Padelskor – Bäst i test: De bästa padelskor för dam, herr och barn

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Det första som du säkerligen tänker på när du vill komma till skott med att spela padel är att du självfallet behöver den rätta utrustningen i form av en snygg padelracket som gör susen ute på padelbanan. Vad du dock inte ska glömma är att kläderna som du bär också påverkar din prestanda på ett utomordentligt vis, och mer specifikt skorna som du har på dig.

Med detta i åtanke bör du därför ha några rejäla padelskor nära tillhands som är tillverkade av slitstarka material samtidigt som de är lätta nog att snabbt röra sig i. För att göra letandet efter de rätta padelskorna lättare för dig har vi nedan skrivit ihop en topplista över några av de bästa padelskorna när det gäller både stil, komfort, hållbarhet och smidighet.


Babolat padelskor SFX 3 Mens All Court Shoe – snygga padelskor för herr

✅ Prismatch på Padelxpert

Babolat SFX 3 Mens All Court Shoe

 

Introduktion

Sist på vår ”padelskor test” topplista kommer Babolat SFX 3 Womans Sneaker. Dessa skor för padel är ett par damskor som blir ett bra val för dig som är ute efter ett budgetalternativ. Trots det billiga priset kommer du dock att få njuta av utomordentlig kvalitet i form av robusta material och en snygg design.

Om Babolat SFX 3 Womans Sneaker

De fräcka skorna från märket Babolat älskas av kunder hos både Amazon och Google Shopping. De är utformade för att bli passande för spelare som kanske inte har någon större erfarenhet av padel och nu är på jakt efter det första paret padelskor som inte blir för dyra.

Gläds åt TRUSSTIC-tekniken i mellansulan som ser till så att sulan inte blir för tung samtidigt som den bjuder dig på härlig stabilitet. Även GEL-teknologin är ett stort plus då denne ger skorna optimal stötabsorbering. Sist men inte minst måste vi bara nämna den snygga rosa färgen med en vit logga och en yttersula i grått.

Fördelar

 • Tillverkade av luftiga material
 • Bjuder på extra stabilitet och komfort
 • Lättviktiga och mycket hållbara
Nackdelar

 • En aning tunga

Specifikationer
🔴 Från märket Babolat
🔴 Sula som är tillverkad i samarbete med Michelin
🔴 Röda remmar som hjälper till med stabiliteten
🔴 Dubbelt nätlager
🔴 Tillverkad med luftig design i åtanke
🔴 Har färgerna vitt och Estate Blue


Asics padelskor Womens Gel-Resolution 8 – Det bästa valet av padelskor för dam

✅ Prismatch på Padelxpert

 

Introduktion

Womens Gel-Resolution 8 från märket Asics är det ypperliga valet för kvinnorna som är ute efter ett par padelskor som känns riktigt sköna att ha på sig. Det är möjligt att välja mellan flera olika färger, så du kan enkelt få tag på just den stilen som passar dig.

Om Asics Womens Gel-Resolution 8

Nöjer du dig bara med skor i äkta toppklass? Då är det värt att vända dig till Asics Womens Gel-Resolution 8. Vid tillverkningen av dessa padelskor har en så kallad Gel-teknik dragits nytta av, och resultatet blir ypperlig stötdämpning vid både din häl och framfot.

Samtidigt har FlyteFoam Lyte-tekniken använts vid framställningen av mellansulan, och detta hjälper till varje gång du behöver hoppa för att nå bollen. När allt kommer till kritan är Asics Womens Gel-Resolution därför ett par skor som lägger stort fokus på kraft och stabilitet.

Fördelar

 • Stabila och stödjande
 • Kommer i olika färger
 • Två lager av minnesskum
Nackdelar

 • Lite tajta i början och en aning tunga

Specifikationer
🔴 Från märket Asics
🔴 Kan väljas i olika färger
🔴 Gel-teknik har använts i häl och framfot
🔴 FlyteFoam Lyte-teknik har använts i mellansulan
🔴 Kommer i färgerna vit och Lagoon
🔴 Lägger fokus på kraft och stabilitet


Adidas padelskor CourtJam Bounce Dam Halo Blue/Cloud White – Bra produkt till priset

✅ Prismatch på Padelxpert

 

Adidas CourtJam BounceDam Halo BlueCloud White

 

Introduktion

Med ett helt hav av positiva kundomdömen hos Google Shopping är det ingen tvekan om att CourtJam Bounde Dam Halo Blue/Cloud White är ett par skor som många padelentusiaster uppskattar. Skorna kommer från märket Adidas och passar utmärkt för dig som verkligen vill ha valuta för pengarna.

Om Adidas CourtJam Bounce Dam Halo Blue/Cloud White

Adidas CourtJam Bounce Dam Halo Blue/Cloud White är ett par damskor som är framställda med smarta tekniker för att ge dig det rätta stödet ute på padelbanan. För att du enkelt ska kunna ta dig fram är det lätta material som har använts vid tillverkningen, och det luftiga nätskiktet garanterar att dina fötter får andas.

Materialet som har använts vid framfoten är slitstark RPU, och med hjälp av effektiv stötabsorbering kan du känna att du har full kontroll över varje steg. Inte får vi heller glömma att nämna Adiwear-gummiyttersulan som fulländar alltet.

Fördelar

 • Hållbara och lättviktiga
 • Stöder snabba rörelser på banan
 • Fräck design

Nackdelar

 • Inte särskilt bekväma

Specifikationer
🔴 Från märket Adidas
🔴 Utrustade med ett nätskikt på ovansidan
🔴 Gjorda med RPU i framfoten
🔴 Kommer med en Adiwear-gummiyttersula
🔴 Axel i TPU
🔴 Tillverkade med fokus på att få ett bra grepp på banan


Asics padelskor Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue – det bästa valet för barn

✅ Prismatch på Padelxpert

Asics Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue

 

Introduktion

Nästa produkt på vår ”padelskor bäst i test” topplista är Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue från märket Asics. Dessa skor är designade för barnen som vill komma i gång med padel, så om du är på jakt efter ett par högkvalitativa skor till din son eller dotter har du hittat rätt.

Om Asics Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue

Asics Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue har både tillverkats i en riktigt snygg design samtidigt som särskilda tekniker har dragits nytta av för att se till så att skorna håller en så hög standard som möjligt. Du kan exempelvis glädjas åt Dynawall-tekniken som gör snabba rörelser mer stabila.

I hälen och mellansulan finner du en GEL-teknik som agerar likt stötdämpning, och de hållbara materialen hjälper till att garantera att skorna håller under en lång tid framöver. Ett extra plus är sedan den snygga franskblåa färgen med vita och orangea detaljer.

Fördelar

 • Ger utmärkt stöd
 • Bekväma
 • Perfekt passform
Nackdelar

 • Inte så välfungerande på gräs

Specifikationer
🔴 Från märket Asics
🔴 Kommer i färgerna franskblå, vit och orange
🔴 Tillverkade för att användas av barn och ungdomar
🔴 Kommer med Dynawall-teknik
🔴 Kommer med GEL-teknik
🔴 Framställda med bland annat stötdämpning i åtanke


Hur du väljer de bästa padelskorna

För att hitta de bästa padelskorna kan du vända dig till en händig köpguide som leder dig på rätt väg, men visst finns det vissa specifika punkter som kan vara bra att komma ihåg när du bläddrar bland olika inomhusskor till padel eller andra padeltillbehör.

För det första är det rätta greppet A och O för att kunna röra dig från en sida av banan till den andra utan att glida runt på underlaget. Lyckligtvis nog finns det olika padelskor som passar olika sorters underlag, så se till så att du väljer dina padelskor till dam eller herr baserat på vilket underlag som du vanligtvis spelar på.

Därefter måste du välja om det viktigaste för dig är snabba rörelser eller stabilitet. Vissa padelskor är mycket lättviktiga och tillverkade på ett sätt som tillåter för snabba rörelser medan andra lite tyngre modeller bjuder dig på mer stabilitet och kontroll. Om du inte är säker på vad som blir rätt för dig kan du ta det säkra valet och satsa på en allroundsko. När du väl har fått tag på de perfekta skorna, glöm inte att även kika på en högkvalitativ padelracket.

Källa: Padeljoy.com

Vilka skor är bäst att satsa på?

Om du verkligen vill se till så att du får bäst i test padelskor är det i synnerhet tre olika punkter som bör ha tagits hänsyn till vid tillverkning: säkerhet, komfort och prestanda. Det är vanligt att spelare slungar sig fram och tillbaka över banan under padelmatcher, och när riktningen så snabbt skiftas är det lätt att antingen snubbla eller att benböjningarna skadar dig om du inte använder dig av skor som är specifikt framtagna för att användas vid padel.

Vi nämnde sedan komforten, och visst måste dina skor vara bekväma så att du inte ska distraheras av ömma fötter eller för tajta skosidor. Se därför till så att du verkligen köper den rätta storleken när du letar efter dina perfekta padelskor.

Gällande prestandan ska skorna klara av att stå emot slitage som kan uppkomma vid snabba padelspel. Köp med andra ord ett par padelskor som är tillverkade av riktigt robusta material.

Källa: Babolat.com.

Vad är det som skiljer padelskor och tennisskor åt?

Visst finns det en skillnad på padel skor och tennisskkor, så du bör alltid välja den rätta utrustningen för den rätta sporten. Om du vill gå in mer på djupet kring vad de olika skillnaderna är kan du besöka Padel World Press, men kort och gott ser underlagen olika ut när du spelar tennis och när du spelar padel.

Just därför kommer du att vara i behov av en viss typ av sula och grepp beroende på vilken av sporterna du spelar, och de olika skorna är framställda för att vara optimala under just de förutsättningarna. Köp därför alltid padelskor istället för tennisskor om du ska börja dina padeläventyr på rätt sätt. Om det istället är tennis som intresserar dig, hitta den perfekta tennisracketen för dig.

Källa: PadelWorldPress.es.


Vanliga frågor och svar

Vad kännetecknar en padelsko?
En padelsko kännetecknas av en design som ger dig säkerhet, komfort och prestanda ute på en padelbana.
Vad är skillnaden mellan padelskor och tennisskor?
Padelskor är framställda med en sula som passar på en padelbana medan tennisskor är framställda med en sula som blir optimal för tennisbanan.
Vad ska man tänka på när man köper padelskor?
Satsa gärna på padelskor som ger dig en bra blandning mellan rörlighet och stabilitet.
Kan man tvätta padelskor?
Vissa material klarar inte av maskintvätt, så det beror på vilka skor du har.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du kan se att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över båda svenska och internationella webbshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Google shopping

Tjänsten Google shopping kan användas för att jämföra priserna mellan olika produkter och försäljare. Genom att söka efter varor som är av intresse inom en lång rad olika kategorier kan du sedan jämföra olika försäljares priser för att hitta en bra deal.

Du kan se SFX 3 Mens All Court Shoe kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Asics Womens Gel-Resolution 8 kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Adidas CourtJam Bounce Dam Halo Blue/Cloud White kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Asics Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Babolat SFX 3 Womans Sneaker kundomdömena genom att klicka här

Amazon

E-handelsföretaget Amazon tillåter sina besökare att köpa varor från en lång rad produktkategorier. Företaget slog upp sina portar år 1994 och kan numera användas av kunder i många länder världen över.

Du kan se Adidas CourtJam Bounce Dam Halo Blue/Cloud White kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Asics Gel-Resolution 8 Clay Junior French Blue kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Babolat SFX 3 Womans Sneaker kundomdömena genom att klicka här


Andra källor

PadelJoy

PadelJoy är en sajt där du får tips, guider och information om allt som har att göra med padel. Läs även produktrecensioner med fokus på padelutrustning såsom racketar, skor och dylikt – eller varför inte hålla dig uppdaterad kring vad som händer inom världen av padel.

Artikeln uppdaterades senast: 20 juli 2021
Läs hela artikeln här

Babolat

Babolat är ett känt märke som erbjuder produkter inom kategorierna tennis, badminton och padel. Du kan i deras butik beställa bland annat racketar, skor, kläder och annan utrustning som är väl värd att ha när du spelar padel, badminton eller tennis. Babolat har även guider som hjälper dig på vägen mot att hitta den optimala utrustningen för dig.

Artikeln uppdaterades senast: Augusti 2021
Läs hela artikeln här

Padel World Press

Om du vill hålla dig uppdaterad kring allt som händer inom världen av padel kan Padel World Press bli den rätta platsen för dig. På den här sajten hittar du de senaste nyheterna kring padelmatcher och liknande händelser. Finn även artiklar som hjälper dig att ta reda på mer kring hur padel samt padelutrustning fungerar.

Artikeln uppdaterades senast: 2 november 2017
Läs hela artikeln här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Babolat SFX 3 Womans Sneaker – snygga budgetskor

Babolat SFX 3 Womans Sneaker

Introduktion

Sist på vår ”padelskor test” topplista kommer Babolat SFX 3 Womans Sneaker. Dessa skor för padel är ett par damskor som blir ett bra val för dig som är ute efter ett budgetalternativ. Trots det billiga priset kommer du dock att få njuta av utomordentlig kvalitet i form av robusta material och en snygg design.

Om Babolat SFX 3 Womans Sneaker

De fräcka skorna från märket Babolat älskas av kunder hos både Amazon och Google Shopping. De är utformade för att bli passande för spelare som kanske inte har någon större erfarenhet av padel och nu är på jakt efter det första paret padelskor som inte blir för dyra.

Gläds åt TRUSSTIC-tekniken i mellansulan som ser till så att sulan inte blir för tung samtidigt som den bjuder dig på härlig stabilitet. Även GEL-teknologin är ett stort plus då denne ger skorna optimal stötabsorbering. Sist men inte minst måste vi bara nämna den snygga rosa färgen med en vit logga och en yttersula i grått.

Fördelar

 • Mycket bekväma
 • Bra design för alla underlag
 • Utmärkt fotledsstöd
Nackdelar

 • Inte tillverkade av särskilt luftiga material

Specifikationer
🔴 Från märket Babolat
🔴 Damskor i rosa, vit och grå färg
🔴 Använder sig av TRUSSTIC-tekniken
🔴Använder sig av GEL-teknologi
🔴 Har en öppen nätdesign
🔴 Rekommenderas till nybörjare

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta