Termometer – Bäst i test: De 7 bästa febertermometrarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Termometer – Bäst i test: De 7 bästa febertermometrarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Är du på jakt efter en ny febertermometer? Då har du hittat rätt! Detta är nämligen en guide av febertermometrar som innehåller såväl experternas som användarnas favoritmodeller.

Vi kommer att börja med att redovisa alla produkter var för sig; här tar vi upp både för- och nackdelar med respektive modell samt deras unika funktionaliteter och specifikationer. I slutet av artikeln hittar du en lista över de källor vi har använt oss av med länkar till deras webbplatser. Vi har även inkluderat ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som kan vara av intresse.

Senast ändrad:

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av febertermometrarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa febertermometrarna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda febertermometrarna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper febertermometer

 • Display

  Det är viktigt att välja en termometer med en tydlig och lättläst display – inte minst när enheten ska användas i miljöer med dämpad belysning eller svagt ljus. En tydlig och väl upplyst display säkerställer att temperaturavläsningarna snabbt blir begripliga och minimerar risken för feltolkningar.

  Det kan vara särskilt fördelaktigt med en display som inte bara visar redovisar resultaten tydligt, utan som även använder färgstöd. Färgkodade displayer ger en intuitiv visuell signal för att snabbt bedöma om den registrerade temperaturen ligger inom ett visst intervall, vilket identifierar potentiella febertillstånd eller säkra temperaturtrösklar mer effektivt. Detta förbättrar i sin tur användarvänligheten eftersom användarna snabbt kan avgöra om ett ingripande är nödvändigt eller om förhållandena ligger inom de önskade parametrarna.

  Att välja en termometer med en display som kombinerar tydlighet, ljusstyrka och färgkodad indikering kan således förbättra den övergripande användningen. Det kan dessutom vara avgörande i situationer där tidskänsliga beslut är av yttersta vikt.

 • Noggrannhet och precision

  Den mest kritiska funktionen hos en febertermometer är att leverera korrekta temperaturavläsningar. Denna funktion får således en ännu större betydelse om den avsedda användningen omfattar scenarier där precision inte är förhandlingsbar, till exempel vid medicinska diagnoser.

  Febertermometrar som har gjort sig kända för sin noggrannhet genom sträng kalibrering och rigorösa testförfaranden inger förtroende för deras förmåga att leverera tillförlitliga temperaturmätningar. Deras konsekventa och tillförlitliga prestanda säkerställer att den data de tillhandahåller kan användas för att fatta välgrundade beslut, dra korrekta slutsatser eller vidta lämpliga åtgärder.

  Det är alltså av största vikt att en febertermometer gör korrekta mätningar – oavsett om det handlar om att fastställa en patients hälsotillstånd eller övervaka laboratorieprocesser. Genom att välja en termometer med utmärkt precision skyddar du dig mot potentiella misstag som kan ge felaktiga resultat och potentiellt äventyra giltigheten i dina mätningar. Du bör alltså prioritera modeller med dokumenterat hög noggrannhet för att garanterat få pålitliga temperaturmätningar.

 • Ytterligare funktioner

  Många termometrar har överskridit sin konventionella roll och tillhandahåller numera en rad kompletterande funktioner som ökar deras användbarhet och bekvämlighet. Dessa extra attribut bidrar till en mer omfattande och personlig temperaturmätning.

  Idag är det vanligt att termometrar lagrar mätningarna, vilket gör det möjligt att spara tidigare temperaturavläsningar. Detta kan vara särskilt värdefullt för övervakning av temperaturförändringar över tid.

  Feberlarm fungerar som ett extra lager av vaksamhet och varnar dig när en temperaturavläsning överstiger ett förutbestämt tröskelvärde. Denna proaktiva funktion är särskilt viktig för tidig upptäckt och snabb respons, vilket bidrar till snabb läkarvård när det behövs.

  Integrationen av smartphone-kompatibilitet lyfter dessutom termometrin in i den digitala världen. Smartphone-appar som är skräddarsydda för specifika termometermodeller möjliggör spårning, övervakning och analys av temperaturtrender i realtid. Den digitala anslutningen gör att du enkelt kan lagra, visualisera och dela temperaturdata, vilket ger ett helhetsperspektiv på temperaturfluktuationer över tid.

 • Pris

  När man ska välja febertermometrar är det viktigt att vara medveten om att det billigaste alternativet inte nödvändigtvis erbjuder en optimal lösning för noggrann och effektiv temperaturmätning. När det gäller termometrar kan priserna variera avsevärt – från budgetvänliga till avancerade enheter. Detta spektrum av kostnader påverkas av variabler som noggrannhet vid temperaturmätning, ergonomisk design, tilläggsfunktioner och varumärkets anseende. Genom att göra grundlig research kan du hitta en termometer som passar din budget, samtidigt som den effektivt tillgodoser dina exakta behov av temperaturmätning.

 • Användar- och expertrecensioner

  Innan ett eventuellt inköp av en febertermometer är det viktigt att vara påläst; på så sätt säkerställer du att du kommer att fatta ett välgrundat beslut. Vi rekommenderar att ta del av såväl användar- som expertrecensioner.

  Experter tillhandahåller värdefulla perspektiv på olika termometeralternativ, med jämförelser mellan varumärken, tekniska bedömningar och analyser av funktionalitet för att fastställa temperaturmätningens noggrannhet. Användarrecensioner ger däremot förstahandsinformation och beskriver hur termometern fungerar i praktiken. De går vanligtvis igenom parametrar som användarvänlighet, tillförlitlighet och eventuella begränsningar.

  Genom att noggrant utvärdera både expert- och användarrecensioner kan du skaffa dig en övergripande uppfattning och välja en termometer som uppfyller dina krav.

arrow-more

Braun ThermoScan 7 IRT6520

Bästa febertermometer i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare på Pricerunner.se
 • check 9,6/10 stjärnor på Bestearthermometer.com
 • check 4,8/5 stjärnor på Amazon.co.uk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Braun ThermoScan 7 IRT6520:

 • Kan lagra nio temperaturmätningar
 • Resultat på bara några sekunder
 • Indikerar temperaturen med både siffror och färg

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Braun ThermoScan 7 IRT6520 är en utmärkt febertermometer som utmärker sig med användarvänliga funktioner. Den dubbla displayen, som visar temperaturen med både siffror och färger, ger intuitiva avläsningar. Displayen är dessutom placerad så att användaren lätt kommer åt den och förbättrar användbarheten.

Termometerns anpassningsbara åldersinställningar passar spädbarn, barn och vuxna, men behovet av att återställa åldern före varje avläsning kan vara besvärligt för en del användare. Lagringsfunktionen, som lagrar upp till nio tidigare mätningar, underlättar övervakningen. Den familjeorienterade designen, med utbytbara komponenter och engångsöverdrag, prioriterar hygien.

Medan experternas beröm och de höga kundbetygen bekräftar denna febertermometers kvalitet, hade vi uppskattat smidigare inställningar vad gäller åldersprofilerna. Sammantaget anser vi emellertid att enhetens noggrannhet, informativa design och praktiska funktionalitet gör den till ett starkt alternativ för familjer som vill ha effektiv temperaturmätning.

Fördelar

 • Lättläst och välplacerad display
 • Inställningar för olika åldersgrupper
 • Lagrar mätningar

Nackdelar

 • Inställningarna för åldersprofilerna är något komplicerade

Febertermometern Braun ThermoScan 7 IRT6520 har granskats på bland annat Pricerunner.se och Bestearthermometer.com, varav båda expertkällor blev imponerade av enheten. Även användarna lovordar denna termometer; på Amazon.co.uk har de gett produkten ett betyg på 4,8/5 stjärnor.

Pricerunner.se utsåg termometern till testvinnare och skriver i sin recensionen att det är den bästa örontermometern för febermätning. De menar att den har en genomtänkt konstruktion med inställningar för tre olika åldersgrupper. Experterna förklarar att resultatet visas med både siffror och färg samt att displayen är placerad så att man ser mätningarna på en gång.

Vidare lovordar experterna febertermomtern för får dessutom beröm för sin upplysta skärm och för att batterierna är lätta att byta. Den enda egentliga nackdelen som nämns i recensionen är att det kan vara lite besvärligt att ställa in ålder vid varje mätning.

Pricerunner.se sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”Användarvänlig örontermometer med genomtänkt display och färgindikator”. Bestearthermometer.com tillägger även att den här modellen är läkarnas förstaval och det bästa alternativet för barnfamiljer.

Recension: En detaljerad recension av Braun ThermoScan 7 IRT6520

Specifikationer

 • Typ: I örat
 • Vikt: 259 g
 • Batterityp: 2 AA

En pedagogisk febertermometer
Med Braun ThermoScan 7 IRT6520 går det snabbt och enkelt att ta temperaturen för att upptäcka feber. Termometern mäter inuti örat och levererar ett resultat efter bara några sekunder. Det sitter en bra och upplyst display på utsidan av handtaget som visar temperaturen.

Braun ThermoScan 7 IRT6520 är en användarvänlig termometer som visar resultatet på två olika sätt: med siffror och med färger. Om temperaturen är normal visas en grön färg; vid lätt feber visas istället en gul färg och vid hög feber blir skärmen röd.

För hela familjen
Braun ThermoScan 7 IRT6520 är en febertermometer för hela familjen. Eftersom att modellen har inställningar för olika åldersgrupper kan den nämligen användas på både bebisar, barn och vuxna. Dessa inställningar är spädbarn upp till sex månader, barn upp till 36 månader samt större barn och vuxna. De tre åldersgrupperna har olika gränsvärden för att man enklare ska kunna se om personen i fråga har feber.

Av hygienskäl är det möjligt att byta ut “huvudet”; det ingår även flera engångsskydd. Utöver detta har apparaten även en lagringsfunktion som memorerar de senaste mätningarna. Den sparar närmare bestämt de nio senaste värdena digitala. Termometern kan mäta kroppstemperaturer mellan 34 och 42,2 °C.

Mer om Braun ThermoScan 7 IRT6520

Specifikationer

 • Typ: I örat
 • Vikt: 259 g
 • Batterityp: 2 AA

Omron Gentle Temp 521

Bästa febertermometer för hela familjen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bra omdöme av Intheplayroom.co.uk
 • check 3,8/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Omron Gentle Temp 521:

 • Upp till 25 tidigare temperaturmätningar
 • Ljudlöst läge tillgängligt
 • Automatisk avstängning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Omron Gentle Temp 521 är en utmärkt febertermometer för familjer som söker en pålitlig enhet. Modellen har rekommenderats av både experter och användare samt erbjuder praktiska och användbara funktioner. Den snabba mättiden – som endast tar en sekund – i kombination med kapaciteten att lagra 25 mätningar, ger användaren möjlighet att proaktivt spåra temperaturskillnader.

Vi uppskattar även mångsidigheten med mätning av yttemperatur – en funktion som inte är vanligt förekommande i liknande enheter. Den upplysta skärmen, som är användbar för nattliga avläsningar, kompenserar för den mindre nackdel som experterna noterade: att enheten drivs av klockbatterier. Tillhandahållandet av 21 engångsskydd understryker produktens hygienmedvetna design.

Trots att denna febertermometer drivs av något svårtillgängliga batterier, anser vi att det övergripande paketet med snabba mätningar, minneslagring, multifunktionalitet och hygienunderhåll gör Omron Gentle Temp 521 till en praktisk enhet.

Fördelar

 • Snabba mätningar på bara en sekund
 • Kan mäta temperaturen på ytor
 • Utrustad med batteriindikator

Nackdelar

 • Drivs av klockbatterier

Omron Gentle Temp 521 har granskats av experter från Pricerunner.se och Intheplayroom.co.uk. Modellen har även mottagit flertal användarrecensioner på Praxisdienst.com – en återförsäljare av medicinsk utrustning. Febertermometern går hem hos både experterna och användarna, vilket bevisas av dess toppbetyg.

Pricerunner.se menar att termometern har en tydlig och upplyst skärm som gör det möjligt att använda enheten även i mörker. Den mäter dessutom snabbt och ger pålitliga resultat. En annan stor fördel är att man kan slå av ljudet så att termometern inte väcker barnet. Vidare menar experterna att den infraröda sensorn, som kan användas för att mäta temperaturen även på ytor, är en extra bonus. Tack vare denna funktion kan man till exempel kontrollera om nappflaskan är tillräckligt eller för varm. Pricerunners testpanel berömmer även de medföljande engångsskydden – man får hela 21 stycken!

Vad gäller nackdelar nämner experterna endast ett fåtal, varav den främsta är att termometern använder ett klockbatteri. Detta har man vanligtvis inte hemma, vilket kan orsaka problem om man måste mäta temperaturen på en gång och man upptäcker att enheten är död. Pricerunner.se sammanfattar sin upplevelse av Omron Gentle Temp 521 enligt följande: ”Säkert och snabbt resultat och fungerar dessutom för temperaturmätning av ytor”.

Intheplayroom.co.uk, som också var förtjusta i den här febertermometern, framhäver i synnerhet den snabba mätningen. Termometern visar nämligen mycket snabbt om man har feber eller normal kroppstemperatur. De lovordar även användarvänligheten.

Recension: En detaljerad recension av Omron Gentle Temp 521

Specifikationer

 • Typ: I örat
 • Vikt: 85 g
 • Batterityp: 1 CR2

Kan lagra upp till 25 mätningar
Omron Gentle Temp 521 är en robust och hållbar örontermometer som kan användas av hela familjen. Den är emellertid speciellt utformad för att kunna användas på barn, och mäter därför temperaturen på bara en sekund. Detta är väldigt snabbt för en febertermometer. Vidare är termometern skonsam med en infraröd sensor och kan användas på både bebisar, barn och vuxna.

Något som gör att den här modellen skiljer sig från mängden är den välfungerande lagringsfunktionen. Denna gör det möjligt för termometern att lagra de 25 senaste mätningarna, vilket underlättar jämförelser av mätningar för att se om kroppstemperaturen är på väg mot en normal nivå eller om den har stigit sedan den förra mätningen.

Mäter även yttemperatur
Eftersom att Omron Gentle Temp 521 använder infraröda sensorer kan den användas för flera olika mätningar. Förutom att mäta temperaturen i örat, kan enheten även användas på ytor. Detta kan vara praktiskt om man till exempel vill se om vällingen eller maten är för varm för sitt barn att äta.

Produkten håller en hög hygiennivå tack vare den infraröda mätningen och de 21 inkluderade skyddskåporna. Som en bonus finns det även en batteriindikator som visar om batteriet håller på att ta slut. För att spara på batteri har termometern en automatisk avstängningsfunktion.

Mer om Omron Gentle Temp 521

Specifikationer

 • Typ: I örat
 • Vikt: 85 g
 • Batterityp: 1 CR2

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Nokia Withings SCT01 ThermoLite

Bästa febertermometer enligt användarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg av Pricerunner.se
 • check Positivt omdöme på TrustedReviews.com
 • check Positivt omdöme på Cnet.com
 • check 4.5/5 stjärnor på Amazon.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nokia Withings SCT01 ThermoLite:

 • Bekväm temperaturmätning på pannan
 • Åtta olika användarprofiler
 • Bluetooth-anslutning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Nokia Withings SCT01 ThermoLite är en hygienisk och användarvänlig febertermometer. Pricerunner.se och Titaniumgeek.com berömmer termometern för dess skonsamma och hygieniska temperaturmätning på pannan, vilket gör den lämplig för såväl barn som vuxna. Samtidigt underlättar de snabba resultaten och tydliga färgindikatorerna snabb feberbedömning.

Vi vill särskilt framhålla termometerns tillförlitlighet och kompatibilitet med den tillhörande appen som möjliggör omfattande temperaturmätningar. Appen kan emellertid utgöra en begränsning menar en del experter, trots att den även erbjuder utökad funktionalitet. Vidare vill vi, liksom användarna på Amazon, berömma termometerns användarvänlighet – något som vi anser kompenserar för dess dyrare pris.

Sammanfattningsvis är Nokia Withings SCT01 ThermoLite en bekväm, beröringsfri lösning för familjer som söker en användarvänlig febertermometer. Enheten kombinerar innovativ design med modern teknik för detaljerad feberövervakning.

Fördelar

 • Toppbetyg av såväl användare som experter
 • Beröringsfri
 • Med färgindikator
 • Tillhörande app
 • Utmärkt användarvänlighet

Nackdelar

 • App-beroende

Nokia Withings SCT01 ThermoLite har varit med i ett termometertest på Pricerunner.se och granskats av teknikbloggen Titaniumgeek.com. Modellen har fått utmärkt omdömen och betyg hos båda källorna. Vidare är den en favorit hos användarna på Amazon som i synnerhet framhäver enhetens användarvänlighet.

Pricerunner.se har gett denna febertermometer toppbetyg, och motiverar detta med dess smarta funktion som mäter av temperaturen på pannan istället för i örat – något som gör mätningen enklare och mer effektiv. Det krävs således ingen beröring alls, vilket även ökar hygiennivån. Det tar dessutom bara ett par sekunder att ta reda på om personen har feber eller en normal kroppstemperatur. Experterna på Priceriunner.se berömmer även termometern för dess pålitliga mätningar och användarvänlighet. De påpekar dock att modellen är ganska dyr samt att den bara fungerar tillsammans med en app.

Pricerunner.se summerar deras bedömning enligt följande: ”Smidig febertermometer som gör möjliggör enkel temperaturmätning av barn utan att störa barnet”.

Recension: En detaljerad recension av Nokia Withings SCT01 ThermoLite

Specifikationer

 • Typ: Kontaktlös
 • Vikt: 75 g
 • Batterityp: 2 AAA

Ett hygieniskt alternativ
Om hygien är viktigt för dig kan det vara en utmaning att använda en febertermometer; Nokia Withings SCT01 Thermo löser emellertid detta problem eftersom den är beröringsfri. Med denna termometer behöver du inte komma i kontakt med varken kroppsdelar eller kroppsvätskor för att mäta temperaturen.

Istället för att använda termometern i örat eller i ändtarmen mäter den här enheten på pannan. Det är helt enkelt bara att hålla enheten en centimeter från huden, för att bara efter ett par sekunder få ett resultat. Det krävs alltså inte någon fysisk kontakt. Mätvärdet visas med både siffror och en färgindikering, vilket gör det enkelt att avgöra om det rör sig om feber eller en normal kroppstemperatur.

Används med en app
Nokia Withings SCT01 ThermoLite använder 16 infraröda sensorer för att mäta temperaturen och kan användas på bebisar, barn och vuxna. Eftersom att enheten varken ska in i örat eller ändtarmen kan man dessutom mäta barns kroppstemperatur när han eller hon sover.

Enheten är kan lagra temperaturmätningar i separata profiler, vilket ytterligare underlättar spårning av feber. Det kanske mest anmärkningsvärda med den här febertermometern är emellertid att den används tillsammans med en app. Den tillhörande appen laddas smidigt ner till din smartphone och erbjuder en bättre översikt över temperaturändringar, vilket garanterar optimal användarvänlighet. Termometern är emellertid beroende av appen och fungerar inte optimalt utan den – något som kan utgöra en nackdel enligt vissa.

Mer om Nokia Withings SCT01 ThermoLite

Specifikationer

 • Typ: Kontaktlös
 • Vikt: 75 g
 • Batterityp: 2 AAA

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Medisana TM 750

Febertermometer med bäst funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Toppbetyg av Pricerunner.se
 • check 3,9/5 stjärnor på Amazon.co.uk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Medisana TM 750:

 • Smart ljudkontroll
 • Hygienisk och icke-invasiv
 • Passar alla åldrar

Konsumentmagasinets omdöme

Vår bedömning av Medisana TM 750 visar att det är en mångsidig och pålitlig termometer som hyllas av både experter och konsumenter. Dess toppresultat i Pricerunner.se:s termometertest talar för dess kvalitet, en känsla som förstärks av dess popularitet på eBay och Amazon.

Vi värdesätter dess multifunktionella karaktär, som erbjuder temperaturmätning i örat och på pannan, vilket tillgodoser olika åldersgrupper. Den extra förmågan att mäta yttemperaturer, som babymjölk, förbättrar dess tillämpbarhet. Vi är emellertid medvetna om de utmaningar som finns när det gäller att få exakta mätningar på specifika ytor, till exempel värmepannor. En annan aspekt att ta hänsyn till är avsaknaden av medföljande hygienskydd. Trots dessa begränsningar bidrar termometerns moderna funktioner, inklusive minnesfunktion och färgindikering, till dess attraktionskraft. Medisana TM 750 termometer erbjuder mångsidighet och bekvämlighet och uppfyller behoven hos familjer som söker en tillförlitlig lösning för temperaturmätning.

Fördelar

 • Toppbetyg av såväl användare som experter
 • Färgindikator
 • Kan mäta i örat och på pannan
 • Kan mäta yttemperaturer
 • Kan lagra de 30 senaste mätningarna

Nackdelar

 • Saknar hygienskydd

Febertermometern Medisana TM 750 är en favorit bland både experter och konsumenter. Modellen har bland annat fått ett högt expertbetyg i ett termometertest hos Pricerunner.se. Utöver detta är den även populär på Ebay och bland användarna hos Amazon.

Pricerunner.se är överlag förtjusta i den här modellen, och de förklarar att detta är en multifunktionell termometer. Den kan nämligen mäta kroppstemperaturen både i örat och på pannan med hjälp av sensorer. Sensorerna kan även användas för att mäta yttemperaturer, till exempel på mjölken till barnet. Experterna nämner dessutom att det är smart att man kan stänga av ljudet för att inte väcka barnet, och siffrorna visas även med olika färgindikeringar. Pricerunner.se påpekar dock ett par nackdelar också, till exempel att det är svårt att få en korrekt mätning på pannan samt att det inte ingår några hygienskydd.

Pricerunner.se sammanfattar termometern enligt följande: “Termometer för både panna och öra som även kan mäta temperatur på vätska och ytor”. Det här är dessutom en konsumentfavorit, och användarna framhäver i synnerhet funktionaliteten och mångsidigheten.

Recension: En detaljerad recension av Medisana TM 750

Specifikationer

 • Typ: I örat och på pannan
 • Vikt: 65 g
 • Batterityp: 2 AAA

En multifunktionell febertermometer
Om du är ute efter en modell som fungerar både som pann- och örontermometer är Medisana TM 750 ett riktigt bra alternativ. Detta är en termometer som kan användas på både bebisar, barn och vuxna. Modellen kan nämligen mäta feber hos både vuxna och små barn.

Mångsidighet är nyckelordet, för med den här modellen kan man ta temperaturen både i örat och på pannan. Detta är möjligt tack vare den moderna sensortekniken. Utöver detta går det dessutom att mäta temperaturen på ytor, till exempel mjölken till barnet.

Lagrar ihåg dina mätningar
Medisana TM 750 är modern på flera olika områden. Modellen har till exempel en minnesfunktion som kan lagra de 30 senaste mätningarna. Det blir därför lättare att hålla koll på om febern stiger eller sjunker. Det finns även ett feberlarm som gör att man inte behöver fundera på om mätningen visar feber eller inte, och siffrorna åtföljs dessutom av en färgindikation.

Mer om Medisana TM 750

Specifikationer

 • Typ: I örat och på pannan
 • Vikt: 65 g
 • Batterityp: 2 AAA

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Termometerfabriken Viking AB

Bästa febertermometer i budgetklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Termometerfabriken Viking AB:

 • Prisvärd
 • Funktion för feberlarm
 • Hörbar signal

Konsumentmagasinets omdöme

I vår utvärdering av Termometerfabrikens febertermometer är det tydligt att den får erkännande för sin effektiva funktionalitet, användarvänlighet och prisvärdhet. Termometerns främsta egenskap är dess enkelhet, vilket möjliggör okomplicerad temperaturmätning.

Den är utformad för både barn och vuxna och har ett traditionellt men ändå praktiskt tillvägagångssätt, vilket gör den till ett övertygande alternativ för dem som värdesätter enkel temperaturövervakning. Trots att den kanske inte har lika avancerade funktioner som modernare motsvarigheter, är den mycket användbar tack vare feberlarmet och minnesfunktionen. En ljudsignal bidrar till den användarvänliga designen, och den vattentäta konstruktionen gör det enkelt att sköta hygienen.

De som söker mer avancerade tekniska alternativ kan dock tycka att dess grundläggande karaktär är begränsande. Termometerfabriken Viking AB:s febertermometer är en kostnadseffektiv och tillförlitlig lösning för dem som söker en enkel metod för temperaturmätning.

Fördelar

 • Användarvänlig
 • Med minnesfunktion
 • Vattentät

Nackdelar

 • Saknar avancerade funktioner

Denna febertermometer från Termometerfabriken Viking AB framstår som ett förstahandsval bland febertermometrar. Dess popularitet kan tillskrivas dess effektiva prestanda, användarvänliga design och överkomliga pris. Den enkla utformningen säkerställer en smidig temperaturmätning, vilket gör den till ett bekvämt alternativ för kontroll av kroppstemperaturen.

Recension: En detaljerad recension av Termometerfabriken Viking AB

Specifikationer

 • Typ: Standard
 • Vikt: 50 g
 • Batterityp: ?

Ett prisvärt och traditionellt alternativ
Termometerfabriken Viking AB:s febertermometer är en traditionell produkt som kan mäta kroppstemperaturen hos både barn och vuxna. Modellen är perfekt om man föredrar en gammaldags termometer som är både billig och användarvänlig.

Den här produkten kostar inte särskilt mycket och är väldigt enkel. Man behöver bara trycka på en knapp, och sedan dyker temperaturen upp på den lilla skärmen. För att mätresultatet ska vara tydligt kommer termometern att ge ifrån sig ett larm om den uppmäter en febertemperatur.

Med ljud och minnesfunktion
Trots att Termometerfabriken Viking AB:s termometer är en enkel och klassisk modell – vissa skulle nog säga gammaldags – finns det ändå ett par moderna funktioner. Utöver feberlarmet har den även en minnesfunktion som kommer ihåg den senaste mätningen. Detta gör det lättare att jämföra temperaturen med det förra resultatet.

Det finns även en ljudsignal som ökar tydligheten. Termometern är dessutom vattentät. Detta innebär att den är enkel att rengöra och att man utan problem kan hålla den hygienisk.

Mer om Termometerfabriken Viking AB

Specifikationer

 • Typ: Standard
 • Vikt: 50 g
 • Batterityp: ?

Medisana TM 700

Bästa febertermometer med flexibel design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,1/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Medisana TM 700:

 • Flexibel spets för bekväma mätningar
 • Automatisk avstängning
 • Vattentät

Konsumentmagasinets omdöme

Medisana TM 700 är ett budgetvänligt val som prioriterar exakt temperaturmätning genom sin enkla men pålitliga design. Den vänder sig till olika åldersgrupper och tillgodoser preferenser med mätalternativ för armhåla, mun och rektum.

De som söker avancerade funktioner kan dock tycka att enkelheten är begränsande, men moderna detaljer inkluderar en minnesfunktion för att spåra temperaturförändringar och en automatisk avstängningsfunktion för att spara batteri.

Den flexibla, vattentäta designen upprätthåller hygienstandarder, vilket är avgörande för mätningar av kroppsvätskor. Trots att den saknar avancerade innovationer gör dess noggrannhet, minnesfunktion och enkelhet den till ett pålitligt val för praktisk temperaturövervakning, och erbjuder en balanserad strategi som prioriterar viktig funktionalitet och värde.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Kan mäta i armhåla, mun och ändtarm
 • Feberlarm

Nackdelar

 • Saknar avancerade funktioner

Medisana TM 700 är en populär användarfavorit hos både Pricerunner.se och nederländska Bol.com. Modellen har nämligen fått höga betyg hos båda källorna. Användarna hos Pricerunner.se är så imponerade att nästan 90 procent har gett termometern antingen 4 eller 5 stjärnor. Så mycket som 79 procent av användarna har faktiskt gett den 5 stjärnor av 5 möjliga. Användarna framhäver i synnerhet det låga priset och den bra användarvänligheten. De nämner att det här är en enkel termometer som helt enkelt gör vad den ska utan en massa moderna funktioner.

Recension: En detaljerad recension av Medisana TM 700

Specifikationer

 • Typ: Standard
 • Vikt: 120 g
 • Batterityp: 1 AG3

Det mångsidiga, prisvärda och enkla valet
Medisana TM 700 Termometer är en enkel produkt till ett  överkomligt pris. Man får vad som kan beskrivas som en “klassisk” eller traditionell termometer – det vill säga en variant som inte innehåller så mycket modern teknik, men som fokuserar på en snabb och noggrann mätning.

Apparaten kan användas på alla åldersgrupper eftersom att den kan mäta feber hos både barn och vuxna. Det finns flera olika sätt att ta temperaturen: i armhålan, munnen eller ändtarmen. När man tar temperaturen hos spädbarn är det bäst att mäta i ändtarmen eftersom att detta ger mest pålitliga resultat.

Minnesfunktion och feberlarm
Även om Medisana TM 700 Termometer är enkel och billig finns det fortfarande ett par moderna funktioner som ökar funktionaliteten. Det rör sig bland annat om en minnesfunktion som gör det möjligt att se den senaste mätningen och jämföra med den nya. Det finns även ett en automatisk avstängningsfunktion, som gör att batteriet inte dräneras, samt ett feberlarm. Larmet kan höras om temperaturen är högre än normalt.

Termometern har även en böjbar spets och en hög hygiennivå. Den här modellen är nämligen vattentät och kan därför rengöras efter att man har använt den. Detta är väldigt viktigt eftersom att det kommer att finnas kvar rester av kroppsvätskor och bakterier oavsett om man mäter i munnen, armhålan eller ändtarmen.

Mer om Medisana TM 700

Specifikationer

 • Typ: Standard
 • Vikt: 120 g
 • Batterityp: 1 AG3

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Beurer 3i1 FT65

Bästa febertermometer med sensorteknik

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 8,8/10 stjärnor på Thereviewhut.co.uk
 • check 4,1/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beurer 3i1 FT65:

 • Kan användas i örat och på pannan
 • Batteriindikator
 • Kan lagra de tio senaste mätningarna

Konsumentmagasinets omdöme

Vi uppskattar mångsidigheten hos Beurer 3i1 FT65, som effektivt mäter kroppstemperaturen via örat eller pannan och anpassar sig till olika preferenser. Den moderna designen och sensortekniken säkerställer konsekvent korrekta avläsningar, oavsett vilket tillvägagångssätt som väljs. Minnesfunktionen hjälper till att spåra febertrender, medan färgindikationer (grön för normal, röd för feber) underlättar snabb tolkning.

Trots att feberlarmet aktiveras vid 38 °C, vilket kan begränsa lämpligheten, bidrar användarvänlighet, batteriindikator och en automatisk avstängningsfunktion till dess tilltalande egenskaper. Sammanfattningsvis är Beurer 3i1 FT65 ett pålitligt och anpassningsbart alternativ, särskilt för dem som värdesätter minnesfunktion och mätning av yttemperatur, med en balanserad uppsättning funktioner och solid prestanda.

Fördelar

 • Färgindikering
 • Automatisk avstängning
 • Lämplig för såväl spädbarn och barn som vuxna

Nackdelar

 • Feberlarmet är inställt på 38 °C

Beurer 3i1 FT65 har recenserats av testmagasinet Thereviewhut.co.uk och imponerade där stort på experterna. De blev faktiskt så imponerade att de gav modellen ett totalbetyg på 8,8 av 10 stjärnor. Den här termometern är dessutom en konsumentfavorit hos Pricerunner.se. Användarna framhäver i synnerhet de noggranna mätningarna, användarvänligheten samt att termometern helt enkelt fungerar som den ska. De uppmärksammar även glatt att den kan användas både som örontermometer och på pannan.

En användare sammanfattar sin upplevelse på följande sätt: “Jag köpte bara produkten igår. Termometern var lätt i installationen och är snabb att ta temperaturen och man kan lagra de senaste mätningarna i den. Varm rekommendation härifrån.”

Recension: En detaljerad recension av Beurer 3i1 FT65

Specifikationer

 • Typ: Kontaktlös
 • Vikt: 170 g
 • Batterityp: 2 AAA

Det mångsidiga och moderna valet
Beurer 3i1 FT65 är ett bra alternativ om man vill ha en termometer som kan mäta kroppstempen både i örat och på pannan. Den här fungerar nämligen till båda delarna. Termometern har en modern och elegant design och använder sig av sensorer som fångar upp värmen. Man kan då se om personen har feber eller en normal kroppstemperatur, och produkten är gjord för att mätningen ska bli korrekt oavsett om man tar tempen i örat eller på pannan.

Den här pann- och örontermometern är utrustad med modern teknik. Det finns bland annat en minnesfunktion som gör att man får en bättre översikt över feberkurvan. Modellen sparar de tio senaste mätningarna och visar även datum och tid för dessa. Mätresultatet i siffror kombineras dessutom med en färgindikation: grön innebär normal temperatur medan röd innebär feber. Detta kallas för ett feberlarm, och det visas om temperaturen överstiger 38 °C.

Möjligt att mäta yttemperatur
Utöver att fungera som pann- och örontermometer kan Beurer 3i1 FT65 även mäta yttemperaturer. Detta innebär till exempel att man kan kontrollera temperaturen på mjölk eller välling så att den inte är för varm för barnet. Det bidrar även till en bättre mångsidighet och användarvänlighet.

Enheten går på batteri och har en indikator som visar när det är dags att byta till nya batterier. Det finns även en automatisk avstängningsfunktion som träder i kraft efter 60 sekunder. Det här är en termometer som kan användas på både bebisar, barn och vuxna, och den tillhandahåller noggranna och tillförlitliga mätningar.

Mer om Beurer 3i1 FT65

Specifikationer

 • Typ: Kontaktlös
 • Vikt: 170 g
 • Batterityp: 2 AAA

Tester och recensioner av febertermometrarna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Bestearthermometer.com

Bestearthermometer.com är ett online-magasin som fokuserar på örontermometrar. Experterna har provat ett brett utbud av termometrar, bland annat modellen Braun ThermoScan 7 IRT6520.

Du kan läsa hela recensionen här.

Intheplayroom.co.uk

Intheplayroom.co.uk är en blogg som handlar om livet med småbarn, livsstil och föräldraskap. Bloggen testar produkter som har med dessa områden att göra, och har bland annat testat Omron Gentle Temp 521.

Du kan läsa hela recensionen hos här.

Pricerunner.se

Pricerunner.se är den svenska versionen av prisjämförelsesajten Pricerunner. Här kan du hitta information om olika produkter och återförsäljare samt läsa recensioner.

Emellanåt genomför Pricerunner.se egna tester av produkter, och har bland annat testat marknadens bästa febertermomtetrar. I detta test ingick bland annat modellerna Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750 Termometer och Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer.

Du kan läsa hela testet här.

Pricerunner.se tillhandahåller även användarrecensioner.

Du kan läsa användarrecensionerna av Medisana TM 700 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av Beurer 3i1 FT65 här.

Thereviewhut.co.uk

Thereviewhut.co.uk är ett brittiskt testmagasin som baseras på användarrecensioner. Deras mål är att förse sina läsare med de bästa och mest detaljerade recensionerna av olika konsumentprodukter. De har bland annat recenserat Beurer 3i1 FT65 Termometer.

Du kan läsa hela recensionen här.

Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tagit en närmare titt på febertermometrar; såväl testvinnare och konsumentfavoriter som modeller med höga betyg.

I regel är det barn och bebisar som drabbas av feber, och en febertermometer är därför ett oumbärligt verktyg för barnfamiljer. En termometer är emellertid användbar för andra också.

Om man har barn finns det många produkter som underlättar i vardagen. Vi har skrivit testartiklar om flera av dessa, där kan du få hjälp med att hitta inspiration, spara pengar och välja de produkter som passar dina behov.

Kanske behöver du en ny barnvagn? Då rekommenderar vi vårt test av barnvagnar. Här hittar du massor av information som förbereder dig inför ett eventuellt köp.

Medan barnvagnen är en väsentlig produkt, vill de flesta föräldrar även kunna bära sitt barn emellanåt. I takt med att barnet växer kan detta bli en tung uppgift, och då kan det vara bra att ha en bärsele. Är en bärsele något för dig? Då bör du ta del av vårt test av bärselar.

Vidare behöver barn mycket sömn, och när de inte sover i barnvagnen sover de i sängen. Det kan dock vara svårt att hålla koll på barnet hela tiden, och det kan därför vara bra att skaffa en babyvakt. Om du inte har en sådan, eller om du behöver en ny, kan du hämta inspiration från vårt test av babyvakter. Här hittar du bland annat en genomgång av experternas favoritmodeller.

TrustedReviews.com

TrustedReviews.com är en webbplats som tillhandahåller recensioner och expertanalyser av ett brett utbud av konsumentelektronik, teknikprodukter och prylar. Webbplatsen är känd för sina detaljerade och opartiska recensioner skrivna av experter inom området.

TrustedReviews.com vill hjälpa sina läsare att fatta välgrundade köpbeslut genom att erbjuda djupgående information, jämförelser och betyg för olika produkter. De har bland annat recenserat Nokia Withings SCT01 Thermo.

Du kan läsa hela recensionen här.

CNET.com

CNET.com är en välrenommerad och etablerad webbplats för tekniknyheter, recensioner och information som erbjuder ett omfattande utbud av innehåll relaterat till konsumentelektronik, tekniktrender, programvara, prylar och mer. Webbplatsen tillhandahåller expertrecensioner, djupgående analyser, nyhetsartiklar, videor och guider om ett brett utbud av tekniska produkter och tjänster.

CNET är känt för sina auktoritativa och väl underbyggda recensioner, där de utvärderar de senaste enheterna, programvarorna och tjänsterna baserat på deras funktioner, prestanda och användarupplevelse. Webbplatsen täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive smartphones, datorer, hemunderhållning, spel, smarta hem-enheter, internettjänster och framväxande teknik.

Du kan läsa deras recension av Nokia Withings SCT01 Thermo här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en internationell e-handelsplattform som erbjuder ett brett sortiment av produkter – allt från film, musik och böcker till kläder, elektronik och hushållsprodukter. Amazon tillhandahåller även ett system för användarrecensioner som kan vara till hjälp för potentiella köpare:

Du kan läsa användarrecensionerna av Braun ThermoScan 7 IRT6520 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Omron Gentle Temp 521 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Nokia Withings SCT01 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Medisana TM 750 här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Chicco Infraröd AD8WG2 här.

FAQ

Vilken febertermometer är bäst?
Det finns många bra febertermometrar på marknaden inom flera olika kategorier. Vi rekommenderar emellertid Braun ThermoScan 7 IRT6520, Omron Gentle Temp 521, Nokia Withings SCT01 Thermo, Medisana TM 750, Termometerfabriken Viking AB, Chicco Infraröd AD8WG2, Medisana TM 700 och Beurer 3i1 FT65. Alla dessa kan mäta temperaturen hos bebisar, barn och vuxna.
Vilken typ av febertermometer ska jag välja?
Det finns olika typer av febertermometrar: beröringsfria, nästan beröringsfria (örontermometrar) samt termometrar som ska användas i ändtarmen, munnen eller armhålan. En örontermometer är ett bra alternativ för de flesta åldersgrupper eftersom att denna erbjuder en noggrann, enkel, snabb och skonsam temperaturmätning. Under barnets första levnadsmånader (upp till fem månader) bör man dock mäta temperaturen i ändtarmen.
Hur bedömer experterna en febertermometer?
Experterna bedömer febertermometrar baserat på bland annat precision, hanterbarhet, typ, kvalitet, design, funktionalitet, rengöring och pris. De undersöker även om termometern kan mäta feber hos både bebisar, barn och vuxna.

Vilken termometer ska jag välja?

När man vill göra en febermätning kan man använda olika typer av termometrar. Experterna från Apotekets.dk förklarar att rektaltermometrar och beröringsfria termometrar är vanligast.

Örontermometrar är mest lika de beröringsfria modellerna eftersom att det bara sker en lätt beröring mot kroppen.

Det finns för- och nackdelar med båda typerna, men båda dessa kan användas på både bebisar, barn och vuxna. Rektaltermometrar anses ge de mest exakta mätningarna av kroppens kärntemperatur. Om barnet är under sex månader är det därför bäst att använda en rektaltermometer. Man bör nämligen vara extra uppmärksam på feber hos väldigt små barn, och därför är det viktigt med exakta mätvärden.

Beröringsfria modeller mäter temperaturen med infraröda sensorer, och är emellertid också tillförlitliga.

Rektaltermometer eller beröringsfri termometer för febermätning

För personer som är äldre än sex månader bör en beröringsfri termometer eller örontermometer fungera fint för att mäta om man har feber eller en normal kroppstemperatur.

Det finns många fördelar med dessa varianter, och den största av dem är nog att det inte är i närheten lika invasivt att ta tempen. Till skillnad från rektaltermometrar, som måste föras in i kroppen, ska dessa nämligen bara hållas vid huden. Detta innebär även att de är betydligt mer hygieniska eftersom att de inte kommer i kontakt med lika mycket bakterier, till exempel tarmbakterier.

Dessa termometrar är dessutom mer skonsamma att använda eftersom att kroppen inte irriteras av dem. Man kan till och med mäta febern hos barn medan de sover.

Mät alltid på samma ställe

När man mäter kroppstemperaturen för att se om den är normal eller förhöjd är det viktigt att man alltid mäter på samma ställe. Temperaturen är nämligen inte densamma överallt i kroppen. Om man mäter på olika ställen kan man därför få missvisande resultat. Temperaturen varierar dessutom under dygnet. Den är oftast högst på kvällen och lägst tidigt på morgonen.

Normala kroppstemperaturer

Nedan kan du se vilka temperaturintervall som är normala på olika mätställen:

 • Munhåla: 35,5 – 37,5 °C
 • Armhåla: 34,7 – 37,3 °C
 • Panna: 35,4 – 37,4 °C
 • Ändtarm: 36,6 – 38,0 °C
 • Öra: 35,7 – 37,7 °C

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Chicco Infraröd AD8WG2 Termometer

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta