Raw blender – Bäst i test: Guide till de bästa blendrarna från Raw

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln kommer vi att presentera ett par blendermodeller från Raw som har fått bra omdömen från konsumenter och oberoende expertkällor.

För att hitta marknadens bästa modeller har vi alltså både läst kundomdömen hos diverse nätbutiker och tittat på expertrecensioner.

För att du ska få en mer balanserad överblick över utbudet på marknaden kommer vi även att presentera några alternativ från andra tillverkare. De alternativa blendermodellerna som vi går igenom har alla klarat sig bra i olika expertundersökningar.

Efter genomgången av alla blendermodeller finns det en guide med information om vad du bör tänka på när du köper en ny blender. Slutligen hittar du även några rengöringstips samt ett par läckra recept som du kan prova med din blender.

Den här artikeln innehåller: 
🔸 Genomgång av marknadens bästa blendrar från Raw 
🔸 Genomgång av testvinnande alternativ från andra märken 
🔸 Köpguide: Välj rätt blender för dig 
🔸 Rengöringstips 
🔸 Läckra recept 
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Raw blender test – Här är marknadens bästa modeller

Här hittar du en genomgång av de blendermodeller från Raw som har fått bäst omdömen av konsumenter.

Vid de gröna rutorna precis under produktnamnet kan du se var blendern har bedömts och hur den har klarat sig. Det finns även en prisjämförelse för varje modell som tydligt visar vilka återförsäljare som är billigast.


Raw X2.5 Turbo 

✅ Bra användarrecensioner

Raw X2.5 Turbo

 

.
Raw X2.5 Turbo har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här blendermodellen har däremot fått fina användarrecensioner och får bland annat beröm för att den är kraftfull och rymlig.

Konsumenterna påpekar dock även att Raw X2.5 Turbo inte fungerar riktigt optimalt med frysta ingredienser.

Användarna: Kraftfull blender som gör vad den ska

Enligt konsumenterna som har provat Raw X2.5 Turbo är det här en välfungerande blender och en bra hjälpreda i köket. Flera användare skriver till exempel att blendern är kraftfull och fantastiskt samt att den fungerar bra till både smoothies och shakes.

En användare nämner även att blendern fungerar utmärkt och att den hackar och mixar ingredienserna som man vill ha dem. Flera personer berättar även att det får plats en hel del ingredienser i kannan.

Konsumenterna tycker alltså generellt sett riktigt bra om Raw X2.5 Turbo. Det finns dock en person som påpekar att blendern inte fungerar optimalt med frysta ingredienser om de placeras i botten av kannan.

Mångsidig blender med 15 hastighetslägen

Raw X2.5 Turbo är en mångsidig blender som kan användas till allt från soppor och smoothies till puréer och liknande. Blendern kan dessutom användas till både varma och kalla ingredienser.

Blenderkannan har en kapacitet på 2 liter och är tillverkad av BPA-fri tritanplast. Den innehåller därmed inga hälsofarliga ämnen.

Den här blendern har dessutom en sexbladig kniv av rostfritt stål, 15 olika hastighetsinställningar samt ett turboläge. Vilken hastighet som ska användas beror på behov och vilka ingredienser som används.

Hög motoreffekt och ljudisolerande lock

Raw X2.5 Turbo har en motoreffekt på 1800 watt och kan därför användas till att krossa is och mixa andra hårda ingredienser.

Blendern har dessutom ett hastighetsläge som skapar tillräckligt mycket friktion för att värma upp innehållet i kannan på ett par minuter.

Sist men inte minst har Raw X2.5 Turbo ett ljudisolerande lock som minskar ljudnivån när man använder den. Detta är en fördel för dig som gärna slipper oväsen när du mixar olika ingredienser.

Eftersom att alla löstagbara delar kan köras i diskmaskinen är det dessutom väldigt enkelt att rengöra den här modellen.

Specifikationer för Raw X2.5 Turbo: 
🔴 Watt: 1 800
🔴 Antal hastighetslägen: 15
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Antal program: 1
🔴 Kapacitet: 2 liter

Utvalda fördelar med Raw X2.5 Turbo: 
Motoreffekt på 1 800 watt
Ljudisolerande lock
15 hastigheter och ett turboläge
Kapacitet på 2 liter
Knivblad av rostfritt stål

Här kan du se en kort video som demonstrerar hur Raw X2.5 Turbo fungerar. Videon är gjord av Youtube-kanalen Rawshop:


Raw X3.5 Turbo

✅ 3 av 5 stjärnor i ett test hos Pricerunner.se

Raw X3.5 Turbo

 

.
Raw X3.5 Turbo har varit med i ett test hos Pricerunner.se och fick där ett betyg på 3 av 5 stjärnor.

Experterna motiverar betyget med att blendern har en robust motorenhet, en stor kanna och enkla kontroller. De är däremot inte lika nöjda med blenderns förmåga att krossa is och anmärker även på att det inte finns någon inbyggd sladdförvaring.

Experterna: En riktig machoblender som andas muskelpaket

Enligt experterna från Pricerunner.se är Raw X3.5 Turbo en riktigt bra blender med en robust utformning. De beskriver modellen som en riktig machoblender och skriver även att designen andas muskelpaket.

Experterna tycker riktigt bra om kraften hos den här modellen. De blir dock besvikna över att blendern inte är särskilt bra på att krossa is.

Pricerunner.se framhäver däremot att Raw X3.5 Turbo är enkel att använda samt att det är en viss fördröjning när man ökar hastigheten på det steglösa reglaget. I testet förklarar de att detta är positivt eftersom att man därmed får en bra kontroll över blendern.

Experterna beskriver även Raw X3.5 Turbo som en tung och robust blender. De menar därför att modellen kan vara svår att förvara i ett vanligt köksskåp.

De påpekar även att handtaget är ganska brett om man jämför med andra modeller. Detta är något som kan vara värt att ta hänsyn till om du funderar på att köpa den här modellen.

Robust blender med hög motoreffekt

Raw X3.5 Turbo är en kraftfull och robust blender som klarar av en mängd olika uppgifter i köket. Detta beror bland annat på att modellen har en motoreffekt på hela 2200 watt.

Det finns dessutom 15 olika hastighetsinställningar som kontrolleras med hjälp av en vridknapp. Blendern har även en pulsfunktion som styrs med en separat brytare på höger sida av kontrollpanelen.

Stor och rymlig blender med sexbladig kniv

Raw X3.5 Turbo är en stor och rymlig blender med en kapacitet på hela 2,5 liter. Med den här modellen kan man därmed göra tillräckligt mycket för hela familjen på en gång.

Kannan är dessutom tillverkad av BPA-fri plast som inte innehåller några hälsofarliga ämnen.

Den här modellen har en sexbladig kniv av rostfritt stål. Tack vare denna kniv och den kraftfulla motorn klarar blendern av att mixa de allra flesta ingredienser.

Sist men inte minst kan alla löstagbara delar köras i diskmaskinen. Raw X3.5 Turbo är därför väldigt enkel att rengöra.

Specifikationer för Raw X3.5 Turbo: 
🔴 Watt: 2 200
🔴 Antal hastighetslägen: 15
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Antal program: 1
🔴 Kapacitet: 2,5 liter

Utvalda fördelar med Raw X3.5 Turbo: 
Motoreffekt på hela 2200 watt
Stor kanna på 2,5 liter
15 hastigheter och ett turboläge
Sexbladig kniv av rostfritt stål
Enkel rengöring


Raw Pro X9500

✅ Effektiv och kraftfull blender

Raw Pro X9500

 

.
Raw Pro X9500 har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Det rör sig dock fortfarande om en kraftfull och effektiv blender som kan användas till många olika ändamål i köket.

För att presentera en mer balanserad överblick över valmöjligheterna på marknaden har vi därför valt att ändå inkludera modellen i den här artikeln.

Mångsidig blender med hög motoreffekt

Raw Pro X9500 är en mångsidig blender och en bra hjälpreda i köket. Den här modellen kan nämligen användas för att mosa, puréa, mixa och hacka olika typer av ingredienser.

Detta beror bland annat på att Raw Pro X9500 har en hög motoreffekt på hela 2200 watt. Den höga effekten innebär att blendern klarar av både mjuka och mer krävande ingredienser.

Flera hastighetsinställningar

Med Raw Pro X9500 kan man justera blendern utifrån olika behov och ingredienser.

Den här modellen har nämligen åtta olika hastighetslägen som kontrolleras från fronten av maskinen. Tack vare dessa kan man alltid justera hastigheten när det behövs.

Det finns dessutom en pulsfunktion som styrs med knappen som sitter i mitten av kontrollpanelen. Eftersom att Raw Pro X9500 inte har särskilt många knappar är blendern dessutom enkel att använda.

Rymlig modell med fyrbladig kniv

Kannan på Raw Pro X9500 har en kapacitet på 2 liter och rymmer alltså ganska stora mängder på en gång.

Kannan är dessutom tillverkad av BPA-fri plast och innehåller därmed inte några hälsofarliga ämnen.

Blendern är utrustad med en fyrbladig kniv av rostfritt stål. Tack vare de vassa knivbladen och den starka motorn klarar den här modellen av de allra flesta ingredienser.

Den inbyggda sladdförvaringen innebär dessutom att man kan gömma undan sladden när man förvarar blendern. Detta underlättar till exempel förvaringen om man vill ha blendern stående i ett köksskåp.

Specifikationer för Raw Pro X9500:
🔴 Watt: 2 200
🔴 Antal hastighetslägen: 8
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Antal program: 1
🔴 Kapacitet: 2 liter

Utvalda fördelar med Raw Pro X9500: 
Fyrbladig kniv av rostfritt stål
Inbyggd sladdförvaring
BPA-fri plastkanna på 2 liter
Åtta hastigheter och pulsfunktion
Hög motoreffekt på 2 200 watt

Här kan du se en kort video som demonstrerar hur Raw Pro X9500 fungerar. Videon är gjord av Youtube-kanalen Rawshop:


Alternativ

I första delen av den här artikeln har vi nu gått igenom ett urval av blendermodeller från Raw. Dessa modeller har fått fina recensioner av experter och konsumenter.

Eftersom att det inte bara är Raw som tillverkar bra blendrar kommer vi att presentera ett antal alternativ från andra märken här nedanför. Detta gör det enklare att få en överblick över andra modeller och jämföra deras funktioner och specifikationer samt omdömen från experter och konsumenter.


Kitchenaid 5KSB8270

✅ 4.5 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com 
✅ 87 av 100 poäng hos det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute 
✅ 84 av 100 poäng hos Which.co.uk – Englands största testmagasin 
✅ 3.5 av 5 stjärnor hos det amerikanska magasinet Cnet.com

KitchenAid 5KSB8270

 

.
Kitchenaid 5KSB8270 har testats och recenserats av fem olika expertkällor: Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Which.co.uk och Cnet.com.

Den här blendern imponerar på alla experter och får fina betyg i samtliga undersökningar. Betygen motiveras bland annat med att Kitchenaid 5KSB8270 är en kraftfull blender som kan mixa de flesta ingredienser.

Experterna är dock inte lika nöjda med ljudnivån och det höga priset hos den här modellen.

Kraftfull blender med flera hastighetslägen

Kitchenaid 5KSB8270 är en kraftfull och stilren blender från KitchenAid som har en traditionell design. Blendern har en motoreffekt på 1800 watt och klarar därför av de flesta uppgifter i köket.

Den här blendern har dessutom en användarvänlig kontrollpanel med ett vridreglage och två tryckknappar. Kontrollpanelen sitter på fronten av maskinen och används för att styra hastigheten.

Blendern har totalt 11 hastighetslägen och en pulsfunktion. När man köper den här modellen ingår det dessutom en tamper som kan användas för att trycka ner ingredienserna i blendern vid behov.

Mångsidig modell

Kitchenaid 5KSB8270 är en mångsidig blender som kan användas till ett flertal olika ändamål i köket. Eftersom att blendern är ganska kraftfull kan den nämligen mixa allt från smoothies och soppor till pesto och puré.

Den här blendermodellen kan dessutom användas till både varma och kalla ingredienser. Kannan har även dubbla väggar som gör att den aldrig blir för varm på utsidan.

Kitchenaid 5KSB8270 har en relativt stor kanna som rymmer 1,65 liter. Detta innebär att man kan göra både små och stora satser med den här blendern.

Experterna: Bra blender för många olika ingredienser

Kitchenaid 5KSB8270 har testats och recenserats av fem olika expertkällor och får i slutändan bra betyg hos alla fem. Experterna menar bland annat att den här blendern fungerar väldigt bra med många olika ingredienser.

Trustedreviews.com skriver till exempel att Kitchenaid 5KSB8270 är väldigt kraftfull och att den mixar både fryst mat och varma soppor riktigt bra.

Experterna från Cnet.com verkar också hålla med om detta. De förklarar bland annat att Kitchenaid 5KSB8270 har massor av kraft och att den kan mixa alla möjliga ingredienser och maträtter.

Cnet.com framhäver dessutom att rengöringen går både snabbt och enkelt.

Good Housekeeping Institute har också provat Kitchenaid 5KSB8270 och berättar bland annat att blendern är enkel att använda och att den har tydliga kontroller.

De framhäver även att blendern har en stilren design. Enligt experterna bör man dock ta hänsyn till att den här modellen är ganska tung.

Specifikationer för KitchenAid 5KSB8270: 
🔴 Watt: 1 800
🔴 Antal hastighetslägen: 11
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Antal program: 3
🔴 Kapacitet: 1,65 liter

Utvalda fördelar med KitchenAid 5KSB8270: 
Kanna med dubbla väggar
Motoreffekt på 1 800 watt
11 hastigheter och en pulsfunktion
Enkla kontroller
Kan användas till både kalla och varma ingredienser

Här kan du se en presentationsvideo för Kitchenaid 5KSB8270. Videon är uppladdad på Youtube-kanalen Nature et Vitalité:


Vitamix Ascent A2500

✅ 5 av 5 stjärnor hos det amerikanska magasinet Blenderreviewer.com 
✅ 5 av 5 stjärnor hos det svenska magasinet Bastihemmet.se 
✅ 5 av 5 stjärnor och “Editor’s Choice” hos det amerikanska teknikmagasinet Techgearlab.com

Vitamix Ascent A2500

.
Vitamix Ascent A2500 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: Blenderreviewer.com, Bastihemmet.se och Techgearlab.com.

Den här blendern imponerar på alla experter och får 5 av 5 stjärnor hos alla tre källor. Techgearlab.com utnämner desutom modellen till ”Editor’s Choice”.

Experterna tycker framförallt bra om de praktiska inställningarna och programmen hos Vitamix Ascent A2500. Även om experterna gillar den här modellen uppmärksammar de dock konsumenterna på att den kostar en hel del.

Experterna: Enkla kontroller och bra prestanda

Enligt de tre expertkällorna som har provat Vitamix Ascent A2500 är den här blendern försedd med en mängd praktiska funktioner.

Blenderreviewer.com förklarar till exempel att Vitamix Ascent A2500 är ett bra alternativ om man är ute efter en bra och användarvänlig blender. De menar nämligen att den här modellen är både hållbar, funktionell och enkel att rengöra.

Experterna från Techgearlab.com backar upp detta påstående och berättar bland annat att Vitamix Ascent A2500 har en fantastisk prestanda. De förklarar vidare att den här modellen är en av de bästa blendrar de har testat.

Techgearlab.com skriver även att blendern fungerar bra oavsett vilka ingredienser de provar, något som Bastihemmet.se också verkar hålla med om. Experterna påpekar dock att priset inte riktigt är optimalt.

Flera praktiska funktioner

Vitamix Ascent A2500 kan användas till ett par olika uppgifter i köket. Med den här blendern kan man nämligen både mixa, mosa och puréa en mängd olika ingredienser.

Blendern har dessutom tre förinställda program för smoothie, frysta efterrätter och soppa. Om man vill använda något av dessa program väljer man helt enkelt program på blendern innan start.

Det går även att styra hastigheten på blendern med ett vridreglage på fronten av maskinen. Blendern har 10 olika hastighetsinställningar och en timer.

Vitamix Ascent A2500 har dessutom en säkerhetsfunktion som gör att kannan måste vara korrekt monterad på basen för att motorn ska starta.

Stor blender med SelfDetect-teknik

Vitamix Ascent A2500 är försedd med en SelfDetect-teknik som gör det möjligt att använda blendern med flera olika kannor. Dessa kannor måste bara ha ett microchip i botten.

Kannan till Vitamix Ascent A2500 har en kapacitet på 2 liter och rymmer därmed både små och stora mängder ingredienser. Kannan tål maskindisk och har dessutom ett genomskinligt lock som låter användaren följa med i processen.

Sist men inte minst har Vitamix Ascent A2500 en kraftfull motor med en effekt på 1400 watt.

Specifikationer för Vitamix Ascent A2500: 
🔴 Watt: 1 400
🔴 Antal hastighetslägen: 10
🔴 Pulsfunktion: Ja
🔴 Antal program: 3
🔴 Kapacitet: 2 liter

Utvalda fördelar med Vitamix Ascent A2500:
Tre program
Kraftfull motor
SelfDetect-teknik
10 hastigheter och en pulsfunktion
Kapacitet på 2 liter

Här kan du se en presentationsvideo för Vitamix Ascent A2500. Videon är gjord av Vitamix:


Köpguide: Välj rätt blender för dig

Köpguide: Välj rätt blender för dig

Vissa skulle säga att en blender inte direkt är nödvändig i köket medan andra knappt kan laga mat utan detta redskap.

En blender kan effektivisera matlagningen och hjälpa dig att spara tid i köket. När du väl börjar använda en blender blir det därför ofta svårt att sluta.

Även om det kan låta enkelt att köpa en ny blender finns det ett par saker som du bör ta hänsyn till för att hamna rätt i djungeln av olika modeller. Genom att utgå från de punkter vi går igenom här nedanför kan du nämligen hitta en blender som passar till just dina behov.

Olika typer av blendrar 
Raw Pro X9500 Idag finns det en mängd olika blendrar med olika funktioner. Det finns både modeller som är utformade för hårda och mer krävande ingredienser och modeller som kan användas till lite av varje.

När du ska köpa en ny blender bör du därför fundera på vad du ska använda blendern till.

Genom att komma fram till detta kan du avgränsa din sökning så att du sedan slipper slösa tid på modeller som inte uppfyller dina krav och behov i köket.

Vilka funktioner behöver du?
En annan punkt som du bör fundera på är vilka funktioner du behöver.

Om du framförallt vill ha en blender för att göra smoothies och liknande bör du till exempel välja en ganska kraftfull modell som kan krossa is. Det är helt enkelt viktigt att du väljer en modell som klarar av de uppgifter du vill använda blendern till.

Du kan ta reda på detta genom att titta på funktioner och specifikationer hos den specifika modellen, till exempel motor, knivblad och hastigheter.

Hur stor blender behöver du?
Eftersom att kapaciteten kan variera en hel del mellan olika blendermodeller bör du välja en storlek som passar dina behov. Det finns även kannor i både plast och glas.

Dyrare blendrar har vanligtvis en glaskanna medan mer budgetvänliga modeller har en kanna av plast. Detta stämmer dock inte alltid.

Du bör även ta hänsyn till kapaciteten och fundera på hur stor kanna du behöver. Om du till exempel bara ska mixa dryck eller andra recept till dig själv behöver du kanske inte en jättestor blenderkanna.

Om du planerar att göra soppor och liknande till en hel familj är det däremot bättre om blendern har en ganska hög kapacitet.

Titta på hastighetsinställningarna och motorn
hastighet Vissa behöver en blender som är både kraftfull och full av funktioner medan andra klarar sig fint med en enklare modell som ändå är kraftfull.

Eftersom att en blender kan användas till en mängd olika uppgifter i köket bör du ta hänsyn till både motoreffekten och hastighetsinställningarna.

Hastighetslägen: Genom att välja en blendermodell med flera hastighetsinställningar får du mer kontroll över maskinen när du mixar olika ingredienser. Utöver hastighetslägena är det även bra om blendern har en pulsfunktion.

Motoreffekt: Det är i regel tillräckligt om blendern har en motoreffekt på minst 500 watt. Det kan dock vara en fördel att välja en högre effekt om du vill vara helt säker på att blendern klarar av mer krävande ingredienser också.

Vill du ha några speciella tillbehör? 
Om du inte har särskilt mycket utrymme i köket eller helt enkelt vill ha en blender med flera funktioner bör du titta på vilka tillbehör som finns. Idag finns det både blendermodeller med massor av medföljande tillbehör och modeller där man kan köpa extra tillbehör separat.

Jämför priser 
pris En blender blir i regel dyrare ju fler funktioner den har. Bestäm till att börja med vilken typ av blender du vill ha och fundera sedan på vilka funktioner som är viktigast för dig. Ta även hänsyn till att olika tillbehör kan göra att du slipper köpa en annan köksapparat vid ett senare tillfälle.

Du bör även fundera på din budget och jämföra priser mellan olika blendermodeller. Genom att göra detta kan du undvika att betala för mycket för en blender som i slutändan inte täcker dina behov.

Om du vill ha fler tips inför köpet av en ny blender kan du läsa den här artikeln från Thespruceeats.com eller den här från Tasteofhome.com.


Rengöringstips

RengöringstipsOm du älskar att göra smoothie, soppor och andra mixade rätter använder du säkert din blender ganska mycket. Detta innebär även att du måste rengöra blendern, men hur ofta diskar du egentligen din blender?

Om du inte kommer ihåg när du senast rengjorde blendern ordentligt är du inte ensam. Det behöver dock inte vara så besvärligt som du kanske tror att rengöra en blender. En ordentlig rengöring är dessutom nödvändig för att blendern ska bibehålla sina goda egenskaper och fortsätta fungera bra.

Rengöringen motverkar samtidigt bakterietillväxt från matrester som har fastnat i skrymslen eller i botten av blenderkannan. Men hur rengör man en blender då? Här hittar du ett par goda råd som kommer från artiklar hos Thekitchn.com och Thespruce.com.

Medel och redskap 
Börja med att plocka fram ett par olika städredskap och medel. Du kommer att behöver ett milt diskmedel och eventuellt bikarbonat samt en disksvamp, en diskborste eller en trasa.

Gör så här 
För att blendern ska bli skinande ren igen måste du ta isär den så mycket som möjligt och rengöra alla delar. Här nedanför går vi igenom hur du rengör en blender på bästa sätt.

1. Ta isär din blender: Dra ur kontakten till blendern och ta bort behållaren från motorenheten. Ta sedan loss locket, kniven och andra delar.

2. Diska blenderkannan: Använd en diskborste, trasa eller svamp för att rengöra kannan med varmt vatten och diskmedel. Skölj sedan kannan och torka den varsamt torr. Om kannan tål maskindisk behöver du inte diska den för hand.

3. Diska övriga delar: Använd varmt diskvatten och se till att rengöra alla skrymslen och kanter. Skölj sedan delarna ordentligt och torka dem torra.

4. Om du har problem med att att få bort klibbiga matrester från blendern finns det ett speciellt knep du kan testa: kör bikarbonat med vatten i blendern och låt det stå ett tag innan du sköljer ur kannan igen. Detta kan göra det lättare att få bort alla envisa fläckar.

5. Rengör motorenheten: Dra alltid ur kontakten till blendern innan du börjar rengöra basen eller motorenheten. Kom ihåg att aldrig sänka ner basen i vatten eller köra den i diskmaskinen. Torka istället av basen med en fuktig trasa. Torka även av sladden om den är dammig.

6. Sätt ihop blendern och ställ tillbaka den på sin plats: Om du använder blendern ofta är det enklast att låta den stå framme på köksbänken istället för att ställa undan den i ett skåp. Om du bara använder blendern någon gång ibland är det däremot bättre att gömma undan den.


Läckra recept till blendern


Frukostparfait med bär

Frukostparfait med bärIngredienser: 
200 gram frysta hallon
1 dl brunt socker
1 dl apelsinjuice
2 msk majsstärkelse
1/2 tsk rivet apelsinskal
2 dl färska blåbär
2 dl färska björnbär
2 dl musli utan russin
2,5 dl grekisk yoghurt
Brunt socker till topping (valfritt)

Gör så här: 
1.
Mixa hallon och socker i en blender tills det inte längre finns några klumpar. Passera hallonblandningen genom en sil och kasta bort fröna.

2. Blanda den mixade hallonsåsen med apelsinjuice, majsstärkelse och apelsinskal i en gryta. Låt koka upp under omrörning på medelhög värme tills såsen bubblar och har tjocknat. Sänk då till låg värme och fortsätta koka såsen under omrörning i ytterligare 2 minuter. Dra därefter bort grytan från värmen.

3. Ta fram åtta glas och fördela hälften av hallon- och apelsinsåsen i botten av glasen. Skapa sedan lager av bär, musli och yoghurt. Upprepa alla lager tills ingredienserna tar slut eller tills det inte får plats mer i glasen. Om du vill kan du toppa frukostparfaiten med extra socker innan servering.


Hemgjorda raggmunkar

Hemgjorda raggmunkar Ingredienser: 
2 stora ägg
1 liten lök, halverad
2 medelstora potatisar, skalade och tärnade
2-4 msk mjöl (valfri sort)
1/2 tsk salt
1/8 tsk cayennepeppar
4-6 msk rapsolja
Ev. Äppelmust

Gör så här:
1.
Kör ägg och lök i en blender tills det inte längre finns kvar några klumpar i blandningen. Tillsätt potatis och låt blendern arbeta tills potatisen är finhackad. Häll över blandningen i en liten skål och tillsätt mjöl, salt och cayennepeppar.

2. Värm 2 matskedar olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Häll lite smet i stekpannan och stek raggmunken tills den är gyllenbrun på båda sidorna. Om du vill kan du servera raggmunkarna med äppelmust.


Morotssoppa med fänkål

Morotssoppa med fänkålIngredienser:
1 msk smör
1/2 tsk fänkålsfrön
1-1,5 kg morötter, skivade
1 medelstor sötpotatis, skalad och tärnad
1 medelstort äpple, skalat och tärnat
1 liter grönsaksbuljong
2 msk ris
1 lagerblad
1 tsk curry
1 msk citronsaft
Lite peppar
2 msk hackad persilja

Gör så här: 
1.
Smält smöret i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt fänkålsfrön och låt fräsa i 2-3 minuter. Tillsätt därefter morötter, sötpotatis och äpple och låt allt fräsa under omrörning i ungefär 5 minuter.

2. Tillsätt buljong, ris, lagerblad och curry och låt soppan koka upp. Sänk värmen och tillaga soppan på låg värme under lock i ca 30 minuter, eller tills både riset och grönsakerna är mjuka.

3. Ta bort grytan från värmen och låt soppan svalna lite. Fiska upp lagerbladet och kasta det eller spara det till något annat. Häll över soppan i en blender och mixa tills den är helt slät. Häll tillbaka soppan i grytan och rör ner citronsaft, salt och peppar. Värm sedan soppan i ungefär 5 minuter eller tills den är genomvarm igen. Toppa med finhackad persilja och servera.


Tacos med fläskfilé och mangosalsa

Tacos med fläskfilé och mangosalsaIngredienser: 
2 msk limesaft
2 msk vitvinsvinäger
3 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 dl färsk ananas
1 liten rödlök, grovhackad
2 paprikor
3 kg fläskfilé, tärnad
Lite hackad koriander
Mangosalsa (färdigköpt eller hemgjord)
24 majstortillas (eller andra tortillabröd)

Valfria tillbehör: 
Färsk ananas
Avocado
Ost

Gör så här:
1.
Kör de första nio ingredienserna i en blender tills allt är ordentligt mixat. Stek fläskfilén på medelhög värme i en gryta och tillsätt sedan den mixade blandningen i grytan med köttet.

2. Ät köttblandningen i tortillabröden och toppa med de tillbehör du vill ha.


Chiligryta

Chiligryta Ingredienser:
1,5 kg nötfärs
1 förp. svarta bönor
1 förp. kidneybönor
1 förp. borlottibönor
1 förp. krossade tomater
1 förp. passerade tomater
1 liten lök, hackad
Salladsdressing
1 påse tacokryddor
1/2 tsk peppar
chili, hackade (antal efter humör)

Valfria tillbehör: 
Tortillachips
Creme fraiche
Riven ost

Gör så här: 
1.
Stek köttfärsen i en stekpanna på medelhög värme tills den inte längre är röd.

2. Dränera och skölj bönorna och tillsätt dem sedan i stekpannan med köttfärsen. Tillsätt även krossade tomater, lök, dressing, tacokryddor och peppar. Häll passerade tomater och chili i en blender och mixa tills det är helt slätt. Häll över chili- och tomatblandningen i stekpannan och stek ihop allt i några minuter. Servera med valfria tillbehör.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken blendermodell från Raw har fått bäst betyg i tester?

Raw X3.5 Turbo

🤓 Hur har blendrarna från Raw testats?

Blendrarna har bedömts baserat på deras blenderegenskaper och användarvänlighet. Man har dessutom tittat på både ljudnivån och byggkvaliteten.

🤔 Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.


Genomgång av testkällor

Bastihemmet.se 🇸🇪
Det svenska nätmagasinet Bastihemmet.se förser sina läsare med oberoende recensioner och tester samt olika tips och tricks för hus och hem. Den här gången har Bastihemmet.se provat och recenserat Vitamix Ascent A2500 och gett blendermodellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

Blenderreviewer.com 🇺🇸
Blenderreviewer.com är ett amerikanskt magasin som fokuserar på artiklar, goda råd och tester inom allt som har med blendrar att göra. De testar och recenserar olika blendermodeller och skriver sedan ingående omdömen om varje modell. Blenderreviewer.com har bland annat testat Vitamix Ascent A2500 och gett modellen ett betyg på 5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa mer hittar du hela deras recension här.

Cnet.com 🇺🇸
Det amerikanska magasinet Cnet.com behandlar flera områden inom teknik och elektronik. På deras hemsida kan man därför hitta både nyheter, guider, artiklar, tester, forum och videor. Cnet.com har bland annat testat blendermodellen Kitchenaid 5KSB8270 och gett den ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧 
Det brittiska magasinet Good Housekeeping Institute förser sina läsare med fakta, information och bedömningar av olika produkter för hus, hem och trädgård. Good Housekeeping Institute har bland annat testat och recenserat blendermodellen KitchenAid 5KSB8270, vilket slutade med ett betyg på 87 av 100 poäng. Om du vill läsa mer hittar du hela testet här.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com är ett amerikanskt teknikmagasin som fokuserar på teknik och teknologisk utrustning för konsumenter. De testar och recenserar även olika produkter och har till exempel provat blendermodellen Vitamix Ascent A2500. Denna modell får i slutändan ett betyg på 5 av 5 stjärnor av experterna och utses även till Editor’s choice. Du kan läsa hela recensionen av blendern på deras hemsida.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det brittiska testmagasinet Trustedreviews.com genomför en mängd expertundersökningar och -tester av elektroniska konsumentprodukter. Här har de till exempel provat och recenserat blendermodellen KitchenAid 5KSB8270. Om du vill läsa mer hittar du hela testet här.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största testmagasin. Deras vision är att hjälpa sina läsare i vardagen genom att göra det lättare för dem att välja rätt produkter. Which.co.uk testar och recenserar därför ett stort antal konsumentprodukter. De har bland annat provat blendermodellen KitchenAid 5KSB8270. Du kan läsa hela recensionen här. För att få full tillgång till testresultaten måste du dock ha ett betalt medlemskap hos Which.co.uk.


Alternativa tester och artiklar

Om du fortfarande inte är säker på om en blender från Raw är rätt för dig har Konsumentmagasinet även ett antal andra artiklar som kan vara av intresse.

I vår stora artikel Blender/mixer test kan du till exempel få en överblick över andra testvinnande blendermodeller på marknaden.

Om du framförallt är intresserad av ett visst märke kanske du vill läsa någon av våra mer specifika artiklar där vi fokuserar på en tillverkare. I den kategorin hittar du följande artiklar: Blendtec blender test, Vitamix blender test, KitchenAid blender test och Wilfa blender test.

Om du är ute efter en blender för att göra smoothie hittar du ett antal av experternas favoritmodeller för just detta ändamål i vår artikel Smoothiemixer test. I den artikeln hittar du även flera recept på goda smoothies och lite annan nyttig information.

En annan populär metod för att få i sig frukt och grönsaker varje dag är att göra juice. I vår övergripande artikel Råsaftcentrifug test får du en överblick över testvinnande råsaftcentrifuger på marknaden. Du kanske även är intresserad av att läsa Slowjuicer test eller vår lite bredare artikel Juicepress test. Båda dessa artiklar innehåller ett flertal expertfavoriter samt goda recept och annan nyttig information om ämnet.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta