Plattborste Test – Hitta den bästa plattborsten här

0

I detta test av plattborstar tittar vi närmare på vilka modeller av plattborstar som har korats till testvinnare i olika erkända tidningar och testmagasin.

Vi har undersökt och analyserat olika tester, och kommer här med en genomgång av de olika expertbedömningarna, för att kunna guida dig till att hitta den plattborste som passar bäst till dina behov.

I denna artikel får du:
🔸 Överblick över de bästa plattborstarna
🔸 Genomgång av vad experterna säger om de olika plattborstarna
🔸 Tips för om man ska välja en plattborste eller en plattång
🔸 Guide till att skydda håret
🔸 Genomgång av de olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Rekommenderas av BusinessInsider.com
Rekommenderas av brittiska Cosmopolitan
✅ 5 av 5 stjärnor hos australiska Beauty Heaven
✅ Rekommenderas av Daily Mail
✅ Rekommenderas av Nyzeeländska Stuff
✅ Rekommenderas av australiska Mama Mia
✅ Rekommenderas av Vogue

DAFNI glatteboerste

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Denna plattborste har testats och recenserats av nättidningarna Business Insider och Daily Mail. Även kvinnotidningarna Cosmopolitan, Vouge och Mama Mia, samt konsumentplattformarna Beauty Heaven och Stuff, har testat och recenserat plattborsten DAFNI Hair Straigtening Ceramic Brush. Alla är överens om att plattborsten ger ett snyggt och naturligt resultat.

Snabb och lätt att använda

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush får upprepade beröm av testpanelen för sin effektivitet och snabba plattning av håret, vilket gör att man sparar tid. Kvinnotidningen Cosmopolitan framhäver bland annat att det bara tar ca 5 minuter att skapa ett snyggt och slätt resultat i hela håret. Även Vogue är imponerade över plattborstens förmåga att tämja lockigt hår på mycket kort tid. Själva plattborsten har en uppvärmningstid på lite under en minut, och kan värmas upp till 185 grader.

Stort borsthuvud

Testpanelen betonar det stora borsthuvudet på DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, som ger en stor plattningsyta. Det ger möjligheten att platta mer hår åt gången, vilket ger ett snabbare resultat. Själva borsthuvudet består av en keramisk beläggning och borsthår som också värms upp. Längst ut på borsthåren sitter en liten svart spets, som inte blir varm. Det betyder att du kan använda borsten ända in mot hårbotten utan att bränna dig.

Perfekt för slätning och utjämning

Om man vill ha ett helt genomplattat och absolut rakt hår, rekommenderar testpanelen att man använder sig av en plattång istället. Vill man däremot spara tid på den dagliga utjämningen av håret, är en plattborste perfekt för ändamålet. Plattborsten DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush erbjuder en snabb slätning och utjämning av diverse vågor och lockar i håret, då den med sin keramiska beläggning och 185 grader plattar håret på ett effektivt och skonsamt sätt under borstningen. Plattborsten är dessutom inte lika tung som en vanlig plattång, vilket gör det lite lättare att komma igenom håret snabbt och effektivt.

Utvalda fördelar med DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush:
🔵 Keramisk beläggning
🔵 Stort borsthuvud
🔵 Kan värmas upp till 185 grader
🔵 Klar på under 1 minut
🔵 Skyddande borsthår

Du kan se hur plattborsten från DAFNI fungerar i videon här nedan:


Babyliss Liss Brush 3D

Rekommenderas av Elle
Toppbetyg hos tyska Testsieger
✅ “Frisörens favorit” hos TV2.no

 

Babyliss Liss Brush 3D

 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
579,00 Kr. 0,00 Kr. 579,00 Kr. Läs mer
669,00 Kr. 0,00 Kr. 669,00 Kr. Läs mer

 

Plattborsten från Babyliss med modellnamnet ‘Liss Brush 3D’ har testats och recenserats av kvinnotidningen Elle, den tyska konsumentplattformen Testsieger och norska TV2. Här ger testpanelen en bra bedömning av plattborsten från Babyliss. Hos tyska Testsieger får Babyliss Liss Brush 3D 76 av 100 poäng.

3 olika borsthår

Denna plattborste består av 3 innovativa typer av borsthår, som bidrar till att skydda håret vid användning. På själva borsthuvudet sitter det 126 borsthår i olika utformningar. De yttre borsthåren är gjorda i plast och silikon, och de inre borsthåren är gjorda i ett keramiskt material. Elle framhäver att även om borsthåren kan verka hårda i materialet, så ger plattborsten en skonsam och bekväm borstning och plattning. De 3 olika borsthåren bidrar alla till att ge ett jämnare hår, då borsthåren arbetar tillsammans för att skapa en snabb utjämning av håret. TV2.no framhäver att håret glider lätt genom borsthåren och att de ger ett snyggt och jämnt slutresultat.

Olika temperaturinställningar

Plattborsten Babyliss Liss Brush 3D erbjuder hela 3 olika temperaturinställningar. Inställningarna kan regleras på plattborstens ON/OFF-knapp, som sitter på borstens skaft. Plattborsten har en minimitemperatur på 160 grader, och en maxtemperatur på 200 grader. Detta gör plattborsten perfekt till alla hårtyper, då man kan ställa in temperaturen så att den passar till ens hår.

En plattborste med jonteknik

Borsthuvudet på plattborsten från Babyliss är utrustat med en keramisk beläggning med en effektiv jonteknik. Det är en teknik som gör håret smidigt och glansigt samtidigt som den skyddar håret mot värmen. Testsieger framhäver att plattborsten ger ett slätt och snyggt resultat, och passar till alla hårtyper. Även Elle lovordar plattborsten för det snabba och släta resultatet. Dock betonar Elle att man ska vara uppmärksam på hur man håller i plattborsten, då den kan bli rätt varm även på baksidan.

Utvalda fördelar med Babyliss Liss Brush 3D:

🔵 3 olika borsthår, som jämnar ut håret
🔵 3 olika temperaturinställningar
🔵 Passar till alla hårtyper
🔵 Innovativ jonteknik
🔵 Förpackningen innehåller en värmebeständig matta

I videon här nedan kan du se en demonstration av Babyliss Liss Brush 3D:


Remington Straight Brush CB7400 E51

Rekommenderas av Cosmopolitan
Rekommenderas av australiska Body and Soul
✅ Användarfavorit hos TV2.no

 

Remington Straight Brush CB7400 E51

 

Plattborsten Remington Straight Brush CB7400 E51 har testats och recenserats av kvinnotidningen Cosmopolitan, den australiska skönhetsplattformen Body and Soul, och TV2.no. Här får plattborsten från Remington fina och positiva ord efter vägen. Testpanelerna betonar bland annat att plattborsten ger ett snabbt och glansigt resultat, och även borstens många funktioner omtalas positivt.

Slätt hår på halva tiden

Plattborsten Remington Straight Brush CB7400 E51 har 3 värmeinställningar, som passar till alla hårtyper, och som bidrar till att ge en snabb plattning. De 3 värmeinställningarna plattborsten erbjuder är 150 grader, 190 grader, och 230 grader, så du kan fritt välja precis det läge som passar till din hårtyp. Plattborsten värms upp på bara 30 sekunder, vilket gör den till ett självklart redskap i en hektisk vardag. TV2.no lovordar i deras test just att borsten är riktigt snabb på att värmas upp, de olika värmeinställningarna, och att borsten är mycket lätt att använda och ger ett snyggt resultat.

Smart antistatisk beläggning

Plattborstens beläggning har en antistatisk funktion, vilket betyder att plattborsten motverkar statisk elektricitet i håret under användning. Även borsthåren består av en speciell keramisk beläggning, som bidrar till att platta håret på ett skonsamt och effektivt sätt. Plattborsten lämpar sig både till tunt, normalt, och tjockt hår. Testpanelen från Cosmopolitan framhäver att plattborsten ger ett glansigt och slätt hår, och samtidigt tillför en lämplig volym.

1 års extra garanti

Genom att registrera din nyinköpta Remington Straight Brush CB7400 E51 på Remingtons egna hemsida får du 1 års extra garanti på köpet. Det betyder att du är garanterad en ersättning om det skulle uppstå ett fel på plattborsten under garantiperioden. Plattborsten stänger av sig själv automatiskt efter en timme, om du inte trycker på knapparna under den tiden. Det innebär att du inte behöver oroa dig för om du kom ihåg att stänga av din plattborste när du lämnat hemmet.

Utvalda fördelar med Remington Straight Brush CB7400 E51:
🔵 3 värmelägen, som passar till alla hårtyper
🔵 Antistatisk beläggning
🔵 Keramisk beläggning på borsthåren
🔵 1 års extra garanti
🔵 Varm på 30 sekunder
🔵 Automatisk avstängning efter 1 timme

I videon här nedan kan du se hur Remington Straight Brush fungerar:


HH Simonsen Hot Brush Straightener

Prisvärd märkesmodell

HH Simonsen Hot Brush Straightener

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Denna plattborste från HH Simonsen, är en otroligt prisvärd märkesmodell som bjuder på flera olika användbara funktioner. Här nedan har vi framhävt 3 funktioner, som plattborsten HH Simonsen Hot Brush Straightener erbjuder.

Två-i-en

Plattborsten HH Simonsen Hot Brush Straightener kan platta och släta ut ditt hår upp till 5 gånger snabbare än en plattång. Plattborsten kan både ge håret en rak look, och en look med mer volym. Om du vill ha fyllighet och volym i håret, tar du bara en hårslinga och för borsten genom håret uppifrån och ner, med borsthuvudet vänt mot taket. Om du vill har en slätare och rakare look, vänder du bara borsthuvudet åt andra hållet, och borstar uppifrån och ner mot hårtopparna.

3 olika temperaturintervall

Denna plattborste erbjuder 3 olika temperaturintervall på respektive 210-230 grader, 190-210 grader, och 170-200 grader. Dessa intervaller ställs in på plattborstens knappar, som sitter på sidan av handtaget. För att få det bästa resultatet rekommenderar HH Simonsen i deras bruksanvisning för HH Simonsen Hot Brush Straightener, att du väljer temperaturintervallet på 210-230 grader om du har fint hår. Om du har normalt hår, rekommenderar HH Simonsen att välja intervallet på 190-210 grader, och om du har mjukt hår, rekommenderar de dig att välja det lägsta temperaturintervallet på 170-200 grader.

Ergonomisk design

Plattborstens handtag och utformning är designad för att ge en bra användarupplevelse. Dess ergonomiska design gör att den ligger bra i handen under användning, då handtaget är anpassat till handen. Själva borsthuvudet är designat för att skydda håret, då borsthåren inte drar i håret på samma sätt som en plattång kan göra.

Utvalda fördelar med HH Simonsen Hot Brush Straightener:
🔵 Upp till 5 gånger snabbare plattning av håret
🔵 3 olika temperaturintervaller som passar till alla hårtyper
🔵 Ergonomisk design
🔵 3 meter lång sladd
🔵 Borsthår som inte drar i håret


OBH Artist Pro Brush & Straight

Toppmodell med keramisk beläggning och joniseringsfunktion

 

OBH Artist Pro Brush & Straight

 

 

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Plattborsten OBH Artist Pro Brush & Straight är utrustad med en keramisk beläggning och en joniseringsfunktion, som ger ett effektivt och snyggt resultat. Här nedan går vi igenom plattborstens fördelar och funktioner, så att du kan få en överblick över om detta är en plattborste som passar till dina behov.

Keramisk beläggning

Plattborsten OBH Artist Pro Brush & Straight har en keramisk beläggning på sin plattningsyta på borsthuvudet. Det betyder att temperaturen fördelas jämnt på hela ytan, och därmed ger en snabbare och skonsammare plattning. Den keramiska beläggningen på plattborsten kan klara höga temperaturer, vilket ger produkten en längre livslängd.

Joniseringsfunktion

OBH Artist Pro Brush & Straight har en inbyggd joniseringsfunktion, som minskar statisk elektricitet i håret, vilket är en fördel under plattning och styling, då denna funktion gör det lättare att styla håret. Joniseringsfunktionen bidrar också till att ge håret mer glans, och får håret att se friskt och välskött ut.

Andra specifikationer

Plattborsten har en extra lång sladd på 2,8 meter, vilket gör att du kan röra dig fritt framför spegeln, eller ansluta den till ett eluttag längre bort, om det inte finns något i närheten. Plattborsten har en enda temperaturinställning på 210 grader, som du startar på knappen som sitter på handtaget.

Utvalda fördelar med OBH Artist Pro Brush & Straight:
🔵 Keramisk beläggning
🔵 Joniseringsfunktion
🔵 Extra lång sladd på 2,8 meter
🔵 Har en uppvärmningstid på 1 minut
🔵 Kan värmas upp till 210 grader

Du kan se en kort presentation av OBHs plattborste här nedan:


Hur fungerar en plattborste

En plattborste fungerar på så vis att du kan platta, räta, och jämna ut håret snabbt och effektivt, samtidigt som du borstar igenom håret. Plattborsten arbetar genom att ytan på borsthuvudet och borsthåren värms upp till den valda temperaturen. Därefter borstar du igenom håret med plattborsten noggrant som vid en vanlig hårborstning. Under borstningen värmer plattborsten upp håret, medan borsthåren jämnar ut hårstråna. Det hjälper till att ge den släta och naturliga looken.

Det är en bra idé att borsta igenom håret med en vanlig hårborste innan man använder själva plattborsten, då man på så vis minskar risken för att håret trasslar in sig i plattborstens borsthår.


Ska du välja en plattborste eller en plattång?

En plattborste och en plattång kan båda platta håret. Därför kan det verka svårt att ta reda på vilken av dem man ska välja. Baserat på erfarna hårexperter från Hair Brush Guides och Groom and Style, har vi sammanställt en överblick över vilka för- och nackdelar som finns med både en plattång och en plattborste, så att det blir lättare för dig att välja det rätta redskapet, som passar till din hårtyp.

Fördelar med en plattborste:

DafniOm du har vanligt, tunt eller skadat hår, som har en tendens att bli lockigt eller frissigt, kommer en plattborste att vara ett bra redskap för att jämna ut lockarna i vardagen, samtidigt som håret skonas. Det beror på att plattborsten har en relativt låg värme, och inga hotspots, vilket minskar risken för värmeskador och slitage. Trots att plattborsten har något lägre temperaturer än en plattång, så klarar plattborsten fortfarande att ge ett fint och slätt resultat, och även på kortare tid än vid plattning med en plattång.

De flesta plattborstar har en jonfunktion som minskar statisk elektricitet i håret, och som tillför mer glans under användning. En annan stor fördel med en plattborste är att du utan problem kan platta ända in mot hårbotten, då håren på borsten skyddar hårbotten mot värmeskador. I och med att du både borstar och plattar ditt hår på en gång, skapar en plattborste en mer naturlig och fyllig look än en plattång skulle göra.

Nackdelar med en plattborste:

Om du har stort, tjockt, eller mycket lockigt hår, så kommer en plattborste mest sannolikt inte att ge dig de bästa resultaten, då värmen från plattborsten inte är tillräckligt hög för att ge ett snabbt och slätt resultat. Det kommer därför att ta tid att styla och platta igenom håret med en plattborste.

En annan nackdel är att om ens hår tenderar att trassla ihop sig, så kan en plattborste ge problem under användning, så att håret kanske trasslar ihop sig runt borsthåren. Det kan göra att det blir en långsam och irriterande process att platta igenom håret med en plattborste.

Fördelar med en plattång:

GHD V Gold Classic StylerEn plattång kan platta även det tjockaste håret. Så om du har tjockt och mycket lockigt hår, kommer en plattång att vara ett bättre redskap för att jämna ut lockar och friss, då värmen hos en plattång är högre än hos en plattborste. Med plattången kommer håret i mer direkt kontakt med värmen, vilket ger ett snabbare och effektivare resultat.

Väldigt många plattänger kommer med olika funktioner, som hjälper till att skydda håret, och att ge det glans. Bland annat erbjuder många plattänger också en jonfunktion, som bidrar till att minska statisk elektricitet i håret under plattning. Plattänger med keramiska plattor skyddar håret mot den höga värmen, och hjälper till att ge ett långvarigt resultat. En plattång har lite fler olika stylingmöjligheter än en plattborste, då den både kan göra korkskruvslockar och en helt rak look.

Nackdelar med en plattång:

Den största nackdelen med en plattång är den höga värmen och den direkta kontakten med håret. Även om de flesta plattänger idag kommer med keramiska plattor, så kommer håret med tiden att skadas av den höga och direkta värmen från plattången, särskilt om du använder den varje dag. Om du äger en plattång med järnplattor, så kan det finnas punkter på plattorna som är mycket varmare än resten, vilket kan skada ditt hår ännu mer, och till och med bränna av hårstrån. Därför bör du överväga att byta till en plattång eller en plattborste med keramiska plattor.

En annan nackdel med plattänger är att det är svårt att ge håret volym och fyllighet när du plattar ditt hår. De gör att håret ligger mycket platt runt huvudet, och att du kanske måste lägga tid efteråt på att ge håret mer fyllighet med stylingprodukter. Att platta hela håret kan vara en längre process, eftersom att det syns tydligt om något område inte är plattat helt igenom. Hela håret måste därför plattas ordentligt, medan man med en plattborste gott och väl kan nöja sig med att ta något drag här och var, då en plattborste skapar en mer naturlig plattning.

Om du funderar på att investera i en plattång kanske du vill läsa konsumentmagasinets stora plattång-test, där vi går igenom de bästa modellerna på marknaden, och ger dig en guide till vad du bör vara uppmärksam på när du väljer din plattång.


Ta hand om ditt hår

Stylingredskap som plattänger och plattborstar kommer upp i höga temperaturer, vilket kan skada hårets struktur. Skadat hår visar sig ofta som kluvna toppar, och torrt och frissigt hår. Därför är det klokt att vidta försiktighetsåtgärder när man använder stylingredskap som avger värme.

Som tur är kan man själv göra väldigt mycket för att skydda håret när man använder varma stylingredskap. Baserat på skönhetsexperterna från den danska bloggen Pudderdåserne och den norska kvinnotidningen KK har vi sammanställt en liten guide till hur du skyddar håret på bästa möjliga sätt, och på så vis bevarar ett friskt och välskött hår.

Kom ihåg värmeskyddet:

ghd-varmebeskytterAtt applicera ett bra värmeskydd innan man sätter igång med de heta stylingredskapen är A och O. Värmeskyddet lägger sig som en hinna på hårstråna, och skyddar på så vis håret mot den höga värmen. Du kan se ett stort utbud av värmeskyddande produkter till håret här.

Viktigt med bra vård:

Vårda ditt hår med reparerande produkter när du tvättar eller stylar det, för att förebygga slitage och skador från stylingredskap. Det finns mycket hårprodukter med fuktgivande och reparerande ingredienser som kan hjälpa till att göra ditt hår starkt och friskt. Du kan gärna välja ett schampo och balsam som exempelvis innehåller protein, då det bygger upp hårets struktur inifrån. Stylingprodukter som värmeskydd och hårspray kan fås med ingredienser som arganolja, som hjälper till att ge håret fukt och glans. Det är också alltid en bra idé att vårda sitt hår lite extra med en bra hårinpackning.

Ät dig till ett friskt hår:

Sundt haar madBra och hälsosam kost återspeglas i vårt utseende och hår. Om du saknar vitaminer och mineraler kan det visa sig i håret i form av kluvna toppar, torrt hår, och matta hårsäckar, vilket leder till en långsam hårväxt. För att upprätthålla ett friskt hår är det viktigt att få i sig mat som är rik på järn, svavel, omega-3, folsyra, och kalium. Dessa vitaminer och mineraler får du i dig genom en hälsosam kost med massor av grönsaker, eller genom kosttillskott i pillerform.


Plattborste Test – Dessa källor har vi använt

Business Insider 🇺🇸
Den amerikanska nyhetssajten Business Insider kommer med inrikes- och utrikesnyheter, och ger ut artiklar i flera olika länder, och på flera olika språk. Business Insider berättar de senaste nyheterna inom affärsområdet. Tidningen ger också ut produktrecensioner, och har i det sammanhanget testat och recenserat plattborsten DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Läs hela recensionen här.


Cosmopolitan 🇺🇸
Cosmopolitan är en kvinnotidning som ursprungligen kommer från USA. Idag ges tidningen ut i över 110 länder, och på 35 olika språk. Cosmopolitan berättar nyheter inom skönhet och mode, och har bland annat testat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush och Remington Straight Brush CB7400 E51. Du kan läsa recensionen av plattborsten från DAFNI här, och recensionen av plattborsten från Remington här.


Beauty Heaven 🇦🇺
Den australiska onlineplattformen Beauty Heaven kommer med nyheter och recensioner inom skönhet och livsstil, och riktar sig mot kvinnor. Beauty Heaven har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail är en brittisk nyhetstidning, som dagligen publicerar både inrikes- och utrikesnyheter. Dessutom skriver Daily Mail också artiklar med produktrecensioner för konsumenter, och har i det sambandet testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Du kan läsa hela recensionen här.


Stuff 🇺🇸
Stuff är ett online konsumentmagasin från Nya Zeeland, som ger ut recensioner av olika konsumentprodukter. De har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Mama Mia 🇦🇺
Australiska Mama Mia är en onlineplattform, som kommer med nyheter och artiklar inom skönhet och livsstil. De har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa här.


Vogue 🇺🇸
Vogue är en internationell mode- och livsstilstidning, som kommer ut i 18 olika länder. De skriver även recensioner av olika skönhetsprodukter för konsumenten. Vogue har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa här.


Elle 🇺🇸
Elle är en livsstilstidning som ger ut nyheter inom livsstil, mode, och skönhet i över 60 länder. Elle har testat och recenserat plattborsten Babyliss Liss Brush 3D, och denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Testsieger 🇩🇪
Testsieger är en tysk konsumentsajt som skriver artiklar med produktrecensioner och olika testresultat. Testsieger har testat och recenserat plattborsten Babyliss Liss Brush 3D. Denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Body and Soul 🇦🇺
Den australiska onlineplattformen Body and Soul kommer med artiklar inom hälsa, skönhet, och livsstil. De testar och recenserar även olika produkter för kvinnor, och har bland annat testat plattborsten Remington Straight Brush CB7400 E51. Denna recension kan du läsa här.


TV2.no 🇳🇴
TV2 Norge har testat fyra olika modeller av plattborstar under rubriken “kan dessa ersätta plattången?”, och testpanelen bestod av en professionell frisör och två vanliga användare. Slutsatsen blev att man får ett snyggt och snabbt resultat med plattborsten, men ett plattare resultat med en plattång. Du kan läsa hela testet här.