Bästa Padelväska: Några av de bästa padelväskorna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Padelväskor är de bästa väskorna för padelspelare.
Med en ordentlig padelväska kan du ta ditt padelspelande till nya höjder. Denna typ av väska är mer anpassad för padeltillbehör än många andra typer av väskor och sportbags på marknaden. Varje padelfodral är utrustat med smarta fack och fickor för att du lättare ska kunna komma åt precis allt det du behöver under din träning eller ditt tävlande. 

Använder du en vanlig sportbag för att bära med dig all din padelutrustning till träningarna och tävlingarna? Sluta med det och skaffa dig ett riktigt padel case i stället. Med en riktig padelväska i din arsenal kommer ditt padelspelande bli mycket roligare. 

Vi på Konsumentmagasinet har i denna köpa guide både samlat och granskat några av de bästa padelväskorna på marknaden så att du lättare ska kunna hitta en padelväska som passar dina behov.


Vibor-A Racketcover Bag Gold Liten Padelväska – en liten och praktisk padelväska

✅ Prismatch på Padelxpert

Vibor-A Racketcover Bag Gold padelväska

 

När vi skulle välja ut padelväskan med det bästa priset var vi alla eniga om att Vibor-A Racketcover Bag Gold var det rätta valet. Få padelväskor har ett mer överkomligt pris än denna.

Den här väskan är riktigt liten och smidig, så den är lätt att ta med sig på till exempel bussen eller på cykelturen.

När det kommer till fack är denna väska utrustad med ett stort fack för kläder och tillbehör, ett fack för ditt padelracket samt ett mindre fack för värdesaker och andra småting.

Den här väskan är det perfekta valet för dig med en stram budget och som inte behöver så mycket extra utrymme i din padelväska. Väskan passar även perfekt till nybörjare som vill komma i gång med sporten, och som bara behöver en enkel och smidig liten väska att börja med. 

Fördelar

 • Billig
 • Stilren och neutral design
 • Luten och smidig
Nackdelar

 • Få fack
 • Bara en axelrem
 • Racketfacket täcker inte hela racketen

Specifikationer
Svart med logotyp i guldfärg


Head Tour Team Padel Monstercombi padelväska – En padelväska för den kvalitets medvetne

✅ Prismatch på Padelxpert

Head Tour Team Padel Monstercombi padelväska

 

Head Tour Team Padel Monstercombi Blå/Rosa är den padelväska vi har valt ut som vårt premiumval. Letar du efter ett padel case av lite högre kvalitet, är detta helt klart padelväskan för dig. Den här läckra väskan har en snygg design och fås i färgen blå/rosa. Denna padelväska från Head står ut från de flesta andra padelfodral, både designmässigt och funktionsmässigt.

Om du precis som vi älskar väskor med många fack, kommer du att älska denna funktionella padelväska. Väskan är utrustad med tre stora och rymliga fack. I dessa kan du förvara allt du behöver för att kunna träna och tävla. Du skulle till exempel kunna använda ett fack till ombyte och hygienartiklar, medan du förvarar bollar och vattenflaskor i ett annat. Som om inte detta vore nog, är väskan även utrustad med ett par mindre fack på utsidan. I dessa skulle du kunna förvara små saker som till exempel din telefon, din plånbok eller dina nycklar.

De två stora sidofacken är utrustade med CCT, Climate Control Technology. När du förvarar dina padelracketar i dessa fack, skyddas de från fukt och temperaturförändringar.

Fördelar

 • Många fack
 • Rymlig
 • Vadderade axelremmar
Nackdelar

 • Hög prisnivå
 • Färgen passar inte alla

Specifikationer
Mått: 60 x 31 x 43cm
CCT-fack


RS Classic padelväska – rymlig och snygg väska

✅ Prismatch på Padelxpert

 327059101101, CLASSIC PADEL BAG WOMENS EDT, RS, Detail

 

RS Classic Padel Bag Vit/Svart/Rosa är en otroligt rymlig och funtionell padelväska. Därför var den ett självklart val till vår lista. Väskan är försedd med två stora och rymliga fack. Dessa är termiska och skyddar dina saker från både fukt och temperaturförändringar. På varje sida av denna väska hittar du ett fack för ett padelracket. Du kan alltså ha med dig två racketar om du så skulle vilja det. I mitten av väskan finns ett stort utrymme för till exempel kläder och hygienartiklar. Dessutom finns det ett separat skofack med ventilation som hjälper dig att hålla dina skor separerade från resten av utrustningen. Det tycker vi är riktigt smart.

Denna väska är utformad och designad för att vara mer ergonomisk. Axelremmarna är vadderade och på baksidan av ryggsäcken sitter det även kuddar. Allt detta för att du ska kunna få en högre komfort.

Vi på Konsumentmagasinet tycker att denna väska är en av de snyggaste padelväskorna för kvinnor på grund av sin härliga svart/vit/rosa design. Är du en kvinnlig spelare kan vi därför varmt rekommendera denna fantastiska padelväska. Detta betyder dock inte att manliga spelare eller ickebinära padelspelare. 

Fördelar

 • Många fack
 • Ergonomisk
 • Snygg design
 • Flera racketfack
Nackdelar

 • I den högre prisklassen

Specifikationer
Mått: 60x35x38 cm
Volym: 75l


Prince Premium Svart padelväska – perfekt till tävlingsspelaren

✅ Prismatch på Padelxpert

Prince Premium Svart padelväska

 

Vi på Konsumentmagasinet tycker verkligen Prince Premium Padel Bag Svart ska vara med på denna lista över de bästa padelväskorna. Det här är en väska med en riktigt sportig och tuff känsla och design. Därför kan vi starkt rekommendera den till dig som älskar att tävla i padel och som vill ha en väska som visar hur mycket du älskar sporten.

Denna padelryggsäck är tillverkad av premiummaterial som gör den riktigt slitstark och tålig. Väskan har ett riktigt stort och rymligt fack i mitten. Inuti detta fack sitter en sidoficka med dragkedja samt tre små fack utan kedja där du kan förvara små saker som till exempel plånboken eller telefonen. Den här väskan kommer även med en smart avtagbar klädväska. Ditt padelracket förvarar du i facket på ena sidan av väskan. Facket är ett thermofack, så ditt racket ligger skyddat och tryggt i det. Uppe på väskan finns ytterligare ett litet fack som du kan förvara små saker i.

Vi älskar de vadderade remmarna och den vadderade baksidan, då de gör denna padelväska svart ergonomisk och bekväm att bära.

Fördelar

 • Slitstarkt premiummaterial
 • Avtagbar klädväska
 • Thermofack
 • Vadderad rygg och vadderade remmar
Nackdelar

 • I den dyrare prisklassen

Specifikationer
Mått: 60x34x31cm
Färg: Svart/Vit


Wilson Padel Super Tour Röd padelväska – en röd och stilig väska

✅ Prismatch på Padelxpert

Wilson Padel Super Tour Röd padelväska

 

Den här padelväskan har en otroligt snygg röd färg som få andra padelväskor på marknaden har. Inte nog med att den är snygg, den är rymlig också. I denna väska hittar du två stora fack som du kan förvara alla dina tillbehör i. Ett av facken är ett thermofack. I detta fack kan du till exempel förvara dina racketar eller annan utrustning som är känslig för temperaturförändringar eller fukt. I facket finns det plats för två racketar, så att du alltid kan ha ett extra racket med dig när du tränar eller tävlar. Det andra facket kan delas i två med hjälp av rumsdelare och kardborreband. Vi tycker att detta är en trevlig funktion, då det alltid är bra att kunna dela upp väskan på olika sätt. Även denna väska kommer med ett separat utrymme för dina skor, så att du slipper ha dem liggandes bland dina andra saker.

Väskan har vadderade axelremmar som kan justeras efter din rygg och längd, vilket gör denna padelväska riktigt skön att ha på sig till och från banan.

Fördelar

 • Anpassningsbara fack
 • Thermofack för racketar
 • Separat skofack
Nackdelar

 • I den högre prisklassen

Specifikationer
Färg: Röd


Nox AT10 XXL padelväska – padelväskan till proffset

Nox AT10 XXL padelväsk

 

Den här väskan är utvecklad för den argentinske padellegenden Agustín Tapia. Därför tyckte vi att denna häftiga och funktionella padelväska skulle få vara med på vår lista. Eftersom väskan är utvecklad för ett proffs är den självklart välutrustad och praktisk. Väskan har två stora huvudutrymmen där du kan förvara det mesta av din utrustning. Två av facken är försedda med skyddande ThermoTech som håller fukt borta från dina känsliga racketar. Du kan förvara upp till fyra racketar i detta utrymme. Dessa fack är dock inte de enda som är försedda med denna skyddande teknik. Inuti detta utrymme hittar du även ett mindre fack med plats för padelbollar och en vattenflaska. Även detta fack är utrustat med ThermoTech. Väskan har ett stort utrymme för dina ombyteskläder, din handduk och hygienartiklar. På sidan av detta utrymme hittar du även ett praktiskt skofack. Båda dessa utrymmen är ventilerade för att hålla dålig lukt borta. Utöver dessa fack hittar du även några mindre fickor och fack på väskan. Dessa är perfekta att förvara värdesaker i.

Väskan är designad för att vara riktigt ergonomisk och skön att bära till och från träningar och tävlingar. Om du är ute efter en proffsväska är denna helt klart värd att gå efter.

Fördelar

 • Mycket praktisk förvaring
 • Plats för många racketar
 • Skyddande ThermoTech
Nackdelar

 • I den högre prisklassen

Specifikationer
Mått: 70x45x30cm
Färg: Svart med vita och röda detaljer


Så väljer du rätt padelväska

Nu när vi har gett dig många tips på bra och funktionella padelväskor, vill du säkert ha hjälp att välja den som passar dig bäst. Det kan ju trots allt vara riktigt svårt att välja, speciellt med så många valmöjligheter framför sig. Därför vill vi ge dig lite nyttig information som skulle kunna hjälpa dig att fatta ett bra beslut. Vi vill även ge dig några saker att tänka på inför ditt val av väska, så att du ännu lättare kan hitta rätt i padelväskedjungeln. 

Vilken nivå spelar du på?

Det första du bör fundera lite över är vilken nivå du spelar padel på. Ska du eller har du precis börjat spela padel? Har du spelat padel under en längre period? Vill du börja tävla i framtiden. Försök att välja ut en padelväska som passar just din egen nivå. Om du enbart spelar padel lite då och då, kommer du inte behöva en stor och dyr padelväska med extra fack eller avancerad teknologi. Om du däremot skulle vilja tävla i framtiden, kan en sådan väska passa dig riktigt bra.

Källa: www.padelreference.com

Viktig padelutrustning

För att kunna börja spela padel behöver du faktiskt inte speciellt mycket utrustning. Det allra viktigaste du behöver för att komma i gång är en riktig padelracket. Padelracketar skiljer sig mycket från till exempel tennisracketar. De är utformade på ett helt annat sätt. Därför är det viktigt att du inte köper en tennisracket, utan en riktig padelracket. En padelracket är alltså det allra viktigaste när det kommer till padelspelande. Efter racket kommer bollarna. Skaffa ett par riktiga padelbollar innan du börjar spela. Även bollarna skiljer sig mycket mellan padel och tennis. För att du ska kunna få ett bra grepp om planen kan ett par ordentliga padelskor vara bra. Se även till att skaffa dig riktiga träningskläder som andas bra och låter dig röra dig obehindrat när du spelar.

Välj alltid en padelväska som har plats med minst dessa saker. Om du vill kan du alltid uppgradera dig till en större väska med mer plats senare, om du nu skulle vilja ha med dig ännu mer utrustning.

Väskor som skyddar utrustningen

När du väljer padelväska kan det vara värt att tänka på hur väl du vill kunna skydda din utrustning. En del padelutrustning är känlig när det kommer till temperaturförändringar och fukt. Padelracketar är ett exempel på sådan utrustning. Om du vill kunna spela padel utan att vädret påverkar dina racketar, ska du alltid skaffa en väska med thermofack. Thermofack är det bästa och effektivaste sättet att skydda padelracketar på.

Det kan även vara bra att skydda padelbollarna från fukt och temperatursvängningar, då även dessa kan påverkas en del. En bra padelväska är alltså inte bara ett hjälpmedel som låter dig frakta dina saker till och från planen på ett smidigt sätt. Den kan även hjälpa till med att skydda din dyrbara och viktiga padelutrustning och på så vis ge dig ett bättre spelande.

Hur mycket utrymme behövs?

Hur mycket plats behövs egentligen, och vad är viktigast? När du försöker svara på denna fråga kan du återigen tänka lite på vilken nivå du ligger på. Om du inte spelar så mycket, kommer du inte behöva plats för flera olika racketar eller bollar. Om du vill spela på elitnivå kommer du dock behöva lite mer plats för extra utrustning. Det finns dock några saker som är lika viktiga för alla typer av padelspelare. Det första är ett bra utrymme för ditt racket. Ditt racket är ett av de viktigaste padeltillbehören. Därför måste det såklart förvaras på ett bra sätt. Vi rekommenderar att välja en väska med thermofack, då dessa skyddar ditt racket bättre än vanliga fack. Thermofack är dock inte ett måste, men se till att skaffa en väska som åtminstone har ett separat fack till ditt racket. Då blir det lättare för dig att ta fram det och lägga tillbaka det.
Det kan även vara bra att hålla kläder och skor separerade från varandra så att dålig lukt inte sprids i hela väskan. Ju fler separata fack och avdelare desto bättre. Ventilation är alltid ett stort plus.
Förvaring för padelbollar är också bra att ha.

Källa: www.padelxpert.se

Olika typer av padelväskor

Det finns olika typer av padelväskor att välja mellan. Några liknar mer traditionella sportbags som bärs i handen. Andra väskor kan bäras som ryggsäckar. Vissa väskor är anpassningsbara och kan bäras på båda sätt. Det finns även riktigt små och kompakta padelväskor för dig som bara vill bära med dig det allra nödvändigaste. Vilken typ man ska välja beror helt på hur mycket utrustning man vill kunna ha med sig. Om du vill ha en mer ergonomisk väska är en vadderad padelryggsäck oftast det bästa valet. Annars är det helt enkelt din egen smak som avgör vilken väska du ska köpa. De olika typerna skiljer sig en hel del från varandra när det kommer till utseende och komfort.

Stil eller funktion?

Stil eller funktion – vad är viktigast? Detta är en annan sak som är helt upp till dig. Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar alltid funktion över stil, men du ska såklart alltid välja den väska som stilmässigt tilltalar dig mest. Annars finns det en risk att du snabbt tröttnar på din nya padelväska och vill köpa en ny. För att slippa detta kan det vara bra att kika närmare på så många olika väskor som möjligt. Då blir det lättare för dig att hitta en väska med den rätta kombinationen av stil och funktionalitet. Din padelväska ska kunna hålla all din utrustning och samtidigt skydda den. Den ska även vara lätt att använda. Sedan ska den passa din egen stil och smak. Det är ju trots allt väskan som visar vilken typ av padelspelare du är. För att sammanfatta detta vill vi bara säga att funktionalitet väger en aning tyngre än stil, men även stilen på väskan är viktig. Detta är något som många spelare säkert kan hålla med oss om.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


ZERV Superb Svart padelväska

✅ Prismatch på Padelxpert

ZERV Superb Svart padelväska

 

Vi på Konsumentmagasinet har valt ZERV Superb Padel Bag Svart som vår favorit i denna köpa guide för padelväskor. Vi älskar helt enkelt den enkla men samtidigt moderna och stilrena design. Denna padelväska passar både kvinnliga och manliga spelare, då den är så neutral. Svart och vitt fungerar verkligen till de allra flesta, oavsett smak och stil.

Superb Padel Bag Svart från ZERV har två stora och rymliga fack som du kan förvara all din nödvändiga padelutrustning i. Du skulle till exempel kunna förvara ditt padelracket i ett av de stora facken. Att du snabbt och lätt kan få tag på ditt racket är otroligt viktigt när du spelar padel. Du vill ju inte stå och gräva efter ditt padelracket i flera minuter, speciellt inte om du bara har bokat padelbanan under en kortare tid.

Remmarna på denna padelväska är ergonomiska och kan justeras efter dina preferenser. Du kan bära väskan som en ryggsäck eller ta av remmarna för att bära väskan i handen som en sportbag.

Prismässigt ligger denna padelbag omkring medel. Priset är överkomligt, och du får en riktigt stor och snygg väska för pengarna. Därför har vi valt denna padelväska som vår personliga favorit.

Fördelar

 • Två stora och rymliga fack
 • Design som passar de flesta
 • Ergonomiska och justerbara remmar
Nackdelar

 • Få extrafack

Specifikationer
Mått: 55 x 30 x 20cm
Färg: Svart med vit text


RS Cayetano Edition padelväska

✅ Prismatch på Padelxpert

RS Cayetano Edition padelväska

 

RS Cayetano Edition Padel Bag är en av de lite mer exklusiva padelväskorna i denna guide.

Vi tycker att alla som vill unna sig en extra snygg och funktionell padelryggsäck borde skaffa sig denna. Om du spelar med Cayetano och Cayetano Limited Edition racketar kommer de att passa perfekt i racketfacken, då de är utformade för just dessa racketar.

Denna padelväska har plats för två racketar, en på varje sida av väskan. Vi tycker att två racketfack eller fickor är riktigt trevligt, då du får möjligheten att ta med dig två olika racketar en till dig själv eller en till en vän. Som om inte två racketfack på utsidan vore nog, är denna padelryggsäck försedd med ytterligare två fack inne i väskan. I dessa kan du förvara ännu fler racketar, eller andra typer av padeltillbehör och utrustning. De inre facken är thermofack som skyddar din utrustning mot temperaturförändringar och fukt. I mitten finns ett extra stort fack för till exempel handdukar och ombyteskläder. Denna smidiga väska kommer även med ett ventilerat skofack som ser till att dina svettiga skor inte får resten av utrustningen att lukta illa. 

Fördelar

 • Rymlig
 • Ergonomisk
 • Thermofack
Nackdelar

 • I den högre prisklassen

Specifikationer
Mått: 60x35x38cm
Färg: Svart/Vit/Guld


FAQ

Vilken utrustning krävs för padel?
Ett padelracket, padelbollar och padelskor. Kom ihåg att du inte kan använda tennisracketar I padel, så skaffa alltid ett riktigt padelracket. Tennisracketar och padelracketar skiljer sig nämligen riktigt mycket.
Vilken padelväska?
Skaffa en padelväska som passar dig och dina behov.
Varför behöver jag en padelväska?
En riktig padelväska är anpassad för att förvara och förflytta din padelutrustning på bästa möjliga sätt. De flesta padelväskor är även utrustade med skyddande fack för dina racketar.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta