Pjäxor till längdskidor test-guide – De bästa pjäxorna till längdskidor

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Längdskidåkning är en fantastisk sport och fritidsaktivitet som riktigt många brinner för. Att få uppleva glittrande snötäckta landskap och känna den friska luften är något av det absolut härligaste som finns.

Vill du förbättra din längdskidåkning? Då ska du se till att skaffa dig ordentlig utrustning som klarar av påfrestningar och olika vinterförhållanden. En viktig del av utrustningen är pjäxor till längdskidor. Näst efter skidorna och skidjackan är pjäxorna den allra viktigaste investeringen för alla typer av skidåkare.

Vi på Konsumentmagasinet har skrivit denna artikel specifikt för dig som älskar längdskidåkning och som vill kunna njuta av denna sport ännu mer. I detta pjäxor längdskidor test har vi samlat några av de bästa pjäxorna till längdskidor på marknaden. Det har vi gjort så att du lättare ska kunna hitta ett par pjäxor som passar dina behov och din prisklass.

Senaste uppdateringen
Den 30/06/2023 uppdaterade vi vår recension med kompletterande information. Som ett resultat av detta konstaterade vi att Fischer RC5 Combi är bland de bästa pjäxorna för nordiska skidåkare.

Du måste tänka på detta innan du köper pjäxor till längdskidor

green-elmVilken storlek? För stora pjäxor kan resultera i att du ramlar eller att de faller av medan för små varianten kan göra ont och i slutändan skada dina fötter. Välj alltid den storleken som blir perfekt för dig och nöj dig inte med halvdana pjäxor.
green-elmPjäxor med eller utan sula? Det finns ingenting viktigare än att pjäxorna som du använder har den rätta sulan inom sig. Det är vanligt att sulan som följer med pjäxorna endast är där för syns skull, så ha i åtanke att det kan vara en god idé att köpa högkvalitativa sulor separat.
green-elmVilken flex? När man talar om flex syftar man på att pjäxor är märkta med ett tal som anger hur styva pjäxorna är i framåtled. Kontakta därför försäljaren så att du säkert får pjäxor med den flex som passar dig.
green-elmDesign? Utseendet betyder inte allt, men när du väl har sett till så att alla de andra egenskaperna är perfekta kan du börja kika på pjäxornas design. Det finns många modeller med riktigt snygga looks, så välj dem som tilltalar dig lite extra.

arrow-more


Fischer RC5 Skate – längdpjäxor med medelhög flexibilitet och vattenavvisande isolering

Lämplig för alla nivåer av skidåkning

Den medelhöga flexibiliteten hos längdpjäxorna Fischer RC5 gör att de kan användas för olika typer av åkstilar samt för olika färdighetsnivåer och preferenser. Vi anser därför att de är lämpliga för såväl nybörjare och medelmåttiga som avancerade utövare som letar efter stabila pjäxor för träning eller för användning på enklare terräng.

 • Medelhög flexibilitet
 • Vattenavvisande isolering
 • Easy Entry Loops

Recension: En detaljerad recension av Fischer RC5 Skate

Längdpjäxorna Fischer RC5 är utformade för skidåkare som ägnar sig åt både klassisk skidåkning och skejtåkning. De är utrustade med ett Comfort Guard-lager inuti, det vill säga ett tunt lager av vattenavvisande isoleringsmaterial, vilket gör dem till ett mångsidigt val för olika typer av längdåkare. Det extra värmeskyddet i framfoten och tåpartiet håller skidåkarens fötter varma när de glider fram genom snön, medan Triple-F-membranet förhindrar vatten och snö från att tränga in. Samtidigt släpper pjäxan ut överskottsvärme och eventuell ånga. Denna andningsbara teknik upprätthåller ett varmt och torrt klimat inuti pjäxorna – oavsett väderförhållandena utanför.

Pjäxorna är utformade med praktiska Easy Entry Loops som gör dem bekväma att både ta på och av, och övergången underlättas ytterligare tack vare den breda öppningen. Race Fit-konceptet hos Fischer RC5 säkerställer rätt passform för diverse längdåkare och för de som vill ha direkt kraftöverföring i tävlingar. Boot Fit-konceptet, med specialutformade sulor, tillgodoser olika skidåkares varierande behov och fotsulor, vilket ger en individuellt anpassad och bekväm passform.

Fördelar

 • Passar både klassisk skidåkning och skejtåkning
 • Förstärkt isolering
 • Lämpliga för träning och på enklare terräng
Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Enligt vår bedömning är längdpjäxorna Fischer RC5 ett utmärkt alternativ tack vare den vattenavvisande isoleringen och den användarvänliga designen. Med en praktisk medelhög flexibilitet som passar olika åkstilar och färdighetsnivåer, är dessa pjäxor lämpliga för såväl nybörjare som erfarna skidåkare som söker stabilitet under träning eller på enklare terräng. De är särskilt lämpade för nordiska skidåkare som utövar både skejtåkning och klassisk skidåkning. Kombinationen av Comfort Guard-lagret för vattenavvisande isolering och Triple-F-membrantekniken för optimal andningsförmåga, skapar ett varmt och torrt klimat i pjäxan – oavsett förhållandena utanför.

De praktiska Easy Entry Loops:en och den breda öppningen tillsammans med Race Fit-konceptet för kraftöverföring och Boot Fit-konceptet för individuell passform, understryker pjäxornas praktiska egenskaper och anpassningsförmåga. Även om längdpjäxorna Fischer RC5 är något dyrare än marknadens genomsnitt, anser vi att de många avancerade funktionerna, den högkvalitativa isoleringen och den genomtänkta designen gör dem till en värdefull investering för alla som värdesätter hög prestanda, komfort och anpassningsförmåga i sin skidutrustning.

Specifikationer
Kategori: Längdåkning


Alpina Pro Classic DP Pjäxor – god stabilitet och kvalitetssula anpassad för stakning

Det bästa premiumvalet

Introduktion

När vi letade efter de bästa pjäxorna hittade vi även denna modell från tillverkaren Alpina. Som tidigare nämnt är Alpina ett tyskt företag som verkligen brinner för att tillverka bra sport- och fritidsutrustning. Därför kunde vi inte låta bli att ta med flera modeller från denna tillverkare.

Om Alpina Pro Classic DP Pjäxor

Om du letar efter pjäxor till längdskidor med något extra kan Alpina Pro Classic DP vara ett utmärkt val för dig. Denna modell från Alpina är lite lyxigare, har en sula som är speciellt anpassad för stakning och har även ett förstärkt stöd för vristerna. Bra stöd för foten är viktigt då detta förebygger skador. Sulan är självklart Alpinas egen originalsula som är en sula av riktigt hög kvalitet.

Denna modell är stabil och erbjuder ett bra stöd för hela foten samtidigt som den ger dig flexibilitet vid tårna. Vi tycker att detta premiumval helt klart är värt pengarna då det erbjuder dig både stabilitet och flexibilitet på en och samma gång.

Alpina Pro Classic DP är pjäxan för dig som håller på mycket med stakning eller liknande skidåkningsmetoder. Dessa pjäxor kan dock användas till annat om du nu skulle vilja göra det. Om du är villig att lägga ett par extra slantar på ett riktigt bra par pjäxor tycker vi verkligen att du ska testa dessa. Materialen och tekniken i dessa pjäxor är verkligen värda sitt pris. Om du åker skidor ofta och länge kan de absolut vara värda att satsa på.

Fördelar

 • Extra stöd
 • Specialsula för stakning
 • Anatomisk fotbädd
Nackdelar

 • I den högre prisklassen

Specifikationer

Från märket Alpina
Färg: Röd
Sula: Alpina Original-sula
Sex olika storlekar att välja mellan
Extra stöd över anklarna
Sula av kompakt mjuk flex


Alpina Outlander Eve Pjäxor – rejäl backcountry pjäxa längdskidor för damer

Bekvämt och funktionellt

Introduktion

Outlander Eve är vår tredje pjäxa från Alpina i detta test. Vi älskar verkligen Alpina som märke, och det av flera anledningar. Alpina brinner som sagt riktigt mycket för ordentlig sportutrustning, och de gör allt för att du ska slippa tänka på annat än din favoritsport eller aktivitet.

Om Alpina Outlander Eve Pjäxor

Outlander Eve är en rejäl backcountry-pjäxa i en riktigt snygg och modern design. Just denna modell är en dammodell och är alltså perfekt för kvinnor som verkligen brinner för längdskidåkning och som tillbringar mycket tid på spår med mycket snö. Med dessa pjäxor kan du njuta av ännu längre dagar i skidspåret. 
Dess anatomiska fotbädd ökar den vertikala stabiliteten i pjäxan. Den ger dig även bättre komfort och passform. Just denna modell är isolerad med Thinsulate-isolering som kan hålla dina fötter varma och torra även i riktigt fuktiga och kalla miljöer. Dessa pjäxor kan justeras med både snörning och band av textil, vilket förbättrar passformen och underlättar på- och avtagning. Som om inte det vore nog ger det även ett bättre grepp.

De här pjäxorna är ett fantastiskt alternativ för alla kvinnor som älskar att tillbringa långa dagar i spåret, även när det är extra fuktigt och kallt. Thinsulate-isoleringen gör en stor skillnad, och gör ett riktigt bra jobb när det kommer till att hålla pjäxorna torra och varma. 

Fördelar

 • Väl isolerad för våta och kalla förhållanden
 • Enkel att justera
 • Stabil hälkappa som håller hälen på plats

Nackdelar

 • Mindre bra för tävlingar

Specifikationer

Från märket Alpina
Färg: Svart
Isolering: Thinsulate
Vattentät
Plastrem som håller vristen på plats
Hälkappa i plast


Madshus Hyper Classic Pjäxor – vattenavstötande design med god andningsförmåga

Stabila pjäxor för klassisk cross-countryskidåkning

Introduktion

Madshus är ett norskt företag som har fokuserat på skidor och skidåkning i över hundra år. År 1906 började Martin Madshus tillverka sina egna skidor. Det var då ambitionerna föddes. Sedan dess har företaget Madshus vuxit fram. Nu tillverkar de skidutrustning av toppkvalitet. Vi tyckte att Madshus Hyper Classic förtjänade en plats i detta test av bästa pjäxor till längdskidor då den sitter riktigt bra på fötterna och är full av smart teknologi.

Om Madshus Hyper Classic Pjäxor

Dessa längdskidpjäxor passar perfekt till klassisk längdskidåkning. De är tillverkade av högkvalitativa material som håller dina fötter torra och varma i många timmar. Dessa pjäxor har färre sömmar invändigt, vilket ger en mycket bättre komfort. Sömmar kan nämligen skava och irritera om pjäxan sitter lite fel. Det kan leda till bland annat blåsor eller skavsår. Om du ofta får skavsår eller blåsor kan dessa pjäxor hjälpa dig med dina problem.

Det yttre materialet är ett Membrain Softshell som är riktigt bra på att avstöta vatten. Det andas mycket väl, vilket håller insidan på pjäxorna torra och varma. Det inre materialet kan forma sig efter din fot för en riktigt tät och bekväm passform. Materialen i dessa pjäxor är av hög kvalitet, och det märks när du testar dem. 

Fördelar

 • Riktigt hög komfort
 • Innermaterial som formar sig efter fötterna
 • Vattenavstötande softshell

Nackdelar

 • Saknar bra snö- och vattenskydd i toppen av skaftet

Specifikationer

Från märket Madshus
Färg: Svart, röd
Membrain Softshell
Rewowrap
Ytterhölje i Marmot Softshell
Snabbtorkande efter träning


Vad är Pjäxor till längdskidor?

Pjäxor till längdskidor är en viktig del av utrustningen för längdskidåkning. Dessa pjäxor är speciellt designade för att ge optimal prestanda och komfort för längdskidåkare, och de kommer i olika former och storlekar för att passa olika typer av åkare och terräng. Några av de unika egenskaperna hos dessa pjäxor inkluderar stötdämpande material, justerbara spännen, och en flexibel sula för att ge optimal rörelsefrihet.

För att uppnå optimal prestanda på längdskidor är det också viktigt att ha andra delar av utrustningen i åtanke. En Garmin pulsklocka kan till exempel hjälpa dig att övervaka din puls och träning, medan en stakmaskin kan hjälpa dig att öva och förbättra din teknik för stakning. För de som vill prova på andra typer av skidåkning kan det vara intressant att lära sig mer om twintip skidor, som är en typ av skida som är designad för att vara användbar både på pisten och i lössnö. Om du ska ge dig ut i skidbacken bör du även se till att välja rätt skidhjälm.

Att välja pjäxor till längdskidor

Det finns många olika typer och varianter av pjäxor till längdskidor. Vissa pjäxor är mer stabila medan andra är lite mer flexibla. Att välja rätt pjäxor till rätt jobb är viktigt eftersom det många gånger är pjäxorna som avgör hur ditt skidåkande blir i slutändan. Pjäxor till längdskidåkning som sitter fel eller som är av fel typ kommer bara att vara till besvär, antingen genom att vara obekväma eller att vara i vägen.

Märket brukar inte ha speciellt stor betydelse när du ska köpa pjäxor så länge pjäxan sitter bra och är tillverkad av bra material. Det spelar alltså ingen större roll om du väljer Fischer längdpjäxor eller Alpina pjäxor till längdskidor. Billiga pjäxor är oftast av lite lägre kvalitet, men inte alltid.

Backcountry pjäxor, Touring pjäxor, Classic pjäxor, Skate pjäxor och Combi pjäxor är olika typer av längdpjäxor och har alla sina olika egenskaper och funktioner. Backcountry pjäxor är extra rejäla och stora och ger extra stöd vid vristen. Denna typ är designad för breda skidor med metallkant. Touring pjäxor fungerar och känns lite mer som löparskor då de har ett lägre skaft än andra pjäxor.

De har även flexibla sulor och väger mindre än många andra typer. Classic pjäxor passar bra till klassisk längdskidåkning då de är både lätta och flexibla. Skate pjäxor är både lätta och ger ett bra stöd. De är även gjorda för att vara extra stela och stabila. Combi pjäxor är en kombination mellan classic och skate pjäxor och kan därför användas till flera typer av längdskidåkning.

Vilken pjäxa du ska välja beror såklart på hur du åker längdskidor. Om du fokuserar på tävlingar kan vi rekommendera en av de lite lättare och smidigare typerna. Om du hellre vill kunna hålla värmen under en riktigt lång skidtur kan en lite rejälare pjäxa med bättre isolering vara bäst för dig. Om du ofta åker skidor på spår med mycket snö kan det vara smart att välja pjäxor med långa skaft och extra snöskydd. Se alltid till att skaffa rätt bindningar till dina pjäxor. Kom ihåg att vissa skidor kommer med bindningar. Om dina skidor har bindningar ska du välja pjäxor som passar dessa.

Källor: skirack.com och rei.com

Storlekar på pjäxor till längdskidor

Storleken på dina pjäxor är som tidigare sagt otroligt viktig för ditt skidåkande. Med fel storlek kommer dina pjäxor inte bara att kännas riktigt obekväma. Det kommer även att försvåra ditt skidåkande. I värsta fall skulle det till och med kunna leda till skador. Välj därför alltid pjäxor till längdskidor som sitter bra på foten.

I vissa fall kan det vara bra att välja en lite mindre storlek då det är bra med en åtsittande pjäxa för stabilitetens skull. Pjäxorna ska dock inte sitta åt så mycket att det blir obehagligt. De ska sitta åt, men ska inte vara obekväma att ha på sig. Kom ihåg att du ska ha plats för dina sockor, så prova alltid längdpjäxor med dina skidsockor på.

Välj inte för stora pjäxor. För stora längdskidpjäxor är obekväma att ha på sig, försvårar dina manövrar och kan till och med ge dig blåsor på fötterna. Om du inte har tänkt tävla kan du välja en modell som sitter lite lösare för att få en bekvämare känsla. Om du vill kunna tävla är det dock bäst att välja en pjäxa som sitter åt ordentligt omkring foten.

Det är viktigt att hälen inte kan röra på sig under skidåkningen. Om hälen kan glida runt lite inuti pjäxan kommer du helt säkert att få blåsor. I stort sett alla pjäxor till längdskidåkning är märkta med EU-storlekar. Om du inte känner till dessa storlekar kan det vara smart för dig att kolla upp vilken EU-storlek som motsvarar din storlek i ditt eget storlekssystem.

Källor: norwiski.com och skis.com

Hur du tar hand om pjäxor till längdskidor

Ett par ordentliga pjäxor till längdskidåkning är en av de viktigaste, och oftast dyraste, investeringarna för en skidåkare. Därför vill du såklart se till att ta hand om dina pjäxor på allra bästa sätt för att se till att de håller länge. Pjäxor kan se riktigt tåliga och slitstarka ut, men de behöver ändå lite extra kärlek då och då för att du ska kunna använda dem i flera år.

det första du bör hålla koll på är dina sulor. Ju mer du använder dem, desto mer slitna kommer dina sulor att bli. Det fungerar precis som med vanliga skor. Vissa pjäxor har något som kallas för ”walking mode”, vilket är ett typ av gå-läge. Detta läge låter dig ta av dig dina skidor och gå på pjäxornas sulor. Det kan vara användbart när du tar en paus eller ska ta dig upp i en gondol eller liknande.

Gå aldrig med dina pjäxor direkt på underlag som till exempel asfalt eller grus då detta sliter på sulorna enormt mycket. Slitna sulor kan i värsta fall leda till kritiska fel. Har du otur kan dina slitna sulor leda till att skidorna inte släpper vid kollision eller fall, och kan på så vis öka risken för olyckor. Därför ska du vara försiktig med dina sulor. Om du vill kan du köpa skydd till dina sulor så att du kan gå på dem utan att slita på dem lika mycket.

Samma sak gäller för dina skidhandskar, ett bra val av skidhandskar kan göra skillnaden mellan en bekväm och rolig skidåkning och en kall och obekväm upplevelse.

Håll alltid pjäxorna torra och rena. När pjäxorna används bildas ofta fukt inuti dem. Detta kommer oftast av snö, regn eller svett. Se alltid till att dina pjäxor torkar ordentligt mellan användningar. Om de inte torkar ordentligt kan mögel, bakterier och annat otrevligt gro inuti dem. Detta leder i sin tur till att dina pjäxor inte kommer att hålla lika länge. Det kan även leda till dålig lukt. Att stoppa ner sina fötter i ett par kalla och fuktiga längdskidor pjäxor på morgonen är ingen hit. Så kom ihåg att alltid låta dem torka ordentligt. 

När du är färdig med pjäxorna för dagen ska du borsta av all snö och plocka av eller ta ur löstagbara delar om du har några. Om det finns vatten i botten av pjäxan ska detta hällas ut. Torka av utsidan av pjäxan med en trasa. Stäng spännen och remmar, men dra inte åt dem. De ska bara hålla pjäxans form. Låt skalet på pjäxorna torka.

Källor: sloperunner.com


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Att hitta de perfekta produkterna till de lägsta och bästa priserna är inte alltid lätt, men Google Shopping hjälper dig på traven. Det här är en tjänst som låter dig jämföra priser mellan en hel uppsjö av olika försäljare så att du ska kunna få en deal som passar dig.

Du kan se Alpina Outlander Eve Pjäxor kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Salomon Men’s RS8 Prolink Pjäxor kundomdömena genom att klicka här

SkiRack

I webbutiken SkiRack är det sportutrustning som gäller. Trots sitt namn är det inte enbart skidor som erbjuds i butiken, utan du finner även ett brett sortiment av cyklingsutrustning, löpningsutrustning och snowboardutrustning till både män, kvinnor och barn.

Artikeln uppdaterades senast: 8 oktober 2019
Läs hela artikeln här

REI

REI står för Recreational Equipment, och det är just detta som webbutiken lägger fokus på. Här kan du beställa utrustning, verktyg och tillbehör till de flesta utomhusaktiviteterna och sporterna som du kan tänka dig. Det finns produkter till både kvinnor, män och barn, så du kan få passande utrustning till hela familjen.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Norwiski

Norwiski startades av en grupp längdskidåkare vars mål det är att hjälpa dig att ta reda på mer om sporten. Du kan börja med deras guider kring XC-skidåkning, kika på recensioner eller ta reda på mer om grundläggande redskap för längdskidåkning.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Skis

För ypperlig skidutrustning och tillbehör har Skis mycket att bjuda på. Här har vi en webbutik som är fullsmockad med produkter som gör dina kommande skidäventyr perfekta. Du kan hitta högkvalitativ utrustning som blir passande för dig oavsett om det är dam- eller herrutrustning som är av intresse.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

SlopeRunner

SlopeRunner är en sajt med fokus på allt som har att göra med skidåkning. Du kan läsa olika guider, ta reda på det senaste inom världen av skidåkning eller varför inte läsa produktrecensioner för att ta reda på vilken utrustning som blir bäst för dig.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Vilka pjäxor till längdskidor är bäst?
Lätta och smidiga pjäxor är bäst till tävlingar medan bekväma, varma och rejäla pjäxor är bäst till vanlig längdskidåkning.
Vad är pjäxor till längdskidor?
Pjäxor till längdskidor är en typ av hård känga eller sko som fästs på dina skidor. Det är pjäxan som kopplar och håller fast skidorna under dina fötter. De skyddar även fötterna mot kyla och håller vristerna stabila.
Vad ska du ha för storlek på pjäxor till längdskidor?
Välj en storlek som sitter åt bra på dina fötter. Pjäxor ska inte sitta för löst då detta kan ge dig blåsor och försämra kontrollen. För små pjäxor är obekväma att ha på sig och kan påverka blodflödet i fötterna. Välj pjäxor som sitter ganska tajt, men inte så tajt att de är obekväma att ha på sig. Kom ihåg att prova pjäxor med dina sockor på.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Salomon Men’s RS8 Prolink Pjäxor

Introduktion

RS8 Prolink är en ytterligare modell från Salomon i detta test. Vi ville såklart inkludera flera pjäxor från Salomon då vi personligen älskar deras pjäxor. Denna herrmodell är otroligt rejäl och robust. Den har ett extra långt skaft som skyddar bra och ökar stabiliteten i foten. Skaftet är ett så kallat Energyzer-skaft som ökar stabiliteten och minskar tröttheten i dina muskler så att du kan orka med ännu mer längdskidåkning under dagen. Den är även försedd med extra skydd i sidorna.

Om Salomon Men’s RS8 Prolink Pjäxor

Dessa pjäxor till längdskidåkning sitter riktigt bra på fötterna oavsett hur länge du är ute och åker skidor. De är utrustade med både SensiFit™ och Quicklace™-teknologi, vilket ger dem en riktigt bra passform och stabilitet. Denna pjäxa kan därtill justeras på flera olika sätt, vilket gör att du snabbt och enkelt kan få den att sitta som en smäck på din fot.

Är du man och letar efter robusta och lättanvända pjäxor till ett bra pris? Då kan Men’s RS8 Prolink från Salomon vara det bästa alternativet för dig. För dig som vill maximera din träning kan vi rekommendera att du även skaffar dig en crosstrainer. Genom att både åka längdskidor och att träna på en crosstrainer kan du få en mer varierad träning och komma i mycket bättre form. 

Fördelar

 • Energizer-skaft som minskar muskeltrötthet
 • SensiFit och Quicklace som ger mer stabilitet och bättre passform
 • Bekväma att ha på sig länge

Nackdelar

 • Inte så bra för tävlingar

Specifikationer

Från märket Salomon
Färg: Svart, blå
Vikt per pjäxa: 1180 g
Fyra olika storlekar att välja mellan
Riktar sig till män
SensiFit™ med Quicklace™ teknologi


Salomon Men’s RC8 Nocturne Prolink Pjäxor


Introduktion

Salomon är ett otroligt stort och känt märke inom sport- och fritidsvärlden. Det är ett märke som de allra flesta nog har stött på någon gång i livet. Salomons historia började redan år 1947 och fokuserade då mest på skidkanter. Med åren blev Salomon mer och mer brett, och nu tillverkar de utrustning för i stort sett alla typer av utomhussporter och friluftsaktiviteter.

Om Salomon Men’s RC8 Nocturne Prolink Pjäxor

Salomon vill att alla utövare ska ha kul och bli ett med naturen när de är ute. Detta kan du verkligen se i deras produkter. Vi ville såklart ta med produkter från Salomon i detta pjäxor längdskidåkning test. Men’s RC8 Nocturne Prolink är den första pjäxan från Salomon som vi har valt ut.

Vi ville inkludera bra pjäxor till längdskidor herr i detta test. Men’s RC8 Nocturne Prolink är en ekonomivänlig herrpjäxa av god kvalitet. Trots att detta är en ganska billig modell är den av riktigt god kvalitet. Den är även utrustad med en hel del teknologi och smarta funktioner. Dessa pjäxor till längdskidåkning är bland annat utrustade med Nocturne-reflexer som hjälper dig att synas bättre i mörker eller extrema väderförhållanden. Reflexerna sitter på flera delar av pjäxorna, vilket gör att de syns bra från alla tänkbara vinklar.

Den här pjäxan är väl fodrad och har en riktigt bra passform för de flesta fötter oavsett om du har smala eller breda fötter. Den sitter riktigt bra runt hälen, vilket vi tycker är ett stort plus.

Denna pjäxa är perfekt för dig som behöver nya pjäxor, men som inte har råd med någon av de lite dyrare modellerna på marknaden. Den är även perfekt för dig som har letat efter nya pjäxor på längdskidor pjäxor rea, men inte har kunnat hitta något passande. Denna modell är en budgetversion, men den är fortfarande av hög kvalitet. 

Fördelar

 • Lågt pris
 • Sitter bra runt hälen
 • Naturlig flex som underlättar frånskjut
Nackdelar

 • Skyddar mindre bra mot snö och regn

Specifikationer

Från märket Salomon
Färg: Svart och blå
Yttersula: PROLINK för tävling i klassisk stil
Vikt: 840 gram
SensiFit™ system
Utrustad med hälrem


Alpina Pro Classic S Pjäxor

Introduktion

Alpina har tillverkat skid- och sportutrustning sedan 1980. Det är ett familjeägt företag som är baserat i Sulzemoos i Tyskland. Alpina sätter trender inom sport- och fritidsvärlden med sina unika och högkvalitativa produkter. De fokuserar mycket på att tillverka produkter som gör att användaren slipper att tänka på annat än sin sport eller aktivitet.

Om Alpina Pro Classic S Pjäxor

Vi på Konsumentmagasinet tycker att produkter från Alpina passar perfekt in i detta pjäxor längdskidor test. Därför har vi tagit med Pro Classic S. Denna modell är vår personliga favorit. Pro Classic S är en pjäxa med hög komfort, vilket vi tycker är en otrolig egenskap hos pjäxor. Materialen känns kraftiga och tåliga. Kanten är tillverkad av carbon, vilket gör denna pjäxa extra tålig och hållbar.

Med den inbyggda 4DRY-tekniken i ovandelen hålls dessa pjäxor extra torra under skidturen. Med denna teknik är du alltså mycket mer skyddad från både snö och regn. Om du letar efter ett par pjäxor till längdskidåkning som håller dig torr hela dagen och som sitter bekvämt kan vi varmt rekommendera Pro Classic S från Alpina. Vi kan även rekommendera att skaffa en bra garmin pulsklocka ihop med dessa pjäxor. Med en smart garmin pulsklocka kan du lättare hålla koll på din egen puls och se hur hårt du tränar under skidåkandet.

Fördelar

 • Stabil och bekväm
 • Andas bra
 • Anatomisk fotbädd
 • Kant i carbon
Nackdelar

 • En aning dyr

Specifikationer

Från märket Alpina
Färg: Röd
Sula: Alpina Original-sula
Anatomisk fotbädd
4DRY-teknik i ovandelen
Transporterar bort fukt

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta