Slow Cooker bäst i test – Guide till de bästa slow cookers

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Denna artikel handlar om bäst i test slow cookers från olika märken. Vi går igenom experternas bedömningar av slow cookers genom olika tester, där vi kommer fram till vilka kvaliteter varje maskin har.

Vi går igenom olika tester för att kunna guida dig till att hitta den slow cooker, som passar bäst till dina behov. Vi har tittat närmare på test från olika kända tidningar, nämligen brittiska Independent, och svenska Icakuriren och Aftonbladet.

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 


Crock Pot 4,7 L. Digital – slow cooker for mört och saftigt kött

Slow cooker bäst i test

Testvinnare hos Icakuriren
Testvinnare hos Aftonbladet.se

 Bästa testvinnare Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker

.
Icakuriren och Aftonbladet har båda testat Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker, tillsammans med andra modeller. Det råder en bred enighet om att Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker är en riktigt bra slow cooker, och den blir en testvinnare hos båda tidningarna. Det framhävs i synnerhet att denna modell har bra funktioner, och tillagar möra måltider.

Mycket bra till kött
Det låter nästan för bra för att vara sant, att man kan lägga utvalda ingredienser i en maskin, varefter den passar sig själv, och efter några timmar är maten klar för servering. Men en bra slow cooker kan faktiskt leva upp till förväntningarna.

Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker är ett mycket bra exempel på detta. Den utmärker sig speciellt genom att vara riktigt bra på att laga olika typer av kött, för efter timmar i slow cookern kan det serveras riktigt mört kött, som lätt faller isär samtidigt som köttet inte har förlorat saftigheten eller blivit torrt och tråkigt. Dessutom har köttet en riktigt fin färg, vilket även gör måltiden inbjudande för ögonen.

Funktioner gör arbetet överskådligt
En av de stora fördelarna med Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker är modellens användbara funktioner, bland annat ett viloläge, som gör att maten hålls varm efter att den är färdig. Modellen är så intelligent att den själv startar viloläget när maten är färdig. Dessutom har Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker också en välfungerande nedräkningstimer, som man själv kan justera efter behov. Denna timer förbättrar överblicken, så man behöver inte hålla reda på tillagningstider.

Inkluderade recept
För många är en investering i en slow cooker en ny upplevelse, och därför kan det vara svårt att från början veta exakt hur man använder den när det kommer till rätter och tillagningstider. Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker har ett inkluderat häfte med recept på olika rätter, så att den nya användaren lätt kan komma igång. Dessutom är bruksanvisningen också mycket detaljerad, och det finns bra tips och beskrivningar av hur olika livsmedel tillagas i slow cookern.

Maskinen är mycket smidig med en fin digital display, och lätt att hantera. Den kan även köras i diskmaskinen. Priset är inte i den dyra änden av skalan för slow cookers, så du får riktigt mycket för pengarna med Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Dock är 4,7 liter inte så mycket, och man får räkna med att en slow cooker i denna storlek bara kan laga mat till omkring 4 personer.

Utvalda fördelar med Crock Pot 4,7. L Digital Slow Cooker:
Gör mört och saftigt kött
Viloläge gör att maten hålls varm
Nedräkningstimer underlättar överblicken
Utförlig bruksanvisning
Häfte med recept ingår

Du kan här se en presentationsvideo från tillverkaren:


Crock Pot 5,7 L. Digital – slow cooker med storlek på 5,7 liter

Bäst i test slow cooker med stor kapacitet

Testvinnare hos Aftonbladet.se

Bästa premium Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker

.
Aftonbladet har testat och jämfört 5 olika slow cookers, och alla testade modeller klarar sig bra. En av testvinnarna är Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker, som är storebror till Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Det betonas att både mat och användning är på topp med denna modell.

Mört och saftigt kött
Förr var långkok förknippade med mor- och farföräldrar, och tunga rätter, men nya moderna rätter som boeuf bourguignon har blivit en växande trend i många kök, allt eftersom det kommit ett ökat fokus på hälsosam och näringsrik matlagning. En rätt som pulled pork har också blivit mycket populär, och nu kan man laga det själv. En slow cooker kan nämligen tillreda kött så att det blir extra mört och lätt släpper från benet, då den längre koktiden ger köttet tid till att mogna – en uppgift som en slow cooker klarar bättre än normala grytor och pannor. En bra slow cooker ska alltså kunna laga mört, saftigt, och smakrikt kött, och det kan Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker verkligen. Köttet blir mycket mört, och grönsaker förblir fasta utan att bli överkokta och falla sönder.

Stor kapacitet
Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker är en av de större slow cookers, och storleken innebär att man man laga mat till flera portioner eller gäster. En tumregel säger att en kapacitet på mellan 1,5 och 3 liter kan laga mat till 1-2 personer, en kapacitet på mellan 3 och 5 liter kan laga mat till 3-4 personer, och en slow cooker med en kapacitet på 5-6,5 liter är tillräckligt till 5 eller fler personer. Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker med en storlek på 5,7 liter är därmed tillräcklig till ca 5 personer, och det är en bra storlek för de flesta hushåll.

Bra variation
Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker ger användaren en bra och enkel upplevelse med en slow cooker, för modellen har både en timerfunktion på upp till 20 timmar, och förprogrammerade tidsinställningar, som man själv kan ändra efter behov. Det finns dessutom två värmeinställningar med viloläge, samt en smart avtagbar sladd, som underlättar förvaringen. Det inkluderade häftet med recept ger goda möjligheter att komma igång med att använda slow cookern – särskilt om man är nybörjare.

Utvalda fördelar med Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker:
Ger mycket mört och saftigt kött
Stor storlek på 5,7 liter
Med förprogrammerade inställningar
Avtagbar sladd
Inkluderat häfte med recept

Du kan här se en kort presentationsvideo från tillverkaren:


The Russell Hobbs Chalkboard – slow cooker med med ett genomskinligt lock

Bästa slow cooker med snygg design

84 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute 
3,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com

 The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker

Både den internationella testsajten Trustedreviews.com och den brittiska hushållsinstitutionen Good Housekeeping Institute har provat och bedömt The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker utifrån olika testpunkter. Efter granskningen konstaterar experterna att det här är en riktigt bra och välfungerande slow cooker.

Svart och läcker slow cooker
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker är cylinderformad och har en riktigt snygg svart färg, och modellen har en enkel och neutral design som kan passa in i vilket kök som helst. Locket är genomskinligt för att ge en bättre översikt, och därmed kan man enkelt följa med i tillagningen utan att behöva lyfta på locket och släppa ut värmen. Det här är en medelstor slow cooker med en kapacitet på 3,5 liter, vilket är lagom för en familj på tre eller fyra personer.

Tre värmelägen
The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker är en manuell slow cooker som inte har någon digital display. Modellen har istället ett kraftigt vridreglage på framsidan, som tydligt visar vilka värmelägen man kan välja mellan, och den här modellen är därför otroligt lättanvänd. The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker har två värmelägen samt en varmhållningsfunktion som gör att maten inte blir kall när tillagningen är färdig. Själva grytan kan även tas ut, vilket är praktiskt och underlättar rengöringen avsevärt. Grytan är dessutom ugnsfast och tål därmed att köras i ugnen, och både grytan och locket kan diskas i diskmaskinen.

Unik slow cooker
Experterna noterar först och främst att det här är en lite annorlunda slow cooker. The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker har nämligen en yta som gör att man kan skriva utanpå grytan med tavelkritor – kanske ett meddelande till familjen om vad det blir för middag? Enligt experterna fungerar The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker rätt bra till matlagning, och särskilt kyckling blir gott och saftigt. De berömmer även användarvänligheten.

Vad gäller nackdelar påpekar experterna att locket inte satt riktigt stabilt när man lagade mat, och det samlades även vatten vid kanten av grytan. Priset är dock en fördel med The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker, och den här modellen är billigare än många av sina konkurrenter.

Fördelar med The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker:
 
Kapacitetpå 3,5 liter – lämplig för 3-4 personer
Snygg svart modell med ett genomskinligt lock
2 värmelägen och en varmhållningsfunktion
Användarvänlig modell
Bra pris


Russell Hobbs 22750 – slow cooker för upp till 7 personer

Bästa slow cooker för priset

84 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

Russell Hobbs 22750

Den brittiska hushållsinstitutionen Good Housekeeping Institute testar kontinuerligt olika konsumentprodukter som är gjorda för att användas i hemmet, och den här gången har de provat slow cookern Russell Hobbs 22750. De bedömde modellen utifrån testpunkter som användarvänlighet, design, instruktioner och matlagning, och eftersom att Russell Hobbs 22750 klarar sig bra i alla prövningar får modellen ett riktigt fint betyg.

Stor slow cooker
Russell Hobbs 22750 passar till den större familjen, eller till konsumenten som ofta lagar mat till många gäster eller bara gör stora mängder mat åt gången. Russell Hobbs 22750 rymmer nämligen 6 liter, vilket räcker till sex eller sju personer. Det här är dessutom en modern slow cooker som assisterar dig i matlagningen. Russell Hobbs 22750 har nämligen en smart timer som ger dig en bättre överblick i köket. Modellen är dock fortfarande manuell, och man måste därmed själv justera inställningarna efter behov.

Två värmelägen
Russell Hobbs 22750 är gjord för långkok, och modellen har två olika värmelägen som gör att man kan tillaga många olika rätter i den. Den har även en varmhållningsfunktion som kan hålla maten varm länge efter att den blivit färdig. Detta är särskilt smart om man till exempel måste vänta på en annan rätt eller vill göra färdigt maten innan gästerna kommer. För enkelhetens skull har den här modellen även en non-stick-gryta, som ser till att maten varken fastnar eller bränns vid. Locket är dessutom genomskinligt för att man lätt ska kunna hålla koll på maten utan att behöva lyfta på locket, vilket annars hade kunnat göra maten mindre saftig.

Ett bra alternativ
De brittiska experterna från Good Housekeeping Institute bedömer att du som konsument kan få mycket nytta av Russell Hobbs 22750. De förklarar att det här är en otroligt rymlig modell som har en riktigt bra varmhållningsfunktion. Den här funktionen kan faktiskt hålla maten varm i upp till tio timmar efter att den är färdiglagad, vilket är riktigt imponerande. Experterna skriver även att resultatet av matlagningen blir bra i Russell Hobbs 22750, och att särskilt kyckling blir både saftigt och mört.

Vad gäller nackdelar skriver experterna att nötkött inte blir riktigt lika mört, och modellen är inte alltid så intuitiv att använda. Trots de små bristerna menar experterna dock att man inte kommer att bli missnöjd om man väljer den här modellen.

Fördelar med Russell Hobbs 22750:
 
Stor modell med en kapacitet på 6 liter – tillräckligt för upp till 7 personer
Försedd med timer
2 värmelägen
Varmhållningsfunktion som håller maten varm i upp till 10 timmar
Särskilt bra för kycklingrätter


Crock Pot 5,6 L – slow cooker med 2 värmelägen

Bästa slow cooker i allround-modell

Utsedd till ”Best Buy” hos brittiska Bbcgoodfood.co.uk

  Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker

Bbcgoodfood.co.uk, matsektionen av BBC, testar kontinuerligt olika köksrelaterade produkter, och här har de brittiska experterna skrivit en artikel om slow cookers. I artikeln har de även granskat olika modeller, bland annat Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker. Experterna tycker riktigt bra om den här modellen, och de utnämner därför Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker till ”Best Buy”.

Stor och avancerad modell
Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker tillverkas av märket Crock Pot, vars grundare var något av en pionjär inom “slow cooking” långt innan begreppet blev känt i folkmun. Det här är en stor modell med en kapacitet på 5,6 liter, vilket räcker till en familj med sex eller sju medlemmar. Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker är därmed ett bra alternativ om man har en stor familj eller ofta får gäster. Den här modellen är dessutom perfekt för konsumenten som vill ha en avancerad och multifunktionell slow cooker, för den här kan göra betydligt mer än att bara tillaga maten långsamt.

Många funktioner
Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker har två värmelägen för slow cooking, vilket är standard. Modellen har inte någon varmhållningsfunktion, som många andra slow cookers har, men Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker kan i gengäld tillaga maten på fler sätt. Modellen kan nämligen både koka, steka, bryna, baka, rosta och ånga. Det här är dessutom en digital modell med timer och display, och den kan därför hålla koll på matlagningen åt dig. Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker är faktiskt utformad specifikt för att kunna passa sig själv medan du är på jobbet eller kanske bara ute på gården.

Den bästa avancerade modellen
I sin granskning av olika slow cookers beskriver BBC modellen Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker som den bästa “high end”-modellen. Experterna är förtjusta i modellens många funktioner, och Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en toppmodern slow cooker. Som en extra bonus känns den här slow cookern dessutom inte särskilt klumpig att hantera, trots att det är en stor modell. Man bör dock vara medveten om att alla funktionerna hos den här modellen gör att den är lite dyrare.

Fördelar med Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker:
 
Stor modell som rymmer 5,6 liter – tillräckligt för upp till 7 personer
2 värmelägen
Många tillagningsmöjligheter– koka, stek, baka, rosta eller ångkoka
Digital timer och display
Trots sin storlek är den lätt att hantera


Russell Hobbs 22740-56 – slow cooker lämpligt för 3-4 personer

Utsedd till ”Best Buy” hos brittiska Bbcgoodfood.co.uk

  Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker

Den brittiska public service-leverantören BBC arbetar med ett brett utbud av ämnen – även konsumentliv och matlagning. Här har matsektionen av BBC, bbcgoodfood.uk, testat ett antal slow cookers, bland annat Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker. Experterna tycker bra om den här modellen och utnämner den därför till “Best Buy”, vilket talar för att det här är en otroligt välfungerande slow cooker.

Mindre och enklare modell
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker tillhör inte marknadens största slow cookers, men modellen har ändå en kapacitet på 3,5 liter. Detta räcker fint till ett medelstort hushåll på upp till fyra personer, och Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker fungerar därför bra för vardagsanvändning.  Det här är en simpel och traditionell slow cooker, och den liknar mest av allt en stor gryta. Modellen är grå och tillverkad i stål, och den har en enkel design med kontrollpanelen på framsidan. Denna kontrollpanel består helt enkelt av ett vridreglage som används för att ställa in värmen.

Hög och låg värme
Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker ger användaren möjligheten att långsamt tillaga maten vid antingen hög eller låg värme. De flesta långkok mår bra av den lägre värmen under en längre tid, men det är fortfarande bra att den högre temperaturen finns som alternativ. Modellen har även en varmhållningsfunktion, vilket innebär att man gärna kan laga maten i förväg om man ska få gäster och behöver tid till annat också. Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker är en manuell modell utan timer och display, så man måste själv hålla koll på tiden. Modellen har dock ett smart glaslock som ger användaren en bättre översikt och därmed en bättre möjlighet att hålla koll på maten.

Enkel men bra
BBC har granskat den här modellen tillsammans med ett antal andra slow cookers, och de anser att Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker är ett bra val om man vill ha en modell som överlag presterar bra. Experterna noterar att Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker är en simpel modell, men den fungerar i gengäld bra och har dessutom ett bra pris. Modellen är inte avancerad, men den har de inställningar man behöver.

Fördelar med Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker:
 
Modell med en kapacitetpå 3,5 liter – lämpligt för 3-4 personer
Manuell modell med vridreglage
2 värmelägen samt en varmhållningsfunktion
Enkel och välfungerande
Lågt pris


Sage The Risotto Plus – slow cooker med fokus på risotto

4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos Expertreviews.co.uk
76 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

Sage The Risotto Plus

.
Sage The Risotto Plus har testats av tre olika utländska expertpaneler, och dessa kommer från testsajterna Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk samt den brittiska hushållsinstitutionen Good Housekeeping Institute. Experterna blir förtjusta i modellen, och eftersom att Sage The Risotto Plus presterar bra i alla prövningar får den höga betyg rakt igenom.

Kombinerad slow cooker och riskokare
Sage The Risotto Plus är mer än bara en slow cooker. Den här apparaten är även gjord för att kunna koka perfekt ris samt tillaga en felfri risotto, och detta är därmed en riktig multiprodukt. Modellen tillhör inte de största på marknaden, men den rymmer ändå 3,7 liter, vilket passar bra för en mindre familj med tre till fyra medlemmar. Eftersom att Sage The Risotto Plus huvudsakligen är utformad för risotto kan man tillaga en krämig risotto i den utan att behöva röra i grytan överhuvudtaget.

Fem inställningar
Sage The Risotto Plus har fem olika lägen och kan därmed göra mer än bara risotto. Modellen har nämligen även inställningar för att sautera och bryna, ånga och koka ris samt lägen för slow cook på hög eller låg värme. Detta innebär till exempel att man kan bryna grönsaker med sauteringsfunktionen innan man fortsätter med resten av grytan. De olika slow cook-lägena  ger användaren fler möjligheter för långkoken, och modellen har dessutom en smart varmhållningsfunktion som ser till att maten inte kallnar när den är färdig.

Mångsidig modell
Experterna är överlag förtjusta i Sage The Risotto Plus, och modellen får mycket beröm. De säger bland annat att det här är en otroligt mångsidig slow cooker som, med tanke på de många funktionerna, har ett mycket överkomligt pris. Vad gäller matlagningen levererar den här modellen ett ganska bra resultat, och de de flesta rätter blir lyckade. Ibland misslyckas den dock med att tillaga alla ingredienser lika bra, och varmhållningsfunktionen fungerar inte riktigt optimalt. Experterna påpekar å andra sidan att det är en stor fördel att grytan tål maskindisk, och de kommer slutligen fram till slutsatsen att Sage The Risotto Plus i allmänhet fungerar bra.

Fördelar med Sage The Risotto Plus:
 
Fokus på risotto
Mångsidig modell som även fungerar som slow cooker
5 inställningar
Enkel rengöring – kan köras i diskmaskinen
Bra pris med tanke på modellens många funktioner


Crock Pot Programmable 6L – slow cooker med en kapacitet på 6 liter

Slow cooker – Bäst i test hos Aftonbladet.se

Testvinnare hos Aftonbladet.se
3 av 5 stjärnor hos amerikanska Trustedreviews.com

Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L

.
Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L har graskats av både Aftonbladet.se och den amerikandka testsajten Trustedreviews.com. Den här slow cookern utsågs till testvinnare i en av undersökningarna och fick ett betyg på 3 av 5 stjärnor i den andra.

Båda expertkällorna tycker bra om den här modellen och framhäver framförallt den höga kapaciteten. Experterna från Trustedreviews.com skriver även att de älskar modellens digitala timer.

Varken Trustedreviews.com eller Aftonbladet.se nämner särskilt många nackdelar med Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L. Båda experterna påpekar dock att den här modellen är rätt dyr.

Experterna: Flera användbara funktioner
Enligt de två expertkällorna är Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L en rymlig slow cooker med flera praktiska funktioner. De menar även att den den höga kapaciteten är en av de största fördelarna med den här grytan. Trustedreviews.com skriver till exempel att rymligheten är en fördel eftersom att man kan tillaga stora mängder mat på en gång.

Experterna från Aftonbladet.se verkar också hålla med om detta. De framhäver dock även att Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L har flera praktiska funktioner. De nämner till exempel timern och påpekar även att grytan är enkel att rengöra. En annan fördel är att man inte behöver oroa sig för att maten ska brännas vid när man använder den här slow cookern.

Experterna nämner inte många nackdelar med Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L. De blir dock lite besvikna över att sladden är ganska kort samt att den snabba inställningen inte är så snabb som de hade önskat.

Rymlig slow cooker som bevarar smaker och näringsämnen
Med Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L kan man tillaga maten i upp till tio timmar i samma gryta. Det är därför enkelt att laga olika typer av maträtter som kan passa sig själva hela dagen. Detta är väldigt praktiskt om man inte vill spendera tid i köket för att hålla koll på maten.

Eftersom att maten tillagas långsamt bevaras både smak och näringsämnen i ingredienserna som man använder. Detta gäller dessutom oavsett om man tillagar kött eller grönsaker.

Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L rymmer totalt sex liter och kan därför användas för att laga mat till ungefär sex till åtta personer.

Eftersom att grytan till Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L har en DuraCeramic-beläggning kan den även användas på spisen och i ugnen. Grytan fungerar dessutom på induktion. DuraCeramic-beläggningen ser till att masten inte bränner fast genom att skicka värmen från sidan istället för botten.

Programmerbar slow cooker med enkla kontroller
Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L är lätt att använda och har till exempel en timer som gör det enkelt att hålla koll på maten. Timern är programmerbar och byter automatiskt till varmhållningsfunktionen när tiden är slut.

Det finns två knappar på fronten av maskinen som används för att kontrollera värmen och tillagningstiden. Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L har dessutom två olika värmeinställningar att välja mellan.

Eftersom att Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L har ett glaslock med ugnsfasta handtag är slow cookern enkel att rengöra. Grytan kan dessutom köras i diskmaskinen och behöver därmed inte diskas för hand. Resten av maskinen kan rengöras med vanligt vatten.

Fördelar med Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L:
 Stor och rymlig modell med en kapacitet på 6 liter
 Två värmelägen
 Digital timer
 DuraCeramic-beläggning
 Grytan kan användas i ugn och på spis


Electrolux ESC7400 – slow cooker med specialfunktion för soppa

Toppbetyg hos Icakuriren
Toppbetyg hos Aftonbladet.se

Vår rekommendation Electrolux ESC7400

Electrolux ESC7400 har också testats av både Icakuriren och Aftonbladet, och båda tidningarna är eniga om att modellen hör till toppligan. Både matens kvalitet och maskinens storlek, hanterbarhet, och funktioner har testats, och Electrolux ESC7400 får höga betyg på nästan alla fronter.

Fast och smakrikt kött
Det står skrivet i namnet, att tillagningen av mat i en slow cooker tar lång tid – några rätter kan tillagas i upp till 16 timmar för bästa resultat. Vanligtvis tar matlagningen i en slow cooker dock mellan 4 och 8 timmar beroende på maträtt och val av temperatur. Den generella tillagningstemperaturen är i en slow cooker lägre än normalt, varpå fler vitaminer, mineraler, och näringsämnen i maten bevaras. Därmed får du en hälsosammare kost.

Electrolux ESC7400 är en kraftig modell som ger dig en god måltid. Vid tillagning i ungefär 4 timmar ger Electrolux ESC7400 smakrikt och fast kött, och grönsakerna blir al dente. Om du vill ha hårda livsmedel som rotfrukter i rätten, placera dem i botten av grytan där de får mest värme. Utseende och material hos Electrolux ESC7400 är standard med en gryta av keramik och med ett glaslock. Keramiken håller värmen bra, medan glaslocket gör det lättare att följa med i processen.

Många funktioner
Det som urskiljer Electrolux ESC7400 är utbudet av valmöjligheter. Electrolux ESC7400 har nämligen tre värmeinställningar, istället för de vanliga två, och så har den även en specialfunktion för soppa. Modellen är också utrustad med flera vilolägen där maten efter tillagning hålls varm till servering. Ett stort plus är att Electrolux ESC7400 är mycket rymlig med hela 6,8 liter, vilket kan mätta 6 personer eller fler. Det gör modellen ideal för matlagning till gäster.

Lätt att använda
De många funktionerna gör användningen av Electrolux ESC7400 lätt och överskådlig. Displayen är också enkel och tydlig, så hos denna modell har man tagit hänsyn till användarvänligheten. Dock är en slow cooker med en kapacitet på nästan 7 liter mycket stor, vilket också ger en tyngre vikt. Electrolux ESC7400 väger 3,7 kg, vilket kan göra den svår att hantera. Man behöver dock inte diska grytan för hand, för den tål maskindisk.

Utvalda fördelar med Electrolux ESC7400:
Kött och grönsaker blir fasta och smakrika
Tre värmeinställningar istället för de vanliga två
Ytterligare en specialfunktion för soppa
Mycket rymlig med 6,8 liter
Enkel och bra display

Du kan här se en presentationsvideo av modellen. – Vi beklagar att videon är på portugisiska:


För- och nackdelar med en slow cooker

Häll lite olja i botten på slow cookern och tillsätt kött, sås, lök och buljong. Låt detta stå i fem timmar, och sedan är middagen klar – enklare kan det inte bli med en slow cooker.

Norska Viivilla.no skriver just det här i en artikel där de diskuterar både för- och nackdelar med slow cookers. Många har hört talas om dem, men långt ifrån alla är övertygade om att de fyller något behov. Kan man inte bara göra långkoken i en gryta istället?

Känd från TV

Viivilla.no förklarar att skandinaverna kommit att lita på nya köksredskap som de bekantat sig med genom olika matlagningsprogram, till exempel MasterChef. Det är även dessa program som har introducerat slow cookern till folket. Många har redan upptäckt fördelarna med en sådan här “långkoksgryta”, som kan göra både gourmetmat, soppa, efterrätter och grytor – och till och med drycker.

Fördelar med en slow cooker

Det finns många fördelar med en slow cooker, och enligt de norska experterna handlar det huvudsakligen om dessa:

Sköter sig själv: Man kan blanda ihop alla ingredienser på morgonen, gå till jobbet, och sedan komma hem till en vällagad middag – något som inte är möjligt med en gryta på spisen.

Mer tid till annat: En slow cookerkan spara värdefull tid för familjen med en hektisk vardag. Den kräver inte någon uppmärksamhet, och man kan laga en hel måltid i den.

Sparar pengar: Även billigare råvaror blir saftiga och goda i en slow cooker. Detta innebär att man inte behöver investera i de finaste köttbitarna för att få en bra smak.

Med timer: Det finns slow cookers både med och utan timer. En modell med timer gör att man slipper kontrollera maten i tid och otid.

Det finns billiga modeller: Man måste inte investera i en slow cooker för 2 000 kronor. Så länge man inte har något emot en enklare modell utan så många funktioner finns de nämligen för ett betydligt lägre pris.

Nackdelar med en slow cooker

Viivilla.no räknar här upp de få nackdelar som finns med att använda en slow cooker:

Vitaminer försvinner: När man tillagar maten länge är det oundvikligt att vissa vitaminer och mineraler försvinner.

Är den effektiv?: Man bör framförallt i början vara uppmärksam på hur slow cookern behandlar köttet, eftersom att risken finns att det blir förstört.

Kanhamna i skåpet: Det finns många olika köksredskap, och om man inte tycker särskilt mycket om slow cookern kan det sluta med att den står och samlar damm i skåpet. Den används då inte, vilket är ett slöseri av både pengar och resurser.


Slow cooker eller sous vide – vad är skillnaden?

Om man inte är väldigt intresserad av matlagning är det inte säkert att man är bekant med alla nya köksapparater, som framförallt har blivit populära tack vare de många nya matlagningsprogrammen på TV.

Danska Power.dk förklarar att slow cooker och sous vide är två relativt nya fenomen inom mattrenderna. Båda metoderna kan ge otroligt goda resultat och i båda fallen tillagas råvarorna långsamt, men vad är egentligen skillnaden?

Sous vide innebär vakuumförpackning och vattenbad

Power.dk berättar att sous vide egentligen betyder “under vakuum”, och tillagningsmetoden sous vide går ut på att man vakuumförpackar råvaror och sedan låter dem ligga i ett uppvärmt vattenbad under flera timmar.

För att använda sig av sous vide behöver man en vakuumförpackare, och när man vakuumförpackar maten kan näringen, vitaminerna och saften inte försvinna någonstans. Som jämförelse steker man ofta bort både näring och saftighet ur en köttbit när man tillagar den i en stekpanna eller en gryta, och detsamma sker när man kokar grönsaker.

Man måste även ha ett speciellt utformat vattenbad, eller en gryta med cirkulator för att vattnet ska hålla en jämn temperatur. När man har vakuumförpackat maten läggs den ner i vattnet, och den valda vattentemperaturen tillagar den då under ett antal timmar. Kött mår bra av att ligga länge – gärna 10-12 timmar – medan grönsaker bara behöver ett par timmar.

Man kan tillaga många olika typer av råvaror med sous vide – både grönsaker och alla sorters kött, till exempel nötkött, lamm, fläsk, kyckling och fisk.

Sous vide är framförallt en bra tillagningsmetod för konsumenten som verkligen är intresserad av kött, och som vill uppnå exakt rätt temperatur.

En slow cooker har en gryta

En slow cooker kräver inte lika många tillbehör som sous vide. Här behöver man nämligen bara investera i just en slow cooker, som består av en gryta samt en värmeanordning som grytan placeras i.

Även hos en slow cooker ligger fokus på långsam tillagning, men här behöver man bara sätta i de ingredienser man vill ha och låta maten sjuda ifred i några timmar. Slow cookers har ofta olika värmelägen, och vissa modeller är mer avancerade än andra.

Enklare slow cookers kan “bara” långsamt tillaga maten, medan modernare modeller även kan fräsa, bryna, baka, steka och koka.

En slow cooker är ett bra alternativ för konsumenten som enkelt vill kunna laga en mör måltid som även har kvar mycket av näringsämnena. Dessa bevaras nämligen eftersom att locket ska vara på under hela tillagningen.


Använd din slow cooker på bästa sätt

För vissa blir en slow cooker bara ännu en kökspryl som provas och sedan ställs in i skåpet tillsammans med de andra apparaterna.

För att undvika detta berättar det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk här hur man använder sin slow cooker på bästa sätt.

Välj rätt värmeläge

Slow cookers har ofta två eller tre olika värmelägen, och varje inställning passar olika typer av livsmedel. För bästa resultat rekommenderar Which.co.uk följande:

Hög värme: Passar bäst till vitt kött, till exempel kyckling. Eftersom att temperaturen är högre tillagas maten snabbt, och tillagningstiden i hög värme är ungefär 3-6 timmar.

Medelhög värme: Om din slow cooker har ett mellanläge kan du använda det till rött kött, och tillagningen går då någorlunda snabbt. Den här inställningen är användbar eftersom att man fortfarande får alla fördelar med en långsam tillagning, utan att kompromissa med resultatet.

Låg värme: För bästa möjliga resultat i en slow cooker är det oftast bäst att använda låg värme. Här behöver råvarorna längre tid, ungefär 10 timmar, men oftast får man även ett saftigare och mörare resultat. En låg temperatur är särskilt bra när man tillagar lite billigare kött, eftersom att den långa tillagningstiden bryter ner vävnad och gör att segt kött blir mörare.

Många slow cookers har dessutom en varmhållningsfunktion. Denna gör förstås att maten inte kallnar, men den ser även till att maten inte torkar ut.

Allt kött kan användas

Vävnad i billigare kött bryts som sagt ned i slow cookern, och därmed kan kött som annars hade varit segt bli både mört och gott. Detta är en stor fördel, eftersom att det gör det billigare att tillaga bra och välsmakande mat.

Högkvalitativt nötkött är ofta dyrt, men med en slow cooker kan man alltså gå ner i kvalitet utan att det påverkar resultatet. Which.co.uk förklarar även att man utan problem kan använda billigare styckdetaljer, som till exempel kind, hals och lägg av både gris, lamm, får och nöt.

Vegetarianer kan också få nytta av en slow cooker

Även om fokuset ofta ligger på att kött blir otroligt bra i en slow cooker, kan man fortfarande använda maskinen om man är vegetarian. Grönsaker blir nämligen också saftiga och får en fin konsistens av att tillagas i en slow cooker, och Which.co.uk rekommenderar särskilt slow cookern för rätter med torkade bönor och ärtor.

Även till efterrätter

Which.co.uk berättar att man dessutom kan göra efterrätter i slow cookern, och man kan bland annat göra en snabb och enkel pudding. Det går dock även att göra sylt, och eftersom att frukten eller bären då ska bli mjuka utan att torka ut är slow cookern utmärkt för uppgiften.

Mer avancerade modeller kan även användas för bakning.

Men tar det inte länge?

Man kan inte bortse från det faktum att det tar lång tid att laga mat i en slow cooker, och detta är för många ett hinder som kan tyckas oöverkomligt.

I själva verket krävs det bara lite planering för att matlagningen ska ta mindre tid än vanligt. Man förbereder ingredienserna på kvällen, och sedan lägger man dem i slow cookern morgonen därpå. Därefter behöver man faktiskt inte göra något alls förrän maten är färdig.


Fyra saker som du också kan göra i din slow cooker

Om man har en slow cooker som man inte använder särskilt mycket kan det alltså finnas andra användningsområden för den, men då är det nog klokt att inte använda den till mat igen efteråt.

Lindring för ömma leder

Om man har ont i lederna, till exempel efter en skidtur eller trädgårdsarbete, kan en varm handduk hjälpa till att reparera skadorna. Rulla ihop en handduk och lägg den i slow cookern. Häll över några deciliter vatten tills handduken är genomfuktad, och tillsätt sedan några droppar eterisk olja. Låt handduken “sjuda” ett par timmar i slow cookern, och tag sedan ut den och vira den runt den ömma leden.

Färgborttagning

Skippa de giftiga kemikalierna när du har fått målarfärg på till exempel dörrhandtag eller verktyg. Fyll istället slow cookern med vatten och lite tvättmedel. Lägg ner verktygen i grytan och låt dem stå över natten. Detta kommer då att mjuka upp färgen.

Luftfräschare

Ett väldoftande hem är trevligt att vistas i, och även här kan en slow cooker vara till hjälp. Fyll helt enkelt slow cookern med vatten, citronskivor och eteriska oljor och starta den.

Gör eget läppbalsam

Spruckna läppar kan vara smärtsamt, och många vill ha naturliga ingredienser i sådant som ska smörjas i ansiktet. Det kan därför vara en fördel att göra eget läppbalsam som man vet exakt vad det innehåller.

Detta kan göras i en slow cooker: Sätt i 3 msk bivax, 3 msk kokosolja och 1 msk E-vitaminolja i grytan och starta slow cookern på låg värme. När ingredienserna har smält ihop ska blandningen svalna en kort stund innan man tillsätter 9 droppar av en eterisk olja som man tycker om, till exempel pepparmint, grapefrukt eller eucalyptus. Fyll därefter 12 små hylsor eller burkar med blandningen och låt dem stå upprätt tills de stelnat.

Detta recept räcker till 12 små läppbalsam.


Kom igång med enkla recept

Det är en sak att investera i en slow cooker. En annan att faktiskt komma igång med att använda den. Det kan verka svårt till en början, men här har vi samlat några bra och mångsidiga filmer med rätter, som inte är alltför svåra att börja med.

1: 4 lätta rätter gås igenom här. Det är tänkt på alla smaklökar, för den första rätten är en gryta med nötkött, potatis och grönsaker. Rätt nummer två är kyckling och grönsaker med deglock. Den tredje rätten är för vegetarianer och består av fyllda paprikor med ris, salsa, och ost. Den sista rätten i denna video är en stark rätt bestående av majsbröd med fläskkött och chili.


2: Denna video ger ett recept på en vardagsrätt, som de flesta kan tycka om: Kyckling med pasta och parmesanost.


3: Här är det tal om en klassiker – nämligen den gamla goda lasagnen – nu i en ny tolkning i en slow cooker.


4: Här är det tal om ännu en vardagsrätt, som är lätt att laga: Kyckling med honung och vitlök.


9 tips till att använda en slow cooker

Baserat på en artikel från brittiska BBCs matavdelning tar vi här upp 9 goda råd för att lära sig sin slow cooker och dess funktioner och fördelar bättre:

Lite förberedelser: Några recept ordinerar en del förberedelser. Det är onödigt. Sätt bara i alla ingredienser precis som de är. Lök kan dock vara ett undantag, då det tar bort lite av den skarpa smaken om man steker dem i pannan först. Men det är en smaksak.

Spara tid: Om du inte har så mycket tid under dagen, hacka grönsakerna kvällen innan. Spara utrymme och häll dem i grytan på en gång och förvara den i kylskåpet över natten. Helst ska ingredienserna tillagas i slow cookern när de är i rumstemperatur, så ta gärna ut dem ur kylskåpet ca 20 minuter innan du börjar laga mat.

Spara pengar: Du kan laga en god och hälsosam måltid för relativt lite pengar i en slow cooker, för även några få ingredienser ger en god rätt. Öka gärna på grönsakerna – särskilt om det finns barn, som normalt inte är så förtjusta i det gröna – för efter tillagningen i en slow cooker har rätten kokats ihop, och grönsakerna sticker ut mindre.

Mindre fett: Det är inte nödvändigt med olja eller smör i slow cookern, så länge det finns tillräckligt med vätska i rätten. Vanligtvis när man steker kött, försvinner fettkanten, men det sker inte i en slow cooker. Skär därför bort fettet innan, annars finns det en risk för att det blir oljeringar i vätskan/såsen.

Använd mindre vätska: Eftersom att slow cookern har ett fast lock, kokar inte vätskan bort under tillagningen. Därför behövs det mindre vätska i rätten – gärna ungefär en tredjedel mindre – annars kan det börja läcka ut under locket. Som en tumregel behöver vätskan bara precis täcka kött, potatis, och grönsaker. Kom även ihåg att vätskan heller inte tjocknar, så man kan inte koka om tunn vätska till en tjockare sås.

Långsamt är bra: Det finns vanligtvis ett par olika inställningar för värmeintensitet på en slow cooker, men använd gärna den låga. De flesta rätter gynnas av en så låg temperatur som möjligt, eftersom smaknyanserna då verkligen får möjlighet att komma fram.

Passar sig själv: En slow cooker är designad för att kunna sköta sig själv, så att man inte behöver titta till den hela tiden och öppna locket för att kika på maten. Det är bäst att inte lyfta på locket, då värmen slipper ut varje gång locket öppnas. Ju fler gånger locket öppnas, desto längre tid tar det för rätten att bli färdig.

Lägg i ingredienserna på en gång: Satsa på rätter där man kan tillsätta alla ingredienser på en gång, istället för lite åt gången. Det är både lättare för dig, och så öppnas inte locket. Dock är det nödvändigt med exempelvis pasta och ris, att tillsätta dessa ingredienser i slutet av matlagningen.

Hur lång tid tar det?: Det står skrivet i namnet att det tar sin lilla tid att laga mat i en slow cooker:

Rätter som vanligtvis tar 15-30 minuter att laga, tar i regel 1-2 timmar på hög värme, och 4-6 timmar på låg värme.

Rätter som vanligtvis tar 30 minuter-1 timme, tar 2-3 timmar på hög värme, och 5-7 timmar på låg värme.

Rätter som vanligtvis tar 1-2 timmar, tar 3-4 timmar på hög värme, och 6-8 timmar på låg värme.

Rätter som vanligtvis tar 2-4 timmar, tar 4-6 timmar på hög värme, och 8-12 timmar på låg värme.

Mycket fasta ingredienser som rotfrukter kan ta längre tid att få möra är kött och potatis, så placera dem i botten av grytan.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka slow cookers är bäst i test?

Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker, Crock Pot 5,7 L. Digital Slow Cooker, Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker, Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker och Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L

Hur testas slow cookers?

Slow cookers bedöms baserat på deras förmåga att tillaga olika recept samt på resultaten man får i matlagningen.

Vad innebär slow cooking?

Idén bakom slow cooking är egentligen ganska enkel. Tillagningsmetoden går helt enkelt ut på att låta maten sjuda i flera timmar så att både kött och grönsaker blir möra och ger massvis med smak till rätten.


Slow cooker test – dessa källor har vi använt: 

Den brittiska tidningen Independent  
Tidningen är en av de största och mest omfattande brittiska tidningarna. De skriver om nyheter, sport, politik och utrikes m.m., men konsumentinnehåll och mat har också en plats i tidningen. I detta test har tidningen kommit fram till de 8 bästa slow cookers. Läs mer här.


Icakuriren
Denna veckotidning är en av de mest lästa i Sverige, och kommer ursprungligen från dagligvarukedjan ICA. Tidningen skriver speciellt om mat och recept, och i det sammanhanget har tidningen testat 5 olika slow cookers. Läs mer här.


Aftonbladet
Kvällstidningen Aftonbladet är också en av de mest lästa tidningarna i Sverige, och de behandlar både nyheter och underhållning varje dag. Tidningen kommer även med en del konsumentinnehåll, och här har tidningen testat 5 slow cookers, där de har fokuserat på kvalitet på den lagade maten, funktionalitet, användarvänlighet, storlek och hanterbarhet. Du kan läsa mer om testet här, men full tillgång kräver en prenumeration.

Aftonbladet.se har även provat Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L och utnämnt modellen till testvinnare. Du hittar hela recensionen här.


BBC 
BBC är Storbritanniens public service-leverantör, och de har flera radiokanaler samt både nationella och internationella TV-kanaler. Som public service-leverantör fungerar BBC ungefär som svenska SVT, och de informerar därmed om bland annat nyheter, politik, sport, underhållning och utbildning. BBC har därtill en stor hemsida, och de behandlar även hushåll, gastronomi och konsumentliv. I förbindelse till detta har brittiska experter provat ett antal olika slow cookers, och de har även skapat en guide som visar hur man använder en slow cooker på bästa sätt. Artikeln handlar bland annat om modellerna Russell Hobbs 22740-56 Slow Cooker och Crock Pot 5,6 L. Multi Cooker. Klicka här för att läsa mer om testet.


Expertreviews.co.uk 
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen granskar elektroniska produkter som den vanliga konsumenten använder i hemmet. De fokuserar framför allt på TV, dator och mobiltelefoner, men de testar även köksprodukter. Här har Expertreviews.co.uk provat modellen Sage The Risotto Plus. Klicka på den här länken för att läsa mer om granskningen.


Goodhousekeeping.co.uk 
Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både kunskap, information och bedömningar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter. Good Housekeeping Institute utför nya tester lite eftersom, och de bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, användbarhet och pris. Den här gången har experterna provat tre olika slow cookers.

Här kan du läsa testet av Sage The Risotto Plus.

Här kan du läsa testet av The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker.

Här kan du läsa testet av Russell Hobbs 22750.


Trustedreviews.com 
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkter, samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Den här gången har Trustedreviews.com provat olika slow cookers.

Klicka på den här länken för att läsa testet av Sage The Risotto Plus.

Klicka på den här länken för att läsa testet av The Russell Hobbs Chalkboard Slow Cooker 

Trustedreviews.com har även provat Crock Pot Programmable Slow Cooker 6L. Om du vill läsa mer kan du klicka här.


Inews.co.uk 
Inews.co.uk är en brittisk hemsida där man kan läsa de senaste nyheterna från både in- och utland. De skriver även artiklar om politik, sport, livsstil, underhållning och mycket annat. Inews.co.uk testar dessutom konsumentprodukter och har till exempel provat slow cookern Crock Pot Two Person Slow Cooker 2.4L. Den modellen får i slutändan ett bra omdöme av experterna. Du hittar hela recensionen här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Crock Pot Two Person Slow Cooker 2.4L

Medelbetyg hos det brittiska testmagasinet Which.co.uk
Bra omdöme från brittiska Inews.co.uk

Crock Pot Two Person Slow Cooker 2.4L

 

Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L har testats av de två brittiska expertkällorna Which.co.uk och Inews.co.uk. Båda experterna tycker bra om den här modellen och ger den i slutändan ganska fina betyg.

Experterna förklarar att de tycker bäst om tillagningen eftersom att både kött och grönsaker tillagas på ett helt optimalt sätt.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L. De påpekar dock att den här modellen är ganska liten jämfört med andra alternativ på marknaden.

Kompakt slow cooker med varmhållningsfunktion
Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L har en kapacitet på 2,4 liter. Det här är därmed en lite mindre modell som är lagom stor för ungefär två personer. För att resultatet ska bli så bra som möjligt kan man även ställa in temperaturen.

Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L har dessutom en varmhållningsfunktion som kan hålla maten i grytan varm i upp till fyra timmar. Detta är till exempel praktiskt när man vill att maten ska hållas varm medan man äter eller om maten blir färdig innan det är dags för servering.

Tack vare den mindre storleken kan den här modellen helt enkelt ställas fram på bordet när maten är klar. Detta innebär även att slow cookern är lättare att förvara.

Användarvänlig modell som är enkel att rengöra
Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L är lätt att rengöra. Både glaslocket och den inre delen av slow cookern kan nämligen köras i diskmaskinen och blir därmed rena på nolltid.

Den här slow cookern är dessutom enkel att använda. Det enda man behöver göra är att hälla ner ingredienserna, ställa in värmen och tillagningstiden samt trycka på start. Därefter sköter slow cookern resten själv. Eftersom att tillagningen går långsamt bevaras dessutom det mesta av matens näringsämnen.

Den här slow cookern kan ställas in på antingen hög eller låg värme beroende på vad man vill använda till de aktuella ingredienserna.

Experterna: Modell med praktiska funktioner
Båda expertkällorna skriver att Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L är en kompakt modell med flera praktiska funktioner.

Experterna från Inews.co.uk tycker bäst om att modellen har tre olika inställningar: låg, hög och varmhållning. Även om den sistnämnda inställningen inte är till för matlagning är den enligt experterna väldigt praktisk. På varmhållningsläget kan maten nämligen hållas varm i en stabil temperatur i upp till fyra timmar. Experterna tyckte framförallt att detta var användbart för att hålla resten av maten varm medan de satt och åt. På detta vis var maten fortfarande varm om någon ville ta en till portion efter den första.

Which.co.uk framhäver också den här funktionen. De lägger dock mest vikt vid att både kött och grönsaker tillagas på ett optimalt sätt. Enligt experterna blev alla ingredienser i testet möra och saftiga under tillagningen.

Fördelar med Crock Pot Two Person Slow Cooker 2,4L:
 Varmhållningsfunktion
 Enkel rengöring
 Användarvänlig modell
 Hög och låg värme
 Kompakt modell som är lätt att förvara

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta