Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Smartwatch (Bäst i test) – Här är de bästa smartwatches enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD maj 8, 2024.

Smartwatch (Bäst i test) – Här är de bästa smartwatches enligt experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Idag finns en mängd smartwatches på marknaden. En smartwatch håller inte bara koll på tiden utan har även en hel del andra smarta funktioner som inte vanliga klockor har. Du kan till exempel följa din aktivitet under hela dagen och hålla koll på hur din kropp mår både under vanliga förhållanden och vid intensiv fysisk aktivitet. Detta kan vara till stor hjälp för dig som vill hålla dig frisk, aktiv och få mer kontroll över din egen utveckling.

Smartwatches har kommit långt sedan de började användas, och i denna guide har vårt expertteam letat fram de bästa smartwatches som finns på marknaden just nu. Vi har valt tio klockor som varierar i funktion, fördelar och nackdelar med målet att du ska kunna hitta en smartwatch som passar just din livsstil perfekt.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med den mycket efterlängtade uppgraderingen av Apples smartwatch. Apples senaste enhet presenteras som det bästa alternativet när det gäller smartwatches – särskilt för dig som redan äger ett omfattande iOS-ekosystem – och den kommer inte tomhänt. Det fullständiga namnet på smartwatchen i fråga är: Apple Watch Series 9 45 mm.

Tidigare ändringar:

27. oktober 2023

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av smarta klockor i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

25. oktober 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Smart klocka Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda smarta klockor

Apple Watch Series 9 45 mm - Apples nya smartwatch med betydande uppgraderingar

Bästa smartwatch överlag

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utnämnd till ”Bäst i test” på dansk oberoende testpanel
 • check 5-stjärnigt betyg av Tom's Guide
 • check 9/10 poäng på Digitaltrends.com
 • check Utsedd till "Årets bästa" på Pcmag.com
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon baserat på över 2 300 recensioner
 • check 4,7/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Apple Watch Series 9 45 mm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Kraftigt förbättrad prestanda med S9-processorn
 • Omfattande spårning av hälsa och kondition
 • Styrning med dubbeltryck-kommandon och offline-Siri

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår granskning är Apple Watch Series 9 utan tvekan marknadens bästa smartwatch – särskilt för dig som är en lojal Apple-användare. Den uppgraderade processorn möjliggör optimal prestanda som, i kombination med iOS 10, är tillräcklig för att uppfylla alla tänkbara behov. Vi är mycket imponerade av offline-användningen av Siri som ger ett lager av säkerhet eftersom din data inte behöver registreras i molnet. Vidare har smartwatchen ett brett utbud av spårningsfunktioner och en inbyggd AI-dataanalys, vad mer kan du behöva? Utöver allt detta lovar dubbeltryck-kommandot att göra det otroligt enkelt och smidigt att använda smartwatchen.

Det är emellertid viktigt att notera att dubbeltryck-kommandot inte är kompatibelt med alltför många appar. Det finns dessutom fortfarande brister som Apple hoppas kunna förbättra med mjukvaruuppdateringar. Klockans batteritid har inte heller förbättrats jämfört med dess föregångare och är notoriskt dålig – precis som med de flesta Apple-enheter. Vi anser dock att dessa olägenheter är relativt obetydliga, och om du gillar effektiv användning kan dubbeltryck-kommandot vara otroligt värdefullt för dig. Det kan även vara praktiskt om du måste bära handskar under arbetet. Sammantaget anser vi att Apple Watch Series 9 är den bästa smartwatchen som finns tillgänglig på marknaden just nu. Om du är ett fan av Apples produkter bör du definitivt överväga att investera i den här enheten.

Fördelar

 • Uppgraderad processor för förbättrad prestanda
 • Uppgraderat stöd för iOS 10-programvara
 • Förenklad kontroll
 • Offline AI-assistent för dataanalys
 • Brett utbud av sensorer som spårar allt från syrehalt i blodet till kroppstemperatur
 • Mycket bekväm att bära

Nackdelar

 • Batteritiden är anmärkningsvärt dålig
 • Dubbeltryck-kommandot är inte kompatibelt med alla appar

Apples nya smartwatch kommer med några betydande förbättringar gentemot dess föregångare, vilket för tillfället gör den till en av Apples främsta produkter. Förutom uppgraderade kontroller påstås S9-processorn förbättra den övergripande prestandan med 25% jämfört med Apple Watch 8, vilket placerar den i toppen.

Recension: En detaljerad recension av Apple Watch Series 9 45 mm

Specifikationer

 • Batteritid: Upp till 18 timmar
 • Bluetooth: 5.3
 • Lagring: 64 GB
 • Skärmstorlek: 45 mm
 • Skärmteknologi: OLED
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Mått: 45 x 38 x 10,7 mm
 • Vikt: 51,5 g

Suverän läsbarhet under alla ljusförhållanden

Smidig användning såväl som snabba och responsiva gränssnitt är grundläggande för Apples produkter, och deras smartwatches är inget undantag. Apple har emellertid varit beryktade för att paketera om gamla produkter och marknadsföra dem som uppgraderingar, men detta är långt ifrån sant när det gäller deras smartwatch Series 9. S9-processorn har utformats med kapacitet att driva en inbyggd AI, vilket ger en prestandaökning på flera år. Detta innebär en ännu snabbare och mer bekväm användning av din smartwatch med ett effektivare gränssnitt till dina andra enheter.

Mycket enkel att använda och komma åt

De två främsta förbättringarna med Apple Watch Series 9 är dess beröringsfria styrning med dubbeltryck-kommando och integrerade AI som kan användas offline. Att använda en kraftfull enhet kan vara svårt utan en bra uppsättning kontroller, och därför har utmaningen med smartwatches alltid varit att effektivisera dessa. Detta är en av anledningarna till varför Apple introducerade dubbeltryck-kommandot. Genom att mäta förändringar i blodflöde och tryck när du knackar ihop pekfingret och tummen kan du styra stora delar av klockan, till exempel svara på samtal, byta låt och tända skärmen.

Vidare fungerar Siri nu äntligen offline. Den inbyggda AI:n kan användas som en virtuell assistent, men också för att hjälpa dig navigera i enheten, ställa in larm, svara på frågor och – kanske viktigast av allt – analysera de hälso- och träningsdata som klockan registrerar. Med Apple Watch Series 9 har det aldrig varit enklare att använda en smartwatch.

Personlig spårning inom en mängd olika discipliner

Vi vill även framhålla att Series 9 har behållit alla de omfattande funktionerna för hälso- och träningsspårning från den tidigare modellen, inklusive sensorn för kroppstemperatur. Tillsammans med data från GPS- och blodsyremätaren kan temperatursensorn ge information om din sömn, ämnesomsättning och mycket mer.

Vad säger användare och experter om Apple Watch Series 9 45 mm?

Det finns ofantligt många expertrecensioner av Apple Watch Series 9 eftersom klockan har varit efterlängtad under hela förra året. Experterna verkar i alla fall vara imponerade av enheten – inte minst av dess nya funktioner som förbättrar och förenklar dess kontroll. De menar att detta är en särskild fördel eftersom många smartwatches annars har problem med avancerad och problematisk styrning. PC Mag har utsett Apple Watch Series 9 till ”Årets bästa”, den danska oberoende testpanelen  har utsett den till ”Bäst i test”. Vidare har Tom’s Guide gett den en femstjärnig recension. Detta visar att experterna anser att den nya versionen är en ordentlig uppgradering som placerar Series 9 som en av Apples främsta produkter för tillfället. Experterna avslutar sina recensioner med kommentarer som “Köp Apple Watch Series 9 direkt”, “Bästa smartwatchen, och den blir bara bättre” och “Series 9 är det bästa du kommer att hitta”.

Användarna är, precis som experterna, mycket positiva till smartwatchen Apple Watch Series 9. Många berömmer klockan för hur enkel den är att använda, medan andra framhåller dess fantastiska design och responsiva prestanda. Med 4,7/5 stjärnor i betyg på både Google Shopping och Amazon, baserat på över 3 000 recensioner på respektive plattform, är det ingen tvekan om att Apple Watch Series 9 rekommenderas varmt även av dess användare.

Mer om Apple Watch Series 9 45 mm

Specifikationer

 • Batteritid: Upp till 18 timmar
 • Bluetooth: 5.3
 • Lagring: 64 GB
 • Skärmstorlek: 45 mm
 • Skärmteknologi: OLED
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Mått: 45 x 38 x 10,7 mm
 • Vikt: 51,5 g

Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case - bästa smartwatch för Apple-produkter

Vi rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4.5/5 Amazon
 • check 4.8/5 Google Shopping
 • check 4/5 Techradar.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • App för hjärtfrekvens
 • Inbyggd GPS och höjdmätare
 • Vattentålig design

Konsumentmagasinets omdöme

Apple Watch Series 8 är en kraftfull smartwatch som genomgått flera förbättringar jämfört med föregående modell. Processorn hos denna smartwatch är betydligt snabbare och appen för pulsmätning har förbättrats. Batteriet räcker dock i mindre än 24 timmar och skärmen är enligt vissa användare något känslig för repor. Trots dessa nackdelar rekommenderar vi den här smartwatchen tack vare dess många fantastiska funktioner och snygga design.

Fördelar

 • Lagrar musik, podcasts och ljudböcker
 • Lätt att koppla ihop med smartphone
 • Automatisk registrering av bassängsimning
 • Enkel installation
 • Bekväm att bära

Nackdelar

 • Batteriet räcker mindre än 24 timmar på grund av den kompakta utformningen
 • Skärmen en aning känslig för repor

Apple Watch Series 8 är vattentålig, vilket innebär att du kan ha på dig din smartwatch när du simmar eller duschar. Detta gör den perfekt för dig som vill ha det bästa allround-alternativet, eftersom den har alla användarvänliga funktioner och ändå är tillräckligt tålig för att klara av vardagliga aktiviteter.

Det skal du vide, før du køber Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case with Sport Band

Specifikationer

 • Lagring: 32 GB
 • Skärmstorlek: 1,6 "
 • Skärmteknologi: LTPO OLED
 • Bluetooth: 5.3
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 18 timmar
 • Mått: 38 x 45 x 10,7 mm
 • Vikt: 38,8 g

Användarvänliga funktioner
Smartwatchen Apple Watch Series 8 är utrustad med många praktiska funktioner. Den har en pulsapp, inbyggd GPS och höjdmätare och är praktisk och lätt att använda. Klockan är även enkel att ställa in och parkoppla med din iPhone. Den har dessutom en funktion för automatisk registrering av simning i bassäng. Klockan registrerar automatiskt när du börjar simma och spårar samtidigt ditt träningspass. Smartwatchen har en lättviktsdesign och bandet är tillverkat av ett mjukt tygmaterial, vilket gör den skonsam och bekväm mot huden. Den nya Apple s8 dubbelkärniga processorn gör att appar går snabbare, vilket är en stor förbättring och gör klockan ännu mer responsiv.

Lätt och kompatibel modell
Utmärkta funktioner för konditionsmätning gör denna smartwatch perfekt för alla som gillar att hålla sig friska och aktiva. Klockan är endast iPhone-kompatibel men kommer ändå med många fördelar jämfört med många andra smartwatches på marknaden. Apple Watch 8 låter användare lagra musik, podcasts och ljudböcker direkt på enheten. På så vis kan du alltid komma åt dina favoritlåtar eller din favoritpodd utan att behöva bära runt på telefonen. 

Detta säger kunder och experter om Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case with Sport Band

Testsajten Techradar.com berömde denna smartwatch för sin smidiga design och för sina toppfunktioner för fitness och gav betyget 4 av 5 stjärnor. Även tidigare kunder har gett smartwatchen positiva omdömen, med ett genomsnittligt betyg på 4,5/5 på Amazon och 4,8/5 enligt Googles sammanställning av recensioner i olika butiker. Överlag imponerades tidigare kunder av den pålitliga anslutningen, den attraktiva och eleganta designen och den enkla installationen.

Mer om Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case

Specifikationer

 • Lagring: 32 GB
 • Skärmstorlek: 1,6 "
 • Skärmteknologi: LTPO OLED
 • Bluetooth: 5.3
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 18 timmar
 • Mått: 38 x 45 x 10,7 mm
 • Vikt: 38,8 g

Fitbit Versa 4 - lättviktig smartwatch

Bäst för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 Amazon
 • check 4.9/5 Google Shopping 

Dagens bästa priser och erbjudanden på Fitbit Versa 4:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Alltid på displayläge
 • Batteritid upp till 6+ dagar
 • Modern och mångsidig design

Konsumentmagasinets omdöme

Fitbit Versa 4 är en bra smartwatch för personer som vill förbättra sin kondition. Den har en röstassistent som gör hela användarupplevelsen bättre.

Fördelar

 • Bekväm nog att bära dygnet runt
 • Kristallklar skärmupplösning
 • Åtkomst kan skyddas med en 4-siffrig kod
 • Lättviktsdesign
 • Utbytbara handledsremmar

Nackdelar

 • Saknar ECG

Versa 4 är en smartwatch med en batteritid på upp till 6 dagar. Detta gör den perfekt för dig som behöver en bra smartwatch av basicmodell med alla viktiga funktioner, utan att behöva laddas ofta. Den är även optimal för dig som vill ha all viktig data på ett och samma ställe för att enkelt kunna följa dina fitnessmål.

Det skal du vide, før du køber Fitbit Versa 4

Specifikationer

 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,58 "
 • Skärmteknologi: AMOLED
 • Bluetooth: 5.0
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 12 timmar
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 40,5 x 40,5 x 11,2 mm
 • Vikt: 178 g

Ljus och tydlig pkskärm
Fitbit Versa 4 är en smartwatch som är utformad för att vara bekväm nog att bära dygnet runt. Den har en kristallklar skärmupplösning och åtkomsten kan skyddas genom en fyrsiffrig kod som kan ändras när som helst. Fitbits smartwatch i andra generationen är utrustad med en ljusstark OLED-pekskärm som skyddas av Gorilla Glass, jämfört med Versas föregående AMOLED-skärm.

Lättviktsdesign
Denna smartklocka har en lättviktsdesign, vilket gör den bekväm att bära under längre stunder. Du kan välja mellan olika handledsremmar för att hitta den perfekta för dig, och den moderna och mångsidiga designen passar till alla kläder. Dessutom kan du med din röst ställa in alarm, påminnelser vid sänggåendet eller kolla vädret. Detta gör den till en mycket mångsidig enhet som kan användas för olika ändamål. Den kan också registrera steg och avstånd, vilket är en bra funktion för personer som vill spåra sin fysiska aktivitet och se förbättringar över tid. 

Mer om Fitbit Versa 4

Specifikationer

 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,58 "
 • Skärmteknologi: AMOLED
 • Bluetooth: 5.0
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 12 timmar
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 40,5 x 40,5 x 11,2 mm
 • Vikt: 178 g

Samsung Galaxy Watch 5 44mm - smartwatch med högkvalitativa funktioner

Bästa Android-kompatibla smartwatch

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4.6/5 Amazon
 • check 4.4/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Watch 5 44mm:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Stilren design i silverfärgat rostfritt stål
 • BioActive-sensorer för hälsoövervakning
 • Avancerad sömnuppföljning

Konsumentmagasinets omdöme

Den här modellen är ett snyggt och elegant alternativ för dig som letar efter en Android-baserad smartwatch. Dess smidiga användarupplevelse och olika storlekar gör den till ett populärt val, även om vissa funktioner är exklusiva för Samsung Galaxy-telefoner.

Fördelar

 • Snygg design i flera storlekar
 • Stor skärm
 • Förinstallerade appar
 • Mer än 90 olika träningsprogram

Nackdelar

 • Vissa funktioner är exklusiva för Samsung Galaxy-telefoner
 • Remmen är lite hal när den bärs länge

Samsung Galaxy smartwatch riktar sig till dig som vill följa dina dagliga aktiviteter på ett enkelt sätt. Med denna smartwatch kan du övervaka puls, träning och mycket mer från en och samma enhet. Den eleganta silverfärgade designen i rostfritt stål gör den till en perfekt accessoar till vilken outfit som helst.

Det skal du vide, før du køber Samsung Galaxy Watch 5 44mm

Specifikationer

 • Lagring: 16 GB
 • Vikt: 33,5 g
 • Skärmstorlek: 1,4 "
 • Skärmteknologi: AMOLED
 • Bluetooth: 5.2
 • Mått: 44 x 44 x 9,8 mm
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 50 timmar
 • Kompatibel med Android/IOS

Skarp display
Samsung Galaxy Watch 5 är en smartwatch med många funktioner som hjälper dig att hålla dig frisk och aktiv. Den har BioActive-sensorer som övervakar din hälsa och spårar din hjärtfrekvens, stressnivå och förbrända kalorier hela dagen. Den har även en avancerad sömntracker som övervakar din sömnkvalitet och ger feedback om hur du kan få en bättre natts sömn. Smartwatchen kommer med Super AMOLED-paneler som för en högkvalitativ tittarupplevelse. Färgerna är ljusa och levande, och du behöver inte oroa dig för irriterande bländning. Smartwatchen har dessutom över 90 träningsprogram som gör det enkelt att hålla dig i form och leva en hälsosam vardag. Klockan har en roterande ram som gör det enkelt att navigera i menyerna, samt automatisk och manuell ljusstyrning så att du kan justera den efter dina önskemål.

Avancerade träningsinställningar och 40 timmars batteritid
Den stora skärmen är lätt att läsa och batteritiden är hela 40 timmar. Det innebär att du kan klara ungefär en dags användning på en enda laddning, vilket är viktigt för dig som alltid är på språng. Det tar dessutom bara cirka 30 minuter att nå en dags laddning. Samsung Galaxy Watch 5 är utrustad med avancerad träningsspårning som känner igen sex populära aktiviteter, från löpning till simning. Du behöver inte lägga tid på att konfigurera klockan för att spåra din önskade aktivitet – den gör det automatiskt.

Mer om Samsung Galaxy Watch 5 44mm

Specifikationer

 • Lagring: 16 GB
 • Vikt: 33,5 g
 • Skärmstorlek: 1,4 "
 • Skärmteknologi: AMOLED
 • Bluetooth: 5.2
 • Mått: 44 x 44 x 9,8 mm
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 50 timmar
 • Kompatibel med Android/IOS

Huawei Watch GT 2e - bästa smartwatch för användare av Huawei-telefoner

Bästa smartwatch för fitness

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4.6/5 Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Huawei Watch GT 2e:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Kamerautlösare för HUAWEI-telefoner
 • 15 GPS-aktiverade lägen för spårning av träningspass
 • Automatisk aktivitetsigenkänning

Konsumentmagasinets omdöme

Många funktioner i den här smartwatchen ger överlag ett bra värde för pengarna, även om den saknar flera funktioner som vissa personer anser nödvändiga för en riktigt bra smartwatch, till exempel möjligheten att svara på samtal, NFC och kompatibilitet med appar från en tredje part. Lång batteritid, flexibel fitnessövervakning och användarvänlighet gör ändå Watch GT 2e till en enkel modell som vi rekommenderar.

Fördelar

 • Exakt pulsmätning
 • Snabb GPS
 • Elegant och modern design
 • Bra kontrast på displayen
 • 85 anpassade träningslägen

Nackdelar

 • Erbjuder inga premiumfunktioner
 • iOS-upplevelsen är bristfällig

För vanliga motionärer som inte kräver så mycket av en smartklocka är Huawei Watch GT 2e ett bra val. Den kan följa flera sportprofiler (och spåra var och en av dem relativt bra). Huawei har dessutom spikat hårdvaran, som har en batteritid på två veckor och en övergripande bra design.

Det skal du vide, før du køber Huawei Watch GT 2e

Specifikationer

 • Lagring: 16
 • Vikt: 33,5 G
 • Skärmstorlek: 1,4 "
 • Skärmteknologi: OLED
 • Bluetooth: 5.2
 • Mått: 44 x 40 x 9,8 mm
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 50 timmar
 • Kompatibel med Android/IOS

Huawei Watch GT 2e är en smartwatch som är utformad för att hjälpa dig att hålla dig aktiv och frisk. Dess funktioner sticker ut från andra produkter, inklusive förlängd batteritid och en modern estetik till ett lägre pris än konkurrerande modeller. Många tekniska funktioner, inklusive en AMOLED-skärm, GPS, kontinuerlig pulsmätning och förmågan att spåra ett brett utbud av sportaktiviteter, erbjuds inom Huawei Watch GT 2e.

Smartwatchen har en imponerande batteritid på upp till 14 dagar, vilket gör den till en av de modeller med allra bäst battertid. Den har dessutom en elegant design som passar bra till alla typer av outfits. Dessutom är klockan utrustad med 15 GPS-aktiverade lägen för spårning av träningspass, vilket gör den perfekt för idrottare eller personer som vill bli mer aktiva. Klockan känner också automatiskt igen sex olika träningspass, inklusive löpning och promenader inomhus/utomhus, elliptisk träning och roddmaskin. Smartwatchen har också en snygg design i rostfritt stål som är motståndskraftig mot vatten och svett. Detta gör den perfekt för användning under alla typer av träningspass.

Vad säger användare och experter om Huawei Watch GT 2e?

Smartwatchen har fått 4,6 av 5 på Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker, där användarna berömmer enhetens långa batteritid, eleganta design och aktivitetsmätning. Huaweis smartwatch har också ett bra betyg på Taenk.dk där den fick höga poäng för exakt mätning av aktivitetstestet och kvaliteten på anslutningen.

Mer om Huawei Watch GT 2e

Specifikationer

 • Lagring: 16
 • Vikt: 33,5 G
 • Skärmstorlek: 1,4 "
 • Skärmteknologi: OLED
 • Bluetooth: 5.2
 • Mått: 44 x 40 x 9,8 mm
 • GPS
 • Material: Aluminium
 • Batteritid: 50 timmar
 • Kompatibel med Android/IOS

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Fenix 6 Pro :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Upp till 72 timmars Expedition GPS-läge
 • Detaljerad prestandadata
 • Musiklagring (upp till 2000 låtar)

Konsumentmagasinets omdöme

Garmin fenix 6 Pro är en smartwatch med många funktioner, bland annat förbättrad musik- och kartfunktionalitet. Den är något tyngre än vissa andra modeller, men den erbjuder många fördelar för dig som vill hålla dig aktiv och uppkopplad. Sammantaget anser vi att det är en av de bästa multisportklockorna som för närvarande finns på marknaden.

Fördelar

 • Hållbar design
 • Lätt att använda i farten
 • Noggrann spårning
 • Kompatibel med musikappar
 • Energisparläge

Nackdelar

 • Få användare behöver alla funktioner
 • Något tyngre design än hos vissa andra modeller

Den största fördelen med den här produkten är att den har upp till 72 timmars Expedition GPS-läge, vilket gör att du kan utforska och kartlägga din omgivning utan att behöva oroa dig för batteritiden. Den här smartwatchen är också fullmatad med funktioner, vilket gör den perfekt för dig som vill ha en klocka som kan göra allt.

Det skal du vide, før du køber Garmin Fenix 6 Pro

Exakt data

Garmin Fenix 6 Pro är den senaste smartwatchen från det kända fitnessmärket Garmin. Den erbjuder en rad funktioner och specifikationer som gör den till en av de bästa de producerat. Fenix 6 Pro är utrustad med detaljerade prestandadata, vilket ger dig all information du behöver för att utmana dig själv i din träning. Den har också en musiklagringskapacitet för upp till 2000 låtar, så att du kan behålla dina favoritlåtar medan du tränar. Den här modellen ger dig upp till 36 timmars batteri utan musik och 10 timmar med musik. Om du dessutom vill spara lite batteritid finns det ett energisparläge.

Solid konstruktion

Skärmen på den här smartwatchen är särskilt imponerande; det är en AMOLED-skärm med kraftfull bakgrundsbelysning som gör att den är lätt att se även i direkt solljus eller i svagt ljus. Och den är något större än Fenix 5 Plus, vilket ger mer utrymme för att visa data under träningen. Den övergripande designen är solid och robust, vilket gör den perfekt för aktiviteter och vardagligt slitage. Dessutom släpper Garmin ständigt uppdateringar för den här klockan, så att du kan vara säker på att du alltid får bästa möjliga upplevelse.

Vad säger användare och experter om Garmin Fenix 6 Pro?

Smartwatchen Garmin Fenix 6 Pro har fått höga betyg av experter och användare. Outdoorgearlab.com och Techradar.com gav denna smartklocka betyget 4,5/5. De uppger att det är ett toppval för dem som vill ha premiumfunktioner och utmärkt batteritid. Användarna gav den ett högt betyg med 4,7/5 stjärnor, baserat på Googles samlade användarrecensioner på hela webben. Det främsta berömmet kretsar kring smartwatchens utmärkta byggkvalitet och datanoggrannhet.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Polar M430:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Handledsbaserad pulsteknik
 • Aktivitetsuppföljning dygnet runt
 • Polar löpningsprogram

Konsumentmagasinets omdöme

Polar M430 är en utmärkt smartwatch för idrottare och fitnessentusiaster. Den har noggrann pulsmätning och appen är enkel att använda. Vissa användare kan dock tycka att gränssnittet är svårt att navigera till en början. Dessutom har klockan inte stöd för Wi-Fi-anslutning. Trots dessa nackdelar är Polar M430 fortfarande ett toppval för sin exakta avläsning och sina premiumfunktioner.

Fördelar

 • Kan ta samtal, meddelanden och notiser från sociala medier.
 • Bra batteritid
 • Noggrann pulsmätning
 • Hittar snabbt en GPS-signal
 • Lätt att läsa skärmen även i starkt ljus

Nackdelar

 • Designen kan ta lite tid att vänja sig vid
 • Saknar stöd för Wi-Fi

Polar M430 är en smartwatch som erbjuder aktivitetsmätning dygnet runt. Smartwatchen kan registrera dina dagliga aktiviteter med stor noggrannhet, vilket gör den till det perfekta valet för personer som vill leva ett så aktivt liv som möjligt. Polar M430 är dessutom mycket hållbar, vilket gör den till en given kompanjon som håller under lång tid.

Det skal du vide, før du køber Polar M430

Övervakar all nödvändig information
Polar M430 är en Smartklocka som särskilt utformats för löpare. Den har handledsbaserad pulsteknik, vilket gör att du slipper bära ett bröstband för att övervaka din puls. Klockan spårar också din kaloriförbränning, distans och hastighet. Smartwatchen kan även ta samtal, sms och meddelanden från sociala medier.

24 timmars batteritid
Polars smartwatch hittar snabbt GPS-signaler, så att du kan börja spåra dina löprundor direkt. Detta är ett stort plus för löpare eftersom de inte behöver slösa tid på att hitta rätt signal. Klockan har även en bra batteritid på 24 timmar för möjligheten att spåra längre löprundor.

Lättläst display
Klockan har en tydlig och lättläst display, även i starkt ljus. Detta gör det enkelt att spåra dina löprundor, oavsett om det är utomhus eller i ett väl upplyst gym. Precis som hos de flesta modeller är skärmen touch-aktiverad, så att du enkelt kan navigera genom de olika menyerna. Smartwatchen är vattentålig så att du kan bära den i alla väderförhållanden och även när du simmar. Vissa användare har synpunkter på designen, men överlag presterar denna smartwatch bättre andra modeller på marknaden (såsom Fitbit) vad gäller spårning, noggrannhet, granularitet, batteritid och coachning.

Vad säger användare och experter om Polar M430?

Många experter och användare har testat Polar M430, och smartwatchen har generellt sett fått höga betyg. Techadvisor.com gav betyget 4,5/5 stjärnor och konstaterade att det är en “enkel men fullt utrustad smartwatch”. Techradar.com menade att denna modell är “ett mycket kapabelt verktyg för målmedvetna löpare”. Amazon-användarnas betyg är också positiva, med ett genomsnitt på 4,5 stjärnor av 5. Tidigare kunder har uppskattat smartwatchens funktionalitet, hållbarhet och goda batteritid.

5 saker att tänka på innan du köper smart klocka

 • Display

  Smartwatchens skärm är en viktig detalj eftersom det är tack vare den som du kan interagera med klockan och ta del av all information. Därför rekommenderas att välja en smartwatch med en bra display som fungerar både inomhus och utomhus, inte minst i direkt solljus. Generellt sett är en AMOLED-skärm att föredra framför en LCD-skärm eftersom den har högre kontrast samt bättre färger och batteritid. OLED-skärmar används hos mer avancerade smartwatches från Apple och Samsung samt hos modeller i mellersta prisklassen. Billigare smartwatches har ofta LCD-skärm.

 • Batteri

  Batteriet börjar användas så snart du startat och börjat ladda smartwatchen. Smartwatches med många funktioner såsom GPS, pulsmätning och andra biometriska sensorer behöver vanligtvis laddas över natten, vilket ger dig 12 till 24 timmars användning. Mer budgetvänliga smartwatches har ofta ett batteri som håller längre; vissa modeller har till och med batterier som kan hålla i mer än en vecka. Var uppmärksam på att billigare smartwatches i de flesta fall har en enklare design eftersom de ofta kompromissar med avancerade funktioner.

 • Ytterligare funktioner

  Marknadens mest populära smartwatches är utrustade med anslutningsmöjligheter såsom Bluetooth, Wi-Fi och inbyggd GPS. Tack vare GPS-anslutningen kan du använda smartwatchen under promenader och löprundor, för att exempelvis ringa telefonsamtal eller navigera, utan att behöva använda din smartphone. Kom ihåg att ju mer du använder dessa funktioner, desto mer batteri drar de. Smartwatches ger även möjlighet att hålla koll på din hälsa, vilket är en viktig egenskap. De flesta av dem visar antal steg, hjärtfrekvens, aktivitet, SpO2, sömnmönster med mera, så att du kan analysera dina dagliga framsteg och fysiska reaktioner. 

 • Pris

  Du som letar efter en något enklare smartwatch kan hitta en budgetmodell för cirka 700 kr eller mindre, medan smartwatches i premiumklassen kostar cirka 8000 kronor eller mer. Ju dyrare smartwatch, desto högre konstruktionskvalitet kan du förvänta dig. Budgetvänliga smartwatches kan som väntat inte konkurrera med premiummodellernas mest avancerade tekniska funktioner. Men med tanke på att de flesta av dagens modeller har funktioner som för bara några år sedan var otänkbara kan även billigare modeller ha de viktigaste funktionerna.

 • Kund- och expertomdömen

  Kundomdömen kan ge dig en uppfattning om hur en viss smartwatch fungerar under verkliga förhållanden och ge synpunkter på design, batteritid med mera. Expertrecensioner å sin sida kan bidra med mer detaljerad information om specifika funktioner hos klockan och hur den presterar i jämförelse med andra liknande modeller eller föregångare.

arrow-more

FAQ

Vilken smartwatch är bäst?
Vi har hittat 10 bra smartwatches som klarat sig bra i experttester från flera olika testsidor. Vår utvalda toppnotering är Apple Watch Series 6, men alla tio modeller kan vara ett bra val för dig beroende på dina individuella behov. Det viktigaste är att du väljer en smartwatch som passar just dig.
Vad är viktigt att tänka på när jag köper en smartwatch?
Innan du investerar i en smartwatch bör du fundera över antal funktioner, kompatibilitet med smartphone och huruvida designen passar dig. Det är viktigt att din smartwatch har de funktioner du behöver så att du inte går miste om den data som är viktig för dig. Men om du vill ha en enklare smartwatch kan du också skaffa en modell som bara mäter mest grundläggande funktionerna, såsom stegräkning och kaloriförbränning.
Vad gör en smartwatch?
Jämfört med en vanlig klocka som bara mäter tid kan en smartwatch även spåra din aktivitet. På så sätt kan du hålla koll på både din vardagsmotion och dina träningspass, vilket gör det enklare att leva en hälsosam och aktiv livsstil. Din data kan sparas så att du kan hålla koll på dina framsteg över tid. 

Vad är en smartwatch och hur fungerar den?

En smartwatch är till skillnad från en vanlig klocka utrustad med en dator. Därför kan den utföra en mängd olika funktioner utöver att visa tiden. Detta gör att du kan hålla koll på din dagliga aktivitet eftersom klockan samlar in data kontinuerligt under hela din vardag.

En smartwatch har vanligtvis följande skillnader från ett vanligt armbandsur:

 • Räknar hur många steg du tagit
 • Mäter din kaloriförbränning
 • Spårar dina aktiviteter
 • Håller koll på dina nya träningsplaner baserat på de data du samlat in
 • Spårar din sömnaktivitet med REM-faser
 • Kontrollerar din hjärtfrekvens och varnar vid avvikelser
 • Tar emot meddelanden från din telefon för sms, sociala medier och samtal. 

Alla smartklockor har inte avancerade funktioner, men de mest grundläggande låter dig följa din dagliga aktivitet. I jämförelse med ett vanligt armbandsur ger en smartwatch enormt stor tillgång till data som kan optimera deras dagliga liv, hälsa och fysiska aktiviteter.

Vilken smartwatch ska jag välja?

Det gäller att välja den smartwatch som passar bäst för dina behov. Detta kan variera från person till person, men det finns några grundläggande saker att tänka på när du bestämmer dig för vilka funktioner du behöver i vardagen och under träning.

Batteritid

Om du vill vara mer aktiv eller hålla koll på dina aktiviteter under dagen är det viktigt att batteriet i din smartwatch håller länge och samlar in stora mängder data.

Det är stor skillnad mellan olika modeller vad gäller batteritid. Se till att välja en klocka som passar dina prioriteringar; om du vill kunna gå länge utan behöva ladda din smartwatch ska du välja en modell med längre batteritid.

Vissa smartwatches behöver laddas med ett par dagars mellanrum, medan andra kan ha ett batteri som håller i upp till flera veckor. Om du är en person som ofta glömmer att ladda dina elektronikprylar är det praktiskt med en modell som inte behöver laddas ständigt.

Datainsamling

Ju mer data du har tillgång till, desto lättare är det att få en överblick och anpassa din vardag för att hålla dig rörlig och aktiv. Det är dock inte alltid nödvändigt med en mängd avancerad data om du främst vill använda din aktivitetsklocka för att hålla koll på dina dagliga kalorier och steg.

Om du tränar intensivt mot specifika mål kan data vara en livräddare, både för att få en bra överblick och för möjligheten att hitta områden där du kan prestera bättre. Detta kan vara i förhållande till stress, sömn och andra saker som kan påverka din prestation.

Kompatibilitet

Din smartwatch kan samla in data på egen hand, men för att få ut det mesta av din smartwatch bör den vara kompatibel med din telefon eller en annan enhet. Via din smartwatch kan du få meddelanden direkt på skärmen om den är ansluten till din smartphone.

Du kan också spela upp musik via din smartwatch om du väljer en modell med Spotify offline eller liknande funktioner. Det kan vara praktiskt att styra musik direkt på handleden om telefonen är nedpackad i en ficka eller väska.

Innan du köper en smartwatch bör du fundera över hur du kommer att använda den, samt om den är kompatibel inte bara med din telefon utan även med de appar du vill följa din träning med. Det finns olika appar på marknaden och det kan vara stor skillnad i användarvänlighet, tillgång till information och datalagring.

Design

Ofta kan det vara svårt att se skillnaden mellan en vanlig digital klocka och en smartwatch, så om du bär den fastspänd på handleden drar du inte till dig uppmärksamhet.

Det finns både eleganta smartklockor som ser ut som ett vanligt armbandsur, men det finns även mer diskreta modeller. Vilken design du väljer är upp till dig.

Om du vill bära klockan till vardags för arbete och andra aktiviteter bör designen passa in och inte störa dig under dagen. Den bör passa till dina outfits och smälta in i din look.

Om du bara behöver klockan för träning är det förmodligen mindre viktigt hur klockan ser ut, men desto viktigare att den är bekväm och har alla nödvändiga funktioner.

Design är en fråga om smak, så det gäller att välja en modell som tilltalar dig och uppfyller dina krav.

Smartwatch för äldre

En smartwatch är en digital klocka som kombinerar många funktioner utöver att visa tiden. Med en smartwatch kan du svara på samtal, skicka meddelanden, övervaka din träning, kontrollera din musik, navigera med GPS och mycket mer. Dessutom kan vissa smartwatches användas av äldre personer med seniortelefoner för att övervaka medicineringsrutiner och för att snabbt kunna kontakta en nödtjänst i händelse av en olycka eller en nödsituation. Smartwatches är också mycket användbara för personer som behöver påminnelser om viktiga datum och aktiviteter, eller för att hålla koll på vädret eller valutan när man reser.

Hur mycket kostar en smartwatch?

Att investera i en smartwatch kan vara en dyr affär. I allmänhet är smartwatches dyra eftersom de har många extra funktioner och avancerad teknik som påverkar priset.

Smartwatches finns att köpa från många välkända tillverkare, där du också ofta betalar för varumärket. Det lönar sig därför att undersöka marknaden och titta på olika klockor innan du bestämmer dig för en specifik modell.

I vissa fall kanske du nöjer dig med en billigare smartwatch såvida du inte behöver använda klockan ofta för avancerad spårning av din träning. Med en budgetmodell kan du hålla koll på kalorier, steg och annan mer grundläggande information.

Om du är elitidrottare behöver din smartwatch förmodligen kunna göra mer än så. Funktioner såsom syremättnad i blodet, spårning av din sömn, hjärtfrekvens med mera är praktiska om du tränar mot specifika mål.

Om du väljer en billig smartwatch kan du ibland ha tur och hitta bra erbjudanden om du håller ögonen öppna. Äldre modeller säljs ofta billigare när nyare modeller kommer ut på marknaden, så du kan spara pengar och ändå få en bra modell. Ofta är uppgraderingen bättre, men de äldre modellerna kan ofta vara ett lika bra val för personer som inte är proffs eller inte så måna om att ha den absolut senaste tekniken.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta