Bästa Åkgräsklippare Test: Här är de bästa åkgräsklipparna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En åkgräsklippare förser dig med en nyklippt och snygg gräsmatta för en fulländad tomt som ser städad och väl omhändertagen ut. Inte undra på att så många därför vänder sig till dessa maskiner. Till skillnad från ordinära gräsklippare slipper du att putta, dra och slita när du använder dig av en åkgräsklippare, utan här gäller det bara att sätta dig ner och börja köra.

Med detta sagt är det givetvis ett måste att säkerställa att du får tag på en högkvalitativ modell, och just därför ska vi bjuda dig på en händig topplista. Vi har sammanställt recensioner från både kunder och experter för att hitta några av de bästa åkgräsklipparna på marknaden.

Se till så att din åkgräsklippare har dessa egenskaper

 • Den rätta typen: Det finns en lång rad olika åkgräsklipparmodeller, så tänk noga igenom vad just du behöver. Vilken motoreffekt ska den ha? Letar du efter en kompakt design? Ska den kunna bjuda på ett stort benutrymme? Fundera över just dina behov.
 • Lämplig klippbredd: Om din trädgård är stor och öppen kan du gynnas av en åkgräsklippare med en bred klippbredd, men om du å andra sidan har en lite mindre trädgård att arbeta med krävs det motsatta.
 • Utmärkt komfort: Det ska aldrig kännas obekvämt att sitta i din åkgräsklippare. Se till så att det finns nog med benutrymme, en justerbar förarsits och möjligtvis även ett lågt steg för att lätt komma upp på gräsklipparen.
 • Rimligt pris: Motoreffekt, antalet funktioner, ljudnivån och mer därtill påverkar vanligtvis hur mycket din åkgräsklippare kommer att kosta. Med detta i åtanke bör du fråga dig själv vad som är viktigt för dig och vilken modell som blir lämplig för just din trädgård istället för att omedelbart vända dig till den billigaste modellen.
 • Bra betyg inom recensioner och tester: En åkgräsklippare som uppskattas av både konsumenter och expertrecensenter är en maskin som är värd att prova på. Ta därför en titt på vad andra har att säga om gräsklipparen innan du slår till.

arrow-more


Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare – låg ljudnivå, justerbar förarstol och utmärkt klippkapacitet

 • Andraplats med betyg på 4,5 av 5 inom ett experttest hos Pricerunner

Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare ger dig en kraftfull motor i ett stiligt paket. Denna åkgräsklippare klarar av stora ytor utan tömning, och den kompakta designen är ett stort plus. Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare är dessutom utrustad med en lång rad funktioner och egenskaper, bland annat 1-pedalsdrift, central klipphöjdsinställning, elektromagnetisk knivkoppling och integrerad dragkrok för att bara nämna några få.

 • Idealisk för att klippa stora ytor på kort tid
 • Elektromagnetisk knivkoppling
 • Lågt steg och gott om benutrymme för hög komfort

Var medveten om följande innan du köper Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare

Motoreffekten
Hur väl åkgräsklipparen presterar kommer bland annat att bero på motoreffekten, så ta hänsyn till detta när du väljer ut din gräsklippare. Just Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare har en motoreffekt på 7,2 kW – en ganska imponerande siffra som ser till så att maskinen gör sitt jobb väl.

Storleken
Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare lyckas med att både ha en kompakt storlek så att den inte ska ta upp ett för stort utrymme samt att trots detta ha gott om benutrymme. Gräsklipparen bjuder därför på utmärkt komfort, och den justerbara förarstolen hjälper till med sittkomforten ytterligare.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Låg ljudnivå
 • Justerbar förarstol
 • Lättåtkomliga kontroller
 • Dragkrok ingår
Nackdelar

 • Kan vara svårt att ta isär enheten

Vad säger konsumenter och experter om Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare?

Pricerunners experter genomförde ett test där de provade på en lång rad olika åkgräsklippare för att därefter lista de 13 bästa modellerna. Just Stihl RT 4097 SX Åkgräsklippare lyckades att hamna på andraplats med ett imponerande betyg på 4,5 av 5. Egenskaper som lyftes fram var den höga klippkapaciteten, de utmärkta klippresultaten, de höga komfortnivåerna och dess mångsidighet.

Specifikationer:
Från märket Stihl
Motoreffekt: 7,2 kW
Max klippbredd: 95 cm
Max klipphöjd: 9 cm
Bränsletank: 9 L
Vikt: 197 kg
Ljudnivå: 100 dB


Husqvarna R 214TC Comfort Edition – Åkgräsklippare Med Klippaggregat

 • Testvinnare hos Pricerunner.dk
 • Betyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping

Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare Comfort Edition  är den kraftfulla och högkvalitativa modellen för dig som bara nöjer dig med det allra bästa. Imponeras av en tvåcylindrig motor samt förstklassig BioClip och bakutkastsklippning. Som grädden på moset finns det ett brett utbud av klipptillbehör.

 • Förstklassig BioClip och bakutkastsklippning
 • Testvinnare på PriceRunner.dk
 • Brett utbud av klipptillbehör

Var medveten om följande innan du köper Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare Comfort Edition 

Imponerande motoreffekt
Med en motoreffekt på hela 12 kW kan du lita på att Husqvarna R 214TC Comfort Edition arbetar effektivt och får jobbet gjort. Med en ganska tung vikt har den även ett fast grepp om marken och klipper med en maximal klippbredd på 94 cm utan problem.

Bränsletankens volym
Hur mycket bränsletanken rymmer kan anses vara viktigt för vissa trädgårdsägare. Ju större den är desto mer sällan behöver du fylla på den. Just Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare har en bränsletank som rymmer 12 liter, vilket är ganska mycket jämfört med billigare modeller.

Fördelar

 • Mycket tidseffektivt
 • Bekväm sits
 • Enkel hastighets- och riktningskontroll
 • Kraftfull motor
 • Användarvänlig
Nackdelar

 • Utan strålkastare för klippning i svagt ljus

Vad säger konsumenter och experter om Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare Comfort Edition?

Med ett nästan perfekt kundbetyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping är Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare Comfort Edition omtyckt av konsumenterna. En tidigare kund hade följande att säga om åkgräsklipparen: ”Kom i tid, bra leverans och trevlig. Åkgräsklipparen fungerar som jag hade förväntat mig. blir troligt att jag klipper med den nästa sommar!”. Även experterna uppskattar Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare, och inom ett test hos det danska Pricerunner blev den utsedd till testvinnare.

Konsumentmagasinets bedömning

Husqvarna R 214TC Comfort Edition Åkgräsklippare rekommenderar vi till gräsmattorna som behöver en effektiv, flexibel och kraftfull gräsklippare. Imponerande egenskaper är de infällbara bakhjulen, BioClip, bakutkast, ett frontmonterat klippaggregat, enkel service och mer därtill. Den här användarvänliga åkgräsklipparen är därför ett ypperligt val för alla som eftersöker kvalitet.

Specifikationer:
Från märket Husqvarna
Motoreffekt: 12 kW
Max klippbredd: 94 cm
Max klipphöjd: 7,5 cm
Bränsletank: 12 L
Vikt: 208 kg
Ljudnivå: 98 dB


MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare Med Klippaggregat – kompakt design med klippbredd på 60 cm för mindre trädgårdar

 • Betyg på 4 av 5 hos Google Shopping

Är det en kompakt och prisvärd åkgräsklippare för aningen mindre trädgårdar som du håller utkik efter? MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare Med Klippaggregat kan då bli en smart lösning. Den här kompakta åkgräsklipparen har en klippbredd på endast 60 cm och fungerar väl i trädgårdar med ett begränsat utrymme och smala områden.

 • Attraktiv design som är lätt att använda och förvara
 • Smidig växellös hastighetsändring
 • Anatomiskt utformad sits för en bra hållning

Var medveten om följande innan du köper MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare Med Klippaggregat

Kompakt design
Det är inte alla som har plats med en enorm åkgräsklippare, utan det kan mycket väl vara så att du behöver en kompakt design. MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare har endast en max klippbredd på 60 cm och kan ta sig igenom smala passager.

Rimligt pris
Det är av yttersta vikt att din åkgräsklippare bjuder dig på kvalitetsmaterial till ett bra pris. De kan komma att kosta tiotusentals kronor, och därför bör du se över alla dina valmöjligheter. Lyckligtvis nog är MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare en mycket prisvärd modell.

Fördelar

 • Idealisk för fragmenterade trädgårdar
 • Lätt att köra
 • Användarvänlig
Nackdelar

 • Inte lämplig för stora trädgårdar

Vad säger konsumenter och experter om MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare Med Klippaggregat?

Efter 60+ kundrecensioner hos Google Shopping har MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare ett genomsnittligt betyg på 4 av 5. En av konsumenterna hade följande att säga om maskinen: ”Alldeles utmärkt klippare. Bra svängradie och tillräckligt stark även för ojämna tomter”.

Konsumentmagasinets bedömning

Vi anser att en kompakt MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare blir ett lämpligt val för dig som har en mindre trädgård med smala gångar där det inte går att använda en större modell. Där finns inga reglage som sitter i vägen, det är smidigt att göra snabba svängar, och dess drivsystem Transmatic är steglöst.

Specifikationer:
Från märket MTD
Motoreffekt: 3,7 kW
Max klippbredd: 60 cm
Max klipphöjd: 9,5 cm
Bränsletank: 1 L
Vikt: 111 kg
Ljudnivå: 98 dB


Cub Cadet XT1 OS96 Med Klippaggregat – Åkgräsklippare för bra klippresultat

 • Bra betyg inom ett experttest hos Lawn Mower Review

Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare har en kraftfull motor samt en imponerande klippbredd på hela 96 cm. Om du vill kunna klippa en stor gräsmatta snabbt och effektivt är det därför den här åkgräsklipparen som är värd att satsa på. Du kan dessutom förvänta dig att gräsklipparen håller i många år tack vare dess robusta konstruktion.

 • Hydrostatisk transmission för jämn och exakt drift
 • Extremt stabilt bältessystem
 • Robust ramkonstruktion gjord för många års användning

Var medveten om följande innan du köper Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare Med Klippaggregat

Få den bästa möjliga motoreffekten
Hur effektiv en åkgräsklippare är har delvist att göra med dess motoreffekt. Därför kan vi stolt meddela att Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare erbjuder en motoreffekt på hela 12,9 kW, vilket kommer att göra under för din gräsmatta.

Gräsklippning när det passar dig
Under de kallare månaderna på året går solen ner ganska tidigt på dagen, och då kan det vara smidigt att ha tillgång till en åkgräsklippare med LED-belysning. Just detta kan Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare bjuda på, och den här egenskapen ser till så att du kan dra nytta av din gräsklippare oavsett om det är ljust eller mörkt ute.

Fördelar

 • Stabil genomgångsram
 • LED-belysning
 • Bekväm ratt
 • Pålitlig
Nackdelar

 • Backfunktionen hade kunnat vara bättre

Vad säger konsumenter och experter om Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare Med Klippaggregat?

Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare är omtyckt bland experterna, vilket blir tydligt inom experttestet som genomfördes av Lawn Mover Review där gräsklipparen fick ett högt betyg. Egenskaperna som lyftes fram var bland annat höjdjusteringen, garantin, den robusta konstruktionen och mobilapplikationen som ingår.

Specifikationer:
Från märket Cub Cadet
Motoreffekt: 12,9 kW
Max klippbredd: 96 cm
Max klipphöjd: 10 cm
Bränsletank: 11 L
Vikt: 195 kg
Ljudnivå: 100 dB


Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare Med Klippaggregat – frontmonterat klippaggregat, motorn bakom föraren och kompakt design

 • Betyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping

Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare är en modell med en kompakt design som utan svårigheter navigerar runt hinder tack vare de snäva svängarna som maskinen lyckas med. Vare sig du ska ta dig in i trånga utrymmen eller inte kan Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare göra upplevelsen optimal, och tack vare att motorn är bakmonterad ser du enkelt vart du är på väg.

 • Klippenhet med två knivar för optimal trimning
 • Kompakt design säkerställer enkel hantering även i trånga utrymmen
 • Bakmonterad motor ger en överlägsen överblick

Var medveten om följande innan du köper Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare Med Klippaggregat

Manövreringen
Medan vissa åkgräsklippare är passande för att täcka stora områden finns det andra som är mer kompakta: likt Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare. Fördelarna som detta för med sig är att gräsklipparen smidigt manövrerar runt rabatter och andra hinder. Just den här maskinen får även ett bra grepp i sluttningar och när marken är våt.

Ljudnivån
Hur viktigt det är med en tystlåten åkgräsklippare kan variera från person till person. Det är dock av yttersta vikt att vara medveten om att just Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare har en ljudnivå på 100 dB. Det finns utan tvekan tystare modeller, men i förhållande till priset får du här en utmärkt deal.

Fördelar

 • Utmärkt drift i våta förhållanden
 • Lätt att förvara
 • Justerbar höjd på styret
 • Användarvänlig
 • Utmärkt manövrerbarhet
Nackdelar

 • Utan gräsuppsamlare

Vad säger konsumenter och experter om Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare Med Klippaggregat?

Trots att det för närvarande inte finns några expertrecensioner att hämta har konsumenterna mycket gott att säga om åkgräsklipparen. Den har för närvarande ett kundbetygsgenomsnitt på 4,8 av 5 hos Google Shopping efter 14+ recensioner. Det lyfts bland annat fram hur lätt den är att manövrera för smidig gräsklippning.

Konsumentmagasinets bedömning

Det finns mycket som talar för att Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare är värd sin prislapp, och vi rekommenderar gräsklipparen till husägare som letar efter en manövrerbar samt bekväm gräsklippare med frontmonterat klippaggregat. Den bjuder på ett fantastiskt grepp i sluttningar, en BioClip egenskap, två klippsystem och bakvagnsstyrning – för att bara nämna några få fördelar.

Specifikationer:
Från märket Husqvarna
Motoreffekt: 6,4 kW
Max klippbredd: 85 cm
Max klipphöjd: 7 cm
Bränsletank: 4 L
Vikt: 190 kg
Ljudnivå: 100 dB


Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare Med Klippaggregat

 • Betyg på 4,5 av 5 hos Google Shopping

Sist på listan har vi Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare Med Klippaggregat som har en klippbredd på max 98 cm. Den kan med andra ord klippa stora områden på ett fort och smidigt vis. Gräsklipparen är utrustad med flera innovativa tekniska komponenter, och du kan förvänta dig ett klippaggregat med sidoutkast samt ett mulchingläge.

 • Innovativa tekniska komponenter
 • Upp till sju olika klipphöjder
 • Anti-skalperande hjul som skyddar marken

Var medveten om följande innan du köper Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare Med Klippaggregat

Bränsletankens volym
Bränsletankens volym talar om för dig hur ofta du behöver fylla på med bensin. Ju mer tanken rymmer desto längre kan du köra på en tank, och Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare har plats för hela sex liter. Det är därför inget måste att konstant stanna för att återigen fylla tanken.

Små eller stora områden
Vissa åkgräsklippare är konstruerade för att passa genom trånga passager medan andra modeller är lämpliga för stora områden. Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare passar den sistnämnda beskrivningen med sin maximala klippbredd på hela 98 cm och klipphöjd på max 8 cm.

Fördelar

 • Enkelt underhåll
 • Lätt att styra och manövrera
 • Effektiv
Nackdelar

 • Sätet kan vara lågt för vissa användare

Vad säger konsumenter och experter om Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare Med Klippaggregat?

Hos Google Shopping ligger genomsnittsbetyget för Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare Med Klippaggregat på 4,5 av 5 efter 75+ kundrecensioner. De många klipphöjderna uppskattas tillsammans med hur lättkörd maskinen är, antalet hastigheter samt bensintanken med en ganska stor volym.

Konsumentmagasinets bedömning

Konsumentmagasinet rekommenderar Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare för alla som vill ha en snabb och effektiv gräsklippare som med enkelhet klarar av stora områden. Maskinen har en klippbredd på max 98 cm, en klipphöjd på 8 cm och en bensintank som håller sex liter. Dess motoreffekt ligger på 6,5 kW och gräsklipparen har en ljudnivå på 100 dB.

Specifikationer:
Från märket Alpina
Motoreffekt: 6,5 kW
Max klippbredd: 98 cm
Max klipphöjd: 8 cm
Bränsletank: 6 L
Vikt: 169 kg
Ljudnivå: 100 dB


Vilken åkgräsklippare är bäst?

Vad som kan anses vara en bra åkgräsklippare beror delvist på vad just du och din trädgård behöver. Motoreffekten är en av aspekterna som du bör hålla ögonen på, och en högre motoreffekt syftar på att åkgräsklipparen arbetar mer effektivt för ett ypperligt resultat. Det kan även vara trevligt att inte konstant tvingas stanna mitt under gräsklippningen för att fylla på med bensin, och detta blir möjligt att undvika så länge gräsklipparen har en stor tank som rymmer rikligt med bensin. Medan vissa bensintankar enbart håller 1 liter finns det andra som rymmer upp till 10 liter.

Stör det dig och grannarna om din åkgräsklippare är för högljudd? Kontrollera då att du lägger vantarna på en modell med en låg ljudnivå. Inom vår topplista informerar vi om ljudnivån hos alla de olika åkgräsklipparna så att du ska få en klar och tydlig överblick av alla dina valmöjligheter.

Gällande själva konstruktionen är vissa åkgräsklippare mer kompakta medan andra har en större design. Fördelen med kompakta maskiner är att de klarar att ta sig igenom smala passager och att enkelt navigera runt mindre områden, vilket blir perfekt för trädgårdar med ett begränsat utrymme. De större åkgräsklipparna blir å andra sidan perfekta om du har en stor och öppen trädgård. Här erbjuds du en imponerande klippbredd och klipphöjd som garanterar att du kan ta dig an hela gräsmattan på rekordtid.

En sista punkt att komma ihåg när du väljer ut din åkgräsklippare är att det kan vara en god idé att rikta ditt fokus mot kända märken som helt säkert kan erbjuda den yttersta kvaliteten och de bästa funktionerna. Några populära märken som kanske fångar ditt intresse är Husqvarna åkgräsklippare samt Stiga åkgräsklippare. Självfallet finns det dock många fler än så, och i vår topplista kan du förvänta dig att enbart hitta åkgräsklippare som lever upp till strikta krav. Vare sig du är på jakt efter en budgetmodell, en äkta premiummodell eller kanske bäst valuta för pengarna kan du hitta en åkgräsklippare i vår topplista som blir rätt för dig.

Hur fort går en åkgräsklippare?

I vårt åkgräsklippare test hittar du en lång rad olika modeller med varierande funktioner, motoreffekter och hastigheter. Bra att veta kring just hastighet är att det inte finns en specifik hastighet som alla åkgräsklippare håller sig till, utan det gäller att du tar en titt på produktbeskrivningen eller bruksanvisningen för att få reda på just hur fort din föredragna modell går.

Någonting som är bra att veta är att du aldrig behöver körkort för att få köra en åkgräsklippare då denna räknas som en maskin snarare än ett fordon. Det finns även ljuddämpare åkgräsklippare för dig som föredrar en åkgräsklippare bäst i test som inte bara har en lämplig hastighet, utan även en lämplig ljudnivå.

Om du istället vill ta en titt på andra gräsklipparlösningar är det en god idé att kika närmare på bland annat robotgräsklippare. Dessa gör jobbet åt dig, så allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och vänta på att robotgräsklipparen ska fullgöra sitt arbete. Du ställer själv in vilka områden som robotgräsklipparen får befinna sig på, och när batteriet börjar ta slut kör roboten själv tillbaka till laddningsstationen. Detta är sannerligen en mycket smidig lösning.

Vilken sorts bensin bör jag använda för en åkgräsklippare?

Vad en åkgräsklippare drivs på kan variera en aning beroende på vilken modell du vänder dig till. Du kan exempelvis införskaffa dig en elektrisk åkgräsklippare i form av en åkgräsklippare eldriven, och då är maskinen utrustad med ett batteri åkgräsklippare som kan laddas upp. Den vanligaste typen är dock åkgräsklippare bensin, och du stöter på flera av dessa modeller i vår topplista.

När det kommer till att välja ut bensin är det många som tar beslutet att använda sig av 95-oktanig bensin, men det finns ytterligare lösningar i form av en renare alkylatbensin. Den enda nackdelen är att alkylatbensin kostar mer, och därför är det värt att tänka igenom dina valmöjligheter noga.

Om du vill slippa bensin helt och hållet kan du istället välja att införskaffa dig en ordinär gräsklippare vars batteri laddas upp i ett eluttag. För mindre justeringar i trädgården där du vill skära till en buske eller en häck kan även en högkvalitativ häcksax göra susen. Om budgeten inte är för tajt kanske du till och med satsar på flera av dessa lösningar för en fulländad samling av trädgårdsredskap som kan hjälpa dig att hålla din trädgård snygg och fin.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Pricerunner

Pricerunner är jämförelsesidan vars mål är att hjälpa dig att hitta de bästa produkterna till de bästa priserna. Du har möjligheten att jämföra fler än 3,3 miljoner produkter från 7 300 butiker, och dessa produkter befinner sig inom en lång rad varukategorier. Kika även på deras guider eller topplistor som har sammanställts av oberoende produktexperter som testar och utvärderar de olika varorna.
Testet av åkgräsklippare uppdaterades senast den: 14 februari 2021
Du kan se testet här
Det danska testet av åkgräsklippare uppdaterades senast den: Maj 2022
Du kan se testet här

Google Shopping

Google Shopping är en prisjämförelsetjänst för dig som vill hitta kvalitet till det billigaste priset. Sök efter varor som intresserar dig och jämför smidigt priser mellan en hel uppsjö av olika butiker. Om du vill veta vad andra konsumenter anser kan du även läsa de olika kundomdömena för att få ett hum gällande huruvida produkten i fråga är värd att satsa på eller inte.

Du kan läsa alla recensioner av MTD Smart Minirider 60 SDE Åkgräsklippare Med Klippaggregat här
Du kan läsa alla recensioner av Husqvarna R 214TC Åkgräsklippare Comfort Edition Med Klippaggregat här
Du kan läsa alla recensioner av Husqvarna R 112C5 Åkgräsklippare Med Klippaggregat här
Du kan läsa alla recensioner av Alpina AT3 98 A Åkgräsklippare Med Klippaggregat här

Lawn Mower Review

Vill du hitta din perfekta gräsklippare eller är du ute efter råd kring hur du underhåller din trädgård på bästa sätt? Lawn Mower Review bjuder dig på både recensioner, topplistor och guider för att hjälpa dig på vägen mot att hitta din perfekta gräsklippare.
Testet av Cub Cadet XT1 OS96 Åkgräsklippare Med Klippaggregat uppdaterades senast den: 5 juni 2020
Du kan se testet här

Läs även vårt test om kompostkvarnar för att läsa om de bästa kompostkvarnarna på marknaden.

FAQ

Vilken åkgräsklippare är bäst?
En högkvalitativ åkgräsklippare är en modell som ger dig många funktioner och effektiv gräsklippning till ett rimligt pris. Ta en titt på vår topplista och hitta en variant som blir passande baserat på just dina behov.
Vad bör jag tänka på innan jag köper en åkgräsklippare?
Ta hänsyn till huruvida åkgräsklipparen har en bred klippbredd eller en mer kompakt storlek för att välja modell utefter hur stor din trädgård är. Ta även reda på hur tystlåten gräsklipparen är, hur mycket bensintanken rymmer samt gräsklipparens motoreffekt.
Vilken sorts bensin använder en åkgräsklippare?
Bensinen som brukar användas till åkgräsklippare är 95-oktanig bensin, men det kan rekommenderas att istället vända dig till alkylatbensin då detta är renare. Du kan förvänta dig att alkylatbensin dock blir en aning dyrare än 95-oktanig bensin.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta