Marshall hörlurar test – Här är de bästa hörlurarna från Marshall – Läs experternas bedömning

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om hörlurar från märket Marshall. Vi har tagit en närmare titt på ett antal Marshall-hörlurar som har fått bra recensioner i diverse internationella undersökningar, nämligen Marshall Major 2 Bluetooth, Marshall Major 2, Marshall Monitor Bluetooth och Marshall Mode EQ.

Syftet med artikeln är att ge dig en fullständig överblick över hur de olika hörlurarna presterar i tester, och vi har bland annat gått igenom undersökningar från stora internationella tidningar och magasin som Digitaltrends.com, Businessinsider.com, Pcmag.com, Engadget.com och Theguardian.com.

Vid varje hörlursmodell skriver vi först lite information om modellen, och för att undersöka vad som fungerar och inte går vi sedan igenom ett antal olika expertrecensioner av hörlurarna.

Den här artikeln innehåller:
🔸 En presentation av 4 olika hörlurar från Marshall
🔸 En genomgång av experternas recensioner av de fem Marshall-hörlurarna
🔸 Prisjämförelse för de olika hörlurarna
🔸 Historien om Marshall

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 

Genomgång av Marshall-hörlurar:


Marshall Mode EQ

Marshall Mode EQ

.
Presentation och information:

Marshall Mode EQ skiljer sig en del från resten av hörlurarna i den här artikeln. Dessa är nämligen in-ear-hörlurar och inte hörlurar med öronkåpor som sitter runt om och utanpå örat.

Marshall Mode EQ är dock fortfarande designad med en stor uppmärksamhet på detaljerna, och man ser tydligt att det är Marshall som har tillverkat den här modellen – inte minst på grund av den synliga loggan som fick plats på baksidan av själva propparna.

Marshall Mode EQ har en sladd med kontrollpanel och mikrofon. Vad som gör modellen speciell, och som även är anledningen till namnet, är att man kan byta mellan olika EQ-inställningar, vilket i praktiken innebär att man själv kan välja hur kraftig basen ska vara.

Det ingår tre extra par silikonkuddar till Marshall Mode EQ.

Specifikationer för Marshall Mode EQ:
🎧 Typ: In-ear
🎧 Anslutning: Kabel 3.5
🎧 Löstagbar kabel: Nej
🎧 Frekvensomfång: 20 Hz – 20 kHz
🎧 Kan användas till telefonsamtal: Ja
🎧 Trådlös: Nej
🎧 Mikrofon: Ja


Experternas bedömning av Marshall Mode EQ

I den här sektionen kommer vi att gå igenom tre  olika expertrecensioner och bedömningar av Marshall Mode EQ för att undersöka vilka för- och nackdelar experterna framhäver med modellen.

Digitaltrends.com

Digital trends

⭐️ Betyg: 4 av 5 stjärnor hos Digitaltrends.com

Tekniksajten Digitaltrends.com beskriver Marshall Mode EQ som ett fräscht och välkommet tillskott bland marknadens in-ear-hörlurar.

Digitaltrends.com är förtjusta över Marshall Mode EQ, som de absolut tycker lever upp till den höga standarden man förväntar sig av en Marshall-produkt. Designen är bevarad med en lite tuff estetik, men det som verkligen tillför något extra till musikupplevelsen är EQ-aspekten. Tack vare den kan man nämligen själv slå av och på basen och på så vis kontrollera kraften i musiken.

Experterna noterar även att ljudet överlag är riktigt bra på Marshall Mode EQ. Ljudet är kraftfullt och klart, och man kan höra mycket detaljer i låtarna.

Marshall Mode EQ irriterar dessutom inte öronen när man har dem i – inte ens efter en längre tid, vilket gör att experterna lovordar komforten. De saknar dock lite mer robusthet i utformningen.

Här kan du se Digitaltrends.com’s recension av Marshall Mode EQ:

Hela recensionen från Digitaltrends hittar du på den här länken.


Pcmag.com

PCMag

⭐️ Betyg: 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

Datormagasinet Pcmag.com skriver att Marshall Mode EQ är ett par unika hörlurar med en spännande EQ-aspekt som ger användaren flera alternativ.

Experterna från Pcmag.com är mycket imponerade av vad dessa in-ear-hörlurar klarar av, och när de granskade hörlurarnas design och komfort noterade experterna att de känns lätta och sitter säkert i öronen.

När det kommer till ljudet får Marshall Mode EQ mycket beröm från Pcmag.com, som har provlyssnat på olika låtar med Marshall Mode EQ och kunnat konstatera att EQ-aspekten fungerar riktigt bra och skapar tydliga skillnader i musiken. Ljudet blir välbalanserat och mer naturligt, och det uppstår inga förvrängningar på högsta volymen.

Marshall-Headphones-Mode-EQ

Pcmag.com skriver slutligen att EQ-aspekten i sig gör att Marshall Mode EQ är värd sitt pris, trots att den lilla fjärrkontrollen hade kunnat vara bättre. Det går nämligen inte att justera volymen på knappen.

Du kan läsa hela recensionen av Marshall Mode EQ på deras hemsida.


Side3.no

side3_logo
⭐️ Betyg: 4 av 6 stjärnor hos Side3.no

Den norska nättidningen Side3.no, som riktar sig till män, skriver att Marshall Mode EQ är ett par rockiga in-ear-hörlurar med en snygg design som ger en möjligheten att själv välja hur basen ska vara.

De norska experterna har provat åtta in-ear-hörlurar för att komma fram till vilka som är bäst på marknaden. I testet tittade de på fem olika punkter: byggkvalitet, passform, tillbehör, hantering och ljudkvalitet.

Side3.no kommenterar först att Marshall Mode EQ inte riktigt når upp till kvalitetskänslan hos de trådlösa hörlurarna från samma märke. De norska experterna saknar även en bättre fjärrkontroll med volymkontroll.

Marshall Mode EQ får dock även en del beröm av Side3.no. De skriver till exempel att designen återspeglar märket Marshall på ett riktigt bra sätt med ett tufft och spännande utseende. De skriver även att EQ-funktionen, som låter en välja hur mycket bas man vill ha i sin musik, är intressant. Ljudet är överlag bra, men basen har en tendens att dominera – mer eller mindre beroende på EQ-val.

Hela recensionen finns hos Side3.


Historien om Marshall

marshall_logo

Marshall’s fullständiga namn är egentligen Marshall Amplification, men märket är mest känt som Marshall Amps och associeras med de klassiska instrumentförstärkarna som används mycket i rockkretsar.

Marshall Amplification grundades 1960 i London, England, av Jim Marshall, som då öppnade en musikaffär. Där erbjöd han även trumlektioner, och flera etablerade musiker hittade hans butik. På deras uppmaning expanderade Marshall butiken och började handla med även gitarrer och förstärkare.

Det visade sig att många gitarrister som började besöka Marshalls butik kände att det inte fanns några ordentliga förstärkare på marknaden, och Marshall gick då ihop med en specialist och utvecklade en ny modell. Detta var 1962 och den nya förstärkaren köptes omedelbart av bland annat Pete Townshend och Ritchie Blackmore. Efter det kom även andra musiker, som Eric Clapton och Jimi Hendrix, till butiken och beställde förstärkare av Marshall.

Idag är Marshall Amplification kända världen över – inte minst för sin unika design med vintage-design och en logga som är lätt att känna igen. Idag tillverkar Marshall Amplification bland annat förstärkare, lådor och hörlurar.

Om du vill veta mer om Marshall Amplification kan du läsa mer på deras officiella hemsida.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Marshall Major 2 Bluetooth

Marshall Major 2 Bluetooth

Obs: Marshall Major 2 Bluetooth har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för den nya och förbättrade modellen Marshall Major 3 Bluetooth.

Presentation och information:

Marshall Major 2 Bluetooth är trådlösa hörlurar som ansluts via Bluetooth, vilket innebär att man inte behöver någon sladd från musikenheten upp till öronen. Det följer dock med en sladd om man ändå skulle vilja använda en.

Marshall Major 2 Bluetooth är utformade i Marshalls klassiska design med en skriven logga och två stora öronkåpor som förbinds av en bekväm gummibygel. Kåporna är klädda med konstläder och utformade för att stänga ute ljud från omvärlden.

Man kontrollerar Marshall Major 2 Bluetooth med en liten guldknapp som sitter på undersidan av den ena öronkåpan och som används för att höja och sänka volymen samt välja låt. På hörlurarna finns även en knapp för Bluetoothanslutning och on/off samt ingångar för sladdar.

marshall_major_ii-bluetooth

Specifikationer för Marshall Major 2 Bluetooth:
🎧 Typ: On-ear
🎧  Anslutning: Bluetooth 3.5
🎧  Frekvensomfång: 10 Hz – 20 kHz
🎧  Kan användas till telefonsamtal: Ja
🎧  Trådlös: Ja
🎧  Medföljande ljudkabel: Ja
🎧  Batteritid: 30 timmar
🎧  Mikrofon: Ja

Här kan du se en video som visar upp Marshall Major 2 Bluetooth: 


Experternas bedömning av Marshall Major 2 Bluetooth:

Här kommer vi att gå igenom fem olika expertrecensioner av Marshall Major 2 Bluetooth och undersöka vilka för- och nackdelar experterna lyfter fram.

Digitaltrends.com

Digital trends

⭐️ Betyg: 8 av 10 stjärnor hos Digitaltrends.com

Tekniksajten Digitaltrends.com beskriver Marshall Major 2 Bluetooth som de bästa trådlösa hörlurarna i sin klass, vilket de motiverar med att så gott som allt fungerar bra på dessa hörlurar.

Experterna börjar med att bedöma modellens design, och de skriver att Marshall Major 2 Bluetooth har den klassiska Marshall-designen med en tydlig och elegant logga. Komforten är också i toppklass och hörlurarna är riktigt bekväma att ha på sig. Experterna hade dock gärna velat ha lite mer stöd för öronen, men det är inte något större problem.

Testpanelen hos Digitaltrends.com noterar även att det är enkelt att kontrollera Marshall Major 2 Bluetooth med en liten guldknapp på ena sidan av hörlurarna. Den kan vara lite knepig att förstå till en början, men man vänjer sig snabbt och sedan kan man enkelt ändra volym och låtval där. Man kan även använda knappen för att svara på telefonsamtal.

När det gäller hörlurar är ljudet den viktigaste aspekten, och enligt experterna lever Marshall Major 2 Bluetooth upp till de mycket höga förväntningarna. Marshall Major 2 Bluetooth har ett varmt och klart ljud med en hög detaljnivå, vilket gör att man tydligt hör de olika instrumenten och kan uppfatta även mindre nyanser i ljudet.

Basen är kraftig, men experterna märker att Bluetooth-funktionen orsakar lite problem med basljudet av och till. Detta är dock inte heller något större problem och det förstör inte helhetsintrycket.

Digitaltrends.com framhäver, förutom komfort, design och ljud, även priset och batteritiden hos Marshall Major 2 Bluetooth. Batteriet håller nämligen i upp till 30 timmar.

I den här videon kan du se vad Digitaltrends.com uppmärksammar hos Marshall Major 2 Bluetooth:

Du kan läsa hela recensionen här.


Businessinsider.com

businessinsider
⭐️ Betyg: ”Almost perfect headphones” enligt Businessinsider.com

Det stora amerikanska magasinet Business Insider beskriver Marshall Major 2 Bluetooth som ett par nästan perfekta hörlurar som de rekommenderar starkt.

Marshall-Major-II

Businessinsider.com fokuserar vanligtvis främst på ljudet i sina tester av hörlurar, men enligt experterna har Marshall Major 2 Bluetooth en så snygg design att det vore synd att inte uppmärksamma den aspekten också.

Den höga detaljnivån är särskilt imponerande, och de nämner till exempel överdraget av konstläder på själva kåporna samt det mjuka gummit som används där många andra hörlurar har hårdplast.

Experterna skriver även att att Marshall Major 2 Bluetooth därför är otroligt bekväma att ha på sig, vilket är viktigt om man använder dem varje dag.

De känns även lätta att ha på sig och de är enkla att vika ihop och förvara när man inte använder dem. Hörlurarna är dessutom mycket tåliga och man kan inte se något slitage alls även om man använder dem dagligen.

När det kommer till ljudet är experterna nöjda men inte överväldigade. Ljudet är bra och har en fin klang, men experterna tas inte med storm. Ljudet är dock fortfarande klart med en solid bas, och Marshall Major 2 Bluetooth är därför ett bra val om man inte är någon ljudfantast.

Businessinsider.com’s kritik av ljudet beror främst på att det av och till känns som att man lyssnar på ett live-band i ett mycket litet rum.

Experterna har även provat hur Bluetooth-anslutningen fungerar på Marshall Major 2 Bluetooth, och de är förtjusta över hur enkelt det är. Man behöver bara trycka två gånger på knappen för Bluetooth-parning och sedan är det enkelt att till exempel ansluta modellen till sin mobil.

Du kan läsa hela recensionen på deras hemsida.


Theguardian.com

The guardian
⭐️ Betyg: 5 av 5 stjärnor hos Theguardian.com

Den brittiska tidningen Theguardian.com skriver att Marshall Major 2 Bluetooth håller länge och har ett riktigt bra ljud.

De brittiska  experterna är överlag mycket nöjda med Marshall Major 2 Bluetooth. Hörlurarna ser bra ut och har en exklusiv design, som experterna även tycker inger en lite retro-aktig känsla. Om man tycker om detta eller inte är dock en smaksak. De är dessutom bekväma att ha på sig, men kan börja irritera öronen lite efter ett par timmar. Detta är dock inte helt ovanligt för hörlurar i allmänhet, och experterna anser faktiskt att dessa är betydligt bekvämare att ha på sig än många av konkurrenterna.

Theguardian.com anser att ljudet på Marshall Major 2 Bluetooth är riktigt bra och de kan spela högt utan att få några missljud.

Experterna noterar dock att Marshall Major 2 Bluetooth inte är lika bra för alla musikgenrer, och de förklarar att de fungerar allra bäst med rockmusik, där användaren kan få en mycket intensiv lyssnarupplevelse.

major_ii_bluetooth_høretelefoner

Marshall Major 2 Bluetooth isolerar även ljudet utmärkt, vilket innebär att man inte kan höra särskilt mycket av vad som pågår runtomkring när man har dem på sig. Detta är särskilt fördelaktigt när man är ute på stan eller något annat ställe med mycket ljud, till exempel på buss eller tåg.

Experterna uppmärksammar även batteritiden, som de skriver är riktigt bra, och hörlurarna kan hålla i 30 timmar innan de behöver laddas igen. Bluetooth-anslutningen går också smidigt och problemfritt med bara ett par knapptryckningar.

Du kan läsa hela recensionen hos Theguardian här.


Pcmag.com

PCMag

⭐️ Betyg: 3,5 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

Datormagasinet Pcmag.com skriver att Marshall Major 2 Bluetooth är perfekt för konsumenten som letar efter hörlurar med en solid bas och som vill ha en ren musikupplevelse utan ljudförvrängningar.

Pcmag.com tittade först på utseendet hos Marshall Major 2 Bluetooth, och redan vid första ögonkastet inger Marshall Major 2 Bluetooth en solid och robust känsla. De är bekväma att ha på sig och en bra vaddering gör att modellen inte börjar irritera huden.

Den mycket lilla kontrollpanelen, som består av en enda knapp utöver on/off-knappen, fungerar också bra. Man kan trycka in den eller föra den fram och tillbaka för att styra olika kommandon, och trots att knappen är liten är det enkelt att använda den till olika saker.

Pcmag.com undersökte sedan ljudet och ljudkvaliteten hos Marshall Major 2 Bluetooth, och de blev mycket imponerade av ljudet och den framträdande basen. Ljudet är nämligen klart och förvrängs inte ens vid mycket hög volym. Basen känns intensiv, även på medelvolym, men den är kanske inte riktigt så välbalanserad som experterna hade önskat.

marshall-major_2_bluetooth_høretelefoner

Pcmag.com förklarar slutligen att Marshall Major 2 Bluetooth överlag är ett par riktigt bra hörlurar, som dock har ett par småfel.

Du kan läsa hela undersökningen från Pcmag här.


Engadget.com

engadget_logo

⭐️ Betyg: Engadget.com rekommenderar Marshall Major 2 Bluetooth

Tekniksajten Engadget.com skriver att man utan problem kan använda Marshall Major 2 Bluetooth hela natten och även dagen efter. Batteritiden är, enligt experterna på Edgadget.com, helt fantastisk och överskrider med råge de utlovade 30 timmarna.

Experterna börjar med ljudet, och det första de lägger märke till är hur hög musik Marshall Major 2 Bluetooth kan spela. Volymen blir dessutom ännu med imponerande när man tänker på att det här är ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Ljudet är även bra i övrigt och den tunga basen låter bra i vissa genrer, som rock, men kan bli för dominerande i andra.

Experterna har även granskat designen hos Marshall Major 2 Bluetooth och de tycker att hörlurarna är riktigt fina och eleganta, och dessutom väldigt lätta.

Engadget .com har inte mycket negativt att säga om Marshall Major 2 Bluetooth, och nackdelarna är verkligen bara smådetaljer. De nämner bland annat att det kraftiga batteriet tar lite längre att ladda – ca en timme – och att det är svårt att veta när batteriet tar slut. Man kan inte riktigt uppskatta när det gått 30 timmar och experterna anser att Marshall Major 2 Bluetooth borde kunna varna om detta.

Du kan läsa hela recensionen här.


Marshall Major 2 (utan bluetooth):

marshall_majorii_

 

Obs: Marshall Major 2 har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för den nya och förbättrade modellen Marshall Major 3.

Presentation och information:

Marshall Major 2 är mycket lik Marshall Major 2 Bluetooth, men Marshall Major 2 är inte trådlös utan måste anslutas med en sladd till musikenheten – till exempel mobilen.

Om man kopplar Marshall Major 2 till mobilen kan man dessutom svara på telefonsamtal med modellen tack vare en inbyggd mikrofon, som även kan användas för små röstanteckningar. Eftersom att Marshall Major 2 har en sladd kontrollerar man musiken på en liten fjärrkontroll som är inbyggd i själva kabeln.

Marshall Major 2 är också utformad i Marshalls karakteristiska design med logga och två stora öronkåpor som sitter ihop med en mycket flexibel bygel, vilken gör hörlurarna enkla att vika ihop. Kåporna är klädda med konstläder och är gjorda för att sitta bekvämt mot öronen och huden.

Specifikationer för Marshall Major 2:
🎧  Typ: On-ear
🎧  Anslutning: Kabel 3.5
🎧  Löstagbar kabel: Ja
🎧  Frekvensomfång: 10 Hz – 20 kHz
🎧  Kan användas till telefonsamtal: Ja
🎧  Trådlös: Nej
🎧  Mikrofon: Ja


Experternas bedömning av Marshall Major 2

I den här sektionen kommer vi att gå igenom fem olika expertrecensioner av Marshall Major 2 och undersöka vilka för- och nackdelar experterna skriver om.

Pcmag.com

PCMag

⭐️ Betyg: ”Excellent” hos Pcmag.com

Datormagasinet Pcmag.com beskriver Marshall Major 2 som en lättvikts-vinnare för ett överkomligt pris.

Pcmag.com har provat och bedömt Marshall Major 2 utifrån kriterierna design, komfort, ljudkvalitet och pris, och experterna hittar betydligt fler fördelar än nackdelar med de här hörlurarna.

Pcmag.com fokuserar först och främst på ljudkvaliteten samt ljudupplevelsen man får när man lyssnar musik med dessa hörlurar, men designen spelar givetvis också roll för helhetsintrycket. Pcmag.com berättar att Marshall Major 2 är mycket eleganta och ser bra ut, men att de även har ett lite plastigt utseende som inte alla kommer att tycka om.

Experterna har inte mycket negativt att säga om ljudet på Marshall Major 2, och de skriver att ljudet är välbalanserat och klart samt att de höga tonerna låter rent och fint. Hörlurarna har även en fyllig bas som är kraftfull och dominerande. Detta är inte nödvändigtvis en nackdel, men basen kan dock vara för kraftig för vissa konsumenter.

Experterna från Pcmag.com anser att ljudet överlag är riktigt bra, och de skriver även att priset helt klart är överkomligt.

Du kan läsa hela recensionen här.

marshall-major-2


Cnet.com

cnet logo

⭐️ Betyg: 4 av 5 stjärnor hos Cnet.com

Den internationella tekniksajten Cnet.com skriver att Marshall Major 2 är ett par hörlurar med ett bra pris och ett riktigt bra ljud.

Experterna från Cnet.com har i sin granskning av Marshall Major 2 betygsatt modellen på en skala från 1-10 på fyra olika punkter: design, funktioner, ljud och värde.

Marshall Major 2 får riktigt fina betyg av experterna, och med 8 på samtliga punkter visar modellen att den är solid och balanserad. Det finns inget hos Marshall Major 2 som inte fungerar, och modellen är både robust och välfungerande. Priset för hörlurarna är dessutom riktigt bra.

Cnet.com lyfter fram ljudet som en stor fördel med att köpa Marshall Major 2. De förklarar att ljudet är mycket bättre än hos den första Marshall Major-modellen, särskilt vad gäller bas och klarhet. Marshall Major 2 ger nämligen ett klart och rent ljud med en bas som är välbalanserad och närvarande utan att ta över för mycket. Experterna noterar dessutom att Marshall Major 2 fungerar bra med alla musikgenrer.

Enligt experterna är även komforten bättre. Nu är öronkåporna mer rundade och känns bekvämare mot öronen, och både gångjärnen och bygeln över huvudet är mer flexibla. Detta innebär i praktiken att Marshall Major 2 är bekvämare att ha på sig och passar bättre till huvudformen.

Du kan läsa hela recensionen här.


Trustedreviews.com

trusted-reviews

⭐️ Betyg: 7 av 10 stjärnor hos Trustedreviews.com

Testsajten Trustedreviews.com beskriver Marshall Major 2 som ett par välbyggda hörlurar med en snygg design och bra ljudkvalitet.

Experterna från Trustedreviews.com är överlag ganska nöjda med Marshall Major 2, men deras recension av hörlurarna innehåller både för- och nackdelar.

Designen är en fördel, och Marshall Major 2 ger ett riktigt bra första intryck. Den mattsvarta färgen och konstlädret ser onekligen otroligt bra ut, och om man vet något om Marshalls historia, design och handling kan man lätt se att Marshall Major 2 följer samma tema.

Ljudet hör också till fördelarna, och experterna berättar att Marshall Major 2 verkligen har ett fantastiskt ljud om man tar hänsyn till priset. Man kan även höra att Marshall Major 2 är gjord för Marshalls favoritmusik, som finns inom rockgenren, och därför är det den här sortens musik med kraftiga gitarrsolon som låter bäst på Marshall Major 2. Sången får dock också en klar och fin klang, och man kan höra massor av detaljer i ljudet.

Ljudet är dock inte enbart bra. För priset är det som sagt bra, men Trustedreviews.com saknar en bättre helhetskänsla. Experterna skriver även att komforten hade kunnat vara bättre. I deras granskning började nämligen Marshall Major 2 kännas väldigt strama runt huvudet efter ungefär en timme, vilket gav ett obehagligt tryck på öronen.

Du kan läsa hela recensionen här.


Mashable.com

Mashable_logo
⭐️ Betyg: ”Great sound and nice price” enligt Mashable.com

Den stora amerikanska mediesajten Mashable.com beskriver Marshall Major 2 som ett par läckra hörlurar med ett bra ljud för ett lågt pris.

Experterna från Mashable.com ger mycket beröm till Marshall Major 2 och allt börjar med utseendet. Experterna är förtjusta i retrodesignen, som tydligt anspelar på företagets kända förstärkare, och hörlurarna är snygga med neutrala mörka färger, på vilka den klassiska Marshall-loggan framträder i vit skrift.

marshall-major-ii-anmeldelse

Experterna undersökte sedan hur komforten är när man har på sig Marshall Major 2 under en längre tid. De anser nämligen att komforten är mycket viktig, och om hörlurarna inte är bekväma att ha på kommer man heller inte använda dem.

Marshall Major 2 klarar dock testet fint, vilket experterna förklarar beror på att hörlurarna har många dämpande kuddar mot örat. Dessa fungerar dessutom som en barriär mot ljud från omgivningen.

Bygeln över huvudet är flexibel och modellen är lätt att vika ihop, vilket underlättar förvaring och transport när man inte lyssnar musik.

Mashable.com har även granskat ljudet hos Marshall Major 2, och de skriver att ljudet har en klar och ren klang samt att man enkelt kan höra nyanser hos de enskilda instrumenten. Ljudet är bra utan att vara bland marknadens bästa, men experterna förklarar att priset också spelar roll här. Marshall Major 2 är en relativt billig modell, och kvaliteten man får för priset är riktigt bra.

Du kan läsa hela recensionen här.


Digitaltrends.com

Digital trends

⭐️ Betyg: Digitaltrends.com rekommenderar Marshall Major 2

Tekniksajten Digitaltrends.com beskriver Marshall Major 2 som ett par hörlurar där en klassisk stil förenas med ett bra ljud.

Digitaltrends.com noterar först och främst att Marshall Major 2 har uppgraderats och förbättrats på många sätt sedan den första Marshall Major-modellen. Experterna är förtjusta i förbättringarna och placerar modellen bland sina favoriter i prisklassen.

Experterna skriver att utseendet hos Marshall Major 2 är ett stort plus. Ljudet är givetvis viktigast, men med Marshall Major 2 får man verkligen ett par läckra hörlurar som bär tydliga spår av att de kommer från det ikoniska märket Marshall. Hörlurarna är mycket eleganta med sina mörka färger, den tryckta Marshall-loggan syns tydligt och de har flera stilfulla detaljer.

Komforten har också förbättrats, vilket Digitaltrends.com nämner som en stor fördel. Marshall Major 2 är mycket lätta och flexibla, och de har en bra mängd kuddar och stöd vid öronen som gör att de är bekväma att ha på sig. Man kan dessutom vika in öronkåporna för att hörlurarna ska bli lättare att transportera.

Marshall Major 2 får även beröm av experterna för sitt ljud, som också har förbättrats sedan originalversionen. Nu är ljudet varmt och klart med mycket tyngd bakom basen, tydliga nyanser och en imponerande detaljnivå som gör att man kan höra varje instrument.

Du kan se Digitaltrends.com’s recension av Marshall Major 2 här:

Hela recensionen hittar du här.


Marshall Monitor Bluetooth

Marshall Monitor Bluetooth

.
Presentation och information:

Marshall Monitor Bluetooth är ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar  som ansluts trådlöst till en musikenhet. Efter anslutningen går Marshall Monitor Bluetooth på batteri och hörlurarna har en batteritid på 30 timmar. Om man skulle få slut ström när man använder dem ingår det dock även en sladd.

Marshall Monitor Bluetooth har en elegant design som följer Marshalls estetik och inger en tydlig retrokänsla. Hörlurarna har två öronkåpor som täcker öronen och stänger ute oväsen, och kåporna sitter ihop med en bygel som går över huvudet.

I praktiken är det mycket enkelt att använda Marshall Monitor Bluetooth. På undersidan av den ena öronkåpan sitter nämligen en enda liten knapp som kontrollerar både volym och låtval.

Specifikationer för Marshall Monitor Bluetooth:
🎧  Typ: On-ear
🎧  Anslutning: Bluetooth 3.5
🎧  Frekvensomfång: 10 Hz – 20 kHz
🎧 Kan användas till telefonsamtal: Ja
🎧  Trådlös: Ja
🎧  Medföljande ljudkabel: Ja
🎧  Batteritid: 30 timmar
🎧  Mikrofon: Ja

Här kan du se en presentation av Marshall Monitor Bluetooth:


Experternas bedömning av Marshall Monitor Bluetooth

Här kommer vi att gå igenom fyra olika expertrecensioner av Marshall Monitor Bluetooth för att ta reda på vilka för- och nackdelar experterna lyfter fram.

Thesun.co.uk

the-sun-logo

⭐️ Betyg: Testvinnare hos Thesun.co.uk

Den brittiska tidningen Thesun.co.uk har provat Marshall Monitor Bluetooth tillsammans med ett annat par trådlösa hörlurar. Innan testet var de brittiska experterna skeptiska till trådlösa hörlurar, men den skepsisen fick de snabbt släppa.

De brittiska experterna anser nämligen att ljudet hos Marshall Monitor Bluetooth är riktigt bra. Den slutna känslan som kåporna ger runt öronen skapar en trevlig distans till omvärlden, och ljudet är både klart och rent. Volymen blir dock aldrig riktigt hög.

Hörlurarna sitter kvar där de ska när man rör på sig, och Thesun.co.uk nämner även den långa batteritiden på 30 timmar som ett stort plus. Man kan dessutom vika ihop modellen, vilket gör att den tar betydligt mindre plats när den transporteras. Enligt experterna är knapparna på Marshall Monitor Bluetooth inte särskilt intuitiva att använda, men trots att det kan vara lite knepigt att komma igång vänjer man sig snabbt vid kontrollerna.

Du kan läsa hela recensionen här hos The Sun.


Stuff.tv

stuff-tv

⭐️ Betyg: 4 av 5 stjärnor hos Stuff.tv

Magasinet stuff.tv skriver att Marshall Monitor Bluetooth är de bästa hörlurarna i sin prisklass.

marshall_monitor-bluetooth-høretelefonerExperterna lyfter fram flera fördelar med Marshall Monitor Bluetooth, och de börjar med ljudet. Det är bra och klart, men låter utan tvekan bäst i rock och liknande genrer. Enligt experterna är gitarrljudet Marshall Monitor Bluetooth’s riktiga styrka.

Basen är inte riktigt så framträdande och dominerande som många låtar hade behövt, särskilt om man tycker om att höra en kraftig bas, men i övrigt har ljudet en hög detaljnivå.

Stuff.tv skriver även att utseendet är läckert, att hörlurarna har en modern design och att öronkåporna ger ett minimalt ljudläckage. Experterna anser dessutom att Marshall Monitor Bluetooth är riktigt bekväma att ha på sig.

Stuff.tv förklarar slutligen att Marshall Monitor Bluetooth är ett riktigt bra alternativ för konsumenten som föredrar gitarr över bas och trumma.

Du kan läsa hela recensionen från Stuff.tv här.


Techradar.com

techradar

⭐️ Betyg: 3,5 av 5 stjärnor hos Techradar.com

Den internationella tekniksajten Techradar.com beskriver Marshall Monitor Bluetooth som en rockfestival man kan ta med på språng.

Marshall Monitor Bluetooth får överlag fler plus än minus av Techradar.com. De skriver att Marshall Monitor Bluetooth, med en Bluetooth-anslutning som gör att användaren slipper gammalmodiga sladdar, är ett välkommet tillägg i Marshall-familjen.marshall_monitor-bluetooth

Experterna anser inte att Marshall Monitor Bluetooth skiljer sig särskilt mycket från andra Marshall-hörlurar, men det är inte nödvändigtvis något negativt. Designen är därmed klassisk och elegant, och ljudet är bra och rent.

Enligt experterna har Marshall Monitor Bluetooth dock en tendens att favorisera basen, men hörlurarna håller sig fortfarande på en någorlunda välbalanserad nivå. Klassiska och instrumentala genrer kan dock försummas lite av detta.

Testpanelen hos Techradar.com förklarar även att både Bluetooth-anslutningen och den simpla kontrollpanelen, som består av en knapp på ena öronkåpan, fungerar riktigt bra. Hörlurarna har även en lång batteritid på 30 timmar, vilket gör att man kan ta med sig musiken långt.

Experterna nämner inte många nackdelar med Marshall Monitor Bluetooth, men de skriver att de kan bli lite obekväma om man lyssnar musik väldigt länge.

Du kan läsa hela recensionen här.


Pcmag.com

PCMag

⭐️ Betyg: 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

Datormagasinet Pcmag.com skriver att Marshall Monitor Bluetooth är ett par väldesignade hörlurar som trådlöst spelar upp kraftfull musik med fokus på bas.

Pcmag.com har undersökt såväl design som ljudkvalitet hos Marshall Monitor Bluetooth, och de är överlag mycket nöjda med vad de ser och hör. Designen passar inte alla, men om man gillar en retrolook, vilket är karakteristiskt för Marshall, kommer man inte att bli besviken.

Experterna från Pcmag.com förklarar att Marshall Monitor Bluetooth kommer att fungera särskilt bra för konsumenter som har en förkärlek till tung och kraftfull bas. Man kan spela på hög volym utan att ljudet förvrängs och basen är dominerande utan att störa den allmänna balansen i ljudet.

Pcmag.com skriver även att Marshall Monitor Bluetooth har en riktigt lång batteritid på 30 timmar, men att man bör tänka på att batteritiden även beror på hur hög volym man spelar på.

Många hörlurar har flera kontrollknappar, men på Marshall Monitor Bluetooth är lätthet i fokus. Därför kontrolleras både volym och låtval med en och samma knapp som sitter på en av öronkåporna.

Du hittar hela undersökningen på den här länken.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Marshall-hörlurar har fått bäst omdömen i tester?

Marshall Major 2 Bluetooth, Marshall Major 2 och Marshall Monitor Bluetooth.

🤓 Hur har man testat hörlurarna från Marshall?

Hörlurarna har bedömts baserat på ett antal olika testpunkter, till exempel passform/komfort, intern teknik, anslutning, ljudkvalitet, mikrofon och eventuella medföljande tillbehör.

🤔 Vad ska man tänka på när man väljer nya hörlurar?

Till att börja med bör du komma fram till vilken typ av hörlurar du vill ha. Det finns tre olika sorter att välja på: in-ear, on-ear och over-ear. Därefter bör du även fundera på om du vill ha hörlurar med eller utan sladd samt om du vill ha brusreducering eller andra funktioner. Om du kommer fram till att det är trådlösa hörlurar du vill ha bör du även titta på batteritiden. Slutligen ska du givetvis även ta hänsyn till ljudkvaliteten när du väljer dina nya hörlurar.


Andra relevanta tester: 

Om du vill läsa mer om produkter från Marshall kan du även läsa vårt Marshall Stanmore test, där vi tar en närmare titt på Marshalls bästsäljare. Vi går igenom högtalarens funktioner och möjligheter, och ger en överblick över hur den presterar i olika internationella tester. Artikeln innehåller givetvis även en prisjämförelse som visar dig de billigaste priserna online.

Vi har även tagit fram ett traditionellt hörlurar test där vi har samlat ett antal hörlurar från olika märken. De har alla fått positiv kritik i olika granskningar, och i artikeln går vi igenom en mängd tester från olika framstående källor, till exempel Lydogbillede.dk, Whathifi.com, Jyllandsposten, Digitaltrends.com, Pcmag.com och Tek.no. I artikeln jämför vi självklart även priser, och du kan enkelt se vilka återförsäljare som är billigast.

Om du istället är intresserad av Bluetooth-högtalare kanske du vill läsa vårt Bluetooth högtalare test. Där går vi också igenom en mängd stora tester och samlar de Bluetooth-högtalare som får bäst betyg. På så vis kan du, bara genom att läsa artikeln, få en överblick över vilka modeller experterna anser vara bäst.

Läs även vår guide till AirPods om du vill läsa om de bästa AirPods-hörlurarna från Apple.

marshall headphones

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta