Philips Lumea Test-översikt – Här är experternas omdömen & betyg

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tar vi en närmare titt på Philips bästa hårborttagningsmaskiner för hemmabruk.

För att komma fram till vilka produkter som är bäst har vi gått igenom flera experttester av olika maskiner. I dessa undersökningar berättar experterna om för- och nackdelarna med varje modell.

I den här artikeln kommer vi att presentera fyra hårborttagningsmaskiner från Philips Lumea-serie. Dessa maskiner har granskats av ett flertal olika expertkällor, och vi har undersökt recensioner från konsumentorganisationen Råd & Rön, testsajten Expertreviews.co.uk, brittiska Good Housekeeping Institute, tidningen Independent.co.uk samt magasinen Vouge.co.uk och Computerbild.de.

Om du vill läsa mer om testerna och källorna hittar du en lista över länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln om Philips Lumea innehåller:

🔸 Presentation av fyra hårborttagningsmaskiner från Philips Lumea-serie
🔸 Information om hur hårborttagning med ljus fungerar
🔸 Genomgång av alla källor som vi har använt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Philips Lumea Prestige

✅ Rekommenderas av modemagasinet Vogue
✅ Utsedd till marknadens bästa modell av testsajten Expertreviews.co.uk
✅ Rekommenderas av det stora tyska magasinet Computerbild.de
✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen Independent.co.uk

Philips Lumea Prestige

Modellen Philips Lumea Prestige har granskats av fyra expertkällor med väldigt olika fokusområden. Det rör sig nämligen om modemagasinet Vogue, den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk, det tyska teknikmagasinet Computerbild.de samt den brittiska tidningen Independent.co.uk.

Experterna har granskat modellen utifrån olika testpunkter och sedan skrivit en recension. Philips Lumea Prestige klarar sig riktigt bra i alla undersökningar och belönas därför med fina lovord och rekommendationer.

Modell med många tillbehör

Philips Lumea Prestige är gjord för att erbjuda en professionell hårborttagning hemma och levereras därför med många olika tillbehör. Dessa tillbehör har olika storlekar för att man ska kunna använda maskinen på kroppen, i ansiktet och på andra specialområden.

Philips Lumea Prestige tar bort håret med hjälp av en IPL-teknik. IPL står för “Intensivt Pulserande Ljus”, och den här metoden är både skonsam mot huden och effektiv för hårborttagning.

Modellen är dessutom trådlös och är därför lättare att styra och hantera. Maskinen kan dock även användas med sladd om man vill vara helt säker på att det finns tillräckligt mycket ström. Philips Lumea Prestige kan användas på både ben, armar, bikinilinje, ansikte och hals.

Den här maskinen är gjord för att ta bort hår från ljusa till mellanbruna hudtoner och fungerar därför inte på mörk hud. Modellen kan heller inte ta bort hår som är väldigt blont, rött eller grått.

Experternas kommentar: Perfekt för hårborttagning på flera delar av kroppen

Philips Lumea Prestige har bland annat granskats av den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk.

Experterna därifrån tycker bra om den här modellen och förklarar att den är optimal om man vill avlägsna hår från flera olika kroppsområden. Det ingår nämligen många tillbehör som är designade för olika delar av kroppen. Tillbehören har dessutom en ergonomisk utformning som följer kroppens konturer.

Expertreviews.co.uk påpekar även att Philips Lumea Prestige verkligen är bra på att komma åt svåråtkomliga delar av kroppen. För att man ska få ett så bra resultat som möjligt kan maskinen dessutom känna av hudtonen automatiskt.

Experternas kommentar: Sladdlös maskin som är lätt att hantera

Philips Lumea Prestige har även granskats av tyska Computerbild.de, och de tycker också otroligt bra om den här modellen. De tyska experterna framhäver att maskinen tar bort hår väldigt effektivt samt att den är mycket lätt att hantera.

En annan klar fördel är enligt experterna att maskinen kan användas utan sladd, vilket gör den ännu enklare att hantera. Experterna påpekar dock att Philips Lumea Prestige är ganska dyr.

Philips Lumea Prestige har även granskats av den brittiska tidningen Independent.co.uk. Experterna därifrån håller med om det mesta som de andra källorna skriver om, men de tillägger även att det inte kan gå fel med den här modellen. Eftersom att maskinen själv märker av om man har en för mörk hudton eller för ljusa hårstrån kan man nämligen inte använda den under fel omständigheter.

I den här videon från Philips kan du se hur man använder Lumea Prestige:


Här kan du även se en video där den kända Youtubern Stephanie Bailey recenserar Lumea Prestige:


Specifikationer för Philips Lumea Prestige:
🔴 Typ: Hårborttagningsmaskin
🔴 Tillverkare: Philips
🔴 Med eller utan sladd: Utan sladd (trådlös)
🔴 Kan användas på: Ansikte, ben, armar, armhålor, bikinilinje
🔴 Bredd: 26,5 cm
🔴 Djup: 12 cm
🔴 Vikt: 1 kg

Fördelar med Philips Lumea Prestige:
Modell med många tillbehör
Kan användas på både ansikte, hals, armar, ben, armhålor och bikinilinje
Kan användas med eller utan sladd
Modell med sensorer
Fungerar bäst på ljusa hudtoner och mörkare hår

I den här videon förklarar Philips mer om Lumea-tekniken:


Philips Lumea Advanced

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Philips Lumea Advanced

Modellen Philips Lumea Advanced har granskats i ett större test hos Råd & Rön där experterna provade flera olika hårborttagningsmaskiner.

Alla maskiner granskades utifrån bestämda testpunkter, till exempel hårborttagning, användarvänlighet och design. Dessa punkter utgjorde sedan grunden för totalbetyget för varje modell.

Philips Lumea Advanced klarar sig riktigt bra i granskningen och utses därför till testvinnare av de svenska experterna.

Professionell IPL-teknik

Philips Lumea Advanced är utrustad med samma teknik som används på professionella skönhetssalonger. Tekniken kallas för IPL, vilket är en förkortning för Intensivt Pulserande Ljus. Denna teknik avlägsnar oönskad hårväxt med hjälp av ljus och är både effektiv och skonsam mot huden.

För att förbättra hårborttagningen och erbjuda en metod som är säker för hemmabruk är den här modellen framtagen i samarbete med hudspecialister.

Avlägsnar håret gradvis

Philips Lumea Advanced är gjord för att användas regelbundet. Vid regelbunden användning minskar mängden oönskad hårväxt gradvis samtidigt som de kvarvarande hårstråna blir mjukare.

Man kan faktiskt se tydliga resultat redan efter fyra behandlingar med två veckors mellanrum. Hur ofta du ska använda maskinen beror dock på din individuella hårväxt. En annan fördel med den här apparaten är att den kan användas på flera olika delar av kroppen. Maskinen är nämligen gjord för användning på både ansikte, ben, armar, armhålor, mage och bikinilinje. Philips Lumea Advanced kan alltså användas på så gott som hela kroppen.

Philips Lumea Advanced arbetar med över 250 000 ljuspulser och fixar därmed hårborttagningen riktigt snabbt. Det tar till exempel bara 15 minuter att behandla underbenen.

Fungerar bäst på mörka hårstrån

Precis som de flesta andra hårborttagningsmaskiner för hemmabruk fungerar Philips Lumea Advanced bäst på mörk hårväxt. Maskinen är därmed mest effektiv på mörkblonda, bruna och svarta hårstrån.

Ljusbaserad hårborttagning fungerar nämligen inte särskilt bra på varken ljusblont, rött eller grått hår. Vi vill även påpeka att Philips Lumea Advanced fungerar bäst på ljusa hudtoner och inte är lämplig för mörk hud.

Den här modellen har därför även en hudtonssensor som gör att maskinen slutar fungera om huden är för mörk.

När man köper Philips Lumea Advanced ingår det även ett specialverktyg för bikinilinjen. Hårstråna i bikinilinjen kan nämligen vara kraftigare än till exempel på benen. Sladden till den här modellen är dessutom extra lång för att underlätta hanteringen.

Här kan du se en presentationsvideo för Philips Lumea Advanced. Videon finns bara med portugisisk text:


Specifikationer för Philips Lumea Advanced:

🔴 Typ: Hårborttagningsmaskin
🔴 Tillverkare: Philips
🔴 Med eller utan sladd: Med sladd
🔴 Kan användas på: Ansikte, ben, mage, armar, armhålor, bikinilinje
🔴 Vikt: 0,4 kg

Fördelar med Philips Lumea Advanced:
Effektiv modell med IPL-teknik
Framtagen i samarbete med hudspecialister
Snabb hårborttagning
Med sensorer
Extra lång sladd för en bättre komfort


Hur fungerar hårborttagning med IPL?

Hvordan fungerer haarfjerning med IPL-teknologi

Hårborttagning är en del av vardagen för många män och kvinnor, och ibland kan processen vara både tidskrävande och smärtsam. Det finns dock många olika metoder för att få bort oönskad hårväxt. En av dessa är IPL.

Baserat på information från experter hos Telegraph.co.uk och Fashionmumblr.com går vi här igenom hur IPL-tekniken egentligen fungerar.

IPL – Intense Pulsed Light

IPL står för Intense Pulsed Light, eller Intensivt Pulserande Ljus på svenska, och är egentligen inte någon ny uppfinning. Professionella salonger har nämligen använt ljuspulser för att ta bort hår i åratal. Tekniken har dock förfinats och finns nu även tillgänglig för hemmabruk.

IPL klassas som en typ av ljusterapi och används både för hårborttagning och vid flera andra typer av hudbehandlingar.

IPL och laser

Laser är en annan metod som använder sig av ljus för att få bort oönskad hårväxt. Laser och IPL är dock inte samma sak, och skillnaden mellan dessa tekniker ligger i våglängden på ljuset. IPL arbetar nämligen med betydligt fler våglängder än vad lasertekniken gör.

Laserbehandlingar använder ofta bara en specifik våglängd beroende på vad för behandling man gör. IPL använder däremot flera olika våglängder och fungerar lite som en ficklampa. IPL-tekniken skickar alltså ut betydligt mer ljus och blir därför även mer målinriktad än laserbehandlingar.

Under en IPL-behandling fokuseras ljuset på hårets pigment. Pigmenten absorberar ljuset och bildar då värme som dödar cellerna som bildar nytt hår.

För att behandlingen ska fungera måste dock hårstråna vara levande. Man kan se om ett hårstrå lever genom att det då finns en typ av skyddande hinna runt hårroten. Hårstrån som inte har denna hinna är döda hår som inte påverkas av IPL. Det är bland annat på grund av detta som det kan behövas upp till tolv behandlingar för att allt hår ska försvinna.

Vissa experter hävdar därför att hårborttagning med laser är betydligt mer effektivt än IPL. Många experter varnar dessutom för att hårborttagning med IPL kan vara obehagligt eller till och med smärtsamt.

Kan bara användas på ljus hud

Kan kun anvendes paa lys hud En nackdel med IPL är att behandlingen bara kan utföras på ljus hud med mörka hårstrån eftersom att tekniken fokuserar på pigment. Om man försöker använda maskinen på mörk hud kan det därför hända att hårborttagningen inte fungerar.

Detta gäller även färgen på håren. IPL fungerar nämligen inte på väldigt ljusa, vita, röda eller grå hårstrån. Behandlingen fungerar däremot bra på hår som har en nyans mellan mörkblont och svart.

Experterna förklarar även att laserbehandlingar för hårborttagning också har sina begränsningar. En professionell laserbehandling kan till exempel vara ganska dyr, och precis som IPL-tekniken är lasern begränsad när det kommer till de mörkaste hudtonerna. Till skillnad från IPL fungerar laser dock på ganska mörk hud.

I likhet med IPL kan laser däremot inte få bort varken ljusblonda, vita, grå eller röda hårstrån.

Använd inte IPL på solbränd hud

Experterna förklarar även att man inte bör göra en hårborttagning med varken IPL eller laser om huden har blivit mörkare av solning. Detta gäller oavsett om solbrännan har skapats på stranden eller i solariet.

När huden har varit utsatt för sol rekommenderar experterna att man väntar fyra veckor innan man använder hårborttagningsmaskinen igen. Denna rekommendation grundar sig i att både laser och IPL kan reagera med pigment i huden och orsaka ärrbildning.

Du bör även undvika den här typen av hårborttagning om du ammar eller är gravid.

Förbered dig för hårborttagningen

Om du skaffar en IPL-maskin bör du enligt experterna inte behandla hela kroppen direkt. Testa istället på ett litet område på olika delar av kroppen för att se om du reagerar negativt på behandlingen.

Experterna förklarar även att man utan problem kan raka, bleka och trimma bort hår innan och mellan behandlingarna. Man bör dock undvika vaxning, epilering och plockning.

Hur många behandlingar behövs?

Hvor mange behandlinger skal der til Den oönskade hårväxten kommer inte att försvinna första gången du använder hårborttagningsmaskinen. Det tar nämligen lite tid innan håren mjuknar och försvinner, och det kan utan problem krävas mellan sex och tolv behandlingar med regelbundna mellanrum.

Hur många behandlingar som behövs är dock väldigt individuellt och beror på många olika faktorer, till exempel vilka kroppsområden du behandlar, hormonnivåer, livsstil och mediciner.

Hur länge tar en behandling?

Olika delar av kroppen tar olika lång tid att behandla. Om du vill behandla hela kroppen får du dock räkna med att det kan ta upp till en och en halv timme.

Professionell klinik eller hemmabehandling?

Experterna förklarar att man alltid får bäst resultat hos en professionell klinik som vet vad de håller på med och som har erfarenhet av hårborttagning med antingen laser eller IPL.

Det finns dock inga problem med att skaffa en egen maskin för hemmabruk, men det kan däremot sluta med att behandlingen känns bristfällig. Experterna skriver dock att en maskin för hemmabruk kan vara ett bra komplement för att till exempel underhålla hårborttagningen efter ett besök på en klinik.

Är det farligt? 

En maskin som lyser på huden och ändrar hårstrukturen kan gott verka lite skrämmande. Det är därför vanligt med funderingar på om det kan vara farligt att använda en IPL-maskin för hemmabruk.

Er det farligt En akademisk studie från NCBI har undersökt hur laserteknik påverkar kroppen för att ta reda på om laser- eller IPL-behandlingar kan vara skadligt för kroppen.

Efter mer än 25 års forskning har experterna kommit fram till att varken laser eller IPL verkar vara skadligt. Det har förekommit spekulationer om huruvida de två behandlingarna skulle kunna orsaka hudcancer, men forskningen har inte hittat några samband som tyder på detta.

Experterna nämner dock att de ännu inte har undersökt alla typer av långsiktiga konsekvenser av att använda laser eller IPL, men än så länge tyder inget på att det skulle vara farligt att använda dem.

För att vara på den säkra sidan bör man dock alltid läsa bruksanvisningen och följa tillverkarens rekommendationer. Detta ger dessutom bäst resultat.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Philips Lumea Essential

Toppbetygg hos Råd & Rön

Philips Lumea Essential

Konsumentorganisationen Råd & Rön har genomfört ett test av flera olika hårborttagningsmaskiner. I undersökningen provade experterna bland annat modellen Philips Lumea Essential. Alla modeller granskades utifrån samma testpunkter och fick sedan ett totalbetyg.

Philips Lumea Essential klarar sig riktigt bra i testet och utnämns därför till testvinnare av experterna.

IPL-teknik med 200 000 ljuspulser

Philips Lumea Essential är gjord för att effektivt avlägsna oönskad hårväxt och samtidigt vara skonsam mot huden. Maskinen arbetar därför med en unik IPL-teknik som tar bort håret med hjälp av över 200 000 ljuspulser.

Detta system gör att hårstråna blir mjukare och försvinner gradvis. Man får därför bäst resultat om man använder maskinen regelbundet, till exempel en gång varannan vecka. Det här är dessutom en snabb modell som inte behöver mer än 10 minuter för en behandling av underbenen.

För hela kroppen

Philips Lumea Essential är ett bra alternativ för dig som vill få bukt med oönskad hårväxt på flera olika delar av kroppen.

Den här hårborttagningsmaskinen är nämligen designad för att kunna användas på både ben, armar och mage, men även på känsligare områden som bikinilinjen och armhålorna. Maskinen kan dessutom användas i ansiktet för att till exempel bli av med hår på överläppen och vid polisongerna.

Philips Lumea Essential har fem intensitetsnivåer som gör att behandlingen blir så effektiv som möjligt. Så länge man använder maskinen på rätt sätt är processen även helt säker.

Med sensorer

Philips Lumea Essential är utrustad med en unik hudtonssensor som automatiskt mäter av din hudton i början av varje behandling. Eftersom att hårborttagning med ljuspulser inte fungerar på väldigt mörk hud är detta en viktig säkerhetsfunktion som ser till att behandlingen blir helt riskfri.

Maskinen kan därmed inte användas om hudtonen är för mörk. Philips Lumea Essential fungerar därför bäst för personer med ljusare hud.

Färgen på den oönskade hårväxten har också en betydelse när man använder ljus för hårborttagning. Den här maskinen fungerar nämligen bäst på mörkblonda, bruna och svarta hårstrån. Behandlingen fungerar däremot inte på ljusblont, vitt eller grått hår.

Här kan du se en presentationsvideo för Philips Lumea Essential. Videon finns tyvärr bara med spansk text:


Specifikationer för Philips Lumea Essential:

🔴 Typ: Hårborttagningsmaskin
🔴 Tillverkare: Philips
🔴 Med eller utan sladd: Med sladd
🔴 Kan användas på: Ansikte, ben, mage, armar, armhålor, bikinilinje
🔴 Vikt: 0,6 kg

Fördelar med Philips Lumea Essential:
Effektiv och skonsam
Kan användas på så gott som hela kroppen
Snabb behandling
Modell med hudtonssensor
Fem olika intensitetsnivåer


Philips Lumea Precision

✅ 80 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

Philips Lumea Precision Modellen Philips Lumea Precision har granskats av brittiska Good Housekeeping Institute. Experterna därifrån specialiserar sig på allt för hus, hem och trädgård och provar därför även olika konsumentprodukter för hemmet.

De brittiska experterna har provat Philips Lumea Precision i ett solotest där de enbart fokuserade på den här modellen. Experterna tycker i slutändan så bra om modellen att de ger den ett betyg på 80 av 100 poäng.

För hela kroppen

Philips Lumea Precision är framtagen i samarbete med hudspecialister för att maskinen ska kunna erbjuda en så effektiv och skonsam hårborttagning som möjligt.

Modellen arbetar med den speciella IPL-tekniken som gradvis mjukgör och tar bort oönskad hårväxt med hjälp av ljuspulser. Den här maskinen kan användas på både ansikte, armar, ben, armhålor och bikinilinje. Modellen är dessutom tillräckligt mild för att även fungera på väldigt känsliga områden.

Philips Lumea Precision har även ett Slide & Flash-läge som gör att man kan använda en glidande rörelse under behandlingen. Detta gör både att hårborttagningen går snabbare och att behandlingen blir bekvämare.

Modell med hudtonssensor

Philips Lumea Precision har en smart hudtonssensor som automatiskt registrerar din hudfärg. Hårborttagning med ljus fungerar nämligen bara på ljusare hudtoner, och tack vare sensorn kan den här modellen känna av om huden är för mörk.

I och med att det här är en sladdlös modell är maskinen dessutom lättare att hantera och bekvämare att arbeta med. För att ge en så effektiv hårborttagning som möjligt arbetar Philips Lumea Precision med över 140 000 ljuspulser.

Modellen har slutligen fem intensitetsnivåer på ljuset för att man ska kunna anpassa behandlingen till sina egna behov.

Experternas kommentar: Lätt att använda

Philips Lumea Precision har granskats av brittiska Good Housekeeping Institute och får där ett högt betyg på 80 av 100 poäng. Experterna motiverar betyget med att maskinen är otroligt lätt att använda samt att behandlingen knappt orsakar någon hudirritation alls.

Experterna framhäver även att modellen är trådlös och skriver att det därför är enkelt att komma åt på mer svåråtkomliga ställen på kroppen. De nämner dessutom att modellen är effektiv och kan behandla stora områden på kort tid.

Experterna förklarar sedan att håren växer ut betydligt långsammare efter behandling med Philips Lumea Precision. De hår som växer ut igen är dessutom mycket mjukare än tidigare.

Good Housekeeping Institute nämner dock även ett par nackdelar med den här modellen. De anmärker bland annat på att Philips Lumea Precision är lite svår att hantera och att designen är något klumpig.

Det är dessutom något av ett irritationsmoment att man inte kan använda modellen samtidigt som den laddar.

Specifikationer för Philips Lumea Precision:
🔴 Typ: Hårborttagningsmaskin
🔴 Tillverkare: Philips
🔴 Med eller utan sladd: Utan sladd (trådlös)
🔴 Kan användas på: Ansikte, ben, armar, armhålor, bikinilinje
🔴 Vikt: 1,1 kg

Fördelar med Philips Lumea Precision:
Modell med IPL-teknik
För både ansiktet, armhålorna, bikinilinjen, armarna och benen
Slide & Flash-läge
Med hudtonssensor
Fem intensitetslägen


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Philips Lumea-modeller har fått bäst omdömen i tester?

Philips Lumea Advanced

🤓 Hur har man testat Philips Lumea-modellerna?

Philips Lumea-modellerna har framförallt bedömts baserat på deras funktionalitet, hur effektiv behandlingen är och hur användarvänliga produkterna är. Man har även tittat på miljövänligheten och priset.

🤔 Är det farligt?

Att man kan lysa med en maskin på huden och på så vis ändra sin hårstruktur kan mycket väl låta lite riskfyllt. Just detta har dock studerats av en grupp forskare från University of Wales Trinity Saint David i Storbritannien. Efter mer än 25 års forskning har experterna kommit fram till att de inte kan hitta några skadliga effekter av ljusbehandlingen. Forskarna har heller inte kunnat hitta något samband mellan användningen av IPL eller laserteknik och hudcancer.


I den här artikeln om Philips Lumea har vi använt följande källor:

Computerbild.de 🇩🇪
Computerbild.de är ett tyskt teknikmagasin med fokus på datorvärlden. De skriver dock även om trender och andra teknikprodukter och har bland annat provat och recenserat hårborttagningsmaskinen Philips Lumea Prestige. Du kan läsa hela granskningen här.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som framförallt provar elektroniska produkter som vanliga konsumenter har användning för i hemmet. De fokuserar mest på tv, datorer och mobiltelefoner men granskar även köks- och skönhetsprodukter. Expertreviews.co.uk har bland annat provat modellen Philips Lumea Prestige. Om du vill läsa mer om undersökningen kan du klicka på den här länken.


Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både fakta, information och recensioner av olika produkter för hus, hem och trädgård. Goodhousekeeping.com genomför nya granskningar lite eftersom och bedömer bland annat produkternas funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har experterna till exempel provat modellen Philips Lumea Precision. Du hittar hela undersökningen här.


Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar, och de skriver om både in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur. Tidningen har dock även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har till exempel provat Philips Lumea Prestige i ett test av flera olika hårborttagningsmaskiner. Om du vill läsa mer kan du klicka på den här länken.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön arbetar med olika aspekter av svenskarnas konsumentliv. Detta arbete innefattar bland annat granskningar av olika konsumentprodukter, och här rör det sig till exempel om ett test av flera olika hårborttagningsmaskiner.

Du kan klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du behöver en betald prenumeration för att få tillgång till hela testresultatet. Om du bara är intresserad av en specifik undersökning går det även att köpa tillgång till enskilda tester.


Vogue 🇺🇸
Vogue är ett framstående internationellt modemagasin, och utöver mode skriver de bland annat om trender, skönhet, hälsa och kultur. Vogue granskar även olika produkter och har till exempel skrivit en artikel om hårborttagningsmaskiner för hemmabruk. Denna artikel innehåller även ett test av modellen Philips Lumea Prestige. Du kan läsa hela artikeln här.


Les också: Elektrisk tandborste test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta