Dyson dammsugare - Bäst i test: De bästa dammsugarna från Dyson

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: oktober 16, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Dyson dammsugare - Bäst i test: De bästa dammsugarna från Dyson

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Det kan vara en utmaning att hålla hela sitt hushåll rent, och därför är det viktigt att hitta rätt sorts dammsugare. Traditionella dammsugare kan vara klumpiga och besvärliga, vilket gör det svårt att rengöra trånga och svåråtkomliga utrymmen.

Sedan lanseringen av sladdlösa dammsugare har det blivit betydligt enklare och bekvämare att städa våra hem. Dysons sladdlösa dammsugare erbjuder samma kraftfulla sug- och rengöringsprestanda som traditionella dammsugare, men utan sladdar och besvär med tung utrustning.

Dock kan det med så många modeller att välja mellan vara svårt att hitta rätt modell för dina behov, och därför har vi sammanställt denna lista med några av de bästa Dyson-dammsugarna på marknaden, där vi tagit hänsyn till faktorer som sugkraft, batteritid, filtrering och tillbehör.

Senast ändrad:

Vi har flyttat Dyson V11 Torque Drive till sektionen för tidigare recenserade produkter eftersom vi inte längre kunde hitta den i lager hos någon återförsäljare.

Tidigare ändringar:

28. mars 2023

Den 28/03/2023 lade vi till två stavdammsugare från Dyson i vår artikel: Dyson V15 Detect Absolute och Dyson V12 Absolute Detect Slim. Båda är nya tillskott i Dyson-familjen och är mycket populära bland både användare och experter.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 5 bästa dyson-dammsugare i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda dyson-dammsugare

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper

 • Sugkraft och vikt

  Dysons sladdlösa dammsugare har olika motoreffekter, från enklare modeller på 50-70 watt till avancerade modeller på över 240 watt. Denna effekt avser sugkraften hos en dammsugare och tar hänsyn till både luftflödet och hur mycket ström som förbrukas av motorn. De modeller med lägre sugrkraft (50-100 watt) är lämpliga för små hem, medan modeller med högre (150-240 watt) passar bra till större hushåll eller för dem med husdjur.

  Högre sugeffekt medför dock ofta en tyngre apparat som väger mellan 3-3,5 kilogram, medan de enklare modellerna väger cirka 1,5-2 kilogram. Dock kan de sistnämnda ha svårt att klara av rengöring av tyngre smuts. En lämplig fördelning av effekt och tyng hos en Dyson-dammsugare som passar de allra flesta hushåll är en med en sugkraft på 150-200 watt och en vikt på 2-2,5 kilogram eftersom den erbjuder optimal rengöringsförmåga samtidigt som den är användarvänlig.

 • Batteri- och uppladdningstid

  Vissa modeller har en batteritid på upp till 60 minuter med en enda laddning, medan andra endast har en på 30-40 minuter. När det gäller laddningstid tar Dysons sladdlösa dammsugare vanligtvis cirka tre till fyra timmar att fulladdas, men det finns även modeller med snabbare laddningstider på cirka två till tre timmar. Det kan vara fördelaktigt med en dammsugare som har kort uppladdningstid för dem som behöver använda sin dammsugare flera gånger om dagen eller har flera rengöringsuppgifter att utföra.

 • Filtreringssystem

  Dysons sladdlösa dammsugare har olika typer av filtrering beroende på vilken modell man väljer – från enkla filter till mer avancerade system som kan fånga upp även de minsta partiklarna av damm och allergener. De billigare modellerna av Dysons sladdlösa dammsugare har vanligtvis ett tvättbart filter med livslång hållbarhet, som fångar upp stora partiklar av damm och smuts och som måste tvättas och torkas av regelbundet för att bibehålla sin effektivitet. De dyrare modellerna har ett HEPA-filter som fångar upp 99,97 % av partiklar som kan vara så små som 0,3 mikrometer, vilket gör dem bra för allergiker och personer med känsliga luftvägar. HEPA-filtret måste dock bytas ut var sjätte månad för att bibehålla sin effektivitet.

 • Pris

  Prisklassen för Dysons sladdlösa dammsugare varierar beroende på modell, funktioner och tillbehör; de kan kosta mellan 3 500 och 9 000 kronor, eller mer. De billigare modellerna erbjuder lägre sugkraft, färre tillbehör och ett standardfilter som är tvättbart och kan återanvändas flera gånger, men som inte är lika effektivt som filtrena i de dyrare sladdlösa dammsugarna.

  De dyrare modellerna erbjuder en mängd olika bekvämligheter, bland annat brukar de ha kraftfullare motorer på över 240 watt, större batterikapacitet, längre drifttid och avancerade filtreringssystem med HEPA-filter. De har också mer avancerade borsthuvuden och verktyg, vilket gör dem effektivare när det gäller rengöring av bland annat djurhår och svåråtkomliga utrymmen. De billigare modellernas pris börjar på cirka 3 500 kronor, medan de dyrare kostar cirka 6 000 till 9 000 kr, och i vissa fall ännu mer. 

 • Användar- och expertrecensioner

  Användarrecensioner erbjuder direkt information från dem som redan har använt en produkt och genom dessa kan du lära dig mer om specifika modellers prestanda, funktioner och allmänna tillfredsställelse samt få en uppfattning om vad du bör förvänta dig om du väljer att köpa en likadan. För att säkerställa bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi att du alltid väljer en produkt med ett användarbetyg på över 4,0.

  Expertrecensioner ger djupgående information om dammsugarens prestanda, design, funktioner och övergripande värde. De kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken sladdlös dammsugare från Dyson som är rätt för dig, baserat på dina specifika behov och preferenser.

arrow-more

Dyson V15 Detect Absolute - stavdammsugare från Dyson med många funktioner och stark sugkraft

Dyson-dammsugare bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor och platinautmärkelse på T3.com
 • check 5/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check Bästa premiumalternativ enligt Pricerunner.se
 • check Den absolut bästa sladdlösa dammsugaren enligt ModernCastle.com
 • check 4/5 stjärnor på ExpertReviews.com
 • check Populäraste dammsugaren på Forbes.com
 • check 4,6/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V15 Detect Absolute:

 • Automatiskt batterisparande läge
 • Digital Motorbarᵀᴹ-rengöringshuvud
 • Mycket stark sugkraft

Konsumentmagasinets omdöme

Dyson V15 Detect Absolute är en stavdammsugare utrustad med imponerande funktioner som gör städningen till en barnlek. Dess automatiska batterisparande läge optimerar batteriets livslängd medan dess digitala Motorbarᵀᴹ-dammsugarhuvud och starka sugkraft gör den till ett bra alternativ för husdjursägare och för de som behöver en kraftfull dammsugare som suger upp smuts, damm och hår utan problem. Dessutom gör dess HEPA-filter, smala Fluffy™-dammsugarhuvud, skruvverktyg för hår, tre strömlägen och LCD-skärm för enkel övervakning den här dammsugaren till en bra investering för dem som vill uppnå städning i toppklass. En noterbar nackdel med Dyson V15 Detect Absolute är att den tillhör en högre pris jämfört med andra stavdammsugare på marknaden; det är dock viktigt att överväga det mervärde som denna dammsugare erbjuder med sina innovativa funktioner och förstklassiga prestanda.

Fördelar

 • Dammdetektering med laser
 • HEPA-filter
 • Slim Fluffy™-rengöringshuvud
 • Skruvverktyg för hår
 • LCD-skärm för enkel övervakning

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Dyson V15 Detect Absolute är en förstklassig stavdammsugare som är fullmatad med funktioner som gör städningen enklare för dig som användare. En av modellens mest utmärkande egenskaper är dess starka sugkraft, vilket gör den till ett särskilt bra alternativ för husdjursägare och för de med mycket liv i hemmet som behöver en effektiv dammsugare som kan suga upp smuts, damm och hår utan problem.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Dammbehållarens kapacitet: 0,76 l
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Sugkraft: 230 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbar handhållen del: Ja
 • Mått: 126 x 26,6 x 25 cm

Stark och anpassningsbar rengöring
Dyson V15 Detect Absolute stavdammsugare har ett så kallat Digital Motorbarᵀᴹ-huvud som med hjälp av kraftfulla motoriserade borststrån rengör mattor på djupet genom att avlägsna även den svåraste smutsen. Den motoriserade borsten är utformad för att snurra upp till 8 200 varv per minut, vilket gör den till ett av de mest kraftfulla dammsugarhuvudena på marknaden och är därför perfekt för husdjursägare som kämpar med att avlägsna djurhår från mattor och andra ytor. Dammsugare kommer även med ett Slim Fluffy™-huvud som är lämpligt för att rengöra hårda golv, eftersom det glider över dessa typer av ytor utan att skrapa eller skada dem.  

Automatiskt justerbar sugkraft
Det automatiskt battertisparande läget är utformat för att optimera batteriets livslängd genom att automatiskt justera sugkraften beroende på vilken typ av yta som rengörs. När dammsugaren kör på en hård yta minskas sugkraften för att på så sätt spara energi, medan den istället ökar sugkraften när den kör på en matta för att säkerställa ordentlig rengöring. Detta automatiska batterisparande läge är mycket fördelaktigt för dem som vill få ut det mesta av sin dammsugares drifttid – som dessutom är på 60 minuter, vilket räcker gott och väl för de flesta städuppgifterna. Dyson V15 Detect Absolute kan fulladdas och vara redo för användning på bara 4,5 timmar, vilket garanterar bekvämlighet och effektivitet för användarna. Slutligen gör dess LCD-skärm det enkelt att övervaka dammsugarens prestanda och batteritid, vilket säkerställer att du alltid har tillräckligt med kraft för att få jobbet gjort. 

Smart dammdetektering med laser
En annan viktig egenskap hos Dyson V15 Detect Absolute är dess laserteknik för dammdetektering; dammsugaren är nämligen utrustad med en grön laser som lyser upp damm och skräp på golvet. Detta hjälper dig att upptäcka dold smuts som man kanske annars missar med blotta ögat – särskilt i områden med svagt ljus. Dessutom levereras Dyson V15 Detect Absolute med ett HEPA-filter som fångar upp 99,97 % av partiklar som är så små som 0,3 mikrometer, vilket säkerställer att ditt hem är fritt från allergener och andra skadliga partiklar. 

Jämförelse med andra Dyson-modeller
Dyson V15 är en kraftfull och mångsidig stavdammsugare som överträffar många av de andra stavdammsugarna från Dyson – bland annat V11, V10 och V8. V15 bygger på den starka grunden från V11, men erbjuder förbättrad rengöringsprestanda och är utrustad med mer avancerad teknik, till exempel dess Laser Slim Fluffy-dammsugarhuvud som kastar en laser för att upptäcka dolt damm på hårda golv, samt dess piezo-sensor som känner av och visar storlek och mängd av de partiklar som sugs upp. Även om V10 har en imponerande sugkraft och en längre drifttid än sina föregångare, överträffar V15 den med de extra fördelarna som kommer med dess laserstyrda rengöring, teknik för partikeldetektering och förbättrade anti-tangle-teknik i High Torque-dammsugarhuvudet. I jämförelse med den enklare V8-modellen erbjuder V15 inte bara starkare sugkraft och längre drifttid, utan även fler dammsugarhuvuden, partikeldetekteringsteknik, större dammbehållare och förbättrade filtrering.

Vad säger användare och experter om Dyson V15 Detect Absolute?

Dyson V15 Detect Absolute har fått T3.coms platinautmärkelse och ett betyg på 5/5 stjärnor. De var särskilt nöjda med dess “utmärkta rengöringsförmåga, laser som verkligen avslöjar dolt smuts och automatiska batterisparande läge”. Techradar.com beskrev modellen som ”Dysons mest kraftfulla dammsugare hittills, som suger upp damm och annat smuts utan problem” och gav den 5/5 stjärnor. De uppgav också i sin recension, precis som T3.com, att de uppskattade dess kraftfulla sugförmåga och laserdetektering, men även dess kompakta och lättviktiga design. ExpertReviews.com döpte sin recension om V15 Detect Absolute till “vacuum-cleaning royalty” och framhöll Dyson V15 Detect Absolute effektiva anti-tangle-huvuden samt dess goda jämvikt mellan effekt och batteritid. 

I Googles sammanställning av användarrecensioner har Dyson V15 fått ett betyg på 4,6/5 stjärnor, där användarna i allmänhet uppskattade modellens användarvänlighet, lättviktiga design och goda rengöringsförmåga. På Amazon har den fått ett betyg på 4,5/5 stjärnor varav många av användarna beskrev den som “mycket kraftfull”.

Mer om Dyson V15 Detect Absolute

Specifikationer

 • Dammbehållarens kapacitet: 0,76 l
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Sugkraft: 230 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Uppladdningstid: 270 min
 • Vikt: 3 kg
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbar handhållen del: Ja
 • Mått: 126 x 26,6 x 25 cm

Dyson V12 Absolute Detect Slim - stavdammsugare från Dyson med energieffektivt batteri

Bästa kompakta stavdammsugare från Dyson

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på ExpertReviews.com
 • check 5/5 stjärnor på Trustedreviews.com
 • check Platinautmärkelse och 5 stjärnor på T3.com
 • check 4,5/5 stjärnor på TechAdvisor.com
 • check 8/10 på Wired.com
 • check 4/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V12 Absolute Detect Slim:

 • Dyson Hyperdymium™-motor
 • Root Cyclone™-teknik
 • Energieffektivt batteri

Konsumentmagasinets omdöme

Dyson V12 Absolute Detect SLim är en kraftfull och mångsidig stavdammsugare som kombinerar detta med avancerad teknik för att uppnå exceptionella rengöringsprestanda. Hyperdymium™-motorn och Root Cyclone™-teknologin arbetar tillsammans för att ge en stark sugkraft och djuprengöring som kan hantera vilken röra som helst. Dessutom ger dess energieffektiva batteri långvarig effekt även för långvariga rengöringssessioner. Även om Dyson V12 Absolute har en mindre kapacitet på dess dammbehållare än andra modeller, är det väl värt att notera att denna dammsugare är utformad för att vara lättviktig och enkel att manövrera. Trots att det kan vara opraktiskt för dem med större städbehov med en dammsugare med mindre dammbehållare, anser vi att det är en mindre kompromiss för den kraft och prestanda som V12 Absolute faktiskt erbjuder.

Fördelar

 • US Ergonomics-certifierad
 • Laddningsstation på väggen
 • Laser Slim Fluffy™-dammsugarhuvud
 • De-tangling Motorbar™-dammsugarhuvud
 • Strömkontroll med en enda knapp

Nackdelar

 • Mindre dammbehållare

Dyson V12 Absolute Detect Slim har en relativt lång batteritid, och kan fulladdas på bara fyra timmar. Dess energieffektiva batteri, som erbjuder upp till 60 minuters drifttid, i kombination med dess slimmade och lättviktiga konstruktion gör den till ett utmärkt alternativ för upptagna hushåll som behöver dammsuga ofta.

Recension: En detaljerad recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Dammbehållarens kapacitet: 0,35 L
 • Ljudnivå: 86 dB
 • Sugkraft: 150 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Vikt: 2,35 kg
 • HEPA-filter: Ja
 • Mått: 123,4 x 25,2 x 25 cm

Elva cykloner
Dyson V12 Slim Absolute är försedd med avancerade funktioner som gör att den suger upp även de minsta partiklarna från mattor och hårda golv. Med sin Root Cyclone™-teknik och sina elva cykloner har den dessutom en mycket stark sugkraft som effektivt avlägsnar även det minsta dammet från alla sorters ytor. Tack vare den här avancerade tekniken kan dammsugaren bibehålla en stark sugkraft så att du kan städa ditt hem på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Cyklonerna fungerar genom att generera en centrifugalkraft som separerar damm och skräp från luftflödet och fångar upp dem i behållaren, vilket förhindrar att de blockerar filtret och upprätthåller dammsugarens sugkraft. Den här funktionen är särskilt fördelaktig för personer med husdjur eller allergiker, eftersom den hjälper till att fånga upp allergener och andra dammpartiklar som kan orsaka luftvägsproblem. 

Användarvänlig
Den här dammsugaren är utformad med användarvänlighet i åtanke – Dyson V12 Slim är nämligen US Ergonomics-certifierad, vilket innebär att den har testats och godkänts för ergonomisk design. Dammsugaren levereras dessutom med en laddningsstation som ska monteras upp på väggen, vilket gör det enkelt att både förvara och ladda enheten. Dammsugarhuvudet Laser Slim Fluffy™ är utformat för att göra det enkelt att dammsuga under möbler, medan De-tangling Motorbar™ förebygger att hår trasslar in sig i munstycket. Dammsugarens motor roterar med upp till 125 000 varv per minut, vilket gör den till en av de snabbaste och mest kraftfulla motorerna på marknaden. Motorn genererar ett mycket kraftfullt sug, vilket innebär att dammsugaren kan plocka upp även de minsta dammpartiklarna och smutsen från dina golv och mattor. Slutligen gör dammsugarens en-knapps-styrning av strömmen användningen mycket enkel, och därför är denna dammsugare ett bra alternativ för dem som vill ha en problemfri städning.

Jämförelse med andra Dyson-modeller
Dyson V12 Detect Slim är en modell som utmärker sig bland andra Dyson-stavdammsugare; jämfört med modellerna V11 och V10 är V12 försedd med mer avancerad teknik som dammdetektering med hjälp av laser samt en större och mer kraftfull Hyperdymium-motor. Dessutom erbjuder V12 en längre drifttid, större kapacitet på dammbehållaren och en starkare sugförmåga än V8. Sett på det stora hela är Dyson V12 Detect Slim en dammsugare med hög prestanda och avancerade funktioner som levererar effektiv rengöring för att hjälpa användarna att ta sig an alla rengöringsuppgifter utan problem.

Vad säger användare och experter om Dyson V12 Absolute Detect Slim?

ExpertReviews.com skrev att Dyson V12 Absolute Detect Slim “levereras med de senaste redskapen och tillbehören” och gav den 5/5 stjärnor. TrustedReviews.com rekommenderar varmt V12 Slim Absolute och gav den också 5/5 stjärnor i sin recension där de framförallt gillade dess “ordentliga utbud av verktyg” och laserhuvud. Experterna på TechAdvisor.com gav V12 ett betyg på 4,5/5 stjärnor och drog följande slutsats: ”den är mer slimmad, lättare och billigare än V15 men har samma utmärkande funktioner”. Wired.com beskrev den som kompakt och gav den 8/10 poäng, samtidigt som TechRadar.com noterade att V12 är V15:s kraftulla syskon som inte blivit lika uppskattad och gav den därför 4/5 stjärnor. 

I Googles sammanställning av användarrecensioner har den fått ett betyg på 4,7/5 stjärnor och på Amazons 4,6/5 stjärnor. En av Amazons användare rekommenderar den till husdjursägare, och en annan beskrev den som en “lätt batteridriven dammsugare”.

Mer om Dyson V12 Absolute Detect Slim

Specifikationer

 • Dammbehållarens kapacitet: 0,35 L
 • Ljudnivå: 86 dB
 • Sugkraft: 150 AW
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 240 min
 • Vikt: 2,35 kg
 • HEPA-filter: Ja
 • Mått: 123,4 x 25,2 x 25 cm

Dyson V8 Absolute - tystgående Dyson-dammsugare

Bästa Dyson dammsugare för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check ExpertReviews rekommendation med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check Högt betyg på 4,5/5 stjärnor hos TechRadar
 • check 96/100 poäng hos Good House Keeping
 • check Högt betyg på 4,7/5 stjärnor hos TechGearLab

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V8 Absolute:

 • Mångsidig två-i-ett-design
 • Radikala cykloner i två nivåer
 • HEPA-filter och tvättbart basfilter

Fördelar

 • Avancerad och smart filtrering
 • Praktisk design
 • Kan demonteras till en handdammsugare
 • Lättviktig konstruktion

Nackdelar

 • Dammbehållare kunde varit större

Dyson V8 Absolute ingår i Dysons nya och mycket kraftrulla V8-serie och har testats av en rad experter, från bland annat trustedreviews.com, expertreviews.co.uk och tidningen The Guardian. Experterna är alla överens om att Dyson V8 Absolute är en riktigt bra dammsugare och har därför gett modellen toppbetyg.

Specifikationer

 • Mått: 22,4 x 124,4 x 25 cm
 • Vikt: 2,6 kg
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Påsvolym: 0,5 L
 • Batteritid: 40 min
 • Laddningstid: 300 min
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbar handhållen del: Ja

Lång batteritid
Eftersom Dyson V8 Absolute, som vi tidigare nämnt, har en förbättrad prestanda jämfört med äldre modeller kommer den vardagliga rengöringen bli enklare för användaren. Experterna kallar till och med modellen före en ”revolution” bland dammsugare, inte minst för att den både är pås- och sladdlös, men också för att Dyson V8 Absolute drivs med ett uppladdningsbart batteri.

För att dammsugaren ska suga upp damm och smuts måste du själv hålla in knappen konstant när det är dags att dammsuga, och tack vare denna teknik varar batteriet längre eftersom det endast går åt energi när apparaten är i drift. Experterna påpekar även att batteritiden för Dyson V8 Absolute är markant förbättrad i förhållande till andra bra modeller, eftersom denna dammsugare kan dammsuga i 40 minuter på bara en laddning – om man använder den normala sugstyrkan och inte den maximala.

Många munstycken
Med en vikt på endast 2,61 kilo är Dyson V8 Absolute en mycket lätt modell och bekväm att hantera. Man kan enkelt lyfta upp dammsugaren för att rengöra högre ytor – även i taket. Flexibiliteten är en av Dyson V8 Absolutes främsta egenskaper, och förbättras ytterligare tack vare de anpassningsbara munstyckena som gör att dammsugaren kan komma runt överallt – även under soffan, i trånga hörn samt mot kanter och väggar.

Dyson V8 Absolute levereras med flera olika munstycken, allt för att den ska prestera så effektivt som möjligt. Varje munstycke är specialtillverkat för olika ändamål: Soft Roller till hårda golv, Direct Drive till mattor, Mini Motorised till trappor och möbler samt Combination Tool till det minsta dammet. Experterna noterade att rengöringen, med de här munstyckena och den flexibla konstruktionen, går enkelt och smidigt samt gör sugkraften ännu bättre.

Tystgående modell
Experterna skriver att  Dyson V8 Absolute är så pass tystgående att den knappt hörs när den är igång, trots dess mycket kraftfulla motor. Eftersom Dyson V8 Absolute är en påslös modell samlas dammet istället upp i en behållare som rymmer 0,54 liter damm, vilket är fördelaktigt tack vare ny teknologi som gör att det är mycket enkelt att tömma behållaren. Detta var något som experterna särskilt noterade, eftersom andra påslösa modeller ofta tillför problem med just tömningen av dammbehållaren.

Avslutningsvis är Dyson V8 Absolute en två-i-ett-dammsugare eftersom den traditionella dammsugaren kan konverteras till en handdammsugare. Modellen är utrustad med både HEPA-filter och ett tvättbart basfilter, vilket bidrar till optimal dammsugning som motverkar utveckling av allergener.

Mer om Dyson V8 Absolute

Specifikationer

 • Mått: 22,4 x 124,4 x 25 cm
 • Vikt: 2,6 kg
 • Ljudnivå: 82 dB
 • Påsvolym: 0,5 L
 • Batteritid: 40 min
 • Laddningstid: 300 min
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbar handhållen del: Ja

Dyson Omni-Glide - lättmanövrerad sladdlös Dyson-dammsugare

Bästa alternativ för mindre utrymmen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Platina-utmärkelse av T3 med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check 4/5 stjärnor hos TechRadar
 • check 4/5 stjärnor hos TechAdvisor
 • check 4,9/5 stjärnor hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson Omni-Glide:

 • Flexibel konstruktion
 • Tvätt- och återanvändbart filter
 • Utmärkt för svåråtkomliga utrymmen

Konsumentmagasinets omdöme

Den här Dyson-modellen är en effektiv dammsugare med rengöringsprestanda tack vare det mycket flexibla dammsugarhuvudet, det tvättbara och återanvändbara filtret samt den kraftfulla sugförmågan. Även om drifttiden på upp till 20 minuter kan vara en nackdel för de med större hushåll eller mer omfattande städkrav, kan detta kompenseras av dammsugarens sladdlösa bekvämlighet och dess förmåga att rengöra effektivt i små utrymmen. Sett på det stora hela är Dyson Omni-Glide en dammsugare som vi rekommenderar för dem som bor i mindre hus eller lägenheter och som värdesätter god manövrerbarhet och effektiv rengöringsprestanda.

Fördelar

 • Rengöringshuvud med högt vridmoment
 • Lätt att rengöra och underhålla
 • Smal och lättmanövrerad design
 • Lättviktig och praktisk

Nackdelar

 • Drifttiden på 20 minuter kan vara otillräcklig för större hushåll

Dyson Omni-Glides mångsidiga och fluffiga dammsugarhuvud gör att dammsugaren kan röra sig i alla riktningar, vilket gör den idealisk för rengöring i trånga utrymmen och runt hinder. Den här funktionen är särskilt användbar för dem som bor i mindre hus eller lägenheter, eller har möbler och inredning som är svåra att röra sig runt.

Recension: En detaljerad recension av Dyson Omni-Glide

Specifikationer

 • Batteritid: 20 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Mått: 208 x 92 x 107 cm
 • Vikt: 1,9 kg
 • Påsvolym: 0,2 L
 • Ljudnivå: 75,9 dB
 • Motoreffekt: 50 aW
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbar handhållen del: Ja

Tvättbart filter
Dyson Omni-Glides tvätt- och återanvändbara filter är en praktisk lösning som gör att du enkelt kan ta bort, tvätta och återanvända filtret, vilket kan bidra till att minska svinn samt vara kostnadseffektivt. Till skillnad från vissa andra Dyson-modeller, som kräver att du köper ersättningsfilter, är Omni-Glidens tvättbara filter alltså ett mer hållbart och billigare alternativ på lång sikt.

Slimmad och lättmanövrerad design
Den slimmade konstruktionen av denna dammsugare är en viktig egenskap som gör den mycket lättmanövrerad och enkel att använda i trånga utrymmen och runt hinder, till exempel runt möbelben och i hörn. Jämfört med vissa andra Dyson-modeller, som är klumpigare och tyngre, erbjuder Omni-Glides slimmade design större flexibilitet och användarvänlighet, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som vill ha en dammsugare som är både effektiv och enkel att hantera.

Upplysande rengöringslampor
LED-lampor är en värdefull funktion som lyser upp mörka och svåråtkomliga områden så att du enkelt kan upptäcka dold smuts och skräp under rengöringen. Tack vare dessa LED-lampor kan rengöringen bli enklare och effektivare eftersom de ger extra insyn och möjliggör grundligare rengöring.

Övriga funktioner
Batteritiden på Dyson Omni Glide är ett annat plus då den erbjuder upp till 20 minuters oavbruten rengöring på en enda laddning, vilket gör den lämplig för snabba och enkla rengöringsuppgifter. Den har en bra motor på 50 watt som ger praktisk sugförmåga och i kombination med dammsugarhuvudets mångsidiga konstruktion blir rengöringen effektivt även runt hinder och i trånga utrymmen.

Vad säger användare och experter om Dyson Omni-Glide?

De flesta användarna anser att Dyson Omni-Glide är en mycket effektiv och mångsidig dammsugare som är särskilt lämpad för rengöring i trånga utrymmen och på svåråtkomliga ställen. Användarna uppskattar den slimmade designen och det mångsidiga dammsugarhuvudet samt LED-lamporna som hjälper till att upptäcka dold smuts och annat skräp.

En användare skriver att “Omni-Glide är ett fantastiskt hjälpmedel för städning i små lägenheter och LED-lamporna är en räddare i nöden när det gäller att hitta smuts i mörka hörn”, medan en annan användare noterar att “dammsugaren är lätt att använda och mycket effektiv när det gäller att rengöra både hårda golv och mattor, och det tvättbara filtret är en bra miljövänlig lösning”.

Experter har också berömt Dyson Omni-Glide för sin slimmade design och det mångsidiga fluffiga dammsugarhuvudet som gör rengöringen mycket effektivt i trånga utrymmen och runt hinder. Dessutom har dammsugarens tvättbara och återanvändbara filter hyllats för sin lönsamhet.

Denna produkt har erkänts som den “bästa lättviktsdammsugaren” på Rtings.com, den “bästa dammsugaren för små utrymmen” på Nypost.com samt den “bästa för trägolv” på Moderncastle.com och på HomeandGardens.com. Dessa utmärkelser återspeglar Omni-Glidens prestanda och mångsidighet, och bekräftar att den är ett bra val för dem som behöver en kompakt och effektiv dammsugare.

Mer om Dyson Omni-Glide

Specifikationer

 • Batteritid: 20 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Mått: 208 x 92 x 107 cm
 • Vikt: 1,9 kg
 • Påsvolym: 0,2 L
 • Ljudnivå: 75,9 dB
 • Motoreffekt: 50 aW
 • HEPA-filter: Ja
 • Avtagbar handhållen del: Ja

Dyson V10  - effektiv Dyson-modell mot djurhår

Bäst rankade modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utsedd till "bästa köp" av ExpertReviews med ett högt betyg på 5/5 stjärnor
 • check TrustedReviews rekommenderar starkt med ett betyg på 5/5 stjärnor
 • check Högt betyg 4,8/5 på TechGearLab
 • check Rekommenderas av TechRadar med ett högt betyg på 4,5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor hos Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Dyson V10 :

 • Utformad för alla uppgifter på alla typer av golv
 • Flexibel utan sladd
 • Helt förseglat filtreringssystem som fångar upp till 99,9 % av alla partiklar

Fördelar

 • Imponerande hög effektinställning
 • Suger upp djurhår utan problem
 • Lätt att tömma och rengöra
 • Lätt att använda under möbler
 • 14 cykloner

Nackdelar

 • Laddningssladden kunde varit något längre
 • Dammsugaren kan vara lite besvärlig att hålla i när man rengör utrymmen högre upp

Dyson V10 är en sladdlös dammsugare som har granskats av tre olika expertkällor: Techradar.com, Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Samtliga källor är förtjusta i den här dammsugaren och har därför gett den mycket goda omdömen.

Experterna från Techradar.com uppskattade modellens design, tillbehör och batteritid medan Expertreviews.com belyste dammsugarens kraftfulla sugkraft. Experterna från Trustedreviews.com håller med de två andra källorna, men tillägger även att Dyson V10 fungerar speciellt bra för rengöring av trappor.

Trots modellens många fördelar, noterade experterna även ett par nackdelar. De påpekar bland annat att modellen är relativt dyr och tung samt att den tenderar att vara något högljudd.

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,77 L
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter: Ja
 • Mått: 25 x 24,2 x 123,8 cm
 • Ljudnivå: 78 dB
 • Avtagbar handhållen del: Ja

Effektiv dammsugare med filtrering i hela systemet
Dyson V10 är utrustad med 14 cykloner vilket medför en mycket stark sugkraft som samlar upp även de minsta dammpartiklarna från underlaget, och tack vare det förseglade filtersystemet hålls dessutom 99,97 % av alla bakterier och orenheter kvar i dammsugaren istället för att blåsas tillbaka ut i luften. På Dyson V10 sitter motorn, dammbehållaren och cyklonerna i en rak följd, vilket innebär att luften sugs in genom munstycket och transporteras sedan rakt genom cyklonerna vilket skapar en 20 % högre sugkraft hos denna modell jämfört med dess föregångare Dyson V8.

Tystgående två-i-ett-dammsugare med ett kraftfullt batteri
Vid behov kan Dyson V10 omvandlas till en handdammsugare som är lättare att hantera när man till exempel behöver dammsuga mindre områden eller möbler. Dyson V10 har dessutom ett kraftfullt nickel-kobolt-aluminium-batteri som säkerställer att man har tillräckligt mycket ström för att kunna dammsuga i 60 minuter på en laddning. Dammsugaren är även designad för att absorbera vibrationer för att på så sätt reducera sin ljudnivå för att den inte ska störa hela hushållet när den är i drift.

Tre effektlägen och hygienisk dammbehållare
Med Dyson V10 får man en sladdlös dammsugare med en dammbehållare som rymmer 0,76 liter och som dessutom har en mekanism som gör att man kan tömma den med en enda rörelse. Eftersom att man därför aldrig behöver röra vid det uppfångade skräpet är även tömningen hygienisk. Den här dammsugaren har tre olika effektlägen som gör att man kan anpassa dammsugningen till underlaget och mängden smuts.

Tack vare dammsugarens Direct Drive-munstycke kan man få bort smuts som sitter mycket hårt fast i mattor, och förutom detta får man även ett kombinationsmunstycke, ett fogmunstycke, ett munstycke med mjuka valsar, en mjuk dammborste samt ett motordrivet minimunstycke; varav alla tillbehör kan förvaras på den väggmonterade uppladdningsstationen.

Mer om Dyson V10 

Specifikationer

 • Påsvolym: 0,77 L
 • Batteritid: 60 min
 • Laddningstid: 210 min
 • Vikt: 2,6 kg
 • HEPA-filter: Ja
 • Mått: 25 x 24,2 x 123,8 cm
 • Ljudnivå: 78 dB
 • Avtagbar handhållen del: Ja

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av dyson-dammsugare som används i artikeln

Expert- och testkällor

Forbes.com

Forbes.com är ett ledande globalt medieföretag som täcker affärs-, finans- och tekniknyheter. De erbjuder expertanalyser och insikter i olika branscher och tillhandahåller värdefull information för både företag och konsumenter. Forbes.com erbjuder även omfattande produktrecensioner och tester som utförs av deras team som består av erfarna skribenter och redaktörer.

Du kan läsa deras recension av Dyson V15 Detect Absolute här.

ModernCastle.com

ModernCastle.com är en välrenommerad webbplats som erbjuder djupgående recensioner, tester och jämförelser av olika hushållsprodukter – däribland dammsugare, luftrenare och andra hushållsapparater. Teamet på Modern Castle fokuserar på att hjälpa konsumenter att fatta välgrundade köpbeslut genom att tillhandahålla opartiska och omfattande utvärderingar av olika produkter. Deras recensioner är baserade på noggrann  forskning, praktiska tester och användning. Teamet genomför tester och bedömningar för att fastställa varje produkts prestanda, användarvänlighet, tillförlitlighet och övergripande värde.

Du kan läsa deras recension av Dyson V15 Detect Absolute här.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Wired.com

Wired.com är en populär webbplats för tekniknyheter och recensioner som täcker ett brett spektrum av ämnen – allt från de senaste apparaterna och elektronikprylarna till banbrytande vetenskapliga framsteg. Webbplatsen tillhandahåller djupgående och genomarbetade recensioner som är mycket informativa och intressanta. Det som skiljer Wired.com från andra teknikwebbplatser är dess fokus på att utforska teknikens bredare sociala och kulturella konsekvenser, då webbplatsen artiklar och recensioner ofta går in på hur ny teknik förändrar vårt sätt att leva, arbeta och interagera med varandra. Wired.com tar också upp frågor som rör integritet, säkerhet och digitala rättigheter samt ger läsarna värdefulla upplysningar om hur de kan navigera i det digitala landskapet på ett säkert och etiskt sätt.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

 

TrustedReviews.com

Trustedreviews.com är en webbplats med fokus på teknik som tillhandahåller expertrecensioner och köpguider för ett stort antal produkter – allt från smartphones och bärbara datorer till hushållsapparater och hemmabiosystem. Webbplatsen är känd för sina grundliga och opartiska recensioner som bygger på praktiska tester och djupgående analys av varje produkts egenskaper och prestanda. En av de unika egenskaperna hos Trustedreviews.com är dess fokus på användarupplevelsen, där ett team av expertrecensenter utvärderar varje produkt ur genomsnittskonsumentens perspektiv. Detta innebär att webbplatsens recensioner är lättlästa och enkla att förstå samt ger praktiska råd och rekommendationer för dem som vill fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

ExpertReviews.com

ExpertReviews.com är en teknikwebbplats som tillhandahåller opartiska produktrecensioner och köpguider. Deras noggranna tillvägagångssätt för att testa sladdlösa dammsugare innefattar utvärdering av prestanda på olika ytor samt funktioner som batteritid, sugkraft och användarvänlighet. Deras recensioner är avsedda att hjälpa läsarna att hitta den bästa sladdlösa dammsugaren för deras behov.

Du kan läsa deras recension av Dyson V15 Detect Absolute här.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Pricerunner.se

Pricerunner.se är en ledande jämförelsesida i Sverige som hjälper konsumenter att hitta de bästa erbjudandena på ett stort antal produkter – från elektronik till hushållsapparater. De erbjuder djupgående recensioner och tester av olika artiklar, vilket gör det möjligt för användarna att fatta välinformerade köpbeslut. Expertteamet på Pricerunner.se utför grundliga tester av produkter och utvärderar faktorer som prestanda, design, användarvänlighet och hållbarhet. Genom att tillhandahålla omfattande produktinformation och användarrecensioner ger Pricerunner.se konsumenterna möjlighet att hitta det bästa värdet för sina pengar och se till att de investerar i rätt produkt för sina behov.

Du kan läsa deras recension av Dyson V15 Detect Absolute här.

TechRadar.com

Den välkända teknikwebbplatsen TechRadar.com erbjuder sina läsare köprekommendationer och djupgående produktrecensioner. Webbplatsen är särskilt känd för sina opartiska och informativa produktrecensioner och täcker ett brett utbud av ämnen, inklusive smartphones, datorer, spel och hushållsapparater. TechRadar.com genomför grundlig forskning när de testar och utvärderar stavdammsugare där varje produkt utsätts för en rad olika prövningar utförda av webbplatsens expertteam. De testar bland annat dammsugarnas städförmåga på olika ytor, såsom mattor, hårda golv och klädsel, för att bedöma hur väl den rengör under olika förhållanden. De utvärderar också egenskaper som batteritid, sugkraft och användbarhet för att ge läsarna en grundlig genomgång av varje produkts för- och nackdelar.

Du kan läsa deras recension av Dyson V15 Detect Absolute här

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

T3.com

T3.com är en ledande webbplats för nyheter och granskningar inom teknik, och är särskilt känd för sina djupgående produktrecensioner och köpguider. Webbplatsen täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive smartphones, bärbara datorer, spel och hushållsapparater, med fokus på att ge konsumenterna ärliga och opartiska produktrekommendationer. När det gäller sladdlösa dammsugare utför T3.com nogranna tester och recenserar var och en av dessa produkter mycket utförligt. Webbplatsens expertteam testar varje dammsugare på en rad olika ytor, inklusive hårda golv, mattor och klädda möbler, för att utvärdera dess prestanda i olika rengöringsscenarier, samt bedömer även funktioner som batteritid, sugkraft och användarvänlighet för att ge läsarna en heltäckande översikt av varje produkts styrkor och svagheter.

Du kan läsa deras recension av Dyson V15 Detect Absolute här.

Du kan läsa deras recension av Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Chip.de

Chip.de är en nättidning som huvudsakligen behandlar teknologi, datorer, mobiltelefoner och kommunikation. Tidningen publicerar nyheter, informationsartiklar och testar utvalda produkter. De har bland annat testat Dyson 360 Eye, som du kan läsa mer om här.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com är en internationell tekniksida som bland annat testar olika elektronikprodukter. De har bland annat testat en Dyson V6 och Dyson V8, som du kan läsa mer om här.

Dinside.no

Dinside.no är en norsk konsumentsida som skriver om ett stort urval konsumentprodukter. Hemsidan behandlar främst hushåll, datorer, mobiler och motorer. Dinside.no har bland annat testat Dyson V6, som du kan läsa mer om här.

Expertentesten.de

Expertentesten.de är en tysk testsida som testar en mängd olika produkter, däribland hushålls- och köksprodukter. De har bland annat testat Dyson DC33c Pro, som du kan läsa mer om här.

Expertreviews.co.uk

Den här brittiska testsidan utför oberoende tester på ett brett urval av elektronikprodukter för hemmet. Det behandlar bland annat datorer, tv-apparater, mobiltelefoner och kameror, men även vitvaror som till exempel tvättmaskiner. De har testat Dyson V6 och Dyson V8 Absolute, där de bedömde apparaternas sugförmåga, batteri och användarvänlighet. Du kan läsa mer om testet här.

Gizmodo.co.uk

Gizmodo.co.uk är en brittisk design-, teknologi- och vetenskapssida som skriver artiklar om de nämnda ämnena men som även testar utvalda produkter. De har bland annat utfört ett test av olika Dyson-dammsugare, som du kan läs mer om här.

Goodhousekeeping.co.uk

Denna brittiska hemsida både testar och skriver artiklar om olika produkter som har med hem och trädgård att göra. De testar inte ett stort antal produkter på en och samma gång, men utför ändå löpande tester av flera olika sorters dammsugare där de betygsätter produkterna på en skala mellan 1 och 100.
Läs mer om deras tester av dammsugare här.

Johnlewis.com

Den brittiska varuhuskedjan John Lewis har testat Dyson V6 AnimalPro och Dyson V8 Absolute samt tittat närmare på modellernas prestanda, teknik, styrka, batteritid och användarvänlighet. Du kan läs mer om det här.

Klikk.no

Den norska konsumentsajten klikk.no genomför hundratals konsumenttester varje år av produkter inom kategorierna hushåll, bil, mode, hälsa och teknik. I ett test undersökte de Dyson V8 Absolute – du kan läsa mer om det här. 

M3.se

M3.se är en Svensk testsida vars huvudfokus ligger på att prova och utvärdera de senaste teknikprodukterna. De har bland annat utfört ett test av Dyson 360 Eye, som du kan läsa mer om här.

Stuff.tv

Stuff.tv är nätversionen av den brittiska tidningen Stuff, som skriver om teknologi och digitala trender. Magasinet publicerar detaljerade recensioner och test av konsumentprodukter inom teknik. De har till exempel publicerat en recension av Dyson 360 Eye, som du kan läsa mer om här. 

Techcrunch.com

Techcrunch.com är en ledande tekniksida som i huvudsak vänder sig mot nystartade företag, men som även fokuserar på att recensera nya teknikprodukter och att publicera nyheter om teknikindustrin. De har utfört ett test av två olika Dyson-dammsugare som du kan läs mer om här.

Techgearlab.com

Techgearlab.com är en internationell hemsida som publicerar recensioner av de senaste produkterna inom teknologi och elektronik för vardagliga konsumenter. Alla produkter testas och bedöms med olika poäng. De har bland annat testat två olika Dyson-dammsugare, som du kan läs mer om här. 

Techradar.com

Techradar.com är en internationell tekniksida som både publicerar nyheterna från teknologivärlden och artiklar om datorer, hemmabiosystem, apparater och så vidare. De har testat två olika Dyson-dammsugare, som du kan läsa mer om här.

Tek.no 

Tek.no är Norges största webbplats för konsumentteknologi med över 300 000 läsare per vecka. De erbjuder nyheter, artiklar, guider och tester, till exempel har de gjort ett test av 13 olika dammsugare, som du kan läsa mer om här. 

Testberichte.de

Den här tyska hemsidan samlar in olika test och användarrecensioner för att analysera innehållet. Därefter bildar de en egen professionell uppfattning och produkten i fråga för att sammanställa ett eget omdöme. De har bland annat testat Dyson V6 AnimalPro, som du kan läsa mer om här.

The Guardian

The Guardian är en av dagens största brittiska tidningar som grundades år 1821 och ges ut varje dag, från måndag till lördag. Tidningen skriver om allt från nyheter och sport till affärsliv. Tidningen inkluderar, till och från, även konsumentmaterial och har bland annat testat Dyson V8 Absolute och Dyson 360 Eye, som du kan läsa mer om här.

The Independent

The Independent är en av de största och mest omfångsrika brittiska tidningarna där det skrivs om nyheter, sport, politik, utlandsnyheter och konsumentrelaterat innehåll. De har bland annat testat Dyson 360 Eye, som du kan läsa mer om här.

The Mirror

The Mirror är en ledande brittisk tabloidtidning som grundades år 1903. Tidningen publiceras dagligen och skriver om de senaste nationella och internationella nyheterna, sport, underhållning och mycket mera. Tidningen har även en stor hemsida där konsumentliv tar mycket plats, till exempel har de testat Dyson V8 Absolute, som du kan läsa mer om här. 

Theverge.com

Theverge.com är en Amerikansk konsumentsida vars huvuduppdrag är att hjälpa läsarna att investera i de bästa produkterna som finns på marknaden inom teknologi och elektronik. Hemsidan har ett eget laboratorium där de driver forskning och utför undersökningar och tester. De har bland annat testat Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro, som du kan läsa mer om här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com publicerar dagligen detaljerade expertutlåtanden om elektronikprodukter för vardagliga konsumenter samt andra analyser. De har bland annat testat tre olika Dyson-dammsugare, som du kan läsa mer om här.

T3.com 

Tekniksidan T3.com skriver löpande om olika apparater och nyheter samt ger recensioner.  T3.com har testet tre olika Dyson-dammsugare, som du kan läsa mer om här.

RTings.com

RTings.com är en webbplats som erbjuder djupgående recensioner och analyser av ett stort urval av elektronikprodukter, inklusive TV-apparater, monitorer, hörlurar och hemmabiosystem. Webbplatsen är inriktad på att tillhandahålla opartiska, omfattande recensioner som hjälper konsumenterna att fatta välgrundade beslut om de produkter de planerar att köpa. RTings.com är känd för sina strikta testmetoder, sina detaljerade analyser och lättförståeliga poängsystem, vilket gör den till en förstahandsresurs för dem som letar efter tillförlitlig information om elektronikprodukter.

RTings.com testade olika modeller av Dysons dammsugare genom att utvärdera deras prestanda på olika ytor, bland annat på trägolv och heltäckningsmatta. De testade också dammsugarnas manöverförmåga, ljudnivå, batteritid och allmänna användarvänlighet samt dess filtreringssystem och deras förmåga att fånga upp olika typer av skräp, däribland djurhår och allergener.

Du kan se deras test av Dyson-dammsugare här.
Testet uppdaterades senast den 16/02/2023.

Du kan se deras recension av Dyson Omni Glide här.
Recensionen uppdaterades senast den 23/04/2021.

ModernCastle.com

ModernCastle.com är en webbplats som tillhandahåller recensioner och guider om olika rengöringsapparater för hemmet, inklusive dammsugare, ångmoppar och luftrenare. På webbplatsen finns detaljerade och opartiska recensioner av populära produkter, tillsammans med informativa guider och artiklar om olika rengöringstekniker och strategier. ModernCastle.com strävar efter att ge läsarna omfattande information och råd  för att de ska fatta välgrundade beslut när de väljer rengöringsapparater för hemmet. Webbplatsen är en användbar resurs för dem som vill förbättra sina städrutiner eller uppgradera sin städutrustning.

ModernCastle testade Dysons sladdlösa dammsugare genom att utföra en rad tester på olika ytor, bland annat trägolv och mattor, för att utvärdera deras rengöringsprestanda. De bedömde också dammsugarnas batteri- och laddningstid, ljudnivå och användarvänlighet samt deras konstruktion och filtreringssystem. Testerna var utformade för att ge en omfattande utvärdering av dammsugarnas prestanda och lämplighet för olika rengöringsbehov.

Du kan se deras test av Dyson-dammsugare här.
Testet uppdaterades senast den 10/02/2023.

Dyson Omni-Glide
Du kan se deras recension här.
Recensionen uppdaterades senast den 11/01/2023.

Dyson V11 Torque Drive
Du kan se deras recension här.
Recensionen uppdaterades senast den 10/02/2023.

HomesandGardens.com

Homesandgardens.com är en webbplats som tillhandahåller information och inspiration för design, inredning och renovering av hemmet. Webbplatsen innehåller artiklar, guider och gallerier om ett brett utbud av ämnen inom heminredning både inom- och utomhus. De publicerar inlägg om olika inredningsstilar, möbler, belysning, färgsättning och mycket annat. Homesandgardens.com har som mål att erbjuda läsarna inspiration och idéer för att hjälpa dem att skapa sitt drömhem och är därför en användbar resurs för de som vill uppdatera sin heminredning, påbörja ett renoveringsprojekt eller bara hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och idéerna.

Homesandgardens.com utför praktiska tester på varje produkt som de presenterar i sina köpguider, i detta fallet dammsugare, för att ge läsarna information som kan hjälpa dem att fatta medvetna köpbeslut. Deras testning av dammsugare pågick i flera veckor, i vissa fall månader, i deras hem, där faktorer som hållbarhet, drifttid, användarvänlighet och dammbehållarens kapacitet undersöktes. De tar även hänsyn till vilken Dyson-modell som passar bäst för vissa användare eller hem och undersöker eventuella förbättringar eller synpunkter från kundrecensioner för att erbjuda den mest aktuella informationen.

Du kan se deras av Dyson-dammsugare test här.
Testet uppdaterades senast den 08/12/2022.

Du kan se deras recension av Dyson Omni-Glide here.
Recensionen uppdaterades senast den 30/06/2021.

Nypost.com

New York Post är en nyhetstidning i New York City, känd för sin nyhetsbevakning i tabloid-stil. Tidningen täcker ett brett utbud av ämnen, inklusive nationella och internationella nyheter, sport, underhållning och livsstil, med fokus på historier som är av särskilt intresse för New York-borna. Förutom sin tryckta utgåva erbjuder New York Post även en nätupplaga och en mobilapp, som tillhandahåller aktuella nyheter och information även när man är på språng.

Du kan se deras test av Dyson-dammsugare här.

Which?

Which? är Englands största konsumenttidning med cirka 700 000 prenumeranter. Which? är framtagen för konsumenterna och målet är att göra skillnad för dem. Which? testar löpande olika hushållsprodukter och har bland annat utfört ett test av fyra olika Dyson-dammsugare, som du kan läsa mer om här. Observera att du behöver vara betalande prenumerant för att få full tillgång till testet.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en marknadsplats på internet där användare kan bläddra bland och köpa produkter från en mängd olika återförsäljare. På plattformen kan användarna söka efter produkter, jämföra priser och se betyg och recensioner från andra användare. Google Shopping ger också återförsäljare möjlighet att lista sina produkter för att på så sätt nå en större publik genom plattformens annonsering och produktlistningstjänster.

Du kan läsa användarrecensionerna om Dyson V15 Detect Absolute här.

Du kan läsa användarrecensionerna om Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Du kan se användarrecensionerna av Dyson Omni-Glide här.
Du kan se användarrecensionerna av Dyson V11 Torque Drive här.

Amazon

Amazon är ett multinationellt teknikföretag och världens största detaljhandlare på nätet som erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster till kunder över hela världen. Amazon grundades ursprungligen som en bokhandel på internet år 1994 och har sedan dess expanderat till att tillhandahålla allt från elektronik och hushållsvaror till kläder och matvaror. Utöver sin detaljhandelsverksamhet erbjuder Amazon också webbtjänster och streaming av digitalt innehåll samt tillverkar egna elektroniska apparater, bland annat e-läsaren Kindle och röstassistenten Alexa. Företaget är känt för sin kundorienterade inställning, konkurrenskraftiga priser samt snabba och pålitliga leveransalternativ.

Du kan läsa användarrecensionerna om Dyson V15 Detect Absolute här.

Du kan läsa användarrecensionerna om Dyson V12 Absolute Detect Slim här.

Du kan se användarrecensionerna av Dyson Omni-Glide här.
Du kan se användarrecensionerna av Dyson V11 Torque Drive här.

FAQ

Vilka Dyson-dammsugare är bäst i test?
Dyson V8 Absolute och Dyson V10 är bäst i test enligt vår sammanställning.
Hur testas Dyson-dammsugarna?
Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, smuts och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att behålla dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos apparaterna.
Vad ska jag tänka på när jag ska välja en ny dammsugare?
Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.

Historien om Dyson

Det första fröet till dammsugarmärket Dyson började gro år 1979 när engelsmannen James Dyson blev irriterad på sin dammsugares försämrade sugförmåga. Han skruvade isär den och kom fram till att den minskade sugkraften berodde på att påsen var blockerad av damm, varav han kort därpå bestämde sig för att konstruera en bättre dammsugare. År 1983, efter 5000 prototyper, blev den första Dyson-dammsugaren verklighet.

Det var det mycket tekniskt utvecklade landet Japan som först fick upp ögonen för Dysons påslösa dammsugare. Japanerna blev imponerade över dammsugaren, som hade fått namnet G-Force, och tack vare den förbättrade standarden fick modellen den prestigefulla utmärkelsen International Design Fair-pris år 1991. Priset på G-Force var till att börja med mycket högt – cirka 2 000 dollar.

Pengarna från försäljningen av G-Force-modellen använde James Dyson till att starta upp sin verksamhet och år 1993 öppnade han sin kombinerade fabrik och forskningscenter i England. Här arbetade han med att överträffa den tidigare G-Force-modellen genom att utveckla en ny modell som skulle fånga upp ännu fler dammpartiklar. Dyson kallade modellen för DC01 (DC stod för Double Cyclone) och det revolutionerande med den här dammsugaren var att sugstyrkan aldrig försämrades.

Idag säljs Dyson-dammsugare i över 65 länder världen runt, och fler än 1 000 ingenjörer arbetar med att hela tiden förbättra produkterna. Här nedanför kan du höra grundaren av Dyson, det vill säga James Dyson, berätta historien om märket Dyson.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Dyson V11 Torque Drive Extra - sladdlös Dyson-dammsugare med lång batteritid

Dyson V6 Digital Slim

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta