Här är de bästa laserskrivarna enligt testguiden enligt våra experter

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Här är de bästa laserskrivarna enligt testguiden enligt våra experter

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Har du någonsin klickat på “Skriv ut” på din dator och väntat plågsamt länge på att skrivaren ska svara, bara för att bli mött av att pappret fastnar eller att bläcket är slut? Då är du inte ensam. Överraskande nog skriver den genomsnittliga kontorsarbetaren fortfarande ut ca 10 000 sidor per år, och den frustration som följer med en underpresterande skrivare kan få denna siffra att kännas ännu högre.

Med en ökande trend för distansarbete har behovet av en effektiv laserskrivare av hög kvalitet ämnad för hemmabruk aldrig varit större. I den här artikeln ger vi dig en guide till hur du hittar den bästa laserskrivaren för just dig. Vi har granskat marknadens toppmodeller utifrån flera viktiga faktorer som storlek och utskriftshastighet, samt arbetscykler och mycket mer. Läs vidare för att en fullständig genomgång, så lovar vi att du kommer att känna dig förberedd för att fatta ett välgrundat beslut för en smidig utskriftsupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 5 bästa laserskrivare i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper

 • Storlek och utskriftshastighet

  När det gäller laserskrivare är en av de första sakerna att tänka på storlek och utskriftshastighet. Mindre skrivare med hastigheter på upp till 20 sidor per minut (ppm) är i allmänhet lämpliga för hemmabruk eller små kontor. Större enheter med hastigheter på över 40 sidor per minut är skräddarsydda för kontorstrafik. Tänk på att skrivare med högre utskriftshastighet ofta är fysisk större till storleken, på grund deras många avancerade mekanismer. Vilka utskriftsbehov du har och hur mycket utrymme du har för en skrivare är avgörande faktorer inför ditt köpbeslut.

 • Enkel- eller multifunktionsskrivare

  Valet mellan en enfunktions- eller en multifunktionslaserskrivare beror främst på dina behov. Enfunktionsskrivare är i allmänhet billigare och kan skriva ut snabbare, medan multifunktionsskrivare kan erbjuda dokumentskanning, fotokopiering och fax. Om du behöver dessa extrafunktioner är det självklart att välja en multifunktionsskrivare. Generellt sett har de flesta avancerade skrivare mer än en funktion och de flesta av oss behöver åtminstone en fotokopieringsfunktion, men om du endast har behov för att kunna skriva ut papper kan det vara bättre att spara in pengar genom en enfunktionsmodell.

 • Pappershantering och arbetscykler

  Pappershantering avser de olika storlekar och typer av papper som en skrivare kan hantera. De flesta basmodeller klarar av att hantera A4-papper, medan det för specialbehov som kuvert, kartong eller juridiska papper krävs mer avancerade hanteringsfunktioner. Arbetscykeln anger hur många sidor en skrivare kan producera under en månad utan att förslitas. Högre driftcykler är nödvändiga i mer hektiska miljöer. För enklare utskrifter räcker det med en arbetscykel på 5 000 sidor. För tung användning bör du överväga skrivare med en arbetscykel på 20 000 sidor eller mer.

 • Pris

  Priset på laserskrivare kan variera mycket beroende på de funktioner som nämns ovan. Enkla enfunktionsmodeller kan börja på runt 1000 SEK, medan snabba multifunktionsenheter med avancerad pappershantering lätt kan överstiga 12,000 SEK. Funktioner som extra pappersfack, högre RAM-minne för snabbare bearbetning och utökade garantier kan öka kostnaden. Se till att du vet vilka funktioner som är avgörande för just dig, innan du fattar ett slutgiltigt köpbeslut.

 • Användar- och expertrecensioner

  Båda dessa typer av recensioner kan vara avgörande för ditt köpbeslut. Expertrecensioner går på djupet med skrivarens funktioner och bedömer utskriftskvalitet, hastighet och kostnadseffektivitet, och kan bidra med noggrant utförda tester under olika scenarier. Användarrecensioner, å andra sidan, ger insikter från andras erfarenheter och fokuserar på användbarhet, ljudnivåer och prestanda i verkligheten. Till exempel kan “XYZ LaserJet” vara en experts bästa val på grund av dess skarpa utskriftskvalitet, medan användarna talar om dess tysta drift och enkla installation.

arrow-more

Brother HL-L2350DW Laser Printer - prisvänlig laserskrivare med bra prestanda

Mycket prisvärt alternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 'Bästa billiga laserskrivare' från Wirecutter
 • check 94/100 expertbetyg från gadgetreview.com
 • check 9/10 från independent.co.uk
 • check 4.4 användarbetyg på Amazon.com med 12000+ recensioner
 • check 4.5 användarbetyg på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Brother HL-L2350DW Laser Printer:

 • Bra prestanda för dess storlek
 • Mycket låg kostnad per utskrift
 • Automatisk dubbelsidig utskrift

Konsumentmagasinets omdöme

I linje med många granskare tycker även vi att Brother HL-L2350DW erbjuder en övertygande blandning av effektivitet och kvalitet i ett kompakt paket. Med en utskriftshastighet på 30 PPM och en mycket låg kostnad per utskrift är den här skrivaren ett ekonomiskt val för småföretag eller hemmakontor. Den har gott om kapacitet för ett mindre företag och gör effektivt sitt jobb genom att producera kvalitetsutskrifter. Det inbyggda drivrutinsstödet för både Mac och Windows snabbar dessutom upp och förenklar installationstiden. Den enda nackdelen är dess lilla och opraktiska gränssnitt, som kan vara besvärligt och svårt att använda. Men med tanke på att de flesta användare kommer att ställa in sina utskriftspreferenser en enda gång, kommer du sällan behöva interagera med gränssnittet, vilket gör det till ett mindre problem. Dessutom uppväger dess robusta funktionsuppsättning och effektivitet denna mindre olägenhet. Därför håller vi med alla nöjda användare och anser att Brother HL-L2350DW är ett mycket bra alternativ för dig som behöver en pålitlig, kostnadseffektiv svartvit utskriftslösning.

Fördelar

 • Liten till storleken med 30 PPM
 • Mycket låg kostnad per utskrift
 • Producerar kvalitativa, skarpa monokroma utskrifter
 • Mycket bra kapacitet för in-/utmatning
 • Drivrutin för Mac och Windows

Nackdelar

 • Opraktiskt skrivargränssnitt

Brother HL-L2350DW erbjuder bra prestanda i en förvånansvärt kompakt storlek, vilket gör att den utmärker sig bland andra skrivare i det konkurrenskraftiga segmentet monokroma laserskrivare. Detta gör den till ett passande val för små kontor och hemanvändare som behöver tillförlitliga utskrifter till ett bra pris och som inte tar allt för stor plats.

Produktanalys av Brother HL-L2350DW

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 30 ppm
 • Utskriftsupplösning: 600 x 600 dpi / HQ1200
 • Arbetscykler: 15 000 sidor
 • Kapacitet för inmatning/utmatning: 250/100 ark
 • Mediestorlekar: A4, A5, A5 långkant, A6
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Utskrift
 • Portar: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Wi-Fi direkt 802.11b/g/n
 • Mått: 356 x 183 x 360 mm

Mer än tillräckligt snabb för små kontor

En av de unika fördelarna med Brother HL-L2350DW är dess imponerande utskriftshastighet på 30 ppm (sidor per minut). Jämfört med liknande produkter som HP LaserJet Pro M15w, som erbjuder 19 sidor per minut, är Brother HL-L2350DW ett bättre alternativ för miljöer med högre tryck. För ett litet företag med frekventa utskriftsbehov kan den högre hastigheten betyda skillnaden mellan ett smidigt kontor och en flaskhals vid skrivaren.

Imponerande kostnadseffektivitet

Den kanske mest tilltalande egenskapen hos den här skrivaren är den låga kostnaden per utskrift, särskilt när man jämför med konkurrerande produkter i samma klass. Liknande skrivare har till exempel ofta bläckpatroner som behöver bytas ut, vilket ökar den totala ägandekostnaden. En maximal arbetscykel på 15 000 sidor bör vara tillräckligt för de flesta mindre kontor eller hemmakontor. Det är här denna Brother-modell lyser igenom, eftersom konkurrerande modeller som HP: s LaserJet pro M15W kan stödja mer utskrift men göra det mindre effektivt, och kostar markant mycket mindre per utskrift. Denna kostnadseffektivitet innebär långsiktiga besparingar som är mycket sällsynta från mer prisvärda skrivare.

Kompakt skrivare med funktioner som effektiviserar arbetsflödet

Brother HL-L2350DW har stöd för automatisk dubbelsidig utskrift, så kallad duplexutskrift. Jämfört med skrivare som Canon PIXMA TR4520, som kräver manuell hantering för dubbelsidig utskrift, sparar Brothers automatiska funktion både tid och papper. Denna typ av funktioner i den här typen av billiga, kompakta modeller är sällsynta och detta är en av anledningarna till att Brother-skrivarmärket är så utbrett och populärt på dagens marknad.

Vad säger användare och experter om Brother HL-L2350DW?

Recensioner för Brother HL-L2350DW-modellen är mycket positiva. Testare från gadgetreview.com är helt överväldigade av alla dess funktioner, hastighet och kostnadseffektivitet med tanke på dess storlek och överkomliga pris, och kallar den för “Utan tvekan den bästa duplexskrivaren på marknaden”. Independent’s recension är även den fylld av beröm. Deras testpanel anser att enheten är mycket prisvärd, med högkvalitativa svartvita utskrifter, ADF-tillägg och låg kostnad per utskrift. Skrivaren utsågs även av Wirecutters till bästa billiga laserskrivare av alla dessa skäl och mer. Överlag har många experter lagt märke till modellens värde för enkla och okomplicerade utskriftsjobb.

Användarrecensioner är också överväldigande positiva, med över 12 000 recensioner och ett imponerande betyg av 4,4/5. Det finns gott om 5-stjärniga recensioner att läsa, med titlar som “Marknadens bästa svartvita skrivare”, “Den enklaste installationen av en skrivare jag stött på” och “Den bara fungerar exakt som den ska”. Dessutom finns det cirka 3 500 recensioner på Google Shopping som är lika positiva. Det allmänna intrycket är att den här modellen rekommenderas varmt av både användare och experter.

Mer om Brother HL-L2350DW Laser Printer

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 30 ppm
 • Utskriftsupplösning: 600 x 600 dpi / HQ1200
 • Arbetscykler: 15 000 sidor
 • Kapacitet för inmatning/utmatning: 250/100 ark
 • Mediestorlekar: A4, A5, A5 långkant, A6
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Utskrift
 • Portar: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Wi-Fi direkt 802.11b/g/n
 • Mått: 356 x 183 x 360 mm

Brother MFC-L8900CDW - Laserskrivare med bra recensioner

Effektiv laserskrivare med hög kapacitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 9.2/10 poäng på rtings.com
 • check 4,4 användarbetyg på Amazon.com
 • check 4.4 användarbetyg på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Brother MFC-L8900CDW:

 • Automatisk dokumentmatare med tre fack
 • Stor och lättanvänd pekskärm
 • Skanningshastighet för dubbelsidiga ark på upp till 58 IPM

Konsumentmagasinets omdöme

Skrivaren Brother MFC-L8900CDW levererar på flera fronter, vilket gör den till ett bra val för små och medelstora företag som behöver en mångsidig multifunktionsmaskin. Dess styrka ligger i att producera skarpa och tydliga dokument, samtidigt som den tillhandahåller allt-i-ett-funktionalitet som omfattar fax, kopiator, scanner och skrivare. Maskinen utmärker sig genom dess goda inmatningskapacitet, med många pappersfack och en automatisk dokumentmatare (ADF) som förenklar utskrift, skanning och kopiering av stora volymer dkoument. Med en rad olika anslutningsmöjligheter, inklusive Wi-Fi Direct, ger den flexibilitet i hur du väljer att interagera med enheten, från att ansluta din dator till att beställa utskrifter via telefon. Den största nackdelen är dess större storlek, vilket kan vara en utmaning för mindre kontorsutrymmen. De omfattande funktionerna och den höga inmatningskapaciteten gör dock storleken till en mindre kompromiss för de funktioner den tillför. Sammantaget anser vi att om du är ute efter en robust allt-i-ett-enhet som erbjuder bra balans mellan funktioner, förtjänar Brother MFC-L8900CDW definitivt en plats på din lista över potentiella köp.

Fördelar

 • Skarpa och tydliga utskrifter
 • Allt-i-ett-funktioner (fax, kopiator, skanner, skrivare)
 • Bra inmatningskapacitet med gott om pappersfack
 • ADF för utskrift, skanning och kopiering
 • En rad anslutningsmöjligheter (Wi-Fi direkt ingår)

Nackdelar

 • En större skrivarmodell

Denna skrivare från Brother har enastående papperskapacitet och hög multifunktionalitet, med förmågan att snabbt producera dokument och erbjuda dubbelsidig sidskanning med hastigheter på upp till 58 bilder per sekund, vilket gör den mycket effektiv. Detta gör den även särskilt lämpad för små till medelstora företag och hektiska kontor där optimering av arbetsflöde är en prioritet.

Produktanalys av Brother MFC-L8900CDW

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 31 ppm
 • Upplösning vid utskrift: Upp till 600 x 600 dpi
 • Arbetscykler: 60 000 sidor
 • Kapacitet för inmatning/utmatning: 550/150 ark
 • Mediestorlekar: A4, A5, A5 (lång kant); A6
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Fax
 • Anslutningsmöjligheter: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Wi-Fi Direct IEEE 802.11g/n; Ethernet
 • Mått: 495 x 549 x 526 mm

Mediemångsidighet med snabb och strömlinjeformad utskrift

Brother MFC-L8900CDW utmärker sig genom dess automatiska dokumentmatare (ADF) med tre fack. Till skillnad från många konkurrenter som bara erbjuder ett system med ett eller två fack, ökar denna ADF med tre fack effektiviteten genom att möjliggöra sömlös växling mellan olika papperstyper eller storlekar utan manuell inblandning. För företag som ofta behöver skriva ut, skanna eller kopiera flera olika typer av dokument kan den här funktionen ge ett betydande mervärde.

Lätt och enkel att använda

Pekskärmen på den här modellen är både stor och användarvänlig, och har utformats för att öka engagemang. Medan de flesta skrivare har LED-skärmar med begränsad navigering, erbjuder MFC-L8900CDW intuitiv navigering som kan minimera inlärningskurvan för nya användare. Den större skärmen gör det lättare att se inställningar och alternativ, vilket minskar antalet fel och ökar hastigheten i arbetsflödet.

Effektivitet och snabbhet

Snabb dubbelsidig skanning med 58 bilder per minut (IPM) ger Brother MFC-L8900CDW ett försprång jämfört med många konkurrenter. Denna funktion är särskilt fördelaktig i miljöer med stora volymer, där dubbelsidig skanning kan halvera tiden som läggs på dokumentbearbetning. Konkurrerande modeller som erbjuder dubbelsidig skanning släpar ofta efter i hastighet, vilket gör den här modellen till en föregångare för företag som prioriterar effektivitet.

Snabb jämförelse av marknaden:

När Brother MFC-L8900CDW ställs mot toppkonkurrenter som HP Color LaserJet Pro och Canon Color imageCLASS-serien, står den sig väl. Medan HP- och Canon-modellerna kan erbjuda något högre utskriftsupplösning, kompenserar Brother med exceptionell skanningshastighet och en robust automatisk dokumentmatare. Prismässigt är Brothers produkt konkurrenskraftigt prissatt och erbjuder bra värde för de många funktioner som den tillhandahåller.

Vad säger användare och experter om Brother MFC-L8900CDW?

Testpanelen från rtings.com har många bra saker att säga om den här skrivaren från Brother. De gillar särskilt dess förmåga att producera skarpa kvalitetsutskrifter samtidigt som den upprätthåller effektiv hastighet. Detta är en av anledningarna till att de kallar den “en enastående skrivare för små- och hemmakontor”. Dessutom framhåller de att dess anslutningsmöjligheter, multifunktionalitet och pappershanteringskapacitet är mycket imponerande med tanke på den prisklass den tillhör.

Användarrecensioner från både Amazon och Google Shopping är också mycket positiva, och femstjärniga recensioner dominerar. Våra viktigaste slutsatser är att Brother MFC-L8900CDW är en kvalitetsenhet med mycket att erbjuda, och vissa användare rapporterar att de har haft den i mer än fem år och att den fortfarande presterar exceptionellt bra och ger skarpa kvalitetsutskrifter. Andra nämner dess goda kapacitet, hastighet och fördelarna med dess anslutningsmöjligheter. Sammantaget verkar enheten uppfylla många utskriftsbehov utan mycket problem eller olägenheter.

Mer om Brother MFC-L8900CDW

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 31 ppm
 • Upplösning vid utskrift: Upp till 600 x 600 dpi
 • Arbetscykler: 60 000 sidor
 • Kapacitet för inmatning/utmatning: 550/150 ark
 • Mediestorlekar: A4, A5, A5 (lång kant); A6
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Fax
 • Anslutningsmöjligheter: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Wi-Fi Direct IEEE 802.11g/n; Ethernet
 • Mått: 495 x 549 x 526 mm

HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw - Allt-i-ett laserskrivare med hög papperskapacitet

Effektiv multifunktionell laserskrivare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Editor's Choice-pris från techgrearlab.com
 • check 8,7/10 poäng på rtings.com
 • check 4,4 användarrecensioner på Amazon.com med 3000+ recensioner
 • check 4,4 användarrecensioner på Google Shopping med 3000+ recensioner

Dagens bästa priser och erbjudanden på HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw:

 • Stöder HP:s egna ersättningskassetter för hög kapacitet
 • Tonerkassetter med JetIntelligence
 • Automatisk dokumentmatare för 50 sidor

Fördelar

 • Högkvalitativa text- och grafikutskrifter
 • Allt-i-ett-modell med funktioner för skanning, kopiering, fax och utskrift
 • In-/utmatning med hög kapacitet genom ADF
 • Praktiskt och intuitivt gränssnitt
 • Bra utbud av anslutningsmöjligheter

Nackdelar

 • Lägre utskriftshastighet än konkurrerande skrivare

Denna HP-skrivare är utrustad med en 50-sidig automatisk dokumentmatare som erbjuder en effektiviserad skanning- och kopieringsprocess. Den här funktionen är särskilt användbar på kontor och i arbetsgrupper som hanterar stora mängder dokument som kräver effektiva multitaskingfunktioner.

Produktanalys av HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 21 sid/min
 • Utskriftsupplösning: 600 x 600 dpi
 • Arbetscykler: 40,000
 • Inmatnings-/utmatningskapacitet: 250/100 ark
 • Mediestorlekar: A4, A5, A5-R, A6, B5, B6, C5, DL,
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Fax, Utskrift
 • Portar: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Ethernet 10/100/1000 BaseTX (RJ-45); Wireless Direct 802.11b/g/n; Faxport, Front Host USB
 • Mått: 424 x 475 x 338 mm

Kostnadseffektiva utskrifter av hög kvalitet

En av de unika fördelarna med den här skrivaren är dess JetIntelligence-teknik för tonerkassetter. Jämfört med andra skrivare som använder standardpatroner säkerställer JetIntelligence-funktionen optimal utskriftskvalitet samtidigt som en mindre toner krävs. Detta sparar inte bara pengar utan förlänger också tonerkassettens livslängd. Om du till exempel arbetar i ett företag där högkvalitativa utskrifter är avgörande, säkerställer JetIntelligence-funktionen att varje utskrift uppnår samma kvalitativa resultat, från början till slut.

Utskrifter med hög kapacitet för tunga arbetsuppgifter

Den automatiska dokumentmataren (ADF) för 50 sidor är en annan spännande funktion som skrivaren är utrustad med. Det finns flera skrivare i samma prisklass som erbjuder ADF, men de flesta hanterar betydligt färre sidor, vanligtvis runt 20-30. ADF:en för 50 sidor ger snabbare och bekvämare skanning och kopiering av flera sidor, vilket gör den här enheten till ett utmärkt val för kontor som hanterar stora mängder pappersarbete. Det kan innebära stora mängder sparad tid de gånger du behöver skanna eller kopiera stora dokument på 50 sidor, samtidigt som du slipper ladda om mataren flera gånger.

Hög total utskriftskapacitet

Skrivarens arbetscykel är en annan utmärkande egenskap. Med en maximal månatlig arbetscykel på 40 000 är den här maskinen konstruerad för tung användning. Många konkurrerande modeller i samma klass har lägre arbetscykler, ofta mellan 20 000-30 000. En högre arbetscykel innebär att skrivaren är byggd för att hålla länge och för att hantera större utskriftsvolymer, vilket minskar underhållsfrekvensen och eventuella driftstopp. Med den här modellen kan du dessutom välja HP:s patroner med hög kapacitet, vilket kan öka denna siffra ytterligare och ge dig kvalitetsutskrifter som är ännu mer kostnadseffektiva.

Vad säger användare och experter om HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw?

TechGearLab-testare har utsett den här modellen till den bästa totalt sett i sitt senaste test och tilldelar den Editor’s Choice-utmärkelsen för dess fantastiska text- och grafikkvalitet, dess strömlinjeformade användargränssnitt och dess allmänna effektivitet. De avslutar sin recension med följande uttalande: “M283fdw kombinerar all utskrift, faxning, kopiering och skanning som du kan hoppas på i en multifunktionsskrivare, och gör det med bravur.” På samma sätt ger expertgranskare från rtings.com skrivaren ett betyg över genomsnittet för dess skarpa textåtergivning och multifunktionalitet.

Användarrecensionerna är generellt mycket positiva även för denna modell. Det finns gott om femstjärniga recensioner på Amazon med titlar som “Häpnadsväckande utskrifter” och “En ordentlig arbetshäst till skrivare”. På samma sätt uppvisar recensioner insamlade på Google Shopping mycket nöjda användare som uttrycker beundran och som framhåller modellens hastighet, effektivitet och bekvämlighet.

Mer om HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 21 sid/min
 • Utskriftsupplösning: 600 x 600 dpi
 • Arbetscykler: 40,000
 • Inmatnings-/utmatningskapacitet: 250/100 ark
 • Mediestorlekar: A4, A5, A5-R, A6, B5, B6, C5, DL,
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Fax, Utskrift
 • Portar: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Ethernet 10/100/1000 BaseTX (RJ-45); Wireless Direct 802.11b/g/n; Faxport, Front Host USB
 • Mått: 424 x 475 x 338 mm

Lexmark C3326dw - Effektiv och kvalitativ laserskrivare med bra säkerhetsfunktioner

Bra och prisvärd laserskrivare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utmärkelsen "Bästa budgetfärgskrivare" från pcmag.com
 • check Positiv recension från theprinterjam.com
 • check 4.3 användarrecensioner på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Lexmark C3326dw:

 • Konfidentiell utskrift kan användas med upp till 10 PIN-koder
 • Färgutskrifter av god kvalitet
 • Byggd med en robust stålram

Konsumentmagasinets omdöme

Skrivaren Lexmark C3326dw har en robust uppsättning funktioner som uppfyller kraven hos små och medelstora företag. Med högkvalitativa färgutskrifter på 4800 dpi och starka säkerhetsåtgärder som alternativ för konfidentiella utskrifter är den här skrivaren ett bra val för miljöer som kräver både visuell kvalitet och dataintegritet. Multifunktionaliteten och den goda kapaciteten för in- och utmatning gör den också mångsidig, medan de höga utskriftsvolymerna och den hållbara konstruktionen visar att den är byggd för att hålla. En nackdel är att skrivaren inte stödjer direkt Wi-Fi-anslutning, men alternativ finns för både Ethernet och säker trådlös anslutning, vilket bör räcka för de flesta kontor. Även om kostnaden per utskrift ligger över marknadsgenomsnittet, anser vi att detta kompenseras av dess effektivitet och hållbarhet över tid. Vi anser att den här skrivaren är ett bra val för företag som letar efter en balans mellan kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet i sina utskriftsbehov.

Fördelar

 • Kvalitetsutskrifter i färg med 4800 dpi
 • Bra funktioner för säkerhet och användarkontroll
 • Multifunktionell med bra kapacitet för inmatning/utmatning
 • Hög utskriftsvolym
 • Hållbar och pålitlig

Nackdelar

 • Ingen direkt Wi-Fi-anslutning
 • Kostnad per utskrift över marknadsgenomsnittet

Lexmark C3326dw erbjuder en unik konfidentiell utskriftsinställning som höjer standarden för dokumentsäkerhet inom området kontorsskrivare. Denna funktion är särskilt värdefull för företag och organisationer som hanterar känslig information och som prioriterar både säkerhet och användarspecifik åtkomst.

Produktanalys av Lexmark C3326dw

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 24 ppm
 • Upplösning vid utskrift: 4800 x 1200 dpi
 • Arbetscykler: 50,000
 • Inmatnings-/utmatningskapacitet: 250/100 ark
 • Mediestorlekar som stöds: A4, A5, A6, B5, C5
 • Dubbelsidig utskrift: Automatic
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Utskrift
 • Portar: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Ethernet 10/100/1000 BaseTX (RJ-45); Trådlös 802.11b/g/n
 • Dimensioner: 243,7 x 411,2 x 394,1 mm
 • Papperskapacitet: 250/100
 • Max. utskriftsupplösning: 4800 x 1200 dpi

Hög total utskriftskapacitet

En av de utmärkande egenskaperna hos Lexmark C3326dw är dess avancerade inställningar för konfidentiella utskrifter, vilket möjliggör säker utskrift med hjälp av upp till 10 unika PIN-koder. Enheten lagrar PIN-koder och dokument-ID och kommer inte att skriva ut det angivna dokumentet om inte en PIN-kod anges. Detta kan vara användbart för exempelvis HR-avdelningar som ofta behöver skriva ut konfidentiella medarbetardokument, eller för ett juridiskt team som skriver ut känslig klientinformation. Med Lexmark C3326dw:s inställning för konfidentiell utskrift kan endast behöriga personer med den unika PIN-koden hämta sådana dokument från skrivaren, vilket upprätthåller sekretess och minimerar säkerhetsrisker. Den här funktionen förvandlar skrivaren till ett säkert nav för dokumenthantering, en trygghetsfaktor som kan vara särskilt viktig för företag med strikta efterlevnadsstandarder.

Skarpa och livfulla färgutskrifter

Kvalitet är ofta det första man tänker på när man överväger en skrivare. Lexmark C3326dw erbjuder imponerande färgutskrifter med en upplösning på 4800 x 1200 dpi. Detta överträffar många konkurrenter som vanligtvis ligger runt 2400 x 1200 dpi.

Lågt underhåll och lång livslängd

Lexmark C3326dw är utformad med hållbarhet i åtanke och har en robust stålram. Många skrivare är tillverkade av en kombination av plast och metall, vilket kan leda till snabbare slitage. Den robusta konstruktionen i Lexmarks skrivare ger en längre livslängd, vilket i det långa loppet gör den till ett kostnadseffektivt val. Enheten tål de typiska stötar och slag som kommer med kontorsliv, och minskar behovet för reparationer eller utbyten.

Vad säger användare och experter om Lexmark C3326dw?

Expertrecensioner från pcmag.com har utsett den här skrivaren till “Bästa budgetfärgskrivare”, och framhåller dess mycket goda utskriftskvalitet färgutskrift jämfört med andra laserfärgskrivare i samma prisklass. De nämner också dess unika säkerhetsfunktioner och dess robusta tillverkning och kallar den “en mycket kapabel” färgskrivare. Dessutom ger testare från theprinterjam.com enheten en mycket positiv recension och applåderar den för dess säkerhetsfunktioner, tillförlitlighet och färgutskrifter av hög kvalitet. “Lexmark C3326dw är en stabil, pålitlig färgskrivare som är avsedd för ett företags grundläggande behov av färgutskrifter”, tillägger de som slutsats.

Användarrecensioner på Google Shopping är även de mycket positivt inställda, och nämner oftast skrivarens kvalitetsmärke, dess effektivitet vid hantering av färgutskrifter och apparatens enkla installation. Det finns en hel del femstjärniga recensioner med användare som nämner att de är “positivt överraskade” och “förvånade” över vad den här modellen kan göra med tanke på dess pris. Sammantaget kan vi dra slutsatsen att både användare och experter är överens om att skrivaren Lexmark C3326dw har mycket att erbjuda i kontrast till dess återhållsamma pris.

Mer om Lexmark C3326dw

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 24 ppm
 • Upplösning vid utskrift: 4800 x 1200 dpi
 • Arbetscykler: 50,000
 • Inmatnings-/utmatningskapacitet: 250/100 ark
 • Mediestorlekar som stöds: A4, A5, A6, B5, C5
 • Dubbelsidig utskrift: Automatic
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Utskrift
 • Portar: 1 x Hi-Speed USB 2.0; Ethernet 10/100/1000 BaseTX (RJ-45); Trådlös 802.11b/g/n
 • Dimensioner: 243,7 x 411,2 x 394,1 mm
 • Papperskapacitet: 250/100
 • Max. utskriftsupplösning: 4800 x 1200 dpi

HP LaserJet M234DWE laserskrivare - Snabb svartvit utskrift till låg kostnad

Bästa laserskrivare för småföretag

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Utmärkelsen "bästa vanliga laserskrivaren" från pcmag.com
 • check 8,1/10 poäng på rtings.com
 • check Över 600 femstjärniga betyg på Amazon.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på HP LaserJet M234DWE laserskrivare:

 • Snabb automatisk dubbelsidig utskrift
 • HP+ smart utskriftssystem
 • Dual-band wireless anslutning

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår mening är skrivaren HP LaserJet M234DWE ett pålitligt alternativ för små och medelstora företag eller för hemmakontor. En av dess starkaste sidor är dess snabba utskriftshastighet i kombination med ett kompakt fotavtryck, vilket ger apparaten en bra passform för miljöer med begränsat utrymme. Med en låg kostnad per utskrift lägger den till ett lager av effektivitet som är fördelaktigt för frekventa användare. Kopiator- och skannerfunktionerna ger också en väl avrundad uppsättning funktioner för mångfacetterade uppgifter. Dessutom har skrivaren en mängd olika anslutningsmöjligheter, inklusive dual-band Wi-Fi, vilket säkerställer snabbare utskriftsprocesser. Dess integration med HP:s molnsystem möjliggör strömlinjeformad drift. Den enda nackdelen är den låga upplösning vid inskanning av dokument, men med tanke på att enhetens primära fokus ligger vid snabba och effektiva utskrifter kan detta vara en mindre kompromiss för användare som prioriterar utskriftsuppgifter framför högupplöst skanning. Sammantaget erbjuder HP LaserJet M234DWE ett balanserat paket för dig som söker snabbhet, effektivitet och multifunktionalitet.

Fördelar

 • Snabba utskrifter och kompakt format
 • Bra effektivitet tack vare låg kostnad per utskrift
 • Funktioner för kopiering och skanning
 • Mängder av anslutningsmöjligheter för ännu snabbare utskrifter
 • Välintegrerad med HP:s molnsystem

Nackdelar

 • Låg upplösning vid skanning
 • Liten papperskassett

Skrivaren HP LaserJet M234DWE erbjuder klassledande utskriftshastigheter i kombination med automatisk dubbelsidig utskrift, vilket effektiviserar utskriftsprocessen för yrkesverksamma som ofta hanterar omfattande dokumentation och värdesätter effektivitet.

Produktanalys av HP LaserJET M234dwe

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 30 sidor per minut
 • Utskriftsupplösning: Upp till 600 x 600 dpi
 • Arbetscykler: 20,000
 • Kapacitet för inmatning/utmatning: 150/100 ark
 • Mediestorlekar som stöds: A4, A5, A6, B5 (JIS)
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Utskrift

Lågt underhåll och lång livslängd

En av de främsta fördelarna med HP LaserJet M234DWE är dess snabba, automatiska dubbelsidiga utskrift. Denna funktion minskar inte bara manuella ingrepp utan hjälper dig också att spara på papperskostnader. Många konkurrenter erbjuder duplexutskrift, men få kan matcha skrivarens hastighet på 30 sidor per minut, särskilt med tanke på dess kompakta storlek. Vi anser att detta gör den idealisk för företag som behöver skriva ut stora mängder dokument utan fördröjning. Detta handlar inte bara om att spara papper, utan också om att förbättra effektiviteten i arbetsflödet, särskilt när det kommer till att skriva ut rapporter, manualer eller andra omfattande dokument.

Integrerat molnsystem med mycket att erbjuda

En annan utmärkande egenskap hos den här modellen är dess HP+ Smart Printing System. Detta molnbaserade system ger en mer strömlinjeformad och användarvänlig upplevelse, med möjlighet till fjärrutskrift och enkel installation. Medan de flesta konkurrenter erbjuder någon form av fjärrutskrift, förbättrar HP+ Smart-systemet prestandan genom att optimera skrivarens bläckanvändning, vilket ger kostnadseffektivitet över tid. Dessutom underlättar Smart-systemet uppdateringar av inbyggd programvara och felsökningar, vilket gör skrivaren enklare att anpassa efter dina behov.

Minskad trängsel för strömlinjeformade utskrifter

Skrivarens trådlösa Dual-bandsanslutning är ett annat starkt argument för den här modellen. Många skrivare på marknaden förlitar sig fortfarande på ett trådlöst nätverk med ett enda band, vilket kan orsaka avbrott och långsammare hastigheter på grund av överbelastning. Dubbelbandsfunktionen (2,4/5,0 GHz) hos LaserJet M234DWE säkerställer en stabilare och snabbare anslutning. För företag som inte har råd med driftstopp och som kräver omedelbara utskrifter är detta en betydande fördel.

Vad säger användare och experter om HP LaserJEt M234dwe?

Denna skrivare från Hewlett Packard är recenserad av många ledande expertgranskare. Pcmag.com rankar den som den “bästa vanliga laserskrivaren” och applåderar modellen för dess relativt höga utskriftshastighet i kombination med dess kompakta storlek och kostnadseffektiva utförande. Även rtings.com ger skrivaren höga poäng för i stort sett samma saker och lyfter fram dess låga kostnad per utskrift och dess kvalitetsutförande.

Amazon-användarrecensionerna är huvudsakligen positiva, och många användare berömmer enheten för dess enkla installation, anslutningsmöjligheter och, viktigast av allt, kvalitetsutskrifter. Helhetsintrycket är en kvalitetsprodukt med en hög grad av användarvänlighet.

Mer om HP LaserJet M234DWE laserskrivare

Specifikationer

 • Utskriftshastighet: 30 sidor per minut
 • Utskriftsupplösning: Upp till 600 x 600 dpi
 • Arbetscykler: 20,000
 • Kapacitet för inmatning/utmatning: 150/100 ark
 • Mediestorlekar som stöds: A4, A5, A6, B5 (JIS)
 • Dubbelsidig utskrift: Automatisk
 • Funktioner: Kopiator, Skanner, Utskrift

Tester och recensioner av laserskrivare som används i artikeln

Expert- och testkällor

Wirecutter

Wirecutter är en webbaserad publikation som specialiserar sig på produktrecensioner, rekommendationer och köpguider för konsumenter. Den ägs av The New York Times Company och utmärker sig genom omfattande forskning och praktiska tester av produkter inom olika kategorier, från elektronik och vitvaror till hushållsartiklar och utomhusutrustning. Wirecutters mål är att ge sina läsare pålitliga och grundligt granskade förslag på vardagliga inköp. Deras team av experter och journalister ägnar många timmar åt att analysera specifikationer, jämföra funktioner och direkt testa produkter för att komma fram till rekommendationer. Målet är att förenkla köpprocessen för konsumenter genom att erbjuda tydliga, välgrundade råd om vilka produkter som är värda att investera i.

Du kan läsa Brother HL-L2350DW expertrecension här.

Gadgedtreview.com

GadgetReview.com är en onlinetidning som fokuserar på att tillhandahålla detaljerade recensioner, jämförelser och köpguider för ett brett utbud av konsumentprodukter, främst inom teknik- och gadgetsektorer. Webbplatsen syftar till att vara en go-to resurs för konsumenter som vill fatta välgrundade köpbeslut. För att uppnå detta använder GadgetReview.com ett team av skickliga granskare som utför rigorösa tester och analyser av varje produkts funktioner, prestanda och valuta för pengarna. Webbplatsen täcker allt från marknadens senaste smartphones, bärbara datorer och ljudutrustning till hushållsapparater och bilprylar. Deras övergripande strategi syftar till att ge läsare de insikter de behöver för att välja rätt produkt för sina specifika behov och preferenser.

Du kan läsa Brother HL-L2350DW expertrecension här

The Independent

Independent.co.uk är onlineplattformen för The Independent, en brittisk nyhetstidning som täcker ett brett spektrum av ämnen inklusive politik, världshändelser, kultur, teknik och mer. Plattformen är känd för sitt redaktionella oberoende och syftar till att ge balanserade och insiktsfulla analyser av olika ämnen. Till skillnad från många andra medier har The Independent ingen politisk tillhörighet, utan strävar istället efter objektivitet i sin rapportering. Utöver nyhetsartiklar erbjuder Independent.co.uk även debattartiklar, recensioner och reportage. Deras journalister och korrespondenter finns över hela världen och erbjuder djupgående bevakning och analys på både lokal och internationell nivå. Webbplatsen fungerar som en pålitlig källa för väl undersökt, uppdaterad information för läsare som söker en omfattande förståelse för pågående händelser och trender.

Du kan läsa Brother HL-L2350DW expertrecension här.

PCmag.com

PCMag.com är en ledande teknikpublikation online som tillhandahåller djupgående recensioner, analyser och rekommendationer för konsumentelektronik, programvara och tjänster. Med fokus på att leverera expertinsikter erbjuder webbplatsen ett omfattande utbud av artiklar, inklusive produktrecensioner, how-to guider, feature stories och nyhetsuppdateringar om de senaste trenderna inom teknikindustrin. PCMag.com är en pålitlig källa för både konsumenter och yrkesverksamma, och hjälper dem att fatta välgrundade beslut om allt från att välja den bästa bärbara datorn eller smarttelefonen till att navigera i cybersäkerhetens komplexitet. Under årens lopp har PCMag byggt upp ett rykte för rigorösa testmetoder och opartiska recensioner, och har etablerat sig som en auktoritativ röst i tekniklandskapet.

Du kan läsa expertrecensionen om HP LaserJet M234dwe här.

Du kan läsa expertrecensionen om Lexmark C3326dw här

Techgearlab.com

TechGearLab.com är en webbtidning på nätet som tillhandahåller djupgående recensioner, analyser och jämförelser av de senaste tekniska redskapen och prylarna. Med målet att hjälpa konsumenter att fatta välinformerade beslut täcker webbplatsen ett brett spektrum av kategorier, inklusive elektronik, hushållsapparater, utomhusutrustning och mer. Deras team av experter utför noggranna tester på varje produkt och utvärderar dem baserat på prestanda, användarvänlighet och hållbarhet för att erbjuda opartiska, omfattande insikter. TechGearLab.com kompletterar sina produktrecensioner med användbara köpguider, instruktionsartiklar och aktuella funktioner som fördjupar sig i aktuella trender och framsteg inom teknik. Oavsett om du är en teknikfantast som söker efter nästa pryl eller en vanlig konsument som letar efter pålitliga råd, fungerar TechGearLab.com som en värdefull resurs för alla tekniska relaterade saker.

Du kan läsa expertrecensionen om HP Color LaserJet Pro MFP M283fd här.

rtings.com

Rtings.com är en onlineplattform känd för rigorösa, objektiva recensioner av konsumentelektronik som TV-apparater, hörlurar, monitorer och soundbars. Med hjälp av vetenskapliga testmetoder och utvärderingar från verkliga världen syftar webbplatsen till att ge konsumenterna korrekt och omfattande information för att fatta välinformerade köpbeslut. Rtings.com täcker ett brett utbud av produktkategorier och erbjuder också köpguider, funktionsjämförelser och “bäst av” -listor för att hjälpa användare att förstå för- och nackdelar med olika produkter. Webbplatsen är högt ansedd för sin djupgående analys och opartiska rekommendationer, vilket gör den till en värdefull resurs för alla som vill köpa ny elektronisk utrustning.

Du kan läsa expertrecensionen om HP LaserJetM234dwe här

Du kan läsa expertrecensionen om Brother MFC-L8900CDW här.

Du kan läsa expertrecensionen om HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw här

Techradar.com

TechRadar är en onlinepublikation som erbjuder omfattande täckning av teknik och konsumentelektronik. Webbplatsen lanserades 2008 och har vuxit till att bli en av de ledande resurserna för teknikentusiaster, yrkesverksamma och vanliga konsumenter. TechRadar specialiserar sig på recensioner, instruktionsartiklar och nyhetsanalyser och ger insikter i ett brett spektrum av ämnen, från smartphones, bärbara datorer och kameror till programvara, spel och internettjänster. Deras recensioner är ofta detaljerade och backas upp av rigorösa tester, i syfte att ge läsare den information de behöver för att fatta välgrundade köpbeslut. Förutom produktutvärderingar bevakar TechRadar även branschtrender och erbjuder expertutlåtanden och framåtblickande analyser. Sammantaget fungerar webbplatsen som en one-stop shop för dem som vill hålla sig uppdaterade om teknikvärlden.

Du kan läsa expertrecensionen av Xerox VersaLink B600V/DN här

itpro.com

ITPro.com är en onlinepublikation som riktar sig till IT-proffs och beslutsfattare inom näringslivet. Webbplatsen innehåller djupgående analyser, recensioner och nyheter som täcker olika aspekter av informationsteknikbranschen. Från mjukvara och hårdvara till cybersäkerhet, cloud computing och nätverk – ITPro.com syftar till att erbjuda värdefulla insikter för alla som navigerar i det komplexa landskapet av företagsteknik. Förutom artiklar och undersökande rapporter ger webbplatsen också praktiska råd genom vägledning och rekommendationer om bästa praxis. ITPro.com fungerar som en pålitlig resurs för experter som letar efter de senaste trenderna, produktutvärderingar och strategiska insikter för att driva digital transformation och affärstillväxt. Sammantaget syftar webbplatsen till att vara en omfattande informationskälla för IT-ledare som vill ligga steget före i en ständigt föränderlig teknisk miljö.

Du kan läsa expertrecensionen för Xerox VersaLink B600V/DN här

theprinterjam.com

ThePrinterJam.com är en specialiserad webbtidning som fokuserar på allt som rör skrivare, från detaljerade recensioner och jämförelser till felsökningsguider och branschuppdateringar. Tidningen vänder sig till en bred publik som omfattar teknikentusiaster, småföretagare och vanliga användare, och har som mål att vara en omfattande resurs för att fatta välgrundade beslut när det gäller att köpa eller underhålla skrivare. Genom väl underbyggda artiklar, experttips och användarvänliga handledningar strävar ThePrinterJam.com efter att avmystifiera skrivarteknikens komplexitet och hjälpa läsarna att navigera i det ständigt föränderliga landskapet av utskriftslösningar. Oavsett om du vill förstå hur laserskrivare fungerar, fördelarna med bläckskrivare eller bara felsöka en befintlig maskin, erbjuder denna webbtidning värdefullt innehåll för att tillgodose en mängd olika behov.

Du kan läsa expertrecensionen av Lexmark C3326dw här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är ett multinationellt teknikföretag som är allmänt känt för sin online shoppingplattform. Amazon grundades 1994 av Jeff Bezos och har vuxit till att bli en av världens största återförsäljare, med närvaro i över 200 länder. Förutom sin onlinemarknadsplats har Amazon också expanderat till olika andra områden, inklusive cloud computing, digital streaming och artificiell intelligens. En annan viktig funktion hos Amazon är dess system för användarrecensioner, där kunderna kan lämna feedback och betygsätta produkter som de har köpt. Detta system ger värdefull information till andra potentiella köpare, vilket hjälper dem att fatta välgrundade beslut om sina inköp. Recensioner kan också sorteras efter olika kategorier, till exempel mest användbara eller senaste, för att hjälpa kunderna att hitta den mest relevanta feedbacken.

Du kan läsa HP LaserJet M234dwe användarrecensioner här.

Du kan läsa användarrecensioner för Brother MFC-L8900CDW här.

Du kan läsa användarrecensioner för Brother HL-L2350DW här.

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform där användare kan söka efter produkter och jämföra priser mellan olika återförsäljare. Den samlar produktlistor från ett brett utbud av online- och offlinebutiker och erbjuder en centraliserad plats för näthandlare att hitta det de letar efter. Användarna kan söka efter specifika produkter, bläddra bland kategorier eller till och med leta efter lokala butiker.

En av de viktigaste funktionerna i Google Shopping är sammanställningen av användarrecensioner. Plattformen sammanställer recensioner från flera källor, inklusive direkt inskickade recensioner på Google samt de som importerats från deltagande återförsäljare och recensionswebbplatser. Detta tillvägagångssätt ger en mer heltäckande bild av konsumenternas inställning till varje produkt, så att kunderna kan fatta välgrundade beslut baserade på olika åsikter. Genom att presentera aggregerade recensioner syftar Google Shopping till att skapa en mer pålitlig och robust miljö för online-shopping.

Du kan läsa Brother MFC-L8900CDW användarrecensioner här

Du kan läsa Brother HL-L2350DW användarrecensioner här.

Du kan läsa Lexmark C3326dw användarrecensioner här.

Hur fungerar en laserskrivare?

Laserskrivaren är en komplicerad apparat som ger snabba, tillförlitliga och högkvalitativa utskrifter, främst i affärs- och yrkesmiljöer. Här beskriver vi processen steg för steg och förklarar hur en digital fil förvandlas till ett fysiskt papper.

Inledande förberedelser: När du slår på din laserskrivare startar den en uppvärmningscykel. En viktig komponent, som kallas fixeringsenheten med en uppsättning uppvärmda rullar, förbereds genom att värmas upp en tillräckligt hög temperatur för att smälta tonerpartiklar. Den ljuskänsliga trumman, en annan viktig del, får även den en boost av positiv laddning från en laddningsrulle.

Mottagning och bearbetning av data: När du skickar ett utskriftskommando från datorn tar laserskrivarens interna processor emot de digitala uppgifterna för dokumentet. Datan lagras ofta tillfälligt i skrivarens minne.

Bearbetning av rasterbilder (RIP): Laserskrivaren har en Raster Image Processor (RIP) som omvandlar den mottagna datan till en bitmapp, ett rutnät av punkter eller pixlar. Varje pixel anger om en viss punkt ska skrivas ut (svart) eller förbli oskriven (vit).

Laserexponering: Det är härifrån namnet “laserskrivare” kommer. En laserstråle rör sig fram och tillbaka över den ljuskänsliga trumman, styrd av en roterande polygonal spegel. Varhelst lasern träffar vänder den laddningen på trumman. De områden som exponeras för lasern har nu en negativ laddning, som i nästa steg drar till sig positivt laddade tonerpartiklar.

Applicering av toner: En behållare matar ut små tonerpartiklar på trumman. På grund av laddningsinteraktionerna drar de negativt laddade områdena på trumman till sig de positivt laddade tonerpartiklarna. Detta skapar en tonerbild på trumman som motsvarar den bitmapp som genererats av RIP.

Pappersbana och laddning: Ett pappersark dras ut från facket och passerar en så kallad koronatråd eller en laddningsvals som ger den en starkare positiv laddning än den som finns på tonerpartiklarna. På så sätt kan papperet nu attrahera de negativt laddade tonerpartiklarna från trumman.

Överföring och fixering: Papperet passerar extremt nära trumman och tonern överförs till papperet på grund av den starkare positiva laddningen på papperet. Papperet med tonerbilden passerar sedan genom den uppvärmda fixeringsenheten. Värmen och trycket från fixeringsenheten smälter tonerpartiklarna och fixerar dem permanent på papperet.

Rengöring och återställning: När papperet har lämnat skrivaren avleds eventuell kvarvarande laddning på trumman och ett rengöringsblad avlägsnar eventuell kvarvarande toner. Trumman laddas sedan upp och förbereds för nästa utskriftscykel.

Utskrift: Slutligen leds papperet genom en uppsättning rullar till ett utmatningsfack, vilket avslutar processen. Du har nu ditt utskrivna dokument, allt inom några sekunder, beroende på hur komplext och långt dokumentet är.

Att förstå denna process understryker det fantastiska med laserutskriftsteknik och avslöjar hur ett komplext samspel mellan fysik, kemi och teknik gör det möjligt för oss att producera exakta, snabba och högkvalitativa utskrifter.

Laserskrivare

Laserskrivare använder en komplex elektrostatisk process som innebär att en laserstråle rör sig fram och tillbaka över en negativt laddad cylindrisk trumma. Ljuset från lasern förändrar den elektriska laddningen på trumman och skapar ett mönster. Toner (ett fint pulver) fastnar på de laddade områdena. När trumman rullar över ett pappersark drar en omvänd laddning bakom papperet bort tonern från trumman och över på papperet. Slutligen passerar papperet genom smältsäkringar som smälter tonern och gör den permanent.

Fördelar:

Utskrift i hög hastighet

Skarp textkvalitet

Lägre kostnad per sida vid monokrom utskrift

Bläckskrivare

Bläckskrivare använder mikroskopiska munstycken för att spruta ut små bläckdroppar på papperet. Skrivhuvudet skannar från sida till sida, och papperet rullas upp stegvis för att bygga upp bilden i flera omgångar.

Fördelar:

Utmärkt färgåtergivning

Fotoutskrifter av hög kvalitet

Lägre initiala kostnader

Viktiga skillnader:

Kostnad: Laserskrivare har en högre initialkostnad men erbjuder en lägre kostnad per sida, vilket gör dem kostnadseffektiva för utskrift av stora volymer. Bläckskrivare har lägre initialkostnader men högre bläckkostnader, särskilt för färgutskrifter.

Utskriftskvalitet: Laserskrivare ger skarpare text och enkel grafik. Bläckstråleskrivare ger överlägsna utskrifter av foton och komplex grafik.

Hastighet: Laserskrivare är snabbare och kan skriva ut 20-100 sidor per minut (ppm) jämfört med bläckskrivare, som i genomsnitt skriver ut cirka 16 sidor per minut.

Hur och när ska man byta tonerkassetter för laserskrivare?

Tonerkassetter har vanligtvis en livslängd på mellan 1 500 och 3 500 sidor för konsumentmodeller, och upp till 10 000+ sidor för kommersiella modeller. De flesta moderna laserskrivare har ett inbyggt varningssystem som varnar dig när tonernivån är låg. Processen ser olika ut från modell till modell. Det finns dock några allmänna steg som bör följas:

Steg:

Säkerheten först:

Åtkomst till facket:

Ta bort den gamla patronen:

Sätt i den nya patronen:

Försegla och testa:

Hur rengör jag min laserskrivare?

Rengöring av laserskrivaren är viktigt för att den ska hålla länge och för att utskriftskvaliteten ska bibehållas. Över tid kan tonerrester, damm och andra partiklar ansamlas inuti maskinen och påverka dess prestanda. Varje skrivarmodell har specifika rengöringsinstruktioner i användarhandboken, men här följer en allmän guide till säker och effektiv rengöring av din laserskrivare.

Försiktighetsåtgärder

Koppla ur skrivaren: Koppla alltid bort skrivaren från eluttaget för att undvika elektriska stötar eller andra olyckor.

Använd skyddsutrustning: Använd ansiktsmask för att undvika inandning av tonerpartiklar och latexhandskar för att hålla händerna rena.

Rengöring av utsidan

Fuktig trasa: Använd en luddfri trasa som är lätt fuktad med vatten för att torka av skrivarens utsida. Undvik att använda hushållsrengöringsmedel eftersom de kan innehålla kemikalier som kan skada skrivaren.

Invändig rengöring

Öppna och undersök: Öppna skrivarens främre lucka där du ska byta ut tonerkassetten. Ta försiktigt ut tonerkassetten och lägg den åt sidan på ett papper, se till att du inte rör trumman under eftersom den är känslig för ljus och beröring.

Dammsug: Använd en liten handhållen dammsugare för att avlägsna löst damm och toner från skrivarens insida. Se till att du kommer åt i alla skrymslen och vrår, men gör det försiktigt så att du inte skadar några interna komponenter.

Rengöring av rullar: Ta en luddfri trasa fuktad med destillerat vatten och rengör försiktigt pappersrullarna. För trasan i en riktning för att undvika att smutsen sprids.

Rengör coronatrådarna: Om skrivaren har coronatrådar kan även dessa behöva rengöras. Se skrivarens bruksanvisning för specifika instruktioner, men i allmänhet skjuter du en liten flik fram och tillbaka för att rengöra tråden.

Rengör trumman: Vissa tillverkare har ett rengöringsläge som gör att du kan rengöra trumman utan att röra vid den. Se skrivarhandboken för information om denna funktion.

Rengör fixeringsenheten och överföringsbandet: Detta är avancerade steg som vanligtvis inte utförs vid vanlig rengöring. Se tillverkarens riktlinjer om du anser att dessa delar behöver rengöras.

Återmontering och test

Sätt tillbaka komponenterna: Sätt tillbaka tonerkassetten i dess fack, stäng den främre luckan och anslut skrivaren igen.

Kör en testutskrift: Det är en bra idé att köra några testsidor för att se till att allt fungerar som det ska.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta