Bästa schampo för lockigt hår: Från vågigt till krulligt (Stor Guide)

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Letar du efter ett schampo som hjälper dig att hålla ditt lockiga hår i styr? Schampot är ett viktigt steg i en hårvårdsrutin för lockigt hår. Det hjälper till att rengöra och vårda håret, samtidigt som det tillför viktiga näringsämnen som hjälper till att hålla håret friskt. Alla schampon har dock inte samma egenskaper. Därför har vi sammanställt en topplista med marknadens bästa schampon för olika typer av lockigt hår. Du kan även klicka dig vidare till vår hemsida för att lära dig mer om varje schampo och på så vis hitta det perfekta schampot för dig.

Köpguide

 • Hårtyp
  Det finns olika typer av lockigt hår, och det är viktigt att veta vilken hårtyp du har innan du köper ett schampo. Om du har vågigt hår behöver du ett schampo som kan ge fyllighet och definition. Du som har lockigt hår bör välja ett schampo som hjälper till att hålla håret återfuktat och motverka frissigt hår. Om du däremot har många täta lockar eller krulligt hår behöver du ett schampo som kan återfukta och tämja håret på djupet.
 • Ingredienser
  Den främsta och mest avgörande egenskapen att leta efter i ett schampo för lockigt hår är en kombination av milda rengöringsmedel som inte tar bort hårets naturliga oljor. Sulfater är en vanlig ingrediens i schampo som hjälper till att löddra och avlägsna fett och smuts från hårbotten. Natriumlaurethsulfat är ett exempel på en sulfat. Sulfater kan dock samtidigt ta bort de nyttiga oljor som håller håret i toppform, vilket kan göra håret torrare.
  För att undvika uttorkning, som kan orsaka matthet och frissighet, bör du leta efter sulfatfria alternativ som istället använder skonsamma ingredienser. Välj ett schampo med näringsgivande ingredienser som kan hjälpa till att reparera och låsa in fukt utan att avlägsna hårets naturliga oljor. För att ge torrt hår mjukhet och glans och bevara fukten i hårstrået används ofta oljor som kokosnöt, shea och svart castor. Dessutom är de lugnande och lugnande egenskaperna hos vitamin E och B5 (panthenol) välkända, och fuktgivande element hos arganolja och honung motverkar frissighet.
 • Ytterligare egenskaper
  Börja med att läsa på förpackningen och se till att schampot är märkt att vara avsett för lockigt hår. Doft är en annan egenskap att vara uppmärksam på när du väljer schampo. Lockigt hår kan vara känsligt för torrhet, vilket innebär att du bör undvika schampon med starka kemikalier och starka dofter som ytterligare kan beröva ditt hår på fukt. Välj hellre ett schampo som har en lätt, frisk doft. Slutligen bör du vara uppmärksam på schampots konsistens. En tjockare konsistens hjälper till att återfukta och tämja frissigt hår, medan en tunnare konsistens inte tynger ner dina lockar. Med alla dessa aspekter i åtanke kan du lättare hitta ett schampo som särskilt passar ditt lockiga hår.
 • Pris
  Dyrare schampon kostar vanligtvis runt 700 kronor och innehåller ofta ingredienser av bättre kvalitet, till exempel naturliga oljor som kokosnöt och argan, som kan bidra till att förbättra hårets hälsa. De innehåller inte heller skadliga kemikalier som sulfater, parabener och silikoner, och är vanligtvis oparfymerade eller har en mild, behaglig doft. Om du har en stramare budget finns dock fortfarande en mängd bra schampon som kostar runt 150 kronor. Det viktigaste är att läsa etiketterna noga och välja en produkt som är specifikt utformad för din typ av lockar.
 • Kund- och expertomdömen
  Kund- och expertomdömen kan vara till stor hjälp när du försöker bestämma vilket schampo du ska köpa. Kundomdömen kan ge dig en uppfattning om hur väl ett schampo fungerar för personer med samma hårtyp, vilket kan göra valet enklare. Expertrecensioner kan ge mer detaljerad information om prestanda, ingredienser och doft hos olika schampon. För att hjälpa dig att fatta rätt köpbeslut har vi inkluderat båda typer av recensioner i vår guide.

arrow-more


Hairlust Curl Crush Shampoo 250 ml – ekologiskt schampo för alla typer av lockar

Detta schampo passar alla typer av lockar eftersom det hjälper till att återfukta och definiera lockigt hår. Schampot är dessutom tillräckligt lätt för att inte tynga ner håret eller få det att kännas fett.

 • Passar alla typer av lockar
 • Godkänd för Curly Girl-metoden
 • Bambuextrakt och den fuktgivande aktiva substansen Aquaxyl

Recension: En detaljerad recension av Hairlust Curl Crush Shampoo

Hairlust Curl Crush schampo innehåller den aktiva ingrediensen Aquaxyl som hjälper till att återfukta och vårda håret. Ämnet är ett derivat av xylitol, som är en naturlig sockeralkohol som återfinns i många växter. Aquaxyl hjälper till att binda fukt till varje hårstrå, vilket hjälper till att hålla lockarna friska och återfuktade. Förutom Aquaxyl innehåller schampot ett bambuextrakt som är rikt på mineraler och tillför näring till hårbotten och hår. Detta extrakt innehåller även kiseldioxid som gynnar hårväxten. Bambuextrakt hjälper till att stärka och ge näring åt håret, samtidigt som det bidrar till att främja en hälsosam hårväxt. 

Detta schampo är godkänt enligt principerna inom “Curly Girl Method” för lockigt hår eftersom det inte innehåller några omtalade skadliga ingredienser. Denna metod rekommenderar att du undviker produkter som innehåller sulfater, uttorkande alkohol, silikon, mineraloljor eller parabener. Detta schampo har en härlig tropisk doft, vilket ett bra alternativ till många andra schampon på marknaden som har en kemisk doft. Schampot innehåller dessutom protein som hjälper till att hålla håret starkt och förhindrar att det går sönder.

Fördelar

 • Certifierat ekologiskt
 • Veganvänligt
 • Lätt konsistens
 • Härlig tropisk doft
 • Innehåller protein som håller håret starkt
Nackdelar

 • Kan kännas en aning uttorkande
 • Hård, fyrkantig flaska

Konsumentmagasinets bedömning

Detta ekologiska schampo är perfekt för dig med lockigt hår som vill ha en lätt produkt som inte får håret att kännas tungt. Schampot är även veganvänligt, vilket innebär att det inte innehåller några ingredienser som härstammar från animaliska produkter. Den lätta konsistensen gör schampot enkelt att applicera utan att tynga ner håret. Schampot kan dock upplevas som lite uttorkande, vilket inte är optimalt för personer med torrt eller skadat hår. Flaskans fyrkantiga design kan även kännas osmidig att använda. Bortsett från dessa nackdelar innehåller schampot noggrant utvalda ursprungsingredienser som ger håret fantastisk näring. 

Specifikationer
Volym: 250 ml


Olaplex No 4 Shampoo + No 5 Conditioner DUO – Effektiv eliminering av friss

✅ 4.7 på Google Shopping
✅ 4.7 på Amazon

Olaplex No 4 Shampoo + No 5 Conditioner är ett bra alternativ för dig som letar efter en återfuktande hårvårdsprodukt. Deras unika sammansättning av ingredienser, inklusive bis-aminopropyl diglycol dimaleate, är särskilt fördelaktig för dig med skadat, färgat eller kemiskt behandlat hår som behöver extra fukt för att bibehålla hårets hälsa och glans.

 • Unik sammansättning av återfuktande ingredienser
 • Färgsäker formula
 • Eliminerar frissighet

En detaljerad recension av Olaplex No 4 Shampoo + No 5 Conditioner

Olaplex No 4 Shampoo och No 5 Conditioner är en dynamisk duo som erbjuder en färgsäker formula, vilket gör den till ett bra val för dig med färgat hår. Schampot och balsamet arbetar tillsammans för att eliminera frissighet, vilket gör att håret ser slätt och kontrollerat ut. Schampot löddrar ordentligt, vilket ger en anpassningsbar tvättupplevelse, och säkerställer att varje tvätt är skräddarsydd för individuella hårbehov. Denna funktion gör det lättare att uppnå en grundlig rengöring, även för dig med fett hår. Till skillnad från andra hårvårdsprodukter som kan lämna tunga rester efter sig, är Olaplex No 4 Shampoo och No 5 Conditioner utformade för att lätt kunna sköljas ur och lämnar håret rent och lätt. Denna egenskap är särskilt viktig för dig med tunnare hårstrån, eftersom den förhindrar att håret tyngs ned och ser platt ut.

Tumregel: “Undvik varmt vatten”-regeln innebär att varmt vatten lätt kan ta bort naturliga oljor och orsaka skador på håret, så försök att använda ljummet eller kallt vatten istället i så lång utsträckning som möjligt.

Tips: Massera in schampot i fuktigt hår, arbeta igenom håret från rot till topp tills produkten löddrar ordentligt. Tvätta av och följ sedan upp med No.5 Bond Maintenance Conditioner. Produkterna kan användas i kombination med den veckobehandlingen No 3 Hair Perfector från Olaplex.

Vad säger användare och experter om Olaplex No 4 Shampoo + No 5 Conditioner?

Många användare lämnar kommentarer som visar på positiva erfarenheter av Olaplex No 4 Shampoo och No 5 Conditioner. En användare nämner att de “älskar detta schampo” och noterar att det får håret att kännas “så rent” samtidigt som det tillför volym. De nämner däremot också att rekommenderad användning för schampot endast är en gång per tre till fyra tvättar, och kunden ger därför produkterna ett betyg på endast fyra av fem stjärnor. En annan användare med mörkblont hår och blonda highlights noterar att produkten inte väsentligt förändrar färgen på deras blekta hår, men att deras naturliga hår blir mycket ljusare och blankare efter användning. De berömmer också produkten för att ge mjukt och hälsosamt hår, liknande de resultat de får efter att ha besökt en frisör. Sammantaget rekommenderar de produkten varmt.

Fördelar

 • Trevlig, mild doft
 • Utan sulfater och parabener
 • Löddrar bra
 • Lämnar inte tunga rester i håret
Nackdelar

 • Inte lämplig för daglig användning

Konsumentmagasinets bedömning

Olaplex No 4 Shampoo och No 5 Conditioner är utmärkta alternativ för dig som söker en färgsäker, frissbekämpande hårvårdsduo. Med sin skonsamma, milda doft och sulfat- och parabenfria formula ger produkterna en vårdande och icke-irriterande tvätt för alla hårtyper. Även om vissa tycker att kraven på pausad användning mellan tvättar på grund av produkternas fuktgivande egenskaper är en nackdel, kan detta också ses som positivt för dig som vill bevara hårets naturliga oljor och undvika överdriven tvätt. Dessutom gör schampots uppbyggbara lödder det enkelt att skräddarsy din tvätt och att uppnå optimala resultat med mindre frekvent användning.

Specifikationer
Volym: 250 ml


Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO – Effektiv duo med blomdoft

✅ 4.7 på Google Shopping för schampo
✅ 4.8 på Google Shopping för mask
✅ 4.7 på Amazon för mask
✅ 4.2 på Amazon för schampo

Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO är ett bra alternativ för dig som söker en sulfatfri hårvårdsregim. Denna duo är särskilt effektiv för dig med lockigt hår, eftersom den hjälper till att förbättra och definiera naturliga lockar utan att avlägsna hårets naturliga oljor.

 • Doft av stjärnjasmin, orkidé och fresia
 • Berikad med glycerin, Urea H och hibiskusfröextrakt
 • Sulfatfri

En detaljerad recension av Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO 

Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO är en hårvårdslösning som erbjuder en mängd fördelar för dig med lockigt eller vågigt hår. Dess formula är berikad med glycerin, Urea H och hibiskusfröextrakt som alla ger näring och fukt till dina lockar så att de ser och känns friska och livfulla. Förutom sina vårdande egenskaper har schampo- och maskduon en ljuvlig doft av stjärnjasmin, orkidé och fresia. Denna behagliga doft dröjer sig kvar i håret och gör att det doftar fräscht och rent. Schampots krämiga formula förvandlas till ett rikt lödder som effektivt rengör både hår och hårbotten, samtidigt som det ger en lyxig, omhuldande upplevelse. En av de främsta fördelarna med dessa produkter är deras förmåga att effektivt reda ut tovor ur håret, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för dig med lockigt eller vågigt hår som tenderar att bli tovigt och svårt att hantera.

Tumregel: För att få ut det mesta av maskens vårdande och tovbekämpande egenskaper bör du kamma igenom håret medan masken är på och sedan skölja ur den noggrant.

Tips: Låt den behagliga doften av stjärnjasmin, orkidé och fresia dröja kvar i håret genom att undvika hårprodukter med starka dofter, så som hårspray eller parfym.

Vad säger användare och experter om Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO?

Baserat på användarupplevelser får Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO positiv feedback för sin koncentrerade konsistens som skapar mycket lödder med bara en liten mängd av produkten, samt för dess trevliga doft. En användare kommenterade: “Tjock och koncentrerad konsistens, med endast en liten mängd produkt som krävs för att skapa mycket skum. Trevlig doft.” Andra berömmer schampot för dess förmåga att reda ut långt hår och för att återfukta utan att håret känns tungt eller fett. En användare nämner: “Jag gillar det här schampot väldigt mycket – det hjälper till att reda ut mitt långa hår och återfuktar utan att håret känns tungt eller fett. Det har inte en särskilt distinkt doft, men det är OK. Det verkar fungera bra i kombination med den återfuktande masken.”

Fördelar

 • Krämig formula som ger fylligt lödder
 • Löser upp håret bra
 • Löddrar kraftigt
 • Fin förpackning
Nackdelar

 • Masken kan vara för tung för tunt hår
 • Efter långvarig användning kan schampot torka ut håret

Konsumentmagasinets bedömning

Loreal Curl Expression Shampoo + Mask DUO är ett bra alternativ för dig med lockigt eller vågigt hår som letar efter en sulfatfri hårvårdslösning som ger näring, återfuktning och reder ut håret. Schampot är starkt löddrande, vilket ger en lyxig och ompysslande upplevelse, och den attraktiva förpackningen ger en touch av elegans i alla badrum. Masken kan dock upplevas vara för tung för personer med tunt hår, någonting som dock kan åtgärdas genom att använda en mindre mängd eller genom att låta den verka under en kortare tid. En annan potentiell nackdel är att schampot kan torka ut håret efter långvarig användning, vilket även det kan undvikas genom att använda det måttligt och kombinera det med ett återfuktande balsam.

Specifikationer
Volym: schampo – 250 ml, mask – 300 ml


Olaplex Hair Perfector NO.3 – schampo för lockigt hår med salongskänsla

Olaplex Hair Perfector NO.3 schampo är sulfat- och parabenfritt, vilket gör det särskilt bra för dig med skadat eller kemiskt behandlat hår. Detta gör det till ett bra val för dig som vill ta hand om ditt lockiga hår utan att använda starka kemikalier.

 • Vegansk
 • Sulfat- och parabenfri
 • Lämplig för alla hårtyper

Recension: En detaljerad recension av Olaplex Hair Perfector NO.3

Olaplex Hair Perfector NO.3 är ett veganskt schampo som passar alla hårtyper, och är utformat för att fungera på naturligt hår såväl som på extensions. Schampot stärker hårsäckarna och hjälper till att förebygga kluvna toppar, vilket kan leda till friskare hår. Vid regelbunden användning kan schampot hjälpa till att hålla dina extensions snygga under längre tid, och samtidigt minska mängden friss och kluvna toppar i ditt naturliga hår. Schampot hjälper även till att förebygga skador och brott, samtidigt som det återställer styrka och elasticitet, vilket lämnar håret mjukt, silkeslent och friskt. Schampot löddrar bra och lämnar inga rester efter sig efter att du sköljt ur. Det är dessutom veganskt vilket innebär att det varken innehåller några animaliska ingredienser eller har testats på djur.

Vad säger användare och experter om Olaplex Hair Perfector NO.3?

Schampot har fått betyget 4,6 på Amazon, och 4,6 på Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker. Kunder med lockigt hår säger att schampot gör håret återfuktat utan att tynga ned håret. Kunderna älskar dessutom att schampot förhindrar kluvna toppar och friss, vilket är vanliga problemområden för personer med lockigt hår.

Fördelar

 • Fungerar även på extensions
 • Återfuktande och stärkande
 • Används i Olaplex salongsbehandling
 • Förhindrar kluvna toppar
Nackdelar

 • Dyrt vid regelbunden användning
 • Inte optimal för alla typer av känslig hud

Konsumentmagasinets bedömning

Olaplex Hair Perfector NO.3 är ett schampo som har utformats för att återfukta och återställa lockigt hår samt minska att håret klyvs och slits av. Det har vunnit vår utmärkelse som ‘bästa premiumval’, på grund av sin höga kvalitet och prestanda. Detta schampo är dock inte ekonomiskt att använda eftersom det bara finns i små förpackningar. Olaplex Hair Perfector NO.3 schampo är dessutom inte lämpligt för vissa personer med känslig hud, eftersom det kan vara lite hårt mot hårbotten. Trots dessa nackdelar anser vi fortfarande att detta schampo är ett det bästa premiumvalet eftersom det ger håret en fantastisk behandling som gör håret mjukt på utsidan, samtidigt som det verkligen reparerar håret inuti varje enskilt hårstrå.

Specifikationer
Volym: 100 ml


Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo 1000 ml – ett hårschampot för lockigt hår med mjölkprotein

Goldwell Dualsenses Curly Twist är utformat för att återfukta och skydda hårfärgen hos lockigt hår. Detta schampo är därför perfekt för dig som vill hålla ditt hår friskt och levande.

 • Med mjölkprotein
 • Färgskyddande
 • Praktisk pump

Recension: En detaljerad recension av Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo

Goldwell Dualsenses Curly Twist schampo är särskilt framtaget för lockigt hår som innehåller Goldwells microProtec-komplex, som hjälper till att skydda håret mot skador och hålla det friskt. Schampot innehåller även mjölkprotein som skonsamt rengör ditt hår och ger det en mjuk och silkeslen känsla. Schampot kommer i en praktisk pumpflaska, så att du enkelt kan fördela rätt mängd schampo varje gång. Schampot har en behaglig doft som gör att du känner dig uppfriskad efter varje användning. Det är dessutom parabenfritt för att inte torka ut ditt hår eller orsaka några oönskade irritationer. Samtidigt hjälper schampot till att hålla färgen i ditt hår längre och förhindrar att håret ser matt och livlöst ut.

Vad säger användare och experter om Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo?

Enligt kunder gör detta schampo vad det utlovar. Schampot har fått ett betyg på 4,7 på Googles sammanställning av användarrecensioner från olika butiker. Det har också över 3 000 recensioner på Amazon, med 4,3 stjärnor. Folk älskar att schampot håller deras lockar återfuktade och frissfria hela dagen. Det är dessutom fritt från sulfater och parabener, vilket gör det tillräckligt skonsamt för daglig användning.

Fördelar

 • Skonsamt rengörande med behaglig doft
 • Ökar rörelse och elasticitet
 • Parabenfri
 • Ger kontrollerbarhet och en anti-friss effekt
Nackdelar

 • Kan tynga ned fint och tunt hår

Konsumentmagasinets bedömning

Goldwell Dualsenses Curly Twist schampo är utformat för att rengöra och få kontroll över lockigt hår. Schampot ger en skonsam men effektiv rengöring samtidigt som anti-friss-effekten hjälper till att definiera och framhäva dina naturliga lockar. Schampot har även en frisk och behaglig doft. Det kan dock upplevas som ett lite tungt schampo för personer med fint och tunt hår, och kan upplevas som lite svårt att löddra upp, vilket gör att du kan behöva använda mer schampo än vad du normalt skulle använda. Trots dessa nackdelar är schampot fortfarande det bästa valet för daglig användning eftersom det är milt och hjälper till att rengöra hårbotten samtidigt som det tillför rikligt med fukt till håret.

Specifikationer
Volym: 1000 ml


Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 250 ml – schampo för lockigt hår med manukahonung och ceramid

Detta schampo är för dig som har lockigt hår och vill ha ett milt, återfuktande schampo som bevarar hårbottens egna oljor. Lockigt hår tenderar att vara torrare och mer benäget att frissas, och det här schampot är perfekt för att hålla lockarna friska och återfuktade.

 • Bevarar hårbottens egna oljor
 • Berikad med Manukahonung och ceramid
 • Ger definierade och spänstiga lockar

Recension: En detaljerad recension av Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation schampo är ett rikt, återfuktande schampo som hjälper till att definiera och ge näring åt lockigt hår. Berikat med Manukahonung och ceramid hjälper detta schampo till att återfukta och vårda hårfibrerna, samtidigt som det ger studs och glans. Manukahonung är full av näringsämnen som vitaminerna B1, B2, B3 och B5 samt mineraler som zink och järn.

Detta gör den till ett utmärkt val som ingrediens i schampo eftersom den hjälper till att ge näring och fukt åt hårbotten och hårsäckar. Dessutom kan dess antiinflammatoriska egenskaper hjälpa till att lindra eventuell irritation i hårbotten. Ceramid är en annan viktig ingrediens i detta schampo, vilket är en typ av lipid som förekommer naturligt i cellmembranen i vår hud och vårt hår. Den hjälper till att skydda hårbotten från fuktförlust och uttorkning. Detta schampo är också ett bra val eftersom det inte tynger ner håret. Lockigt hår kan ofta vara väldigt tungt, men detta schampo för lockigt hår hjälper till att hålla dina lockar lätta och spänstiga.

Vad säger användare och experter om Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo?

Detta schampo för lockigt hår har generellt sett fått höga betyg av användarna. På Amazon har det ett betyg på 4,6 av 5 stjärnor baserat på över 2 000 recensioner. Och på Googles sammanställning av användarrecensioner över butiker har det också ett betyg på 4,6 av 5 stjärnor baserat på över 800 recensioner. Kunderna älskar hur detta schampo rengör håret utan att det känns torrt eller avskalat, och de uppskattar att det hjälper till att definiera deras lockar.

Fördelar

 • Passar alla typer av lockar
 • Rengör skonsamt
 • Tynger ej ned
 • Återfuktar och ger näring till hårfibrerna
Nackdelar

 • Doften kan vara lite stark för vissa personer
 • Tjock konsistens

Konsumentmagasinets bedömning

Kérastase Curl Manifesto Bain är speciellt framtagen för lockigt hår och den håller vad den lovar. Den rengör skonsamt, lämnar din hårbotten fräsch och gör att dina lockar ser spänstiga och friska ut. Den enda nackdelen är att vissa tycker att doften är lite för stark. Dessutom är konsistensen på detta schampo lite tjock, vilket kan ta lite tid att vänja sig vid om du är van vid lättare schampon. Men överlag tycker vi att Kérastase Curl Manifesto Bain är ett av de bästa schampon för lockigt hår som är skonsamt för hårbotten, eftersom det innehåller manukahonung som är rikt på vitaminer och mineraler.

Specifikationer
Volym: 250 ml


Milk_shake Curl Passion Shampoo 1000 ml – schampo för lockigt hår med kokosolja och fruktextrakt

Detta schampo är utformat för att motverka frissighet och hålla håret friskt. Det är perfekt för dem med torrt och lockigt hår, eftersom det hjälper till att ge näring till hårbotten och hålla lockarna väldefinierade.

 • Minimerar frissighet
 • Berikad med kokosolja
 • Innehåller extrakt från grapefrukt, äpple och persika

Recension: En detaljerad recension av Milk_shake Curl Passion Shampoo

Milkshake Curl Passion schampo är speciellt utformat för lockigt hår, för att tillföra de näringsämnen håret behöver för att hålla sig friskt och återfuktat. Detta schampo är berikat med kokosolja som hjälper till att stärka och skydda dina lockar från skador. Kokosolja är känd för sina vårdande egenskaper, vilket kan bidra till att dina lockar inte blir torra och frissiga. Schampot för lockigt hår innehåller andra ingredienser som är utformade för att ge näring och skydda dina lockar, såsom quinoaproteiner och ekologisk babassuolja. Det innehåller även grapefrukt-, äppel- och persikoextrakt som tillsammans arbetar för att ge glans och vitalitet. Om du har färgat lockigt hår kommer detta schampo att hjälpa till att hålla din färg levande och fräsch. Det är mer prisvärt än vissa av sina motsvarigheter samtidigt som det ger utmärkta resultat, vilket gör det till ett bra värde för pengarna.

Vad säger användare och experter om Milk_shake Curl Passion Shampoo?

Schampo för lockigt hår är en populär produkt, och användarna verkar älska den, eftersom den har ett betyg på 4,6 på Amazon och 4,7 på Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker. Användarnas omdömen om schampo för lockigt hår är generellt sett positiva, där användarna säger att den lämnar deras lockar mjuka och glänsande. Vissa användare säger att det hjälper till att tämja frissighet, medan andra säger att det gör deras lockar mer definierade.

Fördelar

 • Rengör skonsamt utan att torka ut
 • Har en återfuktande effekt
 • Skyddar färgat hår
Nackdelar

 • Doften för söt enligt vissa

Konsumentmagasinets bedömning

Milkshake Curl Passion Shampoo rengör skonsamt håret utan att torka ut håret. Det har även en återfuktande effekt som hjälper till att hålla lockarna spänstiga och friska. Vissa personer gillar dock inte den söta doften, men bortsett från det är detta en mycket bra produkt som håller vad den lovar. Vi gav schampot utmärkelsen ‘Bäst för stora lockar’ eftersom det verkligen hjälper till att definiera och framhäva naturliga lockar.

Specifikationer
Volym: 1000 ml


Vilket schampo är bra för lockigt hår?

Personer med lockigt hår vet att det kan vara svårt att hitta rätt schampo. Fel sorts schampo kan göra håret frissigt, torrt och svårt att kontrollera. Rätt schampo däremot kan ge dina lockar fantastisk definition och livfullhet. Men vad är egentligen hemligheten bakom att hitta det bästa schampot för lockigt hår?

Rätt ingredienser

När det gäller att hitta det bästa schampot för lockigt hår börjar allt med ingredienserna. Lockigt hår är naturligt torrare än rakt hår, vilket innebär att du behöver ett schampo som återfuktar dina hårstrån utan att tynga ner dem. Välj ett schampo med naturliga ingredienser som sheasmör eller kokosolja, som ger näring åt håret samtidigt som det hjälper till att tämja frissighet. Du bör också undvika schampon med sulfater, eftersom de kan beröva håret på dess naturliga oljor och göra att det känns uttorkat.

Rätt rutin

Hur pass ofta du tvättar ditt hår är lika viktigt som vilket schampo du använder. Om du har väldigt torrt eller skadat lockigt hår behöver du kanske bara tvätta det en eller två gånger i veckan för att undvika att torka ut det ytterligare. Men om dina lockar är på den fetare sidan kan du behöva tvätta dem varje dag eller varannan dag. Lyssna på ditt hår och se vad som fungerar bäst för dig.

Rätt teknik

När det är dags att faktiskt tvätta håret ska du se till att använda mjuka, cirkulära rörelser med fingertopparna i stället för att skrubba hårt. Se till att fokusera på hårbotten snarare än topparna, som vanligtvis inte blir lika smutsiga. När du har sköljt ut schampot kan du avsluta med ett balsam (även detta med fokus på hårbotten) innan du sköljer ur. När du är klar bör du pressa ur överflödigt vatten ur lockarna (vrid inte ut dem) och sedan applicera ett leave-in-balsam eller en curling cream för att hjälpa till att ge håret extra fukt och definition. Slutligen bör du krama ur håret med en mikrofiberhandduk eller en gammal t-shirt (detta hjälper till att minska frissighet) och därefter låta håret lufttorka, alternativt använda en hårfön på låg värme.

Vilka ingredienser ska man undvika i schampo för lockigt hår?

Balsam är ett självklart val för lockigt hår, men ett bra schampo kan vara svårare att hitta. Om du har lockigt hår vet du att det är som att hitta en nål i en höstack att hitta ett schampo som inte torkar ut dina hårstrån, tar bort alla naturliga oljor eller lämnar håret tungt och fett. Vissa av de schampon som har alla dessa egenskaper är fulla av starka kemikalier som varken är bra för dig eller för miljön. Undvik dessa starka ingredienser och ditt hår kommer att tacka dig.

Sulfater

Sulfater är en av de vanligaste ingredienserna i schampo, och även en av de mest skadliga. Sulfater är hårda rengöringsmedel som kan beröva ditt hår på dess naturliga oljor, vilket gör håret torrt, sprött och mer känsligt för att gå av. De kan också orsaka frissighet och irritera din hårbotten. Om du ser “natriumlaurylsulfat” eller “natriumlaurethsulfat” på ett schampo bör du ställa tillbaka det på hyllan!

Parabener

Parabener är konserveringsmedel som används för att förlänga produkters hållbarhet. De kan dock också störa din hormonbalans och har kopplats till cancer. Det är definitivt inget du vill ha i ditt schampo! Om du ser “metylparaben”, “butylparaben” eller “propylparaben” på en etikett bör du vara extra varsam.

Doft

Även om ett schampo som luktar gott kan vara frestande, är parfym en ingrediens som du definitivt vill undvika. Parfym är ett samlingsbegrepp för ett antal skadliga kemikalier, varav många är kända allergener och hormonstörande ämnen. Och eftersom doftämnen inte behöver anges på produktetiketter kan det vara mycket svårt att avgöra exakt vad som finns i en produkt när “doft” anges som ingrediens. Om du är osäker, välj parfymfria produkter.

Hur ska personer med lockigt hår tvätta sitt hår?

Det finns några saker du bör tänka på när du tvättar ditt lockiga hår. Först och främst bör du se till att du använder ett schampo och balsam som är utformat för lockigt hår. Dessa produkter hjälper till att återfukta och ge näring till dina lockar, vilket är viktigt för att hålla håret friskt.

För det andra bör du vara varsam mot dina lockar när du tvättar dem. Se till att använda en bredtandad kam eller borste för att reda ut håret innan du schamponerar det. När du schamponerar ska du se till att fokusera på hårbotten och inte på topparna. Lockigt hår är mer utsatt för torrhet och att det går av, så det är viktigt att inte tvätta det för mycket.

Slutligen bör du se till att använda ett leave-in-balsam efter att du tvättat håret. Detta hjälper till att hålla dina lockar återfuktade och gör att de ser så bra ut som möjligt.

Vilken typ av schampo ska jag använda för lockigt hår?

Lockigt hår är unikt och förtjänar särskild vård. Det bästa schampot för lockigt hår är ett schampo som är skonsamt och fritt från sulfater. Sulfater är hårda rengöringsmedel som kan ta bort naturliga oljor, vilket orsakar frissighet och gör att lockigt hår ser livlöst ut. När du köper ett schampo för lockigt hår bör du främst leta efter produkter som innehåller dessa fuktgivande ingredienser: 

Kokosolja

Kokosolja är ett naturligt mjukgörande medel som kan hjälpa till att mjuka upp och vårda lockigt hår. Kokosolja kan också hjälpa till att kontrollera frissighet genom att försegla hårstrået. När kokosolja appliceras på vått hår kan den hjälpa till att reda ut håret före schamponering.

Sheasmör

Sheasmör är ett rikt, krämigt smör som utvinns ur nöten från det afrikanska sheaträdet. Sheasmör är en utmärkt fuktgivare för torrt, frissigt eller sprött hår. När det används i schampo kan sheasmör hjälpa till att återfukta och tämja frissighet.

Avokadoolja

Avokadoolja är en vårdande olja som är rik på fettsyror. Avokadoolja kan hjälpa till att återfukta torr hårbotten, minska mjäll och ge glans åt tråkigt hår. När den används i schampo kan avokadoolja hjälpa till att göra lockigt hår mjukt, glansigt och lätthanterligt.


FAQ

Vilket schampo är bäst för lockigt hår?
När det gäller schampo har lockigt hår andra behov än rakt hår. Lockigt hår är mer benäget att bli torrt och trassla sigl, så det är viktigt att välja ett schampo som återfuktar och avlägsnar smuts utan att tynga ner håret. Leta efter ett schampo med naturliga ingredienser som tillför fukt och definition till dina lockar. Undvik schampon med sulfater, eftersom dessa kan ta bort naturliga oljor och få håret att kännas torrt och sprött. När du har hittat rätt schampo ska du alltid följa upp med ett balsam för att hålla dina lockar fina.
Vilket schampo är bäst för lockigt och färgat hår?
Det schampo du använder ska rengöra håret utan att ta bort de naturliga oljor som det behöver för att hålla sig friskt och återfuktat. Leta efter ett schampo som är särskilt utformat för lockigt hår, eftersom det hjälper till att bevara dina naturliga lockar. Många schampon för lockigt hår innehåller också ytterligare vårdande ingredienser som hjälper till att hålla dina hårstrån mjuka och hanterbara. Om du har färgbehandlat hår ska du leta efter ett schampo som är tillräckligt skonsamt för daglig användning och som innehåller UV-skydd för att förhindra att håret bleknar.
Vad gör schampo för lockigt hår?
Schampo för lockigt hår är utformat för att rengöra och återfukta dina lockar samtidigt som det hjälper till att minska frissighet. Rätt schampo tar skonsamt bort smuts och uppbyggnad från hårbotten och hårstrån utan att ta bort naturliga oljor. Det kan också hjälpa till att fylla på fuktnivåerna och göra dina lockar mjuka, glansiga och mer lätthanterliga. När du schamponerar bör du se till att fokusera på hårbotten och massera in rengöringsmedlet med fingrarna. Skölj sedan noggrant och följ upp med ett balsam som är speciellt framtaget för lockigt hår. Genom att använda rätt schampo och ta hand om dina lockar kan du njuta av snygga och välmående lockar.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google shopping

Användare kan söka efter och kontrastera produkter från online-handlare med hjälp av tjänsten Google Shopping. Användarna kan använda den för att söka produktinformation, inklusive priser, tillgänglighet och kundrecensioner. Dessutom erbjuder Google Shopping konsumenterna ett urval av kriterier, inklusive prisintervall, produkttyp.

Olaplex Hair Perfector NO.3 kundrecensioner finns här.

Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo 1000ml kundomdömen finns här

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 250ml kundomdömen finns här

Milk_shake Curl Passion Shampoo 1000ml kundomdömen finns här

L’Oréal Professionnel Serie Expert Curl Expression Moisture Shampoo recensioner finns här

Amazon

Miljontals saker finns till salu på Amazon, en global marknadsplats på nätet. Sedan uppkomsten 1995 har Amazon vuxit till att bli en av de mest kända webbplatserna på internet. Dessutom låter Amazon kunderna skriva recensioner för de saker de har köpt. 

Olaplex Hair Perfector NO.3 kundrecensioner finns här

Goldwell Dualsenses Curly Twist Hydrating Shampoo 1000ml kundrecensioner kan hittas här

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 250ml Kundrecensioner hittar du här.

Milk_shake Curl Passion Shampoo 1000ml kundomdömen finns här

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta