Samsung Smartwatch (Bäst i test) – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

SENAST UPPDATERAD: maj 12, 2023.
Samsung Smartwatch (Bäst i test) – Här är experternas favoriter

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här artikeln får du en överblick över sex bra Smartwatch-modeller från Samsung som experterna rekommenderar.

Alla dessa smartklockor har hamnat bland experternas favoriter.

Artikeln är uppbyggd så att produkterna presenteras var för sig. Vi börjar med att berätta vilka för- och nackdelar experterna har lyft fram, och därefter beskriver vi hur den aktuella modellen fungerar.

Efter genomgången av produkterna hittar du en lista över de expertkällor vi hänvisar till samt länkar till deras tester. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som kanske också kan vara av intresse.

De 4 bästa samsung smartwatch i testguiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Samsung Galaxy Watch 3

Bästa Samsung smartwatch i test
 • check Testvinnare hos teknikmagasinet Techradar.com
 • check Testvinnare hos Samsung-portalen Sammobile.com
 • check Utnämnd till ”King of Android Smartwatches” hos tidningen The Guardian

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Watch 3:

Fördelar

 • Testvinnare i experttester
 • Avancerad klocka med hög kvalitet
 • Elegant design – som ett vanligt armbandsur
 • Fungerar med både Android och iPhone
 • Den perfekta tränings- och hälsopartnern

Samsung Galaxy Watch 3 har testats av tre olika expertpaneler. Dessa kommer från teknikmagasinet Techradar.com, portalen for Samsung-användare Sammobile.com och tidningen The Guardian. Alla experter blev imponerade av den här modellen och gav den i slutändan utmärkta recensioner.

Techradar.com skriver till exempel att produkten är ”the best smartwatch in the world right now”. De utvecklar den kommentaren med att klockan är betydligt bättre än dess föregångare eftersom att den är tunnare, lättare och i allmänhet bättre. Modellen är dessutom tillräckligt elegant för att kunna bäras på fest. De påpekar även att enheten är den perfekta träningspartnern eftersom att den kan utföra många mätningar. Skärmen är dessutom klar, tydlig och lätt att läsa av i alla ljusförhållanden. Experterna nämner dock ett par nackdelar också, närmare bestämt att klockan är ganska dyr och att batteriet hade kunnat vara bättre.

The Guardian beskriver den här Samsung smartwatch-modellen som ”the king of Android smartwatches”, vilket de motiverar med att klockan har många fördelar. Dessa inkluderar bland annat en riktigt fin och läcker design med en tunn utformning. Experterna noterar även att skärmen är stor och lätt att läsa av, att den generella prestandan är bra samt att det finns välfungerande fitness- och hälsomätare. The Guardian summerar sin upplevelse med modellen på följande vis: ”Great design, screen, performance, battery and health-tracking, with long support and sustainability”.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Galaxy Watch 3

Fantastisk smartwatch
Med den här modellen har Samsung skapat en nära nog perfekt smartwatch som har allt man kan tänkas behöva. Klockan är först och främst fantastisk att se på – den ser ut som en traditionell och elegant vardagsklocka med en hållbar läderrem. Själva urtavlan är gjord av rostfritt stål, vilket ger en lång hållbarhet, och ett Gorilla-glas ger det ultimata skyddet.

Samsung Galaxy Watch 3 kombinerar vanliga smartwatch-funktioner med träningsfunktioner, och klockan kan enkelt paras ihop med både Android och iPhone. Denna anslutning kan ske via antingen Bluetooth eller Wifi och ger en snabb kommunikation.

Den perfekta träningspartnern
Denna Samsung smartwatch har även många tränings- och hälsofunktioner, vilket gör den till en perfekt träningspartner. Klockan mäter till exempel pulsen vid handleden så att man kan ägna sig åt pulsträning. Det går även att genomföra många andra aktivitetsmätningar.

Utöver detta har klockan en inbyggd sömnmonitor som mäter användarens sömnmönster, och en stressmätare hjälper till att hålla stress och obehag på en låg nivå. Klockan har en AMOLED-skärm med en hög upplösning på 360 x 360 pixlar. Den är vattentät ner till 50 meter, och batteriet räcker i upp till 151 timmar per laddning. Om man använder klockan flitigt får man en batteritid på ungefär 36 timmar, vilket fortfarande är bra.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Bästa Samsung smartwatch för priset
 • check 4/5 stjärnor hos tidningen The Guardian
 • check 4/5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor hos teknikmagasinet Cnet.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Watch Active 2:

Fördelar

 • Toppbetyg i experttester
 • Tillverkad av aluminium och silikon
 • Bra träningspartner med många funktioner
 • Kan användas som telefonens förlängda arm
 • Stor och högupplöst AMOLED touchskärm

Samsung Galaxy Watch Active 2 har testats av tre expertpaneler och imponerade stort hos alla källor. Dessa källor inkluderar tidningen The Guardian samt teknikmagasinen Techradar.com och Cnet.com.

The Guardian har gett modellen 4 av 5 stjärnor och beskrev den som ”The best smartwatch for Android. Great screen, performance, battery life and health-tracking”. De förklarar att den här smartwatch-modellen från Samsung är tunn men fyllig samt att den har en väldigt klar skärm. Experterna berättar även att klockan har en låg vikt, en välfungerande prestanda och smarta fitness- och hälsomätningar. Klockan har tyvärr bristfälligt stöd för kontaktlösa betalningar, och det finns även lite småproblem med hur aviseringar visas.

Cnet.com skriver att det här är en fantastisk klocka som ger användaren mycket valuta för pengarna. De förklarar att klockan är bekväm att ha på sig både när man tränar och när man sover, samt att det är smart med en inbyggd tränare som assisterar i olika aktiviteter. Tunga träningspass kan dock dra en hel del batteri.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Galaxy Watch Active 2

Enkel design med många funktioner
Här har Samsung skapat en riktigt välfungerande smartwatch. Samsung Galaxy Watch Active 2 har en enkel design med en urtavla av aluminium och ett mjukt silikonarmband. Den är enkel att se på och tillräckligt diskret för att kunna användas till vardags.

Trots att designen är enkel är den här smartwatch-modellen från Samsung väldigt teknisk. Den kan bland annat ta över vissa uppgifter från telefonen när den är ihopparad med en smartphone. Klockan är dessutom en välutvecklad tränings- och hälsopartner. Den är nämligen fullproppad med mätfunktioner, till exempel pulsmätning, GPS, avståndsmätning, kalorimätning, sömnmätning och stressmätning.

Stor touchskärm
Man kan även sköta musik, påminnelser, samtal, aviseringar och betalning med denna Samsung smartwatch. Allt detta kontrolleras och visas på den stora och användarvänliga touchskärmen, en AMOLED-skärm med en fin upplösning på 360 x 360 pixlar. Kapaciteten ligger på 4 GB, och det finns därmed gott om utrymme för lagring av data.

Den här modellen är dessutom vattentät ner till 50 meter, och den kan kommunicera med både Android och iPhone. Klockan är utrustad med Bluetooth och Wifi, vilket skapar goda möjligheter till kommunikation med andra enheter. Den går slutligen på batteri och har en maximal batteritid på 60 timmar.

Samsung Galaxy Watch Active

Bästa Samsung smartwatch i premiumklassen
 • check 4/5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor hos testmagasinet Expertreviews.co.uk
 • check 4/5 stjärnor hos teknikmagasinet T3.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Watch Active:

Fördelar

 • Toppbetyg i experttester
 • Mycket kvalitet för pengarna
 • Unik urtavla
 • Låg vikt
 • Hjälper användaren att förbättra sin hälsa

Samsung Galaxy Watch Active har varit med i tre olika experttester. Dessa utfördes hos teknikmagasinen Techradar.com och T3.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alla tre blev i slutändan förtjusta i den här modellen.

Techradar.com beskriver den här smartwatch-modellen från Samsung som en ”Beautiful yet functional smartwatch”. De skriver även att klockan passar så gott som alla konsumenter. En stor fördel som lyfts fram är att priset är lägre än hos många konkurrenter. Klockan fungerar dessutom både vid träning och till vardags. Experterna förklarar att Samsung har tagit alla bra egenskaper från sin standardklocka och gjort dem mindre samt lagt till fler användbara funktioner. De menar att det är detta som utgör kärnan i Samsung Galaxy Watch Active.

T3.com blev också imponerade och beskriver modellen som ”small, stylish, and affordable”. De förklarar att det här är den bästa smartklockan som Samsung någonsin har tillverkat, samt att den är bättre än många betydligt dyrare konkurrenter. Experterna påpekar även att produkten är bekväm att ha på sig och att den har en mängd praktiska funktioner.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Galaxy Watch Active

Kan vara Samsungs mest unika smartwatch
Om du är ute efter en modern, elegant och unik smartklocka är Samsung Galaxy Watch Active ett bra alternativ. Det första man lägger märke till är den unika designen och den nästan hypnotiserande skärmen. Klockan har en väldigt enkel utsida men rymmer massor av teknik inuti. Den är tillverkad av extremt hållbart aluminium och har ett robust och utbytbart silikonarmband.

Denna Samsung smartwatch är försedd med en klar AMOLED-skärm som kan läsas av i alla ljusförhållanden. Skärmen har touchkontroller och en riktigt hög upplösning på 360 x 360 pixlar. Klockan har ett stort lagringsutrymme på 4 GB och en batteritid på upp till 45 timmar per laddning.

Lättviktare med många mätfunktioner
Samsung Galaxy Watch Active skiljer sig från andra smartklockor på flera punkter. Den väger till exempel bara 25 gram, vilket faktiskt är mindre än hälften av vikten hos många konkurrenter. Trots detta är enheten fullproppad med teknik som gör att den fungerar både som en förlängd arm till telefonen och som en assistent inom hälsa och fitness.

Modellen har GPS och kan bland annat mäta puls, avstånd, sömn, aktivitet, kaloriförbränning, antal steg, stress och hjärtfrekvens. Utöver detta kan klockan ta emot aviseringar från telefonen, och den är kompatibel med både Android och iPhone. Som en extra bonus är produkten inte lika dyr som många av sina konkurrenter. Man får därför mycket valuta för pengarna.

Samsung Galaxy Fit 2

Bästa Samsung smartwatch i budgetklassen
 • check 4/5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
 • check 4/5 stjärnor hos teknikmagasinet Pcmag.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Fit 2:

Fördelar

 • Toppbetyg i experttester
 • Enkel modell med ett överkomligt pris
 • Mäter dagens aktiviteter och visar aviseringar från telefonen
 • Kan även mäta sömn och stress
 • Lång batteritid

Samsung Galaxy Fit 2 har testats av expertpaneler från teknikmagasinen Techradar.com och Pcmag.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Modellen fick höga betyg i alla tre undersökningar.

Trustedreviews.com förklarar att klockan har ett riktigt bra system för aviseringar, samt en bra aktivitetsmätning med användbara uppmaningar för att komma igång med aktiviteterna. Skärmen är dessutom väldigt levande, och mätningarna är i allmänhet väldigt korrekta. På minussidan nämner experterna att de gärna hade haft mer information om träningen.

Pcmag.com skriver att Samsung Galaxy Fit 2 visar hur långt Samsung har kommit med sina aktivitetsmätare. Den är en tydlig uppgradering från föregångaren och har många mätfunktioner för en modell i en så överkomlig priskategori. Det finns inte jättemånga funktioner att välja mellan, men de mätningar som finns är tillräckliga för vanliga motionärer. Mer seriösa idrottare bör dock välja en mer avancerad klocka. Experterna sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”With some solid improvements over its predecessor, it is a powerful fitness tracker and a fairly functional smartwatch”.

Recension: En detaljerad recension av Samsung Galaxy Fit 2

Enkel klocka med ett lågt pris
Om du är ute efter en budgetvänlig aktivitetsklocka från ett kvalitetsmärke är Samsung Galaxy Fit 2 ett bra alternativ. När det kommer till smartwatch-funktioner kan den här modellen inte göra lika mycket som många konkurrenter. Den kan dock fortfarande kommunicera med både Android och iPhone via Bluetooth.

Designen är enkel, precis som klockan, med ett mjukt och stabilt silikonarmband. Armbandet är mycket hållbart och finns i flera färger. Klockan har även en enkel skärm som kan visa grundläggande mätvärden. Det rör sig här om en AMOLED-skärm med en upplösning på 294 x 126 pixlar.

Mäter sömn och stress
Samsung Galaxy Fit 2 är gjord för att hjälpa till med aktiviteter i vardagen. Enheten visar tiden och mäter både puls, avstånd, kaloriförbränning, antal steg och hjärtfrekvens. Utöver detta kan den även mäta sömn och stress, vilket faktiskt inte är möjligt med alla smartklockor.

Vad gäller smartwatch-funktioner kan klockan ta emot aviseringar om samtal, meddelanden, mail och kalenderhändelser. Batteritiden är en annan höjdpunkt i och med att batteriet räcker i upp till 20 dagar. Detta är riktigt mycket. Man bör även lägga märke till den oerhört låga vikten på bara 21 gram.

Tester och recensioner av samsung smartwatch som används i artikeln

Expert- och testkällor

Cnet.com

Cnet.com är ett amerikanskt teknikmagasin som är marknadeledande inom teknikrelaterade produkttester, nyheter, priser, videor, forum och guider. Den här gången har de amerikanska experterna provat Samsung Galaxy Watch Active 2. Du kan läsa hela testet hos Cnet.com.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är ett brittiskt testmagasin. De testar huvudsakligen elektroniska konsumentprodukter som vanliga konsumenter använder i vardagen. Den här gången har experterna provat olika klockor från Samsungs smartwatch-sortiment.

Läs mer om testet av Samsung Galaxy Watch hos Expertreviews.co.uk.

Läs mer om testet av Samsung Galaxy Watch Active hos Expertreviews.co.uk.

Läs mer om testet av Samsung Galaxy Fit hos Expertreviews.co.uk.

Pcmag.com

Pcmag.com är ett internationellt dator- och teknikmagasin som skriver om allt som händer inom den branschen. Detta kan vara allt från nyheter, trender och utveckling till spel och konsoler. Utöver detta har de även tester och guider. Här har experterna provat två olika klockor från Samsungs smartwatch-sortiment:

Läs hela testet av Samsung Galaxy Fit hos Pcmag.com.

Läs hela testet av Samsung Galaxy Fit 2 hos Pcmag.com.

Techradar.com

Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin som handlar om utvecklingen inom teknikens värld. Experterna skriver därför om både nyheter, trender, guider och tester av olika elektroniska produkter. Här har Techradar.com genomfört flera olika tester av klockor från Samsungs smartwatch-sortiment:

Klicka här för att läsa experternas generella Samsung smartwatch-test.

Klicka här för att läsa experternas recension av Samsung Galaxy Watch Active 2.

Klicka här för att läsa experternas recension av Samsung Galaxy Watch.

Klicka här för att läsa experternas recension av Samsung Galaxy Watch Active.

Klicka här för att läsa experternas recension av Samsung Galaxy Fit 2.

The Guardian

The Guardian är en av Storbritanniens stora traditionella tidningar. Tidningen grundades 1821 och ges ut än idag. Den behandlar både in- och utrikesnyheter, sport, kultur, finans, livsstil och mycket annat. I samband med det sistnämnda har tidningen här testat två olika klockor från Samsungs smartwatch-sortiment:

Läs mer om testet av Samsung Galaxy Watch 3 hos The Guardian.

Läs mer om testet av Samsung Galaxy Watch Active 2 hos The Guardian.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är ett brittiskt testmagasin som huvudsakligen granskar produkter som konsumenter använder hemma, i trädgården eller ute på språng. Här har experterna testat Samsung Galaxy Fit 2. Läs hela recensionen hos Trustedreviews.com.

T3.com

T3.com är ett brittiskt teknikmagasin som skriver artiklar om nyheter och trender inom den tekniska världen. Detta inkluderar även tester av olika elektronikprodukter, och här gäller det en granskning av två klockor från Samsungs smartwatch-sortiment:

Läs testet av Samsung Galaxy Watch hos T3.com.

Läs testet av Samsung Galaxy Watch Active hos T3.com.

Wareable.com

Wareable.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på så kallade ”wareables” – alltså elektroniska gadgets eller produkter som man bär på kroppen. Detta inkluderar smartklockor, aktivitetsmätare, träningsklockor och liknande. Magasinet har även artiklar, nyheter, trender, guider och tester av enskilda produkter. Här har experterna provat en klocka från Samsungs smartwatch-sortiment:

Läs mer om testet av Samsung Galaxy Fit hos Wareable.com.

Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tagit en närmare titt på sex olika klockor som benämns som “smartwatch”. Samsung är tillverkaren bakom alla sex produkter, och alla har fått fina omdömen i olika experttester.

Om du vill veta mer om dessa produkter, och få en bredare överblick över alla moderna smartklockor på marknaden, har vi även ett par andra artiklar som kan hjälpa dig att välja rätt modell:

Du kan till exempel läsa vår generella pulsklocka testartikel, där vi går igenom ett par av experternas favoritmodeller för löpning. Där finns produkter från olika märken och priskategorier.

I vår smartwatch testartikel hittar du också några av marknadens bästa träningsklockor.

Det kan även vara så att du svär vid ett viss varumärke. Ett annat ledande märke i smartwatch-kategorin är onekligen Garmin. Om du gillar Garmin och är ute efter en ny smartklocka kan du hitta massor av inspiration i vår Garmin smartwatch testartikel. Där går vi igenom experternas favoriter var för sig.

Om du vill få en ännu bättre översikt över modeller från de bästa tillverkarna på marknaden kan du även läsa vår bäst-i-test-artikel om Fossil smartwatch.

FAQ

Vilken Samsung smartwatch är bäst?
Det finns många välfungerande smartklockor på marknaden, och Samsung har fått mycket beröm för följande sex modeller: Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Watch Active 2, Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch Active, Samsung Galaxy Fit och Samsung Galaxy Fit 2.
Hur hittar jag den bästa smartwatch-modellen?
Samsung är en av marknadens ledande tillverkare av smartklockor och är därmed ett bra märke att välja. Eftersom att olika modeller kan skilja sig åt bör du välja en som passar dina behov. Vissa klockor är enkla medan andra är mer avancerade. Du bör därför fundera på vad du ska använda den till och vilka mätfunktioner du behöver. Titta även på batteritid, material, kvalitet, användarvänlighet, pris, storlek och funktioner. Designen kan också vara viktig om du är estetiskt lagd.
Vad bedömer experterna i tester av smartklockor?
Experterna bedömer klockorna baserat på flera olika testpunkter, till exempel kvalitet, hållbarhet, batteritid, utseende, användarvänlighet, funktioner, precision, komfort, pris och användbarhet. Det kan dock vara svårt att veta exakt hur din utvalda Samsung smartwatch fungerar. Här är det därför en bra idé att läsa experternas kommenterar här i artikeln. Du hittar även länkar till alla undersökningar längre ner.

Guide: Tänk på detta innan du köper en smartwatch

Samsung är en av marknadens ledande tillverkare av smartklockor, och avsett om du väljer en klocka från dem eller ett annat märke finns det flera saker du bör ha i åtanke. De danska hemsidorna Løbeshop och BlueCity förklarar här var du bör tänka på:

Vad är en smartwatch?

En smartwatch är helt enkelt en smartklocka som kan hjälpa dig att hålla koll på din hälsa, mäta olika aktiviteter, ta emot påminnelser och samtal, läsa mail, använda appar, lyssna musik, bli underhållen och få de aviseringar som annars hade kommit till din smartphone. Det viktigaste för att du ska få ut så mycket som möjligt ur en smartwatch är därmed att du kan ansluta den till din telefon.

En smartwatch fungerar i regel som träningsklocka, men det är inte alla träningsklockor som är en smartwatch. Samsung, Apple, Huawei och andra elektronikjättar tillverkar idag vanliga smartklockor som både kan användas till vardags och när man tränar.

Vad behöver du?

Experterna berättar att det första man bör utgå från är sin egen användning, alltså vad du vill använda klockan till och vilka funktioner du behöver. I regel kommer dock priset att vara högre ju mer funktioner du behöver.

Fundera därför på om du vill mäta dina dagliga aktiviteter, ta emot samtal, påminnelser och aviseringar eller om du vill kunna använda klockan som en hel minidator. Det finns enheter som uppfyller alla dessa krav.

Design

Oavsett om du vill ha en smartwatch från Samsung eller någon annan tillverkare finns det många olika utformningar att välja mellan. Vissa modeller ser ut som helt vanliga armbandsur medan andra har en mer futuristisk design, och dessa brukar se mer ut som renodlade sportklockor.

Vilken typ som passar bäst till dig beror helt på din egen smak. Om du är estetiskt lagt och vill bära klockan hela dagen kan det dock vara bra att välja en modell som liknar ett klassiskt armbandsur. Observera att det ofta går att byta armband på klockan för att ändra utseendet.

Ta även reda på vad klockan har för vikt och fysisk storlek. Det finns nämligen både små och stora modeller, och återigen beror valet på dina egna preferenser.

Användarvänlighet

Ju mer avancerad klocka du har, desto med behöver du hålla koll på. Om du inte är någon tekniknörd kan det vara bättre att välja en lite enklare produkt. Fundera även på om du vill ha knappar eller enbart touchkontroller.

Pris

Gör en budget innan du väljer din smartwatch. Både Samsung och andra tillverkare har modeller i flera olika priskategorier, och priset går ofta hand i hand med funktionerna. Tänk återigen igenom vad du vill använda klockan till. Om du behöver en massa funktioner får du till exempel räkna med ett högt pris. Om du klarar dig med en enklare modell kan du dock komma billigare undan.

Oavsett vad du väljer är en smartwatch inte någon billig investering. Det kan därför löna sig att fokusera på den allmänna kvaliteten också. Den kan givetvis vara svårt att bedöma när man inte har provat klockan i praktiken. Här är det därför en bra idé att läsa experternas omdömen. Du hittar länkar till alla undersökningar längst ner i den här artikeln.

Träning och hälsa

Om du vill använda din smartwatch som ett träningsredskap kommer du att märka att det är möjligt med de allra flesta modeller. Smartklockor kommer ofta med pulsmätning och olika aktivitetsmätningar som kan ge dig information om din hälsa. De brukar även ha verktyg för att mäta hjärtfrekvens, sömnmönster, vätskebalans och mycket annat.

För seriösa idrottare som behöver mycket mätdata från sin träning är det dock bäst att välja en renodlad sport- eller träningsklocka.

GPS är också ett viktigt verktyg som finns i de flesta smartklockor.

Vad har du för smartphone?

En smartwatch är gjord för att kunna kommunicera med din smartphone. Se därför till att välja en modell som är kompatibel med din telefon. De flesta klockor med operativsystemet Android kan anslutas till alla typer av smartphones. Apple Watch kan däremot bara kommunicera med en iPhone.

Om du köper en Samsung Smartwatch kan du ansluta klockan till telefonen oavsett om du använder iPhone eller Android.

Fakta: Därför mår du bra av pulsträning och motion 

Alla vet väl att motion är bra för kroppen, men här förklarar experterna från Pulsure.dk mer exakt varför träning är nyttigt:

När du rör dig aktiveras kroppens funktioner och kondition. Konditionen påverkar därmed hjärt- och kärlsystemet, som består av hjärta, lungor och blodådror, och motion sätter även igång muskelprocesserna. Pulsen stiger, kroppen får lättare att absorbera syre och musklerna stärks och byggs upp. Du förbränner kalorier, och det produceras även hormoner som påverkar ditt humör. Alla dessa processer har följande effekter:

 • Minskad risk för cirkulationssjukdomar
 • Minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
 • Minskad risk för fetma
 • Minskad risk för högt blodtryck
 • Minskad risk för typ 2-diabetes
 • Minskad risk för vissa typer av cancer
 • Minskad risk för stress
 • Minskad risk för depression
 • Minskad risk för ångest
 • Minskad risk för demens
 • Starkare ben
 • Starkare leder
 • Starkare muskler
 • Bättre uthållighet
 • Bättre sömnkvalitet
 • Bättre välbefinnande i allmänhet

Träning med pulsklocka

För det mesta kan du utföra pulsträning med en Samsung smartwatch, och detta kan vara ett bra verktyg för både nybörjare och erfarna idrottare.

En smartklocka med pulsfunktioner kommer först och främst att kunna mäta din puls under både vila och aktivitet. Förut var man tvungen att ha ett pulsbälte runt bröstkorgen för att göra detta, men nu behövs inte det längre. (Om du tränar väldigt seriöst är dock ett pulsbälte fortfarande ett bra verktyg, eftersom att du då är garanterad korrekta mätvärden.)

Utöver att mäta pulsen kommer klockan även med andra aktivitetsmätningar, som avstånd, kaloriförbrukning, hastighet och antal steg.

Det smarta med pulsträning är att du får full kontroll över din träning och dina träningspass. Detta ger en bättre överskådlighet och kan motivera dig att nå dina mål. Du får konstant och omedelbar feedback om din puls och kan då planera träningen baserat på pulsen. På så vis kan en klocka fungera som en slags träningspartner.

När du tränar pulsträning gäller det att låta pulsen styra aktiviteterna. Du kan då pressa dig själv till din rekommenderade maxnivå och samtidigt hålla koll på att du inte tränar för hårt. Överträning kan lätt leda till skador.

Pulsträning är en hel vetenskap och kräver vissa beräkningar. Om du vill veta mer om hur det fungerar har Actifys.se också en bra guide om pulsträning.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy Watch

Sportsbuddy Veryfit Sport löparklocka

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta