Termometer (Bäst i test) – Marknadens 8 bästa febertermometrar

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över marknadens åtta bästa termometrar.

Detta är nämligen en testartikel om febertermometrar som innehåller både expertfavoriter och konsumentfavoriter.

Artikeln är uppbyggd så att vi går igenom produkterna var för sig. Först berättar vi vilka för- och nackdelar som har lyfts fram av experter eller användare, och därefter beskriver vi hur varje modell fungerar.

Efter genomgången av produkterna hittar du en lista över de källor vi hänvisar till samt länkar till deras experttester och användarrecensioner. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som också kan vara av intresse

Den här testartikeln om termometrar innehåller:
🔸 Överblick över åtta av marknadens bästa febertermometrar
🔸 Genomgång av vad experterna/konsumenterna anser om varje modell
🔸 Ytterligare information om vad de olika apparaterna kan göra
🔸 Information om olika typer av termometrar och mätningar
🔸 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat
🔸 Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Termometer test 2022 – Dessa 8 är bäst enligt experter och konsumenter

Här hittar du en genomgång av åtta av marknadens bästa termometrar. För att skapa en större variation har vi inkluderat både testvinnare, favoriter och andra modeller som har fått höga betyg. Här finns något för varje budget och smak.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vad experterna/användarna framhäver hos varje apparat. Du hittar även en prisjämförelse för varje modell. På så vis kan du snabbt och enkelt se var du får bäst pris.


Braun ThermoScan 7 IRT6520

Bästa febertermometer i test

Testvinnare hos Pricerunner.se
4,8 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
9,6 av 10 stjärnor hos termometer-magasinet Bestearthermometer.com

Braun ThermoScan 7 IRT6520

Braun ThermoScan 7 IRT6520 har granskats i ett test av febertermometrar hos Pricerunner.se samt hos magasinet Bestearthermometer.com, och experterna blev väldigt imponerade. Denna uppfattning delas även av kunderna hos Amazon.co.uk, som i genomsnitt har gett modellen ett betyg på 4,8 av 5 stjärnor.

Pricerunner.se utsåg termometern till testvinnare och skriver i recensionen att den är den bästa örontermometern för febermätning. Den är genomtänkt och har inställningar för tre olika åldersgrupper. Experterna förklarar att resultatet visas med både siffror och färg, och det är även en stor fördel att skärmen är placerad så att man ser tempen på en gång. Termometern får dessutom beröm för sin upplysta skärm och för att batterierna är lätta att byta. Den enda egentliga nackdelen som nämns i recensionen är att det kan vara lite besvärligt att ställa in ålder vid varje mätning.

Pricerunner.se sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Användarvänlig örontermometer med genomtänkt display och färgindikator”.

Bestearthermometer.com tillägger även att den här modellen är läkarnas förstaval och det bästa alternativet för barnfamiljer.

Det pedagogiska valet

Med Braun ThermoScan 7 IRT6520 går det snabbt och enkelt att ta temperaturen och se om den är normal eller om personen har feber. Man mäter inuti örat och får ett resultat efter bara några sekunder. Det sitter en bra och upplyst skärm på utsidan av handtaget som visar temperaturen.

Det här är dessutom en väldigt pedagogisk modell som visar resultatet på två olika sätt: både med siffror och med färger. Om temperaturen är normal visas en grön färg. Vid lätt feber visas istället en gul färg, och vid hög feber blir skärmen röd.

För hela familjen

Braun ThermoScan 7 IRT6520 är en väldigt familjeinriktad termometer. Eftersom att modellen har inställningar för olika åldersgrupper kan den nämligen användas på både bebisar, barn och vuxna. Dessa inställningar är spädbarn upp till 6 månader, barn upp till 36 månader samt större barn och vuxna. De tre åldersgrupperna har olika gränsvärden för att man lättare ska kunna se om personen i fråga har feber.

Av hygienskäl är det möjligt att byta ut “huvudet”, och det ingår även flera engångsskydd. Utöver detta har apparaten även en minnesfunktion som kommer ihåg de senaste mätningarna. Den sparar närmare bestämt de nio senaste värdena, och alla mätvärden är digitala. Termometern kan mäta kroppstemperaturer mellan 34 och 42,2 grader Celsius.

Specifikationer för Braun ThermoScan 7 IRT6520 – basfakta
🔴 Tillverkare: Braun
🔴 Typ: Örontermometer
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall: 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Braun ThermoScan 7 IRT6520
Testvinnare
Indikerar temperaturen med både siffror och färg
Skärm på användarens sida
Inställningar för olika åldersgrupper
Med minnesfunktion

https://youtu.be/GmyLO-tW-AU


Omron Gentle Temp 521

Bästa febertermometer för hela familjen

Toppbetyg hos Pricerunner.se
Bra omdöme hos bloggen Intheplayroom.co.uk
5 av 5 stjärnor från användarna hos Praxisdienst.com

Omron Gentle Temp 521

Omron Gentle Temp 521 har testats av experter från både Pricerunner.se och Intheplayroom.co.uk samt av kunder hos Praxisdienst.com, en återförsäljare av medicinsk utrustning. Den här modellen går hem hos både experter och konsumenter och har därför fått absoluta toppbetyg.

Pricerunner.se förklarar att termometern har en praktisk upplyst skärm som gör det möjligt att använda den under natten också. Den mäter dessutom snabbt och ger pålitliga resultat. En annan stor fördel är att man kan slå av ljudet så att termometern inte väcker barnet. Som en extra bonus kan den infraröda sensorn även användas för att mäta temperaturen på ytor, till exempel för att kontrollera om nappflaskan är för varm. Det ingår dessutom 21 engångsskydd. Experterna nämner bara ett fåtal nackdelar, och dessa handlar framförallt om att termometern använder ett klockbatteri. Detta har man knappast liggande hemma, och det kan därför orsaka problem om man måste mäta temperaturen på en gång.

Pricerunner.se sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Säkert och snabbt resultat och fungerar dessutom för temperaturmätning av ytor”.

Intheplayroom.co.uk blev också förtjusta i den här modellen, och de framhäver i synnerhet den snabba mätningen. Termometern visar nämligen på en gång om man har feber eller normaltemp. De nämner även att användarvänligheten är hög.

Sparar 25 mätningar

Omron Gentle Temp 521 är en robust och hållbar örontermometer som kan användas av hela familjen. Den är dock speciellt utformad för att kunna användas på barn, och den mäter därför temperaturen på bara en sekund. Detta är väldigt snabbt för en febertermometer. Termometern är skonsam med en infraröd sensor och kan användas på både bebisar, barn och vuxna.

Något som gör att den här modellen skiljer sig från mängden är den välfungerande minnesfunktionen. Denna funktion innebär att termometern kommer ihåg de 25 senaste mätningarna. Det blir därför lättare att jämföra mätningar och se om kroppstemperaturen är på väg mot en normal nivå eller om den har stigit sedan den förra mätningen.

Mäter även yttemperatur

Eftersom att Omron Gentle Temp 521 använder infraröda sensorer kan den användas för flera olika mätningar. Termometern kan nämligen mäta temperaturen på ytor också, vilket är praktiskt om man till exempel vill se om mjölken eller maten är för varm för barnet

Produkten håller en hög hygiennivå tack vare den infraröda mätningen och de 21 inkluderade skyddskåporna. Som en bonus finns det även en batteriindikator som visar om batteriet håller på att ta slut. För att spara batteri har termometern en automatisk avstängningsfunktion.

Specifikationer för Omron Gentle Temp 521 – basfakta
🔴 Tillverkare: Omron
🔴 Typ: Örontermometer
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall (örat): 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Mätintervall (ytor): -22,0 till 80,0 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Omron Gentle Temp 521
Toppbetyg
Snabb mätning på en sekund
Sparar 25 mätningar
Kan mäta temperaturen på ytor
Med batteriindikator


Nokia Withings SCT01 Thermo

Bästa febertermometer enligt konsumenter

Toppbetyg hos Pricerunner.se
4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
Bra omdöme hos teknikbloggen Titaniumgeek.com

Nokia Withings SCT01 Thermo

Nokia Withings SCT01 Thermo har varit med i ett termometertest hos Pricerunner.se och granskats av teknikbloggen Titaniumgeek.com. Modellen har fått fina kommentarer och betyg hos båda källorna. Den är dessutom en kundfavorit hos Amazon.

Pricerunner.se har gett modellen toppbetyg, och de förklarar bland annat att det här är en smart termometer som mäter temperaturen på pannan istället för i örat. Detta gör att själva mätningen blir mildare. Det krävs ingen beröring alls, vilket ökar hygiennivån, och det tar dessutom bara ett par sekunder att ta reda på om personen har feber eller en normal kroppstemp. Termometern får dessutom beröm för sina pålitliga mätningar och sin användarvänlighet samt att det är enkelt att byta batterier. Experterna påpekar dock att modellen är ganska dyr samt att den bara fungerar tillsammans med en app.

Pricerunner.se summerar upplevelsen på följande sätt: ”Smidig febertermometer som gör det lätt att ta tempen utan att störa barnet”.

Nokia Withings SCT01 Thermo är även en konsumentfavorit, och användarna framhäver i synnerhet användarvänligheten. Den här typen av temperaturmätning är nämligen väldigt enkel.

Det hygieniska valet

Om hygien är viktigt för dig som konsument kan det vara en utmaning att ta temperaturen. Nokia Withings SCT01 Thermo löser dock det problemet, för här behöver man inte komma i kontakt med varken kroppsdelar eller kroppsvätskor för att mäta temperaturen.

Istället för att mäta i örat eller i ändtarmen mäter den här termometern på pannan. Man ska helt enkelt hålla den en centimeter från huden, och efter ett par sekunder får man ett resultat. Det krävs alltså inte någon fysisk kontakt. Mätvärdet visas med både siffror och en färgindikering, vilket gör det enkelt att se om det rör sig om feber eller en normal kroppstemp.

Används med en app

Nokia Withings SCT01 Thermo använder 16 infraröda sensorer för att mäta temperaturen och kan användas på både bebisar, barn och vuxna. Eftersom att den varken ska in i örat eller ändtarmen kommer mätningen dessutom inte att väcka barnet. Det finns även en minnesfunktion som kan spara temperaturmätningar i separata profiler för olika personer. Det blir därför lättare att följa febern hos olika individer.

Det kanske mest anmärkningsvärda med den här modellen är att den används tillsammans med en app. Den tillhörande appen laddas ner till en smartphone och kan då ge en bättre översikt över temperaturändringar. Detta skapar även en bättre användarvänlighet. Det bör dock påpekas att termometern inte fungerar optimalt utan appen.

Specifikationer för Nokia Withings SCT01 Thermo – basfakta
🔴 Tillverkare: Nokia
🔴 Typ: Panntermometer
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall: 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Nokia Withings SCT01 Thermo
Toppbetyg
Kräver ingen beröring
Med färgindikator
Fungerar tillsammans med en app
Bra användarvänlighet


Medisana TM 750 Termometer

Bästa febertermometer med smarta funktioner

Toppbetyg hos Pricerunner.se
5 av 5 stjärnor hos Ebay.co.uk
3,9 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk

Medisana TM 750 Termometer

Medisana TM 750 Termometer är en favorit bland både experter och konsumenter. Modellen har bland annat fått ett högt expertbetyg i ett termometertest hos Pricerunner.se. Utöver detta är den även populär på Ebay och bland användarna hos Amazon.

Pricerunner.se är i allmänhet förtjusta i den här modellen, och de förklarar att detta är en multifunktionell termometer. Den kan nämligen mäta kroppstemperaturen både i örat och på pannan med hjälp av sensorer. Sensorerna kan även användas för att mäta yttemperaturer, till exempel på mjölken till barnet. Experterna nämner dessutom att det är smart att man kan stänga av ljudet för att inte väcka barnet, och siffrorna visas även med olika färgindikeringar. Pricerunner.se påpekar dock ett par nackdelar också, till exempel att det är svårt att få en korrekt mätning på pannan samt att det inte ingår några hygienskydd.

Pricerunner.se sammanfattar upplevelsen på följande sätt: “Termometer för både panna och öra som även kan mäta temperatur på vätska och ytor”.

Det här är dessutom en konsumentfavorit, och användarna framhäver i synnerhet funktionaliteten och mångsidigheten.

Det multifunktionella valet

Om du är ute efter en modell som fungerar både som pann- och örontermometer är Medisana TM 750 Termometer ett riktigt bra alternativ. Detta är en termometer som kan användas på både bebisar, barn och vuxna. Modellen kan nämligen mäta feber hos både vuxna och små barn.

Mångsidighet är nyckelordet, för med den här modellen kan man ta temperaturen både i örat och på pannan. Detta är möjligt tack vare den moderna sensortekniken. Utöver detta går det dessutom att mäta temperaturen på ytor, till exempel mjölken till barnet.

Kommer ihåg dina mätningar

Medisana TM 750 Termometer är modern på flera olika områden. Modellen har till exempel en minnesfunktion som kan komma ihåg de 30 senaste mätningarna. Det blir därför lättare att hålla koll på om febern stiger eller sjunker.

Det finns även ett feberlarm som gör att man inte behöver fundera på om mätningen visar feber eller inte, och siffrorna åtföljs dessutom av en färgindikation.

Specifikationer för Medisana TM 750 Termometer – basfakta
🔴 Tillverkare: Medisana
🔴 Typ: Örontermometer, panntermometer
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall, feber: 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Medisana TM 750 Termometer
Toppbetyg
Färgindikator
Kan mäta i örat och på pannan
Man mäta yttemperaturer
Kommer ihåg de senaste 30 mätningarna


Termometerfabriken Viking AB Termometer

Bästa febertermometer i budgetklassen

Konsumentfavorit

Termometerfabriken Viking AB Termometer

Termometerfabriken Viking AB Termometer är en av konsumenternas favoriter när det kommer till febertermometrar. Detta beror på att modellen är välfungerande, enkel att använda och billig. Enkelhet är nyckelordet, och med den här produkten är det därför lätt att ta temperaturen.

Det prisvärda och traditionella valet

Termometerfabriken Viking AB Termometer är en traditionell febertermometer som kan mäta kroppstemperaturen hos både barn och vuxna. Modellen är perfekt om man föredrar en gammaldags termometer som är både billig och användarvänlig.

Den här produkten kostar nämligen inte särskilt mycket och är väldigt enkel. Man behöver bara trycka på en knapp, och sedan dyker temperaturen upp på den lilla skärmen. För att mätresultatet ska vara tydligt kommer termometern att ge ifrån sig ett larm om den uppmäter en febertemperatur.

Med ljud och minnesfunktion

Trots att Termometerfabriken Viking AB Termometer är en enkel och klassisk modell – vissa skulle nog säga gammaldags – finns det ändå ett par moderna funktioner. Utöver feberlarmet har den även en minnesfunktion som kommer ihåg den senaste mätningen. Detta gör det lättare att jämföra temperaturen med det förra resultatet.

Det finns även en ljudsignal som ökar tydligheten. Termometern är dessutom vattentät. Detta innebär att den är enkel att rengöra och att man utan problem kan hålla den hygienisk.

Specifikationer för Termometerfabriken Viking AB Termometer – basfakta
🔴 Tillverkare: Viking AB
🔴 Typ: Febertermometer, mäter i armhåla, mun och ändtarm
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall: 34,0 till 43 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Termometerfabriken Viking AB Termometer
Användarfavorit
Enkel
Budgetvänlig
Med minnesfunktion
Vattentät


Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer

Toppbetyg hos Pricerunner.se
5 av 5 stjärnor från användarna hos Kids-room.com
5 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.ae

Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer

Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer har testats av experterna hos Pricerunner, och de blev nöjda med den här modellen. Detsamma gäller även kunderna hos både Kids-room.com och Amazon.ae.

Pricerunner.se har skrivit en positiv recension där de i synnerhet framhäver formatet och komforten. De förklarar att den ligger bra i handen och att mätningen går riktigt snabbt. Utöver detta berömmer experterna den klara ljudsignalen och minnesfunktionen. Ljudsignalen kan dock inte stängas av. Experterna skriver att den här modellen är “enkel att använda och ger ett tillförlitligt resultat” men att den inte direkt är billig.

Användarna är också imponerade av den här termometern, och de håller med om att den är enkel och pålitlig.

Det bekväma valet

Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer är ett bra alternativ om man behöver en örontermometer som ligger bra i handen. Den är gjord med användarkomfort i åtanke, och designen är dessutom riktigt fin och elegant.

Här rör det sig om en termometer som kan användas på både bebisar, barn och vuxna, och mätningen utförs i örat. Mätningen tar ett par sekunder, och därefter visas kroppstemperaturen på skärmen. Om tempen är högre än 37,5 grader ger modellen ifrån sig ett larm om febertemperatur.

Optimal hygien

Eftersom att den här örontermometern ska in i örat och kommer i kontakt med kroppsutsöndringar är hygienen väldigt viktig. Det ingår därför 20 engångsskydd med termometern som ska kasseras efter varje mätning.

Som en bonus får man även en praktisk förvaringsbox samt en minnesfunktion som skapar en bättre översikt. Denna funktion sparar nämligen den senaste 20 mätningarna. Detta gör det enkelt att se utvecklingen och hålla koll på om temperaturen stiger eller om den börjar gå ner till en normal nivå.

Specifikationer för Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer – basfakta
🔴 Tillverkare: Chicco
🔴 Typ: Örontermometer
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall: 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer
Toppbetyg
Hög komfort
Snabb mätning
Feberlarm
Hygienskydd för engångsanvändning ingår


Medisana TM 700 Termometer

4,5 av 5 stjärnor från användarna hos Pricerunner.se
4,1 av 5 stjärnor från användarna hos Bol.com

Medisana TM 700 Termometer

Medisana TM 700 Termometer är en populär användarfavorit hos både Pricerunner.se och nederländska Bol.com. Modellen har nämligen fått höga betyg hos båda källorna.

Användarna hos Pricerunner.se är så imponerade att nästan 90 procent har gett termometern antingen 4 eller 5 stjärnor. Så mycket som 79 procent av användarna har faktiskt gett den 5 stjärnor av 5 möjliga.

Användarna framhäver i synnerhet det låga priset och den bra användarvänligheten. De nämner att det här är en enkel termometer som helt enkelt gör vad den ska utan en massa moderna funktioner.

Det mångsidiga, prisvärda och enkla valet

Medisana TM 700 Termometer är en enkel produkt med ett helt klart överkomligt pris. Man får vad som kan beskrivas som en “klassisk” eller traditionell termometer – det vill säga en variant som inte innehåller så mycket modern teknik, men som fokuserar på en snabb och noggrann mätning.

Apparaten kan användas på alla åldersgrupper eftersom att den kan mäta feber hos både barn och vuxna. Det finns flera olika sätt att ta temperaturen: i armhålan, munnen eller ändtarmen. När man tar temperaturen hos spädbarn är det bäst att mäta i ändtarmen eftersom att detta ger mest pålitliga resultat.

Minnesfunktion och feberlarm

Även om Medisana TM 700 Termometer är enkel och billig finns det fortfarande ett par moderna funktioner som ökar funktionaliteten. Det rör sig bland annat om en minnesfunktion som gör det möjligt att se den senaste mätningen och jämföra med den nya. Det finns även ett en automatisk avstängningsfunktion, som gör att batteriet inte dräneras, samt ett feberlarm. Larmet kan höras om temperaturen är högre än normalt.

Termometern har även en böjbar spets och en hög hygiennivå. Den här modellen är nämligen vattentät och kan därför rengöras efter att man har använt den. Detta är väldigt viktigt eftersom att det kommer att finnas kvar rester av kroppsvätskor och bakterier oavsett om man mäter i munnen, armhålan eller ändtarmen.

Specifikationer för Medisana TM 700 Termometer – basfakta
🔴 Tillverkare: Medisana
🔴 Typ: Febertermometer, mäter i armhåla, mun och ändtarm
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall: 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Medisana TM 700 Termometer
Användarfavorit
Bra pris
Kan mäta i både armhåla, mun och ändtarm
Vattentät
Feberlarm


Beurer 3i1 FT65 Termometer

4,4 av 5 stjärnor från användarna hos Pricerunner.se
8,8 av 10 stjärnor hos testmagasinet Thereviewhut.co.uk

Beurer 3i1 FT65 Termometer

Beurer 3i1 FT65 Termometer har recenserats av testmagasinet Thereviewhut.co.uk och imponerade där stort på experterna. De blev faktiskt så imponerade att de gav modellen ett totalbetyg på 8,8 av 10 stjärnor. Den här termometern är dessutom en konsumentfavorit hos Pricerunner.se.

Användarna hos Pricerunner.se har gett modellen ett genomsnittligt betyg på 4,4 av 5 stjärnor, och nästan 90 procent av användarna har gett den antingen 4 eller 5 stjärnor. Det är verkligen högt. Användarna framhäver i synnerhet de noggranna mätningarna, användarvänligheten samt att termometern helt enkelt fungerar som den ska. De uppmärksammar även glatt att den kan användas både som örontermometer och på pannan.

En person sammanfattar sin upplevelse på följande sätt: “Jag köpte bara produkten igår. Termometern var lätt i installationen och är snabb att ta temperaturen och man kan lagra de senaste mätningarna i den. Varm rekommendation härifrån.”

Det mångsidiga och moderna valet

Beurer 3i1 FT65 Termometer är ett bra alternativ om man vill ha en termometer som kan mäta kroppstempen både i örat och på pannan. Den här fungerar nämligen till båda delarna. Termometern har en modern och elegant design och använder sig av sensorer som fångar upp värmen. Man kan då se om personen har feber eller en normal kroppstemperatur, och produkten är gjord för att mätningen ska bli korrekt oavsett om man tar tempen i örat eller på pannan.

Den här pann- och örontermometern är utrustad med modern teknik. Det finns bland annat en minnesfunktion som gör att man får en bättre översikt över feberkurvan. Modellen sparar de tio senaste mätningarna och visar även datum och tid för dessa. Mätresultatet i siffror kombineras dessutom med en färgindikation: grön innebär normal temperatur medan röd innebär feber. Detta kallas för ett feberlarm, och det visas om temperaturen överstiger 38 grader.

Möjligt att mäta yttemperatur

Utöver att fungera som pann- och örontermometer kan Beurer 3i1 FT65 Termometer även mäta yttemperaturer. Detta innebär till exempel att man kan kontrollera temperaturen på mjölk eller välling så att den inte är för varm för barnet. Det bidrar även till en bättre mångsidighet och användarvänlighet.

Enheten går på batteri och har en indikator som visar när det är dags att byta till nya batterier. Det finns även en automatisk avstängningsfunktion som träder i kraft efter 60 sekunder. Det här är en termometer som kan användas på både bebisar, barn och vuxna, och den tillhandahåller noggranna och tillförlitliga mätningar.

Specifikationer för Beurer 3i1 FT65 Termometer – basfakta
🔴 Tillverkare: Beurer
🔴 Typ: Örontermometer, panntermometer
🔴 Febermätning spädbarn: Ja
🔴 Febermätning vuxna: Ja
🔴 Mätintervall, feber: 34,0 till 42,2 grader Celsius
🔴 Minnesfunktion: Ja
🔴 Batteridriven: Ja

Fördelar med Beurer 3i1 FT65 Termometer
Användarfavorit
Kan mäta i örat och på pannan
Färgindikator
Feberlarm
Man även temperaturen på ytor


Guide: Vilken termometer ska jag välja?

När man vill göra en febermätning kan man använda olika typer av termometrar. Experterna från Apotekets.dk förklarar att rektaltermometrar och beröringsfria termometrar är vanligast.

Örontermometrar är mest lika de beröringsfria modellerna eftersom att det bara sker en lätt beröring mot kroppen.

Det finns för- och nackdelar med båda typerna, men båda dessa kan användas på både bebisar, barn och vuxna. Rektaltermometrar anses ge de mest exakta mätningarna av kroppens kärntemperatur. Om barnet är under sex månader är det därför bäst att använda en rektaltermometer. Man bör nämligen vara extra uppmärksam på feber hos väldigt små barn, och därför är det viktigt med exakta mätvärden.

Beröringsfria modeller mäter temperaturen med infraröda sensorer, och dessa är också tillförlitliga.

Rektal- eller beröringsfri termometer för febermätning

För personer som är äldre än sex månader bör en beröringsfri termometer eller örontermometer fungera fint för att mäta om man har feber eller en normal kroppstemperatur.

Det finns många fördelar med dessa varianter, och den största av dem är nog att det inte är i närheten lika invasivt att ta tempen. Till skillnad från rektaltermometrar, som måste föras in i kroppen, ska dessa nämligen bara hållas vid huden. Detta innebär även att de är betydligt mer hygieniska eftersom att de inte kommer i kontakt med lika mycket bakterier, till exempel tarmbakterier i rumpan.

Dessa termometrar är dessutom mer skonsamma att använda eftersom att kroppen inte irriteras av dem. Man kan till och med mäta febern hos barn medan de sover.

Mät alltid på samma ställe

När man mäter kroppstemperaturen för att se om den är normal eller förhöjd är det viktigt att man alltid mäter på samma ställe. Temperaturen är nämligen inte densamma överallt i kroppen. Om man mäter på olika ställen kan man därför få missvisande resultat. Temperaturen varierar dessutom under dygnet. Den är oftast högst på kvällen och lägst tidigt på morgonen.

Normal temperatur

Här nedanför kan du se vilka temperaturintervall som är normala på olika mätställen:

✔ Munhåla: 35,5 – 37,5 grader Celsius
✔ Armhåla: 34,7 – 37,3 grader Celsius
✔ Panna: 35,4 – 37,4 grader Celsius
✔ Ändtarm: 36,6 – 38,0 grader Celsius
✔ Öra: 35,7 – 37,7 grader Celsius


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken termometer är bäst?

Det finns många bra modeller på marknaden inom flera olika kategorier. Om du är ute efter en bra termometer kan du med fördel ta en titt på följande modeller. Alla dessa kan mäta feber hos både bebisar, barn och vuxna: Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer, Termometerfabriken Viking AB Termometer, Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer, Medisana TM 700 Termometer och Beurer 3i1 FT65 Termometer.

🤓 Vilken typ av termometer ska jag välja? Örontermometer eller någon annan?

Det finns olika typer av febertermometrar: beröringsfria, nästan beröringsfria (örontermometrar) samt termometrar som kan användas i ändtarmen, munnen eller armhålan. En örontermometer är ett bra alternativ för de flesta åldersgrupper eftersom att denna erbjuder en noggrann, enkel, snabb och skonsam temperaturmätning. Under barnets första levnadsmånader (upp till fem månader) bör man dock mäta tempen i ändtarmen.

🧐 Hur bedömer experterna en febertermometer?

Experterna bedömer modellerna baserat på bland annat precision, hanterbarhet, typ, generell kvalitet, design, funktioner, rengöring och pris. De undersöker även om termometern kan mäta feber hos både bebisar, barn och vuxna. Du kan läsa mer om vad experterna tycker om produkterna längst ner i den här artikeln. Där hittar du nämligen länkar till deras undersökningar.


Termometer Test 2021: Dessa källor har vi använt

Animated GIFAmazon.com / Amazon.co.uk / Amazon.ae 🇺🇸 🇬🇧 🇦🇪

Amazon.com / Amazon.co.uk / Amazon.ae är en internationell återförsäljare av allt från film, musik och böcker till kläder, elektronik och hushållsprodukter. Deras kunder kan även skriva recensioner för att hjälpa nya potentiella köpare:

Läs mer om användarnas åsikter om Braun ThermoScan 7 IRT6520 här.

Läs mer om användarnas åsikter om Nokia Withings SCT01 Thermo här.

Läs mer om användarnas åsikter om Medisana TM 750 Termometer här.

Läs mer om användarnas åsikter om Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer här.

Bestearthermometer.com 🇺🇸

Bestearthermometer.com är ett online-magasin som fokuserar på örontermometrar. Experterna har provat ett brett utbud av termometrar, bland annat modellen Braun ThermoScan 7 IRT6520. Läs hela recensionen hos Bestearthermometer.com.

Bol.com 🇳🇱

Bol.com är en stor nederländsk återförsäljare av allt från smycken, kläder och elektronik till böcker, filmer, musik, gör-det-själv och babyprodukter. Kunderna kan även lämna kommentarer som kan komma till nytta för andra potentiella köpare. Här har användarna recenserat Medisana TM 700 Termometer. Läs alla kommentarer hos Bol.com.

Ebay.co.uk 🇬🇧

Ebay.co.uk beskriver sig själva som “världens marknadsplats”. Där kan man nämligen köpa allt möjligt inom konsumentprodukter, kläder, bilar, trädgårdsartiklar och annat. Kunderna kan även lämna kommentarer om produkterna, och här gäller det Medisana TM 750 Termometer. Läs alla recensioner hos Ebay.co.uk.

Intheplayroom.co.uk 🇬🇧

Intheplayroom.co.uk är en blogg som handlar om livet med småbarn, livsstil och föräldraskap. Bloggen testar även produkter som har med dessa områden att göra, och här gäller det termometern Omron Gentle Temp 521. Läs hela recensionen hos Intheplayroom.co.uk.

Kids-room.com 🇩🇪

Kids-room.com är en nätbutik som säljer produkter för barn och bebisar, och där kan man hitta allt från kläder och leksaker till möbler. Användarna kan även kommentera varorna, och här har vi använt användarrecensioner av Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer. Du kan läsa dem alla hos Kids-room.com.

Praxisdienst.com 🇬🇧

Praxisdienst.com är en stor återförsäljare av medicinsk utrustning, och de säljer bland annat termometrar för hemmabruk. Kunderna kan även lämna kommentarer, och här har de recenserat termometern Omron Gentle Temp 521. Läs mer hos Praxisdienst.com.

Pricerunner.se 🇸🇪

Pricerunner.se är den svenska versionen av prisjämförelsesajten Pricerunner. Där kan man hitta information om olika produkter, hitta återförsäljare och läsa recensioner. Ibland genomför Pricerunner.se även egna tester av produkter, och här gäller det ett test av marknadens bästa termometrar. Denna undersökning inkluderade modellerna Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer och Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer. Läs undersökningen i sin fulla längd hos Pricerunner.se.

Pricerunner.se visar även användarrecensioner, och användarna har här recenserat följande modeller:

Läs mer om användarnas recensioner av Medisana TM 700 Termometer här.

Läs mer om användarnas recensioner av Beurer 3i1 FT65 Termometer här.

Thereviewhut.co.uk 🇬🇧

Thereviewhut.co.uk är ett brittiskt testmagasin som baseras på användarrecensioner. Deras mål är att förse sina läsare med de bästa och mest detaljerade recensionerna av olika konsumentprodukter. Här har experterna recenserat Beurer 3i1 FT65 Termometer. Läs hela recensionen hos Thereviewhut.co.uk.

Titaniumgeek.com 🇬🇧

Titaniumgeek.com är en teknikblogg med fokus på gadgets, cykling och teknik i allmänhet. De genomför även vetenskapliga tester av utvalda produkter, och här gäller det ett test av Nokia Withings SCT01 Thermo. Läs mer hos Titaniumgeek.com.


Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tagit en närmare titt på febertermometrar: testvinnare, konsumentfavoriter och andra modeller med höga betyg.

Oftast är det barn och bebisar som drabbas av feber, och en febertermometer är därför ett oumbärligt verktyg för barnfamiljer. En termometer är dock givetvis användbar för andra också.

Om man har barn finns det många andra produkter som också brukar behövas i vardagen. Vi har skrivit testartiklar om flera av dessa, och där kan du få hjälp med att hitta inspiration, spara pengar och välja de produkter som passar dina behov.

Det kan till exempel handla om barnvagnar, något som har en självklar plats i varje småbarnsfamilj. Vi har skrivit en artikel om marknadens bästa barnvagnar. Där hittar du dessutom massor av information som förbereder dig inför barnvagnsköpet.

En barnvagn är en väsentlig produkt, men de flesta föräldrar vill även bära barnet emellanåt. I takt med att barnet växer kan detta bli en tung uppgift, och då kan det vara bra att ha en bärsele. Om du funderar på vilka selar och bärsjalar som är bäst kan du med fördel läsa vår artikel bärsele test.

Små barn behöver mycket sömn, och när de inte sover i barnvagnen sover de i sängen. Det kan dock vara svårt att hålla koll på barnet hela tiden, och det kan därför vara en bra idé att skaffa en babyvakt. Om du inte har någon sådan, eller om du behöver en ny, kan du hämta inspiration i artikeln babyvakt test. Där hittar du en genomgång av experternas favoritmodeller.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta