inte bara dess energiförbrukning. Även om en dammsugare använder mycket effekt (mätt i vanliga watt) är det inte säkert att den är effektiv när det gäller att suga upp och avlägsna smuts.

En dammsugare med hög luftwatt har även visat att den använder sin effekt optimalt för att rengöra ytor. Om du väljer mellan två dammsugare med liknande effektklassning är det därför mer sannolikt att den med högre luftwattklassning ger bättre rengöringsprestanda.

Även om luftwatt är ett användbart mått på dammsugares prestanda, är det inte den enda faktorn att tänka på vid ett eventuellt inköp. Andra viktiga faktorer är dammsugarens utformning och funktioner, vilka typer av ytor den är avsedd att rengöra och kvaliteten på dess filtreringssystem.

Bästa användningsområdena för en skaftdammsugare

Det finns förmodligen hur många användningsområden som helst för en skaftdammsugare, men nedan nämner vi ett par där den briljerar och överträffar andra rengöringsapparater.

 • Snabba rengöringar: Skaftdammsugare är perfekta för snabbstädning i hemmet. Om du har spillt några smulor på soffan eller vält en växt är det mycket enklare att använda en skaftdammsugare än att släpa fram en stor, traditionell dammsugare.
 • Bilens interiör: Skaftdammsugare är även lämpade för att rengöra bilens interiör. De når nämligen smidigt i springorna mellan sätena och hörnen i bagageutrymmet, och är därmed en praktiskt apparat för detta ändamål.
  Husdjurshår: Om du har husdjur är en skaftdammsugare ett måste. Du kan använda den för att snabbt och enkelt avlägsna djurhår från möbler, mattor och svåråtkomliga områden.
 • Små utrymmen: Skaftdammsugare är perfekta för rengöring av små utrymmen som garderober, hyllor och hörn där en större dammsugare har svårt att komma åt.
 • Trappor: Det kan vara besvärligt att rengöra trappor med en traditionell dammsugare, men med en skaftdammsugare blir det mycket enklare tack vare dess lätta vikt och praktiska manövrerbarhet.
 • Elektronik: De kan också användas för att rengöra tangentbord, skrivbord och annan elektronik. Man måste dock vara försiktig så att man inte skadar känsliga komponenter.
 • Klädsel och madrasser: Skaftdammsugare kan effektivt rengöra klädsel och madrasser genom att avlägsna damm och allergener.
 • Arbetsplatser: Oavsett om det är ett hemmakontor, ett pysselrum eller ett garage är en skaftdammsugare utmärkt för att städa upp efter ett projekt.

Hur kan man rengöra sin skaftdammsugare?

Korrekt underhåll av din skaftdammsugare förlänger inte bara dess livslängd, utan optimerar även dess prestanda. Nedan följer en stegvis vägledning om hur du rengör din skaftdammsugare:

 • Koppla bort och töm: Koppla bort dammsugaren från strömkällan innan du påbörjar rengöringen. Tryck på den avsedda knappen för att lossa dammbehållaren och töm dess innehåll i en soptunna.
 • Tvätta dammbehållaren: Rengör dammbehållaren med varmt såpvatten; skölj den noggrant och låt den torka ordentligt innan du monterar tillbaka den.
 • Rengör eller byt ut filtret: Ta ut filtret och rengör det med varmt vatten eller byt ut det om det är slitet. Se till att filtret är ordentligt torrt innan du sätter tillbaka det.
 • Rengör tillbehör: Torka av munstycken och andra tillbehör med en varm trasa med tvål. Använd en gammal tandborste för att avlägsna hårt fastsittande smuts och låt dem sedan torka ordentligt.
 • Torka av utsidan: Rengör dammsugarens utsida med en fuktig trasa – undvik elektriska anslutningar.
 • Underhåll av borstvalsar: Om din dammsugare har en borstvals bör du försiktigt ta bort trassligt hår eller fibrer från denna med en sax.

 

Hur ofta dessa rengöringsmoment ska utföras beror på hur ofta du använder dammsugaren. I regel bör du försöka göra det var tredje till sjätte månad. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar för specifika riktlinjer för rengöring och underhåll. Regelbunden rengöring och underhåll säkerställer att din skaftdammsugare fortsätter att prestera optimalt under många år framöver.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta