Sonos Play 1 – Test & Prisjämförelse – Här är experternas bedömning

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en översikt över högtalaren Sonos Play 1, som är en liten och kompakt högtalare från tillverkaren Sonos som snabbt och lätt fyller hemmet med musik.

Sonos Play 1 har testats av en mängd olika experter som sedan har bedömt högtalaren och skrivit en recension av modellen. I recensionerna berättar experterna vad som är värt att veta om Sonos Play 1, och i den här artikeln går vi igenom recensioner från bland annat whathifi.dk, theguardian.com, pcmag.com och ljudochbild.se.

Vi går igenom de olika undersökningarna för att ge konsumenten en bättre överblick över funktionerna, möjligheterna, användbarheten samt för- och nackdelar med Sonos Play 1. I artikeln länkar vi även till olika YouTube-videor som ger en bättre visuell översikt.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Presentation av Sonos Play 1
🔸 Genomgång av experternas bedömning av Sonos Play 1
🔸Prisjämförelse
🔸 Alternativ till Sonos Play 1
🔸 YouTube-videor för en bättre visuell överblick

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Presentation av Sonos Play 1

Om du hör till de konsumenter som kan höra skillnad på även de minsta detaljer i ljudet från högtalaren är det klokt att investera i en bra högtalare som levererar ett klart och bra ljud. Sonos Play 1 är just en sådan högtalare, och den är dessutom en mycket liten modell som inte tar upp något större utrymme.

Modellen är trådlös och utformad för att spela musik i HiFi-kvalitet. Om du vill se högtalaren med dina egna ögon kan du titta på den här YouTube-videon:

Sonos Play 1 i korta drag – funktioner och möjligheter:

Sonos Play 1 är den minsta och billigaste högtalaren från märket Sonos, som annars tillverkar mycket dyra högtalare. Modellen väger bara 1,8 kg och mäter 16,1 cm (h) x 11,9 cm (b) x 11, 9 cm (d), vilket innebär att den kan placeras nästan var som helst i huset. Tillverkaren hävdar till och med att den tål fukten i badrummet.

Kontrolleras enkelt via WiFi

Sonos Play 1 finns i både svart och vitt, och designen är kompakt och diskret med mycket få knappar och ingångar som bryter utseendet. Sonos Play 1 ansluts trådlöst men behöver fortfarande en strömkabel.

Förut behövde man en extra sladd för anslutning men det är inte nödvändigt längre. Nu ansluter man istället Sonos Play 1 till WiFi-nätverket hemma och hämtar den tillhörande appen som sedan används för att kontrollera inställningar och musik. Man kan antingen använda befintliga spellistor eller onlinetjänster som Spotify. Observera att Sonos Play 1 bara fungerar med iOS och Android.

Eftersom att Sonos Play 1 varken använder Bluetooth eller batteri är det bara den egna WiFi-uppkopplingen som kan begränsa musiken. Modellen kan nämligen bara användas över WiFi och därför bör man vara helt säker på att man vill ha ett trådlöst WiFi-baserat ljudsystem innan man köper Sonos Play 1.

Kan användas ensam eller tillsammans med andra högtalare

Sonos Play 1 innehåller bara en enda högtalare och den är tillräckligt kraftfull för att agera ensam. Den innehåller två monohögtalare och kan även användas som en del av ett multiroom- eller stereosystem. Genom att koppla ihop modellen med en annan högtalare i samma rum skapar man ett stereoljud, och om man kopplar ihop den med en högtalare i ett annat rum skapar man ett multiroom-ljud.

Spotify och Sonos Play 1:

Specifikationer:

🎶 Mått: 16,1 cm (h) x 11,9 cm (b) x 11, 9 cm (d)

🎶 Vikt: 1,8 kg

🎶 Modellen är utrustad med diskant, mid-woofer och HiFi-ljud

🎶 Inbyggd WiFi-anslutning – styrs via en app

🎶 Kan användas som ensam högtalare

🎶 Kan även användas som multiroom-högtalare i anslutning med andra Sonos-högtalare


Vad säger experterna om Sonos Play 1?

I det här avsnittet går vi igenom var och en av de källor som har provat och bedömt högtalaren Sonos Play 1.


Whathifi.com

what-hifi-logo

⭐️ Omdöme: 5 av 5 stjärnor

Tekniksajten whathifi.com skriver att Sonos Play 1 har många fördelar. För det första håller modellen på att bli en liten klassiker som håller nivån hög. Trots att modellen är gjort för att vara liten och kompakt, och därmed ta så liten plats som möjligt, blir experterna imponerade av hur mycket ljud som kommer ut ur denna högtalare.

Rent ljud och bra balans

Whathifi.com tycker om den klassiska designen, och Sonos Play 1 är både tålig och robust. Enligt experterna är ljudet riktigt bra – förfinat och med en bra balans mellan tonerna. Ljudet är dessutom rent oavsett vilken genre man lyssnar på.

Sonos Play 1 fungerar otroligt bra som en multiroom-högtalare, men whathifi.com kommenterar att det borde finnas ett ”high resolution”-stöd samt möjlighet till fysisk anslutning istället för att kontrollen enbart ska kunna ske via en app eller telefonen.

Du kan läsa hela recensionen av Sonos Play 1 här.


Trustedreviews.com

trusted-reviews

⭐️ Omdöme: 4,5 av 5 stjärnor

Den stora och framstående testsajten trustedreviews.com säger att Sonos Play 1 är en förvånansvärt kraftfull liten högtalare som har ett riktigt bra ljud.

Experterna är så imponerade av Sonos Play 1 att de beskriver den som marknadens bästa mindre högtalare, och trots att modellen är mindre än Sonos Play 3 och Sonos Play 5 är Sonos Play 1 precis lika välbyggd som de större bröderna.

Lågt pris och kraftfull volym

Det finns flera anledningar till att trustedreviews.com anser Sonos Play 1 vara den bästa mindre högtalaren på marknaden, och en av anledningarna är att appen ger tillgång till en mängd streamingtjänster. Ljudet får självklart också mycket beröm i granskningen, och enligt experterna låter Sonos Play 1 otroligt bra – särskilt med tanke på modellens storlek och att den har ett lägre pris än många konkurrenter.

Musiken blir rik och kraftfull på Sonos Play 1 och basens djup är särskilt imponerande. Högtalaren kan dessutom spela musik på riktigt hög volym, och trustedreviews.com konstaterar att många konsumenter skulle klara sig med en enda Sonos Play 1-högtalare som den huvudsakliga musikkällan hemma.

Trustedreviews.com tycker även om priset, som gör att en högtalare av Sonos Play 1’s kaliber nu är tillgänglig för vanliga konsumenter. Man kan dock bara dra nytta av modellen om man är beredd på att använda sig av en trådlös WiFi-baserad musikuppspelning.

Du kan läsa hela recensionen här.


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo

⭐️ Omdöme: 5 av 5 stjärnor

sonos play 1 prissammenligningTestsajten expertreviews.co.uk beskriver Sonos Play 1 som den bästa multiroom-högtalaren, som nu är värd ännu mer än tidigare. Sonos Play 1 är ett trevligt tillskott bland de redan befintliga Sonos-högtalarna, och även om högtalaren låter bra på egen hand kan man med fördel använda Sonos Play 1 som en del av ett stereo-system som täcker hela huset.

Experterna framhäver många fördelar med Sonos Play 1. Först och främst är priset riktigt bra, vilket gör att Sonos Play 1 är tillgänglig för så gott som alla konsumenter som är villiga att betala lite för bra ljud. Modellen är även billigast bland Sonos-modellerna.

För alla genrer

Expertreviews.co.uk har undersökt ljudkvaliteten hos Sonos Play 1 och är imponerade av vad den här lilla högtalaren kan prestera. Ljudet fyller rummet utan några problem och man kan knappt avgöra var högtalaren är placerad. Det är dessutom så välbalanserat att man kan skruva upp volymen till max utan att irriteras av missljud. Modellen fungerar till alla genrer och det är ofta enkelt att höra även de minsta detaljerna i låtarna.

Slutligen kommenterar expertreviews.co.uk att det knappt finns några nackdelar med Sonos Play 1. Man bör dock vara medveten om att man till slut kan komma att uppleva vissa begränsningar med modellen om man vill ta vara på dess fulla kapacitet.

Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.


Techradar.com

techradar
⭐️ Omdöme: 4,5 av 5 stjärnor

Den internationella tekniksajten techradar.com är överlag mycket imponerade av Sonos Play 1, som har en utomordentlig kvalitet. Experterna tycker även om det lägre priset som innebär att bra ljud inte längre är reserverat för enbart de mest förmögna konsumenterna. Jämfört med tidigare modeller från Sonos har Sonos Play 1 förbättrats avsevärt, och techradar.com välkomnar dessa förbättringar.

Kan användas ensam eller i samverkan

Eftersom att Sonos Play 1 ansluts till hemmets egna WiFi är det riktigt enkelt att sätta upp högtalaren, berättar experterna. Tidigare krävdes en mellanhand för denna anslutning men till experternas glädje är det alltså avskaffat nu. Sonos Play 1 visar sig snabbt vara en kraftfull högtalare – särskilt med tanke på dess lilla storlek – och den kan utan problem fylla hela rummet.

Enligt experterna är ljudet bra och har en välbalanserad bas, men om man verkligen vill ha kraft bakom ljudet kan man utan problem para modellen med till exempel Sonos Sub eller en till Sonos-högtalare.

En annan fördel som experterna lyfter med Sonos Play 1 är den tillhörande appen. Förut var den mycket begränsad, men nu har den fått ett lyft och kan hålla reda på många saker vad gäller musik och streaming. Observera att appen bara finns till iOS och Android.

Du kan läsa hela artikeln genom att klicka här.


Lifewire.com

lifewire.com-logo

⭐️ Omdöme: Lifewire.com rekommenderar Sonos Play 1

Den stora tekniksajten lifewire.com berättar att Sonos Play 1 är deras favoritprodukt från Sonos hittills, och de skriver att Sonos Play 1 är just den produkt som de alltid hade hoppats på att Sonos skulle göra.

Därmed är det uppenbart att lifewire.com är mycket imponerade av Sonos Play 1, vilket huvudsakligen beror på ljudet. Enligt experterna är ljudet på Sonos Play 1 bättre än på någon annan Sonos-högtalare, även Sonos Play 3 och Sonos Play 5.

Klart ljud och djup bas

Experterna berättar att Sonos Play 1 producerar en riktigt skarp klarhet i musiken samtidigt som tonerna hålls helt naturliga. De framhäver särskilt basen, som ger ett tydligt djup som hörs väl även när det gäller djupa bastoner. Enda nackdelen med ljudet är trumman, som enligt lifewire.com låter lite som en leksak.

Utöver ljudet framhäver experterna mångsidigheten med Sonos Play 1, och de jämför produkten med LEGO-klossar. Man kan antingen använda modellen ensam eller köpa flera stycken och bygga ihop dem till ett multiroom-system.

Enligt experterna är lätthet ett annat nyckelord för Sonos Play 1. För det första är systemet mycket enkelt att sätta upp och Sonos Play 1 kan smidigt anslutas till hemmets WiFi. Högtalaren kontrolleras sedan via en app, vilken också får beröm av lifewire.com för att vara bra och enkel att använda. I den kan man välja från en imponerande lång lista av mer eller mindre kända streamingtjänster samt justera volym och bas.

Du kan läsa hela bedömningen av Sonos Play 1 hos Lifewire.com.


Theguardian.com


⭐️ Omdöme: 5 av 5 stjärnor

Den brittiska tidningen theguardian.com noterar först och främst att priset för Sonos har sjunkit rejält med modellen Sonos Play 1. Detta är en stor fördel i och med att andra Sonos-produkter inte är särskilt billiga.

Theguardian.com undersöker sedan möjligheten att kunna streama musik från internet utan kablar, vilket med tiden har blivit en mycket viktig funktion hos Sonos Play 1, och detta klarar modellen utan några svårigheter.

Bra köp för alla ljudintresserade

Trots att Sonos Play 1 inte är större än en påse socker gömmer den enligt experterna stora krafter. Efter att med lätthet ha satt upp systemet visar det sig att Sonos Play 1 erbjuder en riktigt bra ljudkvalitet. Om man inte tycker att en liten högtalare är tillräcklig kan man dessutom köpa två Sonos Play 1-högtalare och para ihop dem för ett äkta stereoljud.

Eftersom Sonos Play 1 även kan användas som en multiroom-högtalare behöver man inte placera båda högtalarna i samma rum. Man kan helt enkelt separera dem och sätta en i varje rum för att kunna spela samma högkvalitativa musik överallt.

Theguardian.com konstaterar till slut att Sonos Play 1 är ett bra alternativ för alla konsumenter som har ett intresse för ljud. Ljudet är nämligen utmärkt, streamingen fungerar bra och priset är förhållandevis lågt.

Du kan läsa hela artikeln hos The Guardian.


Engadget.com

engadget_logo

⭐️ Omdöme: 90 av 100 poäng

Experterna från tekniksajten Engadget.com beskriver Sonos Play 1 som marknadens bästa lilla högtalare. Sonos Play 1 har många fördelar, men de framhäver huvudsakligen ljudet.

Analyserar ljudet i förhållande till rummet

sonos-play-1-blackExperterna berättar att Sonos Play 1 verkligen imponerar med ett klart och dynamiskt ljud som är betydligt bättre än det hos dyrare modeller. Ljudet är välbalanserat, men experterna kritiserar basen, som inte alltid räcker till. En unik möjlighet på Sonos Play 1 är funktionen True Play, som genom att använda mikrofonen på ens smartphone analyserar rummet och optimerar ljudkvaliteten efter det.

Engadget.com skriver att Sonos Play 1 definitivt är värd en rekommendation, men att konsumenten som kommer att få ut mest av modellen är konsumenten som inte har så bra koll på dyra högtalare ännu, men som gärna vill komma igång med en bättre ljudkvalitet samt få en multiroom-upplevelse. Det sistnämnda kräver bara att man köper mer än en högtalare.

Du kan hitta recensionen av Sonos Play 1 hos Engadget.com.


Pcmag.com

PCMag
⭐️ Omdöme: 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

Datormagasinet pcmag.com är nöjda med Sonos Play 1 och enligt dem finns det många fördelar med att köpa den här lilla högtalaren.

Ljudet är självklart en mycket viktig aspekt när man ska köpa en högtalare som kostar en del, men Sonos Play 1 är ändå betydligt billigare än andra bra högtalare, även andra modeller från Sonos.

Sonos Play 1 imponerar på experterna med sitt ljud, och de nämner att ljudsystemet är mycket starkt och kraftfullt.

Det enda problemet är basen, som inte är riktigt så kraftig som experterna hade önskat. Själva ljudet är däremot välbalanserat och klart, och volymen kan bli riktigt hög utan att ljudet blir gnälligt och knastrar – så länge man håller sig borta från låtar med tung bas. Sonos Play 1 är förvisso en liten högtalare, men enligt experterna har den inga problem med att fylla hela rummet med musik.

Lätt att sätta upp

Experterna tycker om hur enkelt det är att sätta upp Sonos Play 1 – både det sladdlösa systemet och anslutningen till WiFi. En eventuell uppsättning av flera högtalare tillsammans går också relativt enkelt, oavsett om man vill para två högtalare till ett stereosystem eller skapa en multiroom-upplevelse med en högtalare i varje rum.

När man väljer musik ska man använda den tillhörande appen, vilket experterna anser kan vara en begränsning. Lyckligtvis är appen välgjord och har många integrerade tjänster, och man kan därmed välja antingen sin egen musik eller musik från onlinetjänster som Spotify.

Här kan du hitta hela artikeln från Pcmag.com.


Ljudochbild.se

logo-lydogbillede.dk
⭐️ Omdöme: 6 av 6 stjärnor

Tekniksajten ljudochbild.se ger Sonos Play 1 toppbetyg rakt igenom. Experterna har bedömt modellen utifrån fyra olika kriterier: ljudkvalitet, funktionalitet, användarvänlighet och kvalitetsintryck, och modellen får antingen högsta eller nästan högsta betyg på alla fyra punkter.


Digitaltrends.com

Se videon om Sonos Play 1 här:


Cnet.com

Se videon om Sonos Play 1 här:


Slutsats om Sonos Play 1:

Nu har vi gått igenom vad experter från olika källor säger om den lilla och kompakta högtalaren Sonos Play 1, och överlag är alla experter imponerade av det kraftfulla och klara ljudet som högtalaren åstadkommer. De noterar även att priset är överkomligt, vilket gör Sonos Play 1 till ett ännu mer attraktivt alternativ.

Andra fördelar som flera av experterna nämner är användarvänligheten samt den enkla uppställningen och kontrollen av Sonos Play 1.

Enligt experterna finns det inte många nackdelar med Sonos Play 1, och de som finns är oftast mindre detaljer. Basen kan dock vara ett problem vid bastunga låtar, säger vissa experter, och den kan låta skrapigt om man skruvar upp volymen för mycket. Andra anser dock att basen fungerar bra.


Alternativ till Sonos Play 1:

Här kommer vi kort att gå igenom två alternativ till Sonos Play 1 – nämligen högtalarmodellens större bröder: Sonos Play 3 och Sonos Play 5.

Sonos Play 3

Sonos Play 3 alternativ til Sonos play 1

Sonos Play 3 är lillebror till Sonos Play 5 och storebror till Sonos Play 1.

Sonos Play 3 är mindre och billigare än Sonos Play 5, men dyrare och större än Sonos Play 1. Sonos Play 3 är därmed ett bra alternativ om man vill ha en mellanklass-högtalare från Sonos.

Sonos Play 3 väger 2,6 kg, mäter 26,8 cm (h) x 13,2 cm (b) och 16 cm (d) och finns i både svart och vitt. Den har en klassisk och neutral design med så få knappar och utgångar som möjligt. Anslutningen sker nämligen trådlöst och högtalaren kontrolleras via WiFi med en Sonos-bridge. Man kontrollerar musiken via en app.

Modellen har tre inbyggda digitala förstärkare, en diskant samt ett baselement. Sonos Play 3 kan användas ensam eller sammankopplad med fler högtalare för att skapa ett multiroom- eller stereosystem.


Vad säger experterna om Sonos Play 3:

Lydogbillede.dk

logo-lydogbillede.dk
⭐️ Omdöme: 6 av 6 stjärnor

Den danska tekniksajten lydogbillede.dk har testat Sonos Play 3. Experterna har mestadels positiva kommentarer om högtalaren, och de beskriver den som en nästan komplett lösning för musikälskaren.


Whathifi.com

what-hifi-logo
⭐️ Omdöme: 5 av 5 stjärnor

Tekniksajten whathifi.com beskriver Sonos Play 3 som det bästa systemet för multiroom-streaming, vilket de huvudsakligen grundar på att Sonos Play 3 erbjuder en stor kraft i en liten förpackning.

Enligt experterna levererar Sonos Play 3 ett synnerligen bra resultat vad gäller ljudkvalitet, och ljudet sprider sig även riktigt bra i hela rummet. Detta klarar modellen dessutom av helt på egen hand, utan att vara en del av ett multiroom-system. Ljudet är fast och klart, och man kan höra många mindre detaljer i låtarna – kom bara ihåg att inte placera högtalaren för nära en vägg.

Whathifi.com nämner även gratisapparna som kan användas för att kommunicera med Sonos Play 3, vilka bidrar till att användningen blir väldigt enkel och smidig.

Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
⭐️ Omdöme: 4,5 av 5 stjärnor

Den stora internationella testsajten trustedreviews.com har provat Sonos Play 3, och modellen får redan från första början beröm för priset. Sonos Play 3 är nämligen betydligt billigare än dess storebror Sonos Play 5. Experterna påpekar sedan att man givetvis kan köpa flera Sonos Play 3-enheter om man vill skapa ett multiroom-system, men att en enda högtalare gott och väl klarar sig på egen hand, vilket innebär att det fortfarande är ett bra alternativ att bara köpa en Sonos Play 3.

Trustedreviews.com skriver att Sonos Play 3 håller en lika hög kvalitet som Sonos Play 5 och att den bara är billigare och mindre. Sonos Play 3 har ett bra ljud med en välfungerande bas, och det uppstår inga missljud när man skruvar upp volymen. Om man ändå vill justera basen lite kan man göra det i appen.

App för guidning och kontrollpanel

Appen till Sonos Play 3 får också beröm av experterna. Modellen har bara ett fåtal fysiska knappar, men det behövs heller inte fler eftersom att allt kan skötas via appen. Appen vägleder dessutom konsumenten genom installationen, och modellens WiFi-anslutning gör att den får tillgång till en mängd streamingtjänster som har musikgenrer för varje smak.

Trustedreviews.com har knappt någon negativ kritik till Sonos Play 3, men de saknar en AUX-ingång samt en port för hörlurar.

Du kan läsa hela undersökningen här.


Techradar.com

techradar
⭐️ Omdöme: 4,5 av 5 stjärnor

Den internationella tekniksajten techradar.com kommenterar till att börja med priset för Sonos Play 3. Modellen är billigare än sin storebror, Sonos Play 5, och även mindre. Experterna kan dock inte bortse från att priset fortfarande är ganska högt, men de anser att Sonos Play 3 är så bra att den är värd att spara till.

Trots att ljudkvaliteten är något sämre än hos Sonos Play 5 finns det många fördelar med Sonos Play 3, berättar techradar.com. Sonos Play 3 är inte dålig – ljudet är fortfarande utmärkt och musiken blir både fyllig och klar med en stor bredd och djup, vilket gör att man utan problem kan höra nyanserna.

Kan användas ensam eller med andra högtalare

Experterna berättar att de många musikalternativen är en stor fördel. Med Sonos Play 3 kan man nämligen använda sig av både digital radio, MP3, egna musikspår samt olika streamingtjänster. Det är dessutom enkelt att installera högtalaren och sedan använda appen för att komma igång med lyssnandet.

Experterna tycker som sagt att priset fortfarande är lite väl högt, men om man vill ha en högtalare av riktigt hög kvalitet är Sonos Play 3 ett billigare alternativ än Sonos Play 5. De två modellerna har dessutom i mångt och mycket samma funktioner och kvalitet.

Enligt experterna kan man utan problem börja med en enda högtalare och sedan, när man har råd, köpa fler tills man har en i varje rum och kan få den multiroom-upplevelse som Sonos Play 3 är gjord för. Man kan som mest ansluta 32 högtalare till varandra, och samtliga kontrolleras och justeras enkelt via appen.

Du kan hitta hela recensionen på deras hemsida.


Sonos Play 5

Sonos Play 5 alternativ til Sonos Play 1

Sonos Play 5 är storebror till både Sonos Play 3 och Sonos Play 1, och den är därför både större och dyrare.

Sonos Play 5 är en mycket kraftfull högtalare som är byggd för att platsa i eliten, och modellen är därmed även kraftigare än de båda mindre modellerna.

Sonos Play 5 har dock till stor del samma funktioner som de tidigare nämnda modellerna. Den ansluts nämligen också trådlöst via WiFi och kontrolleras också med en app.

Sonos Play 5 väger 6,4 kg, mäter 36,5 cm x 20,3 cm x 15,4 cm och finns i både svart och vitt. Modellen har tre diskanter och tre mid-woofers, och den kan användas ensam eller kopplas samman med andra Sonos Play 5-högtalare för att skapa ett stereo- eller multiroom-system.


Vad säger experterna om Sonos Play 5? 

Ljudochbild.se

logo-lydogbillede.dk
⭐️ Omdöme: 4 av 6 stjärnor

Tekniksajten ljudochbild.se har testat Sonos Play 5, och experterna är överlag mycket nöjda med modellen. Högtalarens specialitet är multiroom-system där man ställer upp flera högtalare i huset.


Whathifi.com

what-hifi-logo
⭐️ Omdöme: 5 av 5 stjärnor

Teknikportalen whathifi.com är imponerade av Sonos Play 5. De beskriver den som större, modigare och mer kraftfull än sin föregångare, och Sonos Play 5 är enligt experterna en värdig omslagsmodell från Sonos.

Whathifi.com nämner väldigt många fördelar med Sonos Play 5 – om allt från kraft och ljud till användarvänlighet. Sonos Play 5 är först och främst en kraftfull högtalare som levererar ett ljud som verkligen kan både höras och kännas. Ljudet är kristallklart och responsen från basen ger en bra balans. Med Sonos Play 5 kan man dessutom höra varje liten detalj i låtarna.

Kan placeras både liggande och stående

Experterna framhäver även den fina och stilrena designen hos Sonos Play 5 och berättar att högtalaren går att placera både liggande och stående, vilket ger en stor flexibilitet. Experterna noterar även att Sonos Play 5 är otroligt enkel att sätta upp. Den tillhörande appen är mycket informativ och hjälper till med uppsättningen – även när man lägger till fler högtalare för att skapa ett multiroom-system, vilket bara kräver ett par knapptryckningar i appen.

Du kan läsa hela recensionen av Sonos Play 5 här.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
⭐️ Omdöme: 4,5 av 5 stjärnor

Testsajten trustedreviews.com berättar att Sonos Play 5 är en av deras favoriter på marknaden. Modellen är visserligen stor och kräver lite utrymme, men den fina designen dekorerar hemmet. Det finns bara ett fåtal knappar som bryter det stilrena utseendet, men det finns faktiskt heller inte något stort behov av fysiska knappar. Sonos Play 5 kontrolleras nämligen via en app, och experterna noterar att man där får tillgång till en mängd streamingtjänster med ett brett utbud av genrer.

Appen används även när man kopplar samman flera högtalare till ett multiroom-system, en process som experterna anser vara otroligt enkel. Det är dessutom precis lika enkelt att kontrollera flera högtalare samtidigt i appen.

Fantastiskt ljud – blir ännu bättre med True Play

Trustedreviews.com framhäver även två aspekter som verkligen gör Sonos Play 5 till en utomordentlig högtalare: ljudkvaliteten och funktionen True Play. Enligt experterna låter alla musikgenrer helt enkelt fantastiskt på Sonos Play 5.

sonos-play

Ljudet är klart och rent med en bas som ger ett bra djup, både i hip-hop med tung bas och i låtar där basen knappt är närvarande. Musiken har en hög detaljnivå och man slipper missljud även om man skruvar upp volymen.

De framhäver även True Play-funktionen, som är en funktion som anpassar ljudet till rummet. Det kan vara lite knepigt att få den att fungera, men om man väl får igång funktionen gör den en enorm skillnad för ljudkvaliteten, berättar experterna.

Du kan läsa hela undersökningen på deras hemsida genom att klicka här.


Techradar.com

techradar
⭐️ Omdöme: 4,5 av 5 stjärnor

Den internationella tekniksajten techradar.com beskriver Sonos Play 5 som en pompös högtalare som bevisar att Sonos fortfarande är stark på högtalarmarknaden.

Techradar.com nämner först och främst att Sonos Play 5 är en stor högtalare med ett enkelt utseende. Designen kan vara för enkel för en så kraftfull högtalare, men det är en smaksak. Enligt experterna är det lätt att sätta upp systemet och processen kräver varken mycket tid eller ansträngning.

Inställningarna finns i appen och där är det mycket enkelt att ansluta en ny högtalare. En extra bonus hos Sonos Play 5 är funktionen True Play, som kan anpassa högtalarens ljud efter omgivningen.

Experterna har även undersökt hur bra ljudet är på Sonos Play 5 och de kommer fram till att modellen fungerar riktigt bra i alla genrer. Ljudet är klart och rent, och Sonos Play 5 är särskilt bra på att fånga upp små nyanser i låtar.

Du kan läsa hela testet från Techradar här.


Konsumentmagasinet har även publicerat ett allmänt test av Bluetooth-högtalare där vi går igenom Bluetooth-högtalare från en mängd olika tillverkare. Artikeln bygger på utomstående experters bedömning av högtalarna.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka källor har testat Sonos Play 1?

Whathifi.com, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Lifewire.com, Theguardian.com, Engadget.com, Pcmag.com, Ljudochbild.se, Digitaltrends.com och Cnet.com.

🤓 Hur har man testat Sonos Play 1?

Sonos Play 1 har bedömts baserat på dess ljudkvalitet, funktioner och användarvänlighet. Experterna har även testat hur bra högtalaren fungerar med olika musikgenrer.

🤔 Hur väljer jag rätt högtalare för mig?

Det finns inte direkt något allmängiltigt svar på denna fråga. Du kan dock börja med att fundera på vilka behov du har och hur stor din budget är. Vill du att ljudet ska kunna fylla ett större utrymme eller bor du i en mindre lägenhet? Ska högtalaren vara lätt att ta med sig? Bryr du dig mycket om design och estetik? När du har fått en uppfattning om vad du egentligen vill ha är det bara att börja leta efter högtalare som passar dina kriterier.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta