Bilbarnstol – Bäst i test: Guide till de bästa bilbarnstolarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Senaste uppdateringen: 14/02/2024 – Den 14:de februari lade vi till den testvinnande bilbarnstolen Maxi-Cosi RodiFix AirProtect i vår artikel. Vi lade också till modellerna BeSafe iZi Flex Fix i-Size och Britax Kidfix i-Size.

Den 21/06/2023 lade vi till två bilbarnstolar i vår artikel: Axkid Minikid 2 Premium och Axkid ONE 2. Båda bilbarnstolarna erbjuder bekvämlighet för längre användning samt många ytterligare funktioner och fördelar som vi beskriver vidare i denna artikel.

Den här artikeln handlar om tester av bilbarnstolar. De olika modellerna i artikeln har genomgått flera tester där experter, efter noggranna överväganden, har bedömt vilka modeller som är bäst.

Vi har granskat dessa undersökningar för att kunna hjälpa dig att hitta en bilbarnstol som passar bra till just dina behov. Testerna vi har använt oss av kommer från en uppsjö av olika källor, bland annat konsumentorganisationen Råd & Rön, samt två bilintresseorganisationer från Danmark respektive Tyskland: Forenede Danske Motorejere (FDM) och Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC).

För att skapa en så bra överblick som möjligt har vi valt att dela upp bilbarnstolarna efter åldersgrupper.

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Marknadens bästa bilbarnstol: bilbarnstolar för de allra minsta (ca 0-1 år/13 kg)

Bakåtvända bilbarnstolar för spädbarn kallas för babyskydd och kan användas ända från födseln. Ett bakåtvänt babyskydd ger ett särskilt skydd för barnets hals och nacke vid en olycka.

Se till att spänna åt bältet så att barnet sitter fast ordentligt. När barnets huvud börjar sticka upp över kanten är det dags att byta till nästa stolklass.

Babyskydd är utformade för små barn på 0-1 år och är gjorda för en vikt på 0-13 kg.


Bugaboo Turtle Air från Nuna – Lätt bilbarnstol 

Bugaboo Turtle Air by Nuna bilbarnstol är lätt och lätt att transportera. Den är perfekt för föräldrar som är beredda att göra en betydande investering för användning under en period av 12 till 15 månader.

 • Ultralätt
 • Klädsel av merinoull för temperaturreglering
 • Bältesbanor för grundlös installation 

 

Recension: En detaljerad recension av Bugaboo Turtle Air från Nuna 

Enkel installation
Bugaboo Turtle Air bilbarnstol har två alternativ för montering i bilen, en är installation på isofixbasen och den andra är grundlös installation med hjälp av bältesbanor. Om du väljer att säkra bilbarnstolen med bilens säkerhetsbälte behövs ingen isofixbas. Det är också viktigt att notera att den här bilbarnstolen uppfyller i-Size-standarden (ECE R129), vilket innebär att den ger ett högre skydd vid sidokollisioner och håller barnen bakåtvända längre.

Ultralätt
Med en vikt på bara tre kilo är Bugaboo Turtle Air från Nuna en ultralätt bilbarnstol, jämfört med de andra på marknaden. Detta är viktigt om du har en aktiv livsstil där du ofta måste lyfta och bära bilbarnstolen med barnet i den. Bilbarnstolen har ett ergonomiskt bärhandtag med ett grepp med läderutseende. När du måste bära den upp och ner för trapporna varje dag är bilbarnstolens vikt mycket viktig. Den här Bugaboo bilbarnstolen är TUV-godkänd. Alla produkter, tjänster eller procedurer som har fått TÜV-certifiering har genomgått säkerhetstester och uppfyller alla tillämpliga nationella, regionala och internationella bestämmelser.

Komfort för de minsta
Bugaboo Turtle Air från Nuna är designad för att kännas bekväm mot barns känsliga hud. Bilbarnstolens textilfoder är mjukt och har även dämpande skum invändigt. Materialen är Oeko-Tex-godkända, och klädseln av naturlig merinoull ger bästa komfort för att hålla ditt barn bekvämt i alla väder.

Nuna’s Snooze Shade har skydd med UV 50+ för att ge fullständigt solskydd och mycket luftnät för ventilation. För att ditt spädbarn ska kunna sova lugnt och stilla fästs Snooze Shade diskret med magneter. Bugaboo Turtle Air by Nuna-himlen har ett stort nätfönster med tysta magnetförslutningar för extra ventilation på sommaren och för att göra det enkelt att titta till ditt barn när du är ute och reser.

Vad säger användare och experter om Bugaboo Turtle Air by Nuna?

På Made for Mums får Bugaboo Turtle Air 4,3/5 stjärnor. De berömmer bilbarnstolens höga kvalitet och robusta konstruktion och påpekar att den har viktiga säkerhetsfunktioner och ett snyggt utseende.

Bilbarnstolens pris och eventuella svårigheter att ta bort och tvätta överdraget är användarnas främsta klagomål, men i övrigt är de i allmänhet nöjda med sina köp och ger produkten utmärkt betyg för säkerhet, komfort och stil. Google Shoppings samlade användarrecensioner gav ett betyg på 4,6/5 till Bugaboo Turtle Air från Nuna. Användarna berömmer i allmänhet bilbarnstolens högkvalitativa material och lätthet.

Fördelar

 • Extra långt solskydd med UV 50+-skydd.
 • TUV-godkänd
 • Enkel installation på isofixbasen
 • All klädsel kan tvättas i maskin
Cons

 • Kan vara svårt att justera remmar och sele
 • Tar upp relativt mycket plats

Konsumentmagasinets bedömning

Bugaboo Turtle Air från Nuna är en bilbarnstol som erbjuder många användbara funktioner, bland annat ett extra långt skärmtak med UV 50+-skydd, som garanterar att ditt barn är säkert även under de varmaste sommardagarna. Merinoull är erkänt för sina värmereglerande egenskaper som ger extra komfort för ditt barn. Tack vare den låga vikten på endast 3 kg är det lätt att bära runt på den och även använda den på en barnvagn för enklare transport. Även om Bugaboo Turtle Air också har den nackdelen att den är svår att justera remmarna och selen på tror vi att det främst är en fråga om tid och övning.


Maxi-Cosi RodiFix AirProtect – populär bilbarnstol bland både användare och experter

Bästa bilbarnstol i test

“Bäst i test” på Pricerunner.se
Bra testresultat på 1,9 hos ADAC
4,7/5 stjärnor på Google Shopping
4,6/5 stjärnor på Amazon

Bilbarnstolen Maxi-Cosi RodiFix AirProtect erbjuder, tack vare dess Isofix-system, en enkel montering, vilket gör den lämplig för dig som vill att ditt barn ska sitta i en bältesstol. Om ditt barn har använt bältesstolar tidigare kommer det här systemet att vara överraskande enkelt. Med Maxi-Cosi RodiFix AirProtect kan du känna dig trygg med att ditt barn sitter säkert och bekvämt.

 • Innovativ AirProtect®-teknik
 • Enkel montering med ISOFIX
 • Särskilt bältessystem

 

Recension: En detaljerad recension av Maxi-Cosi RodiFix AirProtect

AirProtect®-teknik
Vi anser att bilbarnstolen Maxi-Cosi RodiFix är anmärkningsvärd för sin innovativa AirProtect®-teknik. Denna banbrytande teknik tillhandahåller ett avancerat sidokrockskydd som inte bara ger maximal säkerhet i nackstödet, utan också för ditt barns nedre rygg och höfter. Bilbarnstolen är certifierad enligt ECE R44-standarderna, vilket ger dig som förälder ett extra lager av trygghet. ECE R44-standarderna är ett regelverk som har tagits fram för att garantera säkerheten och effektiviteten för bilbarnstolar i Europa.

Intuitivt bältessystem
Säkerhet är emellertid inte bilbarnstolens enda fördel; Maxi-Cosi Roadfix erbjuder även praktiska egenskaper och en oöverträffad användarvänlighet. Ditt barn kan till exempel själv spänna fast sig med det praktiska bältessystemet, tack vare de tydliga indikatorerna i nackstödet. Stolens justerbara design, markerad med automatiska bälteshållare på båda sidorna, rymmer olika inställningar för bilbarnstolar. Det är dessutom enkelt att justera ryggstödets höjd med hjälp av en praktiskt placerad knapp längst upp på nackstödet.

Vi tror att bilbarnstolens mångsidighet gör den till ett utmärkt val för familjer med flera barn i olika längder. Stolens två lutningslägen säkerställer att ditt barn sitter bekvämt, även under tupplurar, medan det avtagbara överdraget, som kan tvättas i tvättmaskin, underlättar en hygienisk produkt.

Observera: Trots att bältesledarna på bilbarnstolen Maxi-Cosi Rodifix Airprotect är tydligt markerade och gör det enkelt att placera den på valfritt säte i bilen, är det viktigt att tänka på att barn som är kortare än 140 centimeter aldrig bör sitta framför en aktiverad krockkudde.

Vad säger användare och experter om Maxi-Cosi RodiFix AirProtect?

Pricerunner har utsett bilbarnstolen Maxi-Cosi RodiFix AirProtect som ”Bäst i test”, vilket de motiverar med dess långa livslängd och förstklassiga komfort. ADAC framhåller bilbarnstolens optimala passform för barn äldre än fyra år och betonar den extra säkerheten när den fästs i ISOFIX-förankringar.

När det gäller användarrecensioner understryker återkopplingen från Google Shopping säkerhetsfunktionerna och stolens enkla montering. Många noterar även den eleganta utformningen. Amazon-recensionerna har en liknande inställning och berömmer bilbarnstolen för dess balans mellan säkerhet och komfort.

Fördelar

 • Klädseln är avtagbar och kan tvättas i maskin
 • Ryggstödet är enkelt att justera i höjdled
 • Skyddssystem för sidokollisioner
 • Två lutande lägen
 • Godkänd enligt ECE R44
Nackdelar

 • Ingen bältesledning för midjebältet

Konsumentmagasinets bedömning

Vi tror att du kommer att uppskatta de innovativa funktionerna i bilbarnstolen Maxi-Cosi Rodifix Airprotect eftersom de prioriterar säkerhet och bekvämlighet. Den banbrytande AirProtect-tekniken, det intuitiva bältessystemet och den enkla monteringen gör produkten till ett utmärkt val när det gäller bilbarnstolar.

Det är dock viktigt att notera att det inte finns någon bältesledning för midjebältet. Å ena sidan främjar den här designen självständighet för äldre barn, å andra sidan förstärker den din skyldighet som förälder att kontrollera att bältet är korrekt placerat och skyddar utsatta områden. Trots att dina barn börjar bli självständiga är det viktigt att du kontrollerar alla säkerhetsåtgärder innan ni ger er ut på en resa.

Specifikationer

Typ: Bältesstol
Grupp: 2/3
Barnets ålder (min. och max.): 4-12 år
Barnets vikt (min. och max.): 15-36 kg
Sittriktning: Framåtvänd
Monteringssätt: ISOFIX
Mått: 48 x 76 x 51 cm
 Vikt: 6,6 kg

 


Cybex Anoris T i-Size – bilbarnstol med 3 lutningslägen

Cybex Anoris T i-Size är en bilbarnstol som ger en hög skyddsnivå i framåtvänt läge och håller i många år. Bilbarnstolens krockskärm med innovativ helkroppsairbagteknik bidrar till att skydda barnet från skador vid en kollision.

 • Helkroppsairbagteknik
 • Långvarig användning
 • LSP-system

 

Recension: En detaljerad recension av Cybex Anoris T i-Size

Luftkuddeteknik
Familjer som letar efter en innovativ och banbrytande bilbarnstol kan överväga Cybex Anoris T i-Size. Denna bilbarnstol är säkrare än genomsnittliga framåtvända bilbarnstolar på marknaden eftersom den är konstruerad enligt de senaste i-Size-säkerhetskraven och har helkroppsairbagteknik integrerad i krockskärmen.

Till skillnad från traditionella framåtvända bilbarnstolar som skyddar barnen med hjälp av seleband skyddar Anoris airbagteknik mot att barnets huvud och nacke trycks framåt. Krockkudden aktiveras inom några millisekunder efter en kollision. Kollisionssensorer och en algoritm avgör om krockkudden behöver utlösas eller inte, så att du slipper oroa dig för att krockkudden ska aktiveras av misstag när du kör på ojämnt vägunderlag. 

Långvarig användning
Denna bilbarnstol kan användas i upp till fem år, och med tanke på att billigare bilbarnstolar vanligtvis bara kan användas under en kortare tid är detta en värd investering. Bilbarnstolen garanterar att ditt barn kommer att känna sig bekväm även under längre bilresor med familjen. Installationen är riktigt enkel och kan genomföras i några få enkla steg, precis som med de flesta andra isofix-bilbarnstolar. Dessutom är Cybex Anoris T i-Size utrustad med indikatorer som visar om bilbarnstolen är korrekt monterad.

Linjärt skydd vid sidokollision
Cybex Anoris T i-Size erbjuder dessutom skydd från flera sidor. I händelse av en sidokollision ger det linjära sidokrockskyddet (L.S.P.-systemet) ytterligare skydd. Genom att använda axel- och huvudskydden absorberar LSP-systemet kraften från en sidokollision i en serie av reaktioner.

Vad säger användare och experter om Cybex Anoris T i-Size?

På T3 har Cybex Anoris T i-Size fått det högsta möjliga betyget fem stjärnor. Anoris T i-Size är en mycket imponerande bilbarnstol, enligt T3:s testspecialister. Förutom riktigt bra grundläggande funktioner såsom komfort och användbarhet har Cybex dessutom förnyat sin design med en helkroppsairbag.

Det faktum att Cybex Anoris T i-Size inte kan roteras är ingen större nackdel eftersom de flesta småbarn gärna klättrar oavsett, och större barn kommer definitivt att kunna ta sig upp ur bilbarnstolen på egen hand. Cybex Anoris T i-Size fick dessutom 5/5 på Google Shopping-tjänsten. I en av användarrecensionerna som samlats in av Google valde en användare denna bilbarnstol eftersom den var testvinnare i olika tester, och säker framåtriktad körning var en av de viktigaste egenskaperna vid köp.

Fördelar

 • Cybex innovativa teknik
 • 3 lutningslägen
 • Obegränsat benutrymme
 • Finns i sju färger
Nackdelar

 • Ingen rotation kan göra det svårt att komma i och ur barnstolen
 • Kan endast spännas fast på en sida

Konsumentmagasinets bedömning

Cybex Anoris T i-Size bilbarnstol innehåller ett innovativt inbyggt krockkuddesystem som garanterar en hög säkerhetsnivå i sektionen för framåtriktade bilbarnstolar. Föräldrarna kan slappna av tills deras barn uppnår de maximala ålders- och längdkraven tack vare den förlängda användningstiden på cirka fem år.

Även om den har några nackdelar, som att in- och utpassage kan vara utmanande på grund av avsaknaden av rotation, vägs dessa mindre nackdelar upp av produktens många fördelar. Överlag rekommenderas denna bilbarnstol till föräldrar som söker en säkrare bilbarnstol till sitt barn som kommer att hålla i många år.


BeSafe iZi Flex Fix i-Size – bilbarnstol i premiumklassen

Bästa premiumval

 “Bästa premiumval” enligt Pricerunner.se
Bra testresultat på 1,9 hos ADAC
4,8/5 stjärnor på Google Shopping

 

Bilbarnstolen BeSafe iZi Flex Fix i-Size justeras smidigt i höjdled, vilket innebär att den kan anpassas efter ditt barns tillväxt. Det gör den dessutom lämplig för barn som är mellan 100 och 150 centimeter långa. Om du som förälder letar efter en bilbarnstol som erbjuder lång användningstid och anpassningsbar komfort i takt med att ditt barn växer, är den här bilbarnstolen ett perfekt val för dig. Den är särskilt bra om du har flera barn och därför behöver göra enkla justeringar mer frekvent.

 • Extra skydd mot sidokollisioner (SIP+)
 • Smal design som passar perfekt för stora familjer
 • Enkel höjdjustering som växer med barnet

 

Recension: En detaljerad recension av BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Extra skydd mot sidokollisioner
Bilbarnstolen BeSafe iZi Flex FIX i-Size utmärker sig med sitt sidokollisionsskydd och sina innovativa funktioner. Förutom den dynamiska flexprestandan och SIP-stötfångarna (Side Impact Protection) introducerar bälteskudden SIP+ ett utökat sidokrockskydd. SIP+ är inspirerat av BeSafes gravidbälten och förbättrar säkerhetsstandarderna eftersom det uppfyller de stränga UN R129-standarderna och fungerar som en bils “crumple zone”. Detta innebär att bälteskudden minskar rörelser i sidled och absorberar extra kraft. Samtidigt ger nackstödet PAD+ extra skydd för haka och bröstkorg och säkerställer optimal placering av höftbältet för ökad komfort. Med det integrerade fidlock-magnetsystemet är bilbarnstolen enkel att justera, vilket främjar trygghet och komfort.

Kompakt design som passar stora familjer
Vi tror att du kommer att uppskatta den här bilbarnstolens praktiska aspekter som underlättar ditt föräldraskap. BeSafe iZi Flex FIX i-Size har bland annat en kompakt design som prioriterar ditt barns utrymme. Detta, i kombination med stolens anpassningsförmåga, gör den särskilt lämplig för familjer med flera barn. De låsbara ISOFIX-armarna säkerställer enkel installation och minimerar risken för felaktig användning, medan det V-formade nackstödet är ett genomtänkt tillägg som ger viktigt stöd under tupplurar samtidigt som ditt barn kan njuta av en fri sikt över omgivningen. Det integrerade handtaget förbättrar dessutom bärbarheten, vilket återspeglar varumärkets engagemang för bekvämlighet.

Tips: Om du vill montera tre bilbarnstolar av modellen BeSafe iZi Flex FIX i baksätet av din bil behöver du bara ta bort de inåtvända SIP-stötfångarna. På så sätt blir bredden på stolen bara 44 centimeter, jämfört med 48 centimeter för Maxi-Cosi RodiFix.

Vad säger användare och experter om BeSafe iZi Flex FIX i-Size?

Experterna på Pricerunner.se är mycket entusiastiska över bilbarnstolen BeSafe iZi Flex FIX och vi kan därför inte låta bli att uppmärksamma deras omdömen. Experterna menar att bilbarnstolen är “flexibel, säker och exklusiv med extra allt”. De är medvetna om stolens högre pris och ger den därför utmärkelsen ”Bästa premiumval”.

Vidare har bilbarnstolen BeSafe iZi Flex FIX, precis som modellerna Maxi-Cosi RodiFix AirProtect och Cybex Solution X-Fix, fått bra betyg av ADAC: 1,9. De tyska experterna framhåller stolens optimala ergonomi.

Fördelar

 • Överensstämmer med UN R129-förordningen
 • PAD+ för extra skydd av haka och bröstkorg
 • Låsbara ISOFIX-armar
 • V-format nackstöd med optimalt stöd för barnets huvud
 • Integrerat bärhandtag
Nackdelar

 • I en högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Vi anser att bilbarnstolen BeSafe iZi Flex FIX i-Size har en praktisk design som prioriterar ditt barns komfort och säkerhet. Stolens smala profil maximerar utrymmet i din bil utan att kompromissa med ditt barns säkerhet, vilket gör den idealisk för familjer med flera barn. De låsbara ISOFIX-armarna säkerställer enkel montering, vilket ger dig sinnesro på varje resa. Det V-formade nackstödet ger viktigt stöd för ditt barns huvud under tupplurar, samtidigt som det ger dem en tydlig bild av omgivningen för en mer njutbar resa. Med det integrerade handtaget är bilbarnstolen enkel att bära med sig, vilket återspeglar tillverkarens engagemang för att underlätta föräldraskapet.
Bilbarnstolen BeSafe iZi Flex FIX i-Size har visserligen ett högre pris, men vi anser att det motiveras av dess överlägsna kvalitet, innovativa funktioner och långsiktiga hållbarhet. Stolens mångsidighet, säkerhetsstandarder och praktiska design säkerställer att du får mycket för pengarna.

Specifikationer

Typ: Bältesstol
Grupp: 2/3
Barnets ålder (min. och max.): 4-12 år
Sittriktning: Framåtvänd
Monteringssätt: Trepunktsbälte eller ISOFIX i kombination med trepunktsbälte
Mått: 52 x 64 x 42 cm
Vikt: 7 kg


Britax Kidfix i-Size – bilbarnstol för äldre barn

Utmärkt bilbarnstol för barn i åldrarna 3-12 år

4,5/5 stjärnor på Pricerunner.se
4,8/5 stjärnor på Google Shopping

 

Bilbarnstolen Britax Kidfix i-Size utmärker sig med sitt unika SecureGuard-system. Detta innovativa tillägg säkerställer att höftbältet är optimalt placerat över ditt barns bäckenben, vilket förbättrar säkerheten vid potentiella frontalkollisioner samtidigt som barnet kan röra sig fritt och bekvämt. Om du som förälder letar efter en bilbarnstol för äldre barn som lägger lika stor vikt vid säkerhet som komfort, är den här stolen något för dig.

 • Hög bältesledning med trippelskydd
 • Unikt SecureGuard-system
 • Stötdämpande skumkudde

 

Recension: En detaljerad recension av Britax Kidfix i-Size

Trippelskydd
Är du osäker på hur bilbarnstolen Britax Kidfix i-Size, med högt ryggstöd och en tredelad skyddsstrategi, fungerar? Låt oss förklara! Till att börja med omsluter stolens sittskal ditt barn från huvud till höft, vilket ger ett omfattande skydd mot sidokollisioner. Den smarta designen inkluderar dessutom övre och nedre bältesledare, vilket säkerställer att säkerhetsbältet alltid är korrekt placerat. Vidare prioriterar det dämpade nackstödet inte bara säkerheten för ditt barns huvud och nacke, utan garanterar också dess komfort.

Vi anser att det avancerade skyddet för sidokollisioner, som kallas SICT, ytterligare höjer bilbarnstolens säkerhetsaspekter. Genom att minimera avståndet mellan bilen och sätet fungerar denna teknik som en sköld som absorberar energi och skyddar ditt barn i händelse av en sidokollision. För att maximera detta skydd justerar du helt enkelt SICT på den sida av bilbarnstolen som är närmast dörren. Med en vikt på bara 6,7 kilogram är bilbarnstolen Kidfix i-Size cirka 1,3 kilogram lättare än sin föregångare. Detta gör även att den utmärker sig bland konkurrenter, till exempel BeSafe iZi Flex Fix som väger sju kilogram.

Anpassad för barnens skydd och komfort
För att bekämpa frontalkrockar har Britax Römer inkluderat en skumdyna som skyddar ditt barns känsliga nackparti, förhindrar att hakan slår i bröstet och minimerar huvudets rörelse framåt. Vi anser att detta tillägg, tillsammans med den extra stoppningen runt säkerhetsbältets kanter, ger ett heltäckande skydd. Det justerbara nackstödet, som utformats med äldre barns komfort i åtanke, ser dessutom till att nackstödet alltid är korrekt placerat. De praktiska markeringarna på nackstödets baksida fungerar som guider när sätet ska flyttas mellan olika fordon eller när flera barn ska sitta i sätet.

De strategiskt placerade luftventilerna skapar en sval miljö för ditt barn, vilket förbättrar den totala reseupplevelsen. Om det blir stökigt under längre resor är det avtagbara överdraget mycket praktiskt eftersom det tål maskintvätt och är enkelt att underhålla.

Vad säger användare och experter om Britax Kidfix i-Size?

Experterna från Pricerunner är nöjda med den här bilbarnstolen från Britax och menar att den är modern och bekväm. De anser att det är ett bra val för äldre barn, i åldrarna sju till tolv år.

I Googles sammanställning av användarrecensioner ser vi liknande omdömen. Användarna är bland annat nöjda med stolens höga komfort.

Fördelar

 • Avancerat sidokollisionsskydd (SICT)
 • Nackstödet är särskilt utformat för äldre barn
 • Strategiskt placerade ventilationshål
 • Avtagbart överdrag som kan maskintvättas
Nackdelar

 • Utan lutningsalternativ

Konsumentmagasinets bedömning

Bilbarnstolen Britax Kidfix i-Size har en rad utmärkande egenskaper och fördelar som gör att den kanske passar till just ditt barn. Stolen har bland annat ett högt ryggstöd, ett skyddande sittskal och exakt placerade bältesledningar som ger en säker och bekväm åktur. Det specialdesignade nackstödet ger dessutom anpassat stöd för äldre barn, vilket bidrar till en avkopplande bilfärd.

Det är emellertid värt att notera att bilbarnstolen inte erbjuder några lutningsalternativ, vilket kan vara problematiskt i särskilda scenarier. Lutningsmöjligheter hos en bilbarnstol är dock ovanliga på grund av stolens konstruktion som betonar upprätt sittställning för äldre barn. Vi anser därför att även om avsaknaden av en lutningsfunktion initialt kan väcka oro, är det en egenskap som delas av många liknande produkter på marknaden. Det försämrar således inte bilbarnstolen Kidfix i-Size övergripande funktionalitet och värde.

Specifikationer

Typ: Bältesstol
Grupp: 2/3
Barnets ålder (min. och max.): 3-12 år
Barnets vikt (min. och max.): 15-36 kg
Sittriktning: Framåtvänd
Monteringssätt: ISOFIX och säkerhetsbälte
Mått: 48 x 83 x 42 cm
Vikt: 6,7 kg


Axkid Minikid 2 Premium (2022/23) – bilbarnstol med förlängt bakåtvänt läge 

✅ Bra val enligt Folksam.se
✅ 4,5/5 stjärnor på Google Shopping

Axkid Minikid 2 Premium är designad med ett förlängt bakåtvänt åkande i åtanke. Denna funktion möjliggör bekväma resor för barn upp till sex-sju år, utan att kompromissa med bilutrymmet tack vare dess kompakta konstruktion. 

 • Förlängt bakåtvänt läge
 • Axkid ASIP sidokrockskydd 
 • Enkel installation med självspännande fästen från Holmbergs® 

 

Recension: En detaljerad recension av Axkid Minikid 2 Premium (2022/23)

Speciellt utvecklat skydd mot sidokollision
Axkid Minikid 2 Premiums viktigaste funktion är Axkid ASIP sidokrockskydd som har utvecklats i samarbete med ADAC – det vill säga det mest prestigefyllda krockskyddsinstitutet i världen. ASIP är utformat för att absorbera och avleda krafterna från en sidokollision innan de når ditt barn, vilket ger skydd i händelse av en olycka. Axkid Minikid 2 Premium har ett automatiskt huvudstöd som kan justeras i takt med att ditt barn växer. Modellens huvudstöd är dessutom två centimeter längre än dess föregångare, det vill säga Minikid 2, vilket innebär att det kan användas under en längre tid. Huvudstödet och den invändiga selen justeras automatiskt efter ditt barns längd och kroppsstorlek, vilket ger en bekväm position under hela resan. Minikid 2 Premium är även godkänd enligt ECE R44/04-standarderna, med andra ord kan du vara säker på att du investerar i en produkt som har genomgått grundliga säkerhetstester.

Högsta komfort för ditt barn
Minikid 2 Premium är utrustad med självspännande fästremmar, vilket gör installationen av bilbarnstolen till en barnlek. Denna detalj skapar trygghet för föräldrarna, eftersom de då kan vara säkra på att stolen alltid sitter på sin plats. Den invändiga premiumselen och säkerhetssystemet från Holmbergs® säkerställer att varje komponent – från spänne till bälte – testas utöver gällande bestämmelser, vilket garanterar högsta kvalitet och prestanda. Axkid Minikid 2 Premium levereras dessutom med en avtagbar babykudde som ger extra stöd för spädbarn. Samtidigt erbjuder de fem lutningslägena framtill en bekväm ställning för ditt barn, och den specialdesignade, stretchiga textilen garanterar en optimal passform. För enkelt underhåll tål klädseln maskintvätt och vid behov kan lutningskilen ge ytterligare tio graders lutning. Den uppdaterade bilbarnstolen har fått tillägget ”Premium” i namnet, bland annat på grund av att materialen har bytts ut mot bekvämare alternativ samt att insatsdynan gjorts tio centimeter tjockare jämfört med föregångaren Axkid Minikid 2.

OBSERVERA: Trots att Axkid Minikid 2 Premium är godkänd för barn som väger 0-25 kilogram rekommenderar vi att du börjar med en avsedd bilbarnstol för ditt nyfödda barn. Dessa är nämligen utformade för att passa bäst för de allra minsta barnen.

Vad säger användare om Axkid Minikid 2 Premium (2022/23)?

Bland flera andra bilbarnstolar har Folksams experter testat Axkid Minikid 2 Premium utifrån parametrar som modell, viktgräns, benutrymme och montering. De lyfte särskilt fram att ”det höga ryggstödet gör att bakåtvänt åkande blir bekvämt även under längre tid” och att den nedre förankringsremmen är enkel att justera. I Googles sammanställning av användarrecensioner är det många som uppskattar den enkla installationen, komforten och hållbarheten hos Axkid Minikid 2 Premium. En av användarna skrev att bilbarnstolen tar “tio sekunder att installera” och berömde även ”funktionen att förlänga stolen bakåt för att ge barnet mer benutrymme”.

Fördelar

 • Avtagbar babykudde ingår
 • Automatiskt stöd för huvudet
 • Hög komfort med klädsel i premiumkvalitet (kan maskintvättas i 30 °C)
 • Fem lutningslägen
 • Godkänd enligt ECE R44/04
Nackdelar

 • Inga ISOFIX-fästen

Konsumentmagasinets bedömning

Med Axkid ASIP sidokrockskydd, automatiska huvudstöd och självspännande förankringsremmar ger Axkid Minikid 2 Premium optimalt skydd vid en eventuell olycka. Den uppdaterade premiumtextilen, tjockare insatsdynan samt de fem lutningslägena erbjuder samtidigt ökad komfort för såväl spädbarn som äldre barn. Även om avsaknaden av ISOFIX-fästen kan betraktas som en nackdel, erbjuder den enkla bältesinstallationen ett lika tillförlitligt alternativ. Det ger dessutom större flexibilitet i bilvalet, eftersom Minikid 2 Premium kan installeras i alla bilar med säkerhetsbälte. Denna funktion är särskilt användbar för familjer som ofta byter mellan olika fordon eller som äger äldre bilar som inte har ISOFIX-fästen.

Specifikationer:
Grupp: 0+/1
Typ av bilbarnstol: Konvertibel bilbarnstol
Användarens vikt (min/max): 0-25 kg
Ålder (min/max): 0-6/7 år
Sätesriktning: Bakåtvänd
Vikt: 11,4 kg
Mått: 46x62x56 cm
Installationssätt: Med säkerhetsbälte


Cybex Aton M i-Size – bilbarnstol med hög säkerhet

✅ Toppbetyg hos det danska bilintresseorganisationen FDM
✅ Toppbetyg hos det bilintresseorganisationen ADAC
✅ Bra betyg hos det stora engelska testmagasinet Which.co.uk
✅ Bra betyg hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest

Cybex Aton M i-Size

.
Cybex Aton M i-Size har testats av ett flertal experter från olika länder. Alla källor verkar dock eniga om att Cybex Aton M i-Size är en riktigt bra bilbarnstol. Modellen har nämligen fått bra betyg eller toppbetyg i samtliga expertundersökningar.

Hög säkerhet

Cybex Aton M i-Size är gjord för att ge ett ordentligt skydd för små barn. Den här modellen är därför utformad i enlighet med nya regler och säkerhetstekniker på marknaden och kan monteras i bilens isofix-fästen.

Cybex Aton M i-Size är perfekt för de allra minsta barnen och även nyfödda ligger bra och tryggt i stolen. Modellen har även ett inbyggt sidokrockskydd som hjälper om man skulle hamna i en trafikolycka.

Bra komfort för barnet

Cybex Aton M i-Size skyddar barnet vid olyckor och ojämnheter i trafiken och säkerställer samtidigt att barnet ligger bra och bekvämt. Bilbarnstolen är väl vadderad och ger barnet en bra komfort och ett optimalt stöd. Det finns även ett löstagbart inlägg för nyfödda så att de allra minsta kan ligga mer plant.

Den här modellen har extra breda bälten som ligger bekvämt mot barnets kropp. För att man ska kunna använda stolen så länge som möjligt medan barnet växer har den ett höj- och sänkbart nackstöd med elva olika lägen. Stolen ska dock bara användas upp till 13 kg.

Beröm från experterna

Den här modellen har fått riktigt fina kommentarer av experterna. De noterade först och främst att Cybex Aton M i-Size är en väldigt bra och säker bilbarnstol. Stolen demonstrerade en hög robusthet vid både frontal- och sidokollisioner och visade att risken för belastning på barnet var mycket låg.

Stolen förblev dessutom stående stabilt på sätet. Experterna skriver även att Cybex Aton M i-Size har en bra bruksanvisning och att risken för felmontering är väldigt låg. De berömmer även modellens höga komfortnivå som gör att barnet åker bekvämt i bilen.

Utvalda fördelar med Cybex Aton M i-Size med isofix-bas:
Kan användas med bilens isofix-montering
Perfekt för nyfödda – löstagbart babyinlägg ingår vid köp
Inbyggt sidokrockskydd
Breda bälten som är bekväma för barnet
Höj- och sänkbart nackstöd med elva lägen

Här kan du sen en video från Cybex där de berättar mer om stolen:


Axkid ONE 2 – bilbarnstol med rymligt benutrymme

✅ “Bästa Premiumval” på Pricerunner.se
✅ 2.2 – bra betyg hos ADAC

Axkid ONE 2 sätter nya standarder för bilbarnstolar med sin i-Size-godkända bakåtvända ISOFIX-bilbarnstol. Modellen passar barn upp till sju år, motsvarande en längd på 61-125 centimeter, och håller dem bakåtvända i cirka tre år längre än andra ISOFIX-modeller på marknaden. Den här bilbarnstolen är ett lämpligt alternativ för föräldrar som vill ha en pålitlig och bekväm produkt som kan anpassas i takt med att barnet växer.

 • ISOFIX-installation 
 • Anpassningsbart benutrymme 
 • System för sovkomfort 

 

Recension: En detaljerad recension av Axkid ONE 2

Stort benutrymme
Axkid ONE 2 bilbarnstol utmärker sig på marknaden genom att erbjuda ett av de rymligaste benutrymmena, samtidigt som det är en av de mest kompakta bakåtvända modellerna som finns. Den glidande sätestekniken gör att du kan justera bilbarnstolens position upp till 30 centimeter med bara en hand genom att skjuta på skenorna, vilket skapar extra utrymme för framsätespassageraren vid behov. Denna funktion ger inte bara flexibilitet, utan även bekvämlighet för användaren. Bilstolen är dessutom utrustad med ett invändigt sele- och säkerhetssystem från Holmbergs®, vilket garanterar högkvalitativa komponenter och gör den till ett tillförlitligt alternativ för ditt barn. Bilbarnstolen har Axkids ASIP sidokrockskydd  som kan vara avgörande i händelse av eventuella sidokollisioner.

System för sovkomfort
En annan viktig egenskap hos Axkid ONE 2 är det innovativa Sleep Well-systemet, som möjliggör en lutning på hela 42 °. Detta underlättar anpassningen av stolen till ditt barns individuella sömnbehov. Bilbarnstolen kan därmed användas som en liggstol för nyfödda bebisar med hjälp av en insatsdyna från Axkid ONE+ 2 som kan köpas till separat. Vinklen kan även vara fördelaktig för att de ska kunna somna enklare på långa bilresor. Bilbarnstolens lätta konstruktion är tillverkad av starka, lättviktsmaterial, bland annat aluminium och härdat stål, vilket gör den robust och skyddande. De extra ventilationshålen håller ditt barn svalt under varma sommardagar, samtidigt som den tvättbara klädseln underlättar underhållet för föräldrarna; klädseln tål nämligen maskintvätt i 30 °C. I jämförelse med Axkid Minikid 2 Premium, erbjuder Axkid ONE 2 mer benutrymme för barnet samtidigt som den är mer kompakt och lättviktig. Minikid 2 Premium har dock en högre viktgräns på 25 kilogram, jämfört med ONE 2 vars viktgräns är 23 kilogram.

Vad säger experter om Axkid ONE 2?

Experter från Pricerunner.se är nöjda med bilbarnstolen Axkid ONE 2, trots det något högre priset. Detta kan man även läsa av i utmärkelsen de gav modellen: ”Bästa premiumval”. De berömmer den snabba monteringen, det rymliga benutrymmet och den långa användningstiden tack vare den justerbara konstruktionen. I ADAC:s test av bilbarnstolar har Axkid ONE 2 fått betyget 2,2 vilket anses vara bra. De gav särskilt bra omdömen i fråga om säkerhet och föroreningar samt när det gäller underhåll och rengöring.

Fördelar

 • Innovativ lättviktskonstruktion
 • Invändig premium-sele och säkerhetssystem från svenska Holmbergs®
 • Tolvstegs nackstöd
 • ASIP-skydd vid sidokollision
 • Klädseln tål maskintvätt i 30 °C
Nackdelar

 • Insatsdyna för spädbarn ingår ej

Konsumentmagasinets bedömning

Bilbarnstålen Axkid ONE 2 har en rad funktioner och fördelar som gör den till ett utmärkt val för föräldrar som letar efter en säker, bekväm och flexibel bilbarnstol till sitt barn. Den glidande sätestekniken och Sleep Well-systemet erbjuder utmärkt justerbarhet och anpassningsförmåga för olika åldrar och storlekar, medan den lätta och innovativa konstruktionen ger hållbarhet och skydd utan att lägga till onödig vikt. Dessutom säkerställer bilbarnstolens interna premiumsele och säkerhetssystem från Holmbergs® att varje komponent är av högsta kvalitet och säkerhetsstandard. En potentiell nackdel med Axkid ONE 2 är att spädbarnsinlägget inte ingår. Det är dock viktigt att notera att även om bilbarnstolen är utformad för barn från födsel, upp till cirka sex eller sju år, rekommenderas det att använda en avsedd bilbarnstol för små nyfödda barn. Därför kan man hävda att avsaknaden av en spädbarnsdyna inte är en betydande nackdel och inte försämrar bilbarnstolens övergripande prestanda.

Specifikationer:
Grupp: i-Size
Typ: i-Size
Användarens vikt (min/max): 0-23 kg
Ålder (min/max): 0-7 år
Sätesriktning: Bakåtvänd
Vikt: 10 kg
Mått: 44x76x54 cm
Installationssätt: ISOFIX


Silver Cross Dream i-Size – bilbarnstol med en app

Silver Cross Dream i-Size är en bilbarnvagn av typen bakåtvänd bilbarnstol. Den är det perfekta valet för förstagångsföräldrar som söker en bilbarnstol som är både bekväm och snygg. Dess viktigaste egenskaper är enkel justering och foder av bambutyg.

 • Justerbar i takt med att barnet växer
 • Antibakteriellt bambutyg
 • Mobilappen Car Safety Made Simple

Recension: En detaljerad recension av Silver Cross Dream i-Size

Justerbar för en växande bebis
Med bilbarnstolen Silver Cross Dream i-Size behöver du inte oroa dig för att ditt barn är för stort eller för litet för bilbarnstolen eftersom den kan justeras i takt med att barnet växer. Bilbarnstolar kommer vanligtvis med inlägg som anpassats efter bebisar, vilket kan göra det svårt att få plats med växande barn. Silver Cross har löst det här problemet genom att lägga till en graderad serie av insatser som kan bytas ut vid behov, allteftersom ditt barn växer. Detta är ett praktiskt alternativ för föräldrar som vill ha en bilbarnstol som kan användas från födseln tills barnet är ungefär 15 månader gammalt. 

Mobilapp för enklare installation
Dream i-Size levereras också med mobilappen Car Safety Made Simple, som erbjuder videoanvisningar så att du kan se till att bilbarnstolen installeras korrekt. Applikationen innehåller användbart material som en installationsguide i fem steg, produktinformation och en bruksanvisning. Dessutom kan du direkt skanna QR-koden på bilbarnstolen för att se om den är kompatibel med ditt fordon. Eftersom många föräldrar tycker att det är svårt att installera bilbarnstolar gör appen Silver Cross Car Safety Made Simple installationen lättare vilket ger en extra trygghet i att bilbarnstolen är installerad på rätt sätt. 

Vad säger användare och experter om Silver Cross Dream i-Size?

Experterna på Which.co.uk, vars tester Silver Cross Dream i-Size fick 82 %, framhåller att babyinläggen med avtagbara sektioner håller barnet på plats i rätt position. Dessutom är huvudstödet med fem positioner justerbart för barnets längd tack vare i-Size-regleringen. Användarnas recensioner på Google Shopping-tjänsten gav Silver Cross Dream ett sammanlagt betyg på 4,8/5. En av användarna uppgav att installationen är relativt enkel eftersom allt bara är en “knapptryckning” och att videoinstruktionerna är mycket hjälpsamma. Användarna nämner i allmänhet bilbarnstolens tyngd som en nackdel, men det är ett problem som många bilbarnstolar har.

Fördelar

 • Bra resultat i krocktesterna
 • Lätt att installera och spänna fast barnet
 • Ergonomisk och bekväm sits
 • Lätt att rengöra
Nackdelar

 • Tungt jämfört med andra babyskydd
 • Endast kompatibel med Silver Cross resesystem

Konsumentmagasinets bedömning

En av de viktigaste egenskaperna hos Silver Cross Dream i-Size bilbarnstol är fodret av bambu, som är ett material med antibakteriella egenskaper vilket är ett utmärkt val för barns känsliga hud. De små perforeringarna i bambufibrerna ger ett bra luftflöde, vilket ger bambu värmereglerande egenskaper i alla väderförhållanden. En av nackdelarna är att den här bilbarnstolen endast är kompatibel med Silver Cross resesystem, men om du har fler än ett barn kan du maximera användningen av din bilbarnstol genom ett enda köp som går att anpassa efter barnets storlek. 


Cybex Aton 5 – bilbarnstol för prematura barn

✅ Rekommenderas av det stora engelska testmagasinet Which.co.uk
✅ Bland de båsta bilbarnstolarna enligt Motherandbaby.co.uk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos den danska bilintresseorganisationen FDM
✅ Bra betyg hos den tyska bilintresseorganisationen ADAC

Cybex Aton 5

.
Cybex Aton 5 har testas av en mängd experter från flera olika länder, och det råder en bred enighet bland de olika källorna om att det här är en riktigt bra bilbarnstol.

Experterna har granskat flera olika aspekter och jämfört modellen med andra bra bilbarnstolar. I slutändan utmärkte sig Cybex Aton 5 så mycket att modellen utsågs till testvinnare i flera av undersökningarna. Här rör det sig alltså om en riktigt bra och högkvalitativ bilbarnstol.

L.S.P säkerhetssystem

Cybex Aton 5 är inte bara ännu en bilbarnstol i mängden. Den här modellen är nämligen femte generationen i Cybex prisbelönta Aton-serie. Med Cybex Aton 5 är man därför garanterad en produkt vars hantverk härstammar från flera års erfarenhet av just bilbarnstolar. Cybex Aton 5 är gjord för att vara extra säker och är bland annat försedd med säkerhetssystemet L.S.P.

L.S.P-systemet består av ett absorberande skal och sidokrockskydd som gör att barnet påverkas minimalt vid sidokollisioner i trafiken. Det absorberande skalet tar den största delen av kraften och säkerställer även att barnet ligger i en så säker position som möjligt.

Justerbart nackstöd

Cybex Aton 5 är designad för små barn under 13 kg. Modellen är dessutom speciellt framtagen för små spädbarn och barn som fötts för tidigt. Stolen har ett justerbart nackstöd med åtta olika lägen som kan anpassas i takt med att barnet växer. 

Cybex Aton 5 har dessutom inbyggda kuddar för att barnet ska få bästa möjliga komfort. Dessa gör även att barnet kan ligga så plant som möjligt. En liggande ställning förhindrar eventuella andningsproblem och gör även att barnets nacke och hals belastas så lite som möjligt. När man monterar Cybex Aton 5 kan man antingen använda bälte eller isofix.

Experterna märker av en hög kvalitet

Cybex Aton 5 får fina kommentarer av experterna, som bland annat påpekar att det här är en bilbarnstol av hög kvalitet. De framhäver även att stolen fungerar riktigt bra till de allra minsta barnen. Risken för belastning på barnet vid kollisioner bedöms vara väldigt liten, och stolen står stabilt kvar på sätet under testerna.

Experterna noterar att Cybex Aton 5 är enkel att montera och att det inte finns några risker för felmontering. Stolen är dessutom bekväm för barnet att sitta i eftersom att den har bra benstöd, en hög sittkomfort samt en bra utsikt.

Cybex Aton 5 är lämplig för barn upp till 18 månader med en maximal vikt på 13 kg. Stolen är gjord för en bakåtvänd montering med bälte.

Utvalda fördelar med Cybex Aton 5:
Femte generationens babyskydd – perfekt för prematura barn
L.S.P säkerhetssystem
Inbyggda kuddar och justerbart nackstöd
Barnet får en så plan liggställning som möjligt
Robust och stabil modell

Marknadens bästa bilbarnstolar för lite större barn (ca 1-4 år/9-18kg)

När barnet har blivit lite större bör man fortfarande välja en bakåtvänd bilbarnstol för att öka säkerheten vid olyckor. Barnet sitter tryggt i stolen och får ett särskilt skydd för halsen och nacken eftersom att stolen är bakåtvänd.

Stolen ska helst placeras i baksätet men kan även monteras i framsätet om airbagen är bortkopplad. Tänk på att barnet är större nu och att den här stolen därför kräver lite mer utrymme än ett babyskydd.

Den här typen av bilbarnstol är utformad för medelstora barn som väger 9-18 kg och är ungefär 1-4 år gamla.


Cybex Solution M – bilbarnstol med L.S.P säkerhetssystem

✅ “Bra Köp” hos Räd & Rön
✅ “Best buy” och 4 av 5 stjårnor hos det stroa engelska testmagasinet Whicgh.co.uk
✅ Bra betyg hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest
✅ Bra betyg hos den tyska bilintresseorganisationen ADAC

 

Cybex Solution M

.
Cybex Solution M är en välfungerande bältesstol som ger barnet ett bra skydd i bilen. Fem olika expertkällor från Sverige, Danmark, England och Tyskland har provat den här modellen och kommit fram till just den slutsatsen. Cybex Solution M har nämligen fått bra betyg över hela linjen, och experterna framhäver många fördelar med den här modellen.

L.S.P säkerhetssystem

Cybex Solution M är framtagen i enlighet med både lagkrav och Cybex egna höga krav. Cybex är nämligen en känd tillverkare av bilbarnstolar, och även denna modell lever upp till deras höga standarder. I utformningen av Cybex Solution M har man lagt mest fokus på säkerheten. Den där modellen har därför ett L.S.P-system som ger ytterligare skydd vid sidokollisioner. Detta system absorberar den höga kraften från krocken och motverkar på så vis skador på barnets kropp. Nacken och huvudet är särskilt känsliga områden som får ett extra skydd i Cybex Solution M.

Bra för långa bilturer

Med Cybex Solution M har man även fokuserat på barnets komfort. Det är viktigt att barnet sitter bra i bilen, särskilt vid längre turer. Den här bältesstolen har därför ett ventilationssystem som ser till att stolen inte blir för varm.

Cybex Solution M har även ett justerbart nackstöd och ryggstöd som kan anpassas till barnets storlek. Stolen kan därför även justeras i takt med att barnet växer. Det finns totalt tolv olika lägen.

Utöver detta har kuddarna en mjuk vaddering. Cybex Solution M har inte någon dedikerad viloposition som många andra modeller har. Stolen har däremot ett lutningsbart nackstöd som gör att huvudet kan lutas bakåt om barnet skulle somna.

Låg skaderisk vid en kollision

Den här bilbarnstolen har testats av flera olika expertkällor, som alla har lagt stor vikt vid säkerheten i sina granskningar. Experterna har bedömt skaderisken hos Cybex Solution M vid både sidokollisioner och frontalkrockar. I slutändan noteras det att skaderisken är låg i båda fallen.

Experterna framhäver även bilbarnstolens stabilitet i bilen och att stolen monteras med det vanliga bilbältet. De har även tittat på komforten för barnet och kommit fram till att Cybex Solution M klarar sig riktigt bra på den punkten också. Stolen har nämligen en bra stoppning, bra benstöd och en bra utsikt. Den är dock ganska stor och tar därför mycket plats i bilen.

Cybex Solution M är lämplig för barn upp till ungefär 12 år med en maxvikt på 36 kg. Stolen används framåtvänd och med det vanliga bilbältet. Den här modellen väger 5,7 kg.

Utvalda fördelar med Cybex Solution M:

L.S.P säkerhetssystem
Inbyggt ventilationssystem
Höj- och sänkbart nackstöd med 12 lägen
Lutningsbart nackstöd för när barnet vilar

Här kan du se en kort presentation av Cybex Solution M:


Marknadens bästa bältesstolar: bilbarnstolar för stora barn (ca 4-10 år/15-36 kg)

De flesta barn växer ur den traditionella bilbarnstolen när de är mellan tre och fyra år gamla. Därefter ska den gamla stolen bytas ut mot en bältesstol med ryggstöd. Bältesstolen gör att barnet sitter högre upp och ska användas med det vanliga bilbältet. Vissa modeller kan även monteras med isofix. Bältet ska placeras framför kroppen och över barnets axel.

Bältesstolar är utformade för stora barn som väger 15-36 kg och är ungefär 4 till 10 år gamla.


Cybex Solution X2-Fix – bilbarnstol med enkel installation

✅ 5 av 6 stjårnor hos den danska bilintresseorganisationen FDM (2011)
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Bra betyg hos den tyska bilintresseorganisationen ADAC
✅ Bra betyg hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest

Cybex Solution X2-fix

.
Cybex Solution X2-Fix har granskats av både svenska, danska och tyska experter i tester från totalt fem olika källor. Alla experterna verkar dock överens om att Cybex Solution X2-Fix är en riktigt bra bältesstol som lever upp till förväntningarna man har på en bilbarnstol från Cybex.

Den här modellen får därför fina betyg på alla punkter och uppnår även topplaceringar i jämförelser med andra bra bilbarnstolar. Observera att testerna från FDM, och Råd & Rön är äldre undersökningar från 2011.

L.S.P säkerhetssystem

Cybex Solution X2-Fix är utformad för att vara en väldigt säker bältesstol som dämpar den största delen av kraften vid en eventuell kollision. Den här modellen är därför utrustad med säkerhetssystemet L.S.P, som ger bästa möjliga skydd för barnets kropp vid sidokollisioner.

Utöver detta har stolen även ett patenterat nackstöd som går att luta i tre olika lägen. Detta ger barnet en hög nivå av komfort samtidigt som det håller både huvudet och nacken säkra i trafiken. Det lutningsbara nackstödet säkerställer även att barnets huvud inte tippar framåt om de skulle somna i bilen.

Gjord för växande barn

Cybex Solution X2-Fix är en mångsidig bältesstol som kan användas av barn i många olika åldrar. Stolen passar närmare bestämt för barn på 15-36 kg, vilket ungefär motsvarar ett åldersspann på 3 till 12 år. Den här bältesstolen kan alltså användas i många år, och anledningen till detta är att Cybex Solution X2-Fix går att justera på flera olika sätt. Stolen har bland annat ett höj- och sänkbart nackstöd med elva olika lägen.

Cybex Solution X2-Fix är även gjord för att vara lätt att installera i bilen och kan därför monteras med bilens isofix-system. Det här systemet tillhandahåller både en hög stabilitet och en enkel montering.

Experterna: Bra på alla punkter

Den här bältesstolen har fått riktigt bra kommentarer från de experter som har testat och bedömt modellen. De har framförallt fokuserat på säkerheten och kommit fram till att stolen håller en hög säkerhetsnivå i allmänhet, och särskilt när det gäller eventuella sidokollisioner.

Experterna noterade även att Cybex Solution X2-Fix är väldigt enkel att använda och installera i bilen med isofix. De påpekar dock att det kan vara lite svårt att placera stolen helt stabilt på sätet.

Cybex Solution X2-Fix är lämplig för barn upp till ungefär 12 år med en maxvikt på 36 kg. Stolen används framåtvänd med antingen isofix eller det vanliga bilbältet. Cybex Solution X2-Fix väger 7 kg.

Utvalda fördelar med Cybex Solution X2-Fix:
L.S.P säkerhetssystem
Lutningsbart nackstöd med tre lägen
Justerbar modell – kan anpassas till barnets tillväxt och användas i många år
Höj- och sänkbart nackstöd med 11 lägen
Enkel installation med isofix

Här kan du se en kort presentationsvideo för Cybex Solution X2-Fix:


Cybex Pallas M-Fix – bilbarnstol med huvud- och axelskydd
✅ 4 av 6 stjårnor hos den danska bilintresseorganisationen FDM
✅ Bra betyg hos den tyska bilintresseorganisationen ADAC
✅ Bra betyg hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest

 

Cybex Pallas M-Fix har genomgått fyra olika tester och granskats av både danska och tyska experter. Stolen har närmare bestämt testats av det tyska testmagasinet Stiftung Warentest samt de två bilintresseorganisationerna FDM och ADAC. Cybex Pallas M-Fix klarade sig riktigt bra på de allra flesta testpunkterna och fick därför fina betyg och omdömen över hela linjen.

Flera säkerhetsåtgärder

Cybex Pallas M-Fix är gjord för att ge en maximal säkerhet för barn upp till ungefär tio år. Det rör sig alltså om lite äldre barn, men stolen kan faktiskt användas från det att barnet är ungefär fyra år. För att säkerheten ska vara så bra som möjligt har Cybex Pallas M-Fix en justerbar säkerhetskudde som kan anpassas till barnets storlek. Säkerhetskudden fördelar kraften vid en eventuell frontalkrock och fungerar i praktiken lite som en airbag. Detta skyddar barnets nacke och motverkar nackskador vid en eventuell olycka.

Cybex Pallas M-Fix skyddar även barnet vid sidokollisioner. Den här modellen har nämligen justerbara sidokrockskydd som absorberar kraften vid en kollision från sidan. Det finns även axel- och huvudskydd som ser till att huvudet hålls i en så säker position som möjligt.

Bekväm bilbarnstol

Cybex Pallas M-Fix är alltså en väldigt säker bilbarnstol. Den har även ett justerbart nackstöd som erbjuder en extra komfort om barnet skulle somna i bilen. Nackstödet kan då fällas bakåt så att barnets huvud inte tippar framåt i sömnen. Denna funktion gör dessutom att barnet åker säkert även om de somnar.

Funktionen är även gjord för att vara lätt att använda för föräldrar. Man kan nämligen enkelt justera stolen med en hand och ändra nackstödet till en viloposition.

Bra betyg av experterna

Cybex Pallas M-Fix har fått fina kommentarer av experter efter att modellen demonstrerat i flera tester att säkerheten är mycket hög. Risken för skador vid sidokollisioner bedöms vara mycket liten medan det finns en genomsnittlig risk vid frontalkrockar.

Den här stolen är dessutom väl lämpad för att användas en längre tid. Eftersom att Cybex Pallas M-Fix är justerbar på många olika sätt kan barnet nämligen sitta i stolen i flera år.

Cybex Pallas M-Fix är lämplig för barn upp till ungefär 12 år med en maxvikt på 36 kg. Stolen används framåtvänd med antingen isofix eller det vanliga bilbältet. Det finns en löstagbar sidokrockkudde som experterna rekommenderar att man använder tills barnet väger ungefär 18 kg.

Utvalda fördelar med Cybex Pallas M-Fix:
Säkerhetskudde som fungerar som en airbag
Sidoskydd som skyddar vid kollisioner från sidan
Huvud- och axelskydd
Fällbart nackstöd
Kan användas med både isofix och bilbälte

Här kan du se en kort presentationsvideo för stolen:


Regler och tips när du har barn i bilen

När man sätter sig i en bil som förare ansvarar man även enligt lag för att passagerare under 15 år är korrekt fastspända.

Om man blir stoppad med obältade barn i bilen får man betala rejäla böter.

Utöver detta ska man även komma ihåg att barn som är kortare än 135 centimeter ska vara fastspända med godkänd skyddsanordning. I det här avsnittet går vi igenom vilka regler som gäller när man kör med barn i bilen.

Tänk på detta när du väljer bilbarnstol

Transportstyrelsen berättar att man alltid bör välja en Europagodkänd bilbarnstol. Detta går att kontrollera genom att titta efter följande märken:

E-märkning: Kontrollera att stolen är E-märkt enligt EG-direktiv eller ECE-reglemente 44-03 eller senare. Följande ECE-nummer garanterar att stolen är godkänd: ECE R44-03 och ECE R44-04.

i-Size: Under 2014 kom en ny märkning som kallas för i-Size, eller UN R 129. i-Size kommer att ersätta ECE-märkningen så småningom, men för tillfället existerar de två reglementena parallellt. 

i-Size-godkända stolar monteras med isofix-fästen, som finns i baksätet på alla nyare bilar. Dessa består av två metallklämmor som sitter dolda mellan ryggstödet och sätet.

Transportstyrelsen berättar även om några andra saker som man bör tänka på när man har barn i bilen.

 • Alla som åker i en bil ska använda bälte. Barn som är kortare än 135 centimeter ska dessutom använda en godkänd skyddsanordning
 • Skyddsutrustningen ska passa både barnet och bilen
 • Låt barnet åka i en bakåtvänd bilbarnstol tills de är minst fyra år gamla
 • Glöm inte bort att koppla ur airbagen om du monterar bilbarnstolen i framsätet
 • Barn ska inte sitta framför en aktiv krockkudde förrän de är minst 140 centimeter långa
 • Barn som är minst tre år och kortare än 135 centimeter får inte åka i fordon där man inte kan använda en särskild skyddsanordning
 • Säg till att du behöver en bilbarnstol eller bältesstol när du beställer taxi
 • När barn som är äldre än tre år och kortare än 135 centimeter åker buss ska de använda bälte om det finns tillgängligt
 • Kontrollera att barnen är korrekt fastspända innan du startar bilen

Bilbarnstol test – dessa källor har vi använt: 

Pricerunner

Pricerunner är ett omfattande sökverktyg som låter användare jämföra priser inom olika produktkategorier, bland annat elektronik, vitvaror, mode och skönhet. Plattformen tillhandahåller detaljerade insikter, användarrecensioner och betyg, vilket hjälper potentiella kunder att göra välinformerade köpbeslut.

Du kan läsa deras recension av Maxi-Cosi RodiFix AirProtect här.

Du kan läsa deras recension av BeSafe iZi Flex Fix i-Size här.

Du kan läsa deras recension av Britax Kidfix i-Size här.

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)  

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, eller helt enkelt ADAC i dagligt tal, är både Tysklands och Europas största bilintresseorganisation. De har nu över 17 miljoner medlemmar. ADAC skapades 1903 och behandlar numera alla tänkbara aspekter inom kategorierna bil och körning. Den här gången rör det sig som ett test av bilbarnstolar. Du kan läsa mer om undersökningen här

Du kan läsa deras recension av Maxi-Cosi RodiFix AirProtect här.

Du kan läsa deras recension av BeSafe iZi Flex Fix i-Size här.

Forenede Danske Motorejere (FDM)

Forenede Danske Motorejere, eller FDM, är en förening för danska bilägare som startades 1909. Föreningen ger ut tidningen Motor och behandlar idag alla aspekter som har med bilar och körning att göra. Detta omfattar både nyheter, bilsemestrar, bilköp, bilförsäljning, bilvård, biltillbehör och mycket annat.

FDM genomför även olika tester. Här rör det sig om sex olika granskningar av bilbarnstolar från 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017.

Råd & Rön

Råd & Rön är en svensk konsumentorganisation som tester och bedömer olika konsumentprodukter. De har till exempel genomfört två tester av bilbarnstolar – ett nytt och ett lite äldre. Gemensamt för båda dessa undersökningar är att de bland annat fokuserar på säkerhet, komfort och hanterbarhet.

Du kan läsa mer om det nya testet här. För att få full tillgång måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till de specifika undersökningarna.

Motherandbaby.co.uk

Motherandbaby.co.uk är en brittisk hemsida för allt som har med föräldrar och barn att göra. Motherandbaby.co.uk ger även ut Storbritanniens största babymagasin och skriver om allt barnrelaterat. Detta inkluderar både nyheter, goda råd, artiklar, guider och tester. 

Här har Motherandbaby.co.uk till exempel testat två olika bilbarnstolar. Du kan läsa mer om Cybex Aton 5 här och Concord Reverso Plus i-Size här.

Stiftung Warentest  

Stiftung Warentest är ett tyskt testmagasin som behandlar alla typer av elektronik och hushållsprodukter. Här har Stiftung Warentest genomfört ett test av flera olika bilbarnstolar. 

Du kan läsa mer om Cybex Aton M i-Size här, Concord Reverso Plus i-Size här, Cybex Solution X2-fix här, Britax Römer kidfix SL-Sict här, Britax Römer Kid II här och Cybex Solution M här.

Which.co.uk

Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin och de har nästan 700 000 prenumeranter. De finns till för konsumenterna och har som mål att göra en skillnad för sina läsare. Which.co.uk genomför regelbundna tester av olika hushållsprodukter och har bland annat granskat flera olika bilbarnstolar. 

Du kan läsa mer om Cybex Aton M i-Size här, Cybex Aton 5 här, Concord Reverso Plus i-Size här och Cybex Solution M här. Observera att du behöver en prenumeration för att få full tillgång till undersökningarna.

Google Shopping

Google Shopping är en robust plattform som underlättar produktjämförelser inom ett brett spektrum av produktkategorier, allt från elektronik och hushållsartiklar till kläder och accessoarer. Plattformen erbjuder användarna ett effektivt sätt att utforska olika produktalternativ med detaljerade produktbeskrivningar, recensioner och betyg för att främja välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av Maxi-Cosi RodiFix AirProtect här.

Du kan läsa användarrecensionerna av BeSafe iZi Flex Fix i-Size här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Britax Kidfix i-Size

här.

Amazon

Amazon är en omfattande marknadsplats på nätet med ett brett sortiment av produkter, bland annat elektronik, böcker och hushållsartiklar. Med sitt stora produktutbud, konkurrenskraftiga priser och snabba leveransalternativ har Amazon blivit en självklar destination för shoppare över hela världen.

Plattformens robusta system för användarrecensioner och personliga rekommendationer hjälper potentiella kunder att utvärdera produkter och upptäcka nya objekt som är anpassade efter deras preferenser.

Du kan läsa användarrecensionerna av Maxi-Cosi RodiFix AirProtect här.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Britax Römer Kid II
✅ Testvinnare hos det danska bilingtresseorganisationen FDM
✅ “Bra köp” hos Råd & Rön
✅ Bra betyg hos den tyska bilintresseorganisationen ADAC
✅ Bra betyg hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest

Britax Römer Kid II.
Britax Römer Kid II har testats av fem olika expertkällor, som alla kommer fram till samma slutsats. Det rör sig närmare bestämt om de två bilintresseorganisationerna FDM och ADAC samt konsumentorganisationen Råd & Rön, och det tyska testmagasinet Stiftung Warentest.

Samtliga experter har många positiva kommentarer att komma med, och Britax Römer Kid II får i slutändan bra omdömen över hela linjen.

Bra skydd

Britax Römer Kid II är en bältesstol från det kända märket Britax Römer, och den här stolen lever helt och hållet upp till de höga förväntningar man har på deras produkter. Britax Römer Kid II är utformad i enlighet med lagstadgade krav. Som konsument är man därför garanterad en mycket säker bilbarnstol.

Britax Römer Kid II höjer dessutom säkerheten genom att inkorporera extra höga sidovingar med en mjuk vaddering. Dessa ger ett extra skydd vid en eventuell sidokollision och tar då upp det mesta av kraften från krocken.

Mjuk och bekväm stol

Barnet som sitter i Britax Römer Kid II får en bekväm åktur oavsett om barnet väger 15 eller 36 kg. Den här modellen är nämligen designad för att kunna följa barnet länge. Stolen kan därför justeras på flera ställen för att barnet ska få en optimal säkerhet och komfort under alla år som stolen används. Det rör sig närmare bestämt om ett justerbart nackstöd och ryggstöd samt flera inställningar på själva stolen.

Om barnet skulle somna i bilen kommer huvudet att ligga bra och säkert mot nackstödet. Stolen är dessutom tillräckligt hög för att barnet ska kunna följa med i åkturen och titta ut genom bilrutan. Detta kan även minska risken för åksjuka.

Experterna: Stabil och säker modell

I de olika expertgranskningarna har Britax Römer Kid II visat sig leva upp till tillverkarens löften.

Experterna fokuserade framförallt på säkerheten när de testade bilbarnstolen och kom då fram till att det förekommer en väldigt låg risk för skador vid både sido- och frontalkollisioner. De noterade även att stolen är enkel att installera i bilen och att risken för felmontering är mycket låg. Man ska helt enkelt använda bilens trepunktsbälte och se till att bältet hamnar över barnets bäcken och axel – inte över halsen och magen.

Experterna skriver dessutom att man bör vara medveten om att utsikten kan vara begränsad och att stolen kräver mycket utrymme.

Britax Römer Kid II är lämplig för barn upp till ungefär 12 år med en maxvikt på 36 kg. Stolen används framåtvänd och med det vanliga bilbältet. Den här bilbarnstolen väger 5,1 kg.

Utvalda fördelar med Britax Römer Kid II:
Extra höga sidovingar
Kan användas länge och anpassas i takt med att barnet växer
Justerbart nackstöd och ryggstöd
Olika sittpositioner
Enkel montering med det vanliga bilbältet

Här kan du se en video om bilbarnstolen som visar hur den ska monteras:


Concord Reverso Plus i-Size

✅ Toppbetyg hos den danska bilintresseorganisationen
✅ Bra betyg hos den tyska biligtresseorganisationen
✅ Bra betyg hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest
✅ 4 av 5 stjårnor hos det stora engelska testmagasinet Which.co.uk
✅ 4 av 5 stjårnor hos brittiska Motherandbaby.co.uk

Concord Reverso Plus

.
Concord Reverso Plus i-Size har testats av inte mindre än sex olika expertkällor från tre olika länder: Danmark, Tyskland och England. Trots experternas olika nationaliteter verkar alla vara överens om att Concord Reverso Plus i-Size är en riktigt bra bilbarnstol som är både säker och bra för barnet.

Flera säkerhetsmärken

Om du är ute efter en bilbarnstol med en garanterad hög säkerhet är Concord Reverso Plus i-Size ett riktigt bra alternativ. Till att börja med är modellen utformad i enlighet med de nya och strikta i-Size reglerna, som är skapta för att främja barnets säkerhet i bilbarnstolen.

Concord Reverso Plus i-Size är dessutom plusgodkänd i Sverige och uppfyller därmed en av de högsta säkerhetsstandarderna som finns. Detta innebär på det stora hela att barnet är skyddat från alla sidor i bilbarnstolen.

Fokus på komfort

Concord Reverso Plus i-Size har två fokusområden: säkerhet och komfort för barnet. Vad gäller komforten kan Concord Reverso Plus i-Size faktiskt användas ända från spädbarnsåldern så länge barnet är minst 40 cm långt. Det ingår nämligen en babyinsats som ger barnet ännu mer säkerhet samt det stöd som ett mindre barn behöver, för spädbarn är ömtåligare än äldre barn.

Concord Reverso Plus i-Size har även vadderade kuddar och sidor för att barnet ska sitta mjukt och bekvämt. Vid längre resor kan det dock mycket väl hända att barnet tröttnar på att sitta i samma position. Med Concord Reverso Plus i-Size kan man därför justera sittpositionen under körningen.

Om man ska bära bilbarnstolen är Concord Reverso Plus i-Size även bekväm för bäraren. Den här modellen är nämligen en av marknadens lättare stolar.

Uppfyller experternas alla krav

Concord Reverso Plus i-Size har granskats baserat på flera olika testpunkter, till exempel säkerhet, komfort och montering. Den här bilbarnstolen klarade sig i slutändan riktigt bra på alla parametrar. Vad gäller säkerheten gläder sig experterna åt att det här är en i-Size-modell. Concord Reverso Plus i-Size har även testats vid både frontal- och sidokollisioner, och det noterades då att barnet belastas minimalt i båda situationerna.

Experterna har även tittat på monteringen och kom då fram till att stolen är väldigt enkel att sätta på plats och att risken för felmontering är minimal. De noterade även att stolen har en bra sittkomfort men att den tar en hel del plats i bilen.

Concord Reverso Plus i-Size är lämplig för barn upp till fyra år som är mellan 40 och 105 cm långa och väger max 18 kg. Stolen används bakåtvänd och monteras med isofix.

Utvalda fördelar med Concord Reverso Plus i-Size:
Säker i-Size-modell
Skydd från alla håll
Kan användas av både spädbarn och lite större barn
Justerbar sittposition
Hög säkerhet vid både frontal- och sidokrockar

Här kan du se en presentationsvideo för bilbarnstolen. Videon är gjord av Concord:


Britax Römer Kidfix SL-Sict

✅ Testvinnare hos det danska bilingtresseorganisationen FDM
✅ Bra betyg hos den tyska bilintresseorganisationen ADAC
✅ Testvinnare hos det stora tyska testmagasinet Stiftung Warentest
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

 

Britax Kidfix SL SICT

.
Britax Römer Kidfix SL-Sict har fått bra recensioner och höga betyg i hela fem olika tester. Det här är alltså en bra och gedigen bältesstol som man tryggt kan lita på när det kommer till barnets välbefinnande.

Flera av expertkällorna har dessutom bedömt Britax Römer Kidfix SL-Sict så högt att modellen fick en förstaplats i deras tester.

Sidovingar och säkerhetskudde

Britax Römer Kidfix SL-Sict är en riktigt fin bältesstol som ser bra ut i bilen. Det är dock inte bara utseendet som imponerar hos Britax Römer Kidfix SL-Sict.

Den här bältesstolen är nämligen utformad för att vara säker och för att tillhandahålla bästa möjliga skydd. Detta innebär givetvis att modellen uppfyller alla lagstadgade krav. Utöver detta sätter den dock även en väldigt hög standard med ett extra skydd vid sidokollisioner. Detta skydd består av tjocka och vadderade sidovingar som dämpar kraften vid en krock.

Britax Römer Kidfix SL-Sict har dessutom en höj- och sänkbar kudde som håller barnet i en så säker position som möjligt vid en kollision i trafiken.

Säker komfort

Britax Römer Kidfix SL-Sict är dessutom utformad med hänsyn till att barnet ska få en bekväm åktur i bilen. Stolen har därför ett justerbart nackstöd och ryggstöd som kan anpassas i takt med att barnet växer.

Britax Römer Kidfix SL-Sict kan nämligen användas av barn som väger upp till 36 kg. Stolen har även en mjuk stoppning, och om barnet skulle somna kommer huvudet att ligga både bekvämt och säkert i nackstödet. Man kan även ställa in bältesstolen i fyra olika sittpositioner. Ryggstödet anpassas automatiskt och säkerställer att barnet alltid kan sitta på ett optimalt sätt.

Britax Römer Kidfix SL-Sict gör även att barnet sitter tillräckligt högt för att de ska kunna titta ut genom bilrutan. Detta kan minska risken för åksjuka.

Experterna är överens om den höga säkerheten

Från tillverkarens sida är den här modellen utformad för att ha en hög säkerhetsnivå. Detta är något som experterna håller med om efter att ha testat stolen utifrån flera olika säkerhetsaspekter.

De har nämligen bedömt säkerheten hos bältesstolen vid både sidokollisioner och frontalkrockar. Den här modellen klarade båda testerna galant och visade att risken för skador är väldigt liten.

Experterna berättar även att Britax Römer Kidfix SL-Sict är otroligt lätt att installera i bilen med isofix samt att det är enkelt att anpassa bältet till barnet.

Britax Römer Kidfix SL-Sict är lämplig för barn upp till ungefär 12 år med en maxvikt på 36 kg. Stolen används framåtvänd med antingen isofix eller det vanliga bilbältet. Stolen väger 6,4 kg.

Utvalda fördelar med Britax Römer Kidfix SL-Sict:
Fodrade sidovingar
Justerbar säkerhetskudde
Justerbart nackstöd och ryggstöd
Fyra olika sittpositioner
Hög placering i bilen som kan minska risken för åksjuka

I den här videon går tillverkaren igenom några av stolens funktioner:


Andra relevanta källor och tester

Om du vill garantera extra säkerhet för dig och din familj kan det vara värt att investera i ett Saphe trafiklarm.

Läs även vår guide om barnstolar ifall du vill läsa mer om de bästa barnstolarna på marknaden. 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka bilbarnstolar är bäst i test?

Cybex Aton 5, Concord Reverso Plus i-Size, Britax Römer Kidfix SL-Sict, Britax Römer Kid II och Cybex Solution M

Hur har bilbarnstolarna testats?

Bilbarnstolarna har bedömts baserat på deras säkerhet och användarvänlighet. De har testats för både frontal- och sidokollisioner. Experterna har även granskat användarvänligheten i tre olika typer av bilar. De har då undersökt risken för felmontering samt bedömt barnets komfort.

Hur väljer man rätt bilbarnstol?

För det första ska du se till att välja en stol där ditt barn hamnar inom begränsningarna för vikt, längd och ålder. När du sedan använder bilbarnstolen är det viktigt att den monteras på rätt sätt, att barnets huvud inte sticker upp över kanten och att bältet sitter korrekt.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

T3

T3 är en av Storbritanniens ledande webbplatser för konsumentlivsstil. Varumärket T3 är över 25 år gammalt – tidningen T3 lanserades 1996 och webbplatsen T3 lanserades 1998. T3 presenterar produkter i hjälpsamma köpguider och inlägg om olika teman, bland annat stil, boende, bil, smarta hem, klockor, resor, fitness osv. Du kan hitta en recension av Cybex Anoris T i-Size bilbarnstol här.

MadeForMums

MadeForMums är Storbritanniens största webbplats för föräldraomdömen med mer än 2000 professionella djupgående omdömen och 5000 föräldraomdömen om viktiga föräldraämnen. Du kan hitta en recension av Bugaboo Turtle Air by Nuna här.

Which.co.uk

Which.co.uk är en brittisk webbplats som ger konsumentråd om en mängd olika ämnen, bland annat elektronik, hälsa och fitness, pengar och försäkringar med mera. Webbplatsen erbjuder också produktrecensioner, köpguider samt tips och råd från experter. Förutom webbplatsen har Which? också en app som gör det möjligt för användarna att få tillgång till innehållet när de är på språng. Du kan hitta en recension av Silver Cross Dream i-Size här.

Google Shopping

Google Shopping är en av Googles servicemaskiner. När du använder Google Shopping bläddrar du bland produkter från annonsörer och säljare som har valt att visa sina produkter på Google Shopping. Du kan hitta recensioner för Cybex Anoris T i-Size här, för Bugaboo Turtle Air här och för Silver Cross Dream i-Size här.

Folksam.se

Folksam är ett svenskt försäkringsbolag som har forskat om trafiksäkerhet i över 30 år och som är engagerat i att garantera säkerheten för barn i bilar. Under 80- och 90-talet spelade Folksam en viktig roll i utvecklingen av bilbarnstolar som satte en ny säkerhetsstandard på marknaden. Idag arbetar företaget fortfarande aktivt med att förbättra barnsäkerheten i bilar genom att kartlägga alla olyckor där barn skadas allvarligt. 

Folksam har granskat bilbarnstolar som är lämpliga för barn från nio månader till fyra år, med rigorösa och standardiserade metoder för att säkerställa att produkterna är säkra och tillförlitliga.

Du kan läsa deras test av Axkid Minikid 2 Premium (2022/23) här.

Pricerunner.se

Pricerunner.se är en omfattande prisjämförelsesida som även erbjuder experttester och recensioner av produkter inom en rad olika kategorier, bland annat just bilbarnstolar. Webbplatsens expertrecensenter granskar produkter noggrant och ger detaljerade och opartiska recensioner för att hjälpa användare att fatta välgrundade köpbeslut. Inom kategorin bilbarnstolar erbjuder Pricerunner.se en rad expertrecensioner och jämförelser av de senaste modellerna som täcker viktiga faktorer som säkerhet, användarvänlighet och komfort, samt ger värdefulla insikter i varje produkts prestanda och kvalitet. Recensionerna kompletteras med ett brett utbud av användarrecensioner, för att nya konsumenter ska få en omfattande förståelse av för- och nackdelar med varje produkt innan de genomför ett köp.

Du kan läsa deras recension av Axkid ONE 2 här.

ADAC

ADAC, även känd som Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (Allmänna tyska bilklubben), är den största bilklubben i Europa, med säte i Tyskland. ADAC är känt för sina omfattande produkttester, inklusive bilbarnstolar som ju är en viktig del av barns säkerhet när de färdas i bil. ADAC genomför omfattande tester av bilbarnstolar för att bedöma deras säkerhet, kvalitet och användarvänlighet. Testerna omfattar krocksimuleringar, som utförs med de senaste krockdockorna och toppmodern teknik för att mäta krafterna på sätet och barnet under en krock. ADAC:s tester omfattar även bedömningar av stolens ergonomi, hållbarhet samt hur enkel den är att installera och använda, med hänsyn till föräldrars och vårdnadshavares behov.

Du kan läsa deras recension av Axkid ONE 2 här.

Användarrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en unik onlineplattform som kombinerar fördelarna med onlinehandel, med kraften i en Google-sökning. Genom att samla tusentals återförsäljare på ett ställe gör Google Shopping det möjligt för användare att söka efter och jämföra produkter från ett brett utbud av återförsäljare, vilket säkerställer att de hittar de bästa erbjudandena och priserna som finns tillgängliga. Med sitt användarvänliga gränssnitt och intuitiva sökfunktion ger Google Shopping en sömlös shoppingupplevelse som kan spara användare såväl tid som pengar.

 

Du kan läsa användarrecensionerna av Axkid Minikid 2 Premium här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta