Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Dermaroller guide – Vad är en dermaroller och vilka är marknadens bästa alternativ

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD februari 22, 2024.

Dermaroller guide – Vad är en dermaroller och vilka är marknadens bästa alternativ

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Ojämn hud, akneärr och ålderstecken är vanliga hudåkommor som många individer står inför. Att uppnå slät hy med ungdomlig lyster kan vara en utmaning, och vi är många som letar efter och utforskar olika lösningar och behandlingar för att upprätthålla ett friskt och hälsosamt yttre.

Dermarollers eller ‘microneedling’-rollers har blivit populära hudvårdsverktyg för hemmabruk. Dermarollers är handhållna rullar med små nålar vars uppgift är att skapa mikrohål i huden för att stimulera hudens naturliga försvar. Resultatet blir ett stimuli som ökar kollagenproduktionen, och som samtidigt förbättra absorptionen av hudvårdsprodukter. Med potential att hantera flera olika hudproblem har dermarollers fångat uppmärksamheten hos både hudvårdsentusiaster och skönhetsexperter. I den här artikeln samlar vi några av marknadens mest populära dermarollers och går även igenom hur dermarollers fungerar och vad du bör tänka på innan du fattar ett köpbeslut.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda dermarollers

BeautyBio GloPRO Microneedling Regeneration Tool - Batteridriven dermaroller

 • check Korad till bästa elektriska dermaroller på ExpertReviews.co.uk
 • check Korad till bästa dermaroller kit på Cosmopolitan.com
 • check 4,4 stjärnor på Google Shopping
 • check 4,2 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på BeautyBio GloPRO Microneedling Regeneration Tool:

 • GloPRO® batteridriven dermaroller för microneedling
 • Levereras med alla nödvändiga tillbehör
 • Femstegs rutin

Konsumentmagasinets omdöme

BeautyBio GloPRO Microneedling Regeneration Tools batteridrivna design ger en bekväm och skonsam dermarolling-upplevelse, utan behov för komplexa inställningar eller justeringar. Även om enheten befinner sig i en dyrare prisklass än många konkurrerande dermarollers, anser vi att dermarollerns imponerande prestanda och lyxiga hudvårdsupplevelse gör den väl värd det. Med produktens tillhörande femstegsrutin i kombination med verktygets förmåga att stimulera kollagenproduktion och ge förbättrad produktabsorption, anser vi att det här är en riktig hjälteprodukt som ger förbättrad hudstruktur, fasthet och en hy med inneboende lyster. 

Fördelar

 • Smärtfri behandling med microneedling
 • Enkel att använda
 • Fem av GloPRO® hudförberedande pads ingår
 • Levereras med två förinstallerade AAA-batterier GloPRO®

Nackdelar

 • Högre prisklass

Dermarollern BeautyBio GloPRO levereras i ett paket som innehåller en omfattande skara tillbehör, vilket gör att den här produkten kan anpassas till olika behov och personer. Detta gör att både du som är hudvårdsproffs eller du som vill hitta ett effektivt sätt att förbättra din huds utseende kan dra nytta av BeutyBio GloPROs bekväma och effektiva konstruktion.

En detaljerad recension av BeautyBio GloPRO Microneedling Regeneration Tool

Specifikationer

 • Nålstorlek: 0,3 mm
 • Nålmaterial: Kirurgiskt stål
 • Antal nålar: 540

Batteridriven dermaroller
BeautyBio GloPRO Mirconeedling Regeneration Tool erbjuder en mängd fördelar som skiljer den från andra dermarollers på marknaden. Dess batteridrivna konstruktion gör enheten enkel att använda, och tillåter därför en effektiv och bekväm microneedling-behandling direkt från ditt hem. Dermarollern levereras med förinstallerade AAA-batterier, vilket gör att du kan påbörja din hudvårdsrutin direkt efter köp. Verktygets enkla användning gör den otroligt användarvänlig, och på bara 60 sekunder med mjuka rullningar över utvalda områden i ansiktet kan du uppleva de föryngrande effekterna av microneedling, utan behov för överdrivet tryck. För optimala resultat rekommenderas att GloPROs dermaroller används tre gånger i veckan på kvällen.

Hudvårdsrutin i fem steg
För att maximera fördelarna med BeautyBio GloPRO microneedling tool levereras dermarollern med en föreskrift om en rekommenderad femstegsrutin. Det första steget innebär att rengöra huden med valfritt rengöringsmedel för att säkerställa en ren och fräsch yta för behandlingen. Därefter använder du medföljande ‘GloPRO Skin Prep Pads’ för att försiktigt exfoliera och förbereda din hud för microneedling. I det tredje steget använder du själv dermarollern, som rullas över huden för att stimulera kollagenproduktion och ge förbättrad produktabsorption. I nästa steg rekommenderas ett serum som retinol eller hyaluronsyra för att ytterligare vårda och behandla huden. Slutligen, i det femte steget, återfuktar du huden med en valfri fuktkräm för att låsa in fukt och bibehålla hudens fuktnivåer. 

Vad säger experter om BeautyBio GloPRO Microneedling Regeneration Tool?

ExpertReviews.co.uk skriver att de gillar dermarollerns flickaktiga förpackning i vitt och rosa, samt det faktum att alla tillbehör ingår. ExpertReviews testade produkten på halsen och dekolletaget och gillade den aktiva stickande känslan som fortsatte även efter behandlingen. Cosmopolitan magazine’s experter hävdar att BeautyBio GloPRO microneedling tool har givit dem “mjukare, slätare och ljusare hud”. Några av dem nämner också att deras rynkorna förefaller mindre framträdande efter behandlingen. En av de användare som lämnade en recension i Googles sammanställning av användarrecensioner, skriver även att “produkter sjunker in i huden bättre efter att ha använt detta verktyg”. På Amazon kan du också läsa många kommentarer från nöjda kunder, där många kommentarer upprepar hur lätt verktyget är att använda och att det gör märkbar skillnad.

Mer om BeautyBio GloPRO Microneedling Regeneration Tool

Specifikationer

 • Nålstorlek: 0,3 mm
 • Nålmaterial: Kirurgiskt stål
 • Antal nålar: 540

Brush Works Micro Needle Derma Roller - Prisvärd dermaroller lämplig för nybörjare

Dagens bästa priser och erbjudanden på Brush Works Micro Needle Derma Roller :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Microneedling-teknik
 • Lätt och enkel att använda
 • 100 % vegansk

Konsumentmagasinets omdöme

Brush Works Micro Needle Derma Roller är ett pålitligt och effektivt verktyg för dig som vill förbättra din hudvårdsrutin. Dess microneedling-teknik, med 0,5 mm nålar, ger en effektiv och skonsam hudvårdsbehandling som stimulerar kollagen- och elastinproduktion som hjälper till att föryngra din hud. Den extra fördelen med förbättrad produktabsorption säkerställer att serum tränger in på djupet, vilket främjar optimala resultat samtidigt som behandlingen örebygger akne och pormaskar. Avsaknaden av ett skyddsfodral ser vi som en mindre nackdel, och gör det extra viktigt med korrekt rengöring före och efter varje användning för att upprätthålla god hygien. Det är också viktigt att du förvarar din dermaroller på ett säkert ställe där den är fri från fukt och potentiella skador. Genom att följa enkla försiktighetsåtgärder kan du som användare njuta av alla fördelar med Brush Works Micro Needle Derma Roller och samtidigt bibehålla dess livslängd.

Fördelar

 • Stimulerar huden
 • Hjälper till med produktabsorption
 • Godkänd av PETA – inte testad på djur och Cruelty Free

Nackdelar

 • Saknar skyddsfodral

Brush Works Micro Needle Dermaroller har en lätt och användarvänlig design, vilket gör den till ett bra alternativ för nybörjare som vill införliva dermarolling i sin hudvårdsrutin. Dess användarvänliga funktioner säkerställer en bekväm och problemfri upplevelse.

En detaljerad recension av Brush Works Micro Needle Derma Roller

Specifikationer

 • Nålstorlek: 0,5 mm
 • Nålmaterial: Syntetiska fibrer

Microneedling-teknik
Brush Works Micro Needle Dermaroller använder microneedling-teknik, med en yta täckt av 0,5 mm mikronålar som ger en effektiv hudvårdsbehandling. De tunna nålarna arbetar skonsamt mot huden och skapar mikrokanaler som stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Genom att sätta igång denna naturliga föryngringsprocess bidrar dermarollern till att förbättra strukturen på din hud, och minskar samtidigt uppkomsten av fina linjer och rynkor för att ge en mer ungdomlig hudton. Dermarollern hjälper dessutom till med produktabsorption, så att serum och hudvårdsprodukter kan tränga djupare in i huden med maximal effektivitet. Jämfört med andra dermarollers med stålnålar, är denna produkt mer skonsam mot huden. För bästa resultat rekommenderar vi att du rullar dermarollern i tre riktningar: vertikalt, horisontellt och diagonalt. Använd inte för mycket tryck och håll dig borta från ögonen.

100% vegansk produkt
Brush Works Micro Needle Dermaroller är dessutom ett bra alternativ för dig som söker efter etiska hudvårdsalternativ. Denna dermaroller är tillverkad av syntetfibrer och är 100 % veganvänlig, vilket ger ett Cruelty Free-alternativ till traditionella dermarollers; produkten är godkänd av PETA och är inte testad på djur. Genom att välja denna dermaroller kan du som användare njuta av fördelarna med microneedling-teknik och samtidigt bevara ditt goda samvete. 

Vad säger experter om Brush Works Micro Needle Derma Roller?

ExpertReviews.co.uk lämnar utlåtandet att Brush Works dermaroller är ett bra val för nybörjare inom dermarolling som gärna börjar med ett billigare alternativ för att testa på behandlingen. Testpanelen gillar dess mjuka 0,5 mm nålar och den effekt de har på huden. Experterna rekommenderar att använda Brush Works Micro Needle roller två gånger i veckan för bästa resultat, särskilt för att få bukt med pormaskar på näsan.

Mer om Brush Works Micro Needle Derma Roller

Specifikationer

 • Nålstorlek: 0,5 mm
 • Nålmaterial: Syntetiska fibrer

Ecooking Derma Roller - Dermaroller konstruerad med 540 mikronålar

 • check Korad till bästa dermaroller för användning på halsen enligt ExpertReviews.co.uk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ecooking Derma Roller :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Reducerar effektivt fina linjer
 • 540 mikronålar tillverkade av kirurgiskt stål
 • Nålstorlek 0,5 mm

Konsumentmagasinets omdöme

Ecooking Derma Roller levereras är konstruerad med 540 mikronålar på 0,5 mm, en storlek som ger mångsidig användning och som är perfekt för nybörjare. Jämfört med andra dermarollers är den här enheten utrustad med en större mängd nålar. Vi rekommenderar att du använder dermarollern en till tre gånger i veckan under 4-6 veckor. Om det är första gången du testar på dermarolling bör du börja med att använda enheten en gång i veckan i högst fem minuter. För ökat resultat bör du även applicera hudserum efter behandlingen, eftersom behandlingen hjälper de aktiva ingredienserna i serumet att tränga djupare in i huden. Även om produkten ligger i en dyrare prisklass, ger den solida och högkvalitativa konstruktionen en mer långlivad produkt som ger bättre resultat. 

Fördelar

 • Perfekt storlek på nålarna för nybörjare
 • Tillverkad av kirurgiskt stål
 • Flaska för desinfektion medföljer

Nackdelar

 • Högre prisklass

Ecooking Dermaroller är konstruerad med 540 mikronålar tillverkade av kirurgiskt stål, för att effektivt reducera fina linjer och fördröja ålderstecken. Enheten är lämplig för alla hudtyper och alla åldersgrupper.

En detaljerad recension av Ecooking Derma Roller

Specifikationer

 • Nålstorlek: 0,5 mm
 • Nålmaterial: Kirurgiskt stål
 • Antal nålar: 540

Microneedling-teknik med kirurgiskt stål
De flesta dermarollers levereras med nålar av antingen rostfritt stål eller titan. Titannålar är generellt sett starkare och slits inte ned lika lätt. Trots detta rekommenderar vi stålnålar eftersom det är mer hygieniskt, och eftersom stål är tillräckligt starkt för ändamålet. Ecooking Derma Roller levereras med mikronålar tillverkade av kirurgiskt stål och ett rollhuvud och skaftet tillverkat i plast. 

0,5 mm nålstorkel
Nålarna på dermarollers konstrueras i olika storlekar, allt från 0,2 mm till 2,5 mm. Vi rekommenderar dock inte användning av nålar som är större än 1,5 mm för hemmabehandling. Ecooking Derma Roller är utrustad med 0,5 mm nålar, vilket är mest effektivt för behandling av fina linjer och rynkor, men även för att få bukt med stora porer, små ärr och pigmentfläckar. Ecooking dermaroller är konstruerad med 540 nålar som arbetar tillsammans för att stimulera huden och aktivera dess regenerativa processer. Det är av stor vikt att du inte glömmer att desinficera din dermaroller både före och efter varje användning. Ecookings dermaroller levereras med en tom 50 ml flaska, där det är meningen att du ska blanda lika mängd vatten och rengöringsalkohol för desinfektion. 

Vad säger experter om Ecooking Derma Roller?

ExpertReviews.co.uk gillar den detaljrika förpackningen och betonar hur Ecookings hudvårdsserie startades i Danmark. ExpertREviews testpanel gjorde utförliga tester av produkten på halshuden och dekolletaget och uppger att efter behandlingen och återfuktningen efteråt gav omdelbararesultat.

Mer om Ecooking Derma Roller

Specifikationer

 • Nålstorlek: 0,5 mm
 • Nålmaterial: Kirurgiskt stål
 • Antal nålar: 540

5 saker att tänka på innan du köper

 • Nålstorlek

  Dermarollers konstrueras med en rad olika nålstorlekar, från 0,2 mm upp till 2,5 mm. Varje nålstorlek har sitt specifika syfte, och det är viktigt att förstå de olika varianterna för att hitta det alternativ som motsvarar dina hudvårdsbehov. Mindre nålstorlekar, som 0,2 mm och 0,25 mm, används ofta för att öka absorptionen av hudvårdsprodukter, förbättra hudens struktur och ge huden mer lyster.

  Dessa mindre nålstorlekar passar dig som är nybörjare eller som har känslig hy, eftersom de ger en mild upplevelse samtidigt som de ger märkbara fördelar. Mellanstora nålar, från 0,5 mm till 1 mm, används ofta för att behandla specifika hudproblem som fina linjer, rynkor eller mild ärrbildning. Dessa dermarollers kan också bidra till att stimulera kollagenproduktionen och förbättra uppkomsten av ojämn hudton och hudstruktur.

  Det är viktigt att notera att nålar i detta storleksintervall kan orsaka milt obehag, och det är tillrådligt att arbeta sig upp gradvis för att låta huden anpassa sig till den större nålstorleken. De största nålarna på 1,5 mm till 2,5 mm, används vanligtvis för mer avancerade hudvårdsbehandlingar. Dessa längre nålar används vanligen i professionella sammanhang eller under ledning av en hudläkare.

  De används främst för mer intensiv hudföryngring, behandling av djupa ärr och behandling av specifika hudtillstånd. Det är viktigt att vara försiktig när du använder nålar av denna storlek, eftersom de kan orsaka mer betydande obehag och kräver ordentlig eftervård.

 • Nålmaterial

  Derma roller-nålar tillverkas vanligtvis i ett av två material: titan eller rostfritt stål. Båda materialen kommer med sina fördelar och punkter att tänka på.

  Titannålar är kända för sin styrka och varaktighet, och böjs eller bryts sällan av under dermarolling-processen. Titan är dessutom allergivänligt, vilket gör det lämpligt för dig med känslig hud. Titannålar kan kräva mer tryck under användning på grund av sin styrka.

  Dermarollers med nålar av rostfritt stål rekommenderas ofta på grund av deras hygieniska egenskaper. Rostfritt stål är icke-poröst och mindre benäget att hysa bakterier, vilket är avgörande för att upprätthålla en ren och säker hudvårdsrutin. Dessutom är nålar av rostfritt stål vanligtvis vassare, vilket gör att de enklare går in i huden, vilket resulterar i en mer bekväm och effektiv behandling.

 • Användning

  För att garantera säkert användande av din dermaroller bör du ta några viktiga steg i beaktning innan du påbörjar behandlingen. Nedan har vi tagit fram en allmän guide för hur du använder en dermaroller. 

  1. Rengör huden: Börja med att noggrant rengöra det område som ska behandlas. Använd en mild rengöringsprodukt för att avlägsna smuts, olja och sminkrester, så att du får en ren yta för dermarollern.
  2. Desinficera dermarollern: Före varje användning är det viktigt att du desinficerar din dermaroller för att förhindra bakteriespridning. Blötlägg din dermaroller i isopropylalkohol eller ett specialdesinfektionsmedel i cirka 10 minuter före anvädning. Se till att nålarna är helt nedsänkta.
  3. Börja rulla: Rulla försiktigt din dermaroller över huden i ett horisontellt, vertikalt och diagonalt mönster. Använd ett lätt tryck för att undvika obehag eller hudirritation. Kom ihåg att målet är att stimulera huden, inte att orsaka djupa hål.
  4. Använd på olika sektioner: Dela upp behandlingsområdet i mindre sektioner och rulla dermarollern över varje sektion flera gånger. Var noga med att komma åt hela området jämnt, och undvik att överbehandla ett specifikt område.
  5. Applicera en lämplig hudvårdsprodukt: Efter att du använt din dermaroller bör du applicera ett serum eller en behandlingsprodukt som passar dina hudbehov. De nya kanalerna som skapas av dermarollern möjliggör bättre absorption av aktiva ingredienser, vilket i sin tur maximerar deras effektivitet.
  6. Vård efter behandlingen: Efter behandlingen rengör du din dermaroller med varmt vatten och mild tvål. Skölj noggrant av dermarollern och låt den lufttorka innan du förvarar den på en ren och torr plats. Undvik även att dela din dermaroller med andra eftersom det kan ge upphov till sämre hygien.
  7. Användningsfrekvens: Hur ofta du bör använda din dermaroller beror på nålstorleken och vad din hy tolererar. För kortare nålar (0,2 mm – 0,5 mm) kan du använda din dermaroller två till tre gånger i veckan. För längre nålar (0,75 mm – 1,5 mm) rekommenderas behandlingar var fjärde till var sjätte vecka för att ge huden tid att läka mellan behandlingarna.
  8. Var försiktig med solexponering: Efter att du har använt din dermaroller kan huden vara mer känslig för solljus än innan. Var noga med att använda solskydd och undvik direkt solexponering under några dagar efter behandlingen.

  OBS: Följ alltid tillverkarens anvisningar och rådgör med en hudläkare om du har några funderingar eller specifika hudtillstånd. Korrekt teknik, regelbunden desinfektion och konsekvent hudvård är avgörande för säkert och effektivt användande av en dermaroller.

 • Användar- och expertrecensioner

  Användar- och expertrecensioner spelar en viktig roll för att utvärdera effektiviteten och säkerheten på olika dermarollers. Användarrecensioner ger värdefulla insikter från konsumenter som prövat olika produkter personligen, vilket kan ge information om verkliga erfarenheter och åsikter om produktens prestanda och effektivitet.

  Att läsa användarrecensioner kan ge dig som köpare en inblick i hur en dermaroller fungerar för andra, vilket kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat köpbeslut. Expertrecensioner lägger till ytterligare ett lager av trovärdighet och kunskap till utvärderingen av olika dermarollers. Dessa recensioner utförs vanligtvis av hudvårdspersonal, hudläkare eller skönhetsexperter med erfarenhet och djupgående kunskap om olika produkter och deras effekter på huden.

 • Pris

  Grundläggande dermarollers med manuellt handtag består av ett rullhuvud med nålar. Dessa dermarollers erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att uppleva fördelarna med dermarollers och är lämpliga för dig som är nybörjare eller som föredrar ett enklare tillvägagångssätt. Dessa dermarollers kostar ofta mellan 100 SEK och 300 SEK, beroende på faktorer som nållängd, kvalitet och märke.

  För dig som söker mer avancerade funktioner och bekvämligheter finns även batteridrivna dermarollers. Dessa modeller har vanligtvis ytterligare funktioner som justerbar nållängd, inbyggda LED-lampor och vibrationsmekanism för förbättrade resultat. Batteridrivna dermarollers erbjuder mer anpassning och kan kosta från 500 SEK till över 1000 SEK, beroende på märke, funktioner och övergripande kvalitet.

arrow-more

FAQ

Fungerar dermarollers verkligen?
Dermarollers kan vara effektiva när de används på rätt sätt och för specifika hudproblem. De fungerar genom att stimulera kollagenproduktion och förbättra absorptionen av hudvårdsprodukter. Individuella resultat kan dock variera, och det är viktigt att använda dermarollers enligt instruktionerna och i samråd med hudvårdspersonal för optimala resultat.
Kan dermarollers stimulera hårväxt där man tappat hår?
Det är osannolikt att en dermaroller ensam kan ge signifikant tillbakatillväxt av hår. När de används i kombination med hårtillväxtprodukter eller andra behandlingar kan dock dermarollers potentiellt förbättra dessa produkters effektivitet genom att främja blodcirkulation och stimulera hårsäckarna.
Kan jag använda en dermaroller varje dag?
Det rekommenderas generellt sett inte att använda en dermaroller varje dag. Microneedling-processen skapar mikroskador i huden, och det är viktigt att ge huden tillräckligt med tid för att läka mellan behandlingar. De flesta experter rekommenderar minst ett par dagar till en veckas mellanrum mellan behandlingar för att ge huden tillräckligt med tid att återhämta sig.

Vad är dermaroller bra för?

Dermarollers är mångsidiga hudvårdsverktyg som erbjuder en rad fördelar för huden. Nedan har vi samlat några av de viktigaste fördelarna med dermarollers: 

 • Förbättrad kollagenproduktion: Dermarollers stimulerar produktionen av kollagen och elastin i huden. De små nålarna skapar mikrokanaler som utlöser kroppens naturliga läkningsförmåga, vilket leder till bildandet av nya kollagenfibrer. Detta kan bidra till att förbättra hudens elasticitet och fasthet, och samtidigt eeminska uppkomsten av fina linjer och rynkor.
 • Förbättrad absorption av hudvårdsprodukter: Genom att skapa mikrokanaler i huden förbättrar dermarollers absorptionen av hudvårdsprodukter. Detta gör att aktiva ingredienser i serum och fuktighetskrämer kan tränga djupare in i huden, vilket maximerar deras effektivitet och ger bättre resultat.
 • Föryngring av huden: Dermarollers kan bidra till en övergripande hudföryngring. Microneedling-processen bidrar till att förbättra hudens struktur, förfina porerna och jämna ut hudtonen. Det kan också bidra till att minska uppkomsten av ärr från akne, hyperpigmentering och bristningar.
 • Förbättrad blodcirkulation: När du använder en dermaroller främjar det blodcirkulationen i det behandlade området. Förbättrat blodflöde ger syre och näringsämnen till hudcellerna, vilket hjälper till att vitalisera och främja en hälsosam hy.
 • Kostnadseffektiv hudvårdslösning: Jämfört med professionella behandlingar som laserterapi eller kemisk peeling, erbjuder dermarollers ett mer prisvärt och bekvämt alternativ för hudvårdsentusiaster. Dermarollers kan användas hemma, vilket gör det möjligt för de flesta att införliva dem i sin hudvårdsrutin.

Hur ofta bör man använda en dermaroller?

Hur ofta du bör använda din dermaroller kommer an på flera faktorer, inklusive nålarnas längd och din huds tolerans och känslighet. Här är några allmänna riktlinjer för frekvensen av dermarolling:

 • Kortare nålar (0,2 mm – 0,5 mm): Dessa nålar används vanligtvis för mer frekventa behandlingar. Med dessa nålar kan du använda din dermaroller två till tre gånger i veckan, med en eller två dagars vila mellan behandlingarna. Denna frekvens hjälper till att främja kollagenproduktion och bättre absorption av hudvårdsprodukter utan att orsaka överdriven irritation.
 • Medium nållängd (0,75 mm – 1 mm): Dessa nålar tränger djupare in i huden och kräver mer tid för huden att återhämta sig mellan behandlingar. Det rekommenderas i allmänhet att dela upp dermarolling-behandlingarna med fyra till sex veckors mellanrum när medellånga nålar används. Detta gör att huden kan läka ordentligt mellan behandlingarna, samtidigt som du uppnår önskat resultat.
 • Längre nålar (1,5 mm – 2,5 mm): Längre nålar används vanligtvis för mer avancerade behandlingar och bör användas med försiktighet. Dessa behandlingar bör göras med ännu större mellanrum, med sex till åtta veckors intervall mellan behandlingarna. Längre nålar kan orsaka hudirritation och det kan ta längre tid för huden att återhämta sig helt mellan behandlingar.

Kom ihåg att all hud är unik, så det är viktigt att vara uppmärksam på hur din hud reagerar på dermarolling. Om du upplever långvarig rodnad, irritation eller obehag är det tillrådligt att minska frekvensen eller söka vägledning från en hudläkare.

Kan användningen av en dermaroller skada huden?

Även om användningen av en dermaroller kan erbjuda vissa fördelar när de används på rätt sätt, har de också potential att skada huden om de inte används korrekt.

När de används felaktigt eller för aggressivt kan dermarollers orsaka flera negativa effekter på huden, inklusive:

 • Hudirritation: Aggressiv användning av dermarollers kan leda till hudirritation, rodnad och inflammation. Detta gäller särskilt om nållängden är för lång eller om du applicerar för hårt tryck.
 • Infektion: Om dermarollern inte desinficeras ordentligt före användning kan den föra in bakterier eller andra patogener i huden, vilket kan leda till infektioner.
 • Ärrbildning: Överdriven eller felaktig användning av dermaroller kan orsaka ärrbildning, särskilt om nålarna är för långa eller om den rullande rörelsen är för kraftfull. Denna risk är högre för personer med känslig hud.
 • Hyperpigmentering: Personer med mörkare hudton är mer benägna att utveckla hyperpigmentering, vilket är en överproduktion av melanin som resulterar i mörka fläckar. Om dermarollers används på ett felaktigt sätt kan det leda till hyperpigmentering.

Finns det något jag kan använda tillsammans med en dermaroller för att förbättra effekten?

Ja, det finns flera produkter och tekniker som kan användas tillsammans med en dermaroller för att förbättra dess effektivitet och maximera fördelarna. Här är några alternativ:

 • Kollagentillskott eller topikala produkter: Kollagentillskott eller topikala produkter som innehåller kollagen kan hjälpa till att stödja hudens naturliga kollagenproduktion. Användning av kollagenbaserade produkter före eller efter dermarolling kan bidra till att förbättra hudens elasticitet, fasthet och övergripande struktur. Dessa produkter kan arbeta synergistiskt med de mikroskador som skapas av dermaroller för att stimulera kollagensyntesen i huden.
 • Serum eller krämer: Att applicera serum eller krämer som innehåller aktiva ingredienser som hyaluronsyra, C-vitamin, peptider eller tillväxtfaktorer innan du använder dermaroller kan bidra till att förstärka dess effekter. Dessa produkter kan tränga djupare in i huden genom de mikrokanaler som skapas av dermarollern, vilket ger extra återfuktning, kollagenstimulering och hudföryngring.
 • Retinol: Retinol, ett derivat av vitamin A, är känt för sin förmåga att främja kollagenproduktionen och cellomsättningen. Att använda en retinolbaserad produkt efter dermarolling kan bidra till att förbättra hudens struktur, minska fina linjer och ta itu med ålderstecken.
 • Platelet-Rich Plasma (PRP): PRP-behandling innebär att du tar en liten mängd av ditt eget blod, bearbetar det för att extrahera blodplättar och sedan applicerar det koncentrerade PRP på din hud efter dermarolling. PRP är rikt på tillväxtfaktorer och kan öka kollagenproduktionen, vilket gör det till ett populärt alternativ för att förbättra hudens struktur och minska rynkor.
 • Bedövande kräm: Om du tycker att dermarolling är obehagligt kan du applicera en bedövningskräm som innehåller lidokain på behandlingsområdet innan du använder dermaroller. Detta kan hjälpa till att minska obehaget under proceduren.
 • Produkter rika på antioxidanter: Antioxidanter som E-vitamin och grönt te-extrakt kan hjälpa till att skydda huden mot oxidativ stress och miljöskador. Användning av produkter med antioxidanter kan komplettera fördelarna med dermarolling genom att främja hudens hälsa och lyster.
 • Solskyddsmedel: Solskydd är viktigt efter dermarolling, eftersom din hud kan vara känsligare för UV-skador. Applicera ett bredspektrumsolskydd med minst SPF 30 för att skydda huden mot solens skadliga strålar.
 • Fuktighetskräm: Efter dermarolling är det viktigt att hålla huden väl återfuktad. En fuktkräm kan lugna huden, förhindra uttorkning och stödja läkningsprocessen.
 • Renlighet: Se till att din dermaroller är noggrant rengjord och desinficerad före varje användning för att förhindra risken för infektion. Följ tillverkarens anvisningar för rengöring och sterilisering av din dermaroller.

Det är viktigt att notera att dermarolling kan vara en effektiv men potentiellt slipande hudvårdsprocedur. Rådgör med en hudläkare eller hudvårdspersonal innan du använder en dermaroller, särskilt om du har specifika hudproblem eller hudtillstånd. De kan ge personliga rekommendationer och vägledning om vilka produkter och tekniker som är lämpliga att använda i kombination med dermarolling för bästa resultat. Var också noga med att följa den rekommenderade användningsfrekvensen för dermaroller och instruktionerna för din specifika hudtyp och problem.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta