Liebherr kylskåp test – Hitta de bästa Liebherr-kylskåpen

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

I den här artikeln tar vi en närmare titt på kylskåp från märket Liebherr. Kylskåpen har genomgått flera granskningar och efter noggranna beräkningar har experterna kommit fram till vilka modeller som är bäst.

För att ge en bredare överblick har vi även inkluderat ett par testvinnande modeller från andra märken som kan utgöra alternativ till Liebherr. Vi visar dig dessutom några kylfrysar som har både kylskåp och frys.

Vi går igenom de olika testerna för att kunna hjälpa dig hitta det kylskåp som matchar dina behov bäst. Vi har läst undersökningar från Råd & Rön och den danska motsvarigheten konsumentrådet uafhængige testpaneler samt kundomdömen hos whiteaway.se.

Marknaden för kylskåp är stor och därför är det bara utvalda modeller som inkluderas i de olika testerna. Det betyder emellertid inte att de kylskåp som inte granskas är sämre – de har bara inte testats ännu.

Om du vill läsa mer finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i artikeln.

I den här artikeln får du:

🔸 Överblick över de bästa kylskåpen från Liebherr, ett par alternativ samt några kylfrysar
🔸 Information om Liebherr
🔸 Guide till hur du rengör kylskåpet och får bort lukt
🔸 Information om energimärkningen
🔸 Genomgång av olika tester vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Andra testvinnare

Här ovanför har vi gått igenom ett antal kylskåp från Liebherr som antingen vunnit eller fått toppbetyg och beröm i olika tester eller som är populära bland användarna.

Det finns dock många andra bra kylskåp på marknaden om man bortser från Liebherr. Här nedanför går vi igenom kylskåp från Electrolux och Siemens som också har fått beröm av Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler.


Kylfrysar

Hittills i artikeln har vi skrivit om olika renodlade kylskåp från Liebherr och ett par alternativa tillverkare. Här nedanför går vi igenom sex kombinerade kylfrysar som har både kylskåp och frys i en produkt. Vi skriver om ett par modeller från Liebherr men även om kylfrysar från Siemens, Bosch och Smeg.

Anledningen till att vi inte har med fler kylfrysar från Liebherr är helt enkelt att det inte finns några nya tester som har granskat Liebherr kylfrysar.


Liebherr Ksl 2630-21 0012 kylskåp –lLyxigt och kompakt kylskåp med vinförvaring

Bästa Premiumval

Liebherr Ksl 2630-21 0012 kylskåp

 

Liebherr Ksl 2630-21 0012 är vårt Bästa Premiumval i detta kylskåpstest. Liebherr Ksl 2630-21 0012 har fått 4.8/5 stjärnor baserat på konsumentrecensioner på Google Shopping. Denna kyl är alltså mycket omtyckt av konsumenterna. Det är bara ett av skälen till att vi har utnämnt denna modell till Bästa Premiumval. 

Lätt att installera och komma i gång

Denna modell från tillverkaren Liebherr är väldigt enkel att installera och komma i gång med. Du behöver inte vara speciellt kylskåpskunnig för att kunna använda dig av den smarta Touch- och swipedisplayen. Med denna display ställer du enkelt in temperaturen i kylskåpet så att den hamnar på exakt den nivå du vill.

Hyllorna är lätta att flytta runt på och justera, vilket ger dig maximal kontroll. Du kan alltså anpassa hyllorna efter dina egna matvaror, så att allt kan få plats. Ljuset är starkt, vilket gör det lättare för dig när du ska leta efter specifika matvaror eller drycker i kylen. 

Perfekt för vinälskaren

Om du älskar vin skulle denna modell kunna vara perfekt för dig. Den kommer nämligen med en helt egen vinförvaring där du kan kyla alla dina favoritviner.

För att vara en kompaktare modell har detta kylskåp ett ganska högt pris. En annan nackdel med denna kyl är att dörren ofta måste kontrolleras, då den inte alltid stängs helt. Om du kan leva med dessa nackdelar, är Liebherr Ksl 2630-21 0012 fortfarande en fantastisk kyl.

Fördelar

 • Lätt att installera
 • Starkt ljus inuti skåpet
 • Lättjusterade hyllor
 • Touch- och swipedisplay
 • Har vinförvaring
Nackdelar

 • Högt pris
 • Kontroll för att se om dörren är stängd ordentligt krävs

Specifikationer
Färg: Vit
Kapacitet: 249l
Dörr: Högerhängd, omhängningsbar
Mått: 125 x 60 x 63,1 cm
Energiklass: F


Om Liebherr

Liebherr tillverkar idag vitvaror som kylskåp och frysar, men det som startade företaget på 1940-talet var uppfinnandet av tornkranen som idag kan ses på nästan alla byggarbetsplatser där man bygger höga byggnader.

Märket Liebherr startades 1949 av Hans Liebherr i efterkrigstidens Tyskland där man saknade både verktyg och maskiner för att återuppbygga landet. Liebherrs första produkt var en hög kran som skulle användas på byggen. Under 1950-talet upptäckte Hans Liebherr att det fortfarande fattades maskiner för större byggprojekt och 1954 tillverkade han den första hydrauliska grävmaskinen. Efter detta tilltog produktionen av de stora maskinerna.

Hans Liebherr visade sig snabbt vara en duktig affärsman och spred ut sig över flera områden. Under 1950-talet upptäckte han att mycket få tyska familjer ägde ett kylskåp och han såg då potential för en verksamhet och påbörjade tillverkningen. Företaget Liebherr spred sig över Tyskland framåt slutet av 1950-talet och då uppkom även intresset för att tillverka flygteknik.

Idag tillverkar Liebherr ett brett utbud av stora maskiner och produkter. De gör bland annat utrustning för gruvdrift, diverse kranar, betongmaskiner, maskiner för hamnarbete, teknik för flygplan och några produkter för det vanliga hushållet – nämligen kylskåp och frysar.

Liebherr logo


Guide: Så här rengör du ditt kylskåp ordentligt

Många olika matvaror passerar dagligen in och ut ur kylskåpet och man kan därmed inte förhindra att kylskåpet blir smutsigt. Den här smutsen blir dock snabbt en grogrund för bakterier och så småningom kan kylskåpet även börja lukta illa.

Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler och danska Politiken.dk berättar här hur man får bort smuts, bakterier och lukt på bästa sätt:

Stäng av kylskåpet: När man ska rengöra ett kylskåp måste man först stänga av strömmen. Ta sedan ut maten och lägg den i kylväskor om du kan. Du bör göra detta eftersom att mat, och särskilt kött, inte mår bra av att stå framme.

Tvätta: Blanda varmt vatten med diskmedel och tvätta ur kylskåpet både utvändigt och invändigt. Skölj sedan med kallt rent vatten. Glöm inte hyllorna.

Avrinningshål och ränna: I rännan under kylelementet sitter avrinningshålet. Rengör det med en bomullspinne eller en piprensare och avlägsna eventuella matrester från rännan.

Avrinningsskål: Om matvaror rör vid den bakre väggen i kylskåpet kan de frysa fast i den och när isen sedan smälter rinner alltså både vatten och matrester ner i avrinningsskålen. Där värms sedan blandningen upp, vilket kan leda till mycket otrevliga lukter. Kom därför ihåg att rengöra skålen.

Låt isen smälta: Is på kylelementet börjar tina så fort du stänger av kylskåpet och öppnar dörren. Om det tar längre tid låter du bara dörren stå öppen längre tills all is har smält.

Slå på strömmen: Nu kan du starta kylskåpet igen och ställa in matvarorna. Om du bara behöver tvätta av en hylla behöver du inte stänga av kylskåpet.

Varannan månad: Den här rengöringsprocessen bör göras minst en gång varannan månad. Mellan gångerna kan man även rengöra hyllor som blivit skitiga.

Försegling: För att förebygga lukter i kylskåpet bör man alltid försegla matvaror när man ställer in dem. Särskilt om det är middagsrester eller annat som luktar starkt.


Energimärkning och kylskåp

Danska Sparenergi.dk skriver att danskarna i genomsnitt använder 14 % av sin ström på kylskåp och frys, och att det därför finns en del pengar att spara om man kan minska detta.

Processen startar redan i butiken när du ska köpa ett nytt kylskåp. Välj en så hög energimärkning som möjligt, gärna A++ eller A+++. Tänk även på storleken – det finns ingen anledning att välja ett stort kylskåp om hushållet är litet.

Kom ihåg att titta vad som står på själva energimärkningen, vilket man faktiskt bör göra på alla elektriska konsumentprodukter. Energimärkningen ger först och främst information om energiklassen som ofta visas på en skala från G till A+++ och förtydligas med färgkoder. Du bör välja den mörkaste gröna färgen. Energimärkningen visar även den årliga energiförbrukningen och eventuellt ljudnivå och vattenförbrukning.

Efter köpet finns det några saker du kan göra hemma för att spara energi. Se till att hålla temperaturen i kylskåpet på 3-5 grader och -18 i frysen. Tina frysvaror i kylskåpet eftersom att de då avger kyla till kylskåpet och kontrollera även att tätningslisten är helt tät.


Varför du inte bör förvara potatis i kylskåpet

Derfor skal du ikke opbevare kartofler i dit koeleskab
Trots att vetenskapliga framsteg har förenklat livet i stort har de även gjort många olika områden mer komplexa. Ett kylskåp är till exempel en klar fördel när det kommer till förvaring av mat och minskat matspill, men de låga temperaturerna kan även orsaka diverse hälsoproblem. Studier har till exempel visat att det är farligt att förvara potatis i kylen och att detta kan leda till olika former av cancer.

Rå potatis bör istället förvaras torrt och svalt. När man sätter potatisen i kylskåpet får den ett högre sockerinnehåll, och när man sedan steker eller bakar potatisen i höga temperaturer bildas även en högre halt av kemikalien akrylamid.

Vad är akrylamid?

Akrylamid är en kemikalie som upptäcktes år 2002 av svenska forskare. Kemikalien finns i stärkelserika matvaror som har tillagats vid höga temperaturer, till exempel pommes frites, chips och bröd. Det har visat sig att akrylamid kan orsaka cancer hos djur och att kemikalien kan ha allmänt negativa hälsoeffekter.

Eftersom att akrylamid kan orsaka cancer hos djur har det även uppstått en rädsla för att kemikalien ska ha samma effekt på människor. Flera experter menar dock att det inte finns någon anledning att få panik eftersom att det fortfarande inte finns några tydliga tecken som talar för att akrylamid kan orsaka cancer hos människor. Även om man i djurförsök har visat att akrylamid i maten kan kopplas till cancer är denna koppling nämligen inte tydlig och konsekvent hos människor.

För att vara på den säkra sidan kan man dock minska sitt intag av akrylamid genom att äta en nyttig och välbalanserad kost med mindre kaloririka livsmedel som pommes frites, chips och kex. Dessa är nämligen bland de största källorna till akrylamid.

Akrylamid produceras naturligt

Akrylamid produceras naturligt när stärkelserika livsmedel tillagas vid höga temperaturer. Forskningen visar däremot att det inte bildas någon akrylamid när man kokar maten. I nuläget går det varken att stoppa produktionen av akrylamid eller få bort kemikalien när den redan har bildats. Olika forskare försöker därför komma fram till hur man ska kunna minska halten av akrylamid i maten.

Tillagning och förvaring av potatis

KartoflerOm du vill minska ditt intag av akrylamid bör du se över hur du förvarar och tillagar potatis. Först och främst ska potatis förvaras torrt och svalt – alltså inte i kylskåpet. Om du sätter in potatisen i kylen kan de nämligen få ett högre sockerinnehåll, vilket kan leda till att det bildas mer akrylamid när potatisen steks, bakas eller tillagas på något annat vis där man använder höga temperaturer.

Forskningen visar dessutom att hemmagjorda pommes frites som tillagas till en ljusare färg innehåller mindre akrylamid än de som får bli mörkare.

Du kan även sänka akrylamidhalten genom att låta potatisen ligga i vatten i 30 minuter innan du steker dem. Se dock till att torka bort överflödigt vatten innan du lägger ner potatisen i het olja. Du får även i dig mindre akrylamid om du använder fryst potatis och följer tillagningsinstruktionerna på förpackningen.

Om du vill läsa mer om akrylamid kan du klicka här.


Nio saker att tänka på

De flesta av oss anser det som självklart att kylskåpet är viktigt för att hålla maten fräsch och kroppen frisk. Men förvarar du maten på rätt sätt? Och vet du egentligen vad du bör tänka på? Här berättar vi om nio saker som är bra att tänka på när man förvarar mat i kylskåpet. Om du vill veta mer kan du även läsa fler punkter i den här artikeln från Good Housekeeping Institute.

Använd kylskåpet mer effektivt

Det kan kännas som en mardröm när man inte får in alla matvaror från handlingen i kylskåpet, och det är då lätt att dra slutsatsen att man behöver ett större kylskåp. Det kan dock helt enkelt vara så att du behöver rensa lite och använda kylskåpet mer effektivt. Innan du bestämmer dig för att köpa ett nytt kylskåp bör du först och främst tömma hela kylskåpet och slänga alla halvtomma burkar och skålar. För att minska matspillet är det även bra att kontrollera vad som redan finns i kylskåpet innan du åker och handlar.

Placera matvarorna på rätt ställe

Saadan opbevares mad i koeleskabetDet sägs att maten kan hålla upp till tre gånger längre om du vet var i kylskåpet du ska placera den. Problemet är dock att de flesta inte vet var man ska sätta vad, och istället för att placera matvarorna där de mår bäst öppnar de bara kylskåpsdörren och ställer in allting där det får plats. Ägg ska till exempel stå på mittenhyllan eftersom att temperaturen är jämnast där, och eftersom att smör och mjukost inte behöver vara i den kallaste delen av kylen kan de utan problem förvaras i dörren. Fisk och kött bör placeras längst ner medan frukt och grönsaker helst ska förvaras högst upp i kylen. Du kan läsa mer om detta i nästa avsnitt.

Rengör kylskåpet

Det är viktigt att rengöra både hyllor, lådor och innerväggar i kylskåpet med jämna mellanrum. Helst ska kylskåpet torkas ur en gång i veckan och rengöras mer noggrant en gång i månaden.

Detta håller otrevliga bakterier borta från kylskåpet och minskar även risken för att kylskåpet ska börja lukta illa.

Förpacka och förvara maten ordentligt

Både middagsrester och öppnade burkar ska packas på ett sätt som gör att eventuella bakterier och lukter hålls kvar i förpackningen. Du bör därför förvara maten i lufttäta behållare eller inlindade i plastfolie. Glasbehållare är dessutom ett bra och miljövänligt alternativ till behållare av plast.

Se till att kylskåpet håller rätt temperatur

Koeleskabets temperaturOfta är temperaturen i kylskåpet inte riktigt rätt, och det är därför viktigt att se till att skärmen visar den temperatur som är bäst för matvarorna. I kylskåpet är detta 3-5 grader medan frysen ska hålla en temperatur på 18-20 minusgrader. Genom att ställa in kylskåpstemperaturen på 3-5 grader ser du till att inga skadliga bakterier kan föröka sig, och din mat förblir då säker att äta.

Förvara vissa livsmedel separat

Det är viktigt att rått kött, fågel och fisk förvaras åtskilt från andra livsmedel. Se till att förpackningen är tät och förvara obehandlat kött och fisk på den nedersta hyllan i kylskåpet. Ifall att förpackningen ändå skulle läka kommer köttet därmed inte att droppa på andra matvaror.

Tvätta händerna före och efter du tar i kylskåpet

Detta kan kanske låta som sunt förnuft, men vi kan garantera att du någon gång har öppnat kylskåpet mitt i middagsförberedelserna. Om du har hanterat rått kött eller fisk är det otroligt viktigt att du tvättar händerna innan du tar i kylskåpsdörren eller lyfter ut något ur kylskåpet. Tänk bara på alla bakterier som hamnar på handtaget till kylskåpsdörren om du inte tvättar dina händer.

Förvara frukt och grönsaker på rätt sätt

Frukt och grönsaker kan vara lite besvärliga när det kommer till förvaring. Vissa frukter och grönsaker kan nämligen göra så att andra frukter och grönsaker blir dåliga snabbare om de förvaras tillsammans, till exempel i samma låda i kylskåpet. Det rör sig bland annat om avokado, bananer, nektariner, persikor, päron, plommon och tomater, och vissa experter menar därför att det är bättre att förvara dessa utanför kylskåpet.

Håll koll på sista förbrukningsdag

Hold oeje med anvendelsesdatoerMatvaror som är märkta med sista förbrukningsdag ska inte ätas efter att det datumet har passerat. Då har nämligen skadliga bakterier haft möjlighet att växa och göra livsmedlet hälsofarligt.

Bäst före-datum är däremot bara en kvalitetsmärkning, och mat som har passerat sitt bäst före-datum kan därför fortfarande ätas.


Hur ska maten förvaras i kylskåpet?

Översta och mellersta hyllan

På dessa hyllor ska du förvara mejeriprodukter, färdigrätter, emballerade livsmedel, rester, tillagat kött och färdiga sallader. Allting ska täckas över eller förvaras i stängda behållare för att förhindra spridning av bakterier. Tillagad mat ska förvaras högst upp i kylskåpet och avskilt från råa livsmedel. Detta för att inga skadliga bakterier ska kunna föras över från den råa maten till den tillagade maten.

Nedersta hyllan

electrolux-koeleskab-ERF3866AOX_openRått kött, fågel och fisk ska förvaras i stängda behållare för att de inte ska kunna röra vid eller droppa på andra matvaror. Rått kött ska alltid förvaras längst ner i kylskåpet för att undvika korskontaminering. Se till att alla varor är förpackade så att de inte kommer i kontakt med andra matvaror.

Grönsakslådan

Frukt, grönsaker och sallad ska alltid vara förpackade i papper eller plastförpackningar med lufthål för att skydda dem mot bakterier. Sallad och örter kan packas in i en fuktig pappershandduk för att motverka uttorkning och hålla dem fräscha längre.


Tänk på detta när du köper ett nytt kylskåp

Att välja ett nytt kylskåp är ofta lättare sagt än gjort, och du vill ju inte köpa en modell som inte passar dina önskemål och behov. För att du ska hitta det perfekta kylskåpet till dig och din familj finns det fem viktiga saker som du bör tänka på.

Energiklassen

Om du vill ha ett miljövänligt och energisnålt kylskåp ska du leta efter en modell med en bra energiklass, och du bör då sikta på energiklass A+ eller bättre. Detta är nämligen en garanti för att kylskåpet har en låg årlig energiförbrukning, vilket även kommer att märkas tydligt på elräkningen.

Storleken

Stoerrelsen på koeleskabet

Hur stort kylskåp du behöver beror i regel på hur många personer som bor i ditt hushåll. Innan du köper ett nytt kylskåp är det därför bra att fundera på hur stor kapacitet du behöver. Ett kylskåp med en kapacitet på 150-200 liter räcker vanligtvis till en familj med tre eller fyra medlemmar.

Vilken typ av kylskåp vill du ha?

Idag finns det flera olika typer av kylskåp, och du måste därför även fundera på vad för slags modell du vill ha. De vanligaste sorterna är retrokylskåp, integrerade kylskåp, mindre kylskåp och fristående kylskåp. Alla olika typer har sina egna för- och nackdelar, och det är därför viktigt att du funderar på vilken sort som passar bäst till dina behov.

Extrafunktioner

När du är på jakt efter ett nytt kylskåp bör du även fundera på om du behöver några extrafunktioner eller inte. Det finns nämligen mängder av funktioner för kylskåp, till exempel dubbeldörrar, turbokylning och ismaskiner. Tänk dock på att kylskåpet i regel blir dyrare ju fler funktioner det har.

Välj ett kylskåp med bra belysning

Amerikanerkoeleskabs testBelysningen är kanske en av de viktigaste funktionerna i ett kylskåp. För att du alltid ska kunna hitta det du letar efter måste belysningen nämligen vara tillräckligt bra för att lysa upp hela kylskåpet. I vissa kylskåp kan det dock vara svårt att se alla utrymmen och hyllor med den belysning som finns, och då är den ju helt enkelt inte tillräcklig. Kontrollera därför att kylskåpet som du hittar har en tillräckligt bra belysning för dig.

Om du gärna läser mer om vad som kan vara bra att tänka på när du köper ett nytt kylskåp kan du läsa den här artikeln från danska Elforbundet.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Liebherr CP 4313

Utsedd till “Best Buy” hos Which.co.uk – Englands största testmagasin

Liebherr CP 4313

.
Liebherr CP 4313 har testats och recenserats av Which.co.uk – Englands största testmagasin. De utser det här modellen till “Best Buy” och motiverar detta med att modellen är användarvänlig samt att den har en lättöverskådlig och flexibel inredning.

Även om Which.co.uk generellt sett är imponerade av Liebherr CP 4313 nämner de också att kapaciteten inte är den bästa.

Två separata kylsystem

Liebherr CP 4313 är en kombinerad kyl och frys. Så länge det finns tillräckligt mycket utrymme för frysvaror i den här modellen slipper man alltså investera i en separat frys. Kylskåpet har en kapacitet på 209 liter medan frysen rymmer 99 liter.

Utöver att erbjuda både ett kylskåp och en frys har Liebherr CP 4313 även två smarta funktioner: SmartFrost och DuoCooling.

DuoCooling innebär att modellen har två separata kylsystem som justeras och ställs in helt oberoende av varandra.

SmartFrost-funktionen motverkar isbildning och gör på så vis att man slipper avfrosta kylskåpet titt som tätt.

Energisnålt kylskåp med en låg ljudnivå

Liebherr CP 4313 tillhör energiklass A+++ och hamnar därmed i den högsta energiklassen på marknaden. Man kan därför lugnt räkna med att den här modellen är energisnål.

Kylskåpet är dessutom tystgående och kommer därför inte att sprida oväsen i hela huset. Liebherr CP 4313 har nämligen en ljudnivå på bara 38 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

När man öppnar kylskåpet tänds en LED-belysning som gör det enkelt att hitta det man letar efter. LED-belysningen är både hållbar och effektiv samtidigt som den inte bländar.

Elektronisk styrning och ventilerad kylning

Liebherr CP 4313 har flera olika funktioner som underlättar för användaren.

Modellen har bland annat en elektronisk styrning som används för att justera och ställa in alla funktioner med en enkel beröring. På den digitala temperaturdisplayen kan man dessutom hålla koll på den inställda temperaturen.

Det här kylskåpet är även utrustat med ventilerad kylning. Detta innebär att temperaturen är densamma oavsett om man mäter på översta eller nedersta hyllan.

Utvalda fördelar med Liebherr CP 4313:
Ventilerad kylning
DuoCooling ochSmartFrost
LED-belysning
Enkla kontroller
Energiklass A+++


Liebherr TP 1724-22 001 kylskåp

Liebherr TP 1724-22 001 kylskåp

 

Liebherr TP 1724-22 001 är ett litet och kompakt fristående kylskåp från Liebherr. Liebherr TP 1724-22 001  har fått hela 4.8/5 stjärnor baserat på kundrecensioner på Google Shopping. Detta är ett av skälen till att vi har valt att ta med denna modell i vårt stora kylskåpstest. 

Perfekt för den lilla bostaden

Liebherr TP 1724-22 001 är ett mycket kompakt och praktiskt litet fristående kylskåp som passar riktigt bra i en liten lägenhet eller andra typer av små bostäder. De som bor ensamma behöver sällan ett fullstort fristående kylskåp. Då passar ett mindre kylskåp som Liebherr TP 1724-22 001 perfekt.

Denna modell från Liebherr skulle även fungera utmärkt i sommarstugan eller i gäststugan. Den skulle även fungera bra som reservkylskåp under stora högtider som julen. Under sådana högtider är det alltid trevligt att ha lite extra kylförvaring till mat och dryck. 

Energisnålt kylskåp med bra kylförmåga

En annan fördel med denna kyl från Liebherr är att den är så energisnål. Många andra kylskåp drar riktigt mycket ström, vilket ofta kan ses på elräkningen. Med ett kylskåp som detta behöver du dock inte oroa dig lika mycket över elkostnaderna, då elförbrukningen är så låg.

Liebherr TP 1724-22 001 har trots sin låga energiförbrukning en mycket god kylförmåga. All mat och dryck du förvarar i detta kylskåp kommer att hålla en låg och konstant temperatur, vilket ger en längre hållbarhet. Det är precis det du vill ha när du ska investera i ett nytt kylskåp.

Denna kyl är för liten för de flesta familjer. Hyllplaceringen kunde ha varit något bättre. Trots dessa två nackdelar är dock detta lilla kylskåp fortfarande riktigt användbart och praktiskt. 

Fördelar

 • Praktisk
 • Utmärkt kylförmåga
 • Väldigt tyst
 • Energisparande
Nackdelar

 • Mindre än andra modeller
  Hyllplaceringen kunde ha varit bättre

Specifikationer
Färg: Vit
Kapacitet: 126l
Energiklass E
Ventilerad
Dörr: Högerhängd, omhängningsbar
Mått: 85 x 60,1 x 62,8 cm


Liebherr CNel 4313

Bra betyghos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
Toppbetyg hos Råd & Rön

Liebherr CNel 4313

Liebherr CNel 4313 har testats och recenserats av Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler. Den här modellen går hem hos båda expertkällorna och får mycket beröm i deras respektive undersökningar.

Experterna skriver bland annat att kylskåpet är användarvänligt och att det har en låg energiförbrukning.

Båda expertkällorna påpekar dock att de inte är särskilt nöjda med temperaturväxlingarna i det här kylskåpet. De förklarar att temperaturen varierar ganska mycket och att detta inte är riktigt optimalt.

Kombinerad kyl och frys med praktiska funktioner

Liebherr CNel 4313 är en kylskåpsmodell med inbyggd frys. Man får alltså två funktioner i en med den här modellen och slipper därmed köpa två separata delar.

Kylskåpet har en kapacitet på 209 liter medan frysen rymmer 95 liter. Den här modellen är därför lagom stor för ett hushåll på tre eller fyra personer.

Liebherr CNel 4313 har även ett flertal andra praktiska egenskaper, till exempel en NoFrost-teknik och en Duo Cooling-funktion. NoFrost ser till att maten håller sig fräsch längre medan DuoCooling innebär att modellen har två separata kylsystem. Dessa system gör att man kan justera temperaturen i kylskåpet och frysen helt oberoende av varandra.

Flexibelt kylskåp med elektronisk styrning

Liebherr CNel 4313 är ett flexibelt kylskåp med en funktionell inredning.

Tack vare den praktiska inredningen får man plats med mycket mat i kylen. Det finns närmare bestämt fyra förvaringshyllor av säkerhetsglas, en flaskhylla samt en låda för frukt och grönsaker.

I frysen finns det tre lådor som kan flyttas runt om man behöver mer plats.

Kylskåpet har även en LED-belysning som ger en bra överblick över innehållet. Man kan därför snabbt se var olika saker är placerade i kylen.

Liebherr CNel 4313 är dessutom försedd med en digital temperaturdisplay och elektroniska kontroller. Skärmen visar den aktuella temperaturen och gör det därmed enkelt att se om man behöver ändra temperaturinställningarna.

Energisnålt kylskåp

Liebherr CNel 4313 är ett tystgående och energisnålt kylskåp med frys. Den här modellen tillhör nämligen energiklass A++.

Tack vare detta slipper man oroa sig för att kylen ska förbruka några större mängder energi. Med den här kombinerade kylen och frysen kommer man dessutom inte att störas av oväsen. Modellen har nämligen en låg ljudnivå på 41 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Sist men inte minst har Liebherr CNel 4313 en PowerCooling-funktion som ser till att maten kyls ner snabbt när man ställer in den i kylskåpet. Detta gör att matvarorna hålls fräscha längre.

Utvalda fördelar med Liebherr CNel 4313:
 Flexibelt kylskåp
 Kombinerad kyl och frys
 EnergiklassA++
 Tystgående modell
 NoFrost ochDuoCooling


Liebherr K 3130-21 001 kylskåp

Liebherr K 3130-21 001 kylskåp

 

Liebherr K 3130-21 001 är ett fristående kylskåp från den kända vitvarutillverkaren Liebherr. Liebherr K 3130-21 001 har fått 4.7/5 stjärnor på Google Shopping baserat på mer än 200 unika kundrecensioner. Detta visar att kylskåpet är av mycket hög kvalitet och att det därför är så omtyckt av konsumenterna.

Lättrengjort kylskåp med många möjligheter

Detta fristående kylskåp från Liebherr är riktigt lätt att rengöra. Om du precis som många andra avskyr att städa kylskåpet, skulle därför denna modell passa dig riktigt bra. Detta kylskåp kommer med många justerbara hyllor som lätt kan tas ut och flyttas runt. Dessa hyllor gör rengöringsarbetet ännu lättare, samtidigt som de ger dig mer frihet när det kommer till anpassning av kylskåpets interiör.

Stilren och tyst modell

Liebherr K 3130-21 001 är ett mycket stilrent kylskåp som passar in i de allra flesta kök. Den vita färgen är neutral och gör att det passar in i många köksdesigner och inredningar. Denna modell är även mycket tystare än andra kylskåp på marknaden, vilket betyder att den stör mindre.

Detta kylskåp har sina nackdelar. För det första är ljuset placerat ganska långt ner i kylen. För det andra ligger priset ganska högt jämfört med andra kylskåpsmodeller på marknaden.

Fördelar

 • Lätt att rengöra
 • Bred dörr
 • Många hyllor som enkelt kan tas ut och justeras
 • Ger inte ifrån sig höga ljud
Nackdelar

 • Ljuset är placerat något lågt
 • Högt pris

Specifikationer
 Färg/Material: Vit
 Energiklass: F
 Kapacitet: 298 liter
 Dörr: Högerhängd, omhängningsbar
 Ventilerad
 Mått: 144,7 x 60 x 63 cm


Smeg FC370X2PE

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Smeg FC370X2PE

.
Smeg FC370X2PE är en mycket rymlig kylfrys med en kapacitet på 219 liter i kylskåpet och 99 liter i frysen. Även om både kylen och frysen är stora har Smeg FC370X2PE inga problem med att kyla ner dem. Modellen påverkas inte av omgivningen och uppnår snabbt och effektivt en lämplig låg temperatur.

Modellen har även en knapp som aktiverar snabbinfrysning, vilket gör att temperaturen snabbt sjunker. Om temperaturen i frysen skulle bli för hög ger modellen ifrån sig ett larm som meddelar användaren om det.

Tyst och miljövänlig

Det gynnar både miljön och din ekonomi att skaffa en kylfrys som Smeg FC370X2PE. Modellen befinner sig i energiklass A++ och har en låg energiförbrukning. När man köper ett kylskåp eller en kylfrys är det klokt att kontrollera energiförbrukningen i och med att dessa vitvaror ständigt är igång och därmed förbrukar energi hela tiden.

Vissa störs även av oljud, vilket inte är något problem med den här modellen. Med en ljudnivå på bara 35 dB är Smeg FC370X2PE så tyst att man sällan kommer att kunna höra den. Som jämförelse ligger ljudnivån för en viskning på 40 dB.

Lätt att använda

Smeg FC370X2PE har en elektronisk LCD-display och en välfungerande kontrollpanel på utsidan av dörren. Här ställer man in modellen och det är enkelt och intuitivt att hitta de olika inställningarna.

Inredningen är flexibel och det är lätt att flytta runt på hyllor och lådor. Kylskåpet har två justerbara glashyllor, en grönsakslåda och en flaskhylla.

I dörren finns två dörrhyllor, varav en är justerbar, en flaskhylla och en äggbricka. Kylskåpet är slutligen försett med en energisnål LED-belysning.

Frysen har tre stora lådor och ett mindre utrymme med fack för isbitar. Frysen är som sagt mycket rymlig och man kan frysa in 18 kg matvaror per dygn i den.

Smeg FC370X2PE mäter 184 cm (h) x 60 cm (b) x 70 cm (d) och är en fristående kylfrys. Kapaciteten är  219 liter i kylskåpet och 99 liter i frysen.

Utvalda fördelar med Smeg FC370X2PE:
Rymlig kylfrys
Bibehåller en konstant låg temperatur
Kan frysa ner matvaror snabbt
Modell i energiklass A++ med en låg energiförbrukning
 Användarvänlig


Electrolux ERF4114AOW

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Electrolux ERF4114AOW

a.

 

Oavsett om det är varmt eller kallt där Electrolux ERF4114AOW står håller modellens kylelement kylskåpet svalt och stabilt. Modellen ser även till att kyla ner nya matvaror snabbt så att eventuell bakterietillväxt hindras och maten håller sig fräsch längre.

Kom ihåg att temperaturen varierar i kylskåpet och ju kallare men vill att något ska lagras, desto närmre kylelementen ska maten placeras.

Med snabbkylningsfunktion

Modern teknik gör att maten håller längre och Electrolux ERF4114AOW är även utrustad med flera smarta funktioner som förlänger matvarornas hållbarhet. Electrolux ERF4114AOW har bland annat elektronisk temperaturstyrning som garanterar en sval miljö i kylskåpet och på en LCD-display kan man se vad kylen håller för temperatur just nu.

Om man vill ha en snabbare nedkylning kan man aktivera shoppingfunktionen som sänker temperaturen en stund om man till exempel vill kyla ned nya matvaror eller middagsrester. Efter ett tag återställs termostaten till den normala temperaturen.

Tyst och miljövänlig modell

Det finns många fördelar med Electrolux ERF4114AOW. Det är bland annat ett mycket tyst kylskåp med en ljudnivå på endast 36 dB, vilket innebär att kylskåpet låter lägre än en viskning och generellt sett märker man inte av något oljud alls från det.

Eftersom att Electrolux ERF4114AOW befinner sig i energiklass A++ är modellen även ett bra val för den miljömedvetna konsumenten och kylskåpet får mycket beröm för sin låga energiförbrukning. Modellen har en vit front och en inredning som underlättar rengöringen. Kylskåpet är dessutom mycket enkelt att använda.

Electrolux ERF4114AOW mäter 185 cm (h) x 60 cm (b) x 67 cm (d) och är ett fristående kylskåp. Det har en kapacitet på 387 liter.

Utvalda fördelar med Electrolux ERF4114AOW:
Bra temperaturstabilitet
Välfungerande kylelement
Shoppingfunktionen och andra bra funktioner ser till att hålla en låg temperatur
Lever inte om
 Gjord med omtanke för miljön


Electrolux ERF4114AOX

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler

Electrolux ERF4114AOX

.
Om man är ute efter ett robust kylskåp som är både stabilt och byggt med modern teknik är modellen Electrolux ERF4114AOX ett riktigt bra alternativ. Electrolux ERF4114AOX har flera effektiva funktioner, bland annat shoppingfunktionen som sänker temperaturen under en viss period. Detta är exempelvis bra att använda när man ställt in middagsresterna i kylen.

Smarta funktioner

Utöver shoppingfunktionen är Electrolux ERF4114AOX utrustad med automatisk avfrostning, vilket innebär att kylskåpet sköter avfrostningen själv och allt du behöver göra är att torka efteråt med en trasa.

En annan bra funktion är semesterfunktionen som gör att man inte behöver stänga av kylskåpet helt om man åker bort en längre tid. Kylskåpet sätts istället i ett viloläge där det kyler tillräckligt för att motverka mögel och dålig lukt.

Att man kan lämna kylskåpet igång under semestern innebär också att man inte behöver slänga livsmedel som har en lång hållbarhet innan semestern. När kylskåpet är i viloläget förbrukar det även mindre ström.

Rymligt kylskåp

Med en total användbar volym på 281 liter är Electrolux ERF4114AOX ett rymligt kylskåp som är tillräckligt stort för en familj på fyra eller fem personer. Det finns fem hyllor i själva kylskåpet och fem i dörren samt två lådor. I dörren finns även ytterligare en låda med lock, en äggbricka och två flaskhållare.

Flera av hyllorna är justerbara och kan flyttas för att passa till storleken på matvarorna. Electrolux ERF4114AOX är dessutom fin att se på med en stålgrå front som passar in med designen i de flesta kök.

Electrolux ERF4114AOX mäter 185 cm (h) x 60 cm (b) x 67 cm (d) och är ett fristående kylskåp. Det har en kapacitet på 281 liter.

Utvalda fördelar med Electrolux ERF4114AOX:
Hög kvalitet och modern teknik
Temperaturstabil modell
Specialfunktioner håller mat och livsmedel fräscha längre
Stort och rymligt kylskåp
 Många hyllor och ställen att placera maten på


Liebherr KB4350

Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
Testvinnare hos Råd & Rön

Liebherr KB4350

 

.
Liebherr KB4350 är ett temperaturstabilt kylskåp. Om du ställer in temperaturen enligt bruksanvisningen kan du därför även vara säker på att kylskåpet håller den valda temperaturen.

Liebherr KB4350 har dessutom ett effektivt kylelement som ser till att rätt temperatur snabbt återställs varje gång man har öppnat kylskåpet eller satt in nya och varmare matvaror.

Energieffektivt kylskåp

Liebherr KB4350 finns i energiklass A+++, vilket är den bästa möjliga klassen. Energiförbrukningen är därmed mycket låg och som en bonus är modellen även relativt tyst.

Det är enkelt för konsumenten att använda kylskåpet och även de mer avancerade funktionerna som indikatorer och alarm är enkla att förstå.

Kylskåpet är stort och rymligt och det är lätt att få plats med all mat på tre GlassLine-hyllor i själva kylskåpet och fyra i dörren.

Teknik håller maten fräschare

Liebherr KB4350 är utrustad med toppmodern teknik som ser till att bevara matens kvalitet så bra som möjligt. Kylskåpet har till exempel en PowerCooling-funktion med FreshAir aktivt kolfilter, tre BioFresh-lådor och en chillbox. LED-belysning i både taket, lådorna och på den bakre väggen ger ett bra ljus som även underlättar rengöringen.

För att du ska kunna vara säker på temperaturen visar den digitala temperaturdisplayen den rätta temperaturen och en frostsäkring ser även till att det aldrig blir för kallt i kylen. Modellen har en vit front som passar in i de flesta kök.

Liebherr KB4350 mäter 185 cm (h) x 60 cm (b) x 72 cm (d) och är ett fristående kylskåp. Det har en kapacitet på 367 liter.

Utvalda fördelar med Liebherr KB4350:
Bra inredning
Bra kylelement
Energieffektiv modell
Intelligent kylskåp håller maten fräsch längre
 Bra belysning i hela kylskåpet


Liebherr KBes4350

Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
Testvinnare hos Råd & Rön

Liebherr KBes4350

Liebherr KBes4350 är ett relativt dyrt kylskåp men för priset får du en gedigen kvalitetsprodukt som verkligen fungerar bra.

Modellen har en bra temperaturstabilitet och en låg energiförbrukning, vilket gör att Liebherr KBes4350 befinner sig i den bästa energiklassen: A+++.

Användarvänlig

Liebherr KBes4350 har en fin design med en front i rostfritt stål och handtag i aluminium. Handtaget har även en integrerad öppningsmekanism och dörren går att vända på.

Dörren sluter tätt och minimerar förlusten av kyla och kylskåpet har även en funktion som gör att det inte blir för kallt.

Det är lätt att förstå de olika indikatorerna och alarmen, som bland annat varnar om dörren har lämnats öppen, och det är även enkelt att inreda kylskåpet genom en process som är helt fri från irritationsmoment.

Lätt att rengöra

Som en extra bonus är det enkelt att komma åt alla kanter och vrår när man rengör Liebherr KBes4350. GlassLine-hyllorna är lätta att torka av och det gäller även hyllorna i dörren, flask- och konservhållaren och äggbrickan.

LED-belysningen i taket, på den bakre väggen och i lådorna gör kylskåpet lättöverskådligt och VarioSafe-systemet ger en robust känsla.

Liebherr KBes4350 mäter 185 cm (h) x 60 cm (b) x 72 cm (d) och är ett fristående kylskåp. Det har en kapacitet på 367 liter.

Utvalda fördelar med Liebherr KBes4350:
Välfungerande kylskåp av riktigt hög kvalitet
Stabil temperatur
Lätt att använda
Snyggt utseende i rostfritt stål
 Lätt att rengöra


Liebherr T 1410-21 001

Populär bland användarna

Liebherr T 1410-21 001

 

.
Liebherr T 1410-21 001 har inte ingått i några officiella tester. Konsumenterna tycker emellertid väldigt bra om det här kylskåpet och därför har vi valt att ta med det i vår artikel.

Konsumenterna använder modellerna till vardags och vet av egen erfarenhet vad som fungerar bra på varje modell. Vi har läst kundomdömen på whiteaway.com där Liebherr T 1410-21 001 får ett genomsnittligt betyg på 4,7 av 5 stjärnor, och det är särskilt storleken och enkelheten som tilltalar användarna.

Litet men stadigt kylskåp

Liebherr T 1410-21 001 är ett litet kylskåp med en kapacitet på 138 liter, vilket innebär att det är mycket mindre än de andra modellerna i den här artikeln.

Den mindre storleken gör att Liebherr T 1410-21 001 passar bra i ett mindre kök med ont om utrymme och modellen kan vara ett bra köp för en liten familj med två eller tre personer.

Konsumenterna tycker som sagt väldigt bra om modellen och påpekar att storleken ökar i och med att kylskåpet är flexibelt. Det är dessutom lätt att placera kylskåpet var man vill och konsumenterna berömmer modellen för dess kvalitet och robusthet.

Tyst modell

Liebherr T 1410-21 001 fungerar bra på många sätt. Förutom att det är flexibelt och robust är kylskåpet bra på att hålla en låg och stabil temperatur som ger matvarorna en optimal hållbarhet.

En annan stor fördel med modellen är dess ljudnivå. Liebherr T 1410-21 001 är nämligen en otroligt tyst modell med en ljudnivå på bara 39 dB. Som jämförelse ligger ljudnivån för en viskning på 40 dB, och kylskåpet kan därmed placeras var som helst utan att störa.

Liebherr T 1410-21 001 kan även vara ett bra val om du behöver ett kylskåp på kontoret.

Bra inredning

Konsumenterna berättar att Liebherr T 1410-21 001, trots sin låga kapacitet, rymmer mycket mer än man förväntar sig eftersom att kylskåpet har en så bra och flexibel inredning.

Glashyllorna går att flytta på och både Comfort GlassLine dörrhyllorna, äggbrickan och grönsakslådan är rymliga. Belysningen i kylskåpet är dämpad men bra och modellen är utrustad med en smart funktion för automatisk avfrostning.

Användarna påpekar även att en trevlig bonus med Liebherr T 1410-21 001 är dess fina design med en vit färg och Slimline-handtag som ger ett bra grepp och smälter in bra med resten av kylskåpet.

Liebherr T 1410-21 001 mäter 85 cm (h) x 50 cm (b) x 63 cm (d) och är ett fristående kylskåp. Det har en kapacitet på 138 liter.

Utvalda fördelar med Liebherr T 1410-21 001:
Litet och bra kylskåp
Perfekt för kontoret
Tyst modell
Flexibel inredning
 Fint kylskåp


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Liebherr kylskåp är bäst i test?

Liebherr KB4350, Liebherr KBes4350 och Liebherr CP 4313

🤓 Hur testas Liebherr kylskåpen?

Kylskåp bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylskåp går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast men att alla kylskåp på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Liebherr kylskåp test – dessa källor har vi använt: 

Uafhængige testpaneler 🇩🇰

uafhængige testpaneler är det danska konsumentrådet och här genomförs noggranna tester och jämförelser av vardags- och konsumentprodukter. De har bland annat granskat 28 kylskåp och 41 kylfrysar i två separata tester. I båda fallen undersökte experterna produkternas temperaturstabilitet, kylkapacitet, energiförbrukning, användarvänlighet och funktioner.

Du kan läsa mer om testen här och här.

Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler har även testat och recenserat de två kylskåpsmodellerna Liebherr CNel 4313 och Liebherr CN 4313.

Klicka här för att läsa recensionen av Liebherr CNel 4313.

Klicka här för att läsa recensionen av Liebherr CN 4313.

Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön är Sveriges konsumentråd och de har också gjort två olika tester: ett med enbart kylskåp där de undersökte 22 modeller, och ett annat test av kylfrysar där 45 modeller ingick. Gemensamt för båda testerna är att de fokuserar på temperaturstabilitet och -variation, energiförbrukning, inställningar och hanterbarhet.

Du kan läsa mer om testen här och här.

Råd & Rön har även testat och recenserat kylskåpsmodellerna Liebherr CNel 4313 och Liebherr CN 4313. Om du vill läsa hela recensionen av kylskåpen hittar du den här.

Full tillgång kräver dock att du antingen prenumererar eller köper tillgång till den enskilda undersökningen.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största testmagasin. De bedömer en mängd olika konsumentprodukter varje dag och provar bland annat torktumlare, dammsugare, kaffebryggare och kylskåp. Which.co.uk har till exempel provat kylskåpet Liebherr CP 4313 och utsett modellen till “Best Buy”. Du hittar hela undersökningen här.

Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten.

Kundomdömen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Marknaden för kylskåp är stor och bara utvalda modeller ingår i de olika testerna. Det betyder inte att de modeller som inte har granskats är sämre – de har bara inte testats ännu. Förutom testerna här ovanför har vi därför läst kundomdömen på whiteaway.com. Vi har tagit en närmare titt på kylskåp och kylfrysar och undersökt vad de vanliga konsumenterna tycker om produkterna. Deras åsikter utgör ett bra komplement till expertbedömningarna. Du kan läsa mer här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta