Padelracket (Bäst i test) – Marknadens bästa padelracketar enligt experter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Padel är en kul sport som bara fortsätter att växa i popularitet.

Inte nog med att det är roligt och att du får ordentligt med motion, utan det är även en sport som de flesta kan njuta av oavsett om du är ett riktigt proffs eller inte har någon tidigare erfarenhet.

Vad fallet än är för dig kommer du säkerligen att hitta en padelracket nedan som faller dig i smaken. I vår testguide om padelracketar har vi provat på en lång rad modeller för att kunna bjuda på en topplista där du förhoppningsvis kan hitta rätt padelracket för att ta dina matcher till helt nya höjder.

Tips och råd innan köp:

🔸 Material: Med hjälp av exempelvis en kolfiberram blir racketen extra hållbar. Välj gärna material som ökar chanserna för att din racket håller under en lång tid framöver.
🔸 Form: Du kan välja racket i antingen en rund form, droppform eller diamantform. Vad du i slutändan satsar på beror på beror på ditt spelsätt och vad som känns bäst för dig.
🔸 Vikt: Racketar som är framställda för vuxna har vanligtvis en vikt på mellan 350 gram och 380 gram. En för tung racket kan vara obehaglig att spela med medan en för lättviktig racket inte ger dig tillräckligt med kraft bakom slaget, så det är viktigt att du hittar den rätta vikten.
🔸 Balans: Låg, medium och hög balans är de olika rackettyperna som du kan komma i kontakt med, så kika på de olika valmöjligheterna och välj den som passar dig bäst.

OBS: Om du är ny inom padel vill vi påpeka att inlärningskurvan i padel är brant. Därför rekommenderar vi att du investerar 400-500 kronor ytterligare om du har tidigare erfarenhet av racketsporter eller om du har för avsikt att spela padel 2-3 gånger i veckan.

Vad är viktigt att tänka på när du köper padelracket?

Design och balans – Runda padelracketar är lämpliga för alla kunskapsnivåer, inklusive nybörjare, vana spelare och elitspelare. Med en viktbalans närmare handtaget ger ett padelracket bättre kontroll, precision och snabbhet, men ger mindre kraft vid “smashes”. Diamantformade padelracketar är utan tvekan den mest kraftfulla typen av padelracket och är ofta ett självklart val bland elitspelare på grund av dess balans och sweetspot-placering närmare toppen.

De kan vara knepiga att manövrera för vissa personer eftersom de har hög balans och passar oftast offensivt sinnade spelare. För spelare som växlar mellan defensivt och offensivt spel kombinerar ett droppformad padelracket egenskaperna hos de runda och diamantformade racketarna. Tack vare att vikten fördelas jämnare ger de en perfekt kompromiss mellan kraft och kontroll.

Vikt – Padelracketars vikt varierar vanligtvis mellan 330 och 385 g. Du kan hantera dina slag mer effektivt och bekvämt med ett lättare padelracket. Dessa är lämpliga för fritidsspelare, kvinnor (340-370 g) och barn mellan 5 och 10 år (280-340 g). En tyngre racket (över 370 gram) ger större kraft i slagen men kan vara utmanande att använda, vilket gör att de lämpar sig bäst för mer erfarna padelspelare.

Material – Mjukare padelracketar är tillverkade av glasfiber, som har större flexibilitet, vilket innebär att bollen studsar mer efter att ha träffat padelracketet. Eftersom mjukare padelracketar gör det enklare att avleda hårda slag är de bekvämare att hålla och därför perfekta för nybörjare. Kolfiber, som är styvare och mindre flexibelt än glasfiber, används vid tillverkningen av hårda pedalracketar. Med tanke på deras ökade hållbarhet och förmåga att hålla längre är dessa racketar vanligtvis dyrare.

Padelracketens kärna kan byggas av E.V.A., som är ett mer elastiskt och hårt material som snabbt återgår till sitt ursprungliga läge efter en träff, eller av skum. Detta mjuka material är känt för sin komfort och används vanligtvis för padelracketar på lägre nivå med mjuka fibrer på slagytan. Tillsammans ger skum och mjuka fibrer på slagytan mer kraft, medan E.V.A. och hårda fibrer ger precision.

Pris – Padelracketar varierar i pris från 500 kronor för budgetmodeller till 3000 kronor eller mer för ett premiumalternativ. Dyrare padelracketar är vanligtvis tillverkade av kol, som är ett dyrt och svårproducerat material, och använder ofta nyare teknik såsom antivibrationssystem för mjukare slag. Du bör alltid välja ett padelracket som passar dina krav och din kunskapsnivå. Om du är en erfaren spelare som letar efter ett kraftfullt racket för att uppnå dina mål kan det vara värt att investera lite mer. Om du däremot precis har börjat kan du istället välja en billigare modell som fortfarande är av bra kvalitet och möter dina behov.

Kund- och expertomdömen – Det är alltid en bra idé att läsa recensioner från tidigare användare om exempelvis padelracketens vikt och användarvänlighet, hur snabbt ett padelracket reagerar på slag och hur kraftfullt det är. Dessutom kan du lära dig mycket av expertrecensioner, som kan bidra med mer detaljerad information om padelracketens komponenter och andra egenskaper.

arrow-more


Babolat Air Viper 

Konsumentmagasinet rekommenderar

✅ 3D-snurrfunktion: Underlättar skruvar
✅ Kolfibermaterialet gör det enkelt att uppnå bra slagkraft
✅ Prismatch på Padelxpert

.
Introduktion

Vi börjar med en allround-racket som kan användas av både ungdomsspelare, motionärer, erfarna spelare och tävlingsspelare. Babolat Air Viper från märket Babolat är en slitstark och härlig racket som inte bara är underbar att spela med, utan som också har en riktigt snygg design. Det är inte den mest kraftfulla racketen som du kommer att hitta på marknaden, men den utför trots detta sitt jobb väl.

Om Babolat Air Viper padelracket

Babolat är kända för att bjuda på riktigt hög kvalitet, och Babolat Air Viper är inget undantag. Med hjälp av denna racket kan du vara säker på att du alltid har utrustning nära till hands som är enkel att manövrera och som kan få till imponerande slag. Racketen agerar som en hybrid: den är lättviktig för att kunna användas utan svårigheter, men samtidigt blir slagen ganska kraftfulla.

X-EVA-tekniken har tillämpats när den här racketen tillverkades, och den är gjord av tre olika EVA-lager. Två av dessa lager är hårdare medan det inre lagret är mjukare. För luftgenomströmning som ser till så att du får bättre kontroll över racketen har produkten runda utspridda hål, och allt detta kombinerat gör Babolat Air Viper till en utomordentlig allround-racket.

Fördelar

 • Flexibel
 • Bra kontroll
 • Utmärkt för spins
Nackdelar 

 • Inte särskilt kraftfull

Specifikationer
Från märket Babolat
Tre EVA-lager
Använder sig av Holes Pattern System
Rekommenderad som allroundracket
Framställd som en hybridracket
Hög balans


HEAD Delta Elite 2022

Bästa padelracket med kraftfull design

✅ Power Foam gör det enkelt att ta kraftfulla skott
✅ Optimerad Sweet Spot säkerställer hög precision och kraft överallt på racketen
✅ Antichock design som skyddar racketen mot repor

.
Introduktion

HEAD Delta Elite 2022 är nästa produkt på topplista, och här har vi en padelracket från varumärket HEAD som gör sitt jobb väl ute på planen, och den riktigt fräcka designen gör bara saken bättre. Tänk på att den här racketen primärt är ämnad för lite mer erfarna spelare samt de som föredrar att spela offensivt.

Om HEAD Delta Elite 2022 padelracket

Vill du ha en lättmanövrerad racket som alltid ger dig full kontroll? Då är det Delta Elite som kan stå till tjänst. Vid tillverkningen har ett räfflat lager lagts på racketens yta, och detta leder till att du med enkelhet kan få till imponerande spins för att dominera under alla dina matcher.

Värt att veta när du satsar på HEAD Delta Elite 2022 är att den här modellen kanske inte är det bästa valet för nybörjare, utan det är en racket som blir perfekt för de erfarna och tävlingsinriktade spelarna som vill förbättra sina padelförmågor. HEAD är ett märke som är känt världen över tack vare deras effektiva tennisracketar, och numera tar de fram lika imponerande padelracketar som du inte vill gå miste om!

Fördelar

 • Genererar spins ganska enkelt
 • Lättmanövrerad
 • Kraftfull
Nackdelar 

 • Inte det bästa valet för nybörjare och passar särskilt offensiva spelare

Specifikationer
Från varumärket HEAD
Hög balans
Diamantformad
Vikt på 360 gram
Rekommenderad till offensiva spelare
Rekommenderad till de som har erfarenhet av padel


Babolat Technical Viper 

Bästa padelracket för offensiva spelare

✅ Prismatch på Padelxpert

Technical Viper

.
Introduktion

Då var det dags för ännu en produkt från märket Babolat, och den här gången ska vi kika lite närmare på Babolat Technical Viper. Till skillnad från allroundracket Babolat Air Viper är den här racketen framställd för att passa de lite mer erfarna padelutövarna, tävlingsspelarna eller helt enkelt de som är ute efter en riktigt imponerande kvalitetsracket.

Om Babolat Technical Viper padelracket

För kraftfulla slag är det utan tvekan Babolat Technical Viper som är väl värd att satsa på. Detta är en raket som är särskilt utformad för att ge precision och kraft åt de som föredrar offensiva spel. Technical Viper är formad likt en diamant och har hög balans, vilket säkerställer att du uppnår de bästa slagen genom att träffa längst ner på racketen.

Utformningen är inte det enda imponerande, utan de tre EVA-lagren hjälper även till att bjuda på en racket med utomordentliga material. Ytterst ligger två hårdare lager som bidrar till kraften samtidigt som det mjuka lagret på insidan ger upphov till snabb reaktionsförmåga. Sist men inte minst får vi inte glömma ”HOLES PATTERN SYSTEM” med utspridda hål som förbättrar dina slag ytterligare.

Fördelar

 • Kraftfull
 • Utmärkt vid offensivt spelande
 • Bekväm känsla
Nackdelar 

 • Inte det bästa valet vid defensivt spel

Specifikationer
Rekommenderad till vanliga padelspelare och tävlingsspelare
Hög balanspunkt
Ramprofil på 38 mm
Rekommenderas vid offensivt spel
Diamantform
Kommer med HOLES PATTERN SYSTEM


Adidas Adipower CTRL Lite 3.1 

Bästa padelracket för pengarna

Training CTRL

.
Introduktion

Den förra racketen på listan var en variant som riktade sig till erfarna spelare, så då är det inte mer än rätt att vi nu kikar på en padelracket som istället riktar sig till de oerfarna. Adidas Training CTRL från varumärket Adidas är ett ypperligt val om du nyligen har fått upp intresset för padel och nu är på jakt efter en prisvärd nybörjarracket. Ta tillfället i akt och träna upp dig själv med den här snygga modellen.

Om Adidas Training CTRL padelracket

Adidas Training CTRL är en härlig padelracket i 100 % glasfiber som ger dig den ultimata kontrollen under dina spel. Racketen är lättmanövrerad och väger inte för mycket så att du som nybörjare ska kunna vänja dig vid spelet och förbättra dig på dina villkor.

Inuti racketen finner du en kärna av Eva Ultra Soft gummi, och den här utomordentligt mjuka kärnan gör det bekvämt vid varje slag tack vare att racketen har möjligheten att absorbera en stor del av kraften från slagen. Glöm inte heller den runda formen som ger dig gott om yta för att träffa bollen, och med välplacerade hål i racketen får du en precision som du verkligen kommer att uppskatta.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Bekväm att använda
 • Lättviktig
Nackdelar 

 • Inte optimal för erfarna spelare

Specifikationer
 Tillverkad i 100 % glasfiber
 Eva Ultra Soft gummi på insidan
 Från märket Adidas
 Rekommenderas till nybörjare
 Låg balans
 Ramprofil på 38 mm


HEAD Flash Pro Padel 2022 – Passande budgetracket för nybörjare 

.
Introduktion

Sist men inte minst är det ett måste att kika på HEAD Flash Pro Padel om du inte vill lägga flera tusenlappar på en fullt fungerande padelracket. För dig som är en nybörjare och på jakt efter en budgetracket som gör sitt jobb väl till ett billigt pris har HEAD Flash Pro Padel från märket Head mycket att erbjuda.

Om HEAD Flash Pro Padel padelracket

HEAD Flash Pro Padel kommer i en snygg röd och svart design som ser till så att du tar äkta stil med dig ut på planen. Med hjälp av skummet inom racketen som går under benämningen ”power foam” kan du snabbt ta dig från ena sidan planen till den andra utan att du behöver oroa dig för en tung racket.

Gällande ramen är den framställd för att du ska kunna få mycket kraft bakom dina slag, och med små hål som är placerade över hela racketen får padelracketen ett ypperligt luftgenomflöde så att du med lätthet tar dig fram. Funktionen ”Power Stabilizer” gör det samtidigt enkelt att anpassa kraften utefter vad som krävs. Sist men inte minst garanterar IPS-systemet att din padelracket håller under en lång tid framöver.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Bekväm att spela med
 • Dess sweet spot är ganska stor
Nackdelar 

 • Mindre kontroll vid spins

Specifikationer
Från märket Head
Rekommenderas till nybörjare
Inre lager av Power Foam
Kommer med IPS-system
Utrustad med Innegra fiber
Vikt på 355-375 gram


ZERV Spyro Pro 2022

✅ Prismatch på Padelxpert

Bästa premiumracketen


Introduktion

ZERV Spyro Pro 2022 är det klara valet om en äkta premiumracket är den typen av produkt som du är på jakt efter. Racketen kommer från märket ZERV och är framställd som en mångsidig allround racket som flera typer av spelare kan ta del av – även de som inte har någon större erfarenhet av padel.

Skulle du beskriva dig själv som antingen en ungdomsspelare, en lätt övad spelare, en motionär eller en erfaren padelspelare? Oavsett vad är den här premiumracketen rätt för dig! Visst är den snygga designen i svart och orange sedan också en lockande aspekt som kommer att tilltala de flesta.

Om ZERV Spyro Pro 2022

För en utomordentlig balans mellan kraft och kontroll är det ZERV Spyro Pro 2022 som gäller. Denna allround racket med sin högkvalitativa kolfiberdesign och sin glatta ytstruktur har en hög balans och kommer i en diamant form. Detta säkerställer att du kan få mer kraft bakom dina slag samtidigt som racketens sweetspot blir större. Den höga kvaliteten ser dock till så att även proffsen uppskattar allt som ZERV Spyro Pro 2022 har att bjuda på.

Med en ram som är framställd uteslutande av kol blir racketen mer styv och slitstark med en förlängd livslängd. Den tidigare nämna kolfiber kommer också att hjälpa till med att förse dig med bättre bollkontroll för en så positiv upplevelse som möjligt ute på banan.

Bra att veta om ZERV Spyro Pro 2022

Om du tidigare har spelat padel är du säkerligen van vid hålen som är utspridda över hela racketen för enklare manövrering och kontroll, men just ZERV Spyro Pro 2022 använder sig av en Rough Surface Contro teknologi, vilket resulterar i att utrustningens sweetspot optimeras på bästa möjliga sätt. Ha i åtanke att racketen levereras utan ett fodral, så detta beställs separat för enklare förvaring och transport.

Fördelar

 • Kolfiberram
 • Hög balans som bjuder på extra kraft
 • Snygg design
Nackdelar

 • Fodral beställs separat

Specifikationer
 Från märket ZERV
Har en diamant form
Tillverkad som en allround racket
Rekommenderas till både nybörjare och erfarna spelare
Vikt på 360 – 375 gram


ZERV Vectro Classic

Bäst till nybörjaren

✅ Prismatch på Padelxpert

Introduktion

Om premiumracketarna känns en aning dyra kan du som nybörjare istället vända dig till den effektiva ZERV Vectro Classic. Den här padelracketen från märket ZERV är inte bara tillverkad för att gynna just padelnybörjarna, utan den kan dessutom beställas till ett förvånansvärt lågt pris så att du som oerfaren spelare kan rivstarta dina padeläventyr utan att behöva vända ut och in på plånboken.

Om ZERV Vectro Classic

ZERV Vectro Classic är den perfekta budgetracketen för dig som uppskattar både snygga designval och en utformning som effektivt tar ditt spelande till nästa nivå. Det är vida känt att varumärket ZERV bjuder på högkvalitativa produkter, och Vectro Classic är inget undantag. Dra nytta av utrustningen i form av en allroundracket som både lägger fokus på lättmanövrering, kraft och kontroll. Detta har åstadkommits med hjälp av racketens runda form.

Väl värt att nämna är också dess stora sweetspot så att du har en större yta som tillåter dig att enklare slå till bollen med tillräcklig kraft. En ytterligare fördel när du satsar på ZERV Vectro Classic är den jämn balansen som resulterar i kraftfulla slag, och allt detta till ett förbluffande billigt pris.

Bra att veta om ZERV Vectro Classic

Här har vi en padelracket som ger dig full kontroll över bollen i ett lättviktigt format tack vare att racketens ram är tillverkad av kolfiber. Inuti produkten kan du förvänta dig att stöta på en skumkärna för en mer behaglig känsla när bollen träffar racketen.

Med allt detta i åtanke är racketen med andra ord både billig, snygg när det gäller designen och effektiv när det kommer till både bollkontroll, lättmanövrering samt kraft. Det finns dock en ytterligare positiv aspekt, och denne är säkerheten. ZERV Vectro Classic kommer utrustad med en rem som fästs runt din handled, och den här remmen säkerställer att racketen inte slungas i väg om du skulle tappa greppet om den. Sist men inte minst bör du komma ihåg att ZERV Vectro Classic levereras utan fodral, så detta kan du behöva köpa separat om du så föredrar.

Fördelar

 • Stor sweetspot för att enklare träffa bollen rätt
 • Bjuder på kraft och precision
 • Valuta för pengarna
Nackdelar

 • Padelproffsen kanske hellre föredrar en premiumracket

Specifikationer
 Från märket ZERV
Vikt på 345 – 360 gram
Allround racket
Jämn balans
Rund form
Kolfiberram


Köpguide: Så väljer du rätt padelracket

Det finns goda skäl till varför det är möjligt att stöta på så många olika typer av padelracketar. De olika modellerna är nämligen framtagna för att passa olika sorters spelare, och oavsett om du är en nybörjare eller har lång erfarenhet av att spela padel finns det garanterat en racket som är rätt för dig.

Genom att välja en racket som passar just din nivå kan du se till så att du undviker skador och utmattning medan du tränar upp dig själv, och visst finns det dessutom olika prisklasser som är värda att kolla in. Det spelar ingen roll om du är ute efter den perfekta padelracketen, den rätta SUP-brädan eller en ny ishockeyklubba: du ska alltid se till så att du får en skräddarsydd upplevelse med utrustning som är anpassad för dig.

Olika racketar för olika nivåer

Innan du köper en racket bör du fråga dig själv vilken nivå du ligger på. Är du en nybörjare som aldrig tidigare har hållit i en racket, har du viss erfarenhet med utrymme för förbättring eller är du ett äkta proffs? Vilken typ av padelracket du väljer beror på ditt svar.

För hobbyspelare som inte har någon större erfarenhet av padel är det lämpligt att välja en racket som är lätt att spela med. Satsa därför på racketar som är lättviktiga och ser till så att du lätt får full kontroll över dina rörelser.

Om du å andra sidan har tidigare erfarenhet av padel men inte ännu är någon expert kommer du att gynnas av en mångsidig padelracket som klarar av flera olika situationer. Med andra ord bör din racket ha en smart blandning mellan kraft och precision. För avancerade spelare är maximal kraft det viktigaste tillsammans med utomordentlig precision. Tänk på att det är svårt att hitta modeller för proffsspelare på padelracqet rea då den här utrustningen kan bli ganska dyr.

Källa: Tennis Warehouse


Allt du behöver för att spela padeltennis

Om du vill spela padeltennis finns det en del grundläggande utrustning som du behöver för att komma igång. Här är några av de viktigaste sakerna du behöver:

 • Padelracket: En padelracket är den viktigaste delen av din utrustning. Det finns olika typer av racketar att välja mellan, och det är viktigt att välja en som passar din spelstil och din kunskapsnivå.
 • Padelbollar: Padelbollar är mindre och tyngre än vanliga tennisbollar och är speciellt gjorda för padel. Det är viktigt att använda rätt bollar för bästa möjliga spelupplevelse.
 • Padelväska: En padelväska är ett bekvämt sätt att transportera ditt racket och annan utrustning på till och från banan. Det finns olika typer av väskor att välja mellan, bland annat ryggsäckar och bärväskor.
 • Padelskor: Padelbanor har ofta en yta av gummi eller konstgräs, och det är viktigt att ha rätt padelskor för att undvika skador och få bästa möjliga grepp på banan. Välj skor med en sula som inte är märkningsfri och med god stötdämpning.
 • Kläder: Paddling kan vara fysiskt krävande och det är viktigt att välja kläder som är bekväma och ger rörelsefrihet. Välj kläder av andningsbart material som transporterar bort fukt från kroppen.

Dessa saker är den grundläggande utrustning du behöver för att spela padel. När du blir mer erfaren kan du också överväga att investera i annan utrustning som glasögon, handskar och handledsstöd för att förbättra din spelupplevelse.


Känner du till reglerna inom padel?

Padel är en sport som du kan ta del av oberoende av din erfarenhet. Det är riktigt roligt och spännande att spela både som nybörjare och som äkta proffs, men det gäller att du är medveten om hur reglerna går till. Först av allt är det väl värt att nämna hur man spelar på en ordinär bana som uppmäter 10 x 20 meter. Poängräkningen fungerar sedan på samma sätt som du är van vid om du tidigare har spelat tennis.

Ha i åtanke att planens linjer bara dras nytta av när det är dags att serva, och därefter har de ingen större betydelse. På tal om serve ska denne slås diagonalt mot motståndarens serveruta, och serven är misslyckad om den slår emot gallret. Den får dock studsa mot glasväggen utan att det räknas som en miss. Om du misslyckas med din serve en gång har du sedan ytterligare ett försök på dig att genomföra en lyckad serve.

Även om det är okej för bollen att studsa mot väggen gäller det att den först studsar i marken – annars räknas det som en miss. Till skillnad från tennis har du därtill möjligheten att slå bollen mot din egen vägg så länge den tar sig över på motståndarens planhalva. Detta gäller dock bara glasväggen och inte gallret. Se till så att du tar en tur över till Svenska Padelförbundet om du vill lära dig mer kring hur man spelar padel. Om sport och träning är någonting som intresserar dig, glöm inte heller att kika närmare på högkvalitativa pulsklockor.

Källa: Svenskpadel.se


Historien bakom padel

Kanske köper du din perfekta racket från en padelracket-outlet eller så lägger du stora pengar på att få den där riktigt avancerade utrustningen som ett proffs sannerligen uppskattar. Vad fallet än må vara är det långt ifrån alla som känner till padelsportens ursprung och hur sporten tog sig hela vägen till Sverige. Fortsätt att läsa för att ta reda på mer om den spännande sporten som har tagit världen med storm. Se sedan till så att du köper rätt padelracket för att börja ta del av sporten redan idag!

Padelsportens ursprung

Det var år 1969 som padel började spelas i Acapulco, Mexiko. Visst har det tidigare funnits liknande sporter, men det var inte förrän 1969 som dagens padelregler började ta form. Det var en man vid namn Enrique Corcuera som hittade på padel och dess regler, och det dröjde inte länge förrän sportens popularitet började växa. Med detta i åtanke är det därför inte så konstigt att padel är som mest populärt i Sydamerika.

Det var på 1970-talet som sporten började sprida sig, och snart hade den tagit sig till Spanien. Även flera andra länder i Europa spelar numera padel, men det är vanligare i Spanien än i resterande europeiska länder. Om vi sedan hoppar fram några årtionden skapades en internationell padelorganisation år 1991. Målet med den här organisationen var att bjuda på fakta och information kring sporten samt att se till så att den växte i popularitet. Bara ett år senare började ett världsmästerskap arrangeras!

Även om padel har funnits i Sverige under en tid var det inte förrän år 2016 som ordet ”paddeltennis” dök upp i det svenska språkrådets nyordslista. Beskrivningen av ordet förklarar hur padel spelas i dubbla lag samt att reglerna påminner lite om tennis och squash, där vissa av padelreglerna har tagits från dessa sporter. Trots ordet paddeltennis är det vanligt att stava ordet som ”padel”, och det är upp till en själv vad man föredrar.

Besök PadelTotal och PadelRegler för att ta reda på mer. När du ändå är i farten med att hitta ordentlig utrustning kan det också vara väl värt att kika närmare på spännande träningsprodukter såsom träningsklockor och löpband. Dessa kan se till så att du kommer i form innan det är dags för padelmatcherna. När allt kommer till kritan är padel en riktigt spännande sport som kan spelas av de flesta. Sporten är inte lika krävande som exempelvis tennis, och därför kan du ta del av padel oavsett om du har tidigare erfarenhet av liknande sporter eller inte.

Källor: Padeltotal.se & Padelregler.se


Tidigare recenserade produkter som utgått

Nedan hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Cartri VOLCANO-2 

VOLCANO-2

 

Introduktion

Härnäst är det dags för en produkt från varumärket Cartri, och denne racket går under namnet Cartri VOLCANO-2. Till skillnad från de tidigare nämnda racketarna är det här en specialutgåva som är fullkomligt handgjord. Förvänta dig en hybrid i form av en rund racket med 6k kevlarkolfiberram tillsammans med en 12k aluminerad kolfiberträffyta. Detta sammanslaget gör racketen både stabil och kapabel av snabb respons.

Om Cartri VOLCANO-2 padel racket padelracket

Cartri VOLCANO-2 har en inre del som inte är lika hård som utsidan. Här är det tal om ett medelhårt skum blandat med ett mjukt EVA-skum. Som kronan på verket finns det ett lager som ligger mitt mellan de yttre och de inre: nämligen ett glasfiberlager, och detta säkerställer att racketen inte blir för hård.

Cartri VOLCANO-2 kostar mer än några få slantar, men då kan du också vara medveten om att det som du får är äkta kvalitet. Racketen är tillverkad för erfarna spelare som verkligen vill ha det allra bästa, och produkten har ett stort fokus på kraft samtidigt som de strategiskt placerade hålen bjuder på precision.

Fördelar

 • Passande för offensivt spelande
 • Hybridmaterial
 • Bra viktdistribuering
Nackdelar 

 • Ganska dyr

Specifikationer
Från märket Cartri
Rekommenderad till övade spelare
Medelbalans
Ramprofil på 38 mm
Hybridmaterial
Rund form


STARVIE METHEORA WARRIOR

METHEORA WARRIOR.
Introduktion

Är det bara den allra högsta kvaliteten som är nog för dig? Letar du efter en tekniskt avancerad racket som gör under ute på planen? Då ska du definitivt ta en närmare titt på Starvie METHEORA WARRIOR från märket Starvie. Dominera de kommande matcherna med en fantastisk racket som aldrig sviker dig.

Om Starvie METHEORA WARRIOR padelracket

Vid tillverkningen av Starvie METHEORA WARRIOR har det lagts stort fokus på att säkerställa att du får både precision och kontroll vid användning av racketen. Produkten är tillverkad med en träffyta på 100 % kolfiber för en lättviktig känsla som gör det möjligt för dig att snabbt ändra riktning, och formen på racketen är rund samtidigt som tyngdpunkten är låg.

Starvie METHEORA WARRIOR har en hård kärna som absorberar hårda slag från motståndare, och de välplacerade hålen gör det ännu enklare att få den ultimata precisionen. Glöm inte att Starvie METHEORA WARRIOR är en padelracket som främst riktar sig till utövare som har tidigare erfarenhet, så nybörjare kanske bör vända sig till en annan typ av racket.

Fördelar

 • Fräck design
 • Premiumkvalitet
 • Bjuder på full kontroll
Nackdelar 

 • En aning dyr och främst lämpad för erfarna spelare

Specifikationer
Från märket Starvie
Låg balans
Ramprofil på 38 mm
Vikt på 350-385 gram
Rekommenderas till erfarna spelare
Tillverkad med en träffyta i 100 % kolfiber


ZERV Dominate Padel Master

Bästa i mellanklassen

✅ Prismatch på Padelxpert


Introduktion

Här kommer ännu en produkt från det välkända märket ZERV, och just den här padelracketen ligger i mellanklassen. ZERV Dominate Padel Master är passande för nybörjarna såväl som de lite mer erfarna padelspelarna, och med tanke på den höga kvaliteten är racketen väl värd sin prisklass.

Om ZERV Dominate Padel Master

Det är aldrig några tvivel om att du får ett riktigt snyggt utseende när du satsar på padelracketar från märket ZERV. Den stilrena blåa färgen tillsammans med de lyxiga gulddetaljerna fulländar den fräcka looken – men visst finns det mer att älska hos den här racketen än bara utseendet.

Mångsidigheten som ZERV Dominate Padel Master bjuder på ser till så att både full kontroll och möjligheten att få till kraftfulla slag samlas i en och samma racket, och den runda formen är också en bidragande faktor. Med en sweetspot över en ganska stor yta kommer även nybörjarna att lättare kunna få till imponerande slag.

Bra att veta om ZERV Dominate Padel Master

Slå till bollen ordentligt genom att dra nytta av den höga balansen som finns hos ZERV Dominate Padel Master. Kolfiberramen garanterar samtidigt att racketen håller under en lång tid framöver tack vare den robusta designen. Det är dock inte bara ramen som är framställd i kol, utan också ytan för imponerande kraft vid varje slag.

På insidan har ZERV Dominate Padel Master inte det ordinära ”EVA Core” skummet, utan du kan förvänta dig en uppgraderad variant: ”EVA Core Foam+”. För en bättre sweetspot och för att se till så att det är lättare att föra racketen fram och tillbaka använder sig racketen av en Curved Holes teknologi i form av inåtböjda hål som ligger utspridda över hela racketen. Sist vill vi poängtera att säkerheten är på topp då racketen kommer utrustad med en handledsrem som ser till så att racketen inte flyger i väg även om du skulle tappa den.

Fördelar

 • Ger dig kraftfulla slag
 • Har en stor sweetspot
 • Kommer med Rough Surface Control
Nackdelar

 • Fodral får beställas separat

Specifikationer
 Från märket Zerv
Allround padelracket
Vikt på 355 – 370 gram
Utrustad med en ram och yta i kolfiber
Kommer med en hög balans
Har en rund form


x-Series Cayetano Rocafort Edition 

Bästa padelracket för bekvämlighet och kontroll

x-Series Cayetano Rocafort Edition.
Introduktion

Näst på listan kommer x-Series Cayetano Rocafort Edition från varumärket RS. Den här racketen med en fräck sandpappersyta ger dig fullständig kontroll i alla lägen för spännande spel ute på planen. Med både en effektiv design, ett snyggt utseende och ett helt okej pris finns det mycket att uppskatta hos x-Series Cayetano Rocafort Edition.

Om x-Series Cayetano Rocafort Edition padelracket

x-Series Cayetano Rocafort Edition är framställd med en rund form tillsammans med låg balans, och dessa två aspekterna ser tillsammans till så att racketen blir lättmanövrerad. Få full kontroll under spelen och gläds åt den ganska låga vikten som ser till så att du inte blir trött i armen särskilt fort.

x-Series Cayetano Rocafort Edition har en ramprofil på 38 mm och en vikt på 360-375 gram. De två materialen som har använts vid tillverkningen är kol- samt glasfiber, och för att lättare använda racketen kommer den med små hål som är strategiskt placerade för bästa möjliga resultat.

Fördelar

 • Vacker design
 • Perfekt kontroll
 • Lättviktig och bekväm
Nackdelar 

 • Inte särskilt kraftfull

Specifikationer
Från märket RS
Ramprofil på 38 mm
Vikt på 360-375 gram
Rund form
Tillverkad av kol- och glasfiber
Låg balans


Vanliga frågor och svar

Vilken padelracket är bäst?
Svar: Beroende på vilken typ av spelare du är kommer olika padelracketar att bli passande. Om du exempelvis är en nybörjare med en tajt budget kan Flash Pro Padel bli perfekt, men om du är en erfaren spelare som är ute efter riktigt hög kvalitet kan METHEORA WARRIOR bli rätt för dig.
Vad ska man ha för padelracket?
Svar: Satsa på en padelracket som matchar din erfarenhet, nivå och budget. Vissa modeller är framställda för att användas av tävlingsspelare medan andra är tillverkade för att passa oerfarna spelare.
Hur mycket kostar en padelracket?
Svar: Priser kan variera drastiskt, och medan vissa padelracketar ligger på under tusen kronor kan riktigt högkvalitativa varianter kosta flera tusentals kronor.
Hur länge håller en padelracket?
Svar: En padelracket kan hålla nästan hur länge som helst om du tar hand om den väl, men som tävlingsspelare bör du definitivt byta ut din racket oftare än om du är en oerfaren hobbyspelare.
Vad menas med balans i padelracket?
Svar: Var balansen i padelracket ligger påverkar vikten. Låg balans betyder att en stor del av vikten ligger mot greppet, till skillnad från hög balans där en stor del av vikten finns i racketens övre del.

Läs även: Pingisbord (Bäst i test)


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
PadelJoy

PadelJoy är en sajt som guidar padelspelare mot att få tag på den bästa möjliga utrustningen oavsett vilken prisklass läsaren vill lägga sig i. PadelJoy testar på ett stort antal produkter som relaterar till padel, och dessa organiseras sedan i topplistor så att du som läsare lätt får en översikt av för- samt nackdelarna med de olika produkterna. Utöver recensioner och topplistor erbjuder de även köpguider, tips och råd på hur du får tag på utrustningen som blir bäst för dig.

Du kan se Air Viper recensionen genom att klicka här

Du kan se Technical Viper recensionen genom att klicka här

Du kan se VOLCANO-2 recensionen genom att klicka här

Du kan se Training CTRL recensionen genom att klicka här

Du kan se x-Series Cayetano Rocafort Edition recensionen genom att klicka här

Du kan se METHEORA WARRIOR recensionen genom att klicka här

Du kan se Flash Pro Padel recensionen genom att klicka här

Padel World Press

Padel World Press är en sajt som lägger fokus på allt som händer inom padelvärlden. De bjuder sina läsare på artiklar och nyheter så att besökare ska kunna hålla sig uppdaterade 24 timmar om dagen. Nyheter, intervjuer, rapporter och analyser är bara några exempel på det som du kan hitta hos Padel World Press, och allt med fokus på just padel. Hitta också händiga topplistor där olika padelprodukter recenseras så att du ska kunna få tag på den där perfekta utrustningen.

Du kan se Delta Hybrid Graphene 360+ recensionen genom att klicka här

Google Shopping 

Google Shopping gör det möjligt för konsumenter att söka upp och jämföra kostnaderna för olika produkter från en mängd onlineförsäljare. De kan på så vis bläddra bland produkter efter nyckelord eller kategori samt själva ge recensioner som kan vägleda framtida köpare i deras köpbeslut. Resultaten kan sorteras efter pris, relevans eller återförsäljare.

Babolat Viper Air 2022 – Läs recensionerna här

Head Graphene 360+ Delta Hybrid – Läs recensionerna här.

Babolat Technical Viper 2022 – Läs recensionerna här.

Head Flash Pro 2022 – Läs recensionerna här.

Amazon

Amazon är en nätbutik som erbjuder en mängd olika varor, bland annat kläder, prylar och böcker. Amazon har varit en betydande aktör inom e-handelssektorn, och tack vare dess framgång har många andra onlineföretag dykt upp. För att hjälpa människor att göra det bästa köpet ger webbplatsen användarna tillgång till en mängd olika kategorier och kundrecensioner.

Head Graphene 360+ Delta Hybrid – Läs recensionerna här.


Andra källor

Tennis Warehouse

Tennis Warehouse är en webbutik där du kan beställa tennisutrustning och padelutrustning inom flera olika kategorier och märken. Här är det inte bara racketar som erbjuds, utan också padeloutfits, tennisskor och andra tillbehör. För att du ska kunna ta ett bra beslut kring vilken racket som passar dig har Tennis Warehouse även guider med information kring hur du väljer den bästa padelracketen.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

Svenska Padelförbundet

Svenska Padelförbundet är ett förbund som jobbar med att förse den svenska befolkningen med kunskap kring padel och att informera om sporten. På deras webbsajt kan du hitta en lång rad artiklar kring padel: allt från tips och råd som hjälper dig att hitta den perfekta padelracketen till guider som lär dig hur padelspel fungerar.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

PadelTotal

PadelTotal är ett företag som slog upp sina portar i Sverige år 2013, och numera har de lyckats att bli Nordens ledande padelleverantör. De arbetar bland annat med installationer av padelbanor och hjälper till med markarbeten, arkitekter, hallbyggare, bokningssystem och mer därtill. Kika även på några av deras olika artiklar för att få information, råd och guider kring olika ämnen som har att göra med padel.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

PadelRegler

PadelRegler är en sajt som lägger fokus på att förse sina besökare med kunskap kring allt som har att göra med padel. Ta reda på hur padelregler fungerar, hitta den rätta butiken så att du kan köpa passande padelutrustning och få information kring historien bakom padel. Allt detta och mycket mer hos PadelRegler.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta