Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Dyson dammsugare - Bäst i test: De bästa dammsugarna från Dyson

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 9, 2024.

Dyson dammsugare - Bäst i test: De bästa dammsugarna från Dyson

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Dyson V15 Detect Absolute är utsedd till dyson-dammsugare bäst i test.

Det kan vara en utmaning att hålla hela sitt hushåll rent, och därför är det viktigt att hitta rätt sorts dammsugare. Traditionella dammsugare kan vara klumpiga och besvärliga, vilket gör det svårt att rengöra trånga och svåråtkomliga utrymmen.

Sedan lanseringen av sladdlösa dammsugare har det blivit betydligt enklare och bekvämare att städa våra hem. Dysons sladdlösa dammsugare erbjuder samma kraftfulla sug- och rengöringsprestanda som traditionella dammsugare, men utan sladdar och besvär med tung utrustning.

Dock kan det med så många modeller att välja mellan vara svårt att hitta rätt modell för dina behov, och därför har vi sammanställt denna lista med några av de bästa Dyson-dammsugarna på marknaden, där vi tagit hänsyn till faktorer som sugkraft, batteritid, filtrering och tillbehör.

Senast ändrad:

Vi har flyttat Dyson V11 Torque Drive till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

Tidigare ändringar:

28. mars 2023

Den 28/03/2023 lade vi till två stavdammsugare från Dyson i vår artikel: Dyson V15 Detect Absolute och Dyson V12 Absolute Detect Slim. Båda är nya tillskott i Dyson-familjen och är mycket populära bland både användare och experter.

27. februari 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda dyson-dammsugare

Dyson V15 Detect Absolute - stavdammsugare från Dyson med många funktioner och stark sugkraft

Dyson-dammsugare bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor och platinautmärkelse på T3.com
 • check 5/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check Bästa premiumalternativ enligt Pricerunner.se
 • check Den absolut bästa sladdlösa dammsugaren enligt ModernCastle.com
 • check 4/5 stjärnor på ExpertReviews.com
 • check Populäraste dammsugaren på Forbes.com
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V15 Detect Absolute:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Automatiskt batterisparande läge
 • Digital Motorbarᵀᴹ-rengöringshuvud
 • Mycket stark sugkraft

Konsumentmagasinets omdöme

Dyson V15 Detect Absolute är en stavdammsugare utrustad med imponerande funktioner som gör städningen till en barnlek. Dess automatiska batterisparande läge optimerar batteriets livslängd medan dess digitala Motorbarᵀᴹ-dammsugarhuvud och starka sugkraft gör den till ett bra alternativ för husdjursägare och för de som behöver en kraftfull dammsugare som suger upp smuts, damm och hår utan problem. Dessutom gör dess HEPA-filter, smala Fluffy™-dammsugarhuvud, skruvverktyg för hår, tre strömlägen och LCD-skärm för enkel övervakning den här dammsugaren till en bra investering för dem som vill uppnå städning i toppklass. En noterbar nackdel med Dyson V15 Detect Absolute är att den tillhör en högre pris jämfört med andra stavdammsugare på marknaden; det är dock viktigt att överväga det mervärde som denna dammsugare erbjuder med sina innovativa funktioner och förstklassiga prestanda.

Fördelar

 • Dammdetektering med laser
 • HEPA-filter
 • Slim Fluffy™-rengöringshuvud
 • Skruvverktyg för hår
 • LCD-skärm för enkel övervakning

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Dyson V15 Detect Absolute är en förstklassig stavdammsugare som är fullmatad med funktioner som gör städningen enklare för dig som användare. En av modellens mest utmärkande egenskaper är dess starka sugkraft, vilket gör den till ett särskilt bra alternativ för husdjursägare och för de med mycket liv i hemmet som behöver en effektiv dammsugare som kan suga upp smuts, damm och hår utan problem.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,76 l
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Sugkraft: 230 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del
 • Mått: 126 x 26,6 x 25 cm

Stark och anpassningsbar rengöring
Dyson V15 Detect Absolute stavdammsugare har ett så kallat Digital Motorbarᵀᴹ-huvud som med hjälp av kraftfulla motoriserade borststrån rengör mattor på djupet genom att avlägsna även den svåraste smutsen. Den motoriserade borsten är utformad för att snurra upp till 8 200 varv per minut, vilket gör den till ett av de mest kraftfulla dammsugarhuvudena på marknaden och är därför perfekt för husdjursägare som kämpar med att avlägsna djurhår från mattor och andra ytor. Dammsugare kommer även med ett Slim Fluffy™-huvud som är lämpligt för att rengöra hårda golv, eftersom det glider över dessa typer av ytor utan att skrapa eller skada dem.  

Automatiskt justerbar sugkraft
Det automatiskt battertisparande läget är utformat för att optimera batteriets livslängd genom att automatiskt justera sugkraften beroende på vilken typ av yta som rengörs. När dammsugaren kör på en hård yta minskas sugkraften för att på så sätt spara energi, medan den istället ökar sugkraften när den kör på en matta för att säkerställa ordentlig rengöring. Detta automatiska batterisparande läge är mycket fördelaktigt för dem som vill få ut det mesta av sin dammsugares drifttid – som dessutom är på 60 minuter, vilket räcker gott och väl för de flesta städuppgifterna. Dyson V15 Detect Absolute kan fulladdas och vara redo för användning på bara 4,5 timmar, vilket garanterar bekvämlighet och effektivitet för användarna. Slutligen gör dess LCD-skärm det enkelt att övervaka dammsugarens prestanda och batteritid, vilket säkerställer att du alltid har tillräckligt med kraft för att få jobbet gjort. 

Smart dammdetektering med laser
En annan viktig egenskap hos Dyson V15 Detect Absolute är dess laserteknik för dammdetektering; dammsugaren är nämligen utrustad med en grön laser som lyser upp damm och skräp på golvet. Detta hjälper dig att upptäcka dold smuts som man kanske annars missar med blotta ögat – särskilt i områden med svagt ljus. Dessutom levereras Dyson V15 Detect Absolute med ett HEPA-filter som fångar upp 99,97 % av partiklar som är så små som 0,3 mikrometer, vilket säkerställer att ditt hem är fritt från allergener och andra skadliga partiklar. 

Jämförelse med andra Dyson-modeller
Dyson V15 är en kraftfull och mångsidig stavdammsugare som överträffar många av de andra stavdammsugarna från Dyson – bland annat V11, V10 och V8. V15 bygger på den starka grunden från V11, men erbjuder förbättrad rengöringsprestanda och är utrustad med mer avancerad teknik, till exempel dess Laser Slim Fluffy-dammsugarhuvud som kastar en laser för att upptäcka dolt damm på hårda golv, samt dess piezo-sensor som känner av och visar storlek och mängd av de partiklar som sugs upp. Även om V10 har en imponerande sugkraft och en längre drifttid än sina föregångare, överträffar V15 den med de extra fördelarna som kommer med dess laserstyrda rengöring, teknik för partikeldetektering och förbättrade anti-tangle-teknik i High Torque-dammsugarhuvudet. I jämförelse med den enklare V8-modellen erbjuder V15 inte bara starkare sugkraft och längre drifttid, utan även fler dammsugarhuvuden, partikeldetekteringsteknik, större dammbehållare och förbättrade filtrering.

Vad säger användare och experter om Dyson V15 Detect Absolute?

Dyson V15 Detect Absolute har fått T3.coms platinautmärkelse och ett betyg på 5/5 stjärnor. De var särskilt nöjda med dess “utmärkta rengöringsförmåga, laser som verkligen avslöjar dolt smuts och automatiska batterisparande läge”. Techradar.com beskrev modellen som ”Dysons mest kraftfulla dammsugare hittills, som suger upp damm och annat smuts utan problem” och gav den 5/5 stjärnor. De uppgav också i sin recension, precis som T3.com, att de uppskattade dess kraftfulla sugförmåga och laserdetektering, men även dess kompakta och lättviktiga design. ExpertReviews.com döpte sin recension om V15 Detect Absolute till “vacuum-cleaning royalty” och framhöll Dyson V15 Detect Absolute effektiva anti-tangle-huvuden samt dess goda jämvikt mellan effekt och batteritid. 

I Googles sammanställning av användarrecensioner har Dyson V15 fått ett betyg på 4,6/5 stjärnor, där användarna i allmänhet uppskattade modellens användarvänlighet, lättviktiga design och goda rengöringsförmåga. På Amazon har den fått ett betyg på 4,5/5 stjärnor varav många av användarna beskrev den som “mycket kraftfull”.

Mer om Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,76 l
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Sugkraft: 230 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del
 • Mått: 126 x 26,6 x 25 cm

Dyson V12 Absolute Detect Slim - stavdammsugare från Dyson med energieffektivt batteri

Bästa kompakta stavdammsugare från Dyson

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på ExpertReviews.com
 • check 5/5 stjärnor på Trustedreviews.com
 • check Platinautmärkelse och 5 stjärnor på T3.com
 • check 4,5/5 stjärnor på TechAdvisor.com
 • check 8/10 på Wired.com
 • check 4/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V12 Absolute Detect Slim:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Dyson Hyperdymium™-motor
 • Root Cyclone™-teknik
 • Energieffektivt batteri

Konsumentmagasinets omdöme

Dyson V12 Absolute Detect SLim är en kraftfull och mångsidig stavdammsugare som kombinerar detta med avancerad teknik för att uppnå exceptionella rengöringsprestanda. Hyperdymium™-motorn och Root Cyclone™-teknologin arbetar tillsammans för att ge en stark sugkraft och djuprengöring som kan hantera vilken röra som helst. Dessutom ger dess energieffektiva batteri långvarig effekt även för långvariga rengöringssessioner. Även om Dyson V12 Absolute har en mindre kapacitet på dess dammbehållare än andra modeller, är det väl värt att notera att denna dammsugare är utformad för att vara lättviktig och enkel att manövrera. Trots att det kan vara opraktiskt för dem med större städbehov med en dammsugare med mindre dammbehållare, anser vi att det är en mindre kompromiss för den kraft och prestanda som V12 Absolute faktiskt erbjuder.

Fördelar

 • US Ergonomics-certifierad
 • Laddningsstation på väggen
 • Laser Slim Fluffy™-dammsugarhuvud
 • De-tangling Motorbar™-dammsugarhuvud
 • Strömkontroll med en enda knapp

Nackdelar

 • Mindre dammbehållare

Dyson V12 Absolute Detect Slim har en relativt lång batteritid, och kan fulladdas på bara fyra timmar. Dess energieffektiva batteri, som erbjuder upp till 60 minuters drifttid, i kombination med dess slimmade och lättviktiga konstruktion gör den till ett utmärkt alternativ för upptagna hushåll som behöver dammsuga ofta.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,35 L
 • Ljudnivå: 86 dB
 • Sugkraft: 150 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Vikt: 2,35 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 123,4 x 25,2 x 25 cm

Elva cykloner
Dyson V12 Slim Absolute är försedd med avancerade funktioner som gör att den suger upp även de minsta partiklarna från mattor och hårda golv. Med sin Root Cyclone™-teknik och sina elva cykloner har den dessutom en mycket stark sugkraft som effektivt avlägsnar även det minsta dammet från alla sorters ytor. Tack vare den här avancerade tekniken kan dammsugaren bibehålla en stark sugkraft så att du kan städa ditt hem på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Cyklonerna fungerar genom att generera en centrifugalkraft som separerar damm och skräp från luftflödet och fångar upp dem i behållaren, vilket förhindrar att de blockerar filtret och upprätthåller dammsugarens sugkraft. Den här funktionen är särskilt fördelaktig för personer med husdjur eller allergiker, eftersom den hjälper till att fånga upp allergener och andra dammpartiklar som kan orsaka luftvägsproblem. 

Användarvänlig
Den här dammsugaren är utformad med användarvänlighet i åtanke – Dyson V12 Slim är nämligen US Ergonomics-certifierad, vilket innebär att den har testats och godkänts för ergonomisk design. Dammsugaren levereras dessutom med en laddningsstation som ska monteras upp på väggen, vilket gör det enkelt att både förvara och ladda enheten. Dammsugarhuvudet Laser Slim Fluffy™ är utformat för att göra det enkelt att dammsuga under möbler, medan De-tangling Motorbar™ förebygger att hår trasslar in sig i munstycket. Dammsugarens motor roterar med upp till 125 000 varv per minut, vilket gör den till en av de snabbaste och mest kraftfulla motorerna på marknaden. Motorn genererar ett mycket kraftfullt sug, vilket innebär att dammsugaren kan plocka upp även de minsta dammpartiklarna och smutsen från dina golv och mattor. Slutligen gör dammsugarens en-knapps-styrning av strömmen användningen mycket enkel, och därför är denna dammsugare ett bra alternativ för dem som vill ha en problemfri städning.

Jämförelse med andra Dyson-modeller
Dyson V12 Detect Slim är en modell som utmärker sig bland andra Dyson-stavdammsugare; jämfört med modellerna V11 och V10 är V12 försedd med mer avancerad teknik som dammdetektering med hjälp av laser samt en större och mer kraftfull Hyperdymium-motor. Dessutom erbjuder V12 en längre drifttid, större kapacitet på dammbehållaren och en starkare sugförmåga än V8. Sett på det stora hela är Dyson V12 Detect Slim en dammsugare med hög prestanda och avancerade funktioner som levererar effektiv rengöring för att hjälpa användarna att ta sig an alla rengöringsuppgifter utan problem.

Vad säger användare och experter om Dyson V12 Absolute Detect Slim?

ExpertReviews.com skrev att Dyson V12 Absolute Detect Slim “levereras med de senaste redskapen och tillbehören” och gav den 5/5 stjärnor. TrustedReviews.com rekommenderar varmt V12 Slim Absolute och gav den också 5/5 stjärnor i sin recension där de framförallt gillade dess “ordentliga utbud av verktyg” och laserhuvud. Experterna på TechAdvisor.com gav V12 ett betyg på 4,5/5 stjärnor och drog följande slutsats: ”den är mer slimmad, lättare och billigare än V15 men har samma utmärkande funktioner”. Wired.com beskrev den som kompakt och gav den 8/10 poäng, samtidigt som TechRadar.com noterade att V12 är V15:s kraftulla syskon som inte blivit lika uppskattad och gav den därför 4/5 stjärnor. 

I Googles sammanställning av användarrecensioner har den fått ett betyg på 4,7/5 stjärnor och på Amazons 4,6/5 stjärnor. En av Amazons användare rekommenderar den till husdjursägare, och en annan beskrev den som en “lätt batteridriven dammsugare”.

Mer om Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,35 L
 • Ljudnivå: 86 dB
 • Sugkraft: 150 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Vikt: 2,35 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 123,4 x 25,2 x 25 cm

Dyson V8 Absolute - tystgående Dyson-dammsugare

Bästa Dyson dammsugare för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ExpertReviews rekommendation med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor hos TechRadar
 • check 96/100 poäng hos Good House Keeping
 • check Högt betyg på 4,7/5 stjärnor hos TechGearLab

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V8 Absolute:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Mångsidig två-i-ett-design
 • Radikala cykloner i två nivåer
 • HEPA-filter och tvättbart basfilter

Fördelar

 • Avancerad och smart filtrering
 • Praktisk design
 • Kan demonteras till en handdammsugare
 • Lättviktig konstruktion

Nackdelar

 • Dammbehållare kunde varit större

Dyson V8 Absolute ingår i Dysons nya och mycket kraftrulla V8-serie och har testats av en rad experter, från bland annat trustedreviews.com, expertreviews.co.uk och tidningen The Guardian. Experterna är alla överens om att Dyson V8 Absolute är en riktigt bra dammsugare och har därför gett modellen toppbetyg.

Specifikationer

 • Mått: 22,4 x 124,4 x 25 cm
 • Vikt: 2,6 kg
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Påsvolym: 0,5 L
 • Batteritid: 40 min
 • Laddningstid: 300 min
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Lång batteritid
Eftersom Dyson V8 Absolute, som vi tidigare nämnt, har en förbättrad prestanda jämfört med äldre modeller kommer den vardagliga rengöringen bli enklare för användaren. Experterna kallar till och med modellen före en ”revolution” bland dammsugare, inte minst för att den både är pås- och sladdlös, men också för att Dyson V8 Absolute drivs med ett uppladdningsbart batteri.

För att dammsugaren ska suga upp damm och smuts måste du själv hålla in knappen konstant när det är dags att dammsuga, och tack vare denna teknik varar batteriet längre eftersom det endast går åt energi när apparaten är i drift. Experterna påpekar även att batteritiden för Dyson V8 Absolute är markant förbättrad i förhållande till andra bra modeller, eftersom denna dammsugare kan dammsuga i 40 minuter på bara en laddning – om man använder den normala sugstyrkan och inte den maximala.

Många munstycken
Med en vikt på endast 2,61 kilo är Dyson V8 Absolute en mycket lätt modell och bekväm att hantera. Man kan enkelt lyfta upp dammsugaren för att rengöra högre ytor – även i taket. Flexibiliteten är en av Dyson V8 Absolutes främsta egenskaper, och förbättras ytterligare tack vare de anpassningsbara munstyckena som gör att dammsugaren kan komma runt överallt – även under soffan, i trånga hörn samt mot kanter och väggar.

Dyson V8 Absolute levereras med flera olika munstycken, allt för att den ska prestera så effektivt som möjligt. Varje munstycke är specialtillverkat för olika ändamål: Soft Roller till hårda golv, Direct Drive till mattor, Mini Motorised till trappor och möbler samt Combination Tool till det minsta dammet. Experterna noterade att rengöringen, med de här munstyckena och den flexibla konstruktionen, går enkelt och smidigt samt gör sugkraften ännu bättre.

Tystgående modell
Experterna skriver att  Dyson V8 Absolute är så pass tystgående att den knappt hörs när den är igång, trots dess mycket kraftfulla motor. Eftersom Dyson V8 Absolute är en påslös modell samlas dammet istället upp i en behållare som rymmer 0,54 liter damm, vilket är fördelaktigt tack vare ny teknologi som gör att det är mycket enkelt att tömma behållaren. Detta var något som experterna särskilt noterade, eftersom andra påslösa modeller ofta tillför problem med just tömningen av dammbehållaren.

Avslutningsvis är Dyson V8 Absolute en två-i-ett-dammsugare eftersom den traditionella dammsugaren kan konverteras till en handdammsugare. Modellen är utrustad med både HEPA-filter och ett tvättbart basfilter, vilket bidrar till optimal dammsugning som motverkar utveckling av allergener.

Mer om Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Mått: 22,4 x 124,4 x 25 cm
 • Vikt: 2,6 kg
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Påsvolym: 0,5 L
 • Batteritid: 40 min
 • Laddningstid: 300 min
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Dyson Omni-Glide - lättmanövrerad sladdlös Dyson-dammsugare

Bästa alternativ för mindre utrymmen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Platina-utmärkelse av T3 med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check 4/5 stjärnor hos TechRadar
 • check 4/5 stjärnor hos TechAdvisor
 • check 4,9/5 stjärnor hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson Omni-Glide:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Flexibel konstruktion
 • Tvätt- och återanvändbart filter
 • Utmärkt för svåråtkomliga utrymmen

Konsumentmagasinets omdöme

Den här Dyson-modellen är en effektiv dammsugare med rengöringsprestanda tack vare det mycket flexibla dammsugarhuvudet, det tvättbara och återanvändbara filtret samt den kraftfulla sugförmågan. Även om drifttiden på upp till 20 minuter kan vara en nackdel för de med större hushåll eller mer omfattande städkrav, kan detta kompenseras av dammsugarens sladdlösa bekvämlighet och dess förmåga att rengöra effektivt i små utrymmen. Sett på det stora hela är Dyson Omni-Glide en dammsugare som vi rekommenderar för dem som bor i mindre hus eller lägenheter och som värdesätter god manövrerbarhet och effektiv rengöringsprestanda.

Fördelar

 • Rengöringshuvud med högt vridmoment
 • Lätt att rengöra och underhålla
 • Smal och lättmanövrerad design
 • Lättviktig och praktisk

Nackdelar

 • Drifttiden på 20 minuter kan vara otillräcklig för större hushåll

Dyson Omni-Glides mångsidiga och fluffiga dammsugarhuvud gör att dammsugaren kan röra sig i alla riktningar, vilket gör den idealisk för rengöring i trånga utrymmen och runt hinder. Den här funktionen är särskilt användbar för dem som bor i mindre hus eller lägenheter, eller har möbler och inredning som är svåra att röra sig runt.

Recension: En detaljerad recension av Dyson Omni-Glide

Specifikationer

 • Batteritid: 20 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Mått: 208 x 92 x 107 cm
 • Vikt: 1,9 kg
 • Påsvolym: 0,2 L
 • Ljudnivå: 75,9 dB
 • Motoreffekt: 50 aW
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Tvättbart filter
Dyson Omni-Glides tvätt- och återanvändbara filter är en praktisk lösning som gör att du enkelt kan ta bort, tvätta och återanvända filtret, vilket kan bidra till att minska svinn samt vara kostnadseffektivt. Till skillnad från vissa andra Dyson-modeller, som kräver att du köper ersättningsfilter, är Omni-Glidens tvättbara filter alltså ett mer hållbart och billigare alternativ på lång sikt.

Slimmad och lättmanövrerad design
Den slimmade konstruktionen av denna dammsugare är en viktig egenskap som gör den mycket lättmanövrerad och enkel att använda i trånga utrymmen och runt hinder, till exempel runt möbelben och i hörn. Jämfört med vissa andra Dyson-modeller, som är klumpigare och tyngre, erbjuder Omni-Glides slimmade design större flexibilitet och användarvänlighet, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som vill ha en dammsugare som är både effektiv och enkel att hantera.

Upplysande rengöringslampor
LED-lampor är en värdefull funktion som lyser upp mörka och svåråtkomliga områden så att du enkelt kan upptäcka dold smuts och skräp under rengöringen. Tack vare dessa LED-lampor kan rengöringen bli enklare och effektivare eftersom de ger extra insyn och möjliggör grundligare rengöring.

Övriga funktioner
Batteritiden på Dyson Omni Glide är ett annat plus då den erbjuder upp till 20 minuters oavbruten rengöring på en enda laddning, vilket gör den lämplig för snabba och enkla rengöringsuppgifter. Den har en bra motor på 50 watt som ger praktisk sugförmåga och i kombination med dammsugarhuvudets mångsidiga konstruktion blir rengöringen effektivt även runt hinder och i trånga utrymmen.

Vad säger användare och experter om Dyson Omni-Glide?

De flesta användarna anser att Dyson Omni-Glide är en mycket effektiv och mångsidig dammsugare som är särskilt lämpad för rengöring i trånga utrymmen och på svåråtkomliga ställen. Användarna uppskattar den slimmade designen och det mångsidiga dammsugarhuvudet samt LED-lamporna som hjälper till att upptäcka dold smuts och annat skräp.

En användare skriver att “Omni-Glide är ett fantastiskt hjälpmedel för städning i små lägenheter och LED-lamporna är en räddare i nöden när det gäller att hitta smuts i mörka hörn”, medan en annan användare noterar att “dammsugaren är lätt att använda och mycket effektiv när det gäller att rengöra både hårda golv och mattor, och det tvättbara filtret är en bra miljövänlig lösning”.

Experter har också berömt Dyson Omni-Glide för sin slimmade design och det mångsidiga fluffiga dammsugarhuvudet som gör rengöringen mycket effektivt i trånga utrymmen och runt hinder. Dessutom har dammsugarens tvättbara och återanvändbara filter hyllats för sin lönsamhet.

Denna produkt har erkänts som den “bästa lättviktsdammsugaren” på Rtings.com, den “bästa dammsugaren för små utrymmen” på Nypost.com samt den “bästa för trägolv” på Moderncastle.com och på HomeandGardens.com. Dessa utmärkelser återspeglar Omni-Glidens prestanda och mångsidighet, och bekräftar att den är ett bra val för dem som behöver en kompakt och effektiv dammsugare.

Mer om Dyson Omni-Glide

Specifikationer

 • Batteritid: 20 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Mått: 208 x 92 x 107 cm
 • Vikt: 1,9 kg
 • Påsvolym: 0,2 L
 • Ljudnivå: 75,9 dB
 • Motoreffekt: 50 aW
 • HEPA-filter
 • Avtagbar handhållen del

Dyson V10  - effektiv Dyson-modell mot djurhår

Bäst rankade modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utsedd till "bästa köp" av ExpertReviews med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check TrustedReviews rekommenderar starkt med ett betyg på 5/5 stjärnor
 • check Högt betyg 4,8/5 på TechGearLab
 • check Rekommenderas av TechRadar med ett högt betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V10 :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Utformad för alla uppgifter på alla typer av golv
 • Flexibel utan sladd
 • Helt förseglat filtreringssystem som fångar upp till 99,9 % av alla partiklar

Fördelar

 • Imponerande hög effektinställning
 • Suger upp djurhår utan problem
 • Lätt att tömma och rengöra
 • Lätt att använda under möbler
 • 14 cykloner

Nackdelar

 • Laddningssladden kunde varit något längre
 • Dammsugaren kan vara lite besvärlig att hålla i när man rengör utrymmen högre upp

Dyson V10 är en sladdlös dammsugare som har granskats av tre olika expertkällor: Techradar.com, Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Samtliga källor är förtjusta i den här dammsugaren och har därför gett den mycket goda omdömen.

Experterna från Techradar.com uppskattade modellens design, tillbehör och batteritid medan Expertreviews.com belyste dammsugarens kraftfulla sugkraft. Experterna från Trustedreviews.com håller med de två andra källorna, men tillägger även att Dyson V10 fungerar speciellt bra för rengöring av trappor.

Trots modellens många fördelar, noterade experterna även ett par nackdelar. De påpekar bland annat att modellen är relativt dyr och tung samt att den tenderar att vara något högljudd.

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,77 L
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 25 x 24,2 x 123,8 cm
 • Ljudnivå: 78 dB
 • Avtagbar handhållen del

Effektiv dammsugare med filtrering i hela systemet
Dyson V10 är utrustad med 14 cykloner vilket medför en mycket stark sugkraft som samlar upp även de minsta dammpartiklarna från underlaget, och tack vare det förseglade filtersystemet hålls dessutom 99,97 % av alla bakterier och orenheter kvar i dammsugaren istället för att blåsas tillbaka ut i luften. På Dyson V10 sitter motorn, dammbehållaren och cyklonerna i en rak följd, vilket innebär att luften sugs in genom munstycket och transporteras sedan rakt genom cyklonerna vilket skapar en 20 % högre sugkraft hos denna modell jämfört med dess föregångare Dyson V8.

Tystgående två-i-ett-dammsugare med ett kraftfullt batteri
Vid behov kan Dyson V10 omvandlas till en handdammsugare som är lättare att hantera när man till exempel behöver dammsuga mindre områden eller möbler. Dyson V10 har dessutom ett kraftfullt nickel-kobolt-aluminium-batteri som säkerställer att man har tillräckligt mycket ström för att kunna dammsuga i 60 minuter på en laddning. Dammsugaren är även designad för att absorbera vibrationer för att på så sätt reducera sin ljudnivå för att den inte ska störa hela hushållet när den är i drift.

Tre effektlägen och hygienisk dammbehållare
Med Dyson V10 får man en sladdlös dammsugare med en dammbehållare som rymmer 0,76 liter och som dessutom har en mekanism som gör att man kan tömma den med en enda rörelse. Eftersom att man därför aldrig behöver röra vid det uppfångade skräpet är även tömningen hygienisk. Den här dammsugaren har tre olika effektlägen som gör att man kan anpassa dammsugningen till underlaget och mängden smuts.

Tack vare dammsugarens Direct Drive-munstycke kan man få bort smuts som sitter mycket hårt fast i mattor, och förutom detta får man även ett kombinationsmunstycke, ett fogmunstycke, ett munstycke med mjuka valsar, en mjuk dammborste samt ett motordrivet minimunstycke; varav alla tillbehör kan förvaras på den väggmonterade uppladdningsstationen.

Mer om Dyson V10 

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,77 L
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter
 • Mått: 25 x 24,2 x 123,8 cm
 • Ljudnivå: 78 dB
 • Avtagbar handhållen del

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

5 saker att tänka på innan du köper

 • Sugkraft och vikt

  Dysons sladdlösa dammsugare har olika motoreffekter, från enklare modeller på 50-70 watt till avancerade modeller på över 240 watt. Denna effekt avser sugkraften hos en dammsugare och tar hänsyn till både luftflödet och hur mycket ström som förbrukas av motorn. De modeller med lägre sugrkraft (50-100 watt) är lämpliga för små hem, medan modeller med högre (150-240 watt) passar bra till större hushåll eller för dem med husdjur.

  Högre sugeffekt medför dock ofta en tyngre apparat som väger mellan 3-3,5 kilogram, medan de enklare modellerna väger cirka 1,5-2 kilogram. Dock kan de sistnämnda ha svårt att klara av rengöring av tyngre smuts. En lämplig fördelning av effekt och tyng hos en Dyson-dammsugare som passar de allra flesta hushåll är en med en sugkraft på 150-200 watt och en vikt på 2-2,5 kilogram eftersom den erbjuder optimal rengöringsförmåga samtidigt som den är användarvänlig.

 • Batteri- och uppladdningstid

  Vissa modeller har en batteritid på upp till 60 minuter med en enda laddning, medan andra endast har en på 30-40 minuter. När det gäller laddningstid tar Dysons sladdlösa dammsugare vanligtvis cirka tre till fyra timmar att fulladdas, men det finns även modeller med snabbare laddningstider på cirka två till tre timmar. Det kan vara fördelaktigt med en dammsugare som har kort uppladdningstid för dem som behöver använda sin dammsugare flera gånger om dagen eller har flera rengöringsuppgifter att utföra.

 • Filtreringssystem

  Dysons sladdlösa dammsugare har olika typer av filtrering beroende på vilken modell man väljer – från enkla filter till mer avancerade system som kan fånga upp även de minsta partiklarna av damm och allergener. De billigare modellerna av Dysons sladdlösa dammsugare har vanligtvis ett tvättbart filter med livslång hållbarhet, som fångar upp stora partiklar av damm och smuts och som måste tvättas och torkas av regelbundet för att bibehålla sin effektivitet. De dyrare modellerna har ett HEPA-filter som fångar upp 99,97 % av partiklar som kan vara så små som 0,3 mikrometer, vilket gör dem bra för allergiker och personer med känsliga luftvägar. HEPA-filtret måste dock bytas ut var sjätte månad för att bibehålla sin effektivitet.

 • Pris

  Prisklassen för Dysons sladdlösa dammsugare varierar beroende på modell, funktioner och tillbehör; de kan kosta mellan 3 500 och 9 000 kronor, eller mer. De billigare modellerna erbjuder lägre sugkraft, färre tillbehör och ett standardfilter som är tvättbart och kan återanvändas flera gånger, men som inte är lika effektivt som filtrena i de dyrare sladdlösa dammsugarna.

  De dyrare modellerna erbjuder en mängd olika bekvämligheter, bland annat brukar de ha kraftfullare motorer på över 240 watt, större batterikapacitet, längre drifttid och avancerade filtreringssystem med HEPA-filter. De har också mer avancerade borsthuvuden och verktyg, vilket gör dem effektivare när det gäller rengöring av bland annat djurhår och svåråtkomliga utrymmen. De billigare modellernas pris börjar på cirka 3 500 kronor, medan de dyrare kostar cirka 6 000 till 9 000 kr, och i vissa fall ännu mer.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner erbjuder direkt information från dem som redan har använt en produkt och genom dessa kan du lära dig mer om specifika modellers prestanda, funktioner och allmänna tillfredsställelse samt få en uppfattning om vad du bör förvänta dig om du väljer att köpa en likadan. För att säkerställa bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du alltid väljer en produkt med ett användarbetyg på över 4,0.

  Expertrecensioner ger djupgående information om dammsugarens prestanda, design, funktioner och övergripande värde. De kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken sladdlös dammsugare från Dyson som är rätt för dig, baserat på dina specifika behov och preferenser.

arrow-more

FAQ

Vilka Dyson-dammsugare är bäst i test?
Dyson V8 Absolute och Dyson V10 är bäst i test enligt vår sammanställning.
Hur testas Dyson-dammsugarna?
Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, smuts och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att behålla dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos apparaterna.
Vad ska jag tänka på när jag ska välja en ny dammsugare?
Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.

Historien om Dyson

Det första fröet till dammsugarmärket Dyson började gro år 1979 när engelsmannen James Dyson blev irriterad på sin dammsugares försämrade sugförmåga. Han skruvade isär den och kom fram till att den minskade sugkraften berodde på att påsen var blockerad av damm, varav han kort därpå bestämde sig för att konstruera en bättre dammsugare. År 1983, efter 5000 prototyper, blev den första Dyson-dammsugaren verklighet.

Det var det mycket tekniskt utvecklade landet Japan som först fick upp ögonen för Dysons påslösa dammsugare. Japanerna blev imponerade över dammsugaren, som hade fått namnet G-Force, och tack vare den förbättrade standarden fick modellen den prestigefulla utmärkelsen International Design Fair-pris år 1991. Priset på G-Force var till att börja med mycket högt – cirka 2 000 dollar.

Pengarna från försäljningen av G-Force-modellen använde James Dyson till att starta upp sin verksamhet och år 1993 öppnade han sin kombinerade fabrik och forskningscenter i England. Här arbetade han med att överträffa den tidigare G-Force-modellen genom att utveckla en ny modell som skulle fånga upp ännu fler dammpartiklar. Dyson kallade modellen för DC01 (DC stod för Double Cyclone) och det revolutionerande med den här dammsugaren var att sugstyrkan aldrig försämrades.

Idag säljs Dyson-dammsugare i över 65 länder världen runt, och fler än 1 000 ingenjörer arbetar med att hela tiden förbättra produkterna. Här nedanför kan du höra grundaren av Dyson, det vill säga James Dyson, berätta historien om märket Dyson.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta