Miele Complete C3 Test – Här är experternas favoriter – Bäst i Test guide

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om granskningar av dammsugare från Mieles Complete C3-serie. Artikeln bygger på externa tester där olika experter har provat dammsugare från Miele.

Vi börjar med att gå igenom två olika Complete C3-dammsugare som har fått bra omdömen från de olika expertkällorna. Experterna har granskat dammsugarnas specifikationer och funktioner för att få en överblick över både för- och nackdelar med de olika modellerna. Efter genomgången presenterar vi även ett alternativ till Miele Complete C3.

Vi går igenom dessa granskningar för att ge konsumenterna en överblick och hjälpa dem att avgöra vilken dammsugare som passar bäst för deras preferenser, önskemål och behov.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Överblick över två Complete C3-dammsugare från Miele 
🔸 Genomgång av en alternativ dammsugare 
🔸 Goda råd inför dammsugarköpet 
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat dammsugarna i artikeln. Vi samlar istället relevant information och olika testresultat för att konsumenterna snabbt och enkelt ska kunna få en överblick över marknadens utbud av dammsugare från Miele. 


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

 

Räckvidd och ljudnivå

Den här dammsugaren har en räckvidd på 12 meter, vilket är lagom för att man ska kunna dammsuga flera rum eller stora utrymmen utan att behöva byta eluttag hela tiden.

Modellen har dessutom en automatisk sladdupprullning, och man behöver därför inte bråka för att få sladden på plats när man har dammsugit färdigt. Man måste förstås hålla in en knapp på dammsugaren, men man behöver varken böja sig ner eller dra i sladden.

Dammsugarpåsen har en kapacitet på 4,5 liter, och tillsammans med den långa räckvidden gör detta att man varken behöver byta eluttag eller dammsugarpåse när man dammsuger större ytor.

Det kan dock vara bra att tänka på att Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har en relativt hög ljudnivå på 76 dB.

Power Efficiency-motor och AirClean Plus-filter 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline levereras med ett universalmunstycke som kan användas på olika golv och underlag. Detta munstycke förenklar dammsugningen om man har flera olika typer av golv hemma.

Den här dammsugaren är dessutom utrustad med både en Power Efficiency-motor och ett AirClean Plus-filter.

Motorn har en effekt på 550 watt och är på så vis ganska medelmåttig. Motorn är alltså inte kraftigast på marknaden, men eftersom att det här är en Power Efficiency-motor kan den fortfarande suga upp även de minsta dammpartiklarna

Power Efficiency är nämligen en väldigt effektiv funktion som hjälper till att få bort allt skräp, damm och smuts.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har även ett AirClean Plus-filter som säkerställer att luften alltid hålls ren och fräsch när man dammsuger.

Säker och praktisk dammsugare 

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline är en säker och praktisk dammsugare med flera olika funktioner och åtgärder.

Dammsugaren har bland annat en säkerhetsåtgärd som består av en metalltråd. Denna sitter i handtaget och skyddar användaren från att få stötar av dammsugaren.

Dammsugaren har även ett teleskoprör med ett praktiskt låssystem som gör att man kan fästa röret på själva dammsugaren. Tack vare detta får man mer utrymme när man ska förvara och flytta runt dammsugaren.

Om man inte har särskilt mycket förvaringsutrymme är den här funktionen därför en stor fördel. När man låser fast de olika delarna i varandra kommer de heller inte att ramla av hela tiden.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har dessutom ett fack för eventuella tillbehör. Facket sitter på själva dammsugaren och öppnas enkelt med en knapptryckning.

Specifikationer för Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – mått
🌀 Höjd: 23 cm
🌀 Bredd: 28 cm
🌀 Längd: 51,5 cm
🌀 Vikt: 7,26 kg

Specifikationer för Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline – basfakta
🔴 Energiklass: A+
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): A
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: D
🔴 Årlig energiförbrukning: 20,3 kWh
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Ljudnivå: 76 dB
🔴 Räckvidd: 12 meter
🔴 Påsstorlek: 4,5 liter

Fördelar med Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
Metalltråd i handtaget som fungerar som en åskledare
Överhettningsskydd och stötskyddslist
Power Efficiency-motor som kan få bort även små dammpartiklar
AirClean Plus-filter
Bra dammupptagning på hårda golv
Bra räckvidd


Ett alternativ till Miele Complete C3


Miele Complete C2 Powerline SFAF3

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ 3,5 av 5 stjärnor hos det stora testmagasinet Trustedreviews.com

Miele Complete C2 Powerline

.
Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har granskats av tre olika expertkällor, nämligen Råd & Rön,  och Trustedreviews.com.

Alla experter är mestadels positiva till den här modellen, och den får bra recensioner överallt. Modellen blir testvinnare hos Råd & Rön. Sist men inte minst har det stora testmagasinet Trustedreviews.com gett Miele Complete C2 Powerline SFAF3 ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor.

Innan man köper Miele Complete C2 Powerline SFAF3 bör man vara medveten om att den inte tillhör någon särskilt bra energiklass jämfört med andra modeller. Dammsugaren hamnar nämligen i energiklass C och ligger därmed något under genomsnittet för dammsugare.

Om man inte använder dammsugaren onormalt mycket märks dock detta inte alltför mycket på elkostnaderna. Eftersom att den här dammsugaren har en kraftfull motor har den även en högre energiförbrukning.

Kraftfull motor

Med en motoreffekt på 890 watt har Miele Complete C2 Powerline SFAF3 en kraftfullare motor än många andra dammsugarmodeller. Man kan dessutom justera sugstyrkan med hjälp av ett elektroniskt kontrollvred som sitter på själva dammsugaren.

Experterna från Trustedreviews.com är otroligt positiva till att man kan ändra sugstyrkan på dammsugaren, för detta innebär ju att man själv kan bestämma om den ska vara högre eller lägre.

Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har en ljudnivå på 80 dB, och det här är därmed inte en av marknadens tystare dammsugare.

Den här dammsugaren väsnas lite mer på grund av den kraftfulla motorn, och det kan därför vara svårt att hitta en tystgående dammsugare med en lika hög motoreffekt.

Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har en bra räckvidd på 10 meter, vilket innebär att man utan problem kan dammsuga större rum och utrymmen utan att behöva fundera på om det finns ett eluttag i närheten. Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har dessutom en dammsugarpåse med en kapacitet på 4,5 liter.

Dammupptagning och AirClean-filter 

Den här dammsugaren hamnar i klass A respektive C för sin dammupptagning på hårda golv och mattor. Modellen är därför utmärkt när man vill dammsuga och få bort skit och damm från mattor, men den lämpar sig extra bra för användning på hårda underlag.

Testmagasinet Trustedreviews.com påpekar dock att man bör vara medveten om att den här dammsugaren inte är optimal för att dammsuga upp djurhår.

Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har däremot ett AirClean-filter som fångar upp även de minsta dammpartiklarna, och utblåsluften från dammsugaren är därför så ren och fräsch som möjligt.

Dammsugaren får betyget B för sina partikelutsläpp, vilket samtliga experter är positiva till. Trustedreviews.com framhäver även modellens goda sugeffekt och skriver att detta gör att dammsugaren fungerar bättre.

Praktiskt låssystem och integrerade tillbehör 

Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har både ett praktiskt låssystem och integrerade tillbehör.

Det praktiska låssystemet ser till att inga delar plötsligt lossnar från dammsugaren, och man kan höra ett klick när man sätter ihop röret, handtaget och munstycket. Man måste sedan trycka in låsknappen för att kunna ta isär delarna igen, och detta system är därmed en fördel om man helst slipper delar som ramlar av titt som tätt.

Den här dammsugaren har även en stötskyddslist som gör att man kan stöta in med dammsugaren i till exempel en stol eller soffa utan risk för att skada möbeln. Stötskyddslisten sitter på kroppen av dammsugaren och är tillverkad av ett mjukt syntetmaterial.

Miele Complete C2 Powerline SFAF3 har dessutom integrerade tillbehör i form av en sugpensel, ett fogmunstycke och ett möbelmunstycke.

Sugpenseln är försedd med mjuk naturborst och är antingen integrerad i själva dammsugaren eller placerad på VarioClip. Tillbehöret är därför alltid lättillgängligt.

Specifikationer för Miele Complete C2 Powerline SFAF3 – mått
🌀 Höjd: 22,7 cm
🌀 Bredd: 48,7 cm
🌀 Längd: 48,7 cm
🌀 Vikt: 6,97 kg

Specifikationer för Miele Complete C2 Powerline SFAF3 – basfakta
🔴 Energiklass: C
🔴 Partikelutsläppsklass (filtrering): B
🔴 Dammupptagning på hårt golv: A
🔴 Dammupptagning på mattor: C
🔴 Årlig energiförbrukning: 34 kWh
🔴 Motoreffekt: 890 watt
🔴 Ljudnivå: 80 dB
🔴 Räckvidd: 10 meter
🔴 Påsstorlek: 4,5 liter

Fördelar med Miele Complete C2 Powerline SFAF3:
Hög motoreffekt på 890 watt
Särskilt bra på hårda golv
Bra räckvidd och stor dammsugarpåse
Integrerade tillbehör och stötskyddslist
Justerbar sugstyrka


Goda råd inför köpet av en ny dammsugare

Goda råd inför köpet av en ny dammsugare

Din gamla dammsugare har gjort sitt och nu behöver du en ny. Efter en snabb titt på internet är det dock uppenbart att det kan bli svårare än du trodde att välja en ny dammsugare.

Det är lätt att lockas av rubriker om den “senaste och bästa” dammsugaren, men detta kan sluta med att du får en dammsugare som har antingen för många eller för få funktioner, eller en dammsugare som helt enkelt inte passar dina behov.

Här har vi därför samlat ett antal goda råd som kan vara bra att överväga. Dessa tips kan hjälpa dig att komma fram till precis vad det är du behöver innan du köper en ny dammsugare.

Du har kanske redan funderat över vissa av dem, men ta ändå en titt på följande lista och se om du har tänkt på allt.

Vad har du för typ av golv hemma? 

Vad har du för typ av golv hemmaDetta kan nog vara det mest uppenbara, men fundera på om du har mest mattor, hårda golv eller en blandning av båda hemma hos dig.

En skaftdammsugare är ofta ett bra alternativ i hem med mycket mattor, medan en vanlig dammsugare ofta är bättre om du har mest trägolv eller klinker.

Oavsett vilken typ av dammsugare du vill ha finns det dock många alternativ för såväl mattor som hårda golv.

När du letar efter en ny dammsugare är det därför bra att ta reda på vilken dammupptagningsklass dammsugaren hamnar i på hårda golv och mattor beroende på vad för typ av golv du har hemma.

Hur många funktioner behöver du? 

Idag finns det mängder av dammsugare med hur många olika funktioner som helst. Vissa dammsugare har till exempel belysning som gör att du kan se skräpet bättre, automatisk sladdupprullning som gör att du slipper bråka för att få sladden på plats samt ett justerbart teleskoprör som ger dig en så bra arbetsställning som möjligt. Du måste därför komma fram till om du behöver flera olika funktioner eller om du föredrar en vanlig dammsugare utan alltför många funktioner.

De flesta moderna dammsugare kommer dock att ha någon funktion som inte finns på din gamla dammsugare.

Dammsugare med eller utan påse? 

Dammsugare påseMed en påslös dammsugare kan du spara pengar på att inte köpa nya dammsugarpåsar hela tiden. Dessa dammsugare brukar dock ha fler filter som måste rengöras och bytas regelbundet.

Dammsugare utan påse kan vara ett bra alternativ för allergiker och astmatiker eftersom att dammet inte blir störande på samma sätt med dessa modeller.

Känn på dammsugaren innan du köper den

Även om du vill beställa din dammsugare online ska du alltid gå in i en butik först och knuffa, dra, vrida och lyfta i dammsugaren som du funderar på att köpa. Kontrollera även alla funktioner.

Om du är intresserad av en specifik dammsugare som är billigare på internet kan du även fråga butiken om de vill matcha det priset.

Ta reda på ljudnivån 

Ingen dammsugare når upp i nivåer som kräver att du använder hörselskydd, men vissa dammsugare väsnas fortfarande mer än andra. För vissa är det viktigt att ha en tystgående dammsugare medan andra inte bryr sig så mycket om den saken.

Om du vill ha en dammsugare som inte lever om så mycket bör du ta reda på ljudnivån. Denna kan nämligen variera kraftigt mellan olika modeller, även om de olika modellerna kommer från samma tillverkare.

Priset för en ny dammsugare 

Priset När du ska välja vilken dammsugare som är bäst för dig kan det kännas rätt att helt enkelt välja den billigaste modellen. Detta är dock inte alltid den bästa metoden, för pris och kvalitet går ofta hand i hand när det gäller dammsugare. Detta stämmer dock bara upp till en viss prisklass.

När du kommer upp i ett par tusen kronor blir det lite svårare att ta reda på om den dyrare dammsugaren faktiskt är bättre än dammsugaren som kostar några hundralappar mindre.

Dammsugare är inte det roligaste att lägga pengar på, men även om det kan vara lockande att köpa en billig modell kan det faktiskt vara en nackdel i slutändan.

Det viktigaste hos en dammsugare är rengöringsförmågan, och en dammsugare städar i regel sämre ju billigare den är.

Ska jag välja en dammsugare som tar hänsyn till allergier?

HEPA Det här är en viktig fråga att fundera över. Vi spenderar i genomsnitt 90 % av vår tid inomhus, och halten av luftföroreningar kan vara två till fem gånger högre inomhus än utomhus. Detta är extra viktigt att tänka på om du eller någon i din familj lider av astma eller allergier.

En dammsugare med HEPA-filter kan göra en stor skillnad för luftkvaliteten inomhus. HEPA-filter fångar upp även de minsta dammpartiklarna och gör att utblåsluften faktiskt blir renare än luften som sugs in i dammsugaren från början.

Det finns dessutom dammsugare med HEPA-filter som även använder sig av helt förseglade system. Detta innebär att det nästan inte kan läka ut någon luft alls genom dammsugarens “kropp”, och all luft och alla föroreningar tvingas därför genom filtersystemet. Detta förseglade system gör att luften inomhus blir fri från allergener.

Hur ofta dammsuger du? 

Något som du kanske inte har funderat över är hur ofta du dammsuger. Detta beror på många olika faktorer, och svaret kan därför vara väldigt annorlunda i olika hushåll. Det kan till exempel bero på om du har några husdjur, hur många som bor i hushållet, vilken årstid det är och om du använder skor inomhus.

Om du dammsuger ofta kan en stor och klumpig dammsugare vara en nackdel eftersom att den blir väldigt besvärlig att dra runt i huset.

Undersök därför om du kan hitta en mindre dammsugare med samma dammupptagning och funktioner som de lite större modellerna. Detta kan underlätta dammsugningen om du brukar plocka fram dammsugaren ofta.

Hur många våningar finns det i ditt hem? 

Våningar i ditt hemMed andra ord, hur många trappor måste du bära dammsugaren upp och ner för? Vi fortsätter alltså här på samma tema som i förra punkten. Det finns många lättmanövrerade, lätta och trådlösa dammsugare som har en bra sugeffekt och klarar av att städa de flesta olika golvtyper

Om du måste bära dammsugaren upp och ner för trappor varje gång du dammsuger kan det åtminstone vara en fördel att titta på de dammsugare som väger minst.

Vilka andra ytor ska dammsugas? 

Om du vill kunna dammsuga bort allt damm från möbler, gardiner och lister istället för att dammtorka dem med en trasa måste du ha lite olika tillbehör till din dammsugare. De flesta dammsugare har en kombinationsborste och olika munstycken.

Vissa dammsugarmodeller har dock ännu fler specialtillbehör för specifika uppgifter. Det finns till och med dammsugare med en liten extra dammsugare som är bra om du har husdjur eller barn som skitar ner extra mycket.

Hur mycket el drar dammsugaren? 

Energimärkning De flesta vill inte ha en dammsugare som förbrukar alltför mycket el. I regel vill människor naturligtvis ha en både strömbesparande och energieffektiv dammsugare. Om du också vill det ska du leta efter en dammsugare som tar hänsyn till energiförbrukningen.

Även om dammsugaren har en hög energiförbrukning måste du förstås även tänka på att en dammsugare inte är igång hela tiden. Förbrukningen märks därför inte särskilt mycket på elräkningen, men det är förstås ändå en fördel om du hittar en dammsugare med låg energiförbrukning.

Dagens dammsugare tillhör dock oftast en bra energiklass, och du kan därför utan problem hitta mängder av dammsugare med en bra energimärkning.

Hur stort förvaringsutrymme har du för dammsugaren? 

Sist men inte minst är det bra att fundera över hur mycket utrymme du har att förvara dammsugaren i. Vissa dammsugare behöver inte särskilt stora utrymmen medan andra är ganska platskrävande. Detta kan bli irriterande i längden om du vill kunna ställa undan dammsugaren och inte ha den stående framme.

Om du är nöjd med storleken på den dammsugare som du har nu bör du leta efter en modell som är lika stor eller något mindre. På så vis vet du redan att dammsugaren passar i det utrymme som du har för den, och du blir därför inte besviken när du ser storleken på den nya dammsugaren.

Idag har vissa dammsugare även olika funktioner som underlättar förvaringen i skåp eller någon annanstans i hemmet.

Slutligen 

När du har funderat på vissa eller alla av dessa punkter är det dags att komma fram till vilken dammsugare som passar bäst i ditt hushåll.

Att du har tänkt över detta i förväg kommer att underlätta när du börjar titta på olika dammsugare online eller i kataloger. På så vis kan du nu undvika att gå i fällan och köpa den senaste och mest rekommenderade dammsugaren som helt enkelt inte passar dina behov.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Miele Complete C3 dammsugare är bäst i test?

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

🤓 Hur testas Miele Complete C3 dammsugarna?

Man bedömer dammsugare baserat på deras förmåga att suga upp damm, skräp och djurhår på olika typer av underlag och längs paneler. Sugeffekten granskas dessutom med både full, halvfull och tom dammbehållare. Man undersöker även hur bra dammsugarnas inbyggda filter är på att hålla kvar dammpartiklar. Slutligen bedöms både hållbarheten och användarvänligheten hos maskinerna.

🤔 Vad ska jag tänka på när jag väljer en ny dammsugare?

Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar att du funderar på hur stor yta du ska dammsuga, om du har hårda golv eller mattor samt om du har husdjur hemma. Du bör dessutom alltid välja en modell som tillhör energiklass A eller bättre.


Genomgång av testkällor

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön provar och recenserar olika konsumentprodukter. Här har de till exempel bedömt dammsugarmodellen Miele Complete C2 Powerline SFAF3.

Klicka här för att läsa hela deras granskning. Du måste dock ha en betald prenumeration för att kunna läsa hela testet.


Andra relevanta artiklar

Om du inte är helt säker på att du vill köpa en Miele Complete C3-dammsugare kanske du även vill läsa några artiklar där vi går igenom de bästa dammsugarna från andra märken.

Vi har till exempel en artikel som heter Bosch dammsugare test, och där går vi igenom ett antal externa granskningar och visar dig vilka modeller som klarar sig bäst i test.

Dammsugare från Nilfisk är också populära, och Nilfisk är även berömda för att tillverka högkvalitativa dammsugare som håller länge.

Du kan även läsa vår artikel Electrolux dammsugare test om du vill veta mer om detta märke. En fördel med Electrolux är att märket ofta presterar bra i undersökningar samtidigt som deras produkter håller en rimlig prisklass.

Om du är less på att byta dammsugarpåsar kan du även läsa Påslös dammsugare test. Där går vi igenom marknadens påslösa dammsugare som klarar sig bäst i olika granskningar.

Om du vill ha en dammsugare som är lätt att ta med överallt i huset kanske det är en handdammsugare du vill ha. I vår översikt av handdammsugare hittar du alla modeller som presterar bäst i olika undersökningar. Modellen Dyson V8 är väldigt populär just nu, men det bör även nämnas att den modellen är ganska dyr.

Ett annat alternativ är att låta robotarna ta över dammsugningen så att du slipper tänka på saken. I vår robotdammsugare test-guide visar vi dig alla robotdammsugare bäst i test. Robotdammsugare kan dock bara dammsuga golvet, så om du vill få bort damm från andra ytor måste du fortfarande göra det själv.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta