Topplistan: De bästa tennisracketarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Alla känner vi till den utomordentligt populära sporten tennis vars matcher både är spännande att titta på och att själv ta del av. 

Om du är ett äkta tennisproffs eller nyligen har fått upp intresset för tennis är det kanske dags att inhandla lite ny tennisutrustning, men det är inte alltid enkelt att veta var man ska börja leta.

För att göra sökandet så enkelt som möjligt för dig har vi undersökt ett stort antal olika tennisracketar för att hitta den bästa av de bästa. Nedan ger vi dig en tydlig översikt. Vi har inkluderat lite av allt – både passande utrustning till nybörjare, proffs, de med en tajt budget och de som inte har något emot att lägga lite pengar på riktigt hög kvalitet.

Du bör tänka på följande innan beställning:

 Vikten: Erfarna tennisspelare kan uppskatta tennisracketar med en lite tyngre vikt för att få till kraftfulla slag, men nybörjare som fortfarande lär sig hur allt går till kan å andra sidan gynnas av en relativt lättviktig racket. Köp därför en racket med en vikt som passar din nivå.
 Storleken: För yngre spelare eller nybörjare kan en större tennis racket göra det lättare att träffa bollen då träffytan är större, men många erfarna spelare föredrar mindre racketar som är lättare att snabbt ta sig över planen med.
 Strängningsmönstret: Värdesätter du fart eller kontroll? Om du beställer en tennisracket med strängar som ligger tätt kommer du att få mer kontroll över racketen medan modeller med färre strängar ser till så att farten optimeras. Välj racket utefter vad som är viktigast enligt ditt spelsätt.
 Greppstorlek: I de flesta fallen brukar spelare föredra en mindre greppstorlek då detta gör racketen mer lättviktig. Om du har möjligheten att välja en racket med en liten greppstorlek rekommenderas det därför att du tar det beslutet.


ZERV Enhance Fury – Smart grafit tennisracket

✅ Prismatch på Tennisxpert

Enhance Fury – Vår rekommendation

 

.
Introduktion

Vad sägs om en tennisracket som ger dig utmärkt kontroll i form av lättmanövrering tack vare dess lättviktighet? Vad sägs om en snygg design, robusta material och allt detta till ett ganska lågt pris? Allt det här och mycket mer får du när du satsar på ZERV Enhance Fury, en fräck tennisracket från märket ZERV. Den här utrustningen är inte tillverkad för att passa en specifik typ av tennisspelare, utan kommer att gynna både de lätt erfarna, ungdomsspelarna, motionärerna och de övade tennisspelarna.

Om ZERV Enhance Fury tennisracket

En av de största fördelarna med just ZERV Enhance Fury är den lätta vikten på enbart 285 gram. Vad detta resulterar i är att racketen blir lättmanövrerad och att du snabbare kan ta dig från en sida av banan till den andra. Självfallet betyder detta även att du inte lika fort blir trött i armen, så du kan helt enkelt njuta av varje tennismatch utan några svårigheter.

Om det är utmärkt precision som intresserar dig kan du vara säker på att ZERV Enhance Fury levererar. För att se till så att racketen blir slitstark och håller under en lång tid framöver är ramen framställd i en typ av kol vid namn grafit. Detta är din garanti på att racketen kan dras nytta av under ett stort antal tennismatcher innan det är dags att byta upp sig.

Bra att veta om ZERV Enhance Fury tennisracket

Balansen i ZERV Enhance Fury är balanserad så att du ska garanteras både kontroll och kraft. ZERV är kända för sina utmärkta tennisracketar som kombinerar lättmanövrering med kraft och kontroll så att du får den optimala tennisupplevelsen alla dagar i veckan.

Värt att veta är att ZERV Enhance Fury vid beställning kommer med fabrikssträngar, men du kan ta beslutet att köpa till professionell strängning för att vara helt säker på att det går rätt till. En stor fördel är dock att det ingår ett fodral, så detta är ingenting som du behöver beställa separat.

Fördelar

 • Sublim känsla och precision
 • Uppbyggd av grafit
 • Jämn balans ger kraft och kontroll
Nackdelar 

 • Den mycket lätta vikten ger dig inte lika mycket kraft som tyngre modeller

Specifikationer
Från märket ZERV
Vikt på 285 gram
Rekommenderas till både nybörjare och erfarna spelare
Strängmönster på 16 x 19
Träffyta på 100″
Ram som är tillverkad av grafit


HEAD Graphene 360+ Gravity Pro 2021 – Bra tennisracket för den erfarna spelaren

✅ Prismatch på Tennisxpert

Graphene 360 Gravity Pro 2021

 

.
Introduktion

Graphene 360+ Gravity Pro 2021 från märket Head är ett äkta premiumval för dig som är villig att betala lite mer för en utmärkt produkt som alltid levererar. Detta är en tennisracket som blir ett ypperligt val om du är en erfaren tennisspelare eller en tävlingsspelare som bara nöjer dig med ett äkta premiumval. Om så är fallet, satsa på HEAD Graphene 360+ Gravity Pro 2021 redan idag!

Om HEAD Graphene 360+ Gravity Pro 2021 tennisracket

HEAD Graphene 360+ Gravity Pro 2021 bjuder på en färgstark och lyxig design för att se till så att tennisracketen är lika härlig att titta på som den är att använda. Materialet som har använts vid tillverkningen av racketen går under benämningen ”Graphene”, och detta är en typ av kol som bidrar till att göra dina slag mer kraftfulla på samma gång som du har full kontroll över racketen. Inte är det konstigt att tävlingsspelare älskar den här tennisracketen.

Racketen har en relativt stor träffyta, och med ett strängmönster på 18×20 får du den perfekta kontrollen som behövs. Vikten ligger på 315 gram, balansen är låg och ramprofilen ligger på 20 mm. Ha i åtanke att tennisracketen kommer utan fodral, så om detta önskas är det läge att beställa ett fodral separat.

Fördelar

 • Mycket stabil
 • Snygg design
 • Skön racket som ger dig utmärkt kontroll
Nackdelar 

 • Ganska dyr

Specifikationer
Från märket Head
Rekommenderas till erfarna tennisutövare och tävlingsspelare
Tillverkad i Graphene
Ramprofil på 20 mm
Vikt på 315 gram
Strängmönster på 18×20


ZERV Enhance Pro – Bra tennisracket för priset

✅ Prismatch på Tennisxpert

Enhance Pro

.
Introduktion

Då var det dags för ännu en imponerande tennisracket från varumärket ZERV, och den här gången är det tal om en riktigt proffsig racket som riktar sig till alla som är ute efter äkta premiumkvalitet. ZERV Enhance Pro är ett passande val för dig som antingen är en ungdomsspelare, en motionär, en erfaren tennisspelare eller till och med en tävlingsspelare.

Om ZERV Enhance Pro tennisracket

Det första som du kommer att märka när du kikar på ZERV Enhance Pro är den fräcka designen och mönstret som pryder racketen. Njut av den stilrena svarta färgen tillsammans med lyxiga gulddetaljer som fulländas av den snygga Z-loggan. Inte är det dock bara utseendet som är lockande, utan du kommer med största sannolikhet även att uppskatta den rimliga vikten på 295 gram som ger dig både kraft och kontroll i ett.

Vid tillverkning av ZERV Enhance Pro har det lagts fokus på kontroll, vilket du snabbt kommer att känna av när du drar nytta av dess lättmanövrerade design. Du kan snabbt ta dig från en sida av banan till den andra, och om du vill få till ett uppskattat spin ger ZERV Enhance Pro dig chansen att åstadkomma detta.

Bra att veta om ZERV Enhance Pro tennisracket

När du väljer en passande tennisracket är det självfallet viktigt att din racket håller under en lång tid framöver, och just därför har slitstarka material använts för att framställa racketen. Vi talar här om en form av kol vid namn granit, och det är tack vare detta material som racketen har kunnat bli så robust. Glöm inte heller dess förstorade sweetspot som gör det lättare för dig att få till utmärkta slag: ett designval som både gynnar nybörjare och de mer erfarna.

Med alla dessa ovannämnda punkter i åtanke finns det mer än några få aspekter som gör ZERV Enhance Pro till en ypperlig racket att dra nytta av oavsett om du är ett tennisproffs eller någon som nyligen har fått upp intresse för sporten. Fabrikssträngar ingår också vid köp, men för att vara på den säkra sidan bör du köpa till professionell strängning. En sak som du dock slipper att köpa till är fodral – ZERV Enhance Pro levereras nämligen redan tillsammans med ett händigt fodral så att du lätt kan ta med din racket överallt.

Fördelar

 • Imponerande kraft och kontroll
 • Stor sweetspot
 • Valuta för pengarna
Nackdelar 

 • En aning dyrt

Specifikationer
Från märket ZERV
Låg balans
Vikt på 295 gram
Strängmönster på 16 x 19
Rekommenderas till både nybörjare och erfarna spelare
Tillverkad av grafit


Babolat Pure Strike – Bra tennisracket för den erfarna spelaren

✅ Prismatch på Tennisxpert

Pure Strike

.
Introduktion

Om du som erfaren tennisspelare eller äkta tävlingsspelarproffs är ute efter en tennisracket som verkligen gör susen ute på planen är det Babolat Pure Strike som gäller. Den här racketen från varumärket Babolat är särskilt utformad för att lämpas för erfarna utövare och tävlingsspelare. Om detta stämmer in på dig är det väl värt att ta en närmare titt på just den här racketen.

Om Babolat Pure Strike tennisracket

Babolat Pure Strike kommer utrustad med ett strängmönster på 16×19 och är en fräck racket som säkerställer att du alltid har full kontroll samt kraft när du spelar. Då racketen fokuserar på kraft snarare än balans kommer den att gynna spelare som är duktiga på tennis, men det glesa strängmönstret ser samtidigt till så att du kan slå med utomordentlig fart.

Materialvalen har mycket att göra med hur effektiv Babolat Pure Strike verkligen är. Den är framställd i 100 % grafit och levereras med strängar. Värt att veta är även att racketen har en vikt på 305 gram tillsammans med en låg balans. För dig som värdesätter kraft kommer du att få stor nytta av en tennisracket såsom Pure Strike.

Fördelar

 • Bjuder på perfekta spins
 • Lätt att generera kraft
 • Bra kontroll och utmärkt känsla vid användning
Nackdelar 

 • Lite för lättviktig för vissa spelare

Specifikationer
Från märket Babolat
Tillverkad i 100 % granit
Vikt på 305 gram
Låg balans
Rekommenderas till erfarna tennisspelare
Strängmönster på 16×19


HEAD Titanium S6 – Bästsäljare från Head

✅ Prismatch på Tennisxpert

Titanium S6

.
Introduktion

Om nästa tennisracket på vår topplista låter intressant kommer du att kunna ta del av den oavsett om du har stor erfarenhet av tennis eller inte. Titanium S6 från varumärket Head är nämligen en tennisracket som är framställd för att både passa de lätt erfarna, ungdomsspelarna, motionärerna samt de mer erfarna tennisspelarna.

Om HEAD Titanium S6 tennisracket

HEAD Titanium S6 säljs som smör i solsken, och det är lätt att förstå varför. Den lättviktiga tennisracketen är enkel att spela med och blir passande att använda av de flesta. Materialen som har använts vid tillverkning är titan och grafit: två material som gör racketen lättmanövrerad. Då ramen är tillverkad på ett vis som hindrar racketen från att vrida sig kommer du också att känna hur du alltid har full kontroll över vad som sker ute på planen.

Du slipper fullständigt att oroa dig för att det ska bli tungt och jobbigt att använda dig av racketen. Detta tack vare då HEAD Titanium S6 inte väger mer än 226 gram. Det är sannerligen inte konstigt att den här racketen har blivit så populär. Både fabrikssträngar och ett fodral ingår i paketet vid beställning, och som grädden på moset har Titanium S6 en stilren design som kommer att förbättra alla de kommande tennismatcherna.

Fördelar

 • Lättviktig
 • Prisvärd
 • En mycket populär racketmodell
Nackdelar 

 • Svårt att få riktigt kraftfulla slag då racketen väger så lite

Specifikationer
Från märket Head
Vikt på 226 gram
Hög balans
Strängmönster på 16×19
Rekommenderas till den lätt erfarna utövaren
Tillverkad i titan och grafit


Babolat Boost Aero – Den bästa nybörjarracketen

✅ Prismatch på Tennisxpert

Boost Aero

.
Introduktion

Babolat är ett mycket välkänt märke som kännetecknas av högkvalitativa produkter som du inte vill gå miste om ifall du älskar tennis. Babolat Boost Aero är inget undantag då du får hög kvalitet och enkel manövrering till ett förvånansvärt lågt pris. Boost Aero är en tennisracket som särskilt riktar sig till dig som nyligen har börjat spela tennis och inte ännu är en erfaren spelare.

Om Babolat Boost Aero tennisracket

Babolat Boost Aero kombinerar en generös storlek med mycket lättviktiga material, och resultatet blir en tennisracket som fungerar utomordentligt väl för nybörjare. Tack vare den stora racketytan är det enklare att träffa bollen, men lättviktigheten ser samtidigt till så att du snabbt kan förflytta racketen utan att du blir trött i armen.

Ramen som racketen kommer utrustad med är styv för att du ska kunna få till relativt kraftfulla slag, och med ett strängmönster på 16 x 19 får du utan problem till fräcka spins. För enkelhetens skull när det gäller förvaring och transport ingår ett händigt fodral – och du får dessutom fabrikssträngar med i paketet. Med allt detta i åtanke, satsa gärna på en tennisracket såsom Babolat Boost Aero om du är en nybörjare som är ute efter imponerande kvalitet till ett lågt pris.

Fördelar

 • Fantastisk kontroll
 • Manövrerbar och lättviktig
 • Prisvärd
Nackdelar 

 • Inte det bästa valet för erfarna spelare

Specifikationer
Från märket Babolat
Rekommenderas till nybörjare
Strängmönster på 16 x 19
Vikt på 260 gram
Levereras med fodral
Levereras med fabrikssträngar


Wilson Clash 100 – Perfekt balans mellan kontroll och kraft

✅ Prismatch på Tennisxpert

Clash 100

.
Introduktion

Då var det dags för en fräck specialutgåva från det välkända märket Wilson. Wilson Clash 100 är en tennisracket som erbjuder en utmärkt balans mellan kontroll och kraft så att du ska få den bästa möjliga upplevelsen ute på tennisbanan. Det här är en sorts tennisracket som går att använda av både de lätt erfarna, ungdomsspelarna, motionärerna samt de mer övade spelarna.

Om Wilson Clash 100 tennisracket

Specialutgåvan Wilson Clash 100 med sina häftiga röda detaljer är en mycket lättviktig racket med en vikt på enbart 280 gram. Fördelen med detta är att du kan få till ordentlig fart utan att bli utmattad eller få ont i armen. Den lätta vikten bidrar även till ökad kontroll, men nackdelen blir att slagen inte är lika kraftfulla som hos en tyngre racket. Om du är en nybörjare inom världen av tennis behöver det här dock inte bli något problem, utan Wilson Clash 100 kommer utan tvekan att fungera riktigt väl som en första tennisracket.

En aspekt som Wilson Clash 100 kan skryta om är dess unika och flexibla ram tillsammans med många tekniker som tar spelandet till en ny nivå. Den lätta vikten bidrar till mer spin, och racketen har ett strängmönster på 16 x 19. Kom dock ihåg att den här produkten levereras utan strängar. Om du är ute efter en lättviktig tennisracket i form av en specialutgåva som gör sitt jobb väl ute på tennisbanan är Clash 100 ett bra val.

Fördelar

 • Kraftfull
 • Mycket bekväm
 • Spin-vänlig
Nackdelar 

 • Hade gynnats av mer vikt

Specifikationer
Från märket Wilson
Vikt på 280 gram
Strängmönster på 16 x 19
Rekommenderas till både lätt erfarna och erfarna spelare
Låg balans
Specialutgåva


Babolat Pure Drive 2021 – En kraftfull racket

✅ Prismatch på Tennisxpert

Pure Drive 2021

.
Introduktion

Babolat Pure Drive 2021 är den kraftfulla racketen från det välkända märket Babolat som kommer att göra varje tennismatch mer spännande. Tennisracketen har en design som blir passande för både ungdomsspelare, motionärer, erfarna spelare och tävlingsspelare. Oavsett din nivå kan du därför få mycket ut av att satsa på den här racketen.

Om Babolat Pure Drive 2021 tenniracket

Babolat Pure Drive 2021 har en underbar blå färg blandat med en metallisk design som tillsammans blir en fröjd för ögat. Inte är det dock bara utseendet som förtjänar komplimanger, utan kraften är en av de viktigaste punkterna att nämna när det är tal kring just den här racketen. Njut av effektiva tekniker med en racket som är lättmanövrerad och som ser till så att dina slag blir kraftfulla när det väl behövs.

I skaftet på Babolat Pure Drive 2021 finner du det så kallade ”SWX Pure Feel”, ett mycket tunt gummi som dämpar vibrationerna från när bollen träffar racketen. Babolat Pure Drive 2021 kommer med ett strängmönster på 16 x 19 och har en låg balans tillsammans med en vikt på 300 gram. Glöm inte att just den här racketen levereras utan att vara strängad samt utan fodral, så beställ dessa separat.

Fördelar

 • Bekvämt handtag
 • Enkel tillgång till spins
 • Lätt att generera kraft bakom slagen
Nackdelar 

 • Hade gynnats av bättre kontroll

Specifikationer
Från märket Babolat
Strängmönster på 16 x 19
SWX Pure Feel i skaftet
Låg balans
Vikt på 300 gram
Kraftfull spelartyp


Råd inför köp av tennisracket

Nu när vårt tennisracket test-guide är över är det dags att kika på rackettyper. När du väl har tagit beslutet att beställa en tennisracket är det av yttersta vikt att du beställer en modell som verkligen passar dig. Om du till exempel är en nybörjare kommer du inte att gynnas av samma typ av tennisracket som en erfaren spelare hade behövt. Om du inte är van vid att spela tennis är det exempelvis en god idé att börja med en ganska lättviktig racket som gärna får ha en stor träffyta. Med en större träffyta är det naturligtvis enklare att träffa bollen, och samtidigt ser den lätta vikten till så att det blir lätt för nybörjaren att använda racketen.

Nackdelen men en lättviktig racket är att du inte får särskilt mycket kraft bakom slagen, och det är detta som en erfaren spelare hade varit i behov av. Just därför är det en god idé att du som erfaren tennisspelare istället väljer en lite mindre racket som har en tyngre vikt. Detta kommer att tillåta dig att slå till bollen med större kraft. Oavsett om du köper en racket, en SUP-bräda, ett löpband eller vilken träningsutrustning som helst är det säkrast om du vänder dig till välkända märken som verkligen är pålitliga, så satsa gärna på en Wilson tennisracket eller något liknande populärt märke. Besök Wilson eller TennisHead för att ta reda på mer.

Källor: Wilson.com & Tennishead.net


Tennisregler

Inom sporten tennis finns det vissa regler som måste följas, och om du vill gå in på djupet kan du ta en tur över till Svenska Tennisförbundet eller Tennis Stockholm för att lära dig allt om att spela tennis. För dig som inte har någon tidigare erfarenhet av tennis ska vi kika lite närmare på hur poängräkningen fungerar inom sporten.

Siffran börjar på noll, och efter första poängen går den upp till 15, vid andra poängen upp till 30, vid tredje poängen upp till 40 och sedan är den fjärde poängen ”game”. Tennis kan spelas på antingen grus, gräs, hårdpressad gummiasfalt eller andra syntetiska underlag, och det kan variera från bana till bana.

Ta tjuren vid hornen redan idag och köp en tennisracket billigt för att börja ta del av den spännande sporten, och varför inte även ta en titt på en och annan effektiv motionscykel för att träna upp dig själv! Även snygga pulsklockor och mer specifikt löparklockor kan verkligen göra susen när du vill komma i gång med träningen. Köp en tennisracket på rea eller annan fräck träningsutrustning som hjälper dig mot ett riktigt sunt liv.

Källor: Tennis.se & Tennisstockholm.se


Vanliga tennismisstag

Oavsett om du beställer en tennisracket till barn, till dig själv eller någon bekant kommer framtida tennismatcher utan tvekan att uppskattas. Tro det eller ej finns det dock ett antal tennismisstag som vissa oerfarna spelare råkar begå, och ett av dessa är att spela alla servar likadant. Se till så att du istället gör förändringar i tempot och ändrar på servetyperna så att din motståndare aldrig kan gissa vad du kommer att göra därnäst.

Ett ytterligare misstag som ofta begås är att inte vara medveten om väderförhållandena. Både underlaget som du spelar på samt vädret kommer att ha en stor påverkan på hur lätt eller svårt det är att ta sig igenom en tennismatch. Om du spelar tennis inomhus har du råd att ta fler risker då väder och vind inte är oförutsägbara. När du å andra sidan spelar utomhus måste du alltid ta hänsyn till potentiell vind och dåligt väder som kan göra matchen svårare. 

Källor: PlayYourCourt & NY Tennis Magazine.

Många av de parametrar som du ska leta efter i en badmintonracket är desamma som i en tennisracket. Båda rackets sorter har en viktig roll när det gäller att påverka spelarens spelstil och prestation på banan. Vikten på racketen är den totala massan som inkluderar ramen och strängarna. En tung racket ger mer slagkraft medan en lättare racket är mer manövrerbar och lättare att använda för snabba rörelser. Balansen på racketen refererar till var tyngdpunkten är placerad. En racket med en högre balanspunkt ger mer kraft i slaget medan en racket med en lägre balanspunkt ger mer kontroll. Oavsett om du spelar badminton eller tennis, är det viktigt att hitta en racket som passar din spelstil och personliga preferenser.


Vet du inte om du ska spela badminton eller tennis?

Badminton och tennis är två av de mest populära sporterna i världen, och de spelas oftast på en plan med ett nät mellan spelarna. Även om dessa två sporter har liknande regler, är det viktigt att notera att badminton- och tennisnät har några viktiga skillnader.

För det första är badmintonnätet mycket högre än tennisnätet. Ett standardbadmintonnät är ungefär 1,55 meter högt, medan ett tennisnät bara är 0,91 meter högt. Detta beror på att badmintonbollar är mycket lättare än tennisbollar, så badmintonnätet måste vara högre för att förhindra att bollen går över nätet för ofta.

För det andra är badmintonnätet vanligtvis smalare än ett tennisnät. Ett standardbadmintonnät är 5,18 meter brett, medan ett tennisnät är 11 meter brett. Detta gör det lättare att spela badminton på mindre ytor, som till exempel hemma i trädgården eller på en bana som inte är tillräckligt stor för tennis.

Trots dessa skillnader är både badminton- och tennisnät användbara för hemmaträning. Genom att ha ett nät hemma kan du enkelt öva olika slag och tekniker utan att behöva gå till en offentlig anläggning. Det kan också vara ett roligt sätt att hålla sig aktiv med familj och vänner.

Så om du är intresserad av badminton eller tennis och vill träna hemma, är det en bra idé att investera i ett nät. Det kommer att hjälpa dig att utveckla din teknik och förbättra din prestation på planen.


Vanliga frågor och svar

Vilken tennisracket är bäst?
Svar: Huruvida du är en nybörjare eller ett tennisproffs har mycket att göra med vilken typ av tennisracket som blir bäst för dig. Som nybörjare kan du känna dig mer bekväm med en lättviktig racket som har en stor träffyta medan erfarna spelare gynnas av lite tyngre racketar med en mindre träffyta.
Vad gör en tennisracket bra?
Svar: Det som gör en tennisracket bra är både de rätta materialen, den perfekta vikten, strängmönstret, träffytan och mer därtill. Allt detta bör tas hänsyn till när du eftersöker en passande tennisracket.
Hur väljer du en tennisracket?
Svar: Välj tennisracket efter din nivå. Om du inte tidigare har spelat tennis bör du därför satsa på en racket som är särskilt framställd för nybörjare – och tvärtom ifall du är ett tennisproffs. Leta då efter tennisracketar som främst riktar sig till erfarna spelare.
Är det värt att stränga om en tennisracket?
Svar: Detta beror helt på vilken typ av racket du har. När det kommer till de riktigt billiga budgetmodellerna kanske du inte anser att det är värt besväret, men om du har en äkta premiumracket kommer du att tacka dig själv om du strängar om din racket.

Läs även: Pingisbord (Bäst i test)


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Amazon

Amazon är ett företag som grundades år 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle. De bedriver e-handel, och i deras webbutik hittar du ett brett sortiment av produkter inom diverse kategorier. Exempel på produktkategorier hos Amazon är elektronik, hem och kök, sport, leksaker, bygg, el och verktyg.

Du kan se Titanium S6 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se Boost Aero kundomdömena genom att klicka här

Du kan se Graphene 360+ Gravity Pro 2021 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se Clash 100 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se Pure Drive 2021 kundomdömena genom att klicka här

Du kan se Pro Staff kundomdömena genom att klicka här

Racquet Sports Center

Racquet Sports Center är en sajt som bjuder besökare på artiklar, guider och råd kring allt som har att göra med tennisspelande. Du kan exempelvis få tillgång till tips gällande hur du ska gå till väga för att hitta den bästa tennisutrustningen, men det finns även produktrecensioner så att du ska kunna få tag på tennisracketar som passar just dig.

Du kan se Titanium S6 recensionen genom att klicka här

Tennis Warehouse

Tennis Warehouse är en webbutik med ett produktsortiment som är fyllt av både tennis- och padelutrustning. Här är det inte bara tal om ett stort antal racketar, utan även ytterligare utrustning som kan vara händig att ha såsom tennisskor, träningskläder och tennisbollar. Utöver att erbjuda produkter finner du också artiklar som guidar dig igenom olika köp tillsammans med recensioner som ger dig en översikt av vilka tennisprodukter som är värda att satsa på.

Du kan se Boost Aero recensionen genom att klicka här

Du kan se Graphene 360+ Gravity Pro 2021 recensionen genom att klicka här

Du kan se Clash 100 recensionen genom att klicka här

Du kan se Pure Drive 2021 recensionen genom att klicka här

Du kan se Pro Staff recensionen genom att klicka här

Du kan se VCore Pro 97 310G recensionen genom att klicka här


Andra källor

Wilson

Webbutiken Wilson erbjuder produkter till sportentusiaster som antingen är på jakt efter sportutrustning eller träningskläder. Du kan hitta utrustning till bland annat baseball, basketboll, American Football, golf, tennis och mycket mer. Hitta även tröjor, byxor, shorts, kjolar och andra träningskläder. Utöver att agera som en webbutik har Wilson även guider för att hjälpa dig att välja den rätta sportutrustningen.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

TennisHead

TennisHead är en webbsida med fokus på att sprida kunskap, inspiration, fakta, guider och nyheter kring allt som har att göra med tennis. Få reda på de senaste nyheterna inom tennisvärlden eller läs några av produktrecensionerna som hjälper dig att hitta den bästa sportutrustningen. TennisHead bjuder till och med på fakta om olika tennisspelare om du vill ta reda på mer kring professionellt tävlingsspelande.

Artikeln uppdaterades senast: 4 februari 2019
Läs hela artikeln här

Svenska Tennisförbundet

Svenska Tennisförbundet slog upp sina portar redan år 1906 i hoppet om att verka för tennisutvecklingen här i vårt avlånga land. De samordnar bland annat svensk tennis inom internationella sammanhang, och på deras sajt finner du fakta, nyheter och guider som kretsar kring tennis. Missa heller inte de detaljerade beskrivningarna kring reglerna inom tennis.

Artikeln uppdaterades senast: Juli 2021
Läs hela artikeln här

Tennis Stockholm

Tennis Stockholm är en sajt som ger dig de senaste nyheterna inom tennisvärlden, men detta är långt ifrån allt. Du kan dessutom bland annat hitta tennisklubbar i Stockholm, läsa om klubbar runtom i Sverige, lära dig mer om att arrangera tävlingar samt mycket mer därtill.

Artikeln uppdaterades senast: 7 juni 2016
Läs hela artikeln här

PlayYourCourt

PlayYourCourt är en sajt som riktar sitt fokus mot allt som har att göra med tennis. På den här sidan kan du läsa artiklar som guidar dig gällande tekniker inom tennisspelande och ger dig tips på vad du kan göra annorlunda för att bli en bättre tennisspelare, men du kan dessutom läsa produktrecensioner för att hitta den bästa tennisutrustningen för dig.

Artikeln uppdaterades senast: 12 december 2015
Läs hela artikeln här

NY Tennis Magazine

På webbsajten NY Tennis Magazine får du enkel tillgång till nyhetsartiklar, guider, tips och råd kring allt som har att göra med tennis. Håll dig uppdaterad kring vad som händer inom tennisvärlden eller lär dig tennisstrategier som hjälper dig ute på banan.

Artikeln uppdaterades senast: 12 augusti 2016
Läs hela artikeln här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Yonex VCore Pro 97 310G – Värde för pengarna

VCore Pro 97 310G .
Introduktion

Den här tennisracketen må vara sist på listan, men den har många utomordentliga fördelar som gör ditt tennisspelande roligare och mer spännande. VCore Pro 97 310G från varumärket Yonex är en racket som passar den mer offensiva tennisspelaren, och den är särskilt utformad för att gynna den erfarna utövaren.

Om Yonex VCore Pro 97 310G tennisracket

Yonex VCore Pro 97 310G kommer i en ljuvlig smaragdgrön färg blandat med svart och gulddetaljer. För enkel förvaring och transport ingår ett fodral vid beställning. En av de många aspekterna av den här tennisracketen som gör den så speciell är ISOMETRIC-tekniken som gör det lättare för dig att kontrollera racketen utan att behöva kompromissa med kraften.

Ramprofilen på den här tennisracketen uppmäter 20 x 20 x 20 mm, och racketen har ett strängmönster på 16 x 19. Vikten på 310 gram ser till så att racketen blir lättmanövrerad, och det är väl värt att nämna hur Yonex VCore Pro 97 310G utan tvekan blir ett förträffligt val för de som har erfarenhet av tennis.

Fördelar

 • Mycket lättmanövrerad
 • Enkel tillgång till spins
 • Lätt att generera kraft
Nackdelar 

 • Hade kunnat vara mer stabil

Specifikationer
Från märket Yonex
Använder sig av ISOMETRIC-teknik
Strängmönster på 16 x 19
Vikt på 310 gram
Ramprofil på 20 x 20 x 20 mm
Rekommenderas till erfarna spelare


Wilson Pro Staff 97 V. 13.0 – Passande för alla typer av banor

Pro Staff 97 V. 13.0
Introduktion

Tycker du om stilrena svarta tennisracketar som håller mycket hög standard? Då blir Pro Staff från märket Wilson din bästa vän ute på tennisbanan. Produkten må ligga på den lite dyrare sidan, men racketen är väl värd varje slant. Tänk på att Wilson Pro Staff är framtagen för att användas av de lite mer erfarna spelarna, så om du är en nybörjare kan det vara en god idé att ta en titt på några av de andra tennisracketarna.

Om Wilson Pro Staff 97 V. 13.0 tennisracket

Wilson Pro Staff är en effektiv och lyxig tennisracket som har designats av tennisstjärnan Roger Federer. För bättre precision tillsammans med en skönare känsla vid användning är den här tennisracketen framtagen med hjälp av en så kallad Braid 45-konstruktion som placerar och flätar ihop fibrerna med grafiten.

Det bör även nämnas att strängarna sitter ganska nära varandra, att balansen är låg och att vikten ligger på 314 gram. Kanske känner du till Wilson Pro Staff 97, och detta är en uppdaterad variant med många fördelar som du inte vill gå miste om ute på tennisbanan. Om du är en tävlingsspelare eller i alla fall har erfarenhet av tennisspelande kan du utan tvekan gynnas av att testa på just den här tennisracketen.

Fördelar

 • Skön känsla vid användning
 • Lättmanövrerad
 • Precis
Nackdelar 

 • Inte så kraftfull som den hade kunnat vara

Specifikationer
Från märket Wilson
Designas av tennisstjärnan Roger Federer
Har en Braid 45-konstruktion
Vikt på 314 gram
Låg balans
Strängmönster på 16 x 19

ZERV Excellence 

✅ Prismatch på Tennisxpert

Excellence – Bäst inom budgetklassen

 

.Introduktion

För nybörjare som letar efter sin första tennisracket blir beställning av Excellence från varumärket ZERV ett utmärkt beslut. Trots att racketen har alla funktionerna som du förväntar dig från en effektiv tennisracket är den samtidigt en ypperlig budgetmodell som inte kommer att göra ont i plånboken. Excellence är framställd med nybörjaren, den lätt erfarna, ungdomsspelaren och motionären i åtanke.

Om ZERV Excellence tennisracket

Excellence är nybörjartennisracketen med en träffyta på 112″, ett strängmönster på 16 x 19 samt en vikt på 300 gram. Tack vare balansen som är en aning framtung blir det möjligt att få till kraftfulla slag för att överrumpla din motståndare och kamma hem vinsten ute på tennisbanan.

Balansen är dock inte det enda som imponerar då även looken har mycket att bjuda på. Racketen har en design som blandar gult och svart medan ett stort Z pryder mitten. När du beställer ZERV Excellence kan du vara säker på att få en produkt som är tillverkad i riktigt högkvalitativa och robusta material så att du kan rivstarta dina tennisupplevelser på bästa möjliga sätt. Med tanke på det billiga priset kommer du inte att få samma förbluffande kvalitet och funktioner som en expertracket kan bjuda på, så om du är ett äkta tennisproffs kan du vilja vända dig till en dyrare modell.

Bra att veta om ZERV Excellence tennisracket

Vid beställning av ZERV Excellence kommer det att ingå fabrikssträngar, och racketen har ett strängmönster på 16 x 19. Du bör dock ha i åtanke att det kan vara en god idé att köpa till professionell strängning. Du får även racketen utan fodral, så för enkel förvaring och transport kan det också vara smart att beställa ett passande fodral vid sidan om ZERV Excellence.

När allt kommer till kritan är ZERV Excellence en förträfflig budgetracket som utan tvekan kommer att gynna nybörjarna ute på tennisbanan. Den är billig, har en snygg design och är framställd med en effektiv utformning för att ge dig alla de nödvändiga funktionerna som bör finnas hos en högkvalitativ tennisracket.

Fördelar

 • Perfekt nybörjarracket
 • Bjuder på ordentligt med kraft
 • Hållbara material och valuta för pengarna
Nackdelar 

 • Designad primärt för nybörjare och inte erfarna tennisspelare

Specifikationer
Från märket ZERV
Strängmönster på 16 x 19
Vikt på 300 gram
Framtung balans
Rekommenderad till nybörjare och ungdomsspelare
Träffyta på 112″

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta