Plattborste bäst i test – Guide till den bästa plattborsten (Topplista)

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I detta test av plattborstar tittar vi närmare på vilka modeller av plattborstar som har korats till testvinnare i olika erkända tidningar och testmagasin.

Vi har undersökt och analyserat olika tester, och kommer här med en genomgång av de olika expertbedömningarna, för att kunna guida dig till att hitta den plattborste som passar bäst till dina behov.

I denna artikel får du:
Överblick över de bästa plattborstarna
 Genomgång av vad experterna säger om de olika plattborstarna
 Tips för om man ska välja en plattborste eller en plattång
 Guide till att skydda håret
 Genomgång av de olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 

Plattborste Test-översikt – Här är experternas favoritmodeller


Babyliss Liss Brush 3D

Rekommenderas av Elle
Toppbetyg hos tyska Testsieger
✅ “Frisörens favorit” hos TV2.no

Babyliss Liss Brush 3D

 

 

.
Plattborsten från Babyliss med modellnamnet ‘Liss Brush 3D’ har testats och recenserats av kvinnotidningen Elle, den tyska konsumentplattformen Testsieger och norska TV2. Här ger testpanelen en bra bedömning av plattborsten från Babyliss. Hos tyska Testsieger får Babyliss Liss Brush 3D 76 av 100 poäng.

3 olika borsthår

Denna plattborste består av 3 innovativa typer av borsthår, som bidrar till att skydda håret vid användning. På själva borsthuvudet sitter det 126 borsthår i olika utformningar. De yttre borsthåren är gjorda i plast och silikon, och de inre borsthåren är gjorda i ett keramiskt material. Elle framhäver att även om borsthåren kan verka hårda i materialet, så ger plattborsten en skonsam och bekväm borstning och plattning. De 3 olika borsthåren bidrar alla till att ge ett jämnare hår, då borsthåren arbetar tillsammans för att skapa en snabb utjämning av håret. TV2.no framhäver att håret glider lätt genom borsthåren och att de ger ett snyggt och jämnt slutresultat.

Olika temperaturinställningar

Plattborsten Babyliss Liss Brush 3D erbjuder hela 3 olika temperaturinställningar. Inställningarna kan regleras på plattborstens ON/OFF-knapp, som sitter på borstens skaft. Plattborsten har en minimitemperatur på 160 grader, och en maxtemperatur på 200 grader. Detta gör plattborsten perfekt till alla hårtyper, då man kan ställa in temperaturen så att den passar till ens hår.

En plattborste med jonteknik

Borsthuvudet på plattborsten från Babyliss är utrustat med en keramisk beläggning med en effektiv jonteknik. Det är en teknik som gör håret smidigt och glansigt samtidigt som den skyddar håret mot värmen. Testsieger framhäver att plattborsten ger ett slätt och snyggt resultat, och passar till alla hårtyper. Även Elle lovordar plattborsten för det snabba och släta resultatet. Dock betonar Elle att man ska vara uppmärksam på hur man håller i plattborsten, då den kan bli rätt varm även på baksidan.

Utvalda fördelar med Babyliss Liss Brush 3D:

 3 olika borsthår, som jämnar ut håret
3 olika temperaturinställningar
Passar till alla hårtyper
Innovativ jonteknik
Förpackningen innehåller en värmebeständig matta

I videon här nedan kan du se en demonstration av Babyliss Liss Brush 3D:


Remington Straight Brush CB7400 E51

Rekommenderas av Cosmopolitan
Rekommenderas av australiska Body and Soul
✅ Användarfavorit hos TV2.no

Remington Straight Brush CB7400 E51

 

 

.
Plattborsten Remington Straight Brush CB7400 E51 har testats och recenserats av kvinnotidningen Cosmopolitan, den australiska skönhetsplattformen Body and Soul, och TV2.no. Här får plattborsten från Remington fina och positiva ord efter vägen. Testpanelerna betonar bland annat att plattborsten ger ett snabbt och glansigt resultat, och även borstens många funktioner omtalas positivt.

Slätt hår på halva tiden

Plattborsten Remington Straight Brush CB7400 E51 har 3 värmeinställningar, som passar till alla hårtyper, och som bidrar till att ge en snabb plattning. De 3 värmeinställningarna plattborsten erbjuder är 150 grader, 190 grader, och 230 grader, så du kan fritt välja precis det läge som passar till din hårtyp. Plattborsten värms upp på bara 30 sekunder, vilket gör den till ett självklart redskap i en hektisk vardag. TV2.no lovordar i deras test just att borsten är riktigt snabb på att värmas upp, de olika värmeinställningarna, och att borsten är mycket lätt att använda och ger ett snyggt resultat.

Smart antistatisk beläggning

Plattborstens beläggning har en antistatisk funktion, vilket betyder att plattborsten motverkar statisk elektricitet i håret under användning. Även borsthåren består av en speciell keramisk beläggning, som bidrar till att platta håret på ett skonsamt och effektivt sätt. Plattborsten lämpar sig både till tunt, normalt, och tjockt hår. Testpanelen från Cosmopolitan framhäver att plattborsten ger ett glansigt och slätt hår, och samtidigt tillför en lämplig volym.

1 års extra garanti

Genom att registrera din nyinköpta Remington Straight Brush CB7400 E51 på Remingtons egna hemsida får du 1 års extra garanti på köpet. Det betyder att du är garanterad en ersättning om det skulle uppstå ett fel på plattborsten under garantiperioden. Plattborsten stänger av sig själv automatiskt efter en timme, om du inte trycker på knapparna under den tiden. Det innebär att du inte behöver oroa dig för om du kom ihåg att stänga av din plattborste när du lämnat hemmet.

Utvalda fördelar med Remington Straight Brush CB7400 E51:
 3 värmelägen, som passar till alla hårtyper
Antistatisk beläggning
Keramisk beläggning på borsthåren
1 års extra garanti
Varm på 30 sekunder
Automatisk avstängning efter 1 timme

I videon här nedan kan du se hur Remington Straight Brush fungerar:


DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Rekommenderas av BusinessInsider.com
Rekommenderas av brittiska Cosmopolitan
✅ 5 av 5 stjärnor hos australiska Beauty Heaven
✅ Rekommenderas av Daily Mail
✅ Rekommenderas av Nyzeeländska Stuff
✅ Rekommenderas av australiska Mama Mia
✅ Rekommenderas av Vogue

DAFNI glatteboerste

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Denna plattborste har testats och recenserats av nättidningarna Business Insider och Daily Mail. Även kvinnotidningarna Cosmopolitan, Vouge och Mama Mia, samt konsumentplattformarna Beauty Heaven och Stuff, har testat och recenserat plattborsten DAFNI Hair Straigtening Ceramic Brush. Alla är överens om att plattborsten ger ett snyggt och naturligt resultat.

Snabb och lätt att använda

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush får upprepade beröm av testpanelen för sin effektivitet och snabba plattning av håret, vilket gör att man sparar tid. Kvinnotidningen Cosmopolitan framhäver bland annat att det bara tar ca 5 minuter att skapa ett snyggt och slätt resultat i hela håret. Även Vogue är imponerade över plattborstens förmåga att tämja lockigt hår på mycket kort tid. Själva plattborsten har en uppvärmningstid på lite under en minut, och kan värmas upp till 185 grader.

Stort borsthuvud

Testpanelen betonar det stora borsthuvudet på DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, som ger en stor plattningsyta. Det ger möjligheten att platta mer hår åt gången, vilket ger ett snabbare resultat. Själva borsthuvudet består av en keramisk beläggning och borsthår som också värms upp. Längst ut på borsthåren sitter en liten svart spets, som inte blir varm. Det betyder att du kan använda borsten ända in mot hårbotten utan att bränna dig.

Perfekt för slätning och utjämning

Om man vill ha ett helt genomplattat och absolut rakt hår, rekommenderar testpanelen att man använder sig av en plattång istället. Vill man däremot spara tid på den dagliga utjämningen av håret, är en plattborste perfekt för ändamålet. Plattborsten DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush erbjuder en snabb slätning och utjämning av diverse vågor och lockar i håret, då den med sin keramiska beläggning och 185 grader plattar håret på ett effektivt och skonsamt sätt under borstningen. Plattborsten är dessutom inte lika tung som en vanlig plattång, vilket gör det lite lättare att komma igenom håret snabbt och effektivt.

Utvalda fördelar med DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush:
 Keramisk beläggning
 Stort borsthuvud
 Kan värmas upp till 185 grader
 Klar på under 1 minut
 Skyddande borsthår

Du kan se hur plattborsten från DAFNI fungerar i videon här nedan:


Hur fungerar en plattborste

En plattborste fungerar på så vis att du kan platta, räta, och jämna ut håret snabbt och effektivt, samtidigt som du borstar igenom håret. Plattborsten arbetar genom att ytan på borsthuvudet och borsthåren värms upp till den valda temperaturen. Därefter borstar du igenom håret med plattborsten noggrant som vid en vanlig hårborstning. Under borstningen värmer plattborsten upp håret, medan borsthåren jämnar ut hårstråna. Det hjälper till att ge den släta och naturliga looken.

Det är en bra idé att borsta igenom håret med en vanlig hårborste innan man använder själva plattborsten, då man på så vis minskar risken för att håret trasslar in sig i plattborstens borsthår.


Ska du välja en plattborste eller en plattång?

En plattborste och en plattång kan båda platta håret. Därför kan det verka svårt att ta reda på vilken av dem man ska välja. Baserat på erfarna hårexperter från Hair Brush Guides och Groom and Style, har vi sammanställt en överblick över vilka för- och nackdelar som finns med både en plattång och en plattborste, så att det blir lättare för dig att välja det rätta redskapet, som passar till din hårtyp.

Fördelar med en plattborste:

Dafni Om du har vanligt, tunt eller skadat hår, som har en tendens att bli lockigt eller frissigt, kommer en plattborste att vara ett bra redskap för att jämna ut lockarna i vardagen, samtidigt som håret skonas. Det beror på att plattborsten har en relativt låg värme, och inga hotspots, vilket minskar risken för värmeskador och slitage. Trots att plattborsten har något lägre temperaturer än en plattång, så klarar plattborsten fortfarande att ge ett fint och slätt resultat, och även på kortare tid än vid plattning med en plattång.

De flesta plattborstar har en jonfunktion som minskar statisk elektricitet i håret, och som tillför mer glans under användning. En annan stor fördel med en plattborste är att du utan problem kan platta ända in mot hårbotten, då håren på borsten skyddar hårbotten mot värmeskador. I och med att du både borstar och plattar ditt hår på en gång, skapar en plattborste en mer naturlig och fyllig look än en plattång skulle göra.

Nackdelar med en plattborste:

Om du har stort, tjockt, eller mycket lockigt hår, så kommer en plattborste mest sannolikt inte att ge dig de bästa resultaten, då värmen från plattborsten inte är tillräckligt hög för att ge ett snabbt och slätt resultat. Det kommer därför att ta tid att styla och platta igenom håret med en plattborste.

En annan nackdel är att om ens hår tenderar att trassla ihop sig, så kan en plattborste ge problem under användning, så att håret kanske trasslar ihop sig runt borsthåren. Det kan göra att det blir en långsam och irriterande process att platta igenom håret med en plattborste.

Fördelar med en plattång:

GHD V Gold Classic Styler En plattång kan platta även det tjockaste håret. Så om du har tjockt och mycket lockigt hår, kommer en plattång att vara ett bättre redskap för att jämna ut lockar och friss, då värmen hos en plattång är högre än hos en plattborste. Med plattången kommer håret i mer direkt kontakt med värmen, vilket ger ett snabbare och effektivare resultat.

Väldigt många plattänger kommer med olika funktioner, som hjälper till att skydda håret, och att ge det glans. Bland annat erbjuder många plattänger också en jonfunktion, som bidrar till att minska statisk elektricitet i håret under plattning. Plattänger med keramiska plattor skyddar håret mot den höga värmen, och hjälper till att ge ett långvarigt resultat. En plattång har lite fler olika stylingmöjligheter än en plattborste, då den både kan göra korkskruvslockar och en helt rak look.

Nackdelar med en plattång:

Den största nackdelen med en plattång är den höga värmen och den direkta kontakten med håret. Även om de flesta plattänger idag kommer med keramiska plattor, så kommer håret med tiden att skadas av den höga och direkta värmen från plattången, särskilt om du använder den varje dag. Om du äger en plattång med järnplattor, så kan det finnas punkter på plattorna som är mycket varmare än resten, vilket kan skada ditt hår ännu mer, och till och med bränna av hårstrån. Därför bör du överväga att byta till en plattång eller en plattborste med keramiska plattor.

En annan nackdel med plattänger är att det är svårt att ge håret volym och fyllighet när du plattar ditt hår. De gör att håret ligger mycket platt runt huvudet, och att du kanske måste lägga tid efteråt på att ge håret mer fyllighet med stylingprodukter. Att platta hela håret kan vara en längre process, eftersom att det syns tydligt om något område inte är plattat helt igenom. Hela håret måste därför plattas ordentligt, medan man med en plattborste gott och väl kan nöja sig med att ta något drag här och var, då en plattborste skapar en mer naturlig plattning.

Om du funderar på att investera i en plattång kanske du vill läsa konsumentmagasinets stora plattång-test, där vi går igenom de bästa modellerna på marknaden, och ger dig en guide till vad du bör vara uppmärksam på när du väljer din plattång.


Ta hand om ditt hår

Stylingredskap som plattänger och plattborstar kommer upp i höga temperaturer, vilket kan skada hårets struktur. Skadat hår visar sig ofta som kluvna toppar, och torrt och frissigt hår. Därför är det klokt att vidta försiktighetsåtgärder när man använder stylingredskap som avger värme.

Som tur är kan man själv göra väldigt mycket för att skydda håret när man använder varma stylingredskap. Baserat på skönhetsexperterna från den danska bloggen Pudderdåserne och den norska kvinnotidningen KK har vi sammanställt en liten guide till hur du skyddar håret på bästa möjliga sätt, och på så vis bevarar ett friskt och välskött hår.

Kom ihåg värmeskyddet:

ghd-varmebeskytter Att applicera ett bra värmeskydd innan man sätter igång med de heta stylingredskapen är A och O. Värmeskyddet lägger sig som en hinna på hårstråna, och skyddar på så vis håret mot den höga värmen. Du kan se ett stort utbud av värmeskyddande produkter till håret här.

Viktigt med bra vård:

Vårda ditt hår med reparerande produkter när du tvättar eller stylar det, för att förebygga slitage och skador från stylingredskap. Det finns mycket hårprodukter med fuktgivande och reparerande ingredienser som kan hjälpa till att göra ditt hår starkt och friskt. Du kan gärna välja ett schampo och balsam som exempelvis innehåller protein, då det bygger upp hårets struktur inifrån. Stylingprodukter som värmeskydd och hårspray kan fås med ingredienser som arganolja, som hjälper till att ge håret fukt och glans. Det är också alltid en bra idé att vårda sitt hår lite extra med en bra hårinpackning.

Ät dig till ett friskt hår:

Sundt haar mad Bra och hälsosam kost återspeglas i vårt utseende och hår. Om du saknar vitaminer och mineraler kan det visa sig i håret i form av kluvna toppar, torrt hår, och matta hårsäckar, vilket leder till en långsam hårväxt. För att upprätthålla ett friskt hår är det viktigt att få i sig mat som är rik på järn, svavel, omega-3, folsyra, och kalium. Dessa vitaminer och mineraler får du i dig genom en hälsosam kost med massor av grönsaker, eller genom kosttillskott i pillerform.


Tips och tricks som ger dig ett friskare hår

Väder och vind, värmestyling, färgning och stylingprodukter kan sätta sina spår och göra håret torrt, kluvet, glanslöst och trasigt, och snabbast går det om du ofta stylar håret med värme.

Det finns dock enkla tricks som kan göra håret friskt igen, och här kommer ett par tips från Måbra.com, Modette.se samt danska Woman.dk:

Tvätta inte håret för ofta

Tvätta inte håret för ofta Enligt experternas rekommendationer ska man helst bara tvätta håret med schampo en gång i veckan. Detta säkerställer nämligen att håret behåller sin naturliga fukt, medan för många tvättar lätt torkar ut håret. Använd ett schampo som passar din hårtyp (fett, lockigt, färgat, fint m.m.), och avsluta gärna med balsam.

Om du lätt får fett hår och upplever att håret känns fettigt redan dagen efter att du tvättat det kan du prova ett torrschampo. Kom dock ihåg att det tar tid för håret att vänja sig vid att bara tvättas en gång i veckan, och för att undvika att håret plötsligt ser tungt och fettigt ut kan man därför trappa ner långsamt i början.

Istället för att tvätta håret kan man även använda produkter som ger lite volym i håret, till exempel mousse, vax eller saltvattenspray. Man kan även experimentera med uppsättningar, flätor eller knutar.

Hårinpackning

Om ditt hår behöver extra fukt kan du använda en hårinpackning som återställer fuktnivån i håret. Applicera inpackningen ända ner i hårbotten, eftersom att huden också behöver återfuktas, och sov gärna med inpackningen i håret.

Använd rätt hårborste för situationen

Håret är extra ömtåligt när det är blött, och då är det bäst att reda ut det med en glestandad kam eller en utredningsborste. När håret är torrt kan du istället använda en tätare borste.

hårtorkLufttorkning eller hårtork?

Det är helt klart nyttigast för håret att lufttorka, och om du vill använda hårtork är det fortfarande bäst att låta håret lufttorka nästan helt först. Hårtorken ska helst ställas in på den lägsta värmen, och du bör hålla den långt bort från håret och rikta hårtorken neråt längs hårets riktning. Läs vår guide till hårfönar här.

Toppa håret

För att slippa kluvna toppar borde du helst gå till frisören och toppa håret med fyra till sex veckors mellanrum, men absolut minst var tredje månad. När de kluvna topparna försvinner ser håret även tjockare och friskare ut.

Var försiktig med kemikalier

Många tycker om att färga eller permanenta håret. Dessa behandlingar sliter dock mycket på håret, och de bör om möjligt undvikas.

Ät hälsosamt

Skicket på ditt hår beror mycket på vad du stoppar i munnen, och en varierad kost med mycket grönsaker och frukt är alltid bra. Om du vill ha extra friskt hår är det även bra att äta fet fisk, gröna grönsaker, nötter och bär, eftersom att dessa innehåller mycket bra näring för håret. Det är även viktigt att dricka mycket vatten.


Varför är det så viktigt med värmeskydd?

Billedresultat for beautiful straight hairToday.com förklarar att all sorts värmestyling, oavsett om det är en plattång, locktång eller hårtork, sliter på håret. Man bör därför undvika värmestyling några dagar per vecka och ge håret en paus från värmen.

Om du stylar håret med värme ofta är det extra viktigt att använda värmeskydd, som verkar förebyggande och är en väldigt bra metod för att bevara hårets styrka. Värmeskyddet har dessutom fler funktioner, eftersom att det även ger håret mer glans.

Värmeskydd kommer ofta i form av en spray, och man ska se till att köpa en som skyddar mot höga temperaturer. Den ska gärna skydda mot upp till 230 grader, eftersom att många plattänger och locktänger kommer upp i den temperaturen. Spraya några gånger i antingen torrt eller fuktigt hår, och om du sedan ska använda någon typ av tång ska du vänta tills håret är helt torrt innan du stylar det.

Den värmeskyddande sprayen bildar en hinna runt håret, och denna hinna fungerar sedan som en slags barriär mellan håret och värmen. Värmen måste först tränga igenom hinnan för att nå håret, och därför uppstår inte samma direktkontakt mellan håret och värmen som utan värmeskydd.

Man kan faktiskt jämföra värmeskydd för hår med solkräm för huden. Så samma sätt som hud utan solkräm lätt bränner sig kan hår utan värmeskydd brännas av värmestyling.

Känn effekten av värmeskyddet

Om du inte är riktigt övertygad om att värmeskydd fungerar kan du faktiskt testa effekten på ett annat sätt:

Blås varmluft på handryggen med en hårtork, och du kommer snart att känna en brännande känsla på huden. Stäng då av hårtorken och låt huden svalna.

Prova därefter att spraya lite värmeskydd på handryggen och blås på den med hårtorken igen. Nu kommer du märka att det inte bränner i närheten lika mycket som första gången.

Platta håret utan värme

De flesta vet om att värmestyling är den enklaste vägen till ett helt platt hår, men om man är lite påhittig kan man faktiskt platta håret utan den skadliga värmen. Healthline.com berättar här hur man kan göra:

Kalluft: Skippa hårtorkens värme och använd istället inställningen för kalluft. För hårtorken från rötterna till topparna på ett avstånd av ca 15 cm.

 Använd rätt produkter:Det finns både schampo, balsam, hårspray, hårmasker och andra produkter som är speciellt framtagna för att göra håret slätare.

 Balsam:Balsam har en utslätande effekt.

 Satinörngott:Satinörngott gör håret slätare, och du kan gärna prova att gå och lägga dig med fuktigt hår på ett satinörngott.

 Använd rätt olja:Det finns många oljor på marknaden, och vissa är bättre för att få ordning på håret än andra. Argan-hårolja fungerar bra för ändamålet, men även mer alternativa val som kokosolja och mandelolja passar bra.

 Lockar utan värme:Om du istället vill ha volym, lockar eller vågor i håret, utan att behöva använda värme, kan du sova med hårrullar i fuktigt hår. Du kan även fläta håret innan du går och lägger dig.


Vilka hårprodukter behöver man?

Det finns numera väldigt många olika hårprodukter på marknaden, och det kan vara svårt att hålla koll på skillnaden mellan dem. Baserat på artiklar från de danska hemsidorna Costume.dk och Femina.dk går vi här igenom de viktigaste produkterna:

En bra hårborste: Man kommer långt med en bra hårborste. Välj gärna en med naturhår.
Schampo: Välj schampo utifrån vilken hårtyp du har.
Balsam: Balsam slätar ut håret och hindrar det från att trassla ihop sig. Det blir därför lättare att reda ut håret om du använder balsam.
Torrschampo: Torrschampo kan användas mellan de “riktiga” hårtvättarna för att fräscha upp håret och ge det mer textur.
Hårolja: Hårolja vårdar och ger näring åt håret. Ett par droppar räcker, och det är framförallt längderna som behöver oljan.
Texturspray: En texturspray ger ett lite rufsigt och oordnat utseende, ungefär som många rockstjärnor har. En texturspray är ett mellanting mellan torrschampo, hårspray och saltvattenspray.
Hårinpackning: Reparerar håret och ska verka i ungefär 10 minuter innan man sköljer ur den.
Leave-in-behandling: En så kallad ”leave-in treatment”är en inpackning som inte ska sköljas ur. Den innehåller fukt och proteiner.
Hårspray: Hårspray är oumbärligt för dig som har fint hår, eftersom att den låser frisyren och gör att den håller längre. Hårspray finns med olika nivåer av stöd – från soft hold till extra strong hold.
Mousse och skum: Mousse och skum ger håret mer struktur och fyllighet. Dessa produkter ska ofta användas innan du torkar håret med hårtork.
Hårvax: Vax fixerar frisyren och fungerar särskilt bra i kort hår.
Saltvattenspray: Saltvattenspray är tänk att ge dig en frisyr som om du just kom hem från stranden, och den ger håret både volym och textur.
Värmeskydd: För att skada håret så lite som möjligt ska du alltid använda en värmeskyddande spray innan du stylar håret med värme.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka plattborstar är bäst i test?

Babyliss Liss Brush 3D, Remington Straight Brush CB7400 E51 och DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Hur har man testat plattborstarna?

Plattborstarna har framförallt bedömts baserat på deras förmåga att göra håret rakt och fint. Experterna har dock även granskat användarvänligheten och inställningarna.

Skadas håret av plattborstar, hårtorkar, plattänger och locktänger?

Det korta svaret på den frågan är ja. När du använder någon av dessa produkter utsätter du håret för hög värme, vilket sliter på hårets yttre skyddande lager. Håret kan därför klyvas och i slutändan bli torrt och livlöst. För att motverka detta rekommenderar vi att du använder en värmeskyddande produkt samt tvättar håret med ett återfuktande schampo.


Plattborste Test – Dessa källor har vi använt

gifBusiness Insider
Den amerikanska nyhetssajten Business Insider kommer med inrikes- och utrikesnyheter, och ger ut artiklar i flera olika länder, och på flera olika språk. Business Insider berättar de senaste nyheterna inom affärsområdet. Tidningen ger också ut produktrecensioner, och har i det sammanhanget testat och recenserat plattborsten DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Läs hela recensionen här.


Cosmopolitan
Cosmopolitan är en kvinnotidning som ursprungligen kommer från USA. Idag ges tidningen ut i över 110 länder, och på 35 olika språk. Cosmopolitan berättar nyheter inom skönhet och mode, och har bland annat testat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Du kan läsa recensionen av plattborsten från DAFNI här.


Beauty Heaven
Den australiska onlineplattformen Beauty Heaven kommer med nyheter och recensioner inom skönhet och livsstil, och riktar sig mot kvinnor. Beauty Heaven har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Daily Mail
Daily Mail är en brittisk nyhetstidning, som dagligen publicerar både inrikes- och utrikesnyheter. Dessutom skriver Daily Mail också artiklar med produktrecensioner för konsumenter, och har i det sambandet testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Du kan läsa hela recensionen här.


Stuff
Stuff är ett online konsumentmagasin från Nya Zeeland, som ger ut recensioner av olika konsumentprodukter. De har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Mama Mia
Australiska Mama Mia är en onlineplattform, som kommer med nyheter och artiklar inom skönhet och livsstil. De har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa här.


Vogue
Vogue är en internationell mode- och livsstilstidning, som kommer ut i 18 olika länder. De skriver även recensioner av olika skönhetsprodukter för konsumenten. Vogue har testat och recenserat DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, och denna recension kan du läsa här.


Elle
Elle är en livsstilstidning som ger ut nyheter inom livsstil, mode, och skönhet i över 60 länder. Elle har testat och recenserat plattborsten Babyliss Liss Brush 3D, och denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.


Testsieger
Testsieger är en tysk konsumentsajt som skriver artiklar med produktrecensioner och olika testresultat. Testsieger har testat och recenserat plattborsten Babyliss Liss Brush 3D. Denna recension kan du läsa i sin fulla längd här.

Testsieger har dessutom provat plattborsten Philips HP8634. Klicka på den här länken för att läsa mer om undersökningen.


Body and Soul
Den australiska onlineplattformen Body and Soul kommer med artiklar inom hälsa, skönhet, och livsstil. De testar och recenserar även olika produkter för kvinnor, och har bland annat testat plattborsten Remington Straight Brush CB7400 E51. Denna recension kan du läsa här.


TV2.no
TV2 Norge har testat fyra olika modeller av plattborstar under rubriken “kan dessa ersätta plattången?”, och testpanelen bestod av en professionell frisör och två vanliga användare. Slutsatsen blev att man får ett snyggt och snabbt resultat med plattborsten, men ett plattare resultat med en plattång. Du kan läsa hela testet här.


Hotairbrushreviews.com 
Hotairbrushreviews.com är en internatinell hårblogg som huvudsakligen provar och betygsätter olika stylingredskap, till exempel plattborstar. Här har Hotairbrushreviews.com testat modellen Simple Straight – Hair Straightener Brush. Klicka här för att läsa mer om undersökningen.


Søndagsavisen 
Søndagsavisen är en dansk veckotidning som skriver om både nyheter, konsumentliv, insikt, tester och livsstil. Här har Søndagsavisen genomfört ett test av plattborsten Simple Straight – Hair Straightener Brush. Om du vill läsa mer om undersökningen hittar du artikeln här.


Testberichte.de 
Testberichte.de är en tysk hemsida som sammanställer och analyserar resultaten från olika tester och kundomdömen. Testberichte.de formar utifrån detta sina egna expertutlåtelser och ger ett samlat betyg. Här gäller det plattborsten Philips HP8634. Klicka på den här länken för att läsa mer om undersökningen.


Les också: Elektrisk tandborste test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta