Dyson dammsugare test 2020 – De bästa Dyson dammsugarna – Bäst i Test guide

0

I den här artikeln tittar vi närmare på dammsugarmodellen Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro från Dyson Cinetic Big Ball-serien. Vi går först igenom modellen grundligt och därefter tittar vi även på fyra andra Dyson Cinetic Big Ball-modeller.

Därefter har vi ett avsnitt om andra modeller från Dyson och här handlar det först om Dyson V8 och därefter om fem modeller från serien Dyson V6 med huvudfokus på modellen Dyson V6 AnimalPro.

Utöver det har vi också tittat närmare på andra typer av dammsugare från Dyson som inte tillhör Cinetic Big Ball, V6 eller V8-serien.

För att kunna ge konsumenterna bästa möjliga överblick har vi analyserat en lång rad experttest där experter har provat och utvärderat de olika dammsugarna.

Vill du läsa mer hittar du en lista med länkar till de undersökningar som vi hänvisar till, sist i artikeln.

I denna artikel får du:
🔸 Överblick och genomgång av Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro
🔸 Genomgång av andra Dyson Cinetic Big Ball-modeller
🔸 Alternativ till Dyson Cinetic Big Ball-serien från Dyson V8 och V6 samt ett par andra Dyson modeller
🔸 Information om Dyson
🔸 Genomgång av diverse test, som vi har använt och analyserat

Var vänlig och observera att Konsumentmagasinet inte själva testar produkterna utan samlar in resultaten från olika test så att du kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2

✅ Bra betyg hos Råd & Rön
✅ Toppbetyg hos den brittiska hemsidan Good Housekeeping

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 490,00 Kr. 0,00 Kr. 4 490,00 Kr. Läs mer
6 749,00 Kr. 0,00 Kr. 6 749,00 Kr. Läs mer
6 749,00 Kr. 0,00 Kr. 6 749,00 Kr. Läs mer
6 883,00 Kr. 0,00 Kr. 6 883,00 Kr. Läs mer

 

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 har granskats av den brittiska hemsidan Good Housekeeping och den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön. Dammsugaren blir väl omtyckt och får i slutändan bra betyg av både de svenska och de brittiska experterna.

Experterna framhäver att den här modellen fungerar bra på hårda golv men att den även kan användas på golvmattor. De påpekar dessutom att den är användarvänlig och lätt att hantera. De märker dock att dammsugaren har lite problem med att rengöra hörn och skrymslen och skriver därför att den inte fungerar särskilt bra till just detta.

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 tillhör energiklass A och förbrukar därmed inte särskilt mycket energi per år.

Påslös dammsugare med cykloner

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 kan användas på både mattor och hårda golv. Modellen har nämligen en dammupptagning i klass B på hårda golv och i klass C på mattor.

Det här är dessutom en påslös dammsugare som samlar upp dammet i en behållare istället för en dammsugarpåse. Dammbehållaren i Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 har en kapacitet på 0,8 liter och kan enkelt tas lös och tömmas direkt i sopkorgen.

Dammsugaren är dessutom utrustad med kraftfulla cykloner som effektivt samlar upp även de minsta dammpartiklarna. Cyklonerna är faktiskt så effektiva att man varken behöver tvätta eller byta ut några filter på den här modellen.

Effektiv motor och justerbar sugstyrka

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 har en motoreffekt på 700 watt och är därmed ganska kraftfull. Detta innebär även att dammsugaren klarar av det mesta.

Vid behov kan man dessutom justera sugstyrkan, och eftersom att kontrollerna för detta sitter på själva dammsugaren kan man göra det medan man dammsuger.

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 har en räckvidd på 9,6 meter, och med den här modellen kan man därför dammsuga stora utrymmen innan man behöver hitta ett nytt eluttag. Själva dammsugarröret är dessutom 1,25 meter långt.

Experterna förklarar dock att man bör lägga märke till att dammsugaren har en ljudnivå på 80 dB. Detta är nämligen högre än hos många andra dammsugare på marknaden.

Flexibel dammsugare med flera munstycken

När man köper Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 ingår det flera olika munstycken för olika underlag. Man får bland annat ett pneumatiskt munstycke som automatiskt anpassar sig till ytan som man dammsuger.

Utöver detta ingår det även ett trasselfritt turbinmunstycke och ett munstycke för hårda golv.

Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 har ett praktiskt och flexibelt handtag som kan rotera i tre olika riktningar. Eftersom att handtaget därmed kan rotera 360 grader får man en bättre flexibilitet som gör att man kan dammsuga både golv och väggar med en enda rörelse.

Specifikationer för Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 – mått: 
🔴 Höjd: 53,5 cm
🔴 Bredd: 35,5 cm
🔴 Längd: 44 cm
🔴 Vikt: 9,3 kg

Specifikationer för Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2 – basfakta: 
🔵 Energiklass: A
🔵 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔵 Dammupptagning på hårt golv: B
🔵 Dammupptagning på mattor: C
🔵 Årlig energiförbrukning: 28 kWh
🔵 Motoreffekt: 700 watt
🔵 Ljudnivå: 80 dB
🔵 Räckvidd: 9,6 meter
🔵 Kapacitet, dammbehållare: 0,8 liter

Fördelar med Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2:
🌪 Påslös dammsugare
🌪 Flera munstycken
🌪 Flexibelt handtag som kan rotera 360 grader
🌪 Motoreffekt på 700 Watt
🌪 Justerbar sugstyrka

I den här videon från Dyson kan du se en presentation av Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro 2:

https://www.youtube.com/watch?v=T6p0rOC0wUk

Dyson V-serien

Här nedan tittar vi närmare på några dammsugare från två av Dysons andra serier, nämligen Dyson V8 och Dyson V6.


Dyson V8 Absolute

✅ 5 stjärnor av 5 från T3.com
 5 stjärnor av 5 från Trustedreviews.com
 5 stjärnor av 5 från Theguardian.com
 5 stjärnor av 5 från Expertreviews.co.uk
 5 stjärnor av norske Klikk.no
 Toppoäng av Tek.no
 ”Bästa köp” hos brittiska Which.co.uk
 ”Dammsugarens Rolls Royce” hos Gizmodo.co.uk
 4,7 stjärnor av 5 från Johnlewis.com – baserat på 1332 recensioner
 96 poäng av 100 från Goodhousekeeping.co.uk
 5 stjärnor av 5 av brittiska Mirror.co.uk
 5 stjärnor av 5 av Techgearlab.com
 3 stjärnor av 5 av Digitaltrends.com

Dyson V8 Absolute

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 190,00 Kr. 0,00 Kr. 4 190,00 Kr. Läs mer
4 228,00 Kr. 0,00 Kr. 4 228,00 Kr. Läs mer
5 765,00 Kr. 0,00 Kr. 5 765,00 Kr. Läs mer
9 975,00 Kr. 0,00 Kr. 9 975,00 Kr. Läs mer

 

Dyson V8 Absolute ingår i Dysons nya och mer kraftrulla V8-serie och den här modellen har testats av en rad experter, från bland annat trustedreviews.com, expertreviews.co.uk och tidningen The Guardian. Det råder en stor enighet bland experterna att Dyson V8 Absolute är en riktigt bra dammsugare och därför får modellen absoluta toppbetyg.

Lång batteritid

Eftersom Dyson V8 Absolute, som vi tidigare nämnt, har en bättre prestanda än tidigare modeller bli dammsugningen enklare för användaren. Experterna kallar modellen före en ”evolution” bland dammsugare, inte minst för att Dyson V8 Absolute både är pås- och sladdlös. (Dyson V8 Absolute drivs med batteri).

Funktionen att suga upp damm och smuts fungerar som så att man själv håller in startknappen när det ska dammsugas. Den här metoden gör att batteriet varar längre eftersom det bara går åt energi när maskinen används. Experterna påpekar också att batteritiden för Dyson V8 Absolute är markant förbättrad i förhållande till andra bra modeller, eftersom Dyson V8 Absolute kan dammsuga i 40 minuter på en laddning, om man använder den normala sugstyrkan och inte den maximala.

Många munstycken

Med en vikt på endast 2,61 kilo är Dyson V8 Absolute en mycket lätt modell och den är bekväm att hantera och lätt att lyfta upp för att kunna rengöra högre ytor, även innertak. Flexibiliteten är karaktäristiskt för Dyson V8 Absolute tack vare de ledade munstyckena som gör att dammsugaren kan komma runt överallt och även in under soffan, i hörnor samt mot kanter och väggar.

Dyson V8 Absolute levereras med flera olika munstycken, allt för att effekten ska blir så bra som möjligt. Varje munstycke är specialtillverkat för respektive ändamål; Soft Roller till hårda golv, Direct Drive till mattor, Mini Motorised-munstycke till trappor och möbler samt Combination Tool-munstycke till det finaste dammet. Experterna tar dessutom upp att rengöringen, med de här munstyckena och den flexibla formgivningen, går lätt och smärtfritt samt att sugförmågan är riktigt bra.

Tystgående modell

Dyson V8 haandstoevsuger

Experterna skriver att även om Dyson V8 Absolute har en effektfull motor är modellen så tystgående att den knappt hörs när den är i gång.

Eftersom Dyson V8 Absolute är påslös samlas dammet upp i en behållare som rymmer 0,54 liter damm. Den nya teknologin gör att det är mycket lättare att tömma behållaren och det är något som experterna särskilt noterar på plussidan, eftersom andra påslösa modeller ofta har problem med just tömningen av dammbehållaren.

Dessutom är Dyson V8 Absolute en två-i-en-dammsugare eftersom den traditionella dammsugaren kan konverteras till en handdammsugare. Modellen är utrustad med både HEPA-filter och ett tvättbart förfilter, vilket ger en optimal dammsugning som kan motverka utveckling av allergier.

Utvalda fördelar med Dyson V8 Absolute:
🌪️
Batteritid på upp till 40 minuter
🌪️ Lågt vikt på enbart 2,61 kilo
🌪️ Flera munstycken inklusive Soft Roller-munstycke till hårde golv och Direct Drive-munstycke till mattor
🌪️ Inklusive handdammsugare
🌪️ Har både HEPA-filter och tvättbart förfilter

Nedanför kan du se en kort presentation av Dyson V8 Absolute och dess funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=tof1cmX6RqU

Övriga Dyson V-modeller:

Dyson V6 AnimalPro+

Dyson V6 AnimalPro+

Modellen Dyson V6 AnimalPro+ har i stort sett samma namn som Dyson V6 AnimalPro och det beror på att modellerna i stort sett är identiska med bara små skillnader. Dyson V6 AnimalPro+ är något större än Dyson V6 AnimalPro och väger också lite mer.

Motorn och 2 Tier Radial Cyclones-teknologin är den samma, men det medföljer lite mer tillbehör till Dyson V6 AnimalPro+, som har ett bättre munstycke för djurhår.

Batteriuppladdningstiden för Dyson V6 AnimalPro+ är lite kortare än för Dyson V6 AnimalPro, medan priset är något högre. Modellen är även utrustad med HEPA-filter.

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 915,00 Kr. 0,00 Kr. 3 915,00 Kr. Läs mer
3 915,00 Kr. 0,00 Kr. 3 915,00 Kr. Läs mer

 

Dyson V6 Digital Slim

dyson digital slim v6

Dyson V6 Digital Slim är även den konstruerad med samma starka motor och 2 Tier Radial Cyclones-teknologi som Dyson V6 AnimalPro. Modellen är precis lika effektiv när det kommer till dammsugning.

En av de få skillnaderna är att Dyson V6 Digital Slim är en tunnare, mindre och lite lägre modell. Det gör att dammsugaren är lättare att hantera och arbeta med. Vikten ligger på 2,1 kilo. Dyson V6 Digital Slim är inte utrustad med HEPA-filter.

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 515,00 Kr. 0,00 Kr. 4 515,00 Kr. Läs mer
4 515,00 Kr. 0,00 Kr. 4 515,00 Kr. Läs mer
5 499,00 Kr. 0,00 Kr. 5 499,00 Kr. Läs mer

 

Andra Dyson-modeller

Vi har nu gått igenom flera Dyson-dammsugare i artikeln och haft huvudfokus på Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro, som har fått toppbetyg av experterna i olika test.

Utöver den här dammsugaren har vi även fokuserat på modeller från Dyson V8 och Dyson V6-serien, och i det här avsnittet ska vi titta närmare på fyra andra Dyson-dammsugare som inte tillhör Big Ball-, V6- eller V8-serien.


Dyson 360 Eye

✅ 4,5 stjärnor av 5 från Trustedreviews.com
 4 stjärnor av 5 från Techradar.com
 3,5 stjärnor av 5 från T3.com
 5 stjärnor av 5 från Theguardian.com
 ”Bästa robotdammsugaren vi har provat” av Techcrunch.com
 6 stjärnor av 10 från M3.se
 ”Best buy” hos brittiska Which.co.uk
 ”Bästa robotdammsugaren på marknaden” från Theverge.com
 81,8 poäng av 100 från tyske Chip.de
 5 stjärnor av 5 från Stuff.tv
 ”Best buy” hos brittiska Independent.co.uk

Dyson 360 Eye robotstoevsuger

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
12 015,00 Kr. 0,00 Kr. 12 015,00 Kr. Läs mer
12 015,00 Kr. 0,00 Kr. 12 015,00 Kr. Läs mer

 

Dyson 360 Eye är en robotdammsugare och den här modellen har testats av många experter som samtliga är mycket imponerade över den lille roboten. Robotdammsugare har generellt sett ett rykte om sig att vara mindre effektiva än vanliga dammsugare samt ha en tendens att missa många ställen och stöta i alla möbler. Dyson 360 Eye klarar däremot av dessa hinder riktigt bra.

360 graders navigation

Något som skiljer Dyson 360 Eye från övriga robotdammsugare på marknaden är dess navigationsutrustning. Experterna är mycket imponerade över modellens 360-graderskamera som gör att modellen kan se i alla riktningar när den kör runt.

Det hjälper den att både göra ett schema för städningen samt undvika hinder som möbler och trappsteg. Experterna noterar att modellen, tack vare detta, stöter i mycket få saker och när det händer handlar det i regel om saker som ligger under kamerans synfält.

Riktigt bra rengöringsförmåga

Dyson 360 Eye profil

Även fast Dyson 360 Eye är en robotdammsugare är den utrustad med Dysons unika Radial Root Cyclone-teknologi och en digital V2-motor.

Experterna påpekar att Dyson 360 Eye är riktigt bra på att göra rent och samla upp damm på alla typer av underlag. Dessutom kommer modellen in i alla hörnor och intill lister samt kanter, vilket tidigare har varit en av robotdammsugarnas nackdelar.

Dyson 360 Eye har alltså en så pass bra sugförmåga, särskilt på hårda golv, att några experter menar att Dyson 360 Eye är bättre än många traditionella dammsugare.

Utnyttjar batteritiden

Dyson 360 Eye är både påslös och sladdlös. Modellen är utrustad med en dammbehållare på 0,33 liter, vilket självklart är lägre än de traditionella dammsugarna, och har en batteritid på 45 minuter.

Experterna påpekar att modellen utnyttjar 45 minuter riktigt bra och effektivt. Som en extra smart funktion går modellen själv till laddningsstationen när batteriet håller på att ta slut. Utöver detta går det att styra Dyson 360 Eye med den tillhörande Dyson Link appen som är lättöverskådlig och enkel att använda.

Utvalda fördelar med Dyson 360 Eye:
🌪️
Effektiv robotdammsugare med 360 graders navigation
🌪️ Unikt navigationssystem som minimerar sammanstötningar med möbler
🌪️ Radial Root Cyclone-teknologi
🌪️ Påslös modell
🌪️ Batteritid på 45 minuter

Nedanför kan du se en kort presentation av Dyson 360 Eye:

https://www.youtube.com/watch?v=OadhuICDAjk

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 018,00 Kr. 0,00 Kr. 4 018,00 Kr. Läs mer
5 290,00 Kr. 0,00 Kr. 5 290,00 Kr. Läs mer
5 290,00 Kr. 0,00 Kr. 5 290,00 Kr. Läs mer

 

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 är en energieffektiv dammsugare som tillhör energiklass A. Den här modellen förbrukar därmed inte särskilt mycket ström per år, vilket innebär att man varken behöver oroa sig för ekonomin eller miljön.

Dammsugaren fungerar på de flesta underlag och kan till exempel användas på både golvmattor och hårda golv. Modellen hamnar nämligen i klass B för sin dammupptagning på hårda golv och i klass C på mattor.

Cykloner och Ball-teknik

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 är utrustad med 28 cykloner som är fördelade i två skikt. Dessa cykloner skapar kraftfulla centrifugalkrafter som gör att dammsugaren kan fånga upp även mikroskopiska dammpartiklar och flera allergener.

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 har dessutom en Ball-teknik som ger en ökad stabilitet. Tack vare den här tekniken är dammsugaren enklare att styra och dra förbi både hörn och hinder.

Flexibel dammsugare med lång räckvidd och stor dammbehållare

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 har en lång räckvidd på ungefär 10 meter. Detta innebär att man kan dammsuga stora ytor utan att behöva flytta sladden mellan olika eluttag hela tiden.

Den här dammsugaren har dessutom en större dammbehållare med en kapacitet på 1,5 liter. När behållaren är full med damm kan man enkelt tömma den direkt i sopkorgen. Eftersom att man bara behöver trycka på en knapp för att öppna behållaren sker tömningen dessutom hygieniskt utan att man behöver röra vid skräpet.

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 har även ett flexibelt handtag som underlättar hanteringen. Handtaget kan nämligen vridas i tre olika riktningar och har därför en rörlighet på 360 grader.

Effektiv motor och flera munstycken

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 har en motoreffekt på 700 watt och klarar därför av det mesta.

Dammsugaren har dessutom flera olika munstycken som gör att man alltid kan anpassa dammsugningen till underlaget.

Man får både ett pneumatiskt munstycke och ett ledat munstycke. Det pneumatiska munstycket anpassar sig automatiskt till olika underlag och bibehåller sugstyrkan på alla typer av golv. Det ledade munstycket fungerar däremot bäst på hårda golv.

Tänk dock på att den här modellen har en ljudnivå på 80 dB och därmed väsnas mer än många andra dammsugare.

Specifikationer för Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 mått:
🔴 Höjd: 34,7 cm
🔴 Bredd: 29,5 cm
🔴 Längd: 38,3 cm
🔴 Vikt: 8 kg

Specifikationer för Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 – basfakta: 
🔵 Energiklass: A
🔵 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔵 Dammupptagning på hårt golv: B
🔵 Dammupptagning på mattor: C
🔵 Årlig energiförbrukning: 28 kWh
🔵 Motoreffekt: 700 watt
🔵 Ljudnivå: 80 dB
🔵 Räckvidd: 10 meter
🔵 Kapacitet, dammbehållare: 1,5 liter

Fördelar med Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2:
🌪 Stor dammbehållare
🌪 Ball-teknik
🌪 Cyklon-teknik
🌪 Flexibelt handtag
🌪 Flera olika munstycken


Dyson V10 

4,5 av 5 stjärnor hos brittiska Techradar.com
5 av 5 stjärnor hos brittiska Expertreviews.com
5 av 5 stjärnor hos brittiska Trustedreviews.com

Dyson V 10

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 095,00 Kr. 0,00 Kr. 5 095,00 Kr. Läs mer
5 790,00 Kr. 0,00 Kr. 5 790,00 Kr. Läs mer
5 790,00 Kr. 0,00 Kr. 5 790,00 Kr. Läs mer

 

Dyson V10 är en sladdlös dammsugare som har granskats av tre olika expertkällor: Techradar.com, Expertreviews.com och Trustedreviews.com. Samtliga experter är förtjusta i den här dammsugaren och ger den därför ett bra betyg.

Experterna från Techradar.com tycker bäst om modellens design, tillbehör och batteritid medan Expertreviews.com är mest positiva till dammsugarens kraftiga sugstyrka. Experterna från Trustedreviews.com håller med de två andra källorna men tillägger även att den här modellen fungerar bra för att rengöra trappor.

Experterna hittar dock även ett par nackdelar med dammsugaren. De påpekar nämligen att modellen är ganska dyr och tung samt att den väsnas rätt mycket.

Effektiv dammsugare med filtrering i hela systemet

Dyson V10 är utrustad med 14 cykloner och skapar därför en stark sugeffekt som kan samla upp även de minsta dammpartiklarna från underlaget.

Tack vare ett förseglat filtersystem hålls dessutom 99,97 % av alla bakterier och orenheter kvar i dammsugaren istället för att blåsas tillbaka ut i luften.

På Dyson V10 sitter motorn, dammbehållaren och cyklonerna i en rak följd, vilket innebär att luften kan sugas in genom munstycket och sedan åka rakt genom cyklonerna. Tack vare denna uppbyggnad har Dyson V10 en 20 % högre sugeffekt än Dyson V8.

Tystgående 2-i-1-dammsugare med ett kraftfullt batteri

Vid behov kan Dyson V10 omvandlas till en handhållen dammsugare som är lättare att hantera när man till exempel dammsuger mindre områden eller möbler.

Dyson V10 har dessutom ett kraftfullt nickel-kobolt-aluminium-batteri som säkerställer att man har tillräckligt mycket ström för att dammsuga ordentligt. Batteriet räcker nämligen upp till 60 minuter per laddning.

Dammsugaren är även designad för att absorbera vibrationer och sänka ljudnivån. Dyson V10 kommer därför inte att störa hela huset när man använder den.

Tre effektlägen och hygienisk dammbehållare

Med Dyson V10 får man en sladdlös dammsugare med en dammbehållare som rymmer 0,76 liter. Behållaren har dessutom en mekanism som gör att man kan tömma den med en enda rörelse. Eftersom att man därför aldrig behöver röra vid skräpet är tömningen även hygienisk.

Den här dammsugaren har tre olika effektlägen som gör att man kan anpassa dammsugningen till underlaget och mängden smuts. Tack vare dammsugarens Direct Drive-munstycke kan man dessutom få bort smuts som sitter fast ordentligt i mattorna.

När man köper Dyson V10 ingår det även ett kombinationsmunstycke, ett fogmunstycke, ett munstycke med mjuka valsar, en mjuk dammborste samt ett motordrivet minimunstycke. Alla tillbehör kan förvaras på den väggmonterade dockningsstationen.

Specifikationer för Dyson V10 – mått: 
🔴 Höjd: 25 cm
🔴 Bredd: 126,6 cm
🔴 Längd: 25,6 cm
🔴 Vikt: 2,67 kg

Specifikationer för Dyson V10  – basfakta: 
🔵 Batteritid: 60 minuter
🔵 Laddningstid: 3,5 timmar
🔵 Justerbart rör: Ja
🔵 Batteridriven: Ja
🔵 Batterityp: Li-Ion
🔵 Kapacitet, dammbehållare: 0,76 liter

Fördelar med Dyson V10:
🌪 Sladdlös dammsugare
🌪 Flera olika munstycken
🌪 Batteritid på upp till 60 minuter
🌪 Tre olika effektlägen
🌪 14 cykloner

I den här videon från Dyson kan du se en presentation av Dyson V10:

https://www.youtube.com/watch?v=Mikt2IY-Fwg

Historien om Dyson
dyson logo

Det första fröet till dammsugarmärket Dyson började gro 1979 när engelsmannen James Dyson blev irriterad på sin dammsugares försämrade sugförmåga. Han skruvade isär den och kom på att den minskade sugkraften berodde på att påsen var igensatt av damm. Dyson bestämde sig för att konstruera en bättre dammsugare och 1983, efter 5000 prototyper blev den första Dyson-dammsugaren verklighet.

Det var det högteknologiska Japan som först fick upp ögonen för Dysons påslösa dammsugare. Japanerna blev imponerade över dammsugaren, som hade fått namnet G-Force, och förutom den förbättrade standarden, fick modellen dessutom den prestigefulla utmärkelsen International Design Fair-pris, 1991. Priset på G-Force var till att börja med mycket högt, cirka 2000 dollar styck.

Pengarna från försäljningen av G-Force-modellen använde James Dyson till att starta upp sin verksamhet och 1993 öppnade han sin kombinerade fabrik och forskningscenter i England. Här arbetade James Dyson med att överträffa den tidigare G-Force modellen genom att utveckla en ny modell som kunde fånga upp ännu fler dammpartiklar. Dyson kallade modellen för DC01 (DC stod för Double Cyclone) och det revolutionerande med den här modellen var att sugstyrkan aldrig försämrades.

I dag säljs Dyson-dammsugarna i mer än 65 länder världen över och fler än 1000 ingenjörer arbetar med att hela tiden förbättra dammsugaren. Här nedanför kan du höra grundaren av Dyson, James Dyson, berätta Dyson-märkets historia.

https://www.youtube.com/watch?v=-iItuC1Pycc

Dyson dammsugar-test – de här källorna har vi använt: 

Chip.de 🇩🇪
Tyska online-magasinet som huvudsakligen behandlar teknologi, datorer, mobiltelefoner och kommunikation. Magasinet skriver nyheter, informationsartiklar och testar utvalda produkter. Här handlar det om en test av Dyson 360 Eye. Läs mer här.


Det danska konsumentrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet genomför grundliga test och jämförelser av vardags- och konsumentprodukter. Här är det tal om ett test med 68 olika dammsugare i alla prisklasser och från både kända och mindre kända märken. Du kan läsa mer om testet här, men för att kunna läsa allt måste du vara abonnent. Det är möjligt att köpa tillgång till enskilda test.


Digitaltrends.com 🇺🇸
Internationell teknologisajt som bland annat testar olika elektroniska produkter. I det här fallet handlar det om ett test av Dyson V6 och Dyson V8. Läs mer här.


Dinside.no 🇳🇴
Norsk konsumentsajt som skriver brett om konsumentprodukter. Sajten behandlar främst boende, datorer, mobiler och motorer. Här har sajten testat en Dyson V6-dammsugare. Läs mer här.


Expertentesten.de 🇩🇪
Tysk testsajt som testar en mängd olika produkter, även hushålls- och köksprodukter. Här handlar det om ett test av modellen Dyson DC33c Pro. Läs mer här.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Den här brittiska testsajten utför oberoende tester på ett brett utbud av hemelektronikprodukter. Det handlar bland annat om datorer, tv-apparater, mobiltelefoner och kameror, men även test av vitvaror som till exempel tvättmaskiner. Här gäller det tester av Dyson V6 och Dyson V8 Absolute, där sajten undersöker sugförmåga, batteri och användarvänlighet. Läs mer här.


Gizmodo.co.uk 🇬🇧
Brittisk design-, teknologi- och vetenskapssajt som skriver artiklar om ämnena men som även testar utvalda produkter. Här handlar det om en test av olika Dyson-dammsugare. Läs mer här.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Denna brittiska sajt både testar och skriver om olika produkter som har med hus och trädgård att göra. Det är inte tal om tester av ett stort antal produkter på en och samma gång men sajten har löpande testat ett urval av dammsugare. Här får produkterna betyg på den skala mellan 1 och 100 för att visa hur bra de är.
Läs mer här.


Johnlewis.com 🇬🇧
Den brittiska varuhuskedjan John Lewis har här testat Dyson V6 AnimalPro och Dyson V8 Absolute samt tittat närmare på modellernas prestanda, teknik, styrka, batteritid och användarvänlighet. Läs mer här.


Klikk.no 🇳🇴
Den norska konsumentsajten klikk.no genomför hundratals konsumenttester varje år från vitt skilda områden. Det handlar om allt från bostad och bil till mode, hälsa, teknik med mera. I det här testet undersökte de Dyson V8 Absolute. Läs mer här. 


M3.se 🇸🇪
Svensk testsajt vars huvudfokus ligger på att prova och utvärdera de senaste teknikprodukterna. Här handlar det om ett test av Dyson 360 Eye. Läs mer här.


Stuff.tv 🇬🇧
Onlineversionen av det brittiska mansmagasinet Stuff, som skriver om teknologi och digitala trender. Magasinet publicerar också detaljerade recensioner och test av konsumentprodukter inom teknikområdet. Här handlar det om en test av Dyson 360 Eye. Läs mer här. 


Techcrunch.com 🇺🇸
Ledande teknikmedia som i huvudsak vänder sig mot nystartade företag men som även fokuserar på recensioner av nya teknikprodukter och att producera nyheter om teknikindustrin. Här är det tal om ett test av två olika Dyson-dammsugare. Läs mer här.


Techgearlab.com 🇺🇸
Internationell sajt som publicerar recensioner av de senaste konsumentprodukterna inom teknologi och elektronik. Alla produkter testas och bedöms med poäng. Här handlar det om en test av två olika Dyson-dammsugare. Läs mer här. 


Techradar.com 🇬🇧
Internationell teknologisajt som både publicerar de senaste nyheterna från teknologivärlden och artiklar om datorer, hemmabiosystem, gadgets med mera. Här har de testat två olika Dyson-dammsugare. Läs mer här.


Tek.no 🇳🇴
Norges största sajt för konsumentteknologi med över 300 000 läsare per vecka. Här finns nyheter, artiklar, guider och tester. Här är det tal om en test av 13 olika dammsugare. Läs mer här. 


Testberichte.de 🇩🇪
Den här tyska sajten samlar in olika test och konsumentrecensioner för att analysera dem. Därefter bildar de en egen professionell uppfattning och produkten får en sammanfattande poäng. Här handlar det om ett test av Dyson V6 AnimalPro. Läs mer här.


The Guardian 🇬🇧
En av de största brittiska tidningarna som startades 1821 och ges ut varje dag, från måndag till lördag. Tidningen skriver om allt från nyheter och sport till affärsliv. Tidningen inkluderar, till och från, även konsumentmaterial och här har tidningen testat Dyson V8 Absolute och Dyson 360 Eye. Läs mer här.


The Independent 🇬🇧 
Tidningen är en av det största och mest omfångsrika brittiska tidningarna. Det skrivs om nyheter, sport, politik, utland med mera, men även konstumentartiklar har sin plats i tidningen. I detta test har tidningen testat Dyson 360 Eye. Läs mer här.


The Mirror 🇬🇧
Ledande brittisk tabloidtidning som startades 1903. Tidningen ges ut dagligen och publicerar de senaste nationella och internationella nyheterna, sport, underhållning med mera. Tidningen har även en stor nyhetssajt där konsumentliv får mycket utrymme. Här är det tal om en test av Dyson V8 Absolute. Läs mer här. 


Theverge.com 🇺🇸
Amerikansk teknologinyhetssajt som ägs av Vox Media. Theverge.com täcker in ett brett område av teknologi, vetenskap, konst och kultur och vill ge konsumenterna en så bra överblick över den högteknologiska världen som möjligt. Här handlar det om ett test av Dyson 360 Eye. Läs mer här. 


Toptenreviews.com 🇺🇸
Amerikansk konsumentsajt vars huvuduppdrag är att hjälpa konsumenterna att investera i de bästa produkterna som finns på marknaden för teknologi och elektronik. Sajten har ett eget laboratorium där det bedrivs forskning och görs undersökningar samt tester. Här handlar det om ett test av Dyson Cinetic Big Ball AnimalPro. Läs mer här.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Siten publicerar dagligen detaljerade expertutlåtanden om elektroniska konsumentprodukter och andra analyser. Här testade de tre olika Dyson-dammsugare. Läs mer här.


T3.com 🇬🇧
Gadget-sajten T3.com skriver löpande om olika gadgets, nyheter och recensioner.  T3.com har här testet tre olika Dyson-dammsugare. Läs mer här.


Which? 🇬🇧
Englands största konsumentmagasin med knappt 700 000 prenumeranter. Which? är till för konsumenterna och målet är att göra skillnad för konsumenterna. Which? testar löpande olika hushållsprodukter och här handlar det om flera test av fyra olika Dyson-dammsugare. Läs mer här, men det krävs ett abonnemang för att få full tillgång till testerna.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse