Test-översikt: Se de bästa skrivare – Bäst i Test Guide

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I detta test av skrivare tittar vi närmare på en rad skrivare som har blivit testvinnare eller fått andra utmärkelser i oberoende tester utförda av Skandinaviens mest ansedda testmagasin. Testerna drar slutsatsen att laserskrivare har blivit så pass billiga att det nu går alldeles utmärkt att köpa en privat.

Väljer du i stället en billig bläckstråleskrivare bör du först undersöka bläckpatronerna, eftersom de – med få undantag – oftast är dyrare på just dessa billiga skrivare.

Artikeln går igenom:
🔸 Alla testvinnare från de största testerna i Skandinavien
🔸 Var det är som billigast att köpa varje enskild skrivar
🔸 Alla de tester vi har gått igenom med länkar till de originalkällorna

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkterna, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Canon Pixma iX6850 – Bläckstråleskrivare

canon-pixma-ix6850

 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Epson SureColor P600 – Bläckstråleskrivare

6 stjärnor utav 6 möjliga hos Lydogbilde.no

Epson SureColor P600

Nordens största elektronikmagasin Lydobilde.no har testat fotoskrivaren Epson SureColor P600, och gav den 6 stjärnor utav 6 möjliga. Det är en färg-bläckstråleskrivare, men den hör till den något dyrare klassen. Det primära ändamålet hos denna skrivare är att skriva ut i hög fotokvalitet, t.ex. för användning av fotoamatörer, eller till och med för professionella. Detta är alltså huvudsakligen en fotoskrivare.

Det finns således ingen papperskassett i Epson SureColor P600, och en enkel utskrift kan ta upp till flera minuter. Skrivaren ska också använda hela 9 olika färgpatroner, så detta är inte den typen av skrivare man ska köpa om behovet är helt enkla utskrifter som t.ex. inbjudningar till barnkalas osv.

Flera anledningar till att Lydogbilde.no är imponerade med Epson SureColor P600:

För hemmakontoret är Epson SureColor P600 inte speciellt välanpassad, men av testet i Lydogbilde.no framgår det tydligt att den i gengäld är ett fantastiskt verktyg för amatörfotografer, men också avsedd för professionell användning. Skrivaren presterar väsentligt bättre än de övriga liknande produkterna på marknaden, och speciellt svart/vit-kvaliteten lyftes fram som helt exceptionell.

Epson SureColor P600 klarar hela vägen upp till A3-format och kan skriva ut nästa på varje form av medium, från fotopapper till bomull och målarduk, upp till en tjocklek på hela 1,3 millimeter. Allt styrs och övervakas från kontrollpanelen, som också hyllas. I relation till andra motsvarande skrivare på marknaden, så bedömer Lydogbillede.no också att utskriften med Epson SureColor P600 går väsentligt snabbare utan att detta går ut över kvaliteten.

Därför rekommenderar vi denna modell:
Färgäkta utskrifter i foto-kvalitet
Kan skriva ut upp till A3-format
Skriver ut också på bomull och målarduk
Rörlig kontrollpanel
Snabba utskrifter i relation till höga kvaliteten


Goda råd vid val av skrivare

Det är idag möjligt att få skrivare till så låga priser som några få hundra kronor, men det lönar sig fortfarande att överväga sina behov och förväntningar inför köpet. De billigaste skrivarna är generellt bläckstråleskrivare, med relativt små bläckstråleskrivare, som för det mesta är för privat bruk. Många fabrikanter satsar direkt på detta och säljer skrivaren extra billigt med baktanken att tjäna extra slantar på de dyrare bläckpatronerna. Om ditt utskriftbehov är minimalt, kan de billigaste skrivarna säkert vara en utmärkt lösning – även på längre sikt.

Har du som privatperson något större utskriftbehov, så betalar det sig att titta närmare på bläckförbrukningen på den skrivare du överväger att köpa. Det kan variera ganska mycket, och priserna på originalbläckpatroner varierar också en del från märke till märke och från modell till modell. Eventuellt kan du också söka på marknaden efter så kallade ”kompatibla bläckpatroner” – alltså kopior av originalen – som oftast är av samma kvalitet som de som producenterna säljer.

Laserskrivarna har blivit billigare

Som artikeln också visar, så har de svartvita laserskrivarna minskat rejält i pris de senaste åren, något som gör att du eventuellt kan överväga om har behov för att kunna göra färgutskrifter med snygg grafik eller inte. Du ska vara uppmärksam på att tonern till laserskrivaren är dyrare än en vanlig bläckpatron. I gengäld håller den längre och priset per utskriven sida är väsentligt lägre.

Om du skriver ut många sidor varje dag – eventuellt i företagsverksamhet – kommer laserskrivare generellt fortfarande vara det bästa alternativet, även om det för stunden kommer fler och fler bläckstråleskrivare som närmar sig laserskrivare i både pris och prestanda.

I artikeln har vi flera bra alternativ på billiga laserskrivare som också vid ett par tillfällen bedöms som det bästa köpet generellt. Laserskrivarna är en aning dyrare vid inköp, men de skriver ut snabbare och billigare och behöver inte servas lika ofta. Laserskrivarna är dock inte riktigt lika skarpa som bläckstråleskrivare när det kommer till utskrift av flott grafik och bilder av fotokvalitet.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka skrivare är bäst i test?

Epson SureColor P600

🤓 Hur har man testat skrivarna?

Skrivarna har bedömts baserat på hur bra de fungerar för att skriva ut, scanna och kopiera. Man har även tittat på användarvänlighet, nätverksfunktioner och strömförbrukning samt kostnad för bläck och toner.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag köper en ny skrivare?

Det finns två huvudsakliga typer att välja mellan när man talar om skrivare: bläckstråleskrivare och laserskrivare. En laserskrivare är bra om du ska skriva ut dokument så gott som varje dag och inte behöver någon flott grafik eller högkvalitativa bilder. Laserskrivare brukar dock kosta lite mer. En bläckstråleskrivare kan vara ett bättre alternativ om du kommer att använda skrivaren mer sällan. Om skrivaren är väldigt billig bör du dock tänka på att bläckpatronerna kan ta slut snabbt för att tillverkaren ska tjäna mer pengar på nya patroner.


Skrivare Test : Dessa källor har används i denna artikel

gifVi har försökt att värdera bedömningarna av dessa skrivare på ett så sakligt sätt som möjligt. Nedanför kan du se en lista över de källor vi har använt. Alla källorna kommer dessutom med en länk, så att du själv har möjligheten att gräva lite djupare i de test som ligger bakom.

 

Råd & Rön 🇸🇪
Den oberoende svenska konsumenttidningen testar olika produkter för konsumenter. Hösten 2015 testade de 145 olika skrivare. För att få full tillgång till testresultaten krävs dock en prenumeration, och om du har en sådan kan du läsa testet här.

De testade alla typer av generella skrivare, och resultatet är överskådligt upplagt i en interaktiv tabell, där du själv kan sortera efter poäng, märken och priser. Du kan också jämföra de deltagande skrivarna med varandra. Alla resultaten för varje enskild modell kan läsas genom att klicka sig in på den valda modellen.

Pcforalla.se 🇸🇪
Vi har också kollat på det svenska magasinet Pcforalla.se, som är en del av IDG-koncernen. Här publicerade magasinet våren 2015 ett test av 20 av de bästa skrivare på marknaden, fördelat på olika typer. Testet är helt tillgängligt här.

Computerworld.no 🇳🇴
Det norska magasinet Computerworld.no behandlar allt som vidrör it-branschen. Detta gav 2015 anledningen till att göra ett specifikt test av bläckstråleskrivaren OfficeJet Pro x576dw från Hewlet Packard, som en utmanare till näringslivets förstaval – laserskrivare. Vi har tittat på detta test, något du också kan göra via denna länk. Testet är gratis.

Lyd & Bilde 🇳🇴
Nordens största magasin för elektronik är norskt och heter Lyd & Bilde. De testade den speciella fotoskrivaren Epson SureColor P600 i 2015. Skrivaren är riktad till både hobbyfotografer och professionella. Fotografering är en växande hobby på hemmaplan, så vi har valt att ta med produkten i artikeln. Om du vill läsa artikeln från Lyd & Bilde, så är den fritt tillgänglig här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta