Rocket Espresso test – Här är de bästa espressomaskinerna från Rocket

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln fokuserar vi på espressomaskiner från märket Rocket. Alla modeller som vi går igenom här har fått fina betyg i olika expertundersökningar. 

Vi kommer att gå igenom de olika maskinerna var för sig och förklara vad de kan göra och vilka funktioner de har. Vi kommer även att berätta vad experterna skriver om modellerna för att klargöra varför maskinerna har fått så positiva recensioner.

Vi har använt många olika expertkällor i den här artikeln, och eftersom att den handlar om just espressomaskiner är många av dessa kaffeexperter. Vi har nämligen läst undersökningar från Seattlecoffeegear.com, Wholelattelove.com, Knowyourgrinder.com, Homegrounds.co, Medium.com, Cliffandpebble.com, Foodal.com och Bellabarista.co.uk.

Efter genomgången av espressomaskinerna presenterar vi även en kaffekvarn från Rocket. Denna är designad för att mala kaffebönorna innan man brygger espresson med en av Rockets espressomaskiner.

Om du vill läsa mer hittar du en lista med länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln om Rocket Espresso innehåller:

Överblick över fyra olika espressomaskiner från Rocket
Överblick över en kaffekvarn som kompletterar espressomaskinerna
Genomgång av olika kaffedrycker
Instruktioner för att brygga en bra espresso
Genomgång av alla tester som vi har undersökt och analyserat 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Rocket Appartamento

Rekommenderas av Medium.com
Rekommenderas av Seattlecoffeegear.com
Rekommenderas av Cliff & Pebble

Rocket Appartamento

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Espressomaskinen Rocket Appartamento har granskats av tre olika expertpaneler. Syftet var att ta reda på vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra med den här modellen. En undersökning tog plats hos den sociala mediaplattformen Medium.com, en hos återförsäljaren Cliffandpebble.com och den sista hos kaffesajten Seattlecoffeegear.com. Alla dessa experter har provat Rocket Appartamento i ett solotest där de har kunnat fokusera helt och hållet på den här modellen.

Rocket Appartamento klarar sig riktigt bra i alla tre undersökningar och rekommenderas därför av samtliga expertpaneler.

Halvautomatisk modell som ger användaren full kontroll

Rocket Appartamento är en halvautomatisk espressomaskin och är därför ett perfekt alternativ för dig som vill kunna påverka kaffebryggningen mer.

En helautomatisk maskin gör nämligen allt jobb automatiskt. Med Rocket Appartamento måste användaren däremot mala kaffebönorna själv, vilket innebär att man själv kan bestämma hur starkt man vill ha sitt kaffe.

Den här modellen är dock ändå intelligent, och för att resultatet ska bli så bra som möjligt sker stora delar av bryggprocessen automatiskt. Maskinen kan till exempel brygga flera olika kaffesorter.

Hög kapacitet i en kompakt design

Rocket Appartamento har även en mjölkskummare som gör maskinen betydligt mer mångsidig. Men mjölk och mjölkskum kan man nämligen göra många olika kaffedrycker utöver espresso. I en latte eller cappuccino är det krämiga mjölkskummet till exempel en stor del av upplevelsen.

Den här espressomaskinen har en hög kapacitet med en vattentank som rymmer 1,8 liter. Utformningen är dock kompakt, och den här modellen är därför perfekt för dig som har ont om utrymme hemma.

Bryggenheten i Rocket Appartamento är dessutom utrustad med systemet Thermo Syphon. Detta system gör att det alltid cirkulerar vatten i brygghuvudet för att temperaturen ska hållas stabil. Tack vare detta system kan man därför alltid vara säker på att espresson bryggs vid helt rätt temperatur.

Experterna: Fin modell som är lätt att använda

Rocket Appartamento har bland annat granskats av Medium.com, och experterna därifrån skriver att den här modellen både är vacker och enkel att använda.

Experterna framhäver dessutom att maskinen bjuder på många funktioner och möjligheter även om den har en mer kompakt design. Som konsument får man därför mycket valuta för pengarna med den här espressomaskinen. Experterna skriver till och med att den här modellen ger användaren absolut mest värde för pengarna.

Rocket Appartamento har även provats av Seattlecoffeegear.com. De är framförallt imponerade över att Rocket har lyckats göra om sina stora modeller till en liten och kompakt maskin utan att försämra kvaliteten. Designen får dock också beröm i undersökningen, och enligt experterna är det här en otroligt läcker maskin.

Utvalda fördelar med Rocket Appartamento:
Halvautomatisk modell
Användaren kan påverka kaffestyrkan
Med mjölkskummare
Hög kapacitet på 1,8 liter
Bryggenhet med Thermo Syphon-system

Specifikationer för Rocket Appartamento:
Tillverkare: Rocket
Typ: Espressomaskin
Typ av espressomaskin: Halvautomatisk
Kapacitet: 1,8 liter vatten
Mjölkskummare: Ja
Effekt: 1 200 watt
Höjd: 36 cm
Bredd: 27,4 cm
Djup: 42,5 cm
Vikt: 20 kg

I den här videon från Espresso Outlet kan du se en presentation av Rocket Appartamento:


Rocket Mozzafiato

Rekommenderas av Wholelattelove.com
Rekommenderas av Cliff & Pebble

Rocket Mozzafiato

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Espressomaskinen Rocket Mozzafiato har provats och bedömts av expertpaneler från två olika hemsidor: återförsäljaren Cliffandpebble.com samt kaffesajten Wholelattelove.com.

Båda källorna har granskat maskinen utifrån olika testpunkter för att ta reda på vad som fungerar bra och vad som kanske inte fungerar så bra. Rocket Mozzafiato klarar sig överlag riktigt bra i båda undersökningarna och får därför en rekommendation av både Cliffandpebble.com och Wholelattelove.com.

Rymlig maskin med många valmöjligheter

Rocket Mozzafiato är ett bra alternativ för dig som gärna vill känna dig som en barista i ditt eget hem. Det här är nämligen en halvautomatisk espressomaskin som låter användaren kontrollera en stor del av bryggprocessen. Tack vare detta blir det lättare att få kaffet att smaka precis som man vill ha det. Eftersom att man måste mala kaffebönorna själv kan man nämligen enkelt påverka styrkan på kaffet.

Även om det rör sig om en espressomaskin kan den här modellen användas för att göra mer än bara svart espresso. Rocket Mozzafiato har nämligen även en mjölkskummare, vilket innebär att man kan blanda espresson med mjölkskum för att göra till exempel latte och cappuccino. Den här modellen har dessutom en rymlig vattentank på 1,8 liter.

Stabil temperatur

Temperaturen är en av de viktigaste faktorerna när man brygger kaffe, och även en liten förändring kan påverka resultatet negativt. Rocket Mozzafiato är därför utrustad med en så kallad PID-kontroll.

PID står för Proportional Integral Derivative och innebär att temperaturen i pannan kontrolleras digitalt. Detta ger användaren en stor kontroll över värmen och gör det enklare att brygga med exakt rätt temperatur.

Pannan är dessutom isolerad enligt modern standard, vilket både bidrar till en ökad temperaturstabilitet och gör att maskinen förbrukar mindre energi.

Experterna: Maskin som gör lite väsen av sig

Rocket Mozzafiato har bland annat granskats av kaffeexperterna från Wholelattelove.com, och de tycker väldigt bra om den här modellen.

Experterna skriver först och främst att det här är en espressomaskin som man lägger märke till, som gör lite väsen av sig. De påpekar även att det är tydligt att det rör sig om en riktigt bra Rocket-maskin.

Experterna lägger mycket fokus på att den här modellen även kan användas med direkt vattentillförsel. Rocket Mozzafiato kan alltså anslutas till en fast vattenanslutning och användas utan att man behöver fylla vattentanken.

Enligt experterna är detta en stor fördel. Även om det kan vara lite besvärligt i början får kaffet nämligen en bättre kvalitet och smak med direkt vattentillförsel.

Utvalda fördelar med Rocket Mozzafiato:
Halvautomatisk maskin med många valmöjligheter
Användaren kan justera styrkan på kaffet
Med mjölkskummare
Kapacitet på 1,8 liter
PID-kontroll ger en bättre temperaturstabilitet

Specifikationer för Rocket Mozzafiato:
Tillverkare: Rocket
Typ: Espressomaskin
Typ av espressomaskin: Halvautomatisk
Kapacitet: 1,8 liter vatten
Mjölkskummare: Ja
Effekt: 1 200 watt
Höjd: 40 cm
Bredd: 28 cm
Djup: 42,5 cm
Vikt: 30 kg

I den här videon från Crema Coffee Garage kan du se en presentation av Rocket Mozzafiato:


Rocket Giotto Evoluzione

4 av 5 stjärnor hos Knowyourgrinder.com
Rekommenderas av Seattlecoffeegear.com
4,7 av 5 stjärnor hos Foodal.com

Rocket Giotto Evoluzione

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Espressomaskinen Rocket Giotto Evoluzione har granskats av tre olika expertkällor: Knowyourgrinder.com, Seattlecoffeegear.com och Foodal.com

Alla tre källor har genomfört ett solotest av Rocket Giotto Evoluzione. Experterna har alltså kunnat fokusera helt och hållet på den här modellen.

Den här espressomaskinen klarar sig riktigt bra i alla undersökningar, och samtliga experter tycker i slutändan att modellen helt klart kan rekommenderas till konsumenterna.

Kapacitet på 2,5 liter

Rocket Giotto Evoluzione är en väldigt rymlig maskin med en vattenkapacitet på hela 2,5 liter. Den här modellen kan därmed brygga många koppar kaffe åt gången.

Man behöver dock inte använda vattentanken om man inte vill. Den här maskinen kan nämligen även anslutas till en fast vattentillförsel, vilket faktiskt är ett alternativ hos många moderna modeller.

Eftersom att man alltid får helt färskt vatten med en direkt vattenanslutning får kaffet dessutom en bättre kvalitet. Tänk dock på att detta fungerar bäst om det inte finns så mycket kalk i vattnet där du bor.

Rocket Giotto Evoluzione är dessutom utrustad med den moderna temperaturkontrollen PID. Denna teknik ser till att bryggtemperaturen alltid är så stabil som möjligt.

Kan brygga espresso och kaffedrycker med mjölkskum

Med Rocket Giotto Evoluzione kan man göra både svart espresso och kaffedrycker med mjölk.

Den här maskinen har nämligen en mjölkskummare som kan omvandla mjölk till ett krämigt skum. Genom att blanda detta skum med en espresso kan man till exempel njuta av en latte eller cappuccino. Man kan även tillsätta lite kakao för att göra en mocha latte.

Rocket Giotto Evoluzione är en halvautomatisk espressomaskin. Användaren kan därför påverka kaffet mer med den här modellen än med en helautomatisk maskin.

Man måste nämligen mala kaffebönorna själv om man har en halvautomatisk maskin. Eftersom att man justerar kaffestyrkan med malningen kan man därmed få kaffet precis som man vill ha det med den här modellen.

Experterna: Kraftfull maskin som brygger högkvalitativ espresso

Rocket Giotto Evoluzione har bland annat granskats av kaffeexperter från Seattlecoffeegear.com. De tycker riktigt bra om den här modellen och skriver att den är väldigt kraftfull och brygger riktigt bra kaffe. Enligt experterna blir espresson dessutom lika bra varje gång.

Som användare har man även mycket kontroll och anpassningsmöjligheter med den här modellen. Experterna skriver dessutom att den här maskinen är betydligt billigare än de flesta konkurrenter som de har provat. En av fördelarna med Rocket Giotto Evoluzione är därmed det överkomliga priset

Matsajten Foodal.com verkar också hålla med om att Rocket Giotto Evoluzione har ett riktigt bra pris. Experterna därifrån blir dessutom imponerade av maskinens robusta och stabila bryggsystem.

Espressomaskinen får även beröm för sin design. Enligt experterna är det här nämligen en ovanligt läcker modell med många imponerande detaljer.

Rocket Giotto Evoluzione får i slutändan ett totalbetyg på 4,6 av 5 stjärnor hos Foodal.com. På punkterna espressobryggning, lattetillverkning, kvalitet och valuta för pengarna får modellen 5 av 5 stjärnor, och på punkterna garanti och användarvänlighet får den istället 4 av 5 stjärnor.

Utvalda fördelar med Rocket Giotto Evoluzione:
Hög kapacitet på 2,5 liter vatten
Kan kopplas till en fast vattenanslutning
Halvautomatisk modell
Stabil bryggtemperatur med PID-kontroll

Specifikationer för Rocket Giotto Evoluzione:
Tillverkare: Rocket
Typ: Espressomaskin
Typ av espressomaskin: Halvautomatisk
Kapacitet: 2,5 liter vatten
Mjölkskummare: Ja
Effekt: 1 200 watt
Höjd: 40 cm
Bredd: 33,5 cm
Djup: 42 cm
Vikt: 28 kg

I den här videon från Seattle Coffee Gear kan du se en presentation av Rocket Giotto Evoluzione:


Rocket Fausto

Elektrisk kaffekvarn – kan användas tillsammans med espressomaskinerna från Rocket

Rocket Fausto

.
Rocket Fausto är inte någon espressomaskin. Det här är nämligen en kaffekvarn. Den här kvarnen kan med fördel användas tillsammans med en av Rockets espressomaskiner eftersom att dessa oftast inte har någon inbyggd kvarn.

Med den här kvarnen kan man lita på att kaffebönorna mals ordentligt samt att det malda kaffet håller en kvalitet som matchar espressomaskinerna från Rocket.

Mal ditt eget kaffe

Rocket Fausto är ett bra verktyg att använda tillsammans med en av Rockets espressomaskiner. Dessa produkter är nämligen tillverkade efter samma principer och håller samma kvalitet. Den här kvarnen är till och med utformad för att användas tillsammans med en espressomaskin från samma märke.

Med den här modellen kan man därmed mala sina kaffebönor själv, och resultatet blir faktiskt bäst om bönorna mals precis innan man brygger kaffet. Det här är dessutom en elektrisk modell med en behållare som rymmer hela 600 gram kaffebönor.

Elektrisk kaffekvarn

Rocket Fausto är som sagt en elektrisk kvaffekvarn. Detta innebär att den maler kaffebönorna helt själv, och processen går även riktigt snabbt. Kvarnen kan nämligen mala 21 gram kaffe på bara tio sekunder. Den här modellen arbetar dessutom ganska tyst för att inte störa användaren alltför mycket.

Kan justeras manuellt

Med Rocket Fausto kan man själv bestämma hur fint eller grovt kaffebönorna ska malas. Detta justeras manuellt på skärmen som sitter på framsidan av kvarnen. På skärmen kan man även välja hur mycket bönor som ska malas åt gången. Resten av bönorna lämnas då kvar i behållaren så att de hålls fräscha tills de ska användas.

Rocket Fausto har även en smart start- och pausfunktion samt en motor på 500 watt. Kvarnen arbetar med 65 mm malskivor och meddelar dessutom själv när det är dags att byta ut malskivorna.

Utvalda fördelar med Rocket Fausto:
Elektrisk kaffekvarn
Bra tillbehör till Rockets espressomaskiner
Bönbehållare som rymmer 600 gram
Justerbar malningsgrad
Snabb och tystgående

Specifikationer för Rocket Fausto:
Tillverkare: Rocket
Typ: Kaffekvarn
Kapacitet: 600 gram kaffebönor
Effekt: 500 watt
Vikt: 12 kg

Her kan du se en videopræsentation lavet af Seattle Coffee Gear:


Kaffeguide: Vad består olika kaffedrycker av?

Kaffe-guide

Espresso, cortado, americano, cappuccino…. Om man besöker sin lokala barista finns det väldigt många olika typer av kaffe att välja mellan, men vad innehåller egentligen de olika dryckerna?

Många kaffedrycker påminner mycket om varandra, och eftersom att det bara finns små skillnader mellan dessa kan det vara svårt att skilja dem åt.

Baserat på en artikel från Latteartguide.com har vi därför skapat en guide över de mest populära kaffedryckerna:

Espresso: Espresso utgör basen i många kaffedrycker men kan även drickas som den är. Espresso bryggs under tryck som pressar ut smakämnen och oljor ur kaffebönorna, vilket resulterar i en väldigt koncentrerad smak. Espresso bryggs i så kallade “shots” och är en väldigt stark kaffesort.

Dubbel espresso: Precis som namnet antyder får man här två shots espresso istället för en. En dubbel espresso är därför också en väldigt stark kaffedryck.

Cafe latte: Cafe latte är en mildare kaffedryck som är väldigt populär eftersom att den är så krämig och söt. Cafe latte består alltid av en blandning av espresso och mjölk, men de exakta mängderna kan däremot variera lite. Experterna rekommenderar dock en del espresso till två delar varm, skummad mjölk. Smaken kan nämligen lätt bli för svag om man tillsätter för mycket mjölk. Om du är utomlands kan den här kaffedrycken även kallas för Café au Lait.

Cappuccino Cappuccino: Cappuccino är en annan populär kaffedryck som också är lite sötare. Den här drycken består av en del espresso, en del varm mjölk och en del mjölkskum. En cappuccino serveras ofta med like kakao eller choklad på toppen. Om du tycker att cappuccino brukar smaka för sött kan du prova att använda lite mindre mjölkskum. Traditionellt sett har man dock mycket skum på den här kaffedrycken.

Cortado: Cortado är en mörk kaffevariant som påminner mycket om en espresso. Den här kaffedrycken består nämligen bara av en espresso och lite varm mjölk. Många gör även cortado med två shots espresso och lite helmjölk utan skum. Mjölken ska lägga sig på toppen precis som creman på espresso. På italienska kan den här drycken även kallas för macchiato, vilket kan vara lite förvirrande. Det finns nämligen många andra varianter av macchiato som inte liknar cortado överhuvudtaget.

Latte macchiato: Det här är en variant av macchiato som skiljer sig helt från cortadon/macchiaton som vi beskrev tidigare. Latte macchiato består nämligen av lite kaffe och mycket mjölk och påminner därmed en hel del om cafe latte. Latte macchiato har ofta ett lager mjölk på botten, en blandning av espresso och mjölk i mitten och ren espresso högst upp.

Espresso macchiato: Espresso macchiato är en annan variation av macchiato som består av en espresso toppad med mjölkskum.

Americano Americano: Americano är en lite starkare kaffedryck som bara blir mer och mer populär. Den här drycken består av två shots espresso som toppas med varmt vatten. En americano brukar innehålla en del espresso och två delar hett vatten.

Mocha: Mocha är en söt kaffedryck som brukar gå hem hos barn och de som är barn i själen. Mocha är nämligen en slags blandning mellan cappuccino och varm choklad. För att göra en mocha blandar man en shot espresso med kakaopulver och tillsätter sedan mjölk och mjölkskum.

Ristretto: Precis som espresso används ristretto som en byggsten i andra kaffedrycker. Ristretto är dock lite mildare än espresso eftersom att den bryggs med hälften så mycket vatten. Tack vare detta blir den här kaffesorten inte lika bitter och syrlig.

Filterkaffe: Filterkaffe bryggs inte med en espressomaskin utan i en gammal hederlig kaffebryggare med filter. Man häller helt enkelt de malda kaffebönorna i filtret, och när men sedan startar maskinen kommer vattnet att rinna igenom kaffet. Med moderna kaffebryggare har man dock ofta möjlighet att kontrollera både temperatur, vatten och dosering av kaffebönorna.


Så här brygger du en bra espresso

Saadan laver du en god espresso med din espressomaskine Idag har kaffebryggning blivit något av en konstform, och man kan variera sitt kaffe på en mängd olika sätt. Om man precis har börjat intressera sig för kaffe kan det dock vara lite svårt att få en överblick över hur man faktiskt brygger en bra espresso. Här kommer vi därför att gå igenom hur man gör och vad man bör tänka på. Den här guiden är baserad på vad experter har skrivit i artiklar från den brittiska tidningen The Guardian och det brittiska testmagasinet Which.co.uk

Välj rätt typ av espressomaskin

Om du vill brygga espresso hemma måste du först och främst skaffa en espressomaskin. Det är dock viktigt att tänka på att det finns flera olika typer av maskiner, både halvautomatiska och helautomatiska.

Den stora skillnaden mellan dessa två typer är hur mycket jobb användaren måste göra själv. Om du helst vill att maskinen ska sköta allt själv är det bäst att skaffa en helautomatisk espressomaskin. Dessa maskiner har oftast både kaffekvarn och mjölkskummare, och många modeller har faktiskt hela mjölksystem. Med en helautomatisk modell behöver du bara trycka på några få knappar för att få det kaffe du vill ha. I regel får användaren ett antal valmöjligheter för vilken typ av kaffe man vill ha och hur man vill ha det. Man kan till exempel ofta ställa in malningsgrad och välja mellan espresso, latte, cappuccino och andra kaffedrycker.

Många helautomatiska espressomaskiner har även inbyggda rengöringssystem som gör att användaren inte behöver oroa sig för några hygienproblem. Tänk dock på att helautomatiska espressomaskiner ofta är ganska dyra. Ju fler funktioner man vill ha, desto högre pris får man räkna med.

Det andra alternativet är en halvautomatisk espressomaskin. Vissa kallar även dessa för manuella maskiner. En halvautomatisk espressomaskin är ett bra alternativ för dig som vill kunna påverka kaffebryggningen och justera många olika inställningar. Med den här typen av maskin måste användaren alltså göra en stor del av bryggningen manuellt. Eftersom att det i regel inte finns någon inbyggd kaffekvarn i halvautomatiska espressomaskiner måste man till exempel mala kaffebönorna själv. De flesta modeller har dock en mjölkskummare som kan användas för att göra latte, cappuccino och andra kaffedrycker med mjölk.

Halvautomatiska espressomaskiner har oftast inte något automatiskt rengöringssystem och måste därför rengöras för hand.

Förbered espressomaskinen

När du har skaffat en lämplig espressomaskin ska den enligt experterna förberedas innan du använder den. Börja med att fylla tanken med rent, kallt vatten och ställ en kopp under utloppet. Starta sedan maskinen för att skölja igenom den med vatten och ta bort eventuella rester från tillverkningsprocessen. Denna sköljning bör även upprepas med jämna mellanrum för att maskinen ska hållas ren och hygienisk.

Upprepa sköljningen tills vattnet som kommer ut i koppen är helt rent och klart.

Malingen af kaffen Mal kaffebönorna

Experterna skriver att kvaliteten på det färdiga kaffet aldrig blir bättre än kvaliteten på kaffebönorna. Välj därför bönor med omsorg och försök hitta en blandning som du tycker om. Kaffebönor kommer oftast från Sydamerika, Afrika eller Asien. Smaken på kaffet beror både på var kaffebönorna kommer ifrån och hur de har odlats.

När du har hittat kaffebönor som du tycker om ska de malas i en kaffekvarn. Det är viktigt att använda rätt malningsgrad så att kaffet inte blir för fin- eller grovmalet. Om du har en espressomaskin med inbyggd kaffekvarn kan du ofta justera malningsgraden, men sedan sköter maskinen resten.

På halvautomatiska espressomaskiner finns det oftast inte någon inbyggd kaffekvarn. Om du har en sådan maskin rekommenderar experterna därför att du köper en kaffekvarn separat.

Värm upp koppen

Kaffet håller sig varmt längre i en förvärmd kaffekopp. Många espressomaskiner har faktiskt en inbyggd koppvärmare som kan användas innan man brygger kaffet. Om din maskin inte har någon sådan funktion kan du istället fylla koppen med hett vatten en stund innan du brygger kaffet. Tänk på att espresso ofta är lite kallare än andra kaffesorter och att den därför svalnar snabbare.

Brygg espresson

Moderna espressomaskiner kan brygga espresson automatiskt, så allt du behöver göra nu är att trycka på rätt knapp. Enligt experterna tar bryggningen oftast mellan 17 och 24 sekunder. Vattnet bör hålla en temperatur på 92 till 96 grader, och för att upprätthålla en jämn bryggtemperatur har många maskiner en så kallad PID-kontroll. PID står för Proportional Integral Derivative och är en digital temperaturkontroll som ser till att värmen hålls på en konstant nivå.

Kaffedrycker med mjölkskum

maelkeskummer Helautomatiska espressomaskiner har ofta ett helt mjölksystem som automatiskt doserar mjölk och mjölkskum för att skapa den kaffedryck som användaren har valt. Om din maskin inte har något mjölksystem krävs det däremot lite manuellt arbete, något är vanligt på halvautomatiska modeller.

Enligt experterna är det bäst att använda en mjölkkanna av metall och hälla några cm mjölk på botten av kannan. Starta sedan ångan till mjölkskummaren och håll kannan under ångröret så att ångan pumpas in i mjölken. För sedan kannan sakta upp och ner för att få in luft i hela mjölkmängden. Denna process skapar bubblor och gör att mjölken ökar i volym.

Blanda espresso och mjölkskum

För att göra kaffedrycker med mjölk ska man blanda espresso och mjölkskum enligt olika recept beroende på vad för dryck man vill göra. Längre upp i den här artikeln hittar du en genomgång av olika typer av kaffedrycker.


Andra relevanta artiklar:

Om du inte vet vilken modell du vill ha eller om du inte tror att en espressomaskin från Rocket är rätt för dig kanske du även vill läsa vår mer allmänna artikel Espressomaskin test. I den artikeln får du en överblick över ett stort antal espressomaskiner från olika märken. Alla maskiner i artikeln har fått höga betyg och beröm av experter i olika undersökningar.

Du kan även läsa artikeln Helautomatisk espressomaskin test om du vill se vilka helautomatiska maskiner som har presterat bäst i test. Alla undersökningar som vi har gått igenom kommer från större tidningar och hemsidor där experter i ämnet har provat olika espressomaskiner.

Vi har även skrivit ett par mer specifika artiklar som presenterar en översikt över de bästa modellerna från olika populära tillverkare av espressomaskiner.

Du kan till exempel läsa artikeln Siemens espressomaskin test för att se vilka espressomaskiner från Siemens som experterna tycker bäst om. Om du hellre vill läsa om det populära italienska märket DeLonghi hittar du alla modeller som får bäst betyg av experterna i vår artikel DeLonghi espressomaskin test.

Sage är en annan tillverkare som är populär bland konsumenterna. Här på Konsumentmagasinet har vi sammanställt testresultat för två av märkets mest populära espressomaskiner: Sage Barista Touch. I dessa artiklar hittar du en stor genomgång av flera expertundersökningar av de här två modellerna från Sage. Du får där en översikt över alla testresultat och kan enkelt få reda på vad experterna tycker om dessa maskiner.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Rocket Espresso maskiner har fått bäst omdömen?

Rocket Appartamento, Rocket Mozzafiato, Rocket Giotto Evoluzione och Rocket R58 Dual

Hur testas espressomaskinerna?

Espressomaskiner bedöms bland annat baserat på användarvänlighet, vilket till exempel inkluderar påfyllning, rengöring och finjustering av inställningar. Man undersöker även temperaturen och kvaliteten hos espresson samt hur enhetligt resultatet blir om man brygger flera koppar efter varandra. Man testar dessutom mjölkskumningen och bedömer slutligen energiförbrukningen hos maskinerna.

Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Rocket Espressomaskin test – dessa källor har vi använt:

Bellabarista.co.uk
Bellabarista.co.uk är en brittisk återförsäljare av kaffemaskiner som även skriver om kaffe och konsten att brygga en god kopp kaffe. Bellabarista.co.uk testar även olika kaffeprodukter och har bland annat provat espressomaskinen Rocket R58 Dual. Du kan läsa hela undersökningen här.


Cliff & Pebble
Cliff & Pebble är en nätbutik som även genomför tester av olika produkter. De har bland annat provat två av maskinerna i den här artikeln, nämligen Rocket Mozzafiato.

Klicka på den här länken för att läsa hela testet av Rocket Mozzafiato.


Foodal.com 
Foodal.com är en matsajt som hjälper konsumenterna att laga bättre mat. Hemsidan har bland annat provat espressomaskinen Rocket Giotto Evoluzione i ett test där de fokuserade helt och hållet på den här modellen. Experterna undersökte modellens bryggning, prestanda, användarvänlighet och funktioner. Du kan läsa hela recensionen här.


Homegrounds.co
Homegrounds.co är en hemsida som skriver om kaffe och kaffebryggning. Detta inkluderar även tester av olika apparater. De har till exempel provat och recenserat espressomaskinen Rocket R58 Dual. Du kan läsa mer här.


Knowyourgrinder.com
Knowyourgrinder.com är en internationell kaffesajt som specialiserar sig på utrustning för kaffebryggning. De fokuserar dock huvudsakligen på kaffekvarnar. Knowyourgrinder.com testar även kaffeutrustning med jämna mellanrum och har bland annat provat espressomaskinen Rocket Giotto Evoluzione. Du kan klicka här för att läsa hela deras recension.


Seattlecoffeegear.com
Seattlecoffeegear.com är en internationell kaffesajt som både säljer produkter och skriver om olika kafferelaterade ämnen. Detta inkluderar även olika granskningar. Seattlecoffeegear.com har till exempel provat de två espressomaskinerna Rocket Appartamento och Rocket Giotto Evoluzione.

Du kan läsa testet av Rocket Appartamento här.

Du kan läsa testet av Rocket Giotto Evoluzione här.


Wholelattelove.com
Wholelattelove.com drivs av kaffeexperter och är en kaffesajt med en tillhörande blogg. De säljer kaffeprodukter och skriver om olika kafferelaterade ämnen, vilket bland annat inkluderar tester av olika maskiner. Här rör det sig om en granskning av modellen Rocket Mozzafiato. Du kan läsa mer om undersökningen här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta