Bästa Ögonfransserum: De bästa serum för ögonfransar enligt oss

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Vill du ha längre och tjockare ögonfransar? eyelash serum är den senaste skönhetsmodellen för att få längre och tjockare ögonfransar. Det fungerar genom att ge näring och stärka dina fransar, vilket gör att de ser fylligare och friskare ut. Med bara några droppar ögonfransserum varje dag kan du uppnå den look du alltid velat ha – utan att behöva applicera falska ögonfransar eller genomgå dyra och tidskrävande procedurer. Dessutom är ögonfransserumet lätt att använda och kommer i en praktisk droppflaska för exakt applicering.

Men vilka ögonfransserum är de bästa och vad ska du tänka på när du väljer ett ögonfransserum? Vi har hittat svaret på detta

Vad bör du tänka på innan du köper ett ögonfransserum?

Ingredienser

Exempel på bra ingredienser att hålla utkik efter är växtextrakt, vitaminer och aktiva ingredienser såsom peptider och biotin. De aktiva ingredienserna i serumet avgör hur väl produkten fungerar, medan vitaminer spelar en viktig roll för hårväxten. De bidrar med viktiga näringsämnen som hjälper till att producera nya hårsäckar och återställa gamla för att främja tillväxten. Om du främst söker ett serum som skyddar ögonfransarna från att gå av är panthenol (vitamin B5) en bra ingrediens att leta efter.
Panthenol absorberar fukt från luften och återfuktar dina fransar vilket gör dem dem starkare och friskare. De flesta ögonfransserum innehåller växtbaserade ingredienser eftersom de ofta är mer effektiva än kemiska ingredienser. Capixyl peptidkomplex är också en användbar ingrediens som har visat sig förebygga håravfall och stimulera hårväxt med hjälp av acetyl tetrapeptid-3 och rödklöverextrakt. När du köper ett ögonfransserum bör du välja ett som innehåller naturliga ingredienser, såsom växtextrakt, samt ett serum som är hypoallergent och säkert att använda för alla hudtyper. Undvik serum med skadliga ingredienser såsom parabener, kemiska oljor, doftämnen, cancerframkallande ämnen och prostaglandin. 

Behandlingstid

Generellt bör ett ögonfransserum appliceras regelbundet en gång om dagen för bästa synliga resultat. Efter cirka 2-4 veckor kan du börja märka att dina ögonfransar börjar se friskare och tjockare ut. För att uppnå de resultat som utlovas av olika tillverkare bör du använda produkten enligt instruktioner i minst åtta veckor.

Biverkningar

Vissa ögonfransserum kan orsaka biverkningar såsom irritation, rodnad och inflammation. Om du har känsliga ögon bör du undvika produkter som innehåller skadliga tillväxthormoner. Dessa hormoner kan ha obehagliga och dessutom permanenta biverkningar såsom mörka ringar under ögonen och missfärgningar av iris. Vi betonar att detta är sällsynt och att risken minskar om serumet appliceras på rätt sätt. Generellt sett bör du alltid vara försiktig när du använder ögonfransserum så att inte för stora mängder av produkten kommer i kontakt med ögat.

Pris

De dyraste ögonfransserumen kostar runt 800 kronor och innehåller en större mängd mer exklusiva vitaminer och aktiva ämnen. Dessa serum utlovar även snabbare resultat, minimala biverkningar och tryggare användning för kontaktlinsbärare. Budgetalternativet kostar cirka 200 kronor och innehåller färre aktiva ingredienser samt har ofta en appliceringsborste med mindre precision.

Användar- och expertrecensioner

Användarrecensioner kan ge en mängd information om en produkt, inklusive vilka ingredienser som används, hur applikatorn fungerar samt eventuella upplevda biverkningar. Expertrecensioner kan ge mer detaljerad information om produktens potentiella fördelar samt hur lång tid man bör förvänta sig innan produkten ger resultat.

arrow-more


Hairlust Superb Lash serum för ögonfransar – långvarigt ögonfransserum med Capixyl peptidkomplex

Vår rekommendation

Superb Lash Eyelash Enhancing Serum är veganskt och naturligt, vilket gör det till ett utmärkt val för dig som söker ett alternativ till de starka kemikalier som kan finnas i andra ögonfransserum. Med ekologiska ingredienser hjälper detta serum till att främja tillväxten och hålla fransarna friska.

 • Kliniskt testat
 • Ekologiska ingredienser
 • Naturligt och långvarigt resultat

Recension: En detaljerad recension av Superb Lash Eyelash Enhancing Serum

Detta stärkande ögonfransserum är en banbrytande produkt som har testats kliniskt och visat sig ge användarna längre och tjockare ögonfransar som behåller sin naturliga look. Serumet kombinerar olika aktiva ingredienser som stimulerar fransarnas naturliga tillväxt. Det är fritt från skadliga kemikalier och produceras i Skandinavien med högkvalitativa ingredienser som Capixyl peptidkomplex, koffein från kaffeolja och hydrolyserat ärtprotein. Capixyl är ett innovativt biomimetiskt peptidkomplex kombinerat med ett rödklöverextrakt. Det riktar sig mot huvudorsakerna till håravfall och ger fylligare och tjockare fransar. Produktens volym är 8 ml, vilket räcker för många användningar. Serumet är lätt att applicera tack vare den medföljande applikatorborsten och efterlämnar inga kladdiga rester. Denna produkt är kliniskt testad, vilket gör den till ett säkert val, samtidigt som den har uppvisat effektiva och långvariga resultat, så att du kan vara säker på att du får valuta för pengarna. 

Fördelar

 • Producerat i Skandinavien
 • Fritt från skadliga kemikalier
 • Veganskt
 • Lätt att applicera
 • Med kraftfulla ingredienser
Cons

 • Nackdelar
 • Det kan ta upp till sex veckor innan du ser resultat

Konsumentmagasinets bedömning

Detta stärkande och veganska serum för ögonfransar är perfekt för dig som följer en vegansk livsstil. Den enda nackdelen är att det kan ta upp till sex veckor innan du ser någon förändring i utseendet på dina ögonfransar, men trots det tycker vi att resultatet är värt väntan.

Specifikationer:
Volym: 8 ml


Xlash Eyelash Serum 3ml – ögonfransserum med hyaluronsyra

Bästa oljefria valet

Xlash Eyelash Serum 3ml

En stor fördel hos Xlash ögonfransserum är att det innehåller hyaluronsyra som intensivt återfuktar och stänger in fukt. Detta gör det perfekt för dig som vill ha ett högkvalitativt och oljefritt ögonfransserum.

 • Dermatologiskt testat
 • Innehåller hyaluronsyra, biotinpeptid och grönt te
 • Veganskt och icke-djurtestat

Recension: En detaljerad recension av Xlash eyelash serum

Xlash ögonfransserum innehåller flera ingredienser som gynnar ögonfransarna. Förutom hyaluronsyra innehåller denna produkt biotinpeptider och grönt te. Biotinpeptid hjälper till att öka keratinproduktionen, vilket kan hjälpa ögonfransarna att se längre och fylligare ut, medan grönt te är en mild antioxidant som kan verka lugnande för huden. Ögonfransserumet är veganskt och icke-djurtestat, vilket gör det till ett bra val för dem som söker ett skonsamt alternativ. Det är dessutom hormonfritt och kan användas tillsammans med ögonfransförlängningar utan att orsaka några skador. Detta ögonfransserum är lämpligt för känslig hud eftersom det innehåller ingredienser som är kända för sina milda och lugnande egenskaper. 

Vad säger användare om Xlash ögonfransserum?

Recensionerna av Xlash ögonfransserum är i allmänhet positiva, där användarna vittnar om längre och tjockare ögonfransar efter att ha använt produkten. Den har fått ett bra betyg på 4,5 i Googles sammanställning av användarrecensioner från olika produkter samt ett betyg på 4,3 på Amazon.

Fördelar

 • Kan användas tillsammans med ögonfransförlängningar
 • Ger längre och fylligare fransar
 • Lätt att applicera
 • Fritt från hormoner
 • Med ingredienser som passar känslig hud
Nackdelar

 • Kan orsaka rodnad hos vissa personer

Konsumentmagasinets bedömning

Detta ögonfransserum är oljefritt, vilket är positivt eftersom vi vill undvika produkter som får ögonfransarna att kännas tunga. Detta serum fick fransarna att kännas lätta och mjuka och gav dem ett betydligt längre utseende efter några användningar. Den enda möjliga nackdelen med detta ögonfransserum är att det kan ge rodnad hos vissa vissa personer, men det är inte vanligt förekommande.

Specifikationer:
Volym: 3 ml


Nanolash ögonfransserum Eyelash Conditioner Serum 3ml – lättviktigt formular med exakt applikator

Bästa valet för känsliga ögon

Nanolash Eyelash Conditioner Serum 3ml

Nanolash ögonfransserum är optimalt för dig med känsliga ögon eftersom det har antiinflammatoriska egenskaper. Serumet hjälper till att vårda och skydda ögonfransarna samtidigt som det främjar en hälsosam och naturlig tillväxt.

 • Dermatologiskt testat av ögonläkare och kliniskt bevisat
 • Med näringsrika och vårdande ingredienser
 • Antiinflammatoriskt 

Recension: En detaljerad recension av Nanolash Eyelash Conditioner Serum

Nanolash ögonfransserum är ett av de mest sofistikerade och effektiva serumen på marknaden. Produktens ingredienser är hälsosamma och vårdande och har testats av ögonläkare och kliniskt bevisats att snabbt absorbera och ge näring till folliklarna. Detta serum ger dig fylliga, långa och täta ögonfransar samtidigt som det hjälper till att bevara fransarnas naturliga pigment. Serumet innehåller dessutom en unik, lyxig ingrediens som inte ändrar färgen på din iris. Produkten levereras tillsammans med en exakt applikator som hjälper till att exakt fördela serumet på ögonfransarna, för bästa möjliga effekt. Du bör se resultat redan efter en månad och under den tiden kan dina fransar kan förlängas med upp till 50 %.

Vad säger användare om Nanolash Eyelash Conditioner Serum ?

Enligt Googles sammanställning av användarrecensioner från olika produkter har Nanolash Eyelash Conditioner Serum fått betyget 4,2. På Amazon har ögonfransserumet ett betyg på 4,3. Generellt sett har användarna gett produkten positiva recensioner och nämner dess effektivitet för att förlänga och förtjocka ögonfransarna. 

Fördelar

 • Ger fylliga, långa och täta ögonfransar
 • Absorberas snabbt
 • Exakt applikator
 • Ger näring ända ner till folliklarna
 • Lätt konsistens
Nackdelar

 • Kan i vissa fall orsaka förändringar i hudfärgen runt ögonen

Konsumentmagasinets bedömning

Nanolash är ett bra ögonfransserum eftersom det har en lätt konsistens som gör det enkelt att applicera. Det är dock viktigt att notera att denna produkt i vissa fall kan förändra hudfärgen runt ögonen. Trots denna nackdel anser vi att Nanolash är ett bra val för dina fransar.

Specifikationer:
Volym: 3 ml


Revitalash Advanced Eyelash Conditioner 3,5 ml – oljefri ögonfransserum med böjeffekt

Bästa premiumvalet

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner 3,5 ml

Produktens främsta fördel är att den har ett högt innehåll av antioxidanter, vilket hjälper till att återskapa ögonfransarna. Detta ögonfransserum är optimalt för dig med fransar som börjat uppvisa ålderstecken, exempelvis tunnare och skörare form eller bleknande färg.

 • Utvecklat av läkare
 • Rikt på antioxidanter
 • Hypoallergent och icke-irriterande

Recension: En detaljerad recension av Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner är ett serum för ögonfransar som hjälper ögonfransarna att se tjockare, fylligare och smidigare ut. Serumet har utvecklats av läkare och är hypoallergent och icke-irriterande. Formulan är oljefri och säker att använda i kombination med ögonfransförlängningar. Revitalash Advanced Eyelash Conditioner är dessutom fritt från parabener, ftalater, BHT och gluten. Detta serum arbetar med Curl Effect, som är patenterat sedan 2015 och innehåller den unika Revitalash-teknologin som främjar fransarnas naturliga böjning. Det hjälper även till att ge ökad volym och längd hos fransarna samtidigt som det är vårdande och skyddande. Med BioPeptin-komplex – en formula som består av peptider, biotin, lipider och grönt te-extrakt – hjälper detta serum till att återfukta, stärka och ge näring åt fransarna. Jämfört med liknande produkter på marknaden är Revitalash Advanced Eyelash Conditioner ett dyrare alternativ. 

Vad säger användare om Revitalash Advanced Eyelash Conditioner?

De flesta användare som provat Revitalash Advanced Eyelash Conditioner är nöjda med resultatet, och upplever att serumet verkar hjälpa ögonfransarna att se längre och fylligare ut. I Googles sammanställning av användarrecensioner över butiker har produkten fått ett betyg på 4,5 stjärnor baserat på användarrecensioner, medan den hos Amazon har ett betyg på 4,3 stjärnor.

Fördelar

 • Ger mjuka och elastiska fransar 
 • Oljefritt och säkert att använda tillsammans med ögonfransförlängningar
 • Fritt från parabener, ftalater, BHT eller gluten.
 • Veganskt och icke-djurtestat
Nackdelar

 • Applikatorborsten hade kunnat vara mer effektiv
 • Dyrare prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

Detta ögonfransserum är veganskt och icke-djurtestat, vilket passar personer som är extra noggranna med ingredienserna i sina skönhetsprodukter. Nackdelen är att borsten applicerar aningen för lite produkt på fransarna, men överlag gör produkten ett bra jobb med att vårda ögonfransarna.

Specifikationer:
 Volym: 3,5 ml


Är ögonfransserum farliga?

Många undrar om ögonfransserum är farliga. Det har funnits några fall där människor har upplevt negativa effekter efter att ha använt ögonfransserum. Några av de biverkningar som har rapporterats är ögonlocksdermatit, ögonirritation och hårväxt i pannan och på kinderna.

Trots de potentiella riskerna är de flesta experter överens om att ögonfransserum i allmänhet är säkert att använda. Det är dock viktigt att göra din forskning innan du väljer en produkt och att alltid följa anvisningarna noggrant. Om du upplever några biverkningar efter att ha använt ögonfransserum ska du se till att sluta använda produkten och rådgöra med din läkare. ögonfransserum kan vara ett bra sätt att få fylligare och längre ögonfransar.

Läs också: De bästa hårtorkarna enligt experterna

Fungerar ögonfransserum verkligen?

Om du funderar på att använda ett ögonfransserum för att förbättra utseendet på dina fransar kanske du undrar om de verkligen fungerar.
Ögonfransserum är utformade för att ge näring och konditionera dina fransar och hjälpa dem att se längre, tjockare och friskare ut. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis som stöder påståendet att ögonfransserum kan växa dina fransar avsevärt, rapporterar många användare att de ser positiva resultat efter att ha använt dessa produkter.

Om du letar efter ett ögonfransserum som verkligen fungerar är det viktigt att välja ett som innehåller aktiva ingredienser som biotin och keratin. Dessa näringsämnen är viktiga för en sund hårväxt och kan hjälpa till att stärka och vårda dina fransar. Leta dessutom efter en produkt med en borste som möjliggör enkel och exakt applicering.
Vid konsekvent användning kan ett ögonfransserum hjälpa till att ge dig de vackra, långa fransar du alltid har velat ha. Så om du är redo att prova ett, se till att göra din forskning och välja en kvalitetsprodukt för bästa resultat.

Läs också: Få längre hår med hårvitaminer


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Long4Lashes Eyelash Serum 3ml

Long4Lashes Eyelash Serum 3ml

Long4Lashes ögonfransserum är för dig som vill stimulera den naturliga tillväxten hos dina fransar, med ett serum som tillföra näring och förbättra deras allmänna tillstånd. Denna produkt innehåller hyaluronsyra och provitamin B5 som hjälper till att nå alla dessa mål.

 • Dermatologiskt testat
 • Innehåller hyaluronsyra och provitamin B5.
 • Parabenfritt

Recension: En detaljerad recension av Long4Lashes Eyelashes Serum

Long4Lashes ögonfransserum innehåller en hög koncentration av peptider som är kända för att främja ögonfranstillväxten. Serumet är även parabenfritt och säkert att använda för kontaktlinsbärare. Produkten tillverkas av ett företag med över 35 års erfarenhet, vilket gör att du kan vara säker på att den är tillverkad med kvalitetsingredienser. Dessutom innehåller Long4Lashes ögonfransserum hyaluronsyra och provitamin B5, som hjälper till att återfukta och ge näring åt fransarna. Vitamin B5 tränger in i hårets fibrer och förbättrar dess struktur, vilket ger ett mjukt och glänsande resultat. Sötmandelolja främjar elasticiteten och motståndskraften ända från rötterna. Överlag säger sig detta ögonfransserum resultera i längre, starkare och friskare ögonfransar. Serumet kan kombineras med permanent smink eller appliceras varje kväll innan du lägger dig. Produkten är ett prisvärt alternativ jämfört med andra ögonfransserum på marknaden.

Vad säger användare om Long4Lashes Eyelashes Serum?

Long4Lashes Eyelash Serum har fått höga betyg av användarna, med ett betyg på 4,7 i Googles sammanställning av användarrecensioner över butiker samt betyget 4,3 på Amazon. Vissa användare upplever att de sett en förändring på endast två veckor, medan andra behövde vänta fyra till sex veckor innan de såg resultat.

Fördelar

 • Säker användning för kontaktlinsbärare
 • Ger längre, starkare och friskare ögonfransar
 • Oljefritt
 • Tillverkat av ett företag med 35 års kosmetisk tradition
Nackdelar

 • Mindre lämpat för personer med känslig hud

Konsumentmagasinets bedömning

Long4Lashes Eyelash Serum är oljefritt vilket gör att dina ögonfransar varken känns feta eller tyngs ned. Bortsett från personer med särskilt känslig hud vill vi rekommendera denna  produkt till de allra flesta. 

Specifikationer:
Volym: 3 ml


FAQ

Varför ska jag använda ögonfransserum?
Om dina ögonfransar är glesa eller om du har märkt att de har blivit tunnare med tiden kan du använda ett ögonfransserum för att stimulera ny tillväxt. Ögonfransserum kan också hjälpa till att stärka och vårda dina ögonfransar. Detta kan vara fördelaktigt om du har sköra eller skadade ögonfransar.
Hur använder du ett ögonfransserum?
Börja med att rengöra dina ögonfransar med en oljefri rengöringsmedel. Detta hjälper ögonfransserumet att bättre fästa på dina fransar. Applicera ögonfransserumet på dina fransar med hjälp av applikatorborsten som följer med produkten. Låt ögonfransserumet torka i några minuter innan du applicerar din vanliga mascara. Använd ögonfransserumet enligt anvisningarna, vanligtvis en eller två gånger om dagen för bästa resultat. Du bör börja se längre och tjockare ögonfransar inom 4-6 veckor.
Vilket ögonfransserum är bäst?
Det finns många ögonfransserum på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst. Vi har hittat de bästa ögonfransserumen på marknaden som du kan läsa mer om här.
Kan man använda ögonfransserum när man har ögonfransförlängningar?
Svaret är kanske. Om du har ögonfransförlängningar bör du rådgöra med din tekniker för att se om det är rätt för dig att använda ett ögonfransserum. Vissa ögonfransserum kan vara för hårda för ögonfransförlängningar och kan få dem att falla ut i förtid.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta