Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Bästa padelracket: De bästa padelracketarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 8, 2024.

Bästa padelracket: De bästa padelracketarna enligt experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Padel är en kul sport och träningsform som bara fortsätter att växa i popularitet.

Inte nog med att det är roligt och att du får ordentligt med motion, utan det är även en sport som de flesta kan njuta av oavsett om du är ett riktigt proffs eller inte har någon tidigare erfarenhet.

Oavsett vilket kommer du garanterat att kunna hitta en padelracket nedan som faller dig i smaken. I vår testguide om padelracketar har vi provat på en lång rad modeller för att kunna ta fram en topplista där du förhoppningsvis kan hitta rätt padelracket som kan ta dina matcher till helt nya höjder.

Senast ändrad:

Den 24/01/2024 uppdaterade vi vår artikel om marknadens bästa padelracketar med NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr som är en barnversion av Agustín Tapias padelracket.

Tidigare ändringar:

25. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av padelracketar i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

20. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Padelracket Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda padelracketar

NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr - barnversionen av Agustín Tapias padelracket

Bästa padelracket för juniorspelare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Små gummiband som är vibrationsdämpande
 • Stark ram och platta i glasfiber
 • HR3 Core-gummikärna

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr ett högkvalitativt padelracket för juniorspelare. Vi tycker att rackets lägre vikt och mindre, smalare handtag är perfekta anpassningar för yngre spelare eftersom det ger dem bättre kontroll och hantering. Rackets balanserade design, med en droppform och centrerad tyngdpunkt, erbjuder en perfekt blandning av kraft och kontroll. Detta gör racket mångsidig för olika spelstilar, vilket är en stor fördel när juniorer utvecklar sina färdigheter.

Det vibrationsdämpande AVS-systemet och den kolfiberförstärkta ramens hållbarhet är ytterligare detaljer som gör racket både bekvämt och hållbart. Den eleganta designen handlar dessutom inte bara om estetik utan återspeglar också juniorspelares dynamiska anda. Trots att racket enbart lämpar sig för juniorspelare gör den genomtänkta designen och de enastående funktionerna det till ett värdefullt verktyg för att fostra framtida talanger inom padel.

Fördelar

 • "Sweet spot" i rackets mitt som ger extra kontroll och komfort vid bollträff
 • Lätt vikt
 • Kolfiberförstärkt ram
 • Utmärkt pris- och kvalitetsförhållande

Nackdelar

 • Främst lämpat för juniorspelare

Padelracket NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr har en ram och platta i glasfiber som dels gör racket otroligt starkt, dels tillräckligt hållbart för att klara även de tuffaste matcherna. Padelracket är dessutom utrustat med en HR3 Core-gummikärna som gör det enkelt att träffa bollen.

Recension: En detaljerad recension av NOX Genius

Specifikationer

 • Form: Droppformat
 • Vikt: 300-315 g
 • Balans: Jämnt
 • Material på grillytan: Glasfiber

Introduktion av ett kraftpaket för juniorspelare

Äntligen är väntan över! Med padelracket NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr erbjuder den professionella padelspelaren Agustin Tapías skicklighet på banan även till juniorspelare. Med en tjocklek på 35 millimeter och en vikt på 300-315 gram är padelracket lämpat för den yngre spelaren. Till skillnad från seniormodellerna gör den minskade tjockleken – från 38 till 35 millimeter – och vikten att racket passar perfekt för mindre händer och är enklare att hantera utan att kompromissa med prestandan.

Välbalanserat racket

Det som verkligen utmärker det här padelracket är dess droppform och centrerade tyngdpunkt. Detta ger en oklanderlig blandning av kraft och kontroll, vilket är lämpligt för spel både vid nätet och från botten av banan. Känslan när du slår med EVA-gummit är fenomenal eftersom det kombinerar bra bollutgång med komfort. Vi är övertygade om att detta kommer att uppskattas av spelare som värdesätter en taktil och responsiv spelstil.

Teknik och design för den moderna spelaren

En utmärkande detalj hos padelracket är dess AVS-system, där små gummiband i ramområdet dämpar eventuella vibrationer. Detta innebär minskad belastning på armarna under de centrala chockerna, vilket är fördelaktigt för juniorspelare. Den kolfiberförstärkta ramen bidrar dessutom inte bara till rackets hållbarhet, utan förlänger även dess livslängd – en avgörande faktor för växande spelare.

Designmässigt kombinerar rackets eleganta svarta struktur med grå accenter och livfulla limegula inslag av lekfullhet och allvar, vilket även gäller för de spelare som den är avsedd för, det vill säga juniorer.

Vad säger användare om NOX Genius?

Baserat på användarrecensioner har padelracket NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr fått övergripande positiva kommentarer. En detalj som flera användare uppskattar är rackets handtag som är betydligt kortare och smalare i jämförelse med racketar för vuxna. Denna ergonomiska anpassning tycks vara ett betydande plus – särskilt för juniorspelare – eftersom det ger ett mer bekvämt och hanterbart grepp.

Rackets lägre vikt jämfört med seniormodellerna är också mycket uppskattad. Denna viktminskning är en avgörande faktor för yngre spelare eftersom det möjliggör enklare manövrering och kontroll, vilket gör spelet mindre ansträngande och mer njutbart.

Mer om NOX Genius By Agustin Tapia 2022 Jr

Specifikationer

 • Form: Droppformat
 • Vikt: 300-315 g
 • Balans: Jämnt
 • Material på grillytan: Glasfiber

Adidas Adipower CTRL 3.1 - padelracket i 100 % glasfiber

Bästa padelracket för nya spelare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Adidas Adipower CTRL 3.1:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hållbar 3K CARBON-yta
 • Utformad för maximal kontroll
 • Alex Ruiz val av racket 2022

Fördelar

 • Superbra och mjukt grepp
 • Låg balans
 • Tillverkad i 100 % glasfiber
 • Lättviktig
 • Utmärkt design

Nackdelar

 • Inte optimal för erfarna spelare

Den förra racketen på listan var en variant som riktade sig till erfarna spelare, så då är det inte mer än rätt att vi nu kikar på en padelracket som istället riktar sig till de oerfarna. Adidas Training CTRL från varumärket Adidas är ett bra val för dig som nyligen har fått upp intresset för padel och nu är på jakt efter en prisvärd nybörjarracket. Ta tillfället i akt och träna upp dig själv med den här snygga modellen.

Mer om Adidas Adipower CTRL 3.1

Specifikationer

 • Form: Rund
 • Vikt: 375 g
 • Balans: Medium
 • Material på grillytan: Kolfiber
 • Ramprofil: 38 mm

Adidas Training CTRL är en härlig padelracket i 100 % glasfiber som ger dig den ultimata kontrollen under dina spel. Racketen är lättmanövrerad och väger inte för mycket så att du som nybörjare ska kunna vänja dig vid spelet och förbättra dig på dina villkor.

Inuti racketen finner du en kärna av Eva Ultra Soft gummi, och den här utomordentligt mjuka kärnan gör det bekvämt vid varje slag tack vare att racketen har möjligheten att absorbera en stor del av kraften från slagen. Glöm inte heller den runda formen som ger dig gott om yta för att träffa bollen, och med välplacerade hål i racketen får du en precision som du verkligen kommer att uppskatta.

Babolat Technical Viper - kraftfull padelracket med hög balanspunkt

Bästa padelracket för turneringsspelare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Babolat Technical Viper:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Maximal kraft utan att förlora kontroll och precision
 • Professionellt byggd kvalitet
 • Utformad för dig med en mer aggressiv spelstil

Fördelar

 • Kraftfull
 • Utmärkt vid offensivt spelande
 • Kommer med HOLES PATTERN SYSTEM
 • Bekväm känsla

Nackdelar

 • Inte det bästa valet vid defensivt spel

Då var det dags för ännu en produkt från märket Babolat, och den här gången ska vi kika lite närmare på Babolat Technical Viper. Till skillnad från allroundracket Babolat Air Viper är den här racketen framställd för att passa de lite mer erfarna padelutövarna, tävlingsspelarna eller helt enkelt för dig som är ute efter en riktigt imponerande kvalitetsracket.

Mer om Babolat Technical Viper

Specifikationer

 • Form: Diamant
 • Balans: Hög
 • Material på grillytan: Kolfiber
 • Vikt: 360 g
 • Ramprofil: 38 mm

För kraftfulla slag är det utan tvekan Babolat Technical Viper som är väl värd att satsa på. Detta är en raket som är särskilt utformad för att ge precision och kraft åt de som föredrar offensiva spel. Technical Viper är formad likt en diamant och har hög balans, vilket säkerställer att du uppnår de bästa slagen genom att träffa längst ner på racketen.

Utformningen är inte det enda imponerande, utan de tre EVA-lagren hjälper även till att bjuda på en racket med utomordentliga material. Ytterst ligger två hårdare lager som bidrar till kraften samtidigt som det mjuka lagret på insidan ger upphov till snabb reaktionsförmåga. Sist men inte minst får vi inte glömma ”HOLES PATTERN SYSTEM” med utspridda hål som förbättrar dina slag ytterligare.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Babolat Air Viper  - lätt padelracket med bra kontroll

Bästa padelracket i allround-modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Babolat Air Viper :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Hög manövrerbarhet med hybridform
 • 3D SPIN-teknik för maximal spinn
 • Perfekt för spelare på alla nivåer

Fördelar

 • Hög balans
 • Använder sig av Holes Pattern System
 • Flexibel
 • Tre EVA-lager
 • Utmärkt för spins

Nackdelar

 • Kräver att du själv skapar dynamik

Vi börjar med en allround-racket som kan användas av både ungdomsspelare, motionärer, erfarna spelare och tävlingsspelare. Babolat Air Viper från märket Babolat är en slitstark och härlig racket som inte bara är underbar att spela med, utan som också har en riktigt snygg design. Det är inte den mest kraftfulla racketen som du kommer att hitta på marknaden, men den utför trots detta sitt jobb väl.

Mer om Babolat Air Viper 

Specifikationer

 • Form: Hybrid
 • Balans: Jämn balans
 • Material på grillytan: Kolfiber
 • Vikt: 345 g
 • Ramprofil: 38 mm

Babolat är kända för att bjuda på riktigt hög kvalitet, och Babolat Air Viper är inget undantag. Med hjälp av denna racket kan du vara säker på att du alltid har utrustning nära till hands som är enkel att manövrera och som kan få till imponerande slag. Racketen agerar som en hybrid: den är lättviktig för att kunna användas utan svårigheter, men samtidigt blir slagen ganska kraftfulla.

X-EVA-tekniken har tillämpats när den här racketen tillverkades, och den är gjord av tre olika EVA-lager. Två av dessa lager är hårdare medan det inre lagret är mjukare. För luftgenomströmning som ser till så att du får bättre kontroll över racketen har produkten runda utspridda hål, och allt detta kombinerat gör Babolat Air Viper till en utomordentlig allround-racket.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

HEAD Delta Elite 2022 - padelracket till offensiva spelare

Bästa padelracket med kraftfull design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på HEAD Delta Elite 2022:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Power Foam gör det enkelt att ta kraftfulla skott
 • Genererar spins ganska enkelt
 • Idealisk för offensiva spelare
 • Optimerad Sweet Spot säkerställer hög precision och kraft överallt på racketen
 • Antichock design som skyddar racketen mot repor

Nackdelar

 • Inte det bästa valet för nybörjare och passar särskilt offensiva spelare

HEAD Delta Elite 2022 är nästa produkt på topplista, och här har vi en padelracket från varumärket HEAD som gör sitt jobb väl ute på planen, och den riktigt fräcka designen gör bara saken bättre. Tänk på att den här racketen primärt är ämnad för lite mer erfarna spelare samt de som föredrar att spela offensivt.

Mer om HEAD Delta Elite 2022

Specifikationer

 • Form: Diamant
 • Balans: Hög
 • Material på grillytan: Glasfiber
 • Vikt: 360 g
 • Ramprofil: 38 mm

Vill du ha en lättmanövrerad racket som alltid ger dig full kontroll? Då är det Delta Elite som kan stå till tjänst. Vid tillverkningen har ett räfflat lager lagts på racketens yta, och detta leder till att du med enkelhet kan få till imponerande spins för att dominera under alla dina matcher.

Värt att veta när du satsar på HEAD Delta Elite 2022 är att den här modellen kanske inte är det bästa valet för nybörjare, utan det är en racket som blir perfekt för de erfarna och tävlingsinriktade spelarna som vill förbättra sina padelförmågor. HEAD är ett märke som är känt världen över tack vare deras effektiva tennisracketar, och numera tar de fram lika imponerande padelracketar som du inte vill gå miste om!

HEAD Flash Pro Padel 2022 - Passande budgetracket för nybörjare 

Bästa budgetvänliga nybörjarracket

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,9/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på HEAD Flash Pro Padel 2022:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Lätt och högpresterande fiber
 • Något styvare kärna
 • Förstärkt ram
 • Elegant design
 • Bekvämt att spela med

Nackdelar

 • Mindre kontroll vid spins

Sist men inte minst är det ett måste att kika på HEAD Flash Pro Padel om du inte vill lägga flera tusenlappar på en fullt fungerande padelracket. För dig som är en nybörjare och på jakt efter en budgetracket som gör sitt jobb väl till ett billigt pris har HEAD Flash Pro Padel från märket Head mycket att erbjuda.

Mer om HEAD Flash Pro Padel 2022

Specifikationer

 • Form: Dropp
 • Balans: Hög
 • Material på grillytan: Glasfiber
 • Vikt: 360 g
 • Ramprofil: 38 mm

HEAD Flash Pro Padel kommer i en snygg röd och svart design som ser till så att du tar äkta stil med dig ut på planen. Med hjälp av skummet inom racketen som går under benämningen ”power foam” kan du snabbt ta dig från ena sidan planen till den andra utan att du behöver oroa dig för en tung racket.

Gällande ramen är den framställd för att du ska kunna få mycket kraft bakom dina slag, och med små hål som är placerade över hela racketen får padelracketen ett ypperligt luftgenomflöde så att du med lätthet tar dig fram. Funktionen ”Power Stabilizer” gör det samtidigt enkelt att anpassa kraften utefter vad som krävs. Sist men inte minst garanterar IPS-systemet att din padelracket håller under en lång tid framöver.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

ZERV Spyro Pro 2022 - padelracket med extra kraft

Bästa padelracket med snygg design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på ZERV Spyro Pro 2022:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Vibrationsdämpningssystem
 • Hög balans som bjuder på extra kraft
 • Snygg design
 • Bekväm rem
 • Passar både för nybörjare och erfarna spelare

Nackdelar

 • Fodral beställs separat

ZERV Spyro Pro 2022 är det klara valet om en äkta premiumracket är den typen av produkt som du är på jakt efter. Racketen kommer från märket ZERV och är framställd som en mångsidig allround racket som flera typer av spelare kan ta del av – även de som inte har någon större erfarenhet av padel.

Skulle du beskriva dig själv som antingen en ungdomsspelare, en lätt övad spelare, en motionär eller en erfaren padelspelare? Oavsett vad är den här premiumracketen rätt för dig! Visst är den snygga designen i svart och orange sedan också en lockande aspekt som kommer att tilltala de flesta.

Mer om ZERV Spyro Pro 2022

Specifikationer

 • Form: Diamant
 • Balans: Hög
 • Material på grillytan: Kolfiber
 • Vikt: 360 g
 • Ramprofil: 38 mm

För en utomordentlig balans mellan kraft och kontroll är det ZERV Spyro Pro 2022 som gäller. Denna allround racket med sin högkvalitativa kolfiberdesign och sin glatta ytstruktur har en hög balans och kommer i en diamant form. Detta säkerställer att du kan få mer kraft bakom dina slag samtidigt som racketens sweetspot blir större. Den höga kvaliteten ser dock till så att även proffsen uppskattar allt som ZERV Spyro Pro 2022 har att bjuda på.

Med en ram som är framställd uteslutande av kol blir racketen mer styv och slitstark med en förlängd livslängd. Den tidigare nämna kolfiber kommer också att hjälpa till med att förse dig med bättre bollkontroll för en så positiv upplevelse som möjligt ute på banan.

Bra att veta om ZERV Spyro Pro 2022

Om du tidigare har spelat padel är du säkerligen van vid hålen som är utspridda över hela racketen för enklare manövrering och kontroll, men just ZERV Spyro Pro 2022 använder sig av en Rough Surface Contro teknologi, vilket resulterar i att utrustningens sweetspot optimeras på bästa möjliga sätt. Ha i åtanke att racketen levereras utan ett fodral, så detta beställs separat för enklare förvaring och transport.

ZERV Vectro Classic - padelracket med stor sweetspot

Bästa padelracket med stor sweetspot

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på ZERV Vectro Classic:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Stor sweetspot för att enklare träffa bollen rätt
 • Bjuder på kraft och precision
 • Valuta för pengarna
 • Allround racket
 • Kolfiberram

Nackdelar

 • Padelproffsen kanske hellre föredrar en premiumracket

Om premiumracketarna känns en aning dyra kan du som nybörjare istället vända dig till den effektiva ZERV Vectro Classic. Den här padelracketen från märket ZERV är inte bara tillverkad för att gynna just padelnybörjarna, utan den kan dessutom beställas till ett förvånansvärt lågt pris så att du som oerfaren spelare kan rivstarta dina padeläventyr utan att behöva vända ut och in på plånboken.

Mer om ZERV Vectro Classic

Specifikationer

 • Form: Rund
 • Balans: Jämn balans
 • Material på grillytan: Kolfiber
 • Vikt: 345 g
 • Ramprofil: 38 mm

ZERV Vectro Classic är den perfekta budgetracketen för dig som uppskattar både snygga designval och en utformning som effektivt tar ditt spelande till nästa nivå. Det är vida känt att varumärket ZERV bjuder på högkvalitativa produkter, och Vectro Classic är inget undantag. Dra nytta av utrustningen i form av en allroundracket som både lägger fokus på lättmanövrering, kraft och kontroll. Detta har åstadkommits med hjälp av racketens runda form.

Väl värt att nämna är också dess stora sweetspot så att du har en större yta som tillåter dig att enklare slå till bollen med tillräcklig kraft. En ytterligare fördel när du satsar på ZERV Vectro Classic är den jämn balansen som resulterar i kraftfulla slag, och allt detta till ett förbluffande billigt pris.

Bra att veta om ZERV Vectro Classic

Här har vi en padelracket som ger dig full kontroll över bollen i ett lättviktigt format tack vare att racketens ram är tillverkad av kolfiber. Inuti produkten kan du förvänta dig att stöta på en skumkärna för en mer behaglig känsla när bollen träffar racketen.

Med allt detta i åtanke är racketen med andra ord både billig, snygg när det gäller designen och effektiv när det kommer till både bollkontroll, lättmanövrering samt kraft. Det finns dock en ytterligare positiv aspekt, och denne är säkerheten. ZERV Vectro Classic kommer utrustad med en rem som fästs runt din handled, och den här remmen säkerställer att racketen inte slungas i väg om du skulle tappa greppet om den. Sist men inte minst bör du komma ihåg att ZERV Vectro Classic levereras utan fodral, så detta kan du behöva köpa separat om du så föredrar.

5 saker att tänka på innan du köper padelracket

 • Form och balans

  Padelracketar finns i olika former och varje form har unika egenskaper som passar olika kunskapsnivåer och spelstilar. Runda racketar passar alla kunskapsnivåer, inklusive nybörjare, tillfälliga spelare och tävlingsspelare. De har en viktbalans närmare handtaget, vilket ger bra kontroll, precision och snabbhet, men de kan sakna kraft för smashes. Elitspelare föredrar ofta den diamantformade padelracketen, som utan tvekan är den mest kraftfulla på grund av sin balans och sweetspot-placering närmare toppen. Dessa racketar kan dock vara svåra att manövrera för vissa på grund av sin höga balans och passar mest för offensiva spelare.

  Om du växlar mellan defensivt och offensivt spel kan en droppformad padelracket vara optimal för dig. De kombinerar egenskaperna hos både runda och diamantformade racketar och erbjuder en bra kompromiss mellan kraft och kontroll eftersom vikten är jämnare fördelad. En hybridformad padelracket kombinerar egenskaperna hos olika former för att erbjuda en unik spelupplevelse. Den har en rund ram i botten och övergår till en diamantform i toppen, vilket ger en större sweetspot och mer kraft i skotten. Den här typen av racket passar bäst för medel- till avancerade spelare som vill ha en balans mellan kraft och kontroll i sitt spel.

 • Material

  Mjuka padelracketar är vanligtvis tillverkade av glasfiber, vilket ger större flexibilitet, vilket gör att hårda slag kan avledas bättre och att bollen studsar mer efter att ha träffat racketen. Dessa racketar är bekväma att hålla i och är perfekta för nybörjarspelare. Däremot är hårda padelracketar tillverkade av styvare och mindre flexibel kolfiber, vilket ger ökad hållbarhet och livslängd, vilket gör dem dyrare. Racketkärnan kan vara tillverkad av E.V.A, ett elastiskt och hårt material som ger precision och snabbt återgår till sitt ursprungliga läge efter slaget, eller FOAM, ett mjukt material som är känt för sin komfort och som vanligtvis används för padelracketar på låg nivå med mjuka fibrer på slagytan. Kombinationen av skum och mjuka fibrer på slagytan ger kraft, medan E.V.A. och hårda fibrer ger precision.

 • Vikt

  Padelracketar finns i olika vikter, vanligtvis mellan 330 och 385 gram. Lättare racketar gör att du kan hantera dina slag mer effektivt och passar för fritidsspelare, kvinnor (340-370 gram) och barn i åldern 5-10 år (280-340 gram). Tyngre racketar (över 370 gram) ger dock större kraft i slaget men kan vara mer utmanande att använda, vilket gör dem bäst lämpade för erfarna padelspelare.

 • Pris

  Det finns olika priser på paddelracketar, från 500 kronor för mer prisvärda modeller till 3000 kronor eller mer för avancerade alternativ. Högre prissatta racketar är ofta tillverkade av dyra och svårproducerade material som kol eller har nyare teknik som antivibrationssystem för mjukare slag. Det är viktigt att välja en racket som passar dina krav och din kunskapsnivå. Om du är en erfaren spelare som letar efter en kraftfull racket för att nå dina mål bör du överväga att investera lite mer. Om du däremot är nybörjare kan en måttligt prissatt modell som fortfarande är funktionell och av god kvalitet vara ett bättre val.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner kan vara till stor hjälp när du ska avgöra vilken racket som passar dig bäst. De kan ge värdefulla insikter om racketens prestanda, hantering, vikt och kraft. Användarrecensioner ger ett bra perspektiv på hur racketen fungerar i verkliga scenarier, medan expertrecensioner kan ge en mer detaljerad analys av rackets komponenter och egenskaper. Genom att läsa både användar- och expertrecensioner kan du få en bättre förståelse för racketens styrkor och svagheter och fatta ett välgrundat beslut baserat på din kunskapsnivå och spelstil.

arrow-more

Köpguide: Så väljer du rätt padelracket

Det finns goda skäl till varför det är möjligt att stöta på så många olika typer av padelracketar. De olika modellerna är nämligen framtagna för att passa olika sorters spelare, och oavsett om du är en nybörjare eller har lång erfarenhet av att spela padel finns det garanterat en racket som är rätt för dig.

Genom att välja en racket som passar just din nivå kan du se till så att du undviker skador och utmattning medan du tränar upp dig själv, och visst finns det dessutom olika prisklasser som är värda att kolla in. Det spelar ingen roll om du är ute efter den perfekta padelracketen, den rätta SUP-brädan eller en ny ishockeyklubba: du bör alltid se till så att du får en skräddarsydd upplevelse med utrustning som är anpassad för dig.

Olika racketar för olika nivåer

Innan du köper en racket bör du fråga dig själv vilken nivå du ligger på. Är du en nybörjare som aldrig tidigare har hållit i en racket, har du viss erfarenhet med utrymme för förbättring eller är du ett äkta proffs? Vilken typ av padelracket du väljer beror på ditt svar.

För hobbyspelare som inte har någon större erfarenhet av padel är det lämpligt att välja en racket som är lätt att spela med. Satsa därför på racketar som är lättviktiga och ser till så att du lätt får full kontroll över dina rörelser.

Om du å andra sidan har tidigare erfarenhet av padel men inte ännu är någon expert kommer du att gynnas av en mångsidig padelracket som klarar av flera olika situationer. Med andra ord bör din racket ha en smart blandning mellan kraft och precision. För avancerade spelare är maximal kraft det viktigaste tillsammans med utomordentlig precision. Tänk på att det är svårt att hitta padelracketar för proffsspelare rea vilket gör att den här typen av utrustning kan bli ganska dyr.

Källa: Tennis Warehouse

Allt du behöver för att spela padeltennis

Om du vill spela padeltennis finns det en del grundläggande utrustning som du behöver för att komma igång. Här är några av de viktigaste sakerna du behöver:

 • Padelracket: En padelracket är den viktigaste delen av din utrustning. Det finns olika typer av racketar att välja mellan, och det är viktigt att välja en som passar din spelstil och din kunskapsnivå.
 • Padelbollar: Padelbollar är mindre och tyngre än vanliga tennisbollar och är speciellt gjorda för padel. Det är viktigt att använda rätt bollar för bästa möjliga spelupplevelse.
 • Padelväska: En padelväska är ett bekvämt sätt att transportera din racket och annan utrustning till och från banan. Det finns olika typer av väskor att välja mellan, bland annat ryggsäckar och bärväskor.
 • Padelskor: Padelbanor har ofta en yta av gummi eller konstgräs, och det är viktigt att ha rätt padelskor för att undvika skador och få bästa möjliga grepp på banan. Välj skor med en sula som inte är märkningsfri och med god stötdämpning.
 • Kläder: Padel kan vara fysiskt krävande och det är viktigt att välja kläder som är bekväma och ger rörelsefrihet. Välj kläder av andningsbart material som transporterar bort fukt från kroppen.

Dessa saker är den grundläggande utrustning du behöver för att spela padel. När du blir mer erfaren kan du också överväga att investera i annan utrustning som glasögon, handskar och handledsstöd för att förbättra din spelupplevelse.

Läs även: Pingisbord (Bäst i test)

Känner du till reglerna inom padel?

Padel är en sport som du kan ta del av oberoende av din erfarenhet. Det är riktigt roligt och spännande att spela både som nybörjare och som äkta proffs, men det gäller att du är medveten om hur reglerna går till. Först av allt är det väl värt att nämna hur man spelar på en ordinär bana som uppmäter 10 x 20 meter. Poängräkningen fungerar sedan på samma sätt som du är van vid om du tidigare har spelat tennis.

Ha i åtanke att planens linjer bara dras nytta av när det är dags att serva, och därefter har de ingen större betydelse. På tal om serve ska denne slås diagonalt mot motståndarens serveruta, och serven är misslyckad om den slår emot gallret. Den får dock studsa mot glasväggen utan att det räknas som en miss. Om du misslyckas med din serve en gång har du sedan ytterligare ett försök på dig att genomföra en lyckad serve.

Även om det är okej för bollen att studsa mot väggen gäller det att den först studsar i marken – annars räknas det som en miss. Till skillnad från tennis har du därtill möjligheten att slå bollen mot din egen vägg så länge den tar sig över på motståndarens planhalva. Detta gäller dock bara glasväggen och inte gallret. Se till så att du tar en tur över till Svenska Padelförbundet om du vill lära dig mer kring hur man spelar padel. Om sport och träning är någonting som intresserar dig, glöm inte heller att kika närmare på högkvalitativa pulsklockor.

Källa: Svenskpadel.se

Historien bakom padel

Kanske köper du din perfekta racket från en padel racket-outlet eller så lägger du stora pengar på att få den där riktigt avancerade utrustningen som ett proffs sannerligen uppskattar. Vad fallet än må vara är det långt ifrån alla som känner till padelsportens ursprung och hur sporten tog sig hela vägen till Sverige. Fortsätt att läsa för att ta reda på mer om den spännande sporten som har tagit världen med storm. Se sedan till så att du köper rätt padelracket för att börja ta del av sporten redan idag!

Padelsportens ursprung

Det var år 1969 som padel började spelas i Acapulco, Mexiko. Visst har det tidigare funnits liknande sporter, men det var inte förrän 1969 som dagens padelregler började ta form. Det var en man vid namn Enrique Corcuera som hittade på padel och dess regler, och det dröjde inte länge förrän sportens popularitet började växa. Med detta i åtanke är det därför inte så konstigt att padel är som mest populärt i Sydamerika.

Det var på 1970-talet som sporten började sprida sig, och snart hade den tagit sig till Spanien. Även flera andra länder i Europa spelar numera padel, men det är vanligare i Spanien än i resterande europeiska länder. Om vi sedan hoppar fram några årtionden skapades en internationell padelorganisation år 1991. Målet med den här organisationen var att bjuda på fakta och information kring sporten samt att se till så att den växte i popularitet. Bara ett år senare började ett världsmästerskap arrangeras!

Även om padel har funnits i Sverige under en tid var det inte förrän år 2016 som ordet ”paddeltennis” dök upp i det svenska språkrådets nyordslista. Beskrivningen av ordet förklarar hur padel spelas i dubbla lag samt att reglerna påminner lite om tennis och squash, där vissa av padelreglerna har tagits från dessa sporter. Trots ordet paddeltennis är det vanligt att stava ordet som ”padel”, och det är upp till en själv vad man föredrar.

Besök PadelTotal och PadelRegler för att ta reda på mer. När du ändå är i farten med att hitta ordentlig utrustning kan det också vara väl värt att kika närmare på spännande träningsprodukter såsom träningsklockor och löpband. Dessa kan se till så att du kommer i form innan det är dags för padelmatcherna. När allt kommer till kritan är padel en riktigt spännande sport som kan spelas av de flesta. Sporten är inte lika krävande som exempelvis tennis, och därför kan du ta del av padel oavsett om du har tidigare erfarenhet av liknande sporter eller inte.

Källor: Padeltotal.se & Padelregler.se

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta